Page 1

λίδες

Σε

10 Aύριο το «View» εκπαιδεύεται στις νέες τάσεις της κομμωτικής και πάει στις Μηλιές για εναλλακτικό τουρισμό.

MIKPEΣ

AΓΓEΛIEΣ

& OΔHΓOΣ AΓOPAΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

ΣEΛ. 11-18 25-26

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3081

www.emprosnet.gr

TIMH €1,3

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η ΑΕΝΑΛ με τα Lesvoshop

Καταγγέλλοντας «ίντριγκες από ευκαιριακούς Νεοδημοκράτες», παραιτήθηκε δηλώνοντας «αηδιασμένος» ο Στρατής Κυρατζής, που προτάσσει «την ενότητα του κόμματος»

Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια…

Ουδέν νεώτερον για το δάνειο Σβήνουν από μέρα σε μέρα οι ελπίδες για χρηματοδότηση της ΑΕΝΑΛ από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, που θεωρούν πλέον πολύ δύσκολη και την επαναπροσέγγιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας, κι αυτό γιατί, όπως λένε, οι όροι της σύμβασης που θέτει η Τράπεζα είναι απαγορευτικοί για τη νομαρχία. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πως στις υπάρχουσες συνθήκες η μόνη λύση για την εταιρεία είναι να οδηγηθεί σε πτώχευση. Ο νομάρχης, πάντως, πιστεύει πως τελικά θα καταφέρει να πείσει την Τράπεζα Πειραιώς να δώσει το δάνειο στην ΑΕΝΑΛ, γι' αυτό άλλωστε δηλώνει πως περιμένει από μέρα σε μέρα την έγκρισή του.

ΣEΛ. 7

Εμμονή Ραγκούση στην πρότασή του για χωροταξική κατανομή της αυτοδιοίκησης στο Αιγαίο

Νέο «όχι» για τα μεγάλα νησιά Επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών το βράδυ της Τετάρτης, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, την πρόθεσή του να μην αλλάξει τίποτε για τα μεγάλα νησιά. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε πως θα δεχθεί το 90% των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ στο χωροταξικό, φαίνεται ότι οι μόνες αλλαγές που δε θα γίνουν θα είναι αυτές για τα νησιά, τις οποίες κατά προτεραιότητα κατέθεσε η ΚΕΔΚΕ.

ΣEΛ. 10

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΣEΛ. 6

Το Σάββατο σε τουριστική περιοχή της Λέσβου

Ένας ιδιαίτερος «γάμος» ΣEΛ 19

Αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Κώστα Κατσαρό

Πρόταση Ζερδελή Τεντόμα για φθηνότερο νερό

ΣEΛ. 4

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 Επικράτησε η ΔΑΠ στα τέσσερα Τμήματα, σημαντική άνοδος της ΠΑΣΠ. «Ανεβασμένα» τα ανεξάρτητα σχήματα

«Στα πάνω» και «στα κάτω»…

ΣEΛ. 8


2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Πιο νωρίς οι εκλογές

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Προς αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, που φέρνει τις κάλπες πιο κοντά κατά μία βδομάδα. Έτσι, ο πρώτος γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 14 κι αυτό γιατί η κυβέρνηση θέλει να μη μεσολαβούν μεταξύ των δύο Κυριακών η επέτειος και οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Οι συνειρμοί, άλλωστε, για περιπτώσεις που ο «Καλλικράτης» αναγκάζει σε… επανάσταση - όπως η Λέσβος θα ήταν αναπόφευκτοι. ΜΑΡ.ΠΛ.

«Πράσινο φως» για την ελεγχόμενη στάθμευση Στις 15 Ιουνίου συμφωνήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου να ξεκινήσει η εφαρμογή στην προκυμαία του προγράμματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Τα πάντα είναι έτοιμα και μένει να γίνουν μόνο οι διαγραμμίσεις οι οποίες τονίστηκε ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα, με την επίβλεψη επιτροπής που ήδη έχει οριστεί. Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ειπώθηκε από όλους ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής, αφού «η προκυμαία δεν αντέχει άλλο» το ασφυκτικό πρόβλημα στάθμευσης.

Απόσπασμα της εφημερίδας «Λέσβος», της Πέμπτης 20 Μαΐου 1915. Ποίημα του γνωστού Νέη την ημέρα της ονομαστικής εορτής του βασιλιά Κωνσταντίνου. Απόσπασμα της εφημερίδας «Πρωινή», της Παρασκευής 21 Μαΐου 1937. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χρυσόστομου, οι εορτασμοί της ημέρας του πολιούχου της Μυτιλήνης, Αγ. Θεόδωρου, και έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Κανέλλη.

Πελ.Γ..

Ραντεβού… σε δυο μήνες

Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

HMEPOλόγιο

Tα ∆ηκτικά ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σελ. πρ. τετ. Aνατ. 05.10 ∆ύσ. 19.33

21 †Κωνσταντίνου και Ελένης ισαποστόλων

ΜΑΪΟΥ

Νέος γύρος;

Περί δακοκτονίας…

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι αποφάσισε: την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημά τους την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου, διαμαρτυρόμενη για την επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος, την υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, τις ρυθμίσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη της Δικαιοσύνης, αλλά και τη σύγκληση της Ολομελείας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος την Παρασκευή 28 Μαΐου, για περαιτέρω εκτίμηση των διαμορφούμενων συνθηκών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ολομέλεια, αναλόγως των εξελίξεων, πιθανότατα θα συγκληθεί και νωρίτερα για λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον της δικηγορίας. Οι δικηγόροι της Λέσβου, ως γνωστόν, έως και τις 29 του μήνα βρίσκονται σε αποχή διαρκείας, την οποία δεν αποκλείεται και να συνεχίσουν αν υπάρξουν ανάλογες αποφάσεις για πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

«Πράσινος» ελαιοτριβέας, μόλις διάβασε το χθεσινό ρεπορτάζ του «Ε» για τη δακοκτονία, μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε για τα στελέχη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών: «Είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ξέρουν τι κάνουν. Θέλουν κράξιμο.» Κι ήταν έτοιμος να πάει σήμερα στο συνέδριο του ΓΕΩΤΕΕ για να τα ψάλει στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία όμως είχε ενημερώσει έγκαιρα ότι δεν πρόκειται να έρθει στη Μυτιλήνη. Κάτι παραπάνω ήξερε και απέφυγε να έρθει στη Λέσβο η υπουργός. Τέτοιες μέρες και μ’ αυτό το κλίμα, δεν είναι για εμφανίσεις γενικώς...

ΜΑΡ.ΠΛ.

Ν.Μ.

Ένας πολίτης χθες πήρε τηλέφωνο για να κλείσει ραντεβού με παθολόγο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και του είπαν ότι το ραντεβού του κλείστηκε για τις 14 Ιουλίου! Μετά από τόσο καιρό, αν το πρόβλημα υγείας του ανθρώπου δεν είναι σοβαρό, όχι μόνο θα έχει αναρρώσει, αλλά δε θα το θυμάται κιόλας, ενώ αν από την άλλη μεριά το πρόβλημα υγείας του είναι σοβαρό, φυσικά και δεν μπορεί να περιμένει μένοντας για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς γιατρό. Για ποιο λόγο δεν κλείνονται νωρίτερα ραντεβού; Με αυτό τον τρόπο οι ασθενείς οδηγούνται στους ιδιώτες γιατρούς και βέβαια το εθνικό σύστημα υγείας… πάει περίπατο. Πελ.Γ.

Γιοκ αύξηση Δε θα καταβληθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, στους 830.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ η αύξηση των 20 ευρώ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Αντρέας Λοβέρδος, και διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ. Το «κόψιμο» της αύξησης γίνεται στα πλαίσια των μέτρων που αρχίζουν να ισχύουν σταδιακά. Η συγκεκριμένη αύξηση αφορούσε 130 εκατ. ευρώ για φέτος και άλλα 230 εκατ. ευρώ για το 2011. Μερικά εκατομμύρια που είναι για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βρει. Αλλά τα δισεκατομμύρια για τα υποβρύχια που γέρνουν τα βρίσκει πολύ εύκολα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) TAΞIAPXOYΛA ΛA∆A (AΘΗΝΑ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)) ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ))

ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ MAPIA KOP∆EPA ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO : ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ:: ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.


3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Ψυχοτοµές Γράφει ο ΓIΩPΓOΣ KΩMAΪTHΣ*

Τα μέσα του ψυχοπνευματικού εκμαυλισμού ραση και νους, αποχαυνωμένοι εραστές της χαλάρωσης, ακολουθούν τους ιριδίζοντες πειρασμούς της τηλεόρασης. Ημέρες και έργα ενός παραπαίοντος πολιτισμού καθρεφτίζονται στον γυάλινο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Φυγαδευμένα τα συναισθήματα και η νόηση από το ανελέητο κυνηγητό της οπτικοακουστικής πανδαισίας διώχνονται στην έρημο της ισοπέδωσης και της παρακμής. Τίμημα της τεχνολογίας η φτώχεια της ψυχής. Το ερωτικό ειδύλλιο των ηλεκτρικών μηχανών, με την αλλοτρίωση της ανθρώπινης εμπειρίας, οδηγεί στην πτώση την αυτοκρατορία της εμπειρίας. Στα μονοπάτια της τεχνολογίας χαράσσεται, κάτω από το αμυδρό φως της, η συνειδητότητά μας. Η επιστήμη γέννησε την τεχνολογία που προοδευτικά θα καταβροχθίσει την ουσία των ανθρώπων. Στη φωσφορίζουσα επιφάνεια της οθόνης η πρόκληση. Θα γίνουμε κι εμείς μικρά απατηλά φωτόνια στους λαβύρινθους των «μικροτσίπς» και θα χαθούμε αναστενάζοντας ηδονικά, αποβλακωμένοι στους παραδείσους της αναλγησίας ή σθεναρά θα ποδηγετήσουμε τον ηλεκτρονικό μαρασμό και θα ζέψουμε την τεχνολογία στο άρμα της ανθρωπιάς; Ποιος το λουλούδι θα μυρίσει, ποιος στον αγρό θα τρέξει και ποιος θα νιώσει τη βροχή, τη θάλασσα, τον ουρανό, αφού ο κόσμος ο θαυμαστός συμπυκνώθηκε σε ασήμαντα ψηφιακά σύμβολα; Ποιος θα μυρίσει τον ιδρώτα, θα νιώσει το μόχθο να γαληνεύει τον ύπνο του, όταν καβάλα στην έπαρση και την αυταπάτη της αυτοματοποίησης αποχαυνώνεται; Περνούν εικόνες, κριτικές, διάλογοι, περισπούδαστοι συλλογισμοί, εκπομπές, reality shows και αυταπάτες με θαυμαστή ευκολία τα φίλτρα της κρίσης και βομβαρδίζουν το λογισμό ανελέητα, σκληρά, μεθοδικά μέσα από τον απατηλό καθρέπτη. Ποιος σταματά ποιον, έτσι που όλοι σκηνογραφούν χωρίς τους εσωτερικούς κανόνες του μέτρου και της ευθύνης; Ποιο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο θα καταργήσει αυτόν που τον εκτρέφει και του δίνει λόγο ύπαρξης; Ποια καταστολή θα καταστείλει την ήδη κατασταλμένη συνείδησή μας; Ή μήπως έτσι μονάχα μπορεί, σε κύκλους φθοράς και αναγέννησης, η ιστορική εξέλιξη να συστρέψει οδυνηρά μα γόνιμα το σπειροειδές της ανθρώπινης εξέλιξης στο ατέρμονο Σύμπαν; «Τα πάντα ρει.» Τυχαία ή χαοτικά πάντα, ακολουθεί η ζωή.

ΦΩΤΟ: Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ό

Κι αυτά τα παιδιά είδαν την Κυριακή το πρωί την παράσταση «Ο παπουτσωμένος γάτος»…

Τον «έπνιξαν» τα χρέη

Για τη Θάλασσα

«Θύμα» της οικονομικής κρίσης έπεσε ένας συνταξιούχος στη Ρόδο, όπου πριν λίγες ημέρες βρέθηκε απαγχονισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ροδιακή», ο συνταξιούχος αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός καταγόταν από τη Μυτιλήνη, αλλά εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκατασταθεί στη Ρόδο όπου είχε φτιάξει και την οικογένειά του. Το περιστατικό έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινωνία της Ρόδου, καθώς ο συμπατριώτης μας αυτός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα χθες, που από πολλούς θα γιορταστεί σήμερα Παρασκευή λόγω της χθεσινής απεργίας. Το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας δεν έχει προγραμματίσει κάτι με αφορμή τη σημερινή μέρα, αφού συνήθως διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών που είναι η 8η Ιουνίου. Ο θεσμός είναι άλλωστε σχετικά νέος, που καθιερώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο, για να υπενθυμίζει στους πολίτες την οικονομική και κοινωνική σημασία των κλάδων της θάλασσας και την ανάγκη προστασίας της. Β.Χρ.

Πελ.Γ.

Στο πλευρό της κόρης της

Από ένσταση… «Παγωμένο» παραμένει το θέμα με την ανάληψη του έργου καθαρισμού από τα χόρτα του δήμου Μυτιλήνης από εργολάβο, τρεις εβδομάδες σχεδόν μετά την πρώτη δημοπράτηση, όπου η επιτροπή απορρίπτοντας τους τρεις από τους επτά συνολικά υποψήφιους εργολήπτες έδωσε το έργο σε εργολάβο από τη Λήμνο, ο οποίος και έκανε και τη μεγαλύτερη έκπτωση. Ωστόσο, η ένσταση που ακολούθησε από τους άλλους τρεις υποψηφίους, οδήγησε σε επανεξέταση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, που κάνοντάς τη δεκτή και αναθέτοντας το έργο αλλού, προκάλεσε την ένσταση του πρώτου… και πάει λέγοντας.

... σε ένσταση Από ένσταση σε ένσταση, το θέμα έχει πάει πλέον, όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαγγούσης, στην Περιφέρεια και το αποτέλεσμα αναμένεται με… αγωνία, χωρίς να είναι γνωστό το πότε θα παρθεί οριστική απόφαση. Ο ίδιος προχωράει με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς τον καθαρισμό των χόρτων από διάφορα σημεία του δήμου, με προτεραιότητα όσα αναμένουν γιορτές και πανηγύρια. Άραγε θα προλάβει να βρεθεί ανάδοχος εργολάβος ή μέχρι τότε θα έχουν φύγει και τα… χόρτα; Β.Χρ.

Βασιλικότεροι του βασιλέως Ακούσαμε για την περίπτωση ενός βιοκαλλιεργητή, που η αίτησή του πληροί όλα τα κριτήρια του ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθεί την επιδότηση που διεκδικεί, αλλά οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης τον «κόβουν» στο διοικητικό έλεγχο που κάνουν εδώ στη Μυτιλήνη. Το πνεύμα του νέου διευθυντή της υπηρεσίας, Κυριάκου Βάσσου, να βοηθηθούν όσο γίνεται περισσότεροι παραγωγοί, δυστυχώς δεν το υιοθετούν όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν ως βασιλικότεροι του βασιλέως! Ν.Μ.

Στο πλευρό του γιου της που φέτος δίνει πανελλήνιες εξετάσεις βρίσκεται η πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Πέλλα Ανδριώτου. Παρά τις αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις και ως δικηγόρος, η κ. Ανδριώτου φροντίζει πάντα να είναι συνεπής και ως μητέρα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο γιος της δίνει εξετάσεις και χρειάζεται τη συμπαράσταση και υποστήριξή της. Δεν είναι πάντα εύκολος ο συνδυασμός αυτός, ειδικά για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στα κοινά. Πελ.Γ

Παιδιά και κλιματική αλλαγή

* O Γιώργος Kωµαΐτης είναι ψυχίατρος.

Μια εβδομάδα εκδηλώσεων για την κλιματική αλλαγή προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφηγήσεις παραμυθιών, βιντεοπροβολές και ενημέρωση των πολιτών από τους μικρούς… περιβαλλοντολόγους. Παρ’ όλο που τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ήταν μειωμένα φέτος λόγω περικοπών, είναι σημαντικό να αναφερθεί το μεράκι των υπευθύνων και των καθηγητών που αναλαμβάνουν να εμπλέξουν τα παιδιά σε τόσες δράσεις. Β.Χρ.

«Καλλικράτης» και στην παιδεία… Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των επιστημονικών φορέων, ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου, Παναγιώτης Πιττός, αναφέρθηκε στα προβλήματα ανεργίας που υπάρχουν και τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένας «Καλλικράτης» και στην παιδεία, καθώς σήμερα δημιουργούνται συνεχώς νέες πανεπιστημιακές σχολές χωρίς όμως υπάρχουν και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. «Δεν μπορεί να ιδρύονται πανεπιστημιακές σχολές μόνο και μόνο για να τονώσουμε την οικονομία μιας περιοχής», είπε χαρακτηριστικά. Πελ.Γ.


EI∆HΣEIΣ

4

Kοινωνιόγραµµα

Αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Κώστα Κατσαρό

Πρόταση Ζερδελή - Τεντόμα για φθηνότερο νερό

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΧΛΑ*

Το άγχος και οι εξετάσεις Το άγχος συνιστά μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε μία δύσκολη ή επικίνδυνη κατάσταση. Βοηθάει το άτομο να είναι σε εγρήγορση, να επικεντρωθεί στο στόχο του, να οργανωθεί καλύτερα και να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Δρα, κατά κάποιο τρόπο, ως ενεργοποιητής που επιτρέπει στο σώμα να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους πρόκληση. Ωστόσο, όταν το άγχος ξεφεύγει από τον έλεγχο του ατόμου, μπορεί να γίνει μία αρκετά δυσάρεστη συγκινησιακή κατάσταση φόβου ή ανησυχίας, ακόμη και σε περίπτωση απουσίας κάποιας αναγνωρίσιμης απειλής. Διακρίνεται από μία μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων κυρίως σωματικών, όπως τρόμος, εφίδρωση, ταχυπαλμίες, μυϊκή διέγερση, δύσπνοια. Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως «στρεσογόνες», οι οποίες μπορεί να είναι από λίγο ως πολύ απειλητικές. Μία από αυτές τις καταστάσεις είναι και οι εξετάσεις. Το άγχος των εξετάσεων συνδέεται συνήθως με το φόβο που νιώθουμε μήπως απογοητεύσουμε τους γονείς μας ή ματαιώσουμε τις προσδοκίες μας που έχουμε από τον εαυτό μας. Το άγχος κινητοποιείται από τις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε, μεγαλώνει μέσα από αυτές και τελικά, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχό μας και να μας κάνει να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας. Επιπλέον, κάνοντας αρνητικές σκέψεις, άθελά μας προετοιμάζουμε την αποτυχία, αφού ασυνείδητα σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτύχουμε. Τα συμπτώματα που έχει το άτομο που διακατέχεται από έντονο άγχος πριν τις εξετάσεις είναι η μείωση της επίδοσης, διάφορα ψυχοσωματικά, καθώς και διανοητικά. Στην πρώτη κατηγορία των συμπτωμάτων ανήκουν η δυσκολία συγκέντρωσης, το διανοητικό μπλοκάρισμα και η δυσκολία οργάνωσης πληροφοριών. Στη δεύτερη κατηγορία των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων κυριαρχούν οι πονοκέφαλοι, οι κοιλόπονοι, η ταχυκαρδία, το τρέμουλο, η ναυτία και η μυϊκή υπερένταση. Στην τρίτη κατηγορία είναι τα διανοητικά συμπτώματα, δηλαδή οι διάφορες αρνητικές σκέψεις, η μείωση αυτοπεποίθησης, η ευσυγκινησία, η ευερεθιστότητα, καθώς και ο άσχημος ύπνος. Καθώς οι περισσότεροι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές φορές στη ζωή τους από εξετάσεις, είναι χρήσιμο και απαραίτητο να βρουν τρόπους να αντιμετωπίζουν το έντονο άγχος των εξετάσεων. Ένας τρόπος είναι να φαντάζεσαι τις εξετάσεις και τις πραγματικές συνθήκες έτσι ώστε να εξοικειώνεσαι τόσο με το χώρο όσο και με τις εξετάσεις. Επιπλέον, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες ασκήσεις χαλάρωσης ή να αντικαταστήσεις τις άσχημες σκέψεις και εικόνες που σε κυριεύουν με την έλευση του άγχους, με εικόνες που σε ηρεμούν και σε χαροποιούν. Οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη δοκιμασία του ατόμου και θα πρέπει να παρέχουν τόσο ψυχολογική όσο και συναισθηματική υποστήριξη στα παιδιά τους. Οι γονείς είναι αυτοί που κρατούν τα κλειδιά της αυτοπεποίθησης ή της ανασφάλειας των παιδιών τους. Ο έπαινος, η ενθάρρυνση, η αισιοδοξία, είναι πολλαπλάσιας σημασίας όταν προέρχονται από τις γονικές φιγούρες. Ο ρόλος του γονιού θα πρέπει να είναι μία συνεχής υποστηρικτική παρουσία, που να παρακολουθεί με τρόπο διακριτικό την πορεία προετοιμασίας του παιδιού, επαινώντας την προσπάθεια, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και δίνοντας στο παιδί να καταλάβει ότι θα συνεχίσει να το αγαπάει ακόμα και στην περίπτωση που δεν πετύχει αυτήν τη φορά το στόχο του.

Μ

* Η Βασιλική ΤΣΙ ΧΛΑ είναι ψυχολόγος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH ρόταση για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜ μετά τις αυξήσεις που έγιναν φέτος στους λογαριασμούς, αλλά και τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, έκαναν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Κώστα Κατσαρό, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Ζερδελής (επικεφαλής και της δημοτικής παράταξης «Σύμπραξη τώρα») και Βασίλης Τεντόμας. «Αν μειώσουμε τα τιμολόγια, πιθανότατα δε θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού», απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ. «Το νερό και οι υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες από τη ΔΕΥΑΜ προς τους δημότες έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή η τιμή τους καθορίζεται έτσι ώστε να αντιστοιχεί στα λειτουργικά έξοδα της Εταιρείας, στα οποία (λειτουργικά έξοδα) είναι σημαντική η συμμετοχή των μισθών του προσωπικού της ΔΕΥΑΜ», τονίζουν χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή οι δύο άνδρες. Εξηγώντας τους λόγους

Π

Ο κ. Κ. Κατσαρός

Ο κ. Γ. Ζερδελής

Ο κ. Β. Τεντόμας

για τους οποίους κατά την άποψή τους είναι εφικτή η μείωση των τιμολογίων, αναφέρουν ότι «... φέτος έγιναν αναπροσαρμογές (αυξήσεις δηλαδή) στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜ, λαμβάνοντας υπόψη του το Δ.Σ. της εταιρείας την ισχύουσα εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης πριν την εφαρμογή των σκληρών οικονομικών μέτρων που επέβαλε η “τρόικα” (Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε. - ΕΚΤ). Μετά την εφαρμογή αυτών των μέτρων και τη σημαντική μείωση των απολαβών του προσωπικού της ΔΕΥΑΜ, μειώθηκε ανάλογα και το λειτουργικό κόστος των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών.» Καταλήγοντας, καλούν τον πρόεδρο της Επιχείρησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

να θέσει ως θέμα την εκ νέου αναπροσαρμογή των τιμολογίων και τη μείωσή τους αυτήν τη φορά κατά ανάλογο ποσοστό με το ποσοστό μείωσης των μισθών του προσωπικού και το ποσοστό συμμετοχής της μισθοδοσίας στη διαμόρφωση του λειτουργικού κόστους της ΔΕΥΑΜ. «Η ενέργεια αυτή του Δ.Σ. είναι επιβεβλημένη και γιατί δικαιολογείται απόλυτα από το σκεπτικό που αναπτύξαμε παραπάνω, αλλά και γιατί θα είναι μία πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους σκληρά πληττόμενους από τα οικονομικά μέτρα συμπολίτες μας», αναφέρουν κλείνοντας.

της ΔΕΥΑΜ, κ. Κώστας Κατσαρός. «Μπορεί πράγματι να μειώθηκαν οι μισθοί, όμως ήδη οι πληροφορίες μας λένε ότι φέτος δε θα πάρουμε την επιχορήγηση 3% που μας δίνει το κράτος, που ανέρχεται περίπου στις 250.000 ευρώ. Η πρώτη δόση της επιχορήγησης έρχεται τον Ιούνιο, όμως θα έπρεπε ήδη να μας είχε γίνει εγγράφως ενημέρωση. Πώς θ’ αναπληρώσουμε αυτό το ποσό; Επιπλέον, όμως, το λειτουργικό κόστος της Επιχείρησης έχει αυξηθεί με τις αυξήσεις που έχουν γίνει στις τιμές των καυσίμων κ.α.. Αν μειώσουμε τα τιμολόγια του νερού, είναι πιθανόν να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τη μισθολογία του προσωπικού», ανέφερε ο κ. Κατσαρός.

Πιστώσεις για έργα ρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 700.000 ευρώ εγκρίθηκαν για εκτελούμενα έργα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με αποφάσεις που υπέγραψε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου. Μεταξύ των έργων που αφορούν στο νομό Λέσβου είναι το έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου «Βόρεια παράκαμψη Μυτιλήνης - ολοκλήρωση εργασιών», το « Ύδρευση-αποχέτευση και διάθεση λυμάτων δήμου Ερεσού - Αντίσσης» και το «Βελτίωση δικτύων αποχέτευσης - επεξεργασία και διάθεση λυμάτων - Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιοχής Γέρας».

Χ

Αρνείται Αρνητικός μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίστηκε ο πρόεδρος

Συνέλευση του ΣΥΝ ομαρχιακή συνέλευση του Συνασπισμού Ντηντης Αριστεράς Λέσβου πραγματοποιείται Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο». Στη συνέλευση θα γίνει συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος μπροστά στο Έκτακτο Συνέδριό του από 3 έως 6 Ιουνίου στην Αθήνα.


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Μικρές οι απεργιακές συγκεντρώσεις ύο μικρές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη χθες Πέμπτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ είχε ανακοινώσει ώρα συγκέντρωσης 10:00 το πρωί, ωστόσο οι ομιλίες ξεκίνησαν μισή ώρα αργότερα. Εκείνη την ώρα στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν περί τα 100 άτομα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηρακλής Κουντουρέλλης, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Λέσβο. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι δε σκοπεύουμε ούτε να συμβιβαστούμε, ούτε να ζήσουμε με αυτήν την αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Στη συνείδηση των εργαζομένων ούτε ένα λεπτό δε νομιμοποιούνται τα οικονομικά μέτρα και η αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί.». Ακόμη ανέφερε: «Απεργούμε, γιατί δε θέλουμε να δου-

Δ

5

Από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου

Πορεία ειρήνης με διεθνείς αντιπροσωπείες

ΗματκΠοααπθνοιαειγρειίωοημύέδΕναπηιστΠρτοηοπρΜήείυαΕτιιρΕλήιήρννήηηνς,ηΛπςέοασυπβόπορυταηγν-

λεύουμε 40 χρόνια χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας και να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70 με μια σύνταξη ελεημοσύνης των 300 ευρώ», προσθέτοντας ότι η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, να γίνουν δύναμη ανατροπής και βαθιών αλλαγών. Η Πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων Σω-

ματείων είχε ορίσει ώρα συγκέντρωσης τις 10:30 το πρωί, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης. Έως τις 11:00 είχαν συγκεντρωθεί περί τα 70 με 80 άτομα, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία κατέληξε στο ΙΚΑ, όπου έγινε λειτουργική κατάληψη, για περίπου δύο ώρες, των γραφείων των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ στη Μύρινα της ANAΣTAΣIAΣ ΣΠYPI∆AKH

ΣρήτλσηεενκιτυηρπικΔοοΕγύΗειρ,οεώπύοσμίτηαετσνοηαςτδσωιτανησνεφνπααόέλλρισηιωττονηύςγνρΜαασμύφμρώιανλναεςμίςεέτχσαευφινποθρρήοάκχςεωςη-διαβίωσης των κατοίκων και αναβάθμισης της αισθητικής και του περιβάλλοντος. Η άμεση διαμόρφωση και υλοποίηση ενός προγράμματος υπογειοποίησης των υφιστάμενων γραμμών κρίθηκε απαραίτητη από τη ΔΕΗ, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε ένα μεγάλο έργο υπογειοποίησης του 70% του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης. Συγκεκριμένα, γίνονται εργα- 1.000.000 ευρώ, ξεκίνησε το σίες στην περιοχή του Κά- 2008 και αναμένεται να ολοστρου από τα ΚΤΕΛ προς την κληρωθεί σε έναν περίπου έξοδο της πόλης, στην οδό χρόνο. Μητροπόλεως, ενώ όταν ολο- Προκειμένου να διασφαλικληρωθούν τα συγκεκριμένα στούν ασφαλείς συνθήκες έργα έχει προγραμματιστεί να διαβίωσης των κατοίκων και ξεκινήσει το έργο στο Ρωμαίι- αναβάθμισης της αισθητικής κο Γιαλό μέχρι τη Λέσχη Α- και του περιβάλλοντος, η υξιωματικών, που θα συνεχι- πογειοποίηση των γραμμών στεί στη Λεωφόρο Δημοκρα- αποτελεί σύμφωνα με τη ΔΕΗ τίας από το Εκκοκκιστήριο μια αναγκαιότητα στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμέχρι το Τρίφωτο. Τα τελευταία δύο χρόνια έ- μορφωθεί. Εκτός από το αιχουν ολοκληρωθεί τα έργα σθητικό αποτέλεσμα, θα στατης υπογειοποίησης στη πε- ματήσουν και οι διαμαρτυριοχή των Μαϊτιανών, σε όλη ρίες των πολιτών για την ενότην αγορά της Μύρινας, κα- χλησή τους από τις κολώνες θώς και σε ένα μέρος του Ρω- της ΔΕΗ, ενώ σταθεροποιείμαίικου Γιαλού μέχρι το Τρί- ται η δυναμικότητα του ρεύφωτο. Το έργο της υπογειο- ματος στους καταναλωτές. ποίησης θα αγγίξει το Οι γραμμές μεταφοράς με ε-

ναέρια καλώδια διέρχονται πάνω από την πόλη της Μύρινας, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό και με την ταχύτατη επέκταση των ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη δικαιολογημένα αυξανόμενη ανησυχία των κατοίκων, σχετικά με τις επιπτώσεις από την έκθεσή τους σ’ αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν ούτε πρόσφατες μετρήσεις της έντασης του ηλεκτρικού πεδίου και της μαγνητικής επαγωγής για τον περιβάλλοντα χώρο των γραμμών που διέρχονται μέσα από την πόλη της Μύρινας, ούτε μέτρα για την πρόληψη και μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Συνέχεια Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να προγραμματιστεί είναι η συνεργασία με τη δημοτική αρχή της Μύρινας, ώστε να υπάρξει άμεση λύση στο θέμα του δημοτικού φωτισμού. Αν δεν παρθούν το συντομότερο δυνατόν από τη δημοτική αρχή αποφάσεις για την τοπο-

θέτηση φωτιστικών, η ΔΕΗ δε θα μπορέσει να είναι σε θέση να αφαιρέσει τις κολώνες, μια και δε θα υπάρχει δημοτικός φωτισμός μέσα στην πόλη της Μύρινας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα ενίσχυσης όλου του δικτύου της στη Λήμνο. Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπεται πύκνωση των στύλων με μεταλλικά στηρίγματα και με χοντρά καλώδια ώστε να μην υπάρξει ξανά το καταστροφικό φαινόμενο που παρουσιάστηκε το χειμώνα του 2004, οπόταν το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ καταστράφηκε λόγω κακοκαιρίας. Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην περιοχή του Αυλώνα έχει εγκατεστημένη ισχύ 20MW, ενώ η ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής φτάνει τα 14MW. Η διαφορά θεωρείται ότι είναι μια πολύ μεγάλη εφεδρεία και η Λήμνος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι από τα μοναδικά νησιά που διαθέτουν από τις μεγαλύτερες επάρκειες εγκατεστημένης ισχύς.

(ΕΕΔΥΕ), εντάσσεται φέτος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Στις φετινές εκδηλώσεις - που θα είναι διήμερες - θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του φιλειρηνικού κινήματος από την Κύπρο και την Τουρκία. Ειδικότερα το Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «ΝATOποίηση του Αιγαίου - ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή». Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΕΔΥΕ και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος Κύπριοι και Τούρκοι καλεσμένοι. Την Κυριακή, στις 7:00 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η Πορεία Ειρήνης από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη. Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Σαπφούς και στο σημείο του τερματισμού θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός από το δήμαρχο της Αγιάσου. Η μεταφορά των διαδηλωτών θα γίνει με πούλμαν που θα διαθέσει δωρεάν ο δήμος Μυτιλήνης και θα αναχωρούν από την πλατεία Σαπφούς από 6 έως τις 6:45 το απόγευμα. Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου υπογραμμίζεται: «Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η κρίση του καπιταλισμού τις οδηγεί σε διαρκή ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο. Η διαπάλη γίνεται για τον έλεγχο των αγορών και την επικυριαρχία διαφόρων μονοπωλιακών ομίλων. Στην περιοχή μας η διαπάλη αυτή έχει ως στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκτίμηση της ΕΕΔΥΕ είναι πως επισπεύδεται η επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο στο πλαίσιο των συμφωνιών του ΝΑΤΟ. Δηλαδή στην περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού δε θα πετάνε ελληνικά και τουρκικά αεροπλάνα αλλά μόνο ΝΑΤΟϊκά. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή που περιλαμβάνει τα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Οινούσσες, Σάμος, Ικαρία, όλα τα Δωδεκάνησα, τις μισές Κυκλάδες και το μισό Κρητικό Πέλαγος, θα είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη. Με τη συμφωνία αυτή το ελληνικό κράτος ουσιαστικά παραιτείται του δικαιώματος στην άμυνα. την οποία και παραχωρεί στο ΝΑΤΟ», υποστηρίζει η ΕΕΔΥΕ.


