Page 1

El llop 1- Família: El llop és el mamífer més gran de la família dels canins .

2- Com és ? Tenen el cos cobert de pel curt de color marró, negre, blanc i vermellós. Les seves cames fortes i grans els permet córrer més amb urpes grans. Tenen forma de ganxo per caçar. Els ullals són impressionants. Els permeten estirar la carn i trencar els ossos. Amb els seus ulls veuen de nit per caçar amb manada. Són molt intel·ligents. Els cadells s’anomenen llobatons són secs i sords amb els ulls blaus.

3-On viu? Viu als boscos de l' Àsia , Amèrica del Nord , Europa i Orient Mitjà.

4-Alimentació: Son carnívors. Son caçadors mengen caribús o conills i llebres. Els adults masteguen la carn abans de donar-li als llobatons

5-Reproducció: El llop és vivípar. Neixen directament de la mare. Els primers dies passen amb la mare uns contra els altres.

6-Curiositats: Les cries als dos anys juguen a barallar-se ja no són cecs ni sords. Si s’allunyen de la manada són una presa fàcil per: les àligues, les guineus,el linx. Però la mare sempre està a l’aguait. Quan hi ha algun llop de la manada que no està d’ accord s’ha de barallar amb el líder de la manada. Si perd se n’ha d’ anar de la manada. Quan hi ha lluna plena comencen a udolar. Està en perill d’ extinció. Poden córrer fins a 55 km/h.

Carlos Arjona Badia

Llop  

descripcio del llop

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you