Page 1

λίδες

Σε

10

Φεύγει για Νορβηγία η αποστολή του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης,

MIKPEΣ

«Ταξίδι»… διαστημικού προορισμού

AΓΓEΛIEΣ ΣEΛ. 5

& OΔHΓOΣ

AΓOPAΣ ΣEΛ. 11-18 25-26

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY www.emprosnet.gr

APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3126

Στο «παρά πέντε» αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Μουτζούρη, που αναχώρησε ξαφνικά για την Αθήνα

Υποψηφιότητα «γρίφος»

TIMH €1,3

Δίνει λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα των ελαιοτριβείων

ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ

ΣABBATOKYPIAKO ΣEΛ. 6

Διήμερη επίσκεψη από σήμερα του προέδρου της Ν.Δ., με ομιλία, συσκέψεις και ανακοινώσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Λέσβο ΣEΛ. 7

Τεράστιες καθυστερήσεις στις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών Καθυστερήσεις έως και δυόμισι μήνες στην παραλαβή νέων διπλωμάτων

«Μπλακ άουτ» στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών!

εξατμίζει τον κατσίγαρο

Μια τοπική επιχείρηση που συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα (συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και αναπτύσσει εφαρμοσμένη έρευνα, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ακόμη πιο σπάνιο είναι μια επιχείρηση της Λέσβου να αναπτύσσει ερευνητική προσπάθεια για τρία συνεχή έτη, να επενδύει περί τις 300.000 ευρώ (χωρίς να υπολογίσουμε την προσωπική εργασία των επιχειρηματιών) και να παρουσιάζει ένα τελικό προϊόν που μπορεί

να μπει σε παραγωγική διαδικασία άμεσα. Από τη σκοπιά αυτή το σύστημα εξάτμισης υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου (κατσίγαρος, για τους μυημένους του κλάδου) αποτελεί μια πρωτότυπη και επαναστατική αξιοποίηση επιστημονικών δεδομένων. Άλλωστε, πόσες επιχειρήσεις της Λέσβου τα τελευταία 50 χρόνια έχουν δραστηριοποιηθεί στην εφαρμοσμένη έρευνα; Σίγουρα είναι ελάχιστες και θα πρέπει να ψάξουμε πολύ για να τις βρούμε. ΣEΛ. 8

ΣEΛ. 4

Η Μπατζελή στη Λέσβο ΣEΛ. 9

Με καθυστέρηση η έναρξη του δεύτερου ψεκασμού

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη δακοκτονία ΣEΛ. 9

Ανοίγει το Leader

ΣEΛ. 10


2

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Πάνω από ένα εκατομμύριο η ζημιά Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ η ζημιά που έχουν υποστεί οι τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις από το «κανόνι» του ομίλου «Ατλάντικ». Αυτές που κατά κύριο λόγο έχουν πληγεί, είναι οι τυροκομικές επιχειρήσεις (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) και οι επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου. Θύματα ακούμε ότι έχουν πέσει και αρκετές παραγωγικές επιχειρήσεις της Λήμνου. Ν.Μ.

«Τα μιλήσανε»

Απόσπασμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Λόγος», της Πέμπτης 29 Ιουλίου 1921. Σχόλιο εναντίον της αντιβενιζελικής στάσης της Ένωσης Λαϊκών Πολιτικών Συλλόγων.

Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Tα ∆ηκτικά HMEPOλόγιο

Λιγότερο προσωπικό Μπορεί ο δήμος Μυτιλήνης να ελπίζει ότι θ’ ανανεωθούν οι συμβάσεις προσωπικού και θα μπορέσει να δεχθεί τον ίδιο αριθμό παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που είχε δεχθεί και πέρυσι, όμως σύμφωνα και με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τις συμβάσεις και έτσι πολλοί βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα δεχθούν και λιγότερα παιδιά. Πελ.Γ.

ΠΕΜΠΤΗ Σελ. 18 ημ. Aνατ. 05.25 ∆ύσ. 19.37

29 Καλλινίκου και Θεοδότης μαρτύρων

ΙΟΥΛΙΟΥ

Περαστικά… Μια ξαφνική και σοβαρή περιπέτεια υγείας βίωσε τις προηγούμενες μέρες ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ και στέλεχος της εφημερίδας «Πολίτης», Παναγιώτης Κλαδίτης, που ευτυχώς, με τη βοήθεια και του συμπατριώτη μας καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού, πέρασε τα δύσκολα και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης. Περαστικά και σύντομα με το φακό επ’ ώμου να απαθανατίζει ξανά, όπως το συνηθίζει άλλωστε, ό,τι του προκαλεί, ή θέλει να προκαλέσει σε άλλους, το ενδιαφέρον.

Περαστικά… (2) Σαφώς ηπιότερης έντασης ήταν το πρόβλημα που το βράδυ της Τρίτης έστειλε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το δήμαρχο Ευεργέτουλα, Μιχάλη Πολυπαθέλλη. Ο δήμαρχος, με συμπτώματα έντονου κνησμού, δεν πίστευε ότι μετά από τόσα χρόνια φανατικής και συστηματικής κατανάλωσης παστής, της μιας μέρας, σαρδέλας, μπορεί να πάθει κάτι σαν αλλεργικό σοκ απ’ το συγκεκριμένο έδεσμα. «Τι το ‘θελα με φεγγάρι, όταν για τρεις μέρες δεν έχει βγει λέπι, να παραγγείλω σαρδέλες;», αναρωτιόταν χθες που έχοντας ήδη καλμάρει απ’ τη φαγούρα ζύγιαζε το πότε θα ενδώσει ξανά, αν θα υποκύψει δηλαδή και πάλι, στο μυτιληνιό σούσι. ΜΑΡ.ΠΛ.

Ένα τετ α τετ είχαν ο αντινομάρχης Σταύρος Ψαρρόπουλος και ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, Στέλιος Αλμπάνης, την Τρίτη το απόγευμα στην παρουσίαση του συστήματος εξάτμισης της «Τεχναγρομηχανικής». Κάτι μας λέει ότι η συζήτησή τους αφορούσε την υπόθεση της δανειοδότησης της ΑΕΝΑΛ. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε κάποια θετική εξέλιξη. Ν.Μ.

Τα πειραχτήρια Παλαιοί φίλοι ο έπαρχος Λήμνου, Δημήτρης Σάραγκας, και ο μέτοχος της «Επικοινωνίας Λέσβου» Πέτρος Πιτσιλαδής, που συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην παρουσία της «Τεχναγρομηχανικής». Κάθισαν δίπλα-δίπλα και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν εκατέρωθεν. Στο χαρούμενο κλίμα της παρέας βοηθούσε το ευχάριστο θέμα της εκδήλωσης. Ν.Μ.

Ήταν αλλού Ανάμεσα στους καλεσμένους του κ. Γόμου το βράδυ της Τρίτης ήταν και η ΕΑΣ Λέσβου. Κανένα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης δεν πήγε στην εκδήλωση, όμως. Ίσως γιατί εκείνη την ώρα το επιτελείο του κ. Γιαζιτζόγλου είχε μαζευτεί στην οδό Αλκαίου εν όψει της επίσκεψης Μπατζελή. Ν.Μ.

Δε θα… στερέψουμε από καύσιμα Μπορεί τα δελτία ειδήσεων καθημερινά να κάνουν λόγο για έλλειψη καυσίμων και ότι «τα νησιά αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» από την απεργία των βυτιοφόρων, μπορεί και στη Μυτιλήνη να σχηματίστηκαν ουρές στα βενζινάδικα, όμως ο πρόεδρος των πρατηριούχων, κ. Νίκος Παπαδέλλης, τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης καυσίμων. Τα περισσότερα πρατήρια εφοδιάζονται με ιδιωτικής χρήσης βυτία των εταιρειών και έτσι, ακόμη και αν υπάρξουν ελλείψεις σε κάποια από αυτά τις επόμενες ημέρες, το νησί δεν πρόκειται να στερέψει από καύσιμα. «Ο πανικός που δημιουργήθηκε στον κόσμο έχει γίνει η αιτία ν’ αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση και να σημειωθούν κάποια ελλείψεις, όμως τα περισσότερα πρατήρια εφοδιάζονται κανονικά», τόνισε ο ίδιος. Πελ.Γ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) TAΞIAPXOYΛA ΛA∆A (AΘΗΝΑ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ

MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΑΝΕΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E. ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO :


3

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Aιρετικά Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

«Τοις δικαιώμασί σου» την Ελλάδα, την ωραία χώρα που ζούμε και στην οποία ούτε το 10% των πολιτών της δεν έχει αντιληφθεί σε ποιο περιβάλλον ζει και αναπτύσσεται, αν αναπτύσσεται δηλαδή, κάθε ομάδα, κάθε συντεχνία, κάθε παρέα, μπορεί να αναστατώνει τη ζωή της χωρίς να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Η ύπαρξη του οποίου αφήνει αδιάφορους τους πάντες. Ακόμα και του αστυνομικούς και τους εισαγγελείς. Σήμερα ξαναζούμε για πολλοστή φορά τον στραγγαλισμό της χώρας από μια κάστα ανθρώπων, πολλαπλώς ευνοημένων, όπως τουλάχιστον λένε αυτοί που γνωρίζουν το θέμα εις βάθος. Το έχουμε ζήσει με τους αγρότες, με τους αλιείς, με τους ναυτεργάτες, με τους εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων. Που υπερασπίζονται βίαια τα, όποια, δικαιώματά τους. Επειδή στην πατρίδα μας, στην συνείδηση των κατοίκων της, υπάρχουν μόνο δικαιώματα. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Αυτή η τραγική εικόνα, ανεξαρτήτως Δ.Ν.Τ. και Τρόικας, κυριαρχεί παντού. Ακόμα και στο μικρό Πλωμάρι ζήσαμε προχτές μια μικρής έντασης, αλλά ουσιαστικής σημασίας, απόχρωσή της. Διαπιστώσαμε όλοι ότι η συνήθης εξέδρα για τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που θα μετείχαν στη Γιορτή του Ούζου, στήθηκε μερικά μέτρα πιο κάτω από το πεζοδρόμιο του πάρκου. Στη μέση σχεδόν της πλατείας. Και πληροφορηθήκαμε ότι ένας ταξιτζής απαγόρευσε - ναι, απαγόρευσε - στον δήμο να στήσει την εξέδρα στο σημείο όπου πάντα στηνόταν, γιατί λέει ο χώρος ανήκει στα ταξί. Και το πέτυχε. Υποχώρησε δηλαδή ο δήμος, στην κυριότητα του οποίου, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ανήκει ο χώρος. Χωρίς κανείς να ενοχληθεί, να δυσαρεστηθεί, να διερωτηθεί, να διαμαρτυρηθεί. Γιατί έτσι είναι. Όποιος μπορεί να κάνει τσαμπουκάδες, κερδίζει. Κάνοντας όλους τους άλλους να χάνουν. Άκουγα αυτές τις μέρες κάποιον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων να μιλά για «νεοφιλελεύθερη πολιτική», που ασκεί η κυβέρνηση. Μια φράση που είχε γίνει καραμέλα στα χείλη εγγραμμάτων και αγραμμάτων σ’ όλη την περίοδο της διακυβέρνησης (;) Καραμανλή. Και η οποία ξορκιζόταν από τους πάντες. Και που εφαρμόζεται (χωρίς να ξέρω τι είδους πολιτική είναι) με την πίεση, τον εξαναγκασμό, τον εκβιασμό, όπως θέλετε πέστε τον, της Τρόικας. Γιατί αφού καταδιώκαμε χρόνια ολόκληρα μετά μανίας κάθε μεταρρυθμιστική απόπειρα, τα βρήκαμε τώρα «μεσ’ το μπάλωμα δεμένα». Βλέπω τον κ. Μίχαλο, που το κυβερνών κόμμα χουντικό τον ανέβαζε, χουντικό τον κατέβαζε, να υπερασπίζεται σ’ όλα τα κανάλια, ανεξαρτήτως δήθεν πολιτικού χρώματος , την κυβερνητική (;) πολιτική. Βλέπω την κ. Παπαρήγα να μας καλεί να μην αναγνωρίσουμε το μνημόνιο και τις συνέπειές του, λες και μπορούμε να απαγορεύσουμε την περικοπή των μισθών και των συντάξεών μας, όταν το κόμμα του οποίου προΐσταται, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις κρατούσες οικονομικές συνθήκες, αύξησε την τιμή του «Ριζοσπάστη» κατά 50%. Βλέπω τον κ. Λαφαζάνη να μας προτρέπει σε κάτι αντίστοιχο, χωρίς να μας λέει τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τις συνέπειες του μνημονίου, που η κυβέρνηση διψώντας για τα γνωστά δισεκατομμύρια του δανείου υπέγραψε χωρίς να προλάβει καν να το διαβάσει. Βλέπω τον κ. Κουβέλη αμήχανο, να προσπαθεί να βηματίσει ανάμεσα στο «αριστερό» ΠΑΣΟΚ και στον αριστερίστικο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω και τον επαναστάτη συνταγματολόγο κ. Λοβέρδο να υποστηρίζει ανερυθρίαστα ότι η διά νόμου κατάργηση ιδιωτικών συμφωνιών δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Και τέλος βλέπω τον επί χρόνια φίλο και συναγωνιστή μου κ. Κωνσταντόπουλο να αναλαμβάνει αρχηγός ποδοσφαιρικής ομάδας. Δηλαδή την πλήρη σύγχυση. Το λένε πολλοί, το υπονοούν ακόμα περισσότεροι, το καταλαβαίνουμε περίπου όλοι.. Από τη μεταπολίτευση και μετά οι Έλληνες αποκτούσαμε μόνο δικαιώματα. Ποτέ υποχρεώσεις. Χτίζαμε παράνομα, ερχόταν κάποια κυβέρνηση και μας νομιμοποιούσε, με ελάχιστο ή καθόλου κόστος. Χρωστούσαμε στην Εφορία, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους Δήμους, βρισκόταν μια φόρμουλα ρύθμισης, που δεν τηρούνταν όσο να έρθει μια άλλη ρύθμιση που επίσης δεν την τηρούσε κανείς, μετά την πρώτη δόση. Παίρναμε δάνεια και επιδοτήσεις για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, δεν τον τηρούσαμε, βρισκόταν τρόπος να απαλλαγούμε από τις συνέπειες. Καίγαμε τα δάση μας και κυνηγούσαμε άγνωστους εμπρηστές, ξένους επιδρομείς και άλλα φαντάσματα, αντί να κάνουμε το απλό: Να φυλάξουμε τα δάση μας. Αυτή η άτολμη και παραπαίουσα, μεταξύ αυτών που υποσχόταν χρόνια και χρόνια και αυτών που είναι αναγκασμένη να κάνει, κυβέρνηση, έχει μια και μόνη υποχρέωση. Να πείσει εχθρούς και φίλους της πως οι πολίτες έχουν και υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούν. Αν το καταφέρει, έχει πολλές ελπίδες να δικαιωθεί. Υ.Γ. Αναγνώστρια μου επισήμανε, ορθά, ότι η λέξη που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο κείμενο είναι δρύφρακτα και όχι δίφρακτα. Το λάθος είναι δικό μου κι όχι του Η/Υ και το αναγνωρίζω. rahidi@in.gr

Σ

Τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια παραμένουν στα κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης, ενώ στην προκυμαία στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι οδηγοί δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί και παρκάρουν στις θέσεις που έχουν καθοριστεί. Στην οδό Σμύρνης, η σκιά των δέντρων έχει γίνει πρώτης τάξεως πάρκινγκ για τους δικυκλιστές πάνω στο πεζοδρόμιο. Η Δημοτική Αστυνομία άραγε σε ποια πόλη… δραστηριοποιείται; Γιατί τουλάχιστον στη Μυτιλήνη δεν τους βλέπει κανένας. Πελ.Γ.

Ενημέρωση από τις εφημερίδες O Sakis πήγε για ψώνια Το γεγονός του καλοκαιριού αναμενόταν να είναι η χθεσινοβραδινή συναυλία του Σάκη Ρουβά στο Εθνικό Στάδιο της Μυτιλήνης. Ο αγαπημένος σταρ έφθασε χθες στη 1 το μεσημέρι στη Μυτιλήνη και αμέσως μετέβη σε γνωστό πολυκατάστημα που είναι χορηγός των συναυλιών του και αγόρασε ρούχα, προκαλώντας ντελίριο σε θαυμάστριές του που βρέθηκαν εκεί. Πελ.Γ.

.Αναγκαία συμπλήρωση Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε χθες για την παράσταση της θεατρικής ομάδας «Οι Άστεγοι», δυστυχώς ο «δαίμων του υπολογιστή» έπαιξε με τα ονόματα των συντελεστών, τα ανακάτεψε και στο τέλος εξαφάνισε μερικά. Συμπληρώνουμε, λοιπόν, στο σημείο που γινόταν αναφορά στους κύριους ρόλους, τα ονόματα της Ράνιας Καχριμάνη και της Λάνας Χαραλάμπους, οι οποίες ήταν εξαιρετικέςί. Με την παρούσα προσθήκη ζητάμε την κατανόηση των εκλεκτών ερασιτεχνών ηθοποιών. Π.Σ.

Από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο ενημερώνονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας για θέματα που τους αφορούν. Κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνουν να βρίσκονται σε θερινή... νάρκη. Τα ίδια ισχύουν και για την αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση για τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης εκδόθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την ημέρα που ξεκινούσε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα. Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι τοπικές υπηρεσίες επίσης έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μάς λένε ότι τους ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες κι εκείνοι, γεμάτοι ντροπή, λένε ότι δεν έχουν καμμία επίσημη ενημέρωση κι ό,τι γνωρίζουν προέρχεται από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Κυρία Υπουργέ, μήπως θα έπρεπε να κάνετε κάτι με τους υπαλλήλους του υπουργείου σας; Ν.Μ.

Βοήθεια με τις αφίσες!!! Με τα συγχαρητήριά του για το γεγονός ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για την ανακύκλωση των απορριμμάτων στις μεγάλες συναυλίες, αναγνώστης μας, που δηλώνει έντονα ευαισθητοποιημένος στο θέμα, αγωνιά για το τι θα γίνει με τις χιλιάδες αφίσες προβολής των εκδηλώσεων. Όπως μας κατήγγειλε, τις προάλλες κι ενώ έβγαινε απ’ την Παγανή προς τη Λάρσο, συνεργείο αφαιρούσε τις αφίσες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για να βάλει αυτές του Σάκη Ρουβά. Αντί όμως οι αφίσες που έφευγαν απ’ τις κολώνες να συγκεντρώνονται στο φορτηγό του συνεργείου, έπεφταν, ή καλύτερα αφήνονταν να πέσουν, στο οδόστρωμα. Η απορία του, «αλήθεια πώς θα είναι οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού μετά το Βασίλη, μετά και το Σάκη;», απηχεί σε όλη της την έκταση την ανάγκη οι δράσεις πολιτισμού, και στην πόλη, και στα χωριά, να μην αποτελούν ακόμη μία εστία επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. ΜΑΡ.ΠΛ


EI∆HΣEIΣ

4 Λίγα απ’ όλα

Σταράτες κουβέντες Γράφει ο ΣTPATHΣ ∆EΛOΓKOΣ

Ταξιδεύοντας Ισπανία στην Ισπανία είναι σα να Τ αξιδεύοντας γυρνάτε σε εποχές περασμένες, έγραφε ο Κώστας Ουράνης πριν 77 χρόνια. Αλλά και σήμερα περπατώντας στα σκοτεινά δρομάκια της Καστίλιας, του Τολέδου, της Γρανάδας, της Σεβίλιας, της Κόρδοβας, έχεις την αίσθηση ότι η ψυχή των Αράβων υπερίπταται στα τζαμιά της Αλάμπρας και του Αλκαζάρ και σε παρακολουθεί με καχυποψία! Τα 800 χρόνια που παρέμειναν οι Άραβες στην Ισπανία, μαζί με τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις τέχνες προσέθεσαν στις λαμπρές κατοικίες τους πανώριους κήπους με λουλούδια και δέντρα και άφθονα νερά, ό,τι έλειπε δηλαδή απ’ τις άνυδρες βορειοαφρικανικές πατρίδες τους.

Ταξιδεύοντας στην Ισπανία (2) Η Ισπανία των 40 εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει σήμερα 25 χιλιάδες επαγγελματικό στρατό διότι οι χώρες που συνορεύει - Πορτογαλία, Γαλλία - ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μαρόκο είναι οικονομικά αδύναμο για να την απειλήσει. Οι Ισπανοί παίρνουν 30% περισσότερα χρήματα απ’ τους Έλληνες εργαζομένους και η ζωή στην Ισπανία είναι 20% ακριβότερη από την Ελλάδα. Έρχονται δεύτεροι στην Ευρώπη σε ιδιόκτητες κατοικίες, με πρώτους εμάς τους Έλληνες. Συνεχίζουμε την άλλη Πέμπτη.

«Μαργαριτάρια» μαθητών Ό,τι θα διαβάσετε παρακάτω είναι απαντήσεις μαθητών γυμνασίων και λυκείων σε προαγωγικές γραπτές εξετάσεις. Ι. «Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήταν Έλληνας ποιητής, που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας.» (γυμνάσιο Αθήνας) ΙΙ. «Την “Οδύσσεια” την έγραψε ο Οδυσσέας. Την “Ιλιάδα” ο Ιλιάδης» (γυμνάσιο Λαμίας) ΙΙΙ. «Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με ένα “μπα” και δύο “να”.» (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) IV. «Οι δέκα εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα (Αθηνών). Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες.» (υποψηφίου Σχολής Αστυνομίας)

Σοφά λόγια «Η γενιά των 1.000 ή λιγότερων ευρώ είναι οι άνθρωποι που έχουν μικρά χρέη και έχουν μάθει να εργάζονται σκληρά για να κερδίζουν τα προς το ζην. Αντιθέτως, οι “καλομαθημένοι” που έχουν συνηθίσει να ζουν με 2.000 ή 3.000 ευρώ, μέρος των οποίων είναι προϊόν δανεισμού, θα δυσκολευτούν σαφώς περισσότερο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.» Έντουαρντ Χιου, οικονομολόγος.

Πρόωρες εκλογές Ακούγεται, από κύκλους της Ν.Δ. κυρίως, ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα κάνει διπλές εκλογές το Νοέμβριο. Ας μην ανησυχούν! Πρόωρες εκλογές κάνεις για να τις κερδίσεις και όχι να τις χάσεις. Το Μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταθέτει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Αν παρ’ όλα αυτά γίνουν εκλογές το Νοέμβριο, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. μαζί θα πάρουν το πολύ 60% των ψήφων.

Αγροτική - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Η Τράπεζα Πειραιώς πρότεινε το ποσό των 372 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα το βρήκαν «ευτελές τίμημα». Οι περσινές ζημιές της Αγροτικής ανήλθαν στο ποσό των 419,5 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να προστεθούν άλλα τόσα φέτος. Ουδείς πολίτης με κοινωνική συνείδηση επιθυμεί να βγαίνει στο σφυρί η δημόσια περιουσία. Αλλά όταν οι κυβερνήσεις, πρώτα του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο της Ν.Δ., χρησιμοποίησαν την ΑΤΕ για τις πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, οι συνδικαλιστές της «εποιούσαν την νήσσαν». Άντε να μου...

Οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε. Κόρακας, Παλαιολόγος, Μπουλμπούλης, «περσινά ξινά σταφύλια» ή, μια από τα ίδια. Το κόμμα της εργατιάς δεν το ενδιαφέρουν τα νέα πρόσωπα και η ανανέωση του στελεχιακού του δυναμικού. Το Κ.Κ.Ε. χρησιμοποιεί μέλη πιστά και δοκιμασμένα και δε νοιάζεται για το αποτέλεσμα. Αφού εκ των προτέρων το γνωρίζει! Απιδιάς Λάκκος 27-7-2010

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Τεράστιες καθυστερήσεις στις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών Καθυστερήσεις έως και δυόμισι μήνες στην παραλαβή νέων διπλωμάτων

«Μπλακ άουτ» στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών! της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH οβαρό πρόβλημα δημιουργεί στις σχολές οδηγών στη Μυτιλήνη η έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της νομαρχίας. Όπως καταγγέλλουν, αυτή την εποχή έχει μείνει ένας υπάλληλος ουσιαστικά στο Τμήμα Διπλωμάτων της Διεύθυνσης, ενώ και η επί χρόνια προϊσταμένη της υπηρεσίας έχει πάρει σύνταξη και αντικαθίσταται από αναπληρωτές.. Η υπηρεσία, σύμφωνα με τους ίδιους, υπολειτουργεί και οι υποψήφιοι οδηγοί δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. «Το μόνιμο πρόβλημά μας κατά καιρούς είναι η εξυπηρέτηση από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και τώρα η κατάσταση πλέον έχει φθάσει στο απροχώρητο», λέει ο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Β. Αιγαίου, κ. Θεόδωρος Μαραγκέλλης. Περιγράφοντας την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Τμήμα Διπλωμάτων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, ο κ. Μαραγκέλλης λέει: «Ήταν τέσσερις υπάλληλοι, ο ένας έφυγε με σύνταξη, ο άλλος ήταν με Stage και έληξε η σύμβασή του και έχουν μείνει δυο. Αυτοί οι δυο παίρνουν άδειες εκ περιτροπής και ουσιαστικά μένει ένας υπάλληλος για να “κρατήσει” ολόκληρο το Τμήμα. Η προϊσταμένη έχει πάρει και εκείνη σύνταξη και υπάρχουν κάποιοι αναπληρωτές που καλύπτουν τα καθήκοντά της. Ουσιαστικά αυτή η υπηρεσία υπολειτουργεί», λέει ο ίδιος. Η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία δημιουργεί πρόβλημα σε απλές διαδικασίες, κάτι που έχει αντίκτυπο στις σχολές οδηγών. «Το 90% των εργασιών μας έχουν να κάνουν

Σ

με το συγκεκριμένο Τμήμα της υπηρεσίας και ουσιαστικά το γεγονός ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει επηρεάζει και τη δική μας δουλειά. Πολύς κόσμος προγραμματίζει το καλοκαίρι να πάρει το δίπλωμα οδήγησης και το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουν να πάρουν τις καρτέλες τους για να δώσουν εξετάσεις, μας δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα», τονίζει ο κ. Μαραγκέλλης.

Υπάρχουν φοιτητές κυρίως που θέλουν τώρα το καλοκαίρι, που δεν έχουν υποχρεώσεις με τις σχολές τους, να πάρουν δίπλωμα και υπάρχουν κι άλλοι που έχουν δικαστήρια αυτές τις ημέρες και θέλουν να έχουν έγκαιρα το δίπλωμα. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Είναι ανάγκη η νομαρχία να παρέμβει για να δώσει μια λύση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», λέει ο κ. Μαραγκέλλης.

Στοίβες οι καρτέλες

«Σηκώνει τα χέρια» η νομαρχία

Οι καρτέλες που έχουν υποβληθεί από υποψήφιους οδηγούς για να δώσουν εξετάσεις οδήγησης, σχηματίζουν στοίβες στην υπηρεσία. Μεγάλος αριθμός υποψηφίων έχει υποβάλει τους φακέλους για να δώσουν εξετάσεις από 14 έως 15 Ιουλίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει τις καρτέλες τους για να προχωρήσουν. «Εμείς είμαστε εκείνοι που εισπράττουμε τις διαμαρτυρίες του κόσμου που περιμένει μια απλή διαδικασία για να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης, και κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε.»

Χωρίς δίπλωμα… Πέρα απ’ αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών ακόμη και οι οδηγοί που κατάφεραν να δώσουν εξετάσεις και πέτυχαν σε αυτές, περιμένουν μέχρι και δυόμισι μήνες (!) χωρίς να έχουν πάρει στα χέρια τους το δίπλωμα οδήγησης, αφού τα νέα διπλώματα στέλνονται στην Αθήνα και καθυστερούν πάρα πολύ να επιστρέψουν για να τα πάρουν οι νέοι οδηγοί στα χέρια τους. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι οδηγοί που έχουν διπλώματα δεν τα έχουν στα χέρια τους και εκείνοι που θέλουν να πάρουν δίπλωμα, δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις.

Ο γενικός διευθυντής της νομαρχίας, κ. Γιώργος Βαθρακούλης, μιλώντας στο «Ε» επιβεβαίωσε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία αυτή, διευκρινίζοντας όμως πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, αλλά και άλλες διευθύνσεις της νομαρχίας, που μετά τη λήξη των συμβάσεων υπαλλήλων και λόγω του «κύματος» συνταξιοδοτήσεων, έχουν μείνει χωρίς προσωπικό. «Δυστυχώς το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού είναι γενικό αυτήν τη στιγμή στη νομαρχία. Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή παραιτήσεις - αποχωρήσεις προσωπικού για συνταξιοδότηση, έχουν λήξει συμβάσεις έργου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έχουν λήξει τα Stage και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη διεύθυνση Συγκοινωνιών έχει συνταξιοδοτηθεί η προϊσταμένη και έχουν αποχωρήσει τουλάχιστον άλλοι δυο υπάλληλοι με σύνταξη. Ζητήσαμε να μας εγκρίνουν νέες συμβάσεις, όμως δεν έχει γίνει δεκτό. Θα προσπαθήσουμε εκ των ενόντων να βρούμε λύση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο αυτήν τη στιγμή» λέει ο κ. Βαθρακούλης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

5

Φεύγει για Νορβηγία η αποστολή του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

«Ταξίδι»… διαστημικού προορισμού της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY να διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο της φυσικής έχουν κάνει το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της ελληνικής αποστολής για τον πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό Διαστήματος. Οι μαθητές εν όψει της συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό και της «διαστημικής εμπειρίας» που θα αποκτήσουν εκτοξεύοντας ένα μοντέλο δορυφόρου σε μέγεθος μεταλλικής συσκευασίας αναψυκτικού, δούλεψαν σκληρά στα δύσκολα μονοπάτια της φυσικής. Και κατάφεραν, όπως διαπιστώνουν τώρα, στο τέλος του «ταξιδιού» κατά τον Καβάφη, να έχουν ετοιμαστεί για το τελικό ταξίδι αξιοποιώντας αποκλειστικά απλά μέσα. Ό,τι διέθετε το εργαστήριο ενός περιφερειακού σχολείου της Ελλάδας και τίποτα παραπάνω. Βοήθεια σημαντική θα έχουν την τύχη να στείδοθεί τελικά και από το υ- λουν μοντέλα δορυφόπουργείο Παιδείας, όπως ρους ένα χιλιόμετρο πάκαι απ’ τους τοπικούς νω απ’ τη γη. φορείς, σε μια προσπά- Όπως είχε γράψει το «Ε» θεια να ενισχυθεί το σχο- παρουσιάζοντας την επιλείο ώστε απρόσκοπτα να λογή του Σχολείου της κάνει το καλύτερο δυνα- Λέσβου, η ESA είναι η τόν για να τα πάει καλά. NASA της Ευρώπης, και Άλλωστε, μόνο και το έως με την υπηρεσία της ESA τώρα ταξίδι άξιζε και με Education Office απευθύτο παραπάνω τον κόπο. νεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Έμειναν δέκα… Η διεξαγωγή του πρώτου ηλικίας άνω των 16 ετών. Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στην περίπτωση της ΛέCanSat, που διοργανώνε- σβου ένωσε ξανά σε ένα ται από τον Ευρωπαϊκό νέο σκοπό τους μαθητές, Οργανισμό Διαστήματος που ήδη είχαν δουλέψει (European Space Agency - και συνέχιζαν να δουλεύESA) της Ευρωπαϊκής Έ- ουν στο παιχνίδι φυσικής νωσης, ξεκίνησε στις αρ- «Γαλιλαίος», παιχνίδι χές του χρόνου με ανα- που δημιούργησε ο καθηκοινώσεις στα σχολεία γητής Φυσικής του Σχοτης Ευρώπης. Απ’ την Ελ- λείου Γιώργος Κοντέλλης λάδα υπήρξε ενδιαφέρον και με το οποίο διακρίθηαπό επτά σχολεία που κε ως «πρωτοπόρος δάδήλωσαν συμμετοχή, και σκαλος» σε ομότιτλο διαεν τέλει επιλέχθηκε η γωνισμό της Microsoft. πρόταση του 3ου Γενικού Οι 10 μαθητές που μετέΛυκείου Μυτιλήνης για χουν στη «διαστημική» να εκπροσωπήσει τη χώ- ομάδα, δουλεύοντας όλο ρα, μαζί με τις άλλες ο- το προηγούμενο διάστημάδες, στο Διαγωνισμό. μα κάθε Τρίτη μεσημέρι Από συνολικά 18 χώρες και κάθε Σαββατοκύριαμέλη τού ESA, επιλέχθη- κο, είναι οι Νικόλαος Ακαν 12 ομάδες, αλλά βαγιανός, Γαβριήλ - Ιωστην πορεία απεχώρησαν άννης Αϊβαλιωτέλλης, οι δύο και έτσι στην τελι- Πρόδρομος Γαβριηλίδης, κή φάση θα συμμετά- Λεωνίδας Ζήσης, Χαρίλασχουν μόνο 10, αποτε- ος Ιατρέλλης, Νικόλαος Κλεάνθης λούμενες από μαθητές Καζαντζής, που πριν ολοκληρώσουν Κρυσταλλίδης και Νικότη βασική εκπαίδευση θα λαος Βογιατζής, που τέ-

Έ

Ο... δορυφόρος των μαθητών της Μυτιλήνης Η διαδικασία της εκτόξευσης και της προσγείωσης του «δορυφόρου»

λειωσαν τη Β΄ τάξη και οι Γιάννης Μοριανός και Γρηγόρης Μελέτογλου που τώρα τέλειωσαν την Α΄ τάξη.

Ένα κουτί όργανα Ο διαγωνισμός, θυμίζουμε, οργανώνεται απ’ την ESA σε συνεργασία με το νορβηγικό κέντρο για τη διαστημική εκπαίδευση (NAROM) και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου 2010. Η κάθε ομάδα κλήθηκε να κατασκευάσει ένα μοντέλο δορυφόρου, όγκου περίπου 350 ml, όσο κι ένα αλουμινένιο κουτί αναψυκτικού, στο οποίο και τοποθετήθηκαν όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Το μοντέλο δορυφόρου θα εκτοξευθεί με ρουκέτα, θα φτάσει στον προορισμό του, ένα χιλιόμετρο πάνω απ’ την επιφάνεια της γης, και θα κάνει τις μετρήσεις που προβλέπονται στην κύρια αποστολή, δηλαδή θα μετρήσει θερμοκρασία και πίεση. Πρόκληση για το σχολείο, όπως εξ αρχής είχε διατυπωθεί, ήταν να κάνουν οι Μυτιληνιοί το κά-

τι παραπάνω, παράμετρο στην οποία και δούλεψαν όλο αυτό τον καιρό καθηγητής και μαθητές. Κάθε μήνα η ομάδα έστελνε αναφορές για την εξέλιξη του προγράμματος και όπως φαίνεται στην τελευταία απάντηση που πήρε προχθές απ’ τους διοργανωτές, η δουλειά που έως τώρα έχει γίνει κρίνεται επιστημονικά άρτια. «Η απάντηση», είπε ο κ. Κοντέλλης μιλώντας χθες στο «Ε», «είναι πολύ ενθαρρυντική, διότι έχοντας ολοκληρώσει πάνω απ’ το 95% της προετοιμασίας μας, είναι μεγάλη ικανοποίηση να μας συγχαίρουν για το πόσο πρωτότυπη είναι η δουλειά μας και για το ότι ανοίγουμε νέους δρόμους.» Ο καθηγητής εξηγεί ότι εκείνο που έγινε απ’ την ομάδα ήταν να αξιοποιηθούν τα όργανα που το εργαστήριο του Σχολείου διέθετε. Στην αρχή επιχειρήθηκε να αγοραστούν κάποια εξειδικευμένα όργανα, αλλά οι τιμές ήταν απαγορευτικές (περίπου 4.000 ευρώ το ένα) κι έτσι μετατράπηκαν και

προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις της εργασίας οι τέσσερις αισθητήρες (οξυγόνου, διοξειδίου του άνθρακα, υγρασίας και ραδιενέργειας) που είχε το Σχολείο. «Αν ήμαστε στην Αθήνα, μπορεί να αναζητούσαμε όργανα και βοήθεια στο “Δημόκριτο”. Στη Μυτιλήνη αξιοποιήσαμε τα βασικά εργαστηριακά μας όργανα και ελπίζω ότι τα καταφέραμε να κάνουμε αυτό για το οποίο και επιλεγήκαμε», είπε ο κ. Κοντέλλης.