EI∆HΣEIΣ

6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Εμμονή Ραγκούση στην πρότασή του για χωροταξική κατανομή της αυτοδιοίκησης στο Αιγαίο

Νέο «όχι» για τα μεγάλα νησιά της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY πανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών το βράδυ της Τετάρτης, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, την πρόθεσή του να μην αλλάξει τίποτε για τα μεγάλα νησιά. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε πως θα δεχθεί το 90% των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ στο χωροταξικό, φαίνεται ότι οι μόνες αλλαγές που δε θα γίνουν θα είναι αυτές για τα νησιά, τις οποίες κατά προτεραιότητα κατέθεσε η ΚΕΔΚΕ. Από όλα αυτά εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως ο υπουργός δεν έβαλε καν στη διαβούλευση τον αρχικό σχεδιασμό που υπαγόρευε «κάθε νησί και δήμος». Το γιατί αυτή η εμμονή του απέναντι στη διεκδίκηση των μεγάλων νησιών της χώρας, ίσως θα πρέπει να εξεταστεί. Η εμμονή θα έπρεπε ίσως να εξετασθεί και από την κυβέρνηση, αφού το αμέσως επόμενο διάστημα, αν περάσει ως έχει ο

Ο «Καλλικράτης» στο Αιγαίο

Ε

Νομός Λέσβου Κυκλάδων Δωδεκανήσου

συγκεκριμένος σχεδιασμός, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά που θα προκαλέσουν αυτές οι επιλογές για τη νησιωτική χώρα. Ένας σχεδιασμός που δομήθηκε σε ό,τι αφορά στα νησιά κατ’ εξοχήν στα δεδομένα των Κυκλάδων, μη λαμβάνοντας υπόψη του πως Αιγαίο δεν είναι μόνο οι Κυκλάδες.

«Όλοι μαζί…» Το απόγευμα της Τετάρτης, με ιδιαίτερη ένταση και κόντρες,

Ο νομός Λέσβου με 109.000 κατοίκους εκπροσωπείται από 87 δημοτικούς συμβούλους, ενώ οι Κυκλάδες με 112.000 εκλέγουν 371

300 σύμβουλοι… για 3.000 κατοίκους! λλειμμα εκπροσώπησης των τοπικών κοινωνιών στην αυτοδιοίκηση εγείρει, εκτός όλων των άλλων, η «εμμονή» του υπουργού Εσωτερικών να συμπτύξει με το σχέδιο «Καλλικράτης» όλο το νομό Λέσβου σε τρεις δήμους. Με τα νέα δεδομένα, οι 90.000 κάτοικοι της Λέσβου θα εκπροσωπούνται από μόλις 45 δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή ανά 2.000 κατοίκους θα εκλέγεται ένας σύμβουλος, όταν για την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Εσωτερικών, τις Κυκλάδες, ένας σύμβουλος εκλέγεται ανά 302 κατοίκους, δηλαδή οι συμπατριώτες του υπουργού έχουν οκταπλάσια και πλέον εκπροσώπηση συγκριτικά με τους Λεσβίους. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) επεξεργάστηκε τα δεδομένα που προκύπτουν για την αυτοδιοίκηση με το σχέδιο «Καλλικράτης», παραθέτοντας και συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, που έχουν περιληφθεί σε ειδική έκδοση, η οποία και διανεμήθηκε στην προχθεσινή συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο είναι προφανές σε πόσο πλεονεκτικότερη θέση είναι οι νομοί Κυκλάδων και Δωδεκανήσων απ’ της Λέσβου (αναλυτικά στον πίνακα). Ακόμη και η σύγκριση Κυκλάδων με Δωδεκάνησα αποδεικνύει την προνομιακή αντιμετώπιση που είχε ο πληθυσμός της εκλογικής περιφέρειας του κ. Ραγκούση, σε σχέση με το υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο. Είναι αξιοσημείωτο ότι για μόλις 3.000 περισσότερους κατοίκους απ’ το νομό Λέσβου, τα νησιά των Κυκλάδων εκλέγουν 284 περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, ή αλλιώς έναν ανά δέκα περισσότερους κατοίκους! Οι αριθμοί είναι εξόχως αποκαλυπτικοί των καταγγελιών που έχει δεχθεί ο κ. Ραγκούσης απ’ το σύνολο της αυτοδιοίκησης, για το πόσο ιδανικά για τον τόπο καταγωγής του «προσάρμοσε» τη μελέτη του ΙΤΑ, αφού είναι γνωστό ότι περίπου την υιοθέτησε για το σύνολο της χώρας, πλην των μεγάλων νησιών, όπως η Λέσβος, η Ρόδος, η Κέρκυρα.

Έ

Αριθμός δήμων

Δημοτικοί σύμβουλοι

Πληθυσμός

Έκταση (σε στρέμματα)

3 19 15

87 371 315

109.118 112.615 190.071

2.153.727 2.571.691 2.714.295

ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον «Καλλικράτη». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν «όχι» στο σχέδιο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε για μια ακόμη φορά να «έρθουν όλοι μαζί». Απ’ τις κεντρικές γραμμές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υπήρξαν αποκλίσεις ως επί το πλείστον για χωροταξικά ζητήματα. Η συζήτηση στην επιτροπή επρόκειτο να ολοκληρωθεί χθες, ενώ από την επόμενη Τρίτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, όπου η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα σε τέσσερις συνεδριάσεις πριν γίνει νόμος. «Ζητήσαμε απ’ όλους να έρθουν μαζί μας. Όσοι δε θέλουν να έρθουν, κάνουν μεγάλο λάθος. Μας αφήνουν μόνους μας να πάμε σ’ αυτήν τη μεγάλη αλλαγή και οι πολίτες θα μας επιβραβεύσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι έγιναν δεκτές περίπου το 95% των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για τα θεσμικά θέματα και το 90% για το χωροταξικό.

μύνθηκε - επικαλούμενος και τη δημαρχιακή του θητεία στην Πάρο - του ασυμβιβάστου άσκησης επαγγέλματος για δημάρχους σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων (δηλαδή, σχεδόν το σύνολο των δημάρχων), θέση την οποία εξάλλου υποστήριξαν και πολλοί βουλευτές. Ο κ. Ραγκούσης κατέστησε επίσης σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και στην αρχή «κάθε νησί και δήμος», τονίζοντας με έμφαση ότι «μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος, η Ρόδος, η Κέρκυρα κ.λπ. μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτήν τη ρύθμιση. Κι αυτό, γιατί, πλέον θα περιλαμβάνονται μέσα στους πρώτους 15 δήμους της χώρας, δίνοντάς τους τεράστιες αναπτυξιακές, αλλά και διαπραγματευτικές δυνατότητες.». Γενικότερα για το χωροταξικό σημείωσε ότι οι μόνες αξιοσημείωτες εστίες αντιδράσεων είναι στο νομό Ηρακλείου στην Κρήτη και στη Σιάτιστα που κάτοικοι έκλεισαν την Εγνατία Οδό.

Αμετακίνητος για τα νησιά

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ως «ψευδεπίγραφη», τονίζοντας

Σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών υπερα-

Τα κόμματα

ότι «κάνει άλμα στο κενό». Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι δεν έγινε διαβούλευση επί της ουσίας, ενώ δεν έγιναν δεκτές ούτε οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ: «Κινείται στη λογική των περικοπών και όχι των πόρων που θα έδιναν ανάσα στους δήμους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του το ψηφίζει επί της αρχής. «Νομοσχέδιο χρυσοποίκιλτα ντυμένο για να είναι αθέατες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις», το χαρακτήρισε ο εισηγητής του Κ.Κ.Ε. Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ ο Νίκος Τσούκαλης από το ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων και προέβλεψε ότι οι συνενώσεις των δήμων θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Τέλος, από το ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης διατύπωσε τη διαφωνία του κόμματός του στο σχέδιο νόμου και είπε πως το Πρόγραμμα θα έπρεπε να τιτλοφορείται «Πασοκράτης» αντί για «Καλλικράτης», υποστηρίζοντας ότι συντάχθηκε με κομματικά κριτήρια και στοχεύει στην επικράτηση του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου αποφάσισε να αναθέσει σε νομικό τη διερεύνηση δυνατότητας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ο «Καλλικράτης»… στη Δικαιοσύνη ε δύο αποφάσεις αντίδραση στο σχέδιο «Καλλικράτης» κατέληξε ομόφωνα το ΔηΣμοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου, που υιοθετώντας πρόταση της αντιπολίτευσης προχωρά στην ανάθεση σε δικηγόρο της διερεύνησης κάθε δυνατότητας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του χωροταξικού του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ παράλληλα εκφράζει την απαίτηση για άμεση σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ, με σκοπό τη λήψη απόφασης για δυναμικές αντιδράσεις στο χωροταξικό. «Ταυτόχρονα καλούμε όσους συμφωνούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για αντίδραση στην ερήμωση και τον οικονομικό και αναπτυξιακό μαρασμό της περιφέρειας του νησιού, που θα οδηγήσει η δημιουργία του ενός δήμου», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, που συνεχίζοντας τόνισε: «Καλούμε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να καταλάβουν ότι στο όνομα της αποκέ-

ντρωσης επιχειρείται ο πιο λανθασμένος και απίστευτος συγκεντρωτισμός. Δήμοι σαν την Καλλονή και το Πλωμάρι θα εκπροσωπούνται από το πολύ τρεις με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους. Για αυτό ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε την εκπροσώπηση του Μολύβου, της Ερεσού και άλλων μικρότερων δήμων ή ας προσπαθήσουμε να έχουμε την εικόνα της μηδενικής εκπροσώπησης ενός χωριού όπως τα Χίδηρα, το Αμπελικό ή το Νεοχώρι.» Ήδη απ’ την πλευρά εκπροσώπων του δήμου Πλωμαρίου έχουν γίνει επαφές με νομικούς για το θέμα, οι οποίοι και συνέστησαν να υπάρξει ένα διάστημα αναμονής ώστε να ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» και να υπάρξει διοικητική πράξη βάσει αυτού, και στη συνέχεια με αυτήν ως έρεισμα να προσβληθεί η συνταγματικότητά του. Υπήρξε η σύσταση να μη γίνει μεμονωμένη προσφυγή, αλλά σε συνεργασία με άλλους δήμους που θίγονται.


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

7

Καταγγέλλοντας «ίντριγκες από ευκαιριακούς Νεοδημοκράτες», παραιτήθηκε δηλώνοντας «αηδιασμένος» ο Στρατής Κυρατζής, που προτάσσει «την ενότητα του κόμματος»

Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια… της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ι εσωκομματικές έριδες επιστρέφουν δριμύτατα στη Ν.Δ., ξανά μετά από τρία χρόνια, αφού με άλλους πρωταγωνιστές αλλά με την ίδια πάντα αφορμή, τις εκλογές στο κόμμα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ποιος θα έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση είναι η αιτία που «βγάζει τα μαχαίρια». Είτε μετά είτε λίγο πριν την εκλογή προέδρου, όπως συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, οπόταν ο Στρατής Κυρατζής με δήλωσή του-βαριά καταγγελία για παρασκήνιο στις εκλογές, αποχώρησε απ’ τη διεκδίκηση της προεδρίας, αλλά και απ’ την προεδρία της ΝΟΔΕ. Το 2007, μετά την εκλογή βέβαιο ότι τελεσίδικα του Στρατή Γόμου, είχαν προδιαγράφει ενωτικό όυπάρξει καταγγελίες απ’ λο το επόμενο διάστημα, την πλευρά του αντιπάλου αφού πολλά θα εξαρτητου στη ΝΟΔΕ, Παναγιώ- θούν απ’ το ποιοι θα στετη Καλλονιάτη, οι οποίες λεχώσουν τη ΝΟΔΕ Λέκαι οδήγησαν το καλοκαί- σβου, ποιοι θα εκλεγούν ρι του 2008 σε παραίτηση και πώς θα διαμορφωτου πρώτου. Διάδοχός θούν οι συσχετισμοί. Οι του ανέλαβε ο αντιπρόε- εκλογές για τα μέλη της δρος τότε της ΝΟΔΕ, ΝΟΔΕ, θυμίζουμε, είναι Στρατής Κυρατζής, ο ο- μεταγενέστερες των εκλοποίος έως και τη Δευτέρα γών των δημοτικών οργαδήλωνε σε όλους τους τό- νώσεων, μια και οι εκλενους πως θα διεκδικήσει γέντες στις 30 Μαΐου εκ νέου την προεδρία. Το πρόεδροι και μέλη των μεσημέρι της Τετάρτης - τοπικών επιτροπών των και υπήρξε σχόλιο σχετι- δημοτικών εκλογών, είναι κά στο χθεσινό «Ε» - ο κ. μεταξύ εκείνων που ψηΚυρατζής άφηνε να φανεί φίζουν για την εκλογή της ότι λίγο πριν λήξει η προ- ΝΟΔΕ. θεσμία υποβολής των αιΟι της… ΠΟΛΑΝ τήσεων υποψηφιότητας Ο Στρατής Κυρατζής, που δεν είχε αποφασίσει τι θα στις εκλογές της 29ης κάνει. Λίγο αργότερα, κι ε- Νοεμβρίου 2009 για την νώ είχε κλείσει η ύλη της προεδρία του κόμματος εφημερίδας μας, εξέδωσε είχε ταχθεί υπέρ της υποανακοίνωση με την οποία ψηφιότητας της Ντόρας και δήλωνε ότι στο βωμό Μπακογιάννη, σε όλους της ενότητας του κόμμα- τους τόνους ισχυρίζεται τος αποχωρεί απ’ τις ε- ότι μετά τις εκλογές «έκλογές. νας είναι ο πρόεδρος της Η αποχώρησή του, πά- Ν.Δ., ο Αντώνης Σαμαντως, δεν είναι απόλυτα ράς». Όμως ο ίδιος - και

Ο

Αρνείται κάθε είδους αντίθεση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Στρατής Κυρατζής, που όμως «φωτογραφίζει» τα παλιά στελέχη της ΠΟΛΑΝ ως την αιτία για την οποία αποχωρεί απ’ τις εσωκομματικές εκλογές

αποκαλύπτεται περίτρανα απ’ τη δήλωση παραίτησής του - «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα τα στελέχη της παλιάς Πολιτικής Άνοιξης ως εκείνους που καθιστούν «υποκινούμενο» τον εκλογικό αγώνα, ως εκείνους «τους ευκαιριακούς Νεοδημοκράτες» που πρωταγωνιστούν «σε ίντριγκες». Αυτά, σύμφωνα με τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου, τον έκαναν να αποχωρήσει «αηδιασμένο» και να επιστρέψει στο σπίτι του. Τις προηγούμενες μέρες είχε κυκλοφορήσει ότι, σε περίπτωση που αποχωρούσε ο κ. Κυρατζής, ήταν πολύ πιθανόν να υπάρξει υποψηφιότητα Στρατή Γό-

μου, ενώ ήταν περίπου βέβαιο στους κόλπους των Νεοδημοκρατών ότι δεν «περπάτησε» η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γιαννίκου μόνο και μόνο για να μην υπάρξει «ρήξη» με την πλευρά Κουτσαντώνη, μια και θεωρείται «κοινή» η δεξαμενή των ψηφοφόρων τους. Δεδομένης της μίας υποψηφιότητας πλέον, το διακύβευμα θα είναι η συμμετοχή, αφού η εκλογική βάση έχει διευρυνθεί δυνητικά στους 6.000 περίπου ψηφοφόρους, στα ενεργά μέλη της Ν.Δ. στη Λέσβο. Στο στενό του περιβάλλον ο κ. Κυρατζής έλεγε προχθές το βράδυ: «Η εκλογή μου ήταν σί-

Μόνο ένας υποψήφιος, ο Αλέκος Κουτσαντώνης, διεκδικεί την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου

Παραιτήσεις και σε τοπικές; ως και την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12, μετά την παράταση που δόθηκε με απόφαση της γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ., θα κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Νεοδημοκρατών που θέλουν να εκλεγούν πρόεδροι ή μέλη τοπικών επιτροπών στις 13 δημοτικές οργανώσεις της Λέσβου. Πάντως, μετά την παραίτηση του Στρατή Κυρατζή για την προεδρία της ΝΟΔΕ, μοναδικός υποψήφιος είναι ο εκπαιδευτικός Αλέκος Κουτσαντώνης, που απ’ την αρχή της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος, το Νοέμβρη του 2009, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, έχοντας δε-

Έ

δομένη τη στήριξη όλων των στελεχών της ΠΟΛΑΝ, όπως και πολλών εκ των υποστηρικτών τού τέως βουλευτή Γιάννη Γιαννέλλη, που θυμίζουμε είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη. Σε ό,τι αφορά στις εκλογές στις δημοτικές οργανώσεις της Ν.Δ., από χθες έχει κυκλοφορήσει ευρέως η φήμη, κυρίως μεταξύ των Νεοδημοκρατών, ότι μετά την παραίτηση του Στρατή Κυρατζή θα υπάρξουν αποχωρήσεις - ή, για να ακριβολογούμε, δε θα κατατεθούν υποψηφιότητες - στελεχών, που στήριζαν τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου.

γουρη, για αυτό κι έχει μεγαλύτερη αξία ότι αποχωρώ για να μη διαταραχθεί η ενότητα του κόμματος, για να μην υπάρξει διχασμός στις τάξεις της Ν.Δ.. Οι καιροί δεν επιτρέπουν τίποτε διαφορετικό απ’ το να μείνει ενωμένη η Ν.Δ..» Πάντως δεν έλειψαν κι εκείνοι που ισχυρίστηκαν πως η αποχώρηση Κυρατζή δεν είναι ανεξάρτητη των κινήσεων που αναμένονται απ’ την κ. Μπακογιάννη.

Η δήλωση… Ολόκληρη η δήλωση του Στρατή Κυρατζή έχει ως ακολούθως: «Επειδή η συνείδησή μου, ως καθαρόαιμου Νεοδημοκράτη, δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω σε έναν υποκινούμενο εκλογικό αγώνα, που είναι βέβαιο εκ των προτέρων ότι θα πλήξει την ενότητα του κόμματός μου, της Νέας Δημοκρατίας, την οποία στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις ενεργά, εδώ και τριάντα και πλέον έτη και

το τελευταίο ενάμιση έτος με την ιδιότητα του Προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου και αηδιασμένος από τις μέχρι σήμερα σε βάρος μου, που στην ουσία είναι σε βάρος του κόμματός μας, ίντριγκες από κατ’ όνομα μόνο - ευκαιριακούς - Νεοδημοκράτες, δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της 30ης Μαΐου ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου. Συγχρόνως δε δηλώνω ότι παραιτούμαι από σήμερα και από Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου. Θεωρώ ηθική υποχρέωσή μου ταυτόχρονα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Νεοδημοκράτες που μου συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο έργο μου, καθώς επίσης και στη στήριξη που παρείχαν σε εμένα ως υποψηφίου Προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου. Ευστράτιος Χρυσοστόμου - Κυρατζής.»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

8

Επικράτησε η ΔΑΠ στα τέσσερα Τμήματα, σημαντική άνοδος της ΠΑΣΠ. «Ανεβασμένα» τα ανεξάρτητα σχήματα

Σ Ε Κ Ι 0 Τ 1 Η ΙΤ Σ 20 Ο Φ ΟΓΕ Λ Κ Ε της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ε μικρή πτώση της συμμετοχής των φοιτητών πραγματοποιήθηκαν προχθές οι φοιτητικές εκλογές για το 2010 στα έξι Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν και πάλι την επικράτηση, αλλά και την παράλληλη αποδυνάμωση στα περισσότερα Τμήματα, της ΔΑΠ από την ΠΑΣΠ, ενώ τους φοιτητές φαίνεται πως «κέρδισαν» αρκετά τα ανεξάρτητα υποψήφια σχήματα, όπως η ΜΑΡΚΣ που στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας ήρθε δεύτερο σχήμα στις προτιμήσεις τ ο υς . Συνολικά 1.253 φοιτητές προσήλθαν φέτος στις κάλπες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αριθμός ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.267 ψηφοδέλτια, από τα οποία τα έγκυρα ήταν 1.197. Η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. ήρθε πρώτη και φέτος στα τέσσερα από τα έξι Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Γεωγραφίας, Κοινωνιολογίας, Επιστημών της Θάλασσας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας), χάνοντας ωστόσο τα πρωτεία από την ΠΑΣΠ - που φέτος ήταν και πάλι κυρίαρχη παράταξη στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας - στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Ωστόσο, παρά την επικράτησή της στα τέσσερα από τα έξι Τμήματα, η παράταξη της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. εμφανίζεται με δύναμη μειωμένη κατά 66 συνολικά ψήφους σε όλα τα Τμήματα (447 ψήφοι έναντι 513 το 2009) με εξαίρεση αυτό της Γεωγραφίας, ενώ αντίθετα, με εξαίρεση και πάλι το ίδιο Τμήμα, η ΠΑ-

Μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

«Στα πάνω» και «στα κάτω»…

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010 Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας 2010 ΨΗΦΙΣΑΝ 165 ΕΓΚΥΡΑ 163 ΑΚΥΡΑ 2 ΛΕΥΚΑ 0 0,0% ΔΑΠ 60 36,8% ΠΑΣΠ 44 26,99% ΕΑΑΚ 23 14,11% Π.Κ.Σ. 15 9,2% ΛΟΙΠΑ 11 6,74% ΑΡΕΝ 10 6,13%

2009 173 166 7 1 0,6% 72 43,37% 32 19,27% 37 22,28% 16 9,63% 0 0,0% 8 4,81%

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας

-8 -3 -5 -1 -12 12 -14 -1 11 2

Διαφορά -0,6% -6,56% 7,71% -8,17% -0,43% 6,74% 1,31%

2010 ΨΗΦΙΣΑΝ 209 ΕΓΚΥΡΑ 196 ΑΚΥΡΑ 13 ΛΕΥΚΑ 2 1,02% ΔΑΠ 89 45,4% ΛΟΙΠΑ 42 21,42% ΠΑΣΠ 34 17,34% Π.Κ.Σ. 29 14,79% ΕΑΑΚ 0 0,0% ΑΡΕΝ 0 0,0%

11 10 1 -1 12 2 -10 7 0 0

Διαφορά -0,6% 4,29% -1,32% -6,14% 3,78% 0,0% 0,0%

2010 ΨΗΦΙΣΑΝ 284 ΕΓΚΥΡΑ 275 ΑΚΥΡΑ 9 ΛΕΥΚΑ 6 2,18% ΠΑΣΠ 118 42,9% ΔΑΠ 68 24,72% Π.Κ.Σ. 41 14,9% ΕΑΑΚ 27 9,81% ΑΡΕΝ 15 5,45% ΛΟΙΠΑ 0 0,0%

2009 177 175 2 2 1,14% 71 40,57% 78 44,57% 24 13,71% 0 0,0% 0 0,0% 0 0,0%

-9 -17 8 -1 -12 19 8 -8 -20 -3

Διαφορά -0,4% -1,62% 10,51% 4,39% -2,82% -8,7% -1,33%

2010 ΨΗΦΙΣΑΝ 180 ΕΓΚΥΡΑ 170 ΑΚΥΡΑ 10 ΛΕΥΚΑ 4 2,35% ΠΑΣΠ 63 37,05% ΔΑΠ 45 26,47% Π.Κ.Σ. 23 13,52% ΕΑΑΚ 18 10,58% ΑΡΕΝ 17 10,0% ΛΟΙΠΑ 0 0,0%

ΣΠ έχει σημειώσει άνοδο, συγκεντρώνοντας συνολικά 80 επιπλέον ψήφους (399 έναντι 319 το 2009). Ακολουθεί το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών - Π.Κ.Σ.) με μικρή άνοδο (153 ψήφοι έναντι 140 το 2009), η ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) με αρκετή μείωση (80 ψήφοι έναντι 114 το 2009) και τα δύο ανεξάρτητα σχήματα ΜΑΡΚΣ (Μαχόμενη Αριστερή Κινηματική Συλλογικότητα) και ΦΡΑΠΕ, που στα Τμήματα Επιστημών της Θάλασσας, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας συγκέντρωσαν συνολικά 76 ψήφους. Να σημειωθεί ότι τους 42

2009 236 225 11 2 0,88% 114 50,66% 38 16,88% 15 6,66% 28 12,44% 25 11,11% 3 1,33%

-1 11 -12 -5 -8 42 -4 12 0 -26

Διαφορά -2,76% -7,02% 21,42% -3,19% 5,6% 0,0% -14,05%

318 301 17 5 106 109 33 38 10 0

2009 1,66% 35,21% 36,21% 10,96% 12,62% 3,32% 0,0%

-34 -26 -8 1 12 -41 8 -11 5 0

Διαφορά 0,52% 7,69% -11,48% 3,94% -2,8% 2,13% 0,0%

27 29 -2 3 36 -5 1 4 -10 0

Διαφορά 1,64% 17,9% -8,99% -2,07% 0,65% -9,14% 0,0%

Τμήμα Περιβάλλοντος

Τμήμα Κοινωνιολογίας 2010 ΨΗΦΙΣΑΝ 227 ΕΓΚΥΡΑ 208 ΑΚΥΡΑ 19 ΛΕΥΚΑ 1 0,48% ΔΑΠ 102 49,03% ΠΑΣΠ 57 27,4% ΛΟΙΠΑ 23 11,05% Π.Κ.Σ. 20 9,61% ΕΑΑΚ 5 2,4% ΑΡΕΝ 0 0,0%

2009 3,78% 52,43% 0,0% 20,54% 9,18% 0,0% 14,05%

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας

Τμήμα Γεωγραφίας 2010 ΨΗΦΙΣΑΝ 188 ΕΓΚΥΡΑ 185 ΑΚΥΡΑ 3 ΛΕΥΚΑ 1 0,54% ΔΑΠ 83 44,86% ΠΑΣΠ 80 43,24% Π.Κ.Σ. 14 7,56% ΕΑΑΚ 7 3,78% ΑΡΕΝ 0 0,0% ΛΟΙΠΑ 0 0,0%

210 185 25 7 97 0 38 17 0 26

συγκέντρωσε η ΜΑΡΚΣ στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, που δεν είχε κατέβει στις περσινές εκλογές.

Αποτελέσματα ανά Τμήμα Αναλυτικά τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ανά Τμήμα φαίνονται στους πίνακες που ακολουθούν. Σύμφωνα με αυτά, στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας έρχεται πρώτη η ΔΑΠ με 60 συνολικά ψήφους, ποσοστό ωστόσο μειωμένο κατά 6,56% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 44 ψήφους και άνοδο 7,71%, η ΕΑΑΚ με 23 ψήφους και πτώση

8,17%, η Π.Κ.Σ. με 15 ψήφους και πτώση 0,43%, τα λοιπά σχήματα με 11 ψήφους και άνοδο 6,74% και η ΑΡΕΝ με 10 ψήφους και άνοδο 1,31%. Στο Τμήμα Γεωγραφίας κυριαρχεί και πάλι η ΔΑΠ με 83 ψήφους και άνοδο 4,29% σε σχέση με πέρυσι, ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 80 ψήφους και πτώση κατά 1,32%, η Π.Κ.Σ. με 14 ψήφους και πτώση κατά 6,14%, η ΕΑΑΚ με επτά ψήφους και άνοδο κατά 3,78%, ενώ η ΑΡΕΝ και τα λοιπά σχήματα δεν έχουν πάρει καμμία ψήφο. Στο Τμήμα Κοινωνιολογίας η ΔΑΠ είναι και πάλι πρώτη παράταξη με 102

153 141 12 1 27 50 22 14 27 0

2009 0,7% 19,14% 35,46% 15,6% 9,92% 19,14% 0,0%

ψήφους και πτώση 1,62% σε σχέση με το 2009, ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 57 ψήφους και άνοδο 10,51%, το ΦΡΑΠΕ με 23 ψήφους και άνοδο 4,39%, η Π.Κ.Σ. με 20 ψήφους και πτώση 8% και η ΕΑΑΚ με 5 ψήφους και πτώση 8,7%. Η ΑΡΕΝ δε συγκέντρωσε καμμία ψήφο, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε τρεις. Τέλος, πρώτη ήρθε η ΔΑΠ και στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας με 89 ψήφους και πτώση 7,02%, ακολουθεί η ΜΑΡΚΣ με 42 ψήφους, η ΠΑΣΠ με 34 και πτώση 3,19% και η Π.Κ.Σ. με 29 και άνοδο 5,6%. Στο Τμήμα Περιβάλλοντος τα πρωτεία από τη

ΔΑΠ παίρνει φέτος η ΠΑΣΠ με 63 ψήφους και άνοδο 17,9%, ενώ ακολουθεί η ΔΑΠ με 45 ψήφους και πτώση 8,99%, η Π.Κ.Σ. με 23 ψήφους και πτώση 2,07%, η ΕΑΑΚ με 18 ψήφους και άνοδο 0,65% και η ΑΡΕΝ με 17 ψήφους και πτώση 9,14%. Τέλος, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας η ΠΑΣΠ έρχεται και πάλι πρώτη με 118 ψήφους και άνοδο 7,69%, ενώ ακολουθεί η ΔΑΠ με 68 ψήφους και πτώση 11,48%, η Π.Κ.Σ. με 41 ψήφους και άνοδο 3,94%, η ΕΑΑΚ με 27 ψήφους και πτώση 2,8% και η ΑΡΕΝ με 15 ψήφους και άνοδο 2,13%.


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

9

Επιστημονικοί φορείς της Λέσβου καταγγέλλουν τις δημοσιοποιήσεις ονομάτων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή

«Στοχοποιούνται άνθρωποι πριν αποφασίσει η Δικαιοσύνη» της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH οινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες εκπρόσωποι του Ιατρικού, του Οδοντιατρικού, του Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου και του Παραρτήματος Βορειανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, με αφορμή σχετική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επιστημονικοί φορείς της Αθήνας, προκειμένου να καταγγείλουν τη «διαπόμπευση» και «στοχοποίηση» του επιστημονικού κλάδου με τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για φοροδιαφυγές. «Χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει, βγαίνουν ονόματα στη δημοσιότητα και στιγματίζονται συνειδήσεις σα φοροφυγάδες και σαν κλέφτες. Ακόμη όμως και αν τελεσιδικήσουν μετά από μερικά χρόνια και αθωωθούν, τότε δε θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. Συμφωνούμε οι φοροφυγάδες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν, όχι όμως να διαπομπεύονται έτσι άνθρωποι πριν πάρει απόφαση η Δικαιοσύνη», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Χρήστος Θεοδώρου. Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Κάσδαγλης, αναφέρθηκε γενικά στα προβλήματα του κλάδου με το νέο ασφαλιστικό και τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν

Κ

Από αριστερά, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, των Γιατρών και των Δικηγόρων

την ενοποίηση με άλλα ταμεία. «Δεν μπορεί εύρωστα ταμεία να αφήνουν τα αποθεματικά τους να πηγαίνουν στράφι για να καλύψουν οφειλές άλλων φορέων», τόνισε μεταξύ άλλων. Αναφορικά με το θέμα της φοροδιαφυγής και των αποκαλύψεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα, τόνισε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η Πολιτεία με τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς. Την κοινή ανακοίνωση επιστημονικών φορέων για το θέμα χαιρέτισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Παραρτήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, Παναγιώτης Πιττός. «Αυτή η κοινή τοποθέτηση δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος.» Ο ίδιος τόνισε ότι τα προβλήματα των α-

σφαλιστικών ταμείων έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με έλλειψη οργάνωσης, αλλά και απουσία ελεγκτικών μηχανισμών.

Φταίει κι ο Τύπος! Ιδιαίτερα επικριτικός για το ρόλο των Μ.Μ.Ε. στην εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα με τις καταγγελίες φοροδιαφυγής, ήταν το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου κ. Τάσος Χατζηγιάννης. «Ακούμε ν’ απαξιώνονται και να αποδομούνται κοινωνικές ομάδες, καλλιεργείται ένα κλίμα αλληλοσπαραγμού και μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, και σε όλο αυτό δυστυχώς παίζουν μεγάλο ρόλο και τα Μ.Μ.Ε.. Παραβιάζονται βασικές αρχές. Στοχοποιούνται κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, καθώς και κεκτημένα χρόνων»,

τόνισε ο ίδιος. Πάνω σε αυτό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου προσέθεσε ότι «αν υπάρχει ένα ποσοστό 5% έως 10% που είναι οι μεγαλογιατροί που φοροδιαφεύγουν, δημιουργείται σήμερα η αίσθηση μέσα από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα ότι όλοι οι γιατροί είναι κλέφτες». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «δε φταίει όμως ο γιατρός που κλέβει το κράτος, φταίει και ο ελεγκτικός μηχανισμός που δε “βλέπει” τι γίνεται».

Η κοινή ανακοίνωση Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Φαρμακευτικός Σύλ-

λογος Αθηνών, το ΓΕΩΤΕΕ, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών και η οποία μοιράστηκε χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων τοπικών επιστημονικών φορέων, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η επιστημονική κοινότητα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την καθημερινή απαξίωσή της διά της αντιμετωπίσεώς της, τόσο με την επιλεκτική στοχοποίησή της που εκπορεύεται διά των Μ.Μ.Ε. και των εν γένει ελεγκτικών μηχανισμών όσο και με το χαοτικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται. Καθημερινά διαπομπεύονται επαγγελματίες ατομικά και στηλιτεύονται οι συλλογικοί τους φορείς. Προσωπικότητες και συνειδήσεις καταστρέφονται, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποτροπής της ζημιάς, ακόμα και αν η μεταχείριση αποδειχθεί άδικη.» Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Σήμερα καταδικάζονται και τα ονόματά τους, διασύρονται συλλήβδην συμπολίτες, επειδή δήθεν ο ελεγκτής διεπίστωσε παράβαση, χωρίς να μεσολαβεί κάποια δικαστική κρίση. Δι’ αυτού του τρόπου οι θεσμοί της Δικαιοσύνης - θεμελιακοί στο κράτος δικαίου - κωλύονται. Καμμιά ανάκαμψη δε θα μπορέσει να υπάρξει στη χώρα, όταν παράλληλα στην οικονομική επέλθει και ηθική χρεωκοπία.»

Ανακοινώσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου εν όψει των νέων τιμών στα φάρμακα, σκευασμάτων ευρείας χρήσης που βγαίνουν εκτός λίστας, αλλά και ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα

«Ντούκου» και τα Ντεπόν… Σξεεγκοιμνρήιάασφεσιεανιρραμάάυπκλρωοοπνβ,ολμιεηείμτηάάτκτωιυςνβπέπρρονόυησσδφηηα,μταιεονςυααρφλγέλοραύθγνηέτκςααιπνσοτσυηενέσχαυε-ινέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι τα μέλη της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς, έκανε γνωστό ότι από τις 18 Μαΐου πάρθηκε νέα απόφαση για περικοπή τουλάχιστον 253 φαρμάκων - μεταξύ των οποίων πολλά φάρμακα «ευρείας χρήσης» - από τη λίστα των ασφαλιστικών ταμείων, με στόχο να εξοικονομήσει περίπου 300 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους. Στην κατηγορία αυτών, συ- δηλαδή από σήμερα (σ.σ. μπεριλαμβάνονται φάρμα- χθες). Ο κόσμος δεν έχει κα ευρείας κυκλοφορίας ό- ενημερωθεί και μας φέρπως είναι τα αντιπυρετικά, νουν τώρα σε αντιπαράθετα αποσυμφορητικά, τα α- ση μαζί τους, αφού εμείς ντιβηχικά. Πρόκειται για γινόμαστε κακοί όταν δε γνωστά φάρμακα όπως η δεχόμαστε να εκτελέσουμε Ασπιρίνη, το Depon, το συνταγές που μας φέρνουν. Ρanadol, το Salospir, το Μπορεί ο γιατρός να μην Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το γνωρίζει ακόμη ή να μη το αντιισταμινικό Fenistil, θέλει να γίνει κακός, και να το Lonarid, τα Μaalox και το γράψει το φάρμακο. Και Simeco κ.ά.. Στο εξής θα εμείς όμως είμαστε υποπρέπει οι ίδιοι οι συνταξι- χρεωμένοι να αρνηθούμε ούχοι και οι ασφαλισμένοι να εκτελέσουμε τη συντανα αγοράζουν το φάρμακο γή, γιατί δε θα μας την ακόμη και αν έχουν συντα- πληρώσει το ασφαλιστικό ταμείο. Θα έπρεπε να είχε γή γιατρού. «Μας ζητάνε αυτό να ξεκι- δοθεί ένα χρονικό περιθώνήσουμε να το εφαρμόζου- ριο για να ενημερωθεί ο με μέσα σε δυο ημέρες, κόσμος», υπογράμμισε ο ί-

Από τη συνέντευξη των Φαρμακοποιών

διος.

Και θεώρηση Επίσης ο κ. Βαλτάς αναφέρθηκε και σε πρόσφατη απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται θεώρη-

ση συνταγών για συνταγές άνω των 150 ευρώ. «Ζητά η κυβέρνηση να το εφαρμόσει αυτό άμεσα και ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος. Πάλι εμείς καλούμα-

στε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε από το Φαρμακευτικό Σύλλογο είναι ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους (όπως είναι τα φάρμακα για καρκινοπαθείς) δεν χορηγούνται πλέον από τα φαρμακεία αλλά μόνο από τα νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι διατίθενται στην ίδια τιμή. Αυτό, όμως, όπως τονίστηκε, δημιουργεί ταλαιπωρία στους ασθενείς, αφού πολλές φορές τα φαρμακεία των νοσοκομείων, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που υ-

πάρχουν, μπορεί να μην έχουν αποθέματα και να μην μπορούν οι ασθενείς να βρουν το φάρμακό τους.

Οι μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις από τις μαζικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Όπως ειπώθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου, ήδη μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει ινσουλίνες τη χώρα, έχει πάρει απόφαση ν’ αποσύρει τα εμπορεύματά της. «Καταξιωμένα, σύγχρονα φάρμακα δε θα μπορούμε να τα συνέχεια στη ΣEΛ. 10

Προαγγελία γάµου Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ευχαριστήριο Συγκινημένοι από τη θερμή συμμετοχή σας στο βαρύ πένθος μας για την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΙΩΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ Σας ευχαριστούμε θερμά

Ο Τριανταφύλλου Παναγιώτης του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, το γένος Χαραλαμπίδου, που γεννήθηκε στο Ματατιέλε της Ν. Αφρικής και κατοικεί στη Μυτιλήνη, και η Βαρελτζή Δέσποινα του Γεωργίου και της Μαρίας, το γένος Μαυρίδου, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μυτιλήνη, πρόκειται να παντρευτούν στο Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος στο Συνοικισμό, στις 5 Σεπτεμβρίου 2010.


EI∆HΣEIΣ

10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η ΑΕΝΑΛ με τα Lesvoshop

Ουδέν νεώτερον για το δάνειο βήνουν από μέρα σε μέρα οι ελπίδες για χρηματοδότηση της ΑΕΝΑΛ από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, που θεωρούν πλέον πολύ δύσκολη και την επαναπροσέγγιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας, κι αυτό γιατί, όπως λένε, οι όροι της σύμβασης που θέτει η Τράπεζα είναι απαγορευτικοί για τη νομαρχία. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πως στις υπάρχουσες συνθήκες η μόνη λύση για την εταιρεία είναι να οδηγηθεί σε πτώχευση. Ο νομάρχης, πάντως, πιστεύει πως τελικά θα καταφέρει να πείσει την Τράπεζα Πειραιώς να δώσει το δάνειο στην ΑΕΝΑΛ, γι’ αυτό άλλωστε δηλώνει πως περιμένει από μέρα σε μέρα την έγκρισή του. Επιδίωξη του νομάρχη είναι η εταιρεία να μην οδηγηθεί σε πτώχευση, μια και σε αυτή την περίπτωση θα χαθούν πολλά από τα χρήματα που

Σ

οι καταστάσεις των κατ’ αρχήν Αναρτήθηκαν δικαιούχων και απορριπτέων κτηνοτρόφων της ποιοτικής ενίσχυσης του αιγοπρόβειου γάλακτος στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου και στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Μύρινας - Λήμνου. Επίσης έχουν σταλεί στους δήμους του νομού Λέσβου. Για το 2009 έχει αλλάξει ο τρόπος υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο γραφείο 8 της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου και στα τηλέφωνα 22510 46664.

«Από το παράθυρο» στον ΟΑΕΕ

δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές της εταιρείας.

Και νέα άδεια Στους εργαζομένους των Lesvoshop δόθηκε νέα υποχρεωτική άδεια στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο κι αυτή θα τελειώσει, οπότε θα πρέπει άμεσα να βρεθούν χρήματα για την πληρωμή

των μισθών και των αποζημιώσεων που οι εργαζόμενοι δικαιούνται. Στη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αναμένεται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ζητήσουν τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερησίας διάταξης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μι-

χάλης Μαμάκος, χθες το μεσημέρι δήλωσε σχετικά με το θέμα στο «Ε»: «Θα ζητήσω να συζητηθεί το θέμα, ώστε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις, αλλά και για να διαπιστώσουμε κατά πόσο η νομαρχιακή αρχή είναι διατεθειμένη να ζητήσει έλεγχο της εταιρείας από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.»

Ξεκινάει σήμερα στο Επιμελητήριο Λέσβου

Συνέδριο του ΓΕΩΤΕΕ για την ανάπτυξη και τα τοπικά προϊόντα ήμερα στις 6 το απόγευμα ξεκινά το συνέδριο που διοργανώνει το παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ, με θέμα «Τουρισμός, τοπικά αγροτικά προϊόντα και ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου», που απευθύνεται στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, τους μεταποιητές, τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες και τους εμπόρους. Επιδίωξη είναι το συνέδριο αυτό να αποτελέσει την αρχή μιας προσπάθειας που θα συνδέσει την τοπική παραγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων με τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου. Και έτσι, από τη μια να δημιουργηθεί μια νέα προνομιακή αγορά για τα τοπικά προϊόντα, αλλά παράλληλα να αποκτήσει και ξεχωριστή ταυτότητα το τουριστικό προϊόν που παράγεται στη Λέσβο. Το συνέδριο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, α) Τουρισμός και Τοπικοί πόροι, β) Τοπικά προϊόντα ποιότητας, Φύση, Πολιτισμός και Τοπική γαστρονομία, γ) Δίκτυα και Συνεργασίες δ) Συζήτηση με θέμα συνέργειες και προϋποθέσεις επιτυχίας. Α) Τουρισμός και Τοπικοί πόροι Στη θεματική ενότητα τουρισμός και τοπικοί πόροι θα παρουσιαστεί η σχέση μεταξύ τουρισμού και τοπικών πόρων σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στα νησιά και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές χρήσης τοπικών πόρων στην ανάπτυξη τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Β) Τοπικά προϊόντα ποιότητας, Φύση, Πολιτισμός και Τοπική γαστρονομία Στην ενότητα «Τοπικά προϊόντα ποιότητας, Φύση, Πολιτισμός και Τοπική γαστρονομία» θα παρουσιαστεί το

Σ

Ποιοτικό παρακράτημα γάλακτος

πλαίσιο παραγωγής και εμπορίας τοπικών προϊόντων ποιότητας-ιδιοτυπίας και επιτυχημένες πρακτικές. Επίσης, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές για την αξιοποίηση και άλλων τοπικών πόρων, που μπορούν να συνδυαστούν με την τοπική παραγωγή ή να οδηγήσουν στην παραγωγή νέων προϊόντων-υπηρεσιών. Γ) Δίκτυα και Συνεργασίες Στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές δημιουργίας και παγίωσης δικτύων συνεργασίας, που παράγουν θετικές συνέργειες στους εμπλεκομένους, αλλά και στις περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα γενικότερα. Δ) Στρογγυλή Τράπεζα: Συνέργειες και προϋποθέσεις επιτυχίας Στη Στρογγυλή Τράπεζα θα συζητηθούν τα όσα έχουν παρουσιαστεί και θα εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία και την οικονομική κι υλική υποστήριξη προσπαθειών συνεργασίας στη βάση της ποιότητας και της χρήσης τοπικών πόρων.

Το πρόγραμμα Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής: Παρασκευή 18:00 - 19:30: Έναρξη του συνεδρίου και χαιρετισμοί 19:30 - 20:00 Ομιλία από τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ • 1η Θεματική Ενότητα: Τουρισμός και Τοπικοί πόροι 20:00 - 20:15: Πουσσαίος Γεώργιος, γενικός γραμματέας Τουρισμού 20:15 - 20:30: Δανέλλης Σπύρος, ευρωβουλευτής 20:30 - 20:45: Ζούρος Νίκος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστήμιου Αιγαίου

20:45 - 21:00: Παρταλίδου Μαρία, λέκτορας Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. 21:00 - 21:15: Αντωνίου Περικλής, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου 21:15 - 21: 30: Συζήτηση Σάββατο • 2η Θεματική Ενότητα: Αγροτική παραγωγή, Τοπικά προϊόντα ποιότητας, Φύση, Πολιτισμός και Τοπική γαστρονομία 09:30 - 09:50: Κίζος Θανάσης, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστήμιου Αιγαίου 09:50 - 10:10: Δαβίας Ορέστης, διευθυντής Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων στην εταιρεία «Korres» 10:10- 10:30: Γανιάρης Κώστας, πρόεδρος Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου 10:30 - 10:50: Παναγόπουλος Βαγγέλης, διευθυντής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» 10:50 - 11:00: Συζήτηση • 3η Θεματική Ενότητα: Δίκτυα και Συνεργασίες 11:30 - 11:45: Βάγιας Νίκος, διευθυντής Agrocert 11:45 - 12:00: Μίχου Άννα, Creta Cert 12:00 - 12:15: Μαυρομάτη Άντα, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου 12:15 - 12:30: Περιμένης Αναστάσιος, Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου 12:30 -12:45: Βόλτης Κώστας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων 12:45 - 13:00: Ζήφος Κώστας, Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου 14:00 - 15:00: Στρογγυλή Τράπεζα: Συνέργειες και προϋποθέσεις επιτυχίας 15:00 - 15:30: Συμπεράσματα, επόμενα βήματα

Δεκάδες επαγγελματίες που μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο έχουν δημιουργήσει μικρές επιχειρήσεις ξενοδοχείων, οδηγούνται «από το παράθυρο» σε υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Αυτό προκύπτει από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κρυτσιωτάκη. Ειδικότερα, αναφέρει ότι σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των παραδοσιακών και διατηρητέων κύριων καταλυμάτων, που είτε διαθέτουν μικρό αριθμό δωματίων είτε βρίσκονται σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, και των οποίων η μετατροπή σε παραδοσιακά καταλύματα έχει επιδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο, να αδειοδοτηθούν και να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία. Τα παραδοσιακά-διατηρητέα κτήρια των οποίων η μετατροπή σε καταλύματα επιδοτήθηκε από τα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ, δεν υποχρεώθηκαν να αποτελέσουν κύρια καταλύματα και κατηγοριοποιούνται είτε ως κατοικίες είτε ως ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να αναθεωρήσει την απόφαση περί υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ και των παραδοσιακών-διατηρητέων κύριων καταλυμάτων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

«Ντούκου» και τα Ντεπόν… συνέχεια από ΣEΛ. 9

βρούμε στην Ελλάδα. Δε συμφέρουν τις εταιρείες αυτές οι τιμές και νομίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή· και άλλες εταιρείες θα φύγουν», υπογράμμισε ο κ Βαλτάς, ο οποίος επανέλαβε την πρόταση να εναρμονιστούν οι τιμές με τις τρεις φθηνότερες χώρες της Ε.Ε., κάτι που δε συμβαίνει τώρα με τον τρόπο που έγιναν οι μειώσεις στην Ελλάδα. Όσον αφορά στο θέμα αυτό, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Βασίλης Λαμπούσης, αναφέρθηκε στις σημαντικές απώλειες εσόδων που θα έχουν τα φαρμακεία, αλλά κυρίως η φαρμακαποθήκη στη Λέσβο, λόγω του ότι δε δόθηκε το περιθώριο των δύο μηνών που είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση προκειμένου να διαθέσουν το στοκ φαρμάκων που είχαν με τις παλιές τιμές, όπως τα είχαν αγοράσει από τις εταιρείες. «Αρχικά το υπουργείο είχε δεχθεί την πρότασή μας να μας δώσει το χρονικό περιθώριο δύο μηνών που ζητήσαμε για να προλάβουμε να διαθέσουμε το στοκ μας. Μετά ανακοινώθηκε ότι οι νέες τιμές θα ισχύσουν μέσα σε διάστημα μόνο 20 ημερών και τελικά μάς έδωσε άλλη μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Κάθε φαρμακείο σήμερα θα χάσει γύρω στις 10.000 ευρώ, αφού θα πουλάει τα φάρμακα σε φθηνότερες τιμές από αυτές που τα αγόρασε, ενώ η ζημιά για τη φαρμακαποθήκη θα ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ. Πως θ’ αποζημιωθούμε εμείς για τη ζημιά αυτή;» Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, προκειμένου να προστατέψουν τα δικαιώματά τους. Πελ.Γ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

11

Ζητείται για αγορά δυάρι ή μικρή μονοκατοικία, μέχρι 100.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο, λουξ τριάρι, 80τ.μ, 1ου ορόφου, στη Χρυσομάλουσσα, με μεγάλο σαλόνι με 2 καναπέδες, τραπεζαρία, καινούργια κουζίνα με πάσο, 2 Υ/Δ με 1 διπλό και 2 μονά κρεβάτια, μπάνιο, πλυντήριο ρούχων, TV κ.τ.λ.. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, δίχωρη, πλήρως επιπλωμένη, αυτόνομη θέρμανση, άνετη, μπαλκόνι με θέα όλη την πόλη. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936626775. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχωρη, με αυτόνομη θέρμανση, άνετη, σε πολύ καλή κατάσταση, στο κέντρο της πόλης Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775.

Ενοικιάζεται προνομιούχα μεζονέτα 100τ.μ., με τζάκι και ηλιακό και γκαράζ 30τ.μ., στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Καλυβίτη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι ρετιρέ 62τ.μ., με θέα στη θάλασσα, στο Κομκό (5 λεπτά από το κέντρο της Μυτιλήνης). Άνετο σαλόνι, ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 μεγάλο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας, χωρίς κοινόχρηστα. Διαθέσιμο από το Ιούνιο. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πύργοι Θερμής. Οι καλύτερες νεόκτιστες, ανεξάρτητες, επιπλωμένες μονοκατοικίες. Μισθώνονται με την ημέρα ή και κατ’ έτος. Πληρ. τηλ. 6946-280702. Ενοικιάζεται διαμπερές διαμέρισμα 94τ.μ., σε διώροφο κτήριο στο Κιόσκι, με 2 Υ/Δ και αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 29315.

Ενοικιάζεται δυάρι διαμπερές, 50τ.μ., φρεσκοβαμμένο, στα Μαύρα Σίδερα, με αυτονομία θέρμανσης. Πληρ. τηλ. 6974-569803.

Ενοικιάζονται 2 διαμερίσματα δυομισάρια, 68τ.μ. έκαστο, επί της Ε. Βοστάνη 60, με μπαλκόνια απεριόριστης θέας. Τιμή 350 ευρώ έκαστο. Πληρ. τηλ. 6936-284135, 6945184066.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Κιόσκι, 50τ.μ., με θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, δίχως κοινόχρηστα, με

Ενοικιάζεται επιπλωμένη μικρή μονοκατοικία με κουζίνα και μπάνιο, διαθέτει τζάκι, κλιματισμό και αυλή

Μετακομίσεις - Μεταφορές Συσκευασία Αμπαλάζ Αντικειμένων Μ Ε ΤΑ Κ Ο Μ Ι ΣΕ Ι Σ - Α Ν Υ Ψ Ω Σ Ε Ι Σ - Ε Ξ Ε Ι Δ Ι Κ Ε Υ Μ Ε Ν Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Ε ΙΟ

www.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918 άνετο πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6944988026 & 6944-675844.

με πανοραμική θέα, στις Καμάρες. Πληρ. τηλ. 6972-422195, 6946332634.

Eνοικιάζεται στην Παναγιούδα γκαρσονιέρα 40τ.μ., επιπλωμένη και πλήρως εξοπλισμένη, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6948-667299 & 6948-178798.

Ενοικιάζετ αι μικρή επιπλωμένη γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, πλησίον κεντρικής αγοράς. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριώροφη μονοκατοικία 160τ.μ., κοντά στην οδό Καβέτσου, με 6 κύρια δωμάτια και χωλ. Ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση (γραφείο, ιατρείο, δημόσια υπηρεσία, τμήματα του Πανεπιστημίου και άλλες δραστηριότητες) και για κατοικία. Σε καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Ενοικιάζεται ημιυπόγειο επιπλωμένο, καινούργιο, δυάρι, στην περιοχή «Πλάτανος». Πληρ. τηλ. 6937293599, κ. Γιώργος. Ενοικιάζεται ανακαινισμένο δυάρι, φωτεινό, μπαλκόνι με θέα, air-condition, στην Ε. Βοστάνη 8 - 10, στο γήπεδο. Πληρ. τηλ. 29443, 6949972159. Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυομισάρι, 2ου ορόφου, στην Παναγιώτη Βοστάνη 6, έναντι Αγ. Κωνσταντίνου, με μπαλκόνια και πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22510 24476, 6974658990. Ενοικιάζεται δίχωρη επιπλωμένη γκαρσονιέρα, ρετιρέ 35τ.μ., με θέα στη θάλασσα, πλησίον Γηπέδου. Ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, χωλ, κουζίνα, μπάνιο, κεντρική θέρμανση, κλιματιστικό. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται ολοκαίνουργιο δυάρι, πλήρως επιπλωμένο, στο Πυργί (3,5 χιλιόμετρα από Μυτιλήνη). Διαθέτει αυλή, θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι πλησίον παλαιού κτηρίου Αστυνομίας, διπλά τζάμια, αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται τεσσάρι οροφοδιαμέρισμα (υπερυψωμένο ισόγειο), στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται δυάρι στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζετ αι δίχωρη, καινούργια γκαρσονιέρα, 1ου ορόφου, στην Καλλιθέα. Αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια γκαρσονιέρα σε μονοκατοικία, 47τ.μ., επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, με αυλή, στην περιοχή Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου. Πληρ. τηλ. 22510 25466 (πρωί απόγευμα), 6974-142475. Ενοικιάζετ αι διαμέρισμα τριάρι, 67τ.μ., 2ου ορόφου, διαμπερές, με μπαλκόνι μπρος - πίσω, επί της Ε. Βοστάνη, απέναντι από το Γηροκομείο. Πληρ. τηλ. 6975-762964.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Ενοικιάζεται μεγάλο άνετο δυάρι 68τ.μ., στην Kαβέτσου, α΄ ορόφου, με άνετους χώρους. Πλησίον πάρκου Aγ. Eιρήνης. Tιμή 330 ευρώ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο δυάρι 57τ.μ., πλησίον Νοσοκομείου. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, μπάνιο, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www. realpro.gr Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση, σε διπλοκατοικία, στην οδό Μητροπολίτου Δωροθέου 13. Πληρ. τηλ. 22510 23709. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, επιπλωμένο ή χωρίς. Πληρ. τηλ. 6936-865431. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα 60τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης, με κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6974-640422. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100τ.μ. στην περιοχή Ακλειδιού, με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και A/C. Πληρ. τηλ. 6934-326540. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 45τ.μ., ισόγεια, επιπλωμένη, σε διπλοκατοικία, με κεντρική θέρμανση. 1 δωμάτιο, κουζινοτραπεζαρία, χωλ, μπάνιο και αυλή, στην Καλλιθέα, απέναντι απ’ τα σχολεία. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 24974, 6974016419. Ενοικιάζεται διαμπερές οροφοδιαμέρισμα 3ου ορόφου 150.τ.μ, με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, A/C, κουζίνα, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων εντοιχισμένα, στη Χρυσομαλλούσα (Ασκληπιού και Γυμνασιάρχου Δαυίδ γωνία). Πληρ. τηλ. 6974104739. Ενοικιάζεται ανακαινισμένο διαμπερές οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου, τεσσάρι, με ηλιακό και αυτονομία θέρμανσης, Σίμου Χουτζαίου 13, στην Αγ. Φωτεινή, απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο. Πληρ. τηλ. 22510 43320, 6939-542345. Ενοικιάζονται α) δυάρι επιπλωμένο με A/C, αυτόνομο καλοριφέρ, αυλή με θέα, έναντι εκκλησίας Ακλειδιού, β) γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, Κορνάρου 47, πλησίον Σχολών Πανεπιστημίου (Κτήριο Παπαρίσβα). Πληρ. τηλ. 6944-767393. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651. Ενοικιάζεται παραδοσιακή κατοικία με βοηθητικούς χώρους, κατάλληλη για επαγγελματική στέγη και γραφεία στην Ε. Βοστάνη. Επίσης δυάρι με αυτόνομη θέρμανση και αυλή με κήπο. Πληρ. τηλ. 6937-449634. Ενοικιάζονται από τον ιδιοκτήτη και σε άριστη κατάσταση α) ισόγειο δυάρι 45 τ.μ. στην Οδό Μαρκοπούλου 4, Μαύρα σίδερα-Γήπεδο, β) μικρή μονοκατοικία 65 τ.μ. στην οδό Αισχύλου 24 (1ος Παιδικός Σταθμός). Πληρ. τηλ. 22510-24690 & 6946011338. Ενοικιάζονται διαμερίσματα 1 ή 2 υπνοδωματίων, επιπλωμένα, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 22156 και 6972-844003, 6944533866. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα 35τ.μ. στις Καμάρες, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6946334198.

Eνοικιάζεται καινούργιο δυάρι 45τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένο, στο γήπεδο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου σε διπλοκατοικία με κήπο, με 3 υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, μπάνιο και αποθήκη, κοντά στον Άγ. Θεράποντα, σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-772653, 22510 24240 & 210 9616927. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 52τ.μ., 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργιο προνομιούχο, επιπλωμένο διαμέρισμα, 50τ.μ., με θέα, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη δίχωρη γκαρσονιέρα, περίπου 35τ.μ., με μπαλκόνι και θέα, στη Λαγκάδα. Ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, φουρνάκι, ψυγείο), ανακαινισμένο μπάνιο, κλιματιστικό, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.g Ενοικιάζεται τεσσάρι με 3 Υ/Δ και τζάκι, άνετους χώρους, στην περιοχή Αγ. Φωτεινής. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη ανεξάρτητη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου διώροφης οικοδομής, με αυτόνομο καλοριφέρ και θέα στο λιμάνι, 150μ. από την παλιά Αστυνομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια λουξ νεόκτιστη μεζονέτα, στον Άγ. Νεκτάριο, με 3 Υ/Δ, τζάκι, αυλή, αποθήκες, πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται δυομισάρι γ΄ ορόφου στη Χρυσομαλλούσα, με καινούργια κουζίνα και έξτρα δωμάτιο για γραφείο, άνετη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια γκαρσονιέρα ορόφου στη Xρυσομαλλούσα (πλησίον Εκπαιδευτηρίων «Πλάτωνος») με αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων στην Eπάνω Σκάλα, με καινούργια κουζίνα, αυλή και καλοριφέρ. Tιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλησίον Αγ. Συμεών (150μ. από Eρμού), σε χαμηλή τιμή, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου στον Άγ. Iωάννη Kαλυβίτη, με αυτόνομο καλοριφέρ, μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται μεγάλη γκαρσονιέρα 42τ.μ. πλησίον Aγ. Θεράποντα, χωρίς έπιπλα και κοινόχρηστα, α΄ ορόφου με 2 air-condition για ψύξη θέρμανση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται άνετο τριάρι 2 υπνδοδωματίων, στην περιοχή Γηπέδου. Mερικώς ανακαινισμένο, σε καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται μονοκατοικία στην Κουλμπάρα, 2 υπνοδωματίων, με μικρή αυλή, σε χαμηλή τιμή. Κατάλληλη και για συγκατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται μεγάλο άνετο τριάρι 2 υπνοδωματίων, πλησίον Γηπέδου, με πανοραμική θέα στο λιμάνι. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται εξαιρετικό άνετο δυάρι γωνιακό, πάνω ορόφου, στη Xρυσομαλλούσα, με μπαλκόνια, τέντες, αυτόνομο καλοριφέρ, 1 air-condition. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται διαμπερές διαμέρισμα 120τ.μ., με 3 Υ/Δ, πλησίον Ναυτικού Ομίλου, ορόφου, με τζάκι. Αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται άνετο, ολοκαίνουργιο οροφοδιαμέρισμα δυάρι, πλήρως επιπλωμένο, α΄ ορόφου, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, ηλιακό, στην περιοχή του Χάλικα. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Ενοικιάζεται τριώροφη, λουξ μονοκατοικία, 200τ.μ., με μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, WC, 3 υπνοδωμάτια, μπάνιο, ημιισόγειο διαμορφωμένο με κουζίνα - καθιστικό μπάνιο, αυλή, στην περιοχή Πυργέλια. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www. leonisrealestate.com Ενοικιάζεται τριώροφη, νεοκλασσική μονοκατοικία 210τ.μ., στην Καβέτσου, με αυλή, σε άριστη κατάσταση, με καλοριφέρ. Κατάλληλη για επαγγελματική στέγη ή κατοικία. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www.leonisrealestate. com Ενοικιάζεται καινούριο, νεόδμητο δυάρι 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Τιμή 330€. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 35τ.μ, δίχωρη, 1ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Τιμή 250€. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΥ ΤΙΛ ΗΝ Η ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251

BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045

KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣ EPMOY 278 Τηλ. 22513 00984, κιν 6943-472073 mkounellis@hotmail.com

ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr

ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας Τηλ. 22510 23781 www.leonisrealestate.com e-mail: info@leonisrealestate.com

ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑ Καβέτσου 17 Τηλ. 22510 44243, κιν. 6936-626775 paraschi_k@yahoo.gr

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr

XΩPIATEΛΛHΣ ΣTYΛIANOΣ Iκτίνου 2 Kιν. 6977241294

AEOLIAN ESTATE Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6941-584574

LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή - Πρωτούλη 6947-021559 Ελευθ. Βενιζέλου 21 Agora Center, 1ος όροφος Μυτιλήνη 22510 41770 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

REALHOUSES Περγαμηνού Μαρίνα Ερμού 254 Τηλ. 22510 41196, κιν.6974-472262 www.realhouses.gr

REALPRO Μποσταντά Άντζελα Hλία Bενέζη 2 Tηλ. 22510 40074, κιν. 6938477850 www.realpro.gr

REMAX Φανάρας Θωμάς Κιν. 6948-172413, 6973-655735 e-mail: fanarastom@gmail.com

ΠΛ Ω MAP I ΚΑΛΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ Τηλ. 22520 31711, κιν 6974-142661 www.lesvos-realestate.com e-mail: m-estate@otenet.gr

ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335, κιν. 6973-887531 www.mamakos.net info@plomari-houses.com

Π ΟΛ IΧΝ ΙΤΟΣ ΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Τηλ. 22520 41885, κιν. 6945-479497 e-mail:lesvosproperties@yahoo.co.uk

E P E ΣO Σ LESVOSESTATE

Ενοικιάζεται καινούριο οροφοδιαμέρισμα τριάρι 75 τ.μ. με άνετα μπαλκόνια και θέα, ενιαίος χώρος σαλόνι τραπεζαρία κουζίνα με πάσο, σποτάκια στο ταβάνι, 2 Υ/δ με πρόσβαση στο μπαλκόνι, στο 1 υ/δ υπάρχει εξάφυλλη εντοιχισμένη ντουλάπα, αυτόνομη θέρμανση, χαμηλά στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr

Ζαχαρούλα Παπγή Πρωτούλη 6947-021559 Σκάλα Ερεσού 22530 52170 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

SAPPHO ESTATE Σάββα Ιωάννα Σκάλα Ερεσού 22530 52333 6972-502630 e-mail: info@sapphoestate.com www.sapphoestate.com


