Page 1

λίδες

Σε

10

Σήμερα μαζί με το «ΕΜΠΡΟΣ» με όλη την αθλητική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου

MIKPEΣ

AΓΓEΛIEΣ

& OΔHΓOΣ AΓOPAΣ

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΣEΛ. 11-18 25-26

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3224

www.emprosnet.gr

TIMH €1,3

Στο στόχαστρο του Δ.Ν.Τ., oι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

ΔυΝαΤή σφαλιάρα στους νησιώτες! ΣEΛ. 20

68χρονη καντηλανάφτισσα αντιμετωπίζεται ως «εργολάβος» επειδή μετέφερε τους σάκους από το ΚΤΕΛ στο ταχυδρομείο για 100 ευρώ το μήνα και καλείται να πληρώσει περαίωση 7.200 ευρώ!

... και η αιτία του δημόσιου χρέους! Στο «στόχαστρο» της Εφορίας βρέθηκε μια 68χρονη χήρα από την Αγία Παρασκευή, καθώς οι «φωστήρες» του Υπουργείου Οικονομίας έκριναν ότι θα πρέπει να πληρώσει περαίωση ύψους 7.200 ευρώ για ένα «χαρτζιλίκι» 100 ευρώ το μήνα (!), που ήταν η αμοιβή της για να μεταφέρει κάθε μέρα τους ταχυδρομικούς σάκους από το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο ταχυδρομείο της Αγίας Παρασκευής. ΣEΛ. 5

Κι άλλος νεκρός σε τροχαίο ΣEΛ. 4

Η ειδοποίηση περαίωσης της 68χρονης


2 TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

… στα σχολεία Στην αρχή εν όψει εκλογών, τώρα αναμένοντας τις αλλαγές, η Νομαρχία «άφησε», όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο θέμα. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μετά τις ανακατατάξεις του νέου έτους, αφού βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία, ορισμένα από τα οποία, όπως μας είπε ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αλέκος Κιουρέλλης, εξακολουθούν να συγκεντρώνουν σκουπίδια προς ανακύκλωση και ρωτούν τι θα κάνουν με τους γεμάτους κάδους τους. Β.Χρ.

Μαθητές και περιβάλλον

Απόσπασμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Λέσβος», του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 1944. Η αγγλική θέση για τα «Δεκεμβριανά» και οι αντιπροτάσεις τού ΕΛΑΣ. Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Tα ∆ηκτικά HMEPOλόγιο

Σταμάτησε η ανακύκλωση… Μόνο δυο - τρεις μήνες διήρκεσε ουσιαστικά η ανακύκλωση στα σχολεία της Λέσβου. Με εξαίρεση το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, οπότε και οι δύο εταιρείες ανακύκλωσης του νησιού στις οποίες είχε αναθέσει η Νομαρχία την ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους κάδους που είχε τοποθετήσει στα σχολεία, φέτος δεν έχει γίνει τίποτα. Η Νομαρχία και η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας κάλεσαν τις δύο εταιρείες το Σεπτέμβριο, αλλά μικρή μόνο ανταπόκριση υπήρξε και έκτοτε η ανακύκλωση σταμάτησε.

TPITH ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ Aνατ. 07.37 ∆ύσ. 17.09

21 Ιουλιανής, Θεμιστοκλέους μαρτύρων

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Με το νέο χρόνο; Περίπου ένα μήνα τώρα, απ’ όταν η φιλόλογός τους είχε ένα ατύχημα που αναγκαστικά την οδήγησε εκτός σχολείου - έσπασε το πόδι της -, οι μαθητές στο Γενικό Λύκειο Γέρας δε διδάσκονται τα μαθήματα Κατεύθυνσης που τους έκανε. Κι αυτό γιατί, ενώ βρέθηκε πίστωση και τοποθετήθηκε αναπληρωτής φιλόλογος, δεν αποδέχθηκε τη θέση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απ’ την αρχή η όλη διαδικασία για την έγκριση νέας πίστωσης για αναπληρωτή. Τελικά, όλα δείχνουν πως για να καλυφθούν οι ανάγκες του Σχολείου θα προσληφθεί ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, ο οποίος, δεδομένης της περιόδου, μάλλον θα αναλάβει μαθήματα με το νέο χρόνο. Πάντως, στο ερώτημα γιατί δεν έγινε ανακατανομή των ωρών στο Σχολείο, προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα Κατεύθυνσης, απ’ τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μας απάντησαν ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να έχει πάρει μόνο ο Σύλλογος του Σχολείου, που μάλλον δεν πίστευε ότι θα υπάρξει τέτοια σημαντική καθυστέρηση στην κάλυψη του κενού. Χαμένες ώρες εκπαίδευσης γιατί ένα ολόκληρο σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει ευέλικτα και να προνοήσει τι θα γίνει σε απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως ένα ατύχημα ή μια μη αποδοχή τοποθέτησης. ΜΑΡ.ΠΛ.

Εγκρίθηκαν την περασμένη Δευτέρα, από την Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων, τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος. Όπως μάθαμε, ορισμένα από τα σχολεία έχουν καταθέσει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, που θα αρχίσουν να υλοποιούνται ουσιαστικά από το νέο έτος. Κάθε χρόνο βλέπουμε αρκετά εντυπωσιακά πράγματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Λέσβου, κάτι που δείχνει πως τα προγράμματα αυτά… πιάνουν τόπο. Β.Χρ.

«Ντόπια» δρώμενα Κανονικά δε μας πολυπέφτει λόγος, αφού τα παιδιά χαίρονται και με το παραπάνω, και όπως ανέφερε στη σχετική της ανακοίνωση η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυτιλήνης τα παιχνίδια στην πλατεία Σαπφούς και το πάρκο της Αγίας Ειρήνης δεν κοστίζουν τίποτα στο Δήμο. Από την άλλη, όμως, και στο ίδιο πάντα σκεπτικό του μηδενικού κόστους για τον ίδιο, ο Δήμος θα μπορούσε να δώσει βάρος και στη δουλειά τοπικών καλλιτεχνών, που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τα παιχνίδια με την εμφάνισή τους σε δρώμενα δρόμου (μουσική, θέατρο, κουκλοθέατρο κ.λπ.). Ούτε αυτό θα του κόστιζε κάτι και θα στήριζε και τους ντόπιους δημιουργούς, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Β.Χρ.

Στο λιμάνι… ακόμη τρίβουν Ακόμη καθάριζαν τις βάρκες τους προχθές, μια εβδομάδα μετά το ατύχημα του «Aegean Star» στο λιμάνι, οι ερασιτέχνες αλιείς της Μυτιλήνης. Με τη βοήθεια του ειδικού συνεργείου, απομάκρυναν με νερό και άλλα μέσα το πετρέλαιο από τις καρίνες των σκαφών τους, τα οποία βέβαια, με το που έμπαιναν στη θάλασσα, λερώνονταν και πάλι. Και το καφενείο του Συλλόγου τους, στην άκρη του λιμενοβραχίονα, είχε γίνει καταφύγιο βαρκών, είτε λόγω πετρελαίου είτε λόγω καιρού. Όπως, όμως, μας είπε και ένας από τους ερασιτέχνες αλιείς, «αυτό είναι το λιγότερο. Η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει γίνει, αυτό είναι που μετράει.» Β.Χρ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) TAΞIAPXOYΛA ΛA∆A (AΘΗΝΑ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ

ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO : MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΕΜΑΣ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.


3

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Eπίκαιρα θέµατα Γράφει ο ∆HMHTPHΣ ΣAPANTAKOΣ*

Η επόμενη ανατολή θα γίνει από τη Δύση πως έγραφα στο σημείωμά μου της περασμένης Τρίτης, στις παρέες που συμμετέχω κατά κανόνα δεν πολιτικολογούμε, όπως άλλωστε δε μιλάμε για οικονομικά θέματα ή για ποδόσφαιρο. Όχι πως δε μας ενδιαφέρει η πολιτική, το αντίθετο συμβαίνει, αλλά στις παρέες όπου μετέχω, η συζήτηση για την πολιτική δεν κατέχει την πρώτη θέση στην, πλουσιότατη άλλωστε, θεματολογία μας. Στην τελευταία εντούτοις σύναξη μιας από τις παρέες που προανέφερα, η κουβέντα ήρθε στην κατάσταση της Αριστεράς, ελληνικής τε και ευρωπαϊκής, και σύντομα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η ευρωπαϊκή Αριστερά δεν έχει να προτείνει καμμιά ρεαλιστική, και εποικοδομητική ταυτόχρονα, λύση για την έξοδο από τη σημερινή κρίση. Ο Αντώνης, ο πιο ενημερωμένος από την παρέα μας, ανέφερε τον Πορτογάλο νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου και μας πληροφόρησε πως στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει κι αυτός, ενώ ο Βασίλης, ο περισσότερο από όλους μας ρέπων προς το καλαμπούρι, μας είπε γελώντας. «Η επόμενη ανατολή θα έρθει από τη Δύση», οπότε η συζήτηση φούντωσε. «Μα τι λες τώρα; Έχεις την αυταπάτη πως ο λαός της Αμερικής θα αλλάξει το σύστημα; Αυτοί είναι λαός προβάτων», διαμαρτυρήθηκε ο Γιώργος. «Βρε συ, λέγοντας Δύση δεν εννοούσα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη Λατινική Αμερική θα ξεκινήσουν οι εξελίξεις.» Και μας ανέφερε πως σε όλες σχεδόν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, που μέχρι πριν τριάντα χρόνια αποτελούσαν την «πίσω αυλή» των ΗΠΑ, γίνονται πράματα και θάματα, αδιανόητα ως πριν λίγα χρόνια. Από το 1994 στο νότο του Μεξικού, στην πολιτεία Τσιάπας, που έχει έκταση όσο η μισή Ελλάδα και πληθυσμό πέντε εκατομμύρια, εμφανίστηκε ο Ζαπατιστικός Απελευθερωτικός Στρατός, ο οποίος όμως δεν επεδίωξε, ούτε επιδιώκει, να πάρει την εξουσία. Με τα όπλα και με την απλή παρουσία του, εμποδίζει τον μεξικανικό στρατό να καταστρέψει όσα φτιάχνουνε μόνοι τους και ακαθοδήγητοι οι κάτοικοι της περιοχής. Και φτιάχνουνε πολλά. Στην πολιτεία έχουν δημιουργηθεί 32 αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες κοινότητες, που διαχειρίζονται την παραγωγή, χτίζουν νοσοκομεία και σχολεία. Τις κοινότητες αυτές τις διοικούν οι γενικές συνελεύσεις των κατοίκων. Έχει δηλαδή αναβιώσει μια μορφή άμεσης δημοκρατίας, όπως στην αρχαία Αθήνα. Λίγο πιο νότια, στην κυρίως Νότια Αμερική, έχει δημιουργηθεί ένα τρίγωνο προόδου από τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και τον Ισημερινό. Οι τρεις αυτές χώρες συνεργάζονται μεταξύ τους και με την Κούβα, ενώ βγάζουν τη γλώσσα στις Ενωμένες Πολιτείες, που δεν τολμούν να επέμβουν. Και ο φίλος μας Β. κατέληξε: «Πού ο παλαιός καλός καιρός, που όταν λίγο να κουνιόταν κάποιος πρόεδρος λατινοαμερικανικής δημοκρατίας, στέλνανε οι ΗΠΑ ένα καταδρομικό και χίλιους πεζοναύτες και καθάριζαν. Αυτά πέρασαν. Οι χώρες αυτές πάψανε να είναι μπανανίες.» «Τώρα μπανανία γίναμε εμείς», πετάχτηκε ο Δημοσθένης, που ως τότε δεν είχε μιλήσει και συνέχισε: «Ξέρετε τι δήλωσε ο Τσάβες σε συνέντευξή του στον Τύπο; “Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Μα γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς, αλλά οι θεσμοί. Μου λένε ‘γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός Άμυνας και δεν τον κάλυψες, αφού ήταν προσωπικός σου φίλος;’ Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν το Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις, θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά, κρατάμε τα ταμεία μας γεμάτα και την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας. Δε θα καταντήσουμε Ελλάδα”.» Εκεί καταντήσαμε λοιπόν. Να γίνουμε η πρώτη ευρωπαϊκή μπανανία. Ως πότε, όμως;

Ό

Χθες το πρωί το «Άθενς Εξπρές» ρύπαινε τον αέρα της πόλης, γιατί η θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε φαίνεται πως δεν έφτανε. Ακολούθησαν τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, που, σα να μην ντρέπονται οι διοικούντες, μετατρέπουν την πόλη σε κρεματόριο. Αλήθεια, Αρχές για ετούτο το ντουμάνι υπάρχουν ή κατά τη γνωστή παροιμία «μέσα σε τέτοιανου ντουμάν(ι)… δε χουρεί μηδέ φιρμάν(ι)»;

Λιγότερα λαμπιόνια Απ’ τη μια οι νουθεσίες για περιορισμό στη σπατάλη ενέργειας, απ’ την άλλη η κρίση που έχει «μαγκώσει» τα πορτοφόλια, φτάσαμε στο σημείο, παραμονές των Χριστουγέννων, οι γιορτινοί στολισμοί να είναι κατά πολύ μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μια βόλτα στις γειτονιές της Μυτιλήνης και στα χωριά αρκεί για να γίνουν οι συγκρίσεις και να διαπιστώσει κανείς πόσο λιγότερη είναι φέτος η εορταστική εντύπωση που δημιουργεί ο στολισμός των σπιτιών. Εννοείται, όμως, ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού, αφού ο λιγότερος στολισμός συνεπάγεται λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, άρα και λιγότερους ρύπους, οπότε με την οικονομία στο ρεύμα προστατεύουμε το περιβάλλον. Κι αυτό ίσως είναι η καλύτερη δικαιολογία για να βελτιωθεί η διάθεση απ’ το… έλλειμμα στολισμού. ΜΑΡ.ΠΛ.

Πληρώθηκε Την Παρασκευή πιστώθηκε τελικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το δεύτερο 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Ο κ. Σκανδαλίδης είναι ο πρώτος υπουργός που τα τελευταία 15 χρόνια κατάφερε να κρατήσει το λόγο του όσον αφορά στο χρόνο πληρωμής των επιδοτήσεων. Για την επιτυχία αυτή είχε δουλέψει πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα η προηγούμενη υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η κ. Κατερίνα Μπατζελή. Ήταν ένα από τα προβλήματα που είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει. Ν.Μ.

Τι θα γίνει με το «Πηνελόπη» Η πληροφορία ότι η ΝΕΛ σκέφτεται να ναυλώσει το «Πηνελόπη» ήταν γνωστή πολύ πριν αναφερθεί σε αυτό η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι η ΝΕΛ μέχρι χθες δεν είχε ανακοινώσει τις προθέσεις της, κάτι που μας δείχνει πως ίσως η λύση αυτή να μη θεωρείται η καλύτερη δυνατή για την Εταιρεία. Ν.Μ.

Χρειάζεται καλύτερη σήμανση Στα τμήματα του δρόμου Καλλονής - Λάρσου, όπου γίνονται εργασίες ανακατασκευής τους, χρειάζεται καλύτερη σήμανση, ιδιαίτερα για τις βραδινές ώρες, καθώς ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι μεγάλος, κυρίως στα σημεία όπου δεν υπάρχει ο απαραίτητος φωτισμός. Ν.Μ.

Επιτυχημένη η επέμβαση Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η λεπτή νευροχειρουργική επέμβαση που έγινε την Παρασκευή το πρωί σε 50χρονο ασθενή με κάταγμα δεύτερου αυχενικού σπονδύλου. Η επέμβαση έγινε σε συνεργασία με το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, παρουσία του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Δ. Μπουραμά και διήρκησε τέσσερις ώρες. Ο ασθενής το Σάββατο σηκώθηκε από το κρεβάτι του και σήμερα Τρίτη αναμένεται να πάρει εξιτήριο! Αξίζουν πολλά «μπράβο» στους νευροχειρουργούς, που με τις επεμβάσεις τους έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο το Βοστάνειο. Πελ.Γ.

Διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έστειλε ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου για τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που πρόκειται να θεσπιστούν όσον αφορά στη χορήγηση επιδόματος και σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και στο επίδομα του τρίτου παιδιού. Ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για «νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων» και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη λήψη αυτού του «αντισυνταγματικού και αντιδημογραφικού», όπως το χαρακτηρίζει, μέτρου. Πελ.Γ.

Έφυγαν… αγαπημένοι Μέσα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα ολοκλήρωσε τη θητεία του την περασμένη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Αφήνοντας πίσω τις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν ουκ ολίγες φορές στην αίθουσα που Παλαιού Δημαρχείου, όλες οι πλευρές ευχαρίστησαν για τη συνεργασία και ευχήθηκαν «καλή συνέχεια» σε όσους θα συνεχίσουν σε άλλα πόστα. Μάλιστα, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες, με ομόφωνες αποφάσεις! Πελ.Γ.

Προχειρότητες… Μετά το τέλος των εργασιών τής ΔΕΥΑΜ στην οδό Υακίνθου στη Χρυσομαλλούσα, τα σκάμματα καλύφθηκαν πρόχειρα με χώμα, με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή να δημιουργηθούν επικίνδυνες λακκούβες για τους οδηγούς. Ύστερα από διαμαρτυρίες, έριξαν… πάλι πρόχειρα, τσιμέντο στα ίδια σημεία. Με μια δυνατή βροχή, ξανά θα εμφανιστούν λακκούβες. Πριν συμβεί κάποιο ατύχημα, ας φροντίσουν να αποκαταστήσουν με άσφαλτο τα σημεία αυτά. Πελ.Γ.

Αρχή για ΕΛΛ.Α.Δ.Α. Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος «Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. - Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης» (Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης) απέστειλε χθες στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διατύπωση γνώμης. Το πρόγραμμα ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ θα είναι η προίκα του «Καλλικράτη» για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, όταν κι όποτε διαμορφωθεί, εγκριθεί και κυρίως χρηματοδοτηθεί. Διότι, κακά τα ψέματα, αν όντως η κυβέρνηση ήθελε να στηρίξει την αυτοδιοίκηση, δε θα περίμενε να ανοίξει τη διαβούλευση για το πρόγραμμα 11 μέρες πριν αναλάβουν οι αυτοδιοικητικοί. Ή αλλιώς, ζήσε Μάη μου να δεις το ΕΛΛ.Α.Δ.Α.. ΜΑΡ.ΠΛ.

* O ∆ηµήτρης Σαραντάκος γεννήθηκε στη Mυτιλήνη, σπούδασε χηµικός µηχανικός και µετά τη συνταξιοδότησή του εκδίδει το σατιρικό περιοδικό «Το Φιστίκι» και κάνει τον συγγραφέα. Το τελευταίο (ενδέκατο στη σειρά) βιβλίο του “Οι Αρχαίοι είχαν την πλάκα τους” - Μυτιλήνη 2008 - κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Γνώση”.


EI∆HΣEIΣ

4

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε βγήκε από την πορεία της και έπεσε σε δέντρο λίγο έξω από την Καλλονή

Τρέχοντα & Επίκαιρα Κι άλλος νεκρός σε τροχαίο της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH

Ιστορικά παράδοξα ι λέξεις δεν ταιριάζουν συνήθως με αυτό που ονοματίζουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Όλοι, επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς, τα αποκαλούν «Ελγίνεια Μάρμαρα», ενώ είναι του Φειδία. Ο Έλγιν ήταν ο πρέσβης της Βρετανίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 έως το 1803. Κατάφερε να πάρει φιρμάνι από το σουλτάνο για την αποκαθήλωση των μαρμάρων από τον Παρθενώνα, με σκοπό να τα μετρήσει και να τα αποτυπώσει σε σχέδια. Φυσικά, ούτε τα μέτρησε ούτε τα σχεδίασε. Τα αφαίρεσε και τα φυγάδευσε στη Βρετανία. Κοινώς, τα έκλεψε. Τα κλοπιμαία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα μισά που μας έχουν απομείνει. Έκλεψε 75 μέτρα από τα αρχικά 160, 15 από τις 92 μετώπες και 17 φιγούρες από τα αετώματα. Και το χειρότερο. Το Βρετανικό Μουσείο, όχι μόνο δε δέχεται να τα επιστρέψει, αλλά ούτε να μας τα δανείσει αν δεν αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας του. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα χάθηκε ο δημιουργός Φειδίας και έγινε ιστορικό πρόσωπο ο κλέφτης Έλγιν. ........... Η εισβολή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ το 1964 έγινε με αφορμή την επίθεση των Βιετναμέζων σε δύο αμερικανικά πλοία στον όρμο τού Τονγκίνου. Όταν ο πόλεμος εξολόθρεψε χιλιάδες Βιετναμέζους αλλά και Αμερικανούς, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μακναμάρα, σε επίσημη ανακοίνωσή του, παραδέχθηκε ότι η επίθεση στον όρμο τού Τονγκίνου δεν είχε γίνει ποτέ. Σαράντα χρόνια αργότερα η ιστορία επαναλήφθηκε. Είναι λάθος να λέμε η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Πάντοτε επαναλαμβάνεται. Στη θέση του Βιετνάμ βρέθηκε το Ιράκ. Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στο Ιράκ με πρόσχημα το πυρηνικό του οπλοστάσιο, που δεν υπήρξε ποτέ. Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τα ζωτικά τους συμφέροντα ανά τον πλανήτη επινοώντας προφάσεις και ανύπαρκτες αφορμές. Όπως το 1999 στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Μία βίαιη πολεμική εισβολή από τις ΗΠΑ, συνεπικουρούμενη δυστυχώς από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους. Ειδικά ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας ήταν ντροπή για όλη την ανθρωπότητα. Όλος ο «πολιτισμένος» κόσμος, συμμαχώντας με τους Αμερικανούς, βομβάρδιζε ανηλεώς νύχτα - μέρα μια χώρα 10 εκατομμυρίων πολιτών. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, σε έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου αν γνωρίζει ο αμερικανικός λαός το Κόσσοβο (την αιτία του πολέμου), το ποσοστό που το γνώριζε ήταν 0,98%. Εδώ επιβεβαιώνεται ο Αμερικανός συγγραφέας Αμπρόουζ Μπηρς που ειρωνικά έλεγε: «ο πόλεμος είναι για τους Αμερικανούς ο τρόπος που επέλεξε ο θεός να τους μάθει γεωγραφία». Αιώνες πριν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, σε αυτήν τη «βάρβαρη» χώρα είχε γραφτεί ένα από τα ωραιότερα ερωτικά ποιήματα στην παγκόσμια ιστορία. Γραμμένο στη λάσπη, στη γλώσσα των Σουμερίων, διηγείται τη συνεύρεση μιας θεάς με ένα βοσκό. Η Ινάννα, η θεά, αγάπησε εκείνη τη νύχτα σα θνητή. Ο Ντουμούζι, ο βοσκός, εκείνη τη νύχτα έγινε αθάνατος. Στην «πολιτισμένη» ιστορία του εισβολέα τέτοιου είδους ποιήματα δεν υπάρχουν. ........... Δύο από τους ιδρυτές των ΗΠΑ χάθηκαν μέσα στο χρόνο της επίσημης ιστορίας τους, όχι φυσικά τυχαία. Αναφέρομαι στο Ρόμπερτ Κάρτερ και τον κυβερνήτη Μόρρις. Ο Κάρτερ ήταν ο μοναδικός ήρωας της ανεξαρτησίας που ελευθέρωσε τους δικούς του σκλάβους. Πίστεψε στην ισότητα και το απέδειξε με αυτή του την ενέργεια. Η ανταμοιβή για αυτή του την πράξη ήταν η λήθη. Ο Μόρρις ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Αμερικανικού Συντάγματος που διαφώνησε και τελικά επέβαλε να μη γραφεί σε αυτό η διάταξη ότι ένας σκλάβος ισοδυναμεί με τα τρία πέμπτα ενός ανθρώπου. Η ανταμοιβή και για αυτόν ήταν η λήθη. Στην εποχή μας, ο ρατσισμός έχει άνθιση και στον τόπο μας. Ο ρατσισμός δεν είναι τίποτε άλλο από πρωτογονισμό. Ευτυχώς που έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά τα πράγματα, τουλάχιστον θεωρητικά, και για ράτσες μιλάνε σήμερα οι ζωολόγοι, οι κτηνίατροι και οι κρετίνοι.

Ο

Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος (Β.Π.) Υ.Γ. Περί βίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη. Βία εξίσου αποτροπιαστική και καταδικαστέα είναι το να μένει κανείς άνεργος και να μην μπορεί να πάει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του.

το πένθος έχει βυθίσει την Καλλονή ο ξαφνικός θάνατος του 44χρονου πρώην ποδοσφαιριστή Γιάννη Κίτσου σε τροχαίο δυστύχημα, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 44χρονος, κάτω από άγνωστες συνθήκες βγήκε από το δρόμο του και αφού σύρθηκε για αρκετά μέτρα, κατέληξε σε δέντρο. Το ατύχημα συνέβη στις 4:15 τα χαράματα του Σαββάτου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλλονής - Ερεσού. Συγκεκριμένα, στον κεντρικό δρόμο του Κεραμίου, λίγο πριν τη διασταύρωση προς Σκάλα Καλλονής. Ο δρόμος στο σημείο αυτό έχει μια ελαφρά κλίση και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα πρέπει ο οδηγός, παρ’ ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά το δρόμο - αφού το σπίτι του ήταν στη Σκάλα Καλλονής -, να έχασε τον έλεγχο. Την ώρα εκείνη θα πρέπει να υπήρχε και έντονη υγρασία και αυτό να έκανε ακόμη πιο ολισθηρό το οδόστρωμα. Έτσι, η μοτοσυκλέτα βγήκε από το δρόμο και σύρθηκε πάνω στα χόρτα στην άκρη του, ενώ στη συνέχεια χτύπησε σε μια ελιά και μετά σε ένα άλλο δένδρο.

Σ

Ο άτυχος Γιάννης Κίτσος, πριν από λίγο καιρό στο γήπεδο

Ο οδηγός, που δε φορούσε κράνος, χτύπησε στο κεφάλι και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι μπορεί ο Κίτσος, λόγω κάποιου ξαφνικού προβλήματος υγείας, να έχασε τις αισθήσεις του και στη συνέχεια τον έλεγχο του οχήματος. Για το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής, όμως, που διεξάγει την προανάκριση, αυτό θεωρείται λιγότερο πιθανό, δεδομένου ότι, με βάση τα

πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από τον τόπο του ατυχήματος, ο οδηγός φαίνεται να προσπάθησε να «κρατήσει» τη μηχανή μέχρι την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό, εξάλλου, βρέθηκε πολύ κοντά στη μοτοσυκλέτα. Κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε αν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό και καλό άνθρωπο. Ήταν ψαράς και εργαζόταν περιστασιακά τα βράδια σε καφετέρια της Καλλονής. Πολλοί λένε, μάλιστα, ότι είναι πιθανό να επέστρεφε από τη δουλειά την ώρα που έγινε το ατύχημα. Ήταν παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛΚ, ενώ είχε παίξει και σε άλλες ομάδες της περιοχής και συγκεκριμένα στον Αρισβαίο, τον Αιγέα, το Διαγόρα και τον Αρίονα Μήθυμνας. Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το Σάββατο, δεν «έδειξε» κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας στον άτυχο 44χρονο. Διαπιστώθηκαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικά κατάγματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διατάχθηκε να γίνουν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ. Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι στη Σκάλα Καλλονής.

«Ποντικός» Νεκρός βρέθηκε ο 74χρονος ψαράς στα Τσαμάκια ε τραγικό τρόπο έκλεισε η πολυήμερη αναζήτηση Θυμίζουμε ότι ο 74χρούμα» διαρρηκτών του 74χρονου ψαρά από τη Γέρα, 10 μέρες μετά νος είχε καρδιολογικά Μ «Θ έπεσε το λυόμενο την εξαφάνισή του. Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε α- προβλήματα, ενώ πριν του 2ου Συστήματος

πό άλλο ψαρά μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή Θέρμα, η σορός του άτυχου άντρα. Ο 74χρονος Παράσχος ντές της Ελληνικής ΟμάΣπυρέλλης είχε χαθεί α- δας Διάσωσης και του πό τις 9 Δεκεμβρίου, ό- Συνδέσμου Εφέδρων Καταν είχε ξεκινήσει να πά- ταδρομέων. ει για ψάρεμα νωρίς το Στις 9:10 το πρωί της Κυπρωί της ίδιας ημέρας. ριακής, ένας ψαράς, καΑργά το μεσημέρι είχε θώς ψάρευε στον κόλπο βρεθεί η βάρκα του ακυ- της Γέρας στην περιοχή βέρνητη στην περιοχή Θέρμα, εντόπισε τη σορό του Ντιπίου. Όταν ολο- του ηλικιωμένου στη θάκληρώθηκε μία μέρα ε- λασσα. Αμέσως ειδοποιρευνών και λόγω του ότι ήθηκε η Ακτοφυλακή, οι καιρικές συνθήκες ή- στελέχη της οποίας παταν αρκετά δύσκολες την ρέλαβαν το πτώμα, το οεπομένη, οι ελπίδες να ποίο μετέφεραν στο λιβρεθεί ζωντανός ο μάνι της Μυτιλήνης κι α74χρονος άρχισαν να ε- πό εκεί στο Βοστάνειο, όξανεμίζονται. Οι έρευνες, που αναγνωρίστηκε από ωστόσο, συνεχίστηκαν συγγενείς του, ενώ χθες για δυο ημέρες ακόμη αναμενόταν να γίνει νεκαι καθώς δεν είχε βρεθεί κροτομή προκειμένου να ίχνος του, η αγωνία των διαπιστωθούν οι ακριβείς συγγενών του κάθε μέρα συνθήκες θανάτου του. μεγάλωνε. Στις έρευνες συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή και εθελο-

μερικούς μήνες είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο. Η εξέταση που έγινε χθες το πρωί από την ιατροδικαστή Ρόζαλη Αθανασάκη, δεν μπόρεσε τελικά να ρίξει «φως» στις συνθήκες θανάτου του, αφού η σορός του άτυχου ηλικιωμένου ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Αναμένεται αυτό να γίνει από τη μελέτη των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Πάντως, το πτώμα δεν έφερε κακώσεις που θα δημιουργούσαν υποψίες για ατύχημα. Η κηδεία του άτυχου 74χρονου αναμενόταν να γίνει χθες. Πελ.Γ.

Προσκόπων Μυτιλήνης στα Τσαμάκια, τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή. Άγνωστος μπήκε στον ξύλινο οικίσκο και έκλεψε μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα, καθώς και διάφορα μικροεργαλεία.

Σύγκρουση 74χρονου με 84χρονο τις 9:15 το πρωί του Σλιόμετρο Σαββάτου, στο 36ο χιτης Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, αυτοκίνητο, που οδηγούσε 74χρονος, συγκρούσθηκε με άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 84χρονος. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 84χρονος.


EI∆HΣEIΣ

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

5

68χρονη καντηλανάφτισσα αντιμετωπίζεται ως «εργολάβος» επειδή μετέφερε τους σάκους από το ΚΤΕΛ στο ταχυδρομείο για 100 ευρώ το μήνα και καλείται να πληρώσει περαίωση 7.200 ευρώ!

Παραμένουν χωρίς επί πιστώσει φάρμακα εδώ και ένα χρόνο

Βρέθηκε η αιτία του δημόσιου χρέους!