Βοήθεια από παντού Η αποστολή θα αναχωρήσει απ’ τη Μυτιλήνη στις 13 Αυγούστου, ταξιδεύοντας διαδοχικά σε Αθήνα - Ρίγα (Λετονία) - Όσλο (Νορβηγία) και από εκεί θα έχει ακόμη δύο εσωτερικά ταξίδια στη Νορβηγία ώστε να φτάσει στο βορειότερο άκρο της, στον αρκτικό κύκλο, που βρίσκεται και η βάση εκτόξευσης. Το κόστος της αποστολής στη Νορβηγία και η παραμονή της ομάδας έως και τις 21 του μήνα φτάνει τις 18.000 ευρώ, ποσό που μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν

θα καλυφθεί απ’ το υπουργείο Παιδείας απολογιστικά, μετά την προσκόμιση δηλαδή αποδείξεων. Την όλη υποστήριξη της αποστολής και τη διοργάνωση του ταξιδιού ανέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου, Σταύρος Ανδρεαδέλλης, που κατ’ εντολή του υπουργείου θα τη συνοδέψει (για εκτός χώρας ταξίδια που γίνονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας επιβάλλεται να υπάρχουν δύο συνοδοί καθηγητές), ενώ η ομάδα εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους τη βοήθησαν με κάθε τρόπο. Ειδικότερα, προς τους Νίκο Σηφουνάκη και Δημήτρη Χαλκιώτη, αλλά και προς το Σπύρο Γαληνό για τις παρεμβάσεις τους προς το υπουργείο, καθώς και στους Παύλο Βογιατζή και Νάσο Γιακαλή για την υποστήριξη που ποικιλοτρόπως παρείχαν. Τέλος, η ομάδα ευχαριστεί ένα ραδιοερασιτέχνη απ’ τη Θεσσαλονίκη, τον Τάκη Περέα, που προσφέρθηκε και παρεχώρησε ένα φορητό ασύρματο δίχως να του ζητηθεί.


6

EI∆HΣEIΣ

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Χορωδοί του Ψδείου «Ν. Σκαλκώτας» διεκδικούν χρήματα για ταξίδι

Στο «παρά πέντε» αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Μουτζούρη, που αναχώρησε ξαφνικά για την Αθήνα

«Τα έψαλαν» στον τουριστικό πράκτορα

Υποψηφιότητα«γρίφος»

της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH α «έψαλαν» κυριολεκτικά οι χορωδοί του Ωδείου Σκαλκώτα χθες το πρωί στον ιδιοκτήτη του τουριστικού πρακτορείου «Βαριάμης», από τον οποίο διεκδικούν χρήματα που είχαν προκαταβάλει για ταξίδια στο εξωτερικό, στα οποία είχαν συμμετάσχει. Οι «διαφορές» των χορωδών με το συγκεκριμένο πρακτορείο έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια και όπως φαίνεται η υπόθεση θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια, αφού τα μέλη της χορωδίας θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των χρημάτων που καταγγέλλουν ότι τους οφείλει το πρακτορείο. Αλλά και ο πράκτορας απειλεί με μηνύσεις, μια και όπως λέει το ποσό που διεκδικούν δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όλα ξεκίνησαν από το 2008, όταν η χορωδία του Ωδείου «Νίκος Σκαλκώτας» επρόκειτο να συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό χορωδιών στην Αυστρία. Η νομαρχία είχε εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τα έξοδα αυτού του ταξιδιού από τα οποία οι 34.000 - όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι - προορίζονταν για τα έξοδα μετακίνησης και τα υπόλοιπα για διαμονήδιατροφή. Όπως λέει στο «Ε» ο επικεφαλής της χορωδίας, κ. Μαρίνος Ζαχαρίου, τα χρήματα αυτά τα προκατέβαλαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στη χορωδία (55 άτομα) στον κ. Βαριάμη και επρόκειτο μετά το ταξίδι οι συμμετέχοντες στην αποστολή να τα πάρουν από τον ίδιο. Όπως οι χορωδοί καταγγέλλουν και αποδέχεται και ο κ. Βαριάμης, υπήρχε μια οφειλή του στην Εφορία και μόλις εμφανίστηκε το τιμολόγιο πληρωμής στο όνομά του από τη νομαρχία, τα χρήματα αυτά κρατήθηκαν από την Εφορία για την οφειλή.

Τ

«Πάτσιζαν» με άλλα ταξίδια Ο τουριστικός πράκτορας υποσχέθηκε να τους καταβάλλει τμηματικά το ποσό της οφειλής και πράγματι τους έδωσε κάποια χρήματα. Όταν το ποσό της οφειλής μειώθηκε στις 24.000 ευρώ, η χορωδία αποφάσισε να πάει σε άλλο διαγωνισμό στη Ναύπακτο το 2009, για να «πατσίσει» με μέρος της οφειλής. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, το ποσό μειώθηκε στις 18.900 ευρώ περίπου και τότε αποφάσισαν να πάνε και στον επόμενο Παγκόσμιο Διαγωνισμό, που φέτος θα πραγματοποιούνταν στην Κίνα. Το ποσό συμμετοχής ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις 18.900 περίπου που υπολείπονταν και οι χορωδοί θα

συμπλήρωναν τα υπόλοιπα. Το Νοέμβριο του 2009 είχε συγκεντρώσει το κάθε μέλος από 38 ευρώ για την έκδοση της βίζας που απαιτούνταν, δίνοντάς τα στον πράκτορα (συνολικά γύρω στις 2.090 ευρώ). Ζήτησαν δε από τον πράκτορα να καταβάλει ο ίδιος - από τα οφειλόμενα - το ποσό των 3.500 ευρώ που απαιτούνταν για προκαταβολή. Με βάση την αρχική συμφωνία που είχε γίνει με την ξένη αεροπορική εταιρεία, σε κάθε άτομο αναλογούσε το ποσό των 735 ευρώ μετ’ επιστροφής. «Τον Ιούνιο πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι το ποσό για κάθε άτομο άλλαξε και είναι πλέον 980 ευρώ το άτομο. Όταν πήραμε οι ίδιοι την εταιρεία για να μάθουμε τι συμβαίνει, μας ενημέρωσαν ότι η προκαταβολή δεν καταβλήθηκε ποτέ, γι’ αυτό αυξήθηκε το ποσό. Επίσης ανακαλύψαμε ότι ούτε η βίζα είχε βγει, παρά το ότι είχαμε δώσει το ποσό των 2.090 ευρώ», αναφέρει ο κ. Μαρίνος Ζαχαρίου. Τελικά - όπως αναφέρουν οι ίδιοι - το ποσό της οφειλής από τις 18.900 περίπου, έχει μειωθεί στα 6.895 ευρώ, αφού το πρακτορείο «Βαριάμης» κάλυψε με το ποσό των 12.000 ευρώ τα εισιτήρια εσωτερικού (Μυτιλήνη Αθήνα και επιστροφή), ενώ οι χορωδοί ταξίδεψαν με άλλη εταιρεία για την Κίνα, πληρώνοντας ξανά τα έξοδα για τη βίζα. Σήμερα διεκδικούν συνολικά γύρω στις 9.000 ευρώ, αφού εκτός από τις 6.895 διεκδικούν και τις 2.090 ευρώ για τη βίζα. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου απαντά ότι τα ποσά που διεκδικεί η χορωδία δεν ισχύουν και αναγνωρίζει μόνο οφειλή ύψους 2.294,98 ευρώ. «Δεν αρνήθηκα ποτέ ότι όφειλα χρήματα στη χορωδία, όμως σταδιακά τα χρήματα αυτά επιστράφηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους και τα ποσά αυτά που σήμερα συζητούν, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Έχω στα χέρια μου όλα τα παραστατικά και τις αποδείξεις. Πιστεύω ότι το όλο ζήτημα είναι δικό τους ταμειακό θέμα. Τους έχω δώσει φωτοτυπίες, όλα τα έγγραφα που έχω στα χέρια μου. Θα κινηθώ νομικά για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της διοίκησης της χορωδίας για όλο το θέμα που έχει δημιουργηθεί», τόνισε ο κ. Ραφαήλ Βαριάμης. Το «ραντεβού» των χορωδών με τον κ. Βαριάμη ανανεώθηκε για σήμερα στις 11 το πρωί, οπότε θα πάνε ξανά στο πρακτορείο του για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Όπως λένε οι ίδιοι, από την πλευρά τους, θα ασκήσουν κάθε νόμιμο μέσον για να πάρουν τα οφειλόμενα.

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί, δυο ώρες περίπου πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα έδινε, ο Κώστας Μουτζούρης δημοσιοποίησε την αναβολή της εκδήλωσης στην οποία και επρόκειτο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το δήμο Λέσβου. Ο απερχόμενος πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λίγες ώρες μετά, με νεώτερο Δελτίο Τύπου ανακοίνωνε υπό τη μορφή δήλωσης-χρησμού «απήλθαμε», δίχως να εξηγεί αν απλώς απήλθε απ’ το νησί ή απήλθε γενικώς απ’ τις εκλογές και την ειλημμένη απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Λέσβου. Δύο γραμμές ήταν όλη κι όλη η ανακοίνωση του Κώστα Μουτζούρη, με την οποία και εξηγούσε πως αναβάλλεται η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει προκειμένου, όπως όλα έδειχναν, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στο δήμο Λέσβου. Κι ενώ υπήρξαν διάφορες εκτιμήσεις - και αντιφατικές μεταξύ τους - για τους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή, ο κ. Μουτζούρης

Μ

δε θέλησε να δώσει τη δική του αιτιολογία, αποφεύγοντας να απαντήσει στις κλήσεις που του έγιναν. Μερικοί συνέδεσαν την αναβολή της συνέντευξης με τη «μαζικότητα» της σημερινής συγκέντρωσης του προέδρου της Ν.Δ., λέγοντας πως ενδεχόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μπορεί και να απέτρεπε μία μερίδα μελών και φίλων της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, αφού ήδη έχει διαρρεύσει πως θα τύχει της στήριξης του κόμματος ο Κώστας Μουτζούρης. Στέλεχος της Ν.Δ. αποτίμησε ως δείγμα σοβαρότητας απ’ την πλευρά του πρύτανη το γεγονός ότι δε βιάστηκε να προλάβει να ανακοινώσει υποψηφιότητα πριν την επίσκεψη Σαμαρά, αλλά να περιμένει τις εξελίξεις.

Απήλθαμε… χρησμός Κι ενώ καλά κρατούσαν τα σενάρια για τους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή της συνέντευξης, εκδόθηκε απ’ το γραφείο του πρύτανη νέο Δελτίο Τύπου (επτά ώρες αργότερα απ’ το πρώτο, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα) όπου επί λέξει αναφερόταν: «Αναβάλαμε την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξή μας Τύπου για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο και απήλθα-

με. Κ.Ι. Μουτζούρης». Πρόσωπα απ’ το στενό περιβάλλον του κ. Μουτζούρη απέδωσαν το «απήλθαμε» στο γεγονός ότι έφυγε για την Αθήνα, και μάλιστα εσπευσμένως, γιατί, όπως είπε φιλικό του πρόσωπο, «κάτι συνέβη στο σπίτι κι έπρεπε να πάει». Άλλη εκδοχή τού «απήλθαμε» είναι πως ο πρύτανης, έντονα ενοχλημένος από διάφορες παρεμβάσεις στην απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αποφάσισε να αποχωρήσει, γι’ αυτό και έφυγε απ’ το νησί. Όσο όμως ο ίδιος δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ανέβαλε τη συνέντευξη αλλά και δήλωσε ότι έφυγε - απ’ το νησί ή απ’ τις εκλογές -, τόσο κάθε εξήγηση θα βασίζεται αποκλειστικά σε υποθέσεις προσωπικών του φίλων και στελεχών της αυτοδιοίκησης ή της Ν.Δ., που επιχείρησαν να ερμηνεύσουν τις εξελίξεις. Οπότε κάθε ενδεχόμενο σε σχέση με την υποψηφιότητα Μουτζούρη παραμένει ανοιχτό, αν κι εξακολουθούν να επιμένουν πολλοί αυτοδιοικητικοί του νησιού ότι επείγει να καθαρίσει απόλυτα το τοπίο και το νησί να μη στερηθεί έναν υποψήφιο του κύρους και του βεληνεκούς του πρύτανη του ΕΜΠ.

Εκπονείται απ’ το Γιώργο Τιμ. Παλαιολόγο για την «Επόμενη Μέρα»

Πρόγραμμα ανάπτυξης της Λέσβου ολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα Πκαταθέσει που ο συνδυασμός της «Επόμενης Μέρας» θα ως πρόταση για την ανάπτυξη της Λέσβου, αφού προηγουμένως το θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Με Δελτίο Τύπου του συνδυασμού, χθες, ανακοινώθηκε σχετικά πως «ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου του Αμπού Ντάμπι Γεώργιος Τιμολέων Παλαιολόγος έχει αναλάβει να εκπονήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης της Λέσβου για το συνδυασμό του Άρη Χατζηκομνηνού». Η εισήγηση του προγράμματος, όπως τονίζεται στο ίδιο Δελτίο, θα εκτεθεί στο λεσβιακό κοινό για ηλεκτρονική διαβούλευση από το blog http://arisxatzikomninos.blogspot.com στις αρχές Αυγούστου. Μετά τη διαβούλευση και αφού ενσωματωθεί το πολιτικό πλαίσιο, υιοθετηθεί και εγκριθεί απ’ το συνδυασμό, θα δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο δρ. Γεώργιος Τιμ. Παλαιολόγος είναι διδάσκων στη Διοίκηση και Διεθνείς Επιχειρήσεις σε γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Νότιας Κορέας, των Εμιράτων και του Χονγκ Κονγκ, κι έχει διατελέσει και διδάσκων στο Deree College στην Ελλάδα. Επίσης είναι μέλος ερευνητικού προγράμματος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο περίφημο αμερικανικό πανεπιστήμιο Wharton School of Pensylvania. Έχει εργαστεί στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον Αντώνη Σαμαρά (ΠΟΛΑΝ).» Τις προσεχείς μέρες, όπως καταλήγει το Δελτίο Τύπου της «Επόμενης Μέρας», ο κ. Παλαιολόγος, «εφόσον εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια απ’ τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, θα είναι υποψήφιος με την “Επόμενη Μέρα” στις αυτοδιοι-

κητικές εκλογές για το δήμο Λέσβου, εκπροσωπώντας την Πέτρα».

Aστυνοµικά Σύλληψη για κατοχή χασίς Έναν 26χρονο συνέλαβαν στις 7 χθες το πρωί λιμενικοί, μετά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής, γιατί στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του δύο πλαστικές συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 16,86 γραμμαρίων.

Διάρρηξη στους Πύργους Θερμής Διάρρηξη σημειώθηκε σε σπίτι στους Πύργους Θερμής. Όπως κατήγγειλε ο 63χρονος ιδιοκτήτης του, το χρονικό διάστημα από τις 9 μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας άγνωστος, αφού παραβίασε το παράθυρο του σπιτιού του, έκλεψε μπιζού και κοσμήματα, καθώς και χρηματικό ποσό σημαντικής αξίας. Ενεργείται προανάκριση.

Παράνομες αφίξεις Συνολικά 18 αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, εντόπισαν αστυνομικοί στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης. Σύμφωνα με δήλωσή τους, αποβιβάστηκαν με φουσκωτή βάρκα σε παραθαλάσσιο σημείο της περιοχής, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.


EI∆HΣEIΣ

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

7

Διήμερη επίσκεψη από σήμερα του προέδρου της Ν.Δ., με ομιλία, συσκέψεις και ανακοινώσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Λέσβο της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ο πρόεδρος της Ν.Δ., ξεκινώντας την επίσκεψή του από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι το πρωί του Σαββάτου στη Λέσβο. Ουσιαστικά το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά ξεκινά με την ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου θα επικεντρωθεί κατ’ αρχήν στα θέματα της οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς στο πρόγραμμά του (που σημειωτέον δεν είχε οριστικοποιηθεί έως χθες αργά το μεσημέρι) έχει συμπεριλάβει συσκέψεις με δημάρχους και τις παραγωγικές τάξεις, ενώ αναμένεται να επισκεφτεί και την Καλλονή. Σε πολιτικό επίπεδο, έχει επιβεβαιωθεί η ανακοίνωση στήριξης στην υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Λέσβου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ αξιόπιστες πηγές επιμένουν να υποστηρίζουν πως θα ανακοινωθεί και το ποιον θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές για το δήμο Λέσβου. Ο κίνδυνος λόγω των κι- «Elysion» και μετά από ονητοποιήσεων που είχαν λιγόωρη ξεκούραση, αλλά τις προηγούμενες μέρες οι και επαφές που αναμένεται ελεγκτές εναέριας κυκλο- να έχει εκεί με κομματικά φορίας να καθυστερήσει η στελέχη, θα κατέβει στην άφιξη του Αντώνη Σαμαρά πόλη. Ή λίγο πριν τις 7 το στη Λέσβο και κατ’ επέ- απόγευμα, προκειμένου να κταση η έναρξη της ομι- απευθύνει χαιρετισμό στη λίας του στο Δημοτικό Θέ- ΝΟΔΕ Λέσβου που υπό διατρο Μυτιλήνης, με ανα- ευρυμένη σύνθεση - μαζί πόφευκτη ανατροπή όλου με τους προέδρους όλων του υπόλοιπου προγράμ- των τοπικών δημοτικών ορματος, οδήγησε τα στελέ- γανώσεων - θα συνεδριάζει απ’ τις 5.30΄ το απόγευμα χη της Ν.Δ. στην αλλαγή υπό το γραμματέα Οργατης ώρας πτήσης του προνωτικού της Ν.Δ., Μανώλη έδρου. Αγγελάκα, ή στις 7.30΄, απ’

γραφεία της ΝΟΔΕ, τότε από εκεί θα μετακινηθεί έως το Δημοτικό Θέατρο συνοδεία των κομματικών στελεχών πεζός. Ο μόνος λόγος που θα ανατρέψει αυτόν το σχεδιασμό είναι αν κριθεί ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να ακολουθηθεί μια τέτοια πορεία. Η ομιλία θα διαρκέσει περίπου τρία τέταρτα και θα ξεκινήσει με δίλεπτο καλωσόρισμα του προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρου Κουτσαντώνη. Κάποιες σκέψεις που υπήρχαν για να γίνει και χαιρετισμός απ’ το νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, διαφοροποιήθηκαν στη συνέχεια κι έτσι η εκδήλωση θα περιοριστεί αποκλειστικά στην ομιλία του κ. Σαμαρά, που αναμένεται κατά κύριο λόγο να αναφερθεί σε οικονομικά ζητήματα. Κατά μία εκδοχή, ο κ. Σαμαράς σε αυτή την ομιλία θα ανακοινώσει και τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Βογιατζή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ευθείας για την ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Αν ο κ. Σαμαράς πάει στα

Περίπου στις 8.30΄, και για μία ώρα περίπου, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται

Ν

Στη ΝΟΔΕ Λέσβου

Κατά πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταλύσει στο ξενοδοχείο

Με τον κόσμο…

στον «Κήπο», όπου έχει εκφράσει την επιθυμία να μιλήσει με τους πολίτες, να έρθει απλά σε επαφή με την τοπική κοινωνία. Αμέσως μετά, σε γεύμα που έχει αναλάβει να διοργανώσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί για δείπνο, «για ένα ούζο» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στην Επάνω Σκάλα. Μετά το φαγητό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην προκυμαία Μυτιλήνης για ένα ποτό με τη νεολαία. Ο κ. Σαμαράς στην επίσκεψή του στη Λέσβο θα συνοδεύεται απ’ τον κ. Γαληνό, απ’ το γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτή Αρκαδίας και τέως υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και από ολιγομελές κλιμάκιο κομματικών στελεχών.

Με την αυτοδιοίκηση… Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στις 9, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στη νομαρχία, όπου και θα έχει συνάντηση με τη νομαρχιακή αρχή. Αν δεν έχει γίνει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Βογιατζή στην ομιλία στο Δημοτικό

Θέατρο, θα γίνει στην επίσκεψη στο κτήριο της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως. Χθες το απόγευμα, ο κ. Βογιατζής που βρισκόταν ήδη στην Αθήνα, θα επέστρεφε στη Μυτιλήνη, εσπευσμένως, από προγραμματισμένες διακοπές που έκανε και οι οποίες επρόκειτο να τελειώσουν στις 2 Αυγούστου. Στη συνέχεια, μετά τη συνάντηση στο γραφείο του νομάρχη, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο κ. Σαμαράς έχει προσκαλέσει σε συνάντηση τους δημάρχους που στις εκλογές του 2006 εκλέχτηκαν με τη στήριξη της Ν.Δ., δηλαδή τους δημάρχους Γέρας Σωτήρη Ζαμτράκη, Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη, Ευεργέτουλα Μιχάλη Πολυπαθέλλη, Μανταμάδου Στέφανο Αποστόλου, Πέτρας Απόστολο Αλατζά και Καλλονής (αντάρτης τότε απ’ το χώρο της Ν.Δ.) Δημήτρη Φαναραδέλλη. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει για τις επικείμενες εκλογές και κατά μία πηγή θα ανακοινώσει και στήριξη στον Κώστα Μουτζούρη.

Με τις παραγωγικές τάξεις… Λίγο μετά τις 10 αύριο το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς θα φτάσει στο Επιμελητήριο, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα περιοδεύσει στην αγορά της Μυτιλήνης και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Καλλονή, όπου αναμένεται να επισκεφτεί το δήμο και ακολούθως να μεταβεί σε πρότυπη μονάδα σφαγείου, όπου και θα συναντηθεί με κτηνοτρόφους της περιοχής. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να γίνει και συνάντηση του κ. Σαμαρά με ψαράδες του κόλπου Καλλονής. Με τις επαφές στη συμπρωτεύουσα ολοκληρώνεται το επίσημο σκέλος της επίσκεψης Σαμαρά, που θα συνεχιστεί το απόγευμα της Παρασκευής ιδιωτικά, με την παρουσία του, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, στο γάμο του Δημήτρη Καραθανάση και της Ελένης Αθανασίου, στην Παναγιά τη Γοργόνα στη Σκάλα Σκαμνιάς.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

8

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Δίνει λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα των ελαιοτριβείων

Μυτιληνιά πατέντα εξατμίζει τον κατσίγαρο τoυ NIKOY MANABH να νέο εξελιγμένο σύστημα εξάτμισης υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου παρουσίασε χθες η εταιρεία «Τεχναγρομηχανική Ltd», στις εγκαταστάσεις της στην περιοχή Λαρισαίες Πέτρες της Λέσβου. Το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι πυρηνόξυλο, κάτι που επιτρέπει στα ελαιοτριβεία να μηδενίσουν το κόστος του απαιτούμενου καυσίμου. Παράλληλα, η χρήση του πυρηνόξυλου καθιστά το σύστημα φιλικό στο περιβάλλον. Το σύστημα της «Τεχναγρομηχανική Ltd» αποτελείται από έναν αυτοτροφοδοτούμενο με πυρηνόξυλο καυστήρα, ο οποίος βρίσκεται μέσα στη δεξαμενή αποθήκευσης του υγρού αποβλήτου προς εξάτμιση. Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται η άμεση εναλλαγή των τοιχωμάτων του καυστήρα και του αποβλήτου. Τα καυσαέρια στην πορεία προς την έξοδό τους στην ατμόσφαιρα διοχετεύουν μεγάλο μέρος της θερμότητάς τους σε ένα σύμπλεγμα σωληνώσεων, μέσα στο οποίο ρέει το υγρό απόβλητο προς εξάτμιση. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται η θερμότητα των καυσαερίων και μειώνεται η αναγκαία καύσιμη ύλη. Η άμεση εναλλαγή της θερμότητας με τη φλόγα του καυστήρα μέσω των τοιχωμάτων του, αλλά και την εναλλαγή της θερμότητας των καυσαερίων με το εξατμιζόμενο απόβλητο, επιτυγχάνει το μέγιστο αποτέλεσμα εκμετάλλευσης της θερμιδικής αξίας του πυρηνόξυ-

Έ

Ελαιοτριβείς και πολύς κόσμος παρακολουθεί την παρουσίαση του συστήματος εξάτμισης

Ο κ. Γόμος αναλύει τη λειτουργία του συστήματος της «Τεχναγρομηχανική Ltd»

λου.

Αποτέλεσμα έρευνας Η επινόηση του συστήματος εξάτμισης είναι το αποτέλεσμα έρευνας και πειραμάτων που έγιναν για λογαριασμό της εταιρείας. Η «Τεχναγρομηχανική Ltd» έχει κατοχυρώσει το μηχάνημα, που παρουσίασε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Πριν τα υγρά απόβλητα οδηγηθούν στον καυστήρα για να εξατμιστούν, περνούν από μια δεξαμενή στην οποία υπάρχει ένα ειδικό, ελαιόφιλο, προσροφητικό υλικό, το οποίο εγκλωβίζει οποιαδήποτε υπολείμματα ελαιοπεριεκτικότητας υπάρχουν σε αυτό, έτσι ώστε στον καυστήρα να πηγαίνει για εξάτμιση μόνο νερό. Η λειτουργία του όλου συστήματος ελέγχεται από ηλεκτρονικά συστήματα επιτηρητών στάθμης, πίεσης και θερμοκρασίας του υγρού μέσα στη δεξαμενή εξάτμισης, όπως επίσης και θερμοκρασίας θαλά-

μου καύσης. Η τροφοδοσία του πυρηνόξυλου ρυθμίζεται στο επίπεδο εκείνο με την αποδοτικότερη θερμοκρασία θαλάμου σε σχέση με τη θερμοκρασία εξατμιζόμενου υγρού και της στάθμης (όγκου) ανά πάσα στιγμή. Έτσι επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή απόδοση, η οικονομία καυσίμου και η απόδοση «καθαρότερων» καυσαερίων στο περιβάλλον. Το σύστημα εξάτμισης δίνει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της θερμογόνου ενέργειας του ατμού. Μέσω ειδικού διανομέα, ο ατμός μπορεί να οδηγηθεί σε κλίνη ξήρανσης για την περισυλλογή και εκμετάλλευση των αιωρούμενων σωματιδίων του κατσίγαρου. Το σύστημα εξάτμισης δίνει τη δυνατότητα να σταματήσει η λειτουργία του λέβητα του ελαιοτριβείου, αφού με τον ατμό που παράγεται υπερκαλύπτονται όλες οι ανάγκες ζεστών νερών που χρειάζεται το ελαιοτριβείο (μαλακτήρες, decanter, διαχωριστήρες).

Παροχές Η «Τεχναγρομηχανική Ltd»,

Επίδειξη της λειτουργίας του υλικού που απορροφά τα λιπαρά στοιχεία του κατσίγαρου

μαζί με τη διάθεση του συστήματος, παρέχει: - Τη δυνατότητα δωρεάν εγκατάστασης και ρύθμισης των ηλεκτρονικών παραμέτρων του συστήματος σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ελαιοτριβείου. - Εγγύηση καλής λειτουργίας και service. - Χημική ανάλυση του εξατμιζόμενου αποβλήτου. - Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ισχύς του συστήματος είναι 9KW, η κατανάλωση πυρήνα ανέρχεται στα 140 έως 200 κιλά την ώρα και στο διάστημα αυτό μπορεί να εξατμίσει 2.400 λίτρα υγρών αποβλήτων.

Οι πρώτες παραγγελίες Ο Στρατής Γόμος, κατά την παρουσίαση του συστήματος, εξήγησε ότι όλος ο σχεδιασμός και η επιλογή των υλικών έγινε στη Μυτιλήνη. Στις ερευνητικές προσπάθειες που έκανε η «Τεχναγρομηχανική Ltd» πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η κατασκευή του συστήματος έγινε στο μηχανουργείο του Ζελάλ Καχίουγλου στην Τουρκία. Το

σύστημα αυτό το επόμενο διάστημα πρόκειται να εγκατασταθεί σε ελαιοτριβείο της Σάμου, το οποίο αναμένει αυτή την περίοδο την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, ενώ έχει παραγγελθεί και πρόκειται να εγκατασταθεί και από δύο ελαιοτριβεία της Λέσβου. Στην παρουσίαση του συστήματος παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός ελαιοτριβέων, ελαιομεσίτες, συνεταιριστές, δημοτικοί άρχοντες και στελέχη της νομαρχιακής αρχής, μεταξύ αυτών οι αντινομάρχες Σταύρος Ψαρρόπουλος και Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο έπαρχος Λήμνου Δημήτρης Σάραγκας, ο δήμαρχος Γέρας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Σωτήρης Ζαμτράκης, ο δήμαρχος Μήθυμνας Στέλιος Καραντώνης, ο δήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου Στέλιος Αλμπάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Ηλίας Πολυχνιάτης, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Λουτρών Βασίλης Μαμώλης και άλλοι. nman@emprosnet.gr

Μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις εκατομμυρίων

Κινήσεις στη σκακιέρα των αποβλήτων χει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που γράφαΈβείων με ότι η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριείναι ο αδύναμος κρίκος του ελαιοκομικού τομέα και πως όποιος καταφέρει να δώσει λύση στο ζήτημα αυτό, θα αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σαφήνεια στον τομέα αυτώρα το νομικό πλαίσιο τό. Ωστόσο, όλοι οι παδεν έχει ξεκαθαριστεί με ράγοντες του ελαιοκομι-

κού τομέα γνωρίζουν ότι το νομικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, θα προκρίνει τη μετατροπή των ελαιοτριβείων από τριφασικά σε διφασικά. Κι αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ένα προβάδισμα όλες οι τεχνολογικές εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για την παραγωγή, επεξεργασία και διαχείριση προϊόντων και αποβλήτων διφασικών ελαιοτριβείων. Στη Λέσβο βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από προσπάθειες που στοχεύουν να δώσουν λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων των

ελαιοτριβείων. Μόλις προχθές, ο Στρατής Γόμος παρουσίασε ένα νέο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης του κατσίγαρου που στηρίζεται στη μέθοδο της εξάτμισης. Παράλληλα, ο κ. Γόμος και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν μια νέα μονάδα επεξεργασίας διφασικής πυρήνας στην περιοχή της Πηγής. Η μονάδα αυτή θα παράγει ελαιόλαδο τύπου ρεπάσο και πυρηνόξυλο σε μορφή πέλετς. Το πυρηνόξυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζωοτροφή, αλλά και ως καύσιμο. Η μονάδα θα έχει τη δυνα-

τότητα να επεξεργάζεται σε 24ωρη βάση 288 τόνους πυρήνας. Παράλληλα, η εταιρεία του Γιώργου Κατζανού πήρε άδεια εγκατάστασης για τη μονάδα επεξεργασίας του κατσίγαρου που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή της Γέρας. Η μονάδα, σύμφωνα με την άδειά της, θα έχει μηχανολογικό εξοπλισμό 121,30 ίππων συνολικής αξίας 593.000 ευρώ. Η μονάδα, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα απορροφά το σύνολο των αποβλήτων που παράγουν 11 μεγάλα ιδιωτικά

ελαιοτριβεία της Λέσβου. Επιδίωξη του κ. Κατζανού είναι η μονάδα αυτή να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ίδιος ο κ. Κατζανός στην εκδήλωση παρουσίασης του συστήματος της «Τεχναγρομηχανική Ltd» - έλεγε ότι πρακτικά είναι αδύνατον η μονάδα της επιχείρησής του να λειτουργήσει τη φετινή ελαιοπαραγωγική περίοδο. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η επένδυση που απαιτείται να γίνει για την


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

κατασκευή της μονάδας προσεγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ κι άλλες ανεβάζουν το ύψος της επένδυσης στα τέσσερα εκατομμύρια. Επίσης, είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Pieralisi να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας διφασικής πυρήνας (ρεπάσο) στη Λέσβο.