12

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90τ.μ. στην οδό Βαλαωρίτου στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Ενοικιάζονται ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες ισόγειες και στον 1ο όροφο, στον Άγιο Ευδόκιμο στη Μυτιλήνη, πλήρως εξοπλισμένες. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ολοκαίνουργιο 64 τ.μ., 2ου ορόφου στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ισόγειο στην περιοχή Μαύρα Σίδερα στη Μυτιλήνη, 52τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται πολυτελέστατες μεζονέτες παραδοτέες άμεσα, νεόδμητες, πλήρως εξοπλισμένες 160τ.μ. (ισόγειο-όροφος) και υπόγειο 80τ.μ., στην πανέμορφη περιοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης. Απέχουν 100μ. από τον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης- Αεροδρομίου. Έχουν πλήρη αυτοτέλεια. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειος οικία 30Χ2=60τ.μ. με αυλή, κατοικήσιμη στο καταπράσινο και πανέμορφο Μεγαλοχώρι, προσπελάσιμο σε αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται τριώροφη οικία σε πολύ καλή κατάσταση, κατοικήσιμη, με πολύ καλή θέα, 35τ.μ. ο κάθε όροφος στη περιοχή Πλάτανος Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής ολοκαίνουργια 128τ.μ. με γκαράζ στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του Δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής νεόδμητη 120τ.μ. στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του Δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα υπερπολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης 125τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ., 100μ. από την παραλία και θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100μ. από τη θάλασσα με πανέμορφη θέα συνολικού εμβαδού 260 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα ολοκαίνουργια πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100 μ. από τη θάλασσα με καταπληκτική θέα συνολικού εμβαδού 260τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο νεόδμητο διαμέρισμα 67τ.μ., άριστης κατασκευής στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 56 τ.μ. νεόδμητο, άριστης κατασκευής στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 75 τ.μ.,1ου ορόφου, νεόδμητο, άριστης κατασκευής, στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 56 τ.μ. με υπέροχη θέα στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικία 50 τ.μ. με αυλή 55 τ.μ. στον Παπάδο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται πολυτελείς μεζονέτες, άριστης κατασκευής, σε προνομιακό μέρος της Παναγιούδας Μυτιλήνης. Βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής. Εμβαδόν κάθε κτίσματος 100 τ.μ. ( ισόγειο και όροφος) Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Πωλείται συγκρότημα ενοικιαζόμενων αυτόνομων κατοικιών πολυτελούς κατασκευής με διπλή πισίνα σε προνομιακή θέση στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία 84 τ.μ. με αυλή 10 τ.μ. στη Μυτιλήνη (περιοχή Δικαστήρια). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα στην Κράτηγο Μυτιλήνης με υπέροχη θέα, 128 τ.μ. (ισόγειο & όροφος) με υπόγειο γκαράζ 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 250 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα στο Λιμάνι Μυτιλήνης (Αρχοντικό Μουζάλα) 156τ.μ. (1ος & 2ος όροφος) με ισόγειο γκαράζ 81τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία 80 τ.μ. στον Πλάτανο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιυπόγειο διαμέρισμα 47 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται διαμερίσματα νεόδμητα 99 τ.μ. το καθένα (2 ισόγεια και 2 στον πρώτο όροφο) με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό. Στο υπόγειο της οικοδομής υπάρχουν γκαράζ και αποθήκη για το καθένα. Η οικοδομή βρίσκεται στα Παπιανά του Δήμου Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία εμβαδού 70 τ.μ. μετά του οικοπέδου της εμβαδού 700 τ.μ. στο Μεσαγρό Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται 4 μεζονέτες εμβαδού 99,65 τ.μ. η κάθε μια στο Σκόπελο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μονοκατοικία διώροφη γωνιακή στην οδό Μουσών στη Μυτιλήνη, 84 τ.μ ο κάθε όροφος και με 40 τ.μ υπόγειο και αυλή 30 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφη οικία 150 τ.μ., στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης-Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται νεόδμητη οικία στο Αμουδέλι Πλωμαρίου, 80 τ.μ., με άριστη θέα σε προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται παλαιά οικία ισόγειος 50τ.μ., όροφος 50τ.μ., που βρίσκεται στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στην οδό Λορ. Μαβίλη με αυλή 30τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται γκαρσονιέρα 47 τ.μ. ισόγειος, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται Πύργος διατηρητέος στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Μακρύ Γιαλό στη Μυτιλήνη, τριώροφος, 175τ.μ. ο κάθε όροφος με μεγάλη αυλή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία άριστης κατασκευής σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο στο Συνοικισμό, 115 τ.μ, κατασκευής το 2003 με μικρή αυλή, άριστα διαμορφωμένη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75 τ.μ., στην οδό Κ. Βάρναλη στη Χρυσομαλλούσα στη Μυτιλήνη, με χώρο πάρκινγκ, σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία σε καλή κατάσταση στην πλατεία Σκοπέλου Γέρας, 75τ.μ ισόγειο και 75τ.μ. όροφος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα υπό κατασκευή στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. το καθένα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλούνται μεζονέτες υπό κατασκευή στα Αλυφαντά, σε εξαιρετικό σημείο, 130 τ.μ. με 65 τ.μ υπόγειο και 120 τ.μ αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα άριστης κατασκευής 115 τ.μ. (ισόγειο-όροφος) με υπόγειο και γκαράζ στην περιοχή Ακαδημία Μυτιλήνης. Σε πολύ καλό σημείο και με άριστη θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες σε προνομιακό σημείο στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, 135τ.μ με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιό αρχοντικό κατοικήσιμο με πανέμορφη θέα στο Μεγαλοχώρι, με δενδρόφυτο οικόπεδο 2.000 τ.μ. Το οίκημα είναι 80 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες 35τ.μ. εκάστη στην περιοχή Τρία Κυπαρίσσια στη Μυτιλήνη, 3ος όροφος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου στο Χάλικα Μυτιλήνης, με εξαιρετική θέα και άριστη κατασκευή, 67τ.μ. και 10τ.μ. αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες 133τ.μ. εκάστη στο Σκόπελο της Γέρας, με 300τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ερειπωμένη οικία στην οδό Πατριάρχου Κυρίλλου στη Μυτιλήνη, σε οικόπεδο 125 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες στην οδό Θεοκρίτου στη Μυτιλήνη (Πλάτανος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία στη Βρίσα Πολιχνίτου, 120τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη με τιμή πώλησης 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται προνομιακή οικία 100τμ. με οικοπεδικό χώρο 4.000τ.μ, δενδροφυτεμένο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία 150 τ.μ. με υπόγειο 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 500τ.μ. στα Βατερά του Πολιχνίτου. Είναι σε πολύ καλό σημείο, 50μ. από τη θάλασσα και την παραλιακή επαρχιακή οδό. Είναι άριστης κατασκευής και με άριστα διαμορφωμένο τον εξωτερικό χώρο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται στην Παναγιούδα, μεζονέτες 100 και 115 τ.μ. με υπόγεια 50 και 75τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται διαμερίσματα στη Λαγκάδα Μυτιλήνης, 110τ.μ.στον 1ο όροφο, άριστης κατασκευής με πολύ καλή θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90 τ.μ. στη περιοχή Ταρσανάς Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου αποτελούμενη από16 αυτόνομα μονόχωρα δωμάτια λουξ. Έτος κατασκευής 2000. Κτίσμα 400 τ.μ. σε οικόπεδο 700 τ.μ., συνδεδεμένο με το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Πλωμαρίου. Ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Απέχει 100 μ. από την πλαζ Αγίου Ισιδώρου, μια από τις καθαρότερες και ομορφότερες παραλίες της Λέσβου, που έχει ψηφισθεί ως η 7η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα 100 τ.μ. στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα κατασκευής 2002, επί του επαρχιακού δρόμου Περάματος-Πύργοι Περάματος, άριστης κατασκευής, πλήρως εξοπλισμένο, που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα (ταβέρνα) 100τ.μ. με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό και τον 1ο όροφο που αποτελείται από 3 αυτόνομες γκαρσονιέρες υπερλούξ με βεράντες, συνολικά 100τ.μ. Το ακίνητο έχει οικοπεδικό χώρο 1.600 τ.μ. Έχει απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας και απέχει 20 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα με απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας επί του επαρχιακού δρόμου Πηγαδάκια-Πέραμα με οικόπεδο 2.500 τ.μ., που λειτουργεί ως Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Είναι προνομιακό και σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μαγαζί στον Παπάδο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ισόγειο κτίσμα στο Πλωμάρι, κατάλληλο για κατάστημα στον κεντρικό δρόμο, 30 τ.μ και με υπόγειο χώρο 30 τ.μ., σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην περιοχή Παπά Χατζή στο Πλωμάρι, 120 τ.μ., κατάλληλο για βιοτεχνικό εργαστήριο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην οδό Ευρυδάμαντος στον Άγιο Σώστη στην Αθήνα, 217τ.μ. με πατάρι 106 τ.μ., κτισμένο το 1979. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα επί του κεντρικού δρόμου Μυτιλήνης-Αεροδρόμιου, 55τ.μ. σε οικόπεδο 500τ.μ. Τιμή πώλη-

σης 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

κού δρόμου πλάτους 4μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

μαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα σε πάροδο της Ερμού στη Μυτιλήνη (Μπας Φανάρ) πλήρως ανακαινισμένο και με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. (30 ισόγειο και 30 όροφος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 879,78 τ.μ. εντός οικισμού στο Μεσαγρό Γέρας. Στο οικόπεδο υπάρχει αποθήκη 16,90 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 80 στρεμμάτων στη περιοχή Κάραβος Μεγαλοχωρίου εφαπτόμενο σε αγροτικό δρόμο. Περιέχει 800 ελαιόδεντρα. Είναι κατάλληλο για αγροτουριστική μονάδα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ. στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται αποθήκη υπό κατασκευή στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, 144τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται κατάστημα 160τ.μ στην Ερμού στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Καλλονής-Πέτρας, 130 τ.μ., κατάλληλο και για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει μεγάλο αύλειο χώρο για πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται αποθήκη στον Καρά Τεπέ, 144 τ.μ. επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης-Παναγιούδας. Τιμή ενοικίασης 850 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 37,5 στρεμμάτων στη Γέρα με χαραγμένη γραμμή αιγιαλού και παραλίας, χωρισμένο σε 7 επιμέρους οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα. Στην ακτή εφάπτεται σε μήκος 250μ. Έχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και γεώτρηση. Περιέχει 850 ελαιόδεντρα και 100 οπωροφόρα. Έχει απεριόριστη θέα σε ένα πανέμορφο τοπίο του κόλπου Γέρας. Πραγματική πρόκληση για σοβαρό επενδυτή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 15 στρεμμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο εφαπτόμενο στη θάλασσα, στο Μόλυβο Λέσβου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 4.280,30 τ.μ. στα Βατερά Πολιχνίτου (Περιοχή Πηγαδούλι ή Άγιος Ιωάννης ). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 526,85 τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως στη περιοχή του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 333,66 τ.μ. στη θέση Προφήτης Ηλίας Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 7.884 τ.μ. στη θέση Αυλάκι Ανάξου Δήμου Πέτρας, εφαπτόμενο της παραλίας, κατά μήκος 47 μέτρα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Άγιο Ισίδωρο, εμβαδού 1.202 τ.μ. Απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης 90μ. Έχει συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο συνολικής έκτασης 390 τ.μ. σε άριστη θέση στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 300 τ.μ. σε άριστη θέση. Απέχει 60 μ. από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης και κτίζει οικία 180 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή Κλίβανος Πλωμαρίου πάνω στον περιφερειακό δρόμο, εμβαδού 484,03 τ.μ. Κτίζει 290,4 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με απεριόριστη θέα στη θάλασσα εφαπτόμενο του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μελίντας, εμβαδού 5.785,90τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ. με δικαίωμα δόμησης 400 τ.μ. Απέχει 100 μ. από τη θάλασσα και εφάπτεται δημοτι-

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο στη θέση Καλάμι Μελίντας Παλαιοχωρίου, εμβαδού 7.188,90 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται δύο οικόπεδα με καταπληκτική θέα, εμβαδού 375,64 τ.μ. και 663,31 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα εμβαδού 448,47 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται αγρόκτημα 100μ. από τη θάλασσα με απεριόριστη θέα, με αμαξιτό δρόμο, με γεώτρηση, με ηλεκτρικό ρεύμα στα όρια του, συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων στο Λιγουνάρι Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται κήπος στα όρια του οικισμού Παπάδου. Έχει γεώτρηση, ηλεκτρικό ρεύμα και μικρή αποθήκη. Έχει συνολική έκταση 7 στρέμματα και είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται κήπος-οικόπεδο 770 τ.μ. με ημιτελές κτίσμα (καρά γιαπί) ισόγειο 100τ.μ. στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 20 στρεμμάτων στην περιοχή Λιώτα Άντισσας, άριστα περιποιημένο και περιφραγμένο, επί του επαρχιακού δρόμου Γαβαθάς-Λιώτα, κατάλληλο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμάρι-Μεγαλοχώρι, συνολικής έκτασης 2.830 τ.μ. στην περιοχή Ροδαφνίδια Πλωμαρίου. Έχει οικοδομική άδεια και χτίζει 2 οικίες από 100τ.μ. εκάστη. Στα όρια του οικοπέδου υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ημιτελής οικοδομή (σκελετός από μπετόν), ολικής επιφάνειας ορόφων 396τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 654 τ.μ. Το κτίσμα έχει και υπόγειο. Το ακίνητο βρίσκεται στον Τρύγωνα επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εφαπτόμενο δημοτικού δρόμου συνολικής έκτασης 2.205 τ.μ. στην Ευρειακή Γέρας (Απιδιάς Λάκκος) 50 μ. από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης-Περάματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Π ωλ είται ελαιόκτημα εμβαδού 20 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Άνω Χωριό Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 2 στρεμμάτων με εξοχικό σπίτι 75 τ.μ. και αποθήκη 30 τ.μ. στην Ευρειακή Δήμου Γέρας. Το οικόπεδο απέχει από τη θάλασσα 250 μ., έχει 2 γεωτρήσεις, 30 οπωροφόρα δένδρα και βρίσκεται εντός του οικισμού. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται οικόπεδα 4 στρεμμάτων εφαπτόμενα στην παραλία Μελίντας Πλωμαρίου, άρτια και οικοδομήσιμα. Σε πολύ προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 450τ.μ. με οικία 60τ.μ. στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 4.700τ.μ. στην Αγία Μαρίνα στη Μυτιλήνη, σε πολύ καλή τοποθεσία. Κτίζει οικία 200τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 5.251,52 τ.μ. εκτός οικισμού στα Μαγγούφικα ή Γαϊδαρανήφορο Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο 6.500 τ.μ., εφαπτόμενο του εθνικού δρόμου Μυτιλήνης-Καλλονής, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 6.053 τ.μ. στη Λάρσο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο 4.700τ.μ στα Βατερά Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 68,12 τ.μ. στον Άγιο Ευδόκιμο (ΙΚΑ) στη Μυτιλήνη. Κτίζει 166,56 τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην οδό Γιαννιτσών στη Μυτιλήνη, 252 τ.μ. και κτίζει οικία 250 τ.μ. και υπόγειο 135 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Πληγώνι Μυτιλήνης, 160 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Συνοικισμό στη Μυτιλήνη, 166,79τ.μ. σε εξαιρετική θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται έκταση 5.000τ.μ. στο Πυργί της Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και το οποίο οικοδομεί 196τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα-οικόπεδο με παλαιό κτίσμα εμβαδού 1.226,46 και 2.474,88 τ.μ. στην Αγία Βαρβάρα Πλω-

Π ωλ είται ελαιόκτημα εμβαδού 25 στρεμμάτων εφαπτόμενο παραλίας με αμμουδιά 100 μ., πολυεπίπεδο με ιδιωτικό αγροτικό δρόμο μέχρι την παραλία και με καταπληκτική θέα στη θέση Αγριλιά Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα άριστα καλλιεργημένο, βιολογικό, εφαπτόμενο περιμετρικά με αγροτικούς αμαξιτούς δρόμους, με 2 πηγές νερού και 2 παλαιά κτίσματα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων, στην περιοχή Κριθάρι, Αύλωνας Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 1 στρέμματος στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 4 στρεμμάτων στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 150 στρεμμάτων στην περιοχή Στροβήλια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Π ωλ είται εμβαδού ελαιόκτημα 6.034,945 τ.μ. στη θέση Κόκαλα Αγίου Ισιδώρου Δήμου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 48 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Γρηγόριος Σκοπέλου Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 8 στρεμμάτων με δύο στάβλους στη θέση Τσιπ’ρια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Π ωλ είται αγρόκτημα εμβαδού 3,8 στρεμμάτων στον Καρυώνα Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 10 στρεμμάτων στο Φτέλι Γέρας, κατάλληλο και για ανέγερση κατοικίας, εφαπτόμενο αγροτικού δρόμου με μικρό οικίσκο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται φορτηγό αγροτικό αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, 3 τόνων, DAIHATSU. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται σκάφος ξύλινο, τύπου LIBERTY, με ερασιτεχνική άδεια, μηχανή πετρελαίου VOLVO 25 ίππων υδρόψυκτη και ολικό μήκος επάνω 6μ. Έτος κατασκευής το 2000. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται επαγγελματικό σκάφος (καΐκι) τρεχαντήρι σε άριστη κατάσταση, μήκους 9,5 μ. με άδεια 4,02 GT, ξύλινο, με μηχανή 85 ίπποι, πλήρως εξοπλισμένο (βυθόμετρο 2000μ. GPS, VHF, ραντάρ, βίντσι) καθώς και όλα τα εργαλεία επαγγελματικού ψαρέματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.


13

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο 3αρι ισογείου, 90τ.μ. με αυλή στο Κιόσκι. Μεγάλο χολ, σαλόνι, κουζίνα με πάσο, δυο άνετα υπνοδωμάτια, 1 WC, 1 μπάνιο, κεντρική θέρμανση, αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www. realpro.gr Ενοικιάζεται νεόδμητη γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση στην περιοχή Καμάρες στον Παιδικό Σταθμό. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται νεόδμητη γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα στην περιοχή Βαρειά, πάνω από Πανεπιστήμιο Ξενία. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται δυάρι 60τ.μ., 1ου ορόφου, νεόδμητο με αυτόνομη θέρμανση στην περιοχή της Καλλιθέας. Τιμή 370 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται δυάρι επιπλωμένο, νεόδμητο και με αυτόνομη θέρμανση στην περιοχή του ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται καινούργια πέτρινη μονοκατοικία 70τ.μ., με αυλή, στον Πολιχνίτο. Χτιστός φούρνος στην αυλή, ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία, υπερυψωμένο σαλόνι, ενεργειακό τζάκι, 1 Υ/Δ, μεγάλο μπάνιο, σύγχρονη κουζίνα. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β΄ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργιο πολυτελές προνομιούχο διαμέρισμα 50τ.μ., α΄ όροφος, πλησίον σχολής Παπαρίσβα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα 120τ.μ., γ΄ όροφος, στην περιοχή Μαύρα Σίδερα, στην Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Χάλικα, πλήρως επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ., στην περιοχή του Μεσαίου Χάλικα, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, με τζάκι και απεριόριστη θέα. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται μεζονέτα 72τ.μ. με θέα και με μικρή αυλή, 150 μέτρα από τη θάλασσα, 20χλμ. από τη Μυτιλήνη. Ενιαίος χώρος σαλονοτραπεζαρία, 2 μπαλκόνια, διαμπερής, μεγάλο Υ/Δ, WC, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, αυτόνομη θέρμανση, κατασκευή του 2005. Τιμή 380 €. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα δυάρι 50τ.μ., νεόδμητο, α΄ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται δυάρι 60τ.μ. στην περιοχή πριν το Γαϊδαρανήφορο, νεόδμητο, με αυτόνομη θέρμανση και με δική του θέση πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Μυτιλήνη, Παγανή, πωλείται βιομηχανικός χώρος 172τ.μ., με βιομηχανικό δάπεδο και WC. Τιμή 258.000 ευρώ (LE166385). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα, πωλείται γκαρσονιέρα 29τ.μ., κατασκευής 2007. Τιμή 35.000 ευρώ (LE167291). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Λαγκάδα, πωλείται γκαρσονιέρα 32τ.μ., πλήρως επιπλωμένη, κατασκευής 2005. Τιμή 30.000 ευρώ (LE168104). Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Ενοικιάζεται μεζονέτα 115τ.μ., στην περιοχή Γαϊδαρανήφορος, με τζάκι, αυτόνομη θέρμανση και δικό του λέβητα, 3 υπνοδωμάτια, απεριόριστη θέα και 55τ.μ. γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο Βουναράκι καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέραστούντιο, 28τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και κλιματιστικό, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται μεγάλο δυάρι στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας και επιπλωμένο. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή της Καλλιθέας γκαρσονιέρα, νεόδμητη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση στο ισόγειο. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας μεγάλο δυάρι, 60τ.μ., ισόγειο με κήπο, επιπλωμένο ή μη. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα δυάρι 55τ.μ., α΄ ορόφου, με κεντρική θέρμανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην περιοχή του Νοσοκομείου, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6947 949150. Ενοικιάζεται στο Πυργί μικρό δυάρι, επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρσονιέρα, επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στο Κουμκό 110τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, ηλιακό, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, γκαράζ και θέα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο κέντρο γκαρσονιέρα 30τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, πλήρως εξοπλισμένη. Τιμή 320 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ., ε΄ ορόφου, με κεντρική θέρμανση, στην περιοχή του Γηπέδου. Τιμή 430ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή Χρυσομαλλούσας πεντάρι β΄ ορόφου, 120τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, WC, μπάνιο, αποθήκη. τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή Καλλιθέας 75τ.μ. νεόδμητο α΄ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και 2 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται ανακαινισμένη γκαρσονιέρα 30τ.μ., χαμηλά στο Κιόσκι, κοντά στο λιμάνι, με ξεχωριστή ανακαινισμένη μικρή κουζίνα, μικρό μπάνιο, 1 δωμάτιο, ανακαινισμένο πάτωμα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Ενοικιάζεται γωνιακό διαμέρισμα δ΄ ορόφου, 85τ.μ., σε άριστη κατάσταση, με θέα, στη Ε. Βοστάνη (πλησίον Νοσοκομείου) Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75τ.μ., σε καλή κατάσταση, α΄ όροφος, στο κένΜυτιλήνη, Λαγκάδα, πωλείται γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, 46 τ.μ., πλήρως επιπλωμένη, κατασκευής 2005, τιμή 70.000 ευρώ (LE168101). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Σουράδα, πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 2ου ορόφου, 78 τ.μ., 2 Υ/Δ, με απεριόριστη θέα. Τιμή 210.000 ευρώ (LE167311). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Τρία Κυπαρίσσια, πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 50τ.μ., 1 Υ/Δ, τιμή 105.000 ευρώ (LE167375). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Πάμφιλα, πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 97τ.μ., 2 Υ/Δ, με θέα στη θάλασσα, τιμή 240.000 ευρώ

τρο της αγοράς (πλησίον Κτηρίου «Παπαρίσβα»). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται 2άρι 50τ.μ., 1ου ορόφου, ανακαινισμένο, στην περιοχή του Συνοικισμού. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

κήσιμη, τιμή 270.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφο κτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Ο κάθε όροφος είναι 400τ.μ. και μισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 -315919, www.leonisrealestate. com

Πωλείται γκαρσονιέρα 33τ.μ., στην περιοχή Συνοικισμός. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται διαμέρισμα 63,5τ.μ., σε άριστη κατάσταση, με αυλή, διαμπερές, ισόγειο, με αυτονομία, σαλόνι, κουζίνα, τουαλέτα και 1 κρεβατοκάμαρα, στην περιοχή της Παναγιούδας, πολύ κοντά στη θάλασσα. Τιμή 110.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr

Ενοικιάζεται δυάρι 57 τ.μ., στον Άγιο Παντελεήμονα. Πληρ. τηλ. 6977241294. Ενοικιάζεται αρχοντικό 150 τ.μ., στο Κιόσκι, έναντι υπουργείου Αιγαίου και στο Δικαστήριο. Ενδείκνυται για γραφεία. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης, 232τ.μ., με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλούνται 5 διαμερίσματα στην Καλλονή Λέσβου (40, 43, 50, 50 & 107τ.μ.), πολύ καλής κατασκευής, με δυνατότητα διακανονισμού. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλείται διώροφο σπίτι στα Βατερά, 300μ. από τη θάλασσα, με θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. 130τ.μ. ο όροφος (ισόγειο: δυάρι και τριάρι και 1ος όροφος: μεγάλο τεσσάρι με τζάκι), σε οικόπεδο 900τ.μ., οικοδομήσιμο άλλα 250τ.μ.. Τιμή 470.000. Πληρ. τηλ. 22520 61193, 6974-949625. Πωλούνται 2 μεζονέτες, 100τ.μ. η κάθε μία, με 50τ.μ. ημιυπόγειο και 400τ.μ. αυλή, στην περιοχή Παμφίλων και Πύργων Θερμής. Πληρ. τηλ. 6947-202221 & 22510 41244. Οικοδομικές Επιχειρήσεις «Αφοι Α. Χατζημανωλάκη Ο.Ε.». Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διαμέρισμα 107τ.μ., με 2 Υ/Δ, γκαράζ και 20τ.μ. αποθήκη, στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 186τ.μ. σε οικόπεδο 340τ.μ., με τζάκι, ηλιακό και θέα, πλήρως ανακαινισμένο και με επιπλέον συντελεστή δόμησης 180τ.μ.. Περιοχή Κουμκό. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μεζονέτα 118τ.μ. + 65τ.μ. υπόγειο, 3 Υ/Δ, τζάκι. Περιοχή Βαρειάς. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται διαμέρισμα 4άρι, 104τ.μ., με 3 Υ/Δ, αυτονομία, στην περιοχή Βαρειάς. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 192τ.μ. και 60τ.μ. γκαράζ, αποθήκη, 3 Υ/Δ, κουζίνα, καθιστικό, απεριόριστη θέα, 5ετίας, σε εξαιρετική κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλούνται 4 γκαρσονιέρες καινούργιες. Περιοχή λαζαρέτο. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ., με 2 Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα και αυλή. Περιοχή Ακαδημίας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. (LE165048). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Σουράδα, πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 104τ.μ., 3 Υ/Δ, μεγάλο υπόγειο, τιμή 290.000 ευρώ (LE165237). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Μυτιλήνη, Ακλειδιού - Κουμκό, πωλείται μεζονέτα πολυτελείας 229τ.μ., 5 Υ/Δ, 2 κουζίνες, 2 μπάνια + 1 WC, τζάκι, αυτ. θέρμανση, air-condition, 3 θέσεις στάθμευσης, με κήπο 300τ.μ. αυτόματου ποτίσματος, με πέργκολες και απεριόριστη θέα στη θάλασσα, τιμή 680.000 ευρώ (LE164937). Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες καινούργιες και επιπλωμένες, στην περιοχή Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 2άρι 72τ.μ., 1ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 160τ.μ., με 3 Υ/Δ, στην περιοχή Αγ. Ευδοκίμου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται μονοκατοικία 120τ.μ., 5ετίας, με 2 Υ/Δ και αυλή, σε άριστη κατάσταση, περιοχή Συνοικισμός Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 2άρι 40τ.μ. υπό κατασκευή, 3ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 3άρι, μονοκατοικία, 75τ.μ., με αυλή, στην περιοχή Συνοικισμού Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται παλιά μονοκατοικία 120τ.μ. + 60τ.μ. υπόγειο, στην περιοχή Αλυσίδας, με αυλή. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 2ου ορόφου, 110τ.μ., με 3 Υ/Δ, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα 2ου ορόφου, 85τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ανακαινισμένη μονοκατοικία 48τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης. Σαλόνι, κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, μπάνιο. Υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για να χτιστεί δεύτερος όροφος. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Πωλείται ένα δυάρι 67τ.μ., με μπαλκόνι και αυλή, στη Χρυσομαλλούσα. Ξεχωριστή κουζίνα, μεγάλο υπνοδωμάτιο, μικρή αποθήκη, μπάνιο, μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, καινούργια παράθυρα, A/C. Τιμή 67.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Πυργί Μυτιλήνης, εμβ. 120τ.μ., άριστης κατασκευής, με πολυτελή υλικά και πανοραμική θέα στον κόλπο Γέρας, άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Καγιάνι Μυτιλήνης, εμβ. 100τ.μ., και 50τ.μ. βοηθητικοί χώροι. Έχει πανοραμική θέα, τιμή 225.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται νεόδμητη πέτρινη κατοικία στην περιοχή του Μολύβου, με πανοραμική θέα, πολυτελούς κατασκευής, με πισίνα, εμβ. 110τ.μ. και υπόγειο 62τ.μ.. Τιμή 265.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλούνται στην Πέτρα Λέσβου α) οικόπεδο με μοναδική θέα, 4στρεμ., με έκδοση οικοδομικής αδείας, 40.000 ευρώ και β) ολοκαίνουργιο δυάρι, με κήπο, εύκολη πρόσβαση, δίπλα στη θάλασσα, 100.000 ευρώ. Αναλαμβάνουμε τοπογραφικές οικοδομικές άδειες σε δικό σας οικόπεδο. Κατασκευές Ανεγέρσεις κτηρίων από 600 ευρώ/τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6973-029150. Πωλείται νεόδμητο δυομισάρι 68τ.μ., στον Άνω Χάλικα. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, γραφείο, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, εξωτερική αποθήκη (10τ.μ.), 1 θέση στάθμευσης στο γκαράζ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Πωλείται στο Σκόπελο, πλησίον πλατείας, πέτρινη μονοκατοικία 120τ.μ. (συν υπόγειο), με μεγάλη αυλή (60τ.μ.) και θέα στη θάλασσα. Ισόγειο: Σαλόνι, τραπεζαρία, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο, εσωτερική αποθήκη. Όροφος: 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος (μπορεί να γίνει τρίτο υπνοδωμάτιο). Υπόγειο: Μεγάλη αποθήκη 50τ.μ.. Αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας, χτιστός φούρνος και πηγάδι. Τιμή 115.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 477850, www.realpro.gr Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια πολυτελής, προνομιούχα και αυτοτελής μονοκατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφίτα, με τζάκι και ηλιακό, στο κέντρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ. 134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνο), αυλή με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση. άμεσα κατοι-

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75τ.μ., με αποθήκη, ξεχωριστή αυτόνομη θέρμανση, μισθωμένο ισόγειο 15τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Δήμος Γέρας, πωλείται μονοκατοικία 180τ.μ., με υπόλοιπο δόμησης 220τ.μ., πάνω στη θάλασσα, με 3 Υ/Δ, 1 γραφείο-βιβλιοθήκη, 2 μπάνια, τζάκι, αυτ. θέρμανση, air-condition, χειροποίητα βιτρώ, σε οικόπεδο 2.500τ.μ., με φοίνικες, κήπο, υπόστεγο με 2 θέσεις στάθμευσης, μπάρμπεκιου. Τιμή 440.000 ευρώ (LE166365). Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Μυτιλήνη, 5 λεπτά από το κέντρο, πωλείται νεόδμητη μονοκατοικία 230τ.μ., υπερπολυτελείας, με πισίνα, 5 Υ/Δ, 7 μπάνια, 2 κουζίνες, 2 τζάκια, μπόιλερ, ηλιακός, αυτ. θέρμανση, air-condition, 300τ.μ. βεράντες, οικόπεδο 1.972τ.μ.. Τιμή 800.000 ευρώ (LE164943). Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Δήμος Γέρας, πωλείται μονοκατοικία 400τ.μ., με υπόλοιπο δόμησης 200τ.μ., 4 Υ/Δ, 2 μπάνια, 7 βεράντες, ηλιακός, σε οικόπεδο 5.600τ.μ., με 8 θερμοκήπια, για επιχείρηση με καλλιέργειες. Τιμή 380.000 ευρώ (LE167622). Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Μυτιλήνη, Αγία Μαρίνα, πωλείται οικόπεδο 4.000τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο. Χτίζει 2 ανεξάρτητες μεζονέτες με θέα στον αεροδιάδρομο. Τιμή 100.000 ευρώ (LE167284). Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Πωλείται στην Καλλιθέα προνομιούχα διπλοκατοικία 250τ.μ. (ισόγειο διαμέρισμα 125τ.μ. και διαμέρισμα 125τ.μ. 1ου ορόφου), με αυλή. Διαθέτει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 125τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου, 68τ.μ. στον Άνω Χάλικα, με 2 υπνοδωμάτια, θέση γκαράζ και αποθήκη στο υπόγειο. Θέα απεριόριστη. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973809282. Πωλείται τριάρι διαμέρισμα, 88τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο, στην περιοχή Νοσοκομείου. Τιμή ευκαιρίας 143.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, εμβαδού 29τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας 49.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, με αυλή, στον Αφάλωνα Μυτιλήνης. Τιμή 220.000. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται παλιά πέτρινη κατοικία 90τ.μ. εντός οικοπέδου 160τ.μ., στο χωριό Βρίσα Μυτιλήνης, πλησίον εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944340105, 6979-736895. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 Υ/Δ (υπερυψωμένο ισόγειο με αυλή), στην περιοχή Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται καινούργια μεζονέτα 4 Υ/Δ στην περιοχή Νεάπολη. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται ισόγειο κτήριο στο κέντρο της Μυτιλήνης (πολύ κοντά στην Ερμού), εμβαδού 130τ.μ., με αυλή, κατάλληλο για χρήση καταστήματος, οικίας, ενοικιαζόμενων δωματίων. Τιμή 220.000. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται καινούργιο διαμπερές δυάρι 55τ.μ., με καταπληκτική θέα στο λιμάνι, στα Πυργέλια. Ενιαίος χώρος σαλόνι - τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, μπόιλερ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr Πωλείται πολυτελέστατη βίλα 180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικές αποθήκες και γκαράζ, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καταπληκτική απεριόριστη θέα, σε 6 στρεμ. οικόπεδο. Μάστερ-ρουμ με ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μασίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλεονεκτική, ανεξάρτητη, παραθαλάσσια μεζονέτα, 120τ.μ., με 3 Υ/Δ, στη Βίγλα Βαρειάς. Έξτρα αποθήκες, γκαράζ, αυλή. Απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία, διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητες γκαρσονιέρες, με δυνατότητα επέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Βατερά, πωλείται οικόπεδο 4.270τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο, με απεριόριστη θέα σε όλη την παραλία των Βατερών. Τιμή 130.000 ευρώ (LE168284). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Σκάλα Καλλονής, πωλείται οικόπεδο 590τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο, σε πολύ καλό σημείο. Τιμή 200.000 ευρώ (LE164892). Πληρ. τηλ. 22510 22220. Αποθήκα, πωλείται οικόπεδο 317τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο, πάνω στη θάλασσα, χτίζει 320τ.μ.. Τιμή 135.000 ευρώ (LE165207). Πληρ. τηλ. 22510 22220.


14 Πωλείται στη Χρυσομαλλούσα διαμέρισμα 85τ.μ., ορόφου, σε άριστη κατάσταση και λογική τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στου Καλαμάρη Παναγιούδας εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα, 130τ.μ., ανεξάρτητη, με 3 Υ/Δ, βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένο ημιυπόγειο 70τ.μ., αυλή, σε ιδανική τοποθεσία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτητες γκαρσονιέρες/δυάρια/τριάρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτικό οικόπεδο, με πανοραμική θέα, 6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπερείς, άνετες οικίες, με ξεχωριστές εισόδους και τζάκι, από 36 έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μονοκατοικία 3 δωματίων στις καφετέριες (Kιόσκι), με αυλή. Tιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται τριάρι 80τ.μ., δ΄ ορόφου στην Kαλλιθέα - πάνω από το γήπεδο - σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διαμέρισμα τριετίας, 80 τ.μ., πάνω ορόφου, πλησίον πλατείας Aλυσίδας. Tιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται ολοκαίνουργιο νεόκτιστο διαμέρισμα 102τ.μ., 3 υπνοδωματίων, άριστης κατασκευής, βοηθητικό WC, στην περιοχή της Bαρειάς. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλησίον Γηπέδου οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ΄ ορόφου, με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μεζονέτα στον Aφάλωνα 90τ.μ. και 500τ.μ. αυλή, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέτες στην Παναγιούδα, από 108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή. Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετικές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Σουράδα διαμέρισμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. αποθήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερική σκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωματίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας στη Χρυσομαλλούσα, άριστη κατάσταση. Ευκαιρία επένδυσης. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διατηρητέα μονοκατοικία, 120τ.μ. περίπου, σε άριστη κατάσταση εξωτερικά (επισκευές μόνο εσωτερικά). Με αυλή, έξτρα αποθήκη και υπόγειο, σε τιμή ευκαιρίας.