ε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι λιμενικοί της Λέσβου με το «σήριαλ» της επί πιστώσει χορήγησης Σφαρμάκων, που εδώ και ένα χρόνο έχει διακοπεί μετά

της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH

φείο. Ήρθε και μου το παρέδωσε. Θα μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα αυτά, που είχε και μεγάλη ανάγκη και δε θα τα αναζητούσε και κανένας. Τέτοιος άνθρωπος είναι», τόνισε. Δυο φορές το πρωί και δυο φορές το μεσημέρι η γυναίκα φορτωνόταν τους ταχυδρομικούς σάκους για να τους μεταφέρει από το λεωφορείο στο ταχυδρομείο, αδιαμαρτύρητα και για ένα αστείο μηνιάτικο. Πριν μερικά χρόνια, όταν τα ΕΛΤΑ ανέθεσαν σε εταιρείες τη μεταφορά αυτή, αλλά και την καθαριότητα του ταχυδρομείου, η κ. Ελένη έμεινε χωρίς δουλειά. Ο σημερινός προϊστάμενος του ταχυ-

το «στόχαστρο» της Εφορίας βρέθηκε μια 68χρονη χήρα από την Αγία Παρασκευή, καθώς οι «φωστήρες» του Υπουργείου Οικονομίας έκριναν ότι θα πρέπει να πληρώσει περαίωση ύψους 7.200 ευρώ για ένα «χαρτζιλίκι» 100 ευρώ το μήνα (!), που ήταν η αμοιβή της για να μεταφέρει κάθε μέρα τους ταχυδρομικούς σάκους από το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο ταχυδρομείο της Αγίας Παρασκευής. Ανάμεσα στα χιλιάδες σημειώματα που παραλαμβάνουν πολίτες της Λέσβου εδώ και μέρες για την «περαίωση», η κ. Ελένη Αναστασίου αποτελεί ένα από τα πιο ηχηρά παραδείγματα γραφειοκρατικής τρέλας. Η 68χρονη, που σήμερα ταμείο και μια μέρα είχαν είναι καντηλανάφτισσα χαθεί 5.000 δραχμές. Το της εκκλησίας της Αγίας έλλειμμα ανέλαβα να το Παρασκευής και προσπα- καλύψω ο ίδιος, βάζοθεί με ένα μικρό μισθό ντας το πεντοχίλιαρο από και με άλλα μεροκάματα την τσέπη μου. Την επόπου κάνει καθαρίζοντας μενη μέρα, νωρίς το πρωί, γραφεία, να συντηρήσει η κ. Ελένη είχε πάει να την οικογένειά της, έλαβε καθαρίσει το γραφείο και αυτές τις ημέρες το ση- βρήκε το πεντοχίλιαρο μείωμα της Εφορίας, που κάπου κάτω από το γρατης ζητούσε να καταβάλει 7.200 ευρώ. Μια αγράμματη, φτωχή γυναίκα δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί ότι θα αντιμετωπιάρκα και οστά» πήρε ο νεοϊδρυθείς Σύλλοζόταν ως… «εργολάβος» γος Καρκινοπαθών Λέσβου, ο οποίος σε από το Υπουργείο Οικογενική συνέλευση που πραγματοποίησε, εξένομίας επειδή μέχρι πριν λεξε το διοικητικό του συμβούλιο που συγκροτρία χρόνια πληρωνόταν τήθηκε σε σώμα ως εξής: με τιμολόγιο 100 ευρώ το Πρόεδρος Μαριάνθη Χατζηκυριάκου, αντιπρόμήνα για να κουβαλάει εδρος Ελένη Δεσλή, γενική γραμματέας Ρηνούτους ταχυδρομικούς σάλα Σωτηρχέλη, ταμίας Γεώργιος Πικουλέλης, κους από το ΚΤΕΛ μέχρι αναπληρωτής ταμίας Μαρία Χατζησταματίου, το ταχυδρομείο. Η κ. Αναμέλη Όλγα Συροπούλου, Χριστίνα Ψώμου. στασίου, μετά το θάνατο «Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η καλλιέρτου συζύγου της, ο οποίγεια πνεύματος αδελφοσύνης, φίλιας και αγάος έκανε αυτήν τη δουπης μεταξύ των καρκινοπαθών, ως και η δημιλειά, ανέλαβε να τη συνεουργία ενός οικογενειακού μεταξύ μας περιχίσει για να μπορέσει να βάλλοντος με την πιο πλατιά έννοια, τη συνερζήσει τα δυο παιδιά της. γασία μας με ειδικούς επιστήμονες, ογκολόΧρόνια τώρα… γους κ.λπ..» Ο κ. Σταύρος ΔημηρούΓια περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόδης, που ήταν προϊστάμεμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο τηλέφωνο νος στο ταχυδρομείο της του Συλλόγου 6985-689363 ή στη γεν. γραμΑγίας Παρασκευή μέχρι ματέα (6973-043941). το 1993, είχε αναθέσει στην 68χρονη τη δουλειά του συζύγου της. «Πάνω από 20 χρόνια συνολικά μπορεί το ζευγάρι να έκανε αυτήν τη δουλειά. Την ξεκίνησε ο σύζυγός της και τη συνέχισε εκείνη. Είναι μια καλή και τίμια γυναίκα, που δε φοβόταν τη δουλειά», λέει χαρακτηριστικά. Κάποιες φορές αναλάμβανε να καθαρίσει και το χώρο του ταχυδρομείου για τα ίδια λεφτά. Ο κ. Δημηρούδης, ο οποίος χαρακτηρίζει την περίπτωση της κ. Ελένης ως «φωτογραφία της κρατικής αναλγησίας», θυμάται ένα περιστατικό, ενδεικτικό της τιμιότητας της 68χρονης. «Στο τέλος της ημέρας παραδίδαμε

Σ

Ιδρύθηκε Σύλλογος Καρκινοπαθών Μυτιλήνης

«Σ

δρομείου Αγ. Παρασκευής, κ. Χρυσόστομος Καγιαρός, λέει πως «εμφανίζεται σαν εργολάβος μια γυναίκα που πληρωνόταν με τιμολόγιο 100 ευρώ το μήνα. Είναι όντως παράδοξο αυτό που συμβαίνει.». Ο κ. Χαράλαμπος Γκαγκάρας, συγχωριανός της 68χρονης, ο οποίος τη βοηθάει στα λογιστικά της, τη συμβούλεψε βέβαια να μην πληρώσει τίποτα. «Αν είναι δυνατόν να ζητάνε από αυτήν τη γυναίκα να πληρώσει 7.200 ευρώ. Τόσα δεν πήρε όλα τα χρόνια που έκανε αυτήν τη δουλειά και της τα ζητάνε από την Εφορία;» Ο κ. Γκαγκάρας σχολίασε ότι ευτυχώς η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό αυτής της γυναίκας, αφού από τότε που διέκοψε τη συνεργασία με το ταχυδρομείο απασχολείται ως νεωκόρος και μπορεί και έχει ένα μικρό εισόδημα από εκεί.

Σε απόγνωση οι λιμενικοί από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, ο οποίος διεκδικούσε αρχικά συσσωρεμένες οφειλές και τώρα γραπτή δέσμευση από το Υπουργείο ότι θα καταβάλλονται στο εξής εντός διμήνου οι οφειλές. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Λέσβου δηλώνει έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό. Από την 1η Δεκεμβρίου 2009 οι λιμενικοί δε λαμβάνουν επί πιστώσει φάρμακα, ενώ τον Αύγουστο του 2010 εξοφλήθηκαν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι όμως επιμένουν ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Πριν από λίγες ημέρες, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Ελπίδα Τσουρή, σε επιστολή της προς τους Φαρμακοποιούς της Λέσβου, δεν έδωσε τη συγκεκριμένη δέσμευση και τους κάλεσε από την άλλη μεριά να «πάρουν πίσω» τα τελεσίγραφα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η απαίτηση “γραπτής δέσμευσης” επιτείνει το πρόβλημα». «Έως σήμερα τέτοια διαβεβαίωση δε βρέθηκε κανείς να δώσει ή έστω μια απάντηση που θα ικανοποιεί τους φαρμακοποιούς. Η καλοπροαίρετη και άμεση προσπάθεια της κ. Υφυπουργού ΘΥΝΑΛ, κατόπιν αιτήματός μας, τελικά έριξε λάδι στη φωτιά και μεγάλωσε το χάσμα», σχολιάζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η σχετική επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. «Επιτέλους κάνετε κάτι», αναφέρει σε άλλο σημείο η επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Ο ευτελισμός που ζούμε είναι άνευ προηγουμένου. Εάν αυτό συνέβαινε σε οποιοδήποτε άλλο υπουργείο και εργασιακή ομάδα, θα είχε ήδη λυθεί. Είναι δυνατόν, είτε υπηρεσιακά είτε πολιτικά, να μην μπορεί να δοθεί λύση; Δεν μπορούν οι υπηρεσίες να δεσμευτούν για τη διεκπεραίωση των δαπανών; Πληρώνουμε κανονικά κρατήσεις για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα;» Καταλήγοντας, οι λιμενικοί τονίζουν ότι, αν δε βρεθεί άμεσα λύση, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και θα ζητήσουν καταλογισμό ευθυνών στους υπευθύνους. «Να καταλάβουν όλοι ότι το φιλότιμό μας είναι αρετή και προνόμιο και όχι κουσούρι, όπως κάποιοι μάς ωθούν να αισθανθούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


EI∆HΣEIΣ

6

Οι εξ ανατολών... γείτονες Νέα από το Αϊβαλί σ’ όλο τον κόσμο, και το Αϊβαλί ετοιμάζεται και Όδηπως στολίζεται για να υποδεχθεί το νέο έτος (yιl basι). Ήο Δήμος διακόσμησε και φώτισε την πλατεία Κεμάλ

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΟΘΑΣ

στο λιμάνι, όπου θα γίνουν και οι εορταστικές εκδηλώσεις. Οι ταξιτζήδες του Αϊβαλιού ξεκίνησαν μαθήματα ελληνικών στα Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (όπως η δική μας ΝΕΛΕ). Επίσης κάνουν μεταξύ τους «πρακτική» στο τιμόνι και στον ασύρματο του ραδιοταξί. «Σπίτια συνοικίας» ονομάζονται τα κέντρα επαγγελματικής επιμόρφωσης γυναικών, που με φροντίδα του Δήμου στήνονται από ένα σε κάθε γειτονιά. Ο Δήμος αναλαμβάνει την εξεύρεση του σπιτιού και τα λειτουργικά του έξοδα και η όλη διοργάνωση (δηλαδή μαθήματα και πρακτική εργασία) γίνεται με εθελοντές. Έτσι, οι γυναίκες της γειτονιάς θα μπορέσουν να διδαχθούν παραδοσιακές τέχνες, όπως πλέξιμο, υφαντική, κέντημα κ.τ.λ., για να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα. Παράλληλα, καλλιεργείται και συλλογικό πνεύμα, που έχει να κάνει με την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό της γειτονιάς. Ο θεσμός των «σπιτιών της συνοικίας» λειτουργεί εδώ και χρόνια με επιτυχία σε πολλές πόλεις της Τουρκίας και ο Δήμος Αϊβαλιού ξεκινά την όλη πρωτοβουλία έχοντας υπόδειγμα το Δήμο Μπάλτσοβα της Σμύρνης. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Χασάν Μπουλέντ Τουρκοζέν, ο στόχος είναι να βγει η γυναίκα νοικοκυρά απ’ το σπίτι, να ανοίξουν οι ορίζοντές της, να κοινωνικοποιηθεί και να συνδράμει στα έξοδα του σπιτιού.

Λευτέρης Αντωνιάδης, ο Ρωμιός ποδοσφαιριστής τής Φενέρ Μπαχτσέ εντατική του «ΕυαγγελιΣο την σμού» βρίσκεται από προχθές παλαίμαχος 85χρονος ποδοσφαιριστής Λευτέρης Αντωνιάδης, ομογενής από την Πρίγκηπο. Ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής, πασίγνωστος ως «Λευτέρ», βρισκόταν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και έπαθε καρδιακό επεισόδιο. Κινητοποιήθηκαν οι πάντες στην Κωνσταντινούπολη και η γενική πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα. Μάλιστα, η Φενέρ Μπαχτσέ διέθεσε ασθενοφόρο αεροπλάνο να τον παραλάβει, αλλά δεν επέτρεψαν οι γιατροί τη μετακίνησή του. Ο Αντωνιάδης εξακολουθεί να είναι ζωντα-

νός θρύλος στην Τουρκία, ως ο αρχαιότερος εν ζωή ποδοσφαιριστής της χώρας. Μέχρι και άγαλμα του έχει στήσει η Φενέρ Μπαχτσέ στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου υπάρχει το στάδιό της. Εκτός απ’ τη Φενέρ Μπαχτσέ, έπαιξε και στην Εθνική Τουρκίας με 50 συμμετοχές (ρεκόρ όλων των εποχών), στη Φιορεντίνα, στη Νις και τελευταία (1964) στην ΑΕΚ, κλείνοντας την καριέρα του ως προπονητής του Ατρόμητου. Περαστικά και να γυρίσει σύντομα στην αγαπημένη του Πρίγκηπο, γερός και σιδερένιος.

Εκδρομές της Πρωτοχρονιάς

Καλή ψαριά στο Τσανάκαλε

τις 30 Δεκεμβρίου τα μυτιληνιά πρακτορεία Στοχρονιάτικο διοργανώνουν εκδρομή απέναντι, με πρωρεβεγιόν στην Προύσσα. Το πρακτορείο ΖΑΛΕ απ’ το Αϊβαλί διοργανώνει εκδρομή στη Μυτιλήνη από 31 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και ήδη εκτιμούν ότι θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες, το πρακτορείο DEMRE TUR απ’ το Ακτσάι διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο γύρο της Λέσβου (Μidilli Yιlbasι Turu). Κόσμος πάει κι έρχεται αμοιβαίως! Έτσι λειτουργούν και οι συγκοινωνίες που είχαν σταματήσει με το κλείσιμο του λιμανιού στο Αϊβαλί.

ποσότητα ψαριών έπιασε Aτηςπίστευτη την περασμένη βδομάδα ο ψαράς φωτογραφίας στο Τσανάκαλε με το καϊκάκι του. 15 τόνους χαψί, που πούλησε προς 7,5 λίρες το 15κιλο κιβώτιο!

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ημερίδα απ’ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Χίο

Το «αύριο» των νησιών μερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά Νησιά: προοπτικές ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013» διοργάνωσε χθες στη Χίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με στόχο «να βάλει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο χάρτη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής». Έτσι, όπως επεσήμανε στο με επιμονή, εκτός από την χαιρετισμό της η γενική οικονομική και κοινωνική γραμματέας της Περιφέρει- συνοχή, επίσης και την ένας Βορείου Αιγαίου, Σοφία νοια της χωρικής συνοχής, Θεολογίτου, η πρωτοβουλία ιδιαίτερα εμείς οι νησιώλήφθηκε για να αναδει- τες». Η περιφερειάρχης τόχθούν και να προωθηθούν νισε ότι «η νησιωτική ανάτα θέματα που άπτονται των πτυξη υπηρετείται από χρηνησιωτικών περιφερειών ματοδοτικούς μηχανισμούς, στο πλαίσιο των διαπραγμα- όμως απαιτούνται και θετεύσεων της επόμενης προ- σμικές προσαρμογές, ικαγραμματικής περιόδου, με- νές να κινητοποιήσουν την τά το 2013. Η κ. Θεολογίτου τοπική ανάπτυξη. Στοχευόεπεσήμανε ακόμη στην ομι- μενες πολιτικές για τα νηλία της ότι το Βόρειο Αιγαίο σιά στη λογική της εξωστρέσυγκεντρώνει όλα τα χαρα- φειας και ένα νέο μείγμα κτηριστικά μιας νησιωτικής πολιτικής, που, εκτός των περιφέρειας, ενώ ταυτόχρο- παρεμβάσεων σε βασικές υνα διαθέτει σημαντικά συ- ποδομές, θα δίνει έμφαση γκριτικά πλεονεκτήματα επίσης σε ζητήματα όπως η που την καθιστούν μοναδι- κοινωνία της πληροφορίας κό τόπο για να ζει κανείς. και της γνώσης, η αειφορία Σχετικά με τις δράσεις που και η “πράσινη” ανάπτυξη, θα πρέπει να πραγματοποι- που θα πρέπει πλέον να είηθούν, η κ. Θεολογίτου τό- ναι τα νέα θέματα στο στρανισε ότι τώρα, πιο επιτακτι- τηγικό μας σχεδιασμό για κά παρά ποτέ, μπαίνει στο την επόμενη δεκαετία.». τραπέζι της συζήτησης για Στην ημερίδα συμμετείχαν την ανάπτυξη το ζήτημα της ο υφυπουργός Περιφερειανησιωτικότητας. Όπως είπε, κής Ανάπτυξης και Ανταγω«πρέπει σήμερα να βάλουμε νιστικότητας Παναγιώτης

Η

Ρήγας και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή, η οποία αναφέρθηκε στην ίδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», το οποίο θα ενεργεί ως σύμβουλος του κράτους και της αυτοδιοίκησης σε θέματα χάραξης και άσκησης πολιτικής για τις νησιωτικές περιοχές. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής, όπως είπε η υφυπουργός, «θα πρέπει να μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά τους φορείς στη διαδικασία λήψης και υλοποίησης των αποφάσεών τους, με εξειδικευμένη πληροφόρηση, επεξεργασμένες ιδέες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις». Ακόμη, στην ημερίδα συμμετείχαν διοικητικά στελέχη του Αιγαίου, εκπρόσωποι κομμάτων, νεοεκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της Κύπρου, της Ισπανίας, του Δικτύου Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης και του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, όπως και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ημερίδα παρουσίασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο, αύριο, στη Μυτιλήνη

Όλο το ΕΣΠΑ σε μια… μέρα της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ετήσια εκδήλωση παρουσίασης του ΕπιΗχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013 θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μυτιλήνη, όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο πρόγραμμα. Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου κι αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, καθώς και για τον προγραμματισμό των ενεργειών για το 2011. Αρχικά η ημερίδα επρόκειτο να γίνει στη Χίο, αλλά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, λόγω της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου που ήταν να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, αποφασίστηκε η αλλαγή της ημερομηνίας και τοποθεσίας διοργάνωσής της. Τελικά η ημερίδα για την ενημέρωση και των νεοεκλεγέντων γίνεται στη Μυτιλήνη, δίχως όμως να γίνει και η ορκωμοσία που θα συγκέντρωνε στη Λέσβο και τους περιφερειακούς συμβούλους απ’ τα άλλα νησιά.

Το πρόγραμμα Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς

των επίσημων προσκεκλημένων και την εισήγηση-χαιρετισμό της γενικής γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφίας Θεολογίτου. Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις των προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής, Δημήτρη Φυτά, με θέμα «Πορεία Προγράμματος - Απολογισμός», εκπρόσωπου Υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Ιωάννη Λυπιρίδη για το «Χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA», προϊσταμένου της Μονάδας Α΄ της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργου Πλακωτάρη, «Αστικά - Χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA, Πορεία Υλοποίησης» και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής Παναγιώτη Κυριάκου για το «Πρόγραμμα σταθερότητας», Αναστάσιου Χατζέλλη για τον «Απολογισμό και προγραμματισμό ενεργειών για το Περιβάλλον», Στρατή Βλαστάρη και Γιάννη Μυλωνά απ’ το γραφείο Χίου για τις «Δράσεις στον τομέα του Πολιτισμού», Παναγιώτη Αυγουστίδη με θέμα «Απολογισμός και προγραμματισμός ενεργειών για την υγεία - πρόνοια εκπαίδευση» και Ιουλίας Κονδύλη για το θέμα «Δημοσιότητα και Προβολή: Υποχρέωση όσο και Αναγκαιότητα». Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι με συζήτηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων.


8

EI∆HΣEIΣ

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Σήμερα αναμένεται η ανάρτηση της απόφασης επικύρωσης εκλεγέντων σε Δήμους Λέσβου - Λήμνου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ορκωμοσίες μετ’ εμποδίων την τελετή.

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Χάνεται το αξίωμα… έντε βδομάδες μετά τις εκλογές δεν έχει γίνει ακόμη ανάρτηση της απόφασης με την οποία το Πρωτοδικείο επικυρώνει τα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματιστούν οι τελετές ορκωμοσίας των εκλεγέντων. Διαδικασία που με το νόμο του «Καλλικράτη» αποτελεί προϋπόθεση για την εγκατάσταση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών. Αν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναρτηθεί σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου, τότε προγραμματίζεται για τις 28 του μήνα η ορκωμοσία περιφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων, ενώ δύο μέρες πριν μάλλον θα έχει προηγηθεί η ορκωμοσία του δημάρχου Λέσβου και των 296 συμβούλων σε Δήμο, δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Ομοίως απ’ την ανάρτηση των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί και η ορκωμοσία στο Δήμο Λήμνου. Έως και χθες δεν είχε ακόμη αναρτηθεί, δίχως να υπάρχουν - όπως αναφέρουν πληροφορίες - προβλήματα σε σχέση με τα αποτελέσματα, η απόφαση ανακήρυξης των εκλεγέντων απ’ το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Οπότε και δεν μπορεί σήμερα να γίνει, όπως φέρεται να προγραμμάτιζε αρχικά ο εκλεγείς περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, η ορκωμοσία των αιρετών της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Η οποία, αν αναρτηθεί όπως όλα δείχνουν σήμερα η απόφαση, θα γίνει την επόμενη Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα άμεσης επιστροφής των συμβούλων που θα έρθουν

Π

Στη Χίο ορκίστηκαν. Εδώ περιμένουμε... την απόφαση!

απ’ τη Λήμνο, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Χίο. «Θα πρέπει όλοι να κάνουν γιορτές στα σπίτια τους», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο κ. Γιακαλής, που για τον ίδιο λόγο, να μπορέσουν οι αιρετοί να βρίσκονται στα σπίτια τους τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίζει οι δημαιρεσίες να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011.

Αν προλάβουν… Ο εκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, που χθες βρισκόταν στη Χίο, όπου και παρέστη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών νησιών, είχε πολλές φορές πει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι θα επιδιώξει η ορκωμοσία να γίνει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στο μόνο χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλους τους εκλεγέντες, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Όμως, δεδομένης της καθυστέρη-

σης που παρατηρήθηκε στην ανάρτηση της απόφασης, είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η επίδοση των προσκλήσεων εγκαίρως σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και στους συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Οπότε και δεν είναι βέβαιο αν όντως η ορκωμοσία θα γίνει την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου. Σε ό,τι αφορά στις δημαιρεσίες, όμως, είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που διαμορφώνεται εκ νέου, το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου 2011. Η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου στις 23 δημοτικές κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα. Στο Δήμο Λήμνου ο εκλεγείς δήμαρχος, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, προγραμμάτιζε την ορκωμοσία για την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ομοίως η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της δικαστικής απόφασης μετέθεσε για τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο νομοθέτης επιβάλλει στα πρόσωπα που εκλέγονται στα δημοτικά αξιώματα και δεν αποποιούνται την εκλογή τους να εγκαθίστανται και να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους ευθύς με την έναρξη της θητείας τους, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2011. Περαιτέρω, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κατά τα ως άνω εγκατάσταση και ανάληψη καθηκόντων ο νομοθέτης προβλέπει την προηγούμενη ορκωμοσία των εκλεγέντων, με την οποία δεσμεύονται να διοικήσουν το δήμο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Η υποχρέωση αυτή επιβάλλεται διότι ο νομοθέτης δε δέχεται την εγκατάσταση και την ανάληψη καθηκόντων που αυτή συνεπάγεται, χωρίς να έχουν ήδη ορκισθεί οι εκλεγέντες. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο νομοθέτης προβλέπει την αυτοδίκαιη έκπτωση αυτών που δε συμμορφώνονται προς την υποχρέωση ορκωμοσίας εντός της νόμιμης προθεσμίας και, περαιτέρω, την κίνηση ταχείας διαδικασίας για την ορκωμοσία των αναπληρωματικών τους και την ανάληψη καθηκόντων από αυτούς. Όποιος θέλει να αποποιηθεί την εκλογή θα πρέπει να το δηλώσει έως σήμερα 21 Δεκεμβρίου. Ομοίως σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη», αμέσως μετά τις δημαιρεσίες στους δήμους θα γίνει ο ορισμός των αντιδημάρχων, που για τη νέα δημοτική θητεία που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2011 και λήγει στις 31 Αυγούστου 2014 δεν μπορούν να διατηρήσουν την ιδιότητα για λιγότερο από δύο έτη.

«Στολίδι» το νέο Δημαρχείο Καλλονής, που θα αξιοποιήσει η δημοτική αρχή Λέσβου

Εγκαίνια με το νου… στο δημοψήφισμα ολύς κόσμος συμμετείχε την Πκαινούργιου Κυριακή στα εγκαίνια του Δημαρχείου της Καλλονής, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μητροπολιτικό Ναό. Το παρών στην τελετή έδωσε και ο εκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, που στο χαιρετισμό του επανέλαβε τη δέσμευσή του - ειδικής σημασίας για την κεντρική Λέσβο, που διαφώνησε στη δημιουργία ενός δήμου - να γίνει δημοψήφισμα προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δήμων του νησιού. Τα εγκαίνια του νέου δημοτικού καταστήματος Καλλονής ξεκίνησαν με τον αγιασμό του κτηριακού συγκροτήματος, από το Μητροπολίτη Μηθύμνης. Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών από το δή-

Τιμητικές πλακέτες στους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους

μαρχο Καλλονής προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλονής, ενώ στη συνέχεια απονεμήθηκε πλακέτα από τους υπαλλήλους του Δήμου προς τον απερχόμενο και τελευταίο δήμαρχο Καλλονής, Δημήτριο Φαναραδέλλη. Τέλος,

τον αγιασμό των κτηρίων ακολούθησε δεξίωση προς τιμή των παρευρισκομένων. Μετά την ομιλία του κ. Φαναραδέλλη, το λόγο πήρε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και

στη δέσμευσή του να γίνει δημοψήφισμα με αντικείμενο τον αριθμό των δήμων της Λέσβου, αφού - όπως είπε - το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε προτείνει τη δημιουργία πέντε δήμων, ενώ η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου είχε αποφασίσει να γίνουν τρεις. Στην ίδια ομιλία, ο κ. Βουνάτσος τόνισε πως το Δημαρχείο, που ήδη φιλοξενεί τις δημοτικές υπηρεσίες, θα αξιοποιηθεί και απ’ τη νέα δημοτική αρχή. Από παρισταμένους υπήρξε πρόταση, αν υπάρχει δυνατότητα, έστω και συμβολικά, μία φορά το χρόνο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο συγκρότημα του Δημαρχείου Καλλονής να φιλοξενεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Παρουσίες Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών και τοπικών αρχών, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Κεφάλας, Ανδρέας Λαφιωνιάτης, Νικόλαος Καραθανάσης, Βασίλειος Νικολέλλης, Ευστράτιος Μανώλης, Γεώργιος Καραμούτσος, Νικόλαος Χήρας, Ιωάννης Βατός και Ευάγγελος Γιαβάσης, υπάλληλοι του Δήμου και πολίτες του λεκανοπεδίου Καλλονής. Οι κύριοι Βατός και Γιαβάσης είναι ουσιαστικά οι συνδετικοί κρίκοι με τη νέα δημοτική αρχή, στην οποία και θα μετέχουν αφού επανεκλέγηκαν στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής. Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Χρήστος Κορδώνης.


10 TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Δεν ορκίζονται οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διεκδικώντας υπηρεσίες στη Ρόδο

«Αντάρτικο»… Δωδεκανησίων της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY εν τήρησε μέχρι στιγμής τα υπεσχημένα απέναντι στους εκπροσώπους της Ρόδου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ωθώντας έτσι τους εκλεγέντες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ περιφερειακούς συμβούλους απ’ το νησί σε συντονισμένη αντίδραση. Με κοινή τους ανακοίνωση δηλώνουν ότι δε θα ορκιστούν την Τετάρτη αν προηγουμένως δεν αλλάξει ο υπουργός το σχεδιασμό που αφήνει όλες τις υπηρεσίες του Αιγαίου στη… Σύρο. Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ξεκίνησε η διαδικασία σταδιακής δημοσιοποίησης των προτάσεων-εισηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για τους οργανισμούς των αιρετών περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, αλλά και των αποκεντρωμένων διοικήσεων. Έτσι, όλο το προηγούμενο διάστημα τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν σε αναταραχή, διότι τόσο οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συγκεντρώνονταν στη Σύρο. Ειδικά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, όπως είχε αποκαλύψει το «Ε», οι περισσότερες υπηρεσίες που αφο-

Δ

ρούν και το Βόρειο Αιγαίο, αντί για τον Πειραιά, πήγαιναν στη Σύρο, με όποιες επιπτώσεις θα είχε αυτό στην εξυπηρέτηση όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Σε συνέχεια, λοιπόν, των σοβαρότατων αντιδράσεων που διατύπωσαν οι Δωδεκανήσιοι διά των βουλευτών και των φορέων τους, ο κ. Ραγκούσης δεσμεύτηκε να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στον όλο σχεδιασμό και στην κατανομή των γενικών διευθύνσεων και μάλιστα, όπως είχε γραφεί στον τοπικό Τύπο, επρόκειτο ο ίδιος να τις ανακοινώσει στους δημοσιογράφους της Ρόδου στις 14 Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε ότι στη Μυτιλήνη θα είχε την έδρα της μία γενική διεύθυνση, στη Σύρο δύο και στη Ρόδο καμμία.

Δεν ορκίζονται Μετά από τη δέσμευση, τα πνεύματα ηρέμησαν και κόπασαν οι αντιδράσεις, όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και στη Μυτιλήνη, όπου υπήρξε διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην Περιφέρεια, όπως και ερώτηση του Σπύρου Γαληνού. Όμως, πέρασε η ημερομηνία-ορόσημο δίχως να υπάρξει καμμία κίνηση απ’ την πλευρά του κ. Ραγκούση, που λόγω καταγωγής απ’ την Πάρο κατηγορείται κατ’ εξακολούθηση απ’

τους Δωδεκανησίους πως στηρίζει τις Κυκλάδες εις βάρος του όμορου Νομού. Την Παρασκευή, 13 περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου με την παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη, την οποία και στήριξε το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν να μην προσέλθουν στις 22 Δεκεμβρίου για την προγραμματισμένη ορκωμοσία, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μορφή που προσέλαβαν ο Οργανισμός Λειτουργίας της Αιρετής Περιφέρειας και ο Οργανισμός Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου». Αυτή την κοινή δήλωση δεν υπέγραψε ο κ. Μαχαιρίδης, ενώ φήμες που αναπαρήγαγε ο τοπικός Τύπος εμφάνιζαν τον υπουργό Εσωτερικών να κινήθηκε προς αλλαγή των προεδρικών διαταγμάτων για να ικανοποιήσει τους Ροδίτες, αλλά «να μην κατέστη εφικτό κάτι τέτοιο». Στην κοινή τους δήλωση, οι 13 υπογράφοντες, με πρώτο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η θεμελιώδης αφετηρία της φιλοσοφίας της δήλωσής μας δεν είναι ο αλλήθωρος τοπικισμός αλλά η αρχή του “Τελικώς Ωφελούμενου Πολίτη”, καθώς η συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και της διοίκησης

είναι να λειτουργεί και να ασκείται με βάση τη μέγιστη προς τον πολίτη εγγύτητα.»

Ποια αποκέντρωση; Στη συνέχεια, οι ίδιοι αναφέρουν πως αυτή η καταστατική λογική της εγγύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη με βάση τη δημογραφική κατάσταση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν τηρείται αν όλες οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας πάνε στη Σύρο. Σε ό,τι αφορά στον οργανισμό λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, υπογραμμίζουν κατ’ αρχήν ότι ο ορισμός του Πειραιά ως έδρας του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου είναι «συνταγματική ακροβασία», καθότι σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος “η διοίκηση του Κράτους οργανώνεται σύμφωνα με το αποκεντρωτικό σύστημα” και όπως τονίζουν: «δε θεωρούμε ότι συνιστά αποκέντρωση ο ορισμός του Πειραιά ως έδρας της διοίκησης, του οποίου το λιμάνι απέχει εννέα χιλιόμετρα από τη Βουλή». Με αναφορές στις προσπάθειες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του αιρετού περιφερειάρχη στις συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εξορθολογισμό του οργανισμού λειτουργίας της Α-

ποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και την ισόρροπη και λογική ανάπτυξη των διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων ανά νησιωτική ενότητα, Βόρειο Αιγαίο (εννιά κατοικημένα νησιά), Κυκλάδες (25 κατοικημένα νησιά), Δωδεκάνησος (18 κατοικημένα νησιά), οι 13 περιφερειακοί σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν αποδεχθούν ορισμό του Πειραιά ως έδρας του γενικού γραμματέα για λόγους συγκοινωνιακής διευκόλυνσης των υπολοίπων τεσσάρων σήμερα Νομών του Αιγαίου, απομένουν χωρίς να υλοποιηθούν οι δεσμευτικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στη νησιωτική ενότητα των Δωδεκανήσων. Οπότε, «το ελάχιστο που μπορούμε από πλευράς μας να πράξουμε είναι να μην ορκιστούμε ως περιφερειακοί σύμβουλοι και να μην αναλάβουμε τα καθήκοντά μας μέχρι νεωτέρας». Σημειωτέον ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε τα σχέδια να υπογραφούν και να γίνουν προεδρικά διατάγματα, βάσει των οποίων και θα διαμορφωθούν οι οργανισμοί των 13 αιρετών και των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας.

Δικαιώνονται οι προσπάθειες του Δήμου Ευεργέτουλα με την ένταξη του μεγάλου έργου των δικτύων - βιολογικών καθαρισμών

Παρακαταθήκη, έργα ουσίας χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ευεργέτουλα, Μιών δημοτικών αρχών, μεΔπόικαίωση χάλης Πολυπαθέλλης, την ένταξη στο ΕΣΠΑ πριν αλετητών, επιβλεπόντων λίγες μέρες του μεγάλου έργου του Δήμου για το πε- τής ΤΥΔΚ και εργαζομέριβάλλον, ενώ υπό τη μορφή απολογισμού ο δήμαρχος αναφέρεται στις σημαντικότερες εξελίξεις που αφορούν στα έργα του Δήμου, τα οποία και αφήνει η απερχόμενη δημοτική αρχή ως παρακαταθήκη για τα χωριά της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Πολυ- των είχαν θετική κατάληξη παθέλλη, οι δεκαετείς ε- με την υπογραφή, στις 9 ντατικές προσπάθειες του Δεκεμβρίου, της απόφαΔήμου Ευεργέτουλα για σης ένταξης στο ΕΣΠΑ, με την ολοκλήρωση των με- 17 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη λετών για δίκτυα στους οι- αυτή - συνεχίζει ο δήμαρκισμούς και εγκαταστά- χος - «είναι μια δικαίωση σεις επεξεργασίας λυμά- των επίμονων προσπαθει-

νων του Δήμου, που σχεδόν δέκα χρόνια τώρα προωθούσαν τις ατελείωτες εγκρίσεις, υποστηρικτικές μελέτες, απαλλοτριώσεις, προμελέτες, οριστικές μελέτες και μια σειρά άλλων διαδικασιών».

Για το περιβάλλον Τονίζοντας ότι με τα έργα αυτά θα απαλλαγεί ο κόλπος της Γέρας και ο υδρο-

βιότοπος στο Ντίπι από τα αστικά λύματα, ο κ. Πολυπαθέλλης επισημαίνει ακόμη πως με τα έργα των δικτύων θα αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης όλα τα χωριά, στο σύνολό τους, αφού έχουν έως τώρα γίνει τμηματικά κάποιες αντικαταστάσεις δικτύων. Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση για το περιβάλλον που εντάχθηκε προ διμήνου, είναι το Σχέδιο

Χωροταξικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Ευεργέτουλα, μελέτη που θα ρυθμίσει όλα τα σχετικά με τις χρήσεις γης στην περιοχή. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί απ’ το Δήμο προς ένταξη το έργο ολοκλήρωσης του κτηριακού προγράμματος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ασωμάτου, προϋπολογισμού 2,163 εκατ. ευρώ, που λειτουργεί ως θεσμοθετημένο σχολείο του Υπουργείου Παιδείας. Καταλήγοντας, ο κ. Πολυπαθέλλης, στις αναφορές σε σημαντικές δράσεις

που αφορούν στο Δήμο Ευεργέτουλα, σημειώνει ότι έχουν υποβληθεί και εγκριθεί απ’ τις συναρμόδιες διευθύνσεις των υπουργείων οι οριστικές μελέτες για τα λιμενικά έργα του αλιευτικού καταφυγίου στα Πηγαδάκια. Εκκρεμεί η έγκριση απ’ την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που θα προχωρήσει σε αποτυπώσεις βυθισμένων αρχαιολογικών ευρημάτων αν το Υπουργείο εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις μετακινήσεων και εργασιών. ΜΑΡ.ΠΛ.


ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

11

Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρσονιέρα επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην περιοχή της Σουράδας Μυτιλήνης, επιπλωμένη, με κλιματισμό, θέση για μεγάλο πλυντήριο, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6949618210. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα στον Άνω Χάλικα, 38 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκ και θέα. Πληρ. τηλ. 22510 43280 και 6937-029075. Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα τεσσάρι 116 τ.μ., 3ου και τελευταίου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 1 WC, 1 μπάνιο, 3 υπνοδωμάτια, διαμπερές και με μεγάλα μπαλκόνια. Τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα με κεντρική θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, στην Ε. Βοστάνη 31. Πληρ. τηλ. 22510 28193 & 6937-448640. Ενοικιάζεται ο επάνω όροφος καινούργιας διπλοκατοικίας, πλησίον Λουτρών, εμβαδού 120 τ.μ., με 3 Υ/Δ, μπάνιο και WC, πολύ μεγάλη αυλή. Τιμή 650 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται στην περιοχή Ακλειδιού γκαρσονιέρα 35 τ.μ., επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση και 1 θέση πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Ζωοδόχου Πηγής 24 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα ολοκαίνουργια, με αυλή, αυτόνομη θέρμανση και air-condition, ψυγείο, τηλεόραση, κουζίνα. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6937-373792, 22510 41564. Ενοικιάζεται καινούργια, πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα, με κλιματισμό, αυτόνομη θέρμανση, υπέροχη θέα και χωρίς κοινόχρηστα, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6946-334198. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Επάνω Σκάλα, 30 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Νεάπολη δυάρι επιπλωμένο, 45 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα, με κήπο. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται μικρό δυάρι επιπλωμένο, ημιυπόγειο, στη Ζωοδόχου Πηγής, καινούργιο, επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέρα, επιπλωμένη 30 τ.μ., με δωρεάν νερό, αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 35 τ.μ. γκαρσονιέρα, καινούργια, επιπλωμένη, με 1 χώρο στάθμευσης, μπαλκόνι με θέα, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται μεζονέτα 12 χλμ. έξω από την πόλη, 190 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, τζάκι, 2 μπάνια, αυτόνομη θέρμανση, μέσα σε οικόπεδο 2 στρεμ.. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται μονοκατοικία στην Αγιάσο, 100 τ.μ., σε 3 ορόφους, με 3 υπνοδωμάτια, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα δυάρι, επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, 1ου ορόφου. Τιμή 360 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται μονόχωρη γκαρσονιέρα, στη Βαρειά, τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται στις εργατικές κατοικίες Χρυσομαλλούσας δυάρι 2ου ορόφου, 50 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στις Καμάρες 80 τ.μ. μονοκατοικία, σε 2 ορόφους, με 2 υπνοδωμάτια και 100 τ.μ. αύλειο χώρο. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται μονοκατοικία, παλιό αρχοντικό, πρόσφατα ανακαινισμένο, 180 τ.μ., με 4 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και αυλή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Βαρειά διώροφη κατοικία 110 τ.μ., σε 2 πατώματα, με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, 2 μπάνια, τιμή 500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα διαμέρισμα 105 τ.μ., σε 1ο όροφο, με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, διαμπερές. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται δίχωρη επιπλωμένη γκαρσονιέρα 40 τ.μ., 1ου ορόφου στη Χρυσομαλλούσα. Ξεχωριστός χώρος κουζίνα, υπνοδωμάτιο με μεγάλη ντουλάπα, μπάνιο, μπαλκόνι, κεντρική θέρμανση, κλιματιστικό, άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται στα Πάμφιλα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., 10 λεπτά από το κέντρο της Μυτιλήνης. Σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, εσωτερική και εξωτερική αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, μπόιλερ, κλιματισμός, 70 τ.μ. αυλή με κήπο και πηγάδι. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Μετακομίσεις - Μεταφορές Συσκευασία Αμπαλάζ Αντικειμένων ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

www.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Ενοικιάζεται δίχωρο, καινούργιο διαμέρισμα, 42 τ.μ., στο κεντρο. Πλήρως επιπλωμένο, με ηλιακό, αυτόνομη θέρμανση και κλιματισμό, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 61183, 6976496181. Ενοικιάζεται στις Καμάρες (100 μ. πάνω από τον Πλάτανο) καινούργια, πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα-στούντιο, 27 τ.μ., με θέα στη θάλασσα. Ενιαίος χώρος, με μεγάλο μπαλκόνι (20 τ.μ.), TV, A/C, καναπές-κρεβάτι, πλυντήριο ρούχων, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ 80 τ.μ., σε άριστη κατάσταση, διαμπερές και με πολλά extra, στα Μαύρα Σίδερα. 2 Υ/Δ, σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα με πάσο, καθιστικό. Αυτόνομη θέρμανση 2 A/C, τέντες, μεγάλες βεράντες, με απεριόριστη θέα και θέση ιδιωτικού πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6958168439 και 6945-105859.

Ενοικιάζεται δυάρι 57 τ.μ., στον Άγιο Παντελεήμονα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Ενοικιάζεται τριάρι πλήρως ανακαινισμένο, σε διώροφη οικοδομή στη Σουράδα, με θέα τη θάλασσα. Διαθέτει εσωτερική θέρμανση & τζάκι. Πληρ. τηλ. 6945051340, 6970-404758. Ενοικιάζεται μεζονέτα 3 υπνοδωματίων στη Σουράδα. Διαθέτει γκαράζ για 2 αυτοκίνητα, τζάκι. Τιμή 600 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, στο Ακρωτήρι. Διαθέτει αυλή, κλειστό γκαράζ για 2 αυτοκίνητα. Τιμή 550 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζονται 2 γκαρσονιέρες, καινούργιες και επιπλωμένες, στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Ενοικιάζεται δυάρι στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Eνοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένη, με air-condition και χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 21129. Ενοικιάζεται διαμπερές τριάρι, πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, 4ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα (με ηλεκτρικές συσκευές, σαλόνι, υπέρδιπλο κρεβάτι κ.τ.λ.). Διαθέτει αυτόνομο καλοριφέρ και air-condition. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα στο κέντρο. Αυτόνομη θέρμανση, τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μονοκατοικία, 4 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια, πίσω από το «Μουσικό Καφενείο», πλήρως επιπλωμένη και εξοπλισμένη, με TV, ψυγείο πλυντήρια ρούχων/πιάτων κ.τ.λ.. Ιδανική για συγκατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται ανεξάρτητο δυομισάρι στην Ολυμπίου Γυμνασιάρχου (200 μ. από την Καβέτσου), στον πάνω όροφο διπλοκατοικίας. Είναι μερικώς ανακαινισμένο, διαθέτει air-condition. Χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα διαμπερές τριάρι 75 τ.μ., ρετιρέ, με θέα στη θάλασσα. Άνετο σαλόνι, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, 2 άνετα υπνοδωμάτια, μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι, αυτόνομη θέρμανσης. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται άνετο, ανεξάρτητο δυάρι, 1ου ορόφου, στο Συνοικισμό, πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, σε αρίστη κατάσταση, με καλοριφέρ. Μεγάλη βεράντα με θέα, σε χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 60 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, κουζίνα και αυλή, με κλιματιστικά, έπιπλα και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή πολύ προσιτή, περιοχή πίσω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 6976634053.

Ενοικιάζεται ανεξάρτητη, καινούργια μεζονέτα, στη Μόρια, με 3 Υ/Δ και βοηθητικό WC, χώρο για πάρκινγκ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο δυάρι στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζονται μεγάλη γκαρσονιέρα και στούντιο στο Χάλικα και στο Ακρωτήρι αντίστοιχα, σε πολύ καλές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται μεγάλη, δίχωρη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα 40 τ.μ., στον Παιδικό Σταθμό (50 μ. από καφενείο Κουτσομύτη), χωρίς κοινόχρηστα και σε πολύ χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται άνετο τριάρι, ορόφου, στη Σουράδα, 90 τ.μ., σε διώροφη οικοδομή, με αυτόνομο καλοριφέρ και τζάκι. Θέση στάθμευσης σε πιλοτή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται ανακαινισμένο τεσσάρι 3 υπνοδωματίων, 1ου ορόφου, 400 μ. από το γήπεδο (στο ζαχαροπλαστείο «Γαρδένια»), με κεντρική θέρμανση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Eνοικιάζεται ισόγειο διαμέρισμα 90τ.μ., πλησίον Ν. Ομίλου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται ανεξάρτητο δυομισάρι, πλήρως ανακαινισμένο, στη Μητροπολίτου Ιακώβου (300 μ. από το γήπεδο), σε ιδιόκτητη οικοδομή. Διαθέτει αυτόνομο καλοριφέρ. Χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται άνετο δυάρι (55 τ.μ.), 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, σε αρίστη κατάσταση και με αυτόνομο καλοριφέρ. Ενιαίος χώρος κουζίνα - καθιστικό. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται μεγάλη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 1ου ορόφου, στον Άγιο Θεράποντα, 70 μ. από την Ερμού (οδός Ευνίκης), χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζονται 2 μονόχωρες γκαρσονιέρες στην Ολυμπίου Γυμνασιάρχου (200 μ. από την Καβέτσου), σε αρίστη κατάσταση, πλήρως εξοπλισμένες, στο ισόγειο ιδιόκτητης οικοδομής, χωρίς κοινόχρηστα, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται ανακαινισμένη, δίχωρη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 4ου ορόφου, στο γήπεδο (150 μ. από το μεγάλο περίπτερο), με πολύ μεγάλη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, ενιαίου χώρου, στην Επάνω Σκάλα. Διαθέτει καλοριφέρ και air-condition. Χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται μεγάλο, άνετο τεσσάρι, 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, από 15 Νοέμβριου, με βοηθητικό WC, αυτονομία και μεγάλη, άνετη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυάρι 55 τ.μ., 3ου ορόφου, στην περιοχή του γηπέδου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Ενοικιάζεται μεγάλο ανακαινισμένο δυάρι, 67 τ.μ., με αυλή, σε υπερυψωμένο ισόγειο διπλοκατοικίας στη Λαγκάδα. Μεγάλο σαλόνι, χωλ, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, άνετο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, επιπλωμένο ή μη. Τιμή 320 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο δυάρι, στον Άνω Χάλικα, με αυτονομία. Τιμή 330 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο κέντρο. 2ου ορόφου, με διπλά τζαμιά. Δεν έχει κοινόχρηστα. Τιμή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μεγάλη γκαρσονιέρα, πλησίον ζαχαροπλαστείου «Γαρδένιας». Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι στη Χρυσομαλλούσα, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 61529, 6932-282346. Ενοικιάζονται καινούργια διαμερίσματα δυάρια στη Χρυσομαλλούσα, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 61529, 6932282346, 6936-834441. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη, καινούργια γκαρσονιέρα, με υπέροχη θέα, πάρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα και με αυτόνομη θέρμανση, στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 6946-334198. Eνοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα σε διπλοκατοικία, 68 τ.μ., με καθιστικό, Υ/Δ, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο, WC, αποθήκη αυλή-κήπο. Διαθέτει ψυγείο, τραπέζι με 4 καρέκλες, κρεβάτι, ντιβάνι και τραπεζάκι τηλεόρασης. Με αυτόνομη θέρμανση με δικό του λέβητα, όχι κοινόχρηστα. Τιμή προσιτή, κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο ή μη τριάρι γωνιακό/διαμπερές οροφοδιαμέρισμα, με ωραία θέα και πολύ καλή δυνατότητα στάθμευσης, στην οδό Μαρκοπούλου 4 (Μαύρα Σίδερα), κοντά στο γήπεδο. Πληρ. τηλ. 22510 24690 και 6946-011338. Ενοικιάζεται ισόγειο 3άρι διπλοκατοικίας στη Χρυσομαλλούσα, ανεξάρτητο καυστήρα καλοριφέρ, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυομισάρι 65 τ.μ., στο 2ο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας, στη Χρυσομαλλούσα. Μεγάλο σαλόνι, χωλ, κουζίνα, 1 άνετο υπνοδωμάτιο και 1 μικρό δωμάτιο (που μπορεί να γίνει παιδικό, ξενώνας ή αποθήκη). Κεντρική θέρμανση, κλιματιστικό. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται μεγάλο ημιεπιπλωμένο δυάρι, 70 τ.μ., 3ου ορόφου, πλησίον γηπέδου. Μεγάλο σαλόνι, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, 1 άνετο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα, με μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, 2 Υ/Δ, αποθήκη, κουζίνα, τουαλέτα, μπαλκόνι και βεράντα, αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό θερμοσίφωνα. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775.

Ενοικιάζεται ανακαινισμένο τεσσάρι 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, κοντά στο ζαχαροπλαστείο «Γαρδένια», με καλοριφέρ, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 23426, 6955-646222.

Ενοικιάζεται καινούργιο τριάρι, διαμπερές, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας (Ασκληπιού και Πρωτοπάτση γωνία), με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6977073936, 22530 23378, 22530 23911.

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο τριάρι, στη Χρυσομαλλούσα. Αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμός. Τιμή 430 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται αρχοντικό 150 τ.μ., στο Κιόσκι, έναντι υπουργείου Αιγαίου και στο Δικαστήριο. Ενδείκνυται για γραφεία. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781.


12

Ενοικιάζεται διαμέρισμα ισόγειο στην περιοχή Μαύρα Σίδερα στη Μυτιλήνη, 52τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα άριστης κατασκευής, σε εξαιρετική θέση, στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, 120τ.μ., με μεγάλο οικοπεδικό χώρο. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι, WC, τζάκι, βεράντες μεγάλες. Ο όροφος αποτελείται από 4 υπνοδωμάτια, μπάνιο, μεγάλες βεράντες. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Πωλείται πύργος διατηρητέος στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Μακρύ Γιαλό στη Μυτιλήνη, τριώροφος, 175τ.μ. ο κάθε όροφος, με μεγάλη αυλή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κτίσμα στο Πλωμάρι, κατάλληλο για κατάστημα στον κεντρικό δρόμο, 30 τ.μ και με υπόγειο χώρο 30 τ.μ., σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής, ολοκαίνουργια, 128τ.μ., με γκαράζ, στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75τ.μ., στην οδό Κ. Βάρναλη στη Χρυσομαλλούσα στη Μυτιλήνη, με χώρο πάρκινγκ, σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην περιοχή Παπά Χατζή στο Πλωμάρι, 120 τ.μ., κατάλληλο για βιοτεχνικό εργαστήριο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου, συνολικής έκτασης 1.600τ.μ., με δικαίωμα δόμησης 400τ.μ.. Απέχει 100μ. από τη θάλασσα και εφάπτεται δημοτικού δρόμου πλάτους 4μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην οδό Ευρυδάμαντος στον Άγιο Σώστη στην Αθήνα, 217τ.μ. με πατάρι 106 τ.μ., κτισμένο το 1979. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 879,78τ.μ. εντός οικισμού, στο Μεσαγρό Γέρας. Στο οικόπεδο υπάρχει αποθήκη 16,90τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα επί του κεντρικού δρόμου Μυτιλήνης-Αεροδρόμιου, 55τ.μ. σε οικόπεδο 500τ.μ. Τιμή πώλησης 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο στη θέση Καλάμι Μελίντας Παλαιοχωρίου, εμβαδού 7.188,90τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα σε πάροδο της Ερμού στη Μυτιλήνη (Μπας Φανάρ) πλήρως ανακαινισμένο και με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. (30 ισόγειο και 30 όροφος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται 2 οικόπεδα με καταπληκτική θέα, εμβαδού 375,64τ.μ. και 663,31τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής, νεόδμητη, 120τ.μ., στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα σε εξαιρετική θέση στην Παναγιούδα, 115τ.μ. και υπόγειο 90τ.μ.. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, WC. Ο όροφος αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα υπερπολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης 125τ.μ., με υπόγειο 90τ.μ., 100μ. από την παραλία και θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται μονοκατοικία σε καλή κατάσταση, διώροφη, 160τ.μ., στον Άγιο Ευδόκιμο Μυτιλήνης, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100μ. από τη θάλασσα, με πανέμορφη θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 40τ.μ. στην Αγία Φωτεινή Μυτιλήνης, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιυπόγειο διαμέρισμα 89τ.μ., στην Αγία Φωτεινή Μυτιλήνης, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα ολοκαίνουργια, πολυτελούς κατασκευής, στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100μ. από τη θάλασσα, με καταπληκτική θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες υπό κατασκευή στα Αλυφαντά, σε εξαιρετικό σημείο, 130τ.μ. με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες σε προνομιακό σημείο στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, 135τ.μ με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου στο Χάλικα Μυτιλήνης, με εξαιρετική θέα και άριστη κατασκευή, 67τ.μ. και 10τ.μ. αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες 133τ.μ. εκάστη στο Σκόπελο της Γέρας, με 300τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διώροφη παλαιά οικία 110τ.μ., με οικοδομική άδεια επισκευής, στον Άγιο Γεώργιο Μυτιλήνης, σε πολύ καλή τοποθεσία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο νεόδμητο διαμέρισμα 67τ.μ., άριστης κατασκευής, στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιά οικία στην οδό Πατριάρχου Κυρίλλου στη Μυτιλήνη, σε οικόπεδο 125 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 56τ.μ., νεόδμητο, άριστης κατασκευής, στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες στην οδό Θεοκρίτου στη Μυτιλήνη (Πλάτανος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διώροφη οικία 71,24τ.μ., στην Αγία Παρασκευή Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., 1ου ορόφου, νεόδμητο, άριστης κατασκευής, στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα υπό κατασκευή, 110τ.μ., με ισόγειο γκαράζ 27τ.μ. και ημιυπαίθριους 30τ.μ., καθώς και με αυλή αποκλειστικής χρήσης, στη Βαρειά Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγεια οικία υπό κατασκευή, 70τ.μ., με ισόγειο γκαράζ 24τ.μ., ημιυπαίθριους 14τ.μ. και αυλή αποκλειστικής χρήσης, στην περιοχή Βαρειά Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 115,10τ.μ., στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 3.288τ.μ., στην περιοχή Τρούπια Μανταμάδου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο στο Μεγαλοχώρι, 500τ.μ., σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα 1.200τ.μ., έκαστο, σε πολύ καλό σημείο επί της οδού Πλωμαρίου - Αγίας Βαρβάρας. Χτίζει έκαστο 400τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται προνομιακά οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα, στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου, εφαπτόμενα στον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου - Μυτιλήνης, σε πολύ καλές τιμές. Θέα απεριόριστη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα στην περιοχή Πλατάνι Πλωμαρίου, σε πολύ καλές τιμές. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται στην περιοχή Βάγιες - Ακρωτήρι Μυτιλήνης οικόπεδο 700τ.μ., με παλαιά οικία (χρήζει γενικής επισκευής) διώροφη, 80τ.μ. ο κάθε όροφος, με απίστευτη θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

κού δρόμου Πλωμαρίου - Μελίντας, εμβαδού 5.785,90τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται τριώροφη οικία σε πολύ καλή κατάσταση, κατοικήσιμη, με πολύ καλή θέα, 35τ.μ. ο κάθε όροφος, στην περιοχή Πλάτανος Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται πολυτελείς μεζονέτες, άριστης κατασκευής, σε προνομιακό μέρος της Παναγιούδας Μυτιλήνης. Βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής. Εμβαδόν κάθε κτίσματος 100τ.μ. (ισόγειο και όροφος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται διαμερίσματα υπό κατασκευή στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης, συνολικού εμβαδού 100τ.μ. το καθένα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα άριστης κατασκευής 115 τ.μ. (ισόγειο-όροφος) με υπόγειο και γκαράζ, στην περιοχή Ακαδημία Μυτιλήνης. Σε πολύ καλό σημείο και με άριστη θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικία στη Βρίσα Πολιχνίτου, 120τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη με τιμή πώλησης 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται προνομιακή οικία 100τμ. με οικοπεδικό χώρο 4.000τ.μ, δενδροφυτεμένο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία 150 τ.μ. με υπόγειο 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 500τ.μ. στα Βατερά του Πολιχνίτου. Είναι σε πολύ καλό σημείο, 50μ. από τη θάλασσα και την παραλιακή επαρχιακή οδό. Είναι άριστης κατασκευής και με άριστα διαμορφωμένο τον εξωτερικό χώρο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται στην Παναγιούδα, μεζονέτες 100 και 115 τ.μ. με υπόγεια 50 και 75τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιό αρχοντικό, κατοικήσιμο, με πανέμορφη θέα στο Μεγαλοχώρι, με δενδρόφυτο οικόπεδο 2.000τ.μ.. Το οίκημα είναι 80τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα στη Λαγκάδα Μυτιλήνης, 110τ.μ.στον 1ο όροφο, άριστης κατασκευής με πολύ καλή θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται συγκρότημα ενοικιαζόμενων αυτόνομων κατοικιών πολυτελούς κατασκευής, με διπλή πισίνα, σε προνομιακή θέση στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90 τ.μ. στη περιοχή Ταρσανάς Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται παλαιά οικία 84τ.μ. με αυλή 10τ.μ. στη Μυτιλήνη (περιοχή Δικαστήρια). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται διαμερίσματα νεόδμητα, 99τ.μ. το καθένα (2 ισόγεια και 2 στον πρώτο όροφο) με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό. Στο υπόγειο της οικοδομής υπάρχουν γκαράζ και αποθήκη για το καθένα. Η οικοδομή βρίσκεται στα Παπιανά του δήμου Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία εμβαδού 70τ.μ. μετά του οικοπέδου της, εμβαδού 700τ.μ., στο Μεσαγρό Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται 4 μεζονέτες εμβαδού 99,65τ.μ. η κάθε μια, στο Σκόπελο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διώροφη οικία 150τ.μ., στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου, επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης - Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλούνται πολυτελέστατες μεζονέτες παραδοτέες άμεσα, νεόδμητες, πλήρως εξοπλισμένες 160τ.μ. (ισόγειο-όροφος) και υπόγειο 80τ.μ., στην πανέμορφη περιοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης. Απέχουν 100μ. από τον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης - Αεροδρομίου. Έχουν πλήρη αυτοτέλεια. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται νεόδμητη οικία στο Αμουδέλι Πλωμαρίου, 80τ.μ., με άριστη θέα, σε προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειος οικία 30Χ2=60τ.μ. με αυλή, κατοικήσιμη στο καταπράσινο και πανέμορφο Μεγαλοχώρι, προσβάσιμο σε αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιά οικία, με ισόγειο 50τ.μ., όροφο 50τ.μ., που βρίσκεται στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στην οδό Λορ. Μαβίλη, με αυλή 30τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου αποτελούμενη από16 αυτόνομα μονόχωρα δωμάτια λουξ. Έτος κατασκευής 2000. Κτίσμα 400 τ.μ. σε οικόπεδο 700 τ.μ., συνδεδεμένο με το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Πλωμαρίου. Ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Απέχει 100 μ. από την πλαζ Αγίου Ισιδώρου, μια από τις καθαρότερες και ομορφότερες παραλίες της Λέσβου, που έχει ψηφισθεί ως η 7η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα 100 τ.μ. στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα κατασκευής 2002, επί του επαρχιακού δρόμου Περάματος-Πύργοι Περάματος, άριστης κατασκευής, πλήρως εξοπλισμένο, που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα (ταβέρνα) 100τ.μ. με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό και τον 1ο όροφο που αποτελείται από 3 αυτόνομες γκαρσονιέρες υπερλούξ με βεράντες, συνολικά 100τ.μ. Το ακίνητο έχει οικοπεδικό χώρο 1.600 τ.μ. Έχει απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας και απέχει 20 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα με απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας επί του επαρχιακού δρόμου Πηγαδάκια-Πέραμα με οικόπεδο 2.500 τ.μ., που λειτουργεί ως Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Είναι προνομιακό και σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται αποθήκη στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, 144τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ. στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Καλλονής - Πέτρας, 130τ.μ., κατάλληλο και για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει μεγάλο αύλειο χώρο για πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται αποθήκη στον Καρά Τεπέ, 144τ.μ. επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης - Παναγιούδας. Τιμή ενοικίασης 850 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 37,5στρεμ. στη Γέρα, με χαραγμένη γραμμή αιγιαλού και παραλίας, χωρισμένο σε 7 επιμέρους οικόπεδα, άρτια και οικοδομήσιμα. Στην ακτή εφάπτεται σε μήκος 250μ.. Έχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και γεώτρηση. Περιέχει 850 ελαιόδεντρα και 100 οπωροφόρα. Έχει απεριόριστη θέα σε ένα πανέμορφο τοπίο του κόλπου Γέρας. Πραγματική πρόκληση για σοβαρό επενδυτή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 15στρεμ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εφαπτόμενο στη θάλασσα, στο Μόλυβο Λέσβου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. οικόπεδο εμβαδού Πωλείται 4.280,30τ.μ. στα Βατερά Πολιχνίτου (περιοχή Πηγαδούλι ή Άγιος Ιωάννης). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο 526,85τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εμβαδού 333,66τ.μ., στη θέση Προφήτης Ηλίας Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 7.884τ.μ., στη θέση Αυλάκι Ανάξου δήμου Πέτρας, εφαπτόμενο της παραλίας κατά μήκος 47μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Άγιο Ισίδωρο, εμβαδού 1.202τ.μ.. Απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου - Μυτιλήνης 90μ.. Έχει συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο συνολικής έκτασης 390τ.μ., σε άριστη θέση στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου, με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εμβαδού 300τ.μ., σε άριστη θέση. Απέχει 60μ. από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου - Μυτιλήνης και κτίζει οικία 180τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή Κλίβανος Πλωμαρίου, πάνω στον περιφερειακό δρόμο, εμβαδού 484,03τ.μ.. Κτίζει 290,4τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, εφαπτόμενο του επαρχια-

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα εμβαδού 448,47τ.μ., στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται κήπος-οικόπεδο 770τ.μ. με ημιτελές κτίσμα (καρά γιαπί) ισόγειο 100τ.μ., στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμάρι - Μεγαλοχώρι, συνολικής έκτασης 2.830τ.μ. στην περιοχή Ροδαφνίδια Πλωμαρίου. Έχει οικοδομική άδεια και χτίζει 2 οικίες από 100τ.μ. εκάστη. Στα όρια του οικοπέδου υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 2στρεμ. με εξοχικό σπίτι 75τ.μ. και αποθήκη 30τ.μ. στην Ευρειακή δήμου Γέρας. Το οικόπεδο απέχει από τη θάλασσα 250μ., έχει 2 γεωτρήσεις, 30 οπωροφόρα δένδρα και βρίσκεται εντός του οικισμού. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται οικόπεδα 4 στρεμμάτων εφαπτόμενα στην παραλία Μελίντας Πλωμαρίου, άρτια και οικοδομήσιμα. Σε πολύ προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 450τ.μ. με οικία 60τ.μ. στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 4.700τ.μ. στην Αγία Μαρίνα στη Μυτιλήνη, σε πολύ καλή τοποθεσία. Κτίζει οικία 200τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. οικόπεδο εμβαδού Πωλείται 5.251,52τ.μ. εκτός οικισμού στα Μαγγούφικα ή Γαϊδαρανήφορο Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο 6.500τ.μ., εφαπτόμενο του εθνικού δρόμου Μυτιλήνης - Καλλονής, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 6.053τ.μ. στη Λάρσο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο 4.700τ.μ. στα Βατερά Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 68,12 τ.μ. στον Άγιο Ευδόκιμο (ΙΚΑ) στη Μυτιλήνη. Κτίζει 166,56τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην οδό Γιαννιτσών στη Μυτιλήνη, 252τ.μ. και κτίζει οικία 250τ.μ. και υπόγειο 135τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Πληγώνι Μυτιλήνης, 160τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Συνοικισμό στη Μυτιλήνη, 166,79τ.μ. σε εξαιρετική θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται έκταση 5.000τ.μ. στο Πυργί της Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και το οποίο οικοδομεί 196τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα-οικόπεδο με παλαιό κτίσμα εμβαδού 1.226,46 και 2.474,88 τ.μ. στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 80στρεμ. στην περιοχή Κάραβος Μεγαλοχωρίου, εφαπτόμενο σε αγροτικό δρόμο. Περιέχει 800 ελαιόδεντρα. Είναι κατάλληλο για αγροτοτουριστική μονάδα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται αγρόκτημα 100μ. από τη θάλασσα με απεριόριστη θέα, με αμαξιτό δρόμο, με γεώτρηση, με ηλεκτρικό ρεύμα στα όριά του, συνολικής έκτασης 35στρεμ., στο Λιγουνάρι Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται κήπος στα όρια του οικισμού Παπάδου. Έχει γεώτρηση, ηλεκτρικό ρεύμα και μικρή αποθήκη. Έχει συνολική έκταση 7στρεμ. και είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 20στρεμ. στην περιοχή Λιώτα Άντισσας, άριστα περιποιημένο και περιφραγμένο, επί του επαρχιακού δρόμου Γαβαθάς - Λιώτα, κατάλληλο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιτελής οικοδομή (σκελετός από μπετόν), ολικής επιφάνειας ορόφων 396τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 654τ.μ.. Το κτίσμα έχει και υπόγειο. Το ακίνητο βρίσκεται στον Τρύγονα επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου - Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 20στρεμ. περίπου, στη θέση Άνω Χωριό Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 25στρεμ., εφαπτόμενο παραλίας με αμμουδιά 100μ., πολυεπίπεδο με ιδιωτικό αγροτικό δρόμο μέχρι την παραλία και με καταπληκτική θέα, στη θέση Αγριλιά Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα άριστα καλλιεργημένο, βιολογικό, εφαπτόμενο περιμετρικά με αγροτικούς αμαξιτούς δρόμους, με 2 πηγές νερού και 2 παλαιά κτίσματα, συνολικής έκτασης 60στρεμ., στην περιοχή Κριθάρι, Αύλωνας Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 1στρέμ. στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 4στρεμ. στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 150στρεμ., στην περιοχή Στροβήλια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 6.034,945τ.μ. στη θέση Κόκαλα Αγίου Ισιδώρου δήμου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 48στρεμ., στην περιοχή Άγιος Γρηγόριος Σκοπέλου Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 8στρεμ., με 2 στάβλους στη θέση Τσιπ’ριά Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. αγρόκτημα εμβαδού Πωλείται 3,8στρεμ. στον Καρυώνα Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 10στρεμ. στο Φτέλι Γέρας, κατάλληλο και για ανέγερση κατοικίας, εφαπτόμενο αγροτικού δρόμου με μικρό οικίσκο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται φορτηγό αγροτικό αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, 3 τόνων, DAIHATSU. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται σκάφος ξύλινο, τύπου LIBERTY, με ερασιτεχνική άδεια, μηχανή πετρελαίου VOLVO 25 ίππων υδρόψυκτη και ολικό μήκος επάνω 6μ.. Έτος κατασκευής το 2000. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται επαγγελματικό σκάφος (καΐκι) τρεχαντήρι, σε άριστη κατάσταση, μήκους 9,5μ. με άδεια 4,02 GT, ξύλινο, με μηχανή 85 ίππων, πλήρως εξοπλισμένο (βυθόμετρο 2.000μ. GPS, VHF, ραντάρ, βίντσι), καθώς και όλα τα εργαλεία επαγγελματικού ψαρέματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.


13

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 32 τ.μ. (κοντά στην παλιά αστυνομία) δίχωρη, πλήρως επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση. Γύρω-γύρω μπαλκόνια με θέα την πόλη της Μυτιλήνης και το λιμάνι. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936626775. Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα (χωλ, κουζίνα, καθιστικό, Υ/Δ, τουαλέτα) κοντά στο 7ο Σχολείο. Πολύ μεγάλες βεράντες και μπαλκόνια, με προνομιακή θέα. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936626775. Eνοικιάζεται ισόγεια γκαρσονιέρα, ανακαινισμένη, 30τ.μ., επιπλωμένη, πλησίον Ν. Ομίλου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες, δυάρια, μονοκατοικίες, σε λογικές τιμές, στη Μυτιλήνη και στα περίχωρά της. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Ενοικιάζεται εξαιρετικό ανεξάρτητο διαμέρισμα 110 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια (μάστερ υπνοδωμάτιο με δικό του μπάνιο), έξτρα δεύτερο μπάνιο, πάνω από το Ακρωτήρι, σε ιδιόκτητη πολυτελή οικοδομή. Ήσυχο περιβάλλον με απεριόριστη πανοραμική θέα. Αυτόνομη θέρμανση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται προνομιούχο γωνιακό τεσσάρι 105 τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα. Καινούργια κουζίνα με πάσο, ενιαίος χώρος με σαλόνι, 3 μεγάλα υπνοδωμάτια, άνετο μπάνιο, εσωτερική αποθήκη, μεγάλο γωνιακό μπαλκόνι, κεντρική θέρμανση, κλιματιστικό. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Μυτιλήνη, Καγιάνι, ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται μονοκατοικία, κατασκευής 2002, 57 τ.μ., 1 Υ/Δ, με 30 τ.μ. ταράτσα, απεριόριστη θέα, σε άριστη κατάσταση, 90.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE- 187043). Μυτιλήνη, Καγιάνι, ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται μονοκατοικία, 70 τ.μ., 2 Υ/Δ, με αποθήκη, σε άριστη κατάσταση, δυνατότητα δόμησης επιπλέον ορόφου 70 τ.μ., 130.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE- 187036). Μυτιλήνη, Μαύρα Σίδερα, ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Πωλείται διαμέρισμα 4ου ορόφου, 105 τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο, με 3 Υ/Δ, κουζίνα με πάσο, διαμπερές, με θέα βουνό και θάλασσα, 150.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-181157). Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα, ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου, 70 τ.μ., με μεγάλη κουζίνα, άνετο σαλόνι, 1 Υ/Δ, μπάνιο και χωλ, σε καλή κατάσταση, 70.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE175706). Μυτιλήνη, Ακλειδιού, πωλείται διαμέρισμα 75 τ.μ., με 2 Υ/Δ, απεριόριστη θέα, μπόιλερ, ηλιακό, 2 θέσεις στάθμευσης, σε άριστη κατάσταση, κατασκευής 2005, 200.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE185162). Μυτιλήνη, πωλείται διαμέρισμα

Ενοικιάζεται διαμπερές τριάρι 90 τ.μ., 3ου ορόφου, στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου. Μεγάλο σαλόνι, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, χωλ, 2 ευρύχωρα υπνοδωμάτια, μπάνιο, 2 μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα, κεντρική θέρμανση, 1 θέση στάθμευσης. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται δυάρι πλήρως επιπλωμένο & εξοπλισμένο, διαθέτει πάρκινγκ, στην Ε. Βοστάνη 50, έναντι Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ. 22510 94550, 6945-544386. Ενοικιάζεται ισόγεια γκαρσονιέρα ενιαίου χώρου στη Χρυσομαλλούσα με αυτόνομο καλοριφέρ. Έχει μεγάλη, άνετη βεράντα. Δυνατότητα να επιπλωθεί. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ. περίπου, 2ου ορόφου, στην Οικ. Τάξη, σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη ανεξάρτητη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου, διώροφης οικοδομής, με αυτόνομο καλοριφέρ και θέα στο λιμάνι, 150μ. από παλιά Αστυνομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα καινούργια, 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση, κοντά στην αγορά της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6972732918, 22520 42377. Ενοικιάζεται άνετο δυάρι 3ου ορόφου, σε πολύ καλή κατάσταση, με πάρκινγκ, απέναντι από το Φροντιστήριο Πλάτωνα, στη Γυμν. Δαυίδ, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6944-472977, 6978610855, 22510 82461, 44453. 48 τ.μ., σε καλή κατάσταση, 50.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE185627). Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα, πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου, 67 τ.μ., 2 Υ/Δ, σε πολύ καλή κατάσταση, 130.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-181235). Μυτιλήνη, Επάνω Σκάλα, πωλείται μονοκατοικία 95 τ.μ., με 2 Υ/Δ και δυνατότητα για 3, πλήρως ανακαινισμένη, με αυλή, σε άριστη κατάσταση, 155.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-181203). Καλλονή, πωλείται μονοκατοικία 100 τ.μ., με 2 Υ/Δ, αποθήκη, κυρίως μπάνιο, κουζίνα, 100.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-173755). Μυτιλήνη, Καλλιθέα, πωλείται μονοκατοικία, 85 τ.μ., με 2 Υ/Δ, αποθήκη, θέα, βεράντες, 140.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-173673).

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφο κτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Ο κάθε όροφος είναι 400τ.μ. και μισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 - 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651. Πύργοι Θερμής. Οι καλύτερες νεόκτιστες, ανεξάρτητες, επιπλωμένες μονοκατοικίες. Μισθώνονται με την ημέρα ή και κατ’ έτος. Πληρ. τηλ. 6937-052647. Ενοικιάζεται στου Ζωγράφου, οδός Πολυφήμου, κάθετος Λ. Παπάγου, 3η στάση, τριάρι, 70τ.μ., γωνιακό, με θέα το Λυκαβηττό. Ιδανικό για 2 φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6934-145890 και 6936694299.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Πωλούνται μεζονέτα & διαμέρισμα στη Μυτιλήνη, ολοκαίνουργια με €1.700,00/τ.μ.. Επίσης, στην Πέτρα κατοικία & οικόπεδο, υπερευκαιρία. Πληρ. τηλ. 6973-029150 Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοικισμό, νεόδμητη, 105 τ.μ. και υπόγειο 55τ.μ., αυτόνομη και ανεξάρτητη. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται διαμέρισμα στο Χάλικα, 68 τ.μ., 1ου ορόφου + 10 τ.μ. αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

επισκευές. 52.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE180580). Μυτιλήνη, Καμάρες, πωλείται μονοκατοικία 99 τ.μ., με 2 Υ/Δ, θέα, διαμπερής, 150.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-167635). Μυτιλήνη, Καμάρες, πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ., 150.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-168046). Μυτιλήνη, Βίγλα, πωλείται γκαρσονιέρα 29 τ.μ., 1ου ορόφου, 40.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-169323). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα, 60 τ.μ., κατασκευής 2009, με 1 Υ/Δ, 115.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-173969). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60 τ.μ., 1ου ορόφου, κατασκευής 2009, με 1 Υ/Δ, 117.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-173972).

Μυτιλήνη, Καλλιθέα, πωλείται μονοκατοικία 80 τ.μ., με 2 Υ/Δ, ανακαινισμένη κουζίνα, αυλή, ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη, θέα, βεράντες, 130.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-180566).

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής 2009, με 1 Υ/Δ, 125.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-173976).

Μυτιλήνη, Ταξιάρχες, πωλείται μονοκατοικία 78 τ.μ., με 2 Υ/Δ, απεριόριστη θέα. Θέλει

Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 110 τ.μ., κατασκευής 2010, με 2 Υ/Δ,

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 255 τ.μ., πλησίον Λουτρών, ευρισκόμενη σε οικόπεδο εμβαδού 8 στρεμ.. Έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για να κτιστεί και άλλο ένα μεγάλο σπίτι. Τιμή 450.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μονοκατοικία, προσφάτως ανακαινισμένη, 85 τ.μ., και 20 τ.μ. αυλή, στη Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλήνη, σε καλή τιμή. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188. www. investinlesvos.com Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, 1ου ορόφου, 117 τ.μ., με 2 WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 32 ετών. Τιμη 155.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στη Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένη και μισθωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται ένα κτήριο ημιτελές στον Πλάτανο, με 2 δυάρια, συνολικό εμβαδό 100 τ.μ., αυτόνομη θέρμανση και σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στον Άνω Χάλικα, 140 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, με δικό της λέβητα και απεριόριστη θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, 75 τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια και αποθήκη 40 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στους Λάμπου Μύλους μονοκατοικία 190 τ.μ. και 22 τ.μ. σοφίτα, σε οικόπεδο 2 στρεμ., νεόχτιστη, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στην περιοχή Σουράδα 120 τ.μ., με υπόγειο 70 τ.μ. και δικό του λέβητα, νεόδμητη, με 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947949150.

230.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-167557). Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 145 τ.μ., κατασκευής 2010, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, βεράντες, ηλιακό θερμοσίφωνα, 270.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-170951). Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 165 τ.μ., κατασκευήs 2010, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, τζάκι, 260.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE170133). Καλλονή, Παράκοιλα, πωλείται μονοκατοικία 110 τ.μ., με 3 Υ/Δ, θέα, 75.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-179849). Μυτιλήνη, πωλείται μονοκατοικία στα Πυργέλια, 90 τ.μ., με 2 Υ/Δ, κουφώματα από ξύλο καστανιάς, με αυλή, 170.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-179879). Μυτιλήνη, πωλείται διαμέρισμα 80 τ.μ., 3 Υ/Δ, 155.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-179777). Μυτιλήνη, 5 λεπτά από το κέντρο, πωλείται νεόδμητη μονοκατοικία 230 τ.μ., υπερπολυτελείας, με πισίνα, 5 Υ/Δ, 7 μπάνια, 2 κουζίνες, 2 τζάκια, μπόιλερ, ηλιακό, αυτόνομη θέρμανση, air-condition, 300 τ.μ. βεράντες, σε οικόπεδο 1.972 τ.μ., 600.000 ευρώ. Aspis Re-

Πωλείται στα Βατερά μεζονέτα επάνω στη θάλασσα, 100 τ.μ., σε οικόπεδο 150 τ.μ., τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται διαμερίσματα στην Αθήνα στις περιοχές Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Φάληρο, Γαλάτσι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στον Άνω Χάλικα ημιυπόγειο 46 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 52.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 1ου ορόφου, 50 τ.μ., στην περιοχή Τρία Κυπαρίσσια, με αυτόνομη θέρμανση, ετοιμοπαράδοτο από μέσα Αυγούστου. Τιμή 90.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση, θέα, 1 θέση πάρκινγκ, 7 τ.μ. αποθήκη και 2 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στη Νεάπολη διαμέρισμα 110 τ.μ, ημιτελές, με 1 WC, 1 μπάνιο, 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και 150 τ.μ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στην Αθήνα, στου Ζωγράφου, διαμέρισμα σε 5ο και 6ο, με αυτόνομη θέρμανση, αποθήκη, θερμοσίφωνα, θέα στο Λυκαβηττό. Υπάρχει και ένας χορός πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στη Σουράδα 120 τ.μ. + γκαράζ, με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση από δικό της λέβητα. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται νεόκτιστη μονοκατοικία 145 τ.μ., σε ένα επίπεδο, μαζί με διαμορφωμένο υπόγειο 145 τ.μ., στη Νεάπολη Μυτιλήνης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www. investinlesvos.com Πωλείται διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στην περιοχή του Υφαντήριου, πλησίον Λυκείων. Αυτόνομη θέρμανση. Αρίστη κατάσταση. Τιμή 220.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται στην περιοχή Καλλιθέα Πυργέλια μεγάλη δίχωρη γκαρσονιέρα, 42 τ.μ., με αυλή, στο ισόγειο μικρής οικογενειακής πολυκατοικίας. Άνετο υπνοδωμάτιο με καθιστικό, μεγάλη κουζίνα με πρόσβαση στην αυλή, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, ήσυχη περιοχή. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται μονοκατοικία 75 τ.μ., με 2 Υ/Δ, ισόγεια, σε οικόπεδο 136 τ.μ. και χτίζει επιπλέον 75 τ.μ., στο Συνοικισμό Μυτιλήνης Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Διαθέτει αυλή, πάρκινγκ, αποθηκευτικούς χώρους και θέα προς τη θάλασσα και την πόλη. Τιμή 270.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στον Παιδικό Σταθμό μια γκαρσονιέρα 24 τ.μ., νεόδμητη, με αυτόνομη θέρμανση και επιπλωμένη. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται διαμέρισμα 63 τ.μ., 3ου ορόφου, σε καλή κατάσταση, στην τιμή των 86.000 ευρώ, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, πλησίον «Γαρδένιας». Πληρ. τηλ. 22510 44245.

Πωλείται δυάρι 72 τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073.

Πωλείται 60 τ.μ. μονοκατοικία, με 1 Υ/Δ. Χτίζει άλλα 20 τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

al Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-164943). Μυτιλήνη, πωλείται μονοκατοικία 385 τ.μ., κατασκευής 2006, με 6 Υ/Δ, αποθήκη, θέα, βεράντες, πισίνα, 4 μπάνια. 290 τ.μ. ισόγειο, 165 τ.μ. 1ος όροφος, εμβαδόν οικοπέδου 3.200 τ.μ., 1.700.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-168888). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται γραφείο 101 τ.μ., 170.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-173246). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται κατάστημα 150 τ.μ., στην περιοχή του Γηπέδου, 140.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-170141). Μυτιλήνη, πωλείται κατάστημα 695 τ.μ., 1.150.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE173906). Καλλονή, πωλείται οικόπεδο 4.900 τ.μ., με ηλεκτρικό, νερό, 250.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-173659). Μυτιλήνη, Κουλμπάρα, πωλείται οικόπεδο 93 τ.μ., εντός σχεδίου, 85.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate. gr (κωδικός: LE-170720). Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, πωλείται οικόπεδο 275 τ.μ., 80 μ. από τη θάλασσα, χτί-

ζει 100 τ.μ., 40.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE175284). Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, πωλείται οικόπεδο 550 τ.μ., 80 μ. από τη θάλασσα, χτίζει 200 τ.μ., 80.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE175289). Μυτιλήνη, Λάρσος, πωλείται οικόπεδο 2.792 τ.μ., 135.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-174389). Μυτιλήνη, Λάρσος, πωλείται οικόπεδο 8.700 τ.μ., με δυνατότητα κόμβου, 150.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE177610). Μυτιλήνη, Λουτρά, πωλείται οικόπεδο 422 τ.μ., 60.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-178144). Βατερά, πωλείται οικόπεδο 4.270 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με απεριόριστη θέα σε όλη την παραλία των Βατερών, 90.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-168284). Μυτιλήνη, Πληγώνι, πωλείται οικόπεδο, με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, 623 τ.μ., χτίζει 498 τ.μ., 180.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE176040).


14 Πωλείται μεζονέτα 2 Υ/Δ στον Αφάλωνα. Τιμή 150.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται πλήρως ανακαινισμένη μονοκατοικία 80 τ.μ., με γκαράζ, σε οικόπεδο 2,5 στρεμ. στο Πλωμάρι. Πρόσοψη στο δρόμο, 2 Υ/Δ, σαλόνι με τζάκι, ξεχωριστή κουζίνα, σποτάκια στο ταβάνι, μπάνιο, μεγάλη βεράντα, ελιές, θέα στο βουνό, 30 τ.μ. γκαράζ και αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr/, info@realhouses. gr Πωλείται πέτρινη διώροφη μονοκατοικία με αυλή, στο Δ. Πολιχνίτου (Βρίσα). Κάτω: σαλόνι, τραπεζαρία με τζάκι, ξεχωριστή κουζίνα, μπάνιο. Πάνω: 3 Υ/Δ, μικρό χωλ. Αυλή στο πίσω μέρος και αποθήκες. Τιμή 60.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr/, info@realhouses.gr Πωλείται μονοκατοικία 192 τ.μ. και 60 τ.μ. γκαράζ, με αποθήκη, 3 υπνοδωμάτια, κουζίνα, καθιστικό, απεριόριστη θέα. 5ετίας, σε εξαιρετική κατάσταση, στην περιοχή Συνοικισμός Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται μεζονέτα 145 τ.μ., καινούργια, με 3 υπνοδωμάτια και θέα, στην περιοχήτης Παναγιούδας, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται διαμπερές οροφοδιαμέρισμα 80 τ.μ., στην Καλλιθέα. Σε άριστη κατάσταση, με 2 Υ/Δ, ξεχωριστή κουζίνα με πάσο, άνετο χώρο σαλόνι - τραπεζαρία, μικρό χωλ, μπάνιο, μπαλκόνι σε κάθε δωμάτιο, θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, σε ιδιωτική πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr/, info@realhouses.gr Πωλείται τριώροφη οικία 188 τ.μ., με αυλή 75 τ.μ., στην περιοχή του Πλάτανου, οδός Θεοκρίτου 36. Πληρ. τηλ. 22510 41218 & 6946-064425. Πωλείται μονοκατοικία 86 τ.μ., με 2 Υ/Δ, σε 2 επίπεδα, με αυλή και θέα, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται διαμέρισμα 78 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, 1ου ορόφου, σε πολύ καλή κατάσταση, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 158 τ.μ., με 4 υπνοδωμάτια, στην περιοχή του Αγ. Θεράποντος. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Πωλούνται καινούργια δυάρια και γκαρσονιέρες (58 τ.μ., 45 τ.μ. και 38 τ.μ.), πλήρως επιπλωμένα, στο Δ. Μυτιλήνης, 5´ από το κέντρο της Μυτιλήνης. Ξεχωριστό Υ/Δ, ενιαίος χώρος σαλόνι - τραπεζαρία, μπαλκόνι με καταπληκτική θέα στη θάλασσα, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, Α/C, χωρίς κοινόχρηστα Τιμή από 70.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses. gr/, info@realhouses.gr Πωλείται διαμέρισμα 64 τ.μ., 1ου ορόφου, με πρόσοψη στην Καβέτσου (Αγία Ειρήνη). ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται καινούργια, πολυτελής, επιπλωμένη, παραλιακή μεζονέτα 80 τ.μ., στην Ευρειακή Γέρας, 40 τ.μ. υπόγειο με κλειστό γκαράζ για 2 αυτοκίνητα, 2 μπάνια, 2 κουζίνες, σαλόνι, 2 Υ/Δ, ιταλικά έπιπλα, γερμανικά κουφώματα, αυτόνομη θέρμανση, 2 A/C. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr/, info@realhouses.gr Πωλείται παλιά οικία 110 τ.μ., με αυλή και θέα στο Κάστρο, στην περιοχή του Συνοικισμού. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται δυάρι 46 τ.μ., με αυτονομία, στην περιοχή του Νοσοκομείου, τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία στην περιοχή της Ακαδημίας, 85 τ.μ., με 2 Υ/Δ και αυλή. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες από 38 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται μονοκατοικία 190 τ.μ., με μεγάλη αυλή και κλειστό γκαράζ, στην περιοχή Κιόσκι. Κάτω: μεγάλος χώρος κουζίνα, τραπεζαρία με τζάκι, ξεχωριστό καθιστικό, χωλ, αυλή, WC. Πάνω: 3 Υ/Δ (1 επικοινωνεί με άνετο μπάνιο), μεγάλο χωλ, μπαλκόνι. Αυτόνομη θέρμανση, 3 A/Cs, ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 472262, www. realhouses.gr/, info@ realhouses.gr Πωλείται καινούργια μεζονέτα, 4 Υ/Δ, στην περιοχή Νεάπολη. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται διαμερίσματα με γκαράζ και αποθήκη, καινούργια, στο Χάλικα. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται μονοκατοικία 2 Υ/Δ, με αυλή, στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 150.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται τριάρι 75 τ.μ., 2ου ορόφου, στην Καλλιθέα. Τιμή 130.000 ευρώ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com

Πωλούνται 3 καινούργιες γκαρσονιέρες από 28 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μεγάλο δυάρι στην περιοχή Χρυσομαλλούσης. Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 110 τ.μ. σε διπλοκατοικία. Περιοχή πρώην γραφεία «Ολυμπιακής». ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251

κό λέβητα, air-condition, ηλιακό, μεγάλο πατάρι, 3 Υ/Δ και γεώτρηση, σε οικόπεδο (κήπο) 1.150 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Ενοικιάζεται στην Επάνω Σκάλα, περιοχή Αγίου Νικολάου, γκαρσονιέρα δίχωρη 38 τ.μ., στο 2ο όροφο, με αυτονομία, μεγάλα μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα και το κάστρο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται στον Παλαιόκηπο διώροφη μονοκατοικία με 4 Υ/Δ, τραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα, αυλή. Τιμή 48.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται μονοκατοικία 140 τ.μ., στο 12ο χλμ. εθνικής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, με 80 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, γκαράζ, καλοριφέρ με γερμανι-

Πωλείται στην Πέτρα οροφοδιαμέρισμα του επάνω ορόφου διπλοκατοικίας, 96 τ.μ., με 3 Υ/Δ, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη, καλοριφέρ καινούργιο (αυτονομία) και ηλιακό, σε άριστη κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕ-

Πωλείται τριάρι 76 τ.μ., 3ου ορόφου, με μεγάλη βεράντα. Τιμή 125.000 ευρώ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται καινούργια μεζονέτα, περιοχή Ακαδημίας, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, γκαράζ. Τιμή 290.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 72 τ.μ., με θέα και μικρή αυλή στο πλάι, 20 μ. από τη θάλασσα, 20 χλμ. από τη Μυτιλήνη. Ενιαίος χώρος σαλονοτραπεζαρία, 2 μπαλκόνια, διαμπερής, μεγάλο Υ/Δ, WC, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, αυτόνομη θέρμανση, κατασκευή τού 2005. Τιμή 85000 €. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr/, info@ realhouses.gr Πωλείται διαμέρισμα πλήρως ανακαινισμένο, πολυτελούς κατασκευής, στον 1ο όροφο, 100 τ.μ., περιοχή Χρυσομαλλούσας. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλούνται μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αποθήκες νεόδμητα ή παλαιά, σε λογικές τιμές, στη Μυτιλήνη και στα περίχωρά της. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvosrealestate.gr

Πωλείται μεζονέτα 120 τ.μ., με 50 τ.μ. ισόγειο χώρο, στη Βαρειά (επί του παραλιακού δρόμου), τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Πωλείται ανακαινισμένο πολυτελές διαμέρισμα, 95 τ.μ., 4ου ορόφου, με μεγάλες βεράντες, στην περιοχή του γηπέδου (Καλλιθέα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται παλιά μονοκατοικία 27 τ.μ. συν υπόγειο 27 τ.μ., με καταπληκτική θέα, στην Αγία Μαρίνα. Εξωτερική αποθήκη 14 τ.μ., ρεύμα, νερό, κτίζει 2 ορόφους. Τιμη 35.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr Πωλείται πλήρως ανακαινισμένο οροφοδιαμέρισμα, δυάρι 75 τ.μ., στην περιοχή Λαζαρέτου. Μεγάλος χώρος σαλόνι - τραπεζαρία, γωνιακή κουζίνα, άνετο Υ/Δ με 2 ντουλάπες, ευρύχωρο μπάνιο με γωνιακή μπανιερά (υδρομασάζ), έξτρα ντουλάπα, αυτόνομη θέρμανση, 2 A/C, μπαλκόνι, αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr/, info@realhouses.gr (κωδ. 268) ΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ., περιοχή Λαγκάδας, με αυλή και θέα. Τιμή 65.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται τριάρι διαμέρισμα στη Μυρογιάννη - Μακρύς Γιαλός, γωνιακό, 1ου ορόφου, 103 τ.μ., με μπαλκόνια και σε πολύ καλή κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται δυάρι 55 τ.μ. στην περιοχή του γηπέδου Μυτιλήνης, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας.

Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 150 τ.μ. το καθένα. Περιοχή Μακρύ Γιαλού. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται πολυτελές, πλήρως ανακαινισμένο οροφοδιαμέρισμα, δίπατο, 120 τ.μ., στην περιοχή Λαζαρέτου. Κάτω: Ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία με τζάκι, κουζίνα από άριστα υλικά, με πάσο και σποτάκια στο ταβάνι, ενσωματωμένες ηλεκτρικές συσκευές AEG (κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, ψυγείο), μεγάλο μπάνιο με υδρομασάζ, 2 Υ/Δ, μπαλκόνι. Πάνω: 1 Υ/Δ, WC, μεγάλη βεράντα 40 τ.μ., με υπέροχη θέα. Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, αυτόνομη θέρμανση, 3 Α/C. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr/, info@ realhouses.gr (κωδ. 267). Πωλείται δυάρι 50 τ.μ., 3ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Χωλ, ξεχωριστό Υ/Δ, άνετο σαλόνι, ξεχωριστή κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνι με τέντα και θέα, ηλιακός. Τιμή 53.000 €. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα 170τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200 τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται σπίτι με οικόπεδο στον Άγιο Ευδόκιμο, με συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλείται γωνιακή πέτρινη παλιά μονοκατοικία, σε οικόπεδο 120 τ.μ., με καταπληκτική θέα στο κάστρο, στο Συνοικισμό. Εντός σχεδίου, νερό, ρεύμα, κτίζει 155 τ.μ., 2 ορόφους συν υπόγεια (από την κάτω πλευρά ισόγειο). Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλούνται 2 ξεχωριστές μονοκατοικίες με αυλές, στα Μιστεγνά. Καινούργια παράθυρα, σκεπές, κουζίνες, μπάνια, ανακαινισμένες, με τζάκι, εξωτερικός φούρνος, 800 μ. από τη θάλασσα. Πωλούνται ή μαζί ή χώρια. Σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα, 43τ.μ., σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 140τ.μ., στην Καλλιθέα, με θέα. Σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 υπνοδωμάτια με δρύινα πατώματα, μπάνιο, WC, θέρμανση: καλοριφέρ, air-conditioner, ηλιακός. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 3ου ορόφου, 80τ.μ., με θέα στην Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στην Καλλονή και στη θέση «Μαλταίδενα» τριάρι 84 τ.μ., με 12 τ.μ. ημιυπαίθριο και 14 τ.μ. αποθήκη, στον 1ο όροφο διώροφης οικοδομής, σχεδόν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται ψιλικατζίδικο σε κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης, με όλο τον εξοπλισμό και το εμπόρευμα. Δεκτός κάθε λογιστικός έλεγχος. Τιμή 27.000 ευρώ. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

REALHOUSES

AEOLIAN ESTATE

Περγαμηνού Μαρίνα Ερμού 254 Τηλ. 22510 41196, κιν.6974472262 www.realhouses.gr

Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6947-949150

ASPIS REAL ESTATE

REALPRO

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ

Μποσταντά Άντζελα Hλία Bενέζη 2 Tηλ. 22510 40074, κιν. 6938477850 www.realpro.gr

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560

ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251

ΣΤΕΓΑΣΗ Φανάρας Θωμάς Κιν. 6948-172413, 6973-655735 e-mail: fanarastom@gmail.com

ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑ Καβέτσου 17 Τηλ. 22510 44243, κιν. 6936-626775 paraschi_k@yahoo.gr

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr

ΑΚΙΝΗΤΩΝ

XΩPIATEΛΛHΣ ΣTYΛIANOΣ

Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com

Iκτίνου 2 Kιν. 6977241294

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ

ΚΑΛΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ

WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045

Τηλ. 22520 31711, κιν 6974-142661 www.lesvos-realestate.com e-mail: m-estate@otenet.gr

KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣ EPMOY 278 Τηλ. 22513 00984, κιν 6943-472073 mkounellis@hotmail.com

ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr

LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή - Πρωτούλη 6947-021559 Ελευθ. Βενιζέλου 21 Agora Center, 1ος όροφος Μυτιλήνη 22510 41770 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας (Λαδάδικα) Τηλ. 22510 23781, 6932-315919 www.leonisrealestate.com e-mail: info@leonisrealestate.com

359251. Πωλείται πριν την Αρίσβη και πάνω στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής οικόπεδο 4 στρεμμάτων, 130.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται στη Λακέρδα, 70 μ. από κεντρικό δρόμο, οικόπεδο 10 στρεμ., με δυνατότητα δόμησης 185 τ.μ. και με θέα τον κόλπο της Γέρας. Τιμή 110.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται οικόπεδο στον κεντρικό δρόμο της Αρίσβης οικόπεδο 160 τ.μ., με δυνατότητα δό-

ΠΛΩMAPI

ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335, κιν. 6973-887531 www.mamakos.net info@plomari-houses.com

ΠΟΛIΧΝΙΤΟΣ HIBISCUS REAL ESTATE SERVICES ΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Κ. Δεληγιάννη 6, Ψαράδικα - Πολιχνίτος Τηλ. 22520 41885 Κιν. 6945-479497 www.buy-greek-property.co.uk info@buy-greek-property.co.uk

EPEΣOΣ LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή Πρωτούλη 6947-021559 Σκάλα Ερεσού 22530 52170 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

SAPPHO ESTATE Σάββα Ιωάννα Σκάλα Ερεσού 22530 52333 6972-502630 e-mail: info@sapphoestate.com

μησης 230 τ.μ.. Τιμή 120.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στο Πυργί μετά την Coca-Cola και πάνω στο δρόμο οικόπεδο 4 στρεμ., με θέα τον κόλπο της Γέρας και με οικοδομική άδεια για ανέγερση 200 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Στο Κιόσκι πωλείται οικόπεδο 340 τ.μ. με δυνατότητα δόμησης 340 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.


15

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Πωλείται ολοκαίνουργιο άνετο 4άρι με 3 υπνοδωμάτια, 120 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, 3ου ορόφου, με τζάκι, δρύινα πατώματα, βοηθητικό W.C., αποθήκη, αυτονομία και μεγάλη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 360τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Μεγάλη αυλή. Αποτελείται από 12 κύρια δωμάτια και 4 μπάνια. Διαθέτει 2 τζάκια. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 70τ.μ. το καθένα, σε διπλοκατοικία, με δυνατότητα εσωτερικής επικοινωνίας. 4 Υ/Δ, 2 κουζίνες, 2 σαλόνια, 2 μπάνια, μεγάλος χώρος αυλής - κήπου, στο Μεσαίο Χάλικα, τιμή 245.000. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικία 350 τ.μ. παλαιή, διατηρητέα, στο κέντρο της πόλης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται προνομιούχο νεόδμητο, ισόγειο, ημιτελές οροφοδιαμέρισμα, 115τ.μ., με αυλή, στη Νέαπολη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 76 τ.μ., με ημιυπόγειο 25 τ.μ. και αυλή, στον Πολιχνίτο. Καινούργια παράθυρα, ανακαινισμένη κουζίνα και μπάνιο, πέτρες Καρύστου στην αυλή, πλακάκια στο ημιυπόγειο και ντουλάπα, άνετη βεράντα με πλακάκια, μπόιλερ, εξωτερική αποθήκη. Κάτω: σαλόνι, ξεχωριστή κουζίνα, μπάνιο, μικρή αποθήκη. Πάνω: χωλ με ντουλάπα, 1 Υ/Δ, βεράντα. Τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr Πωλείται προνομιούχα νεόδμητη μεζονέτα, 120τ.μ., με 65τ.μ. ισόγειο, στη Βαρειά. Υπάρχει και γκαράζ, τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλούνται στο Ακρωτήρι, δύο πολυτελέστατες μεζονέτες ιδιωτικής κατασκευής, με επιπλέον ημιτελές διαμέρισμα 150 τ.μ. Βρίσκονται σε 1.500 τ.μ. οικόπεδο με καταπληκτική πανοραμική θέα, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια με ROCA ήδη υγιεινής, μάρμαρα σε όλα τα δάπεδα, τζάκια, μεγάλες extra ντουλάπες και πολλά επιπλέον ντουλάπια κουζίνας. Εξαιρετική περίπτωση επένδυσης. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μεζονέτα 1ου ορόφου 117τ.μ., κατασκευής 2005, με 3 Υ/Δ και 2 μπάνια, στη Βαρειά, τιμή 215.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικία στην Παναγιούδα, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα νεόδμητο, 105τ.μ., με 3 μεγάλα Υ/Δ, WC, μπάνιο, μεγάλο σαλόνι με τζάκι, κουζίνα με πάσο, με 30τ.μ. μπαλκόνια, 25τ.μ. γκαράζ και πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο τριάρι στην περιοχή Ακλειδιού, με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ανεξάρτητη αποθήκη. Τιμή 180.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στο Κιόσκι, μεγάλη ανεξάρτητη μονοκατοικία αποτελούμενη από ισόγειο υπερυψωμένο όροφο 125 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια και δύο μισθωμένα άνετα δυάρια στον πάνω όροφο, 62 τ.μ. και 59 τ.μ. αντίστοιχα. Βρίσκεται σε 290 τ.μ. οικόπεδο και υπάρχει υπόλοιπο Συντελεστή Δόμησης 39 τ.μ., για ανέγερση προσθήκης ή μιας ανεξάρτητης γκαρσονιέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 υπνοδωματίων, με δική του αυλή, στην Επάνω Σκάλα. Τιμή 120.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται προνομιούχο νεόδμητο ρετιρέ 2ου ορόφου, 70τ.μ., με 2 Υ/Δ, στο κέντρο της πόλης. Τιμή 140.000. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται μεζονέτα 100τ.μ., νεόδμητη, σε οικόπεδο 280τ.μ., με 3 Υ/Δ πανοραμική θέα, κήπος, 200μ. από τη θάλασσα. Επιπλέον 50τ.μ. βοηθητικός χώρος στο ισόγειο, τιμή προσιτή, στο Δ. Λουτροπολέως Θερμής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία 6 κύριων δωματίων, πλησίον κεντρικής αγοράς. Διατηρητέο κτήριο. Τιμή 180.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται πλήρως ανακαινισμένο δυάρι, 1ου ορόφου, στο Συνοικισμό, με θέα στη θάλασσα. Τιμή 80.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται μεζονέτα 145τ.μ., με επιπλέον βοηθητικούς χώρους, εμβαδού 80τ.μ., στην Αγία Μαρίνα, με καταπληκτική θέα. Τιμή 350.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με 2 μπάνια, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, μεγάλες βεράντες Τιμή 230.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ολοκαίνουριο δυάρι στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε τριώροφη οικοδομή. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται τριάρι οροφοδιαμέρισμα στο Καγιάνι. Πανοραμική θέα. Μεγάλη βεράντα. Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ολοκαίνουργια μονοκατοικία. 3 Υ/Δ. στα Πάμφιλα. Διαθέτει αυλή. Θέα στη θάλασσα. Δυνατότητα επεκτάσεως καθ’ ύψος, ενός ακόμη διαμερίσματος 100τ.μ. περίπου. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται γκαρσονιέρα 30τ.μ. στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δάφνης, 2ου ορόφου. Απέχει 150μ. από το μετρό. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται κατοικία 55τ.μ., με 50τ.μ. υπόγειο, σε προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., με απεριόριστη θέα, στις Νέες Κυδωνιές. Δυνατότητα επιπλέον δόμησης 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6974778561. Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων στην περιοχή Καμάρες Μυτιλήνης. Πανοραμική θέα της πόλης. Μικρή αυλή. Τιμή 80.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 3 Υ/Δ, στην περιοχή των Πύργων Θερμής. Διαθέτει υπόγειο γκαράζ, τιμή 220.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ. στην Ακαδημία. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία, διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητες γκαρσονιέρες, με δυνατότητα επέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στον Κάτω Χάλικα διώροφη μονοκατοικία 100τ.μ. (οικόπεδο 390τ.μ.). Σαλόνι με τζάκι, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας, 3 είσοδοι, μεγάλη αυλή με πρόσβαση για αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 104τ.μ., στην περιοχή Σουράδα Ακλειδιού, μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 μεγάλα υπνοδωμάτια, WC, μπάνιο. Πολυτελής Κατασκευή. Αυτόνομη θέρμανση. Γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο δυομισάρι, 65τ.μ., στο Βουναράκι. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, άνετο μπάνιο, μεγάλη αποθήκη (που μπορεί να γίνει δεύτερο υπνοδωμάτιο), βεράντα 30τ.μ. με θεά στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, ανεξάρτητη είσοδο;, άνετο παρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www.realpro.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 2ου ορόφου, 110τ.μ., με 3 Υ/Δ, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται νεόδμητο σε όροφο δυάρι διαμέρισμα, 50τ.μ., αρίστης κατασκευής, στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατάλληλο για εκμετάλλευση, με θέα. Τιμή 110.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, εμβαδού 29τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας 49.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται εξαιρετική ιδιόκτητη μεζονέτα 150τ.μ. στο Ακρωτήρι, με σχεδόν 1στρέμ. αυλή (μπρος - πίσω), με extra υπόγειο 80τ.μ. και 130τ.μ. περίπου βεράντες. 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα 2ου ορόφου, 85τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ολοκαίνουργιο νεόκτιστο διαμέρισμα 102τ.μ., 3 υπνοδωματίων, άριστης κατασκευής, βοηθητικό WC, στην περιοχή της Bαρειάς. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75τ.μ., με αποθήκη, ξεχωριστή αυτόνομη θέρμανση, μισθωμένο ισόγειο 15τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα στη Νεάπολη (επί της Κεντρικής Οδού). Με 3 Υ/Δ, extra βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένους όλους τους βοηθητικούς χώρους στο ημιισόγειο με μάρμαρα, εγκαταστάσεις κ.τ.λ.. Μεγάλες άνετες βεράντες και απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Πωλείται πολυτελέστατη βίλα 180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικές αποθήκες και γκαράζ, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καταπληκτική απεριόριστη θέα, σε 6 στρεμ. οικόπεδο. Μάστερ-ρουμ με ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μασίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Πυργί Μυτιλήνης, εμβ. 120τ.μ., άριστης κατασκευής, με πολυτελή υλικά και πανοραμική θέα στον κόλπο Γέρας, άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvosrealestate.gr

Πωλείται μεζονέτα στον Aφάλωνα 90τ.μ. και 500τ.μ. αυλή, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται καινούργια πολυτελής, προνομιούχα και αυτοτελής μονοκατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφίτα, με τζάκι και ηλιακό, στο κέντρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ. 134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνο), αυλή με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση. άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται διώροφο σπίτι στα Βατερά, 300μ. από τη θάλασσα, με θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. 130τ.μ. ο όροφος (ισόγειο: δυάρι και τριάρι και 1ος όροφος: μεγάλο τεσσάρι με τζάκι), σε οικόπεδο 900τ.μ., οικοδομήσιμο άλλα 250τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 61193, 6974-949625.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 120 τ.μ., με απεριόριστη θέα στον Κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται στου Καλαμάρη Παναγιούδας εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα, 130τ.μ., ανεξάρτητη, με 3 Υ/Δ, βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένο ημιυπόγειο 70τ.μ., αυλή, σε ιδανική τοποθεσία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διαμέρισμα στην Αγία Φωτεινή, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται πλησίον Γηπέδου οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ´ ορόφου, με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528. Πωλείται στην Καλλιθέα προνομιούχα διπλοκατοικία 250τ.μ. (ισόγειο διαμέρισμα 125τ.μ. και διαμέρισμα 125τ.μ. 1ου ορόφου), με αυλή. Διαθέτει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 125τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται συγκρότημα 11 δωματίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικόπεδο 500τ.μ., πέτρινης κατασκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται κατοικία 100 τ.μ., με αυλή 500 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται μονοκατοικία στην Kυπαρισσίων, μερικώς ανακαινισμένη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυλή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτητες γκαρσονιέρες/δυάρια/τριάρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτικό οικόπεδο, με πανοραμική θέα, 6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπερείς, άνετες οικίες, με ξεχωριστές εισόδους και τζάκι, από 36 έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέτες στην Παναγιούδα, από 108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή. Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετικές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διαμέρισμα τριάρι 85τ.μ., στην περιοχή Ολυμπιακής. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται στη Σουράδα διαμέρισμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. αποθήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερική σκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωματίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διατηρητέα μονοκατοικία, 120τ.μ. περίπου, σε άριστη κατάσταση εξωτερικά (επισκευές μόνο εσωτερικά). Με αυλή, έξτρα αποθήκη και υπόγειο, σε τιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Βερναρδάκη διατηρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στο σύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2 εισόδων, ιδανική για μετατροπή σε επαγγελματικές στέγες, γραφεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ´ όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμπερές, με θέα, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και αυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ. ημιισόγειο και 400 τ.μ. αυλή, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 60τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 100τ.μ., σε διπλοκατοικία με αποθήκη 30τ.μ. και γκαράζ, στη Σκάλα Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται διαμέρισμα 122 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, με 3 υπνοδωμάτια, WC, τζάκι, αποθήκη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδοτες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, 30, 50, 70, 80 και 100τ.μ., σε διαμερίσματα & μεζονέτες από 2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-807567 & 210 6395044, 22510 31747. Πωλείται προνομιούχα παραδοσιακή κατοικία, 650τ.μ., με βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται προνομιούχο πολυτελές, καινούργιο οροφοδιαμέρισμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία, με απεριόριστη θέα και αυλή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικία 75 τ.μ., σε οικόπεδο 136 τ.μ., χτίζει 163 τ.μ. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 110τ.μ., α´ ορόφου, σε διπλοκατοικία στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 103 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, όλο ανακατασκευασμένο. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 70τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, στην περιοχή Χάλικα, με μεγάλες βεράντες και πανοραμική θέα. Έτος κατασκευής 2007. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται διαμέρισμα διαμπερές, 85 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία 180τ.μ., στο κέντρο της αγοράς, βρισκόμενη σε οικόπεδο 280τ.μ.. Κατάλληλη για εμπορική εκμετάλλευση (ενοικιαζόμενα δωμάτια-γκαρσονιέρες). ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλούνται 2 γκαρσονιέρες από 34,5 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977241294.


16 Πωλείται αρχοντικό 200 τ.μ., υπόγεια και βοηθητικοί χώροί 100 τ.μ., σε άριστη κατάσταση. Έτος κατασκευής 1890. Βρίσκεται σε οικόπεδο 600 τ.μ. με ψηφιδωτές αυλές, το δε κτήριο σε καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται μονοκατοικία 90 τ.μ. στην Καλλιθέα, βρισκόμενη σε οικόπεδο 150 τ.μ., με σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, αποθήκη, μπάνιο και υπόγειο διαμορφωμένο σε μικρή γκαρσονιέρα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται προνομιούχα μονοκατοικία 95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2 στρέμ. οικόπεδο και πανοραμική θεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 90 τ.μ., στην περιοχή του Συνοικισμού, με θέα, 4 δωμάτια, καλοριφέρ, 2 υπνοδωμάτια. Υπολείπονται 80τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com

Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσσια μεζονέτα 125τ.μ., στην Παναγιούδα, με διαμορφωμένο υπόγειο 70τ.μ. και οικόπεδο 300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ. στο Βουναράκι, σε άριστη κατάσταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο 240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120 τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com Πωλείται οικία στα Πάμφιλα 100 τ.μ. και μία γκαρσονιέρα καινούργια. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται 2 τριάρια, 65 τ.μ. το καθένα, 40 τ.μ. βεράντα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονος στο Βουναράκι (διπλοκατοικία υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 120 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, WC, αποθήκη, 3 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται ημιισόγειο πολυτελές διαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, στο κέντρο της Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινισμένη, με απεριόριστη θέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528. Πωλείται καινούργιο προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές, 85 τ.μ., σε διώροφο κτίσμα, με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό, στο κέντρο της Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528. Πωλούνται διαμερίσματα α’ ορόφου, 47 τ.μ., με γκαράζ 25 τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό θερμοσίφωνα, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται κεντρικό κατάστημα 100τ.μ., με 60τ.μ. αποθήκη, σε εμπορικό σημείο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται αποθήκη στην Παγανή 200 τ.μ., με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος ή βιομηχανικού. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται πολύ μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται αποθήκη στην Χρυσομαλλούσα ισογείου, 150 τ.μ., σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται μικρό γραφείο, ευρισκόμενο στην αρχή της Ερμού (πλησίον Alpha Bank).Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται κατάστημα εκμισθωμένο στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται καταστήματα από 280 τ.μ. έως 335 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλούνται γραφείο-διαμέρισμα 120τ.μ., ι´ όροφος, προνομιούχα, μισθωμένα, πλησίον Μητροπόλεως. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται κατάστημα 108 τ.μ. για οποιαδήποτε χρήση, με αυλήπάρκινγκ, στο 12ο χλμ. Μυτιλήνης - Πλωμαρίου, περιοχή Ντίπι, δίπλα στο πρατήριο ΕΚΟ. Πληρ. τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

Πωλείται κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην περιοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περιλαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πατάρι και α´ όροφο. Συνολικά 169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 20625.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 360 τ.μ. και 500 τ.μ. προαύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύνολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www. leonisrealestate.com Πωλούνται καταστήματα 125 τ.μ., στο δρόμο για τη χωματερή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται αποθήκες στη Χρυσομαλλούσα, από 45 τ.μ. μέχρι 90 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 90 τ.μ. + πατάρι, στην Ελ. Βενιζέλου. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται υπερυψωμένο ισόγειο για επαγγελματικό χώρο, 57 τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην Παγανή επαγγελματικός χώρος 1.200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 106 τ.μ., με επιπλέον πατάρι, στην Ελ. Βενιζέλου 29, Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 6976-626973, 22510 29206. Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κατάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ. ημιυπόγειο, πλησίον Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528.

Πωλείται κατάστημα 150 τ.μ. στην κεντρική αγορά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com

Ενοικιάζεται στην οδό Ικτίνου πλεονεκτικό γραφείο 4ου ορόφου, ιδανικό για επαγγελματική στέγη, σε κεντρικότατη πολυκατοικία στην αρχή της οδού Καβέτσου. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται επαγγελματικός χώρος 900τ.μ., επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης Καλλονής, πλησίον ξενοδοχείου «Μυτιλάνα». Έκταση οικοπέδου 8στρέμ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται γραφείο 35 τ.μ. περίπου, ορόφου, 20 μ. από την κεντρική Ερμού, πλησίον Εθνικής Τράπεζας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται ένα κατάστημα, 140 τ.μ. στον Ποταμό. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Ενοικιάζεται συγκρότημα 2 ολοκαίνουργιων γραφείων, χωρίς κοινόχρηστα, είτε συνολικά είτε μεμονωμένα, πλησίον κεντρικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα στην Παγανή Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται αποθήκη-συνεργείο, καινούργια, 135τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται αποθήκη υπόγεια στα Πυργέλλια. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται ανεξάρτητο κατάστημα 20τ.μ. ισόγειο, με 20τ.μ. πατάρι, πλησίον Ερμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται γκαράζ 23τ.μ., στην περιοχή της Καλλιθέας, 22.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., με μεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσομαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com

Ενοικιάζονται 2 ολοκαίνουργια καταστήματα, αρίστης κατασκευής, γενικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, 150 τ.μ. και 170 τ.μ., στην Παγανή, στο ύψος του Κτηνιατρείου. Διαθέτουν άνετο χώρο φορτοεκφόρτωσης και θέση στάθμευσης. Τιμές χαμηλές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-9901. Ενοικιάζεται κατάστημα 75 τ.μ., στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται κατάστημα επί της προκυμαίας, κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μεγάλη μονοκατοικία κατάλληλη για επαγγελματική στέγη, 145 τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται γραφείο γ’ ορόφου, 50 τ.μ., με πρόσοψη, στο πάρκο, Ικτίνου 2. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Ενοικιάζεται γραφείο 1ου ορόφου, 62,5 τ.μ., στην Ελευθερίου Βενιζέλου 5, δίπλα στο πρώην «Ατλάντικ». ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ. Πληρ. τηλ. 22510 43200. Ενοικιάζεται μαγαζί στην κεντρική αγορά, 43 τ.μ.. Πέτρινοι τοίχοι, δυνατότητα δημιουργίας παταριού. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 110 τ.μ., πίσω από την κεντρική αγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528. Ενοικιάζεται γραφείο 26τ.μ. 2ου ορόφου, στην Ικτίνου. Σε χαμηλή τιμή, ιδανικό για κάθε χρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστημα 160τ.μ. στο 5ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζονται 2 καταστήματαεπαγγελματικοί χώροι, 70 & 40 τ.μ. αντίστοιχα, μαζί ή και μεμονωμένα, στη Χρυσομαλλούσα, Θουκυδίδη & Κανάρη, πρώην αξονικός τομογράφος «Ιατρική Διάγνωση». Πληρ. τηλ. 22510 47474, 6978-292195. Ενοικιάζεται κατάστημα (βιοτεχνικό κτήριο) 100τ.μ. με 40τ.μ. πατάρι στο Γαϊδαρανήφορο, ιδανικό για συνεργείο, βαφείο και εμπόριο αλουμινίων κ.τ.λ. Τιμή πολύ χαμηλή - μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αποθήκη. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται καινούργια κεντρικά προνομιούχα καταστήματα 450τ.μ. (3Χ150) στο 3ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης - Θερμής (ενοικιάζονται και μεμονωμένα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πωλούνται στην Πέτρα 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνομη θέρμανση, σε 4 στρεμ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται επιχείρηση εμπορίας τροφίμων (μετά από 10ετή λειτουργία), ευρισκόμενη εντός κεντρικής αγοράς Μυτιλήνης (μετά τη Μητρόπολη). Εμβαδόν καταστήματος 24τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται επιχείρηση - καφενείο, στην οδό Ιωακείμ Γ5 (στενάκι αγοράς), τιμή λογική. Mόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6948915881. Πωλείται επιχείρηση στούντιο περιποίησης άκρων, σε πολύ προσιτή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 45110, 6979-676767. Πωλείται εν λειτουργία επικερδής επιχείρηση ουζερί-εστιατόριο, στην πλατεία Καλλονής. Σταθερή πελατεία, ανοδική πορεία. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6979705151. Πωλείται επικερδής επιχείρηση ταβέρνα-ψησταριά, στο κέντρο της Μυτιλήνης, λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. τηλ. 22510 45922.

Πωλείται επιχείρηση fast food (καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέπα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως. Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6980-785927. Πωλείται κατάστημα 45 τ.μ. στην Ερμού, περιοχή της Επάνω Σκάλας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται επικερδής επιχείρηση καφετέρια-πιτσαρία στην πλατεία Καλλονής. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22530 22755 6976-837749, κ. Νίκος. Πωλείται οπωροπαντοπωλείο πρατήριο άρτου, επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6989-919130, 22510 42346. Πωλείται επικερδής επιχείρησηψητοπωλείο, στο κέντρο της πόλης. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6973371491.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενοικιάζεται προνομιούχο κεντρικό κατάστημα 120τ.μ., με 60τ.μ. πατάρι, στην περιοχή της μαρίνας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται μπετονιέρα και αναβατόριο Ρομπόκα βαρέως τύπου, με μηχανές Diesel - Μαλκότσι, 12 & 15 ΗΡ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 6936-897033. Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσίμων για πρατήριο, χωρητικότητας 2.350 λίτρων, τύπος Mazda T2500, με αντλία, μετρητή και 120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μηχανολογικός έλεγχος. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948601773. Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίουταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5μ. μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988907798, κ. Ντίνα.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Ενοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμμάτων επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας, στο ύψος του Καρα Τεπέ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Πωλείται στο Πυργί οικόπεδο 2 στρεμ., με συντελεστή δόμησης 160 τ.μ., με ρεύμα, νερό, έτοιμη περίφραξη και θέα στον κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο στην περιοχή Φάρος, 13 στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200 τ.μ., με 12 μ. πρόσοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Νέων Κυδωνιών, 850 τ.μ. με 200 τ.μ. συντελεστή δόμησης, τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λάρσος, 8,5 στρεμ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με γεώτρηση. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4 στρεμ., με 200 τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στο Χάλικα οικόπεδο 0,5 στρέμ., με συντελεστή δόμησης 400 τ.μ. + το γκαράζ, με απεριόριστη θέα και 3 προσβάσιμους δρόμους. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20 στρεμ., επανω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται 2 οικόπεδα στην Καλλονή, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός σχεδίου πόλεως (κεντρική περιοχή). Εμβαδόν 257 τ.μ. και 252 τ.μ. αντίστοιχα. Λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 22530 22146. Πωλείται στον Αφάλωνα οικόπεδο 365 τ.μ., με παλιά πέτρινη οικία 90 τ.μ., με θέα στη θάλασσα. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, επίπεδο, περιφραγμένο, με μεγάλη πρόσοψη στη δημοτική οδό (13 μ.). Χτίζει 320 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr

Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη, 4 στρεμ., με 200 τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οικόπεδο 7 στρεμ. στην περιοχή της Πέτρας (Πετρί). Πανοραμική θέα, μεγάλη πρόσοψη στο δρόμο. Τιμή 90.000 ευρώ, συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6977637313, 6974-123430. Πωλείται οικόπεδο 60 τ.μ. (με παλιό πέτρινο κτίσμα) στον Πλάτανο, με πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο (Ευριπίδου 7). Συντελεστής δόμησης 1,0. Χτίζει 2 ορόφους (2 μεγάλες γκαρσονιέρες με αυλή). Τιμή 35.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Πωλείται μικρό οικόπεδο, στη θέση Βουναράκι Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στην Κάτια οικόπεδο 1 στρεμ., με συντελεστή δόμησης 180 τ.μ., με μια μικρή κλίση 10% και με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο 136 τ.μ. με την άδεια οικοδομής 160 τ.μ., στην περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο 923 τ.μ., στον Άνω Χάλικα (στους Δυο Αγίους), με πανοραμική θέα στη θάλασσα, μικρή κλήση, πάνω στο δημοτικό δρόμο. Χτίζει 160 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας! Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr

Πωλούνται 2 οικόπεδα 4 στρεμ. πάνω σε δημοτικό δρόμο και με απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται ποσοστό εξ αδιαιρέτου ελαιοκτήματος στη θέση «Κέντρο» και τοποθεσία Κουφόπετρα, επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, συνολικής έκτασης 10 στρεμ.. Πληρ. τηλ. 210 7491292 και 22510 26914 Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη Νεάπολη. Θέα στη θάλασσα. Τιμή 200.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 4.000 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην περιοχή Νεάπολη Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται οικόπεδο 2 στρεμ., στην περιοχή των Πύργων Θερμής, άρτιο, χτίζει 200 τ.μ., με απεριόριστη θέα. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., στις Καμάρες. Πληρ. τηλ. 6977241294.


17

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Πωλείται οικόπεδο 7 στρεμ., που χτίζει 230 τ.μ., στην περιοχή των Πύργων Θερμής. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 1 στρέμ., εντός οικισμού, που χτίζει 400 τ.μ., στη Θερμή. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 300 τ.μ., εντός οικισμού, περιοχή Βουναράκι, με απεριόριστη θέα, κατάλληλο για επένδυση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 250τ.μ. (χτίζει 250τ.μ.), στην Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο παραθαλάσσιο 225 στρεμ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται επίπεδο προνομιακό οικόπεδο 317 τ.μ. στην Σκάλα Σικαμινιάς. Οικοδομούνται 127 τ.μ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται στα Λουτρά οικόπεδο 410 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο (εντός σχεδίου). Το οικόπεδο είναι επίπεδο, αρδεύσιμο, βρίσκεται πάνω στο δημοτικό δρόμο, σε ήσυχη περιοχή, με εύκολη πρόσβαση (άκρη του οικισμού). Χτίζει 340 τ.μ.. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4.500 τ.μ., εκτός οικισμού, στη Νεάπολη, με θέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4.000 τ.μ., εκτός οικισμού, στη Θερμή. Χτίζει 200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο στους Πύργους Θερμής, εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο. Τιμή 110.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται περιφραγμένο οικόπεδο 372τ.μ., επί κεντρικού δρόμου στο Ίππειος, με παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Έχει μέσα μικρή παλιά μονοκατοικία και μεγάλη αυλή με δέντρα. Πληρ. τηλ. 22510 31167 και 6976-601192. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτίζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 290 τ.μ., στην περιοχή του Δικαστηρίου. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 7στρεμ. στη Λακέρδα. Θέα στη θάλασσα. Διαθέτει γεώτρηση, ρεύμα. Κτίζει 260τ.μ.. Τιμή 170.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται οικόπεδο 4.600 στρ., στον Ε. Χάλικα. Κοντά ρεύμα και νερό, περιφραγμένο, δε χρειάζονται επιπλέον εργασίες, αρκετό μέρος του οικόπεδου φλατ, κτίζει 150 τ.μ. συν 150 υπόγεια (ισόγειο από την κάτω πλευρά), με πανοραμική θέα σε κάστρο, λιμάνι, Βαρειά, Χάλικα, βουνά, πόλη. Πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλείται οικόπεδο 3.000 τ.μ. στο Πυργί επί της κεντρικής οδού, με θέα στον κόλπο της Γέρας. Άρτιο, οικοδομήσιμο και επίπεδο. Με άδεια οικοδομής. Μπορούν να χτιστούν 200 τ.μ. Σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή του Περάματος, εντός οικισμού. Χτίζει 200τ.μ.. Δεν απαιτούνται χωματουργικές εργασίες. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη θέση Λακέρδα - Χριστός, 200μ. περίπου από τη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 10,5 στρεμ. στον Κάτω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 6.500 τ.μ., στο Χάλικα (κοντά στην πόλη), με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 400στρεμ. περίπου, στη θέση Μάλαθρα Παρακοίλων Λέσβου. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 5,5 στρεμ., με 130 ρίζες ελιές, στην περιοχή Κώμη, θέση Τάψα. Πληρ. τηλ. 6972-442460.

Πωλείται οικόπεδο στην Αρίσβη, 265 τ.μ., εντός οικισμού, με άδεια οικοδομής. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται προνομιακό οικόπεδο στο Μόλυβο, 11.000τ.μ., με γεώτρηση. Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, με πρόσοψη σε κεντρικό οδικό άξονα. Πληρ. τηλ. 6948-202060.

Πωλείται οικόπεδο 5στρεμ. στη Νεάπολη, πάνω από το «Ολύμπικο». ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στα Βατερά προνομιακό παραθαλάσσιο οικόπεδο 2,5 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 3 πολυτελείς πέτρινες μεζονέτες. Σύνολο δόμησης 400τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μοναδικό οικόπεδο 450τ.μ. περίπου, στην περιοχή Γηπέδου, με εξαιρετική προοπτική εκμετάλλευσης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφαπτόμενο σε δύο δρόμους, με απεριόριστη πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 4.200τ.μ. στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής, γεώτρηση, ρεύμα και παροχή νερού δήμου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com

Πωλείται οικόπεδο στη Βαρειά, εντός οικισμού, 1 στρέμμα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμμάτων, στην Παγανή (επί του κεντρικού δρόμου). Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου, πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη». Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενοδοχείο - δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Α Απόφοιτος του Goethe Institut και με μητρική γλώσσα τα γερμανικά παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Γερμανικών για όλα τα επίπεδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe. Πληρ. τηλ. 6984505902.

Φιλόλογος με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Πλούσιο υλικό σημειώσεων, παράδοση μαθημάτων με υπολογιστή, ιδιαίτερη πείρα σε μαθητές με δυσλεξία στο μάθημα της Έκθεσης. Δυνατότητα οργάνωσης μικρών γκρουπ. Τιμές φιλικές. Δυνατό-

Ζητείται κοπέλα με εμπειρία για τυλίχτρια πίτας σε ψητοπωλείο. Πληρ. τηλ. 22510 45516 (από τις 12 μ. και μετά). Πολυεθνική εταιρεία, πρωτοπόρος στον τομέα διατροφής-ευεξίας, ζητά άμεσα άτομα άνω των 23 ετών για στελέχωση τμη-

μάτων μάρκετινγκ, & διοικητικής οργάνωσης. Δεν απαιτείται προϋπηρεσία. Επιθυμητή γνώση διαδικτύου. Παρέχεται εκπαίδευση - υψηλές αποδοχές - προοπτική καριέρας. Πληρ. τηλ. 6988-954483, www.extra xrima.gr Ζητείται πεπειραμένος ψυκτι-

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4 στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου, 100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ - ΔΕΥΑΜ - ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 1.000 τ.μ. στην περιοχή Αγ. Μαρίνας. Επίπεδο με πανοραμική θέα. Οικοδομούνται 500 τ.μ.. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρ. στη Σκάλα Συκαμινέας, με πανοραμική θέα προς το χωριό και τη θάλασσα, κατάλληλο για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για παραθεριστικές κατοικίες. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται στη Σκάλα Καλλονής προνομιακό οικόπεδο 880 τ.μ., 30 μ. από την παραλία. Χτίζει 400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ. για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932 315919, www.leonis realestate.com Πωλούνται 2 επίπεδα οικόπεδα, 4 στρεμ. το καθένα, στο Ακρωτήρι. Οικοδομούνται 160τ.μ. + 80τ.μ. υπόγειο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 10.000τ.μ., στην Πέτρα Λέσβου. Ιδανικό για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου - Πλωμαρίου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στις

λαδικές εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974478717.

Φιλόλογος με 12ετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυμνασίου - λυκείου - ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση-Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για πανελ-

Φιλολογίας, με πολυετή πείρα, παραδίδει μαθήματα ισπανικών. Προετοιμασία για πτυχία DELE (Inicial, Intermedio, Superior). Τμήματα ολιγομελή ή ατομικά. Πληρ. τηλ. 6932-434235.

κός, καταρτισμένος στην επαγγελματική ψύξη, κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου. Πληρ. τηλ. 22510 48108. ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Νηπιαγωγός αναλαμβάνει υπεύθυνη φύλαξη μικρών παιδιών και βρεφών. Επίσης ενδιαφέρεται και ως υπάλληλος γραφείου. Κάτοχος

Καμάρες, με θέα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή για το οικόπεδο με την άδεια οικοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932 - 622045, 22510 46450, www.lesvosrealestate.gr

Πωλείται αγροτεμάχιο 4στρεμ. άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Αγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά (πλησίον Τούμπας Βουρνάζου). Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972-228721, 6945-482614.

Πωλείται οικόπεδο 140 τ.μ., επί της κεντρικής οδού στη Λουτρόπολη Θερμής, με άδεια οικοδομής που χτίζει 2 μεζονέτες, 80 τ.μ. εκάστη. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919.

Πωλείται προνομιούχο, μοναδικό οικόπεδο, επί της παραλίας της Πέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500 τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528.

ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Δίδεται οικόπεδο 1 στρ. εντός οικισμού, στα Αλυφαντά για αντιπαροχή. Πληρ. τηλ.6977241294.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πωλείται Smart, μοντέλο 2000, με φουλ έξτρα. Λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Από τη Hertz Autohellas πωλούνται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα διετίας - τριετίας, μικρού και μεγάλου κυβισμού. Πληρ. τηλ. 22510 37355 & 6936173447.

Πωλείται Mercedes Sport Coupe Look AMG, 2.000 cc, full extra, με δερμάτινα καθίσματα και γυάλινη οροφή. Πληρ. τηλ. 6982-770592.

Πωλείται μηχανή Honda Varadero 1.000 κ.κ., σε άριστη κατάσταση (γκαράζ). Πληρ. τηλ. 6932-455112. Πωλείται μηχανή Υamaha Fazer 1.000 cc, έκδοση FZ1S, μοντέλο 2007, 15.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση, φυλασσόμενη σε κλειστό γκαράζ, έξτρα μανιτάρια Υamaha, bagster, εργοστασιακός συναγερμός Abus, όλα τα service σε αντιπροσωπεία, τιμή 8.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973-403114, 22510 45046, Νίκος. Πωλούνται φορτηγά α) Mercedes 817, μοντέλο ‘94, με ανατροπή και γερανό, 8,5 μ., τιμή 14.800. β) Mitsubishi Canter FH 100, 6 τόνων μικτό βάρος, ανατροπή, μοντέλο του ‘95, τιμή 13.500. γ) Φορτηγό Οm, ανατρεπόμενο, σπαστά πλαϊνά, 4 τόνοι μικτό βάρος, τιμή 3.800. δ) Μηχανήματα i) τσάπα GCB, μοντέλο του ‘90, 12.500 ευρώ, ii) φορτοτάκι Bobcat 843, τιμή 9.500, iii) Φορτοτάκι στενό, 90 εκ. φάρδος, βενζινοκίνητο, ειδικό για οικοδόμουςσοβατζήδες, 3.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6945-797607.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ Πωλείται φουσκωτό Jocker 370 γαστράτο, με στρατιωτικές προδιαγραφές (ύφασμα Orca 1670 Denier, μεταλλικές βαλβίδες, 4 αεροθάλαμοι, γάστρα βαρέως τύπου), Yamaha 25ΗΡ, κονσόλα, κάθισμα, τρέιλερ, τέντα, φωτισμό. Το σύνολο είναι άβρεχτο. Πληρ. τηλ. 6936-897033.

Πωλούνται χειροποίητα κυνηγετικά όπλα. Πληρ. τηλ. 6936897033. Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6 καρέκλες και μπουφέ, χειροποίητη του 1948, καρυδιά ψημένη, σε άριστη κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6976-331127, 22510 45046, Έφη.

Μ Α Θ Η Μ Α Τ Α

τητα μαθημάτων και στις περιοχές Γέρας, Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 6976-595767.

Α Γ Ο Ρ Α ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στην περιοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών & Goethe Institut. Παραδίδει μαθήματα γερμανικών σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα πτυχία, σε μαθητές, φοιτητές, ενηλίκους. Παράδοση μαθημάτων και με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (internet). Πληρ. τηλ. 6937-

012529, 22510 48545. Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών, Ιστορίας κι Έκθεσης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ. 6973746278.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ διπλώματος ECDL και γνώσεις αγγλικής γλώσσας EDEXCEL. Πληρ. τηλ. 6976-606157. Έμπειρη μαία αναλαμβάνει προετοιμασία τοκετού σε εγκυμονούσες, παρέχει βοήθεια στο σπίτι σε λεχώνες και νεογνά και αναλαμβάνει φύλαξη νεογνών. Πληρ. τηλ. 6937-373792.

Κοπέλα με πιστοποιητικό ECDL, άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ, αγγλικά επιπέδου Lower και με κάρτα ανεργίας από ΟΑΕΔ, ζητά εργασία ως υπάλληλος γραφείου. Πληρ. τηλ. 6974-877958. Κυρία από τη Βουλγαρία, με προϋπηρεσία, ζητά απασχόληση για φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων, όλες τις ώρες (πρωί και

βράδυ). Πληρ. 710605.

τηλ.

6984-

Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945985466.


18 ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΧΡΗΣΙΜΑ Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΤΡΙΤΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ 07.45 - 20.30

ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Αερ. Γιανναρέλλη 28 Τηλ. 22510 40001

ΤΡΙΤΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 17.30 - 07.45

ΣΥΣ. ΦΑΡ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΙΡ. & ΧΡΙΣ. Χρυσομαλλούσας 30 Εκκλησία Τηλ. 22510 42922 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ: 21.12.2010 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΛΙΣΣΟΣ”

19.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 12.30 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

“ΜΥΤΙΛΗΝΗ” 18.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

04.00 ΠΡΟΣ

ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία 22510 22776 Αστυνομία 22510 41911 Πυροσβεστική 199 Νομαρχία 156 Νοσοκομείο 22510 57700 Δημαρχείο 22510 27777 Τελωνείο 22510 28311 Λιμεναρχείο 22510 24115 Δημ.Θέατρο 22510 37194 Υπ. Αιγαίου 22510 38200 Δικαστήριο 22510 45489 TEΔK 22510 27333 Ταχυδρομείο 22510 28823 Μητρόπολη 22510 40892 Ραδιοταξί 22510 25900 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873 Σταθμός Αστικών Λεωφ. 22510 46436 Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 2251025670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Νοσοκομείο Πυροσβεστική Αστυνομία Λιμεναρχείο Ο.Α.Αεροδρόμιο Ο.Α. ΚΤΕΛ Ταχυδρομείο Επαρχείο Αegean Airlines

22540 82000 22540 22199 22540 22200 22540 22225 22540 92700 -1 22540 22214 -5 22540 22464 22540 22462 22540 22996 22540 92720

Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Δ/νση Δασών Ν Λέσβου ανακοινώνει ότι: Με την αρ. 44739/5798/08-122010 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, που στάλθηκε για να αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα Μύρινας, χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση της Ελένης Ξύκη, έκταση εμβαδού 1.964,13 τ.μ. στη θέση «Παρκιά» περιφέρειας του Δ.Δ. Πλατέος του Δήμου Μύρινας ως μη δασική (παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79 «Περί προστασίας των δασών κ.λπ.»). Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τελευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Β.Α. καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου. Μυτιλήνη 08 -12-2010 Ο Δ/ντής Δασών Ν. Λέσβου Φώτιος Κράλης Δασολόγος, MSc

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η Δ/νση Δασών Ν Λέσβου ανακοινώνει ότι: Με την αρ. 45833/5955/17-12-10 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, που στάλθηκε για ανάρτηση στο κοινοτικό κατάστημα Δ. Ν. Κούταλης χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση του κ. Κουτσογιάννη Χρήστου, έκταση εμβαδού 4.066,05 τ.μ. στην θέση «Ράχη» της περιφέρειας Δ.Δ. Τσιμανδρίων του Δήμου Ν. Κούταλης ως μη δασική (παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79 «Περί προστασίας των δασών κ.λπ.»). Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τελευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Β.Α. καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου. Μυτιλήνη 17-12-2010 Ο Διευθυντής Δασών Ν. Λέσβου Φώτιος Κράλης Δασολόγος, MSc

Η Δ/νση Δασών Ν Λέσβου ανακοινώνει ότι: Με την αρ. 44568/5766/0812-10 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, που στάλθηκε για ανάρτηση στο κοινοτικό κατάστημα Μούδρου χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση του κ. Κωνσταντίνου Σιδηρέλλη, έκταση εμβαδού 1.581,63 τ.μ. στη

θέση «Παλαιόμυλος» περιφέρειας Δ.Δ. Ρουσσοπουλίου του Δήμου Μούδρου ως μη δασική (παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79 «Περί προστασίας των δασών κ.λπ.»). Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τελευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Β.Α. καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου. Μυτιλήνη 08-12-2010 Ο Διευθυντής Δασών Ν. Λέσβου Φώτιος Κράλης Δασολόγος, MSc

Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων «Ευποιία» Καλλονής

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 08: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ (Κωδ. 57): Άλλη συνδρομή για τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (ΠΕΡΙΛΗΨΗ)

ΨΗΦΙΣΜΑ Σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 η πρόεδρος του Συλλόγου συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Συλλόγου με θέμα: τον πρόωρο θάνατο του προ λίγων μηνών ενεργού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργία Μπίρη. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης καταθέτουμε ψήφισμα: 1) Στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσης. 2) Να παρευρεθούν η πρόεδρος και απάντα τα μέλη του Δ.Σ.. 3) Να δοθεί χρηματικό πόσο 50 ευρώ για την αποπεράτωση του Αγίου Νεκταρίου. 4) Να δοθεί χρηματικό ποσό 50 ευρώ στη Σίτιση Ηλικιωμένων Καλλονής. 5) Ματαίωση στα προγραμματισμένα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. 6) Αναβολή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 7) Το παρόν ψήφισμα θα δοθεί στην οικογένεια της εκλιπούσης και θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» και στο περιοδικό «ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΙΚΑ». Εκ μέρους του παλαιού και καινούργιου Δ.Σ. ΕΥΠΟΙΙΑ απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό στη φίλη και συνεργάτιδα Γεωργία Μπίρη. «Αλησμόνητη Γεωργία. Στις ψυχές μας έμεινες ως σύμβολο “Ανθρώπου Αληθινού”. Το δέντρο είπε: ο Κύριος γνωρίζεται απ’ τους καρπούς του. Ήσουν ευλογημένο δέντρο φυτεμένο “στον Κήπο της Εκκλησίας”, που τώρα μεταφυτεύτηκες στον κήπο της “Επουράνιας Βασιλείας”. Απέκτησες “εκλεκτούς καρπούς”. Τα δυο αγαπημένα σου παιδιά. Κουράστηκες, θυσιάστηκες, πόνεσες. “Κοιμήσου” ήσυχα, εσύ που έδωσες ό,τι χρωστούσες στην ζωή! Αγάπη, υπομονή, πίστη. Υπήρξες δραστήριο μέλος του Δ.Σ. απ’ το 1999 και για έξι χρόνια κατείχες την θέση της αντιπροέδρου. Προσέφερες με τον δικό σου τρόπο ακούραστα, πάντα καλοσυνάτη και με το χαμόγελο στα χείλη. Αγαπούσες όλο τον κόσμο και λάτρευες το χωριό σου την Καλλονή. Ήσουν καλή κόρη, σύζυγος, στοργική μητέρα και τρυφερή γιαγιά. Καλή μου, από κει ψηλά που είσαι, μη μας ξεχνάς. Αναπαύσου εν ειρήνη. Εμείς θα σε θυμόμαστε πάντα. Αντίο, αγαπημένη μας Γεωργία. Αιωνία η μνήμη σου.» Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΥΠΟΙΙΑ

SUDOKU ΕΥΚΟΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Μυτιλήνη, 14.12.2010 Κωδικός Πρόσκλησης: 46

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καλεί τους φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων - ΟΤΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην Κατηγορία Πράξης: «Δημιουργία Δημόσιων Τουριστικών Υποδομών». Ειδικότερα οι προτάσεις που θα υποβληθούν στην ανωτέρω κατηγορία πράξης θα πρέπει να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη σύνδεση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας μέσω της προστασίας και της ανάδειξής του, με την διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας και δύνανται να περιλαμβάνουν έργα υποδομής για την προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς και επικουρικά δράσεις προμήθειας-εξοπλισμού, προβολής-προώθησης και ενημέρωσης κοινού. Η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 5.562.858,75 € και προέρχεται από πόρους του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από τις 17.12.2010 μέχρι και τις 18.03.2011 (καταληκτική ημερομηνία πρόσκλησης). Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεύθυνση: 1ο χλμ Μυτιλήνης-Λουτρών, 81100 Μυτιλήνη, τις ώρες 9:00 έως 15:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς, επί αποδείξει, με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής. Η αναλυτική πρόσκληση και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www. pepba.gr και www.espa.gr Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των τεχνικών δελτίων και άλλες διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην: Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη διεύθυνση: 1ο χλμ Μυτιλήνης-Λουτρών, 81100 Μυτιλήνη, στα τηλέφωνα 2251352022, αρμόδια κα Ιουλία Κονδύλη (e-mail: ikondyli@mou.gr) Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου

ΜΕΤΡΙΟ

Κ Τ Ε Ο

ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Προαγγελία γάµου

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ο Γιαρλός Παναγιώτης του Ιωάννη και της Ευστρατίας, το γένος Μανωλιά, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στις Νέες Κυδωνιές, και η Καμαριάνου Ασπασία του Γεωργίου και της Ελένης, το γένος Βλάχου, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μυτιλήνη, πρόκειται να παντρευτούν στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.”

E Θ NI KH TPAΠ E ZA 415/470156-97

A LP HA BA NK

∆ΥΣΚΟΛΟ

601-00-2002-008741

TPAΠ EZA Π E IPA IΩ Σ 5709-017817-954

ΓE NI KH TPA ΠE ZA 9800145525-7

E MΠO P IKH TPA ΠE ZA 85231511

ΣΥ ΝΕ ΤΑΙ ΡΙ ΣΤΙ ΚΗ TPA ΠE ZA

ΛYΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α A T H E N S A I R WAY S ΤΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 19:10 - 20:00

ΛEΣBOY - ΛHMNOY 000432850013

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ

MA RFI N E GN ATI A BA NK

20:30 - 21:20

0266727426


19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ενώσεις συνεταιρισμών σε κρίση TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Μονόδρομος η αξιοποίηση των ακινήτων τους

τoυ NIKOY MANABH οικονομική κατάσταση των Ενώσεων Συνεταιρισμών της Λέσβου και της Λήμνου σχεδόν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια δεν ήταν καλή. Είναι επίσης αλήθεια ότι μετά το 2006, οπότε μπήκε σε εφαρμογή η νέα ΚΑΠ, η θέση τους χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο. Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τη μείωση ή το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων από την ΑΤΕ, έχουν κάνει ακόμη χειρότερη τη θέση των Ενώσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε οριακό σημείο και οι δύο. Αυτή την περίοδο τίθεται εν αμφιβόλω το κατά πόσο οι δύο προαναφερόμενες Ενώσεις μπορούν όντως να παίξουν τον παρεμβατικό τους ρόλο στην αγροτική παραγωγή. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι τοπικό, αλλά πανελλαδικό. Η

Η

πλειοψηφία των ενώσεων συνεταιρισμών της χώρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ή, για να είμαστε ακριβείς, έχουν πάψει να συγκεντρώσουν τα προϊόντα που παράγουν τα μέλη τους κι είναι ζήτημα χρόνου η κατάρρευσή τους. Οι ΕΑΣ Λήμνου και Λέσβου δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση, αλλά είναι πολύ εύκολο κι αυτές να καταλήξουν έτσι.

Στην ΕΑΣ Λέσβου Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η ΕΑΣ Λέσβου δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τις ποσότητες ελαιολάδου που χρειάζεται για την τυποποίησή της, την ίδια στιγμή που ιδιώτες έμποροι αγοράζουν από ιδιωτικά και συνεταιριστικά ελαιοτριβεία της Λέσβου μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου και πληρώνουν τους παραγωγούς μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τα όσα

συζητιούνται στη Μυτιλήνη, ένας τουλάχιστον έμπορος έχει εξασφαλίσει μεγάλη πίστωση από μεγάλη τυποποιητική επιχείρηση της χώρας και αγοράζει συνεχώς λάδια, τα οποία τα στέλνει στην Αθήνα. Η ΕΑΣ Λέσβου, για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, αδυνατεί να μπει δυναμικά στην αγορά του λαδιού και να δεσμεύσει τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, είτε με τη χορήγηση προκαταβολών είτε με άμεση πληρωμή των ελαιολάδων που αγοράζει. Ο διευθυντής της ΕΑΣ Λέσβου, Στρατής Χατζηδημητρίου, που έχει κάθε λόγο να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της Ένωσης, μας είπε ότι η οικονομική στενότητα είναι δεδομένη, όμως η Ένωση συνεχίζει να αγοράζει λάδια από τους συνεταιρισμούς, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθούσε και στο

παρελθόν. Ωστόσο, είναι πιο προσεκτική στη χορήγηση προκαταβολών. Πάντως, άλλες πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Κι όσο δεν παίρνονται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση, τόσο το πρόβλημα οξύνεται. Είναι δε ορατός ο κίνδυνος η Ένωση να χάσει θέσεις από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, που κατέβαλε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να τις κατακτήσει, κι αυτό γιατί οι ποσότητες των βρώσιμων ελαιολάδων που έχει συγκεντρώσει στις δεξαμενές της έως σήμερα είναι πολύ μικρότερες από τους 1.800 τόνους που τυποποιεί κατ’ έτος. Ως λύση στο πρόβλημα αυτό έχει προταθεί η πώληση ακινήτων της Ένωσης, προκειμένου να αποκτήσει κεφάλαια κίνησης. Αυτά θα της επιτρέψουν να αγοράζει λάδια και να κατακτήσει και πάλι κυρίαρχη θέση στο

χονδρεμπόριο του ελαιολάδου στο νησί. Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί εδώ και μήνες, ωστόσο μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν έχει υιοθετηθεί από το Δ.Σ. τής ΕΑΣ Λέσβου. Μια άλλη λύση είναι το σύστημα πώλησης και υπογραφής σύμβασης επαναγοράς ακινήτων. Με τον τρόπο αυτό, η ΕΑΣ Λέσβου θα πάρει στα χέρια της ζεστό χρήμα για να κινηθεί στην αγορά. Τα ακίνητα που θα πουλήσει δε θα τα χάσει, μια και οι συμβάσεις αυτού του τύπου προβλέπουν την αυτόματη επαναγορά τους. Η αποπληρωμή γίνεται σταδιακά, συνήθως με ετήσιες δόσεις. Επί της ουσίας είναι μια διαφορετική μορφή δανεισμού, η οποία βέβαια έχει κόστος, αλλά στη σημερινή χρονική συγκυρία αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την ΕΑΣ Λέσβου. nman@emprosnet.gr

Εκλογές σε 10 ημέρες μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου, γιατί απέρριψαν το σχέδιο εξυγίανσης

Άνω - κάτω η ΕΑΣ Λήμνου της ANAΣTAΣIAΣ ΣΠYPI∆AKH εξελίξεις στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου μετά την καταψήφιση πρότασης εκποίΡησηςαγδαίες των περιουσιακών της στοιχείων. Η γενική συνέλευση της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου ήταν επεισοδιακή, καθώς στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ακολούθησε, παραιτήθηκαν τα μέλη και αποφασίστηκε η άμεση προκήρυξη εκλογών για τις 27 του μήνα. Μία μέρα μετά τις εξελίξεις, έσπευσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Μαρινάκης. Οι ανεπάντεχες εξελίξεις ρίας ήρθε ισόπαλο με 12 ήρθαν να δημιουργήσουν ψήφους υπέρ και 12 κατά νέα προβλήματα στις ήδη και σύμφωνα με το καταυπάρχουσες, κυρίως οικο- στατικό για την περίπτωση νομικές, εκκρεμότητες της ισοψηφίας, απορρίφθηκε ΕΑΣ Λήμνου. Όλα ξεκίνη- η πρόταση. σαν μετά την πρόταση που Πώς έγινε… κατέθεσε ο πρόεδρος της Ο Σάββας Βαρελτζής είχε ΕΑΣΛ, Σάββας Βαρελτζής, δηλώσει πριν την ψηφογια την εκποίηση των πεφορία ότι θα παραιτηθεί ριουσιακών στοιχειών. Η πρόταση που κατατέθη- από πρόεδρος του διοικηκε στη γενική συνέλευση, τικού συμβουλίου σε πεαφορούσε στην εκποίηση ρίπτωση που απορριφθεί του συγκροτήματος του η πρόταση. Στην έκτακτη εκκοκκιστηρίου και όχι συνεδρίαση που ακολούμόνο των δύο κτηρίων, την θησε, ο πρόεδρος της ΕΑτριγωνική αποθήκη και το ΣΛ υπέβαλε την παραίτηκτήριο της Πυροσβεστι- σή του και ο αντιπρόεκής, της προϋπάρχουσας δρος, Παλαιολόγος Κυαπόφασης. Το σχέδιο εξυ- ριαζής, δε δέχθηκε να αγίανσης που τέθηκε στη ναλάβει τη θέση του προέγενική συνέλευση και ζη- δρου. Αυτό ήταν και το έτήθηκε η έγκρισή του, με- ναυσμα για τις παραιτήτά από ψηφοφορία άλλαξε σεις και των άλλων μελών τα δεδομένα και τους σχε- του διοικητικού συμβουδιασμούς του Δ.Σ.. Το α- λίου, οπότε στη συνέχεια, ποτέλεσμα της ψηφοφο- στη βάση των όσων το κα-

ταστατικό ορίζει, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εκλογές. Η ημερομηνία που ορίστηκε για τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΑΣ Λήμνου είναι η Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Σε πολιτικούς και κομματικούς λόγους για κάποια από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και σε συναισθηματικούς για κάποια άλλα, τα οποία δεν επιθυμούσαν να εκποιήσουν τα περιουσιακά της στοιχεία, απέδωσε τις παραιτήσεις των μελών τού Δ.Σ. ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΕΑΣΛ, Σάββας Βαρελτζής. «Αν δεν πληρώσουμε», δήλωσε ίδιος, «τους αμπελοκαλλιεργητές, του χρόνου δε θα παράγουν σταφύλια, επομένως η Ένωση θα κλείσει και όλα τα υποθηκευμένα περιουσιακά της στοιχεία θα τα έπαιρνε η Αγροτική Τράπεζα σε εξευτελιστική τιμή. Κατεβάσαμε σχέδιο εξυγίανσης της Ένωσης, αλλά δυστυχώς το απέρριψαν, και για πολιτικο-κομματικούς και για συναισθηματικούς λόγους. Δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία της Ένωσης. Εύχομαι στο νέο διοικητικό συμβούλιο να πετύχει τους στόχους του.»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, που φέρεται να διεκδικεί τη θέση του προέδρου, δήλωσε στο «Ε» για τις εξελίξεις: «Μετά την παραίτηση από τη θέση του προέδρου τής ΕΑΣ του κ. Βαρελτζή και τη μη αποδοχή της θέσης από τον κ. Κυριαζή, πήρα άμεσα την απόφαση για να παραιτηθώ και εγώ, ώστε να πάμε σε εκλογές και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν πρόχειρη, διαφώνησα και κατέθεσα δική μου πρόταση. Επιβάλλεται να συνεργαστούμε όλοι ώστε να συνεχίσει η οργάνωση προς όφελος όλων των παραγωγών. Σε διαφορετική περίπτωση, τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για τους αγρότες και τους παραγωγούς του νησιού. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αντιμετωπίσιμη.» Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το συγκρότημα του εκκοκκιστηρίου, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία τής ΕΑΣ Λήμνου, είναι υποθηκευμένα και υποτιμολογημένα στο 1/3 της αγοραίας αξίας τους. Σ’ ό,τι αφορά στις τρέχου-

σες ανάγκες της Ένωσης, αυτές ανέρχονται περίπου σε 2.000.000 ευρώ και αφορούν στο υπόλοιπο ποσό της περσινής παραγωγής που παραμένει απλήρωτο, όπως και η παραγωγή τού 2010 για τους αμπελοκαλλιεργητές, που φτάνει περίπου στο 1.200.000 ευρώ, καθώς και το σύνολο αποπληρωμής προηγούμενων δανείων, 600.000 ευρώ. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στους αμπελο-

καλλιεργητές, που περιμένουν να πληρωθούν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων το υπόλοιπο της περσινής, αλλά και μέρος της φετινής παραγωγής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η ΕΑΣ εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό, αυτό μπορεί να πληρωθεί στις αρχές του νέου χρόνου και μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου.

Ενστάσεις για την εξισωτική ΕΑΣ Λέσβου ανακοίνωσε ότι η προθεΗεξισωτική σμία υποβολής των ενστάσεων για την αποζημίωση του έτους 2008 λήγει την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου. Η υποβολή των ενστάσεων θα γίνεται στα γραφεία τής ΕΑΣ Λέσβου, Αλκαίου 21, Μυτιλήνη.


20

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Στο στόχαστρο του Δ.Ν.Τ., oι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

ΔυΝαΤή σφαλιάρα στους νησιώτες τoυ NIKOY MANABH ι μειωμένοι συντελεστές τού Φ.Π.Α. που ισχύουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν μπει στο στόχαστρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η προτεινόμενη από το Δ.Ν.Τ. κατάργησή τους θα έχει άμεσες και καταστρεπτικές επιπτώσεις στις χειμαζόμενες τοπικές νησιώτικες οικονομίες. Σήμερα οι συντελεστές Φ.Π.Α. είναι μειωμένοι κατά 30% για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αποτέλεσμα της κατάργησης θα είναι οι τιμές στα εισαγόμενα στα νησιά προϊόντα να αυξηθούν κατακόρυφα. Για παράδειγμα, τα προϊόντα που είναι ενταγμένα στον υψηλό συντελεστή τού Φ.Π.Α., θα πωλούνται κατά 7% ακριβότερα, αφού από το 16% ο Φόρος θα ανέβει στο 23%. Ανάλογα θα αυξηθούν και οι άλλοι μειωμένοι κατά 30% σήμερα συντελεστές. Το θέμα αποκάλυψε η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβου, που με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν πάρει

Ο

ή σχεδιάζουν να πάρουν, είναι κυριολεκτικά η ταφόπετρα για όλους εμάς που κατοικούμε στα νησιά. Ανάμεσα στα άλλα, η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. έχει και βαθιά συμβολική αξία, γιατί κατακτήθηκε από τους νησιώτες μετά από σκληρούς αγώνες των κατοίκων της Λέσβου.».

Η πρώτη σελίδα της έκθεσης του Δ.Ν.Τ. και η προτεινόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για γεωγραφικούς λόγους

Λέει η «Έκθεση» Πώς έχουν, όμως, τα πράγματα; Την περασμένη Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά τον έλεγχο που έκανε στα δημόσια οικονομικά της χώρας μας το Νοέμβριο. Στην έκθεση αυτή αναφέρεται ότι τα έσοδα του Φ.Π.Α. στη χώρα μας υστερούν κατά 32% σε σχέση με τον κοινοτικό μέσο όρο. Γι’ αυτό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) κρίνει αναγκαίο να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα από αυτόν το φόρο. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θεωρείται απαραίτητο να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Μια από τις προτάσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης τού Δ.Ν.Τ. είναι και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών τού Φ.Π.Α. που ισχύουν στα νησιά

του ανατολικού Αιγαίου.

Δεν είναι δεσμευτική, αλλά… Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Δ.Ν.Τ. σε αυτήν τη φάση δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, ωστόσο πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί άμεσα να γίνει.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαμπρόπου λος, «στην ουσία, οι προτάσεις τού Δ.Ν.Τ. είναι ζητήματα που ήδη έχουν συζητηθεί με την ελληνική κυβέρνηση και έχει συμφωνηθεί η υλοποίησή τους». Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που τίθεται θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών τού Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου. Το θέμα είχε τεθεί και την περασμένη άνοιξη, όταν αποφασίσθηκε η πρώτη αύξηση των συντελε-

στών. Τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα επιμελητήρια και τοπικούς φορείς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εφαρμογή του. Ο βασικός λόγος που τότε δεν προχώρησε η κατάργηση ήταν ότι τα έσοδα του κράτους θα είχαν μια οριακή βελτίωση, πλην όμως κρίθηκε πως οι τοπικές νησιώτικες οικονομίες θα οδηγούνταν σε καταστροφή. Τώρα, βέβαια, το θέμα επανέρχεται όχι ως συζήτηση μεταξύ κυβερνητικών κύκλων, αλλά ως πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο δε διακρίνεται για τις κοινωνικές του ευαισθησίες, ούτε φυσικά ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις νησιωτικές κοινωνίες από κατάργηση των μειωμένων συντελεστών τού Φ.Π.Α.. nman@emprosnet.gr

Άρχισαν οι αντιδράσεις δη παρέμβαση για το θέμα έκανε ο βουλευτής της Ήτέθεσε Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός, ο οποίος καερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Γαληνός, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως, «δεδομένης της εφεκτικότητας που δείχνει η κυβέρνηση στα κελεύσματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η είδηση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση. Οφείλω δε να υπενθυμί- τις παραγωγικές. Η εφαρσω», συνεχίζει ο κ. Γαλη- μογή των μειωμένων συνός, «ότι τα χαμηλότερα ντελεστών έγινε, μετά αποσοστά Φ.Π.Α. στα νη- πό αγώνες, για να εξισιά πραγματώνουν τη συ- σορροπηθούν κατά ένα νταγματική επιταγή της μέρος τα μειονεκτήματα νησιωτικότητας και απο- της νησιωτικότητας που σκοπούν να εξισορροπή- αντιμετωπίζουν τα νησιά σουν έστω και στοιχειω- και φυσικά οι πολίτες. Οι δώς το συγκριτικά μεγα- λόγοι αυτοί συνεχίζουν λύτερο κόστος που συνε- να υπάρχουν ως τις μέπάγεται η δραστηριοποί- ρες μας και γι’ αυτό δεν ηση σε συνθήκες μεγά- μπορούμε να διανοηθούλης απόστασης και συ- με ότι θα υπάρξει κυβέρχνά απομόνωσης από την νηση που θα ανατρέψει ηπειρωτική Ελλάδα. Συν- αυτή την ευνοϊκή ρύθμιθήκες οι οποίες για τα ση.» νησιά του Βορείου Αιγαί- Ο πρόεδρος της Ένωσης ου είναι πράγματι οξυμ- Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, σημείμένες.». Ο πρόεδρος του Επιμελη- ωσε: «Ούτε να το σκέτηρίου Λέσβου, Γιώργος φτομαι δε θέλω ότι θα Ορφανός, τις επόμενες καταργηθούν οι μειωμέημέρες θα στείλει επι- νοι συντελεστές. Μπορεί στολή στον υπουργό Οι- να είναι πρόταση-εντολή κονομικών, ζητώντας να τού Δ.Ν.Τ., αλλά πρέπει παραμείνουν τα πράγμα- να καταλάβει η κυβέρνητα ως έχουν. Σε δήλωσή ση ότι δεν αντέχουμε άλτου στο «Ε», χθες, υπο- λο. Να βρουν από άλλες στήριξε: «Η κατάργηση πηγές τους πόρους που των μειωμένων συντελε- χρειάζονται. Όλες οι επιστών τού Φ.Π.Α. θα είναι χειρήσεις του τουριστιη ταφόπλακα στις οικο- κού τομέα ζούνε από τα νομίες των νησιών μας, έτοιμα. Όταν τελειώσουν τόσο για τις εμπορικές ε- αυτά, θα κλείσουν και οι πιχειρήσεις όσο και για επιχειρήσεις μας. Τέτοια

μέτρα μάς οδηγούν σε αδιέξοδο.», Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Είναι φανερό ότι η υιοθέτηση

της παραπάνω πρότασης θα καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της

Νάσος Γιακαλής:

«Όχι στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.» Περιφερείας Βορείου Αιγαίου, Νάσος Ο«Τοαιρετός Γιακαλής, σε δήλωσή του στο «Ε» σημειώνει: ενδεχόμενο αυτό θα μας βρίσκει αντίθετους, διότι μας εξομοιώνει με την ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών και συγκεκριμένα το αυξημένο μεταφορικό κόστος που επιβαρύνει τα νησιά μας. Δε δεχόμαστε επ’ ουδενί αυτή την εξομοίωση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τη θεωρούμε απαράδεκτη και καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, η οποία θα είναι επιζήμια για την οικονομία των νησιών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε άμεσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, τα νησιά της οποίας θίγονται από την πρόταση του Δ.Ν.Τ..»

χώρας, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτραπεί μια τόσο δυσμενής εξέλιξη. Καλούμε όλους τους φορείς της Περιφέρειας να αντιδράσουν με ενωτικό

τρόπο για δεύτερη φορά, ώστε να μη γίνει πράξη αυτή η ανάλγητη πρόταση, που θα καταδικάσει σε οριστικό μαρασμό το ζωτικό χώρο των νησιών μας.»


Το παρελθόν των οικονομικών επεμβάσεων το ερώτημα αν οι διεθνείς οικονομικοί έλεγχοι, δημοσιονοΣμικού ή παρεμφερούς τύπου, ωφελούν ή βλάπτουν τις επιτηρούμενες χώρες, η απάντηση δεν είναι μία στην ιστορία. Όπως είδαμε την περασμένη βδομάδα, ο «πατριάρχης» των δημόσιων οικονομικών A. Aνδρεάδης την περίοδο του Μεσοπολέμου συμπέραινε: 1. Επιτρέπουν στις χώρες που χρεωκοπούν ή βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης, να ξαναμπούν στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές και να δανείζονται. 2. Περιορίζουν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα των επιτηρούμενων χωρών και κάποτε τις μετατρέπουν σε προτεκτοράτα. H αμφίσημη εκτίμηση προκύπτει από τότε που εμφανίστηκαν οι έλεγχοι, κατά τη δεκαετία τού 1870, ως τις αρχές του 20ού αιώνα. H δεύτερη Διάσκεψη Ειρήνης της Χάγης (1907) έθεσε και το θεσμικό πλαίσιο των διεθνώς οικονομικών επεμβάσεων. Μέχρι τότε, οι διακανονισμοί γίνονταν «άναρχα», με τις Μεγάλες Δυνάμεις ή τους ισχυρότερους να επεμβαίνουν, κατά βούληση, εναντίον των ασθενέστερων. Είτε απειλούνταν εθνικά και κρατικά οικονομικά συμφέροντα είτε ιδιωτικά πολιτών τους. H τακτική αυτή, που αργότερα θα ονομαστεί πολιτική των κανονιοφόρων, ξεκινά από τα μέσα του 19ου αιώνα. Τη διατυπώνει και την προσωποποιεί ο υπουργός Εξωτερικών και κατοπινά πρωθυπουργός της Βρετανίας, Πάλμεστρον. H επέμβαση μιας χώρας σε μια άλλη - και με στρατιωτικά μέτρα - είναι «νόμιμη» για την προάσπιση συμφερόντων των υπηκόων τους. Ένα από τα πρώτα θύματα, μάλιστα, αυτής της πολιτικής ήταν η Ελλάδα τού 1850, με την περίφημη στην εποχή της «υπόθεση Πατσίφικο». Επιβλήθηκε ναυτικός αποκλεισμός στον Πειραιά κι άλλα λιμάνια, επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε αποζημίωση για οικονομικές ζημιές που απαιτούσε ο έμπορας Nτ. Πατσίφικο με βρετανική υπηκοότητα (υποτίθεται ότι όχλος κατέστρεψε το σπίτι του). H υπόθεση αυτή είναι πολύ γνωστή. Άγνωστη είναι η κατάληψη της Μυτιλήνης μισό αιώνα αργότερα από τους Γάλλους, λόγω οθωμανικής «στάσης πληρωμών»! Μια χαρακτηριστική περίπτωση επέμβασης για δημόσια χρέη...

21

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Μια άγνωστη σελίδα της λεσβιακής ιστορίας, με πρωταγωνιστές τους Γάλλους δανειστές του σουλτάνου

Κατάληψη της Μυτιλήνης λόγω… χρέους! Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΣ

ριν από έναν αιώνα, ο γαλλικός στόλος της Μεσογείου είχε αποπλεύσει πάνοπλος από την Τουλόν. Τα πολεμικά πλοία «πρόκειται να καταλάβουν λιμένα της Τουρκίας ή την Σμύρνην ή την Θεσσαλονίκην ή την Mυτιλήνην», έγραφε ο ελληνικός Τύπος της εποχής. O κλήρος έπεσε στην τελευταία. Μάλλον επειδή η κατάληψη δε θα προκαλούσε εμπλοκή των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, οι οθωμανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί ήταν ελάχιστες και οι κάτοικοι στη μεγάλη πλειονότητα Έλληνες (100.000 έναντι 12.000 Οθωμανών κ.ά.). Στις 5 Νοεμβρίου 1901 τα γαλλικά πολεμικά αγκυροβολούσαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Δυο μέρες μετά θ’ αποβιβαστούν και στις 8 Νοεμβρίου το νησί θα βρίσκεται ουσιαστικά υπό κατοχή. Το γεγονός συνιστά την πρώτη ευρωπαϊκή κατάληψη στην ιστορική διαδρομή της, αλλά και την πρώτη επέμβαση του 20ού αιώνα που γίνεται λόγω... στάσης πληρωμών! Τον προηγούμενο αιώνα, βεβαίως, είχαν προηγηθεί πολλές παρόμοιες και θ’ ακολουθήσουν κι άλλες στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, με πρωταγωνιστές κυρίως τους Γαλλο-Βρετανούς. H τουρκοκρατούμενη Μυτιλήνη είχε επιλεγεί από το Παρίσι για επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου απειλούνταν γαλλικά συμφέρο-

Π

Γαλλική δύναμη κατοχής πριν από 109 χρόνια, έξω από το τελωνείο Μυτιλήνης. Πρώτη ενέργεια αμέσως μετά την αποβίβαση, η κατάσχεση του… ταμείου του Τελωνείου

ντα. Το πρόσχημα ήταν η μη εξόφληση χρεών της Κωνσταντινούπολης προς Γάλλους πιστωτές-επενδυτές. H κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται από τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν είχαν διακοπεί οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Πύλης και Παρισιού. Αν και ο Σουλτάνος είχε αποδεχθεί να τις εξοφλήσει άμα τη εμφανίσει του γαλλικού στόλου, η κατάληψη προχώρησε, αφού στο μεταξύ οι απαιτήσεις είχαν πολλαπλασιαστεί και επεκταθεί. O ιστορικός Στρ. Αvαγvώστoυ, που έχει ασχοληθεί με το θέμα, γράφει για την κατάληψη: «Κατελήφθη το τελωνείο καθώς και το τηλεγραφείο της πόλης, χωρίς καμμιά αντίσταση εκ μέρους των οθωμανικών αρχών. Το πρώτο άγημα των Γάλλων κατέλαβε το τελωνείο, ενώ το δεύτερο το τηλεγραφείο και συγχρόνως περίπολοι, από 10

άνδρες η κάθε μια, περιπολούσε στους δρόμους της πόλης. Καθώς εκτυλισσόταν η επιχείρηση, o μoυτεσαρίφης Resid πασάς (Οθωμανός διοικητής) αρκέσθηκε να επιδώσει γραπτή διαμαρτυρία στον Caillard (υποναύαρχος, διοικητής της μοίρας), δηλώνοντας ότι έλαβε από την Κωνσταντινούπολη το νέο ότι η διαφορά των δύο χωρών έληξε και ότι αναγκάζεται να υποκύψει μπροστά στη δύναμη πυρός (τα κανόνια των γαλλικών πλοίων είχαν στραφεί εναντίον του φρουρίου της πόλης) και ότι δε θα προέβαινε στην παραμικρή ενέργεια ένοπλης αντίστασης. H γαλλική σημαία αντικατέστησε το οθωμανικό έμβλημα στα κτήρια του τελωνείου και ένας επιθεωρητής ανέλαβε τη διαχείρισή του. Όσα χρηματικά ποσά βρέθηκαν στα ταμεία του τελωνείου, κατασχέθηκαν και κατατέθηκαν στο υποκατάστη-

Ο Γάλλος διοικητής της μοίρας, υποναύαρχος Caillard, που κατέλαβε τη Μυτιλήνη

μα της Οθωμανικής Τράπεζας στη Μυτιλήνη, όπου επίσης υψώθηκε η γαλλική σημαία...»

Η αποχώρηση H κατάληψη του νησιού διήρκεσε τόσες μέρες, όσες χρειάστηκαν για ν’ αποδεχθεί η οθωμανική κυβέρνηση το σύνολο των γαλλικών αξιώσεων. Στις 11 Νοεμβρίου (με το νέο ημερολόγιο) οι Γάλλοι αποχώρησαν, αφού ειδοποίησαν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσινγκτον για την πλήρη ικανοποίηση των γαλλικών απαιτήσεων από την Πύλη. Οι περιπέτειες, όμως, της υπό χρεωκοπία οθωμανικής κυβέρνησης για οικονομικούς λόγους, δε σταματούν εδώ. Αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα, όπως και οι κοινές δανειακές περιπέτειες με την Ελλάδα... (Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ημερησία».)

Οι Έλληνες έμειναν με την ελπίδα... κατάληψη της τουρκοκρατούμενης ΜυτιHμικταλήνης από τους Γάλλους προκάλεσε ανάαισθήματα στην Ελλάδα. Από τη μια, κρυφή ελπίδα για απελευθέρωση. Εκτός τόπου και χρόνου. Το νησί θα περίμενε ακόμη ως τους Βαλκανικούς Πολέμους. Οι Έλληνες της Λέσβου όχι μόνο δεν κινδυνεύουν, διαβεβαίωνε ο αθηναϊκός Τύπος, αλλά τώρα είναι πιο ασφαλείς. O προβληματισμός επικεντρώνεται στις οικονομικές επιπτώσεις της κατάληψης, δεδομένου ότι η

σχετικά μεγάλη εμπορική κίνηση βρίσκεται σ’ ελληνικά χέρια. Μια ανταπόκριση του γαλλικού περιοδικού «L’Illustration» δίνει το κλίμα που επικρατεί: «H άφιξη των επτά γαλλικών πλοίων στη Μυτιλήνη έγινε δεκτή από τον πληθυσμό του νησιού με δυο διαφορετικούς τρόπους. Ενώ οι Έλληνες έδειξαν χαρούμενοι και εξεδήλωσαν χωρίς κόπο την ειλικρινή τους χαρά στη θέα της τρίχρωμης γαλλικής σημαίας, οι Τούρκοι συνοφρυώθηκαν.» Ενδιαφέρον

έχει και η επόμενη μέρα, όπως την περιγράφει το ίδιο περιοδικό: «Οι Τούρκοι, αφού ξανάγιναν κύριοι της κατάστασης, αποφάσισαν να πάρουν τη ρεβάνς για την ταπείνωση που υπέστησαν, για τα ειρωνικά χαμόγελα των Ελλήνων και για τον ενθουσιασμό που αυτοί έδειξαν προς τους Γάλλους ναύτες. Εξ αιτίας της οργής, που συνεχιζόταν επί πολύ χρονικό διάστημα, έγιναν αιματηρές συμπλοκές σε ορισμένα μέρη...»


ΠOΛITIΣMOΣ

!

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου το «Σινέ Αρίων». Ο κινηματογράφος εύχεται στον κόσμο Χαρούμενα Χριστούγεννα και τον περιμένει και πάλι από την επομένη της γιορτής.

Εντυπωσίασε η «Πάραλος» με την παράσταση της «Ανατολής»

● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα

«Τραγούδα μου να σου… χορέψω» της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ίναι ήδη περασμένες 8. Στα παρασκήνια του Δημοτικού Θεάτρου επικρατεί σχετική ησυχία, αναμονή και μια κάποια αγωνία. Έχει προηγηθεί φυσικά πολύωρη αναστάτωση και τρέξιμο πάνω - κάτω, αφού οι στολές είναι πολλές και οι συντελεστές ακόμη περισσότεροι. Ποιος θα φορέσει τι και πότε, ποιοι θα αλλάξουν μεταξύ τους, οι χορευτές και ειδικά οι χορεύτριες αλληλοβοηθιούνται στις λεπτομέρειες. Κάθε χώρα έχει τη δική της φορεσιά και κάθε φορεσιά μεταφέρει τη δική της ιστορία και παράδοση εξ Ανατολών, στο πρώτο μέρος από τις «Γειτονιές του Κόσμου» της «Παράλου». Όποιος παρακολούθησε την παράσταση για δεύτερη φορά το βράδυ της Κυριακής, μάλλον εντυπωσιάστηκε περισσότερο από την πρώτη. Οι δεκάδες χορεύτριες και χορευτές, Έλληνες και μη, ανάμεσά τους και ορισμένοι καινούργιοι, έμοιαζαν να πατούν τώρα με πιο «σταθερά» βήματα, να κινούνται στη σκηνή με άλλον «αέρα». Αν μη τι άλλο, μετά από τόσους μήνες δουλειάς, η Ανατολή έχει γίνει πλέον… δεύτερη πατρίδα τους. Για όσους τουλάχιστον δεν κατάγονται ήδη από κάποια χώρα της.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Περιοδική έκθεση με θέμα «Απολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων»

Έως Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 στο Επιμελητήριο «Λογοτεχνία του φανταστικού» - Έκθεση με κείμενο και εικόνα του Γιώργου Τυρίκου - Εργά

Έως Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

Ε

στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γέρου, με τίτλο «Shades of Love»

Σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο θέατρο του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» «Μαγεμένες Ιστορίες από τη Λέσβο και τη Λήμνο» Μουσική παράσταση με αφήγηση παραμυθιών

Αύριο Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου Γεωργιανοί χοροί επί σκηνής

Χοροί και τραγούδια από οκτώ συνολικά περιοχές: Καππαδοκία, Αρμενία, Γεωργία, Κύπρο, Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη, Λίβανο και Αφγανιστάν, που πλαισιώθηκαν από μια «tribal» χορογραφία με έντονα ανατολίτικα στοιχεία, καθώς και ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το έπος «Μαχαμπραχάτα» της Ινδίας. Πάντα με την ενδιάμεση αφήγηση της Εύας Γιαννίκου, που μετέφερε τους θεατές-ακροατές από τη μια χώρα στην άλλη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι το χρώμα, αλλά τα μάτια που ενδιαφέρουν σ’ αυτό το ταξίδι σε χρώματα και αρώματα Ανατολής.

Σαλπάροντας για τη Δύση… Η «Ανατολή» κλείνει τον κύκλο της

Αφήγηση… μαγεμένων παραμυθιών ι συγγραφείς Γιώργος ΤυΟρίκος - Εργάς και Κώστας Ζαφειρίου μεταμφιέζονται σε παραμυθάδες και αφηγούνται παραμύθια από το βιβλίο «Μαγεμένες Ιστορίες απ’ τη Λέσβο και τη Λήμνο», με τη συνοδεία μουσικής από λύρα, κιθάρα, ούτι και φλάουτο. Οι δύο αυτές παραστάσεις πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στις 8 το απόγευμα, στο θέατρο του ΦΟΜ στη Μυτιλήνη, και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ είναι καλεσμένα όλα τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά. Τα παραμύθια από το βιβλίο «Μαγεμένες ιστορίες απ’ τη Λέσβο και τη Λήμνο» των εκδόσεων «Αιολίδα» είναι βασισμένα σε λαϊκά παραμύθια των δύο νησιών μας και μιλούνε για τον ύπουλο γίγαντα του Μούδρου, για τα ανδραγαθήματα των γαϊδάρων, για τον Κούνελο και τον Ποντικό, για τα παθήματα του Στρατή και για πολλά άλλα.

με μια παράσταση στη Χίο στις 15 Ιανουαρίου και με τη μουσικοχορευτική ομάδα να έχει «δέσει» πολύ καλύτερα μέσα από αυτή, όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος της «Παράλου», Δημήτρης Καρπούζης. Τι ακολουθεί; Μα φυσικά η… Δύση. Είπαμε, όλοι χωράνε στη μουσικοχορευτική σκηνή της «Παράλου». Με το νέο έτος, τα μέλη της ξεκινούν και πάλι πρόβες, αυτήν τη φορά κάνοντας ένα «πέρασμα» από διάφορες χώρες της Ευρώπης, πιθανόν και από την Αμερική, αλλά και από τα νησιά του Ιονίου, η παράδοση των οποίων πλησιάζει τη Δύση. Μια παράσταση που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από το Γραφείο Νεότητος και Κατήχησης

στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Χριστουγεννιάτικη συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα, από τη χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» και τη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων στις 20:00 στο θέατρο του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» «Μαγεμένες Ιστορίες από τη Λέσβο και τη Λήμνο» Μουσική παράσταση με αφήγηση παραμυθιών

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην Αγιάσο Εγκαίνια του Εκθετηρίου Ειδών Λαϊκής Τέχνης Καρναβαλικού Μουσείου του Δήμου

Πάμε Σινεμά; «ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ» Έως Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου «Ασταμάτητο», του Τόνυ Σκοτ (περιπέτεια) Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Γουάσιγκτον, Κρις Πάιν, Ροζάριο Ντόσον, Κέβιν Νταν Ώρες προβολής (Αίθ. 1): Παρασκευή στις 22:00, Σάββατο και Κυριακή στις 19:30 και στις 22:00, Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00, Τετάρτη στις 19:30 και στις 22:00, Πέμπτη στις 22:00 «Somewhere», της Σοφία Κόπολα (κοινωνική) Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ντορφ, Ελ Φάνινγκ, Λόρα Ράμσεϊ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Μισέλ Μόναγκαν, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Τρίτη στις 21:30, Τετάρτη στις 19:00 και στις 21:30, Πέμπτη στις 21:30

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Δωρεά του Δημήτρη Νικορέτζου στο Σκαλοχώρι ια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στις 7, στο Δημοτικό Θέατρο Μ Μυτιλήνης, το Γραφείο Νεότητος και Κατήχησης της Μητρόπολης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σχετική ομιλία, παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα που θα τραγουδήσουν παραδοσιακές χορωδίες, αλλά και βυζαντινούς ύμνους από το Σύλλογο Ιεροψαλτών Μυτιλήνης. Μαζί με τους μουσικούς, θα συμμετέχει και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Και εκδήλωση των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης και της Νομαρχίας ια θρησκευτική εκδήλωση διοργανώνουν τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου οι Μητροπόλεις ΜυτιΜ λήνης και Μηθύμνης και η Νομαρχία Λέσβου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στο πλαίσιό της, η ιστορικός, αρχαιολόγος και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, εκπαιδευτικός Πόπη Δούκα θα μιλήσει για τη «Συμβολή της Παρθένου στο Μεγάλο Γεγονός της Ενανθρώπισης του Χριστού», ενώ στη συνέχεια η βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γεώργιος ο Λέσβιος» θα ψάλει μια σειρά από βυζαντινούς ύμνους. Χοράρχης θα είναι ο αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Ιωακείμ, πρωτοψάλτης Βυζαντινής Μουσικής και ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Ιωάννου, Μητροπολιτικού Ναού Καλλονής.

Ένα δώρο για τη Βιβλιοθήκη του χωριού ια σειρά από βιβλία παραχώρησε ως δωρεά στη ΒιΜ βλιοθήκη του Τοπικού Διαμερίσματος Σκαλοχωρίου ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Νικορέτζος. Η δωρεά αυτή, που είναι πολύ σημαντική για το χωριό, ήρθε ως ανταπόκριση του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών Λέσβιου ανθρώπου των Γραμμάτων σε σχετικό αίτημα του αντιπροέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σκαλοχωρίου, φίλου και συμμαθητή του, Αντώνη Τενέδιου. Τα βιβλία μεταφέρθηκαν στο Σκαλοχώρι από την Αθήνα με διαμεσολάβηση του κ. Ιγνάτιου Τζαννή και είναι ποικίλης ύλης, αφορώντας τόσο σε λογοτεχνία όσο και σε διάφορες επιστήμες (Φυσική, Χημεία κ.λπ.).


TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

23

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, για την ανάδειξη των ρωμαϊκών κλιβάνων Ταβαρίου

«Το θέμα παραμένει ανοικτό» πό συζήτηση» βρίσκονται, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη, οι πιθανότητες ανάδειξης των δύο ρωμαϊκών κλιβάνων που αποκαλύφθηκαν την περασμένη χρονιά στο Ταβάρι του Μεσοτόπου. Απαντώντας σε σχετική ΠΟΤ μόνο από έμμεσες ερώτηση του βουλευτή ενδείξεις. Δυστυχώς, η Ν.Δ. Λέσβου, Σπύρου θέση εύρεσης των κλιΓαληνού, ο υφυπουρ- βάνων δυσκολεύει την ανάδειξή γός Πολιτισμού αναφέ- επιτόπια ρει: «Πρόκειται για ένα τους, διότι θα δημιουρπολύ ενδιαφέρον σύνο- γηθεί πρόβλημα στην λο, έναν εργαστηριακό προσβασιμότητα των χώρο σε αρχαίο οικι- γύρω οικισμών.» σμό, του οποίου η θέση Προσθέτει, μάλιστα, είναι γνωστή στο ΥΠ- πως συζητήθηκε με το Δήμο Ερεσού - Αντίσ-

«Υ

Η έκδοση για το αρχείο του Αλή Πασά, με συμμετοχή του Μανταμαδιώτη Παναγιώτη Μιχαηλάρη

Βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών

ο βραβείο «Διονυσίου Κοκκίνου» της Ακαδημίας ΑΤτετράτομο θηνών πρόκειται να δοθεί, στα τέλη του μήνα, στο έργο του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα το αρχείο του Αλή Πασά. Η συγκεκριμένη βράβευση τιμά ιδιαίτερα και τη Λέσβο, καθώς ένας συντοπίτης, ο γνωστός ιστορικός από το Μανταμάδο Παναγιώτης Μιχαηλάρης, είναι ανάμεσα στους συνεργάτες της έκδοσης. Το τετράτομο αυτό έργο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι «Αρχείο Αλή Πασά Συλλογής Ι. Χώτζη Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Αθηνών. Έκδοση - Σχολιασμός - Ευρετήρια», είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά πριν από λίγους μήνες μέσα από τις σελίδες τού «Ε». Μέσα από αυτό, παρουσιάζεται το τμήμα του αρχείου τού Αλή Πασά (περίπου 1.500 έγγραφα), που έχει διασωθεί μέσα από δαιδαλώδεις και εν μέρει ανεξιχνίαστες συνθήκες και φυλάσσεται σήμερα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη Αθηνών. Με την πιστή μεταγραφή των εγγράφων, το συστηματικό υπομνηματισμό και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τον αναγνώστη (μέσα από ευρετήρια, γλωσσάρια κ.λπ.), διευκολύνεται η κατανόηση της λειτουργίας ενός πρωτόγονου ή ηγεμονικού συστήματος και μιας δυσνόητης γραφειοκρατίας που το συνοδεύει. Για τη συγγραφή του συνεργάστηκαν, εκτός από τον Παναγιώτη Μιχαηλάρη, ο ομότιμος διευθυντής Ερευνών Βασίλης Παναγιωτόπουλος (επιστημονική επιμέλεια) και ο ερευνητής Δημήτρης Δημητρόπουλος.

σης η πιθανότητα μετα-

Εκδήλωση της Φιλοτελικής Εταιρείας και των Προσκόπων της Λέσβου

100 χρόνια Προσκοπισμού, μέσα από γραμματόσημα όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση Μ ιαπραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, με αφορμή τα 100 χρόνια των Ελλήνων Προσκόπων, οργανωμένη από τη Φιλοτελική Εταιρεία και την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου. Μέσα από εκατοντάδες γραμματόσημα, ξετυλίχθηκε η ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού. Από την πρώτη γνωριμία του Αθανάσιου Λευκαδίτη με αυτόν το 1908 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τη δημιουργία από τον ίδιο της πρώτης ελληνικής προσκοπικής ομάδας το 1910 στην Αθήνα, μέχρι το φετινό 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη και το όραμα του Προσκοπισμού για τον 21ο αιώνα, τα μικρά πολύχρωμα χαρτάκια συμπλήρωσαν καρέ-καρέ το παζλ των 100 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Την εκδήλωση προλόγισαν ο περιφερειακός έφορος Προσκόπων Λέσβου, Στρατής Μπαλάσκας, και ο πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου, Στρατής Αναγνώστου. Ακολούθησε η ανασκόπηση της ίδρυσης, της ανάπτυξης και της δράσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συνοδευμένη με προβολή κατάλληλα επιλεγμένων γραμματοσήμων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που ζωντάνευαν την αφήγηση με τις παραστάσεις τους. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση προσκοπικού γραμματοσήμου, ενώ στα παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση προσφέρθηκαν φιλοτελικά δώρα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Μυτιλήνη 15-12-2010 Αρ. Πρωτ. 20179

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διά της υπ’ αριθμ. 27η/30.11.2010 απόφασής του, επαναπροκηρύσσει Δημόσιο Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια γραφικής ύλης για τις ανάγκες του Νοσοκομείου

Μυτιλήνης. Προϋπολογισμός δαπάνης 75.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 16%. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από αρμόδια επιτροπή στις 17/1/2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Νοσοκομείου. Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών 14-1-2010 ημέρα Παρασκευή και ώρα 2:30 μ.μ.. Αναλυτική διακήρυξη θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο η οποία θα χορηγείται σε κάθε ενδιαφερόμενο έναντι του ποσού των 20€ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αρμόδιος υπάλληλος η κ. Ξενιτέλλη Ειρήνη τηλ. 2251026390. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

φοράς και ανασύστασης των δύο μνημείων σε άλλο σημείο στο Ταβάρι, ώστε να αναδειχθούν και να είναι προσιτά στο κοινό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτόπια αυτοψία από ειδικό συντηρητή τής Κ΄ ΕΠΚΑ έδειξε πως η μεταφορά θα είναι δύσκολη και εξαιρετικά δαπανηρή. «Το θέμα παραμένει ανοικτό και εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις

ανάδειξης, αφού βεβαίως ολοκληρωθεί η ανασκαφική έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο», σημειώνει ο υφυπουργός. Να σημειωθεί πως πρόκειται για ευρήματα που για πρώτη φορά έρχονται στο φως στη συγκεκριμένη περιοχή, ρίχνοντας «φως» στην αρχαιότητα της τελευταίας, για την οποία δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Μυτιλήνη, 14.12.2010 Κωδικός Πρόσκλησης: 47

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 08: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ (Κωδ. 59): Ανάπτυξη Πολιτιστικής Υποδομής Με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (ΠΕΡΙΛΗΨΗ) Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καλεί τους φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων - ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ/ΦΟΡΕΙΣ (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύονται από τον Δημόσιο Τομέα για την υποβολή προτάσεων έργων των κατηγοριών πράξεων ΚΩΔ: 08.59.01 Υποδομές Σύγχρονου Πολιτισμού προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 8: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Στις παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια των παραπάνω κατηγοριών πράξεων περιλαμβάνονται ενδεικτικά: - Έργα κατασκευής ή/και βελτίωσης κτιριακών υποδομών ή/και εξοπλισμού Μουσείων(αρχαιολογικών, θεματικών λαογραφικών κ.λπ.) και Πολιτιστικών κτιρίων Νεώτερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών απαλλοτριώσεων, αρχαιολογίας, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, δικτύων ΟΚΩ, χώρου στάθμευσης, οδικής πρόσβασης (εάν δεν προϋπάρχει) κ.λπ.. Η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε: Ανάπτυξη Πολιτιστικής Υποδομής - 1.500.000 € και προέρχεται από πόρους του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από τις 20.12.2010 μέχρι και τις 24.05.2011 (καταληκτική ημερομηνία πρόσκλησης) και η αξιολόγηση των προτάσεων είναι συγκριτική. Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεύθυνση: 1ο χλμ Μυτιλήνης-Λουτρών, 81100 Μυτιλήνη, τις ώρες 9:00 έως 15:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς, επί αποδείξει, με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής. Η αναλυτική πρόσκληση και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.pepba.gr και www.espa.gr Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των τεχνικών δελτίων και άλλες διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην: Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Διεύθυνση:1ο χλμ Μυτιλήνης-Λουτρών, 81100 Μυτιλήνη, Αρμόδια: κα Ιουλία Κονδύλη, τηλ. 2251352022 e-mail: ikondyli@mou.gr Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου


24

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αριθμ.Πρωτ.: 3176

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 3 / 2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που εδρεύει στο Δήμο Αγ. Παρασκευής. ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙ-

ΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κωδικός θέσης: 101 Υπηρεσία: ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Έδρα υπηρεσίας: ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΕΣΒΟΥ Ειδικότητα: ΔΕ 28 Χειριστών Μηχανημάτων Διάρκεια σύμβασης: 8 Αριθμός ατόμων: 1 ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Κωδικός θέσης: 101 Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα: ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ α) Άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων ομάδας Β΄ τάξης Δ΄, β) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική,

γ) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν.1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος ΙΕΚ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας, ότι η

ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού -χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας. Οι υποψήφιοι των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ Οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα κατατάσσονται σε πίνακες κατά ειδικότητα με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας με την εξής σειρά: (1) Προηγούνται οι δημότες του Δήμου Αγίας Παρασκευής Λέσβου (Α΄ βαθμός εντοπιότητας). (2) Έπονται οι δημότες των άλλων Δήμων ή Κοινοτήτων του Νησιού της Λέσβου (Β΄ βαθμός εντοπιότητας)

(3) Έπονται οι δημότες των υπολοίπων Δήμων ή Κοινοτήτων του Νομού Λέσβου (Γ΄ βαθμός εντοπιότητας). (4) Έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Νομών της Χώρας (Δ΄ βαθμός εντοπιότητας). ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αγίας Παρασκευής,

Αγία Παρασκευή Λέσβου, ΤΚ 81102, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού υπ’ όψιν κ. Αριάδνης Τιτιρέκη (τηλ. επικοινωνίας: 2253 350503, 50508). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και αρχίζει από την 22/12/2010 και λήγει στις 31/12/2010. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών Φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ)· γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι > Ανεξάρτητες και άλλες αρχές > ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών Φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ). Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Λέσβου Γεώργιος Κυριαζής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Μυτιλήνη 15-12-2010 Αρ. Πρωτ. 20178

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διά της υπ’ αριθμ. 27η/30.11.2010 (Θέμα 1ο) απόφασής του, επαναπροκηρύσσει Δημόσιο Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια γάζας και επιδέσμων. Προϋπολογισμός δαπάνης 60.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 16%. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από αρμόδια επιτροπή στις 17/1/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μ. στα γραφεία του Νοσοκομείου. Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών 14-1-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 2:30 μ.μ.. Αναλυτική διακήρυξη θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο η οποία θα χορηγείται σε κάθε ενδιαφερόμενο έναντι του ποσού των 20€ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αρμόδιος υπάλληλος η κ. Ψωμά Μυρσίνη τηλ. 2251351382. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ


25

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ EΣTIATOPIA ELYSION HOTEL Ξενοδοχείο-εστιατόριο Παρασκευή - Σάββατο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα Νεάπολη Τηλ. για κρατήσεις 22510 61531-2

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Ξενοδοχείο, pool-μπαρ, εστιατόριο Καθημερινά ανοιχτά μεσημέρι βράδυ Παρασκευή - Σάββατο βραδιές πιάνου, με τις μελωδικές φωνές του Νίκου και της Μαρίας Τηλ. για reserve 22510 45857, 44466, 6976-974610 Βαρειά - Βίγλα Μυτιλήνης

ΦΙΛΕΜΑ Restaurant-Μεζεδοπωλείο Αεροδρόμιο Τηλ. 6973809282

ΤΣΟΥΚΑΛΙ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660

ΛEMBOYPΓEIO Μεζεδοπωλείο Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

EΡΓΑΣΙΕΣ

ΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 26181 2o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη 11 και Ερμού 16 Τηλ. 22510 47700

ΑΙΘΟΥΣΕΣ EKΔHΛΩΣEΩN CATERING

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ Κομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474

ΛEMBOYPΓEIO Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMA EΛIA & ΘAΛAΣΣA Σκάλα Λουτρών Tηλ. 22510 91100

EΔEΣMATOΠOIEIO Catering and fast services Aλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟ Παράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810 Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543 Πέτρα τηλ: 22530 41830 E-mail: SANTO1@OTENET.GR

ΣΠΟΡ 5x5 SPANOS Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8 Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγιούδας Tηλ. 22510 32774 & 6948-591839

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΟΜΗΣΗ

ΒΑΓΙΕΣ Ταβέρνα Ακρωτήρι Τηλ. 22510 43532

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Πηγαδάκια Γέρας Τηλ. 2251093484 & 6973-741809

ΒΑΦΕΙΟΣ Ταβέρνα Tηλ. 22530 71752

CAFÉ-BAR ENVY Κουντουριώτη 78 Τηλ. 22541021102

FOUR SEASONS by MAYOΤTE Kανόνι Θερμής Tηλ. 22510 71971

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474

OCEANIS Πλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΡΟ (ΤΟ) Ερμού 5 Τηλ. 22510 44540

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ελ. Βενιζέλου 10 Τηλ. 22510 45508

ΤΑΧΥΦΑΓΙΑ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΚΑΒΕΤΣΟΥ 16 τηλ. 22510 40271

DREAM COFFEE Αρίονος 16 22510 48880

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

Χώμα για κήπους Πέτρες για λιθόκτιστα τηλ. 22510 48119 κιν. 6976-056463, 6946-364408

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ AL-DECO

ΤΑΚΗΣ Ψαροταβέρνα Παναγιούδα Τηλ. 22510 31342

Αφοί Αγριτέλλη

Χατζημανωλάκης Σταύρος 8ο χλμ Περιφ. οδού Μόριας Τηλ. 22510 32855

Πωλήσεις κατασκευές Tηλ. 22510 44242

ΣΓOYPEΛΛHΣ Aργύρη Eφταλιώτη 13 Tηλ. 22510 26777

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ Τεχνικες εταιρείες Παλαιόκηπος Γέρας Τηλ. 22510 84370

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244 & 6947202221

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΠΛ. ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. Έκδοση οικοδ. αδειών, Μελέτες - Επιβλέψεις, Τοπογραφικά - Κτηματολόγιο Κρήνης & Κισθήνης 6Α, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 20264 & 6945-900730 nikolakog@tee.gr

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ STAR BETON Βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος και δομικών υλικών με πιστοποίηση ISO-9001 Λακέρδα Αλυφαντών, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 46446 - 22510 46776 Φαξ 22510 46756

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ

Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942625198

ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ Απολυμάνσεις - αποφρακτικά συνεργείο καθαρισμού υπηρεσίες φύλαξης ISO 9001:2000 Πληρ. τηλ. 6978-186090 & 6974-269683

IGNIS ΠETPA Aφεντούλης Iωάννης Nέες Kυδωνιές Τηλ. 22510 94040, 94101

ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Καυσόξυλα, Μετακομίσεις, Μεταφορές, Πέτρες Mυστεγνών, Εξέδρες εκδηλώσεων, Επικουρικές υπηρεσίες θεαμάτων, οικοδομικά υλικά, γενικές επισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001, 6946004444 & 22510 43129.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξυλουργικό εργοστάσιο παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα (CNC). Κουφώματα Γερμανικού Τύπου - Εσωτ. Πόρτες - Θωρακισμένες Πόρτες - Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307

ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ξυλουργικά μερεμέτια και παντός τύπου αναπαλαιώσεις επίπλων τηλ.: 6947-153832

KATAΣKEYAΣTIKEΣ ETAIPEIEΣ ΠPAΞIΣ A.E.

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

KΛEIΣTHKATE EΞΩ;

MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣ Συνεργείο Kαθαρισμού Kαθάρισμα κτηρίων, εμπορία απορρυπαντικών Aκρωτήρι Mυτιλήνης 22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη 22510 32400

ΕΠIΠΛO GIANNOULIS INTERIORS Αγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830

ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222

ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

EΠIΓPAΦEΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣ Aερ. Γιανναρέλλη 61 Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ

Κλειθροποιός από το 1974 Αξιόπιστα Επώνυμα Προϊόντα Γερμανικά: Abus, Burk, Dom Ισραήλ: Yardeni Γαλλικά: Iaperce Frofaux Ιταλικά: Cisa όλη την γκάμα Ελβετικά: Ceso Αγ. Ειρήνης 2, Μυτιλήνη 22510 20317, 942420803

ΘΕΡΜΑΝΣΗ KΛIMATIΣMOΣ

Ερμού 60, Tηλ. 22510 45019

Κορνίζες, επεξεργασία σε ξύλο και καμβά Καβέτσου 44, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45449

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ

Eλ. Bενιζέλου 10 Τηλ. 22510 42248

ΤΕΝΤΕΣ ΣΙΜΕΛΗ Aεροπόρου Γιανναρέλλη Τηλ./Fax: 22510 24523 Κιν. 6932214752

EIΔH YΓIEINHΣ

Αριστειδοπούλου Ρούλα Ερμού 193 - 195 Τηλ. 22510 22753

ΦΩTIOY Ερμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026

Πιττακού 13 Πληρ. τηλ. 22510 40540

OIKOΣ Mητροπόλεως 7, Παγανή Μυτιλήνης Τηλ. 22510 24788

Η/Υ AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Καθαρισμοί χώρων καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματική διαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β´ όροφος) 22510 37415, 6937-407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

Τηλ. 6958-356027, 22510 54126 jvkamatsos@gmail.com http://basiko-grammiko. webs.com

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ AVANTI Όμιλος Χρηματοασφαλιστικών προϊόντων Παναγιώτης Λιόλιος Πλωμάρι Τηλ. 22520 33751 & 22520 33753 Κιν. 6944508686

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA ΒΕΡΡΗΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αγ. Θεράποντος 6 Παροχή λογιστικών, φοροτεχνικών υπηρεσιών, καθώς και σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών Τηλ. & Φαξ: 22510 48604

KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 41120, 41912 Fax 22510 41411

MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣ

U SHOP MYTIΛHNHΣ Aγ. Eιρήνης 7, Tηλ. 22510 45453

ANAKYKΛΩΣH ANAΛΩΣIMA THE PRINTER SHOP H μεγαλύτερη Γερμανική Eταιρεία αναγόμωσης μελανιού στη Mυτιλήνη Ίμβρου 2, Tηλ. 22510 23540

Δημήτριος Κομνηνός Πρινέρι Mόριας Tηλ. 22510 43262

MHXANAΓPOTIKH A.E. Λάρσος, Πλησίον KTEO Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής Tηλ. 22510 22211

ΓEΩPΓIKA MHX/TA ΣΩTHPAKHΣ Παπάδος Γέρας Tηλ. 22510 84400

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tηλ. 22510 41450, 41364, 26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76 Τηλ. 22510 45144 & 42600 Κιν. 6932627300 Φαξ 22510 21666 www.elta-courier.gr

Hρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40833, 41833

ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. - ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι. Ο.Ε. Αρίονος 17, Μυτιλήνη Τηλ: 22510 27430 Fax: 22510 43185

ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣ Αλκαίου 26, Μυτιλήνη Τηλ/Fax: 22510 28017 Π. Bοστάνη 14, Τηλ. 22510 42028 Πέτρα Λέσβου Τηλ. 22530 42455 Κιν. 6934018535 Fax 2253042483

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη Τηλ. 2251040813 φαξ 2251037416

OIKONOMIKOI ΣYMBOYΛOI Π.MYPITZHΣ & ΣYNEPΓATEΣ Eρεσσού 5, Mυτιλήνη Tηλ. 22510 40377

BUSINET Μαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας Παναγιώτης Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40188 & 37214 www.businet.gr

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

LESVOS BAGS

IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΚΑΜΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣ

ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ MANTZΩPOΣ

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ AFISORAMA

ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΑΡΔΑΓΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Γεωργικές - περιβαλλοντικές μελέτες Καβέτσου 10 (2ος όροφος) Τηλ. 22510 37415 & 6937407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παγανή Μυτιλήνης ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO (FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ) Τηλ. 22510 29419 & 6944324667

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ENOIKIAΣEIΣ LESVOS CAR rentals Στρατής Λόγγιος Λουτρά Mυτιλήνη Τηλ. 22510 27825 Fax. 22510 44280 Kιν. 6932896712 www.lesvos-carrentals.com info@lesvos-carrentals.com

GOLDEN SUN Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Τζ. Αριστάρχου, έναντι Τουριστικής Αστυνομίας Τηλ. 22510 41779, 6977-616830 Δωρεάν παράδοση σε αεροδρόμιο & λιμάνι

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ FUN TOURS Γραφείο Γενικού Tουρισμού Π. Kουντουριώτη 87-89 Τηλ: 22510 40802 Kιν.: 6945344240 e-mail: funtours@otenet.gr www.funtours.gr

MYTONIΣ Γραφείο Γενικού Tουρισμού Παναγιούδα, 81100 Τηλ: 22510 31777 Fax: 22510 37614 Kουντουριώτη 87 Τηλ: 22510 37500 Kιν.: 6942424121

OLIVEGROOVE Π. Kουντουριώτου 11 & Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη Τηλ: 22510 37533 -534 Fax: 22510 37535 e-mail: olivemjt@otenet.gr www.olive-groove.gr

ΚΑΛΛΟΝΗ NATURA Γραφείο Γενικού Τουρισμού Ελένη Βαρδαξή τηλ.: 22530 24024 κιν.: 6974-022292 e-mail: evarda.natura@gmail.com


26

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Υ Γ Ε Ι Α EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI Γρίβας Ευστράτιος Καβέτσου 40 Τηλ.: 22510 41210 Κιν.: 6932-703093 Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος Όρ. Tηλ. 22510 37192 Κιν. 6973-303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Γρηγοράκης Παναγιώτης Καβέτσου 36 Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932-251120 Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932-906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5, (Ισόγειο) Iατρείο: 22510 47788 Κιν.: 6944-696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747 Μαυρογένης Νίκος Καβέτσου 10 - 4ος όροφος Ιατρείο: 22510 42290 Οικία: 22510 23403, 32677 Κιν.: 6944-516208 Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 Tηλ. 22510 42505 Kιν. 6932-303873 Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) Tηλ. 22510 41125 Kιν. 6976-654509 Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874 Oικία. 22510 22589 Μακρή Στέλλα Καβέτσου 27 Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793 Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.) Τηλ. 22510 41110 Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010 Kιν. 6977-649458 Fax. 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ

Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος (Στρατιωτικός Ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α & Ασκληπιού Τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

ΚΑΛΛΟNH

Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456, 6972122738 (Μόνο Απογεύματα) Πελέκος Μιχάλης Χειρουργός ουρολόγος Καβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 40883 6934-877441

Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας Τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

OΦΘAΛMIATPOI

Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Καβέτσου 44, 3ος όροφος Τηλ. 22510 54038 6973-821145

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI

Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11 (πλησίον χαρτ. “Eιρμός”) Ιατρείο: 22510 42312 Οικ. 22510 41487 Κιν. 6944434811 Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10 Τηλ. 22510 44664 Κιν. 6944363959

Γ.Φεβρωνία Κανταρτζή M.D. Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη Τηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Τουρβάς Θ. Γεώργιος Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καβέτσου 27, 3ος όροφος Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο: 22510 23661 Κιν. 6932404602

Καμάτσου Π. Ευφροσύνη Η. Ηλίου 5, Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως τηλ. 22510 20014, 6941-676971

Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818 Κιν. 6944-564159 Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477 Κιν. 6976980830

Θεοδοσίου - Πασχαλίδη Γ. Μαρία Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217, 6948-309834 Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 21275 Σκανέλης Π. Ευστράτιος Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 6936-667657

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217 Κιν. 6944-586587

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI

Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. Τηλ. 22510 42101

Παπαδόπουλος Αναστάσιος Καλλονή Λέσβου Τηλ. 22530 29233 (ιατρείο) Κιν. 6979-070772

Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020 Κιν. 6932204318 Fax. 22510 44027

Ω.Ρ.Λ.

Σάκης Ευστράτιος Καβέτσου 24 Τηλ. 22510 28561

Βιτούλιας Γεώργιος Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704 Κιν. 6977393637

PEYMATOΛOΓOI

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338 Κιν. 6946465866

Oυζουνέλλη Θ. Kλειώ Aλκαίου 27 Tηλ. & Fax: 22510 46930 Kιν. 6937218711

Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222

ΠAIΔIATPOI

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030 Βογιατζή Μπέσσυ Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066

Κ Α Ι

Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3, Tηλ. 22510 46868 Κιν. 6945901518 Δημηρούδης Γεώργιος Αγίας Ειρήνης 2 Tηλ. 22510 22233 Κιν. 6973236406 Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφος Τηλ. 22510 45977 Κιν. 6977-881899 Παπουτσή Βαρβάρα Aλκαίου & Αρίωνος Tηλ. 22510 25852 Κιν. 6957329664

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα Τηλ. 22530 61572 Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 Tηλ. 22510 42233 Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1 Tηλ. 22510 48105 Κιν. 6936406140 Κατανάκης Σ. Μιχαήλ Καβέτσου 24, 3ος Όρ. Tηλ. & Fax: 22510 40778 Κιν. 6932460966 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης-Ορέστης Καβέτσου 32 Iατρείο: 22510 43377 Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ Αδαμπατά Κατερίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Τηλ. 22510 29996 Κιν. 6937293661 Χατζόγλου Ελένη Ερεσού 13 Τηλ. 22510 48986 Κιν. 6946684555

ΠΑΙΔΟΨYXIATPOI Κορκολή Έφη τ. επιμελήτρια Γ.Ν. Μυτιλήνης Καβέτσου 44, ημιώροφος Τηλ. 22510 48915 & 6977-369387

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος Καβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696 Κιν. 6944304116

ΨYXOΛOΓOI Βερβέρη Μαρία Καβέτσου 17 Ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων τηλ. 6945-447016 & 22510 48933

Α Λ Λ Α Ζητιανέλλη Μαρίνα Αλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια) Tηλ. Ιατ. 22510 45150 Κιν. 6974020648 Κιστάνη Σοφία Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. Ιατ. 22510 41923 Κιν. 6937540523 ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ Παρέχει ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες, ζευγάρια και χρήστες ουσιών, ψυχολογικές αξιολογήσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 24ωρης λειτουργίας Κλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνη τηλ. 22510 48959, 6970095950 (24 ώρες/24ωρο)

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη Tηλ. 22510 41868 Κιν. 6938802270 Χατζηδημητρίου Αντώνης Σμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ) Τηλ 2251037633 Κιν. 6945792823 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 BODY SPA Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393 Διαιτολόγοι: Kαραφασούλη Δήμητρα Κουνιαρέλλη Η. Ευστρατία Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κουντουριώτη 17 & Αλκαίου 1 (πρώην Μεγάλη Βρετανία) Τηλ. 22510 28512 κιν. 6936447893 Κουτρολού Κ. Χαρά Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη Tηλ/Fax. 22510 21374 Κιν. 6955409874 Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη Tηλ./Fax. 22510 42011 Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Κων/να Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Σταμάτη Κωνσταντίνα Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA BODY SPA Ελευθερίου Βενιζέλου 85 Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ Αλεξανδρή Μαρία Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, Τηλ. 22510 47714 Ορθοπεδική Λέσβου Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA Οπτικά Κάσδαγλη Ερμού 7 Τηλ. 22510 24400 Oπτικά Γιαλούρη Πλατεία Yπεραστικών KTEΛ, Τηλ. 22510 25985 Πουλέλλης Vision Αντωνίου Μαρία Γαβριέλα EYE COM Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886 ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISION Οπτικά Πουλέλλη Ερμού 50 Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Kόρακας Γεώργιος* Συρακουσών 52, Λαμπρινή Τηλ. 210 2920064 Τηλ/Fax. 210 2133951 Kιν. 6932538488 Aναλαμβάνουμε τη μεταφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα * Καταγόμενος από τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4 Τηλ. 22510 42687 - 29504 Κιν. 6932486155 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ART COIFFURE Μύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ PETRIDES Travel Tourism & Car Rental Tηλ. 22540 22039, 22998 Φαξ 22540 22129 Κιν. 6947601516 e-mail: petrides@otenet.gr

CENTRO Ψησταριά

FLOWER STUDIO Μαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Άγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993 Με κρέατα παραγωγής τους και διανομή κατ’ οίκον

ΓΛΑΡΟΣ Ψαροταβέρνα Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 22220

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - Catering Πλατύ, Τηλ 22540 22540

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟ Tαβέρνα - Oυζερί Κοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΑΝΑΣΑ GYM Μύρινα, 22540 25938

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ Γενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.Ε Αποθήκη Λήμνου: Τηλ. 22540 23087, 25039 Αποθήκη Αθηνών: Τηλ. 210 3420506, 3420585, 3416595

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ CRYSTAL CLEAN Eθνικής Αντιστάσεως Σούμπρα Μύρινας Τηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ

...σημαίνει courier Μύρινα Λήμνου Τηλ. 22540 23429, 25140

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Εστιατόριο, Snack Bar ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254300948

ΛΙΜΑΝΙ Ψητοπωλείο Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 23809

ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - Πιτσαρία Μύρινα τηλ. 22540 22828

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ MΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ Τηλ. 22540 23536, 23113

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - Πιτσαρία Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ 22540 22540 Διανομή κατ’ οίκον

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος Λήμνου Τηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936 Fax: 2254025691

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254093329


27

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ανοιχτή Επιστολή

Στους τωρινούς δημάρχους Λέσβου και λοιπούς αιρετούς της αυτοδιοίκησης γαπητοί συνάδελφοι δήμαρχοι και λοιποί αιρετοί της αυτοδιοίκησης. Σε λίγες μέρες αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή του νεοσύστατου Δήμου Λέσβου. Το έκτρωμα του «Καλλικράτη», όπως ονομάστηκε από πολλούς - όλη η Λέσβος ένας δήμος -, είναι μια πραγματικότητα που και εμείς οι σημερινοί αιρετοί έχουμε μεγάλες τις ευθύνες, για τη χλιαρή και αδύναμη στάση μας την περίοδο ψήφισης του νομοσχεδίου. Εμείς που σήμερα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση τις αδυναμίες, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των σημερινών μας

Α

δήμων, είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα το τεράστιο μέγεθος προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή και κατ’ επέκταση ο τόπος μας και οι συνδημότες μας. Η λογική τού «εμείς φεύγουμε, ας τα βγάλει πέρα ο Βουνάτσος» δε μας τιμά και δεν είναι πράξη ευθύνης. Εμείς που στις προπροηγούμενες εκλογές προτάσσαμε τη φράση - προσφορά στον τόπο μας - και έτσι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των δημοτών μας, είναι και τώρα η στιγμή να το αποδείξουμε εμπράκτως. Τώρα που δε θα έχουμε τα έξοδα παράστασης και το μικρό

θώκο της εξουσίας. Τώρα που η Λέσβος μας, σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της άθλιας αυτής αλλαγής, έχει τη μέγιστη ανάγκη ανιδιοτελών ανθρώπων, με εμπειρία και γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων, για να σταθούν υποστηρικτικά, αρωγοί, δίπλα στη νέα δημοτική αρχή. Κι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Είτε με συλλογική και οργανωμένη δράση και προσπάθεια είτε με την προσωπική στάση του καθενός μας. Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που έρχονται για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας, σε συνδυασμό με την πολύπλευρη κρίση της χώρας, κρίση που έχει αγγίξει τον κα-

θένα μας και θα αγγίξει πολύ περισσότερο στη συνέχεια όλο και μεγαλύτερο αριθμό συνδημοτών μας, είναι χρέος μας, νομίζω, να μη μείνουμε άπραγοι. Αιτία αυτής της επιστολής είναι η μεγάλη αγωνία που με διακατέχει για το «αύριο» του τόπου μας, μέσα από τις εμπειρίες της πολύχρονης αυτοδιοικητικής μου πορείας και τα νέα δυσμενή δεδομένα που διαμορφώνονται από 1ης/1/2011. Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να προκαλέσει συζήτηση και ιδέες, να παρακινήσει και να ξεβολέψει αυτούς που μπορούν και κατά καιρούς μιλήσανε για προσφορά και ήδη έχουν

προσφέρει στον τόπο μας. Με σεβασμό στη νέα δημοτική αρχή, που αυτή αποφασίζει και αυτή έχει την κύρια ευθύνη. Ιδού η Λέσβος, ιδού και η προσφορά, αγαπητοί συνάδελφοι. «Οι καιροί ου μενετοί». Ας δούμε την κρίση αυτή ως ευκαιρία για την προσφορά που όλοι κοπτόμασταν. Ας μην ξαναδούνε οι δημότες μας την ασυνεννοησία, τις άγονες αντιπαραθέσεις, τις κραυγές και την επιδίωξη διχαστικών και αδιέξοδων λόγων και έργων. Με ιδιαίτερη εκτίμηση Δημήτρης Καμενής από 1ης/1/2011 τέως δήμαρχος Λουτροπόλεως Θερμής

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ» Συκούντα, 13/12/2010 Αριθμ. Πρωτ.: 465

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενέργειες Ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Ηλικιωμένων και Ατόμων που Χρήζουν κατ’ οίκον Βοήθειας για τη δομή 1-ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΣ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ», που εδρεύει στον Παπάδο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κωδικός θέσης: 100 Υπηρεσία: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κόλπος Γέρας» ΔΟΜΗ 1 - ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΣ Έδρα υπηρεσίας: Παπάδος Δήμου Γέρας Ειδικότητα: ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ ή ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ ή ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ή ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Διάρκεια σύμβασης: Από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/12/2010 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του. Αριθμός ατόμων: 2 ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Κωδικός θέσης: 100 Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Νοσηλευτικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή-Νοσηλεύτριας, γ) Ταυτότητα μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος (ΕΝΕ), η οποία να είναι σε ισχύ ή Βεβαίωση Ανανέωσης εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) του τρέχοντος έτους, ή Βεβαίωση εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) για όσους εγγράφονται για πρώτη φορά, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από την έκδοσή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4, παρ. 5 του Ν. 3252/2004 ή α) Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή-Νοσηλεύτριας, γ) Ταυτότητα μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών/-τριών Ελλάδος (ΕΝΕ), η οποία να είναι σε ισχύ ή Βεβαίωση Ανανέωσης εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) του τρέχοντος έτους, ή Βεβαίωση εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) για όσους εγγράφονται για πρώτη φορά, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από την έκδοσή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4, παρ. 5 του Ν. 3252/2004 ή α) Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Μέσης Τεχνικής

Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ) ή ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών ή Βοηθών Νοσοκόμων ή Νοσηλευτικής ή Νοσηλευτικής Τραυματολογίας (Βοηθός Τραυματολογίας ορθοπαιδικής) ή Νοσηλευτικής Χειρουργείου ή Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων (Ειδικής Νοσηλευτικής) ή Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΕΚ) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος βοηθού νοσηλευτή. ή α) Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Επισκεπτών Υγείας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Επισκέπτη/-τριας Υγείας. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο των, κατά περίπτωση, απαιτούμενων τίτλων σπουδών. ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΕΩΝ: 100 ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ: Η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη μετά την απόκτηση της ζητούμενης, κατά περίπτωση, από την παρούσα ανακοίνωση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Για την απόδειξη της εμπειρίας αυτής βλ. δικαιολογητικά περίπτωση Α(1) ή Ειδικές περιπτώσεις απόδειξης εμπειρίας του Παραρτήματος ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) - ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ., στοιχείο 19. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας. Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας περιγράφονται ανα-

λυτικά στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ I., ενότητα Ε., υποενότητα «ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»). Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Τ.Κ. 81106, απευθύνοντάς την στην ΑΜΚΕ «ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ» υπ’ όψιν κου Ζορμπά (τηλ. επικοινωνίας: 2251352405). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πεδίο της ενότητας «Ζ. ΚΩΛΥΜΑ ΟΚΤΑΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» (του ανωτέρω εντύπου ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1) δεν συμπληρώνεται από τον υποψήφιο, καθόσον για τη συμμετοχή σε διαδικασίες πρόσληψης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δεν υφίσταται το κώλυμα της υπέρβασης της οκτάμηνης απασχόλησης σε φορείς του δημοσίου τομέα, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 1, παρ.1 του Ν.3812/2009, μέσα σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ της ανακοίνωσης). Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας

σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών Φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ)· γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι > Ανεξάρτητες και άλλες αρχές > ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμών Φορέων > Εποχικού (ΣΟΧ). Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ» Παναγιώτης Ζορμπάς

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Της υπ’ αριθμ. 1780/21-7-2010 Α΄ Επαναληπτικής Περίληψης της με αριθμό 1722/3-2-2010 κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας για διενέργεια πλειστηριασμού. Εγώ ο Δικαστικός Επιμελητής του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΑΣ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, που έχω την έδρα μου στη Μυτιλήνη - Ικτίνου 2. Δηλώνω ό,τι Την πέμπτη (5η) του μήνα Ιανουαρίου του έτους δύο χιλιάδες έντεκα (2011), ημέρα Τετάρτη και από την 4η έως την 5η μ.μ. απογευματινή ώρα της ίδιας ημέρας στο Ειρηνοδικείο Καλλονής και ενώπιον της συμβολαιογράφου Αγ. Παρασκευής κας Γεωργίας Ρασβίτσου, κατοίκου Αγ. Παρασκευής Λέσβου ή τον νόμιμο αναπληρωτή της σε περίπτωση κωλύματός της, θα γίνει Δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας του Οφειλέτη Γιουρούκη Κωνσταντίνου του Αχιλλέα, κατοίκου Νίκαιας Αττικής, οδός Παύλου Μελά αριθμ. 24. επισπεύσει της Εταιρείας Ειδικού σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΡΤΥΧΙ APC LIMITED» (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΪΠΙΣΙ ΛΙΜΙΤΕΝΤ), που εδρεύει στο Λονδίνο Μεγάλης Βρετανίας, (6 Broad Street Place, London, EC2M 7JH, c/o Wilmington Trust, SP Services (London) Limited) και εκ-

προσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα από την Ανώνυμη Τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «Τράπεζα E.F.G. Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα Ι Εφ Τζι Γιουρομπανκ Εργκασίας Ανώνυμη Εταιρεία) που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Όθωνος αριθ. 8) και εκπροσωπείται νόμιμα δυνάμει και σε εκτέλεση του με αριθμό 5336/09 πρώτου (α) απογράφου εκτελεστού της με αριθμό 3533/2009 δ/γής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Αθηνών και της σχετικής επιταγής προς πληρωμή που κοινοποιήθηκε πιο μπροστά, για το συνολικό ποσό των ευρώ έξι χιλιάδες εκατόν εξήντα και οκτώ λεπτά (6.160,08€) νομιμότοκα, πλην του κονδυλίου των τόκων, από την επομένη επίδοσης της επιταγής μέχρι εξοφλήσεως, καθώς επίσης και ευρώ (15,00) για τη σύνταξη της εντολής εκτέλεσης και γενικά όλα τα έξοδα της εκτέλεσης και του πλειστηριασμού. Η ακίνητη περιουσία της παραπάνω οφειλέτιδας που θα βγει σε πλειστηριασμό είναι: Μια διώροφη οικία κεραμοσκεπή με υπόγειο κτισμένης επί οικοπέδου εμβαδού 30 τ.μ. που βρίσκεται στην θέση Αγ. Νικόλαος, εντός του οικισμού Πέτρας του ομώνυμου δ.δ. του ομώνυμου Δήμου του Νομού Λέσβου, εμβαδόν υπογείου 30 τ.μ. ισογείου 30 τ.μ. & α΄ ορόφου 30 τ.μ.(καταλαμβάνει όλο το οικόπεδο), είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και συνορεύει βορειοδυτικά. με ιδιοκτησία Φωτίου Καΐτατζη, βορειοανατολικά με ιδιοκτησία Ειρήνης Ψαλίδα, Νοτιοανατολικά με οδό, νοτιοδυτικά. με οδό και νότια με απότμηση οδών που προαναφέρθηκαν. Τίτλος κτήσης το με αριθμό 12892/2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Πειραιά Ελένης Μπούτου - Σταματοπούλου, το οποίο έχει νόμιμα μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Μύθημνας στον τόμο 51 με αύξοντα αριθμό 97. Εκτιμήθηκε για ευρώ 75.000€ Τιμή για πρώτη προσφορά κατά την ημέρα του πλειστηριασμού και για να γίνει η αρχή ορίζονται τα (2/3) της γενομένης εκτίμησης δηλαδή ευρώ 50.000€ (μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας). Στο ακίνητο υπάρχουν εγγεγραμμένα τα εξής βάρη: μία (1) προσημείωση υποθήκης και μία (1) αναγκαστική κατάσχεση. Καλούνται όσοι θέλουν να αποκτήσουν αυτό να βρίσκονται την ημέρα και την ώρα που αναφέρθηκαν στον τόπο του πλειστηριασμού για να πάρουν μέρος σ’ αυτόν, συμμορφούμενοι με τους όρους και τις διατάξεις του πλειστηριασμού. Σε βεβαίωση των παραπάνω εγώ ο Δικαστικός Επιμελητής που επιμελούμαι τον πλειστηριασμό έγραψα το παρόν απόσπασμα Περίληψης Κατασχετήριας έκθεσης, σήμερα στις 16-12-2010 και το υπογράφω και το σφραγίζω νόμιμα. Ο επί της εκτέλεσης Δικαστικός Επιμελητής ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΑΣ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ


XPONOΓPAΦHMA

28

TPITH 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

wΜικρή, ατμοσφαιρική, με καλή μουσική, η «Hacienda», στην προκυμαία, για καφέ ή ποτό. wΔιασκέδαση α λα ελληνικά σήμερα σε «Marush», «Monkey», και «De Facto», με τις καθιερωμένες ελληνικές βραδιές, όπως κάθε Τρίτη. wΣπέσιαλ σουβλάκι και γύρος, στον ανανεωμένο χώρο του ψητοπωλείου «Σπέσιαλ», στην προκυμαία. wΓιορτινές βραδιές οργανώνει το ξενοδοχείο «Elysion», στη Νεάπολη, σε ένα όμορφο περιβάλλον, με πλούσιο μενού και ζωντανή μουσική. wΑπολαυστική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης σερβίρει ο «Θείος Βάνιας», στην προκυμαία, μαζί με άλλες λαχταριστές γεύσεις. wΤο «ArGOODaki» ήρθε και φέτος στα «Goody’s». Μαζί με κάθε γεύμα, δίνετε χαρά στα παιδιά και ενισχύετε το Σύλλογο «Ελπίδα». wΑπό το Σάββατο που μας πέρασε 18 Δεκεμβρίου, και πάλι κοντά σας ο «Βαφειός», που με νέο, ανανεωμένο, χειμερινό μενού γεμίζει απολαυστικά τις εξόδους σας Σάββατο βράδυ, Κυριακή μεσημέρι και γιορτές. wΤο «Oceanis» την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 24:00, σας υποδέχεται με δύο καυτές παρουσίες, τις Playmate Χρύσα Δρακάκη και Ευγενία Γκιζέλη.

Σκίτσο του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»

XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

µέρα νύχτα

Οι «βιρτουόζοι της στιγμιαίας συγκίνησης»… ε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα κι ενώ θα πρέπει οι άνθρωποι να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, να αισθανόμαστε ωραία και να γράφουμε ευχάριστα πράγματα, πολλά συνηγορούν και φταίνε για το αντίθετο. Ακόμη και η πόλη τούτη δείχνει λυπημένη. Λίγα τα στολίδια της. Σπάνια τα «δέντρα των ευχών» κι ανύπαρκτα τα «ωσαννά των ουρανών»... Άδεια σχεδόν από πελάτες τα μαγαζιά - όσα απόμειναν ανάμεσα σ’ αυτά με το λουκέτο κρεμασμένο στην πόρτα. Λίγοι οι άνθρωποι στους δρόμους και στα πεζοδρόμια... Λίγες και οι γυαλιστερές τσάντες στα χέρια τους. Λίγοι οι πλανόδιοι ανθοπώλες τού γκι, αλλά λίγοι και οι πλανόδιοι μουσικοί που φαίνεται να διάλεξαν άλλα μέρη…

Σ

Αυτοί οι μουσικοί του δρόμου είναι από τα όμορφα θεάματα που δίνουν μια άλλη αισθητική στην πόλη. Τους συναντάμε, πότε μόνους και πότε με μικρές μπάντες, ιδίως τέτοιες γιορτινές μέρες, να παίζουν στους κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους. Ευαίσθητοι άνθρωποι της πλάνης και της περιπλάνησης. Άτομα με μουσική παιδεία και μεράκι, κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν και έχουν επιλέξει, είτε εκθέτοντας τη δουλειά τους είτε εκτελώντας τις δικές τους μουσικές προτιμήσεις. Ονειροπόλοι, ξένοι ως συνήθως, περαστικοί ταξιδιώτες, μεταφέρουν από τις μακρινές πατρίδες τους τον ήχο και τη λαχτάρα του εφήμερου, κάνοντας τη μελωδία χάδι. Το κάνουν, πάντως, με κέφι και το χαίρονται, κι αυτό το βλέπεις στη ματιά τους, στα πρόσωπά τους, το νιώθεις στο συναίσθημα που βγάζουν, στο χαμόγελο που στο χαρίζουν απλόχερα, άσχετα αν ρίξεις ή όχι τον «οβολό» σου στην ανοιχτή θήκη που είναι μπροστά τους. Ακούμε, ως συνήθως, τραγούδια, μελωδίες, σκοπούς και ρυθμούς του

κόσμου. Είτε γνωρίζουμε τους δημιουργούς είτε όχι, τους αισθανόμαστε δικούς μας. Πολλοί είναι εκείνοι που κοντοστέκονται να ακούσουν, άλλοι προσπερνάνε αδιάφοροι κι άλλοι πιάνουν συζήτηση μαζί τους. Είναι και κάποιοι άλλοι που τους βλέπεις να νιώθουν άβολα. Δε βρίσκουν τι να ρίξουν στη θήκη. Ψάχνουν τις τσέπες… μήπως κι έχει απομείνει κάτι να δώσουν. Κι ας ξέρουν πως το έχουν ανάγκη κι ας συμφωνούν ότι τελικά απόλαυσαν κάτι ωραίο. «Τι να δώσεις σε τόσο συναίσθημα… Πώς ν’ αγοράσεις προσωπικές νοσταλγίες;», άκουσα να ψιθυρίζει, καθώς έψαχνε κάτι να ρίξει, η κυρία δίπλα μου. Τελικά κάτι βρίσκεται πάντα, για να «πληρώσεις» την ανεπιτήδευτη δεξιοτεχνία, τους άπειρους καημούς, τα φαγωμένα δάχτυλα των μουσικών του δρόμου. Ορισμένοι - ίσως και οι περισσότεροι - είναι αυτοδίδακτοι, ανάμεσά τους υπάρχουν κι αληθινοί δεξιοτέχνες που κάνουν πολύ καλά αυτό που ξέρουν. Διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικές χώρες, κατορθώνουν να τραγου-

δούν και να μιλάνε την ίδια παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Η μουσική, άλλωστε, όπως και η ανάγκη, δε γνωρίζει από γλώσσες, ράτσες και σύνορα. Με τα τραγούδια και τις μελωδίες τους, οι μουσικοί του δρόμου, ψάχνοντας το «κάτι» για τη ζωή τους, δίνουν χαρά στη δική μας. Καταφέρνουν και μας παίρνουν μαζί τους, στις δικές τους διαδρομές. Ξέρουν να δίνουν ψυχή στους δρόμους και μέσα από τις νότες «ζωντανεύουν» και ομορφαίνουν, µε το δικό τους διαφορετικό τρόπο, τα κέντρα των πόλεων, χαρίζοντάς μας μικρές, όμορφες στιγμές ονειροπόλησης. Κι αυτό, αναμφισβήτητα, το χρειαζόμαστε. Όμως φέτος δεν είναι όπως άλλοτε. Η ζωή στην πόλη, σ’ αυτή την πόλη, δεν είναι πια η ίδια. Αρκεί να περπατήσεις τους δρόμους της - κυρίως στο κέντρο - για να αισθανθείς τη μελαγχολία και να εισπνεύσεις τη νωχελική διάθεση που εκπέμπουν οι άνθρωποί της. Έτσι, όλο και πιο λίγους, από αυτούς τους συμπαθέστατους «βιρτουόζους της στιγμιαίας συγκίνησης», συναντάς στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και στους αφιλόξενους δρόμους της απρόσωπης τσιμεντένιας πόλης μας, να προσπαθούν, με τις νότες τους, να δώσουν στους διαβάτες ρυθμό και χρώμα στα γκρίζα τους πρόσωπα. Στράτος Δουκάκης mithymnaios@gmail.com

Ολυμπιακές... επιδόσεις

Ο

άντρας γυρίζει στο σπίτι ενθουσιασμένος και λέει στη γυναίκα του: «Γυναίκα, τα έμαθες; Βγήκαν οι καινούργιες ολυμπιακές καπότες...» « Τι εννοείς ολυμπιακές;», ρωτάει η γυναίκα. «Στα τρία χρώματα των μεταλλίων: χρυσό, ασημένιο και χάλκινο. Θα τις χρησιμοποιήσουμε σήμερα κιόλας!» « Και ποια θα φορέσεις εσύ, άντρα μου;» « Τη χρυσή, βέβαια.» «Δε φοράς καλύτερα την ασημένια, μήπως και τελειώσεις δεύτερος καμμιά φορά...»

J

22510 44242

Εμπρός 3224  
Εμπρός 3224  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Advertisement