Η Μπατζελή στη Λέσβο πό τα γραφεία της ΕΑΣ ΛέΑερχόμενης σβου, στις 10 το πρωί της Δευτέρας, θα ξεκινήσει η επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή, στη Λέσβο. Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός θα έχει συνάντηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου,

Η ΕΑΣΛ Η ΕΑΣ Λέσβου, παρά το ότι δεν έχει τα κεφάλαια που απαιτούνται για να κάνει μια επένδυση στον τομέα αυτή την περίοδο, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Πολύ πρόσφατα ο διευθυντής της Ένωσης, Στρατής Χατζηδημητρίου, μας έλεγε ότι έχει γίνει σημαντική προεργασία από τον προηγούμενο διευθυντή, η οποία θα συνεχίζεται. Το ποια τεχνολογία θα επιλέξει η ΕΑΣ Λέσβου για τη διαχείριση των αποβλήτων, είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα. Αν επιλέξει να δημιουργήσει σε συνεργασία με την Pieralisi μονάδα διφασικής πυρήνας, θα χάσει δύο σημαντικά προϊόντα: το σαπούνι και το πυρηνέλαιο. Απ’ τη μια, οι πωλήσεις πυρηνελαίου δίνουν σημαντικά έσοδα στην Ένωση κι απ’ την άλλη η παραγωγή σαπουνιού, μετά από προσπάθειες αρκετών ετών, έγινε κερδοφόρα δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, είτε θα πρέπει να εγκαταλείψει αυτές τις αγορές είτε θα πρέπει να βρει πρώτες ύλες (πυρηνέλαιο και σαπουνόμαζα) από άλλες περιοχές της χώρας. Η δημιουργία μονάδας ρεπάσο που θα καλύπτει τα ελαιοτριβεία της Λέσβου εκτιμάται ότι θα απαιτήσει από τρία έως πέντε εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτήν τη φάση, το ενδιαφέρον της ΕΑΣ Λέσβου επικεντρώνεται στην επαναλειτουργία του πυρηνελαιουργείου της στα Πάμφιλα της Λέσβου. Το θέμα αυτό θα τεθεί και στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, που πρόκειται να έρθει στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα. Στελέχη της ΕΑΣ Λέσβου αναφέρουν ότι έχουν ικανοποιηθεί όλοι οι όροι που έχουν τεθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να λειτουργήσει ξανά το πυρηνελαιουργείο. Την ελαιοκομική περίοδο 2010 2011 θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, και το πυρηνελαιουργείο στο Ντίπι. Επίσης Κρητικός πυρηνελαιουργός ενδιαφέρεται να πάρει με καράβι πυρήνα από τη Λέσβο για να την επεξεργαστεί στην Κρήτη. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα δώσουν πολλά στοιχεία στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, τόσο των ελαιοτριβείων όσο και των τυροκομείων. nman@emprosnet.gr

9

βουλευτές του νομού, το νομάρχη, το δήμαρχο Μυτιλήνης και τους τοπικούς φορείς στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Λέσβου. Στη 1:30 μετά το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στις 7:30 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους γυναικείους συνε-

ταιρισμούς της Λέσβου στην Πέτρα. Η υπουργός αύριο Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Χίο όπου θα εγκαινιάσει τη Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου και θα παραμείνει στο γειτονικό νησί ως την Κυριακή για να εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Με καθυστέρηση η έναρξη του δεύτερου ψεκασμού

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη δακοκτονία τoυ NIKOY MANABH λλη μια εβδομάδα καθυστέρησης στην υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας είχαμε λόγω της καθυστερημένης άφιξης της μελάσας που χρησιμοποιείται στους δολωματικούς ψεκασμούς. Οι πρώτος ψεκασμός ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου και ήταν καθολικός, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό του προγράμματος δακοκτονίας. Δηλαδή ψεκάστηκαν όλα τα ελαιόδεντρα της Λέσβου για να μειωθεί δραστικά ο πληθυσμός του δάκου. Στις 12 Ιουλίου αναρτήθηκαν οι δακοπαγίδες προκειμένου να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα του πρώτου ψεκασμού. Στις 16 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιοχές της Λέσβου υπήρχε σημαντικός πληθυσμός δάκου (έως και 400 έντομα). Σε άλλες περιοχές ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερος (έως 30 έντομα ανά δακοπαγίδα). Με βάση τον προγραμματισμό, ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός θα έπρεπε να ξεκινήσει την Τετάρτη 21 Ιουνίου, όμως θα ξεκινήσει στις 28 του μήνα επειδή δεν ήρθαν έγκαιρα να αναγκαία υλικά. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλε μόλις την περασμένη Παρασκευή τις απαραίτητες ποσότητες μελάσας, η οποία χρησιμοποιείται για την προσέλκυση του δάκου στα διαλύματα του εντομοκτόνου. «Χρειάστηκε σειρά τηλεφωνημά-

Ά

των και χίλια παρακάλια για να μας τα στείλουν», δήλωσε στο «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κυριάκος Βάσσος. Η διανομή της μελάσας στα συνεργεία της δακοκτονίας ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Στις περιοχές που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση του δάκου, οι δολωματικοί ψεκασμοί θα ξεκινήσουν την Τετάρτη. Οι ψεκασμοί στις υπόλοιπες περιοχές θα ξεκινήσουν έως τις 30 Ιουλίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου διαστήματος έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση της δραστηριότητας του δάκου στους

ελαιώνες. Γι’ αυτό και ο κ. Βάσσος δηλώνει ότι φέτος η επίπτωση του δάκου στον ελαιόκαρπο είναι πολύ μικρότερη από ό,τι πέρυσι. Βέβαια, σε αυτό συμβάλλει και το ότι ο φετινός όγκος της παραγωγής είναι πολύ μεγαλύτερος. nman@emprosnet.gr

Εργάτες δακοκτονίας με τον πρώην αντινομάρχη Π. Καλλονιάτη


EI∆HΣEIΣ

10

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Ανοίγει το Leader ΕΤΑΛ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του προγράμματος Leader Λέσβου και φιλοδοξεί να είναι από τα πρώτα που θα προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες. Στις 22 Ιουλίου υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση με τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος και στις 26 του μήνα απεστάλη στην ειδική υπηρεσία εφαρμογής του προγράμματος το σύνολο των αρχείων και των στοιχείων που αποτελούν την πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση αφορά στο 94% του προγράμματος, περίπου 4,8 εκατ. ευρώ δηλαδή.

Η

Η ΕΤΑΛ Α.Ε. θα συνεχίσει την εντατική ενημέρωση των κατοίκων των 18 χωριών της Λέσβου όπου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, η ΕΤΑΛ καλεί όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται ως μελετητές, οποιασδήποτε ειδικότητας (οικονομολόγοι, γεωτεχνικοί, πολιτικοί μηχανικοί, γραφεία παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), συμμετέχοντας στη διαδικασία υποστήριξης και σύνταξης φακέλων υποψηφιότητας για υποψήφιους επενδυτές, να πάρουν μέρος σε ενημερωτική σύσκεψη που διοργανώνει. Η σύσκεψη

θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΤΑΛ (Ερμού 4), στις 6 το απόγευμα. Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής και θα καταγραφούν απόψεις και ερωτήματα που τυχόν θα ανακύψουν, με σκοπό την επεξεργασία και απάντησή τους από πλευρά της εταιρείας. Στόχος της ΕΤΑΛ Α.Ε. είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα εντός του 2010 το σύνολο των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, λόγω της μεταβολής του ποσοστού χρηματοδότησης 10% από την 1η Ιανουαρίου 2011. Επίσης θα επιδιώξει να αυξη-

θεί το συνολικό ποσό του προγράμματος που θα απορροφήσει η Λέσβος. Σε δήλωσή του για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Παναγιώτης Χατζηβασιλείου, τόνισε στο «Ε»: «Το τοπικό πρόγραμμα Leader, όπως και το πρόγραμμα Leader Αλιείας το οποίο αναμένεται να υπογράψει η υπουργός, και τα ΟΠΑΑΧ, αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για τη μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητα των κατοίκων της Λέσβου, στον τουρισμό, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες, και γενικότερα μια σημαντική αναπτυξιακή κίνηση για τη Λέσβο.»

Επαναφορά νυχτερινού κυνηγιού για τα αγριοκούνελα της Λήμνου

Νέα μέτρα ζητά ο έπαρχος επαναφορά του νυχτερινού Τ ηνκυνηγιού του αγριοκούνελου, καθώς και άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός στις καλλιέργειες του νησιού, ζητά με επιστολή του στη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου, ο έπαρχος Λήμνου, Δημήτρης Σάραγκας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σάραγκας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως είναι πανελλαδικά γνωστό, ο αγροτικός πληθυσμός της Λήμνου εδώ και πολλά χρόνια υφίσταται μεγάλη οικονομική καταστροφή, εξ αιτίας των ζημιών που προκαλούν τα αγριοκούνελα στις καλλιέργειες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά από πολλές προσπάθειες των φορέων του νησιού μας και τις μεγάλες παλλημνιακές κινητοποιήσεις, δόθηκαν λύσεις που έφεραν κάποια θετικά αποτελέσματα.» Στη συνέχεια αναφέρεται στις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει το επαρχείο με επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δασών νομού Λέσβου, όπου το υπουργείο «έκανε δεκτό το αίτημα για - κατ’ εξαίρεση - νυχτερινό κυνήγι του αγριοκούνελου και κατόπιν ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με απόφασή του έθετε τους όρους και τις προϋποθέσεις». Με βάση, λοιπόν, αυτές τις διατάξεις, επιτρεπόταν το νυχτερινό κυνήγι με συγκεκριμένους όρους. «Δυστυχώς, όμως, την περασμένη χρονιά, λόγω των κυβερνητικών αλλαγών και της αντικατάστασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας, δόθηκε άδεια αλλά με πολύ περιοριστικούς όρους, που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία συγκρότησης συνεργείων και οι καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες μας να είναι πολύ μεγάλες. Είναι επεί-

Σπύρος Γαληνός:

«Να αποζημιωθούν οι ελληνικές ανεμότρατες» από τη μη εναρμόνιση της Τουρκίας Τιςμεεπιπτώσεις την κοινοτική νομοθεσία για την αλιεία υποΣπύ-

γραμμίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρος Γαληνός, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και των αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών. Ο κ. Γαληνός υπογραμμίζει πως οι ψαράδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό επειδή είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν περιορισμούς που δεν εφαρμόζονται από τους Τούρκους συναδέλφους τους, αν και ψαρεύουν στις ίδιες περιοχές, και ζητάει να εξασφαλισθεί αποζημίωση των Ελλήνων ψαράδων. Ειδικότερα αναφέρει πως η ελληνική νομοθεσία έχει εναρμονιστεί με σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως αποτέλεσμα οι ανεμότρατες να σταματούν το ψάρεμα από 30 Μαΐου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου για την ανανέωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και τoν εμπλουτισμό του με νέους πληθυσμούς ψαριών. Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές ανεμότρατες που δεν υφίστανται αντίστοιχους περιορισμούς, «αλωνίζουν» και κυριολεκτικά σαρώνουν το βυθό του Αιγαίου, εντός και εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Οι απαγορεύσεις αυτές που πηγάζουν από το κοινοτικό δίκαιο λειτουργούν ως «ελευθέρας» για τις τουρκικές μηχανότρατες, σημειώνει ο βουλευτής. Στη συνέχεια εξηγεί τις επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στα αλιευτικά σκάφη της περιοχής μας και σημειώνει: «Οι ανεμότρατες του νομού Λέσβου υφίστανται υψηλή οικονομική απώλεια από αυτή την κατάσταση, χωρίς να φταίνε σε τίποτα.» Ο κ. Γαληνός ζητάει να ληφθούν μέτρα που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό. Συγκεκριμένα προτείνει να εξασφαλιστεί αντισταθμιστική αποζημίωση στις ελληνικές ανεμότρατες για τη ζημία που υφίστανται από τη δράση των τουρκικών ανεμοτρατών.

Κι άλλη παρέμβαση Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου αναδείχθηκε η παρέμβαση του κ. Γαληνού για το καθεστώς σύνδεσης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με τα απέναντι τουρκικά παράλια. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η παρέμβαση του βουλευτή αποκαλύπτει στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας για οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νησιών, καθώς η μετάβαση από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί (μετ’ επιστροφής) κοστίζει 10 ευρώ. Η αντίστοιχη πορεία από το Αϊβαλί προς τη Μυτιλήνη (μετ’ επιστροφής) κοστίζει 50 ευρώ. γουσα λοιπόν ανάγκη φέτος να δοθεί έγκαιρα αυτή η άδεια, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής», τονίζει στην επιστολή του ο έπαρχος Λήμνου. Επιπλέον, ο κ. Σάραγκας αναφέρεται και στο εύρος των καταστροφών που έχουν προκαλέσει τα αγριοκούνελα, τονίζοντας ότι δεν περιορίζονται μόνο στις χαρακτηρισμένες ως πληγείσες περιοχές από την Επιτροπή Διερεύνησης Προβλημάτων Αγριοκούνελου Λήμνου όπως απεικονίζονται σε σχετικό χάρτη κλίμακας 1:50.000. Η Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στις 17 Φεβρουαρίου 2010 κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας, έκρινε ότι οι καταστροφές έχουν επεκτα-

θεί πλέον σε ολόκληρο το νησί, εκτός της περιοχής Φακού του δήμου Νέας Κούταλης και της περιοχής Βίγλα του δήμου Μύρινας. Τέλος, ο έπαρχος ζητάει να δοθεί έγκριση για το νυχτερινό κυνήγι σύμφωνα με τις παλαιότερες αποφάσεις, «με την υλοποίηση των οποίων είχαμε θετικά αποτελέσματα. Αποφάσεις όπως οι περσινές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και αν συνεχίσουμε έτσι, θα υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής και οι αγρότες θα εγκαταλείψουν όχι μόνο τις καλλιέργειες, αλλά και το νησί μας ακόμη. Ελπίζουμε να γίνει κατανοητό το πρόβλημά μας και να δώσετε την απαιτούμενη λύση», αναφέρει ο κ. Σάραγκας.

Δώρο για τους οικοδόμους από το ΙΚΑ του επιδόματος αδείας από το ΙΚΑ Μυτιλήνης στους ερΗ πληρωμή γατοτεχνίτες οικοδόμους θα γίνεται από τις 5 έως τις 7:30 το απόγευμα στις ημερομηνίες 27 και 28 Ιουλίου, καθώς και στις 3, 4, 9, 11 και 18 Αυγούστου. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής: 1) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο 2) Για τους απογραφέντες μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2002, ΔΑΤΕ ή βιβλιάριο εντολών ασφάλισης ή απόσπασμα λογαριασμού ασφαλισμένου 3) Για τους απογραφέντες από 4 Φεβρουαρίου 2002 και μετά, βεβαίωση απογραφής ασφαλισμένου ή απόσπασμα λογαριασμού ασφαλισμένου

… και ερώτηση σε Λοβέρδο για τους άνεργους 60ρηδες με ένσημα στο ΙΚΑ

«Κάντε κάτι να μην πένονται» ε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Σλευτής Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουΛέσβου Σπύρος Γαληνός θέτει το ζήτημα της συνταξιοδότησης απ’ το ΙΚΑ ασφαλισμένων του, οι οποίοι σε μεγάλη ηλικία έχουν μείνει άνεργοι, ρωτώντας τον υπουργό αν θα υπάρξει ρύθμιση ώστε να αντιμετωπιστεί και αυτή η κατηγορία. Όπως αναφέρει ο κ. Γαληνός στην ερώτησή του, μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 και σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδιδε το αρμόδιο υπουργείο ασφαλισμένοι τού ΙΚΑ που είχαν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και ήταν για δύο χρόνια επιδοτούμενοι άνεργοι, μπορούσαν να λάβουν μειωμένη σύνταξη μέχρι να συμπληρώσουν το όριο των 65 ετών της ηλικίας τους και να συνταξιοδοτηθούν με βάση τα ένσημά τους. «Όμως η διαδικασία αυτή καταργήθηκε, με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί, οι οποίοι έχουν ένσημα προηγούμενων ετών και θεωρημένη κάρτα ανεργίας για πάνω από δύο χρόνια, να μην μπορούν να λάβουν από πουθενά σύνταξη μέχρι να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας και φυσικά να μην μπορούν να απασχοληθούν πουθενά, καθώς κανένας εργοδότης δεν προσλαμβάνει άτομο ηλικίας άνω των 60 ετών», τονίζει ο βουλευτής που καταλήγοντας ρωτά τον υπουργό αν είναι μέσα στις προθέσεις του να ρυθμιστούν άμεσα αυτές οι περιπτώσεις πολιτών, ώστε να μην πένονται μέχρι να συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας.


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

11

Ζητείται για αγορά δυάρι ή μικρή μονοκατοικία, μέχρι 100.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Ενοικιάζεται διαμπερές τριάρι 90τ.μ., 3ου ορόφου, στην Καλλιθέα. Μεγάλο σαλόνι, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, 2 μπαλκόνια με καινούργιες τέντες, κεντρική θέρμανση. Τιμή 340 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται μεγάλο δυάρι 60τ.μ., 2ου ορόφου, στην Καλλιθέα. Μεγάλο σαλόνι, χωλ, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο με καινούργια ντουλάπα, μπάνιο, μπαλκόνι από πλευρά της αυλής, κεντρική θέρμανση, άριστη κατάσταση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται δυάρι πλήρως επιπλωμένο, με καινούργια επίπλωση, χωρίς κοινόχρηστα, με 2 A/C, σε κεντρικό σημείο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6945-753829. Ενοικιάζεται νεόδμητη γκαρσονιέρα, με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή Καμάρες, στον Παιδικό Σταθμό. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο Χάλικα, 72τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, γκαράζ, τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο κέντρο γκαρσονιέρα 30τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, πλήρως εξοπλισμένη. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται δυάρι 40τ.μ., ισόγειο, επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, περιοχή Μαύρα Σίδερα. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή της Καλλιθέας δυάρι, 58τ.μ., με κεντρική θέρμανση, στο 2ο όροφο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή λόφου Βαρειάς γκαρσονιέρα, 35τ.μ., με μια θέση πάρκινγκ και αυτόνομη θέρμανση, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 36τ.μ. ισόγειο, με χωριστό υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην περιοχή Χάλικα, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται υπερυψωμένο ισόγειο για επαγγελματικό χώρο 57τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέρα επιπλωμένη, 30τ.μ., δωρεάν νερό, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρσονιέρα, επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή Νοσοκομείου γκαρσονιέρα επιπλωμένη, 2ου ορόφου, 40τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή Αεροπόρου Γιανναρέλλη γκαρσονιέρα, 1ου ορόφου, 25 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επί της Ζωοδόχου Πηγής 35τ.μ., 1ου ορόφου, επιπλωμένη, αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται επί της Χρυσομαλλούσης, διαμέρισμα 85τ.μ., 3ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 A/C, μεγάλες βεράντες με τέντες και μια θέση πάρκινγκ. Τιμή 420 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στον Άνω Χάλικα, ημιυπόγειο 50τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζονται δυάρι και τριάρι με κεντρική αυτόνομη θέρμανση, στη Σουράδα, Ελ. Βενιζέλου 95. Πληρ. τηλ. 22510 24502. Ενοικιάζονται στην Αθήνα, περιοχή Πατησίων, 2 γκαρσονιέρες ρετιρέ, 5ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένες, 33,5 και 35τ.μ. αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 22510 41919, 22510 23182 & 6934-800886. Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσονιέρα 35τ.μ., επιπλωμένη, στην Επάνω Σκάλα, κοντά στο Πανεπιστήμιο (Κτήριο Παπαρίσβα), με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται διαμπερές τριάρι 90τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, με 2 υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι, 2 μπαλκόνια και αποθήκη. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 21709 & 6944-260437. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 60τ.μ., στην οδό Γ. Μούρα 12, Σουράδα (στάση λεωφορείου). Πληρ. τηλ. 6974-092488. Ενοικιάζεται δίχωρη γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, ανακαινισμένη, κοντά στο γήπεδο. Πληρ. τηλ. 6979551360. Ενοικιάζεται καινούργιο επιπλωμένο δυάρι (2ου ορόφου), στο κέντρο της Μυτιλήνης. Κάτω: ενιαίoς χώρος τραπεζαρία με πάσο, μπάνιο. Πάνω: 1 Υ/Δ καινούργια έπιπλα, καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές, τηλεόραση LCD, καναπές-κρεβάτι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο, καινούργιο δυάρι 54τ.μ., με θέα, χα-

Μετακομίσεις - Μεταφορές Συσκευασία Αμπαλάζ Αντικειμένων ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

www.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Ενοικιάζεται στην Αθήνα, περιοχή Νέας Σμύρνης (Ελ. Βενιζέλου 7 - 9), δυάρι 56τ.μ., ημιεπιπλωμένο (2 κρεβάτια ντουλάπες, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, air-conditioner). Κατάλληλο για φοιτητές. Κοντά σε στάση τραμ. Πληρ. τηλ. 22510 31456, 6937558063. μηλά στο Λαζαρέτο. Κάτω: σαλόνι κουζίνα ενιαίος χώρος, μπάνιο. Πάνω: 1 Υ/Δ, WC. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο τριάρι διαμέρισμα, σε διπλοκατοικία, με αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Μητροπολίτου Δωροθέου 13, στο Λαζαρέτο. Πληρ. τηλ. 22510 23709. Ενοικιάζονται α) τριάρι έναντι εκκλησίας Ακλειδιού, με αυτόνομη θέρμανση, θέα και κήπο, β) γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Κορνάρου 47, πλησίον Σχολών Πανεπιστημίου (Κτήριο Παπαρίσβα). Πληρ. τηλ. 6944-767393, 6951-324943. Ενοικιάζεται σε διπλοκατοικία δυάρι με αποθήκη, χωρίς κοινόχρηστα, με μπόιλερ και αυτόνομη θέρμανση, στη Γυμνασιάρχου Δαυίδ 16. Πληρ. τηλ. 22510 21355, 6977-843187. Ενοικιάζεται σπίτι 1ου ορόφου πάνω σε κεντρικό δρόμο, 70τ.μ., καινούργιο, με 2 κρεβατοκάμαρες, air-condition, θέση γκαράζ και μικρό κήπο, στον Παλαιόκηπο Γέρας (20 χλμ. από τη Μυτιλήνη). Πληρ. τηλ. 6932889927. Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι 48τ.μ. (2ου ορόφου) στην περιοχή Αγ. Λουκά - Πατησίων, σε δρόμο με πάρκο, πάρα πολύ κοντά σε στάσεις τρόλεϊ, λεωφορείων και 5 λεπτά απόσταση από στάση του Ηλεκτρικού. Πληρ. τηλ. 22510 32833, 6938407626. Ενοικιάζονται επιπλωμένες γκαρσονιέρες, με αυτόνομη θέρμανση και εξωτερικό χώρο πάρκινγκ, στη Σουράδα, πίσω από τον Πύργο του Γιαννέλλη, κοντά στο Πανεπιστήμιο. Τιμή 230. Πληρ. τηλ. 6932-321028. Ενοικιάζεται καινούργιο επιπλωμένο διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της παραλίας των Βατερών (2 Υ/Δ, καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο, WC). Τιμή για ένα έτος 1.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 21577, 6976-081205. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα, χωρίς κοινόχρηστα, με πάρκινγκ και θέα στη θάλασσα, στους Πύργους Θερμής. Διαθέτει A/C. Πληρ. τηλ. 6937-239160. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 40τ.μ., με ανεξάρτητο Υ/Δ, σαλονοκουζίνα, μπάνιο. Μπροστινό, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, με αυτόνομη θέρμανση, Οικονόμου Τάξη 22, Χρυσομαλλούσα. Ελεύθερο από 30 Ιουλίου. 6947-320944. Ενοικιάζεται νεόδμητο διαμπερές τριάρι, 1ου ορόφου, σε μονοκατοικία, με 2 Υ/Δ και 3 μπαλκόνια, στα Πάμφιλα, με αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό, ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο ρούχων). Πληρ. τηλ. 6974-450505. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 45τ.μ., στη Βαρειά, 500μ. από το Πανεπιστήμιο. Επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, μεγάλο πάρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα, κατάλληλο για φοιτητές και στρατιωτικούς. Πληρ. τηλ. 22510 71194 και 6979-228312. Ενοικιάζεται διαμέρισμα δίχωρο, διαμπερές, 40τ.μ., με μπαλκόνι, αυτονομία ρεύματος, νερού & πετρε-

λαίου, στο 2ο όροφο νεοανεγερθέντος τριώροφου κτηρίου στην οδό Κυπαρισσίων (δίπλα στην «Καραμπόλα»). Εξοπλισμένο με ψυγείο, κουζινάκι και φουρνάκι, διατίθεται και επιπλωμένο. Κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 6976974610. Παγκράτι, Αθήνα. Ενοικιάζεται στη θέση «Άγαλμα Τρούμαν», οδός Αρχελάου δίπλα στη Βασ. Γεωργίου, μεταξύ Ωδείου Αθηνών & Κέντρου Ερευνών, διαμέρισμα 50τ.μ., στον ημιώροφο, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 6976974610. Eνοικιάζεται πολυτελής μεζονέτα στη Σκάλα Λουτρών, με τζάκι και ηλιακό. Διαθέτει κήπο, μπάρμπεκιου και γκαράζ. Τιμή ενοικίου 420 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 23060, 6939-514126. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο δυάρι 45τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης (χαμηλά στη Λαγκάδα), με ξεχωριστό Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα, χωρίς κοινόχρηστα, με κλιματιστικά. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη, καινούργια, διαμπερής, με A/C, καλοριφέρ, χωρίς κοινόχρηστα, στα Πάμφιλα. Πληρ. τηλ. 22510 32153 & 6942-421914. Ενοικιάζεται μεζονέτα 140τ.μ., στη Νεάπολη. Σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 μεγάλα υπνοδωμάτια, WC, μπάνιο, μεγάλη αυλή, αποθήκη-γκαράζ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com Ενοικιάζεται δίχωρη επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 30τ.μ., στη Σουράδα. 1 υπνοδωμάτιο, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, αυλή, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Eνοικιάζεται στην Παναγιούδα γκαρσονιέρα 40τ.μ., επιπλωμένη και πλήρως εξοπλισμένη, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6948-667299 & 6948-178798. Ενοικιάζονται από τον ιδιοκτήτη πλήρως επιπλωμένα και σε άριστη κατάσταση α) γωνιακά οροφοδιαμερίσματα, δυάρι 65τ.μ. και τριάρι 85τ.μ. στην οδό Μαρκοπούλου 4, Μαύρα Σίδερα - γήπεδο και β) μικρή μονοκατοικία 65τ.μ. στην οδό Αισχύλου 24 (Α´ Παιδικός Σταθμός). Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946011338. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, με αυτονομία θέρμανσης. Πληρ. τηλ. 22510 61529, 6978-292195. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο άλσος Παγκρατίου, κατάλληλη για φοιτητές. Επίσης ενοικιάζεται ή πωλείται δυάρι 50τ.μ. στο Παγκράτι, στην οδό Ευτυχίδου. Πληρ. τηλ. 6949-932392. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη μεζονέτα στη Σουράδα, 65τ.μ., δίπλα στο «Θεοπίστη». Πληρ. τηλ. 6944-181009. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη, δίχωρη γκαρσονιέρα, 40τ.μ., με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6974-640422.

τήριο, air-conditioner, ψυγείο), στην περιοχή Αμπελοκήπων, πλησίον της στάσης του μετρό Πανόρμου. Εύκολη πρόσβαση και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Πληρ. τηλ. 6974-701652, 22510 30813.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 35τ.μ., τριετίας, πλήρως εξοπλισμένη (airconditioner, φούρνος μικροκυμάτων, ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο), με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, στη θέση Κουλμπάρα - Κιόσκι (κέντρο Μυτιλήνης), τιμή 330 ευρώ με το νερό. Πληρ. τηλ. 6977993398.

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα διαμπερές ρετιρέ τεσσάρι 130τ.μ., με καταπληκτική θέα στο Κάστρο, το λιμάνι και σε όλη τη Μυτιλήνη. Σαλόνι - τραπεζαρία ενιαίος χώρος, 3 Υ/Δ, ξεχωριστή κουζίνα, 3 μπαλκόνια (το ένα 20τ.μ.), αυτόνομη θέρμανση, ελεύθερο από 1ης Αυγούστου. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι (Υ/Δ, σαλόνι κουζίνα, μπάνιο), διαμπερές, πλήρως επιπλωμένο και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνα, πλυν-

Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα 45τ.μ., χωρίς κοινόχρηστα, στην περιοχή της Ακαδημίας. Πληρ. τηλ. 6972-059101.

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ AEOLIAN ESTATE Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6941-584574

ASPIS REAL ESTATE ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560

ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251

REALHOUSES Περγαμηνού Μαρίνα Ερμού 254 Τηλ. 22510 41196, κιν.6974-472262 www.realhouses.gr

REALPRO Μποσταντά Άντζελα Hλία Bενέζη 2 Tηλ. 22510 40074, κιν. 6938477850 www.realpro.gr

REMAX Φανάρας Θωμάς Κιν. 6948-172413, 6973-655735 e-mail: fanarastom@gmail.com

ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑ Καβέτσου 17 Τηλ. 22510 44243, κιν. 6936-626775 paraschi_k@yahoo.gr

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr

BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

XΩPIATEΛΛHΣ ΣTYΛIANOΣ

ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Iκτίνου 2 Kιν. 6977241294

Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045

KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣ EPMOY 278 Τηλ. 22513 00984, κιν 6943-472073 mkounellis@hotmail.com

ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr

LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή - Πρωτούλη 6947-021559 Ελευθ. Βενιζέλου 21 Agora Center, 1ος όροφος Μυτιλήνη 22510 41770 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας Τηλ. 22510 23781 www.leonisrealestate.com e-mail: info@leonisrealestate.com

ΠΛΩMAPI ΚΑΛΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ Τηλ. 22520 31711, κιν 6974-142661 www.lesvos-realestate.com e-mail: m-estate@otenet.gr

ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335, κιν. 6973-887531 www.mamakos.net info@plomari-houses.com

ΠΟΛIΧΝΙΤΟΣ HIBISCUS REAL ESTATE SERVICES ΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Κ. Δεληγιάννη 6, Ψαράδικα - Πολιχνίτος Τηλ. 22520 41885 Κιν. 6945-479497 www.buy-greek-property.co.uk info@buy-greek-property.co.uk

EPEΣOΣ LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή Πρωτούλη 6947-021559 Σκάλα Ερεσού 22530 52170 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

SAPPHO ESTATE Σάββα Ιωάννα Σκάλα Ερεσού 22530 52333 6972-502630 e-mail: info@sapphoestate.com www.sapphoestate.com


12

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90τ.μ. στην οδό Βαλαωρίτου στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Ενοικιάζονται ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες ισόγειες και στον 1ο όροφο, στον Άγιο Ευδόκιμο στη Μυτιλήνη, πλήρως εξοπλισμένες. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ολοκαίνουργιο 64 τ.μ., 2ου ορόφου στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ισόγειο στην περιοχή Μαύρα Σίδερα στη Μυτιλήνη, 52τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται πολυτελέστατες μεζονέτες παραδοτέες άμεσα, νεόδμητες, πλήρως εξοπλισμένες 160τ.μ. (ισόγειο-όροφος) και υπόγειο 80τ.μ., στην πανέμορφη περιοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης. Απέχουν 100μ. από τον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης- Αεροδρομίου. Έχουν πλήρη αυτοτέλεια. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειος οικία 30Χ2=60τ.μ. με αυλή, κατοικήσιμη στο καταπράσινο και πανέμορφο Μεγαλοχώρι, προσπελάσιμο σε αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται τριώροφη οικία σε πολύ καλή κατάσταση, κατοικήσιμη, με πολύ καλή θέα, 35τ.μ. ο κάθε όροφος στη περιοχή Πλάτανος Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής ολοκαίνουργια 128τ.μ. με γκαράζ στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του Δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής νεόδμητη 120τ.μ. στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του Δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα υπερπολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης 125τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ., 100μ. από την παραλία και θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100μ. από τη θάλασσα με πανέμορφη θέα συνολικού εμβαδού 260 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα ολοκαίνουργια πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100 μ. από τη θάλασσα με καταπληκτική θέα συνολικού εμβαδού 260τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο νεόδμητο διαμέρισμα 67τ.μ., άριστης κατασκευής στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 56 τ.μ. νεόδμητο, άριστης κατασκευής στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 75 τ.μ.,1ου ορόφου, νεόδμητο, άριστης κατασκευής, στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 56 τ.μ. με υπέροχη θέα στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικία 50 τ.μ. με αυλή 55 τ.μ. στον Παπάδο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται πολυτελείς μεζονέτες, άριστης κατασκευής, σε προνομιακό μέρος της Παναγιούδας Μυτιλήνης. Βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής. Εμβαδόν κάθε κτίσματος 100 τ.μ. ( ισόγειο και όροφος) Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Πωλείται συγκρότημα ενοικιαζόμενων αυτόνομων κατοικιών πολυτελούς κατασκευής με διπλή πισίνα σε προνομιακή θέση στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία 84 τ.μ. με αυλή 10 τ.μ. στη Μυτιλήνη (περιοχή Δικαστήρια). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα στην Κράτηγο Μυτιλήνης με υπέροχη θέα, 128 τ.μ. (ισόγειο & όροφος) με υπόγειο γκαράζ 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 250 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα στο Λιμάνι Μυτιλήνης (Αρχοντικό Μουζάλα) 156τ.μ. (1ος & 2ος όροφος) με ισόγειο γκαράζ 81τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία 80 τ.μ. στον Πλάτανο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιυπόγειο διαμέρισμα 47 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται διαμερίσματα νεόδμητα 99 τ.μ. το καθένα (2 ισόγεια και 2 στον πρώτο όροφο) με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό. Στο υπόγειο της οικοδομής υπάρχουν γκαράζ και αποθήκη για το καθένα. Η οικοδομή βρίσκεται στα Παπιανά του Δήμου Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία εμβαδού 70 τ.μ. μετά του οικοπέδου της εμβαδού 700 τ.μ. στο Μεσαγρό Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται 4 μεζονέτες εμβαδού 99,65 τ.μ. η κάθε μια στο Σκόπελο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μονοκατοικία διώροφη γωνιακή στην οδό Μουσών στη Μυτιλήνη, 84 τ.μ ο κάθε όροφος και με 40 τ.μ υπόγειο και αυλή 30 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφη οικία 150 τ.μ., στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης-Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται νεόδμητη οικία στο Αμουδέλι Πλωμαρίου, 80 τ.μ., με άριστη θέα σε προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται παλαιά οικία ισόγειος 50τ.μ., όροφος 50τ.μ., που βρίσκεται στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στην οδό Λορ. Μαβίλη με αυλή 30τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται γκαρσονιέρα 47 τ.μ. ισόγειος, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται Πύργος διατηρητέος στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Μακρύ Γιαλό στη Μυτιλήνη, τριώροφος, 175τ.μ. ο κάθε όροφος με μεγάλη αυλή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία άριστης κατασκευής σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο στο Συνοικισμό, 115 τ.μ, κατασκευής το 2003 με μικρή αυλή, άριστα διαμορφωμένη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75 τ.μ., στην οδό Κ. Βάρναλη στη Χρυσομαλλούσα στη Μυτιλήνη, με χώρο πάρκινγκ, σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία σε καλή κατάσταση στην πλατεία Σκοπέλου Γέρας, 75τ.μ ισόγειο και 75τ.μ. όροφος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα υπό κατασκευή στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. το καθένα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλούνται μεζονέτες υπό κατασκευή στα Αλυφαντά, σε εξαιρετικό σημείο, 130 τ.μ. με 65 τ.μ υπόγειο και 120 τ.μ αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα άριστης κατασκευής 115 τ.μ. (ισόγειο-όροφος) με υπόγειο και γκαράζ στην περιοχή Ακαδημία Μυτιλήνης. Σε πολύ καλό σημείο και με άριστη θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες σε προνομιακό σημείο στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, 135τ.μ με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιό αρχοντικό κατοικήσιμο με πανέμορφη θέα στο Μεγαλοχώρι, με δενδρόφυτο οικόπεδο 2.000 τ.μ. Το οίκημα είναι 80 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες 35τ.μ. εκάστη στην περιοχή Τρία Κυπαρίσσια στη Μυτιλήνη, 3ος όροφος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου στο Χάλικα Μυτιλήνης, με εξαιρετική θέα και άριστη κατασκευή, 67τ.μ. και 10τ.μ. αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες 133τ.μ. εκάστη στο Σκόπελο της Γέρας, με 300τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ερειπωμένη οικία στην οδό Πατριάρχου Κυρίλλου στη Μυτιλήνη, σε οικόπεδο 125 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες στην οδό Θεοκρίτου στη Μυτιλήνη (Πλάτανος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία στη Βρίσα Πολιχνίτου, 120τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη με τιμή πώλησης 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται προνομιακή οικία 100τμ. με οικοπεδικό χώρο 4.000τ.μ, δενδροφυτεμένο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία 150 τ.μ. με υπόγειο 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 500τ.μ. στα Βατερά του Πολιχνίτου. Είναι σε πολύ καλό σημείο, 50μ. από τη θάλασσα και την παραλιακή επαρχιακή οδό. Είναι άριστης κατασκευής και με άριστα διαμορφωμένο τον εξωτερικό χώρο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται στην Παναγιούδα, μεζονέτες 100 και 115 τ.μ. με υπόγεια 50 και 75τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται διαμερίσματα στη Λαγκάδα Μυτιλήνης, 110τ.μ.στον 1ο όροφο, άριστης κατασκευής με πολύ καλή θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90 τ.μ. στη περιοχή Ταρσανάς Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου αποτελούμενη από16 αυτόνομα μονόχωρα δωμάτια λουξ. Έτος κατασκευής 2000. Κτίσμα 400 τ.μ. σε οικόπεδο 700 τ.μ., συνδεδεμένο με το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Πλωμαρίου. Ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Απέχει 100 μ. από την πλαζ Αγίου Ισιδώρου, μια από τις καθαρότερες και ομορφότερες παραλίες της Λέσβου, που έχει ψηφισθεί ως η 7η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα 100 τ.μ. στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα κατασκευής 2002, επί του επαρχιακού δρόμου Περάματος-Πύργοι Περάματος, άριστης κατασκευής, πλήρως εξοπλισμένο, που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα (ταβέρνα) 100τ.μ. με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό και τον 1ο όροφο που αποτελείται από 3 αυτόνομες γκαρσονιέρες υπερλούξ με βεράντες, συνολικά 100τ.μ. Το ακίνητο έχει οικοπεδικό χώρο 1.600 τ.μ. Έχει απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας και απέχει 20 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα με απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας επί του επαρχιακού δρόμου Πηγαδάκια-Πέραμα με οικόπεδο 2.500 τ.μ., που λειτουργεί ως Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Είναι προνομιακό και σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μαγαζί στον Παπάδο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ισόγειο κτίσμα στο Πλωμάρι, κατάλληλο για κατάστημα στον κεντρικό δρόμο, 30 τ.μ και με υπόγειο χώρο 30 τ.μ., σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην περιοχή Παπά Χατζή στο Πλωμάρι, 120 τ.μ., κατάλληλο για βιοτεχνικό εργαστήριο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην οδό Ευρυδάμαντος στον Άγιο Σώστη στην Αθήνα, 217τ.μ. με πατάρι 106 τ.μ., κτισμένο το 1979. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα επί του κεντρικού δρόμου Μυτιλήνης-Αεροδρόμιου, 55τ.μ. σε οικόπεδο 500τ.μ. Τιμή