Πωλείται ελαιόκτημα στον Αφάλωνα 15στρεμ., με 230 ελαιόδεντρα, στην τιμή των 15.000. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Βερναρδάκη διατηρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στο σύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2 εισόδων, ιδανική για μετατροπή σε επαγγελματικές στέγες, γραφεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μονοκατοικία στην Kυπαρισσίων, μερικώς ανακαινισμένη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυλή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται δυάρι στις εργατικές πολυκατοικίες Χρυσομαλλούσας, 47τ.μ.. Τιμή 35.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται διατηρητέα διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ. (συν 50τ.μ. υπόγειο), με αυλή, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ισόγειο 60τ.μ., πάνω όροφος 60τ.μ., υπόγειο 50τ.μ., αυλή 40τ.μ.. Χρήζει ανακαίνισης. Πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www. realpro.gr

γειο και 400 τ.μ. αυλή, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α΄ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 60τ.μ., α΄ ορόφου, στο Ακρωτήρι (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 100τ.μ., σε διπλοκατοικία με αποθήκη 30τ.μ. και γκαράζ, στη Σκάλα Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια, προνομιούχα, πολυτελής διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., με θέα και μικρή αυλή 50τ.μ., περιοχή Αγίου Ευδόκιμου, Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλη, πλήρως ανακαινισμένη, δίχωρη γκαρσονιέρα, β΄ ορόφου, στο Βουναράκι (Ιωάννη Καλυβίτη). Άνετη κουζίνα, μεγάλο υπνοδωμάτιο με θέα στη θάλασσα, εξωτερική αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Βρίσκεται στο στάδιο ανακαίνισης. Τιμή 65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www. realpro.gr

Πωλείται παραθαλάσσια γκαρσονιέρα 35τ.μ., β΄ ορόφου, με θέα, στην παραλία Μιστεγνών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται στο Βουναράκι (Ιωάννη Καλυβίτη) νεόδμητο δυάρι 47τ.μ., α΄ ορόφου, διώροφης οικοδομής, με θέα στη θάλασσα. Σαλόνι, ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, εσωτερική αποθήκη, βεράντα με θέα, αυτόνομη θέρμανση. Διαθέσιμο από το Ιούνιο 2010. Τιμή 105.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www. realpro.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 70τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, στην περιοχή Χάλικα, με μεγάλες βεράντες και πανοραμική θέα. Έτος κατασκευής 2007. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ΄ όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμπερές, με θέα, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και αυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 50τ.μ., με αυλή, στη Σουράδα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www. leonisrealestate. com Πωλείται ανακαινισμένο διαμέρισμα 75τ.μ., ε΄ ορόφου επί της Βοστάνη. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ. ημιισό-

22510 47456 & 6977-359251. Στο Κιόσκι πωλείται οικόπεδο 340τ.μ., με δυνατότητα δόμησης 340τ.μ. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251.

Πωλείται στον Άργενο έκταση 240στρεμ., κατάλληλη για νέους αγρότες κ.λπ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251.

Πωλείται στην Καλλονή, στη θέση Μαλτέδαινα, οικόπεδο περιφραγμένο, 6 στρεμ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Στην Ευρειακή πωλείται οικόπεδο, με σπίτι 80τ.μ. δέντρα και 2 γεώτρησεις 2 στρέμματα, εντός οικισμού. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ.

Πωλούνται στο Κουμκό οικόπεδο 360 και 1070 ρ.μ., αντίστοιχα εντός οικισμού, 500τ.μ., με θέα το λιμάνι & το κάστρο της Μυτιλήνης. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ

Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 110τ.μ., α΄ ορόφου, σε διπλοκατοικία στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., α΄ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και χώρο στάθμευσης, πλησίον Ναυτικού Ομίλου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Στη Βίγλα Βαρειάς δίπλα στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» πωλείται γκαρσονιέρα 35τ.μ., δίχωρη, στον α΄ όροφο, σε τιμή ευκαιρίας, μαζί με αποθήκη 35τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδοτες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, 30, 50, 70, 80 και 100τ.μ., σε διαμερίσματα & μεζονέτες από 2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-807567 & 210 6395044, 22510 31747.

Πωλείται μεζονέτα 72τ.μ. με θέα και με μικρή αυλή, 150 μέτρα από τη θάλασσα, 20χλμ. από τη Μυτιλήνη. Ενιαίος χώρος σαλονοτραπεζαρία, 2 μπαλκόνια, διαμπερής, μεγάλο Υ/Δ, WC, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, αυτόνομη θέρμανση, κατασκευή του 2005. Τιμή 100.000 €. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Πυργί Μυτιλήνης, εμβαδού 120τ.μ., άριστης κατασκευής, με πολυτελής υλικά, έχει πανοραμική θέα στον κόλπο Γέρας, άμεσα κατοικήσιμο. Τιμή 265.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 - 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνης, εμβαδού 134τ.μ., με κήπο 1στρέμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνος, αυλή), με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση, άμεσα κατοικήσιμο. Τιμή 270.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 22510 46450, www.lesvos-realestate. gr Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Καγιάνι Μυτιλήνης, εμβαδού 100τ.μ. κύριοι χώροι και 50τ.μ. βοηθητικοί χώροι, έχει πανοραμική θέα. Τιμή 225.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 - 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, α΄ ορόφου, 117τ.μ. με δύο WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 28 ετών. Τιμή 155.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα γ΄ ορόφου με θέα, στη Χρυσομαλλούσα, επί της Μυρογιάννη. 77τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και δικό του πάρκινγκ. Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα 138τ.μ. στην περιοχή Ακρωτήρι και 35τ.μ. γκαρσονιέρα και 22τ.μ. γκαράζ, με αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, μεγάλο καθιστικό, μεγάλη κουζίνα και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία στον κεντρικό δρόμο επί της Ζωοδόχου Πηγής, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται δυάρι 45τ.μ., στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένο και μισθωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται μεζονέτα στο Πυργί, νεόδμητη, 120τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και απεριόριστη θέα, σε οικόπεδο 200τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοικισμό, νεόδμητη, 105τ.μ., και υπόγειο 55τ.μ.. Αυτόνομη και ανεξάρτητη. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται δυάρι στη Χρυσομαλλούσα 35τ.μ., νεόδμητο, με αυτόνομη θέρμανση και αυλή. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται μεζονέτα τριών Υ/Δ, με γκαράζ, βοηθητικούς χώρους, στους Πύργους Θερμής. Τιμή 230.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα σε διπλοκατοικία, στην περιοχή Καλλιθέας, 120τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στους Λάμπου Μύλους μονοκατοικία 190τ.μ. και 22τ.μ. σοφίτα, σε οικόπεδο 2στρεμ., νεόχτιστο με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στην περιοχή Σουράδας, 120τ.μ., με υπόγειο 70τ.μ. και δικό της λέβητα, νεόδμητη με 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στο Χάλικα μεγάλο δυάρι υπόγειο, 67τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 87.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στα Βατερά μεζονέτα επάνω στη θάλασσα, 100τ.μ., με οικόπεδο 150τ.μ., τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στην περιοχή Κιόσκι δυάρι 37τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, ετοιμοπαράδοτο από Σεπτέμβρη. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται στην περιοχή της Λαγκάδας 2 γκαρσονιέρες από 43τ.μ., στον α΄ όροφο, πλήρως επιπλωμένες και με ηλεκτρικές συσκευές, αυτόνομη θέρμανση και Α/C. Μισθωμένες. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται διαμέρισμα δυάρι στις προσφυγικές κατοικίες, β΄ ορόφου, πρόσφατα ανακαινισμένο, με αυτόνομη θέρμανση, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται ένα κτήριο με 2 δυάρια,

ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

νεόδμητο, ημιτελές, συνολικού εμβαδού 77,5τ.μ. και υπόγειο 27,5τ.μ., στην περιοχή Πλάτανος, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται στην Πέτρα 25 στρέμ. πάνω στη θάλασσα. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται στην αγροτική περιοχή «Βουναράκι» (Αρχαία Άντισσα) Σκαλοχωρίου μονοκατοικία 85τ.μ., σε άριστη κατάσταση, με 6στρέμ. κτήμα με ελαιόδεντρα, οπωροφόρα, αμπέλι, πηγάδι και γεώτρηση με πόσιμο νερό. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251.

Πωλείται στη Μυτιλήνη, στο Βουναράκι και 500μ. από τον Άγ. Ιωάννη τον Καλυβίτη, πέτρινη ανακατασκευασμένη διώροφη μονοκατοικία 75τ.μ., με 300μ. οικόπεδο-αυλή. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977359251.

Πωλείται στην Καλλονή και στη θέση «Μαλταίδενα» τριάρι 84τ.μ., με 12τ.μ. ημιυπαίθριο και 14τ.μ. αποθήκη, στον α΄ όροφο διώροφης οικοδομής, σχεδόν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977359251.

Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα στην περιοχή Χάλικα 75τ.μ., α΄ ορόφου και 10τ.μ. αποθήκη, νεόδμητο, με αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται ένα κτήριο ημιτελές στην περιοχή Πλάτανος, με 2 δυάρια, συνολικό εμβαδό 100τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στον Επάνω Χάλικα, 140τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση με δικό της λέβητα και απεριόριστη θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, 75τ.μ., σε διπλοκατοικία, α΄ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια και αποθήκη 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται στην Πέτρα 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνομη θέρμανση, σε 4στρέμ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεγάλο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, πλησίον εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, κατάλληλο τόσο για κατοικία όσο και για επαγγελματική στέγη. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται καινούργιο τριάρι στην περιοχή Ακλειδιού, με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ανεξάρτητη αποθήκη. Τιμή 180.000 ευρώ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα 170τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230τ.μ.. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945 -935806. Πωλείται γκαρσονιέρα 30τ.μ., στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δάφνης, β΄ ορόφου. Απέχει 150 μέτρα από το μετρό. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία με αυλή, στη Βρίσα, 2χλμ. από τα Βατε-

Πωλείται στην Άντισσα διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., με μαγαζί 100τ.μ. και υπόγειο 70τ.μ., με απέραντη θέα, διαμορφωμένο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251. Πωλείται στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής και πίσω από την ομώνυμη εκκλησία διώροφο κτήριο με τέσσερις γκαρσονιέρες, επιπλωμένες και νοικιασμένες. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται στη Χρυσομαλλούσα και στον 4ο όροφο τριάρι 74τ.μ., με θέα

ρά. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ. έκαστον. Βρισκόμενη σε οικόπεδο 250τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης, σε άριστη κατάσταση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με 2 μπάνια, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση μεγάλες βεράντες. Τιμή 230.000 ευρώ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται καινούργια γκαρσονιέρα 42τ.μ., χαμηλά στο Λαζαρέτο. Ξεχωριστή κουζίνα, ενιαίος χώρος σαλόνιτραπεζαρία, Υ/Δ με ξύλινο πάσο - βιβλιοθήκη, αυτόνομη θέρμανση, σε τριπλοκατοικία. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλείται συγκρότημα 11 δωματίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικόπεδο 500τ.μ., πέτρινης κατασκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται διαμέρισμα-γκαρσονιέρα 40τ.μ., α΄ όροφος, με θέα και 45τ.μ. ισόγειο προνομιούχο, στη Βίγλα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχα παραδοσιακή κατοικία, 650τ.μ., με βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται προνομιούχο πολυτελές, καινούργιο οροφοδιαμέρισμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία, με απεριόριστη θέα και αυλή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α΄ ορόφ., πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ΄ όροφος, με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή γηπέδου, Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos. gr

Πωλείται πλήρως επιπλωμένο δυάρι, 47τ.μ., στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Ενιαίος χώρος, σαλονοτραπεζαρία, ξεχωριστό Υ/Δ, άνετο μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, A/C (18), ηλ. συσκευές (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο), χωρίς κοινόχρηστα, παράθυρα με σήτες. Τιμή 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται καινούργια διώροφη μονοκατοικία 165τ.μ., στην περιοχή Βουναράκι. Κάτω: σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, κουζίνα, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση. Πάνω: 3 άνετα ΥΔ με μπαλκόνια, μεγάλο μπάνιο. Σοφίτα 45τ.μ., με εμφανή ξύλινη σκεπή και μεγάλη τζαμαρία με θέα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

και σε άριστη κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στο Συνοικισμό ισόγειο τριάρι 89τ.μ., σε άριστη κατάσταση, σαν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται στα Μιστεγνά διώροφη κατοικία, με θέα και με ανεξάρτητο ισόγειο δυάρι, συνολικής επιφάνειας 185τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.


15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Ζητούνται για ενοικίαση ή αγορά γκαρσονιέρες - διαμερίσματα - μονοκατοικίες στη Μυτιλήνη, σε καλή κατάσταση, για την εξυπηρέτηση των πελατών του γραφείου μας. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413. Ενοικιάζεται τριάρι 84τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413. Ενοικιάζονται επιπλωμένα δυάρια 30τ.μ., στη Βαρειά Μυτιλήνης, με θέα τη θάλασσα, επάνω από την ταβέρνα «Αχιβάδα». RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ. στη Μυτιλήνη. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973655735 & 6948-172413.

Πωλείται διαμέρισμα 65τ.μ., στo κέντρο της Μυτιλήνης. Ρετιρέ με μεγάλα μπαλκόνια και εξαιρετική θέα. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται διαμέρισμα 40τ.μ., στην Αθήνα (Νέος Κόσμος). RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413. Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., στην Αθήνα (Βοτανικός). RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται ρετιρέ διαμέρισμα 44τ.μ., στην Αθήνα (Καλλιδρομίου 27). Πρόσφατα ανακαινισμένο, με τζάκι, μεγάλη βεράντα με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413.

315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάρι στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε διώροφη οικοδομή. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ. στην Ακαδημία. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα, 43τ.μ., σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα τριάρι 85τ.μ., στην περιοχή Ολυμπιακής. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία 180τ.μ., στο κέντρο της αγοράς, βρισκόμενη σε οικόπεδο 280τ.μ.. Κατάλληλη για εμπορική εκμετάλλευση (ενοικιαζόμενα δωμάτια-γκαρσονιέρες). ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www. leonisrealestate. com

Πωλείται προνομιούχος κατοικία, 140τ.μ., δύο επιπέδων, στη Νεάπολη, με ηλιακό, τζάκι, μεγάλες βεράντες, 200τ.μ. αυλή, στο ημιισόγειο υπάρχει τριάρι διαμέρισμα 60τ.μ., με αυτονομία, 100μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσσια μεζονέτα 125τ.μ., στην Παναγιούδα, με διαμορφωμένο υπόγειο 70τ.μ. και οικόπεδο 300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται νεόδμητη πολυτελής, παραθαλάσσια μεζονέτα, 125 τ.μ., στην Παναγιούδα και υπόγειο 70 τ.μ. και 3 υπνοδωμάτια. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλούνται 3 καινούργιες γκαρσονιέρες από 28 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες από 38 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται 2 γκαρσονιέρες από 34,5 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται μονοκατοικία 90 τ.μ. στην Καλλιθέα, βρισκόμενη σε οικόπεδο 150 τ.μ., με σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, αποθήκη, μπάνιο και υπόγειο διαμορφωμένο σε μικρή γκαρσονιέρα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 140 τ.μ., β΄ όροφος, στην Καλλιθέα, με μεγάλες βεράντες, σαλονοτραπεζαρία, χωλ, κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια και μπάνιο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ. στο Βουναράκι, σε άριστη κατάσταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο 240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120 τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται πέτρινη οικία πολυτελούς κατασκευής 114+64 τ.μ., με αυλή 1 στρέμμα, στο Μόλυβο, με πανοραμική θέα, πισίνα, γήπεδο τέννις κ.ά.. Τιμή από 265.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450 και 6932622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλούνται διαμερίσματα και μεζονέτες πολυτελούς κατασκευής, σε Βαρειά, Ακρωτήρι και Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661. Πωλείται οικία 75 τ.μ., σε οικόπεδο 136 τ.μ., χτίζει 163 τ.μ. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται ολοκαίνουργιο τριάρι 82 τ.μ., στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661, www.lesvos-realestate.com Πωλείται οικία στα Πάμφιλα 100 τ.μ. και μία γκαρσονιέρα καινούργια. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 103 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, όλο ανακατασκευασμένο. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται 2 τριάρια, 65 τ.μ. το καθένα, 40 τ.μ. βεράντα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται σπίτι με οικόπεδο στον Άγιο Ευδόκιμο, με συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονος στο Βουναράκι (διπλοκατοικία υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται οικία 350 τ.μ. παλαιή, διατηρητέα, στο κέντρο της πόλης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται προνομιούχα μονοκατοικία

Ενοικιάζεται γραφείο-κατάστημα στη Μυτιλήνη, επί της οδού Ερμού. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413. Ενοικιάζονται - πωλούνται καταστήματα στη Μυτιλήνη επί της οδού Αεροπ. Γιανναρέλλη. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413.

Πωλείται οικόπεδο 1.200τ.μ. στην Παναγιούδα Μυτιλήνης, που κτίζει 113τ.μ., με απεριόριστη θέα. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται κατάστημα 78τ.μ. στη Μυτιλήνη (οδός Ερμού). RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται κατάστημα 54τ.μ στη Μυτιλήνη (οδός Ερμού). RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413.

95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2 στρέμ. οικόπεδο και πανοραμική θεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 108 τ.μ. στον Πλάτανο, σε άριστη κατάσταση, με μεγάλη βεράντα και αυλή, απεριόριστη θέα, καλοριφέρ και διπλά τζάμια. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661. Πωλείται διαμέρισμα 122 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, με 3 υπνοδωμάτια, WC, τζάκι, αποθήκη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 120 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, WC, αποθήκη, 3 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα διαμπερές, 85 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται κατοικία 100 τ.μ., με αυλή 500 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 120 τ.μ., με απεριόριστη θέα στον Κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται οικία στην Παναγιούδα, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται διαμέρισμα στην Αγία Φωτεινή, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται αποθήκη 186τ.μ. στη Μυτιλήνη, κατάλληλη για επαγγελματική στέγη (τγειονομικού ενδιαφέροντος). RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973655735 & 6948-172413.

Πωλούνται διάφορες επιχειρήσεις σε τιμή ευκαιρίας στη Μυτιλήνη. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το γραφείο μας. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413.

Πωλείται στο κέντρο της Αθήνας: Μισθωμένο κατάστημα 34τ.μ., με καλή απόδοση, πλησίον Εθνικού Θεάτρου. 170.000 ευρώ. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413.

Ζητούνται για αγορά ή αντιπαροχή οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα στη Μυτιλήνη, για την εξυπηρέτηση των πελατών του γραφείου μας. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413.

Πωλούνται στο κέντρο της Αθήνας: Μόλις 200μ. από το σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο 2 γραφεία 130τ.μ., α΄ ορόφου, μισθωμένα σε επώνυμη εφημερίδα, 360.000 ευρώ. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413.

σας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 150 τ.μ., με αυλή, αποτελούμενη από 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, στην περιοχή γηπέδου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661.

Πωλούνται προνομιούχα οροφοδιαμερίσματα 70 τ.μ., υπό κατασκευή, κατάλληλα και για επαγγελματική στέγη, πλησίον Καβέτσου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινισμένη, με απεριόριστη θέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μονοκατοικία στην Αγία Μαρίνα, 90 τ.μ., με μεγάλη αυλή και πανοραμική θέα. Αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, καλοριφέρ και κλιματιστικό. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com

Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 150 τ.μ. το καθένα. Περιοχή Μακρύ Γιαλού. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Πωλούνται πάνω στη θάλασσα, στην Παναγιούδα, υπό κατασκευήν πολυτελείς μεζονέτες, με μεγάλη αυλή, μελέτη και επίβλεψη αρχιτέκτονα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 90 τ.μ., στην περιοχή του Συνοικισμού, με θέα, 4 δωμάτια, καλοριφέρ, 2 υπνοδωμάτια. Υπολείπονται 80τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές, 85 τ.μ., σε διώροφο κτίσμα, με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό, στο κέντρο της Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528.

Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528.

Πωλείται καινούργιο υπό κατασκευή διαμέρισμα, 55 τ.μ., πλησίον πάρκου Eπάνω Σκάλας. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528.

Πωλείται αρχοντικό 200 τ.μ., υπόγεια και βοηθητικοί χώροί 100 τ.μ., σε άριστη κατάσταση. Έτος κατασκευής 1890. Βρίσκεται σε οικόπεδο 600 τ.μ. με ψηφιδωτές αυλές, το δε κτήριο σε καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919.

Πωλούνται διαμερίσματα α’ ορόφου, 47 τ.μ., με γκαράζ 25 τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό θερμοσίφωνα, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528.

Πωλείται αρχοντικό 120 τ.μ., μεγάλης προβολής, στα Πάμφιλα, επί οικοπέδου εκτάσεως 300 τ.μ., με παραδοσιακό φούρνο, 4 κύριων δωματίων και μεγάλη αποθήκη. ΛEΩNHΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται ημιισόγειο πολυτελές διαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, στο κέντρο της Χρυσομαλλού-

Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα 90τ.μ., με άδεια λειτουργίας cafe πιτσαρία - snack-bar και διαμέρισμα στον όροφο, με 2 Υ/Δ και βοηθητικούς χώρους, στον κεντρικό δρόμο

Πωλείται οικόπεδο στη Μυτιλήνη (Καρά Τεπέ), Ν. Λέσβου, κατάλληλο για κάθε επαγγελματική χρήση, με πρόσοψη σε εθνική και δημοτική οδό. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται 20 στρέμματα έκταση, παραθαλάσσια, με δική της παραλία, στην Κάγια Συκαμνιάς, Ν. Λέσβου. Πρόσοψη σε δημοτική οδό. RE/MAX

των Παμφίλων, λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Πληρ. τηλ. 22510 32000 ,6996-932000. Πωλείται κατάστημα 45τ.μ. στην περιοχή της Λαγκάδας, ευρισκόμενο επί οικόπεδου εμβαδού 75τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6945-935806. Πωλείται κτήριο στην αγορά επί της Πιττακού, που έχει χρήση εμπορικού καταστήματος με εμβαδόν: ισόγειο 50τ.μ., όροφος 50τ.μ., υπόγειο 50τ.μ.. Τιμή συζητήσιμη. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται ανεξάρτητο κατάστημα 20τ.μ. ισόγειο, με 20τ.μ. πατάρι, πλησίον Ερμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται βιοτεχνικό κτήριο στην περιοχή Παγανή Μυτιλήνης: α) εμβαδού 184τ.μ. (άμεσα διαθέσιμο), β) εμβαδού 225τ.μ. (διαθέσιμο σε 2 μήνες), γ) εμβαδού 350 (διαθέσιμο). ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται προνομιούχο κεντρικό κατ άστημα με 76τ .μ. ισόγειο και 66τ.μ. όροφο, στην Ερμού. Πληρ. τ ηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα στην Παγανή Μυτιλήνης. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται πλήρως ανακαινισμένο γωνιακό κατάστημα (υγειονομικού ενδιαφέροντος) 125τ.μ., υπερυψωμένο ισόγειο, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας - Ναυτικός Όμιλος, 11μ. πρόσοψη, σε κεντρικό δρόμο, με μεγάλη τζαμαρία, τριφασικό ρεύμα, 2 WC, μεγάλη αποθήκη, γυψοσανίδες με σποτάκια, υποδοχή για κλιματιστικό. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr

Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., με μεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσομαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται αποθήκη υπόγεια στα Πυργέλλια. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται γραφείο-διαμέρισμα 120τ.μ., ι΄ όροφος, προνομιούχα, μισθωμένα, πλησίον Μητροπόλεως. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται πολύ μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413. Πωλείται στη μαγευτική παραλία Αγ. Ερμογένη, με εξαιρετική θέα, 8 χλμ. απο τη Μυτιλήνη, παραθαλάσσιο οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 10.000 τ.μ. σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413 Πωλείται αγρόκτημα με ελιές, 5.000τ.μ., στα Πάμφιλα Μυτιλήνης. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948172413. Πωλείται στα Νησέλια Παμφίλων αγροτεμάχιο 4στρεμ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στα σύνορα του οικισμού (υπό ένταξη στο σχέδιο), με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, 150.000 ευρώ. RE/MAX Prestige. Πληρ. τηλ. 210 3232017, 6973-655735 & 6948-172413.

Πωλείται γκαράζ-αποθήκη, εμβαδού 49τ.μ., στην περιοχή Μαύρα Σίδερα. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται αποθήκη-συνεργείο, καινούργια, 135τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην περιοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περιλαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πατάρι και α΄ όροφο. Συνολικά 169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 20625. Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύνολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate. com Πωλούνται καταστήματα από 280 τ.μ. έως 335 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται ένα κατάστημα, 140 τ.μ. στον Ποταμό. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλούνται καταστήματα 125 τ.μ., στο δρόμο για τη χωματερή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται αποθήκες στη Χρυσομαλλούσα, από 45 τ.μ. μέχρι 90 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 150τ.μ., ισόγειο, στο Εμπορικό Κέντρο Αγίας Ειρήνης (πρώην «Αιολικά Νέα»). Πληρ. τηλ. 6948-603313. Ενοικιάζεται κατάστημα 143τ.μ. στον Καρά Τεπέ, για βιοτεχνική χρήση. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Ενοικιάζεται καινούργια κεντρικά προνομιούχα καταστήματα 450τ.μ. (3Χ150) στο 3ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης - Θερμής (ενοικιάζονται και μεμονωμένα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστημα 160τ.μ. στο 5ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 237τ.μ. στο κέντρο της πόλης. Κατάλληλο για γραφεία - φροντιστήρια. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Ενοικιάζεται στο κέντρο της πόλης ένας χώρος 130τ.μ., στον δ΄ όροφο, κατάλληλο για ιατρείο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται αποθήκη σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.


16

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα, κεντρικό, 75 τ.μ., με 30 τ.μ. πατάρι, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Ενοικιάζετ αι επαγγελματικός χώρος, 360 τ.μ. και 500 τ.μ. προαύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Ενοικιάζεται γραφείο γ’ ορόφου, 50 τ.μ., με πρόσοψη, στο πάρκο, Ικτίνου 2. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κατάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ. ημιυπόγειο, πλησίον Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 60 τ.μ., στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, δίπλα στην παραλία, με πάρκινγκ, κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 110 τ.μ., πίσω από την κεντρική αγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενοικιάζονται α) Εστιατόριο στο λιμάνι του Μολύβου, στην πλατεία, δίπλα στη θάλασσα. β) Κατάστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα με είδη λαϊκής τέχνης ή χρυσοχοείο 6945-894579, 6946334935. Ενοικιάζεται η επιχείρηση «Baracuda» στη Χαραμίδα, λόγω ψυχολογικής κόπωσης των ιδιοκτητών, τιμή πολύ λογική. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6948178498.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πωλείται επιχείρηση στην πλατεία Σκάλα Καλλονής λειτουργεί ως καφέ-μπαρ χειμώνα - καλοκαίρι. Πληρ. τηλ. 6989-847286. Πωλείται επιχείρηση 100τ.μ. + 70τ.μ. αύλειο χώρο, στο λιμάνι του Μολύβου. Καφέ-μπαρ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό και για club, με έπιπλα εσωτερικού & εξωτερικού χώρου. Τιμή επιχείρησης 120.000 ευρώ - Λόγω έκτακτης αναχώρησης η τιμή πέφτει στις 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6979-417361. Πωλείται επιχείρηση εστίασης στην περιοχή του Μολύβου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται γνωστή αλυσίδα εστίασηςπιτσαρία, επικερδής, σε κεντρικό σημείο της πόλης, λόγω ασθενείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6909-708568. Πωλείται κατάστημα 50τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, μισθωμένο με ενοίκιο 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986985627. Πωλείται κατάστημα 50τ.μ., στην περιοχή Λαδάδικα. Σε άριστη κατάσταση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www. leonisrealestate.com Πωλείται επιχείρηση fast food (καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέπα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως. Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6980-785927. Πωλείται επιχείρηση βίντεο-κλαμπ, σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται γωνιακό μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος, 26τ.μ., με 3μ. πρόσοψης, στο κέντρο της αγοράς, στην περιοχή Παπάδου Γέρας, τιμή 14.000 ευρώ, διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr Πωλείται επιχείρηση 350τ.μ., με πλήρως επιπλωμένα 9 διαμερίσματα, σε οικόπεδο 4,1 στρεμμάτων, στη Σκάλα Καλλoνής. Τα διαμερί-

σματα βρίσκονται σε μια ήσυχη περιοχή, 800μ. μακριά από το μαγευτικό υδροβιότοπο του κόλπου της Καλλονής. Το συγκρότημα είναι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις, όπως κουζίνα, ψυγείο, κλιματισμό και TV, μπάνιο με ντους και ιδιωτικό πάρκινγκ, κεντρική θέρμανση. Κατάλληλο για τουριστική επένδυση. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλείται σύγχρονη διώροφη επιχείρηση 180τ.μ., υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Μ. Γιαλό. Πλήρως εξοπλισμένη και πρόσφατα ανακαινισμένη. Μηναίο εισόδημα 5.000 ευρώ. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται φούρνος πίτσας conveyor (με ιμάντα μεταφοράς) Middleby Marshall p.s540e, ελαφρώς μεταχειρισμένος, σε άριστη κατάσταση. Στη μισή τιμή ενός καινούργιου. Πληρ. τηλ. 22510 41712, 6972512736, κ. Νίκος Στεργιανός. Πωλούνται μηχανήματα ξυλουργείου μονοφασικά (σύνθετο, κορδέλα, radial & κομπρεσέρ). Σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6984-823467. Από το ξενοδοχείο «Λασία» στη Μυτιλήνη, λόγω γενικής ανακαίνισης, πωλείται η επίπλωση των δωματίων (πλήρες σετ, κρεβάτι - στρώμα, κομοδίνα, τουαλέτα, TV), σε πολύ καλή κατάσταση, τιμές ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 61642, 6970804931. Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσίμων για πρατήριο, χωρητικότητας 2.350 λίτρων, τύπος Mazda T2500, με αντλία, μετρητή και 120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μηχανολογικός έλεγχος. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948-601773. Πωλείται πάγκος-ψυγείο σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται εξοπλισμός για καφετέριαμπαρ (δυο επαγγελματικά ηχεία, εξαερισμοί και κανάλια, φώτα πίστας, καναπέδες, καρέκλες με μπράτσα, μηχανή καπνού, ντουλάπια, ράφια αρτοποιίας). Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6939-276505 και 22510 93314. Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίουταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Καθίσματα εσωτερικού χώρου, ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5μ. μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

Πωλούνται ψυγεία παστών ζαχαροπλαστικής, καταψύξεις παγωτού, καθώς και μηχανήματα εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής λόγω ανακαίνισης. Πληρ. τηλ. 22510 28588, 6947-073972.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Ενοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμμάτων επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας, στο ύψος του Καρα-Τεπέ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Πωλείται μοναδικό οικόπεδο στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης 4.650τ.μ., με θέα από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλείται οικόπεδο στα Πηγαδάκια Λέσβου 475τ.μ. πάνω στη θάλασσα, με παλαιό κτίσμα 50τ.μ.. BUSI-

NET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλείται οικόπεδο 5,5 στρεμ., με 130 ρίζες ελιές, στην περιοχή Κώμη, θέση Τάψα. Πληρ. τηλ. 6972442460. Πωλείται οικόπεδο 116τ.μ. στα Πάμφιλα, σε πολύ καλή θέση, με καλή πρόσβαση. Κτίζει 170τ.μ. περίπου. Έχει μέσα παλιά μονοκατοικία. Τιμή 30.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 136τ.μ., με την άδεια οικοδομής 160τ.μ., στην περιοχή Λουτρόπολης Θερμής. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται οικόπεδο 300τ.μ., εντός οικισμού, στην περιοχή Βουναράκι, με απεριόριστη θέα, κατάλληλο για επένδυση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο στο Μπαλτζίκι, περιοχή Κάλαμος. 4στρέμ., χτίζει 200τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 1στρέμ., εντός οικισμού, χτίζει 400τ.μ., στη Θερμή. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλούνται 2 οικόπεδα 4στρεμ., πάνω σε δημοτικό δρόμο. Απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 400τ.μ., εντός οικισμού, στην περιοχή Καγιάνι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073.

Πωλείται προνομιακό οικόπεδο στο Μόλυβο, 11.000 τ.μ. με γεώτρηση. Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, με πρόσοψη σε κεντρικό οδικό άξονα. Πληρ. τηλ. 6948-202060.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Κουκμό Μυτιλήνης, εμβ. 4 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 200τ.μ. οικία και πανοραμική θέα. Τιμή 185.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο 6,5στρεμ., στην Κράτηγο. Έχει δίπλα νερό και ρεύμα, χτίζει 200τ.μ. συν 200τ.μ. ημιυπόγεια, με θέα, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr Πωλείται οικόπεδο 400τ.μ., με καταπληκτική θέα, στο Καγιάνι, εντός σχεδίου, με πρόσοψη στο δρόμο στη ζώνη οικισμού. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται οικόπεδο στην Αγία Μαρίνα, εντός οικισμού. Άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 6978283070. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Πηγαδάκια, 440τ.μ., με δυνατότητα οικοδόμησης 200 τ.μ. οικίας, με πρόσωπο σε δρόμο, δίπλα από τη θάλασσα, επίπεδο και με θέα. Τιμή 55.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται στην περιοχή Αγ. Μαρίνας, πάνω από το αεροδρόμιο, οικόπεδο 3 στρεμ., άρτιο & οικοδομήσιμο, επίπεδο και με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 και 6974 - 142661, www.lesvos-realestate. com

Πωλείται οικόπεδο 4.200τ.μ. στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής, γεώτρηση, ρεύμα και παροχή νερού δήμου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., με απεριόριστη θέα, στις Νέες Κυδωνίες, με έτοιμη

βάση οικοδομής 50τ.μ. και οικοδομική άδεια εν ισχύ για κατοικία 100τ.μ.. Δυνατότητα δόμησης 400μ.. Πληρ. τηλ. 6973-023831. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφαπτόμενο σε δύο δρόμους, με απεριόριστη πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μοναδικό οικόπεδο 450τ.μ. περίπου, στην περιοχή Γηπέδου, με εξαιρετική προοπτική εκμετάλλευσης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετικό γωνιακό οικόπεδο στην Παναγιούδα εντός οικισμού, με μεγάλο συντελεστή δόμησης. Xτίζει περίπου 290τ.μ. με έξτρα υπόγεια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στην Παγανή, 4 στρεμμάτων, με έτοιμες εκσκαφές και διαμορφώσεις, πλησίον κεντρικής οδού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη θέση Λακέρδα - Χριστός, 200μ. περίπου από τη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου, πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη». Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενοδοχείο - δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4 στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου, 100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ ΔΕΥΑΜ - ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στην περιοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο στο Πυργί 3.500τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με αρκετή θέα στον κόλπο της Γέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο στη θέση Λακέρδας Μυτιλήνης, 7 στρεμάτων, χτίζει 260 τ.μ.. Τιμή 170.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Καμάρες, 135τ.μ., με θέα στη θάλασσα και στην πόλη. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται οικόπεδο 4.500τ.μ., στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται οικόπεδο επίπεδο 4.700τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού, με πανοραμική θέα τη Μυτιλήνη. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www. leonisrealestate.com Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμμάτων, στην Παγανή (επί του κεντρικού δρόμου). Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτίζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται στην Αγ. Μαρίνα, πάνω σε δημοτικό δρόμο, οικόπεδο 3στρεμ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών, 1.320 τ.μ., ακριβώς πάνω στο δρόμο.

Πληρ. τηλ. 22510 46404 & 22513 53117 (ώρες γραφείου), κ. Κούρογλου Στέλιος. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Οτζάς Μυτιλήνης, εμβαδού 5,5στρεμ., με δυνατότητα οικοδόμησης 200τ.μ., επίπεδο, με δρόμο, νερό, ρεύμα (100μ.). Τιμή 34.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 22510 46450, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή για το οικόπεδο με την άδεια οικοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 - 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Καλλιθέας Μυτιλήνης, με δυνατότητα οικοδόμησης 225τ.μ. οικίας συν πυλωτή, σε καταπληκτικό σημείο, κοντά στα σχολεία. Τιμή 185.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 22510 46450, www.lesvosrealestate.g Πωλείται οικόπεδο 6στρεμ., εντός σχεδίου, στη Θερμή, επίπεδο, περιφραγμένο, με νερό και ρεύμα και 1 κτίσμα 90τ.μ., με θέα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4στρεμ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο 2στρεμ. στα Πάμφιλα, εντός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο, με εκπληκτική θέα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 και 6974 -142661, www.lesvos-realestate. com Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20στρεμ., επάνω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στην Παγανή οικόπεδο 6 στρεμ., με βιοτεχνικό κτήριο 550τ.μ. και με μεγάλο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο, στην περιοχή Φάρος, 13στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200τ.μ., με 12 μέτρα πρόσοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο, 400τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Νέων Κυδωνιών, 850τ.μ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης, τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 400 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Μάλαθρα Παρακοίλων Λέσβου. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται οικόπεδο στη θέση Βουναράκι Μυτιλήνης. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εντός οικισμού στην Αγία Μαρίνα, στην άκρη του χωριού, με πολύ ελαφρά κλίση, θέα στη θάλασσα. Οικοδομεί 400τ.μ. συν υπόγεια. Κατάλληλο για ανέγερση δύο έως τεσσάρων ανεξάρτητων κατοικιών. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται οικόπεδο 420τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην περιοχή της Σουράδας. Οικοδομούνται 200τ.μ.. Βρίσκεται 80μ. από τη θάλασσα.

Έχει πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται οικόπεδο 410τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού. Οικοδομούνται 205τ.μ., με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται οικόπεδο 420τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην περιοχή της Σουράδας. Οικοδομούνται 200τ.μ.. Βρίσκεται 80μ. από τη θάλασσα. Έχει πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται οικόπεδο 410τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού. Οικοδομούνται 205τ.μ., με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com

Πωλείται αγροτεμάχιο 4στρεμ. άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Αγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά (πλησίον Τούμπας Βουρνάζου). Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972-228721, 6945482614.

Πωλούνται 2 επίπεδα οικόπεδα, 4 στρεμ. το καθένα, στο Ακρωτήρι. Οικοδομούνται 160τ.μ. + 80τ.μ. υπόγειο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919,www. leonisrealestate.com Πωλείται στην Άντισσα και σε πλεονεκτική θέση επίπεδο οικόπεδο 6στρεμ., κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400τ.μ.. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 140 τ.μ., επί της κεντρικής οδού στη Λουτρόπολη Θερμής, με άδεια οικοδομής που χτίζει 2 μεζονέτες, 80 τ.μ. εκάστη. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919.

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 160τ.μ. στο κέντρο της Παναγιούδας, χτίζει 205τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 5,5στρεμ., στην περιοχή Μυχού Δ. Ευεργέτουλα, 5 λεπτά από την παραλία της Γέρας, καταπληκτική θέα στον κόλπο, με νερό και ρεύμα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr Πωλείται οικόπεδο 4στρεμ. με υπέροχη θέα στη θάλασσα, πάνω στο δημοτικό δρόμο Κομκό - Καγιάνι. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ελαφρώς ανισόπεδο με εύκολη πρόσβαση, για χωματουργικά μηχανήματα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www. realpro.gr Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 10.000τ.μ., στην Πέτρα Λέσβου. Ιδανικό για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., στις Καμάρες. Πληρ. τηλ. 6977 241294. Πωλείται οικόπεδο παραθαλάσσιο 225 στρεμ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977 -241294.


17

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Πωλείται παλιό σπίτι σε τιμή ευκαιρίας στα Μιστεγνά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 2251041770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr Super Προσφορά λόγω αναχώρησης! Πωλείται μονοκατοικία 57τ.μ. στην Επάνω Σκάλα, με καλό ενοίκιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλούνται διαμερίσματα 45τ.μ. και 70τ.μ. στον Άνω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr Πωλείται κτήριο αποτελούμενο από 3 γκαρσονιέρες και 1 δυάρι, στη Λαγκάδα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 90τ.μ., στον Πλάτανο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 65τ.μ., στο Συνοικισμό. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στον Πωλείται οικόπεδο 1.000 τ.μ. στην περιοχή Αγ. Μαρίνας. Επίπεδο με πανοραμική θέα. Οικοδομούνται 500 τ.μ.. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα 1.200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661. Πωλείται οικόπεδο στην Αρίσβη, 265 τ.μ., εντός οικισμού, με άδεια οικοδομής. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο στη Βαρειά, εντός οικισμού, 1 στρέμμα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στις Καμάρες, με θέα. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται οικόπεδο 10,5 στρεμ. στον Κάτω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 290 τ.μ., στην περιοχή του Δικαστηρίου. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου - Πλωμαρίου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 27.000 τ.μ. στη θέση “Φάρος” – Εφταλού Μήθυμνας, με μεγάλη πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο και στην παραλία. Κατάλληλο για ξενο-

Άγ. Γεώργιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr

Πωλούνται 2 γκαρσονιέρες, με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, σε πολύ καλή τιμή, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr

Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., με 2 Υ/Δ, σε καλή τιμή, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

52170 & 22510 41770, 6947021559. Πωλείται διώροφη οικία στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, 90 τ.μ. και γκαράζ, με θέα στο Πλωμάρι και τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται παραθαλάσσια μονοκατοικία στο Ταβάρι, με πιλοτή, 2 υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559. Πωλείται σπίτι στη Μόρια 150 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770 και 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

Από τεχνική εταιρεία ζητούνται χειριστές μηχανημάτων για έργα στη Σκάλα Λουτρών και στο Πλωμάρι. Πληρ. τηλ. 6978-489642 (αποστολή βιογραφικών στο fax 22510 91530). Ζητούνται α) από επιπλοποιείο τεχνίτης για τοποθετήσεις ντουλάπας, κουζίνας, πόρτας, β) κοπέλα για σχεδιασμό και πώληση κουζίνας. Πληρ. τηλ. 6937-086330. Εταιρεία ζητά α) οινολόγο και β) αμπελουργό, με προϋπηρεσία. Βιογραφικά κατατίθενται στην ταχυδρομική θυρίδα 172 (ταχυδρομείο Μυτιλήνης). Το Φιλολογικό Εργαστήρι ζητά φιλο-

Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ., στον α’ όροφο, στη Λαγκάδα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται οικία 152 τ.μ. στο Σκόπελο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται κτήριο στην αγορά της Μυτιλήνης. Δεχόμαστε σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται κτήριο κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, περίπου 600 τ.μ., με πάρκινγκ. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947021559, 22530 52170 και 22510 41770, www.lesvosestate.gr

Πωλείται διώροφη οικία υπό ανέγερση κοντά στην πλατεία της Ερεσού. Πληρ. τηλ. 22530 52170, 22510 41770 και 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

Πωλείται οικία στο Κάτω Χωριό Πλωμαρίου, καινούργια, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947 - 021559, www.lesvosestate.gr

Πωλείται παλαιό κτίσμα με οικόπεδο κατάλληλο για 2 δυάρια + 6 γκαρσονιέρες, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

Πωλείται τριώροφη οικία στα Μιστεγνά, 150 τ.μ. σε έκταση 250 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας! Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate. gr

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 130τ.μ. έξω από την Καλλονή. Έχει καντίνα, είναι σε κόμβο, έχει γεώτρηση. Κατάλληλο για επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr

Πωλείται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ., α’ ορόφου, στη Λαγκάδα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559,

Ενοικιάζεται κατάστημα 56τ.μ., στη Σκάλα Ερεσού. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr

στική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται κτήμα περίπου 100 στρεμ., στην περιοχή Σκοπέλου Γέρας. Αποτελείται από 2 παράλληλα κτήματα με ιδιωτικό δρόμο 1χλμ., καθένα έχει 2 κτίσματα μέσα με απεριόριστη θέα το Αιγαίο, με περίπου 2.500 ελιές, 250μ. από τον κεντρικό δρόμο. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 472262, www.realhouses.gr

Πωλείται στην Άναξο παραθαλάσσιο διαμέρισμα, στον α’ όροφο, με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 δοχειακή μονάδα και εξοχική κατοικία. Έχει καθοριστεί αιγιαλός και παραλία. Έχει πιστοποιητικά μη δασικού χαρακτηρισμού και έχει ελεγχθεί από αρχαιολογική υπηρεσία. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919. Πωλείται οικόπεδο κατάλληλο για κατοικία, επαγγελματική χρήση (τουριστικά καταλύματα) ή εμπορική εκμετάλλευση, εκμετάλλευση για γκαρσονιέρες. Υπάρχει μελέτη στην περιοχή της Κουλμπάρας. Συντελεστής 250 τ.μ. + υπόγεια. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχο, μοναδικό οικόπεδο, επί της παραλίας της Πέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500 τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528.

Πωλείται οικόπεδο στη Mόρια. Χτίζονται 320 τ.μ., με θέα στον κόλπο της Παναγιούδας. Ευκαιρία. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919.

Πωλείται οικόπεδο 6.500 τ.μ., στο Χάλικα (κοντά στην πόλη), με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932315919. Πωλείται στη Σκάλα Καλλονής προνομιακό οικόπεδο 880 τ.μ., 30 μ. από την παραλία. Χτίζει 400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ. για τουρι-

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρ. στη Σκάλα Συκαμινέας, με πανοραμική θέα προς το χωριό και τη θάλασσα, κατάλληλο για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για παραθεριστικές κατοικίες. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919, www.leonisrealestate.com

ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Δίδεται οικόπεδο 1 στρ. εντός οικισμού, στα Αλυφαντά για αντιπαροχή. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ Κέδρο Αλυφαντών. Πωλείται ελαιόκτημα 7.858τ.μ., εντός οικισμού, εκτός σχεδίου, 500μ. από Νέα Περιφερειακή Μυτιλήνης ,- Καλλονής περιφραγμένο, με 140 δέντρα, γεώτρηση, ρεύμα, σε αγροτική οδό, άσφαλτο. Πληρ. τηλ. 210 2696469463, 210 2136712 (19:0022:00), 6946-891934. Πωλείται παραλιακό κτήμα 60στρεμ. στο Μανταμάδο, με δυνατότητα τμηματικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr

λόγους και καθηγητές Βιολογίας για συνεργασία. Ασκληπιού 25, Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 42798, 6945-722223. Ζητείται πωλητής/πωλήτρια για νέο κατάστημα αθλητικών ειδών στην πόλη της Μυτιλήνης. Αποστολή βιογραφικών στο φαξ 210 3825495. Ζητείται φυσικός για φροντιστήριο στην Καλλονή. Ελάχιστες διαθέσιμες ώρες 15. Πληρ. τηλ. 22530 23451 & 6972623711. Από κομμωτήριο ζητείται τεχνικός και βοηθός βαφείου. Πληρ. τηλ. 22510 43175.

Ζητείται γυναίκα για βοηθός σε

Πωλούνται διάφορα ελιοκτήματα 40στρεμ., 8στρεμ., 7στρεμ., 2στρεμ, 18στρεμ, 1,5στρέμ., περιοχή Γέρας. Ιδιωτικοί δρόμοι και περίφραξη στο κάθε κτήμα. Καθώς και 4 μικρά αγροτεμάχια, περιοχή Μεσαγρού, θέση Σορόκος, με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και στη Τουρκία. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr Πωλείται κτήμα 11στρεμ. στην περιοχή Βρυσά (Βατερά). Επίπεδο με ελιόδεντρα, δυνατότητα γεώτρησης. Τιμή 25.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr

κουζίνα, σε εστιατόριο στην περιοχή του Μολύβου. Πληρ. τηλ. 6942-403545.

Ζητείται υπάλληλος για σουπερμάρκετ 20 - 30 ετών. Πληρ. τηλ. 6945-544290, κ. Γρηγόρης. Από το «Φούρνο με τα ξύλα» ζητείται έμπειρος αρτεργάτης. Πληρ. τηλ. 22510 20011.

Η ASPIS Real Estate - Κτηματομεσιτικές Συναλλαγές ζητά συνεργάτες ως συμβούλους ακίνητης περιουσίας για το νέο κατάστημα στη Μυτιλήνη. Αποστολή βιογραφικών: με κωδικό θέσης ΣΑΠ στο e-mail : mitil ini@aspisrealestate.gr και στο φαξ 22510

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, 60 τ.μ., με 2 τουαλέτες, κατάλληλο και για υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται επιχείρηση-εστιατόριο στο Μόλυβο, σε κεντρικό σημείο, με πλήρη εξοπλισμό. Πληρ. τηλ. 22530 52170, 22510 41770 & 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο στα Τσόνια 281 τ.μ., εντός οικισμού, 200 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770 και 6947 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο στα Τσόνια 865 τ.μ., εντός οικισμού, με δυνατότητα δόμησης 400 τ.μ., 200 μέτρα από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο 1.800 τ.μ., επί επαρχιακού δρόμου, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr Πωλείται οικόπεδο στη Νυφίδα, 100 μ. από τη θάλασσα, μέσα στον οικισμό, περίπου 1 στρεμ., χτίζει 400 1.600cc, full extra, πανοραμική οροφή, δερμάτινο σαλόνι, 17άρες ζάντες, τηλεόραση, μοντέλο 2006, 43.000χλμ.. Σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6986-598388. Πωλείται μηχανή Υamaha Fazer 1.000 cc, έκδοση FZ1S, μοντέλο 2007, 15.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση, φυλασσόμενη σε κλειστό γκαράζ, έξτρα πλαϊνές βαλίτσες Υamaha μανιτάρια Υamaha bagster, εργοστασιακός συναγερμός Abus, όλα τα service σε αντιπροσωπεία, τιμή 9.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973-403114, 22510 45046, Νίκος. Πωλείται μηχανή Kawasaki Ninja 1.000cc, μοντέλο 2008, χρώματος πράσινου, από τις λίγες που κυκλοφορούν στο νησί. Σε άριστη κατάσταση, 10.000χλμ.. Πληρ. τηλ. 22530 22116, 22530 22132, 6973-044717, 6978856427. Πωλείται Fiat Bravo 1.400cc, μοντέλο 7/1996, 80HP, ΚΤΕΟ 7/2009, ΠΡΟΣΦΑΤΟ service, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, σε πολύ καλή κατάσταση, τιμή 1.500. Πληρ. τηλ. 6944-608211.

Πωλείται κτήμα στη Mόρια 10 στρεμ., 50μ. από το δρόμο, με 250 ελαιόδενδρα, απόδοση 15 μοδιών. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πωλείται Renault Megane cabrio,

Α Γ Ο Ρ Α ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

www.lesvosestate.gr

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Ζητούνται για αγορά ή ανταλλαγή κόμικς, Μίκυ Μάους και άλλα περιοδικά περιόδου 1950 - 1990, σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6986-247818. Η Τέχνη είναι ζωή, έκφραση, ιδέες, δημιουργία. Αν θέλετε να εκθέσετε έργα σας, μπορείτε να πά-

τ.μ.. Ενδιαφέρον και για 2 άτομα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται οικόπεδο στη θέση “Σκυδιά” Μανταμάδου, 8 στρεμ., με πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται πέτρινη μονοκατοικία 154τ.μ. στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr Πωλείται λόγω αναχώρησης πολυτελέστατη μονοκατοικία 140τ.μ. στα Μιστεγνά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλούνται 3 οροφοδιαμερίσματα σε αυτόνομο κτήριο, 65τ.μ. το καθένα, στην Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr Πωλούνται οικόπεδα στη Λάρσο σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr ρετε μέρος στην έκθεση για νέα ταλέντα που οργανώνει η «ΠΟΛΙΑΝΑ» (Πολιτιστική Αναζήτηση Λέσβου)/ Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 5/6/2010. Πληρ. τηλ. 6951547746 & 22510 28424. e-mail: info@polianalesvos.gr www.polianalesvos.gr Πωλούνται πιάνο μάρκας Boisselot, γαλλικό κι επίσης 4 μεγάλες πολυθρόνες bamboo, με στρογγυλή πλάτη και σαλονάκι κλασσικό, με καναπέ & 2 πολυθρόνες, 6 καρέκλες και στρογγυλό coffee table. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ. 22510 23666, 6977-387577, κ. Άννα. Πωλείται παιδικό δωμάτιο Neoset, χρώματος οξιάς, περιλαμβάνει κρεβάτι, βιβλιοθήκη, γραφείο. Τιμή πακέτου 600 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973-023052. Από το «Φούρνο με τα ξύλα» ζητούνται καυσόξυλα. Πληρ. τηλ. 22510 20011.

Πωλούνται έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές ελαφρώς μεταχειρισμένα, όπως ψυγείο Sharp 300 ευρώ, κουζίνα με κεραμική εστία Pitsos τιμή 350, διθέσιος καναπές τιμή 150, μεγάλο έπιπλο τηλεόρασης 100 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944308701.

Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6 καρέκλες και μπουφέ, χειροποίητη του 1948, καρυδιά ψημένη, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976-331127, 22510 45046, Έφη.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ 46946. Πληρ. τηλ. 22510 22220, 210 6106560.

Ζητείται πεπειραμένος ψυκτικός καταρτισμένος στην επαγγελματική ψύξη, κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου. Πληρ. τηλ. 22510 48108.

Ζητούνται κοπέλες για κουζίνα, με εμπειρία, από το εστιατόριο «Martano». Πληρ. τηλ. 22510 24700.

ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Νηπιαγωγός αναλαμβάνει φύλαξη μικρών παιδιών (3 έως 9 ετών). Πληρ. τηλ. 6972-701238 & 22510

22309. Άνδρας 47 ετών ζητά εργασία χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Πληρ. τηλ. 6998-443598. Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή μικρών παιδιών μέχρι 2 ετών, ή για λαντζιέρισσα. Έχει εμπειρία. Πληρ. τηλ. 6974-472262. Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. Πληρ. τηλ. 22510 43349. Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945985466.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Φιλόλογος με 12ετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυμνασίου, λυκείου, ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση - Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974-478717.

Παραδίδονται μαθήματα Πληροφορικής για την απόκτηση πτυχίων Core/Expert, καθώς και εξειδικευμένων προγραμμάτων. Πληρ. τηλ. 6973-055407. Παραδίδονται μαθήματα Φυσικοχημείας - Μαθηματικών σε παιδιά δημοτικού & γυμνασίου. Πληρ. τηλ. 6973-055407.


18

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

ΧΡΗΣΙΜΑ

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ

ΦΑ Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ 07.45 - 20.30

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ Ζαλόγγου 33, Συνοικισμός Τηλ. 22510 42455

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 17.30 - 07.45

ΣΥΣ.ΦΑΡ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣ. & ΒΙΡ. Χρυσομαλλούσας 30, εκκλησία Τηλ. 22510 42922 ΣΗΜΕΙ ΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

Π Α ΡΑ Σ Κ Ε Υ Η : 2 1 . 5 . 2 0 1 0 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” 19.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 18.30 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “ΛΙΣΣΟΣ”

08.00 ΠΡΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

08.10 ΠΡΟΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώ στε ς μας να επικοινωνούν με τις ε ταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορε ία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία 22510 22776 Αστυνομία 22510 41911 Πυροσβεστική 199 Νομαρχία 156 Νοσοκομείο 22510 57700 Δημαρχείο 22510 27777 Τελωνείο 22510 28311 Λιμεναρχείο 22510 24115 Δημ.Θέατρο 22510 37194 Υπ. Αιγαίου 22510 38200 Δικαστήριο 22510 45489 TEΔK 22510 27333 Ταχυδρομείο 22510 28823 Μητρόπολη 22510 40892 Ραδιοταξί 22510 25900 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873 Σταθμός Αστικών Λεωφ. 22510 46436 Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 2251025670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Νοσοκομείο Πυροσβεστική Αστυνομία Λιμεναρχείο Ο.Α.Αεροδρόμιο Ο.Α. ΚΤΕΛ Ταχυδρομείο Επαρχείο Αegean Airlines

22540 82000 22540 22199 22540 22200 22540 22225 22540 92700 -1 22540 22214 -5 22540 22464 22540 22462 22540 22996 22540 92720

Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ∆ΡΑΣΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΛΑΝΕΤ εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, µε χωρική αρµοδιότητα για τις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ενηµερώνει όλους τους ενδιαφερόµενους επιχειρηµατίες για τα ακόλουθα: Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗ-

το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα» ii. Ποσό 3.300.000,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Αττικής iii. Ποσό 1.500.000,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Μακεδονίας - Θράκης (Κεντρική Μακεδονία) iv. Ποσό 900.000,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Μακεδονίας - Θράκης (∆υτική Μακεδονία) v. Ποσό 2.820.000,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα) vi. Ποσό 300.000,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (Νότιο Αιγαίο).

Η ∆ηµόσια ∆απάνη του Προγράµµατος συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στο πρόγραµµα µπορούν να υποβάλλουν από µια πρόταση υφιστάµενες µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του άρθρου 3 του ορισµού ΜΜΕ του Παραρτήµατος Ι του Κανονισµού 800/2008) που δραστη-

ριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τοµείς της µεταποίησης και των υπηρεσιών, όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό Εφαρµογής του Προγράµµατος. Στο πλαίσιο του προγράµµατος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010» ενισχύονται έργα προϋπολογισµού ύψους επένδυσης από €30.000,00 έως €200.000,00. Το ποσοστό της

Π Α ΡΑ Σ Κ Ε Υ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟ 08:20 - 08:50

ΡΟΔΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11:30 - 12:20 19:00 - 19:45

ΕΥΚΟΛΟ

ΛΗΜΝΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΜΕΤΡΙΟ

09:10 - 09:40

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

12:50 - 13:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ 20:15 - 21:00

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΡΟΔΟ

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.”

10:10 - 11:00

E Θ N I K H T PA Π E ZA

ΛΗΜΝΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13:50 - 14:20™

415/470156-97

Σ Α Β Β ΑΤ Ο

A LP HA BA NK 601-00-2002-008741

T PA Π E Z A Π E I PA I Ω Σ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΛΗΜΝΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

06:00 - 06:30

5709-017817-954

ΛΗΜΝΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γ E N I K H T PA Π E Z A

07:00 - 08:50

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

9800145525-7

85231511

Σ Υ Ν Ε ΤΑ Ι Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Η T PA Π E Z A ΛEΣBOY - ΛHMNOY 000432850013

M A R F I N E G N AT I A B A N K 0266727426

12:50 - 13:20

ΛYΣΕΙΣ

E M Π O P I K H T PA Π E Z A ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤ ΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

συνέχεια στη ΣEΛ. 27

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α AT H E N S A I R WAYS

ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

SUDOKU

Κ Τ Ε Ο

ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ καλεί τους ενδιαφερόµενους να συµµετάσχουν στη ∆ράση «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα 2007-2013» (ΕΠ.ΑΝ. ΙΙ) του ΕΣΠΑ. Το πρόγραµµα αποσκοπεί στη δηµιουργία των προϋποθέσεων ενσωµάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία των επιχειρήσεων προκειµένου να κάνουν παρεµβάσεις στη διαδικασία της παραγωγικής αλυσίδας και χρηµατοδοτείται µε το συνολικό ποσό των 30.000.000€ (∆ηµόσια ∆απάνη) από τα παρακάτω Επιχειρησιακά Προγράµµατα: i. Ποσό 21.180.000,00€ από

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟ 07:55 - 08:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ 13:45 - 14:15

ΛΗΜΝΟ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 14:40 - 15:10


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Συνάντηση Δικτύου Προορισμών Αριστείας EDEN 14 έως 16 Μαΐου 2010, Α πόμε πρωτοβουλία της Κοινότητας Αγρού της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόνησο συνάντηση του Δικτύου Προορισμών Αριστείας ΕDEN Κύπρου και Προορισμών Αριστείας EDEN Ελλάδας. Τη νομαρχία Λέσβου εκπροσώπησε η νομαρχιακή σύμβουλος Ιωάννα Κατανάκη. Εκεί έγινε η παρουσίαση του Δικτύου Προορισμών Κύπρου με ενημέρωση για τη σκοπιμότητα δημιουργίας και λειτουργίας του για αειφόρο τουρισμό, αναλύθηκαν εμπειρίες και οφέλη νικητών Τουριστικών Προορισμών ΕDEN Κύπρου και Ελλάδας και έγινε α-

Συνεργασία νομαρχίας με το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca» υνεργασία με την κριτική επιτροπή του διεθνούς βραβείου «Giuseppe Sciacca» της Ιταλίας ξεκίνησε η νομαρχία Λέσβου, με στόχο την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που θα αξιοποιήσουν την κουλτούρα, την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα εξέχουσες προσωπικότητες των ελληνικών θεσμών διαφόρων τομέων της κοινωνίας, μετά από προσεκτική αξιολόγηση της επιτροπής και με σύμφωνη γνώμη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου, να γίνουν μέλη του Βραβείου. Είναι ήδη μέλη του Βραβείου ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιάτζης, και η αντινομάρχης Μαρία Τσουβελεκάκη.

Σ

Υπηρεσιακή σύσκεψη για τις άγονες γραμμές ο θέμα των άγονων γραμΤρεσιακή μών θα εξεταστεί σε υπησύσκεψη, υπό τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη, στην έδρα της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, σήμερα το πρωί. Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνέχεια, ο κ. Σηφουνάκης θα μετέχει σε σειρά συσκέψεων στη γενική γραμματεία Αιγαίου για θέματα αρμοδιότητάς του, ενώ θα έχει και συναντήσεις με φορείς του νησιού για θέματα που απασχολούν τη Λέσβο.

νταλλαγή εμπειριών - καλών πρακτικών μεταξύ προορισμών EDEN Κύπρου-Ελλάδας -, ανταλλαγή επισκέψεων. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι προώθησης και προβολής των προορισμών και καθορίστηκε η επόμενη συνάντηση του Δικτύου Προορισμών EDEN. Το 2009, ανάμεσα σε 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Ελλάδα η Λέσβος απέσπασε το πρώτο βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας - EDEN» για την «Προστατευόμενη Περιοχή Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου», μετά από πρόταση που κατέθεσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου.

19

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Το Σάββατο σε τουριστική περιοχή της Λέσβου

Ένας ιδιαίτερος «γάμος» ια ιδιαίτερη τελετή «γάμου», μεταξύ δύο «επώνυμων» ανδρών από τη Γερμανία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες σε τουριστική περιοχή της Λέσβου. Το «Ε» γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν, που όμως δε δημοσιοποιεί πριν το γεγονός, αποδεχόμενο τη βούληση των εμπλεκομένων. Πρόκειται για ένα διάσημο εκπρόσωπο του χώρου της μόδας και έναν εκπρόσωπο του χώρου του μασάζ στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες, που έχουν έρθει στο νησί και στο παρελθόν και το έχουν αγαπήσει, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εδώ την ανταλλαγή των γαμήλιων όρκων τους, αφού στη χώρα μας δεν είναι νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στην απόφασή τους αυτή, που πηγάζει από

Μ

το «κάτι» ιδιαίτερο που, όπως υποστηρίζουν, έχουν βρει στις φυσικές ομορφιές της Λέσβου και στο νησί, θα βρεθούν με αφορμή το γεγονός 70 καλεσμένοι από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς, πολλοί γνωστοί εκπρόσωποι του χώρου της μόδας. Το γεγονός αυτό είναι σίγουρα σημαντικό για το νησί, όχι μόνο λόγω του ότι το ζευγάρι το επέλεξε για τη σημαντική αυτή για τους ίδιους τελετή, αλλά και επειδή η Λέσβος θα υποδεχτεί ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής τάξης, σε περίοδο μάλιστα που δε θεωρείται ακόμη τουριστική. Εδώ ας σημειωθεί ότι το γεγονός θα καλυφθεί φωτογραφικά από μεγάλη εκδοτική εταιρεία της Γερμανίας, που εκδίδει πολύ γνωστό περιοδικό. Β.Χρ.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ... Από το Σύλλογο Μυτιληνιών Σύρου

«Μία πόρτα τουρισμού που έκλεισε για τη Μυτιλήνη» της Μυτιλήνης για τη Πού είναι οι ξενοδόχοι και στολή αυτή προς τους αρΕνηίτσμόιαάσσεμτςαεΧςγ,ίύωπρνοω,υπσεοτίυνιςαζι4οτ0ύόμσοεοικσοκτγοηένντΣεάύι,εραςολ.ΜλΑάυπττοιόμλσηοοννωιδώμύνέσνκκοαοιιλάααπλνλόαετςταα μη, διακοπή του δρομολογίου, οι διάφοροι επιχειρηματίες μόδιους παράγοντες της Λέεπειδή, λέει, αργοπορούσε επισκεφτούμε, γιατί πρέπει συγκοινωνιακά να κάνουμε τον κύκλο Σύρος - Πειραιάς - Χίος- Μυτιλήνη (δηλαδή δύο συγκοινωνίες, δύο καράβια, διπλά έξοδα). Έτσι, όταν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο δρομολογήθηκε το πλοίο «Νήσος Χίος» που περνούσε και από Σύρο - Μύκονο, το χαιρετήσαμε με ικανοποίηση. Επιτέλους, σ’ ένα χρόνιο αίτημά μας δινόταν λύση. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, Δεν πρέπει να θεωρήσουμε χωρίς υπερβολές, παρατη- αμελητέα και τη διακίνηση ρήθηκε μια πολύ αξιόλογη στρατευμένων παιδιών και κίνηση, κυρίως τους θερι- φοιτητών από τα νησιά των νούς μήνες, μεταξύ των νη- Κυκλάδων προς Χίο - Μυτισιών μας. Πάρα πολλοί σύλ- λήνη και αντίστροφα. λογοι, ΚΑΠΗ κ.λπ. της Σύ- Το όνειρο, όμως, αυτό κράρου, της Μυκόνου και των τησε ενάμιση χρόνο περίΚυκλάδων γενικότερα, επι- που, όπως είπαμε και παρασκέφθηκαν τα νησιά μας Χίο πάνω. Τι έγινε και ξαφνικά και Μυτιλήνη. Μάλιστα, θυ- σταματά το «Νήσος Χίος» μάμαι πέρυσι, ο Σύλλογος να περνά από Σύρο - ΜύκοΝαυτικών Σύρου, πάνω από νο, δε γνωρίζουμε. Και μά200 άτομα, δεν έβρισκαν ξε- λιστα, τις παραμονές θερινοδοχείο τόσο μεγάλο στη νής περιόδου. Να ήταν αΜυτιλήνη να τους χωρέσει σύμφορο για την πλοιοκτήκαι κατέληξαν νομίζω στο τρια εταιρεία το δρομολόγιο Μόλυβο σε δύο ξενοδοχεία. δε νομίζω, αφού εκτός από Εκτός, όμως, από τους συλ- τα παραπάνω γέμιζε και από λόγους και μεμονωμένα ά- Συριανούς και Μυκονιάτες τομα, διάφορα γκρουπ ξέ- προς και από Πειραιά. νων τουριστών από Μύκονο, Ήξερα, όμως, ότι υπήρχαν θρησκευτικός και προσκυ- πιέσεις, ζυμώσεις και αντινηματικός τουρισμός, επι- δράσεις από διάφορους σκέπτονταν τη Μυτιλήνη. παράγοντες, πολιτικούς και

λόγω του κύκλου που έκανε από Σύρο το πλοίο. Και ξέρετε πόσο αργούσε; Μια ώρα και 10 λεπτά και πάντως έφτανε γρηγορότερα από τα άλλα συμβατικά πλοία (πληροφορούμαι ότι και τώρα που θα έρχεται απ’ ευθείας θα κάνει τις ίδιες ώρες, επειδή θα μειώσει ταχύτητα). Αν, λοιπόν, η διακοπή έγινε για τους παραπάνω λόγους, έχω να πω τα εξής: Παραπονιόμαστε ότι η Μυτιλήνη, το ωραιότερο και αξιολογότερο από πλευράς φυσικού κάλλους, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος νησί του Αιγαίου, δεν έχει αρκετό τουρισμό και κάθε χρόνο και χειρότερα. Πώς όμως να μη συμβεί αυτό, όταν εμείς οι ίδιοι πρωτοστατούμε σ’ αυτό; Από πού θα έρθει ο τουρισμός στη Λέσβο; Από τον Πειραιά 13 ώρες και πόσα έξοδα για μια οικογένεια ή τη Θεσσαλονίκη με τις ίδιες και χειρότερες συνθήκες (α! ξέχασα, απομένει η Μικρασία που είναι και κοντά);

της Μυτιλήνης να ξεσηκωθούν, αφού φροντίσαμε για μια ώρα αργοπορίας του πλοίου, που την κάλυπτε με την ταχύτητά του, να στερηθούμε μια πλούσια πηγή τουρισμού (πέντε ωρών ταξίδι έστω και για δύο φορές την εβδομάδα). Μάλιστα, κύριοι Μυτιληνιοί. Κλείσατε με τις ενέργειές σας την πόρτα των Κυκλάδων, που διαθέτει σήμερα ένα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο κομμάτι τουρισμού, ξένου και ντόπιου, της Ελλάδας. Δεν απευθύνουμε την επι-

σβου, γιατί ξέρουμε ότι θα αποβεί άκαρπη. Μας αρκεί η δημοσίευσή της στον τοπικό Τύπο. Μόνο μια ερώτηση θέλω να τους κάνω. Διασφαλίζουν με τον τρόπο αυτό τα τουριστικά συμφέροντα του νησιού; Τέλος, δεν παραλείπω να τονίσω την αξιέπαινη προσπάθεια, όπως διάβασα, των παραγόντων και κατοίκων της Μυκόνου για να μην κοπεί το δρομολόγιο. Ενώ, αντίθετα, εδώ στη Σύρο δε συνέβη το ίδιο. Κρίμα! Για το διοικητικό συμβούλιο Λευτέρης Κερεστετζής


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Συνεργασία του 7ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Θερμής «Ποσειδών»

Συναντήσεις εκπαιδευτικών στην «Πνοή»

«Το κάπνισμα στο σχολικό χώρο»

Μικροί μαθητές με τους αλιείς ε το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτρόπολης Θερμής (ΝΕΣΕΑΛΘ) «Ποσειδών» συνεργάστηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των νηπίων που υλοποιεί, με τίτλο «Η τράτα μας η κουρελού, η χιλιομπαλωμένη». Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, εκ- επισκέφτηκαν με τη σειρά πρόσωπος του διοικητικού τους το εντευκτήριο του συμβουλίου του Συλλόγου Συλλόγου στο λιμανάκι της «Ποσειδών» επισκέφτηκε Θερμής, όπου ξεναγήθητο 7ο Νηπιαγωγείο Μυτι- καν στις εγκαταστάσεις και λήνης και μίλησε στα παι- ενημερώθηκαν για τη λειδιά για την προστασία των τουργία του μετεωρολογιθαλάσσιων λιβαδιών πο- κού σταθμού του Συλλόσειδωνίας και για την κα- γου από τον πρόεδρο, Δηταστροφική αλιεία, μέσα μήτρη Καλαϊτζή, και το μέαπό μια παρουσίαση που λος Θωμά Γαλιάνο. Μέσα περιλάμβανε βίντεο, φωτο- από την ξενάγηση, τα παιγραφικό υλικό και παιχνίδι διά έλυσαν απορίες και εμπλούτισαν τις γνώσεις βιωματικής μάθησης. Τρεις μέρες μετά, οι μικροί τους. μαθητές και οι γονείς τους Θα ακολουθήσει, στις 6 Ι-

ΣεύυσθντυοαννσστηχήοσΕλκειιπκςαόμίδχεώεθυρέσομηαδςιτοΒηρονγραπενίροώόυνλεηΑιψιγηηαΠίτοοευρυικφκααειπρτνεοιίασΓκρμήααφτΔοεις-ίο

Μ

ουνίου, η συμμετοχή των παιδιών και των γονέων του 7ου Νηπιαγωγείου στη μεγάλη ετήσια περιβαλλοντική εκδήλωση του Συλλόγου για τον καθαρισμό των ακτών και λιμανιών της Θερμής και των

Νέων Κυδωνιών. Να σημειωθεί πως υπεύθυνες νηπιαγωγοί για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Σχολείου είναι οι Ιουλία Σουλιώτη, Ειρήνη Χλίμπου και Πελαγία Βαγιάννη.

Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, με τη συμβολή του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των Εξαρτήσεων «Πνοή». Με το σκεπτικό ότι το σχολείο αποτελεί, εκτός από φορέα εκπαίδευσης, και φορέα διαπαιδαγώγησης του παιδιού και του εφήβου, θεωρείται σημαντική η εμπλοκή του στην πρόληψη του καπνίσματος από τους μαθητές. Γι’ αυτό και διοργανώνονται συναντήσεις διευθυντών, υποδιευθυντών ή και εκπαιδευτικών, που θα εκπροσωπούν το κάθε σχολείο, για ανταλλαγή απόψεων στο θέμα «Το κάπνισμα μέσα στο σχολικό χώρο». Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα της «Πνοής», Καβέτσου 44, στο δεύτερο όροφο. Η πρώτη που έγινε την Τρίτη είχε ως θέμα το «Κάπνισμα και έφηβοι», ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο, ως εξής: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση στάσεων και απόψεων από τους μαθητές σχετικά με τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος», την Τρίτη 25 Μαΐου και «Δράσεις στη σχολική κοινότητα για τη μείωση του καπνίσματος από τους μαθητές», την Τρίτη 1η Ιουνίου. Και οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν απ’ τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Για την Αγία Τριάδα στον Αφάλωνα κδηλώσεις με αφορμή την Αγία

ΕστιΤκρόιάςδΣαύλδλιοοργγοαςνΑώφνεάιλοωνΕακπ«οΗλιΑτιγ-ία

Τα Λείψανα του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι Λείψανα του Αγίου Νικολάου, που τρη Βαρβαγιάννη. Ας σημειωθεί ότι τα Λείψανα του Αγίου Τ αμεταφέρθηκαν από το Άγιο Όρος με Στη συνέχεια, σε πομπή, τα Λείψανα Νικολάου θα μεταφερθούν στη συνέπλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, υποδέχθηκε προχθές το απόγευμα το Πλωμάρι. Επικεφαλής των πιστών, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και φυσικά οι τοπικές αρχές, με επικεφαλής το δήμαρχο Πλωμαρίου, Δημή-

του αγαπητού αγίου, που να σημειωθεί ότι είναι ο άγιος προστάτης του Πλωμαρίου, μεταφέρθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι, όπου και τέθηκαν σε προσκύνημα.

χεια και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ στην εορτάζουσα εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Πλαγιά του Πλωμαρίου. Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην Πλαγιά.

Τριάδα», την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή, παραμονή της γιορτής, θα ξεκινήσει γλέντι στις 9 το βράδυ με ζωντανή λαϊκή μουσική στο κέντρο του χωριού, που σύμφωνα με τους διοργανωτές θα κρατήσει… μέχρι το πρωί. Το ίδιο βράδυ, θα ετοιμαστεί το παραδοσιακό «κισκέτς», στο προαύλιο του Ιερού Ναού του χωριού. Τη Δευτέρα, ανήμερα της Αγίας Τριάδος, στις 9:30 το πρωί, θα γίνει λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι, ενώ θα ακολουθήσει διανομή φαγητού και ζωντανή μουσική σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί.

Λεσβιακό Βιβλίο Αρχείο Αλή Πασά Γενναδείου Βιβλιοθήκης Έκδοση - Σχολιασμός - Ευρετήρια: Βασίλης Παναγιωτόπουλος με τη συνεργασία των Δημήτρη Δημητρόπουλου και Παναγιώτη Μιχαηλάρη Τόμος Α΄ 1747 - 1808, σελ. 807 Τόμος Β΄ 1809-1817, σελ. 922 Τόμος Γ΄ 1818-1821, σελ. 708 Τόμος Δ΄ σελ. 718 Έκδοση Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Αλή πασάς των Ιωαννίνων Οαμφιλεγόμενη (1788 - 1822) αποτελεί μια αλλά αναμφισβήτητα κυρίαρχη φυσιογνωμία της Ελληνικής Ιστορίας. Το μυθικό αυτό πρόσωπο παρουσιάζει ανάλογο ενδιαφέρον τόσο για την ιστορία της φθίνουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο και ειδικότερα για την αναδυόμενη εθνική ιστορία της Αλβανίας. Η τελευταία, μέσω της ανάδειξης Αλβανών πασάδων στα πασαλίκια της ευρύτερης περιοχής Αλβανίας και Ηπείρου

και ιδιαίτερα του Αλή πασά στα Γιάννενα, βλέπει την αναβάθμιση της αλβανικής παρουσίας στο οθωμανικό σύστημα διοίκησης και κάποιες πρόδρομες μορφές αλβανικής εθνικής αφύπνισης. Η γειτονιά του πασαλικίου των Ιωαννίνων με τα διεθνοποιημένα Επτάνησα, που στα χρόνια του Αλή πασά είδαν να εναλλάσσονται τέσσερις ξένες κυριαρχίες (Βενετική, Γαλλική, Ρωσική, Αγγλική), έδωσε αφορμή σε μια εντυπωσιακή σειρά ξένων συγγραφέων, της εποχής του αλλά και μεταγενεστέρων, να ασχοληθούν με το πρόσωπό του και κάποια άλλα επιτεύγματά του, τη βάρβαρη συμπεριφορά του και τα εγκλήματά του. Μερικά δημοσιευμένα έγγραφα που ο ίδιος έχει στείλει σε τρίτους, ή προέρχονται από διπλωματικές πηγές, δε διαψεύδουν την αντιφατική εικόνα που ξεπηδάει μέσα από τις μαρτυρίες των αφηγηματι-

κών έργων. Ωστόσο, έλλειπε ως τώρα η μεγάλη αυθεντική πηγή πληροφοριών, δηλαδή το προσωπικό του αρχείο, που θα επιβεβαίωνε ή θα διέψευδε την επικρατούσα - ευρωπαϊκή και ελληνική - αντίληψη για το άτομο και τις πράξεις του. Αυτό το προσωπικό αρχείο του Αλή πασά, ή καλύτερα το τμήμα του που έχει διασωθεί μέσα από δαιδαλώδεις και εν μέρει ανεξιχνίαστες συνθήκες, φυλάσσεται σήμερα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη Αθηνών (1.500 περίπου ελληνικά έγγραφα) και δημοσιοποιείται στο σύνολό του μέσα από την παρούσα έκδοση. Με την πιστή μεταγραφή των εγγράφων, το συστηματικό υπομνηματισμό και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τον αναγνώστη (ευρετήρια, γλωσσάρια κ.ά.), διευκολύνεται η κατανόηση της λειτουργίας ενός πρωτόγονου ηγεμονικού συστήματος και μιας δυσνόη-

της γραφειοκρατίας που το συνοδεύει. Η έκδοση του αρχείου του Αλή πασά ρίχνει έναν ισχυρό φωτισμό σε μια από τις σπουδαιότερες περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας. Ο πρώτος τόμος καλύπτει την περίοδο 1747 - 1808, ο δεύτερος την περίοδο 1809 - 1817, ο τρίτος την περίοδο 1818 - 1821 και ο τέταρτος στεγάζει πλούσιο πληροφοριακό υλικό, απαραίτητο για την κατανόηση του συνολικού έργου. Συγκεκριμένα, περιέχεται ένα δοκίμιο για τον Αλή πασά και ένα κεφάλαιο για τα αρχειονομικά και εκδοτικά ζητήματα, βιβλιογραφία, γλωσσάρι, ευρετήρια. Στον τέταρτο τόμο ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος κάνει εκτενή και λεπτομερή αναφορά στην προσφορά και τη συμβολή του συμπατριώτη μας ερευνητή Παναγιώτη Μιχαηλάρη σ’ αυτόν τον πραγματικό εκδοτικό άθλο. Π.Σ.


ΠOΛITIΣMOΣ

! Πρόβα τζενεράλε…

Το αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο, πριν τη Γαλλία… στο Δημοτικό Θέατρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010 Για τα Γιάννενα αναχωρεί αυτές τις μέρες η θεατρική ομάδα «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου το έργο «Το πανηγύρι του Αγίου Οβιδίου».

Τρεις ώρες δημιουργίας, παιχνιδιού και μάθησης

ια εικόνα του προγράμματος που η Ορχήστρα του δήμου Μυτιλήνης θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής που σήμερα ξεκινάει στο Μπέλφορτ της Γαλλίας, πήρε προχθές το βράδυ το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Οι 16 συνολικά μουσικοί δα από αυτήν που ξέρουν και τραγουδιστές της Ορ- οι ξένοι και δείγματα του χήστρας παρουσίασαν τι μπορούμε να κάνουμε. στον κόσμο τα 14 τραγού- Να είστε μαζί μας έστω δια των Τσιτσάνη, Βαμβα- και νοερά και να είστε σίκάρη και Καλδάρα, τα ο- γουροι πως θα γυρίσουμε ποία αποτελούν το αφιέ- πίσω αφήνοντας τις καλύρωμα στο ρεμπέτικο τρα- τερες εντυπώσεις.» γούδι που η αντιπροσω- Παρών στην εκδήλωση ήπεία της Μυτιλήνης θα ταν και ο αντιδήμαρχος παρουσιάσει στο Φεστι- Μυτιλήνης Από στολος βάλ, εμπλουτισμένο με Πατέστος, ο οποίος συνεπέντε επιπλέον τραγούδια χάρη εκ μέρους του δήαπό το πρόγραμμα που η μου την προσπάθεια που Ορχήστρα θα παρουσιά- γίνεται από τα μέλη της σει στη Μυτιλήνη μέσα Ορχήστρας, σημειώνοστο ερχόμενο καλοκαίρι. ντας πως είναι επιτυχής Αναφερόμενος στη συμ- και βρίσκει πλήρη ανταμετοχή τους στο Φεστι- πόκριση από τους συμποβάλ, το μέλος του σχήμα- λίτες τους και ευχόμενος τος Επαμεινώνδας Χαρα- στην αποστολή καλή επιλαμπίδης είπε ανοίγοντας τυχία. «Είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη και τη την εκδήλωση: «Θέλουμε να πιστεύουμε χώρα μας. Η δημοτική αρότι αυτήν τη στιγμή, αυτές χή είναι και θα είναι κοντά τις κρίσιμες ώρες, εμείς σε όποια προσπάθεια γίπάμε εκεί για να παρου- νεται για τα πολιτιστικά σιάσουμε μια άλλη Ελλά- δρώμενα της πόλης μας»,

ια εκδήλωση για τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου και του 15ου Δημοτικού Μ Σχολείου Μυτιλήνης διοργάνωσαν το Σάβ-

Μ

βατο 8 Μαΐου τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας «Αε ί Παίδες», σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των δύο Σχολείων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού. Τα παιδιά συμμετείχαν, μαζί με τους γονείς τους, σε μουσικοκινητικά παιχνίδια και άκουσαν την αφήγηση του παραμυθιού «Η συναυλία των ζώων» και το πώς «γεννήθηκε» η μουσική. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες, η πρώτη από τις οποίες έφτιαξε μουσικά όργανα από απλά υλικά και στη συνέχεια έπαιξε απλά μουσικά μοτίβα, ενώ η δεύτερη έφτιαξε χάρτινες φιγούρες με τους ήρωες του παραμυθιού και έπαιξε το παραμύθι σε θέατρο σκιών. Έτσι, για τρεις περίπου ώρες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν, να εκτονωθούν, να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν, να χορέψουν και να παίξουν, ενώ οι γονείς τους κατάφεραν να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα και να ξαναγίνουν πάλι παιδιά, αλλά και να δουν δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης των παιδιών τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας, καθώς και ο εκπαιδευτικός Αριστε ίδης Σγατζός, που βοήθησε στην κατασκευή των φιγούρων και στο θέατρο σκιών. «Οι “Αεί Παίδες” ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς των δύο Σχολείων για την πρόσκληση, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη φιλοξενία, όλους τους γονείς και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και συνεχίζουν το ταξίδι τους στους δρόμους της μουσικής και της κίνησης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ομάδας. Επόμενος σταθμός τους, η Μύρινα, όπου από τις 27 έως τις 29 Μαΐου διοργανώνεται το μουσικοκινητικό δρώμενο «Σε τρεις μέρες παράσταση στήνεται; Γίνεται!», με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευτικών της Λήμνου. Να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις της ομάδας γίνονται με τη συμπαράσταση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου.

Ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, με τραγούδια του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη και του Καλδάρα, θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ της Γαλλίας η Ορχήστρα του δήμου Μυτιλήνης

είπε κλείνοντας ο κ. Πατέστος. Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η Ορχήστρα του δήμου Μυτιλήνης θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, ενώ θα είναι και το μόνο ίσως σχήμα που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του τρεις φορές, μετά από παράκληση

της διοργανώτριας επιτροπής. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 24 Μαΐου, ενώ η Ορχήστρα του δήμου Μυτιλήνης - που είναι και το μοναδικό σχήμα που έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη - αναχωρεί σήμερα για τη Γαλλία. Β.Χρ.

Παρέλαβε το βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου η Φωτεινή Φραγκούλη

Στο χέρι ένα ακόμη βραβείο… ψυχα και άψυχα, αλλά και επίκαιρα μηνύματα, όπως η αξία της φύσης και η σύγχρονη αγωνία για την τεχνολογική εξέλιξη. Να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο βραβείο με το οποίο τιμάται το συγκεκριμένο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη, που την περασμένη άνοιξη είχε λάβει επιπλέον το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου για Παιδιά, από το περιοδικό «Διαβάζω».

της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

ΤνηοκΤορΒύίρτΒηαιβ,βεγλίιίοαουΠτοαέλιβδαιβιβκλεοίούτηΛτνηοςπγεο«ρτΕεαφχστνμάιέ--

Αφιερωμένο στα παιδιά

Δεύτερο βραβείο Το όγδοο αυτό βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη, που πέρυσι το καλοκαίρι είχε παρουσιαστεί και στο Συνεδριακό Κέντρο του Μολύβου, από όπου κατάγεται η συγγραφέας, αποτελείται από εφτά ιστορίες θαυμαστές και πολύχρωμες και εφτά ορφανά και γενναία μολύβια που τις καταγράφουν, για να περισώσουν πολύτιμες στιγμές και ακριβά μυστικά της ζωής. Οι ιστορίες εμφανίζονται αυτοτελείς, ωστόσο η μία συνδέεται με την άλλη είτε με την αφήγηση είτε με τα πρόσωπα και τους ρόλους. Όλες μαζί οι ιστορίες πλάθουν μια σπονδυλωτή εικονοποιία, που εμπεριέχει χιούμορ και ποιητικότητα και αναδεικνύει βαθύτερα, σύγχρονα και διαχρονικά νοήματα, με έννοιες όπως η αγάπη, η ελευθερία και ο σεβασμός, σε έμ-

Η ίδια η συγγραφέας, παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, αλλά και τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» για τη γόνιμη συνεργασία τους, καθώς και τη Φωτεινή Στεφανίδη που, όπως ανέφερε, «εικονογράφησε τις αποχρώσεις του λόγου της». «Μιλώ με παραμύθια και παραβολές γιατί τα ακούς γλυκύτερα», είπε απευθυνόμενη στο κοινό η κ. Φραγκούλη. «Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στα παιδιά, στους μαθητές μου, μικρούς και μεγάλους, σε αυτά που τους δόθηκε η γλώσσα ελληνική και σε αυτά που δεν τους δόθηκε. Στο δύσκολο παρόν και στο αβέβαιο μέλλον που τα περιμένει, κάτι που μπορώ να κάνω για τα παιδιά είναι να τα θωπεύω με τις λέξεις μου. Άλλωστε, αυτό είναι το προνόμιο της Τέχνης, η παρηγορία.» Η ίδια, μιλώντας στο «Ε», συμπλήρωσε πως ελπίζει να ολοκληρώσει το νέο της βιβλίο μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, στο Μόλυβο, αφού «οι μπαταρίες γεμίζουν στο νησί».

● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα

ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες» των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», η Μολυβιάτισσα συγγραφέας Φωτεινή Φραγκούλη. Το βραβείο απονεμήθηκε στη συγγραφέα στο πλαίσιο της απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2009, ενός θεσμού που φέτος κλείνει 52 χρόνια ζωής. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, απονεμήθηκαν 16 συνολικά βραβεία, ανάμεσα σε αυτά το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας που απονεμήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, στο Νάνο Βαλαωρίτη, αλλά και τα Βραβεία Ποίησης, Διηγήματος, Μυθιστορήματος, Δοκιμίου Κριτικής, Χρονικού Μαρτυρίας, Μετάφρασης Έργου Ξένης Λογοτεχνίας στην Ελληνική Γλώσσα, Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου, Βιβλίου Γνώσεων και Λογοτεχνικού Περιοδικού. Το βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες», σε εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη, που κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» τον Οκτώβριο του 2008, κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2009, από κοινού με το βιβλίο «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού», της Λότης Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου.

Έως Κυριακή 30 Μαΐου Έκθεση του ξυλογλύπτη Γιώργου Συκομιτέλλη με θέμα «Ξύλου Ανάγνωση», στον Πολυχώρο «Remezzo» του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη

Έως Δευτέρα 31 Μαΐου στο καφέ «Dasein» στην πλατεία Εξαρχείων Έκθεση φωτογραφίας του Μυτιληνιού Ευθύμιου Kosemund Σανίδη

Σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Η θεατρική παράσταση «Ο κλέφτης των αστεριών», από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αύριο Σάββατο 22 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 20:00 στο άλσος κάτω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης Εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου, από την «Άτροπο»

Κυριακή 23 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 20:00 στο άλσος κάτω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης Εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου, από την «Άτροπο»


22

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Γράφει ο ΣYMEΩN AΛEΞANΔPIΔHΣ Δημοσιογράφος της NET

χετικά φτωχό το κουπόνι, στο οποίο ξεχωρίζει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σ

Η μάχη ανάμεσα σε δύο κόσμους με… διαφορές θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, είτε παρακολουθήσουμε… σκάκι ανάμεσα στους δύο προπονητές είτε ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά ο Μουρίνιο ήταν μαθητής του Φαν Χάαλ όταν ο Ολλανδός ήταν πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, ο «ξεχωριστός» σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για τον… μέντορά του. Από την άλλη, ο Φαν Χάαλ μίλησε για το χάρισμα που είχε διακρίνει στον Μουρίνιο, αλλά δε δίστασε να βάλει τις διαχωριστικές… γραμμές: «Είναι πιο εύκολη η δουλειά του Μουρίνιο, αφού εκείνος παρατάσσει την ομάδα του με στόχο τη νίκη, ενώ εγώ επιδιώκω παράλληλα και το θέαμα.» Στον τελικό η επιλογή μίας εκ των δύο ομάδων μοιάζει σχετικά εύκολη. Θεωρούμε πως το ματς θα κριθεί στο χώρο του κέντρου και εκεί η Ίντερ έχει σίγουρα το πλεονέκτημα. Βασικά - για να είμαστε δίκαιοι - η Μπάγερν στον τελικό θα… διαθέσει μόνο το ένα από τα δύο μεγάλα αστέρια της, δηλαδή τον Άριεν Ρόμπεν και όχι το Φρανκ Ριμπερί. Αντιθέτως, η Ίντερ έχει μόνο αμφίβολο το Σνάιντερ και απόντα τον «αναλώσιμο» Τιάγκο Μότα.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΙΝΤΕΡ Με την Ίντερ να προσφέρεται σε τιμές άνω του 2,00, η προτίμησή μας προς την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είναι προφανής. Οι Ιταλοί είναι μια ομάδα «χαμαιλέοντας», η οποία μπορεί να επιτεθεί με ορμή όταν χρειάζεται και να αμυνθεί εξίσου καλά όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού απέκλεισε ομάδες θεωρητικά καλύτερες από εκείνη στη συνείδηση των πολλών, δηλαδή Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, και έχει στο… μυαλό της τον τρόπο να κατατροπώσει μια θεωρητικά χειρότερη ομάδα από αυτές, όπως είναι η Μπάγερν. Η ηττοπάθεια της Ίντερ ανήκει οριστικά στο παρελθόν και η νίκη των «νερατζούρι» μοιάζει με ένα άνευ προηγουμένου στοίχημα αξίας. Εκτίμηση: 2

ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΣΙΒΑΣ ΗΠΑ - ΣΩΛΤ ΛΕΪΚ Η Σίβας δε φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και οι παίκτες της είναι ιδιαίτερα άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Η πρωταθλήτρια Σωλτ Λέικ ξεκίνησε αρκετά άσχημα τη χρονιά, αλλά στα τελευταία παιχνίδια της εμφανίζεται βελτιωμένη και έχει τη δυνατότητα να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Κάρσον της Καλιφόρνια. Εκτίμηση: Χ (2)

ΠΡΟΣΕΞΤΕ Μετά το Βίγια, η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει ακόμα μια… δραστική κίνηση προκειμένου του χρόνου να τα… σαρώσει όλα. Δεν αναφερόμαστε στο Φάμπρεγας αλλά στο Φερνάντο Τόρ ες (!). Η προσφορά είναι στα 81 εκατ. ευρώ και με δεδομένη την... οικονομική κρίση στη Λίβερπουλ.

Η Ίντερ διέψευσε τις φήμες πως ο Ράφα Μπενίτεθ θα αντικαταστήσει το Ζοσέ Μουρίνιο… Ο Νταβίντ Βίγια ήταν στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η προσφορά της Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ - ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ

...+ ΤΟ ΕΞΤΡΑ

Το Χιούστον είναι μια από τις πιο ασταθείς ομάδες τoυ MLS, αλλά η αδυναμία της Ουάσινγκτον μας… προκαλεί. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να συναγωνιστούν τη Φιλαδέλφεια για το ποια ομάδα από τις δύο είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Η πιθανή νίκη του Χιούστον δεν έχει πολύ μεγάλη απόδοση, αλλά αξίζει να προτιμήσουμε τον άσσο, έστω και ως στήριγμα. Εκτίμηση: 1

Οι «Κορίνθιανς» έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα και απέναντι στη Φλουμινένσε έχουν πολλές πιθανότητες για ακόμα μια νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλές απουσίες και θα δυσκολευτούν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση. Εκτίμηση: 1


AΘΛHTIΣMOΣ Tη σελίδα επιµελούνται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

!

ΝΑΟΛ Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, προχώρησε στην προμήθεια σχολικών μπασκετών προς το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βατερών - Βρίσας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010 Σε σκέψεις για την πραγματοποίηση φιλικού αγώνα, βρίσκονται ΑΕΛΚ και Αιολικός, σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του άτυχου ποδοσφαιριστή του Αστέρα Νίκης, Στρατή Διονυσάτου, ο οποίος τραυματίστηκε από κροτίδα και έχει χάσει μέρος της ακοής του. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί τόσο η ημερομηνία διεξαγωγής, όσο και το γήπεδο, με τις πληροφορίες πάντως να κάνουν λόγο για βραδινή ώρα, υπό το φως των προβολέων.

Παράδοση αθλητικού υλικού ε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΛ στη Λάρσο, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Σταύρος Ψαρρόπουλος, παρέδωσε στον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη, δυο σχολικές μπασκέτες με πλεξιγκλάς, προκειμένου αυτές να τοποθετηθούν στο γήπεδο μπάσκετ που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να χρησιμοποιηθούν από τους πυροσβέστες. Παράλληλα, ο ΝΑΟΛ θα αναλάβει και την ανακατασκευή του γηπέδου. Επίσης ο κ. Ψαρρόπουλος παρέδωσε άλλες δύο σχολικές μπασκέτες με πλεξιγκλάς, στον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βατερών - Βρίσας «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», κ. Νίκο Μαυρουδή, οι οποίες και θα χρησιμοποιηθούν από τη νεολαία της περιοχής. Στα πλαίσια της εκδήλω- που θέλουν να αθληθούν σης, ο κ. Ψαρρόπουλος έ- και δεν έχουν τη δυνατόκανε την παρακάτω δήλω- τητα αυτή. Έτσι θα συνεχίση: «Χαίρομαι ιδιαίτερα σουμε μέχρι το τέλος της που ο Αθλητικός Οργανι- θητείας μας, ελπίζοντας, ο σμός στηρίζει υπηρεσίες Οργανισμός που τα πέντε και συλλόγους, προσφέ- αυτά χρόνια έχει προσφέροντας στα μέλη τους, τη ρει τα μέγιστα στον αθληδυνατότητα να ασχολη- τισμό της Λέσβου, να συθούν ενεργά και με το χώ- νεχίσει το έργο του, παραρο του αθλητισμού. Ο ΝΑ- μένοντας στις επάλξεις». ΟΛ από την πρώτη στιγμή Ο Υποδιοικητής της Πυτης λειτουργίας του, έχει ροσβεστικής Υπηρεσίας σα στόχο να παρεμβαίνει Μυτιλήνης δήλωσε: «Θέσε κάθε τι που έχει να κά- λουμε να ευχαριστήσουμε νει με το χώρο του αθλητι- τον κ. Ψαρρόπουλο για την σμού, πολύ δε περισσότε- προσφορά των δυο μπαρο βοηθώντας ανθρώπους σκετών, οι οποίες θα το-

Σ

ποθετηθούν στο γήπεδο μπάσκετ που διαθέτει η υπηρεσία, το οποίο μέχρι στιγμής έμενε ανενεργό, αφού δεν είχαμε μπασκέτες για να το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό πιστεύω ότι

θα βοηθήσει και τους πυροσβέστες μας, να βελτιώσουν και τη φυσική τους κατάσταση, που είναι απαραίτητη στη δουλειά μας. Τέτοιου είδους ενέργειες, μας δίνουν ώθηση

ΛΗΜΝΟΣ Κάσπακας και Προποντίδα ξεπερνούν τα προβλήματα που τους κράτησαν εκτός πρωταθλήματος

Ετοιμάζουν την επιστροφή τους! ΤναιΚςεάπβσιαπσλταίρκτέσαψεςςοκυτανοι υκΠςαρ,ιοεππτάοολινμιτάσίδζταοα,υγώνήσ-τε πεδα μετά από ένα διάλειμμα που έκαναν λόγω προβλημάτων. Ήδη οι άνθρωποι των δύο συλλόγων, παλεύουν καθημερινά να ξεπεράσουν και το τελευταίο πρόβλημα, να ανασυγκροτηθ ούν και να ετοιμάσουν τη δική τους επιστροφή στο πρωτάθλημα. Ξεκινώντας από τον Κάσπακα, μια ομάδα που στο παρελθόν είχε εκπροσωπήσει το λημνιακό ποδόσφαιρο στη Δ΄ Εθνική, η απουσία του ήταν τόσο μεγάλη τα τελευταία χρόνια, που σίγουρα απογοήτευσε τους φίλους του. Πολλά τα προβλήματα, που δυστυχώς δεν είχαν ξεπεραστεί, ανάγκασαν το σύλλογο να διαλυθεί και ένα μεγάλο χωριό να μην έχει ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα. Πριν από λίγες μέρες, για τη συγκρότηση του Κάσπακα, υπήρξε συνάντηση παραγόντων, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον να οργανώσουν και πάλι την ομάδα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και μάλιστα σε αυτήν έδωσαν το «παρών» παλιοί παράγοντες της τότε διοίκησης, αλλά και ορισμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα την αγάπη

τους στην ομάδα, σκοπεύοντας να τη δουν ξανά να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, η Προποντίδα Νέας Κούταλης είχε αγωνιστεί για ένα χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα που μας πέρασε, αλλά στην πορεία εγκατέλειψε λόγω αξεπέραστων οικονομικών και αγωνιστικών προβλημάτων. Μάλιστα υπέστη και τις ανάλογες κυρώσεις, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Η ομάδα της Νέας Κούταλης, τιμωρήθηκε με αποβολή από το πρωτάθλημα και τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Τώρα υπάρχει όλη η καλή διάθεση, η ομάδα να στελεχωθεί από ικανούς παράγοντες, παλιούς και νέους, να επιστρέψουν αρκετοί παίκτες που είχαν αποχωρήσει από την ομάδα, για να βρουν νέα ποδοσφαιρική στέγη, και να δοθεί λύση στο θέμα του προπονητή. Όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Προποντίδα θα είναι μία από τις ομάδες που θα ετοιμαστεί γρήγορα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Χθες υπήρξε ένα ακόμη ραντεβού των ανθρώπων της, ώστε να ξεκαθαρίσει ο ρόλος που θα έχει ο καθένας στη διοίκηση. Με την προσθήκη των δύο παρα-

πάνω ομάδων, το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Λήμνου, θα απαρτίζεται από 16 ομάδες και σίγουρα το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αποχωρεί Εξελίξεις υπάρχουν στον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου, μετά την αποτυχία του να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μαρινάκης που ήταν τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, δεν προτίθεται να συνεχίσει τη χρονιά που μας έρχεται. Όπως είπε και ο ίδιος, θέλει να αποσυρθεί και να μην ασχοληθεί άλλο, ενώ δε γίνεται λόγος για τον αδερφό του Νίκο, που είναι ο Πρόεδρος της ομάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει κανονικά από τη θέση αυτή. Δεν αποκλείεται ο Δημήτρης Μαρινάκης να δεχθεί πίεση, ώστε να αναιρέσει την αρχική του απόφαση, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο. Χθες πάντως, διέρρευσε η πληροφορία, ότι ο νέος προπονητής του Κεραυνού, θα είναι ο Δημήτρης Κουκάκης, ο οποίος θα επιστρέψει και πάλι στην ομάδα με την οποία στο παρελθόν είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας, που όλοι ξέρετε πόσο δύσκολο και επίπονο είναι, ειδικά αυτήν την εποχή». Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος» δήλωσε: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ, που ο ΝΑΟΛ και ο κ. Ψαρρόπουλος, τον οποίον θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε σε τουριστική περίοδο, να έχουμε άλλον έναν τρόπο διασκέδασης, τόσο για

τους τουρίστες της περιοχής μας όσο και για τη νεολαία μας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που στηρίζουν τις προσπάθειες μας, να φέρουμε τα παιδιά στο δρόμο του αθλητισμού και να τα απομακρύνουμε από τυχόν επικίνδυνες ασχολίες. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου και εκπροσωπώντας όλα τα μέλη μας, ευχαριστούμε θερμά τόσο το ΝΑΟΛ, όσο και τον Πρόεδρο του, Σταύρο Ψαρρόπουλο, για την προσφορά αυτή».


24

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσεων ∆ΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Το παρακάτω Τµήµα του Πανεπιστηµίου µας αποφάσισαν την προκήρυξη των εξής θέσεων ∆ΕΠ: ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (τηλ. Γραµµατείας 2310 99 5401, 6112) - Μιας (1) αναπληρωτή καθηγητή στο γνωστικό αντικείµενο «Μελέτη (µετρήσεις, επεξεργασία, απεικόνιση) γεωµετρικών, κινηµατικών και δυναµικών χαρακτηριστικών και δοµών του γήινου και διαστηµικού χώρου σε διάφορες κλίµακες» ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (τηλ. Γραµµατείας 2310 99 825060-70-80) - Μιας (1) επίκουρου καθηγητή στο γνωστικό αντικείµενο «Μοριακή Κυτταρική Βιολογία Φυτών» Η προκήρυξη δηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 299/14-4-2010 τ. Γ΄ και η προθεσµία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 23 Ιουνίου 2010. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Γραµµατείες των παραπάνω Τµηµάτων. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Θεσσαλονίκη, 23-4-2010 Η Προϊσταµένη της Γενικής ∆/νσης ∆ιοικητικών Υπηρεσιών ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΕΡΜΕΙ∆ΟΥ ΚΟΣΜΙ∆ΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσεων ∆ΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τα παρακάτω Τµήµατα του Πανεπιστηµίου µας αποφάσισαν την προκήρυξη των εξής θέσεων ∆ΕΠ: ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (τηλ. Γραµµατείας 2310 99 6267) - Μιας (1) καθηγητή στο γνωστικό αντικείµενο «Νέες Προηγµένες Καθαρές Τεχνολογίες Καύσης» ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (τηλ. Γραµµατείας 2310 99 6980) - Μιας (1) καθηγητή στο γνωστικό αντικείµενο «Θρησκειολογία» Η προκήρυξη δηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 304/16-4-2010 τ. Γ΄ και η προθεσµία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 23 Ιουνίου 2010. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Γραµµατείες των παραπάνω Τµηµάτων. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Θεσσαλονίκη, 23-4-2010 Η Προϊσταµένη της Γενικής ∆/νσης ∆ιοικητικών Υπηρεσιών ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΕΡΜΕΙ∆ΟΥ ΚΟΣΜΙ∆ΟΥ


25

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΜΕΤΕΡΟΝ Λαδάδικα Ανοιχτά από Παρασκευή έως Σάββατο Τηλ. 22510 45100 Κιν. 6932-520999

EΣTIATOPIA ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Ξενοδοχείο, μπαρ, εστιατόριο Καθημερινά ανοιχτά μεσημέρι βράδυ Παρασκευή - Σάββατο βραδιές πιάνου Τηλ. για reserve 22510 45857, 44466

AL-DECO

ΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 26181 2o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη 11 και Ερμού 16 Τηλ. 22510 47700

ΑΙΘΟΥΣΕΣ EKΔHΛΩΣEΩN CATERING ΛEMBOYPΓEIO Παναγιούδα, Mυτιληνής Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMA EΛIA & ΘAΛAΣΣA Σκάλα Λουτρών Tηλ. 22510 91100

EΔEΣMATOΠOIEIO Catering and fast services Aλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

EMΠYPIEΣ Zυθεστιατόριο Κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και μεσημέρι Λαδάδικα Tηλ. 22510 45100

ΤΣΟΥΚΑΛΙ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟ Παράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810 Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543 Πέτρα τηλ: 22530 41830 E-mail: SANTO1@OTENET.GR

Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463 Ψαροταβέρνα Παναγιούδα Τηλ. 22510 31342

FOUR SEASONS by MAYOΤTE Bistro - piano restaurant Tηλ. 6979325911

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ

ΣΠΟΡ 5x5 SPANOS Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8 Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγιούδας Tηλ. 22510 32774 & 6948591839 & Κιν. 6942964208

Κομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΟΜΗΣΗ

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 22510 28177

ΒΑΓΙΕΣ Ταβέρνα Ακρωτήρι Τηλ. 22510 43532

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Πηγαδάκια Γέρας. Ζωντανή Μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο Τηλ. 2251093484 & 6973741809

ΒΑΦΕΙΟΣ Ταβέρνα Ανοιχτά κάθε Σάββατο βράδυ, Κυριακή μεσημέρι & γιορτές μεσημέρι. Tηλ. 22530 71752

CAFÉ-BAR FOUR SEASONS by MAYOΤTE Kανόνι Θερμής Tηλ. 22510 71971

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 6932520999

OCEANIS Πλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΡΟ (ΤΟ) Ερμού 5 Τηλ. 22510 44540

ΠΙΤΑ ΜΑΚΗΣ Πλατεία Αλυσίδας Delivery: 22510 42397 & 42597 Tώρα και online παραγγελίες www.pita-makis.gr

ΤΑΧΥΦΑΓΙΑ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΚΑΒΕΤΣΟΥ 16 τηλ. 22510 40271

Χατζημανωλάκης Σταύρος 8ο χλμ Περιφ. οδού Μόριας Τηλ. 22510 32855

IGNIS ΠETPA Aφεντούλης Iωάννης Nέες Kυδωνιές Τηλ. 22510 94040, 94101

ΕΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ Πόρτες, Παράθυρα. Συνθετικά Κουφώματα KÖMMERLING Αερ. Γιανναρέλλη 44α Τηλ. 22510 27833

ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Καυσόξυλα, Μετακομίσεις, Μεταφορές, Πέτρες Mυστεγνών, Εξέδρες εκδηλώσεων, Επικουρικές υπηρεσίες θεαμάτων, οικοδομικά υλικά, γενικές επισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001, 6946004444 & 22510 43129.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛEMBOYPΓEIO

ΤΑΚΗΣ

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

KATAΣKEYAΣTIKEΣ ETAIPEIEΣ ΠPAΞIΣ A.E. Πωλήσεις κατασκευές Tηλ. 22510 44242

ΣΓOYPEΛΛHΣ Aργύρη Eφταλιώτη 13 Tηλ. 22510 26777

BLUE LINE A. Kαλλονή Τηλ. 22530 29277 B. Xίος, Kαρφά 34, Kοντάρι Tηλ. 22710 33470

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244 & 6947202221

Ξυλουργικό εργοστάσιο παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα (CNC). Κουφώματα Γερμανικού Τύπου - Εσωτ. Πόρτες - Θωρακισμένες Πόρτες - Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307

KΛEIΣTHKATE EΞΩ; ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΑΡΔΑΓΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΗΣ Κλειθροποιός από το 1974 Αξιόπιστα Επώνυμα Προϊόντα Γερμανικά: Abus, Burk, Dom Ισραήλ: Yardeni Γαλλικά: Iaperce Frofaux Ιταλικά: Cisa όλη την γκάμα Ελβετικά: Ceso Αγ. Ειρήνης 2, Μυτιλήνη 22510 20317, 942420803

ΘΕΡΜΑΝΣΗ KΛIMATIΣMOΣ MANTZΩPOΣ Eλ. Bενιζέλου 10 Τηλ. 22510 42248

ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΣΚΕΥΕΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΥΡΑΝΗΣ Ε ΥΣΤΡΑΤΙΟΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ Πλωμάρι Πληρ. τηλ. 22520 31172

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ STAR BETON Βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος και δομικών υλικών με πιστοποίηση ISO-9001 Λακέρδα Αλυφαντών, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 46446 - 22510 46776 Φαξ 22510 46756

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ EΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΚΩΝΗΣ ΒΛΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΤΗΡΙΑ (ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ) Τηλ. 6932392591

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Καθαρισμοί χώρων - καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματική διαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β΄ όροφος) 22510 37415, 6937-407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942625198

Τέντες με τυπωμένο το εταιρικό σας logo, περγοτέντες, προβολικό στέγαστρο Πολιχνίτος Τηλ. 22520 42052 & Κιν. 6978-370334

ΣΙΜΕΛΗ Aεροπόρου Γιανναρέλλη Τηλ./Fax: 22510 24523 Κιν. 6932214752

EIΔH YΓIEINHΣ

Απολυμάνσεις - αποφρακτικά συνεργείο καθαρισμού - υπηρεσίες φύλαξης ISO 9001:2000 Πληρ. τηλ. 6978-186090 & 6974-269683

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ Συνεργείο Kαθαρισμού Kαθάρισμα κτηρίων, εμπορία απορρυπαντικών Aκρωτήρι Mυτιλήνης 22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη 22510 32400

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΔΟΥΣΑ Aγ. Συμεών 3, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 28036, 22530 22921

ΕΠIΠΛO GIANNOULIS INTERIORS

Aγ. Θεράποντος 7 Τηλ. 22510 41488

ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΑΒΕΕ Διασταύρωση Αγ. Παρασκευής - Καλλονής Τηλ. 22530 22685 & 23420

ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

LESVOS BAGS Πιττακού 13 Πληρ. τηλ. 22510 40540

Η/Υ AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ U SHOP MYTIΛHNHΣ Aγ. Eιρήνης 7, Tηλ. 22510 45453

ANAKYKΛΩΣH ANAΛΩΣIMA THE PRINTER SHOP H μεγαλύτερη Γερμανική Eταιρεία αναγόμωσης μελανιού στη Mυτιλήνη Ίμβρου 2, Tηλ. 22510 23540

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Eρμού 211 Στον επάνω όροφο θα βρείτε και σχολικά βοηθήματα! Tηλ. 22510 23388 Fax. 22510 23317

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣ Aερ. Γιανναρέλλη 61 Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ AFISORAMA

Όμιλος Χρηματοασφαλιστικών προϊόντων Παναγιώτης Λιόλιος Πλωμάρι Τηλ. 22520 33751 & 22520 33753 Κιν. 6944508686

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA

MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣ Hρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40833, 41833

Κορνίζες, επεξεργασία σε ξύλο και καμβά Καβέτσου 44, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45449

ΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

Αρίονος 17, Μυτιλήνη Τηλ: 22510 27430 Fax: 22510 43185

ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣ Αλκαίου 26, Μυτιλήνη Τηλ/Fax: 22510 28017

ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. Bοστάνη 14, Τηλ. 22510 42028

PROTAGONISTI Γυναικεία & Ανδρικά Ενδύματα Εισαγωγής Σαπφούς 5, τ. 22510 37966

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη Τηλ. 2251040813 φαξ 2251037416

OIKONOMIKOI ΣYMBOYΛOI Eρεσσού 5, Mυτιλήνη Tηλ. 22510 40377

BUSINET Μαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας Παναγιώτης Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40188 & 37214 www.businet.gr

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ Αριστειδοπούλου Ρούλα Ερμού 193 - 195 Τηλ. 22510 22753

Λάρσος, Πλησίον KTEO Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής Tηλ. 22510 22211

ΓEΩPΓIKA MHX/TA ΣΩTHPAKHΣ Παπάδος Γέρας Tηλ. 22510 84400

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tηλ. 22510 41450, 41364, 26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76 Τηλ. 22510 45144 & 42600 Κιν. 6932627300 Φαξ 22510 21666 www.elta-courier.gr

SUPER ΤΑΧΥ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ Αερ. Γιανναρέλλη 50 22510 45912, 37731 Εκτός από ταχυμεταφορές Αναλαμβάνουμε τη ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ENOIKIAΣEIΣ LESVOS CAR rentals Στρατής Λόγγιος Λουτρά Mυτιλήνη Τηλ. 22510 27825 Fax. 22510 44280 Kιν. 6932896712 www.lesvos-carrentals.com info@lesvos-carrentals.com

Πέτρα Λέσβου Τηλ. 22530 42455 Κιν. 6934018535 Fax 2253042483

Π.MYPITZHΣ & ΣYNEPΓATEΣ

ΕΝΔΥΜΑΤΑ

MHXANAΓPOTIKH A.E.

ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι. Ο.Ε.

KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣ ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Δημήτριος Κομνηνός Πρινέρι Mόριας Tηλ. 22510 43262

AVANTI

Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 41120, 41912 Fax 22510 41411

EΠIΓPAΦEΣ

IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΠAΠAΣΩTHPIOY

ΔIAMANTIΔHΣ A.E.

Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παγανή Μυτιλήνης ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO (FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ) Τηλ. 22510 29419 & 6944324667

BIBΛIO

KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ

ΔIAMANTIΔHΣ A.E.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σέρεσλη Μαριάνθη Eρμού 151 Τηλ. 22510 28547

Αγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830 Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222

Καβέτσου 10 (2ος όροφος) Τηλ. 22510 37415 & 6937407221 email: es-karag@otenet.gr

ΝΥΜΦΕΣ

MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣ

OIKOΣ Mητροπόλεως 7, Παγανή Μυτιλήνης Τηλ. 22510 24788

Ερμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026

ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ

ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ

ΦΩTIOY

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

Ερμού 60, Tηλ. 22510 45019

ΠANTAZOΠOYΛOΣ Service και επιδιορθώσεις μικρών ηλεκτρικών συσκευών, αλυσοπρίονων, μηχανών πετρελαίου, βενζινοκινητήρων κ.λπ.. Παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας. Πληρ. τηλ. 6949079052, κ. Γιώργος.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεωργικές - περιβαλλοντικές μελέτες

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ FUN TOURS Γραφείο Γενικού Tουρισμού Π. Kουντουριώτη 87-89 Τηλ: 22510 40802 Kιν.: 6945344240 e-mail: funtours@otenet.gr www.funtours.gr

MYTONIΣ Γραφείο Γενικού Tουρισμού Παναγιούδα, 81100 Τηλ: 22510 31777 Fax: 22510 37614 Kουντουριώτη 87 Τηλ: 22510 37500 Kιν.: 6942424121

OLIVEGROOVE Π. Kουντουριώτου 11 & Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη Τηλ: 22510 37533 -534 Fax: 22510 37535 e-mail: olivemjt@otenet.gr www.olive-groove.gr


26

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

Υ Γ Ε Ι Α EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI

Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. Τηλ. 22510 42101

Γρίβας Ευστράτιος

Καβέτσου 40 Τηλ.: 22510 41210 Κιν.: 6932703093 Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία

Ερεσού 2, 1ος Όρ. Tηλ. 22510 37192 Κιν. 6973303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Γρηγοράκης Παναγιώτης

Καβέτσου 36 Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932251120 Μαλλιαρός Ιωάννης

Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος

Καβέτσου 5, (Ισόγειο) Iατρείο: 22510 47788 Κιν.: 6944696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γιανναδάκης Εμμανουήλ

Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747

Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος

(Στρατιωτικός Ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α & Ασκληπιού Τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

ΚΑΛΛΟNH Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας Τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI

Γιαννίκος Π. Στρατής

Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) Tηλ. 22510 41125 Kιν. 6976654509 Ζερδελής Γιάννης

Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874 Oικία. 22510 22589 Μακρή Στέλλα

Καβέτσου 27 Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793 Περγαμηνού Άννα

Καβέτσου 40 (γ΄ όροφ.) Τηλ. 22510 41110 Κιν. 6945-394202

Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα

Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818 Κιν. 6944-564159 Κυριακίδης Π. Στρατής

Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477 Κιν. 6976980830 Aλκαίου 27 Tηλ. & Fax: 22510 46930 Kιν. 6937218711

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 21275

Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010 Kιν. 6977649458 Fax. 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ Aμπατζής Πολύδωρος

Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222 Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη

Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης -

Μουτζούρης Βασίλης

Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456, 6972122738 (Μόνο Απογεύματα)

Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 6936-667657 Φεβρωνία Γ. Κανταρτζή M.D.

Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη Τηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία

OΦΘAΛMIATPOI Ζουμπούλη Δ. Ελένη

Καβέτσου 11 (πλησίον χαρτ. “Eιρμός”) Ιατρείο: 22510 42312 Οικ. 22510 41487 Κιν. 6944434811 Αγ. Θεράποντος 5 Τηλ. 22510 44664 Κιν. 6944363959

Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία

Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI Γρίβας Κων/νος

Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020 Κιν. 6932204318 Fax. 22510 44027 Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ

Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338 Κιν. 6946465866

Ω.Ρ.Λ.

Kων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 40538, Κιν. 6974799090 Λαμπούσης Π. Ραφαήλ

Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 23933 Κιν. 6972 853790

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI Βιτούλιας Γεώργιος

Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704

Κ Α Ι

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία

Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030 Βογιατζή Μπέσσυ

Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066 Βογιατζής Ιωάννης

Καβέτσου 3, Tηλ. 22510 46868 Κιν. 6945901518 Δημηρούδης Γεώργιος

Πελέκος Μιχάλης

ΠAIΔIATPOI

Σκανέλης Π. Ευστράτιος

Δάμης Παναγιώτης

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καβέτσου 27, 3ος όροφος Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο: 22510 23661 Κιν. 6932404602

Καβέτσου 24 Τηλ. 22510 28561

Μπομπότη Στ. Πολυξένη

Καλλονή Λέσβου Τηλ. 22530 29233 (ιατρείο) Κιν. 6979-070772

Τουρβάς Θ. Γεώργιος

Σάκης Ευστράτιος

NEYPOΛOΓOI

Παπαδόπουλος Αναστάσιος

Κουτζά Χριστίνα

Oυζουνέλλη Θ. Kλειώ

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ

Κιν. 6977393637

Χειρουργός ουρολόγος Καβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 40883 6934-877441

Γαλής Νάσος

Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 Tηλ. 22510 42505 Kιν. 6932303873

Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α

Αγίας Ειρήνης 2 Tηλ. 22510 22233 Κιν. 6973236406 Καπτανής Ευστράτιος

Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης

Καβέτσου 22, 1ος όροφος Τηλ. 22510 45977 Κιν. 6977-881899 Παπουτσή Βαρβάρα

Aλκαίου & Αρίωνος Tηλ. 22510 25852 Κιν. 6957329664

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα

Τηλ. 22530 61572 Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος

Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 Tηλ. 22510 42233 Καραχάλια Καλλιρόη

Αγίας Ειρήνης 1 Tηλ. 22510 48105 Κιν. 6936406140 Κατανάκης Σ. Μιχαήλ

Καβέτσου 24, 3ος Όρ. Tηλ. & Fax: 22510 40778 Κιν. 6932460966 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης-Ορέστης

Καβέτσου 32 Iατρείο: 22510 43377 Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ Αδαμπατά Κατερίνα

Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος ωτορρινολαρυγγολόγος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217 Κιν. 6944-586587

Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Τηλ. 22510 29996 Κιν. 6937293661

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος

Καβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696 Κιν. 6944304116 Xατζησάββα Aλεξάνδρα

Kων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 42225, Κιν. 6972225125

Α Λ Λ Α ΨYXOΛOΓOI Ζητιανέλλη Μαρίνα

Αλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια) Tηλ. Ιατ. 22510 45150 Κιν. 6974020648

Τσατραφίλη Κων/να

Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Σταμάτη Κωνσταντίνα

Κιστάνη Σοφία

Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. Ιατ. 22510 41923 Κιν. 6937540523

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη Tηλ. 22510 41868 Κιν. 6938802270 Χατζηδημητρίου Αντώνης

Σμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ) Τηλ 2251037633 Κιν. 6945792823 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης

Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 BODY SPA

Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393 Διαιτολόγοι: Kαραφασούλη Δήμητρα Δούκα Eιρήνη Κουνιαρέλλη Η. Ευστρατία

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κουντουριώτη 17 & Αλκαίου 1 (πρώην Μεγάλη Βρετανία) Τηλ. 22510 28512 κιν. 6936447893 Κουτρολού Κ. Χαρά

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη Tηλ/Fax. 22510 21374 Κιν. 6955409874 Τελωνιάτη Ειρήνη

Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη Tηλ./Fax. 22510 42011 Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»

Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA BODY SPA

Ελευθερίου Βενιζέλου 85 Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ Αλεξανδρή Μαρία

Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, Τηλ. 22510 47714 Ορθοπεδική Λέσβου

Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA Oπτικά Γιαλούρη

Πλατεία Yπεραστικών KTEΛ, Mυτιλήνη Τηλ. 22510 25985 Πουλέλλης Vision Αντωνίου Μαρία Γαβριέλα EYE COM

Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886 ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISION Οπτικά Πουλέλλη

Ερμού 50 Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Kόρακας Γεώργιος

Συρακουσών 52, Λαμπρινη Τηλ. 210 2920064 Τηλ/Fax. 210 2133951 Kιν. 6932538488 Aναλαμβάνουμε τη μεταφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα Eιδικές τιμές στους συμπατριώτες

MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική

Αγ. Συμεών 4 Τηλ. 22510 42687 29504 Κιν. 6932486155 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ 3420585, 3416595

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ART COIFFURE Μύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΣΑ GYM Μύρινα, 22540 25938

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ Γενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.Ε Αποθήκη Λήμνου: Τηλ. 22540 23087, 25039 Αποθήκη Αθηνών: Τηλ. 210 3420506,

PETRIDES Travel Tourism & Car Rental Tηλ. 22540 22039, 22998 Φαξ 22540 22129 Κιν. 6947601516 e-mail: petrides@otenet.gr

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ CRYSTAL CLEAN Eθνικής Αντιστάσεως Σούμπρα Μύρινας Τηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ FLOWER STUDIO Μαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

...σημαίνει courier Μύρινα Λήμνου Τηλ. 22540 23429, 25140

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Εστιατόριο, Snack Bar ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254300948

CENTRO Ψησταριά Άγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993 Με κρέατα παραγωγής τους και διανομή κατ’ οίκον

ΓΛΑΡΟΣ Ψαροταβέρνα Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 22220

ΛΙΜΑΝΙ Ψητοπωλείο Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 23809

ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - Πιτσαρία Μύρινα τηλ. 22540 22828 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - Πιτσαρία Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ 22540 22540 Διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - Catering Πλατύ, Τηλ 22540 22540

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟΙ Tαβέρνα - Oυζερί Κοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ MΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ Τηλ. 22540 23536, 23113

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος Λήμνου Τηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936 Fax: 2254025691

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254093329


27

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ συνέχεια από ΣEΛ. 18

∆ηµόσιας Χρηµατοδότησης καθορίζεται από τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης (35%, 40% και 45%). Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 25 Μαΐου 2010 και µέχρι τις 18 Ιουνίου 2010 µέσω των διαδικτυακών τόπων www.ypoi an.gr , www.ggb.gr , www.an tagonistikotita.gr και www.efe pae.gr . Μετά τη λήξη της

ηµεροµηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, δεν γίνεται αποδεκτή καµία υποβολή προτάσεων. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη µορφή (ένα αντίγραφο) µαζί µε απαιτούµενα δικαιολογητικά (εις διπλούν) το αργότερο σε επτά (7) ηµέρες (ηµερολογιακές) µετά την καταληκτική ηµεροµηνία ηλεκτρονικής υποβολής των

προτάσεων σε ένα από τα σηµεία προβολής του προγράµµατος και παραλαβής των φακέλων που αναφέρονται στον Οδηγό Εφαρµογής, και που ειδικότερα για τις περιφέρειες ευθύνης της ΕΛΑΝΕΤ αναφέρονται στο διαδικτυακό χώρο www.elanet.gr . Οι προϋποθέσεις συµµετοχής, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολό-

γησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηµατοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του προγράµµατος περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Εφαρµογής του Προγράµµατος. Για τυχόν επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στην ΕΛΑΝΕΤ, Βαλαωρίτου 10, 106 71

Αθήνα, 1ος όροφος, στα τηλ. 210-3617160-2 εσωτ. 5. Ο Οδηγός Εφαρµογής του Προγράµµατος και το υπόδειγµα πρότασης βρίσκονται και µπορούν να εκτυπωθούν από τους διαδικτυακούς τόπους www.ypoian.gr , www.ggb.gr , www.antagonistikotita.gr , www.efepae.gr και www.elanet.gr . ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΝΕΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ∆ΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1ου - 2ου - Εσπερινού ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ - ΣΕΚ - ΙΕΚ Μυτιλήνης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (για εκµίσθωση του Σχολικού Κυλικείου) Η Σχολική Επιτροπή 1ου 2ου - Εσπερινού ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ - ΣΕΚ - ΙΕΚ Μυτιλήνης ανακοινώνει ότι προκηρύσσεται δηµόσιος πλειοδοτικός διαγωνισµός µε ενσφράγιστες προσφορές για τη µίσθωση του κυλικείου του σχολικού συγκροτήµατος, για έξι χρόνια. Ο διαγωνισµός θα γίνει στο γραφείο της ΕΠΑΣ Μυτιλήνης στις 21/6/2010 ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 11:00. Για περισσότερες λεπτοµέρειες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στον ∆/ντή της ΕΠΑΣ κ. Μαδυτινό Ευστράτιο. Τηλέφωνο σχολείου 2251025366 από 15:00 έως 18:00 ή στο κινητό 6944527128 πρωινές ώρες. Ο Πρόεδρος ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ∆ΑΓΚΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Θεσσαλονίκη, 23-4-2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Η Πρυτανεία του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας Οικονοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών γνωστοποιεί ότι το ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ αποφάσισε την προκήρυξη µίας (1) θέσης ∆.Ε.Π., ως εξής: - Μία (1) θέση ∆.Ε.Π. στη βαθµίδα του ΚΑΘΗΓΗΤΗ µε γνωστικό αντικείµενο «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ». Η προκήρυξη δηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 304/16-4-2010 τ. Γ΄. Όσοι έχουν τα νόµιµα προσόντα και ενδιαφέρονται για τις παραπάνω θέσεις καλούνται να καταθέσουν στη Γραµµατεία του Τµήµατος Εφαρµοσµένης Πληροφορικής (Εγνατία 156 Τ.Κ. 540 06 Θεσ/νίκη) αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά µέχρι τις 23-6-2010. Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά δίνονται από τη Γραµµατεία του ανωτέρω Τµήµατος, κατά τις ώρες 7:30 π.µ. έως 14:30, στα τηλέφωνα 2310 891-217 & 218. Ο Πρύτανης Καθηγητής ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ


28

XPONOΓPAΦHMA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010

µέρα νύχτα w Στον καταπράσινο κήπο του εστιατορίου «Άσπρος Γάτος», στη Νεάπολη, μπορείτε ν’ απολαμβάνετε τις γευστικές προτάσεις του και τα μεσημέρια της Κυριακής. w Διασκέδαση με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Ημέτερον», στα Λαδάδικα.

w Στην Ερεσό, το «Cooya Caribu» υποδέχεται ανανεωμένο το καλοκαίρι, με νέες γευστικές προτάσεις που έχουν προστεθεί στο μενού του.

w Στο εστιατόριο «Λεμόνι και Πράσινο Πιπέρι», στην προκυμαία, ο Νικηφόρος σάς περιμένει με τις μοναδικές γεύσεις του και τα μοναδικά γλυκά του.

w Νέα λαχταριστά western burgers θα δοκιμάσετε στα «Goody’s», στην προκυμαία, μαζί με άλλες νέες γεύσεις που έχουν προστεθεί στο μενού τους.

w Το «Καλντερίμι», στην οδό Θάσου, στην καρδιά της αγοράς, σερβίρει λαχταριστούς σπιτικούς μεζέδες μεσημέρι - βράδυ.

w Όμορφο περιβάλλον για καφέ ή ποτό, συντροφιά με καλή μουσική, στην «Hacienda», στην προκυμαία.

Του Πάνου Μαραγκού από το «Έθνος»

XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

Διακανονισμός!

Εύθυμα, αλλά σοβαρά

Κλέφτες και λωποδύτες αρέσει που όλοι κάνουμε τους ιεραπόστολους, τους κριτές, επικριτές και δημόσιους κατήγορους, κι όλοι σκάβουμε το λάκκο να πετάξουμε μέσα τον κακό ηγέτη. Και σαν την καμήλα, βλέπουμε μόνο τη δική τους καμπούρα. Ποτέ τη δική μας. Όχι πως οι πολιτικοί μας είναι παιδάκια του κατηχητικού και πασκίζουν για το δικό μας αποκλειστικά συμφέρον! Τι ωραία, αλήθεια, που μας τα λένε, κι η θεία Αγλαΐτσα κλαίει, γιατί «οι καημένοι οι βολευτές δεν τρώνε, αν δε δώσουν πρώτα σε μας να φάμε»! Φαντάζεσαι, αλήθεια, τον Πάγκαλο να δίνει το φαΐ του στους διπλανούς και να χορταίνει μια διμοιρία (αυτοί είναι ευεργέτες), ή το Βενιζέλο, τον Αντώναρο (Αλήθεια, ρε παιδιά, τι έγινε αυτός; Τι στυλ! Μου λείπει.), τον Καρατζαφέρη κι άλλους τέτοιους; Γιατί από Αλέκα, «τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του». Φτάνει όμως τα δράματα. Λόγος, για κάτι πιο ευχάριστο. Ας πούμε, για τα κλεφτρόνια μας. Εμείς, λοιπόν, που αρεσκόμαστε να βρίζουμε γραμματείς και φαρισαίους, μια κι είναι πολύ της μόδας, λέω, εμείς, γιατί δεν ρίχνουμε μια ματιά γύρω μας, στο γείτονα, το φίλο, το συγγενή, και στον εαυτό μας, και να μας καταγγείλουμε;

Μ’

Μπαίνεις στο καφενείο, στέκεις στη στάση του λεωφορείου, πας στον μπακάλη, παντού «θάβουν» τους πολιτικούς. Όλοι, μα όλοι οι άλλοι, είμαστε υποδείγματα δημοκρατικών πολιτών. Και ο Μίλτος που δεν πληρώνει τις δόσεις, ο Αρτέμης που κλέβει το Κράτος, η Σόφη που βλέπει πιο καλά από τον κυνηγό και παίρνει αναπηρική σύνταξη, ο Παντέλος που πήρε επιδότηση για αγροτικό τουρισμό και κοτσάρισε σάουνα και τσακούζι στη στάνη, οι χιλιάδες φοροφυγάδες, η Δεσποινιά που μάζωξε όλα τα κοπέλια της γειτονιάς και τα κουβάλησε στο Δεσπότη, τάχα πως είναι δικά της, να τη λυπηθεί και να της δίνει βοήθημα, ο Βάγγος που έστησε ξύλινη παράγκα χωρίς άδεια κι υ-

στερνά τη μετέτρεψε σε νυχτερινή «παιδική χαρά», και ο Θανάσης που δίνει ψεύτικα τιμολόγια για τις τομάτες, ο Σηφογιώργης που δηλώνει δεκαπλάσια ζώα για να παίρνει δεκαπλάσια επιδότηση, ο Μίλτος που άλλαξε λιοτρίβι για να του βάνει δυο τόνους λάδι παραπάνω και να κλέβει την Ευρώπη, ο Ζέρος που δείχνει ξένα χωράφια για δικά του … κι ένα σωρό άλλοι, που αν τα κατέγραφα όλα, θα πήγαινα για διδακτορικό. Κι αν κάτσουμε τώρα, εσύ κι εγώ, που δικαίως κατηγορούμε όλους τους κυβερνώντες, και λογαριάσουμε, φασούλι το φασούλι, εμείς, πόσα ζημιώσαμε το Κράτος συνολικά, φοβάμαι πως θα βγούνε πιο πολλά από αυτά που κλέψανε, όσοι κλέψανε, δεν

είμαι κριτής, οι υψηλά ιστάμενοι όλα τα χρόνια. Απλά αυτωνών είναι χοντρές μπουκιές και πνίγεσαι. Θέλω να πω, ναι, να καυτηριάζουμε τους άλλους, αλλά να κοιτάμε και στον καθρέφτη. Φτάνει να μην είναι παραμορφωτικός. Ούτε μουτζουρωμένος. Και φωνάζει ο Περικλής από δίπλα. «Κάθε δημόσιος άνδρας που καταχράστηκε περιουσία του δημοσίου, ή πήρε αποφάσεις που ζημίωσαν το Κράτος να δεσμεύεται η περιουσία του, κι αν δεν φτάνει, να δουλεύει σε δημόσια έργα, μέχρι να ξεπληρωθεί η ζημιά που προκάλεσε.» Να δεις, θα τολμούσε κανείς να ξανακλέψει; Ή, θα τολμούσε κανείς, επειδή ήταν ποδοσφαιριστής ή πορνοστάρ, να ξαναβάλει υποψηφιότητα και να μας διαφεντεύει; Αλλά κι οι απλοί πολίτες. Δε λέω, όπως στις ανατολικές χώρες, για τιμωρία να κόβουν χέρια - πόδια ή να τους καίνε ζωντανούς, αλλά να δουλεύουν κι αυτοί σε δημόσια έργα όταν κλέβουν το κράτος. Θα μου πεις, «χρυσούς αιώνας του Περικλέους» θα γίνουμε; Εμ, γι’ αυτό υπήρξε τότε. Μπορούμε, φίλοι μου, να αλλάξουμε νοοτροπία; Μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά εμάς και την Ελλάδα μας; Μόνο τότε θα σωθούμε κι άσε τους πολιτικάντηδες στα δικά τους. Γιώργος Καμβυσέλλης Giorgiok1936@yahoo.gr

νας τύπος, με πολύ Έτρακάρει ωραίο αυτοκίνητο, σε ένα φανάρι με ένα φορτηγό. Βγαίνει έξαλλος έξω και αρχίζει τον καβγά. «Εσύ έφταιγες», «Όχι εσύ έφταιγες», παίρνει έξαλλος το δικηγόρο του από το κινητό και αρχίζει να φωνάζει με τσιριχτή φωνή: «Έλα, Τάκη, τράκαρα μ’ έναν παλιάνθρωπο, που δεν παραδέχεται ότι φταίει, και θέλω να του κάνεις μήνυση, πληρώνω όσα - όσα, αλλά θα του πάρω το σπίτι, το αυτοκίνητο, τα πάντα!» Πετάγεται νευριασμένος ο φορτηγατζής και λέει: «Τον π….. μου θα πάρεις!» Και ο τύπος: «Άσε, Τάκη, σε κλείνω. Τα βρήκαμε με τον κύριο!!!»

22510 44242

Εμπρός 3081  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Εμπρός 3081  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου