Page 2

2

TETAPTH 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Β.Χρ.

Ενδιαφέρεται…

Απόσπασμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», του Σαββάτου 23 Ιουνίου 1945. Διάφορες τοπικές ειδήσεις από τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη. Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Tα ∆ηκτικά

HMEPOλόγιο

Προβλήματα ανακύκλωσης Συνολικά 164.966 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών συγκεντρώθηκαν στους κώδωνες του Λιμενικού Ταμείου από τον Ιανουάριο του 2010, οπότε και αυτοί τοποθετήθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης. Από ό,τι φαίνεται, ωστόσο, η λειτουργία των κωδώνων εμφανίζει αρκετά προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με τη μη τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί προς τους πολίτες και αφορούν στη χρήση τους. Γεγονός σχετικά με το οποίο, εκτός άλλων, πραγματοποιεί σήμερα συνέντευξη Τύπου ο «Υδάτινος», που έχει αναλάβει τη διαχείριση του εγχειρήματος. Είναι άλλωστε - δυστυχώς - συχνό το φαινόμενο να αφήνονται πλαστικές σακκούλες με απορρίμματα εκτός των κωδώνων, κάτι που έχουμε σχολιάσει και κατά το παρελθόν.

TΕΤΑΡΤΗ ΣΕΛ.11 ημ. Aνατ. 05.03 ∆ύσ. 19.51

23 Αγριππίνης, Αριστοκλέους πρεσβυτέρου

ΙΟΥΝΙΟΥ

Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ για περιφερειάρχες που δημοσιεύσαμε πρόσφατα (19/6), εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε και το όνομα του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη. Έχουμε ήδη αναφέρει βέβαια σε προηγούμενο ρεπορτάζ ότι ο κ. Χαλκιώτης έχει προταθεί από τρίτους και συμμετέχει στη διαδικασία. Πληροφορίες θέλουν, πάντως, τον γενικό γραμματέα ν’ ενδιαφέρεται και να είναι έτοιμος σε περίπτωση που επιλεγεί από το κόμμα να αφήσει τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και να βάλει πλώρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και αν δεν εκδηλωθούν τώρα με το αιρετό περιφερειάρχη, πότε άλλοτε; Πελ.Γ.

Όχι όλοι Οι καταγγελίες για ορθοπαιδικούς που φέρονται να χρηματίζονται από εταιρείες προμήθειας υλικών οι οποίες από προχθές έχουν κάνει το γύρο της χώρας και αφορούν και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δεν αναφέρονται βέβαια στο σύνολο των γιατρών· τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τα όσα έχουν δει το φως το δημοσιότητας. Οι πληροφορίες θέλουν στη Μυτιλήνη, με βάση την έρευνα που διεξάγεται και απ’ το ΣΔΟΕ, η υπόθεση να αφορά δυο άτομα. Το διευκρινίζουμε αυτό για να προλάβουμε τυχόν παρεξηγήσεις ότι «πήρε άδικα όλους η μπάλα». Πελ.Γ.

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο Παράταση για δέκα περίπου ημέρες πήρε το πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιήσει τουρκικό πλοίο τύπου καταμαράν, από το Τσανάκαλε για Ίμβρο και Λήμνο. Κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ανέβαλαν για λίγες ημέρες τον προγραμματισμό που υπήρχε από πλευράς της τουρκικής ναυτιλιακής εταιρείας και το πλοίο θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου, κενό επιβατών και φορτίου για επιθεώρηση. Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί και το πρώτο κανονικό δρομολόγιο, καθώς και το πρόγραμμα της σύνδεσης της Λήμνου με την Ίμβρο και το Τσανάκαλε. Στην τελευταία σύσκεψη του Λιμενικού Ταμείου Λήμνου διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τις διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν σχετικά με τη διάθεση χώρου στην Αστυνομία για τον έλεγχο των διαβατηρίων, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην υποδοχή των Τούρκων, και όχι μόνο, επισκεπτών στο νησί.

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο (2) «Κάθε αρχή και δύσκολη» όπως σχολίαζαν οι δήμαρχοι της Λήμνου που θα υποδεχθούν τους συναδέλφους τους από την Τουρκία στο πρώτο ταξίδι που θα γίνει με το πλοίο στο νησί και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, σύμφωνα και με την επιθυμία των δημάρχων του Τσανάκαλε, της Ίμβρου και άλλων τουρκικών πόλεων της ευρύτερης περιοχής. Οι Ίμβριοι που ζουν στη Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις της χώρας περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άνοιγμα της συγκεκριμένης γραμμής, ώστε να γίνει πιο εύκολη η πρόσβασή τους στην Ίμβρο, καθώς και σε λιγότερο χρόνο θα πραγματοποιούν το ταξίδι τους αλλά και λιγότερο χρήμα θα δαπανούν για να φτάσουν στο αγαπημένο τους νησί! Α.Σπυ

Η ελεγχόμενη στάθμευση Το Λιμενικό Ταμείο προτίθεται σύντομα πλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, να εφαρμόσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην προκυμαία. Το ίδιο όμως επρόκειτο να εφαρμόσει και ο δήμος Μυτιλήνης σε κάποια κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στο πάρκινγκ (όπου ο χώρος μετατρέπεται κατά καιρούς και σε «μάντρα αυτοκινήτων»), αλλά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου οι οδηγοί δεινοπαθούν για να βρουν μια θέση παρκαρίσματος. Πού βρίσκεται το έργο αυτό; Πελ.Γ.

Θέλει προσοχή Καρτέρι είχαν στήσει προχθές το απόγευμα, λίγο μετά το αεροδρόμιο, άνδρες της Τροχαίας Μυτιλήνης και σταματούσαν τα διερχόμενα οχήματα για έλεγχο. Ενέργεια μάλλον χρήσιμη, δεδομένου ότι πλέον η κίνηση στο δρόμο αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω καλοκαιριού και δεν είναι σπάνια τα… παρατράγουδα. Ωστόσο, καλό είναι οι οδηγοί να έχουν το νου τους και τουλάχιστον να μην καταναλώνουν αλκοόλ, αν θέλουν να χαρούν τη δροσιά της θάλασσας χωρίς να… παραδροσιστούν! Β.Χρ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) TAΞIAPXOYΛA ΛA∆A (AΘΗΝΑ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ

MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΑΝΕΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E. ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO :

Εμπρός 3102  
Εμπρός 3102  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Advertisement