πώλησης 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

κού δρόμου πλάτους 4μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

μαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα σε πάροδο της Ερμού στη Μυτιλήνη (Μπας Φανάρ) πλήρως ανακαινισμένο και με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. (30 ισόγειο και 30 όροφος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 879,78 τ.μ. εντός οικισμού στο Μεσαγρό Γέρας. Στο οικόπεδο υπάρχει αποθήκη 16,90 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 80 στρεμμάτων στη περιοχή Κάραβος Μεγαλοχωρίου εφαπτόμενο σε αγροτικό δρόμο. Περιέχει 800 ελαιόδεντρα. Είναι κατάλληλο για αγροτουριστική μονάδα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ. στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται αποθήκη υπό κατασκευή στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, 144τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται κατάστημα 160τ.μ στην Ερμού στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Καλλονής-Πέτρας, 130 τ.μ., κατάλληλο και για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει μεγάλο αύλειο χώρο για πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται αποθήκη στον Καρά Τεπέ, 144 τ.μ. επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης-Παναγιούδας. Τιμή ενοικίασης 850 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 37,5 στρεμμάτων στη Γέρα με χαραγμένη γραμμή αιγιαλού και παραλίας, χωρισμένο σε 7 επιμέρους οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα. Στην ακτή εφάπτεται σε μήκος 250μ. Έχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και γεώτρηση. Περιέχει 850 ελαιόδεντρα και 100 οπωροφόρα. Έχει απεριόριστη θέα σε ένα πανέμορφο τοπίο του κόλπου Γέρας. Πραγματική πρόκληση για σοβαρό επενδυτή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 15 στρεμμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο εφαπτόμενο στη θάλασσα, στο Μόλυβο Λέσβου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 4.280,30 τ.μ. στα Βατερά Πολιχνίτου (Περιοχή Πηγαδούλι ή Άγιος Ιωάννης ). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 526,85 τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως στη περιοχή του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 333,66 τ.μ. στη θέση Προφήτης Ηλίας Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 7.884 τ.μ. στη θέση Αυλάκι Ανάξου Δήμου Πέτρας, εφαπτόμενο της παραλίας, κατά μήκος 47 μέτρα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Άγιο Ισίδωρο, εμβαδού 1.202 τ.μ. Απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης 90μ. Έχει συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο συνολικής έκτασης 390 τ.μ. σε άριστη θέση στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 300 τ.μ. σε άριστη θέση. Απέχει 60 μ. από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης και κτίζει οικία 180 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή Κλίβανος Πλωμαρίου πάνω στον περιφερειακό δρόμο, εμβαδού 484,03 τ.μ. Κτίζει 290,4 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με απεριόριστη θέα στη θάλασσα εφαπτόμενο του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μελίντας, εμβαδού 5.785,90τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ. με δικαίωμα δόμησης 400 τ.μ. Απέχει 100 μ. από τη θάλασσα και εφάπτεται δημοτι-

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο στη θέση Καλάμι Μελίντας Παλαιοχωρίου, εμβαδού 7.188,90 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται δύο οικόπεδα με καταπληκτική θέα, εμβαδού 375,64 τ.μ. και 663,31 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα εμβαδού 448,47 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται κήπος-οικόπεδο 770 τ.μ. με ημιτελές κτίσμα (καρά γιαπί) ισόγειο 100τ.μ. στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμάρι-Μεγαλοχώρι, συνολικής έκτασης 2.830 τ.μ. στην περιοχή Ροδαφνίδια Πλωμαρίου. Έχει οικοδομική άδεια και χτίζει 2 οικίες από 100τ.μ. εκάστη. Στα όρια του οικοπέδου υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εφαπτόμενο δημοτικού δρόμου συνολικής έκτασης 2.205 τ.μ. στην Ευρειακή Γέρας (Απιδιάς Λάκκος) 50 μ. από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης-Περάματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 2 στρεμμάτων με εξοχικό σπίτι 75 τ.μ. και αποθήκη 30 τ.μ. στην Ευρειακή Δήμου Γέρας. Το οικόπεδο απέχει από τη θάλασσα 250 μ., έχει 2 γεωτρήσεις, 30 οπωροφόρα δένδρα και βρίσκεται εντός του οικισμού. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται οικόπεδα 4 στρεμμάτων εφαπτόμενα στην παραλία Μελίντας Πλωμαρίου, άρτια και οικοδομήσιμα. Σε πολύ προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 450τ.μ. με οικία 60τ.μ. στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 4.700τ.μ. στην Αγία Μαρίνα στη Μυτιλήνη, σε πολύ καλή τοποθεσία. Κτίζει οικία 200τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 5.251,52 τ.μ. εκτός οικισμού στα Μαγγούφικα ή Γαϊδαρανήφορο Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο 6.500 τ.μ., εφαπτόμενο του εθνικού δρόμου Μυτιλήνης-Καλλονής, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 6.053 τ.μ. στη Λάρσο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο 4.700τ.μ στα Βατερά Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 68,12 τ.μ. στον Άγιο Ευδόκιμο (ΙΚΑ) στη Μυτιλήνη. Κτίζει 166,56 τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην οδό Γιαννιτσών στη Μυτιλήνη, 252 τ.μ. και κτίζει οικία 250 τ.μ. και υπόγειο 135 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Πληγώνι Μυτιλήνης, 160 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Συνοικισμό στη Μυτιλήνη, 166,79τ.μ. σε εξαιρετική θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται έκταση 5.000τ.μ. στο Πυργί της Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και το οποίο οικοδομεί 196τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα-οικόπεδο με παλαιό κτίσμα εμβαδού 1.226,46 και 2.474,88 τ.μ. στην Αγία Βαρβάρα Πλω-

Πωλείται αγρόκτημα 100μ. από τη θάλασσα με απεριόριστη θέα, με αμαξιτό δρόμο, με γεώτρηση, με ηλεκτρικό ρεύμα στα όρια του, συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων στο Λιγουνάρι Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται κήπος στα όρια του οικισμού Παπάδου. Έχει γεώτρηση, ηλεκτρικό ρεύμα και μικρή αποθήκη. Έχει συνολική έκταση 7 στρέμματα και είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 20 στρεμμάτων στην περιοχή Λιώτα Άντισσας, άριστα περιποιημένο και περιφραγμένο, επί του επαρχιακού δρόμου Γαβαθάς-Λιώτα, κατάλληλο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιτελής οικοδομή (σκελετός από μπετόν), ολικής επιφάνειας ορόφων 396τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 654 τ.μ. Το κτίσμα έχει και υπόγειο. Το ακίνητο βρίσκεται στον Τρύγωνα επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 20 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Άνω Χωριό Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 25 στρεμμάτων εφαπτόμενο παραλίας με αμμουδιά 100 μ., πολυεπίπεδο με ιδιωτικό αγροτικό δρόμο μέχρι την παραλία και με καταπληκτική θέα στη θέση Αγριλιά Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα άριστα καλλιεργημένο, βιολογικό, εφαπτόμενο περιμετρικά με αγροτικούς αμαξιτούς δρόμους, με 2 πηγές νερού και 2 παλαιά κτίσματα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων, στην περιοχή Κριθάρι, Αύλωνας Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 1 στρέμματος στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 4 στρεμμάτων στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 150 στρεμμάτων στην περιοχή Στροβήλια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 6.034,945 τ.μ. στη θέση Κόκαλα Αγίου Ισιδώρου Δήμου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 48 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Γρηγόριος Σκοπέλου Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 8 στρεμμάτων με δύο στάβλους στη θέση Τσιπ’ρια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται αγρόκτημα εμβαδού 3,8 στρεμμάτων στον Καρυώνα Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 10 στρεμμάτων στο Φτέλι Γέρας, κατάλληλο και για ανέγερση κατοικίας, εφαπτόμενο αγροτικού δρόμου με μικρό οικίσκο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται φορτηγό αγροτικό αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, 3 τόνων, DAIHATSU. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται σκάφος ξύλινο, τύπου LIBERTY, με ερασιτεχνική άδεια, μηχανή πετρελαίου VOLVO 25 ίππων υδρόψυκτη και ολικό μήκος επάνω 6μ. Έτος κατασκευής το 2000. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται επαγγελματικό σκάφος (καΐκι) τρεχαντήρι σε άριστη κατάσταση, μήκους 9,5 μ. με άδεια 4,02 GT, ξύλινο, με μηχανή 85 ίπποι, πλήρως εξοπλισμένο (βυθόμετρο 2000μ. GPS, VHF, ραντάρ, βίντσι) καθώς και όλα τα εργαλεία επαγγελματικού ψαρέματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.


13

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 Ενοικιάζονται στη Χρυσομαλλούσα: α) τριάρι 1ου ορόφου, διαμπερές, με κεντρική θέρμανση και A/C και β) επιπλωμένη γκαρσονιέρα. Πληρ. τηλ. 22510 45771, 20513, 6978625400, 6943-045416. Ενοικιάζεται studio-γκαρσονιέρα, στην περιοχή γηπέδου. Προνομιακό ακίνητο με θέα και άνετο πάρκινγκ. Μοντέρνα κατασκευή, πλήρως εξοπλισμένη (πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, air-conditioner, βιβλιοθήκη, γραφείο, σαλόνι κ.λπ.), χαμηλό κόστος χρήσης. Πληρ. τηλ. 6945-467400. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, air-conditioner τηλεόραση, κουζινάκι και ψυγείο, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 43518, 6942-084107. Ενοικιάζεται καινούργιο τριάρι, ημιυπόγειο, 85τ.μ., σε διώροφη νεόχτιστη οικοδομή, στη Λαγκάδα. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες, δυάρια, τριάρια, μονοκατοικίες, σε λογικές τιμές, στη Μυτιλήνη και τα περίχωρά της. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr Ενοικιάζονται α) επιπλωμένη γκαρσονιέρα 60 τ.μ., κοντά στο Νοσοκομείο με θέρμανση και πάρκινγκ και β) γκαρσονιέρα επιπλωμένη, κοντά στον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 61933, 6937-382793, 6934917477. Ενοικιάζεται ισόγειο διαμέρισμα 50τ.μ., επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον εκκλησίας Χρύσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται τριάρι στη Σουράδα (πλησίον πύργου «Θεοπίστη»), 2ου ορόφου, μερικώς ανακαινισμένο, σε ιδιόκτητη οικοδομή και καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972-990181.

ΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι στην Ορέστη Κανέλλη (περιοχή Αγ. Φωτεινής), 2ου ορόφου, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, στον Άγιο Θεράποντα, 70μ. από την Ερμού (Οδός Ευνίκης), χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται δυομισάρι 3ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, με καινούργια, κουζίνα και έξτρα δωμάτιο για γραφείο, άνετη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη ανεξάρτητη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου διώροφης οικοδομής, με αυτόνομο καλοριφέρ και θέα στο λιμάνι, 150μ. από παλιά Αστυνομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη, δίχωρη γκαρσονιέρα, 42τ.μ., στην Καλλιθέα. Κουζίνα με καθιστικό, άνετο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, πλυντήριο ρούχων, κοινόχρηστη αυλή, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται νεόκτιστη γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6976-842983. Ενοικιάζεται μεγάλη μονοκατοικία 145τ.μ. στο κέντρο της πόλης, κατάλληλη για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται στην περιοχή Καμάρες πλήρως επιπλωμένη μονοκατοικία, με 1 υπνοδωμάτιο, μικρή αυλή, καλοριφέρ, κλιματισμό και ηλιακό. Πανοραμική θέα της πόλης. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41581. Ενοικιάζεται μονόχωρη, καινούργια, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, στην περιοχή Ακλειδιού. Αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μεγάλη οικονομική γκαρσονιέρα 45τ.μ. στην Καραντώνη (πίσω από τον Άγιο Θεράποντα) ορόφου, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα 5ετίας στον Άγιο Ιωάννη Καλυβίτη, με αυτόνομο καλοριφέρ, extra air-condition και μεγάλη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζονται lux νεόκτιστα δυάρια στην περιοχή της Σουράδας σε νεόκτιστη ιδιόκτητη οικοδομή. Χωρίς κοινόχρηστα, 1ου και 2ου ορόφου, χωρίς έπιπλα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυάρι στη Βαρειά 55τ.μ., πάνω ορόφου διπλοκατοικίας, σε ιδιόκτητη οικοδομή, χωρίς κοινόχρηστα. Ήσυχο περιβάλλον. Χωρίς έπιπλα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη καινούργια lux γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα, σε ιδιόκτητη οικοδομή, με αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ. περίπου, 2ου ορόφου, στην Οικ. Τάξη, σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυάρι 60τ.μ. περίπου, 3ου ορόφου, στην πλατεία Αλυσίδας με καινούργια αλουμίνια και μπάνιο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι σε διατηρητέα οικοδομή, 1ου ορόφου, σε παράλληλη οδό της Ερμού, με σχετικά καινούργια κουζίνα και μπάνιο. Αυτόνομο καλοριφέρ, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται ισόγεια γκαρσονιέρα ενιαίου χώρου, στη Χρυσομαλλούσα, επιπλωμένη ή μη, με αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, δίχωρη, πλήρως επιπλωμένη, αυτόνομη θέρμανση, άνετη, μπαλκόνι με θέα όλη την πόλη. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχωρη, με αυτόνομη θέρμανση, άνετη, σε πολύ καλή κατάσταση, στο κέντρο της πόλης Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται τριώροφη μονοκατοικία 160τ.μ., κοντά στην οδό Καβέτσου, με 6 κύρια δωμάτια και χωλ. Ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση (γραφείο, ιατρείο, δημόσια υπηρεσία, τμήματα του Πανεπιστημίου και άλλες δραστηριότητες) και για κατοικία. Σε καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πύργοι Θερμής. Οι καλύτερες νεόκτιστες, ανεξάρτητες, επιπλωμένες μονοκατοικίες. Μισθώνονται με την ημέρα ή και κατ’ έτος. Πληρ. τηλ. 6946-280702. Ενοικιάζεται τεσσάρι οροφοδιαμέρισμα (υπερυψωμένο ισόγειο), στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται δυάρι στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651. Eνοικιάζεται καινούργιο δυάρι 45τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένο, στο γήπεδο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο 3αρι ισογείου, 90τ.μ. με αυλή στο Κιόσκι. Μεγάλο χολ, σαλόνι, κουζίνα με πάσο, δυο άνετα υπνοδωμάτια, 1 WC, 1 μπάνιο, κεντρική θέρμανση, αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85τ.μ. στην περιοχή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ανακαινισμένο, με θέα. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41172 & 6946-694025.

Ενοικιάζεται τριάρι επιπλωμένο, 2ου ορόφου, πάνω από το γήπεδο, σε διπλοκατοικία, κατάλληλο και για συγκατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Μυτιλήνη, ενοικιάζεται γραφείο, 42τ.μ., κατασκευής 1980, WC, 420 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-167298)

Μυτιλήνη, Καρά Τεπέ, πωλείται αποθηκευτικός χώρος, 146τ.μ., 265.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-168966).

Μυτιλήνη, Βίγλα, πωλείται διαμέρισμα 29τ.μ., 1ου ορόφου, 40.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le169323).

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., κατασκευής 2009, 1 Υ/Δ, 115.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173969).

Μυτιλήνη, πωλείται κατάστημα 695 τ.μ., 1.150.000 ευρώ, στον κεντρικό άξονα Μυτιλήνης - Παναγιούδας. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE173906)

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται κατάστημα 150τ.μ., 140.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le170141).

Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα, πωλείται διαμέρισμα 37τ.μ., 1 Υ/Δ, 37.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170142).

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., 1ου ορόφου, κατασκευής 2009, 1 Υ/Δ, 117.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173972).

Καλλονή, πωλείται μονοκατοικία, 100τ.μ., 2 Υ/Δ, αποθήκη, κυρίως μπάνιο, κουζίνα, 100.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173755).

Μυτιλήνη, Άγ. Ιωάννης Καλυβίτης, πωλείται διαμέρισμα 52τ.μ., κατασκευής 2010, 1 Υ/Δ, 125.000 ευρ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le-171023).

Ενοικιάζονται 2 επιπλωμένες άνετες ισόγειες γκαρσονιέρες, στη Σουράδα (πλησίον πύργου «Θεοπίστη»), σε ιδιόκτητη οικοδομή, χωρίς κοινόχρηστα, με καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑ-

Μυτιλήνη, μονοκατοικία, 385τ.μ., κατασκευής 2006, 6 Υ/Δ, αποθήκη, θέα, βεράντες, πισίνα, 4 μπάνια, ισόγειο 290τ.μ., 1ου όροφος 165τ.μ., εμβαδόν οικοπέδου 3.200τ.μ., 1.700.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE168888) Μυτιλήνη, Πληγώνι πωλείται οικόπεδο, με απεριόριστη θέα θάλασσα, 623τ.μ., χτίζει 498τ.μ.. 180.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE176040) Μυτιλήνη, κεντρική αγορά Ερμού, πωλείται κατάστημα 80τ.μ., με αποθήκη, 350.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-173965). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται γραφείο, 101τ.μ., 170.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173246).

Μυτιλήνη, Καλλιθέα, πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ., 2 Υ/Δ, αποθήκη, θέα, βεράντες, 140.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173673). Μυτιλήνη, Καμάρες, πωλείται μονοκατοικία 99τ.μ., 2 Υ/Δ, θέα, διαμπερές, 150.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-167635). Μυτιλήνη, Καμάρες, πωλείται μονοκατοικία 120τ.μ., 150.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le168046).

Μυτιλήνη, Επάνω Σκάλα, πωλείται διαμέρισμα 53τ.μ., κατασκευής 2010, 1 Υ/Δ, 125.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le171025). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., κατασκευής 2008, 1 Υ/Δ, 95.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173961). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., 1ου ορόφου, κατασκευής 2008, 1 Υ/Δ, 120.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173964).

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελ-

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής 2009, 1 Υ/Δ, 125.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173976). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 76τ.μ., 2ου ορόφου, 2 Υ/Δ, 140.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-174012). Μυτιλήνη, Νεάπολη, πωλείται μεζονέτα 90τ.μ., κατασκευής 2004, 4 Υ/Δ, αποθήκη, βεράντες, τζάκι, τέντες, ηλιακός θερμοσίφωνας, κυρίως μπάνιο, WC, κουζίνα με πάσο, 270.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173675). Μυτιλήνη, Σουράδα, πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 104τ.μ., 3 Υ/Δ, 290.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-165237).

ματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

πρόσφατα ανακαινισμένο, με αυτόνομη θέρμανση, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στο Βουναράκι καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα-στούντιο, 28τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και κλιματιστικό, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr

Πωλείται Ένα κτήριο με 2 δυάρια, νεόδμητο, ημιτελές, συνολικού εμβαδού 77,5τ.μ. και υπόγειο 27,5τ.μ. στην περιοχή Πλάτανου, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφο κτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Ο κάθε όροφος είναι 400τ.μ. και μισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate.com Ενοικιάζεται δυάρι 57 τ.μ., στον Άγιο Παντελεήμονα. Πληρ. τηλ. 6977241294. Ενοικιάζεται αρχοντικό 150 τ.μ., στο Κιόσκι, έναντι υπουργείου Αιγαίου και στο Δικαστήριο. Ενδείκνυται για γραφεία. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Πωλείται στο Συνοικισμό πλήρως ανακαινισμένο οροφοδιαμέρισμα, ρετιρέ, 65τ.μ., με αυλή και θέα στη θάλασσα. Μεγάλο σαλόνι με εμφανή πέτρα, ενιαίος χώρος με κουζίνα, άνετο υπνοδωμάτιο, ευρύχωρο μπάνιο, ιδιωτική αυλή 40τ.μ., ανεξάρτητη είσοδος. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται στον Κάτω Χάλικα διώροφη μονοκατοικία 100τ.μ. (οικόπεδο 390τ.μ.). Σαλόνι με τζάκι, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας, 3 είσοδοι, μεγάλη αυλή με πρόσβαση για αυτοκίνητο, μεγάλο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται στην περιοχή Κιόσκι δυάρι 37τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, ετοιμοπαράδοτο από Σεπτέμβρη. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται στην περιοχή της Λαγκάδας δύο γκαρσονιέρες από 43τ.μ., στον 1ο όροφο, πλήρως επιπλωμένες και ηλεκτρικές συσκευές, με αυτόνομη θέρμανση και A/C. Μισθωμένες. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα δυάρι στις προσφυγικές κατοικίες, 2ου ορόφου, Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 110τ.μ., κατασκευής 2010, 2 Υ/Δ, 230.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le167557). Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 145τ.μ., κατασκευής 2010, 3 Υ/Δ, αποθήκη, βεράντες, ηλιακός θερμοσίφωνας, 270.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le170951). Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα, 165τ.μ., κατασκευής 2010, 3 Υ/Δ, αποθήκη, τζάκι, 260.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170133). Καλλονή, πωλείται οικόπεδο 4.900τ.μ., με ηλεκτρικό, νερό, 250.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173659). Μυτιλήνη, Κουλμπάρα, πωλείται οικόπεδο 93τ.μ., εντός σχεδίου, 85.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170720). Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, πωλείται οικόπεδο, 275τ.μ., 80μ. από τη θάλασσα, χτίζει 100τ.μ., 40.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-175284).

Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα 1ου ορόφου, 117τ.μ. με δύο WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 28ετών. Τιμη 155.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα 3ου ορόφου με θέα στη Χρυσομαλλούσα, επί της Μυρογιάννη, 77τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και δικό του πάρκινγκ. Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται μεζονέτα στην περιοχή Ακρωτήρι 138τ.μ. και 35τ.μ γκαρσονιέρα και 22τ.μ. γκαράζ, αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, μεγάλο καθιστικό, μεγάλη κουζίνα και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται δυάρι 45τ.μ., στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένο και μισθωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοικισμό, νεόδμητη, 105τ.μ. και υπόγειο 55τ.μ., αυτόνομη και ανεξάρτητη. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα στην περιοχή Χάλικα, 75τ.μ., 1ου ορόφου, και 10τ.μ. αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται ένα κτήριο ημιτελές στην περιοχή Πλάτανου, με 2 δυάρια, συνολικό εμβαδό 100τ.μ., αυτόνομη θέρμανση και λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στον επάνω Χάλικα 140τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια. αυτόνομη θέρμανση, με δικό της λέβητα και απεριόριστη θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα 75τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια και αποθήκη 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται, στην Πέτρα, 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνομη θέρμανση, σε 4στρέμ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, πωλείται οικόπεδο, 550τ.μ., 80μ. από τη θάλασσα, χτίζει 200τ.μ., 80.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-175289). Μυτιλήνη, Λάρσος, πωλείται οικόπεδο 2.792τ.μ., 135.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le-174389). Μυτιλήνη, περιφερειακός Μόριας, πωλείται οικόπεδο, 6.538τ.μ., 205.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: le-165345). Μυτιλήνη, 5 λεπτά από το κέντρο, πωλείται νεόδμητη μονοκατοικία 230τ.μ., υπερπολυτελείας, με πισίνα, 5 Υ/Δ, 7 μπάνια, 2 κουζίνες, 2 τζάκια, μπόιλερ, ηλιακό, αυτόνομη θέρμανση, air-condition, 300τ.μ. βεράντες, οικόπεδο 1.972τ.μ., 600.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-164943). Βατερά, πωλείται οικόπεδο 4.270τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με απεριόριστη θέα σε όλη την παραλία των Βατερών, 110.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le-168284).


14

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Πωλείται, στους Λάμπου Μύλους, μονοκατοικία 190τ.μ. και 22τ.μ. σοφίτα, σε οικόπεδο 2στρεμ., νεόχτιστο με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται νεόδμητα διαμερίσματα στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης, 56, 61 και 68τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188.

κοινόχρηστα, 5 λεπτά από την Εθνική Τράπεζα επί της Ερμού, στην περιοχή 1ου Παιδικού Σταθμού (Αιγέως 8). Πληρ. τηλ. 22510 22984, 6980-597125.

Πωλείται μεζονέτα στην περιοχή Σουράδας 120τ.μ., με υπόγειο 70τ.μ. και δικό της λέβητα, νεόδμητη, με 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται μονοκατοικία υπό κατασκευή στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης, 54τ.μ. με 40τ.μ. υπόγειο. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188.

Πωλείται στο Χάλικα μεγάλο δυάρι, υπόγειο 67τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 87.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται 3 διαμερίσματα (50τ.μ. ισόγειο, 32τ.μ. α´ όροφος, 50τ.μ. β´ όροφος), υπό κατασκευή, στην Κουλμπάρα. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ 22510 40188.

Πωλείται, στα Βατερά, μεζονέτα επάνω στη θάλασσα, 100τ.μ., με οικόπεδο 150τ.μ., τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται δυάρι στον Επάνω Χάλικα 47τ.μ., νεόχτιστο, επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται, στο Χάλικα, δυάρι ημιυπόγειο, 45τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένο, μισθωμένο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται, στον άνω Χάλικα, ημιυπόγειο 50 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., στην περιοχή Λαζαρέτου, 1ου ορόφου, νεόδμητο, με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 165.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στις Καμάρες παλιά μονοκατοικία διώροφη, 105τ.μ., τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλούνται 2 μεζονέτες, 100τ.μ. η κάθε μία, με 50τ.μ. ημιυπόγειο και 400τ.μ. αυλή, στην περιοχή Παμφίλων και Πύργων Θερμής. Πληρ. τηλ. 6947-202221 & 22510 41244. Οικοδομικές Επιχειρήσεις «Αφοι Α. Χατζημανωλάκη Ο.Ε.». Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 140τ.μ., στην Καλλιθέα, με θέα. Σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 υπνοδωμάτια με δρύινα πατώματα, μπάνιο, WC, θέρμανση: καλοριφέρ, air-conditioner, ηλιακός. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www. leonisrealestate.com. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 104τ.μ., στην περιοχή Σουράδα - Ακλειδιού, μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 μεγάλα υπνοδωμάτια, WC, μπάνιο. Πολυτελής Κατασκευή. Αυτόνομη θέρμανση. Γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται καινούργιο, παραθαλάσσιο οροφοδιαμέρισμα, ρετιρέ, 105τ.μ., σε διπλοκατοικία. Περιοχή Βαρειάς. Σαλόνι με ενεργειακό τζάκι, ενιαίος χώρος με κουζίνα, 2 ευρύχωρα υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, extra ντουλάπα στο διάδρομο, άνετο μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι (15τ.μ.) με θέα στη θάλασσα, αποθήκη (6τ.μ.), αυτόνομη θέρμανση. Ήσυχη περιοχή, άνετο πάρκινγκ, ανεξάρτητη είσοδος. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται διπλοκατοικία 240τ.μ. (120τ.μ. ο κάθε όροφος), με αυλή, στα Μαύρα Σίδερα. Υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Πωλείται και κάθε όροφος χωριστά. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188. Πωλείται δυάρι 55τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου Μυτιλήνης και στον 4ο όροφο πολυκατοικίας. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται γκαράζ στη Μυτιλήνη 23τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται επιχείρηση βουλκανιζατέρ, με όλο τον εξοπλισμό (ξεμονταριστής φορτηγών corch, με 2 μοτέρ, κομπρεσέρ 1000lit HP7,5 + 7,5 και πίνακας αστέρας τρίγωνο, ζυγο-

Πωλείται μονοκατοικία μέσα σε οικόπεδο στο Σκόπελο Γέρας, περιοχή Πρόβασμα, με δυνατότητα δόμησης 268τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας! Πληρ. τηλ. 6976-809965. Πωλούνται 2 δυάρια νεόκτιστα, στον Πλάτανο Μυτιλήνης, δίπλα στο παράρτημα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Πληρ. τηλ. 6989-416066. Πωλείται νεόκτιστη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 38τ.μ., με αυλή, στην οδό Παμφίλης 3 (πάνω από το Γήπεδο Μυτιλήνης). Πληρ. τηλ. 6986116219. Πωλείται βίλα 200τ.μ., σε ελαιόκτημα 7στρεμ., στην περιοχή Παμφίλων. Τιμή 500.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6945-390090. Πωλείται νεόδμητη ισόγεια κατοικία, στην περιοχή Λουτρών Μυτιλήνης, εμβαδού 100τ.μ., με αυλή, άριστης κατασκευής. Παραδίδεται σε 5 μήνες. Τιμή 200.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται διώροφη οικία στο Πλωμάρι 70τ.μ., με αυλή 15 τ.μ. Τιμή 35.000. Πληρ. τηλ. 6944-851862. Πωλείται τριάρι οροφοδιαμέρισμα στο Καγιάνι. Πανοραμικη θέα. Μεγάλη βεράντα. Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται κατοικία 55τ.μ., με 50τ.μ. υπόγειο, σε προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., με απεριόριστη θέα, στις Νέες Κυδωνιές. Δυνατότητα επιπλέον δόμησης 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6974-778561. Πωλείται καινούργιο προνομιούχο πολυτελές διαμέρισμα 60τ.μ., 1ου ορόφου, με υπέροχη θέα, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο πολυτελές διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, 55τ.μ., με αυλή, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργιο δυομισάρι, 65τ.μ., στο Βουναράκι. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, άνετο μπάνιο, μεγάλη αποθήκη (που μπορεί να γίνει δεύτερο υπνοδωμάτιο), βεράντα 30τ.μ. με θεά στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, ανεξάρτητη είσοδο;, άνετο παρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα 48τ.μ., φρεσκοβαμμένο, με 2 κλιματιστικά, ψυγείο, πλυντήριο, κουζινάκι, χωρίς στάθμιση επί αυτοκινήτου και σταθερή, γρύλοι, αμορτισέρ, λάστιχα μασόν κ.λπ. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται στο Πυργί οικόπεδο 4στρεμ., με θέα τον κόλπο Γέρας, με οικοδομική άδεια για ανέγερση 200τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται, στη θέση Πέδη, οικόπεδο εντός οικισμού, 2.725τ.μ., με δυνατότητα δόμησης 800τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑ-

Πωλείται γκαρσονιέρα 33τ.μ., στην περιοχή Συνοικισμός. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται πολυτελής νεόδμητη μονοκατοικία, με θέα, στην περιοχή της Ακαδημίας Μυτιλήνης. Εμβαδού 114τ.μ., με αυλή, 3 κρεβατοκάμαρες και υπόγειο 52τ.μ., αρίστης κατασκευής. Τιμή 290.000. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Καγιάνι Μυτιλήνης, εμβ. 100τ.μ., και 50τ.μ. βοηθητικοί χώροι. Έχει πανοραμική θέα, τιμή 225.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, εμβαδού 29τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας 49.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται 2άρι 72τ.μ., 1ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073.

Πωλείται νεόδμητο σε όροφο δυάρι διαμέρισμα, 50τ.μ., αρίστης κατασκευής, στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατάλληλο για εκμετάλλευση, με θέα. Τιμή 110.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται ισόγειο κτήριο στο κέντρο της Μυτιλήνης (πολύ κοντά στην Ερμού), εμβαδού 130τ.μ., με αυλή, κατάλληλο για χρήση καταστήματος, οικίας, ενοικιαζόμενων δωματίων. Τιμή 220.000. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται πέτρινη μονοκατοικία 60τ.μ., με αυλή, σε καλή κατάσταση, στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατάλληλο για εκμετάλλευση. Τιμή 75.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης, 232τ.μ., με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188.

Πωλείται εξαιρετική ιδιόκτητη μεζονέτα 150τ.μ. στο Ακρωτήρι, με σχεδόν 1στρέμ. αυλή (μπρος - πίσω), με extra υπόγειο 80τ.μ. και 130τ.μ. περίπου βεράντες. 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα στη Νεάπολη (επί της Κεντρικής Οδού). Με 3 Υ/Δ, extra βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένους όλους τους βοηθητικούς χώρους στο ημιισόγειο με μάρμαρα, εγκαταστάσεις κ.τ.λ.. Μεγάλες άνετες βεράντες και απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται διώροφη παλιά μονοκατοικία, με αυλή, χαμηλά στο Βουναράκι, με συντελεστή δόμησης 1,6, ποσοστό κάλυψης 80%, 2 όροφοι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται καινούργια μεζονέτα 100τ.μ., με 50τ.μ. ισόγειο γκαράζ, με καταπληκτική θέα, στην περιοχή της Βαρειάς, σε οικόπεδο 1στρέμ.. Κάτω: ημιξεχωριστή κουζίνα, σαλόνι με τζάκι, WC, μεγάλο μπαλκόνι, εσωτερική σκάλα που επικοινωνεί με το γκαράζ. Πάνω: 3 Υ/Δ μπάνιο, γύρω γύρω βεράντες. Με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Πυργί Μυτιλήνης, εμβ. 120τ.μ., άριστης κατασκευής, με πολυτελή υλικά και πανοραμική θέα στον κόλπο Γέρας, άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ. 134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνο), αυλή με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση. άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www. lesvos-realestate.gr ΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται μονοκατοικία στην πλατεία του Αγ. Ευδοκίμου. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Στο Κιόσκι πωλείται οικόπεδο 340τ.μ., με δυνατότητα δόμησης 340τ.μ. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251. Πωλούνται στο Κουμκό οικόπεδο 360 και 1070 ρ.μ., αντίστοιχα εντός οικισμού, 500τ.μ., με θέα το λι-

Πωλούνται 5 διαμερίσματα στην Καλλονή Λέσβου (40, 43, 50, 50 & 107τ.μ.), πολύ καλής κατασκευής, με δυνατότητα διακανονισμού. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188. Πωλείται διώροφο σπίτι στα Βατερά, 300μ. από τη θάλασσα, με θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. 130τ.μ. ο όροφος (ισόγειο: δυάρι και τριάρι και 1ος όροφος: μεγάλο τεσσάρι με τζάκι), σε οικόπεδο 900τ.μ., οικοδομήσιμο άλλα 250τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 61193, 6974-949625. Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διαμέρισμα 107τ.μ., με 2 Υ/Δ, γκαράζ και 20τ.μ. αποθήκη, στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 186τ.μ. σε οικόπεδο 340τ.μ., με τζάκι, ηλιακό και θέα, πλήρως ανακαινισμένο και με επιπλέον συντελεστή δόμησης 180τ.μ.. Περιοχή Κουμκό. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μεζονέτα 118τ.μ. + 65τ.μ. υπόγειο, 3 Υ/Δ, τζάκι. Περιοχή Βαρειάς. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται διαμέρισμα 4άρι, 104τ.μ., με 3 Υ/Δ, αυτονομία, στην περιοχή Βαρειάς. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 192τ.μ. και 60τ.μ. γκαράζ, αποθήκη, 3 Υ/Δ, κουζίνα, καθιστικό, απεριόριστη θέα, 5ετίας, σε εξαιρετική κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλούνται 4 γκαρσονιέρες καινούργιες. Περιοχή λαζαρέτο. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ., με 2 Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα και αυλή. Περιοχή Ακαδημίας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 2άρι 50τ.μ., 1ου ορόφου, ανακαινισμένο, στην περιοχή του Συνοικισμού. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. μάνι & το κάστρο της Μυτιλήνης. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλούνται στην Πέτρα 25 στρέμ. πάνω στη θάλασσα. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στη Χρυσομαλλούσα ισόγειο τριάρι 98τ.μ., σε άριστη κατάσταση, σαν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες καινούργιες και επιπλωμένες, στην περιοχή Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται μονοκατοικία 160τ.μ., με 3 Υ/Δ, στην περιοχή Αγ. Ευδοκίμου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται μονοκατοικία 120τ.μ., 5ετίας, με 2 Υ/Δ και αυλή, σε άριστη κατάσταση, περιοχή Συνοικισμός Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 2άρι 40τ.μ. υπό κατασκευή, 3ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 3άρι, μονοκατοικία, 75τ.μ., με αυλή, στην περιοχή Συνοικισμού Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται παλιά μονοκατοικία 120τ.μ. + 60τ.μ. υπόγειο, στην περιοχή Αλυσίδας, με αυλή. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 2ου ορόφου, 110τ.μ., με 3 Υ/Δ, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα 2ου ορόφου, 85τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ένα δυάρι 67τ.μ., με μπαλκόνι και αυλή, στη Χρυσομαλλούσα. Ξεχωριστή κουζίνα, μεγάλο υπνοδωμάτιο, μικρή αποθήκη, μπάνιο, μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, καινούργια παράθυρα, A/C. Τιμή 67.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 472262, www.realhouses.gr Πωλείται νεόδμητο δυομισάρι 68τ.μ., στον Άνω Χάλικα. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, γραφείο, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, εξωτερική αποθήκη (10τ.μ.), 1 θέση στάθμευσης στο γκαράζ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

τζάκι και ηλιακό, στο κέντρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75τ.μ., με αποθήκη, ξεχωριστή αυτόνομη θέρμανση, μισθωμένο ισόγειο 15τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται στην Καλλιθέα προνομιούχα διπλοκατοικία 250τ.μ. (ισόγειο διαμέρισμα 125τ.μ. και διαμέρισμα 125τ.μ. 1ου ορόφου), με αυλή. Διαθέτει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 125τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, με αυλή, στον Αφάλωνα Μυτιλήνης. Τιμή 220.000. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 Υ/Δ (υπερυψωμένο ισόγειο με αυλή), στην περιοχή Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται καινούργια μεζονέτα 4 Υ/Δ στην περιοχή Νεάπολη. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται πολυτελέστατη βίλα 180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικές αποθήκες και γκαράζ, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καταπληκτική απεριόριστη θέα, σε 6 στρεμ. οικόπεδο. Μάστερρουμ με ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μασίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία, διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητες γκαρσονιέρες, με δυνατότητα επέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στου Καλαμάρη Παναγιούδας εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα, 130τ.μ., ανεξάρτητη, με 3 Υ/Δ, βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένο ημιυπόγειο 70τ.μ., αυλή, σε ιδανική τοποθεσία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτητες γκαρσονιέρες/δυάρια/τριάρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτικό οικόπεδο, με πανοραμική θέα, 6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπερείς, άνετες οικίες, με ξεχωριστές εισόδους και τζάκι, από 36 έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μονοκατοικία 3 δωματίων στις καφετέριες (Kιόσκι), με αυλή. Tιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται τριάρι 80τ.μ., δ´ ορόφου στην Kαλλιθέα - πάνω από το γήπεδο - σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται καινούργια πολυτελής, προνομιούχα και αυτοτελής μονοκατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφίτα, με

Πωλείται διαμέρισμα τριετίας, 80 τ.μ., πάνω ορόφου, πλησίον πλατείας Aλυσίδας. Tιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗ-

Πωλείται στη Μυτιλήνη, στο Βουναράκι και 500μ. από τον Άγ. Ιωάννη τον Καλυβίτη, πέτρινη ανακατασκευασμένη διώροφη μονοκατοικία 75τ.μ., με 300μ. οικόπεδο-αυλή. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251.

Πωλείται στα Μιστεγνά διώροφη κατοικία, με θέα και με ανεξάρτητο ισόγειο δυάρι, συνολικής επιφάνειας 185τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251.

Πωλείται στην Καλλονή και στη θέση «Μαλταίδενα» τριάρι 84τ.μ., με 12τ.μ. ημιυπαίθριο και 14τ.μ. αποθήκη, στον α´ όροφο διώροφης οικοδομής, σχεδόν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251.

Πωλείται στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής και πίσω από την ομώνυμη εκκλησία διώροφο κτήριο με τέσσερις γκαρσονιέρες, επιπλωμένες και νοικιασμένες. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.


15

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται ολοκαίνουργιο νεόκτιστο διαμέρισμα 102τ.μ., 3 υπνοδωματίων, άριστης κατασκευής, βοηθητικό WC, στην περιοχή της Bαρειάς. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλησίον Γηπέδου οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ´ ορόφου, με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μεζονέτα στον Aφάλωνα 90τ.μ. και 500τ.μ. αυλή, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέτες στην Παναγιούδα, από 108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή. Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετικές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Σουράδα διαμέρισμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. αποθήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερική σκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωματίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται διατηρητέα μονοκατοικία, 120τ.μ. περίπου, σε άριστη κατάσταση εξωτερικά (επισκευές μόνο εσωτερικά). Με αυλή, έξτρα αποθήκη και υπόγειο, σε τιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Βερναρδάκη διατηρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στο σύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2 εισόδων, ιδανική για μετατροπή σε επαγγελματικές στέγες, γραφεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μονοκατοικία στην Kυπαρισσίων, μερικώς ανακαινισμένη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυλή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται δυάρι στις εργατικές πολυκατοικίες Χρυσομαλλούσας, 47τ.μ.. Τιμή 35.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται διατηρητέα διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ. (συν 50τ.μ. υπόγειο), με αυλή, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ισόγειο 60τ.μ., πάνω όροφος 60τ.μ., υπόγειο 50τ.μ., αυλή 40τ.μ.. Χρήζει ανακαίνισης. Πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 477850, www.realpro.gr Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 70τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, στην περιοχή Χάλικα, με μεγάλες βεράντες και πανοραμική θέα. Έτος κατασκευής 2007. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ´ όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμπερές, με θέα, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και αυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www. leonisrealestate. com Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 50τ.μ., με αυλή, στη Σουράδα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ. ημιισόγειο και 400 τ.μ. αυλή, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 60τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 100τ.μ., σε διπλοκατοικία με αποθήκη 30τ.μ. και γκαράζ, στη Σκάλα Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 110τ.μ., α´ ορόφου, σε διπλοκατοικία στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα παραδοσιακή κατοικία, 650τ.μ., με βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται προνομιούχο πολυτελές, καινούργιο οροφοδιαμέρισμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία, με απεριόριστη θέα και αυλή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάρι στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε διώροφη οικοδομή. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ. έκαστον. Βρισκόμενη σε οικόπεδο 250τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης, σε άριστη κατάσταση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με 2 μπάνια, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση μεγάλες βεράντες. Τιμή 230.000 ευρώ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται καινούργια γκαρσονιέρα 42τ.μ., χαμηλά στο Λαζαρέτο. Ξεχωριστή κουζίνα, ενιαίος χώρος σαλόνιτραπεζαρία, Υ/Δ με ξύλινο πάσο - βιβλιοθήκη, αυτόνομη θέρμανση, σε τριπλοκατοικία. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλείται συγκρότημα 11 δωματίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικόπεδο 500τ.μ., πέτρινης κατασκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται ολοκαίνουργιο τριάρι 82 τ.μ., στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661, www.lesvos-realestate.com

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 103 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, όλο ανακατασκευασμένο. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται διαμέρισμα τριάρι 85τ.μ., στην περιοχή Ολυμπιακής. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία 180τ.μ., στο κέντρο της αγοράς, βρισκόμενη σε οικόπεδο 280τ.μ.. Κατάλληλη για εμπορική εκμετάλλευση (ενοικιαζόμενα δωμάτια-γκαρσονιέρες). ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία με αυλή, στη Βρίσα, 2χλμ. από τα Βατερά. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται οικία 75 τ.μ., σε οικόπεδο 136 τ.μ., χτίζει 163 τ.μ. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα, 43τ.μ., σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδοτες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, 30, 50, 70, 80 και 100τ.μ., σε διαμερίσματα & μεζονέτες από 2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977807567 & 210 6395044, 22510 31747.

Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα 170τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230τ.μ.. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλούνται διαμερίσματα και μεζονέτες πολυτελούς κατασκευής, σε Βαρειά, Ακρωτήρι και Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661.

Πωλείται οικία στα Πάμφιλα 100 τ.μ. και μία γκαρσονιέρα καινούργια. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται καινούργιο τριάρι στην περιοχή Ακλειδιού, με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ανεξάρτητη αποθήκη. Τιμή 180.000 ευρώ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ. στο Βουναράκι, σε άριστη κατάσταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο 240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120 τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ. στην Ακαδημία. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., α´ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και χώρο στάθμευσης, πλησίον Ναυτικού Ομίλου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, πλησίον εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, κατάλληλο τόσο για κατοικία όσο και για επαγγελματική στέγη. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806.

ρία, χωλ, κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια και μπάνιο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχος κατοικία, 140τ.μ., δύο επιπέδων, στη Νεάπολη, με ηλιακό, τζάκι, μεγάλες βεράντες, 200τ.μ. αυλή, στο ημιισόγειο υπάρχει τριάρι διαμέρισμα 60τ.μ., με αυτονομία, 100μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσσια μεζονέτα 125τ.μ., στην Παναγιούδα, με διαμορφωμένο υπόγειο 70τ.μ. και οικόπεδο 300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται νεόδμητη πολυτελής, παραθαλάσσια μεζονέτα, 125 τ.μ., στην Παναγιούδα και υπόγειο 70 τ.μ. και 3 υπνοδωμάτια. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πωλούνται 3 καινούργιες γκαρσονιέρες από 28 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες από 38 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται 2 γκαρσονιέρες από 34,5 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται μονοκατοικία 90 τ.μ. στην Καλλιθέα, βρισκόμενη σε οικόπεδο 150 τ.μ., με σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, αποθήκη, μπάνιο και υπόγειο διαμορφωμένο σε μικρή γκαρσονιέρα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 140 τ.μ., β´ όροφος, στην Καλλιθέα, με μεγάλες βεράντες, σαλονοτραπεζα-

Πωλούνται 2 τριάρια, 65 τ.μ. το καθένα, 40 τ.μ. βεράντα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται σπίτι με οικόπεδο στον Άγιο Ευδόκιμο, με συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονος στο Βουναράκι (διπλοκατοικία υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται οικία 350 τ.μ. παλαιή, διατηρητέα, στο κέντρο της πόλης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται προνομιούχα μονοκατοικία 95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2 στρέμ. οικόπεδο και πανοραμική θεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 108 τ.μ. στον Πλάτανο, σε άριστη κατάσταση, με μεγάλη βεράντα και αυλή, απεριόριστη θέα, καλοριφέρ και διπλά τζάμια. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661. Πωλείται διαμέρισμα 122 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, με 3 υπνοδωμάτια, WC, τζάκι, αποθήκη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 120 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, WC, αποθήκη, 3 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα διαμπερές, 85 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται κατοικία 100 τ.μ., με αυλή 500 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 120 τ.μ., με απεριόριστη θέα στον Κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικία στην Παναγιούδα, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται διαμέρισμα στην Αγία Φωτεινή, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 150 τ.μ. το καθένα. Περιοχή Μακρύ Γιαλού. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 90 τ.μ., στην περιοχή του Συνοικισμού, με θέα, 4 δωμάτια, καλοριφέρ, 2 υπνοδωμάτια. Υπολείπονται 80τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528. Πωλείται αρχοντικό 200 τ.μ., υπόγεια και βοηθητικοί χώροί 100 τ.μ., σε άριστη κατάσταση. Έτος κατασκευής 1890. Βρίσκεται σε οικόπεδο 600 τ.μ. με ψηφιδωτές αυλές, το δε κτήριο σε καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται αρχοντικό 120 τ.μ., μεγάλης προβολής, στα Πάμφιλα, επί οικοπέδου εκτάσεως 300 τ.μ., με παραδοσιακό φούρνο, 4 κύριων δωματίων και μεγάλη αποθήκη. ΛEΩNHΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται ημιισόγειο πολυτελές διαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, στο κέντρο της Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 150 τ.μ., με αυλή, αποτελούμενη από 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, στην περιοχή γηπέδου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661.

Πωλούνται προνομιούχα οροφοδιαμερίσματα 70 τ.μ., υπό κατασκευή, κατάλληλα και για επαγγελματική στέγη, πλησίον Καβέτσου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινισμένη, με απεριόριστη θέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γκαράζ 50τ.μ., στην περιοχή Χρυσομαλλούσας, τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται κατάστημα 45τ.μ. στην περιοχή της Λαγκάδας, ευρισκόμενο επί οικόπεδου εμβαδού 75τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6945-935806. Πωλείται κτήριο στην αγορά επί της Πιττακού, που έχει χρήση εμπορικού καταστήματος με εμβαδόν: ισόγειο 50τ.μ., όροφος 50τ.μ., υπόγειο 50τ.μ.. Τιμή συζητήσιμη. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται ανεξάρτητο κατάστημα 20τ.μ. ισόγειο, με 20τ.μ. πατάρι, πλησίον Ερμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα στην Παγανή Μυτιλήνης. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., με μεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσομαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται αποθήκη υπόγεια στα Πυργέλλια. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται γραφείο-διαμέρισμα 120τ.μ., ι´ όροφος, προνομιούχα, μισθωμένα, πλησίον Μητροπόλεως. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται πολύ μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται γκαράζ-αποθήκη, εμβαδού 49τ.μ., στην περιοχή Μαύρα Σίδερα. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται αποθήκη-συνεργείο, καινούργια, 135τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην περιοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περιλαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πατάρι και α´ όροφο. Συνολικά 169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 20625.

Πωλείται μονοκατοικία στην Αγία Μαρίνα, 90 τ.μ., με μεγάλη αυλή και πανοραμική θέα. Αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, καλοριφέρ και κλιματιστικό. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932 315919, www. leonisrealestate.com

Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύνολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές, 85 τ.μ., σε διώροφο κτίσμα, με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό, στο κέντρο της Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528.

Πωλείται ένα κατάστημα, 140 τ.μ. στον Ποταμό. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλούνται διαμερίσματα α’ ορόφου, 47 τ.μ., με γκαράζ 25 τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό θερμοσίφωνα, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528. Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται κατάστημα γωνιακό ισόγειο στην προκυμαία Μυτιλήνης (π. Κουντουριώτη 83). Εμβαδόν 69τ.μ., και 34 τ.μ., το πατάρι, μισθωμένο, με μηνιαίο μίσθωμα 2.600 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40653, 22510 22151. Πωλείται γκαράζ 23τ.μ., στην περιοχή της Καλλιθέας, 22.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται καταστήματα από 280 τ.μ. έως 335 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλούνται καταστήματα 125 τ.μ., στο δρόμο για τη χωματερή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται αποθήκες στη Χρυσομαλλούσα, από 45 τ.μ. μέχρι 90 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ενοικιάζεται ισόγειος επαγγελματικός χώρος 90τ.μ., ιδανικός για γραφείο, ιατρείο ή κατάστημα, στην περιοχή του λιμανιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οικία. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188. Ενοικιάζεται στην Παγανή επαγγελματικός χώρος 1.200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται αποθήκη στην Παγανή, τιμή 100 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται άμεσα κατάστημα, περίπου 50τ.μ., στην οδό Κουντουριώτη 63 & Τενέδου, κατάλληλο για καφε-


16

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

τέρια ή άλλου είδους παρεμφερή επιχείρηση. Πληρ. τηλ. 6944618818.

Ενοικιάζεται καινούργιο κεντρικό προνομιούχο κατάστημα στη Μυτιλήνη, Αιγαίου 5 - πάροδος Ερμού, 50τ.μ. ανά όροφο (τριώροφο), εξοπλισμένο με ανελκυστήρα, κεντρική θέρμανση - ψύξη ανεξάρτητη ανά όροφο, ηλιακό θερμοσίφωνα, τριφασικό ρεύμα, 2 WC. Ο 3ος όροφος είναι εξοπλισμένος και ως γκαρσονιέρα. Πληρ. τηλ. 22510 22762 & 32137, 6945-795779.

τέρια ή άλλου είδους παρεμφερή επιχείρηση. Πληρ. τηλ. 6944618818. Ενοικιάζεται προνομιούχο γραφείο 35τ.μ., 1ου ορόφου, πλησίον κεντρικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται προνομιούχο κεντρικό κατάστημα 120τ.μ., με 60τ.μ. πατάρι, στην περιοχή της μαρίνας. Πληρ. τηλ. 22510 44245&22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενοικιάζεται κατάστημα 30τ.μ. επί της Καβέτσου, ιδανικό για κάθε χρήση. Σε λογική τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται κατάστημα (βιοτεχνικό κτήριο) 100τ.μ. με 40τ.μ. πατάρι στο Γαϊδαρανήφορο, ιδανικό για συνεργείο, βαφείο και εμπόριο αλουμινίων κ.τ.λ. Τιμή πολύ χαμηλή - μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αποθήκη. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται γραφείο 42τ.μ. 2ου ορόφου, στην Ικτίνου, πρόσοψης επί της Βουρνάζων. Σε χαμηλή τιμή, ιδανικό για κάθε χρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται κατάστημα 143τ.μ. στον Καρά Τεπέ, για βιοτεχνική χρήση. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Ενοικιάζεται καινούργια κεντρικά προνομιούχα καταστήματα 450τ.μ. (3Χ150) στο 3ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης - Θερμής (ενοικιάζονται και μεμονωμένα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστημα 160τ.μ. στο 5ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται στο κέντρο της πόλης ένας χώρος 130τ.μ., στον δ´ όροφο, κατάλληλο για ιατρείο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται αποθήκη σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα, κεντρικό, 75 τ.μ., με 30 τ.μ. πατάρι, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 360 τ.μ. και 500 τ.μ. προαύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Ενοικιάζεται γραφείο γ’ ορόφου, 50 τ.μ., με πρόσοψη, στο πάρκο, Ικτίνου 2. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κατάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ. ημιυπόγειο, πλησίον Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 60 τ.μ., στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, δίπλα στην παραλία, με πάρκινγκ, κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 110 τ.μ., πίσω από την κεντρική αγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενοικιάζεται άμεσα κατάστημα περίπου 50τ.μ., στην οδό Κουντουριώτη 63 & Τενέδου, κατάλληλο για καφε-

Πωλείται επιχείρηση κλειθροποιίας ή ξεχωριστά ο εξοπλισμός, σε τιμή πολύ χαμηλή, λόγω συνταξιοδότησης. Κομπλέ μηχανήματα immobilizer & τηλεκοντρόλ και εξτρά πράγματα. Αγ. Ειρήνης 2 & Kαβέτσου 14. Πληρ. τηλ. 22510 20317. Πωλείται επιχείρηση-πιτσαρία στην πλατεία Σαπφούς. Σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6948-041797. Πωλείται ψητοπωλείο στο κέντρο της πόλης. Δεκτόος κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6973-371491. Πωλείται κεντρικό κατάστημα 100τ.μ., με 60τ.μ. αποθήκη, σε εμπορικό σημείο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οπωροπαντοπωλείο - πρατήριο άρτου, επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6989-919130, 2251042346. Πωλείται επιχείρηση βίντεο-κλαμπ, σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται επιχείρηση εστίασης στην περιοχή του Μολύβου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται κατάστημα 50τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, μισθωμένο με ενοίκιο 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986985627. Πωλείται κατάστημα 50τ.μ., στην περιοχή Λαδάδικα. Σε άριστη κατάσταση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www. leonisrealestate.com Πωλείται επιχείρηση fast food (καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέπα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως. Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6980-785927. Πωλείται γωνιακό μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος, 26τ.μ., με 3μ. πρόσοψης, στο κέντρο της αγοράς, στην περιοχή Παπάδου Γέρας, τιμή 14.000 ευρώ, διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται μπετονιέρα και αναβατόριο Ρομπόκα βαρέως τύπου, με μηχανές Diesel - Μαλκότσι, 12 & 15 ΗΡ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 6936-897033. Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσίμων για πρατήριο, χωρητικότητας 2.350 λίτρων, τύπος Mazda T2500, με αντλία, μετρητή και 120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μηχανολογικός έλεγχος. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948601773. Πωλείται πάγκος-ψυγείο σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5μ. μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ Ζητείται για αγορά οικόπεδο γύρω από την πόλη της Μυτιλήνης, για ανέγερση κατοικίας. Αποκλείονται μεσίτες. Πληρ. τηλ. 6947-808328, 4 - 10μ.μ..

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Ενοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμμάτων επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας, στο ύψος του ΚαραΤεπέ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Πωλείται οικόπεδο-αγροτεμάχιο 7στρεμ., επάνω στο δρόμο Πέτρα Πετρί. Πανοραμική θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6977-637313.

Πωλείται στα Ξαμπέλια προνομιούχο παραθαλάσσιο οικόπεδο 12.015τ.μ.. Συνορεύει και με εθνική οδό. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-236864.

Πωλείται περιφραγμένο οικόπεδο 372τ.μ., επί κεντρικού δρόμου στο Ίππειος, με παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Έχει μέσα μικρή παλιά μονοκατοικία και μεγάλη αυλή με δέντρα. Πληρ. τηλ. 22510 31167 και 6976-601192.

Πωλείται προνομιακό οικόπεδο στο Μόλυβο, 11.000τ.μ., με γεώτρηση. Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, με πρόσοψη σε κεντρικό οδικό άξονα. Πληρ. τηλ. 6948-202060.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λουτρών, εμβαδού 1.900τ.μ., με άδεια οικοδόμησης για 100τ.μ. ισογείου και 100τ.μ. υπογείου. Τιμή 90.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται στην Παγανή οικόπεδο 6στρεμ., με βιοτεχνικό κτήριο 550τ.μ και με μεγάλο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο, στην περιοχή Φάρος, 13στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200τ.μ. με 12μ. πρόσοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο, 400τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Νέων Κυδωνιών 850τ.μ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης, τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4στρεμ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20στρεμ., επανω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οικόπεδο 75τ.μ. στην περιοχή του Δικαστηρίου. Χτίζει 75τ.μ. και επιπλέον αποθήκη-υπόγειο. Ιδανικό για επένδυση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 5στρεμ. στη Νεάπολη, πάνω από το «Ολύμπικο». ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181

Πωλείται στο Μπαλτζίκι (Νέες Κυδωνιές) οικόπεδο 1.850τ.μ., με απεριόριστη θέα. Βρίσκεται 100μ. από τη θάλασσα, χτίζει 400τ.μ., διαθέτει πηγάδι. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στα Βατερά προνομιακό παραθαλάσσιο οικόπεδο 2,5 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 3 πολυτελείς πέτρινες μεζονέτες. Σύνολο δόμησης 400τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μοναδικό οικόπεδο στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης 4.650τ.μ., με θέα από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλείται οικόπεδο στα Πηγαδάκια Λέσβου 475τ.μ. πάνω στη θάλασσα, με παλαιό κτίσμα 50τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλείται οικόπεδο 5,5 στρεμ., με 130 ρίζες ελιές, στην περιοχή Κώμη, θέση Τάψα. Πληρ. τηλ. 6972442460. Πωλείται οικόπεδο 136τ.μ., με την άδεια οικοδομής 160τ.μ., στην περιοχή Λουτρόπολης Θερμής. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 300τ.μ., εντός οικισμού, στην περιοχή Βουναράκι, με απεριόριστη θέα, κατάλληλο για επένδυση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο στο Μπαλτζίκι, περιοχή Κάλαμος. 4στρέμ., χτίζει 200τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 1στρέμ., εντός οικισμού, χτίζει 400τ.μ., στη Θερμή. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλούνται 2 οικόπεδα 4στρεμ., πάνω σε δημοτικό δρόμο. Απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 400τ.μ., εντός οικισμού, στην περιοχή Καγιάνι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Κουκμό Μυτιλήνης, εμβ. 4 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 200τ.μ. οικία και πανοραμική θέα. Τιμή 185.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο 6,5στρεμ., στην Κράτηγο. Έχει δίπλα νερό και ρεύμα, χτίζει 200τ.μ. συν 200τ.μ. ημιυπόγεια, με θέα, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr Πωλείται στην περιοχή Αγ. Μαρίνας, πάνω από το αεροδρόμιο, οικόπεδο 3 στρεμ., άρτιο & οικοδομήσιμο, επίπεδο και με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 και 6974 142661, www.lesvosrealestate.com

Πωλείται οικόπεδο 4.200τ.μ. στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής, γεώτρηση, ρεύμα και παροχή νερού δήμου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφαπτόμενο σε δύο δρόμους, με απεριόριστη πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μοναδικό οικόπεδο 450τ.μ. περίπου, στην περιοχή Γηπέδου, με εξαιρετική προοπτική εκμετάλλευσης. Μόνο σοβαρές προτά-

σεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4στρεμ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται εξαιρετικό γωνιακό οικόπεδο στην Παναγιούδα εντός οικισμού, με μεγάλο συντελεστή δόμησης. Xτίζει περίπου 290τ.μ. με έξτρα υπόγεια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 2στρεμ. στα Πάμφιλα, εντός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο, με εκπληκτική θέα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 και 6974 142661, www.lesvos-realestate. com

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στην Παγανή, 4 στρεμμάτων, με έτοιμες εκσκαφές και διαμορφώσεις, πλησίον κεντρικής οδού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη θέση Λακέρδα - Χριστός, 200μ. περίπου από τη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου, πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη». Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενοδοχείο δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4 στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου, 100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ ΔΕΥΑΜ - ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 400 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Μάλαθρα Παρακοίλων Λέσβου. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται οικόπεδο στη θέση Βουναράκι Μυτιλήνης. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εντός οικισμού στην Αγία Μαρίνα, στην άκρη του χωριού, με πολύ ελαφρά κλίση, θέα στη θάλασσα. Οικοδομεί 400τ.μ. συν υπόγεια. Κατάλληλο για ανέγερση δύο έως τεσσάρων ανεξάρτητων κατοικιών. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στην περιοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 420τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην περιοχή της Σουράδας. Οικοδομούνται 200τ.μ.. Βρίσκεται 80μ. από τη θάλασσα. Έχει πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com

Πωλείται οικόπεδο στο Πυργί 3.500τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με αρκετή θέα στον κόλπο της Γέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 410τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού. Οικοδομούνται 205τ.μ., με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com

Πωλείται οικόπεδο στη θέση Λακέρδας Μυτιλήνης, 7 στρεμάτων, χτίζει 260 τ.μ.. Τιμή 170.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Καμάρες, 135τ.μ., με θέα στη θάλασσα και στην πόλη. Πληρ. τηλ. 6986985627. Πωλείται οικόπεδο 4.500τ.μ., στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται επίπεδο οικόπεδο 4.700τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού, με πανοραμική θέα τη Μυτιλήνη. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www.leonis realestate.com Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμμάτων, στην Παγανή (επί του κεντρικού δρόμου). Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www. leonisrealestate.com Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτίζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται αγροτεμάχιο 4στρεμ. άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Αγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά (πλησίον Τούμπας Βουρνάζου). Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972-228721, 6945482614.

Πωλούνται 2 επίπεδα οικόπεδα, 4 στρεμ. το καθένα, στο Ακρωτήρι. Οικοδομούνται 160τ.μ. + 80τ.μ. υπόγειο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400τ.μ.. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 140 τ.μ., επί της κεντρικής οδού στη Λουτρόπολη Θερμής, με άδεια οικοδομής που χτίζει 2 μεζονέτες, 80 τ.μ. εκάστη. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή για το οικόπεδο με την άδεια οικοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932622045 - 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 4στρεμ. με υπέροχη θέα στη θάλασσα, πάνω στο δημοτικό δρόμο Κομκό - Καγιάνι. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ελαφρώς ανισόπεδο με εύκολη πρόσβαση, για χωματουργικά μηχανήματα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται οικόπεδο 6στρεμ., εντός σχεδίου, στη Θερμή, επίπεδο, περιφραγμένο, με νερό και ρεύμα και 1 κτίσμα 90τ.μ., με θέα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 10.000τ.μ., στην Πέτρα Λέσβου. Ιδανικό για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com


17

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Πωλείται μονοκατοικία στη Λαφιώνα σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται επικερδής επιχείρηση video club στο κέντρο της Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Ενοικιάζεται επιπλωμένη μονοκατοικία στη Λαγκάδα. Κουζίνα, σαλόνι-τραπεζαρία, 1 Υ/Δ, μπάνιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www.lesvosestate.gr Σούπερ Προσφορά. Πωλείται παραθαλάσσια μονοκατοικία 65τ.μ. στην Πεδή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 021559, www.lesvosestate.gr Πωλούνται μεζονέτες 83τ.μ., με πανοραμική θέα, στα Παράκοιλα. Τιμή 135.000. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 93τ.μ., με πανοραμική θέα, στα Παράκοιλα (επιπλέον δόμηση 93τ.μ.). Τιμή 150.000. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., στις Καμάρες. Πληρ. τηλ. 6977 -241294. Πωλείται οικόπεδο παραθαλάσσιο 225 στρεμ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977 -241294. Πωλείται οικόπεδο 1.000 τ.μ. στην περιοχή Αγ. Μαρίνας. Επίπεδο με πανοραμική θέα. Οικοδομούνται 500 τ.μ.. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα 1.200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661. Πωλείται οικόπεδο στην Αρίσβη, 265 τ.μ., εντός οικισμού, με άδεια οικοδομής. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται οικόπεδο στη Βαρειά, εντός οικισμού, 1 στρέμμα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στις Καμάρες, με θέα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 10,5 στρεμ. στον Κάτω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται οικόπεδο 290 τ.μ., στην περιοχή του Δικαστηρίου. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου - Πλωμαρίου.

Ενοικιάζονται 2 καταστήματα 45τ.μ. και 35τ.μ., στη Σκάλα Ερεσού. Δυνατότητα ενοικίασης μαζί ή χωριστά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται παλιό σπίτι σε τιμή ευκαιρίας στα Μιστεγνά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 2251041770, 6947 021559, www. lesvosestate.gr Πωλούνται διαμερίσματα 45τ.μ. και 70τ.μ. στον Άνω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www. lesvosestate. gr Πωλείται κτήριο αποτελούμενο από 3 γκαρσονιέρες και 1 δυάρι, στη Λαγκάδα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 90τ.μ., στον Πλάτανο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 65τ.μ., στο Συνοικισμό. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στον Άγ. Γεώργιο. Πληρ. τηλ. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 27.000 τ.μ. στη θέση “Φάρος” – Εφταλού Μήθυμνας, με μεγάλη πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο και στην παραλία. Κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα και εξοχική κατοικία. Έχει καθοριστεί αιγιαλός και παραλία. Έχει πιστοποιητικά μη δασικού χαρακτηρισμού και έχει ελεγχθεί από αρχαιολογική υπηρεσία. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932315919. Πωλείται οικόπεδο κατάλληλο για κατοικία, επαγγελματική χρήση (τουριστικά καταλύματα) ή εμπορική εκμετάλλευση, εκμετάλλευση για γκαρσονιέρες. Υπάρχει μελέτη στην περιοχή της Κουλμπάρας. Συντελεστής 250 τ.μ. + υπόγεια. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχο, μοναδικό οικόπεδο, επί της παραλίας της Πέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500 τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528.

Πωλείται οικόπεδο στη Mόρια. Χτίζονται 320 τ.μ., με θέα στον κόλπο της Παναγιούδας. Ευκαιρία. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932315919.

22530 52170 & 22510 41770, 6947 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., με 2 Υ/Δ, σε καλή τιμή, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται παλαιό κτίσμα με οικόπεδο κατάλληλο για 2 δυάρια + 6 γκαρσονιέρες, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται στην Άναξο παραθαλάσσιο διαμέρισμα, στον α’ όροφο, με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559.

Ζητείται από ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.) πωλήτρια με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Πληρ. τηλ. 6948-502123. Ζητείται ψήστης και τυλιχτής, μόνο με εμπειρία. Πληρ. τηλ. 22510 45516.

λήνη. Πληρ. τηλ. 22510 43111, 46990.

Ζητείται βρεφονηπιοκόμος για πλήρη απασχόληση. Βιογραφικό στο homeland@windowslive. com

Ζητούνται α) πεπειραμένος ψυκτικός, καταρτισμένος στην επαγγελματική ψύξη, κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου. β) Υπάλληλος γραφείου με άπταιστη γνώση προγράμματος Excell, εμπορικού προγράμματος κεφαλαίου και δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον μοτοποδηλάτου. Πληρ. τηλ. 22510 48108.

Από μεγάλη επιχείρηση του λεκανοπεδίου Καλλονής ζητείται υπάλληλος με γνώσεις λογιστικής και λειτουργίας επιχείρησης. Αποστολή βιογραφικών: Μυριτζής & Συνεργάτες Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Ερεσού 5 Μυτιλήνη, 81100 ή στο info@ mks.gr.

Ζητούνται σερβιτόρος-σερβιτόροι, από το ξενοδοχείο «Loriet» στη Μυτι-

Από Κ.Ξ. Γλωσσών στη Γέρα ζητούνται καθηγήτριες Αγγλικών - Γαλλικών

Πωλείται τριώροφη οικία στα Μιστεγνά, 150 τ.μ. σε έκταση 250 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας! Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ., α’ ορόφου, στη Λαγκάδα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ., στον α’ όροφο, στη Λαγκάδα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικία 152 τ.μ. στο Σκόπελο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559.

Πωλείται διώροφη οικία στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, 90 τ.μ. και γκαράζ, με θέα στο Πλωμάρι και τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559.

Πωλείται κτήριο στην αγορά της Μυτιλήνης. Δεχόμαστε σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559.

Πωλείται παραθαλάσσια μονοκατοικία στο Ταβάρι, με πιλοτή, 2 υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-

Πωλείται κτήριο κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, περίπου 600 τ.μ., με πάρκινγκ. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947-021559, 22530

Πωλείται οικόπεδο 6.500 τ.μ., στο Χάλικα (κοντά στην πόλη), με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919.

2στρεμ, 18στρεμ, 1,5στρέμ., περιοχή Γέρας. Ιδιωτικοί δρόμοι και περίφραξη στο κάθε κτήμα. Επίσης, κτήμα περίπου 100 στρεμ., στην περιοχή Σκοπέλου Γέρας. Αποτελείται από 2 παράλληλα κτήματα με ιδιωτικό δρόμο 1χλμ., καθένα έχει 2 κτίσματα μέσα με απεριόριστη θέα το Αιγαίο, με περίπου 2.500 ελιές, 250μ. από τον κεντρικό δρόμο. Καθώς και 4 μικρά αγροτεμάχια, περιοχή Μεσαγρού, θέση Σορόκος, με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και στη Τουρκία. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται στη Σκάλα Καλλονής προνομιακό οικόπεδο 880 τ.μ., 30 μ. από την παραλία. Χτίζει 400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ. για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρ. στη Σκάλα Συκαμινέας, με πανοραμική θέα προς το χωριό και τη θάλασσα, κατάλληλο για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για παραθεριστικές κατοικίες. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919, www.leonisrealestate.com

ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Δίδεται οικόπεδο 1 στρ. εντός οικισμού, στα Αλυφαντά για αντιπαροχή. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ

Πωλείται κτήμα στη Mόρια 10 στρεμ., 50μ. από το δρόμο, με 250 ελαιόδενδρα, απόδοση 15 μοδιών. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πωλείται αυτοκίνητο BMW μαύρο, κουπέ, δίπορτο, μοντέλο ‘99, αυτόματο, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε τεχνικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6972-422195.

Πωλείται παραλιακό κτήμα 60στρεμ. στο Μανταμάδο, με δυνατότητα τμηματικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr

Πωλείται αγροτικό Fiat, 1.700cc, πετρελαίου, σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6946-167995.

Πωλούνται διάφορα ελιοκτήματα 40στρεμ., 8στρεμ., 7στρεμ.,

Πωλείται Toyota Dyna 250, 3.500 κυβικά, diesel, 6,2 τόνοι μικτού βά-

Α Γ Ο Ρ Α ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

021559.

- Γερμανικών και Πληροφορικής για συνεργασία από το Σεπτέμβρη. Πληρ. τηλ. 6944-450982, 6946167995. Από κομμωτήριο ζητούνται κομμωτές-κομμώτριες με ή χωρίς εμπειρία, από κομμωτήριο στην Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22510 23482. Το εστιατόριο «Φίλεμα» στο αεροδρόμιο ζητά επαγγελματία σερβιτόρο και βοηθούς για την κουζίνα, (τηγάνι), για την καλοκαιρινή σαιζόν. Πληρ. τηλ. 22510 41278, 6973809282. Ζητείται από επιπλοποιείο τεχνίτης για τοποθετήσεις ντουλάπας, κουζίνας, πόρτας. Πληρ. τηλ. 6937086330.

52170 και 22510 www.lesvosestate.gr

41770,

Πωλείται επιχείρηση-εστιατόριο στο Μόλυβο, σε κεντρικό σημείο, με πλήρη εξοπλισμό. Πληρ. τηλ. 22530 52170, 22510 41770 & 6947 021559, www. lesvosestate. gr Πωλείται οικόπεδο στα Τσόνια 281 τ.μ., εντός οικισμού, 200 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770 και 6947 - 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο στα Τσόνια 865 τ.μ., εντός οικισμού, με δυνατότητα δόμησης 400 τ.μ., 200 μέτρα από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 02`1559, www. lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο 1.800 τ.μ., επί επαρχιακού δρόμου, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate. gr Πωλείται οικόπεδο στη Νυφίδα, 100 μ. από τη θάλασσα, μέσα στον οικισμό, περίπου 1 στρεμ., χτίζει ρους. Ανατροπή με ψαλίδι, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6936897033. Πωλείται Daihatsu Terios, μοντέλο 2003, full extra, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6936-897033. Πωλείται μηχανή Υamaha Fazer 1.000 cc, έκδοση FZ1S, μοντέλο 2007, 15.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση, φυλασσόμενη σε κλειστό γκαράζ, έξτρα μανιτάρια Υamaha, bagster, εργοστασιακός συναγερμός Abus, όλα τα service σε αντιπροσωπεία, τιμή 8.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973-403114, 22510 45046, Νίκος. Πωλείται μηχανή Kawasaki Ninja 1.000cc, μοντέλο 2008, χρώματος πράσινου, από τις λίγες που κυκλοφορούν στο νησί. Σε άριστη κατάσταση, 10.000χλμ.. Πληρ. τηλ. 22530 22116, 22530 22132, 6973044717, 6978-856427. Πωλείται Fiat Bravo 1.400cc, μοντέλο 7/1996, 80HP, ΚΤΕΟ 7/2009, ΠΡΟΣΦΑΤΟ service, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, σε πολύ καλή κατάσταση, τιμή 1.500. Πληρ. τηλ. 6944-608211.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ Πωλείται ψαρόβαρκα μάρκας Marinco, 4,70μ., με 2 μηχανές Yamaha 25 (με μίζα) και 2,50 ίππων. Με όλα τα εξαρτήματα (τιμονιέρα, τέν-

400 τ.μ.. Ενδιαφέρον και για 2 άτομα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται οικόπεδο στη θέση “Σκυδιά” Μανταμάδου, 8 στρεμ., με πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται πέτρινη μονοκατοικία 154τ.μ. στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται λόγω αναχώρησης πολυτελέστατη μονοκατοικία 140τ.μ. στα Μιστεγνά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλούνται 3 οροφοδιαμερίσματα σε αυτόνομο κτήριο, 65τ.μ. το καθένα, στην Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www. lesvosestate.gr Πωλούνται οικόπεδα στη Λάρσο σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 021559, www.lesvosestate.gr τες κ.λπ.). Πληρ. τηλ. 6974733499. Πωλείται βάρκα «Πρωτεύς 464», με εξωλέμβια YAMAHA μηχανή, 25 ίππων, τετράχρονη, με βυθόμετρο, σωστικά και τρέιλερ (δεκτός κάθε έλεγχος). Πληρ. τηλ. 6974943390. Πωλείται σκάφος Ποσειδών 5,50, με Suzuki 70ΗΡ τετράχρονη - βοηθητική Suzuki 6ΗΡ τετράχρονη - και τρέιλερ. Φουλ έξτρα. Πολύ λίγες ώρες χρήσης. Πληρ. τηλ. 6936897033. Πωλείται φουσκωτό Jocker 370 γαστράτο, με στρατιωτικές προδιαγραφές (ύφασμα Orca 1670 Denier, μεταλλικές βαλβίδες, 4 αεροθάλαμοι, γάστρα βαρέως τύπου), Yamaha 25ΗΡ, κονσόλα, κάθισμα, τρέιλερ, τέντα, φωτισμό. Το σύνολο είναι άβρεχτο. Πληρ. τηλ. 6936897033.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Πωλούνται Boxer κουτάβια, γεννημένα 5-6-2010 καθαρόαιμα, χρώματος κανελί και λευκά. Πληρ. τηλ. 6945658426. Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6 καρέκλες και μπουφέ, χειροποίητη του 1948, καρυδιά ψημένη, σε άριστη κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6976-331127, 22510 45046, Έφη.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Ζητούνται κοπέλες για κουζίνα, με εμπειρία, από το εστιατόριο «Martano». Πληρ. τηλ. 22510 24700.

Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945985466.

ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Άνδρας 47 ετών ζητά εργασία χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Πληρ. τηλ. 6998-443598.

Καθηγήτρια αγγλικών, απόφοιτη Αγγλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ., με πολυετή πείρα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα. Πληρ. τηλ. 6974-359186, 22510 47161.

Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή μικρών παιδιών μέχρι 2 ετών, ή για λαντζιέρισσα. Έχει εμπειρία. Πληρ. τηλ. 6974-472262. Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. Πληρ. τηλ. 22510 43349.

Ο Καθηγητής Πληροφορικής ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝ προετοιμάζει για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στο μάθημα Προγραμματισμού. Πληρ. τηλ. 6948290929.

Καθηγήτρια γερμανικών, πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών & Goethe Institut. Παραδίδει μαθήματα γερμανικών σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα πτυχία, σε μαθητές, φοιτητές, ενηλίκους. Παράδοση μαθημάτων και με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (internet). Πληρ. τηλ. 6937-012529, 22510 48545

Φιλόλογος με 12ετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυμνασίου, λυκείου, ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση - Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974-478717.


18 ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΧΡΗΣΙΜΑ Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΠΕΜΠΤΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ 07.45 - 21.00

ΣΥΣ. ΦΑΡ. ΒΑΛΤΑ-ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ Κωνσταντινουπόλεως 5, ΚΤΕΛ ΥΠΡ. Τηλ. 22510 20310

ΠΕΜΠΤΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 18.00 - 07.45

ΤΣΕΡΔΑΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Πιττακού 31 Τηλ. 22510 45455 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ: 29.7.2010 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΛΙΣΣΟΣ”

17.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 18.30 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” 18.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

01.00 ΠΡΟΣ

ΚΑΡΛΟΒΑΣΣΙ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία 22510 22776 Αστυνομία 22510 41911 Πυροσβεστική 199 Νομαρχία 156 Νοσοκομείο 22510 57700 Δημαρχείο 22510 27777 Τελωνείο 22510 28311 Λιμεναρχείο 22510 24115 Δημ.Θέατρο 22510 37194 Υπ. Αιγαίου 22510 38200 Δικαστήριο 22510 45489 TEΔK 22510 27333 Ταχυδρομείο 22510 28823 Μητρόπολη 22510 40892 Ραδιοταξί 22510 25900 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873 Σταθμός Αστικών Λεωφ. 22510 46436 Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 2251025670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Νοσοκομείο Πυροσβεστική Αστυνομία Λιμεναρχείο Ο.Α.Αεροδρόμιο Ο.Α. ΚΤΕΛ Ταχυδρομείο Επαρχείο Αegean Airlines

22540 82000 22540 22199 22540 22200 22540 22225 22540 92700 -1 22540 22214 -5 22540 22464 22540 22462 22540 22996 22540 92720

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΤΣΙΚΗΣ Ατσική 11-6-2010 Αριθμ. Πρωτ: 2195

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ. 1 / 2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο Δήμος Ατσικής Λήμνου Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. 2. Τα άρθρα 168, 170 και 232 του Ν. 3584/2007, όπως και την παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν.3146/2003 (προκειμένου για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών Ο.Τ.Α.), όπως ισχύουν. 3. Την υπ’ αριθμ. 118/31-52010 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ατσικής. 4. Την υπ’ αριθμ. 1273/7-62010 απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 5. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 2098/29-92009). Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του δήμου Ατσικής, που εδρεύει στην Ατσική Λήμνου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός θέσης: 100 Υπηρεσία: Δήμος Ατσικής Έδρα υπηρεσίας: Ατσική Λήμνου Ειδικότητα: ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας Διάρκεια σύμβασης: 8 μήνες Αριθμός ατόμων: 8 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες με την εξής σειρά: (1) Προηγούνται οι δημότες του Δήμου Ατσικής (Α΄ βαθμός εντοπιότητας) (2) Έπονται οι δημότες των άλλων Δήμων ή Κοινοτήτων της Νήσου Λήμνου (Β΄ βαθμός εντοπιότητας) (3) Έπονται οι δη-

μότες των υπολοίπων Δήμων ή Κοινοτήτων του Νομού Λέσβου (Γ΄ βαθμός εντοπιότητας) (4) Έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Νομών της Χώρας (Δ΄ βαθμός εντοπιότητας) ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες, με βάση το βαθμό εντοπιότητας. Σχετικά βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ: ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ του Παραρτήματος Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ). ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός θέσης: 100 Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα: Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997). ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Ως βαθμολογούμενη εμπειρία για την ειδικότητα της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε οποιαδήποτε καθήκοντα. Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας καθώς και τα κατά περίπτωση απαιτούμενα για την απόδειξή της δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (βλ. αντίστοιχα ΚΕΦΑΛΑΙΟ I., ενότητα Ε., υποενότητα ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» και ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ., στοιχείο 17. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας). Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)». ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Δημοσίευση της ανακοίνωσης Περίληψη της παρούσας ανακοίνωσης, η οποία πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας και όλα τα στοιχεία του άρθρου 21 παρ. 8 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει), να δημοσιευθεί σε δύο (2) ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του νομού, εφόσον εκδίδονται. Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)», να γίνει στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Ατσικής Λήμνου στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία. Θα συνταχθεί και σχετικό πρακτι-

κό ανάρτησης στο φορέα (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει), το οποίο θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox.ota@asep.gr είτε στο fax: 210 6420953. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Ατσικής Τ.Κ.814 01, Ατσική Λήμνου, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού, υπ’ όψιν κ. Ταμβάκη (τηλ. επικοινωνίας: 22543-50621). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών Φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ)· γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι > Ανεξάρτητες και άλλες αρχές > ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών Φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ). ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Ανάρτηση πινάκων και υποβολή ενστά-

SUDOKU

Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ

Κ Τ Ε Ο

ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.”

ψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή. Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται είτε κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το ΑΣΕΠ είτε λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου. ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «21-7-2010», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις· ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής· iii) τη διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα > Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ). Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ευχαριστήριο Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στο βαθύ πένθος μας για το χαμό του συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ του Παναγιώτη Η σύζυγος Φωτεινή Τα τέκνα Παναγιώτης, Αντώνης και Μαριάνθη Τα εγγόνια του Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α AT H E N S A I R WAYS

E Θ NI KH TPAΠ E ZA

ΠΕΜΠΤΗ

415/470156-97

ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

A LP HA BA NK 601-00-2002-008741

σεων Αφού η υπηρεσία μας επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων βάσει των κριτηρίων του νόμου (όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα της ανακοίνωσης), θα αναρτήσει, το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στο κατάστημα των γραφείων μας, τους οποίους πρέπει να αποστείλει άμεσα για έλεγχο στο ΑΣΕΠ, ενώ θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 11 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει) το οποίο θα υπογραφεί από δύο (2) υπαλλήλους της υπηρεσίας. Το πρακτικό αυτό θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox.ota@asep.gr είτε στο fax: 210 6420953. Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου σαράντα ευρώ (40 €) που εκδίδεται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Η υπηρεσία οφείλει να αποστείλει στο ΑΣΕΠ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που έχουν υποβάλει ένσταση κατά των πινάκων κατάταξης. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Πρόσληψη Η υπηρεσία προσλαμβάνει το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων. Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ’ ένσταση ελέγχου του ΑΣΕΠ που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το φορέα, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσλη-

19:10 - 20:00 ∆ΥΣΚΟΛΟ

TPAΠ EZA Π E IPA IΩ Σ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

5709-017817-954

11:30 - 12:45* ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 28-06-10

ΓE NI KH TPA ΠE ZA

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ 20:30 - 21:20

9800145525-7 ΛYΣΕΙΣ

E MΠO P IKH TPA ΠE ZA 85231511

ΣΥ ΝΕ ΤΑΙ ΡΙ ΣΤΙ ΚΗ TPA ΠE ZA ΛEΣBOY - ΛHMNOY 000432850013

MA RFI N E GN ATI A BA NK 0266727426

ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ∆ΥΣΚΟΛΟ

09:55 - 11:00* ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 28-06-10

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 13:15 - 14:00

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 08:40 - 09:25


19

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Tη σελίδα επιµελείται η ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ

«Anagno Cycles» για… ποδηλάτες μόνον

Σύγχρονες υποδομές στο «Arabian Horses»

Στην Παγανή, πίσω από το στρατόπεδο, η σχολή ιππασίας «Arabian Horses»

Γητεύοντας άλογα στη Μυτιλήνη άποιοι το θεωρούν σπορ ακριβό, κάποιοι άλλοι δύσκολο, σίγουρα όμως οι περισσότεροι όταν σκέφτονται την ιππασία σκέφτονται συνάμα την αρχοντιά των αλόγων, την ευγενική όψη και συμπεριφορά τους και τη μαγεία τού να ιππεύεις ένα τέτοιο ζώο, με το οποίο μπορείς να επικοινωνήσεις σε απόλυτο βαθμό, μια και η σχέση εμπιστοσύνης που αποκτά κανείς μαζί του είναι κάτι πραγματικά εκπληκτικό. Με το σκεπτικό αυτό κι έχοντας από μικροί αγάπη για τα άλογα, τα αδέλφια Κόρακα δημιούργησαν στη Λέσβο τη σχολή ιππασίας «Arabian Horses», που λειτουργεί με επιτυχία πάνω από ένα χρόνο τώρα. Η επιθυμία των αδελφών Κόρακα να δημιουργήσουν ένα χώρο όπου θα διδάσκονται οι γνώσεις και οι αρχές της ιππασίας σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, έγινε πραγματικότητα και παράλληλα πραγματοποιήθηκε το όνειρο πολλών να ασχοληθούν με το συ-

Κ

ριν μερικούς μήνες άνοιξε στη Μυτιλήνη, και συΠναγιώτη γκεκριμένα στην οδό Σκαμανδρίου και Β. Καραπα8, ένα νέο κατάστημα αμιγώς για ποδηλάτες, το «Anagno Cycles». Ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι ο νεαρός επιχειρηματίας Στρατής Αναγνώστου, που δημιούργησε αυτόν το χώρο για τους ποδηλάτες, μια και ο ίδιος αγαπά ιδιαίτερα το χόμπυ αυτό. «Σκοπός μου είναι να ανεβάσουμε όσο μπορούμε το ποδήλατο στη Μυτιλήνη. Υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζει κανείς να γνωρίσει με το ποδήλατο, γι’ αυτό άλλωστε κάθε εβδομάδα συναντιόμαστε 20 άτομα περίπου και πάμε για βόλτα στο βουνό με τα ποδήλατά μας.» Στο «Anagno Cycles» μπορεί κανείς να απευθυνθεί για αγορά ποδηλάτου (παιδικού, εφηβικού, αντρικού και γυναικείου), καθώς και για επισκευές και ανταλλακτικά. Επίσης, στο ίδιο κατάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν ποικιλία από αξεσουάρ για το ποδήλατό τους, καθώς και είδη ρουχισμού. Όσον αφορά στα ποδήλατα, στο κατάστημα θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία, από διάφορες γνωστές εταιρείες, μερικές εκ των οποίων είναι οι Ghost, Mongoose, Fidusa και Jumpertrek (παιδικά). Επιπλέον, στο «Anagno Cycles» θα βρείτε αξεσουάρ των επώνυμων εταιρειών BBB, Shimano, καθώς και ελαστικά Schwalbe. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στο ίδιο κατάστημα θα βρει κανείς σχάρες αυτοκινήτων για ποδήλατα (οροφής, για πορτ μπαγκάζ και κοτσαδόρο). Τέλος, να τονίσουμε ότι για το καλοκαίρι το κατάστημα «Anagno Cycles» κάνει για τους πελάτες του 10% έκπτωση σε όλα τα ποδήλατα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22510 46823 και 6944-257223.

Από παιδί μπορεί να εκπαιδεύτεται κανείς στην ιππασία

γκεκριμένο άθλημα.

Δίπλα… Οι όμορφες εγκαταστάσεις της σχολής ιππασίας «Arabian Horses» βρίσκονται τρία μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης, στο λόφο της Παγανής, πίσω από το στρατόπεδο. Δίπλα στην πόλη και τόσο κοντά στη φύση, η σχολή αποτελεί ιδανική λύση για ένα εναλλακτικό χόμπυ, όπως είναι η ιππασία, καθώς όμως και μία όμορφη πρόταση για την απογευματινή σας έξοδο, μια και το αναψυκτήριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της σχολής ενδείκνυται για να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα περιβάλλον διαφορετικό, απολαμβάνοντας παράλληλα την εξαιρετική θέα των αλόγων που καλπάζουν στο χώρο.

Οι παροχές Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της σχολής είναι ποικίλες και είναι οι εξής: Βασικά μαθήματα ιππασίας για αρχαρίους όλων των ηλικιών. - Ημερήσιες οικοπεριηγήσεις με άλο-

γα (ελεύθερη ιππασία) σε μοναδικές τοποθεσίες του νησιού. - Βασικά μαθήματα εμποδίων και ντρεσάζ, αλλά και θεραπευτική ιππασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Αξίζει στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι στη σχολή διατίθεται πλήρης προστατευτικός εξοπλισμός (κράνος, γάντια, γιλέκο και chaps), ενώ το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό βρίσκεται πάντα δίπλα στον αναβάτη για ό,τι κι αν χρειαστεί. Όσον αφορά στο κόστος συμμετοχής για τους ενήλικες, είναι 20 ευρώ (15 ευρώ για τους φοιτητές) και η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά. Για τα παιδιά μέχρι 12 χρονών το κόστος είναι 15 ευρώ και η διάρκεια του μαθήματος είναι 30 λεπτά. Επιπλέον, η ημερή-

σια εκδρομή με το άλογο κοστίζει 40 ευρώ για τους ενηλίκους και 30 ευρώ για τους φοιτητές, ενώ διαρκεί τρεις ώρες και μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνοδό, αν και εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον πέντε μαθήματα. Οι ώρες λειτουργίας της σχολής είναι καθημερινά από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, το Σάββατο κατά τις πρωινές ώρες, ενώ την Κυριακή το απόγευμα. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη. Όσον αφορά στα μαθήματα, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 6932743359 και 22510 44459 (υπεύθυνος σχολής: Τάσος Κόρακας).

Γητεύοντας τα αραβικά άλογα ην Κυριακή 1η, Δευτέρα 2 και την Τετάρτη 4 ΑυΤΑ.Ε.» γούστου, η σχολή ιππασίας «Αφοί Ν. Κορακα θα πραγματοποιήσει παρουσίαση-σεμινάριο εκπαίδευσης αραβικών αλόγων και όχι μόνο, από το γητευτή αλόγων Σταύρο Βεργή! Η είσοδος είναι 20 ευρώ κατ’ άτομο.


ΠOΛITIΣMOΣ Στο Πλωμάρι

ε τις ομιλίες των μουσικών και μουσικολόγων Νίκου Ανδρίκου, Μιχάλη Στρουμπάκη, Θεοφάνη Σουλακέλλη και Δημήτρη Κοφτερού αρχίζει στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής το διήμερο μουσικών δράσεων «Ήχοι βορειοανατολικού Αιγαίου: όψεις της κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής», που διοργανώνει το πολιτιστικό σωματείο «Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν ο Λέσβιος”». Το άνοιγμα των εργασιών από τον πρόεδρο του Σωματείου, Ξενοφώντα Μαυραγάνη, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων που έχουν προσκληθεί και το μεσημέρι θα παρατεθεί δεξίωση από μέρους της Λέσχης προς τιμήν των μετεχόντων. Το απόγευμα στις 7 θα τιμηθεί η δράση και προσφορά των Λεσβίων ιεροψαλτών Ευστράτιου Βάλεση, άρχοντα υμνωδού του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και πρωτοψάλτη του Προσκυνήματος Αγιάσου, Απόστολου Καρανικόλα, πρωτοψάλτη του Προσκυνήματος των Ταξιαρχών Μανταμάδου, και Ευστράτιου Κοναρέλλη, πρωτοψάλτη του ναού Αγίου Ιωάννου Καλυβίτη Μυτιλήνης, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λέσβου. Θα τιμηθεί επίσης η μνήμη τού επί πολλά χρόνια πρωτοψάλτη του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου Παναγιώτη Τυροπώλη. Αμέσως μετά θα επακολουθήσει παρουσίαση θρησκευτικών ύμνων από τη χορωδία του Αγίου Νικολάου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μιχαλέλλη. Η εμφάνιση της χορωδίας είχε αρχικά ορισθεί για το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιουλίου, στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, αλλά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «μετά τη σιωπηρή απόρριψη της σχετικής αίτησης του Σωματείου από το μητροπολίτη Μυτιλήνης, μετατέθηκε για την ίδια ώρα στο χώρο της Λέσχης, τεχνικοί λόγοι όμως επέβαλαν την πραγματοποίησή της το απόγευμα της πρώ-

της ημέρας». Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει επίσης εμφάνιση της παραδοσιακής ορχήστρας του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξις», που θα γίνει το βράδυ στην αίθουσα της Λέσχης. Το όλο πρόγραμμα του διημέρου έχουν επιμεληθεί ο λέκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πούλος, που θα συντονίζει και τις συζητήσεις, και ο Μουσικολογίας Νίκος Ανδρίκος. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο δήμος Πλωμαρίου.

Θεία Λειτουργία στην Παναγιά την Κρυφτή Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, ο ΤοΠολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», σε συνεργασία με το δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου, θα πραγματοποιήσουν για τέταρτη συνεχή χρονιά ευλαβική προσκυνηματική επίσκεψη με Θεία Λειτουργία στο γραφικό ξωκκλήσι της Παναγιάς της Κρυφτής. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γλέντι σε παραλιακή ταβέρνα της γραφικής Μελίντας με τοπικά εδέσματα και μουσική. Φέτος η όλη εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους αποδήμους - ξενιτεμένους του Πλωμαρίου και των χωριών της περιφέρειάς του. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στη Μελίντα έκθεση φωτογραφίας του Άλκη Ταλιαδούρου με θέμα τη Μελίντα. Η μετάβαση θα γίνει ακτοπλοϊκώς με το παραδοσιακό πλωμαρίτικο καραβόσκαρο «Ασπασία» με αναχώρηση στις 8:15 από τη μαρίνα Πλωμαρίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977-396826.

«Γκόλφω for Ever» στο Σίγρι… ια μαγευτική θεατρική παράσταση με το έργο «Γκόλφω for Ever» παρακολούθησε πολύς κόσμος υπό το φως της πανσελήνου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Σιγρίου. Η θεατρική παράσταση «Γκόλφω for Ever» δόθηκε από τη θεατρική ομάδα «Θάλασσα» του δραστήριου Πολιτιστικού Ομίλου Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από το κοινό. Οι θεατές που κατέκλυσαν το υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου στο Σίγρι, παρακολούθησαν με

«Η Γυναίκα της Πάτρας», του Γιώργου Χρονά, θα παρουσιασθεί στην αυλή του δημαρχείου στο Μόλυβο στις 9 το βράδυ της 4ης Αυγούστου.

● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα

… για την κοσμική και την εκκλησιαστική μουσική

Μ

!

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Μ

Έως αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου από τις 10:30 έως τη 13:30 και από τις 19:30 έως τις 22:30 στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου Έκθεση της «Εικαστικής Παρέμβασης», με θέμα «Τ’ αρχοντικά της Μυτιλήνης». Εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 21:00

Έως Σάββατο 31 Ιουλίου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη «Εικαστικό ταξίδι». Έκθεση έργων ζωγραφικής της Ολυμπίας Αναστασίου «Το εικαστικό ταξίδι του “Πολίτη”». Ομαδική έκθεση με έργα καλλιτεχνών που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ναυάγιο». Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Καλαντζάκη

Έως Κυριακή 1η Αυγούστου «Different, different... but same». Slide show με υλικό από τα ταξίδια της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Έως Πέμπτη 5 Αυγούστου από τις 20:00 έως τις 22:30 στην Πλατεία Σαπφούς «Μια ξεχωριστή στιγμή». Έκθεση Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στις 21:00 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη «Berlin - Mytilini: Live film and music». Οπτικοακουστικό δρώμενο με τους «Alcalica & Mist»

Έως Κυριακή 15 Αυγούστου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά Λήμνου «Νόστος». Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη

Έως Τρίτη 31 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Μανταμάδου «15η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής»

Αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 21:15 στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης «Γιορτή του ούζου» από το Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Παραδοσιακή ορχήστρα Αναγνωστηρίου Αγιάσου, παραδοσιακοί νησιώτικοι χοροί από τη Σχολή Χορού «Η Επάνω Σκάλα» (διεύθ. Μ. Καραλή) στη Δημοτική Αίθουσα Άντισσας Διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέρπανδρος»

Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 10:30 στην αίθουσα της Λέσχης «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στο Πλωμάρι Έναρξη διημέρου «Ήχοι ανατολικού Αιγαίου: Όψεις κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής πρακτικής» στη Δημοτική Αίθουσα Άντισσας Διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέρπανδρος» στις 21:15 στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης «Γιορτή του ούζου» από το Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Ρεμπέτικη βραδιά από το χορευτικό τμήμα δήμου Γέρας στις 21:00 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού

Κορνήλιου!». Παράσταση παιδικού θεάτρου από την ομάδα Μικροί Πυροτέχνες

Σάββατο 31 Ιουλίου στις 21:15 στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης «Γιορτή του ούζου» από το Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Συναυλία με τους «Νέμεσις», Χορευτικό τμήμα δήμου Μυτιλήνης (διευθ. Κ. Αγκοπιάν) στην αίθουσα της Λέσχης «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στο Πλωμάρι «Ήχοι ανατολικού Αιγαίου: Όψεις κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής πρακτικής» στην πλατεία της Άντισσας Αναβίωση εθίμου «ακστού» και τραχανά, με παραδοσιακή μουσική και χορούς

Κυριακή 1η Αυγούστου στις 21:15 στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης «Γιορτή του ούζου» από το Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Λαϊκή βραδιά με το σχήμα «Μεσοτόπου» του Γιώργου Ιωσηφέλλη και μουσικοχορευτική ομάδα Ν. Κυδωνίων (διευθ. Σ. Κουρουλής) στα Πάμφιλα Εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Παμφίλων

Από Δευτέρα 2 έως Σάββατο 14 Αυγούστου Στο Αρχοντικό Γεωργιάδη «Νοερές πόλεις». Έκθεση έργων ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καραβά «Οδύσσεια». Έκθεση έργων ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή «Ταξίδι στη Χώρα του κάλλους». Έκθεση έργων ζωγραφικής της Gabriella Sterzi «Ταξίδι στον κόσμο της γιαγιάς». Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Καραπιπέρη «Mantiq al-Tayr ή το “Συνέδριο των πουλιών”». Ελεύθερη εικονογράφηση της ιστορίας, με φωτογραφίες και βίντεο του Ευθύμιου Σανίδη

Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 21:00 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη «Ταξίδι στη Μυτιλήνη: Πώς γυρίστηκε η ταινία». Φιλμ παρουσίασης των γυρισμάτων της ταινίας του Λάκη Παπαστάθη που γυρίστηκε στη Μυτιλήνη στις 21:30 στο Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα από την Ορχήστρα του δήμου Μυτιλήνης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη

Τρίτη 3 Αυγούστου στις 21:00 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη «”Osmanh Romantisme seyahat”: Ταξίδι στον Οθωμανικό Ρομαντισμό». Μουσική συναυλία με το συγκρότημα «Motivasyon» στις 21:30 στο Γήπεδο Μυτιλήνης Συναυλία με τους Γιάννη Κότσιρα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. (συνδιοργάνωση ΟΛΣΑ και δήμος Μυτιλήνης)

Πάμε Σινεμά; «ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ» ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ξετυλίγεται ένα ρομαντικό δράμα, όπου κυριαρχεί ο απαγορευμένος έρωτας μεταξύ του Τάσου και της Γκόλφως, ίντριγκες και δολοπλοκίες, ενώ γενικότερα θα λέγαμε πως η πα-

ράσταση αυτή είχε έντονες πινελιές από το σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Αντώνης Χιώτης και η διασκευή έγινε από τον Κ. Σπυρόπουλο.

Έως αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου «The A-Team», του Τζο Κάρναχαν (περιπέτεια) Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζέσικα Μπιλ, Πάτρικ Ουίλσον, Μπράντλεϊ Κούπερ Ώρες προβολής (Αίθ.1): Πέμπτη στις 19:45 και στις 22:15 «Toy Story 3», του Λι Ούνκριτς (κινούμενα σχέδια μεταγλωττισμένα και με υπότιτλους) Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Πέμπτη στις 19:30 (μεταγ.) και στις 22:00 (υποτ.)


21

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Περιοδικό Διαβάζω

α βιβλία παίζει Γράφει και επιμελείται ο Παναγιώτης Σκορδάς

Τεύχος 509 / Ιούλιος - Αύγουστος 2010

στα καλοκαιρινά αναγνώσματα είναι το Αφιερωμένο νέο τεύχος του περιοδικού «Διαβάζω». Στις σελίδες του φιλοξενείται: Ένας οδηγός που διαφέρει από τους υπόλοιπους, καθώς περιλαμβάνει ποικιλία εκδοτών και βιβλία που συνήθως δεν παρουσιάζονται. Μεταξύ άλλων, προτάσεις από ελληνική και ξένη πεζογραφία, ποίηση, αστυνομικά, φιλοσοφία, πολιτική, ιστορία, μαρτυρίες και βιογραφίες, δοκίμια και μελέτες, τέχνες, γεύσεις, ταξίδια, χρηστικά βιβλία, παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Ο Κρις Ιμπί, διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και υποδιευθυντής ενός εκ των μεγαλύτερων αστρονομικών τομέων της χώρας, μιλάει στο Γιάννη Ν. Μπασκόζο με αφορμή την έκδοση του

Κοσμάς Πολίτης

Λεμονοδάσος Επίμετρο: Αγγέλα Καστρινάκη Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα Αθήνα 2010, σελ. 426

έκδοση του «ΛεμονοΗνέα δάσους», ενός γοητευτικού μυθιστορήματος του Κοσμά Πολίτη που το χάρηκαν γενιές αναγνωστών, εντάσσεται στη νέα σειρά των «Ελληνικών Γραμμάτων», η οποία είτε προτείνει μια καινούργια ανάγνωση σημαντικών έργων της νεοελληνικής λογοτεχνίας είτε φέρνει στην επιφάνεια κείμενα που έως σήμερα δεν έχουν προσεχθεί. Τα βιβλία των «Πεζογραφικών Επισημάνσεων», όπως τιτλοφορείται η σειρά, την οποία διευθύνει η Αγγέλα Καστρινάκη, συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγή-

τρια στον τομέα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάζουν το ίδιο το έργο και ένα εκτενές επίμετρομελέτη που αναλύει το έργο, εντάσσοντάς το στην εποχή του, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απόκρυφα νοήματά του και εξετάζοντας τη δύ-

ναμή του στα χρόνια. Το «Λεμονοδάσος» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται σα μια γοητευτική ερωτική ιστορία, ανάμεσα στον Παύλο, ένα νεαρό Αθηναίο με επιτυχημένη σταδιοδρομία, και τη Βίργκω, ένα κορίτσι από τον Πόρο που ενσαρκώνει τον απόλυτο έρωτα. Δύο περήφανους νέους, που όσο αγαπούν με πάθος, τόσο παιδεύουν ο ένας τον άλλον. Η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1920, με άρωμα εποχής, αλλά με προβληματισμούς ακόμα ή πάντα επίκαιρους. «Το “Λεμονοδάσος” διαβάζεται και σα μια απεικόνιση των δυσκολιών του σύγχρονου έρωτα, ταυτόχρονα όμως απλώνει το δίχτυ υπαινιγμών προς μυστικά βά-

Ελένη Β. Πίππα

θη», όπως αναφέρει στο επίμετρο της η Αγγέλα Καστρινάκη, η οποία αναλύει βήμα προς βήμα σε 205 σελίδες το περίπλοκο συμβολικό δίχτυ του έργου, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απόκρυφα νοήματά του, την κυριολεκτική και μεταφορική του αλχημεία. Σύμφωνα με την Αγγέλα Καστρινάκη, ο Κοσμάς Πολίτης «πέτυχε ευθύς εξ αρχής το μεγάλο έργο. Αναμειγνύοντας υλικά ποικίλων προελεύσεων, πέτυχε στην απόσταξη καθαρό χρυσάφι [...] Το ταξίδι για το χρυσόμαλλο δέρας αποδείχτηκε ένα ταξίδι σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή λογοτεχνία, στους μύθους και στα σύμβολα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο γοητευτικότερος διάπλους στη μεγάλη τέχνη.».

Συλλογικό

Το μεγάλο μυστικό

Το στίγμα της εποχής μας

Μυθιστόρημα Εκδόσεις Ιωλκός Αθήνα 2010, σελ. 448

Πρόλογος: Μικέλα Χαρτουλάρη Επιμέλεια: Δημήτρης Ποσαντζής Εκδόσεις Καστανιώτη Αθήνα 2010, σελ. 138

τρίτο της μυθιστόρημα κυΤοκλοφόρησε η λογοτέχνις, δοκιμιογράφος και μεταφράστρια Ελένη Β. Πίππα. Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, Απόστολος Ταϋγάνης, γεννήθηκε στο Μεγαλοχώρι της Λάρισας, όχι όμως μέσα στο χωριό, δεν ήταν γιος αγρότη. Είχε γεννηθεί λίγο έξω από το χωριό, κοντά στο Σβουνιά, τον ξεροπόταμο, που το χειμώνα κατέβαζε νερό και πλημμύριζε τον κάμπο, ενώ το καλοκαίρι, με τα βαλτόνερά του γέμιζε τον τόπο κουνούπια και θέριζε η ελονοσία τους κατοίκους. Μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, ο μικρός Απόστολος επιβιώνει και με τη βοήθεια κάποιων «αγγέλων» καταφέρνει να ξεφύγει από την προδιαγεγραμμένη πορεία των προγόνων του και να φθάσει πολύ ψηλά στον κοινοτικό ιστό. Αλλάζοντας τη μοίρα του, συ-

βιβλίου του «Το Ζωντανό Σύμπαν» (εκδόσεις «Ψυχογιός») για το πού φτάνει το όριο της ανθρώπινης γνώσης, για την τεχνητή νοημοσύνη, για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Ο Αλέξης Ζήρας γράφει για το Δημήτρη Νόλλα («Ο καιρός του καθενός»), ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης για την Ελένη Γιαννακάκη («Σναφ»), ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης για το Λάμπρο Λιάβα («Το ελληνικό τραγούδι 1821 - 1950»), ο Γιώργος Ξενάριος για τη Βίλη Κανελλοπούλου («Το παιχνίδι με τα αξεσουάρ») κ.ά..

σημαντικοί Έλληνες Δέκα συγγραφείς υπερβαίνουν

γκρούεται με πρόσωπα, αντιλήψεις και μισαλλόδοξα αισθήματα, τραυματίζοντας όμως την ψυχή του, γεμίζοντάς τη φόβο, απελπισία και μοναξιά για το «μεγάλο μυστικό»... Ένα μυστικό που μόνο αν αποκαλύψει θα λυτρωθεί και θα νιώσει ελεύθερος. Η συγγραφέας Ελένη Β. Πίππα στο παρόν βιβλίο υποστηρίζει την άποψη ότι το διαφορετικό δε σημαίνει και κατώτερο. Έμμεσα τονίζει ότι ο αποκλεισμός των διαφορετικών ανθρώπων υποκρύπτει φανατισμό και έλλειψη ανθρωπιάς.

τα όρια της επικαιρότητας, στέκονται στο εκρηκτικό σταυροδρόμι όπου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και αποτυπώνουν το «Στίγμα της εποχής μας». Ο Χρήστος Αστερίου, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης, ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Δημήτρης Νόλλας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αλέξης Πανσέληνος, η Κάλλια Παπαδάκη, η Σώτη Τριαντάφυλλου και ο Σταμάτης Φασουλής, με τα διηγήματα, τις ιστορίες τους και την αιχμηρή γραφίδα «παρά πόδα», στήνουν το σύγχρονο Έλληνα μπροστά στο είδωλό του και τον απογυμνώνουν από κάθε πλάνη και προκατάληψη. Έμπνευσή τους είναι η αφώτιστη πραγματικότητα, αυτή που αποκρύπτεται ή διαστρεβλώνεται στον κυρίαρχο δημόσιο λόγο. Ήρωές τους οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, αλλά και εκείνοι που προέρχονται από την άκρη της πόλης. Στόχος τους, η αναδιαπραγμάτευση των άξιων μας, η αναθεώρηση των νοοτροπιών και η αφύπνιση από τη νάρκη του σκοταδισμού, του εγκλεισμού και του ανέφελου ναρκισσισμού μας.

Συλλογικό

Ελληνικά ονόματα 14 ιστορίες από νέους συγγραφείς Πρόλογος: Μένης Κουμανταρέας Εκδόσεις Κέδρος Αθήνα 2010, σελ. 269

Έναβλίο βι-με πορτραίτα υπαρκτών προσώπων που την ιδέα και την εκλογή των συγγραφέων έχει ο Β α γγέ λης Ραπτόπουλος. Για δεύτερη φορά, εφόσον μια παρόμοια συλλογή διηγημάτων με κοινό θεματικό άξονα και με δική του πάλι πρωτοβουλία κυκλοφόρησε το 2008 από τον «Κέδρο». Με μόνη διαφορά ότι στα προηγούμενα «Ονόματα» ήταν και ξένοι, ενώ τούτος εδώ ο τόμος ξεχειλίζει από Έλληνες αποκλειστικά. Αθλητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους, αλλά και ανθρώπους που άφησαν τα ίχνη τους ως ληστές ή ως κατάδικοι. Μια πλατιά γκάμα ηρώων, αλλά και εξίσου πλατιά παλέτα από πεζογράφους, όπου ο μικρότερος είναι 30 ετών και ο μεγαλύτερος 48. «Διαβάζοντας τους συγγραφείς αυτού του τόμου, έχω την εντύπωση ότι με το πρόσχημα να μιλήσουν για παλιά και γνωστά πρόσωπα, έχουν να μας πουν νέα και άγνωστα πράγματα, που εγώ τουλάχιστον ως παλαιότερος δεν τα είχα υποπτευθεί. Κι αυτό για μένα, τουλάχιστον, έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αξίζει να τους διαβάσουμε, λοιπόν, και να τους πιστέψουμε στο μέτρο που κι εκείνοι γίνονται πιστευτοί», γράφει στον πρόλογό του ο Μένης Κουμανταρέας. Γράφουν οι: Βασίλης Αμανατίδης (για το Δημήτρη Παπαϊωάννου), ο Νίκος Αδάμ Βουδούρης (για τη Βέρα Ζαβιτσιάνου), ο Σπύρος Γιανναράς (για το Χρήστο Βακαλόπουλο), η Δήμητρα Κολλιάκου (για το Νίκο Σκαλκώτα), η Μαρία Κωτίδου (για τη Μελίνα Μερκούρη), ο Δημήτρης Μαμαλούκας (για το Νίκο Κακλαμανάκη), ο Λευτέρης Μαυρόπουλος (για τον Αριστείδη Παγκρατίδη), ο Παύλος Μεθενίτης (για τον Άγγελο Σικελιανό), η Κάλλια Παπαδάκη (για το ληστή Νταβέλη), η Σταυρούλα Σκαλίδη (για το Νίκο Καζαντζάκη), ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης (για την Αλίκη Βουγιουκλάκη), η Βάσια Τζανακάρη (για τη Λένα Πλάτωνος), η Μαρία Φακίνου (για το Γεώργιο Βιζυηνό), ο Νίκος Χρυσός (για το Γιώργο Μπουζιάνη).


22

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

30 χρόνια «Γιορτή του Ούζου» στην Επάνω Σκάλα

Γιορτή θεσμός… ίνεται 30 χρονών φέτος η «Γιορτή του Ούζου», που διοργανώνει ο Εεξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα». Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί, όπως γίνεται εδώ και χρόνια, στο πάρκο δίπλα από το μεγάλο αρχαιολογικό χώρο στην πλατεία Μαρτύρων (κοντά στο ΙΚΑ).Η φετινή «Γιορτή του Ούζου» ξεκινά σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ, με την επίσημη έναρξη, χαιρετισμούς και βραβεύσεις. Ακολουθούν παράσταση με την παραδοσιακή ορχήστρα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και παραδοσιακοί νησιωτικοί χοροί από τη Σχολή Χορού του Συλλόγου. Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεμπέτικη βραδιά από το συγκρότημα «Νοσταλγία», λαϊκούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του δήμου Γέρας και παράσταση με αμανέδες από το λαϊκό τραγουδιστή Σόλωνα Λέκ-

Γ

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

«Γιορτή Παπαλίνας» στα Πηγαδάκια Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου ΤοΕυεργέτουλα οργανώνει και φέτος την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στα «Πηγαδάκια» Κάτω Τρίτους, την καθιερωμένη «Γιορτή της Παπαλίνας». Η

γιορτή περιλαμβάνει συναυλία με λαϊκό μουσικό σχήμα και παράσταση με τοπικά χορευτικά τμήματα. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα προσφερθούν ούζο και ψητές παπαλίνες.

Συναυλία Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

Μαχαιρίτσας - Κότσιρας για το «Μίλτη Παρασκευαΐδη» καλοκαιρινή συναυλία της ΟμοσπονHκαθιερωμένη δίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, τα έσοδα της ο-

κα. Το Σαββάτο 31 Ιουλίου η Γιορτή θα ξεκινήσει με συναυλία έντεχνης και ροκ μουσικής από το συγκρότημα «Νέμεσις» και θα ακολουθήσουν ελληνικοί λαϊκοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του δήμου Μυτιλήνης. Τέλος, την Κυριακή, τελευταία μέρα, η «Γιορτή του Ούζου» περιλαμβάνει «λαϊκή βραδιά» με το μουσικό σχήμα Μεσοτό-

που και παράσταση από τη μουσικοχορευτική θεατρική ομάδα των Νέων Κυδωνιών. Στη «Γιορτή του Ούζου», όπου το ούζο προσφέρεται δωρεάν, συμμετέχουν με περίπτερα εταιρείες ούζου, γυναικείοι συνεταιρισμοί, σύλλογοι ομογενών, εθελοντικές οργανώσεις, ενώ τέλος υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και βιβλίου.

ποίας θα διατεθούν, όπως και τις προηγούμενες φορές, για την ανέγερση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου «Μίλτης Παρασκευαΐδης», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Στη φετινή συναυλία θα τραγουδήσουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας. Η συναυλία φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μια που έχουν αρθεί τα διάφορα τεχνικά εμπόδια και η ΟΛΣΑ είναι σε θέση από το φθινόπωρο να ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης.

Οι μουσικές και οι χοροί του Μεσοτόπου Αναπτυξιακή ΠολιτιΗτόπου στική Εταιρεία ΜεσοΛέσβου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Απ’ την Σμύρνη στον Περαία», την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον αίθριο χώρο της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Μεσότοπο. Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό πέρασμα από τα «Καφέ-Αμάν» της

Σμύρνης και τους τεκέδες του Πειραιά, στους καφενέδες του Μεσοτόπου! Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί μια μουσικοχορευτική παράσταση με το χαρακτηριστικό τίτλο «Το τραγούδι και ο χορός στο γλέντι των Μεσοτοπιτών». Η παράσταση αποτελεί μέρος μιας τριλογίας μουσικοχορευτικών παραστάσεων με θέμα «Το τραγούδι και ο χορός των Μεσοτοπιτών». Εκτός της προαναφερθείσας στην τριλογία υπάρχουν και οι ενότητες: «Το τραγούδι και ο χορός στη ζωή της Μεσοτοπίτισσας» και «Το τραγούδι και ο χορός στα πανηγύρια του Μεσοτόπου». Στην εκδήλωση της 5ης Αυγούστου τα μουσικά κομμάτια θα αποδώσουν σμυρναίικη και ρεμπέτικη κομπανία.

«Γιορτή της Θάλασσας» στη Χαραμίδα

ο Πολιτιστικό Κέντρο Τστήριξη Λουτρών, με την υποτου δήμου Μυτιλήνης, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην παραλία της Χαραμίδας, τη «Γιορτή της Θάλασσας». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου, με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος, και θα προσφερθεί ούζο και ψαρομεζέδες. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΕΠΟΜ ΑΕ και η ΛΕΒΑ Α.Ε..


23

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Παραπάνω από τα τρία τέταρτα των μετοχών του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης διεκδικεί ένας Νεοϋρκέζος, ο οποίος έχει ήδη κινηθεί δικαστικά

Tη σελίδα επιμελείται ο ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ e-mail: stagianna@emprosnet.gr

«Τimes» on-line: «Ηχηρές» οι απώλειες επισκεψιμότητας μετά τη συνδρομή ν και είναι σχεΑπρώτα τικά νωρίς, τα στοιχεία δεν αποδεικνύονται θετικά για το εγχείρημα της εφημερίδας. Από το Φεβρουάριο, όταν και οι βρετανικοί «Times» αποφάσισαν να ζητούν συνδρομές για την on-line πρόσβαση στο περιεχόμενό τους, η επισκεψιμότητά τους σημείωσε απώλειες που αγγίζουν το 90%. Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Experian Hitwise, μόνο ένα 25,6% των χρηστών «προ συνδρομητικού μοντέλου» εγγράφεται και προχωρά στις υπόλοιπες ιστοσελίδες των «Times». Eπιπλέον στοιχεία κάνουν λόγο για πτώση της επισκεψιμότητας από 15% στο 4,16% στο σύνολο της «κίνησης» των ποιοτικών online εφημερίδων. Η πτώση αυτή μεταφράζεται σε 332.800 μοναδικούς επισκέπτες των «Times», εκ των οποίων, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, οι 150.000 έχουν προχωρήσει σε εγγραφή και οι 15.000 από αυτούς συμφώνησαν να πληρώσουν συνδρομή. Πηγή: www.kathimerini.gr

Ποιος διεκδικεί το 84% του Facebook; ο 84% των μετοχών του Facebook διεκδικεί από το Mark Zuckerberg, ο Paul Ceglia, ο οποίος όπως υποστηρίζει έχει στην κατοχή του συμβόλαιο το οποίο υπεγράφη μεταξύ των δύο αντρών πριν από επτά χρόνια. Όταν ο Zuckerberg ήταν πρωτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Ceglia είχε βάλει μια αγγελία προκειμένου να βρει κάποιον για την ανάπτυξη λογισμικού μιας βάσης δεδομένων για τη χαρτογράφηση δρόμων. Έτσι έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο και αφού ο Ceglia επέλεξε το Zuckerberg για την εν λόγω δουλειά, τον αντάμειψε το 2003 με 1.000 δολλάρια. Έπειτα από αυτό, ο τότε μέλλοντας ιδρυτής του Facebook, θεώρησε αρμόζον να μοιραστεί με το Ceglia την ιδέα του να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι φοιτητές του Χάρβαρντ προκειμένου να ανταλλάσουν αρχεία και σημειώσεις. Μετά από σκέψη, ο Ceglia συμφώνησε να βοηθήσει τον Zuckerberg, δίνοντάς του ακόμα 1.000 δολλά-

Τ

ρια για την ανάπτυξη του «Face Book». Βέβαια, σε αυτήν τη συμφωνία ο Ceglia έθεσε τον όρο ότι ο ίδιος θα αποκτούσε το 50% της επιχείρησης σε περίπτωση που υπήρχαν σε αυτήν σημαντικά σημεία εξέλιξης. Θα αναρωτιέστε, βέβαια, πώς από το 50% κατέληξε στο 84%. Αυτό προκύπτει από μία ποινή, σύμφωνα με την οποία ο Ceglia θα αποκτούσε 1% για κάθε ημέρα μετά την 1η Ιανουαρίου 2004 έως ότου ολοκληρωνόταν η ανάπτυξη του site.

O Ceglia έχει στα χέρια του το συμφωνητικό, στο οποίο φαίνονται τα ονόματα αλλά και οι υπογραφές των δύο αντρών. Παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του Facebook δεν πήραν και ιδιαίτερα σοβαρά το όλο θέμα, εν τούτοις ο αρμόδιος δικαστής έδωσε εντολή να απαγορευτούν οι οιεσδήποτε μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων τόσο του Zuckerberg όσο και του Facebook. Λέτε ο Ceglia να έκανε την τύχη του; Πηγή: www.pcw.gr

Starcraft II: Wings of Liberty ετά από 12 χρόνια αΜ ναμονής, η συνέχεια του πολύκροτου RTS βρίσκει το δρόμο της στα PC των φανατικών «Starcraftάδων». Όταν κυκλοφόρησε, εν έτει 1998, είχε φέρει επανάσταση στο χώρο των Real Time Strategy: αν και το είδος είχε εμφανιστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (με τα Warcraft I και Dune II) και εδραιωθεί στα μέσα της

(με τα Command and Conquer: Tiberian Dawn, Warcraft II, Total Annihilation και Command and Conquer: Red Alert), το Starcraft αποτέλεσε μία πραγματική επανάσταση, καθώς συνδύαζε δυναμικό gameplay (το multiplayer του είναι δημοφιλέστατο ακόμα και σήμερα), μοναδική (για την εποχή της) ποικιλία στις «φυλές» (οι Terran «γκρίζων» αποχρώσεων

μιλιταριστές γήινοι άποικοι, οι Protoss - αρχαία, εξελιγμένη τεχνολογικά φυλή με «Psyonic forces» και οι Zerg - το τερατόμορφο, εντομοειδές «Σμήνος», είχαν εντελώς διαφορετικές μονάδες και τρόπο παιχνιδιού) και ένα εκπληκτικό, με πολλές ανατροπές, σενάριο. Βεβαίως, η Blizzard Entertainment (η «μαμά» εκτός του Starcraft, και των Warcraft και Diablo) είναι διάσημη για τις καθυστερήσεις της, και το Starcraft II επί σειρά ετών αποτέλεσε μία «χίμαιρα» για τα εκατομμύρια των φανατικών του σε όλο τον κόσμο, καθώς οι ανακοινώσεις της εταιρείας έστελναν όλο και πιο μακριά τη χρονιά κυκλοφορίας του. Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, και πλέον το Starcraft II βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, στη διάθεση των φίλων του. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε τρία «επεισόδια», ένα για κάθε φυλή.

Το πρώτο, ονόματι «Wings of Liberty», είναι το campaign των Terran (τα άλλα δύο, «Heart of the Swarm» για τους Zerg και το «Legacy of the Void» για τους Protoss θα κυκλοφορήσουν αργότερα). Οι παίκτες θα συναντήσουν παλιούς, γνώριμους χαρακτήρες, όπως ο (πλέον μισθοφόρος) Jim Raynor, ο ηγέτης των Dark Templar, Zeratul και η Sarah Kerrigan - πρώην καταδρομέας των Ειδικών Δυνάμεων, νυν (μετά από μία... μετάλλαξη που αποτέλεσε μία από τις σε-

ναριακές ανατροπές που έκαναν διάσημο το Starcraft)… Queen of Blades και φυσική αρχηγός του «Σμήνους» των Zerg -, ενώ εμφανίζονται και νέοι, όπως ο «ζόρικος» Terran Marine, Tychus Findlay. Το Starcraft II διατηρεί υψηλά τον πήχη όσον αφορά το φρενήρες gameplay του στο multiplayer, με μεγάλη ποικιλία μονάδων και διαφορετικών στρατηγικών, ενώ στο single player, το σενάριο και τα εκπληκτικά cinematics δίνουν μία απίστευτα κινηματογρα-

φική αίσθηση, όπως φαίνεται και στο αφιερωμένο στο σενάριο trailer, «Ghosts of the Past». Τα γραφικά του, με προηγμένα 3D χαρακτηριστικά, διατηρούν τα υψηλά τους στάνταρ, συμπληρώνοντας με το δικό τους τρόπο τη συνολική εικόνα του άξιου διαδόχου ενός από τους εμπορικότερους και δημοφιλέστερους τίτλους της ιστορίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. En’ taro Adun, λοιπόν… (οι «παλιοί»… καταλαβαίνουν). Πηγή: www.kathimerini.gr


!

AΘΛHTIΣMOΣ Tη σελίδα επιµελούνται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ο Λημνιός άλτης του μήκους, Μιχάλης Μερτζανίδης, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη.

Αλλάζει η δομή των πρωταθλημάτων Σ

τις Ενώσεις όλης της χώρας, εστάλη από τη διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων, ΕΠΟ, η σχετική προκήρυξη των μικτών ομάδων, που προβλέπει ριζικές αλλαγές στη μέχρι τώρα διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, που φέτος θα ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και πιο συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, η συμμετοχή των μικτών ομάδων κάθε Ένωσης, είναι υποχρεωτική, καθώς οι περιφερειακοί και ομοσπονδιακοί προπονητές θα επιλέξουν μέσα από τους αγώνες, ποδοσφαιριστές, καταρχήν για την συγκρότηση των ομάδων των περιφερειών (που δημιουργούνται για 1η φορά) αλλά και για τα αντίστοιχα εθνικά συγκροτήματα. Η ΕΠΣ Λέσβου συμπεριλήφθηκε στην 10η περιφέρεια μαζί με τις Ενώσεις των υπόλοιπων νησιωτικών νομών, δηλαδή της Χίου, της Δωδεκανήσου, της Σάμου και των Κυκλάδων. Στην πρώτη φάση, όλες οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους, σε δυο γύρους, έδρα με έδρα, (εκτός από τη δική μας περιφέρεια, όπου θα γίνει υπό μορφή τουρνουά

σε έναν τόπο, επίσης σε δύο γύρους). Από την 1η φάση, δεν υφίσταται βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού βασικός στόχος είναι η επιλογή των παικτών που θα συγκροτήσουν τις ομάδες των περιφερειών. Έτσι οι παίκτες που θα ξεχωρίσουν, θα συγκροτήσουν την ομάδα του ομίλου τους (ή όπως τις ονομάζει η ΕΠΟ, της κάθε περιφέρειας). Αυτό σημαίνει απλά ότι οι καλύτεροι παίκτες από την ΕΠΣ Λέσβου (στις κατηγορίες παίδων, νέων) θα επιλεγούν μαζί με τους ποδοσφαιριστές από τις Ενώσεις Δωδεκανήσου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων και θα συγκροτήσουν την ομάδα της 10ης περιφέρειας. Οι ομάδες που θα προκύψουν, θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 2ης και 3ης φάσης σε διπλούς αγώνες, ενώ οι τέσσερις που θα προκύψουν από τα νοκ αουτ ματς, θα πάρουν μέρος, την εβδομάδα του Πάσχα, στην τελική φάση. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις πρωταθλήτριες ομάδες από την 1η φάση σε κάθε όμιλο, θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλιο, ενώ στη 2η φάση, υποχρεωτικά θα πρέπει από κάθε Ένωση, να συμμετέχει ένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Περιφέρειας.

Ριζικές αλλαγές προωθεί η ΕΠΟ, στα πρωταθλήματα υποδομών της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με σκοπό την αναβάθμιση τους

Οι 11 περιφέρειες Οι 11 περιφέρειες, που χωρίζονται οι 53 Ενώσεις της χώρας, είναι οι εξής: 1η περιφέρεια: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης 2η περιφέρεια: Κιλκίς, Μακεδονίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής 3η περιφέρεια: Γρεβενών, Ηπείρου, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας 4η περιφέρεια: Ημαθίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων 5η περιφέρεια: Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας 6η περιφέρεια: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας/Λευκάδας 7η περιφέρεια: Αθηνών, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιώς 8η περιφέρεια: Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλονιάς, Μεσσηνίας 9η περιφέρεια: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας 10η περιφέρεια: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου 11η περιφέρεια: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων

ΑΙΟΛΙΚΟΣ Στο πρόσωπο του εξελίξιμου Μυτιληνιού προπονητή, βρίσκει ο Γιάννης Φλωρίδης, τον άνθρωπο που θα αναλάβει να δημιουργήσει τον Αιολικό της νέας αγωνιστικής περιόδου

Αναλαμβάνει ο Κοκκινέλλης ανακοίνωση από τη διοίκηση της ομάδας Ηθείεπίσημη της Μυτιλήνης, αναμένεται μόνο, ώστε να θεωρηκαι τυπικά ο Φώτης Κοκκινέλλης, νέος προπονητής της ομάδας του Αιολικού. Ο Πρόεδρος Γιάννης βερπουλ της Αγγλίας, παΦλωρίδης έχει καταλήξει ρακολουθώντας ειδικό στο Μυτιληνιό τεχνικό, έ- σεμινάριο, υπό την επίπειτα από τις συζητήσεις βλεψη του Ράφα Μπενίπου είχε μαζί του, και εί- τεθ, προπονητή τότε της ναι θέμα χρόνου η ανα- ομάδας του Άνφιλντ. κοίνωση της συμφωνίας Άμεσος συνεργάτης του τους, για τον πάγκο της Κοκκινέλλη στον πάγκο ομάδας. Ο Πρόεδρος άλ- του Αιολικού, θα είναι ο λωστε, δήλωνε τις τελευ- Μάριος Λουτραγώτης, ο ταίες ημέρες, πως πρό- οποίος σε ηλικία 37 ετών, θεση του ήταν ο Αιολι- αποφάσισε να κρεμάσει κός να έχει Μυτιληνιό τα ποδοσφαιρικά του παπροπονητή, κάτι που έ- πούτσια. Παράλληλα, ο βαλε άμεσα τέλος στα ό- παλαίμαχος πλέον αμυποια σενάρια έκαναν λό- ντικός του Αιολικού, θα γο και για προτάσεις σε αναλάβει και την εκγύπροπονητές εκτός νησι- μναση των ποδοσφαιριστών. ού. Επιστρέφει Ο Φώτης Κοκκινέλλης διαθέτει δίπλωμα κατηο Παπαλόπουλος γορίας UEFA Β΄, αναγνω- Λύση για τη θέση του τερρισμένο από τη Γενική ματοφύλακα, βρήκε ο ΑιΓραμματεία Αθλητισμού, ολικός, που συμφώνησε με δυνατότητα να καθί- για την επανένταξη του σει στον πάγκο ομάδων Κλεομένη Παπαλόπουακόμα και Γ΄ Εθνικής. λου στο έμψυχο δυναμιΤην τελευταία πενταετία κό της ομάδας. Ο νεαρός έχει παρακολουθήσει γκολκίπερ είχε ξεκινήσει σχεδόν όλα τα σεμινάρια και πέρυσι τη χρονιά στην του Συνδέσμου Ελλήνων ομάδα της Μυτιλήνης, όΠροπονητών, ενώ το μως αποχώρησε λόγω 2008 μετέβη και στο Λί- διαφωνίας του με τον τό-

τε προπονητή Δημήτρη Γαβαλά.

Κλείνει και τον Καπταγιάννη Ο Γιάννης Φλωρίδης, σε συνεργασία με το νέο προπονητή, κλείνουν σιγά-σιγά τις τρύπες του ρόστερ, με βασικό γνώμονα πάντα, τη στελέχωση της ομάδας με Μυτιληνιούς ποδοσφαιριστές. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η απόκτηση του Γιώργου Καπταγιάννη, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Γέρας και συνεργάστηκε με τον Κοκκινέλλη στο δεύτερο μισό της περιόδου. Ο νεαρός αμυντικός, που αγωνίζεται και ως «μικρός» ηλικιακά, θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αφού αγωνίζεται με επιτυχία σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και σαν ανασταλτικός μέσος. Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, έπαιξε ο έμπειρος παράγοντας Σταύρος Γρυπιώτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει μέλος του νέου διοικητικού

συμβουλίου της ομάδας. Ο Γρυπιώτης ασχολήθηκε ενεργά και στις μεταγραφές των Δουνιά και Βαμβουκλή. Για το θέμα της ενασχόλησης του Γρυπιώτη με τα διοικητικά, έχουν γραφτεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες και έχουν συζητηθεί ακόμα περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι τον εν λόγω παράγοντα τον πήρε, αδίκως, η… μπάλα, αφού σε αντίθεση με άλλους που ασχολήθηκαν πρόσφατα με τον Αιολικό στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκείνος έχει ιστορία στη διοίκηση της ομάδας. Δεν μπορεί άλλωστε να ξεχάσει κανείς, την προσφορά του, ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, σε εποχές που ο Αιολικός ήταν πάντοτε ανταγωνιστικός, έχοντας μονίμως βασικό αντίπαλο, το αθηνοκεντρικό ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Η συνεργασία Φλωρίδη - Γρυπιώτη είχε διαφανεί εδώ και αρκετό καιρό, αφού ο Πρόεδρος του Αιολικού εκτιμά απεριόριστα τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του συγκεκριμένου παράγοντα.

Κοινή τοποθέτηση Βαμβακά Μυστεγνιώτη Οι δύο τέως παράγοντες, που αποτέλεσαν μέλη της διοικούσας επιτροπής τη χρονιά που ο Αιολικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, λόγω οικονομικών προβλημάτων, με δήλωσή τους στον τοπικό Τύπο, εκφράζουν τις θέσεις του γύρω από τα δημοσιεύματα, που τους ενέπλεξαν στα διοικητικά της ομάδας. Σε κοινή τους δήλωση, ο Αλέξης Βαμβακάς και ο Κώστας Μυστεγνιώτης τονίζουν: «Σε απάντηση των όσων δημοσιευμάτων γίνονται γύρω από το πρόσωπό μας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Ουδέποτε παρακαλέσαμε να γυρίσουμε στον Αιολικό, εξάλλου είχαμε δηλώσει ότι σταματάμε την ενασχόληση μας με τα διοικητικά της ομάδας. Επειδή η αγάπη για τον Αιολικό όμως, δε θα φύγει ποτέ από μέσα μας και αφού δεχθήκαμε πρόσκληση από το Γιάννη Φλωρίδη, να παραβρεθούμε σε μια συνάντηση

που θα έκανε με παλιούς παράγοντες, δε θα μπορούσαμε να αρνηθούμε. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν να γυρίσουμε πίσω στην ομάδα. Ούτε και το επιθυμούμε. Μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες και τον ίδιο μας τον εαυτό, αν αυτό μας ζητηθεί, στηρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας. Σχετικά με τα δείγματα γραφής που δείξαμε στον Αιολικό, κατά τη θητεία μας, αυτά κρίθηκαν από τον κόσμο και από την οικονομική βοήθεια που πρόσφεραν οι συμπολίτες μας. Κάθε άλλο που γράφεται, διαμορφώνει μια εσφαλμένη γνώμη προς το πρόσωπο μας και το αφήνουμε να το κρίνει ο κόσμος της Μυτιλήνης.». Για την περίπτωση του Αλέξη Βαμβακά, τόσο ο Γιάννης Φλωρίδης όσο και ο παραιτηθέντας από το Δ.Σ., Κώστας Παπαδόπουλος, είχαν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια, επιθυμώντας την ενασχόληση του με τα διοικητικά. Καμία αντίστοιχη τοποθέτηση δεν έγινε για τον Κώστα Μυστεγνιώτη.


25

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMA EΛIA & ΘAΛAΣΣA Σκάλα Λουτρών Tηλ. 22510 91100

EΣTIATOPIA ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Ξενοδοχείο, pool-μπαρ, εστιατόριο Καθημερινά ανοιχτά μεσημέρι βράδυ Τετάρτη-Παρασκευή βραδιές πιάνου Τηλ. για reserve 22510 45857, 44466,6976974610, Βαριά-Βίγλα Μυτιλήνης

ΦΙΛΕΜΑ Restaurant-Μεζεδοπωλείο Αεροδρόμιο Τηλ. 6973809282

EΔEΣMATOΠOIEIO Catering and fast services Aλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ Παράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810 Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543 Πέτρα τηλ: 22530 41830 E-mail: SANTO1@OTENET.GR

ΣΠΟΡ

Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660

Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

ΤΑΚΗΣ Ψαροταβέρνα Παναγιούδα Τηλ. 22510 31342

AL-DECO Χατζημανωλάκης Σταύρος 8ο χλμ Περιφ. οδού Μόριας Τηλ. 22510 32855

IGNIS ΠETPA Aφεντούλης Iωάννης Nέες Kυδωνιές Τηλ. 22510 94040, 94101

ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟ

ΤΣΟΥΚΑΛΙ

ΛEMBOYPΓEIO ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

SPANOS Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8 Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγιούδας Tηλ. 22510 32774 & 6948-591839

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΟΜΗΣΗ

Bistro - piano restaurant Tηλ. 6979325911

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

5x5

FOUR SEASONS by MAYOΤTE

Καυσόξυλα, Μετακομίσεις, Μεταφορές, Πέτρες Mυστεγνών, Εξέδρες εκδηλώσεων, Επικουρικές υπηρεσίες θεαμάτων, οικοδομικά υλικά, γενικές επισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001, 6946004444 & 22510 43129.

Ξυλουργικό εργοστάσιο παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα (CNC). Κουφώματα Γερμανικού Τύπου - Εσωτ. Πόρτες - Θωρακισμένες Πόρτες Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307

ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ξυλουργικά μερεμέτια και παντός τύπου αναπαλαιώσεις επίπλων τηλ.: 6947-153832

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ Κομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474

ΒΑΓΙΕΣ Ταβέρνα Ακρωτήρι Τηλ. 22510 43532

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Πηγαδάκια Γέρας Τηλ. 2251093484 & 6973-741809

ΒΑΦΕΙΟΣ Ταβέρνα Tηλ. 22530 71752

CAFÉ-BAR ENVY Κουντουριώτη 78 Τηλ. 22541021102

FOUR SEASONS by MAYOΤTE Kανόνι Θερμής Tηλ. 22510 71971

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474

OCEANIS Πλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ

KATAΣKEYAΣTIKEΣ ETAIPEIEΣ ΠPAΞIΣ A.E. Πωλήσεις κατασκευές Tηλ. 22510 44242

ΣΓOYPEΛΛHΣ Aργύρη Eφταλιώτη 13 Tηλ. 22510 26777

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ Τεχνικες εταιρείες Παλαιόκηπος Γέρας Τηλ. 22510 84370

BLUE LINE A. Kαλλονή Τηλ. 22530 29277 B. Xίος, Kαρφά 34, Kοντάρι Tηλ. 22710 33470

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244 & 6947202221

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΠΛ. ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. Έκδοση οικοδ. αδειών, Μελέτες - Επιβλέψεις, Τοπογραφικά - Κτηματολόγιο Κρήνης & Κισθήνης 6Α, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 20264 & 6945-900730 nikolakog@tee.gr

ΑΣΤΡΟ (ΤΟ) Ερμού 5 Τηλ. 22510 44540

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ελ. Βενιζέλου 10 Τηλ. 22510 45508

ΤΑΧΥΦΑΓΙΑ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΚΑΒΕΤΣΟΥ 16 τηλ. 22510 40271

DREAM COFFEE Αρίονος 16 22510 48880

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ ΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 26181 2o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη 11 και Ερμού 16 Τηλ. 22510 47700

ΑΙΘΟΥΣΕΣ EKΔHΛΩΣEΩN CATERING ΛEMBOYPΓEIO Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ STAR BETON Βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος και δομικών υλικών με πιστοποίηση ISO-9001 Λακέρδα Αλυφαντών, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 46446 - 22510 46776 Φαξ 22510 46756

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ EΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΚΩΝΗΣ ΒΛΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΤΗΡΙΑ (ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ) Τηλ. 6932392591

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ Service και επιδιορθώσεις μικρών ηλεκτρικών συσκευών, αλυσοπρίονων, μηχανών πετρελαίου, βενζινοκινητήρων κ.λπ.. Παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας. Πληρ. τηλ. 6949079052, κ. Γιώργος.

KΛEIΣTHKATE EΞΩ; ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΑΡΔΑΓΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΗΣ Κλειθροποιός από το 1974 Αξιόπιστα Επώνυμα Προϊόντα Γερμανικά: Abus, Burk, Dom Ισραήλ: Yardeni Γαλλικά: Iaperce Frofaux Ιταλικά: Cisa όλη την γκάμα Ελβετικά: Ceso Αγ. Ειρήνης 2, Μυτιλήνη 22510 20317, 942420803

ΘΕΡΜΑΝΣΗ KΛIMATIΣMOΣ

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942625198

ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ Απολυμάνσεις - αποφρακτικά συνεργείο καθαρισμού - υπηρεσίες φύλαξης ISO 9001:2000 Πληρ. τηλ. 6978-186090 & 6974-269683

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣ Συνεργείο Kαθαρισμού Kαθάρισμα κτηρίων, εμπορία απορρυπαντικών Aκρωτήρι Mυτιλήνης 22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη 22510 32400

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΔΟΥΣΑ Aγ. Συμεών 3, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 28036, 22530 22921

ΕΠIΠΛO

Πλωμάρι Πληρ. τηλ. 22520 31172

ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ Τέντες με τυπωμένο το εταιρικό σας logo, περγοτέντες, προβολικό στέγαστρο Πολιχνίτος Τηλ. 22520 42052 & Κιν. 6978-370334

ΣΙΜΕΛΗ Aεροπόρου Γιανναρέλλη Τηλ./Fax: 22510 24523 Κιν. 6932214752

EIΔH YΓIEINHΣ OIKOΣ Mητροπόλεως 7, Παγανή Μυτιλήνης Τηλ. 22510 24788

ΠANTAZOΠOYΛOΣ Aγ. Θεράποντος 7 Τηλ. 22510 41488

ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΑΒΕΕ Διασταύρωση Αγ. Παρασκευής Καλλονής Τηλ. 22530 22685 & 23420

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Καθαρισμοί χώρων - καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματική διαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β´ όροφος) 22510 37415, 6937-407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ BIBΛIO ΠAΠAΣΩTHPIOY Eρμού 211 Στον επάνω όροφο θα βρείτε και σχολικά βοηθήματα! Tηλ. 22510 23388 Fax. 22510 23317

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Καμάτσος Ιωάννης Τηλ. 6958-356027 jvkamatsos@gmail.com http://basiko-grammiko .webs.com

Δημήτριος Κομνηνός Πρινέρι Mόριας Tηλ. 22510 43262

MHXANAΓPOTIKH A.E. Λάρσος, Πλησίον KTEO Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής Tηλ. 22510 22211

ΓEΩPΓIKA MHX/TA ΣΩTHPAKHΣ Παπάδος Γέρας Tηλ. 22510 84400

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tηλ. 22510 41450, 41364, 26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Όμιλος Χρηματοασφαλιστικών προϊόντων Παναγιώτης Λιόλιος Πλωμάρι Τηλ. 22520 33751 & 22520 33753 Κιν. 6944508686

Αγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA

ΔIAMANTIΔHΣ A.E.

KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ

Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222

ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

EΠIΓPAΦEΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣ Aερ. Γιανναρέλλη 61 Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ

Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 41120, 41912 Fax 22510 41411

Ερμού 60, Tηλ. 22510 45019

ΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

ΕΝΔΥΜΑΤΑ

ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι. Ο.Ε. Αρίονος 17, Μυτιλήνη Τηλ: 22510 27430 Fax: 22510 43185 Αλκαίου 26, Μυτιλήνη Τηλ/Fax: 22510 28017 Π. Bοστάνη 14, Τηλ. 22510 42028

KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣ Πέτρα Λέσβου Τηλ. 22530 42455 Κιν. 6934018535 Fax 2253042483

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη Τηλ. 2251040813 φαξ 2251037416

Γυναικεία & Ανδρικά Ενδύματα Εισαγωγής Σαπφούς 5, τ. 22510 37966

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ Αριστειδοπούλου Ρούλα Ερμού 193 - 195 Τηλ. 22510 22753

ΦΩTIOY Ερμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026

ΝΥΜΦΕΣ Σέρεσλη Μαριάνθη Eρμού 151 Τηλ. 22510 28547

LESVOS BAGS Πιττακού 13 Πληρ. τηλ. 22510 40540

Η/Υ AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ U SHOP MYTIΛHNHΣ Aγ. Eιρήνης 7, Tηλ. 22510 45453

Αερ. Γιανναρέλλη 50 22510 45912, 37731 Εκτός από ταχυμεταφορές Αναλαμβάνουμε τη ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ENOIKIAΣEIΣ LESVOS CAR rentals Στρατής Λόγγιος Λουτρά Mυτιλήνη Τηλ. 22510 27825 Fax. 22510 44280 Kιν. 6932896712 www.lesvos-carrentals.com info@lesvos-carrentals.com

GOLDEN SUN Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Τζ. Αριστάρχου, έναντι Τουριστικής Αστυνομίας Τηλ. 22510 41779, 6977-616830 Δωρεάν παράδοση σε αεροδρόμιο & λιμάνι

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

OIKONOMIKOI ΣYMBOYΛOI Π.MYPITZHΣ & ΣYNEPΓATEΣ

PROTAGONISTI

SUPER ΤΑΧΥ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ

Hρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40833, 41833

ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κορνίζες, επεξεργασία σε ξύλο και καμβά Καβέτσου 44, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45449

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76 Τηλ. 22510 45144 & 42600 Κιν. 6932627300 Φαξ 22510 21666 www.elta-courier.gr

MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣ

ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣ

ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

ΤΥΡΑΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ

H μεγαλύτερη Γερμανική Eταιρεία αναγόμωσης μελανιού στη Mυτιλήνη Ίμβρου 2, Tηλ. 22510 23540

GIANNOULIS INTERIORS

Eλ. Bενιζέλου 10 Τηλ. 22510 42248

ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΣΚΕΥΕΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

THE PRINTER SHOP

IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

AVANTI

AFISORAMA MANTZΩPOΣ

ANAKYKΛΩΣH ANAΛΩΣIMA

Eρεσσού 5, Mυτιλήνη Tηλ. 22510 40377

BUSINET Μαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας Παναγιώτης Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40188 & 37214 www.businet.gr

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεωργικές - περιβαλλοντικές μελέτες Καβέτσου 10 (2ος όροφος) Τηλ. 22510 37415 & 6937407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παγανή Μυτιλήνης ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO (FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ) Τηλ. 22510 29419 & 6944324667

FUN TOURS Γραφείο Γενικού Tουρισμού Π. Kουντουριώτη 87-89 Τηλ: 22510 40802 Kιν.: 6945344240 e-mail: funtours@otenet.gr www.funtours.gr

MYTONIΣ Γραφείο Γενικού Tουρισμού Παναγιούδα, 81100 Τηλ: 22510 31777 Fax: 22510 37614 Kουντουριώτη 87 Τηλ: 22510 37500 Kιν.: 6942424121

OLIVEGROOVE Π. Kουντουριώτου 11 & Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη Τηλ: 22510 37533 -534 Fax: 22510 37535 e-mail: olivemjt@otenet.gr www.olive-groove.gr

ΚΑΛΛΟΝΗ NATURA Γραφείο Γενικού Τουρισμού Ελένη Βαρδαξή τηλ.: 22530 24024 κιν.: 6974-022292 e-mail: evarda.natura@gmail.com


26

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Υ Γ Ε Ι Α EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI Γρίβας Ευστράτιος

Καβέτσου 40 Τηλ.: 22510 41210 Κιν.: 6932703093 Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία

Ερεσού 2, 1ος Όρ. Tηλ. 22510 37192 Κιν. 6973303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Γρηγοράκης Παναγιώτης

Καβέτσου 36 Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932251120 Μαλλιαρός Ιωάννης

Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος

Καβέτσου 5, (Ισόγειο) Iατρείο: 22510 47788 Κιν.: 6944696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γιανναδάκης Εμμανουήλ

Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747 Γαλής Νάσος

Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 Tηλ. 22510 42505 Kιν. 6932303873 Γιαννίκος Π. Στρατής

Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) Tηλ. 22510 41125 Kιν. 6976654509 Ζερδελής Γιάννης

Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874 Oικία. 22510 22589 Μακρή Στέλλα

Καβέτσου 27 Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793 Περγαμηνού Άννα

Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.) Τηλ. 22510 41110 Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ Μπομπότη Στ. Πολυξένη

Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010 Kιν. 6977649458 Fax. 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ Aμπατζής Πολύδωρος

Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222 Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη

Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. Τηλ. 22510 42101

Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος

(Στρατιωτικός Ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α & Ασκληπιού Τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

ΚΑΛΛΟNH

Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI Μουτζούρης Βασίλης

Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456, 6972122738 (Μόνο Απογεύματα) Πελέκος Μιχάλης

Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας Τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Χειρουργός ουρολόγος Καβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 40883 6934-877441

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI

OΦΘAΛMIATPOI Ζουμπούλη Δ. Ελένη

Γ.Φεβρωνία Κανταρτζή M.D.

Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη Τηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα

Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818 Κιν. 6944-564159 Κυριακίδης Π. Στρατής

Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477 Κιν. 6976980830

Καβέτσου 11 (πλησίον χαρτ. “Eιρμός”) Ιατρείο: 22510 42312 Οικ. 22510 41487 Κιν. 6944434811 Κουτζά Χριστίνα

Αγ. Θεράποντος 5 Τηλ. 22510 44664 Κιν. 6944363959 Τουρβάς Θ. Γεώργιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καβέτσου 27, 3ος όροφος Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο: 22510 23661 Κιν. 6932404602

ΠAIΔIATPOI

Oυζουνέλλη Θ. Kλειώ

Aλκαίου 27 Tηλ. & Fax: 22510 46930 Kιν. 6937218711 Σάκης Ευστράτιος

Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία

Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI

Καβέτσου 24 Τηλ. 22510 28561

Γρίβας Κων/νος

Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020 Κιν. 6932204318 Fax. 22510 44027

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 21275 Σκανέλης Π. Ευστράτιος

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ

Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 6936-667657

NEYPOΛOΓOI

Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338 Κιν. 6946465866

Ω.Ρ.Λ. Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος ωτορρινολαρυγγολόγος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης

Δάμης Παναγιώτης

Kων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 40538, Κιν. 6974799090 Λαμπούσης Π. Ραφαήλ

Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 23933 Κιν. 6972 853790

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217 Κιν. 6944-586587

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI

Βιτούλιας Γεώργιος

Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704 Κιν. 6977393637

Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία

Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030

Παπαδόπουλος Αναστάσιος

Καλλονή Λέσβου Τηλ. 22530 29233 (ιατρείο) Κιν. 6979-070772

Βογιατζή Μπέσσυ

Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066

Κ Α Ι

Βογιατζής Ιωάννης

Καβέτσου 3, Tηλ. 22510 46868 Κιν. 6945901518 Δημηρούδης Γεώργιος

Αγίας Ειρήνης 2 Tηλ. 22510 22233 Κιν. 6973236406 Καπτανής Ευστράτιος

Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης

Καβέτσου 22, 1ος όροφος Τηλ. 22510 45977 Κιν. 6977-881899 Παπουτσή Βαρβάρα

Aλκαίου & Αρίωνος Tηλ. 22510 25852 Κιν. 6957329664

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα

Τηλ. 22530 61572 Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος

Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 Tηλ. 22510 42233 Καραχάλια Καλλιρόη

Αγίας Ειρήνης 1 Tηλ. 22510 48105 Κιν. 6936406140 Κατανάκης Σ. Μιχαήλ

Καβέτσου 24, 3ος Όρ. Tηλ. & Fax: 22510 40778 Κιν. 6932460966 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης-Ορέστης

Καβέτσου 32 Iατρείο: 22510 43377 Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ Αδαμπατά Κατερίνα

Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Τηλ. 22510 29996 Κιν. 6937293661 Χατζόγλου Ελένη

Ερεσού 13 Τηλ. 22510 48986 Κιν. 6946684555

ΠΑΙΔΟΨYXIATPOI Κορκολή Έφη

τ. επιμελήτρια Γ.Ν. Μυτιλήνης Καβέτσου 44, ημιώροφος Τηλ. 22510 48915 & 6977369387

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος

Καβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696 Κιν. 6944304116 Xατζησάββα Aλεξάνδρα

Kων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 42225, Κιν. 6972225125

Α Λ Λ Α ΨYXOΛOΓOI Βερβέρη Μαρία

Καβέτσου 17 Ειδίκευση στη ψυχολογία παιδιών και εφήβων τηλ. 6945-447016 & 22510 48933 Ζητιανέλλη Μαρίνα

Αλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια) Tηλ. Ιατ. 22510 45150 Κιν. 6974020648 Κιστάνη Σοφία

Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. Ιατ. 22510 41923 Κιν. 6937540523

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη Tηλ. 22510 41868 Κιν. 6938802270 Χατζηδημητρίου Αντώνης

Σμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ) Τηλ 2251037633 Κιν. 6945792823 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης

Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 BODY SPA

Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393 Διαιτολόγοι: Kαραφασούλη Δήμητρα Κουνιαρέλλη Η. Ευστρατία

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κουντουριώτη 17 & Αλκαίου 1 (πρώην Μεγάλη Βρετανία) Τηλ. 22510 28512 κιν. 6936447893 Κουτρολού Κ. Χαρά

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη Tηλ/Fax. 22510 21374 Κιν. 6955409874 Τελωνιάτη Ειρήνη

Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη Tηλ./Fax. 22510 42011 Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Κων/να

Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Σταμάτη Κωνσταντίνα

Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA BODY SPA

Ελευθερίου Βενιζέλου 85 Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ Αλεξανδρή Μαρία

Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, Τηλ. 22510 47714 Ορθοπεδική Λέσβου

Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA Οπτικά Κάσδαγλη

Ερμού 7 Τηλ. 22510 24400 Oπτικά Γιαλούρη

Πλατεία Yπεραστικών KTEΛ, Τηλ. 22510 25985 Πουλέλλης Vision Αντωνίου Μαρία Γαβριέλα EYE COM

Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886 ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISION Οπτικά Πουλέλλη

Ερμού 50 Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Kόρακας Γεώργιος*

Συρακουσών 52, Λαμπρινή Τηλ. 210 2920064 Τηλ/Fax. 210 2133951 Kιν. 6932538488 Aναλαμβάνουμε τη μεταφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα * Καταγόμενος από τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική

Αγ. Συμεών 4 Τηλ. 22510 42687 - 29504 Κιν. 6932486155 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ 3420585, 3416595

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ART COIFFURE Μύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΣΑ GYM Μύρινα, 22540 25938

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ Γενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.Ε Αποθήκη Λήμνου: Τηλ. 22540 23087, 25039 Αποθήκη Αθηνών: Τηλ. 210 3420506,

PETRIDES Travel Tourism & Car Rental Tηλ. 22540 22039, 22998 Φαξ 22540 22129 Κιν. 6947601516 e-mail: petrides@otenet.gr

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ CRYSTAL CLEAN Eθνικής Αντιστάσεως Σούμπρα Μύρινας Τηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ FLOWER STUDIO Μαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

...σημαίνει courier Μύρινα Λήμνου Τηλ. 22540 23429, 25140

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Εστιατόριο, Snack Bar ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254300948

CENTRO Ψησταριά Άγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993 Με κρέατα παραγωγής τους και διανομή κατ’ οίκον

ΓΛΑΡΟΣ Ψαροταβέρνα Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 22220

ΛΙΜΑΝΙ Ψητοπωλείο Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 23809

ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - Πιτσαρία Μύρινα τηλ. 22540 22828 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - Πιτσαρία Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ 22540 22540 Διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - Catering Πλατύ, Τηλ 22540 22540

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟΙ Tαβέρνα - Oυζερί Κοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ MΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ Τηλ. 22540 23536, 23113

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος Λήμνου Τηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936 Fax: 2254025691

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254093329


27

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Βήμα Διαλόγου

Η πολιτική κρίση στην Αριστερά Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΑΛΒΟΠΟΥΛΟΣ*

η Αριστερά διέρχεται μια μεγάΣήμερα λη πολιτική κρίση, η οποία οφείλεται στα εξής: 1. Δεν έχει συγκεκριμένες και πρακτικές πολιτικές θέσεις για τη χάραξη ενός προγράμματος στο ισχύον πολιτικό και κοινωνικό σύστημα. 2. Η απαξίωση, από τους πολίτες, του ίδιου του πολιτικού συστήματος. 3. Η έλλειψη αξιοκρατίας στην επιλογή και στελέχωση ικανών ατόμων, ακόμα και στην ηγετική πυραμίδα. 4. Οι πολιτικές ηγεσίες της Αριστεράς έχουν αποδειχθεί κατώτερες των περιστάσεων, δεν μπόρεσαν να ανταποκρι-

θούν στις απαιτήσεις των καιρών και διέψευσαν τις ελπίδες των πολιτών. 5. Η κατάρρευση του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού», ο οποίος ήταν μύθος και ουτοπία. Έτσι, φθάσαμε και στη μη αποδοχή της Αριστεράς από τη μέγιστη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα από τη νεολαία. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στις φοιτητικές εκλογές οι παρατάξεις της Αριστεράς λαμβάνουν τις λιγότερες ψήφους απ’ όλες τις πολιτικές νεολαίες. Εκτός, όμως, τούτου, ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας παραμένει απολιτικό, μακριά από τις νεολαίες των κομμάτων, οι οποίες για τους νέους δεν εμπνέουν

καμμιά εμπιστοσύνη. Οι ηγέτες τους κοιτάζουν αναρριχηθούν στα κομματικά όργανα και να εκλεγούν βουλευτές. Κάτω από τέτοιες προοπτικές, θα υπάρχει αδιαφορία για το πολιτικό γίγνεσθαι, όπως έδειξε μια τελευταία δημοσκόπηση, η οποία καταγράφει ένα ποσοστό 35% που θα απέχει από τις βουλευτικές εκλογές. Μπορεί να υπάρχει πτώση του δικομματισμού, αλλά το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί αυτή την πρώτη δεν την καρπώνεται η Αριστερά; Όποιοι δε θέλουν να το δουν, εθελοτυφλούν ή σκόπιμα γυρίζουν την πλάτη. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Αν η Αριστερά δεν κοιτάξει μπροστά, ρεαλιστικά, εφικτά, με πρόγραμμα όχι οραμα-

τικό αλλά πραγματοποιήσιμο στο πολιτικό σύστημα που έχουμε, θα μείνει πίσω χωρίς προοπτική. Αυτό που επιβάλλεται και επιτάσσουν οι καιροί, είναι οι ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων με βάση προγραμματικές θέσεις, έστω ένα μίνιμουμ πρόγραμμα θέσεων και απόψεων, που θα εκφράζει τα συνεργαζόμενα πολιτικά κόμματα. Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα αυτή την ώρα. Οι πολιτικές συναινέσεις σε κορυφαία θέματα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, είναι εκ των ων ουκ άνευ, είναι εθνική επιταγή. * Ο Απόστολος Σαλαβόπουλος είναι πρώην διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. στη συνεδρίασή του αριθμ. 293/20-0510 αποφάσισε την προκήρυξη τριών (3) θέσεων με το Π.Δ. 407/80 της βαθμίδας του λέκτορα για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το Παν/κό έτος 2010-11. 1) Μία (1) θέση για τη διδασκαλία του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας (Εαρινό εξάμηνο). 2) Μία (1) θέση για τη διδασκαλία του μαθήματος της Νεώτερης Ελληνικής Φιλολογίας (Χειμερινό-Εαρινό εξάμηνο). 3) Μία (1) θέση για τη διδασκαλία του μαθήματος της Λατινικής Φιλολογίας (Εαρινό Εξάμηνο). Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρ. 14, παρ. 1, 2 του Ν. 1268/82 για τη βαθμίδα του λέκτορα. 1. Να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος σχετικού με τα μαθήματα που θα επιλεγούν για να διδάξουν. 2. Να διαθέτουν τουλάχιστον διετή εκπαιδευτική πείρα σε ελληνικό Α.Ε.Ι. ή ομοταγές του εξωτερικού ή αναγνωρισμένο επαγγελματικό έργο σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή διετή εργασία σε ερευνητικά κέντρα της χώρας ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των παραπάνω. 3. Να διαθέτουν επίσης δύο τουλάχιστον πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά εκτός από τη διδακτορική διατριβή είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους που να προάγουν την επιστήμη στο αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο ή διαζευκτικά μία τουλάχιστον δημοσίευση της ίδιας ποιότητας και είτε ετήσια τουλάχιστον αυτοδύναμη διδασκαλία σε ελληνικό Α.Ε.Ι. ή ομοταγές του εξωτερικού είτε ισόχρονο τουλάχιστον και ισοδύναμο ερευνητικό έργο σε αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας ή της αλλοδαπής. 4. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος (2ος όροφος του κτηρίου Διοικήσεως του Α.Π.Θ.) καθημερινά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 6 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2010. Απαραίτητα δικαιολογητικά: 1. Αίτηση

2. Τίτλοι σπουδών (βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία τυχόν τίτλων ξένων Ανωτάτων Ιδρυμάτων). 3. Βιογραφικό σημείωμα που θα περιέχει στοιχεία για τις σπουδές και την επιστημονική δραστηριότητα των υποψηφίων. 4. Απόκομμα της εφημερίδας με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον ημερήσιο Τύπο. Θεσσαλονίκη, 19-07-2010 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσεων ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το παρακάτω Τμήμα και η παρακάτω Σχολή του Πανεπιστημίου μας αποφάσισαν την προκήρυξη των εξής θέσεων ΔΕΠ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (τηλ. Γραμματείας 2321067135, 2310 991050) - Μιας (1) αναπληρωτή καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ». - Μιας (1) επίκουρου καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ». ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (τηλ. Γραμματείας 2310995219) - Μιας (1) επίκουρου καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Μαιευτική και Φυσιοπαθολογία της Αναπαραγωγής των Ζώων Συντροφιάς». Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 626/19-7-2010 τ. Γ΄ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 18 Οκτωβρίου 2010 (άρθρο 6 περ. Γ΄ παραγρ. 3 του Ν. 2083/92 όπως αναριθμήθηκε σε περ. Α΄ του ιδίου άρθρου με τη διάταξη του άρθρου 1 παράγρ. 6α του Ν. 2188/94 και άρθρο 39 εσωτερικού κανονισμού του Α.Π.Θ. Υ.Α. Φ.1.231/Β1/425/25-82000 Φ.Ε.Κ. 1099/5-9-2000 τ.Β΄). Το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 29-7-2010 έως και 18-8-2010 (απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου στη συνεδρίασή του αριθμ. 1468/4-5-2010). Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Γραμματείες του παραπάνω Τμήμα-

τος και της παραπάνω Σχολής. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Θεσσαλονίκη, 27-7-2010 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσης ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Η παρακάτω Σχολή του Πανεπιστημίου μας αποφάσισε την προκήρυξη της εξής θέσης ΔΕΠ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (τηλ. Γραμματείας 2310 99 5219) - Μιας (1) επίκουρου καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Ζωική Παραγωγή» Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 644/23-7-2010 τ. Γ΄ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 18 Οκτωβρίου 2010 (άρθρο 6 περ. Γ΄ παραγρ. 3 του Ν. 2083/92 όπως αναριθμήθηκε σε περ. Α΄ του ιδίου άρθρου με τη διάταξη του άρθρου 1 παράγρ. 6α του Ν. 2188/94 και άρθρο 39 εσωτερικού κανονισμού του Α.Π.Θ. Υ.Α. Φ.1.231/Β1/425/25-82000 Φ.Ε.Κ. 1099/5-9-2000 τ.Β΄). Το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 29-7-2010 έως και 18-8-2010 (απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου στη συνεδρίασή του αριθμ. 1468/4-5-2010). Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία της παραπάνω Σχολής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο. Θεσσαλονίκη, 27-7-2010 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΔΕ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Μυτιλήνη 23-07-2010 Αρ. Πρωτ. 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η αριθμ. 5206/28-06-2010 Απόφαση της Δ/νσης ΠΟΛ/ΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ ΝΟΜ/ΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ που αφορά στην Τροποποίηση - Ανανέωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του ξενοδοχείου «Loriet» ιδιοκτησίας Ανώνυμη Τουρ. - Ξενοδ. Εταιρεία Loriet στην Βαριά Μυτιλήνης. Φορέας εκτέλεσης έργου: «ΛΩΡΙΕΤ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» Πληροφορίες για το περιεχόμενο της απόφασης, μπορείτε να ζητάτε από την Νομ/κή Επιτροπή της Νομ/κής Αυτ/σης Λέσβου Κουντουριώτη 1 Μυτιλήνη. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Νομ/κής Αυτ/σης Λέσβου (www.lesvos.gr). Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ». Η δαπάνη θα πληρωθεί από τHν «ΛΩΡΙΕΤ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.». Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Στο ΦΕΚ 565/1-7-2010 (τ. Γ΄) δημοσιεύτηκε η αριθμ. 18852/1-6-2010 απόφαση του Πρύτανη, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής: ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ. 26510-07475 και

Προαγγελία γάµου Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ο Κουταλιανός Δημήτριος του Παναγή και της Γεωργίας, το γένος Μαστρανεστάση, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μυτιλήνη, και η Σιμινή Αγγελική του Νεοκλή και της Φωτεινής, το γένος Λαδά, που γεννήθηκε και κατοικεί στο Σκουτάρο Λέσβου, πρόκειται να παντρευτούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σκουτάρο, στις 15 Αυγούστου και ώρα 18:30.

07927) - Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στον Τομέα Κλασσικής Φιλολογίας, με γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία». Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 31-10-2010. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας στα τηλέφωνα 26510-07475 και 07927 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-451 10). Ιωάννινα, 12 - 7 - 2010 Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Στο ΦΕΚ 555/28-6-2010 (τ. Γ΄) δημοσιεύτηκε η αριθμ. 18179/31-5-2010 απόφαση του Πρύτανη, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής: ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ (Τηλ. Γραμματ. 26510-07192 και 07491) ΤΟΜΕΑΣ «Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Φυσικής Υλικών και Επιφανειών IV)» Μία (1) κενή θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ή Λέκτορα, με γνωστικό αντικείμενο «Πειραματική Φυσική Στερεάς Κατάστασης: Φυσική Πολυμερών». Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 31-10-2010. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα ανα-

γκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής στα τηλέφωνα 26510-07192 και 07491 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-451 10). Ιωάννινα, 12 - 7 - 2010 Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Στο ΦΕΚ 583/7-7-2010 (τ. Γ΄) δημοσιεύτηκε η αριθμ. 18242/18-5-2010 απόφαση του Πρύτανη, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής: ΤΜΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (Τηλ. Γραμματ. 26510-07188 και 07189) - Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Γνωστική Ψυχολογία». Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 31-10-2010. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών στα τηλέφωνα 26510-07188 και 07189 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων451 10). Ιωάννινα, 12 - 7 - 2010 Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗΣ

Προαγγελία γάµου Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ο Γρηγόρης Κατρακάζος του Νικολάου και της Ελένης, το γένος Φράγκου, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και η Παναγιώτα Πασχαλίδου του Δήμου και της Γεωργίας, το γένος Βράνα, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πρόκειται να παντρευτούν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, στις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.


XPONOΓPAΦHMA

28

ΠEMΠTH 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

µέρα νύχτα XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

Παρεξήγηση;

wΗ καντίνα στη Χαραμίδα κάνει και φέτος τη διαφορά στη live διασκέδαση. Απολαύστε κάθε Παρασκευή και Σάββατο το ποτό σας παρέα με ροκ και ρεμπέτικες επιλογές. wΣτο όμορφο λιμανάκι της Κουντουρουδιάς, η ταβέρνα «Τ’ αστέρια» σερβίρει νόστιμους ουζομεζέδες και πάντα φρέσκα ψαρικά. wΤο «Loft», στον πάνω όροφο του εμπορικού κέντρου της προκυμαίας, σερβίρει τις πιο δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες μαζί με άλλα γευστικά σνακ. wΣτο «Γρηγόρη», στις Κολώνες, θα βρείτε σάντουιτς σε γεύσεις της επιλογής σας και με ψωμάκι της επιλογής σας, καθώς επίσης κρουασάν και πίτες. wΣτο «Ιέρα Κλαμπ», στην παραλία Ευρειακής, θ’ απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και θα διασκεδάσετε με τους χορευτικούς ρυθμούς του. wΗ «Μαντζουράνα», στην οδό Κομνηνάκη, σερβίρει υπέροχες γεύσεις ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας, στον όμορφο ανανεωμένο χώρο της. wΟ Στρατής Πανάγος ετοιμάζει αυθεντικούς ντόπιους μεζέδες στην ταβέρναεστιατόριο «Φίλεμα», δίπλα απ’ το αεροδρόμιο.

Α

πλά σκέψου ότι αν δεν υπήρχε ο γάμος, οι άντρες θα περνούσαν τη ζωή τους θεωρώντας ότι ποτέ δεν κάνουν λάθη.

J

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα! ιανύουμε με αξιώσεις την πιο χαλαρή και την πιο επικίνδυνη περίοδο του χρόνου, αυτήν της καλοκαιρινής ραστώνης. Θυμίζω εντελώς πρόχειρα ότι στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν οι αλογόμυγες είναι τετράπαχες και νωθρές, απολύτως ανίκανες να μας κεντρίζουν, ώστε να διατηρούμαστε εναργείς, συνέβησαν μερικά από τα πιο τραγικά γεγονότα της ιστορίας μας τον περασμένο αιώνα: η δικτατορία του Μεταξά, η εισβολή στην Κύπρο, η ψήφιση επάρατων νομοσχεδίων, οι πυρκαγιές και σταματώ εδώ, γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. «Γρηγορείτε και αδιαλείπτως προσεύχεσθε», είναι συνεπώς η μόνη ευχή που μπορούμε από τη στήλη αυτή να δώσουμε σε όλους τους επίδοξους καλοκαιρινούς εκδρομείς. «Σας ευχόμαστε να έχετε βενζίνη να φτάσετε ως το λιμάνι, να μην υπάρχει απεργία των ναυτεργατών, να μη γίνει πειρατεία εν πλω, ώστε να φτάσετε στον τόπο διακοπών σας. Επίσης ελπίζουμε να μην τρέφετε, κουτά παιδιά, την αυταπάτη ότι οι τιμές των εισιτηρίων μειώνονται. Για την ιστορία, με χρήση φοιτητικής έκπτωσης πλήρω-

Δ

σα φέτος 10% ακριβότερα σε σχέση με πέρσι το κλασσικό aller - retour της εισόδου στον παράδεισο!!! Να μην πέσετε σε ταξιτζή που βάλλεται από πεθερά με καταρράχτη στο δεξί μάτι, σε ταβερνιάρη με γυναίκα και αίσθημα αλλοδαπόν, ή σε ξενοδόχο, που χρήζει επειγόντως θεραπευτικών λουτρών. Και οι τρεις θα σας μαδήσουν αλύπητα κι όχι μόνον επειδή τυγχάνουν αξιολύπητοι.» Εύχομαι ολόθερμα αν κάνετε camping να μην ξεχαστούν ένοχα γκαζάκια κάτω από το διπλανό δέντρο, να μη σας καεί το δεύτερο εξοχικό που το ‘χατε και εκτός σχεδίου, κοντά σε αναδασωτέα και ενάλιο περιοχή, κοινώς καταπατούσατε αιγιαλό, όπως και να σας λυπηθούν οι διαρρήκτες της γειτονιάς σας και να σας ξεχάσουν στη διακίνηση δίσκου υπέρ του Παναγίου Τάφου που ευ-

λαβώς επιμελούνται όλοι οι παράνομοι Σταυροφόροι της ρεμούλας, κερδίζοντας παρανόμως μαύρο χρήμα. Ούτως ή άλλως, σύννομα και ευπρεπώς θα ασελγήσουν στην τσέπη σας η Εφορία, το Κράτος κι άλλοι δημόσιοι οργανισμοί που μας κληροδότησαν οι πατέρες του Έθνους, όπως και οι τροχονόμοι, αν δεν έχετε άδεια οδήγησης, αν αλλάξατε τσάντα και δεν πήρατε μαζί το δίπλωμα, ή αν ήπιατε ακόμη ένα ποτηράκι... Ελπίζω να ξεκουραστείτε, να ερωτευτείτε, να προφυλαχτείτε, από τον ήλιο, την ακρίβεια, το AIDS, τον κακό σας εαυτό, τη μιζέρια και τα σύνδρομα κατωτερότητας που κουβαλάτε… Μα δεν πρέπει να δώσετε σε όλα τα μελανά σας σημεία ένα διάστημα ρεπό; Θα εξαντληθούν τα αποθέματά τους. Τι θα απογίνετε τέλειοι, δε θα είστε τόσο μα τόσο πληκτικοί;

Εύχομαι επίσης να έχετε αποβάλει την εμμονή με την τηλεόραση, τον κλιματισμό, το μακιγιάζ (κατά προτίμησιν οι κυρίες), τις καθημερινές υποχρεώσεις, αλλά να διαβάζετε εφημεριδούλα, με συνοδεία καφέ και προκλητικώς δύοντος ηλιοβασιλέματος, καθώς η επικαιρότητα τρέχει, ειδικά όταν εμείς σταματάμε στη σκιά ενός δέντρου να ξαποστάσουμε και τότε εντελώς τυχαία βρίσκεται εκείνος που θα μας καπελώσει κοντά, σαν έτοιμος από καιρό… Το Piri Reis μάς χαρτογραφεί, τα θερινά τμήματα της Βουλής καραδοκούν, ένας δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών, η Ελλάδα απεργεί και σε περίοδο διακοπών, κι ήταν την παραμονή μιας απεργίας, προγραμματισμένης την παραμονή του Σωτήρος, όταν ο Εθνοπατέρας Μεταξάς ανέλαβε την εξουσία για το καλό μας κι έστειλε διακοπές διαρκείας σε ξερονήσια της άγονης γραμμής τούς απανταχού αγωνιστές των αστικών κέντρων και τους αριστερούς κάθε περιφέρειας. «Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ‘σουν δυο φορές το χρόνο»! Καλυψώ Λάζου kalypsodj@yahoo.gr

22510 44242

Εμπρός 3126  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου