Page 1

λίδες

Σε

10

Αύριο το «View» συζητά με τον καταξιωμένο ηθοποιό Γ. Μιχαλακόπουλο, αλλά και με τη Β. Χοχλάκα για το φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι, ενώ μαθαίνει τα μυστικά των αλόγων από το διεθνούς φήμης Αμερικανό γητευτή.

MIKPEΣ

AΓΓEΛIEΣ

& OΔHΓOΣ AΓOPAΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΣEΛ. 11-18 25-26

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3099

www.emprosnet.gr

ΟΣ

Λ ΦΑΚΕ

TIMH €1,3

Ρημάζει εδώ και πάνω από 10 χρόνια στο Κουμκό της Μυτιλήνης το υπό ανέγερση κτήριο που θα στέγαζε το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) και απορρόφησε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

ματα ή ρ χ α ήγαν τ αού; Πού π λληνικού λ του ε

Κτήριο«φάντασμα» στο Κουμκό

Εν όψει της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Με το νου στην… κρίση Θλίψη στην Αρίσβη για την προσβολή στο «Αβέρωφ», ερωτηματικά στο χωριό των προσφύγων που ως χθες καμάρωνε για το όμορφο «παιδί» του Ο συγχωριανός της Μαριέττας Χρουσαλά, Γιώργος Μαραγκός

«Γιατί, Μαριέττα;» ΣEΛ. 7

ΣEΛ. 8

Η κρίση, αλλά και η αντικατάσταση 1.000 ενεργοβόρων κλιματιστικών μείωσαν, παρά τον καύσωνα, την κατανάλωση ενέργειας στη Λέσβο

Οικονομία… 10 μεγαβάτ!!!

ΣEΛ. 9

Και με χωροταξική διασπορά ανά τη Λέσβο…

Συγκροτήθηκε η ΝΟΔΕ ΣEΛ. 6

Στην περιοχή Κουμκό «στοιχειώνει» εδώ και 11 χρόνια ένα υπό ανέγερση κτήριο, που προοριζόταν να στεγάσει το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ). Το υπουργείο Υγείας και η νομαρχία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου, είναι άγνωστο αν θυμούνται την ύπαρξή του. Το έργο διακόπηκε σχεδόν από το ξεκίνημά του και το γιαπί που ρημάζει στην περιοχή θυμίζει μόνο τη σπατάλη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

ΣEΛ. 4 - 5


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

2

Tα ∆ηκτικά «Άρωμα» εκλογών… Καθαρά προεκλογικό «άρωμα» είχε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Χίο. Στα «πηγαδάκια» που είχαν στηθεί στους διαδρόμους του κτηρίου της νομαρχίας, κυριαρχούσαν μόνο πολιτικές συζητήσεις, ενώ οι υποψηφιότητες διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο Νάσος Γιακαλής κέντρισε το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. της Χίου, ενώ σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη. Ο κ. Γιακαλής θα μείνει και τις επόμενες ημέρες στη Χίο, όπου θα έχει επαφές με πολίτες του νησιού, ξεκινώντας «άτυπα» τον προεκλογικό του αγώνα.

… και «παρέλαση» στη Χίο

Απόσπασμα της εφημερίδας «Λέσβος», της Πέμπτης 18 Ιουνίου 1915. Διάφορες ειδήσεις από τη Λέσβο.

Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Προεκλογικό αγώνα, όμως, στη Χίο ξεκίνησε και ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, που βρίσκεται από την Τρίτη στο νησί. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πολίτης» για την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη συζητήθηκε έντονα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Άλλος διεκδικητής για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη, ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς, που παρακολούθησε όλη τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ενώ σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους έσπευσε να τονίσει για ακόμη μια φορά τη διάθεσή του να ασχοληθεί με τα κοινά. Αυτά για τη αιρετή Περιφέρεια, καθώς οι διεκδικητές για το «χρίσμα» στους δήμους ήταν ακόμη περισσότεροι!!! Από τη Λήμνο ο Νάσος Σκαμάγκης για το δήμο Λήμνου, από τη Λέσβο ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Σωτήρης Ζαμτράκης, και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους, Νίκος Ζούρος, από τη Χίο ο νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο δήμαρχος Παντελής Βρουλής, από τη Σάμο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Γιώργος Στάντζος. Όπως σχολίαζαν οι ελάχιστοι μη ενδιαφερόμενοι, αυτό δεν ήταν Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά παρέλαση υποψηφιοτήτων!!! Α.Ω.

HMEPOλόγιο

Μετά από τρία χρόνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σελ. 6 ημ. Aνατ. 05.02 ∆ύσ. 19.50

18

Τα συγχαρητήρια από την πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απόφασή της να συγκαλέσει επιτέλους το όργανο εισέπραξε η Σοφία Θελογίτου. Όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου υπογράμμισαν την υποβάθμιση του θεσμού, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί καμμία συνεδρίαση. Πάντως η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε ιστορική, καθώς, όπως τονίστηκε από τα μέλη, θα είναι και η τελευταία πριν την εφαρμογή της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ήρθε, όμως, γρήγορα η απάντηση της κ. Θεολογίτου που τόνισε να μην είναι τόσο βιαστικοί και προδικάζουν τις εξελίξεις, δηλώνοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ξανασυνεδριάσει με την παρούσα σύνθεση. Θετικά σχόλια απέσπασε και το γεγονός ότι λόγω της συναίνεσης και της σύμπνοιας που υπήρχε, τα μέλη κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση, κάτι που συμβαίνει σπάνια σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις. Α.Ω.

Σε εγρήγορση…

Λεοντίου, Αιθερίου μαρτ.

ΙΟΥΝΙΟΥ

Τα καλύτερα λόγια για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την πορεία των προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εισέπραξε η γενική γραμματέας. Τα συγχαρητήρια για το έργο της, η κ. Θεολογίτου δε δέχθηκε μόνο από τους «κυβερνητικούς», δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή, δήμαρχο Βαθέος Σάμου Φίλιππο Πετρούσκα, νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και νομάρχη Σάμου Μανώλη Κάρλα, αλλά και από τους «αντιπολιτευτικούς», όπως ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, ο δήμαρχος Μύρινας, Νάσος Σκαμάγκης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Χίου, Γιάννης Μαλαφής, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κ. Θεολογίτου και την άριστη συνεργασία που έχουν μαζί της. Χαμηλούς τόνους στην εισήγησή του κράτησε και ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Κώστας Μουσουρούλης, όπως και ο βουλευτής Σάμου του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος, αλλά και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης. Κατά τ’ άλλα, ήταν ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που κύλησε σε ήρεμους τόνους, ενώ κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Α.Ω.

Επαφές στη Χίο… Δεν έχασε ευκαιρία με τη μετάβασή του για το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Χίο ο Παύλος Βογιατζής να έχει συναντήσεις και με στελέχη της Ν.Δ. απ’ το χώρο της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διερευνήσει τις διαθέσεις τους εν όψει των εκλογών. Σε κάποιες μάλιστα επαφές του, από κοινού και με τον αντινομάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη, έφτασαν, όπως λένε έγκυρες πληροφορίες απ’ το γειτονικό νησί, σε συζήτηση μέχρι και για τους αντιπεριφερειάρχες. Γι’ αυτό χθες υπήρξαν δημοσιεύματα με τα οποία ο Τύπος της Χίου είχε περίπου ως δεδομένο ότι υποψήφιος της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι ο Παύλος Βογιατζής, αν τον θέλει βέβαια, όπως προσέθεταν ότι δήλωσε ο ίδιος, η Ρηγίλλης. ΜΑΡ.ΠΛ.

… και επιλογές εκτός λίστας Άλλη μια μέρα αναβολής για τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων δήμων της χώρας. Πληροφορίες, πάντως, που δημοσίευσε το «aftodioikisi.gr» αναφέρουν ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος σκέφτεται να κάνει επιλογές υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων και «εκτός λίστας». Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί και βουλευτές, τα ονόματα των οποίων ακούγονταν είτε για Περιφέρειες είτε για δήμους, δεν κατέθεσαν τελικά αίτηση μετά τα δημοσιεύματα για «κύμα φυγής», καθώς θεώρησαν ότι θα δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Επειδή όμως - σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα - αυτό μειώνει τις δυνατότητες επιλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πολλοί θεωρούν ότι για αυτό πάρθηκε αυτή η απόφαση. Πελ.Γ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) TAΞIAPXOYΛA ΛA∆A (AΘΗΝΑ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ

MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΑΝΕΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E. ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO :


3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Ρουμνίδ’ (το): κενός χώρος πλάτους περίπου ενός μέτρου, ανάμεσα σε δυο κτίσματα. Χρησίμευε για τη διευθέτηση των νερών της βροχής και των θεμελίων ιδιαίτερα ανισοϋψών και ορεινών γειτονικών κτισμάτων. Ιδεώδης τόπος νυχτερινής ερωτικής συνάντησης τα παλιά τα χρόνια... Όμως ήταν συνήθως γεμάτα από ιστούς αράχνης (τσίπες), εξ ου και η παροιμιώδης φράση: «ρουμνίδια ξιτσπίζ’ (= ξετσιπίζει, καθαρίζει από ιστούς αράχνης). Λεγόταν για το αγόρι, που τρύπωνε στα ρουμνίδια περιμένοντας το κορίτσι του και προδινόταν από τα υπολείμματα των ιστών στα μαλλιά και στα ρούχα του. Αγνώστου ετυμολογίας. Πιθανώς από το «ρωγμή» > «ρωγμίδιον» > κ.λπ. (Από το Λεξικό της Αγιασώτικης Διαλέκτου των Δ. και Ι. Παπάνη)

Έκλεψαν τις πόρτες

Το στοίχημα

Οι πόρτες από τα περισσότερα αποδυτήρια που βρίσκονται κατά μήκος των παραλιών της Μυτιλήνης από το «Ξενία» μέχρι την Κράτηγο, «εξαφανίστηκαν» ξαφνικά χθες. Ο δήμος έστειλε συνεργείο να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και να φροντίσει ώστε να τοποθετηθούν νέες. Το πιθανότερο είναι οι πόρτες να έγιναν «υλικά» κατασκευών, όμως δημιουργούν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των λουομένων και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού. Πελ.Γ.

Πότε ακριβώς θα πτωχεύσει η Ελλάδα; Αυτό είναι το ζήτημα που συζητούν όλοι οι επιχειρηματίες τις τελευταίες ημέρες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πτωχεύσουμε στο τέλος του Αυγούστου, άλλοι το Σεπτέμβριο και άλλοι το Οκτώβριο. Δε λέμε ότι θα συμβεί, αλλά και μόνο το ότι συζητιέται είναι πολύ μεγάλο ζήτημα. Και δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, η οποία παρακολουθεί αποσβολωμένη τα διαδραματιζόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ν.Μ.

Χαλασμένος σηματοδότης

Περί συνεργασίας

Εδώ και αρκετές μέρες το φανάρι στον κόμβο του γηπέδου στην πλευρά της οδού Βοστάνη (περίπτερο γηπέδου) παρουσιάζει βλάβη. Πότε δε λειτουργεί καθόλου και πότε στο ίδιο φανάρι ο σηματοδότης που είναι χαμηλά δείχνει «πορτοκαλί» και ο άλλος που είναι ψηλότερα δείχνει άλλη ένδειξη. Πολλές φορές, μάλιστα, οι οδηγοί που παρασύρονται από το φανάρι χαμηλά στο πλάι του δρόμου σταματούν, ενώ έχει ανάψει κανονικά πράσινο για να ξεκινήσουν. Ας αποκατασταθεί επιτέλους αυτή η βλάβη, πριν γίνει κάποιο ατύχημα. Πελ.Γ.

Τρεις μήνες χρειάστηκε η νέα διοίκηση του ΕΦΕΤ για να καταλάβει ότι χωρίς το συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών αποτελεσματικός έλεγχος των τροφίμων δε γίνεται. Ελπίζουμε πριν το τέλος του καλοκαιριού να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα από αυτήν τη συνεργασία. Περιμένουμε, δηλαδή, να ανακοινωθούν συγκεκριμένα συνεργεία ελέγχου που συγκροτήθηκαν από υπαλλήλους της ΣΕΕΤ και του ΕΦΕΤ. Ν.Μ.

Χώρος αναψυχής Μπορεί η μαρίνα να μην έχει ακόμη λειτουργεί και να παραμένει άγνωστο πότε τελικά θ’ ανοίξει επίσημα τις πύλες της, όμως «ανεπίσημα» είναι ένας από πιο αγαπημένους χώρους αναψυχής της πόλης. Καθημερινά εκεί συγκεντρώνονται γονείς με τα παιδιά τους ή παρέες που απολαμβάνουν απλά τον περίπατό τους δίπλα στη θάλασσα. Το ζήτημα είναι βέβαια ο κόσμος να σέβεται και το χώρο και δεδομένου ότι δεν απασχολεί προσωπικό, να μην προκαλούν φθορές ή να πετούν σκουπίδια. Διαφορετικά, πολύ καλά κάνει ο κόσμος και «χαίρεται» το χώρο, γιατί αν περιμένει τα επίσημα… Πελ.Γ.

Τελειώνουν οι έλεγχοι Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι έλεγχοι στους κτηνοτρόφους και τα τυροκομεία για την εξτρά επιδότηση του γάλακτος που θα πάρουν οι κτηνοτρόφοι του Αιγαίου. Η επιδότηση θα φθάσει περί τα 40 ευρώ τον τόνο και οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Θα είναι ένα σημαντικό βοήθημα για τους κτηνοτρόφους σε αυτήν τη δύσκολη εποχή. Ν.Μ.

Αναμένουμε ενημέρωση Τουλάχιστον τρεις πληρωμές βιοκαλλιεργητών της Λέσβου και της Λήμνου έχουν γίνει από τις 21 Μαΐου έως χθες. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμμία επίσημη ενημέρωση, ούτε εμείς ούτε οι παραγωγοί. Πότε θα ενημερωθούμε; Μήπως με τα πρωτοβρόχια; Ν.Μ.

Έδωσαν το παρών Οι τυροκόμοι της Λέσβου είχαν ισχυρότατη παρουσία στην εκδήλωση του ΕΦΕΤ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Κυριολεκτικά μάς ξάφνιασε ευχάριστα το ενδιαφέρον τους. Δείχνει ότι έχουν αντιληφθεί τη σημασία που έχουν τα θέματα υγιεινής στην παραγωγή των προϊόντων τους και μακάρι να τους ακολουθήσουν και οι άλλοι κλάδοι. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει και αποτέλεσμα. Ν.Μ.

Αλλάζουν οι εποχές… Στις 2 Ιουλίου θα συνεδριάσει η 33μελής νεοεκλεγμένη αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ για την ανάδειξη προέδρου και διοικούσας επιτροπής. Η απόλυτη πλειοψηφία του 50%+1 που απαιτείται στις δύο πρώτες ψηφοφορίες, δυσκολεύει ιδιαίτερα την εκλογή προέδρου. Ανεξάρτητα, πάντως, απ’ τους συσχετισμούς και τις «ισορροπίες» δυνάμεων, ο απερχόμενος, κι εκ νέου διεκδικητής της προεδρίας, Παναγιώτης Πιττός, σχολίαζε ότι έχουν αλλάξει οι εποχές και ειδικά τώρα οι καιροί απαιτούν ευρείες συμμαχίες. Κάτι που έως και προοιωνίζει το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία συγκρότησης στο τμήμα του ΤΕΕ. ΜΑΡ.ΠΛ.

Επεμβάσεις στη Μυτιλήνη Η επιτυχημένη νευροχειρουργική επέμβαση που έγινε πριν από λίγο καιρό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Στα εξωτερικά ιατρεία της Νευροχειρουργικής Κλινικής καθημερινά πολλοί ασθενείς πηγαίνουν να ενημερωθούν προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση στη Μυτιλήνη. Μέχρι τώρα, ακόμη και για απλές επεμβάσεις, θα έπρεπε να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα. Είναι πολύ θετικό ότι έστω και τώρα καλύφθηκε αυτό το μεγάλο κενό, που άλλες εποχές σήμαινε για τους ασθενείς ταλαιπωρία και έξοδα. Πελ.Γ.

Ψυχοτοµές Γράφει ο ΓIΩPΓOΣ KΩMAΪTHΣ*

Αγωνία για το μέλλον Βουβάθηκε το στόμα των προφητών Απολίθωμα το χαμόγελο των αισιόδοξων Αμηχανία, τρόμος και θλίψη στα μάτια των νοημόνων. Η γη ασφυκτιά κάτω από τα βήματα του Ηοmο Sapiens Την πνίγουν τα ανθρωποειδή με την έπαρση. Της ηλιθιότητας βασιλεύει η δύναμη Και λένε «κινδυνολογίες» στους λογικούς. Ποιος θα συλλάβει τους ρυθμούς της καταστροφής; Κι αν τους συλλάβει πώς την αγωνία του θα μεταδώσει; Ή μήπως έτσι πρέπει να γίνεται και μεις οι ανησυχούντες απλά δεν κατανοούμε πως κάθε τι έχει τέλος;

Λυτός Στις εσχατιές του νου του την σπίθα της αγνότητας συντήρησε σε χρόνια της παμφάγου σκοπιμότητας. Συντηρητής αξιών υπομονετικά τα μπακίρια της ξεχασμένης του γενιάς στίλβωσε με υλικό φτιαγμένο από το αίμα που ανάβλυζε από το ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπό του. Στα χρόνια του μιμητισμού το πρόσωπό του πέτρωσε ανέκφραστα σαν μάσκα κι εύπλαστο δεν τ’ άφησε να γίνει. Κάθε στιγμή το χέρι της αναγκαιότητας έβαζε στο θηλάκι της μαγεμένης του ψυχής και νόμισμα εύρισκε χρυσό με καλοσύνη να πληρώσει το αντίτιμο της θυσίας. Οι στρόβιλοι της αγανάκτησης και του θυμού στα βράχια ακύρωναν τη θέλησή του. Μοναχικός, ερημικός, ακατανόητα αυτοκαταστροφικός οχύρωνε τις ηδονικές του αναζητήσεις το δρόμο φράζοντας για αυτές. * O Γιώργος Kωµαΐτης είναι ψυχίατρος.


4

EI∆HΣEIΣ

ΛΟΣ Ε Κ Α Φ τα χρήμα

Ρημάζει εδώ και πάνω από 10 χρόνια στο Κουμκό της Μυτιλήνης το υπό ανέγερση α κτήριο που θα στέγαζε το Περιφερειακό ήγαν τ αού; Πού π λληνικού λ Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) και του ε απορρόφησε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Kοινωνιόγραµµα Γράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ*

Όχι στην ψηφοθηρία «Η αλήθεια είναι επαναστατική» Αντόνιο Γκράμσι υχνά, πολύ συχνά λέγονται χοντρά ψεύδη στις προεκλογικές καμπάνιες, αλλά και στη Βουλή (ψεύδος είναι, φυσικά, και το κουκούλωμα της αλήθειας). Αυτό εξηγεί εν μέρει και την ανεπιθύμητη και επικίνδυνη απαξίωση της πολιτικής (κάψτε τη Βουλή!) στις λεγόμενες αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες. (Τώρα, το τι είδους δημοκρατίες είναι αυτές όταν, σε παγκόσμια κλίμακα και ενώ ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια, η ψαλίδα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών έχει ανοίξει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι μεταξύ ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα κι ενός δούλου, πρέπει να αμφισβητείται μόνιμα από την αριστερά.) Αυτά που ακολουθούν αφορούν στην αριστερά της ανανέωσης, και όχι τα απολιθώματα του παρελθόντος που, όπως όλες γενικά οι θρησκείες, βασίζονται σε μύθους (π.χ. αποκατάσταση του καταστροφέα του σοσιαλισμού Στάλιν από το Κ.Κ.Ε.). Η ανανεωτική αριστερά, κι αν ακόμα στις τωρινές συνθήκες αποτελείται από μικρά κόμματα διαμαρτυρίας, θα πρέπει να φιλοδοξεί να παίξει ηγετικό ρόλο στις επαναστατικές αλλαγές του μέλλοντος. Σ’ αυτούς απευθύνεται και η ρήση του «Λένιν της Δύσης» Αντόνιο Γκράμσι. Η καμπάνια της ανανεωτικής αριστεράς στις δύσκολες μέρες που περνάμε συνίσταται βασικά στην απαίτηση «να τα πάρει» το κράτος από τους πλούσιους και όχι από τους φτωχούς. Οι πλούσιοι είναι τα λαμόγια, οι διεφθαρμένοι, ετούτο και τ’ άλλο… οι φτωχοί είναι πάντα τα θύματα. Το έθεσε πολύ γραφικά η σκηνοθέτης κ. Κατερίνα Ευαγγελάτου («Ελευθεροτυπία» 27/4): «Ο άλλος που έχει τρία “Καγιέν” και διαλέγει το χρώμα τους ανάλογα με το χρώμα των παπουτσιών του, αυτός θα πληρώσει ποτέ;» «Να πληρώσει» θα έλεγα εγώ, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Αλλά να παραδεχτώ ότι όλοι οι φτωχοί είναι θύματα; Ε όχι, δεν είμαι τόσο αφελής! Ακόμα και η καμπάνια της ανανεωτικής αριστεράς ανοίγει συχνά ένα παραθυράκι προς την αλήθεια, αντιφάσκοντας όταν μιλάει για τις πελατειακές σχέσεις του δικομματισμού. Είναι πασίγνωστο ότι μυριάδες φτωχοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων η προσφορά χρήσιμου έργου είναι μηδενική αν όχι αρνητική (είναι αρνητική όταν η γραφειοκρατία τους μειώνει την απόδοση παραγωγικών πολιτών). Ο Μαρξ μίλησε για το «προλεταριάτο», αλλά μίλησε και για το «λούμπεν προλεταριάτο». Δε διστάζω κι εγώ λοιπόν να γράψω για τους «λούμπεν εργαζόμενους» στο Ελληνικό Δημόσιο, φτωχομπινέδες που ψηφίζουν τη δεξιά για να βολευτούν εφ’ όρου ζωής σε μια υπαλληλική καρέκλα του δημοσίου. 45 «κηπουρούς» είχε ένα αθηναϊκό νοσοκομείο χωρίς κήπο (έχουμε έναν τέτοιο και στην Ιθάκη)! Εδώ και πολλά χρόνια ήμουν στην κόβα του Κ.Κ.Ε. (Εσ.) της πλατείας Κολιάτσου. Ήρθε ένα βράδυ να μας μιλήσει ο Αιμίλιος Ζαχαρέας. Συγκράτησα δυο νούμερα που με συγκλόνισαν, γιατί ήμουν πρόσφατα επαναπατρισθείς από την ευνομούμενη καπιταλιστική Αυστραλία. «Το ελληνικό υπουργείο Εμπορίου είχε 2.800 υπαλλήλους», είπε ο Αιμίλιος. «Το υπουργείο Εμπορίου της Σουηδίας είχε 85.» Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ! Συμπερασματικά: Δεν πρέπει η ανανεωτική αριστερά να υποστηρίζει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για ψηφοθηρικούς λόγους. Να υποστηρίζει μόνο όσους το αξίζουν. Πάνω απ’ όλα η ανανεωτική αριστερά πρέπει να αγκαλιάσει (όχι να καπελώσει) την πολιτικοποιημένη άμορφη και ανοργάνωτη προς το παρόν μάζα, τους ανθρώπους με κοινωνική συνείδηση, που νοιάζονται και για το συνάνθρωπό τους, το παιδάκι που πεθαίνει από υποσιτισμό στην Αφρική, και να απορρίψουν ολοκληρωτικά τους κομπλεξικούς που μοναδική τους έγνοια είναι το πώς θα πληρώσουν τη δόση για το καινούργιο «Καγιέν».

Σ

* Ο Διονύσης Συκιώτης είναι χημικός περιβαλλοντολόγος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH την περιοχή Κουμκό «στοιχειώνει» εδώ και 11 χρόνια ένα υπό ανέγερση κτήριο, που προοριζόταν να στεγάσει το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ). Το υπουργείο Υγείας και η νομαρχία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου, είναι άγνωστο αν θυμούνται την ύπαρξή του. Το έργο διακόπηκε σχεδόν από το ξεκίνημά του και το γιαπί που ρημάζει στην περιοχή θυμίζει μόνο τη σπατάλη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Για να φτάσει κανείς στο «Ανέλαβε η νομαρχία να κτήριο θα πρέπει να περά- το υλοποιήσει. Υπήρχαν έσει μέσα από… μια αυλή τοιμοι εξασφαλισμένοι σπιτιού, αφού ο μικρός πόροι και έτοιμος εξοπλιχωμάτινος δρόμος που ο- σμός. Στην αρχή καθυστεδηγεί εκεί έχει κλειστεί α- ρούσαν για να βρουν οικόπό μια γκαραζόπορτα μο- πεδο και όταν βρήκαν αυνοκατοικίας. Φθάνοντας, τό στο Κουμκό και ξεκίνηαντικρίζει κανείς μια οικο- σαν οι εργασίες, μετά προδομή με τα σημάδια του έκυψε ιδιοκτησιακό ζήτηχρόνου από την πολύχρο- μα του δρόμου μπροστά ανη εγκατάλειψη να είναι έ- πό το κτήριο με κάποιον ντονα. Με βάση την αρχι- άλλο ιδιώτη, με αποτέλεκή μελέτη, επρόκειτο να σμα να σταματήσουν οι κατασκευαστεί ένα κτήριο εργασίες», συμπληρώνει ο με υπόγειο και δύο ορό- κ. Παπαδέλλης. φους. Οι εργασίες έχουν Προσπάθειες σταματήσει στον πρώτο. Το σκάνδαλο, γιατί περί σκανδάλου μιλάμε όσον Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση του Παπαδέλλη κτηρίου αυτού, έχει απαΤην απόφαση για ίδρυση σχολήσει πολλές φορές ΠΕΔΥ στη Λέσβο ως έδρας την παράταξη Νομαρχιακή της Περιφέρειας Βορείου Αγωνιστική Συνεργασία, Αιγαίου υπέγραψε το που το Νοέμβριο του 1996 ο τότε υφυπουργός 2008 το είχε φέρει προς Υγείας, Φραγκλίνος Παπα- συζήτηση στο Νομαρχιαδέλλης. Ο ίδιος θυμάται κό Συμβούλιο. Επίσης εσήμερα: «Επρόκειτο για ρώτηση κατατέθηκε στη εργαστήρια που φτιάχνο- Βουλή και από το βουλευνταν με χρηματοδότηση τή του Κ.Κ.Ε. Σταύρο Σκοτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, πελίτη, το Σεπτέμβριο του με στόχο να θωρακιστούν 2008. τα σύνορα της Ελλάδας α- Το έργο «πέρασε» στην πό διάφορες ζωονόσους, κυριολεξία από σαράντα επιδημίες που μπορεί να κύματα. Έγιναν συνολικά μεταφέρονται από τρίτες, πέντε δημοπρασίες, από όμορες χώρες. Στόχος ή- τις οποίες στις δύο είχαν ταν επίσης ο έλεγχος των προκύψει αναθέσεις σε επόσιμων νερών, αλλά και ταιρείες, ενώ οι άλλες γενικά όλων των ποτών και τρεις απέβησαν άκαρπες. η προστασία της δημόσιας Στο μεταξύ χάθηκε πολύτιυγείας. Δεν είχε προβλε- μος χρόνος και χάθηκαν φθεί αρχικά η Λέσβος ως και τα εξασφαλισμένα μια από τις περιοχές όπου χρήματα για την υλοποίηθα ιδρύονταν αυτά τα ερ- ση αλλά και τον εξοπλισμό γαστήρια, όμως κατάφερα του. «Ο λόγος της άρνηνα την εντάξω σε συμφω- σης των εργοληπτικών ενία με τον τότε υπουργό Υ- ταιρειών να συμμετάσχουν γείας, Αναστάσιο Πεπο- στο διαγωνισμό», λέει ο νή.» νομαρχιακός σύμβουλος, Η ασθένεια του κ. Παπα- επικεφαλής της ΝΑΣ, Βαγδέλλη τα χρόνια που ακο- γέλης Παλαιολόγος, «ήλούθησαν τον άφησαν έξω ταν ο αδιαφανής τρόπος εαπό τις εξελίξεις και όταν κτέλεσης του έργου με προσπάθησε να μάθει την “κατ’ αποκοπή τίμημα”. πορεία του έργου, ενημε- Το επιχείρημά τους ήταν ρώθηκε απλά για το ότι δεν μπορούμε ν’ αγοράσουμε… “γουρούνι στο «μπλοκάρισμά» του.

Σ

σακί” διότι το “κατ’ αποκοπή” σύστημα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ζημιών και χρεωκοπίας για τις εταιρείες. Η ΝΑΣ πήρε την πρωτοβουλία προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο και ζήτησε κοινή σύσκεψη της νομαρχιακής επιτροπής με το Σύλλογο των Εργολάβων, προτείνοντας τη σύνταξη μελέτης με τιμές μονάδας εργασιών, οπότε θα υπήρχε διαφάνεια, ανταγωνισμός και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και του σκοπού. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή και το αποτέλεσμα ήταν οι άγονες δημοπρασίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιολόγος. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των καθυστερήσεων και των προβλημάτων ήταν να χαθεί ο εξοπλισμός του κτηρίου, την προμήθεια του οποίου είχε ήδη αναλάβει η ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων), σύμφωνα με απόφαση που είχε παρθεί από το 1998 από τον τότε υπουργό Υγείας, Κ. Γείτονα. Όμως επειδή το κτήριο δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν υπήρξε προφανώς ενδιαφέρον παραλαβής του εξοπλισμού από τη νομαρχία, ο εξοπλισμός χάθηκε και το 2003, με απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Χ. Σοφιανού διατέθηκε ο ιατρικός-εργαστηριακός και ξενοδοχειακός-μηχανογραφικός εξοπλισμός του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης στο ΠΕΔΥ Δυτικής Ελλάδας.

Συζητήσεις επί συζητήσεων Τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν στις 18 Νοεμβρίου του 2008, μετά από αίτημα της παράταξης ΝΑΣ. Στη συνεδρίαση αυτή διαβάστηκε η απάντηση που είχε δώσει ο τότε υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου στο βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Σταύρο Σκοπελίτη για το

θέμα, όπου ανέφερε όλο το ιστορικό του έργου και τόνιζε ότι είχε ανατεθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ η λειτουργία των ΠΕΔΥ και θα πρέπει να εξευρεθούν πόροι για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου στη Μυτιλήνη, ώστε να λειτουργήσει το ΠΕΔΥ πιλοτικά. Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από το νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή, τον τότε πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σταύρο Ψαρρόπουλο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οι οποίοι μαζί με τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές θα συναντιόνταν με τον τότε υπεύθυνο του ΚΕΕΛΠΝΟ Ιωάννη Πιερουτσάκο, ώστε να θέσουν επιτακτικά την ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης του απαραίτητου για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έργου. Το ραντεβού είχε αναλάβει τότε να κλείσει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σταύρος Ψαρρόπουλος, δεν έγινε όμως ποτέ. Ο αντινομάρχης Σταύρος Ψαρρόπουλος σήμερα λέει για το θέμα αυτό: «Στείλαμε έγγραφο τότε και επικοινωνήσαμε κιόλας τηλεφωνικά με το γραφείο του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, γιατί ξέραμε ότι η συνέχιση του συγκεκριμένου έργου εξαρτιόταν πρωτίστως από τον υπουργό και όχι από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο έγγραφο ενημερώναμε για την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και όλο το ιστορικό της υπόθεσης και ζητήσαμε να μας δεχθεί ο υπουργός για να τον ενημερώσουμε για το θέμα. Όχι μόνο δε μας έκλεισαν ποτέ ραντεβού, αλλά δεν πήραμε ούτε καν μια απάντηση», αναφέρει ο κ. Ψαρρό-

Εγκαταλελειμμένο γιαπί!


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

5

Κτήριο-«φάντασμα» στο Κουμκό πουλος.

… απίστευτη ιστορία Η αρχική μελέτη του έργου συντάχθηκε το 1997 από τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. για διώροφο κτήριο με υπόγειο 1.100 τ.μ.. Το 1999 μεταβιβάστηκε στο νομάρχη η αρμοδιότητα έγκρισης της μελέτης και προσαρμογής των τευχών δημοπράτησης, προϋπολογισμού 236,7 εκατ. δρχ., με φορέα κατασκευής του έργου τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας. Επίσης ανατέθηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης εργαστηριακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 227,2 εκατ. δρχ.. Το έργο είχε αρχικά ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Β΄ Κ.Π.Σ.. Στις 15-12-1999 υπογράφθηκε σύμβαση με την εταιρεία «Τέχνημα ΕΠΕ» για την εκτέλεση του έργου έναντι 217.525.113 δρχ. και με ημερομηνία περαίωσης την 31-122001 (!). Λόγω ιδιοκτησιακών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην πορεία, καθυστέρησε η ολοκλήρωση των εργασιών (έγινε μόνο θεμελίωση

του υπογείου και η πλάκα οροφής ισογείου και πρώτου ορόφου), με αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το Β΄ Κ.Π.Σ.. Ακολούθησε διάλυση της εργολαβίας μετά από δήλωση διακοπής της εταιρείας στις 19-7-2002. Το 2003 εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 939.105 ευρώ. Στις 7-5-2004 δημοπρατήθηκε το έργο και αναδείχθηκε μειοδότης η εταιρεία «Κοροδήμας - Σπ. Ζέρβας», η οποία όμως δεν εμφανίστηκε να υπογράψει και κηρύχθηκε έκπτωτη. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας προχώρησε στην ανασύνταξη (επικαιροποίηση) των τευχών για την ολοκλήρωση του έργου «Ανέγερση νέου κτηρίου ΠΕΔΥ Μυτιλήνης», σύμφωνα με τη νεώτερη νομοθεσία, με προϋπολογισμό 1.405.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας πρότεινε την αύξηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του έργου

Στο πουθενά, κυριολεκτικά ξεχασμένο, αν και κόστισε έως να εγκαταληφθεί εκτοντάδες χιλάδες ευρώ!

από 939.105 ευρώ σε 1.539.060 ευρώ (νέος επικαιροποιημένος προϋπολογισμός 1.405.000 ευρώ και ποσό 134. 000 ευρώ, το οποίο πληρώθηκε για την εξόφληση των εκτελεσμένων εργασιών της παλιάς εργολαβίας). Ο νέος προϋπολογισμός εγκρίθηκε με την έκδοση της ΣΑΕ της 4ης-6-2005. Οι δημοπρασίες που έγιναν στις 22-12-2005, στις 16-3-2006 και στις 19-62006 απέβησαν άκαρπες και η νομαρχία ζήτησε στις 15-7-2007 νέα αύξηση του προϋπολογισμού του έργου από, 1.539.060

ευρώ σε 1.664.000 ευρώ, για να καταστεί δυνατή η επαναδημοπράτηση του έργου (κατ’ αποκοπή τίμημα) και η ολοκλήρωση της κατασκευής. Μέχρι σήμερα το έργο έχει «παγώσει». Έχουν απορροφηθεί 359.207,63 ευρώ από τη ΣΑΕ 091/2 και 134.051 ευρώ από τη ΣΑΕ 091 (σύνολο απορροφήσεων 493.258,63 ευρώ, που αφορούν στις εργασίες που έγιναν από την πρώτη εργολαβία). Το 2003 (ενώ συνεχίζονταν οι προσπάθειες για να συνεχιστεί το έργο), με αποφάσεις του τότε γενι-

κού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Σοφιανού, διατέθηκε ο ιατρικός-εργαστηριακός και ξενοδοχειακός-μηχανογραφικός εξοπλισμός του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης στο ΠΕΣΥΠ Δυτικής Ελλάδος για τη λειτουργία του δεύτερου σε μισθωμένο κτήριο στο δήμο Αντιρρίου. Σχολιάζοντας τους λόγους που θεωρεί τελικά πως οδήγησαν στη ματαίωση του έργου αυτού, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Φραγκλίνος Παπαδέλλης λέει στο «Ε»: «Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη μοίρα των Μυτιληνιών.

Ουδέποτε μπόρεσαν να προχωρήσουν μεγάλα έργα στον τόπο γιατί μπορεί να έχουμε τόσες ομορφιές και τόσο ικανούς ανθρώπους, αλλά δεν είχαμε ικανούς ανθρώπους στις ηγεσίες.» «Νομίζω ότι εφόσον το έργο αυτό έχει χαθεί για τη Λέσβο και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά σε θέματα δημόσιας υγείας, μολυσματικές ασθένειες κ.λπ., θα έπρεπε τουλάχιστον το κτήριο αυτό να μην πάει χαμένο. Θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει η νομαρχία για να στεγάσει υπηρεσίες της που βρίσκονται σήμερα σε νοικιασμένα κτήρια. Είναι πρόκληση να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του ενώ ήδη έχουν χαθεί τόσα χρήματα», λέει ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παλαιολόγος. «Αυτό είναι πλέον ένα θέμα που μάλλον θ’ απασχολήσει το νέο δήμαρχο Λέσβου, αφού οι αρμοδιότητες υγείας περνούν στους νέους δήμους. Σίγουρα πρέπει ν’ αναζητηθούν τρόποι αξιοποίησής του», τονίζει από την πλευρά του ο αντινομάρχης κ. Σταύρος Ψαρρόπουλος.

«Δεν είμαι πολίτης β´ κατηγορίας»

ΕΠΩΝΥΜΩΣ...

αι αφού η κ. Υπουργός ΥΚγιαννακοπούλου, γείας, εξοχότατη κ. Ξενοέλυσε επιτυχώς όλα τα σοβαρά προβλήματα της Υγείας - νοσοκομείων, ΕΣΥ, φαρμάκων κ.τ.λ. κ.τ.λ. αποφάσισε ν’ ασχοληθεί σοβαρά και με τους εγκληματίες καπνιστές, απαγορεύοντας αυστηρότατα το κάπνισμα σ’ όλους τους χώρους, εκδιώκοντας βάρβαρα αυτούς απ’ τους οποίους αντλεί και προσδοκά να αντλήσει τις σοβαρότερες και πιο σίγουρες εισφορές για την οικονομία του κράτους. Μα, κυρία μου, απ’ τη στιγμή που με φορολογείς τόσο βαριά και απ’ τη στιγμή που αποκομίζεις σημαντικό κέρδος από εμένα, είσαι και αναγκασμένη εκ του συντάγματος να με σεβαστείς ως πολίτη με ίσα δικαιώματα με όλους και να μου παραχωρείς παντού χώρους αποκλειστικούς για μένα, όπως το κάνεις για τους άλλους. Ειδάλλως, απαγόρευσε μια για

πάντα την εισαγωγή και την εγχώρια λειτουργία εργοστασίων προϊόντων καπνού. Απ’ τη στιγμή που δίνεις το δικαίωμα για εισπρακτικούς λόγους αυτά τα προϊόντα να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, επιβάλλεται να μου παραχωρείς και χώρους να τα απολαμβάνω. Εστιατόρια καπνιστών και μόνο, μπαρ και συναφή, όπως επίσης και αίθουσες για καπνιστές στα αεροδρόμια, που πολλές φορές η αναγκαστική μας παρουσία εκεί είναι πολύωρη και εκνευριστική. Δεν είμαι πολίτης β΄ διαλογής, κυρία μου, και δε σου έδωσε κανείς το δικαίωμα να με κάνεις. Και κάτι άλλο κ. Ξεννογγιαννακοπούλου. Το σκεφτήκατε καλά να ασχοληθείτε μ’ αυτό το θέμα ντε και καλά αυτή την περίοδο; Τώρα που όλοι οι Έλληνες βρίσκονται επί ποδός πολέμου, που όλοι οι Έλληνες δε γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει αύριο, που όλοι οι Έλ-

ληνες βράζουν από οργή, αγανάκτηση, αηδία, που τα μάτια γυαλίζουν, που το αίμα βράζει, που τα δόντια τρίζουν κι απ’ την άλλη όχθη εσείς, κυρία μου, με τις παχυλές σας αμοιβές, με τη βεβαιότητα του «αύριό» σας, με τη σιγουριά των απολαβών και τη σίγουρη σύνταξή σας, με το σοφέρ σας, τους φρουρούς σας, το τζάμπα αμάξι, την τζάμπα μαγκιά να μας κουνάει το δάχτυλο πως θα μας τιμωράει κάθε που θα ψάχνουμε παρηγοριά στην τζούρα μας, ίαση στο χαρμάνι μας, συντροφιά στον πόνο μας, με κάτι που στο κάτω-κάτω της γραφής εσείς οι κυβερνώντες δεκαετίες τώρα αφήσατε να μας γίνει εθισμός, συνήθεια, παρηγοριά, αποβλέποντας στο κέρδος και μόνο στο κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία μας. Και απλώς μόνο απολαμβάνατε τα υπερκέρδη στον κορβανά σας από την αλόγιστη διαφήμιση αυτών των προϊόντων και την πώλησή

τους. Στο κάτω-κάτω της γραφής και σε απάντηση διαφόρων επιστημόνων και δικών σας μελετών περί της μεγάλης επιβάρυνσης των ταμείων από εμάς τους καπνιστές, μην ξεχνάτε πως είμαστε οι μοναδικοί φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που προπληρώνουμε μέσω της υπερβολικής φορολόγησης των προϊόντων καπνού κατά 100% ντούκου το κόστος περίθαλψής μας, αλλά και κηδείας μας. Από τη μια, μας τα

παίρνετε, και χοντρά, κι από την άλλη μας υποβιβάζετε σε πολίτες β΄ διαλογής! Μη γίνεστε ανεβασμένοι στο θώκο σας χειρότεροι απ’ ό,τι ήδη ο ελληνικός λαός σάς κρίνει - και δίκαια - όλους σας. Λύστε πρώτα τα σοβαρά προβλήματα που μας έχουν γονατίσει - και που σε τελική ανάλυση είμαστε οι τελευταίοι που φταίμε - και μετά, αγαπητή μου κυρία, έχει ο καιρός για φρου-φρου κι αρώματα! Γιώργος Καψάλης

Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στα Κεραμειά νημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του Εοργανώνει μαστού με ομιλητή το γιατρό χειρουργό κ. Στρατή Κούσκο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και προληπτικής ιατρικής ευρύτερης περιοχής Ευεργέτουλα, το Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κεραμειών. «Η ενημέρωση και η πρόληψη πάντα βοηθούν στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση.


6

EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Μετατάσσονται με τον «Καλλικράτη» οι 350 υπάλληλοι της νομαρχίας Λέσβου και του επαρχείου Λήμνου

Πάνε σε δήμους και περιφέρεια κόμη δε μας έχει έρθει η εγκύκλιος του υφυπουργού, της 16ης Ιουνίου, την οποία είδαμε μόνο στο διαδίκτυο», είπε χθες το πρωί μιλώντας στο «Ε» ο γενικός γραμματέας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου, Γιώργος Βαθρακούλης, αναφερόμενος στην πρώτη εγκύκλιο του Γιώργου Ντόλιου με την οποία και ξεκινά η διαδικασία των μετατάξεων των υπαλλήλων των νομαρχιών στους δήμους. Αυτή η πρώτη εγκύκλιος, καλεί τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους που απασχολούνται σε αρμοδιότητες τις οποίες και θα έχουν οι δήμοι, να υποβάλουν αίτηση στο νομάρχη έως τις 8 Ιουλίου, με την οποία και θα ζητούν τη μετάταξή τους στους δήμους Λέσβου και Λήμνου (οι υπάλληλοι του επαρχείου).

«Α

Μετά στις Περιφέρειες Παρ’ ότι, όπως είπε ο κ. Βαθρακούλης, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η εγκύκλιος για τις μετατάξεις αφορά κυρίως στους εργαζόμενους στην Πρόνοια και την Πολεοδομία, αν δε μελετηθεί λεπτομερώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε

καμμία κατηγορία υπαλλήλων. «Το μόνο οριστικό σε σχέση με τις μετατάξεις είναι πως αυτοί που απασχολούνταν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή στις 7 Ιουνίου, θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε δήμο. Για όλους τους υπολοίπους θα περιμένουμε την εγκύκλιο και τις διευκρινίσεις της προκειμένου να πούμε τι θα ισχύσει», προσέθεσε ο ίδιος. Ο κ. Βαθρακούλης, θέλοντας να επισημάνει πόσο ασαφές παραμένει το τοπίο, ανέφερε ότι αν δε συνταχθούν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, το οργανόγραμμα των Περιφερειών, τίποτε δε θα είναι οριστικό για τους υπηρετούντες σήμερα στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα μεταφερθούν στις αιρετές Περιφέρειες. Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των νομαρχιακών υπαλλήλων, οι εθελοντικές μετατάξεις αφορούν περίπου στο 15% με 20% του συνόλου, που ανέρχεται σε περίπου 17.000 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα. Βάσει της εγκυκλίου του κ. Ντόλιου, το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δι-

Θέσεις γιατρών μένουν κενές, ενώ δε γίνονται νέες προκηρύξεις

«Νοσεί» από ελλείψεις γιατρών το ΙΚΑ εγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το ΙΚΑ Μυτιλήνης. Κάθε τόσο με συνταξιοδοτήσεις ή αποχωρήσεις γιατρών οι ελλείψεις αυξάνονται, ενώ οι εγκρίσεις για προκηρύξεις θέσεων δίνονται από το υπουργείο… με το σταγονόμετρο. Εδώ και δυο χρόνια περίπου, από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Αράπογλου, μοναδικός γιατρός Ω.Ρ.Λ. στο ΙΚΑ Μυτιλήνης, η θέση έχει «χηρέψει» και δεν έχει καν προκηρυχθεί. Το ΙΚΑ δεν είχε ποτέ γαστρεντερολόγο, μια ειδικότητα που ζητούν συνεχώς οι ασφαλισμένοι, ενώ κενές είναι επίσης οι θέσεις του ρευματολόγου και του δερματολόγου. Για την κάλυψη των αναγκών του ΙΚΑ απαιτείται επίσης δεύτερη θέση γυναικολόγου και δεύτερη θέση νευρολόγου. «Όλες αυτές τις θέσεις τις ζητάμε συνεχώς από τα κεντρικά του ΙΚΑ, όμως δυστυχώς δε μας τις εγκρίνουν για προκήρυξη. Δεν υπάρχει μηχανισμός για προσλήψεις νέου ιατρικού προσωπικού. Μακάρι να είχαμε τις εγκρίσεις και θα τις προκηρύσσαμε αμέσως», αναφέρει μιλώντας στο «Ε» ο υγειονομικός διευθυντής του ΙΚΑ Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Βαμβουρέλλης. Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ Μυτιλήνης αναγκάζουν το ίδρυμα να παραπέμπει τους ασθενείς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή σε ιδιώτες γιατρούς για επείγουσες περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως και άλλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν με προκηρύξεις που έχουν ήδη εγκριθεί. Συγκεκριμένα, έχει προκηρυχθεί μια θέση πνευμονολόγου, μια δεύτερη θέση παθολόγου και μια θέση οδοντιάτρου. Πελ.Γ.

Μ

καίου αορίστου χρόνου προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών θα πρέπει μέχρι τις 8 Ιουλίου να υποβάλει αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις προς τους δήμους. Από τις εθελοντικές μετατάξεις εξαιρούνται οι υπάλληλοι που διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, καθώς και όσοι ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

θα αφορά και τους δήμους, και τις Περιφέρειες. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ρητά πως οι εθελοντικές μετατάξεις αφορούν μόνο τις υπηρεσίες των δήμων στις οποίες σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη» μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και όχι σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ΟΤΑ και σε λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, προς τα οποία ενδεχομένως το προσωπικό επιθυμεί να μεταταχθεί. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι τίτλοι των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται με το νόμο του «Καλλικράτη» απ’ τις νομαρχίες στους δήμους, οι οποίοι και καταλαμβάνουν περί τις τρεις σελίδες κειμένου, μέγεθος ενδεικτικό των πόσων αρ-

Ποιους αφορά Με την εγκύκλιο καθορίζεται ότι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων παραμένουν τα ίδια, ενώ σε περίπτωση που το σύνολο των αποδοχών της νέας θέσης είναι μικρότερο σε σχέση με εκείνες που λάμβανε ο υπάλληλος πριν τη μετάταξή του, διατηρούνται ως προσωπική διαφορά οι τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, όπως και τα κάθε είδους επιδόματα. Οι εθελοντικές μετατάξεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 8 Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υποχρεωτικές μετατάξεις, βάσει εγκυκλίου που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εθελοντικών και

Αποθήκη στον Άι-Στράτη ία ακόμη οριστική ένταξη έργου στο Πρόγραμμα ΘΗΣΕΜ ΑΣ υπέγραψε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου, εντάσσοντας με προϋπολογισμό 124.690 ευρώ ένα έργο της Κοινότητας Αγίου Ευστρατίου. Πρόκειται για την κατασκευή κοινοτικής αποθήκης-σταθμού κοινοτικών αυτοκινήτων, που θα καλύψει τις ανάγκες του φορέα σε αποθηκευτικούς χώρους και γκαράζ.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Και με χωροταξική διασπορά ανά τη Λέσβο…

τις 11 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή της Αχλαδερής του δήμου Πολιχνίτου, συνελήφθη 63χρονος γιατί σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε να κατέχει δυο νάυλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 11 και τεσσάρων γραμμαρίων αντίστοιχα. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Σ

Συγκροτήθηκε η ΝΟΔΕ

Έκλεψαν την μπαταρία

πως προβλεπόταν στην εγκύκλιο των εσωκομματικών εκλογών, το Όαπόγευμα της Τετάρτης συγκροτήθηκε το προεδρείο της νεοεκλεγμένης Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Λέσβου της Ν.Δ., καθώς και η Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή (ΝΟΜΕΚΕ). Ένα απ’ τα κριτήρια που χαρακτηρίζει το νέο όργανο αποτελεί και η χωροταξική του διασπορά, αφού εκτός των στελεχών απ’ τη Μυτιλήνη συμμετέχουν και μέλη της ΝΟΔΕ από διάφορες περιοχές του νησιού. Υπό την προεδρία του Αλέξανδρου Κουτσαντώνη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση των 16 εκλεγμένων μελών της ΝΟΔΕ, τα οποία ψήφισαν για την εκλογή του προεδρείου. Στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ αναδείχθηκε η Ταξιαρχούλα Πνακά απ’ την Πέτρα, στη θέση του γενικού γραμματέα ο Βασίλης Μουζάλας και στη θέση του ταμεία ο Ηλίας Διγιδίκης. Η επταμελής ΝΟΜΕΚΕ συμπληρώνεται απ’ τους Στρατή Δούκα απ’ τη Γέρα, Ηλιάνα Πράππα απ’ την Αγία Παρασκευή και Παναγιώτη Ιππειώτη απ’ το Πλωμάρι. Τις επόμενες ημέρες θα συμπληρωθεί η ΝΟΔΕ και απ’ τα ex officio μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται αιρετοί της αυτοδιοίκησης που εκλέχτηκαν πρώτοι σε σταυρούς, καθώς και στελέχη που έχουν αναδειχθεί σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

μοδιοτήτων θα έχουν οι νέοι δήμοι. Απ’ τις αρμοδιότητες αυτές προκύπτει, για παράδειγμα, ότι θα χρειαστεί να μεταταχθούν σε δήμους - άγνωστο αν θα γίνει εθελοντικά ή αναγκαστικά - και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης, ακόμη και δημοσίων έργων, ώστε να μπορούν να ασκηθούν αυτές οι αρμοδιότητες απ’ τους νέους δήμους. Όλες αυτές οι αλλαγές το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης αβεβαιότητας μεταξύ των υπαλλήλων, όχι μόνο της νομαρχίας, αλλά και των δήμων πλην της Μυτιλήνης και της Μύρινας -, που δεν ξέρουν πού θα κληθούν τους επόμενους μήνες να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Απ’ το ΘΗΣΕΑΣ

υο νεαρούς 28 και 23 ετών κατήγγειλε μια 54χρονη για την κλοπή της μπαταρίας από το μοτοποδήλατό της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε στις 4:30 το απόγευμα της Τετάρτης, η ίδια είδε τον 28χρονο να κλέβει την μπαταρία από το μοτοποδήλατό της το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοποδήλατο αγνώστων στοιχείων, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος, και τράπηκαν σε φυγή. Οι νεαροί αναζητούνται.

Δ

Ξαφνικός θάνατος

Aστυνοµικά

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

ην τελευταία του πνοή άφησε ενώ δούλευε σε οδικό έργο ένας 60χρονος. Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, στο 5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής. Ο Παπαλέξης Βασίλειος του Κωνσταντίνου, καθώς εργαζόταν στο έργο ανακατασκευής της οδού, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και καθώς μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, εξέπνευσε. Ο άτυχος 60χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για νεκροψία-νεκροτομή.

Τ

Απόπειρα αυτοκτονίας έλος αποπειράθηκε να δώσει στη ζωή της, στις 7:20 το πρωί της Τετάρτης, μια 36χρονη στη Μύρινα της Λήμνου, όταν αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι. Η γυναίκα βρέθηκε τραυματισμένη από οικείους της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Τ

Εκδήλωση για τη Γάζα ην ερχόμενη Δευτέρα, στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς Τστους της Μυτιλήνης, πραγματοποιείται εκδήλωση συμπαράστασης Παλαιστινίους της Γάζας. Διοργανωτές είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στα μπλόκια» και ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συνέντευξη για την εκδήλωση δόθηκε χθες Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

7

Θλίψη στην Αρίσβη για την προσβολή στο «Αβέρωφ», ερωτηματικά στο χωριό των προσφύγων που ως χθες καμάρωνε για το όμορφο «παιδί» του

«Γιατί, Μαριέττα;» Δραστήριο το ΚΕΣΥΠ Καλλονής

Επισκέψεις σε σχολεία και ημερίδες ο σύνολο των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Συμβουλευτικής και ΠροσαναΤτολισμού (ΚΕΣΥΠ) Καλλονής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου επισκέφτηκαν μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο ο υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) του ΚΕΣΥΠ, Παναγιώτης Τσαγκάρης, και τα στελέχη του Κέντρου και του Γραφείου Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΥ) του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καλλονής, Γεώργιος Κουκούλας και Ευάγγελος Αλεξιάδης. Οι τρεις εκπρόσωποι βρέθηκαν σε σχολεία του Πολιχνίτου, της Άγρας, της Ερεσού, της Άντισσας, της Φίλιας, της Πέτρας, του Μανταμάδου, της Αγίας Παρασκευής και της Καλλονής, όπου συνεργάστηκαν με τους υπευθύνους των Γραφείων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) και τους καθηγητές που διδάσκουν το θεσμό του ΣΕΠ. Συμμετείχαν, επίσης, σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους των παιδιών μετά την αποφοίτησή τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με τα σχολεία και τα ΓΡΑΣΕΠ, πραγματοποιήθηκε ένας αριθμός από ημερίδες. Συγκεκριμένα, έγινε στην Άγρα στις 20 Απριλίου μια Ημερίδα Συμβουλευτικής για τον τρόπο αντιμετώπισης του άγχους μαθητών και γονέων κατά την περίοδο των εξετάσεων, στις 27 Ιουλίου έγινε στο Γυμνάσιο Πέτρας Ημερίδα Προσανατολισμού σχετικά με τις προοπτικές της τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μια Ημερίδα Προσανατολισμού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Άντισσας στις 4 Μαΐου για τις επαγγελματικές διεξόδους μετά το Γυμνάσιο και τις σπουδές μετά το Λύκειο. Τέλος, το ΚΕΣΥΠ Καλλονής δέχτηκε επισκέψεις σχολείων στην έδρα του, στο Οίκημα Βασιλειάδη, στο κέντρο της Καλλονής. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις ήταν η αναγκαιότητα του θεσμού του ΣΕΠ στα σχολεία, καθώς και ο σημαντικός ρόλος του ΚΕΣΥΠ, στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζονται και νέες ενημερωτικές πρωτοβουλίες, με χρήση και των Μ.Μ.Ε..

Εγγραφές στην ΕΠΑΣ Μυτιλήνης έχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνονται οι εγγραφές για τη Μ σχολική χρονιά 2010 - 2011 στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μυτιλήνης. Η φοίτηση στην ΕΠΑΣ είναι διετής, το ωράριο απογευματινό και όπως αναφέρει ο διευθυντής της, Στρατής Μαδυτινός, οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχίο επιπέδου τρία. Προϋπόθεση για την εγγραφή στη σχολή είναι η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής βασικής εκπαίδευσης (δημοτικό και γυμνάσιο). Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος είναι: Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθών Φυσιοθεραπευτών, Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Αισθητικής Τέχνης, Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης, Εργαλειομηχανών CNC, Κτηριακών Έργων Βοηθών Φαρμακείου, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΠΑΣ, Στρατή Μυριβήλη 108, τηλ. 22510 25366, ή στην ιστοσελίδα http://epasmytil.les.sch.gr

Θέμα συζήτησης, κάτω από τον πλάτανο στην Αρίσβη, το «κάμωμα» της Χρουσαλά

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY εν μπορεί η Αρίσβη να πιστέψει αυτό που έγινε στο θωρηκτό «Αβέρωφ». Μέρες μετά την αποκάλυψη για τα περί της δεξίωσης στο θρυλικό πλοίο, οι κάτοικοι του χωριού του λεκανοπεδίου Καλλονής που έφτασαν πρόσφυγες του 1922 από τη Μικρά Ασία, συνεχίζουν να αναρωτιούνται πώς το έκανε αυτό ένα «δικό τους», όπως το χαρακτηρίζουν, παιδί, η Μαριέττα Χρουσαλά. Η δική τους Μαριέττα, για την οποία καμάρωναν όλα τα τελευταία χρόνια, η Μαριέττα που έστειλε προσκλητήρια για το γάμο της και στην Αρίσβη, το χωριό της μητέρας της και των καλοκαιριών της στη Λέσβο. «Στεναχωρηθήκαμε πάρα Χωριό της προσφυγιάς πολύ, το πήραμε κατά- Η Αρίσβη, εξήγησε λίγο καρδα και πολύ βαριά αυ- αργότερα ο κ. Μαραγκός τό που έγινε, όλοι μας. Οι στην πλατεία του χωριού, γείτονες, οι φίλοι, οι συγ- κάτω απ’ τον πλάτανο, συγενείς, όλο το χωριό, για- νοδεία ελληνικού καφέ τί δεν το περιμέναμε απ’ και δροσερού νερού, είναι τη Μαριέττα, δεν το περι- ένας οικισμός που φτιάμέναμε γιατί ξέρουμε ότι χτηκε το 1922, στο παλιό γνωρίζει την ιστορία του τουρκικό χωριό, το Τζουτόπου, ξέρει τι πέρασαν οι μαϊλί, από 17 οικογένειες πρόσφυγες πρόγονοί της προσφύγων. Είναι ένα και δεν πιστεύαμε πως προσφυγοχώρι, που οι κάμπορεί να συμπράξει σε τοικοί του, απόγονοι εκείμια τέτοια προσβολή στο νων που ξεριζώθηκαν απ’ ιστορικό σκαρί του “Αβέ- το Αδραμύττι, το Δικελί ρωφ”», μας είπε χθες το και μερικά ακόμη χωριά πρωί ο 80χρονος συνταξι- της σημερινής Τουρκίας, ούχος έμπορος Γιώργος ξέρουν, όπως ανέφερε ο Μαραγκός. Ο κ. Μαρα- συνομιλητής μας, «τι σηγκός θέλησε έτσι να εκ- μαίνει πόνος, τι σημαίφράσει, εκπροσωπώντας νουν σύμβολα όπως το και πολλούς συγχωρια- “Αβέρωφ”. Και δεν μπονούς του, αυτό το «γιατί, ρείς σε ένα κατάστρωμα Μαριέττα;» που μερικά που χύθηκε αίμα για την 24ωρα τώρα αναρωτιέται απελευθέρωση της Λέόλη η Αρίσβη. σβου να κάνεις κοσμικό-

Δ

τητες και δεξιώσεις προσβάλλοντας ό,τι εκπροσωπεί.». Όπως συνέχισε ο ίδιος, η Μαριέττα, όπως και η μητέρα της και η γιαγιά της Μαρίτσα, που πλέον μένει στην Αθήνα μετά το θάνατο του συζύγου της, είναι πολύ αγαπητές στο χωριό, και μάλιστα «όλοι καμαρώναμε που ένα δικό μας κορίτσι, μια τόσο όμορφη κοπέλα διακρίθηκε και έβγαινε και στην τηλεόραση».

Για το γάμο Όμως τα αισθήματα είναι αμοιβαία κατά πώς φαίνεται και απ’ την πλευρά της Μαριέττας, όπως και της δασκάλας μητέρας της, αφού για το γάμο έστειλαν και προσκλητήρια στο χωριό και μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μαραγκός, πάνω από δέκα προσκλήσεις ήρθαν στο χωριό και υπήρξαν κι ορισμένοι που ταξίδεψαν για το γάμο στην Αθήνα. Όχι, ο κ. Μαραγκός δε γνωρίζει κάποιο συγχωριανό του ο οποίος να πα-

ρέστη στη δεξίωση που έγινε μερικές μέρες μετά το μυστήριο πάνω στο «Αβέρωφ». «Δε θα έπρεπε, και γράψτε το», κατέληξε, «να μας στεναχωρήσει, γιατί αυτό που έγινε μας πείραξε όλους και δεν είχε δώσει ουδέποτε τέτοια δείγματα πως μπορεί να μας πικράνει έτσι.» Μαζί με το άγχος για το τι θα γίνει το χωριό τώρα με τον «Καλλικράτη», μαζί με τις συντάξεις του ΟΓΑ που καθυστερούν πάνω από ένα χρόνο να βγουν αν ο δικαιούχος τους είχε ξενιτευτεί κάποια χρόνια στην Αυστραλία, μαζί με την οικονομική κρίση, το Μαντέλη, την παραγραφή και τη βουλευτική ασυλία, μαζί με όλα τα θέματα της καθημερινότητας κάθε καφενείου, εκεί κάτω απ’ τον πλάτανο της Αρίσβης υπάρχει και η σκιά απ’ τη στεναχώρια για την κοπέλα που δε θυμήθηκε την προσφυγική της προέλευση.

Ξ.Δ «Σύγχρονος τρόπος ζωής και Υγεία της Γυναίκας» Μαιευτικά και Γυναικολογικά προβλήματα Το Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», θα πραγματοποιήσουν Επιστημονική εκδήλωση στις 25 και 26 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Λέσβου. Η εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονος τρόπος ζωής και Υγεία της Γυναίκας» έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού και των επιστημόνων υγείας για μαιευτικά και γυναικολογικά προβλήματα που απασχολούν άτομα όλων των ηλικιών. Η ενημέρωση θα γίνει από επιστήμονες που θα αναφερθούν τόσο στα νοσήματα και τη θεραπεία τους, όσο και σε τρόπους πρόληψης.


8

EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Εν όψει της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Με το νου στην… κρίση της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

κότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

ι διαδικασίες προγραμματισμού και υλοποίησης των έργων για όλη την υπόλοιπη περίοδο του Δ΄ Κ.Π.Σ. είναι «συνοδοιπόροι» της οικονομικής κρίσης της χώρας. Κι αυτό φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου. Ομοίως στην ίδια διαδικασία, που επικεντρώθηκε στο κλείσιμο του περιφερειακού προγράμματος του Γ΄ Κ.Π.Σ., όπως και στα έργα του ΕΣΠΑ, αποτυπώθηκε έμμεσα η αποδοκιμασία του συνόλου των τοπικών φορέων για την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης να σχεδιάσει και να ξεκινήσει την Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο δίχως τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Λίγο μετά τη συνεδρίαση ντάξεις πράξεων, από του Περιφερειακού Συμ- 15,2 εκατ. ευρώ που ήταν βουλίου Νοτίου Αιγαίου όπως είπε το Δεκέμβριο και εν όψει της 3ης Συνε- του 2009, ανήλθαν σε δρίασης της Επιτροπής 64,8 εκατ. ευρώ τον ΙούΠαρακολούθησης του Ε- νιο του 2010 (αύξηση πιχειρησιακού Προγράμ- 326%), οι συμβάσεις των ματος Κρήτης και Νήσων ενταγμένων πράξεων αΑιγαίου 2007 - 2013, που νήλθαν σε 22,5 εκατ. ευθα πραγματοποιηθεί στον ρώ από επτά που ήταν και Πλατανιά Χανίων την ε- η απορρόφηση, σύμφωνα πόμενη Πέμπτη 24 Ιουνί- με τα στοιχεία που παου, έγινε στη Χίο η συνε- ρουσιάστηκαν, από 0,5% δρίαση του Περιφερεια- τον περασμένο Δεκέμβριο κού Συμβουλίου Βορείου έχει ανέλθει σε 7% μαζί Αιγαίου. Η πρόεδρος του με τις ιδιωτικές επενδύΠεριφερειακού Συμβου- σεις. λίου, γενική γραμματέας Η περιφερειάρχης μίλησε της Περιφέρειας Βορείου ακόμη για τη διαβούλευΑιγαίου, Σοφία Θεολογί- ση που επιχείρησε όλο το του, στην ομιλία της τόνι- προηγούμενο διάστημα σε ότι τα δύο βασικά ση- με τους φορείς, προκειμεία της συνεδρίασης ή- μένου να κατατεθούν όταν το κλείσιμο του ΠΕΠ λες οι απόψεις των ε2000 - 2006 και η υλο- μπλεκομένων, ενώ, όπως ποίηση του νέου ΠΕΠ είπε, στο πλαίσιο της επιΚρήτης - Νήσων Αιγαίου τάχυνσης των ρυθμών για στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ την πλήρη ενεργοποίηση 2007 - 2013. «Θέλω να του προγράμματος συμυπογραμμίσω πόσο ση- μετείχε «σε πολλές τεχνιμαντική είναι η συνεργα- κές συσκέψεις στα υσία σας, και για τα δύο πουργεία, διεκδικώντας θέματα, ως δικαιούχων την ένταξη έργων στα τοκαι φορέων υλοποίησης, μεακά προγράμματα του δεδομένου ότι το ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2007 - 2013». σχεδιάζεται από σας, α- Στις προτεραιότητες της πευθύνεται σε σας και υ- Περιφέρειας Βορείου Αιλοποιείται από σας», είπε γαίου, η κ. Θεολογίτου η κ. Θεολογίτου απευθυ- παρουσίασε ακόμη την ενόμενη στα μέλη του νεργοποίηση των δύο νέΣυμβουλίου. ων χρηματοδοτικών εργαλείων της τρέχουσας Άλλοι ρυθμοί… Στη συνέχεια, η κ. Θεολο- προγραμματικής περιόγίτου αναφέρθηκε στην δου, της πρωτοβουλίας «τιτάνια», όπως τη χαρα- JESSICA που αφορά στην κτήρισε, προσπάθεια που Κοινή Ευρωπαϊκή Στήριξη έχει καταβληθεί τόσο για για Βιώσιμες Επενδύσεις το κλείσιμο του Γ΄ Κ.Π.Σ., σε Αστικές Περιοχές και όσο και για την επιτάχυν- του προγράμματος JEση του νέου ΠΕΠ Κρήτης REMIE που στοχεύει στην - Νήσων Αιγαίου. Οι ε- τόνωση της ανταγωνιστι-

«Καλλικράτης» και ΕΣΠΑ

Ο

Στην ίδια συνεδρίαση, η κ. Θεολογίτου αναφέρθηκε και σε δύο πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που όπως τόνισε «θα αποτελέσουν κρίσιμους παράγοντες για την επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ». Πρώτον, στην απλοποίηση των διαδικασιών που προωθήθηκε μέσα από την τροποποίηση του Νόμου 3614/ 2007 «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013» και δεύτερον, στο Νόμο «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα “Καλλικράτης”» που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πολύπλευρη κρίση της χώρας ως ευκαιρία για μια νέα, τολμηρή και αποφασιστική ανορθωτική εκστρατεία, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων και των ανεπτυγμένων, πολιτικά και κοινωνικά, οικονομικά και διοικητικά κρατών. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τη συνεργασία όλων μας, πρέπει να επιτύχει το στόχο της άμβλυνσης της διπλής περιφερειακότητας και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της, με τη διεύρυνση και αναδιοργάνωση της παραγωγικής βάσης, που αποτελεί το στρατηγικό στόχο του προγράμματος», κατέληξε η Γ.Γ., ενώ όλη η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε πνεύμα συναίνεσης και κοινής διαπίστωσης ότι χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια απ’ όλους μέσα στις ειδικότερες δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας

και στους στόχους του ΠΕΠ για την επίτευξή τους. Απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο αναγνωρίστηκε η σημαντική εξέλιξη του προγράμματος το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τις προσπάθειες της Περιφέρειας τόσο για την ολοκλήρωση του ΠΕΠ 2000 - 2006 όσο και για την πρόοδο υλοποίησης του ΠΕΠ 2007 - 2013. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινού-

δης, νομάρχης Σάμου Μανώλης Κάρλας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου Παντελής Στεφάνου, πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Σάμου Γεώργιος Στάντζος, δήμαρχος Μυτιλήνης Αθανάσιος Γιακαλής, δήμαρχος Χίου Παντελής Βουρλής, δήμαρχος Βαθέος Σάμου Φίλιππος Πετρούσκας, εκπρόσωπος ΤΕΔΚ Λέσβου Αθανάσιος Σκαμάγκης, εκπρόσωπος ΤΕΔΚ Χίου Γιάννης Μαλαφής, εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Ορφανός, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Ελλάδας Μπαρούτης, εκπρόσωπος ΠΑΣΕΓΕΣ Κωνσταντίνος Γανιάρης, εκπρόσωπος

ΓΣΕΕ Αναστάσιος Κώσταλος, εκπρόσωπος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Νίκος Ζούρος, εκπρόσωπος Τεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μάντζαρης και εκπρόσωπος υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Σοφία Παπαντωνάκη. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συμμετείχαν χωρίς δικαίωμα ψήφου και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Δημήτρης Πολιτικής, Χαλκιώτης, καθώς και οι βουλευτές Κωστής Μουσουρούλης και Πυθαγόρας Βαρδίκος, ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησαν ακόμη δήμαρχοι και άλλοι φορείς της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ερώτηση Γαληνού

Στήριξη κλάδου αποσταγματοποιίας - ποτοποιίας ε ερώτησή του ο αναγγελθείσα αύξηση Φ.Π.Α., εΜ βουλευτής της Ν.Δ. φαρμόζεται ο συντελεστής 23% Σπύρος Γαληνός ζητά τη στα αλκοολούχα. Ταυτόχρονα ο στήριξη του κλάδου της αποσταγματοποιίας ποτοποιίας και τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική περιφέρεια η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων και ο εξαγωγικός χαρακτήρας που τα χαρακτηρίζει. Η πλειοψηφία της ελληνικής παραγωγής αφορά σε προϊόντα αναγνωρισμένα ως Γεωγραφικές Ενδείξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι δηλαδή προϊόντα που μπορούν να παραχθούν μόνο εντός Ελλάδος. Η παγκόσμια διακίνηση τέτοιων προϊόντων μπορεί να έχει θετικές εξωτερικές οικονομίες για τη φήμη του τόπου. Προκειμένου να πιστοποιήσει το πόσο ζωτική είναι για την τοπική οικονομία η λειτουργία του κλάδου, ο βουλευτής σημειώνει πως ο κλάδος έχει κηρυχθεί υπό διωγμό από τα μέτρα που έχει πάρει η παρούσα κυβέρνηση για την καταπολέμηση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης τους τελευταίους πέντε μήνες είναι της τάξης του 87%. Με την τελευταία

κλάδος υφίσταται ισχυρό αθέμιτο ανταγωνισμό από τη γιγάντωση του λαθρεμπορίου ένεκα του οφέλους από την αποφυγή των φόρων. Επιπλέον, το διάστημα από τη στιγμή που αποδίδεται ο φόρος στο κράτος μέχρι τη στιγμή που εισπράττεται από την επιχείρηση, ξεπερνά τους τέσσερις μήνες. Αυτό δημιουργεί σημαντική χρηματοδοτική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, που σε συνδυασμό με το πάγωμα της χρηματοδότησης από τις τράπεζες θα οδηγήσει σε πτώχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Γαληνός ζητά να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων που βαρύνουν τα αλκοολούχα ποτά, μια και πρόκειται για έναν κλάδο με σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία, έναν κλάδο που δεν αρνείται να αναλάβει το μερίδιο βαρών που του αναλογεί, που έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική του ικανότητα, αλλά στοχοποιείται από την κυβέρνηση και οδηγείται στην καταστροφή.


EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

9

Η κρίση, αλλά και η αντικατάσταση 1.000 ενεργοβόρων κλιματιστικών μείωσαν, παρά τον καύσωνα, την κατανάλωση ενέργειας στη Λέσβο

Οικονομία… 10 μεγαβάτ!!! της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY κρίση στην οικονομία αποτυπώνεται εύγλωττα και στην οικονομία της ενέργειας. Στο κλειστό ενεργειακά σύστημα της νήσου Λέσβου και σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μείωση της ζήτησης ενέργειας φτάνει τα δέκα μεγαβάτ, ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα. Μέρος όμως της μείωσης, εκτός των λιγότερων τουριστών και του περιορισμού της χρήσης airconditioners, αποδίδεται και στην αντικατάσταση των περίπου 1.000 ενεργοβόρων κλιματιστικών, που από τα μέσα Ιουνίου του 2009 σταδιακά άλλαξαν πάνω στο νησί. Ο προηγούμενος καύσωνας Ιουνίου συνέβη το 2007, όταν το νησί ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης, αφού η λειτουργία πολλών κλιματιστικών απαιτούσε αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα τις οποίες και δεν μπορούσε να καλύψει το υφι-

Η

στάμενο εργοστάσιο. Αυτά πριν μία τριετία, διότι τα ολιγόλεπτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που σημειώθηκαν φέτος τις προηγούμενες μέρες ήταν τυχαία και οφείλονταν σε προβλήματα ανεξάρτητα απ’ τη ζήτηση της ενέργειας, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) Μυτιλήνης της ΔΕΗ, Αντώνης Κατσάνης.

Επάρκεια ενέργειας Όπως διευκρίνισε ο κ. Κατσάνης, με δεδομένες τις παρεμβάσεις που έγιναν από πέρυσι, δεν τίθεται ζήτημα να μην ανταποκριθεί το εργοστάσιο στη ζήτηση του νησιού. Κι αυτό γιατί πλέον υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν ανάγκες έως 80 με 85 μεγαβάτ, όταν πριν τρία χρόνια οριακά η μονάδα σε πλήρη λειτουργία έδινε 60 μεγαβάτ. Όμως, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κι ειδικά σε σχέση με πέρυσι, έχει μειωθεί και η ζήτηση ενέργειας, που

πλέον δεν ξεπερνά τα 55 μεγαβάτ. Με ανάλογες συνθήκες θερμοκρασίας όπως αυτές των προηγούμενων ημερών, όπου και επικρατούσε καύσωνας, η ζήτηση - όπως ανέφερε ο κ. Κατσάνης - είναι μειωμένη ακόμη και κατά 10 μεγαβάτ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Η πρώτη και προφανής αιτία για τη μείωση της ενέργειας που καταναλώνει η Λέσβος αφορά στον περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών, αφού εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης πολλά νοικοκυριά έχουν περιορίσει τις ενεργειακές σπατάλες μειώνοντας τις ώρες τις οποίες ανάβουν τα air-conditioners. Όμως ανάλογη μείωση χρήσης των κλιματιστικών παρατηρείται και από τις ξενοδοχειακές μονάδες, λόγω του μειωμένου αριθμού των επισκεπτών του νησιού. Όπως ανέφερε επαγγελματίας της Μυτιλήνης, σε ξενοδοχείο που πέρυσι τέτοια ημερομηνία λειτουργούσαν 25

κλιματιστικά τη Δευτέρα δούλευαν μόλις δύο.

Ενεργειακής κλάσης Α´ Εκτός όμως του περιορισμού στη χρήση κλιματιστικών, είτε λόγω οικονομίας είτε ελλείψει επισκεπτών, μείωση στη ζήτηση της ενέργειας προέκυψε και απ’ την αντικατάσταση πολλών κλιματιστικών παλιάς τεχνολογίας με άλλα τύπου inverter, ενεργειακής κλάσης Α΄. Αντικατάσταση για την οποία μάλιστα υπήρξε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» στο 35% του κόστους των κλιματιστικών, η οποία ακόμη δεν έχει εξοφληθεί στο σύνολό της στους επαγγελματίες προμηθευτές, που ακόμη περιμένουν να πάρουν την ενίσχυση. «Στο κατάστημά μου», ανέφερε ο κ. Γρηγόρης Χιωτέλλης, αντιπρόσωπος της Forthnet στη Μυτιλήνη, θέλοντας να δείξει πόσο άλλαξαν τα δεδομένα, «είχα ένα κλιματιστικό ιδιαίτερα ενεργοβόρο, των 2,5 κιλο-

βάτ, ενώ τώρα το ίδιο αποτέλεσμα δροσιάς επιτυγχάνεται με κλιματιστικό των 800 βατ ενεργειακής κλάσης ΑΑ΄. Περιορίστηκε δηλαδή κάτω απ’ το ένα τρίτο η ενέργεια που καταναλώνεται, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και οικονομία στο λογαριασμό ρεύματος.» Έχοντας αντικαταστήσει περίπου 500 κλιματιστικά μέσω του καταστήματός του απ’ το πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, ο μηχανολόγος-μηχανικός Παναγιώτης Μαντζώρος εκτιμά πως σε επίπεδο Λέσβου, από πέρυσι τον Ιούνιο που ξεκίνησε το πρόγραμμα έως σήμερα, έχουν αντικατασταθεί με νέας τεχνολογίας μηχανήματα 1.000 περίπου κλιματιστικά σε όλο το νησί. Αυτό υπολογίζει ότι έχει μειώσει τη ζήτηση ενέργειας περίπου κατά δύο μεγαβάτ, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομία πόρων και στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Τραπεζικές και ασφαλιστικές συναλλαγές στα ΕΛΤΑ

Shop in a Shop στο Ταχυδρομείο Μυτιλήνης ια νέα υπηρεσία λειτουργεί εδώ κι ένα μήνα στο κατάστημα του Ταχυδρομείου Μυτιλήνης. Είναι το Μ Shop in a Shop, στο οποίο παρέχονται όλα τα προϊόντα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και υπηρεσίες ασφαλειών οχημάτων, κατοικίας και ζωής. Πρόκειται για ένα μίνι κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέσα στο ταχυδρομικό κατάστημα της πόλης. Στην υπηρεσία αυτή απασχολείται η κ. Μαρία Μαρινέλλη, η οποία έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργάνωσαν τα ΕΛΤΑ. Μεγάλο πλεονέκτημα νται με την Chartis για της νέας υπηρεσία του την ασφάλιση οχημάτων, Ταχυδρομείου είναι ότι με την Allianz για την αδεν υπάρχουν ουρές και σφάλιση κατοικιών και δε χάνετε χρόνο για την με την Generali για τις αεξυπηρέτησή σας. σφάλειες ζωής. Η κ. ΜαΤα προϊόντα του Ταχυ- ρινέλλη, αναφερόμενη δρομικού Ταμιευτηρίου στις υπηρεσίες ασφάλιπου θα βρείτε είναι πι- σης που προσφέρουν τα στωτικές κάρτες, στεγα- ΕΛΤΑ, μας είπε: «Τα ΕΛστικά δάνεια, καταναλω- ΤΑ συνεργάζονται με μετικά δάνεια, μεταφορά υ- γάλες και αξιόπιστες απολοίπων. σφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες δεν πρόκειται Και ασφάλειες Στον τομέα των ασφαλει- να κλείσουν σε λίγους ών, τα ΕΛΤΑ συνεργάζο- μήνες.»

Η κυρία Μαρινέλλη στο Shop in a Shop του Ταχυδρομείου Μυτιλήνης

Ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Μυτιλήνης, Βαγγέλης Σάκκης, μας είπε: «Τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν μια νέα υπηρεσία για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και

για να εξυπηρετήσουν καλύτερα όσους συναλλάσσονται μαζί μας. Η νέα υπηρεσία μας λειτουργεί εδώ και ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό έχουμε επισκεφθεί τοπι-

Ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Βαγγέλης Σάκκης

κές επιχειρήσεις και υπηρεσίες για τις δυνατότητες που έχουμε. Προγραμματίζουμε να κάνουμε κι άλλες ενημερωτικές επισκέψεις. Η υπάλληλος που απασχο-

λείται στο Shop in a Shop έχει επιμορφωθεί κατάλληλα. Βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι εξυπηρετούμε τους πελάτες μας γρήγορα και αξιόπιστα.»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Η αγωνία και η αβεβαιότητα για το μέλλον εκφράστηκε στη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Έμποροι στα πρόθυρα νευ τoυ NIKOY MANABH μαζικότερη γενική συνέλευση των τελευταίων 15 ετών του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου. Κάτι λιγότερο από 70 έμποροι της Μυτιλήνης συζήτησαν, μέσα σε μεγάλη ένταση και επί τρεις ολόκληρες ώρες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κρίση. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως επρόκειτο για τη μαζικότερη συνέλευση εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συλλόγου παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό δράσης του. Πέρα από τις διαπιστώσεις, ακούστηκαν και πολλές προτάσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Ενδεικτικό ήταν η αποδοκιμασία που δέχτηκε η νομική σύμβουλος Αθηνά Σιδέρη, που είχε κληθεί από το Σύλλογο για να ενημερώσει όσους το επιθυμούσαν σε θέματα επαναδιαπραγμάτευσης δανείων, ε-

Η

παναδιαπραγμάτευσης συμβολαίων ενοικίασης καταστημάτων κ.λπ.. Η κ. Σιδέρη αποδοκιμάστηκε όταν ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δέσμευση των καταθέσεων που υπάρχουν στις ελληνικές τράπεζες! Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν σε μεγάλη έκταση είναι το άνοιγμα των καταστημάτων της αγοράς τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και τους Σαββάτου, αλλά και τις Κυριακές, τους μήνες που υπάρχει τουρισμός και έρχονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης κρουαζιερόπλοια. Επίσης πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι πρέπει να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και να μειωθούν οι ημέρες που τα καταστήματα μένουν κλειστά. Πολλές αναφορές έγιναν στα κινεζικά καταστήματα και στον αθέμιτο ανταγωνισμό που αυτά ασκούν σε βάρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων.

Μονίμως για τους απέναντι… Πολλές και αντικρουόμενες απόψεις ακούστηκαν για τις εμπορικές και τουριστικές σχέ-

σεις που μπορεί να αναπτύξει η Λέσβος και ιδιαίτερα η πόλη της Μυτιλήνης με τις πόλεις στα απέναντι τουρκικά παράλια. Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίσθηκε να επεξεργαστούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν και να γίνει νέα συνέλευση του Συλλόγου σε δύο εβδομάδες, όπου θα ληφθούν αποφάσεις. Χθες Πέμπτη, η πρόεδρος Μάρω Βερβενιώτου μάς είπε ότι θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν, ενώ θα πραγματοποιηθεί και νέα γενική

συνέλευση στις 7 Ιουλίου.

Απολογισμός του 2009 Το 2009 ο Εμπορικός Σύλλογος έστειλε έγγραφα σε σειρά τοπικών υπηρεσιών και φορέων για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν στην πόλη, ζητώντας εντονότερη αστυνόμευση των εμπορικών δρόμων και την αποκατάσταση των οι βλαβών στους δρόμους του κέντρου της Μυτιλήνης, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου. Δημιούργησαν λίστα εμπορικών καταστημάτων που χορηγούν εκπτώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους προς τους πολύτεκνους της Λέσβου, αλλά και

τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ακόμη εξασφαλίστηκαν εκπτώσεις για όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Εβδομάδας 2009. Επίσης ο Σύλλογος πήρε μέρος στις εκδηλώσεις «Μέρες Μυτιλήνης στο Αϊβαλί», πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων των υπαλλήλων των εμπορικών καταστημάτων από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ, συμμετείχε στο Συνέδριο των Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη. Σειρά παρεμβάσεων έγινε από το Σύλλογο για τη λειτουργία του νέου κινεζικού καταστήματος. Κατά την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου, ο Παναγιώτης Παπαρίσβας τόνισε ότι ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. κινήθηκαν στη λογική ότι τα έξοδα πρέπει να είναι ίσα με τα έσοδα. Έτσι ο Σύλλογος είχε έσοδα 12.909,42 ευρώ και έξοδα 12.975,58 ευρώ. Τα αποθεματικά του διαμορφώθηκαν στις 25.356,02 ευρώ.

Προγραμματισμός για το 2010 Ο Χρήστος Πουλέλλης παρουσίασε τον προγραμματισμό δράσης για τη φετινή χρονιά, που

προβλέπ - Καθιέρ μία φορ φορά κ στε να μ να αγορ κά προϊ λο το χρ - Συνεχ δραστηρ καταστη - Προσ σταθερέ ξηση το - Συνέχ σεμιναρ λους ή μπόρου πεδο τη συμπερι ζοντας ε παλλήλο μείο του - Συνέχ δημόσιε περιορισ να διασ και η κα ρικών δ - Συνέχ λους το τον του Συνομο μπορίου - Προσ την Ομο

Τι είπαν στη συνεδρίαση του Εμπορ Μανώλης Συρέλλης ο μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού ΤΣυρέλλης, Συλλόγου Μυτιλήνης Μανώλης μεταξύ άλλων, πρότεινε: - Σύνταξη μητρώου μελών Εμπορικού Συλλόγου, έκδοση κάρτας μέλους. - Δημιουργία ιστοσελίδας και έκδοση εντύπου του Εμπορικού Συλλόγου. - Σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων. - Ενεργοποίηση των μελών σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της πόλης. - Σύσταση δευτεροβάθμιου συντονιστικού οργάνου για το συντονισμό της δράσης των Εμπορικών Συλλόγων του νομού. - Διερεύνηση της δυνατότητας σύστασης τριτοβάθμιου συντονιστικού οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας. - Συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της Μυτιλήνης. - Διοργάνωση θεματικού συνεδρίου με θέμα «Η “πράσινη” ανάπτυξη είναι πολιτισμός». - Με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων να διοργανωθεί συνέδριο με θέμα «Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Περιφέρεια και στις νησιωτικές περιοχές».

Αθηνά Σιδέρη, νομική σύμβουλος σύμβουλος Αθηνά Σιδέρη εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις Ηπουνομική έχουν φθάσει στα όρια της πτώχευσης μπορεί να κάνουν χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού νόμου. Το άρθρο αυτό στην ουσία δημιουργεί ένα χρονικό περιθώριο δύο ετών στις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να ορθοποδήσουν. Στο διάστημα αυτό δεν μπορεί να λάβει μέτρα εναντίον

τους κανείς από τους πιστωτές. Κατά την άποψή της, η λύση που μπορούν να ακολουθήσουν οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις είναι η αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών τους. Σε ό,τι αφορά στα υψηλά ενοίκια, είπε ότι στην Αθήνα είναι πολύ συνηθισμένο να γίνεται επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων με μείωση των τιμών κατά 30 έως 40%. Σε πολλές περιπτώσεις, επειδή υπάρχει το ζήτημα της 12ετίας, δε συντάσσεται καινούργιο ενοικιαστήριο, αλλά οι δύο πλευρές υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό παρεμβολής στο υπάρχον συμβόλαιο για δύο χρόνια, που προβλέπει τη μείωση του ενοικίου κατά 30%. Αναφορικά με τα κινεζικά καταστήματα, υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους. Υπογράμμισε, όμως, ότι θα βοηθήσει πολύ να γίνονται συνεχείς και επώνυμες καταγγελίες για τις παραβάσεις της νομοθεσίας που κάνουν. Ακόμη ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Κινέζοι, για να ξεπεράσουν τα εμπόδια της ελληνικής νομοθεσίας, εμφανίζουν ως συνέταιρό τους έναν Έλληνα.

Πέτρος Χαϊτόγλου Πέτρος Χαϊτόγλου πρότεινε τη σύσταση κοινοπραξιών με εμπόρους άλλων νησιών του Αιγαίου για την αγορά εμπορευμάτων σε χαμηλότερες τιμές από τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες που τα παράγουν. Οι φθηνότερες αγορές, όπως είπε, θα επιτρέψουν στα καταστήματα να πουλάνε φθηνότερα και έτσι να γίνουν πιο ανταγωνιστικά σε σχέση με τα κινεζικά καταστήματα. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν συνεργασίες με εμπορικούς συλλόγους άλλων νησιών, π.χ. Χίου, Σύρου κ.λπ..

Ο

Δημήτρης Παππάς κ. Παππάς υπογράμμισε ότι δεν άλλο νησί με τόσο μιΟκρόυπάρχει ωράριο λειτουργίας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Πρότεινε να ανοίξουν τα καταστήματα τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου κι αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει όφελος γι’ αυτά, να επιστρέψουν στο παλιό ωράριο. Επίσης πρότεινε να είναι λιγότερες οι ημέρες αργίας για την αγορά και επέκρινε το Δ.Σ. του Συλλόγου επειδή δεν πιέζει τα καταστήματα να ανοίγουν για περισσότερες ημέρες.

Αντώνης Σημαντήρης κ. Αντώνης Σημαντήρης στην Οσειτοποθέτησή του θέλησε να δώτο περίγραμμα του πολιτικού και κοινωνικού πλαισίου μέσα στο οποίο γίνεται η συνέλευση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δε λειτουργεί τίποτα στο κράτος, γι’ αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από αυτό, εκτός από την επιβολή νέων φόρων. Η κυβέρνηση είναι αλλού. Το κάθε κόμμα ασχολείται με τα προβλήματά του, το Κ.Κ.Ε. νομίζει ότι είμαστε στο 1917 και θα γίνει επανάσταση. Κι εμείς οι έμποροι είμαστε στη μέση και φως στον ορίζοντα δε φαίνεται. Χαιρετίσματα στην εξουσία. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.»

Ευστράτιος Εγγλέζος κ. Εγγλέζος πρότεινε ο εμπορικός κόσμος της Μυτιλήνης να Οπροσεγγίσει τους καταναλωτές με το συναίσθημα και να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα. Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στο τελωνείο σε όσους φέρνουν προϊόντα

από την Τουρκία. Μάλιστα, προσέθεσε πω αν χρειαστεί, να προσληφθεί ένα άτομ που θα ελέγχει τη σωστή πραγματοποίησ των ελέγχων από τους τελωνειακούς.

Δημήτρης Δεμερτζής

Δημήτρης Δεμερ τζής για ακόμη μια φορά πρότει Ονε παλαιοπώλης να αξιοποιηθεί η γειτνίαση τη

Λέσβου με την Τουρκία. Συγκεκρι μένα, είπε: «Να δημιουργήσουμε μια μι κρή ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία θα φέρνε με χαμηλό ναύλο προϊόντα από την Τουρ κία. Με την απευθείας εισαγωγή, αντί τ κέρδη να πηγαίνουν στους μεσάζοντες, έ να μέρος θα μένει σε εμάς και ένα μέρο θα το δίνουμε στους καταναλωτές μας μ φθηνές τιμές.»

Κωνσταντίνα Τσιμπίλη

κ. Τσιμπίλη πρότεινε το καλο Ηλουν, καίρι, όποια καταστήματα θέ να ανοίγουν τα απογεύματ

και τις αργίες. Επίσης πρότεινε ν μελετηθεί καλύτερα το θέμα τω προσφορών.

Ανθή Βαμβουρέλλη

κ. Βαμβουρέλλη, απευθυνόμεν Δημήτρη Δεμερτζή, είπε ότ Ηείναιστο ντροπή να γίνεται προπαγάν

δα για τα τουρκικά προϊόντα, διε ρωτώμενη πώς είναι δυνατόν κινε ζικά καταστήματα που συνέχεια παρανο μούν να μην πιάνονται ποτέ οι ιδιοκτήτε τους και να λειτουργούν ανενόχλητα.

Κατερίνα Κουτρή

αθλητικών ειδών Κατερίν Κουτλή υπογράμμισε ότι το όπλο τω Η έμπορος


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

11

Ζητείται για αγορά δυάρι ή μικρή μονοκατοικία, μέχρι 100.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Στην Αθήνα περιοχή Καλλιθέας, πλησίον Συγγρού, ενοικιάζεται διαμέρισμα 55τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ. 6972-0262125. Ενοικιάζεται νεόδμητη γκαρσονιέρα, με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή Καμάρες, στον Παιδικό Σταθμό. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο Χάλικα, 72τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, γκαράζ, τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επί της Ζωοδόχου Πηγής 35τ.μ., 1ου ορόφου, επιπλωμένη, αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται επί της Χρυσομαλλούσης, διαμέρισμα 85τ.μ., 3ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 A/C, μεγάλες βεράντες με τέντες και μια θέση πάρκινγκ. Τιμή 420 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στον Άνω Χάλικα, ημιυπόγειο 50τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Ενοικιάζεται στο κέντρο γκαρσονιέρα 30τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, πλήρως εξοπλισμένη. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται δυάρι, στο κέντρο της πόλης (Ερεσού 16), επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα και με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6977-033166, 22510 41684.

Ενοικιάζεται δυάρι 40τ.μ., ισόγειο, επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, περιοχή Μαύρα Σίδερα. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται καινούργιο τριάρι στη Χρυσομαλλούσα, με χώρο για πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22510 46855 & 6955-581617.

Ενοικιάζεται στην περιοχή Χρυσομαλλούσας τεσσάρι 3ου ορόφου, αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, WC, μπάνιο, αποθήκη. Τιμή 450 ερυώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή Καλλιθέας 75τ.μ., νεόδμητο, 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και 2 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται μεγάλο δυάρι, επιπλωμένο, ισόγειο, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας. Τιμή 320 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή της Καλλιθέας δυάρι, 58τ.μ., με κεντρική θέρμανση, στο 2ο όροφο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή λόφου Βαρειάς γκαρσονιέρα, 35τ.μ., με μια θέση πάρκινγκ και αυτόνομη θέρμανση, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 36τ.μ. ισόγειο, με χωριστό υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην περιοχή Χάλικα, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται υπερυψωμένο ισόγειο για επαγγελματικό χώρο 57τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέρα επιπλωμένη, 30τ.μ., δωρεάν νερό, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρσονιέρα, επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή Νοσοκομείου γκαρσονιέρα επιπλωμένη, 2ου ορόφου, 40τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 56τ.μ., δυάρι, ημιώροφου, με αυτόνομη θέρμανση, air-condition, θέση parking. Ήσυχο, φρεσκοβαμμένο, με μεγάλο μπαλκόνι. Τιμή λογική. Χρυσομαλλούσης 31Β, Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 6972290456, 22520 61389.

Ενοικιάζεται στην περιοχή Αεροπόρου Γιανναρέλλη γκαρσονιέρα, 1ου ορόφου, 25 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι, ισόγειο, με αυλή, πλήρως επιπλωμένο, Μυρίνης 3 - Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22510 24700 (πρωινές ώρες) και 25425 (απογευματινές ώρες). Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 50τ.μ., επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, στην περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 21129.

Ενοικιάζεται καινούργια πλήρως επιπλωμένη μεζονέτα, 44τ.μ., με αυλή, στην περιοχή Βαρειάς. Κάτω: σαλονοτραπεζαρία ενιαίος χώρος, βεράντα. Πάνω: 1 Υ/Δ, μπάνιο, μπαλκόνι, φουλ ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, ψυγείο, κουζίνα), καινούργια έπιπλα, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 41196 6974-472262, www.realhouses.gr

Ενοικιάζεται καινούργια, πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα, περιοχή, Βαρειά, με καινούργια έπιπλα, φουλ καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές, σε μονοκατοικία, A/C. Χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr Ενοικιάζεται επιπλωμένη, δίχωρη γκαρσονιέρα, 42τ.μ., στην Καλλιθέα. Κουζίνα με καθιστικό, άνετο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, πλυντήριο ρούχων, κοινόχρηστη αυλή, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι, ισόγειο, με αυλή, πλήρως επιπλωμένο, Μυρίνης 3, Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22510 24700, 22510 25425. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην πάροδο Θεάτρου 9, περιοχή Αγ. Κυριακής. Πληρ. τηλ. 22510 83530, 6973-472205.

Μετακομίσεις - Μεταφορές Συσκευασία Αμπαλάζ Αντικειμένων ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

www.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Ενοικιάζεται νεόκτιστη γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6976-842983. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο δυάρι, 50τ.μ., κοντά στο κέντρο Μυτιλήνης, σε μονοκατοικία, χωρίς κοινόχρηστα, ξεχωριστό Υ/Δ, σε αρίστη κατάσταση, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Ενοικιάζεται μεγάλη μονοκατοικία 145τ.μ. στο κέντρο της πόλης, κατάλληλη για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται στην περιοχή Καμάρες πλήρως επιπλωμένη μονοκατοικία, με 1 υπνοδωμάτιο, μικρή αυλή, καλοριφέρ, κλιματισμό και ηλιακό. Πανοραμική θέα της πόλης. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41581. Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσονιέρα, πλήρως επιπλωμένη, με πανοραμική θέα, στο Καγιάνι. Δεν έχει κοινόχρηστα. Θέρμανση με κλιματισμό. Τιμή 340 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μονόχωρη, καινούργια, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, στην περιοχή Ακλειδιού. Αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο, καινούργιο δυάρι, 54τ.μ., με θέα, χαμηλά στο Λαζαρέτο. Κάτω: σαλόνι - κουζίνα ενιαίος χώρος, μπάνιο. Πάνω: 1 Υ/Δ, WC, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, φουλ καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές, καινούργια έπιπλα. Ελεύθερο από αρχές Ιουλίου. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Ενοικιάζεται ανακαινισμένο δυάρι 57τ.μ., με θέα, στη Βαρειά, διαμπερές, ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνα, πλυντήριο, ψυγείο), καναπές, αυτόνομη θέρμανση. Ενιαίος χώρος σαλόνι κουζίνα, με πολλά ντουλάπια και άνετο μπαλκόνι, ξεχωριστό Υ/Δ με μικρό μπαλκονάκι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr

Ενοικιάζεται καινούργια, πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 33τ.μ., στο Βουναράκι, σε μικρή διώροφη πολυκατοικία με 6 διαμερίσματα, 1ος όροφος. Με αυτόνομη θέρμανση, άνετο μπαλκόνι, άνετο πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Ενοικιάζεται μικρή δίχωρη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, κοντά στο κέντρο Μυτιλήνης, με ξεχωριστή κουζίνα, ανακαινισμένη, μικρή κοινόχρηστη αυλή για 2 διαμερίσματα, σε μονοκατοικία με 3 διαμερίσματα, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 150 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Ενοικιάζονται α) επιπλωμένες γκαρσονιέρες με αυτόνομη θέρμανση, φρεσκοβαμμένες, με κλιματιστικό στο ισόγειο και το 2ο όροφο αντίστοιχα, β) δυάρι 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, πάνω από το γήπεδο. Πληρ. τηλ. 22510 24224, 6938-675464. Ενοικιάζεται καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα στο Συνοικισμό, κοντά στο Κτήριο Παπαρίσβα. Πληρ. τηλ. 6937-442681.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σουράδα Μυτιλήνης, καινούργια, επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, σε διπλοκατοικία. Πληρ. τηλ. 6949-618175. Ενοικιάζονται 2 επιπλωμένες γκαρσονιέρες με αυτόνομη θέρμανση & θέση πάρκινγκ, στην περιοχή Ακλειδιού Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6944-582127.

Ενοικιάζεται καινούργιο προνομιούχο πολυτελές διαμέρισμα, 50τ.μ., υπερυψωμένου ισογείου, πλησίον Σχολής Παπαρίσβα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85τ.μ. στην περιοχή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ανακαινισμένο, με θέα. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41172 & 6946-694025. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, επιπλωμένο ή χωρίς. Πληρ. τηλ. 6936-865431. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον αγοράς. Πληρ. τηλ. 6977-596474. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 103τ.μ., στην Αγ. Ειρήνης, 4ος όροφος, με 2 Υ/Δ, μεγάλο σαλόνι με τζάκι, 1 μπάνιο, 1 WC, μεγάλα μπαλκόνια με θέα το πάρκο της Αγ. Ειρήνης και το λιμάνι, φωτεινό, με ξύλινα πατώματα. Πληρ. τηλ. 6932-221099. Ενοικιάζεται τριάρι 80τ.μ. στην οδό Υακίνθου 32, στη Χρυσομαλλούσα, με κεντρική θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 29884 & 6949-568910. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα 35τ.μ., στις Καμάρες, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6946-334198. Ενοικιάζονται α) δυάρι επιπλωμένο με A/C, αυτόνομο καλοριφέρ, αυλή με θέα, έναντι εκκλησίας Ακλειδιού, β) γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, Κορνάρου 47, πλησίον Σχολών Πανεπιστημίου (Κτήριο Παπαρίσβα). Πληρ. τηλ. 6944-767393. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 48τ.μ. φρεσκοβαμμένο, με 2 κλιματιστικά, ψυγείο, πλυντήριο, κουζινάκι, χωρίς κοινόχρηστα, 5 λεπτά από την Εθνική Τράπεζα επί της Ερμού, στην περιοχή 1ου Παιδικού Σταθμού (Αιγέως 8). Πληρ. τηλ. 22510 22984, 6980597125. Ενοικιάζεται καινούργιο επιπλωμένο δυάρι 45τ.μ., στα Πάμφιλα (6 λεπτά από το κέντρο της Μυτιλήνης). Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 μεγάλο υπνοδωμάτιο, άνετο μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικό, 1 θέση στάθμευσης, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα ανακαινισμένο, 85τ.μ., 3ου ορόφου, με μεγάλη βεράντα, πλησίον Ναυτικού Ομίλου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργια, επιπλωμένη ή μη, δίχωρη γκαρσονιέρα, 47τ.μ., με θέα, στα Πυργέλλια, με εξωτερική αποθήκη, ξεχωριστό Υ/Δ αυτόνομη θέρμανση, φωτεινό, διαμπερές, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr

Ενοικιάζεται δυάρι 60τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6942-061846. Ενοικιάζονται στη Χρυσομαλλούσα: α) τριάρι 1ου ορόφου, διαμπερές, με κεντρική θέρμανση και A/C, β) επιπλωμένη γκαρσονιέρα. Πληρ. τηλ. 22510 45771 & 20513, 6978625400, 6943-045416. Ενοικιάζεται μεγάλη οικονομική γκαρσονιέρα 45τ.μ. στην Καραντώνη (πίσω από τον Άγιο Θεράποντα) ορόφου, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα 5ετίας στον Άγιο Ιωάννη Καλυβίτη, με αυτόνομο καλοριφέρ, extra air-condition και μεγάλη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται μεζονέτα 5ετίας, με 3 Υ/Δ, στην Καλλιθέα, με πανοραμική θέα στο λιμάνι και γκαράζ. Αυτονομία με άνετη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζονται lux νεόκτιστα δυάρια στην περιοχή της Σουράδας σε νεόκτιστη ιδιόκτητη οικοδομή. Χωρίς κοινόχρηστα, 1ου και 2ου ορόφου, χωρίς έπιπλα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυάρι στη Βαρειά 55τ.μ., πάνω ορόφου διπλοκατοικίας, σε ιδιόκτητη οικοδομή, χωρίς κοινόχρηστα. Ήσυχο περιβάλλον. Χωρίς έπιπλα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη καινούργια lux γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα, σε ιδιόκτητη οικοδομή, με αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ. περίπου, 2ου ορόφου, στην Οικ. Τάξη, σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται δυάρι 60τ.μ. περίπου, 3ου ορόφου, στην πλατεία Αλυσίδας με καινούργια αλουμίνια και μπάνιο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι σε διατηρητέα οικοδομή, 1ου ορόφου, σε παράλληλη οδό της Ερμού, με σχετικά καινούργια κουζίνα και μπάνιο. Αυτόνομο καλοριφέρ, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι επιπλωμένο, 2ου ορόφου, πάνω από το γήπεδο, σε διπλοκατοικία, κατάλληλο και για συγκατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται ισόγεια γκαρσονιέρα ενιαίου χώρου, στη Χρυσομαλλούσα, επιπλωμένη ή μη, με αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται πεντάρι ρετιρέ 125τ.μ., στην Καλλιθέα, με πανοραμική θέα, με μεγάλα μπαλκόνια, 3 Υ/Δ, 1 μπάνιο, 1 WC, ξεχωριστή άνετη κουζίνα, ξεχωριστό σαλόνι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗ ΝΗ AEOLIAN ESTATE Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6941-584574

ASPIS REAL ESTATE ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560

ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251

BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045

KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣ EPMOY 278 Τηλ. 22513 00984, κιν 6943-472073 mkounellis@hotmail.com

ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr

LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή - Πρωτούλη 6947-021559 Ελευθ. Βενιζέλου 21 Agora Center, 1ος όροφος Μυτιλήνη 22510 41770 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας Τηλ. 22510 23781 www.leonisrealestate.com e-mail: info@leonisrealestate.com

REALHOUSES Περγαμηνού Μαρίνα Ερμού 254 Τηλ. 22510 41196, κιν.6974-472262 www.realhouses.gr

REALPRO Μποσταντά Άντζελα Hλία Bενέζη 2 Tηλ. 22510 40074, κιν. 6938477850 www.realpro.gr

REMAX Φανάρας Θωμάς Κιν. 6948-172413, 6973-655735 e-mail: fanarastom@gmail.com

ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑ Καβέτσου 17 Τηλ. 22510 44243, κιν. 6936-626775 paraschi_k@yahoo.gr

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr

XΩPIATEΛΛHΣ ΣTYΛIANOΣ Iκτίνου 2 Kιν. 6977241294

Π ΛΩ MAP I ΚΑΛΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ Τηλ. 22520 31711, κιν 6974-142661 www.lesvos-realestate.com e-mail: m-estate@otenet.gr

ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335, κιν. 6973-887531 www.mamakos.net info@plomari-houses.com

ΠΟ ΛIΧΝΙ ΤΟ Σ ΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Τηλ. 22520 41885, κιν. 6945-479497 e-mail:lesvosproperties@yahoo.co.uk

EP EΣOΣ LESVOSESTATE Ζαχαρούλα Παπγή Πρωτούλη 6947-021559 Σκάλα Ερεσού 22530 52170 www.lesvosestate.gr e-mail: contact@lesvosestate.gr

SAPPHO ESTATE Σάββα Ιωάννα Σκάλα Ερεσού 22530 52333 6972-502630 e-mail: info@sapphoestate.com www.sapphoestate.com


12

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90τ.μ. στην οδό Βαλαωρίτου στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Ενοικιάζονται ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες ισόγειες και στον 1ο όροφο, στον Άγιο Ευδόκιμο στη Μυτιλήνη, πλήρως εξοπλισμένες. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ολοκαίνουργιο 64 τ.μ., 2ου ορόφου στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ισόγειο στην περιοχή Μαύρα Σίδερα στη Μυτιλήνη, 52τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται πολυτελέστατες μεζονέτες παραδοτέες άμεσα, νεόδμητες, πλήρως εξοπλισμένες 160τ.μ. (ισόγειο-όροφος) και υπόγειο 80τ.μ., στην πανέμορφη περιοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης. Απέχουν 100μ. από τον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης- Αεροδρομίου. Έχουν πλήρη αυτοτέλεια. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειος οικία 30Χ2=60τ.μ. με αυλή, κατοικήσιμη στο καταπράσινο και πανέμορφο Μεγαλοχώρι, προσπελάσιμο σε αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται τριώροφη οικία σε πολύ καλή κατάσταση, κατοικήσιμη, με πολύ καλή θέα, 35τ.μ. ο κάθε όροφος στη περιοχή Πλάτανος Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής ολοκαίνουργια 128τ.μ. με γκαράζ στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του Δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής νεόδμητη 120τ.μ. στην πανέμορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του Δήμου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα υπερπολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης 125τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ., 100μ. από την παραλία και θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100μ. από τη θάλασσα με πανέμορφη θέα συνολικού εμβαδού 260 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μεζονέτα ολοκαίνουργια πολυτελούς κατασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει 100 μ. από τη θάλασσα με καταπληκτική θέα συνολικού εμβαδού 260τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο νεόδμητο διαμέρισμα 67τ.μ., άριστης κατασκευής στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 56 τ.μ. νεόδμητο, άριστης κατασκευής στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 75 τ.μ.,1ου ορόφου, νεόδμητο, άριστης κατασκευής, στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 56 τ.μ. με υπέροχη θέα στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικία 50 τ.μ. με αυλή 55 τ.μ. στον Παπάδο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται πολυτελείς μεζονέτες, άριστης κατασκευής, σε προνομιακό μέρος της Παναγιούδας Μυτιλήνης. Βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής. Εμβαδόν κάθε κτίσματος 100 τ.μ. ( ισόγειο και όροφος) Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Πωλείται συγκρότημα ενοικιαζόμενων αυτόνομων κατοικιών πολυτελούς κατασκευής με διπλή πισίνα σε προνομιακή θέση στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία 84 τ.μ. με αυλή 10 τ.μ. στη Μυτιλήνη (περιοχή Δικαστήρια). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα στην Κράτηγο Μυτιλήνης με υπέροχη θέα, 128 τ.μ. (ισόγειο & όροφος) με υπόγειο γκαράζ 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 250 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μεζονέτα στο Λιμάνι Μυτιλήνης (Αρχοντικό Μουζάλα) 156τ.μ. (1ος & 2ος όροφος) με ισόγειο γκαράζ 81τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία 80 τ.μ. στον Πλάτανο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιυπόγειο διαμέρισμα 47 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται διαμερίσματα νεόδμητα 99 τ.μ. το καθένα (2 ισόγεια και 2 στον πρώτο όροφο) με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό. Στο υπόγειο της οικοδομής υπάρχουν γκαράζ και αποθήκη για το καθένα. Η οικοδομή βρίσκεται στα Παπιανά του Δήμου Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται παλαιά οικία εμβαδού 70 τ.μ. μετά του οικοπέδου της εμβαδού 700 τ.μ. στο Μεσαγρό Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται 4 μεζονέτες εμβαδού 99,65 τ.μ. η κάθε μια στο Σκόπελο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται μονοκατοικία διώροφη γωνιακή στην οδό Μουσών στη Μυτιλήνη, 84 τ.μ ο κάθε όροφος και με 40 τ.μ υπόγειο και αυλή 30 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφη οικία 150 τ.μ., στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης-Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται νεόδμητη οικία στο Αμουδέλι Πλωμαρίου, 80 τ.μ., με άριστη θέα σε προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται παλαιά οικία ισόγειος 50τ.μ., όροφος 50τ.μ., που βρίσκεται στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στην οδό Λορ. Μαβίλη με αυλή 30τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται γκαρσονιέρα 47 τ.μ. ισόγειος, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται Πύργος διατηρητέος στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Μακρύ Γιαλό στη Μυτιλήνη, τριώροφος, 175τ.μ. ο κάθε όροφος με μεγάλη αυλή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία άριστης κατασκευής σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο στο Συνοικισμό, 115 τ.μ, κατασκευής το 2003 με μικρή αυλή, άριστα διαμορφωμένη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75 τ.μ., στην οδό Κ. Βάρναλη στη Χρυσομαλλούσα στη Μυτιλήνη, με χώρο πάρκινγκ, σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία σε καλή κατάσταση στην πλατεία Σκοπέλου Γέρας, 75τ.μ ισόγειο και 75τ.μ. όροφος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα υπό κατασκευή στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. το καθένα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλούνται μεζονέτες υπό κατασκευή στα Αλυφαντά, σε εξαιρετικό σημείο, 130 τ.μ. με 65 τ.μ υπόγειο και 120 τ.μ αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα άριστης κατασκευής 115 τ.μ. (ισόγειο-όροφος) με υπόγειο και γκαράζ στην περιοχή Ακαδημία Μυτιλήνης. Σε πολύ καλό σημείο και με άριστη θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες σε προνομιακό σημείο στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, 135τ.μ με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιό αρχοντικό κατοικήσιμο με πανέμορφη θέα στο Μεγαλοχώρι, με δενδρόφυτο οικόπεδο 2.000 τ.μ. Το οίκημα είναι 80 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες 35τ.μ. εκάστη στην περιοχή Τρία Κυπαρίσσια στη Μυτιλήνη, 3ος όροφος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531.

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου στο Χάλικα Μυτιλήνης, με εξαιρετική θέα και άριστη κατασκευή, 67τ.μ. και 10τ.μ. αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες 133τ.μ. εκάστη στο Σκόπελο της Γέρας, με 300τ.μ. αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ερειπωμένη οικία στην οδό Πατριάρχου Κυρίλλου στη Μυτιλήνη, σε οικόπεδο 125 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται μεζονέτες στην οδό Θεοκρίτου στη Μυτιλήνη (Πλάτανος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικία στη Βρίσα Πολιχνίτου, 120τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη με τιμή πώλησης 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται προνομιακή οικία 100τμ. με οικοπεδικό χώρο 4.000τ.μ, δενδροφυτεμένο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μονοκατοικία 150 τ.μ. με υπόγειο 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο 500τ.μ. στα Βατερά του Πολιχνίτου. Είναι σε πολύ καλό σημείο, 50μ. από τη θάλασσα και την παραλιακή επαρχιακή οδό. Είναι άριστης κατασκευής και με άριστα διαμορφωμένο τον εξωτερικό χώρο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται στην Παναγιούδα, μεζονέτες 100 και 115 τ.μ. με υπόγεια 50 και 75τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλούνται διαμερίσματα στη Λαγκάδα Μυτιλήνης, 110τ.μ.στον 1ο όροφο, άριστης κατασκευής με πολύ καλή θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90 τ.μ. στη περιοχή Ταρσανάς Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου αποτελούμενη από16 αυτόνομα μονόχωρα δωμάτια λουξ. Έτος κατασκευής 2000. Κτίσμα 400 τ.μ. σε οικόπεδο 700 τ.μ., συνδεδεμένο με το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Πλωμαρίου. Ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Απέχει 100 μ. από την πλαζ Αγίου Ισιδώρου, μια από τις καθαρότερες και ομορφότερες παραλίες της Λέσβου, που έχει ψηφισθεί ως η 7η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα 100 τ.μ. στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα κατασκευής 2002, επί του επαρχιακού δρόμου Περάματος-Πύργοι Περάματος, άριστης κατασκευής, πλήρως εξοπλισμένο, που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα (ταβέρνα) 100τ.μ. με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό και τον 1ο όροφο που αποτελείται από 3 αυτόνομες γκαρσονιέρες υπερλούξ με βεράντες, συνολικά 100τ.μ. Το ακίνητο έχει οικοπεδικό χώρο 1.600 τ.μ. Έχει απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας και απέχει 20 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται διώροφο κτίσμα με απεριόριστη θέα τον κόλπο Γέρας επί του επαρχιακού δρόμου Πηγαδάκια-Πέραμα με οικόπεδο 2.500 τ.μ., που λειτουργεί ως Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Είναι προνομιακό και σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται μαγαζί στον Παπάδο Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ισόγειο κτίσμα στο Πλωμάρι, κατάλληλο για κατάστημα στον κεντρικό δρόμο, 30 τ.μ και με υπόγειο χώρο 30 τ.μ., σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην περιοχή Παπά Χατζή στο Πλωμάρι, 120 τ.μ., κατάλληλο για βιοτεχνικό εργαστήριο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην οδό Ευρυδάμαντος στον Άγιο Σώστη στην Αθήνα, 217τ.μ. με πατάρι 106 τ.μ., κτισμένο το 1979. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ισόγειο κατάστημα επί του κεντρικού δρόμου Μυτιλήνης-Αεροδρόμιου, 55τ.μ. σε οικόπεδο 500τ.μ. Τιμή

πώλησης 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

κού δρόμου πλάτους 4μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

μαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα σε πάροδο της Ερμού στη Μυτιλήνη (Μπας Φανάρ) πλήρως ανακαινισμένο και με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. (30 ισόγειο και 30 όροφος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 879,78 τ.μ. εντός οικισμού στο Μεσαγρό Γέρας. Στο οικόπεδο υπάρχει αποθήκη 16,90 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 80 στρεμμάτων στη περιοχή Κάραβος Μεγαλοχωρίου εφαπτόμενο σε αγροτικό δρόμο. Περιέχει 800 ελαιόδεντρα. Είναι κατάλληλο για αγροτουριστική μονάδα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ. στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται αποθήκη υπό κατασκευή στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, 144τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται κατάστημα 160τ.μ στην Ερμού στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Καλλονής-Πέτρας, 130 τ.μ., κατάλληλο και για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει μεγάλο αύλειο χώρο για πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Ενοικιάζεται αποθήκη στον Καρά Τεπέ, 144 τ.μ. επί του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης-Παναγιούδας. Τιμή ενοικίασης 850 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 37,5 στρεμμάτων στη Γέρα με χαραγμένη γραμμή αιγιαλού και παραλίας, χωρισμένο σε 7 επιμέρους οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα. Στην ακτή εφάπτεται σε μήκος 250μ. Έχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και γεώτρηση. Περιέχει 850 ελαιόδεντρα και 100 οπωροφόρα. Έχει απεριόριστη θέα σε ένα πανέμορφο τοπίο του κόλπου Γέρας. Πραγματική πρόκληση για σοβαρό επενδυτή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 15 στρεμμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο εφαπτόμενο στη θάλασσα, στο Μόλυβο Λέσβου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 4.280,30 τ.μ. στα Βατερά Πολιχνίτου (Περιοχή Πηγαδούλι ή Άγιος Ιωάννης ). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 526,85 τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως στη περιοχή του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 333,66 τ.μ. στη θέση Προφήτης Ηλίας Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 7.884 τ.μ. στη θέση Αυλάκι Ανάξου Δήμου Πέτρας, εφαπτόμενο της παραλίας, κατά μήκος 47 μέτρα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Άγιο Ισίδωρο, εμβαδού 1.202 τ.μ. Απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης 90μ. Έχει συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο συνολικής έκτασης 390 τ.μ. σε άριστη θέση στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 300 τ.μ. σε άριστη θέση. Απέχει 60 μ. από τον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης και κτίζει οικία 180 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή Κλίβανος Πλωμαρίου πάνω στον περιφερειακό δρόμο, εμβαδού 484,03 τ.μ. Κτίζει 290,4 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με απεριόριστη θέα στη θάλασσα εφαπτόμενο του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μελίντας, εμβαδού 5.785,90τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ. με δικαίωμα δόμησης 400 τ.μ. Απέχει 100 μ. από τη θάλασσα και εφάπτεται δημοτι-

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο στη θέση Καλάμι Μελίντας Παλαιοχωρίου, εμβαδού 7.188,90 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται δύο οικόπεδα με καταπληκτική θέα, εμβαδού 375,64 τ.μ. και 663,31 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα εμβαδού 448,47 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται κήπος-οικόπεδο 770 τ.μ. με ημιτελές κτίσμα (καρά γιαπί) ισόγειο 100τ.μ. στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμάρι-Μεγαλοχώρι, συνολικής έκτασης 2.830 τ.μ. στην περιοχή Ροδαφνίδια Πλωμαρίου. Έχει οικοδομική άδεια και χτίζει 2 οικίες από 100τ.μ. εκάστη. Στα όρια του οικοπέδου υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εφαπτόμενο δημοτικού δρόμου συνολικής έκτασης 2.205 τ.μ. στην Ευρειακή Γέρας (Απιδιάς Λάκκος) 50 μ. από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης-Περάματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 2 στρεμμάτων με εξοχικό σπίτι 75 τ.μ. και αποθήκη 30 τ.μ. στην Ευρειακή Δήμου Γέρας. Το οικόπεδο απέχει από τη θάλασσα 250 μ., έχει 2 γεωτρήσεις, 30 οπωροφόρα δένδρα και βρίσκεται εντός του οικισμού. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλούνται οικόπεδα 4 στρεμμάτων εφαπτόμενα στην παραλία Μελίντας Πλωμαρίου, άρτια και οικοδομήσιμα. Σε πολύ προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 450τ.μ. με οικία 60τ.μ. στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 4.700τ.μ. στην Αγία Μαρίνα στη Μυτιλήνη, σε πολύ καλή τοποθεσία. Κτίζει οικία 200τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 5.251,52 τ.μ. εκτός οικισμού στα Μαγγούφικα ή Γαϊδαρανήφορο Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο 6.500 τ.μ., εφαπτόμενο του εθνικού δρόμου Μυτιλήνης-Καλλονής, άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο 6.053 τ.μ. στη Λάρσο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο 4.700τ.μ στα Βατερά Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 68,12 τ.μ. στον Άγιο Ευδόκιμο (ΙΚΑ) στη Μυτιλήνη. Κτίζει 166,56 τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην οδό Γιαννιτσών στη Μυτιλήνη, 252 τ.μ. και κτίζει οικία 250 τ.μ. και υπόγειο 135 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Πληγώνι Μυτιλήνης, 160 τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Συνοικισμό στη Μυτιλήνη, 166,79τ.μ. σε εξαιρετική θέση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται έκταση 5.000τ.μ. στο Πυργί της Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο και το οποίο οικοδομεί 196τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα-οικόπεδο με παλαιό κτίσμα εμβαδού 1.226,46 και 2.474,88 τ.μ. στην Αγία Βαρβάρα Πλω-

Πωλείται αγρόκτημα 100μ. από τη θάλασσα με απεριόριστη θέα, με αμαξιτό δρόμο, με γεώτρηση, με ηλεκτρικό ρεύμα στα όρια του, συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων στο Λιγουνάρι Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται κήπος στα όρια του οικισμού Παπάδου. Έχει γεώτρηση, ηλεκτρικό ρεύμα και μικρή αποθήκη. Έχει συνολική έκταση 7 στρέμματα και είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 20 στρεμμάτων στην περιοχή Λιώτα Άντισσας, άριστα περιποιημένο και περιφραγμένο, επί του επαρχιακού δρόμου Γαβαθάς-Λιώτα, κατάλληλο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ημιτελής οικοδομή (σκελετός από μπετόν), ολικής επιφάνειας ορόφων 396τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 654 τ.μ. Το κτίσμα έχει και υπόγειο. Το ακίνητο βρίσκεται στον Τρύγωνα επί του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 20 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Άνω Χωριό Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 25 στρεμμάτων εφαπτόμενο παραλίας με αμμουδιά 100 μ., πολυεπίπεδο με ιδιωτικό αγροτικό δρόμο μέχρι την παραλία και με καταπληκτική θέα στη θέση Αγριλιά Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα άριστα καλλιεργημένο, βιολογικό, εφαπτόμενο περιμετρικά με αγροτικούς αμαξιτούς δρόμους, με 2 πηγές νερού και 2 παλαιά κτίσματα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων, στην περιοχή Κριθάρι, Αύλωνας Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 1 στρέμματος στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 4 στρεμμάτων στη Μελίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 150 στρεμμάτων στην περιοχή Στροβήλια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού 6.034,945 τ.μ. στη θέση Κόκαλα Αγίου Ισιδώρου Δήμου Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 48 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Γρηγόριος Σκοπέλου Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται ελαιόκτημα 8 στρεμμάτων με δύο στάβλους στη θέση Τσιπ’ρια Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται αγρόκτημα εμβαδού 3,8 στρεμμάτων στον Καρυώνα Γέρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται ελαιόκτημα 10 στρεμμάτων στο Φτέλι Γέρας, κατάλληλο και για ανέγερση κατοικίας, εφαπτόμενο αγροτικού δρόμου με μικρό οικίσκο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται φορτηγό αγροτικό αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, 3 τόνων, DAIHATSU. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973887531. Πωλείται σκάφος ξύλινο, τύπου LIBERTY, με ερασιτεχνική άδεια, μηχανή πετρελαίου VOLVO 25 ίππων υδρόψυκτη και ολικό μήκος επάνω 6μ. Έτος κατασκευής το 2000. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πωλείται επαγγελματικό σκάφος (καΐκι) τρεχαντήρι σε άριστη κατάσταση, μήκους 9,5 μ. με άδεια 4,02 GT, ξύλινο, με μηχανή 85 ίπποι, πλήρως εξοπλισμένο (βυθόμετρο 2000μ. GPS, VHF, ραντάρ, βίντσι) καθώς και όλα τα εργαλεία επαγγελματικού ψαρέματος. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.


13

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχωρη, σε μονοκατοικία, χωρίς κοινόχρηστα (επιπλωμένη ή μη). Περιοχή γηπέδου. Πληρ. τηλ. 22510 40756, 6974-456606. Ενοικιάζεται ανακαινισμένη γκαρσονιέρα, με ξεχωριστή κουζίνα, απέναντι από το λιμάνι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα τριάρι, 2ου ορόφου, 72τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, Ολοκαυτώματος Διστόμου 4. Στην πρόσοψη της πολυκατοικίας. Πληρ. τηλ. 22510 23716 & 6974317620. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα, Σίμου Χουτζαίου 4, με αυτόνομη θέρμανση, air-condition, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6972-032895. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλήρως επιπλωμένη, με τηλεόραση, ψυγείο, κουζινάκι, air-condition και αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 43518, 6942-084107. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 48τ.μ., καινούργιο, ανεξάρτητο, χωρίς κοινόχρηστα, επιπλωμένο ή μη, με αυτόνομη θέρμανση, A/C, μπόιλερ, κοντά στην Αστυνομία και τα Σχολεία της Καλλιθέας. Πληρ. τηλ. 22510 27583, 6938-532092. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, δίχωρη, πλήρως επιπλωμένη, αυτόνομη θέρμανση, άνετη, μπαλκόνι με θέα όλη την πόλη. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχωρη, με αυτόνομη θέρμανση, άνετη, σε πολύ καλή κατάσταση, στο κέντρο της πόλης Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Κιόσκι, 50τ.μ., με θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, δίχως κοινόχρηστα, με άνετο πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6944988026 & 6944-675844. Eνοικιάζεται στην Παναγιούδα γκαρσονιέρα 40τ.μ., επιπλωμένη και πλήρως εξοπλισμένη, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6948-667299 & 6948-178798. Ενοικιάζεται τριώροφη μονοκατοικία 160τ.μ., κοντά στην οδό Καβέτσου, με 6 κύρια δωμάτια και χωλ. Ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση (γραφείο, ιατρείο, δημόσια υπηρεσία, τμήματα του Πανεπιστημίου και άλλες δραστηριότητες) και για κατοικία. Σε καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com

Ενοικιάζεται δίχωρη επιπλωμένη γκαρσονιέρα, ρετιρέ 35τ.μ., με θέα στη θάλασσα, πλησίον Γηπέδου. Ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, χωλ, κουζίνα, μπάνιο, κεντρική θέρμανση, κλιματιστικό. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι ρετιρέ 62τ.μ., με θέα στη θάλασσα, στο Κομκό (5 λεπτά από το κέντρο της Μυτιλήνης). Άνετο σαλόνι, ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 μεγάλο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας, χωρίς κοινόχρηστα. Διαθέσιμο από το Ιούνιο. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Πύργοι Θερμής. Οι καλύτερες νεόκτιστες, ανεξάρτητες, επιπλωμένες μονοκατοικίες. Μισθώνονται με την ημέρα ή και κατ’ έτος. Πληρ. τηλ. 6946280702.

Ενοικιάζονται από τον ιδιοκτήτη και σε άριστη κατάσταση α) ισόγειο δυάρι 45 τ.μ. στην Οδό Μαρκοπούλου 4, Μαύρα σίδερα-Γήπεδο, β) μικρή μονοκατοικία 65 τ.μ. στην οδό Αισχύλου 24 (1ος Παιδικός Σταθμός). Πληρ. τηλ. 22510-24690 & 6946011338. Ενοικιάζονται διαμερίσματα 1 ή 2 υπνοδωματίων, επιπλωμένα, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 22156 και 6972-844003, 6945 381336. Eνοικιάζεται καινούργιο δυάρι 45τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένο, στο γήπεδο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα 52τ.μ., 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Ενοικιάζεται μεγάλο άνετο τριάρι 2 υπνοδωματίων, πλησίον Γηπέδου, με πανοραμική θέα στο λιμάνι. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται τριώροφη, λουξ μονοκατοικία, 200τ.μ., με μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, WC, 3 υπνοδωμάτια, μπάνιο, ημιισόγειο διαμορφωμένο με κουζίνα - καθιστικό - μπάνιο, αυλή, στην περιοχή Πυργέλια. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www. leonisrealestate.com Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο 3αρι ισογείου, 90τ.μ. με αυλή στο Κιόσκι. Μεγάλο χολ, σαλόνι, κουζίνα με πάσο, δυο άνετα υπνοδωμάτια, 1 WC, 1 μπάνιο, κεντρική θέρμανση, αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 - 477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται επιπλωμένη μικρή μονοκατοικία με κουζίνα και μπάνιο, διαθέτει τζάκι, κλιματισμό και αυλή με πανοραμική θέα, στις Καμάρες. Πληρ. τηλ. 6972-422195, 6946332634.

Ενοικιάζεται καινούργιο προνομιούχο, επιπλωμένο διαμέρισμα, 50τ.μ., με θέα, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται τεσσάρι οροφοδιαμέρισμα (υπερυψωμένο ισόγειο), στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τεσσάρι με 3 Υ/Δ και τζάκι, άνετους χώρους, στην περιοχή Αγ. Φωτεινής. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται καινούργιο πολυτελές προνομιούχο διαμέρισμα 50τ.μ., α´ όροφος, πλησίον σχολής Παπαρίσβα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται επιπλωμένη ανεξάρτητη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου διώροφης οικοδομής, με αυτόνομο καλοριφέρ και θέα στο λιμάνι, 150μ. από την παλιά Αστυνομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Ενοικιάζεται στο Βουναράκι καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα-στούντιο, 28τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και κλιματιστικό, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται δυάρι στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται δίχωρη, καινούργια γκαρσονιέρα, 1ου ορόφου, στην Καλλιθέα. Αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται διαμέρισμα τριάρι, 67τ.μ., 2ου ορόφου, διαμπερές, με μπαλκόνι μπρος - πίσω, επί της Ε. Βοστάνη, απέναντι από το Γηροκομείο. Πληρ. τηλ. 6975-762964. Ενοικιάζονται α) δυάρι επιπλωμένο με A/C, αυτόνομο καλοριφέρ, αυλή με θέα, έναντι εκκλησίας Ακλειδιού, β) γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, Κορνάρου 47, πλησίον Σχολών Πανεπιστημίου (Κτήριο Παπαρίσβα). Πληρ. τηλ. 6944-767393. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651.

Ενοικιάζεται δυομισάρι γ´ ορόφου στη Χρυσομαλλούσα, με καινούργια κουζίνα και έξτρα δωμάτιο για γραφείο, άνετη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου στον Άγ. Iωάννη Kαλυβίτη, με αυτόνομο καλοριφέρ, μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται γωνιακό διαμέρισμα δ´ ορόφου, 85τ.μ., σε άριστη κατάσταση, με θέα, στη Ε. Βοστάνη (πλησίον Νοσοκομείου) Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75τ.μ., σε καλή κατάσταση, α´ όροφος, στο κέντρο της αγοράς (πλησίον Κτηρίου «Παπαρίσβα»). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφο κτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Ο κάθε όροφος είναι 400τ.μ. και μισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com

Ενοικιάζεται παραδοσιακή κατοικία με βοηθητικούς χώρους, κατάλληλη για επαγγελματική στέγη και γραφεία στην Ε. Βοστάνη. Επίσης δυάρι με αυτόνομη θέρμανση και αυλή με κήπο. Πληρ. τηλ. 6937-449634.

Ενοικιάζεται μεγάλη γκαρσονιέρα 42τ.μ. πλησίον Aγ. Θεράποντα, χωρίς έπιπλα και κοινόχρηστα, α´ ορόφου με 2 air-condition για ψύξη - θέρμανση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Μυτιλήνη, ενοικιάζεται γραφείο, 42τ.μ., κατασκευής 1980, WC, 420 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-167298)

Μυτιλήνη, Καρά Τεπέ, πωλείται αποθηκευτικός χώρος, 146τ.μ., 265.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-168966).

Μυτιλήνη, Βίγλα, πωλείται διαμέρισμα 29τ.μ., 1ου ορόφου, 40.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le169323).

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., κατασκευής 2009, 1 Υ/Δ, 115.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173969).

Μυτιλήνη, πωλείται κατάστημα 700τ.μ., 1.500.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-173906)

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται κατάστημα 150τ.μ., 140.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le170141).

Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα, πωλείται διαμέρισμα 37τ.μ., 1 Υ/Δ, 37.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170142).

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., 1ου ορόφου, κατασκευής 2009, 1 Υ/Δ, 117.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173972).

Καλλονή, πωλείται μονοκατοικία, 100τ.μ., 2 Υ/Δ, αποθήκη, κυρίως μπάνιο, κουζίνα, 100.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173755).

Μυτιλήνη, Άγ. Ιωάννης Καλυβίτης, πωλείται διαμέρισμα 52τ.μ., κατασκευής 2010, 1 Υ/Δ, 125.000 ευρ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le-171023).

Μυτιλήνη, μονοκατοικία, 385τ.μ., κατασκευής 2006, 6 Υ/Δ, αποθήκη, θέα, βεράντες, πισίνα, 4 μπάνια, ισόγειο 290τ.μ., 1ου όροφος 165τ.μ., εμβαδόν οικοπέδου 3.200τ.μ., 1.700.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE168888) Μυτιλήνη, Πληγώνι πωλείται οικόπεδο, με απεριόριστη θέα θάλασσα, 623τ.μ., χτίζει 498τ.μ.. 180.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE176040) Μυτιλήνη, κεντρική αγορά Ερμού, πωλείται κατάστημα 80τ.μ., με αποθήκη, 350.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-173965). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται γραφείο, 101τ.μ., 170.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173246).

Μυτιλήνη, Καλλιθέα, πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ., 2 Υ/Δ, αποθήκη, θέα, βεράντες, 140.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173673). Μυτιλήνη, Καμάρες, πωλείται μονοκατοικία 99τ.μ., 2 Υ/Δ, θέα, διαμπερές, 150.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-167635). Μυτιλήνη, Καμάρες, πωλείται μονοκατοικία 120τ.μ., 150.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le168046).

Μυτιλήνη, Επάνω Σκάλα, πωλείται διαμέρισμα 53τ.μ., κατασκευής 2010, 1 Υ/Δ, 125.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le171025). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., κατασκευής 2008, 1 Υ/Δ, 95.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173961). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., 1ου ορόφου, κατασκευής 2008, 1 Υ/Δ, 120.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173964).

Ενοικιάζεται δυάρι 57 τ.μ., στον Άγιο Παντελεήμονα. Πληρ. τηλ. 6977241294.

Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 60τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής 2009, 1 Υ/Δ, 125.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le173976). Μυτιλήνη, κέντρο, πωλείται διαμέρισμα 76τ.μ., 2ου ορόφου, 2 Υ/Δ, 140.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-174012). Μυτιλήνη, Νεάπολη, πωλείται μεζονέτα 90τ.μ., κατασκευής 2004, 4 Υ/Δ, αποθήκη, βεράντες, τζάκι, τέντες, ηλιακός θερμοσίφωνας, κυρίως μπάνιο, WC, κουζίνα με πάσο, 270.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173675). Μυτιλήνη, Σουράδα, πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 104τ.μ., 3 Υ/Δ, 290.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-165237).

Ενοικιάζεται αρχοντικό 150 τ.μ., στο Κιόσκι, έναντι υπουργείου Αιγαίου και στο Δικαστήριο. Ενδείκνυται για γραφεία. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ

Πωλείται ένα κτήριο ημιτελές στην περιοχή Πλάτανου, με 2 δυάρια, συνολικό εμβαδό 100τ.μ., αυτόνομη θέρμανση και λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στον επάνω Χάλικα 140τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια. αυτόνομη θέρμανση, με δικό της λέβητα και απεριόριστη θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στην περιοχή Κιόσκι δυάρι 37τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, ετοιμοπαράδοτο από Σεπτέμβρη. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα 75τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια και αποθήκη 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται στην περιοχή της Λαγκάδας δύο γκαρσονιέρες από 43τ.μ., στον 1ο όροφο, πλήρως επιπλωμένες και ηλεκτρικές συσκευές, με αυτόνομη θέρμανση και A/C. Μισθωμένες. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται, στην Πέτρα, 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνομη θέρμανση, σε 4στρέμ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα δυάρι στις προσφυγικές κατοικίες, 2ου ορόφου, πρόσφατα ανακαινισμένο, με αυτόνομη θέρμανση, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται Ένα κτήριο με 2 δυάρια, νεόδμητο, ημιτελές, συνολικού εμβαδού 77,5τ.μ. και υπόγειο 27,5τ.μ. στην περιοχή Πλάτανου, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα 1ου ορόφου, 117τ.μ. με δύο WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 28ετών. Τιμη 155.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα 3ου ορόφου με θέα στη Χρυσομαλλούσα, επί της Μυρογιάννη, 77τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και δικό του πάρκινγκ. Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται μεζονέτα στην περιοχή Ακρωτήρι 138τ.μ. και 35τ.μ γκαρσονιέρα και 22τ.μ. γκαράζ, αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, μεγάλο καθιστικό, μεγάλη κουζίνα και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται δυάρι 45τ.μ., στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένο και μισθωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοικισμό, νεόδμητη, 105τ.μ. και υπόγειο 55τ.μ., αυτόνομη και ανεξάρτητη. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα στην περιοχή Χάλικα, 75τ.μ., 1ου ορόφου, και 10τ.μ. αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 110τ.μ., κατασκευής 2010, 2 Υ/Δ, 230.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le167557). Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα 145τ.μ., κατασκευής 2010, 3 Υ/Δ, αποθήκη, βεράντες, ηλιακός θερμοσίφωνας, 270.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le170951). Μυτιλήνη, Παναγιούδα, πωλείται μεζονέτα, 165τ.μ., κατασκευής 2010, 3 Υ/Δ, αποθήκη, τζάκι, 260.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170133). Καλλονή, πωλείται οικόπεδο 4.900τ.μ., με ηλεκτρικό, νερό, 250.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173659). Μυτιλήνη, Κουλμπάρα, πωλείται οικόπεδο 93τ.μ., εντός σχεδίου, 85.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170720). Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, πωλείται οικόπεδο, 275τ.μ., 80μ. από τη θάλασσα, χτίζει 100τ.μ., 40.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-175284).

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα σε διπλοκατοικία, στην περιοχή Καλλιθέας, 120τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται, στους Λάμπου Μύλους, μονοκατοικία 190τ.μ. και 22τ.μ. σοφίτα, σε οικόπεδο 2στρεμ., νεόχτιστο με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεζονέτα στην περιοχή Σουράδας 120τ.μ., με υπόγειο 70τ.μ. και δικό της λέβητα, νεόδμητη, με 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στο Χάλικα μεγάλο δυάρι, υπόγειο 67τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 87.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται, στα Βατερά, μεζονέτα επάνω στη θάλασσα, 100τ.μ., με οικόπεδο 150τ.μ., τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται δυάρι στον Επάνω Χάλικα 47τ.μ., νεόχτιστο, επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται, στο Χάλικα, δυάρι ημιυπόγειο, 45τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένο, μισθωμένο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται, στον άνω Χάλικα, ημιυπόγειο 50 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., στην περιοχή Λαζαρέτου, 1ου ορόφου, νεόδμητο, με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 165.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στις Καμάρες παλιά μονοκατοικία διώροφη, 105τ.μ., τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, πωλείται οικόπεδο, 550τ.μ., 80μ. από τη θάλασσα, χτίζει 200τ.μ., 80.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-175289). Μυτιλήνη, Λάρσος, πωλείται οικόπεδο 2.792τ.μ., 135.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: le-174389). Μυτιλήνη, περιφερειακός Μόριας, πωλείται οικόπεδο, 6.538τ.μ., 205.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: le-165345). Μυτιλήνη, 5 λεπτά από το κέντρο, πωλείται νεόδμητη μονοκατοικία 230τ.μ., υπερπολυτελείας, με πισίνα, 5 Υ/Δ, 7 μπάνια, 2 κουζίνες, 2 τζάκια, μπόιλερ, ηλιακό, αυτόνομη θέρμανση, air-condition, 300τ.μ. βεράντες, οικόπεδο 1.972τ.μ., 600.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-164943). Βατερά, πωλείται οικόπεδο 4.270τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με απεριόριστη θέα σε όλη την παραλία των Βατερών, 130.000 ευρώ. Αspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός:le168284).


14 Πωλείται τριάρι οροφοδιαμέρισμα στο Καγιάνι. Πανοραμικη θέα. Μεγάλη βεράντα. Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται αυτόνομο καινούργιο διαμέρισμα 95τ.μ., στα Πάμφιλα. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι (28τ.μ.), εσωτερική σκάλα για τη σοφίτα όπου μπορούν να γίνουν άλλα 2 υπνοδωμάτια. Ηλιακός θερμοσίφωνας, εντοιχισμένη ηλεκτρική κουζίνα, 3 κλιματιστικά. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Πωλείται κατοικία 55τ.μ., με 50τ.μ. υπόγειο, σε προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., με απεριόριστη θέα, στις Νέες Κυδωνιές. Δυνατότητα επιπλέον δόμησης 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6974-778561. Πωλούνται α) Διώροφη νεόδμητη μεζονέτα 3 Υ/Δ, με μεγάλη αυλή, στο καλύτερο σημείο της πλαζ της Πέτρας, σε τιμή 240.000 ευρώ. β) Κτήμα 25 στρεμ., με φοβερή θέα, κατάλληλο για ανέγερση ξενοδοχείου, σε τιμή 350.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6956427240. Πωλείται καινούργιο προνομιούχο πολυτελές διαμέρισμα 60τ.μ., 1ου ορόφου, με υπέροχη θέα, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο πολυτελές οροφοδιαμέρισμα, 55τ.μ., 2ου ορόφου, με απεριόριστη θέα, στην περιοχή του Άγ. Γιάννη Καλυβίτη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο προνομιούχο πολυτελές διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, 55τ.μ., με αυλή, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται τριάρι διαμέρισμα ανακαινισμένο, σε όροφο, στην περιοχή του Νοσοκομείου, εμβαδού 90τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας, 134.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται δυάρι στο Βουναράκι 52τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 23707, 6948-753213. Πωλείται καινούργιο δυομισάρι, 65τ.μ., στο Βουναράκι. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, άνετο μπάνιο, μεγάλη αποθήκη (που μπορεί να γίνει δεύτερο υπνοδωμάτιο), βεράντα 30τ.μ. με θεά στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, ανεξάρτητη είσοδο;, άνετο παρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Πωλείται πάνω στη θάλασσα στη Νεάπολη, δίπλα στο ξενοδοχείο «Λασία», διώροφη προνομιούχα μεζονέτα, 178τ.μ.. Όλος ο χώρος κατοικήσιμος στο σύνολό της. Πληρ. τηλ. 22510 61770, 22510 26684, 6977562526. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 48τ.μ., φρεσκοβαμμένο, με 2 κλιματιστικά, ψυγείο, πλυντήριο, κουζινάκι, χωρίς κοινόχρηστα, 5 λεπτά από την Εθνική Τράπεζα επί της Ερμού, στην περιοχή 1ου Παιδικού Σταθμού (Αιγέως 8). Πληρ. τηλ. 22510 22984, 6980597125. Πωλείται στο Συνοικισμό ισόγειο τριάρι, 83τ.μ., σε άριστη κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 110 τ.μ., με αυτονομία και σε αρίστη κατάσταση, στο Βουναράκι Μυτιλήνης. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Ενοικιάζεται τριάρι στην περιοχή Ακλειδιού, 85τ.μ., με 75τ.μ. διαμορφωμένο υπόγειο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Πωλείται πολυτελής νεόδμητη μονοκατοικία, με θέα, στην περιοχή της Ακαδημίας Μυτιλήνης. Εμβαδού 114τ.μ., με αυλή, 3 κρεβατοκάμαρες και υπόγειο 52τ.μ., αρίστης κατασκευής, με πολλά επιπλέον, όπως ενεργειακό τζάκι, πολυτελή κουζίνα και μπάνιο κ.ά.. Τιμή συζητήσιμη. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται μεζονέτα 72τ.μ. με θέα και με μικρή αυλή, 150 μέτρα από τη θάλασσα, 20χλμ. από τη Μυτιλήνη, στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι). Ενιαίος χώρος σαλονοτραπεζαρία, 2 μπαλκόνια, διαμπερής, μεγάλο Υ/Δ, WC, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, αυτόνομη θέρμανση, κατασκευή του 2005. Τιμή 100.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται νεόδμητο σε όροφο δυάρι διαμέρισμα, 50τ.μ., αρίστης κατασκευής, στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατάλληλο για εκμετάλλευση, με θέα. Τιμή 110.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Πυργί Μυτιλήνης, εμβ. 120τ.μ., άριστης κατασκευής, με πολυτελή υλικά και πανοραμική θέα στον κόλπο Γέρας, άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www. lesvos-realestate. gr

Πωλείται πέτρινη μονοκατοικία 60τ.μ., με αυλή, σε καλή κατάσταση, στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατάλληλο για εκμετάλλευση. Τιμή 75.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται πέτρινη μονοκατοικία 132τ.μ., με αυλή, σε καλή κατάσταση, επιπλέον δυνατότητα δόμησης 15τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι της Μυτιλήνης. Τιμή 195.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται δίχωρη γκαρσονιέρα 47τ.μ., με θέα, στα Πυργέλλια, με εξωτερική αποθήκη, ξεχωριστό Υ/Δ, αυτόνομη θέρμανση, φωτεινό, διαμπερές, χωρίς κοινόχρηστα, σε μονοκατοικία, με μεγάλο μπαλκόνι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr

Πωλείται εξαιρετική ιδιόκτητη μεζονέτα 150τ.μ. στο Ακρωτήρι, με σχεδόν 1στρέμ. αυλή (μπρος - πίσω), με extra υπόγειο 80τ.μ. και 130τ.μ. περίπου βεράντες. 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα στη Νεάπολη (επί της Κεντρικής Οδού). Με 3 Υ/Δ, extra βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένους όλους τους βοηθητικούς χώρους στο ημιισόγειο με μάρμαρα, εγκαταστάσεις κ.τ.λ.. Μεγάλες άνετες βεράντες και απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται διώροφη παλιά μονοκατοικία, με αυλή, χαμηλά στο Βουναράκι, με συντελεστή δόμησης 1,6, ποσοστό κάλυψης 80%, 2 όροφοι. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται καινούργιο δυάρι 49τ.μ., με μεγάλο μπαλκόνι και θέα, στα Πυργέλλια. Αυτόνομη θέρμανση, ξεχωριστό Υ/Δ, εσωτερική αποθήκη, σαλόνι - κουζίνα, χωρίς κοινόχρηστα, σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται καινούργια μεζονέτα 100τ.μ., με 50τ.μ. ισόγειο γκαράζ, με καταπληκτική θέα, στην περιοχή της Βαρειάς, σε οικόπεδο 1στρέμ.. Κάτω: ημιξεχωριστή κουζίνα, σαλόνι με τζάκι, WC, μεγάλο μπαλκόνι, εσωτερική σκάλα που επικοινωνεί με το γκαράζ. Πάνω: 3 Υ/Δ μπάνιο, γύρω γύρω βεράντες. Με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr

Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ. 134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνο), αυλή με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση. άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 259.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate. gr Πωλείται διαμέρισμα 63,5τ.μ., σε άριστη κατάσταση, με αυλή, διαμπερές, ισόγειο, με αυτονομία, σαλόνι, κουζίνα, τουαλέτα και 1 κρεβατοκάμαρα, στην περιοχή της Παναγιούδας, πολύ κοντά στη θάλασσα. Τιμή 110.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται νεόδμητη κατοικία στην περιοχή Καγιάνι Μυτιλήνης, εμβ. 100τ.μ., και 50τ.μ. βοηθητικοί χώροι. Έχει πανοραμική θέα, τιμή 225.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται νεόδμητη πέτρινη κατοικία στην περιοχή του Μολύβου, με πανοραμική θέα, πολυτελούς κατασκευής, με πισίνα, εμβ. 110τ.μ. και υπόγειο 62τ.μ.. Τιμή 265.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 -622045, www.lesvos-realestate. gr Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, εμβαδού 29τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας 49.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932622045, 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται ισόγειο κτήριο στο κέντρο της Μυτιλήνης (πολύ κοντά στην Ερμού), εμβαδού 130τ.μ., με αυλή, κατάλληλο για χρήση καταστήματος, οικίας, ενοικιαζόμενων δωματίων. Τιμή 220.000. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvosrealestate.gr Πωλούνται μονοκατοικία-γραφείο στο Κιόσκι, με γκαράζ & αυλή. Επίσης, στο Ντίπι, περιοχή Γιαλού Πηγάδι, 2 στρεμ. χωράφι και σπίτι καινούργιο. Πληρ. τηλ. 6974-142884. Πωλείται στο Σκόπελο Γέρας πέτρινη μονοκατοικία 120τ.μ. συν 50τ.μ. ημιυπόγειο, σε οικόπεδο 600τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6946-602954 & 6976564507.

Πωλούνται 5 διαμερίσματα στην Καλλονή Λέσβου (40, 43, 50, 50 & 107τ.μ.), πολύ καλής κατασκευής, με δυνατότητα διακανονισμού. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188. Πωλείται διώροφο σπίτι στα Βατερά, 300μ. από τη θάλασσα, με θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. 130τ.μ. ο όροφος (ισόγειο: δυάρι και τριάρι και 1ος όροφος: μεγάλο τεσσάρι με τζάκι), σε οικόπεδο 900τ.μ., οικοδομήσιμο άλλα 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22520 61193, 6974-949625. Πωλούνται 2 μεζονέτες, 100τ.μ. η κάθε μία, με 50τ.μ. ημιυπόγειο και 400τ.μ. αυλή, στην περιοχή Παμφίλων και Πύργων Θερμής. Πληρ. τηλ. 6947-202221 & 22510 41244. Οικοδομικές Επιχειρήσεις «Αφοι Α. Χατζημανωλάκη Ο.Ε.». Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διαμέρισμα 107τ.μ., με 2 Υ/Δ, γκαράζ και 20τ.μ. αποθήκη, στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 186τ.μ. σε οικόπεδο 340τ.μ., με τζάκι, ηλιακό και θέα, πλήρως ανακαινισμένο και με επιπλέον συντελεστή δόμησης 180τ.μ.. Περιοχή Κουμκό. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μεζονέτα 118τ.μ. + 65τ.μ. υπόγειο, 3 Υ/Δ, τζάκι. Περιοχή Βαρειάς. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται διαμέρισμα 4άρι, 104τ.μ., με 3 Υ/Δ, αυτονομία, στην περιοχή Βαρειάς. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 192τ.μ. και 60τ.μ. γκαράζ, αποθήκη, 3 Υ/Δ, κουζίνα, καθιστικό, απεριόριστη θέα, 5ετίας, σε εξαιρετική κατάσταση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλούνται 4 γκαρσονιέρες καινούργιες. Περιοχή λαζαρέτο. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ., με 2 Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα και αυλή. Περιοχή Ακαδημίας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 2άρι 50τ.μ., 1ου ορόφου, ανακαινισμένο, στην περιοχή του Συνοικισμού. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται γκαρσονιέρα 33τ.μ., στην περιοχή Συνοικισμός. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες καινούργιες και επιπλωμένες, στην περιοχή Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 2άρι 72τ.μ., 1ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073. Πωλείται μονοκατοικία 160τ.μ., με 3 Υ/Δ, στην περιοχή Αγ. Ευδοκίμου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073.

Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης, 232τ.μ., με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188.

Πωλείται μονοκατοικία 120τ.μ., 5ετίας, με 2 Υ/Δ και αυλή, σε άριστη κατάσταση, περιοχή Συνοικισμός Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Ενοικιάζονται στη Θερμή 2 γκαρσονιέρες δίχωρες, 44τ.μ., καινούργιες, 50μ. από στάση λεωφορείου, καθώς επίσης 2 γκαρσονιέρες επιπλωμένες στην Παναγιούδα Μυτιλήνης. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251.

Πωλείται μονοκατοικία στην πλατεία του Αγ. Ευδοκίμου. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλούνται στην Πέτρα 25 στρέμ. πάνω στη θάλασσα. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251.

Πωλούνται 2 μονοκατοικίες στις εργατικές κατοικίες Καλλιθέας και Χρυσομαλλούσας. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251.

Πωλούνται στο Κουμκό οικόπεδο 360 και 1070 ρ.μ., αντίστοιχα εντός οικισμού, 500τ.μ., με θέα το λιμάνι & το κάστρο της Μυτιλήνης. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Στο Κιόσκι πωλείται οικόπεδο 340τ.μ., με δυνατότητα δόμησης 340τ.μ. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251.

Πωλείται στη Χρυσομαλλούσα ισόγειο τριάρι 98τ.μ., σε άριστη κατάσταση, σαν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στη Μυτιλήνη, στο Βουναράκι και 500μ. από τον Άγ. Ιωάννη τον Καλυβίτη, πέτρινη ανακατασκευασμένη διώροφη μονοκατοικία 75τ.μ., με 300μ.

Πωλείται 2άρι 40τ.μ. υπό κατασκευή, 3ου ορόφου, στην περιοχή Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται 3άρι, μονοκατοικία, 75τ.μ., με αυλή, στην περιοχή Συνοικισμού Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται παλιά μονοκατοικία 120τ.μ. + 60τ.μ. υπόγειο, στην περιοχή Αλυσίδας, με αυλή. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 2ου ορόφου, 110τ.μ., με 3 Υ/Δ, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα 2ου ορόφου, 85τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ανακαινισμένη μονοκατοικία 48τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης. Σαλόνι, κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, μπάνιο. Υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για να χτιστεί δεύτερος όροφος. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται ένα δυάρι 67τ.μ., με μπαλκόνι και αυλή, στη Χρυσομαλλούσα. Ξεχωριστή κουζίνα, μεγάλο υπνοδωμάτιο, μικρή αποθήκη, μπάνιο, μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, καινούργια παράθυρα, A/C. Τιμή 67.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 472262, www.realhouses.gr Πωλείται νεόδμητο δυομισάρι 68τ.μ., στον Άνω Χάλικα. Σαλόνι ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, γραφείο, μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, εξωτερική αποθήκη (10τ.μ.), 1 θέση στάθμευσης στο γκαράζ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www. realpro.gr Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργια πολυτελής, προνομιούχα και αυτοτελής μονοκατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφίτα, με τζάκι και ηλιακό, στο κέντρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 75τ.μ., με αποθήκη, ξεχωριστή αυτόνομη θέρμανση, μισθωμένο ισόγειο 15τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται στην Καλλιθέα προνομιούχα διπλοκατοικία 250τ.μ. (ισόγειο διαμέρισμα 125τ.μ. και διαμέρισμα 125τ.μ. 1ου ορόφου), με αυλή. Διαθέτει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 125τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr οικόπεδο-αυλή. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251. Πωλείται στην Καλλονή και στη θέση «Μαλταίδενα» τριάρι 84τ.μ., με 12τ.μ. ημιυπαίθριο και 14τ.μ. αποθήκη, στον α´ όροφο διώροφης οικοδομής, σχεδόν καινούργιο. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 & 6977-359251. Πωλείται στα Μιστεγνά διώροφη κατοικία, με θέα και με ανεξάρτητο ισόγειο δυάρι, συνολικής επιφάνειας 185τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, με αυλή, στον Αφάλωνα Μυτιλήνης. Τιμή 220.000. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 Υ/Δ (υπερυψωμένο ισόγειο με αυλή), στην περιοχή Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται καινούργια μεζονέτα 4 Υ/Δ στην περιοχή Νεάπολη. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται πολυτελέστατη βίλα 180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικές αποθήκες και γκαράζ, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καταπληκτική απεριόριστη θέα, σε 6 στρεμ. οικόπεδο. Μάστερρουμ με ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μασίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία, διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητες γκαρσονιέρες, με δυνατότητα επέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στου Καλαμάρη Παναγιούδας εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα, 130τ.μ., ανεξάρτητη, με 3 Υ/Δ, βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένο ημιυπόγειο 70τ.μ., αυλή, σε ιδανική τοποθεσία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτητες γκαρσονιέρες/δυάρια/τριάρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτικό οικόπεδο, με πανοραμική θέα, 6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπερείς, άνετες οικίες, με ξεχωριστές εισόδους και τζάκι, από 36 έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μονοκατοικία 3 δωματίων στις καφετέριες (Kιόσκι), με αυλή. Tιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται τριάρι 80τ.μ., δ´ ορόφου στην Kαλλιθέα - πάνω από το γήπεδο - σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διαμέρισμα τριετίας, 80 τ.μ., πάνω ορόφου, πλησίον πλατείας Aλυσίδας. Tιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται ολοκαίνουργιο νεόκτιστο διαμέρισμα 102τ.μ., 3 υπνοδωματίων, άριστης κατασκευής, βοηθητικό WC, στην περιοχή της Bαρειάς. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλησίον Γηπέδου οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ´ ορόφου, με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μεζονέτα στον Aφάλωνα 90τ.μ. και 500τ.μ. αυλή, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής και πίσω από την ομώνυμη εκκλησία διώροφο κτήριο με τέσσερις γκαρσονιέρες, επιπλωμένες και νοικιασμένες. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στη Χρυσομαλλούσα και στον 4ο όροφο τριάρι 74τ.μ., με θέα και σε άριστη κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251


15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέτες στην Παναγιούδα, από 108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή. Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετικές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Σουράδα διαμέρισμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. αποθήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερική σκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωματίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται διατηρητέα μονοκατοικία, 120τ.μ. περίπου, σε άριστη κατάσταση εξωτερικά (επισκευές μόνο εσωτερικά). Με αυλή, έξτρα αποθήκη και υπόγειο, σε τιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται στη Βερναρδάκη διατηρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στο σύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2 εισόδων, ιδανική για μετατροπή σε επαγγελματικές στέγες, γραφεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 60τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται διαμέρισμα-γκαρσονιέρα 40τ.μ., α´ όροφος, με θέα και 45τ.μ. ισόγειο προνομιούχο, στη Βίγλα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 100τ.μ., σε διπλοκατοικία με αποθήκη 30τ.μ. και γκαράζ, στη Σκάλα Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα παραδοσιακή κατοικία, 650τ.μ., με βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται καινούργια, προνομιούχα, πολυτελής διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., με θέα και μικρή αυλή 50τ.μ., περιοχή Αγίου Ευδόκιμου, Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μονοκατοικία στην Kυπαρισσίων, μερικώς ανακαινισμένη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυλή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο διαμέρισμα 110τ.μ., α´ ορόφου, σε διπλοκατοικία στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται δυάρι στις εργατικές πολυκατοικίες Χρυσομαλλούσας, 47τ.μ.. Τιμή 35.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986985627.

Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., α´ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και χώρο στάθμευσης, πλησίον Ναυτικού Ομίλου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διατηρητέα διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ. (συν 50τ.μ. υπόγειο), με αυλή, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ισόγειο 60τ.μ., πάνω όροφος 60τ.μ., υπόγειο 50τ.μ., αυλή 40τ.μ.. Χρήζει ανακαίνισης. Πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 477850, www.realpro.gr

Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδοτες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, 30, 50, 70, 80 και 100τ.μ., σε διαμερίσματα & μεζονέτες από 2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-807567 & 210 6395044, 22510 31747.

Πωλείται στο Βουναράκι (Ιωάννη Καλυβίτη) νεόδμητο δυάρι 47τ.μ., α´ ορόφου, διώροφης οικοδομής, με θέα στη θάλασσα. Σαλόνι, ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, εσωτερική αποθήκη, βεράντα με θέα, αυτόνομη θέρμανση. Διαθέσιμο από το Ιούνιο 2010. Τιμή 105.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938 477850, www.realpro.gr Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 70τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, στην περιοχή Χάλικα, με μεγάλες βεράντες και πανοραμική θέα. Έτος κατασκευής 2007. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ´ όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμπερές, με θέα, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και αυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www. leonisrealestate. com Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 50τ.μ., με αυλή, στη Σουράδα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται ανακαινισμένο διαμέρισμα 75τ.μ., ε´ ορόφου επί της Βοστάνη. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ. ημιισόγειο και 400 τ.μ. αυλή, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, πλησίον εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, κατάλληλο τόσο για κατοικία όσο και για επαγγελματική στέγη. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται καινούργιο τριάρι στην περιοχή Ακλειδιού, με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ανεξάρτητη αποθήκη. Τιμή 180.000 ευρώ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα 170τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230τ.μ.. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945 -935806. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία με αυλή, στη Βρίσα, 2χλμ. από τα Βατερά. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ. έκαστον. Βρισκόμενη σε οικόπεδο 250τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης, σε άριστη κατάσταση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με 2 μπάνια, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση μεγάλες βεράντες. Τιμή 230.000 ευρώ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται καινούργια γκαρσονιέρα 42τ.μ., χαμηλά στο Λαζαρέτο. Ξεχωριστή κουζίνα, ενιαίος χώρος σαλόνιτραπεζαρία, Υ/Δ με ξύλινο πάσο - βιβλιοθήκη, αυτόνομη θέρμανση, σε τριπλοκατοικία. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

Πωλείται συγκρότημα 11 δωματίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικόπεδο 500τ.μ., πέτρινης κατασκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο πολυτελές, καινούργιο οροφοδιαμέρισμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία, με απεριόριστη θέα και αυλή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάρι στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε διώροφη οικοδομή. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ. στην Ακαδημία. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 140 τ.μ., β´ όροφος, στην Καλλιθέα, με μεγάλες βεράντες, σαλονοτραπεζαρία, χωλ, κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια και μπάνιο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ. στο Βουναράκι, σε άριστη κατάσταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο 240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120 τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλούνται διαμερίσματα και μεζονέτες πολυτελούς κατασκευής, σε Βαρειά, Ακρωτήρι και Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661. Πωλείται οικία 75 τ.μ., σε οικόπεδο 136 τ.μ., χτίζει 163 τ.μ. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται ολοκαίνουργιο τριάρι 82 τ.μ., στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661, www.lesvos-realestate.com Πωλείται οικία στα Πάμφιλα 100 τ.μ. και μία γκαρσονιέρα καινούργια. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα, 43τ.μ., σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 103 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, όλο ανακατασκευασμένο. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται διαμέρισμα τριάρι 85τ.μ., στην περιοχή Ολυμπιακής. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλούνται 2 τριάρια, 65 τ.μ. το καθένα, 40 τ.μ. βεράντα. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται σπίτι με οικόπεδο στον Άγιο Ευδόκιμο, με συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται παραδοσιακή μονοκατοικία 180τ.μ., στο κέντρο της αγοράς, βρισκόμενη σε οικόπεδο 280τ.μ.. Κατάλληλη για εμπορική εκμετάλλευση (ενοικιαζόμενα δωμάτια-γκαρσονιέρες). ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www. leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονος στο Βουναράκι (διπλοκατοικία υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528.

Πωλείται προνομιούχος κατοικία, 140τ.μ., δύο επιπέδων, στη Νεάπολη, με ηλιακό, τζάκι, μεγάλες βεράντες, 200τ.μ. αυλή, στο ημιισόγειο υπάρχει τριάρι διαμέρισμα 60τ.μ., με αυτονομία, 100μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσσια μεζονέτα 125τ.μ., στην Παναγιούδα, με διαμορφωμένο υπόγειο 70τ.μ. και οικόπεδο 300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται νεόδμητη πολυτελής, παραθαλάσσια μεζονέτα, 125 τ.μ., στην Παναγιούδα και υπόγειο 70 τ.μ. και 3 υπνοδωμάτια. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com Πωλούνται 3 καινούργιες γκαρσονιέρες από 28 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες από 38 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται 2 γκαρσονιέρες από 34,5 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται μονοκατοικία 90 τ.μ. στην Καλλιθέα, βρισκόμενη σε οικόπεδο 150 τ.μ., με σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, αποθήκη, μπάνιο και υπόγειο διαμορφωμένο σε μικρή γκαρσονιέρα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται οικία 350 τ.μ. παλαιή, διατηρητέα, στο κέντρο της πόλης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται προνομιούχα μονοκατοικία 95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2 στρέμ. οικόπεδο και πανοραμική θεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 108 τ.μ. στον Πλάτανο, σε άριστη κατάσταση, με μεγάλη βεράντα και αυλή, απεριόριστη θέα, καλοριφέρ και διπλά τζάμια. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661. Πωλείται διαμέρισμα 122 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, με 3 υπνοδωμάτια, WC, τζάκι, αποθήκη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 120 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, WC, αποθήκη, 3 υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται διαμέρισμα διαμπερές, 85 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται κατοικία 100 τ.μ., με αυλή 500 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 120 τ.μ., με απεριόριστη θέα στον Κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικία στην Παναγιούδα, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται διαμέρισμα στην Αγία Φωτεινή, 100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 150 τ.μ. το καθένα. Περιοχή Μακρύ Γιαλού. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 90 τ.μ., στην περιοχή του Συνοικισμού, με θέα, 4 δωμάτια, καλοριφέρ, 2 υπνοδωμάτια. Υπολείπονται 80τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528. Πωλείται αρχοντικό 200 τ.μ., υπόγεια και βοηθητικοί χώροί 100 τ.μ., σε άριστη κατάσταση. Έτος κατασκευής 1890. Βρίσκεται σε οικόπεδο 600 τ.μ. με ψηφιδωτές αυλές, το δε κτήριο σε καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται αρχοντικό 120 τ.μ., μεγάλης προβολής, στα Πάμφιλα, επί οικοπέδου εκτάσεως 300 τ.μ., με παραδοσιακό φούρνο, 4 κύριων δωματίων και μεγάλη αποθήκη. ΛEΩNHΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται ημιισόγειο πολυτελές διαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, στο κέντρο της Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα 90τ.μ., με άδεια λειτουργίας cafe πιτσαρία - snack-bar και διαμέρισμα στον όροφο, με 2 Υ/Δ και βοηθητικούς χώρους, στον κεντρικό δρόμο των Παμφίλων, λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Πληρ. τηλ. 22510 32000, 6996-932000. Πωλείται κατάστημα 45τ.μ. στην περιοχή της Λαγκάδας, ευρισκόμενο επί οικόπεδου εμβαδού 75τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6945-935806. Πωλείται κτήριο στην αγορά επί της Πιττακού, που έχει χρήση εμπορικού καταστήματος με εμβαδόν: ισόγειο 50τ.μ., όροφος 50τ.μ., υπόγειο 50τ.μ.. Τιμή συζητήσιμη. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται ανεξάρτητο κατάστημα 20τ.μ. ισόγειο, με 20τ.μ. πατάρι, πλησίον Ερμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www. inter-lesvos.gr Πωλείται βιοτεχνικό κτήριο στην περιοχή Παγανή Μυτιλήνης: α) εμβαδού 184τ.μ. (άμεσα διαθέσιμο), β) εμβαδού 225τ.μ. (διαθέσιμο σε 2 μήνες), γ) εμβαδού 350 (διαθέσιμο). ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 150 τ.μ., με αυλή, αποτελούμενη από 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, στην περιοχή γηπέδου Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661.

Πωλείται προνομιούχο κεντρικό κατάστημα με 76τ.μ. ισόγειο και 66τ.μ. όροφο, στην Ερμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται προνομιούχα οροφοδιαμερίσματα 70 τ.μ., υπό κατασκευή, κατάλληλα και για επαγγελματική στέγη, πλησίον Καβέτσου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα στην Παγανή Μυτιλήνης. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806.

Πωλείται προνομιούχα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινισμένη, με απεριόριστη θέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μονοκατοικία στην Αγία Μαρίνα, 90 τ.μ., με μεγάλη αυλή και πανοραμική θέα. Αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, καλοριφέρ και κλιματιστικό. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλούνται πάνω στη θάλασσα, στην Παναγιούδα, υπό κατασκευήν πολυτελείς μεζονέτες, με μεγάλη αυλή, μελέτη και επίβλεψη αρχιτέκτονα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται καινούργιο προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές, 85 τ.μ., σε διώροφο κτίσμα, με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό, στο κέντρο της Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528. Πωλούνται διαμερίσματα α’ ορόφου, 47 τ.μ., με γκαράζ 25 τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό θερμοσίφωνα, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 42528. Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται γκαράζ 50τ.μ., στην περιοχή Χρυσομαλλούσας, τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., με μεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσομαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται αποθήκη υπόγεια στα Πυργέλλια. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται γραφείο-διαμέρισμα 120τ.μ., ι´ όροφος, προνομιούχα, μισθωμένα, πλησίον Μητροπόλεως. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται πολύ μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται γκαράζ-αποθήκη, εμβαδού 49τ.μ., στην περιοχή Μαύρα Σίδερα. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται αποθήκη-συνεργείο, καινούργια, 135τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην περιοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περιλαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πατάρι και α´ όροφο. Συνολικά 169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 20625. Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύνολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932 315919, www. leonisrealestate.com Πωλούνται καταστήματα από 280 τ.μ. έως 335 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται ένα κατάστημα, 140 τ.μ. στον Ποταμό. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλούνται καταστήματα 125 τ.μ., στο δρόμο για τη χωματερή. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλούνται αποθήκες στη Χρυσομαλλούσα, από 45 τ.μ. μέχρι 90 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294.


16

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ενοικιάζεται στην Παγανή επαγγελματικός χώρος 1.200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται αποθήκη στην Παγανή, τιμή 100 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται ισόγειος επαγγελματικός χώρος 177τ.μ., σε πολύ καλή κατάσταση, στη Μυρογιάννη 1 - Μακρύς Γιαλός (έναντι πρώην café «Άρναμος»). Διαθέτει WC και παροχή νερού. Πληρ. τηλ. 6973-225895. Ενοικιάζονται α) ισόγειο κατάστημα 28,54τ.μ. και β) ο υπερκείμενος όροφος 26,65τ.μ., κατάλληλος για γραφείο, στην αγορά της Πέτρας. Πληρ. τηλ. 210 6544986 & 6973-745892. Ενοικιάζεται άμεσα κατάστημα, περίπου 50τ.μ., στην οδό Κουντουριώτη 63 & Τενέδου, κατάλληλο για καφετέρια ή άλλου είδους παρεμφερή επιχείρηση. Πληρ. τηλ. 6944-618818.

Ενοικιάζεται καινούργιο κεντρικό προνομιούχο κατάστημα στη Μυτιλήνη, Αιγαίου 5 - πάροδος Ερμού, 50τ.μ. ανά όροφο (τριώροφο), εξοπλισμένο με ανελκυστήρα, κεντρική θέρμανση - ψύξη ανεξάρτητη ανά όροφο, ηλιακό θερμοσίφωνα, τριφασικό ρεύμα, 2 WC. Ο 3ος όροφος είναι εξοπλισμένος και ως γκαρσονιέρα. Πληρ. τηλ. 22510 22762 & 32137, 6945-795779.

Ενοικιάζεται κατάστημα 30τ.μ. επί της Καβέτσου, ιδανικό για κάθε χρήση. Σε λογική τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται κατάστημα (βιοτεχνικό κτήριο) 100τ.μ. με 40τ.μ. πατάρι στο Γαϊδαρανήφορο, ιδανικό για συνεργείο, βαφείο και εμπόριο αλουμινίων κ.τ.λ. Τιμή πολύ χαμηλή - μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αποθήκη. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται γραφείο 42τ.μ. 2ου ορόφου, στην Ικτίνου, πρόσοψης επί της Βουρνάζων. Σε χαμηλή τιμή, ιδανικό για κάθε χρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 150τ.μ., ισόγειο, στο Εμπορικό Κέντρο Αγίας Ειρήνης (πρώην «Αιολικά Νέα»). Πληρ. τηλ. 6948-603313. Ενοικιάζεται κατάστημα 143τ.μ. στον Καρά Τεπέ, για βιοτεχνική χρήση. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Ενοικιάζεται καινούργια κεντρικά προνομιούχα καταστήματα 450τ.μ. (3Χ150) στο 3ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης - Θερμής (ενοικιάζονται και μεμονωμένα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστημα 160τ.μ. στο 5ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 237τ.μ. στο κέντρο της πόλης. Κατάλληλο για γραφεία - φροντιστήρια. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Ενοικιάζεται στο κέντρο της πόλης ένας χώρος 130τ.μ., στον δ´ όροφο, κατάλληλο για ιατρείο. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται αποθήκη σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα, κεντρικό, 75 τ.μ., με 30 τ.μ. πατάρι, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 360 τ.μ. και 500 τ.μ. προαύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Ενοικιάζεται γραφείο γ’ ορόφου, 50 τ.μ., με πρόσοψη, στο πάρκο, Ικτίνου 2. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κατάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ. ημιυπόγειο, πλησίον Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 60 τ.μ., στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, δίπλα στην παραλία, με πάρκινγκ, κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974142661. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 110 τ.μ., πίσω από την κεντρική αγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενοικιάζεται κατάστημα 56τ.μ., στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και Πύρρας. Πληρ. τηλ. 22510 32361, κ. Αντώνης Χωριατέλλης. Ενοικιάζεται προνομιούχο κεντρικό κατάστημα 120τ.μ., με 60τ.μ. πατάρι, στην περιοχή της μαρίνας. Πληρ. τηλ. 22510 44245&22510 42528, www.inter-lesvos. gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πωλείται επιχείρηση βίντεο-κλαμπ, σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται ποσοστό (50%) επιχείρησης στεγνοκαθαριστηρίου γνωστής αλυσίδας, στην περιοχή της Μυτιλήνης, λόγω αναχώρησης. Αποκλειστικότητα περιοχής, μεγάλο πελατολόγιο, δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Ευκαιρία! Πληρ. τηλ. 6974-506658, 10:00 - 23:00, Γιώργος.

Πωλείται επιχείρηση οπωροπωλείου, σε κεντρικό σημείο της αγοράς, στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22510 29131, 6946-381108. Πωλείται επιχείρηση στην πλατεία Σκάλα Καλλονής λειτουργεί ως καφέμπαρ χειμώνα - καλοκαίρι. Πληρ. τηλ. 6989-847286.

Πωλείται μπετονιέρα και αναβατόριο Ρομπόκα βαρέως τύπου, με μηχανές Diesel - Μαλκότσι, 12 & 15 ΗΡ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 6936-897033.

Πωλούνται 2 κλιματιστικές επαγγελματικές μονάδες, 50άρες, σε άριστη κατάσταση. Τιμή 900 ευρώ εκάστη. Πληρ. τηλ. 6945-544290. Πωλείται φούρνος πίτσας conveyor (με ιμάντα μεταφοράς) Middleby Marshall p.s540e, ελαφρώς μεταχειρισμένος, σε άριστη κατάσταση. Στη μισή τιμή ενός καινούργιου. Πληρ. τηλ. 22510 41712, 6972-512736, κ. Νίκος Στεργιανός. Από το ξενοδοχείο «Λασία» στη Μυτιλήνη, λόγω γενικής ανακαίνισης, πωλείται η επίπλωση των δωματίων (πλήρες σετ, κρεβάτι - στρώμα, κομοδίνα, τουαλέτα, TV), σε πολύ καλή κατάσταση, τιμές ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 61642, 6970-804931. Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσίμων για πρατήριο, χωρητικότητας 2.350 λίτρων, τύπος Mazda T2500, με αντλία, μετρητή και 120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μηχανολογικός έλεγχος. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948601773. Πωλείται πάγκος-ψυγείο σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5μ. μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Ενοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμμάτων επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας, στο ύψος του Καρα-Τεπέ. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Πωλείται στην Παγανή οικόπεδο 6στρεμ., με βιοτεχνικό κτήριο 550τ.μ και με μεγάλο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται επιχείρηση εστίασης στην περιοχή του Μολύβου. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073.

Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο, στην περιοχή Φάρος, 13στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται γνωστή αλυσίδα εστίασης-πιτσαρία, επικερδής, σε κεντρικό σημείο της πόλης, λόγω ασθενείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6909-708568.

Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200τ.μ. με 12μ. πρόσοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο, 400τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται κατάστημα 50τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, μισθωμένο με ενοίκιο 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986985627.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Νέων Κυδωνιών 850τ.μ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης, τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται κατάστημα 50τ.μ., στην περιοχή Λαδάδικα. Σε άριστη κατάσταση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923-15919, www. leonisrealestate.com

Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4στρεμ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται επιχείρηση fast food (καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέπα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως. Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6980-785927. Πωλείται επιχείρηση βίντεο-κλαμπ, σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται γωνιακό μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος, 26τ.μ., με 3μ. πρόσοψης, στο κέντρο της αγοράς, στην περιοχή Παπάδου Γέρας, τιμή 14.000 ευρώ, διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974472262, www.realhouses.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται εξοπλισμός εκτύπωσης T-shirt, εκτυπωτής lazer OKI, κοπτικό Rolland, πρέσα και πολύ υλικό, 2.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6974-438539.

Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20στρεμ., επανω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο 3,6 στρεμ., με δυνατότητα οικοδόμησης 210τ.μ., στον Παλαιόκηπο Γέρας (πλησίον Δημοτικού Σχολείου). Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6937-247100.

Πωλείται στα Βατερά προνομιακό παραθαλάσσιο οικόπεδο 2,5 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 3 πολυτελείς πέτρινες μεζονέτες. Σύνολο δόμησης 400τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται εξαιρετικό γωνιακό οικόπεδο στην Παναγιούδα εντός οικισμού, με μεγάλο συντελεστή δόμησης. Xτίζει περίπου 290τ.μ. με έξτρα υπόγεια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται μοναδικό οικόπεδο στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης 4.650τ.μ., με θέα από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188.

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στην Παγανή, 4 στρεμμάτων, με έτοιμες εκσκαφές και διαμορφώσεις, πλησίον κεντρικής οδού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Πωλείται οικόπεδο στα Πηγαδάκια Λέσβου 475τ.μ. πάνω στη θάλασσα, με παλαιό κτίσμα 50τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 40188. Πωλείται οικόπεδο 5,5 στρεμ., με 130 ρίζες ελιές, στην περιοχή Κώμη, θέση Τάψα. Πληρ. τηλ. 6972442460. Πωλείται οικόπεδο 136τ.μ., με την άδεια οικοδομής 160τ.μ., στην περιοχή Λουτρόπολης Θερμής. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 300τ.μ., εντός οικισμού, στην περιοχή Βουναράκι, με απεριόριστη θέα, κατάλληλο για επένδυση. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο στο Μπαλτζίκι, περιοχή Κάλαμος. 4στρέμ., χτίζει 200τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 1στρέμ., εντός οικισμού, χτίζει 400τ.μ., στη Θερμή. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλούνται 2 οικόπεδα 4στρεμ., πάνω σε δημοτικό δρόμο. Απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο 400τ.μ., εντός οικισμού, στην περιοχή Καγιάνι. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943-472073. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Κουκμό Μυτιλήνης, εμβ. 4 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 200τ.μ. οικία και πανοραμική θέα. Τιμή 185.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο 6,5στρεμ., στην Κράτηγο. Έχει δίπλα νερό και ρεύμα, χτίζει 200τ.μ. συν 200τ.μ. ημιυπόγεια, με θέα, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr Πωλείται οικόπεδο στην Αγία Μαρίνα, εντός οικισμού. Άρτιο και οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 6978-283070. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Πηγαδάκια, 440τ.μ., με δυνατότητα οικοδόμησης 200 τ.μ. οικίας, με πρόσωπο σε δρόμο, δίπλα από τη θάλασσα, επίπεδο και με θέα. Τιμή 55.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται στην περιοχή Αγ. Μαρίνας, πάνω από το αεροδρόμιο, οικόπεδο 3 στρεμ., άρτιο & οικοδομήσιμο, επίπεδο και με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 και 6974 142661,www.lesvos-realestate.com

Πωλείται οικόπεδο 4.200τ.μ. στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής, γεώτρηση, ρεύμα και παροχή νερού δήμου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη θέση Λακέρδα - Χριστός, 200μ. περίπου από τη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου, πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη». Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενοδοχείο δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4 στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου, 100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ -ΔΕΥΑΜ - ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στην περιοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο στο Πυργί 3.500τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με αρκετή θέα στον κόλπο της Γέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο στη θέση Λακέρδας Μυτιλήνης, 7 στρεμάτων, χτίζει 260 τ.μ.. Τιμή 170.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6986-985627. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Καμάρες, 135τ.μ., με θέα στη θάλασσα και στην πόλη. Πληρ. τηλ. 6986985627. Πωλείται οικόπεδο 4.500τ.μ., στην Κράτηγο, κοντά στη θάλασσα, με θέα και άδεια οικοδομής. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 15919, www.leonisrealestate.com Πωλείται επίπεδο οικόπεδο 4.700τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού, με πανοραμική θέα τη Μυτιλήνη. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www.leonis realestate.com Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμμάτων, στην Παγανή (επί του κεντρικού δρόμου). Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6923 - 15919, www. leonisrealestate.com Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτίζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών, 1.320 τ.μ., ακριβώς πάνω στο δρόμο. Πληρ. τηλ. 22510 46404 & 22513 53117 (ώρες γραφείου), κ. Κούρογλου Στέλιος.

Πωλείται οικόπεδο 5στρεμ. στη Νεάπολη, πάνω από το «Ολύμπικο». ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφαπτόμενο σε δύο δρόμους, με απεριόριστη πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή για το οικόπεδο με την άδεια οικοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932622045 - 22510 46450, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται στο Μπαλτζίκι (Νέες Κυδωνιές) οικόπεδο 1.850τ.μ., με απεριόριστη θέα. Βρίσκεται 100μ. από τη θάλασσα, χτίζει 400τ.μ., διαθέτει πηγάδι. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται μοναδικό οικόπεδο 450τ.μ. περίπου, στην περιοχή Γηπέδου, με εξαιρετική προοπτική εκμετάλλευσης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Καλλιθέας Μυτιλήνης, με δυνατότητα οικοδόμησης 225τ.μ. οικίας συν πυλωτή, σε καταπληκτικό σημείο, κοντά στα σχολεία. Τιμή 185.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045 - 22510 46450, www.lesvos-realestate.g

Πωλείται οικόπεδο 75τ.μ. στην περιοχή του Δικαστηρίου. Χτίζει 75τ.μ. και επιπλέον αποθήκη-υπόγειο. Ιδανικό για επένδυση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 6στρεμ., εντός σχεδίου, στη Θερμή, επίπεδο, περιφραγμένο, με νερό και ρεύμα και 1 κτίσμα 90τ.μ., με θέα. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4στρεμ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο 2στρεμ. στα Πάμφιλα, εντός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο, με εκπληκτική θέα. Πληρ. τηλ. 22520 31711 και 6974 142661, www.lesvos-realestate. com Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20στρεμ., επάνω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στην Παγανή οικόπεδο 6 στρεμ., με βιοτεχνικό κτήριο 550τ.μ. και με μεγάλο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο, στην περιοχή Φάρος, 13στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200τ.μ., με 12 μέτρα πρόσοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο, 400τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Νέων Κυδωνιών, 850τ.μ., με 200τ.μ. συντελεστή δόμησης, τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 400 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Μάλαθρα Παρακοίλων Λέσβου. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται οικόπεδο στη θέση Βουναράκι Μυτιλήνης. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945935806. Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εντός οικισμού στην Αγία Μαρίνα, στην άκρη του χωριού, με πολύ ελαφρά κλίση, θέα στη θάλασσα. Οικοδομεί 400τ.μ. συν υπόγεια. Κατάλληλο για ανέγερση δύο έως τεσσάρων ανεξάρτητων κατοικιών. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181, 6945-935806. Πωλείται οικόπεδο 420τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην περιοχή της Σουράδας. Οικοδομούνται 200τ.μ.. Βρίσκεται 80μ. από τη θάλασσα. Έχει πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisrealestate. com Πωλείται οικόπεδο 410τ.μ., στην περιοχή Ακλειδιού. Οικοδομούνται 205τ.μ., με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com

Πωλείται αγροτεμάχιο 4στρεμ. άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Αγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά (πλησίον Τούμπας Βουρνάζου). Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972-228721, 6945482614.

Πωλούνται 2 επίπεδα οικόπεδα, 4 στρεμ. το καθένα, στο Ακρωτήρι. Οικοδομούνται 160τ.μ. + 80τ.μ. υπόγειο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www. leonisrealestate.com Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400τ.μ.. Κτηματεμπορική. Πληρ. τηλ. 22510 45181.


17

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Ενοικιάζεται επιπλωμένη μονοκατοικία στη Λαγκάδα. Κουζίνα, σαλόνιτραπεζαρία, 1 Υ/Δ, μπάνιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Σούπερ Προσφορά. Πωλείται παραθαλάσσια μονοκατοικία 65τ.μ. στην Πεδή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www.lesvosestate.gr Πωλούνται μεζονέτες 83τ.μ., με πανοραμική θέα, στα Παράκοιλα. Τιμή 135.000. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 93τ.μ., με πανοραμική θέα, στα Παράκοιλα (επιπλέον δόμηση 93τ.μ.). Τιμή 150.000. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr

Super Προσφορά λόγω αναχώρησης! Πωλείται μονοκατοικία 57τ.μ. στην Επάνω Σκάλα, με καλό ενοίκιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλούνται διαμερίσματα 45τ.μ. και 70τ.μ. στον Άνω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate. gr Πωλείται κτήριο αποτελούμενο από 3 γκαρσονιέρες και 1 δυάρι, στη Λαγκάδα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 90τ.μ., στον Πλάτανο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr

Ενοικιάζονται 2 καταστήματα 45τ.μ. και 35τ.μ., στη Σκάλα Ερεσού. Δυνατότητα ενοικίασης μαζί ή χωριστά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 65τ.μ., στο Συνοικισμό. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr

Πωλείται παλιό σπίτι σε τιμή ευκαιρίας στα Μιστεγνά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 2251041770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr

Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ., στον Άγ. Γεώργιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 140 τ.μ., επί της κεντρικής οδού στη Λουτρόπολη Θερμής, με άδεια οικοδομής που χτίζει 2 μεζονέτες, 80 τ.μ. εκάστη. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919.

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 160τ.μ. στο κέντρο της Παναγιούδας, χτίζει 205τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 4στρεμ. με υπέροχη θέα στη θάλασσα, πάνω στο δημοτικό δρόμο Κομκό - Καγιάνι. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ελαφρώς ανισόπεδο με εύκολη πρόσβαση, για χωματουργικά μηχανήματα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 10.000τ.μ., στην Πέτρα Λέσβου. Ιδανικό για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., στις Καμάρες. Πληρ. τηλ. 6977 -241294. Πωλείται οικόπεδο παραθαλάσσιο 225 στρεμ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977 -241294. Πωλείται οικόπεδο 1.000 τ.μ. στην περιοχή Αγ. Μαρίνας. Επίπεδο με πανοραμική θέα. Οικοδομούνται 500 τ.μ.. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919. Πωλείται οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα 1.200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 31711 & 6974-142661.

Πωλείται οικόπεδο στην Αρίσβη, 265 τ.μ., εντός οικισμού, με άδεια οικοδομής. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο στη Βαρειά, εντός οικισμού, 1 στρέμμα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στις Καμάρες, με θέα. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται οικόπεδο 10,5 στρεμ. στον Κάτω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 6977241294. Πωλείται οικόπεδο 290 τ.μ., στην περιοχή του Δικαστηρίου. Πληρ. τηλ. 6977-241294. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου - Πλωμαρίου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 27.000 τ.μ. στη θέση “Φάρος” – Εφταλού Μήθυμνας, με μεγάλη πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο και στην παραλία. Κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα και εξοχική κατοικία. Έχει καθοριστεί αιγιαλός και παραλία. Έχει πιστοποιητικά μη δασικού χαρακτηρισμού και έχει ελεγχθεί από αρχαιολογική υπηρεσία. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919. Πωλείται οικόπεδο κατάλληλο για κατοικία, επαγγελματική χρήση (τουριστικά καταλύματα) ή εμπορική εκμετάλλευση, εκμετάλλευση για γκαρσονιέρες. Υπάρχει μελέτη στην περιοχή της Κουλμπάρας. Συντελεστής 250 τ.μ. + υπόγεια. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., με 2 Υ/Δ, σε καλή τιμή, στην Καλλονή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

Πωλείται παλαιό κτίσμα με οικόπεδο κατάλληλο για 2 δυάρια + 6 γκαρσονιέρες, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται στην Άναξο παραθαλάσσιο διαμέρισμα, στον α’ όροφο, με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559. Πωλείται διώροφη οικία στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, 90 τ.μ. και γκαράζ, με θέα στο Πλωμάρι και τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559. Πωλείται παραθαλάσσια μονοκατοικία στο Ταβάρι, με πιλοτή, 2 υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559.

Πωλείται προνομιούχο, μοναδικό οικόπεδο, επί της παραλίας της Πέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500 τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528.

Πωλείται οικόπεδο στη Mόρια. Χτίζονται 320 τ.μ., με θέα στον κόλπο της Παναγιούδας. Ευκαιρία. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932315919.

Πωλείται οικόπεδο 6.500 τ.μ., στο Χάλικα (κοντά στην πόλη), με πανοραμική θέα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919. Πωλείται στη Σκάλα Καλλονής προνομιακό οικόπεδο 880 τ.μ., 30 μ. από την παραλία. Χτίζει 400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ. για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρ. στη Σκάλα Συκαμινέας, με πανοραμική θέα προς το χωριό και τη θάλασσα, κατάλληλο για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για παραθεριστικές κατοικίες. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919, www.leonisrealestate.com

ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Δίδεται οικόπεδο 1 στρ. εντός οικισμού, στα Αλυφαντά για αντιπαροχή. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Α Γ Ο Ρ Α Σπουδές στη Βρετανία. Απευθείας εισαγωγή-εγγραφές, αιτήσεις στα καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια (χωρίς δίδακτρα)! Lower, Proficiency, IELTS. Πληρ. τηλ. 22510 45544, 6947-242954, www.anglia.gr/, www.studiesinuk.net

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητείται κοπέλα για ημιαπασχόληση σε μίνι μάρκετ, με εμπειρία στο χώρο και ειδικά στο τμήμα φρούτων. Πληρ. τηλ. 22510 43081 (πρωινές ώρες).

Ζητείται κοπέλα για εργασία σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Πληρ. τηλ. 6947-323060 & 22510 23914. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Anglia Foundation ζητά γραμματέα και καθηγήτριες αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών, τούρκικων, ρουμανικής και βουλγαρικής γλώσσας. Αποστολή Βιογραφικών Σίμου Χουτζαίου 11. Πληρ. τηλ. 22510 45544 και 6947-242954.

Από κομμωτήριο ζητείται προσωπικό. Πληρ. τηλ. 22510 43175.

Το εστιατόριο «Φίλεμα» στο αεροδρόμιο ζητά επαγγελματία σερβιτόρο για την καλοκαιρινή σαιζόν. Πληρ. τηλ. 22510 41278, 6973809282.

Ζητείται οδηγός, με δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο & μηχανάκι, από εταιρεία κούριερ. Πληρ. τηλ. 22510 45794, 22510 37731.

Ζητούνται α) από επιπλοποιείο τεχνίτης για τοποθετήσεις ντουλάπας, κουζίνας, πόρτας. Πληρ. τηλ. 6937086330.

Το Φιλολογικό Εργαστήρι ζητά φιλολόγους και καθηγητές Βιολογίας για συνεργασία. Ασκληπιού 25, Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 42798, 6945-722223. Από το «Φούρνο με τα ξύλα» ζητείται έμπειρος αρτεργάτης. Πληρ. τηλ. 22510 20011.

Η ASPIS Real Estate - Κτηματομεσιτικές Συναλλαγές ζητά συνεργάτες ως συμβούλους ακίνητης περιουσίας για το νέο κατάστημα στη Μυτιλήνη. Αποστολή βιογραφικών: με κωδικό θέσης ΣΑΠ στο e-mail: mitilini@aspis-realestate.gr και στο φαξ 22510 46946. Πληρ. τηλ. 22510 22220, 210 6106560.

Πωλείται σπίτι στη Μόρια 150 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770 και 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται τριώροφη οικία στα Μιστεγνά, 150 τ.μ. σε έκταση 250 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας! Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ., α’ ορόφου, στη Λαγκάδα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ., στον α’ όροφο, στη Λαγκάδα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr

Πωλείται επιχείρηση-εστιατόριο στο Μόλυβο, σε κεντρικό σημείο, με πλήρη εξοπλισμό. Πληρ. τηλ. 22530 52170, 22510 41770 & 6947 021559, www.lesvosestate. gr Πωλείται οικόπεδο στα Τσόνια 281 τ.μ., εντός οικισμού, 200 μ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770 και 6947 021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται οικόπεδο στα Τσόνια 865 τ.μ., εντός οικισμού, με δυνατότητα δόμησης 400 τ.μ., 200 μέτρα από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr

Πωλείται κτήριο στην αγορά της Μυτιλήνης. Δεχόμαστε σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559.

Πωλείται οικόπεδο 1.800 τ.μ., επί επαρχιακού δρόμου, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www.lesvosestate. gr

Πωλείται κτήριο κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, περίπου 600 τ.μ., με πάρκινγκ. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947021559, 22530 52170 και 22510 41770, www.lesvosestate.gr

Πωλείται οικόπεδο στη Νυφίδα, 100 μ. από τη θάλασσα, μέσα στον οικισμό, περίπου 1 στρεμ., χτίζει 400 τ.μ.. Ενδιαφέρον και για 2 άτομα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559.

Πωλείται οικία 152 τ.μ. στο Σκόπελο. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ Πωλείται περιβόλι στην Ευρειακή Γέρας, 1.300τ.μ., εντός οικισμού, περιφραγμένο, με μικρό σπιτάκι και πολλά δέντρα (οπωροφόρα και ελιές). Πληρ. τηλ. 6979-816698.

Πωλείται Toyota Dyna 250, 3.500 κυβικά, diesel, 6,2 τόνοι μικτού βάρους. Ανατροπή με ψαλίδι, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6936897033.

Πωλείται παραλιακό κτήμα 60στρεμ. στο Μανταμάδο, με δυνατότητα τμηματικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974 - 472262, www. realhouses.gr

Πωλείται Daihatsu Terios, μοντέλο 2003, full extra, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6936-897033.

Πωλούνται διάφορα ελιοκτήματα 40στρεμ., 8στρεμ., 7στρεμ., 2στρεμ, 18στρεμ, 1,5στρέμ., περιοχή Γέρας. Ιδιωτικοί δρόμοι και περίφραξη στο κάθε κτήμα. Επίσης, κτήμα περίπου 100 στρεμ., στην περιοχή Σκοπέλου Γέρας. Αποτελείται από 2 παράλληλα κτήματα με ιδιωτικό δρόμο 1χλμ., καθένα έχει 2 κτίσματα μέσα με απεριόριστη θέα το Αιγαίο, με περίπου 2.500 ελιές, 250μ. από τον κεντρικό δρόμο. Καθώς και 4 μικρά αγροτεμάχια, περιοχή Μεσαγρού, θέση Σορόκος, με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και στη Τουρκία. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www. realhouses.gr

Πωλείται κτήμα στη Mόρια 10 στρεμ., 50μ. από το δρόμο, με 250 ελαιόδενδρα, απόδοση 15 μοδιών. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919.

Πωλείται Renault Megane cabrio, 1.600cc, full extra, πανοραμική οροφή, δερμάτινο σαλόνι, 17άρες ζάντες, τηλεόραση, μοντέλο 2006, 43.000χλμ.. Σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6986-598388. Πωλείται μηχανή Υamaha Fazer 1.000 cc, έκδοση FZ1S, μοντέλο 2007, 15.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση, φυλασσόμενη σε κλειστό γκαράζ, έξτρα πλαϊνές βαλίτσες Υamaha μανιτάρια Υamaha bagster, εργοστασιακός συναγερμός Abus, όλα τα service σε αντιπροσωπεία, τιμή 9.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973403114, 22510 45046, Νίκος.

Πωλείται οικόπεδο στη θέση “Σκυδιά” Μανταμάδου, 8 στρεμ., με πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 και 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλείται πέτρινη μονοκατοικία 154τ.μ. στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947 - 021559, www. lesvosestate.gr Πωλείται λόγω αναχώρησης πολυτελέστατη μονοκατοικία 140τ.μ. στα Μιστεγνά. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www. lesvosestate.gr Πωλούνται 3 οροφοδιαμερίσματα σε αυτόνομο κτήριο, 65τ.μ. το καθένα, στην Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947-021559, www.lesvosestate.gr Πωλούνται οικόπεδα στη Λάρσο σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 22530 52170 & 22510 41770, 6947021559, www.lesvosestate.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ Πωλείται σκάφος Ποσειδών 5,50, με Suzuki 70ΗΡ τετράχρονη - βοηθητική Suzuki 6ΗΡ τετράχρονη - και τρέιλερ. Φουλ έξτρα. Πολύ λίγες ώρες χρήσης. Πληρ. τηλ. 6936-897033. Πωλείται φουσκωτό Jocker 370 γαστράτο, με στρατιωτικές προδιαγραφές (ύφασμα Orca 1670 Denier, μεταλλικές βαλβίδες, 4 αεροθάλαμοι, γάστρα βαρέως τύπου), Yamaha 25ΗΡ, κονσόλα, κάθισμα, τρέιλερ, τέντα, φωτισμό. Το σύνολο είναι άβρεχτο. Πληρ. τηλ. 6936-897033.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Ζητούνται για αγορά ή ανταλλαγή κόμικς, Μίκυ Μάους και άλλα περιοδικά περιόδου 1950 - 1990, σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6986-247818. Από το «Φούρνο με τα ξύλα» ζητούνται καυσόξυλα. Πληρ. τηλ. 22510 20011.

Πωλείται μηχανή Kawasaki Ninja 1.000cc, μοντέλο 2008, χρώματος πράσινου, από τις λίγες που κυκλοφορούν στο νησί. Σε άριστη κατάσταση, 10.000χλμ.. Πληρ. τηλ. 22530 22116, 22530 22132, 6973044717, 6978-856427.

Πωλούνται έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές ελαφρώς μεταχειρισμένα, όπως ψυγείο Sharp 300 ευρώ, κουζίνα με κεραμική εστία Pitsos τιμή 350, διθέσιος καναπές τιμή 150, μεγάλο έπιπλο τηλεόρασης 100 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944-308701.

Πωλείται Fiat Bravo 1.400cc, μοντέλο 7/1996, 80HP, ΚΤΕΟ 7/2009, ΠΡΟΣΦΑΤΟ service, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, σε πολύ καλή κατάσταση, τιμή 1.500. Πληρ. τηλ. 6944-608211.

Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6 καρέκλες και μπουφέ, χειροποίητη του 1948, καρυδιά ψημένη, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976331127, 22510 45046, Έφη.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Ζητείται πεπειραμένος ψυκτικός καταρτισμένος στην επαγγελματική ψύξη, κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου. Πληρ. τηλ. 22510 48108.

Ζητούνται κοπέλες για κουζίνα, με εμπειρία, από το εστιατόριο «Martano». Πληρ. τηλ. 22510 24700.

Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. Πληρ. τηλ. 22510 43349. Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945985466.

Καθηγήτρια με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει αγγλικά όλων των επιπέδων. Εντατικά θερινά τμήματα. Πληρ. τηλ. 6937-145614. Απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα αγγλικών. Πληρ. τηλ. 6945-369744.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Άνδρας 47 ετών ζητά εργασία χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Πληρ. τηλ. 6998-443598. Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή μικρών παιδιών μέχρι 2 ετών, ή για λαντζιέρισσα. Έχει εμπειρία. Πληρ. τηλ. 6974-472262.

Καθηγήτρια γερμανικών, πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών & Goethe Institut. Παραδίδει μαθήματα γερμανικών σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα πτυχία, σε μαθητές, φοιτητές, ενηλίκους. Παράδοση μαθημάτων και με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (internet). Πληρ. τηλ. 6937-012529, 22510 48545

Φιλόλογος με 12ετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυμνασίου, λυκείου, ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση - Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974478717.


18

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΧΡΗΣΙΜΑ

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ 08.00 - 21.00

ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 21224

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 18.00 - 07.45

ΤΣΕΡΔΑΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Πιττακού 31 Τηλ. 22510 45455 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18.6.2010 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” 19.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 18.30 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “ΛΙΣΣΟΣ”

08.00 ΠΡΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

08.10 ΠΡΟΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία 22510 22776 Αστυνομία 22510 41911 Πυροσβεστική 199 Νομαρχία 156 Νοσοκομείο 22510 57700 Δημαρχείο 22510 27777 Τελωνείο 22510 28311 Λιμεναρχείο 22510 24115 Δημ.Θέατρο 22510 37194 Υπ. Αιγαίου 22510 38200 Δικαστήριο 22510 45489 TEΔK 22510 27333 Ταχυδρομείο 22510 28823 Μητρόπολη 22510 40892 Ραδιοταξί 22510 25900 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873 Σταθμός Αστικών Λεωφ. 22510 46436 Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 2251025670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Νοσοκομείο Πυροσβεστική Αστυνομία Λιμεναρχείο Ο.Α.Αεροδρόμιο Ο.Α. ΚΤΕΛ Ταχυδρομείο Επαρχείο Αegean Airlines

22540 82000 22540 22199 22540 22200 22540 22225 22540 92700 -1 22540 22214 -5 22540 22464 22540 22462 22540 22996 22540 92720

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ υπ’ αριθμ.: 02/2010 Ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά για την επιλογή Αναδόχου του έργου: «ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ» 1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) 2. Διεύθυνση για Πρόσθετες Πληροφορίες-Παροχή Εγγράφων-Αποστολή των Προσφορών: Αντίγραφα της παρούσας και, ενδεχομένως, διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους της, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών Β4 γραφείο 235, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8.30 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2109989594-595, FΑΧ 2109989593-2109989589. Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων το πλήρες κείμενο του Τεύχους της Διακήρυξης θα διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.oaed.gr/ - e-mail nmosxonas@oaed.gr 3. Είδος σύμβασης: ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 4. Συσχέτιση του Διαγωνισμού με Σχέδιο/Πρόγραμμα Χρηματοδοτούμενο από τα Ταμεία της Ε.Ε. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του ΟΑΕΔ. 5. Περιγραφή-αντικείμενο της σύμβασης: Επιλογή αναδόχου του έργου: «ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ

ΕΝΑ (1) ΕΤΟΣ». 6. Τόπος παροχής υπηρεσιών : Κατά τόπους Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. 7. Συνολικός προϋπολογισμός: «3.098.173,15» €, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% ή «3.810.752,9»€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%, για την Επιλογή αναδόχου του έργου: «ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ» 8. Διάρκεια ή προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης: Ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης. 9. Παροχή ασφάλειας και εγγυήσεις που απαιτούνται: Η Εγγύηση συμμετοχής θα καλύπτει το 5% της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ήτοι «190.537,64» €. Η Εγγύηση καλής εκτέλεσης θα καλύπτει το 10% της συνολικής συμβατικής αξίας μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 10. Κυριότεροι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής ή/και αναφορά στις εφαρμοζόμενες διατάξεις: Εξ ολοκλήρου από πόρους του ΟΑΕΔ. (Η αμοιβή του αναδόχου θα καταβάλλεται ανά μήνα για μεν τα κτήρια της Διοίκησης του Οργανισμού από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών μετά από βεβαίωση της Δ/νσης Διοικητικού, για δε τις λοιπές Υπηρεσίες από την αντίστοιχη αρμόδια Περ/κή Δ/νση του Οργανισμού, μετά από βεβαίωση του Δ/ντή της κάθε Υπηρεσίας, για την καλή εκτέλεση των εργασιών και την προσκόμιση κατάστασης του προσωπικού που ασχολήθηκε.) 11. Πληροφορίες σχετικά με την προσωπική κατάσταση των παρόχων υπηρεσιών και αναγκαίες διατυπώσεις για την αξιολόγηση των ελάχιστων οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και τεχνικών ικανοτήτων τους: Σύμφωνα με τα άρθρα 45 έως 46 ή 52 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ όπως αυτή τροποποιήθηκε με την οδηγία 2005/51/ΕΚ της Επιτροπής της 7ης Σεπτεμβρίου 2005. 12. Αναγκαίες διαπιστώσεις

για την αξιολόγηση των ελάχιστων οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και τεχνικών ικανοτήτων τους: Σύμφωνα, το άρθρο 47 της Οδηγίας: α) Σχετικά έντυπα «Ε «της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. β) Ισολογισμούς ή αποσπάσματα ισολογισμών ή δήλωση περί του συνολικού ύψους του κύκλου εργασιών για τις τρεις τελευταίες διαχειριστικές χρήσεις, καθώς και Σύμφωνα με τα άρθρα 45 έως 52 της Οδηγίας: Κατάλογο με τα κυριότερα έργα της τελευταίας τριετίας 13. Νομική μορφή που πρέπει να έχει ο όμιλος των παρόχων υπηρεσιών στον οποίο θα ανατεθεί η σύμβαση: 1) Δεν απαιτείται νομική μορφή πριν την κατακύρωση 2) Θα περιβληθεί ορισμένη νομική κατόπιν συμφωνίας με την ένωση εν όψει της ικανοποιητικής εκτέλεσης της σύμβασης. 14. Είδος διαδικασίας: «Ανοικτή» 15. Κωδικός Ταξινόμησης: CPV 79713000-5 16. Κριτήρια Ανάθεσης: Η πλέον συμφέρουσα προσφορά σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στο τεύχος της Διακήρυξης. 17. Προθεσμία για την κατάθεση- παραλαβή των προσφορών: Α) Αυτοπροσώπως ή με το νόμιμο εκπρόσωπο τους ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο μέχρι την ημερομηνία ημέρα και ώρα διενέργειας του διαγωνισμού, στο Γενικό Πρωτόκολλο Εισερχομένων του Οργανισμού, Εθνικής Αντίστασης 8 ΤΚ 17456 Άλιμος, ήτοι μέχρι 20-072010 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 9:30 πμ. Β) Ταχυδρομικώς στην παραπάνω Δ/νση ως συστημένες. Όσες προσφορές υποβληθούν ταχυδρομικώς θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες μόνο αν πρωτοκολληθούν μέχρι την προηγούμενη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού, ήτοι μέχρι την 19-072010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30. 18. Όροι για τη λήψη Τεχνικών Προδιαγραφών και συμπληρωματικών εγγράφων για υποβολή εγγράφως αιτή-

ματος για συμπληρωματικές πληροφορίες, διευκρινήσεις: Εφόσον από τους ενδιαφερόμενους, ζητηθούν έγκαιρα τα σχετικά με τον προκηρυσσόμενο διαγωνισμό έγγραφα, αυτά παραδίδονται σ’ αυτούς, μέσα σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες από τη λήψη της σχετικής αίτησης. Συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της παρούσας Διακ/ξης μπορούν να ζητούνται μέχρι και οκτώ (8) ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας άσκησης της ένστασης του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α του ΠΔ 118/07 και παρέχονται το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν από την εκπνοή της ως άνω προθεσμίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση που ζητούνται από τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές οι ως άνω συμπληρωματικές πληροφορίες, αυτές δίδονται το αργότερο εντός έξι (6) ημερών πριν από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών, χωρίς ο προσφέρων να έχει δικαίωμα ένστασης δυνάμει του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α του ΠΔ 118/07. 19. Γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προσφορά: Η Ελληνική γλώσσα 20. Ελάχιστη απαιτούμενη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς: έξι (6) μήνες ή (180) ημέρες από την επόμενη της προθεσμίας παραλαβής προσφορών, ήτοι μέχρι 21-01-2011. 21. α) Γίνονται δεκτές προσφορές για το σύνολο του έργου. β) Εναλλακτικές προσφορές δεν γίνονται δεκτές. 22. Δικαίωμα Συμμετοχής: Φυσικά πρόσωπα - Νομικά πρόσωπα - Ενώσεις - Συμπράξεις 23. Πρόσωπα που επιτρέπεται να παρευρίσκονται κατά το άνοιγμα των προσφορών: Οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένα από αυτούς πρόσωπα. 24. Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Ε.Ε.: 03-06-2010 25. Ημέρα ώρα και τόπος διενέργειας του Διαγωνισμού:

20-07-2010 Ώρα 9.30 πμ, ημέρα TΡITH, στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, Δ/νση Εθνικής Αντίστασης 8, Άλιμος στην Αίθουσα Εκδηλώσεων. Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 8/6/2010 ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ Μυτιλήνη, 15-06-2010 Α.Π. 1278

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις υποψηφίων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή» για το ακαδημαϊκό έτος 2010 - ‘11. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα στη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Χαρ. Τρικούπη & Φάωνος, 81100 Μυτιλήνη, μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2010 (με σφραγίδα ταχυδρομείου). Πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας (κ. Ευστράτιο Μπουλμπούλη, τηλ.: 2251036552, φαξ: 2251036569, e-mail: sboul@ soc.aegean.gr). Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Προγράμματος στο διαδίκτυο http://www3. aegean.gr/sociology/gr/newsgr/msc-erevna-prosklisi31082010.pdf και στη Γραμματεία του Τμήματος. O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΡΟΝΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α AT H E N S A I R WAYS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

SUDOKU

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟ ΕΥΚΟΛΟ

08:20 - 08:50

ΜΕΤΡΙΟ

ΡΟΔΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11:30 - 12:20

ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ

19:00 - 19:45

Κ Τ Ε Ο

ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΛΗΜΝΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ

09:10 - 09:40 12:50 - 13:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ 20:15 - 21:00

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΡΟΔΟ

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.”

10:10 - 11:00

E Θ NI KH TPAΠ E ZA

ΛΗΜΝΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

415/470156-97

13:50 - 14:20™

∆ΥΣΚΟΛΟ

ΣΑΒΒ ΑΤΟ

A LP HA BA NK

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΛΗΜΝΟ

601-00-2002-008741

TPAΠ EZA Π E IPA IΩ Σ

06:00 - 06:30

5709-017817-954

ΛΗΜΝΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 07:00 - 08:50

ΓE NI KH TPA ΠE ZA

ΛYΣΕΙΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

9800145525-7

E MΠO P IKH TPA ΠE ZA 85231511

ΣΥ ΝΕ ΤΑΙ ΡΙ ΣΤΙ ΚΗ TPA ΠE ZA ΛEΣBOY - ΛHMNOY 000432850013

MA RFI N E GN ATI A BA NK 0266727426

ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

12:50 - 13:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟ 07:55 - 08:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ 13:45 - 14:15

ΛΗΜΝΟ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 14:40 - 15:10


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

υρικής κρίσης Βιοτεχνών Λέσβου ώστε να αναλάβουν κοινές δράσεις παρ’ όλο που δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στις κρούσεις που έγιναν. - Συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, το Σύλλογο Πολυτέκνων για την εξασφάλιση

καλύτερων τιμών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Αξιοποίηση του προγράμματος «Συμμετέχω». - Παρέμβαση για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, έρευνα αγοράς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πέρα από την κρίση αντιδράσεις των εμπόρων στην προχθεσινή συνέλευση ήταν έως πολύ αναμενόμενες. Λειτουργώντας αντανακλαστιΟκά,ιλίγο αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε για την κρίση, ακόμη κι αν

ΕΠΩΝΥΜΩΣ...

πει τα εξής: ρωση εκπτωτικής ημέρας ρά την εβδομάδα ή μια κάθε 15νθήμερο. Έτσι ώμπορούν οι καταναλωτές ράζουν φθηνά και ποιοτιϊόντα αν είναι δυνατόν όρόνο. χής παρακολούθηση της ριότητας των κινεζικών ημάτων. σπάθεια να κρατηθούν ές οι τιμές παρά την αύου Φ.Π.Α.. χιση των επιμορφωτικών ρίων για τους υπαλλήγια τους ίδιους τους ευς, βελτιώνοντας το επίης δουλειάς τους και της ριφοράς τους, εξασφαλίεπιπλέον έσοδα στους υους αλλά και για το ταυ Συλλόγου. χιση των επαφών με τις ες υπηρεσίες, ώστε να στεί το παραεμπόριο και σφαλιστεί η καθαριότητα αλή λειτουργία των εμποδρόμων της πόλης. χιση των επαφών με όους εμπλεκόμενους με υρισμό και με την Εθνική οσπονδία Ελληνικού Ευ. σπάθεια συνεργασίας με οσπονδία Επαγγελματιών

πρόκειται για τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν από τις τράπεζες και τους πιστωτές τους. Ως μια πρώτη κι αυθόρμητη αντίδραση μπορεί να γίνει κατανοητή. Όμως, από εκεί και πέρα θα πρέπει να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις. Τόσο για τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση, όσο και για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει η κρίση. Δεν πάει πολύς καιρός που το «Ε» είχε αποκαλύψει το σχέδιο το ομίλου Carrefour να δημιουργήσει εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της Μυτιλήνης είναι τεράστιοι. Κι όμως, το θέμα αυτό πέρασε σχεδόν αδιάφορα για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Τώρα, λοιπόν, που λόγω κρίσης άρχισε να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα ο Εμπορικός Σύλλογος, ήρθε η ώρα να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Κατά την άποψη του γράφοντα, το σημείοκλειδί είναι να πάψει ο εμπορικός κόσμος να αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με παθητικό τρόπο. Πρέπει να βγει στην επίθεση. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να δώσει λύση στα προβλήματα που τώρα βιώνει, αλλά και σε αυτά που αναμένεται να έρθουν. Μόνο έτσι θα μπορέσει να πετύχει λύσεις στην κατεύθυνση που συμφέρει την πλειοψηφία των μικρών εμπόρων. Ν.Μ.

ρικού Συλλόγου

ως μο ση

ριης ιιει ρτα έος με

οέτα να ων

νη τι νεεοες

να ων

μικρών καταστημάτων είναι η προσωπική πώληση και πως θα πρέπει όλοι οι έμποροι να κάνουν τους πελάτες τους να νιώθουν πιο άνετα. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό της για το αν θα πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα περισσότερες ώρες και ημέρες.

Αλέκος Κοντής Αλέκος Κοντής σημείωσε ότι θα πρέπει ο Εμπορικός Σύλλογος να αποκτήσει Ονομικό σύμβουλο που θα στηρίζει τα μέλη του.

Γιώργος Παπαρίσβας Γιώργος Παπαρίσβας ζήτησε να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των εμπόρων, να μη μιλούν συνέχεια για τον ανταγωνισμό από την τουρκική αγορά και τους Κινέζους. Επίσης είπε ότι το κλείσιμο της αγοράς σε ημέρες όπως του Αγίου Πνεύματος έχει ως συνέπεια να φύγουν καταναλωτές προς τις αγορές της Καλλονής και της Γέρας.

Ο

Θράσος Καλογρίδης Θράσος Καλογρίδης ανέφερε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η Οκρίση με αφορισμούς και πρότεινε κάθε έμπορος να βάλει από 100 ευρώ για να δημιουργηθεί ένα ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτήσει δράσεις για τη σύνδεση της τοπικής αγοράς με τον τουρισμό.

Ραφαήλ Στεργιανός έμπορος Ραφαήλ Στεργιανός επεότι είναι απογοητευμένος Οαπόσήμανε τον τρόπο που λειτουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και

γι’ αυτό διαγράφηκε από μέλος του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ντροπή να αναζητούνται αργίες για να κλείνει η αγορά.

Μανώλης Γιαννακέλος Μανώλης Γιαννακέλος εκ μέρους της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης» είπε πως θα προΟβάλλει δωρεάν όποια μηνύματα δημιουργηθούν από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και αφορούν στην αγορά της πόλης.

Νίκη Ζαφειρίου έμπορος Νίκη Ζαφειρίου ανέφερε: Ηλέψουμε, Όσες παραπάνω ώρες και να δουδε θα έχουμε περισσότερα έσοδα από τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ψωνίσει.» Ακόμη θύμισε ότι τη δεκαετία του 1980 τα καταστήματα ήταν κλειστά τα απογεύματα της Πέμπτης, αλλά ο τζίρος τους ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Βαγγέλης Φραγκουλάκης ο μέλος του Δ.Σ. ΤΣυλλόγου του Εμπορικού Βαγγέλης Φραγκουλάκης ζήτησε όλες οι προτάσεις που έγιναν να μπουν σε ψηφοφορίας και το Δ.Σ. του Συλλόγου να προωθήσει την υλοποίησή τους.

19

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Στο κόκκινο» οι μικρές επιχειρήσεις η δραμματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις περιγράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου και Μιχάλης Κριτσωτάκης. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι υπάρχει μαζικό κύμα αιτήσεων στις εμπορικές τράπεζες από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες ζητούν την αναδιάρθρωση του δανεισμού τους. Κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και των ληστρικών πρακτικών του τραπεζικού καρτέλ, κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις αυτές να κλείσουν. Κάτι που θα οδηγήσει στην απώλεια και των αντίστοιχων θέσεων εργασίας τη στιγμή που η επίσημη ανεργία ξεπερνάει ήδη το 11%. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμμία σχετική πρωτοβουλία για να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη. Το πρόγραμμα με τα εγγυοδοτούμενα από το ΤΕΜΠΜΕ δάνεια περιλαμβάνει τοκογλυφικούς όρους, όπως αναφέρουν, ενώ έχει καθυστερήσει και εξωφρενικά η υλοποίησή του. Η νομοθεσία ρύθμιση των επιχειρηματικών οφειλών χαρακτηρίζεται ανεπαρκής στο να βοηθήσει ουσιαστικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά επιπροσθέτως έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες στον Τύπο για άρνηση των τραπεζών να την εφαρμόσουν, με διάφορα προσχήματα. Ζητούν να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, που να στηρίζουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Τ

Τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου στη γερμανική αγορά

Ημερίδα από το Επιμελητήριο Λέσβου λληνογερμανικές εμπορικές σχέ«Ε σεις, εξωστρέφεια και προώθηση λεσβιακών προϊόντων στη γερμανική αγορά» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Λέσβου την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στις 7:30 το βράδυ. Στόχος της ημερίδας είναι η τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις που έχουν οι καταναλωτές και κυρίως οι εμπορικές επιχειρήσεις της Γερμανίας, τις δυνατότητες που υπάρχουν να μπουν τα τοπικά προϊόντα στη γερμανική αγορά και τις διαδικασίες προώθησης που πρέπει να ακολουθηθούν. Εισηγητές θα είναι οι Γιάννης Σαλαβόπουλος, γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Ελληνική Πρεσβεία του Βερολίνου, ο Νίκος Χρυσίδης, ομογενής επιχειρημα-

τίας της εισαγωγικής εταιρείας «INCORT GmbH» και πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού, ο Ανδρέας Τσοχαντάρης, διευθύνων σύμβουλος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου «Ισιδώρου Αρβανίτη». Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Μανάβης.


ΠOΛITIΣMOΣ

!

«Ανοίγει» το θερινό σινεμά στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Κινηματογραφικές νύχτες… μαγείας της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ε ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει 28 συνολικά ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου οι «Νύχτες Μαγείας», το πρόγραμμα προβολών του θερινού σινεμά της νομαρχίας Λέσβου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, το κοινό και οι επισκέπτες της Μυτιλήνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν βραδιές Έβδομης Τέχνης, παρακολουθώντας γνωστές ταινίες του ελληνικού, γαλλικού, γερμανικού, βρετανικού, αμερικανικού κ.λπ. κινηματογράφου, τόσο ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία, όσο και άλλες που έχουν σημειώσει επιτυχία κατά τις προηγούμενες προβολές τους στις χειμερινές αίθουσες και οι οποίες έχουν επιλεγεί από το Δημήτρη Μπουρνού.

Μ

Όλες οι ταινίες του καλοκαιριού Το πλήρες πρόγραμμα προβολών που θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, είναι το ακόλουθο: Ιούνιος Δευτέρα 21 Ιουνίου: «Μερικοί το προτιμούν καυτό» Πέμπτη 24 Ιουνίου: «Το μίσος» Δευτέρα 28 Ιουνίου: «Σόουλ Κίτσεν» Ιούλιος Πέμπτη 1 Ιουλίου: «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» Δευτέρα 5 Ιουλίου: «Κυρικού και η μάγισσα» Πέμπτη 8 Ιουλίου: «Στρέλλα» (πριν από τη «Στρέλλα» θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία του Αχιλλέα Κυριακίδη «Jazz») Δευτέρα 12 Ιουλίου: «Φαρενάιτ 451» Πέμπτη 15 Ιουλίου: «Η νύχτα και η πόλη» (πριν από την προβολή της ταινίας θα προβληθεί η ταινία «Recitativo» του Αχιλλέα Κυριακίδη) Δευτέρα 19 Ιουλίου: «Απλοί άνθρωποι» Πέμπτη 22 Ιουλίου: «Το μωρό της Κα-

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Εκδήλωση με θέμα την αναβίωση των παλιών παιχνιδιών και τίτλο «Το παραδοσιακό παιχνίδι» διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πλωμαρίου, την Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα.

● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα Από Σάββατο 19 έως Κυριακή 27 Ιουνίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου Έκθεση με έργα νέων καλλιτεχνών από την ΠΟΛΙΑΝΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου από τις 10:30 έως τις 14:30 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές ασύλου και πρωτοβουλίες ένταξης των προσφύγων» στις 20:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου Εκδήλωση γνωριμίας με το Μεσσήνιο ποιητή Χάρη Αλεξίου (1909 - 1937) από το δήμο Μυτιλήνης και το Σύλλογο Πελοποννησίων «Ο Μοριάς»

Κυριακή 20 Ιουνίου

μπούλ» Δευτέρα 26 Ιουλίου: «Εσείς οι ζωντανοί» Πέμπτη 29 Ιουλίου: «Ο χρόνος που απομένει» Αύγουστος Δευτέρα 2 Αυγούστου: «Το Τσίρκο» Πέμπτη 5 Αυγούστου: «Η λευκή κορδέλα» Δευτέρα 9 Αυγούστου: «I’m not there» Πέμπτη 12 Αυγούστου: «Gran Torino» Δευτέρα 16 Αυγούστου: «Βιριδιάνα» Πέμπτη 19 Αυγούστου: «Σίρκλιν - Τα ταξιδιάρικα ποντίκια» Δευτέρα 23 Αυγούστου: «Όταν μια γυναίκα ανεβαίνει τη σκάλα»

Πέμπτη 26 Αυγούστου: «Η πεντάμορφη και το τέρας» Δευτέρα 30 Αυγούστου: «16 χρόνια αλκοόλ» Σεπτέμβριος Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου: «Άνευ Ενδυμάτων» Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου: «Ανθισμένες κερασιές» Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου: «Control» Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: «Fish Tank» Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου: «Ο χορός των καταραμένων» Όλες οι προβολές θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

«Μερικοί το προτιμούν καυτό» κλασσική αυτή ταινία του Μπίλυ Ουάιλντερ, με την οποία ξεκινάει το φετινό ΗΧόλλυγουντ. πρόγραμμα θερινών προβολών, συμβολίζει μια ολόκληρη χρυσή εποχή του Πρόκειται για μια ερωτική κομεντί διάρκειας 110 λεπτών, στην οποία πρωταγωνιστούν η Μέριλιν Μονρόε, ο Τόνι Κέρτις και ο Τζακ Λέμον. Όταν δύο μουσικοί από το Σικάγο, ο Τζο και ο Τζέρυ, γίνονται τυχαία μάρτυρες ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ τοπικών γκάνγκστερ, αμέσως επιβιβάζονται σε ένα τραίνο με κατεύθυνση τη Φλόριντα. Όμως, όταν κατεβαίνουν από το τραίνο, είναι πλέον η Ζοζεφίν και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου τζαζ συγκροτήματος. Η κάλυψή τους είναι τέλεια... μέχρι τη στιγμή που μια τραγουδίστρια που είναι απογοητευμένη από την αγάπη πέφτει πάνω στη Ζοζεφίν, ένας παλιός playboy ερωτεύεται τη Δάφνη και ένα αφεντικό του υποκόσμου αρνείται να πειστεί για την απάτη.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομίας

«Πώς θα διασωθεί το Κάστρο της Μύρινας;» ο ζήτημα της αναστήλω- και επιβλητικότερα στον ασφάλεια των επισκεπτών, σης του Κάστρου της ΤΜύρινας ελληνικό χώρο, καταρρέ- σε συνδυασμό με τους οστη Λήμνο θέτουν ει», λένε στην επιστολή ρατούς κινδύνους κατάρμε ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, και την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κουράκης. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι δύο βουλευτές, βασισμένοι και σε καταγγελίες κατοίκων, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κάστρο της Μύρινας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής πριν να είναι, όπως λένε, πολύ αργά. «Το Κάστρο της Μύρινας, το μεγαλύτερο του Αιγαίου και από τα σημαντικότερα

τους προς τους δύο υπουργούς οι κύριοι Δρίτσας και Κουράκης, σημειώνοντας μάλιστα πως το μνημείο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Κάστρων Περίπλους» για την ανάδειξη και αξιοποίηση παράκτιων κάστρων, καθώς και ότι στα κάστρα της Μυτιλήνης και του Μολύβου, που έχουν επίσης ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Οι βουλευτές τονίζουν, επιπλέον, πως η ανυπαρξία οποιασδήποτε μέριμνας για την ενημέρωση και την

ρευσης τμημάτων του μνημείου, αποθαρρύνουν τους επισκέπτες και δε δημιουργούν προϋποθέσεις αξιοποίησης των χώρων για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές χρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι δύο υπουργοί, προκειμένου το Κάστρο της Μύρινας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστεί η αναστήλωση και η διάσωσή του και να καταστεί προσβάσιμο και επισκέψιμο.

από τις 10:00 έως τις 23:00 Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μουτάφη με θέμα «Όταν το Αιγαίο γίνεται σύνορο…» από τις 11:00 έως τις 14:00 Εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης υλικών (refashioning) από την ANCE - Δημιουργική απασχόληση για παιδιά [κλόουν, ζωγραφική προσώπου (face painting), καλλιτεχνικά δρώμενα] από τις 17:00 έως τις 19:00 Θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, κατασκευές από τις 20:00 έως τις 20:20 Χορευτική παράσταση από τη φοιτητική ομάδα μοντέρνου χορού «Adagio» στις 20:30 Συναυλία «Τα φώτα απέναντι» με συμμετοχή φιλοξενούμενων της «Villa Azadi» στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα Λήμνου Η θεατρική παράσταση «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» στις 21:30 στην πλατεία Σαπφούς Συναυλία με τους Roma Ramzi, Δημήτρη Καρπούζη, Jafar Haidari στις 22:15 στην πλατεία Σαπφούς Συναυλία με τους «Vodka Rag»

Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Πάμε Σινεμά; «ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ» Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουνίου «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας» (κινούμενα σχέδια μεταγλωττισμένα) Δανείζουν τις φωνές τους: Νίκος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ευαγγέλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Ηρώ Μπέζου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώτα Μηλίτση Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 Έως Τρίτη 22 Ιουνίου «Ο Ρομπέν των Δασών», του Ρίντλεϊ Σκοτ (περιπέτεια) Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουίλιαμ Χαρτ, Μαξ Φον Σίντοφ, Μαρκ Στρονγκ Ώρες προβολής (Αίθ. 1): Παρασκευή στις 21:45, Σάββατο και Κυριακή στις 18:45 και στις 21:45, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45 Έως Κυριακή 27 Ιουνίου «Sex and the City 2», του Μάικλ Πάτρικ Κίνγκ (αισθηματική κομεντί) Πρωταγωνιστούν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον, Κρις Νοθ, Τζον Κόρμπετ, Κρίστιν Ντέιβις, Λάιζα Μινέλι, Πενέλοπε Κρουζ Ώρες προβολής: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 (Αίθ. 2), Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00 (Αίθ. 2) και στις 21:30 (Αίθ. 1), Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 (Αίθ. 2)


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Λεσβιακό Περιοδικό

Μαθητές - εθελοντές από όλο τον κόσμο στο Σίγρι

Πρόγραμμα «(Hyphen)ology» ην ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, τους ελληνικούς χορούς και τη μαγειρική της χώρας μας θα έχουν και φέτος παιδιά άλλων χωρών, μέσα από το πρόγραμμα «(Hyphen)ology» που θα πραγματοποιηθεί στο Σίγρι από τις 3 έως τις 17 Ιουλίου. Το πρόγραμμα αυτό, που συνδυάζει εκπαίδευση και εθελοντική εργασία, θα φιλοξενήσει και αυτήν τη χρονιά παιδιά από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βενεζουέλα, η Τουρκία κ.ά.. Σε συνεργασία με το δήμο Ερεσού - Α-

Τ

ντίσσης και το δημοτικό διαμέρισμα Σιγρίου, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Σιγρίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, τα παιδιά θα προσφέρουν εθελοντική εργασία, συνεχίζοντας την ανακύκλωση αλουμινίου και λαδιών που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του προγράμματος εδώ και κάποια χρόνια και στην οποία έχουν ανταποκριθεί με συγκινητικό τρόπο και οι κάτοικοι του Σιγρίου. Μεταξύ των καθηγητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι και ο δρ. Κάρλος Μάρτινς, κα-

Εκδήλωση από το Σύλλογο «Η Επάνω Σκάλα»

θηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και συνεργάτης του διάσημου θεωρητικού φυσικού Στήβεν Χόκινγκ. Ο δρ. Μάρτινς θα διοργανώσει, μάλιστα, βραδιές αστροπαρατήρησης στις 5, 8 και 14 Ιουλίου, οι οποίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Τέλος, σχέδιο και ζωγραφική θα διδάξει ο εικονογράφος πολλών φημισμένων παιδικών βιβλίων Δημήτρης Φουσσέκης, ενώ η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου Μαρία Πεσκελίδου θα διδάξει ελληνικούς χορούς.

Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

του νέου αναψυκτηρίου του στο ύην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση λήξης του σχολικού έΤναςαψοςεγκαίνια του Αγάλματος της Μικρασιάτισσας Μά- Τ τους, διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρ- στο Δημοτικό Θέατρο, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης. τη το βράδυ, από τον Εξωραϊστικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Η Επάνω Σκάλα». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας για το περιβάλλον, του Ηλία Μεφίρη, με θέμα «Τα αποξηραμένα της Λέσβου», καθώς και έκθεση φωτογραφίας για το αντι-περιβάλλον, του Μάκη Βενέτα, με θέμα «Περιπλάνηση στους τοίχους της πόλης». Επίσης, παρουσιάστηκε μουσικοχορευτική παράσταση της Σχολής Χορού του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Καραλλή.

21

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η δουλειά που έγινε από μαθητές και καθηγητές του Σχολείου κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών συνόλων της παραδοσιακής και βυζαντινής χορωδίας, της ευρωπαϊκής χορωδίας, της παραδοσιακής ορχήστρας, της ορχήστρας τζαζ και της ορχήστρας ροκ, καθώς και μικρότερων συνόλων κλασσικής μουσικής, αλλά και τα ατομικά όργανα που διδάσκονται. Όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση θα εμφανιστούν όλοι οι μαθητές, αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς συμμετέχουν υποχρεωτικά σε ένα τουλάχιστον σύνολο.

Α Σελάννα τεύχος 17 / Απρίλιος 2010

ε δύο αφιερώματα Μ κυκλοφορεί το νέο τεύχος του πολιτιστικού περιοδικού «α σελάννα», που εκδίδει κάθε δεύτερη πανσέληνο ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Μυτιλήνης «Ο Θεόφιλος» με την επιμέλεια του Περικλή Μαυρογιάννη. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 14 ετών από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, δημοσιεύεται η ομιλία της Λημνιάς δοκιμιογράφου Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου στη φιλολογική εκδήλωση «Τιμή και Μνήμη Οδυσσέα Ελύτη», που διοργάνωσε ο ΦΟΜ στο θέατρό του στις 6 Απριλίου 1996. Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Οδυσσέας Ελύτης, ο μυστικός». Το δεύτερο αφιέρωμα είναι στο Λέσβιο αγιογράφο Δημήτρη Κομνηνό (1941 2006). Γράφουν ο Στρατής Αθανάσης και ο Δ.Π. Λεοντής. Αγιογραφίες του κοσμούν σελίδες του τεύχους και το εξώφυλλό του. Στις υπόλοιπες σελίδες βρίσκουμε κείμενο του Κώστα Αμπανούδη για την εκδήλωση που έγινε στη Χίο προς τιμή των αδελφών Μίλτου και Ιωάννη Κουντουρά. Ο Βασίλης Πλάτανος γράφει για τα «Άγια Πάθη» και την «Εις Άδου Κάθοδο - Ανάσταση», ο Αριστείδης Καλάργαλης για τον «Αντώνη Πρωτοπάτση - Pazzi, τον ιδεολόγο διανοούμενο της Λεσβιακής Άνοιξης» και ο Ανδρέας Σεφτελής για τη β΄ εκδοχή της θεατρικής παράστασης του ΦΟΜ «Στιγμές» που σκηνοθέτησε. Π.Σ.


22

EI∆HΣEIΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Γράφει ο ΣYMEΩN AΛEΞANΔPIΔHΣ Δημοσιογράφος της NET

ιάσαμε το απόλυτο στο ξεκίνημά μας, αλλά πρέπει επειγόντως να «ανασκουμπωθούμε», προκειμένου να μην τα χαλάσουμε όλα, τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα. Θα ξεκινήσουμε τα προγνωστικά μας από το Γερμανία - Σερβία και θα… σταματήσουμε στο Ισπανία - Ονδούρα, έτσι ώστε να καλύψουμε το στοιχηματικό διάστημα από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου. Θεωρούμε πολύ καλό στοίχημα τη νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών επί της «άχρωμης» Σλοβενίας, αλλά και την επικράτηση των Γερμανών επί της Σερβίας. Η εικόνα της «Νασιονάλμανσάφτ» στο ματς με την Αυστραλία δε μας «θάμπωσε», έτσι ώστε να γράφουμε διθυράμβους για την ομάδα του Λεβ, αλλά οι αυτοματισμοί και η ευστοχία στην τελική προσπάθεια ήταν ικανοποιητικά δείγματα για να στηρίξουμε τους Γερμανούς και στην επόμενη προσπάθειά τους. Επίσης, υπάρχουν ομάδες οι οποίες χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να ελπίζουν σε συμμετοχή τους στη φάση των «16». Τα περιθώρια είναι στενά για την Αγγλία (εναντίον Αλγερίας), το Καμερούν (εναντίον Δανίας), την Ιταλία (εναντίον Ν. Ζηλανδίας) αλλά και την επίδοξη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (εναντίον Ονδούρας). Τα under ως τώρα σε αυτό το Μουντιάλ έχουν την τιμητική τους, αλλά πλέον οι τιμές τους έχουν χαμηλώσει πολύ και πρέπει να είμαστε «εκλεκτικοί» στις επιλογές μας.

Π

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ Ικανοποίηση στο στρατόπεδο της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ, αφού η Γερμανία έδειξε πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι με την Αυστραλία. Ωστόσο, το ματς με τη Σερβία θα είναι αισθητά πιο δύσκολο αφού οι «λευκοί αετοί» παίζουν τα… ρέστα τους. Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρούμε πως η Γερμανία έχει καλές πιθανότητες για το «δύο στα δύο» και θα την προτιμήσουμε. Εκτίμηση: 1

ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΗΠΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - Β. ΚΟΡΕΑ Η εμφάνιση της Βόρειας Κορέας απέναντι στη Βραζιλία ήταν πολύ καλή και περιμένουμε την ίδια, «στρατιωτική» πειθαρχία των Βορειοκορεατών στο ματς με τους Πορτογάλους. Το under μάς «κάνει». Δε βλέπουμε πώς θα μπορέσει η Πορτογαλία να παραβιάσει πάνω από δύο φορές το «φράγμα» των Ασιατών. Εκτίμηση: Under

ΠΡΟΣΕΞΤΕ Μην υποτιμάτε την καλή αμυντική λειτουργία της Γκάνας. Τα «μαύρα αστέρια» είναι ικανά να κερδίσουν την Αυστραλία χωρίς να δεχτούν γκολ… Δείτε πόσο πληρώνουν τα ειδικά στοιχήματα σε σκορ τύπου 1-0, 2-0 και μην περιμένετε να πέσουν οι αποδόσεις για να ποντάρετε… Θα σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο το πρώτο γκολ του ματς απέναντι στη Βόρεια Κορέα; Aν όχι εκείνος, ποι-

ος; Ένα από τα ενδιαφέροντα ειδικά στοιχήματα. Εμείς πάντως δίνουμε και τον ικανότατο Λιέντσον ως δεύτερο φαβορί… Πολλοί βλέπουν ισοπαλία στον αγώνα της Χιλής με την Ελβετία, εμείς θα προτιμήσουμε τη νίκη της ομάδας του Μπιέλσα. Δεν υποτιμούμε τους Ελβετούς, απλά στηρίζουμε την περισσότερο ποιοτική ομάδα σε μια καλή απόδοση.

ΙΤΑΛΙΑ - Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ

...+ ΤΟ ΕΞΤΡΑ

Η εμφάνιση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ματς με την Αγγλία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Δε θα διστάσουμε να επιλέξουμε τα «παιδιά του Σαμ», καθώς περιμένουμε να κερδίσουν τους Σλοβένους. Η ομάδα του Ματίας Κεκ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο απέναντι στην αδύναμη Αλγερία και θα έχει πρόβλημα… Εκτίμηση: 2 (προαιρετικά 2 από το πρώτο ημίχρονο)

Ως επιπλέον παιχνίδι θα θέλαμε να σας δώσουμε ένα σημείο με μεγάλη απόδοση. Τα ειδικά στοιχήματα πάντα μας εξιτάρουν. Η Ιταλία χρειάζεται να σκοράρει απέναντι στη Νέα Ζηλανδία με κάθε κόστος. Λίγο πριν το ματς, ρίξτε μια ματιά στην 11άδα των «νερατζούρι» (www.fifa.com) και αν είναι βασικός ο Ντι Νατάλε, προτιμήστε τον ως τον πρώτο παίκτη που θα πετύχει γκολ στον αγώνα. Εκτίμηση: Πρώτος παίκτης να σκοράρει στον αγώνα: Ντι Νατάλε


!

AΘΛHTIΣMOΣ Tη σελίδα επιµελούνται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Στις 23 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Παπάδου, η κρίσιμη Γ.Σ. της Αναγέννησης Γέρας, η οποία και θα κρίνει την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Δ´ Εθνικής. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα.

ΜΠΑΣΚΕΤ Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα κοπεί η… κορδέλα, μετά την ανακατασκευή του από το ΝΑΟΛ

Εγκαίνια στο Γήπεδο Πλωμαρίου! να αίτημα χρόνων της ομάδας μπάσκετ του Αιγέα Πλωμαρίου, αλλά και όλων των φίλων του αθλήματος στην περιοχή, η απόκτηση δηλαδή ενός σύγχρονου γηπέδου, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει τα δεκάδες παιδιά που καθημερινά ασχολούνται με το μπάσκετ, γίνεται και επίσημα πραγματικότητα, το Σάββατο 19 Ιουνίου. Η ανακατασκευή του γη- ρες. πέδου, που περιελάμβα- Τα χρήματα διατέθηκαν νε την τοποθέτηση πλα- από τη Νομαρχιακή Αυστικού τάπητα τελευταίας τοδιοίκηση Λέσβου, μέγενιάς, την περίφραξη σω του ΝΑΟΛ. Ο Πρόετου γηπέδου, τη διαμόρ- δρος του Οργανισμού, φωση του περιβάλλοντος Σταύρος Ψαρρόπουλος, χώρου και την κατασκευή μιλώντας για το έργο, δήμικρής κερκίδας, και ξε- λωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι πέρασε σε κόστος τις ιδιαίτερα 80.000€, ολοκληρώθηκε που παραδίνουμε στην ατις προηγούμενες ημέ- θλούμενη νεολαία του

Έ

Πλωμαρίου και των γύρω περιοχών, ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο είχε ανάγκη ο Δήμος και ήταν ένα χρόνιο

αίτημα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο ΝΑΟΛ, όπως έχουν απο-

δείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, είναι κοντά σε όλα τα αθλήματα, προσπαθώντας με τις όποιες οικονομικές τους δυνατότητες, να αναβαθμίσουν την ποιότητα άθλησης των αθλητών του νησιού και να προσφέρουν ακόμα περισσότερους αθλητικούς χώρους στα νέα παιδιά». Ο Δήμαρχος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των δημοτών, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το ΝΑΟΛ, αλλά και προσωπικά

τον Σταύρο Ψαρρόπουλο, για το έργο αυτό που παραδίδουν στο Πλωμάρι. Πρόκειται για ένα γήπεδο που θέλαμε εδώ και πολλά χρόνια να ανακατασκευάσουμε, αλλά δυστυχώς οι οικονομικές μας δυνατότητες δεν το επέτρεπαν. Το αίτημα μας προς το ΝΑΟΛ, βρήκε άμεσα ανταπόκριση και μέσα σε λίγους μήνες, υλοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό αθλητικό έργο για την περιοχή, που πιστεύω θα χαρεί η νεολαία και οι αθλητές μας».

TAE KWON DO

Ενθουσίασαν το κοινό οι αθλητές του ΑΣ Μυτιλήνης! μορφο θέαμα πρόσφεραν οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης στην 8η Επίδειξη του οΌλυμπιακού αθλήματος και της πολεμικής τέχνης, που παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, κερδίζοντας το χειροκρότημα. Οι δύο προπονητές του νάμα τον κόσμο που αποσυλλόγου, Ανδρέας Αλη- δέχθηκε την πρόσκληση φραγκής και Βαγγέλης Γε- του συλλόγου και πήγε ωργακούδης, παρουσία- στο Δημοτικό Θέατρο, για σαν μαζί με τα παιδιά, μια να παρακολουθήσει την εωραία επίδειξη Tae Kwon πίδειξη, για να συμπληDo για όλες τις κατηγο- ρώσει «Το νέο σπίτι του ρίες, που έχει το ολυμπια- Tae Kwon Do, είναι πλέον Όμορφο θέαμα προσέφεραν στο κοινό, τα παιδιά του αθλητικού συλλόγου Μυτιλήνης Tae Kwon Do, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα για τις πλούσιες ικανότητες που έδειξαν κό αυτό άθλημα. Δεν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το τυχαίο το γεγονός, ότι κά- σύλλογο. Αυτό ήταν ένα μας σχολή, που θα είναι Στην Καλλονή οι εξετάσεις πως έτσι ξεκίνησαν οι δύο μεγάλο όνειρο για όλους αποκλειστικά για το Tae Το Σάββατο 19 Ιουνίου Ολυμπιονίκες μας Αλέ- μας, που θα μας λύσει το Kwon Do, κάνοντας εξά- στις 5 το απόγευμα, στην ξανδρος Νικολαΐδης και πρόβλημα στέγασης που σκηση πάνω σε αυτό το ά- αίθουσα του Δημοτικού Μιχάλης Μουρούτσος, αντιμετωπίζαμε. Οι αθλη- θλημα, ώστε οι μεγάλοι να Θεάτρου Καλλονής, ο απου με τις επιτυχίες τους, τές μας, δείχνουν ένα απί- κάνουν πρωταθλητισμό, θλητικός σύλλογος Tae χάρισαν στη χώρα μας, στευτο πάθος και χαρα- αλλά και τα μικρά παιδιά Kwon Do Καλλονής Λέμετάλλια στους Ολυμπια- κτήρα, θέλουν να γίνουν να αποτελέσουν για τη σβου, μαζί με τον αθλητικούς Αγώνες και ταυτό- καλοί αθλητές και να μποσχολή, το φυτώριο για το κό σύλλογο Πέτρας, διεχρονα έκαναν γνωστό το ρέσουν να φθάσουν ψηλά. μέλλον, ώστε να βγάλουμε ξάγουν προαγωγικές εξεΈχουν όλοι ταλέντο. Διαάθλημα στο πανελλήνιο. τους αυριανούς πρωτατάσεις για τους αθλητέςΟ Αθλητικός Σύλλογος καής πόθος είναι από τον θλητές» κατέληξε ο κ. Ατριες τους. Το πρόγραμμα ερχόμενο Σεπτέμβριο, να Μυτιλήνης ιδρύθηκε το δημιουργήσουμε τη δική ληφραγκής. των εξετάσεων περιλαμβά2007, με στόχο να αναδείξει τους αυριανούς πρωταθλητές και ΟλυμπιονίΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ κες. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 110 παιδιά, τα οποία έδωσαν ε μια συγχαρητήρια ανακοίνωση, η συγχαρούμε την πρωταθλήτρια μας, Ετον καλύτερο τους εαυτό Ολυμπιάδα Μήθυμνας θέλησε να λένη Παγίδα, για την ένταξη της στην με θεαματικές τεχνικές, ευχαριστήσει τους αθλητές της, για Εθνική ομάδα και την επιτυχία της στο πολύ δύσκολα σπασίματα τις μεγάλες επιτυχίες που είχαν τη Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, που και υψηλού επιπέδου κιφετινή αγωνιστική περίοδο και κράτη- έγινε στη Ρουμανία τον περασμένο Ανήσεις. Δικαιολογημένα σαν το σύλλογο στην κορυφή της ει- πρίλιο. Εν όψει των πανελληνίων στο τέλος της εκδήλωσης, δικής βαθμολογίας, για τα σωματεία πρωταθλημάτων που ξεκινούν, ευχότα παιδιά απέσπασαν το της Λέσβου και εν γένει του Βορείου μαστε σε όλους τους πρωταθλητές θερμό χειροκρότημα του Αιγαίου στον κλασικό αθλητισμό. μας, αλλά και γενικότερα στους αθληκόσμου, για την πολύ καΗ ανακοίνωση της Ολυμπιάδας ανατές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, κάθε επιλή τους παρουσία και τις φέρει μεταξύ άλλων: «Με τη λήξη των τυχία και την επίτευξη των στόχων πλούσιες τους αθλητικές διασυλλογικών πρωταθλημάτων στίτους. Νοιώθουμε την υποχρέωση να ικανότητες. βου, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέ- ευχαριστήσουμε το Δήμο Μήθυμνας «Στο δικό μας σπίτι» ση να συγχαρούμε όλους τους αθλη- και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέ«Θέλαμε να δώσουμε χατές και αθλήτριες μας, οι οποίοι με το σβου, για την υλική τους στήριξη και ρά στον κόσμο και νομίζω ταλέντο, την προσπάθεια και τις επι- την ηθική τους συμπαράσταση, καθώς ότι τον ανταμείψαμε», δήδόσεις τους, οδήγησαν το σύλλογο και όλους τους φορείς και ιδιώτες λωσε ο ένας εκ των δύο και φέτος στην κορυφή της βαθμολο- που βοηθούν και στηρίζουν την προπροπονητών του συλλόγίας, μεταξύ των συλλόγων του Βορεί- σπάθειά μας για την καλλιέργεια και γου, Ανδρέας Αληφραου Αιγαίου. Ιδιαιτέρως θέλουμε να ανάπτυξη του λεσβιακού Στίβου». γκής, ευχαριστώντας συ-

Του χρόνου ακόμη καλύτερα! Μ

Ο σύλλογος σε πλήρη παράταξη με όλες της κατηγορίες, παρουσιάζεται στον κόσμο

νει της παρακάτω ζώνες: Έγχρωμες ζώνες νηπίων παίδων - κορασίδων και έγχρωμες ζώνες εφήβων νεανίδων - ανδρών - γυναικών. Την επομένη, στις 7 το απόγευμα, στο Κάστρο του Μολύβου, οι αθλητικοί σύλλογοι διοργανώνουν επίδειξη Tae Kwon Do με την συμμετοχή ό-

λων των μαθητών-τριών των συλλόγων. Επίσημος προσκεκλημένος και στις δύο εκδηλώσεις, θα είναι ο κ. Χρήστος Παραλής, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do (ΕΛ.Ο.Τ) και ταμίας της Ένωσης Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.)


24

REAL ESTATE

2014. Το νέο στοίχημα ανάπλασης της Αθήνας

Οικονομικά Σχόλια

Κόντρα στον εφιάλτη του παρελθόντος της ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΣΟΥΚΗ ριν από μία δεκαετία, το έτος ορόσημο για την αλλαγή της εικόνας της Αθήνας ήταν το 2004. Βάσει των πρόσφατων εξαγγελιών της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το νέο χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ανάπλαση της Αθήνας είναι το 2014, με ευρείες παρεμβάσεις (για μία ακόμη φορά) στο ιστορικό κέντρο, με πεζοδρομήσεις, πάρκα, χρήση ποδηλάτων, ενοποιήσεις αρχαιολογικών χώρων, τη σύνδεση της Αθήνας με τον Πειραιά, την ανάπλαση του Ελαιώνα, της πρώην βιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας και άλλα πολλά… Το νέο «στοίχημα» της κ. Τίνας Μπιρμπίλη είναι φιλόδοξο, το ζήτημα ωστόσο είναι το πώς θα υπερκερασθούν εμπόδια, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν και στάθηκαν αφορμή να μην υλοποιηθούν όλες οι εξαγγελίες του παρελθόντος που αφορούσαν επίσης ευρείες παρεμβάσεις.

Π

Πού «κόλλησαν» οι προηγούμενες αναπλάσεις Το περίφημο «άνοιγμα» του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας ουδέποτε υλοποιήθηκε, η ανάπλαση της υποβαθμισμένης περιοχής του Ελαιώνα ακόμη περιμένει, ενώ τα σχέδια για τη μετατροπή της Δραπετσώνας σε σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο επανεξετάζονται για μία ακόμη φορά την τελευταία... 30ετία. Ειδικά ως προς τη Δραπετσώνα, ουκ ολίγες συζητήσεις και σχέδια επί χάρτου έχουν γίνει κατά καιρούς μεταξύ των ιδιοκτητών της έκτασης των 600 περίπου στρεμμάτων εκεί (Εθνική Τράπεζα, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ΑΓΕΤ Ηρακλής και ΒΡ), η σύμφωνη γνώμη των οποίων θα πρέπει να εξασφαλισθεί προκειμένου να υλοποιηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση. Η πολυϊδιοκτησία σε συνδυασμό με τους όρους δόμησης που απαιτούνται για την περιοχή ήταν από τις βασικές αιτίες τις προηγούμενες φορές να ναυαγήσουν όλα τα σχέδια ανάπλασης, τα οποία πλέον, με τη νέα μελέτη της νομαρχίας Πειραιά, έχουν φθάσει από τη δεκαετία του ‘80 αισίως τα... πέντε! Ο αμέσως προηγούμενος σχεδιασμός των τεσσάρων ιδιοκτητών (του 2005) περιελάμβανε τη δημιουργία ενός πολεοδομικού συγκροτήματος με οικιστική ζώνη, κτήρια γραφείων-καταστημάτων, χώρους ψυχαγωγίας κ.τ.λ.. Η πιο πρόσφατη μελέτη - η πέμπτη κατά σειρά - της νομαρχίας Πειραιά κάνει τώρα λόγο για την κατασκευή δύο έως τεσσάρων ουρανοξυστών, 77 έως 119 μέτρων (!), ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι διάφορες χρήσεις, τη δημιουργία σταθμού του Προαστιακού με χώρους καταστημάτων, την κατασκευή δύο μαρινών, μικρού ξενοδοχείου, μεγάλων χώρων πρασίνου κ.ά.. Για τα διατηρητέα κτήρια, στο κτήριο Κανελλόπουλου προτείνεται η δημιουργία μουσείου Βιομηχανικής και Ναυτικής Παράδοσης, στο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Γεωθερμικό σύστημα σε εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης να από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά συστήμαΈκέντρο τα σε όλη την Ευρώπη διαθέτει το εμπορικό Shopping Square Meydan στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους διακρίθηκε με το Βραβείο Αειφορίας για φέτος στα βραβεία του ΙCSC. Το Square Meydan λειτουργεί σαν όαση πρασίνου σε μία περιοχή όπου κυριαρχεί το τσιμέντο, ενώ η αρχιτεκτονική του έχει βασισθεί σε οικολογικά και «πράσινα» κριτήρια. Διαθέτει εμπορικά καταστήματα, διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, συγκρότημα πολυκινηματογράφου και θεατρικών παραστάσεων κ.ά.. Η εταιρεία ανάπτυξής του είναι η Metro Group Asset Management GmbH & Co KG, ενώ το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το έργο είναι το Foreign Office Architects (FOA).

Ακίνητο ζητά ο ΟΠΑΠ ρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση ακινήτου δημοσίευσε ο ΟΠΑΠ. Το ακίνητο χρειάζεται προκειμένου να στεγάσει γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους με χώρους φόρτωσης και στάθμευσης φορτηγών οχημάτων για τις ανάγκες της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, για πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης. Οι ενδεικτικές τοποθεσίες τού προς μίσθωση ακινήτου, με σειρά προτεραιότητας, είναι η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, από το Φάληρο έως τον Άγιο Στέφανο και η Αττική Οδός. Οι σχετικές προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται έως τις 23 Ιουνίου.

Π

«Γυαλάδικο» συνεδριακού κέντρου (με σχετικό ενδιαφέρον και του Πανεπιστημίου Πειραιά), στο «Γυψάδικο» το Ναυτικό Μουσείο Πειραιά κ.ά.. Η μελέτη αναφέρει ως την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για την υλοποίηση του έργου τη δημιουργία μίας εταιρείας ειδικού σκοπού με μετόχους τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, ώστε στη συνέχεια να είναι πιο εύκολη η είσοδος σε αυτήν ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Το πρόβλημα των χρηματοδοτήσεων Αντίστοιχα, όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του παρελθόντος για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου σε όλη την Αθήνα «κόλλησαν» ελλείψει κυρίως πόρων, δεδομένου ότι όταν πρόκειται γενικότερα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις ανά την Ελλάδα είναι πολύ σπάνιο οι αρμόδιοι φορείς να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις. Το μεγαλύτερο «στοίχημα» είχε τεθεί ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι προολυμπιακά: 100 (!) εκατομμύρια φυτά θα φυτεύονταν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του τότε υπουργού ΠEXΩΔE κ. Kώστα Λαλιώτη το 2001, στα ολυμπιακά οδικά έργα, στις πλατείες και βεβαίως στους «ολυμπιακούς πόλους» κατά την ορολογία του υπουργείου, δηλαδή τους τόπους όπου θα γίνονταν (τότε) οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. H επόμενη υπουργός ΠEXΩΔE κ. Bάσω Παπανδρέου ήταν πιο φειδωλή στις εξαγγελίες της λίγους μήνες μετά: H υπουργός είχε μιλήσει τότε για 820.000 δέντρα, 14 εκατομμύρια θάμνους και 4.150 στρέμματα φυτοκάλυψης με χλοοτάπητες και ανθόφυτα, ενώ η αναλογία σε τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο της πρωτεύουσας θα αυξανόταν στα 5,35 τετραγωνικά μέτρα! Πόσο είναι τώρα; Δυστυχώς παραμένει σε επίπεδα κάτω των 2,00 τ.μ. ανά κάτοικο, νούμερο που κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης. Στο πρότυπο Ολυμπιακό Χωριό, το πράσινο των πέντε εκατομμυρίων ευρώ ξεράθηκε γιατί απλά δεν ποτίζεται...

Ο ρόλος της ΕΑΧΑ Αναβαθμισμένος θα είναι εφεξής ο ρόλος της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε., η οποία θα κληθεί να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις, όχι μόνο σε περιοχές αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος,

αλλά και εκτός αυτών - όπως άλλωστε υποδηλώνει η πρόσφατη αλλαγή στην επωνυμία της (με την προσθήκη Αναπλάσεις) - εντός και εκτός του δήμου της Αθήνας. Η δυσκολία, ωστόσο, για το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι γνωστή και ανάγεται και αυτή στο παρελθόν: Με την ανάδειξη του προβλήματος της υποβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ουκ ολίγες «φωνές» έκαναν λόγο για την ανάγκη ύπαρξης ενός θεσμικού φορέα που θα αναλάβει συνολικά πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του ιστορικού κέντρου. Η ΕΑΧΑ θα μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο, ωστόσο τελικά θα «συνυπάρχει» με το ΥΠΕΚΑ, το δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό της Αθήνας. «Μία τέτοια “συνύπαρξη” είναι εύλογο ότι θα δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις και εμπόδια», ανέφεραν χθες αρμόδιοι παράγοντες.

Η ανάπλαση που γίνεται Οι ελπίδες για την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος ανάπλασης που προωθείται αυτήn τη στιγμή έχουν πλέον μετατοπισθεί στο μεγάλο σχέδιο για τις παρεμβάσεις του Φαληρικού Όρμου με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονος Renzo Piano και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει την ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Βιβλιοθήκη), σε μία δωρεά προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ύψος της οποίας ανέρχεται πλέον στο ποσό των 550 εκατ. ευρώ. Το Ίδρυμα έχει αναλάβει και τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής, στο δήμο Καλλιθέας, το οποίο συνορεύει και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του μελλοντικού Κέντρου Πολιτισμού. Το έργο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο δήμο Καλλιθέας έως το 2015 το αργότερο. souki@kerdos.gr ΑΡΘΡA ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Πανευρωπαϊκό... φαινόμενο η πώληση δημόσιων ακινήτων δημόσια ακίνητα... ξελασπώνουν τις ευρωΤταιαπαϊκές κυβερνήσεις. Στη Γαλλία υπολογίζεότι την τελευταία τετραετία οι πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου επέφεραν στο γαλλικό κράτος έσοδα τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας πώλησης 1.700 δημοσίων κτηρίων (ακόμη και κάστρα και ιστορικά μνημεία, με σκοπό αφενός να μειωθεί το δημόσιο χρέος και αφετέρου να προωθηθούν νέες επενδύσεις). Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αρχίσει να ακούγονται ολοένα και περισσότερες φωνές και στην Ελλάδα για την πώληση σημαντικών, ιστορικών ακινήτων, τα οποία μάλιστα πολλές φορές αφήνονται να ερημώσουν και έχουν μία απογοητευτική εικόνα. Στην περίπτωση αυτή, οι υποστηρικτές της αντίθετης άποψης είναι το πώς θα διασφαλισθούν οι συγκεκριμένες πωλήσεις, ότι δηλαδή θα γίνουν με πραγματικά και αντικειμενικά κριτήρια, προς όφελος του Δημοσίου.

Το Σεπτέμβριο τα... σπουδαία για μεσίτες/μηχανικούς Σεπτέμβριο αναμένεται η απόφαση ΈτεςωςτηςκαιτοΕπιτροπής Ανταγωνισμού για τους μεσίτους μηχανικούς. Ως γνωστόν, η Επιτροπή έχει βάλει στο στόχαστρο τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα, εφόσον διαπιστωθούν επιβολές, περιορισμοί ή καθορισμοί τιμών μεταξύ συντεχνιών και επαγγελματικών ομάδων, όχι μόνο να τιμωρήσει, αλλά να ρυθμίσει ή και να καταργήσει διατάξεις νόμων θέτοντάς τους σε αδράνεια. Για τους μεσίτες, το ζήτημα που τίθεται είναι η αμοιβή η οποία ορίζεται σε 2% επί της αξίας του ακινήτου για τον αγοραστή, αλλά και σε ένα επιπλέον 2% για τον πωλητή. Η αμοιβή αυτή είχε θεσμοθετηθεί εν έτει... 1931, ο οποίος καταργήθηκε το 1993! Αντίστοιχα και στους μηχανικούς υπάρχει ο καθορισμός από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατώτατων αμοιβών, κάτι το οποίο επίσης κρίνεται ως περιορισμός και εμπόδιο για τον ανταγωνισμό.


25

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΑΙΘΟΥΣΕΣ EKΔHΛΩΣEΩN CATERING ΛEMBOYPΓEIO

EΣTIATOPIA ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Ξενοδοχείο, μπαρ, εστιατόριο Καθημερινά ανοιχτά μεσημέρι βράδυ Παρασκευή - Σάββατο βραδιές πιάνου Τηλ. για reserve 22510 45857, 44466

ΦΙΛΕΜΑ Restaurant-Μεζεδοπωλείο Αεροδρόμιο Τηλ. 6973809282

ΤΣΟΥΚΑΛΙ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660

ΛEMBOYPΓEIO ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

Παναγιούδα, Mυτιληνής Tηλ. 22510 32222 Kιν. 6948580463

ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMA EΛIA & ΘAΛAΣΣA Σκάλα Λουτρών Tηλ. 22510 91100

EΔEΣMATOΠOIEIO Catering and fast services Aλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟ Παράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810 Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543 Πέτρα τηλ: 22530 41830 E-mail: SANTO1@OTENET.GR

ΤΑΚΗΣ

ΣΠΟΡ

Ψαροταβέρνα Παναγιούδα Τηλ. 22510 31342

FOUR SEASONS by MAYOΤTE Bistro - piano restaurant Tηλ. 6979325911

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ Κομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474

5x5

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Πηγαδάκια Γέρας Τηλ. 2251093484 & 6973741809

ΒΑΦΕΙΟΣ Ταβέρνα Tηλ. 22530 71752

CAFÉ-BAR ENVY Κουντουριώτη 78 Τηλ. 22541021102

FOUR SEASONS by MAYOΤTE Kανόνι Θερμής Tηλ. 22510 71971

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474

OCEANIS Πλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΡΟ (ΤΟ) Ερμού 5 Τηλ. 22510 44540

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ελ. Βενιζέλου 10 Τηλ. 22510 45508

ΠΙΤΑ ΜΑΚΗΣ Πλατεία Αλυσίδας Delivery: 22510 42397 & 42597 Tώρα και online παραγγελίες www.pita-makis.gr

Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8 Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγιούδας Tηλ. 22510 32774 & 6948591839 & Κιν. 6942964208

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΟΜΗΣΗ KATAΣKEYAΣTIKEΣ ETAIPEIEΣ ΠPAΞIΣ A.E. Πωλήσεις κατασκευές Tηλ. 22510 44242

ΣΓOYPEΛΛHΣ Aργύρη Eφταλιώτη 13 Tηλ. 22510 26777

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ Τεχνικες εταιρείες Παλαιόκηπος Γέρας Τηλ. 22510 84370

BLUE LINE A. Kαλλονή Τηλ. 22530 29277 B. Xίος, Kαρφά 34, Kοντάρι Tηλ. 22710 33470

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244 & 6947202221

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ STAR BETON Βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος και δομικών υλικών με πιστοποίηση ISO-9001 Λακέρδα Αλυφαντών, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 46446 - 22510 46776 Φαξ 22510 46756

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ EΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΚΩΝΗΣ ΒΛΑΣΗΣ

ΤΑΧΥΦΑΓΙΑ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΚΑΒΕΤΣΟΥ 16 τηλ. 22510 40271

ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΤΗΡΙΑ (ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ) Τηλ. 6932392591

DREAM COFFEE Αρίονος 16 22510 48880

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ ΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 26181 2o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη 11 και Ερμού 16 Τηλ. 22510 47700

AL-DECO Χατζημανωλάκης Σταύρος 8ο χλμ Περιφ. οδού Μόριας Τηλ. 22510 32855

IGNIS ΠETPA Aφεντούλης Iωάννης Nέες Kυδωνιές Τηλ. 22510 94040, 94101

ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Καυσόξυλα, Μετακομίσεις, Μεταφορές, Πέτρες Mυστεγνών, Εξέδρες εκδηλώσεων, Επικουρικές υπηρεσίες θεαμάτων, οικοδομικά υλικά, γενικές επισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001, 6946004444 & 22510 43129.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ

Ξυλουργικό εργοστάσιο παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα (CNC). Κουφώματα Γερμανικού Τύπου - Εσωτ. Πόρτες - Θωρακισμένες Πόρτες Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307

KΛEIΣTHKATE EΞΩ;

Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942625198

ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ Απολυμάνσεις - αποφρακτικά συνεργείο καθαρισμού - υπηρεσίες φύλαξης ISO 9001:2000 Πληρ. τηλ. 6978-186090 & 6974-269683

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

ΔΑΡΔΑΓΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΗΣ Κλειθροποιός από το 1974 Αξιόπιστα Επώνυμα Προϊόντα Γερμανικά: Abus, Burk, Dom Ισραήλ: Yardeni Γαλλικά: Iaperce Frofaux Ιταλικά: Cisa όλη την γκάμα Ελβετικά: Ceso Αγ. Ειρήνης 2, Μυτιλήνη 22510 20317, 942420803

ΘΕΡΜΑΝΣΗ KΛIMATIΣMOΣ MANTZΩPOΣ Eλ. Bενιζέλου 10 Τηλ. 22510 42248

ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΣΚΕΥΕΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΥΡΑΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ Πλωμάρι Πληρ. τηλ. 22520 31172

ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ Τέντες με τυπωμένο το εταιρικό σας logo, περγοτέντες, προβολικό στέγαστρο Πολιχνίτος Τηλ. 22520 42052 & Κιν. 6978-370334

ΣΙΜΕΛΗ Aεροπόρου Γιανναρέλλη Τηλ./Fax: 22510 24523 Κιν. 6932214752

Συνεργείο Kαθαρισμού Kαθάρισμα κτηρίων, εμπορία απορρυπαντικών Aκρωτήρι Mυτιλήνης 22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη 22510 32400

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΔΟΥΣΑ Aγ. Συμεών 3, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 28036, 22530 22921

ΕΠIΠΛO GIANNOULIS INTERIORS Αγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830

ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222

ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

EΠIΓPAΦEΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣ Aερ. Γιανναρέλλη 61 Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ AFISORAMA Ερμού 60, Tηλ. 22510 45019

ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Κορνίζες, επεξεργασία σε ξύλο και καμβά Καβέτσου 44, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45449

ΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

ΕΝΔΥΜΑΤΑ

OIKOΣ

ΠANTAZOΠOYΛOΣ Aγ. Θεράποντος 7 Τηλ. 22510 41488

ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΑΒΕΕ Διασταύρωση Αγ. Παρασκευής Καλλονής Τηλ. 22530 22685 & 23420

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ Καθαρισμοί χώρων - καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματική διαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β´ όροφος) 22510 37415, 6937-407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ U SHOP MYTIΛHNHΣ Aγ. Eιρήνης 7, Tηλ. 22510 45453

ANAKYKΛΩΣH ANAΛΩΣIMA

PROTAGONISTI Γυναικεία & Ανδρικά Ενδύματα Εισαγωγής Σαπφούς 5, τ. 22510 37966

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ

H μεγαλύτερη Γερμανική Eταιρεία αναγόμωσης μελανιού στη Mυτιλήνη Ίμβρου 2, Tηλ. 22510 23540

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΦΩTIOY Ερμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026

LESVOS BAGS Πιττακού 13 Πληρ. τηλ. 22510 40540

Δημήτριος Κομνηνός Πρινέρι Mόριας Tηλ. 22510 43262

MHXANAΓPOTIKH A.E. Λάρσος, Πλησίον KTEO Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής Tηλ. 22510 22211

ΓEΩPΓIKA MHX/TA ΣΩTHPAKHΣ Παπάδος Γέρας Tηλ. 22510 84400

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΠAΠAΣΩTHPIOY Eρμού 211 Στον επάνω όροφο θα βρείτε και σχολικά βοηθήματα! Tηλ. 22510 23388 Fax. 22510 23317

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tηλ. 22510 41450, 41364, 26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

AVANTI Όμιλος Χρηματοασφαλιστικών προϊόντων Παναγιώτης Λιόλιος Πλωμάρι Τηλ. 22520 33751 & 22520 33753 Κιν. 6944508686

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 41120, 41912 Fax 22510 41411

MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣ Hρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40833, 41833

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76 Τηλ. 22510 45144 & 42600 Κιν. 6932627300 Φαξ 22510 21666 www.elta-courier.gr

SUPER ΤΑΧΥ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ Αερ. Γιανναρέλλη 50 22510 45912, 37731 Εκτός από ταχυμεταφορές Αναλαμβάνουμε τη ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι. Ο.Ε. Αρίονος 17, Μυτιλήνη Τηλ: 22510 27430 Fax: 22510 43185

ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣ Αλκαίου 26, Μυτιλήνη Τηλ/Fax: 22510 28017 Π. Bοστάνη 14, Τηλ. 22510 42028

KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣ Πέτρα Λέσβου Τηλ. 22530 42455 Κιν. 6934018535 Fax 2253042483

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη Τηλ. 2251040813 φαξ 2251037416

OIKONOMIKOI ΣYMBOYΛOI

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ENOIKIAΣEIΣ LESVOS CAR rentals Στρατής Λόγγιος Λουτρά Mυτιλήνη Τηλ. 22510 27825 Fax. 22510 44280 Kιν. 6932896712 www.lesvos-carrentals.com info@lesvos-carrentals.com

GOLDEN SUN Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Τζ. Αριστάρχου, έναντι Τουριστικής Αστυνομίας Τηλ. 22510 41779, 6977-616830 Δωρεάν παράδοση σε αεροδρόμιο & λιμάνι

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Π.MYPITZHΣ & ΣYNEPΓATEΣ Eρεσσού 5, Mυτιλήνη Tηλ. 22510 40377

BUSINET Μαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας Παναγιώτης Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40188 & 37214 www.businet.gr

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεωργικές - περιβαλλοντικές μελέτες Καβέτσου 10 (2ος όροφος) Τηλ. 22510 37415 & 6937407221 email: es-karag@otenet.gr

ΝΥΜΦΕΣ Σέρεσλη Μαριάνθη Eρμού 151 Τηλ. 22510 28547

IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

BIBΛIO

ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ Αριστειδοπούλου Ρούλα Ερμού 193 - 195 Τηλ. 22510 22753

Παγανή Μυτιλήνης ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO (FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ) Τηλ. 22510 29419 & 6944324667

THE PRINTER SHOP

ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

EIΔH YΓIEINHΣ Mητροπόλεως 7, Παγανή Μυτιλήνης Τηλ. 22510 24788

Η/Υ

MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣ

ΚΛΕΙΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Service και επιδιορθώσεις μικρών ηλεκτρικών συσκευών, αλυσοπρίονων, μηχανών πετρελαίου, βενζινοκινητήρων κ.λπ.. Παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας. Πληρ. τηλ. 6949079052, κ. Γιώργος.

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

SPANOS

ΒΑΓΙΕΣ Ταβέρνα Ακρωτήρι Τηλ. 22510 43532

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας

FUN TOURS Γραφείο Γενικού Tουρισμού Π. Kουντουριώτη 87-89 Τηλ: 22510 40802 Kιν.: 6945344240 e-mail: funtours@otenet.gr www.funtours.gr

MYTONIΣ Γραφείο Γενικού Tουρισμού Παναγιούδα, 81100 Τηλ: 22510 31777 Fax: 22510 37614 Kουντουριώτη 87 Τηλ: 22510 37500 Kιν.: 6942424121

OLIVEGROOVE Π. Kουντουριώτου 11 & Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη Τηλ: 22510 37533 -534 Fax: 22510 37535 e-mail: olivemjt@otenet.gr www.olive-groove.gr


26

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Υ Γ Ε Ι Α EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI

Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος

Καβέτσου 40 Τηλ.: 22510 41210 Κιν.: 6932703093

(Στρατιωτικός Ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α & Ασκληπιού Τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία

ΚΑΛΛΟNH

Γρίβας Ευστράτιος

Ερεσού 2, 1ος Όρ. Tηλ. 22510 37192 Κιν. 6973303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Γρηγοράκης Παναγιώτης

Καβέτσου 36 Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932251120 Μαλλιαρός Ιωάννης

Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος

Καβέτσου 5, (Ισόγειο) Iατρείο: 22510 47788 Κιν.: 6944696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γιανναδάκης Εμμανουήλ

Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747 Γαλής Νάσος

Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 Tηλ. 22510 42505 Kιν. 6932303873 Γιαννίκος Π. Στρατής

Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) Tηλ. 22510 41125 Kιν. 6976654509 Ζερδελής Γιάννης

Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874 Oικία. 22510 22589 Μακρή Στέλλα

Καβέτσου 27 Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793 Περγαμηνού Άννα

Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.) Τηλ. 22510 41110 Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ Μπομπότη Στ. Πολυξένη

Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010 Kιν. 6977649458 Fax. 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ Aμπατζής Πολύδωρος

Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222 Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη

Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. Τηλ. 22510 42101

Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI Μουτζούρης Βασίλης

Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456, 6972122738 (Μόνο Απογεύματα) Πελέκος Μιχάλης

Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας Τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Χειρουργός ουρολόγος Καβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 40883 6934-877441

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI

OΦΘAΛMIATPOI Ζουμπούλη Δ. Ελένη

Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα

Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818 Κιν. 6944-564159

Καβέτσου 11 (πλησίον χαρτ. “Eιρμός”) Ιατρείο: 22510 42312 Οικ. 22510 41487 Κιν. 6944434811 Κουτζά Χριστίνα

Κυριακίδης Π. Στρατής

Αγ. Θεράποντος 5 Τηλ. 22510 44664 Κιν. 6944363959

Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477 Κιν. 6976980830

Τουρβάς Θ. Γεώργιος

Oυζουνέλλη Θ. Kλειώ

Aλκαίου 27 Tηλ. & Fax: 22510 46930 Kιν. 6937218711 Σάκης Ευστράτιος

Καβέτσου 24 Τηλ. 22510 28561

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καβέτσου 27, 3ος όροφος Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο: 22510 23661 Κιν. 6932404602

ΠAIΔIATPOI Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 21275

Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

Σκανέλης Π. Ευστράτιος

Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 6936-667657 Φεβρωνία Γ. Κανταρτζή M.D.

Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη Τηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία

NEYPOΛOΓOI

PEYMATOΛOΓOI Γρίβας Κων/νος

Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020 Κιν. 6932204318 Fax. 22510 44027 Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ

Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338 Κιν. 6946465866

Kων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 40538, Κιν. 6974799090 Λαμπούσης Π. Ραφαήλ

Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 23933 Κιν. 6972 853790

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217 Κιν. 6944-586587

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI

Βιτούλιας Γεώργιος

Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704 Κιν. 6977393637

Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία

Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030

Παπαδόπουλος Αναστάσιος

Καλλονή Λέσβου Τηλ. 22530 29233 (ιατρείο) Κιν. 6979-070772

Βογιατζής Ιωάννης

Καβέτσου 3, Tηλ. 22510 46868 Κιν. 6945901518 Δημηρούδης Γεώργιος

Αγίας Ειρήνης 2 Tηλ. 22510 22233 Κιν. 6973236406 Καπτανής Ευστράτιος

Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης

Καβέτσου 22, 1ος όροφος Τηλ. 22510 45977 Κιν. 6977-881899 Παπουτσή Βαρβάρα

Aλκαίου & Αρίωνος Tηλ. 22510 25852 Κιν. 6957329664

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα

Τηλ. 22530 61572 Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος

Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 Tηλ. 22510 42233

Βογιατζή Μπέσσυ

Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066

Α Λ Λ Α ΨYXOΛOΓOI Βερβέρη Μαρία

Καβέτσου 17 Ειδίκευση στη ψυχολογία παιδιών και εφήβων τηλ. 6945-447016 & 22510 48933 Ζητιανέλλη Μαρίνα

Αλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια) Tηλ. Ιατ. 22510 45150 Κιν. 6974020648 Κιστάνη Σοφία

Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. Ιατ. 22510 41923 Κιν. 6937540523

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη Tηλ. 22510 41868 Κιν. 6938802270 Χατζηδημητρίου Αντώνης

Σμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ) Τηλ 2251037633 Κιν. 6945792823

Καραχάλια Καλλιρόη

Αγίας Ειρήνης 1 Tηλ. 22510 48105 Κιν. 6936406140 Κατανάκης Σ. Μιχαήλ

Καβέτσου 24, 3ος Όρ. Tηλ. & Fax: 22510 40778 Κιν. 6932460966 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης-Ορέστης

Καβέτσου 32 Iατρείο: 22510 43377 Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ

Ω.Ρ.Λ. Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος ωτορρινολαρυγγολόγος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης

Δάμης Παναγιώτης

Κ Α Ι

Αδαμπατά Κατερίνα

Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Τηλ. 22510 29996 Κιν. 6937293661

ΠΑΙΔΟΨYXIATPOI Κορκολή Έφη

τ. επιμελήτρια Γ.Ν. Μυτιλήνης Καβέτσου 44, ημιώροφος Τηλ. 22510 48915 & 6977369387

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος

Καβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696 Κιν. 6944304116 Xατζησάββα Aλεξάνδρα

Kων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 42225, Κιν. 6972225125

Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης

Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 BODY SPA

Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393 Διαιτολόγοι: Kαραφασούλη Δήμητρα Κουνιαρέλλη Η. Ευστρατία

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κουντουριώτη 17 & Αλκαίου 1 (πρώην Μεγάλη Βρετανία) Τηλ. 22510 28512 κιν. 6936447893 Κουτρολού Κ. Χαρά

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη Tηλ/Fax. 22510 21374 Κιν. 6955409874 Τελωνιάτη Ειρήνη

Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη Tηλ./Fax. 22510 42011 Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Κων/να

Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Σταμάτη Κωνσταντίνα

Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA BODY SPA

Ελευθερίου Βενιζέλου 85 Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ Αλεξανδρή Μαρία

Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, Τηλ. 22510 47714 Ορθοπεδική Λέσβου

Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA Oπτικά Γιαλούρη

Πλατεία Yπεραστικών KTEΛ, Mυτιλήνη Τηλ. 22510 25985 Πουλέλλης Vision Αντωνίου Μαρία Γαβριέλα EYE COM

Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886 ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISION Οπτικά Πουλέλλη

Ερμού 50 Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Kόρακας Γεώργιος*

Συρακουσών 52, Λαμπρινή Τηλ. 210 2920064 Τηλ/Fax. 210 2133951 Kιν. 6932538488 Aναλαμβάνουμε τη μεταφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα * Καταγόμενος από τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική

Αγ. Συμεών 4 Τηλ. 22510 42687 - 29504 Κιν. 6932486155 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ 3420585, 3416595

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ART COIFFURE Μύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΣΑ GYM Μύρινα, 22540 25938

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ Γενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.Ε Αποθήκη Λήμνου: Τηλ. 22540 23087, 25039 Αποθήκη Αθηνών: Τηλ. 210 3420506,

PETRIDES Travel Tourism & Car Rental Tηλ. 22540 22039, 22998 Φαξ 22540 22129 Κιν. 6947601516 e-mail: petrides@otenet.gr

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ CRYSTAL CLEAN Eθνικής Αντιστάσεως Σούμπρα Μύρινας Τηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ FLOWER STUDIO Μαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

...σημαίνει courier Μύρινα Λήμνου Τηλ. 22540 23429, 25140

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Εστιατόριο, Snack Bar ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254300948

CENTRO Ψησταριά Άγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993 Με κρέατα παραγωγής τους και διανομή κατ’ οίκον

ΓΛΑΡΟΣ Ψαροταβέρνα Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 22220

ΛΙΜΑΝΙ Ψητοπωλείο Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 23809

ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - Πιτσαρία Μύρινα τηλ. 22540 22828 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - Πιτσαρία Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ 22540 22540 Διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - Catering Πλατύ, Τηλ 22540 22540

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟΙ Tαβέρνα - Oυζερί Κοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ MΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ Τηλ. 22540 23536, 23113

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος Λήμνου Τηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936 Fax: 2254025691

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254093329


27

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η Δ/νση Δασών Ν. Λέσβου ανακοινώνει ότι: Με την αρ. 1779/12165/3/062010 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, που στάλθηκε και εκτίθεται στο δημοτικό κατάστημα Μύρινας χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, έκταση εμβαδού 20.737,27 τ.μ. στη θέση «ΚΟΡΥΦΕΣ» δ.δ. Κάσπακα Δήμου Μύρινας ως μη δασική (παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79 «Περί προστασίας των δασών κ.λπ.»). Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τελευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Β.Α. καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου. Μυτιλήνη 3-06-2010 Ο Αναπληρωτής Δ/ντής Δασών Ν. Λέσβου Φώτιος Κράλης Δασολόγος, MSc

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη, 16 Ιουνίου 2010

Η Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ότι σύμφωνα με τον αριθμό πρακτικού 17 αριθμός απόφασης 30/2010 της Νομαρχιακής Επιτροπής δέχεται κλειστές προσφορές εντός δύο (2) ημερών για την διενέργεια Πρόχειρου Διαγωνισμού για την Διακίνηση Μεταφορά πάσης φύσεως υλικών και φαρμάκων δακοκτονίας για τις ανάγκες Δακοκτονίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου έτους 2010. Όλα τα δρομολόγια θα εκτελούνται κατά τις πρωινές ώρες (εκτός Κυριακής) εκτός ελαχίστων περιπτώσεων έλλειψης προσωπικού οπότε και θα γίνονται απόγευμα. Η διενέργεια του Πρόχειρου Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 18/6/2010, ημέρα Παρασκευή, στις 10:00π.μ. στο Γραφείο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης. Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) Της υπ’ αριθμόν 799/3-2-2010 Γ΄ Επαναληπτικής Περίληψής μου Κατασχετήριας Έκθεσης Ακινήτου [1/2 εξ αδιαιρέτου πλήρους κυριότητας κάθετης ιδιοκτησίας και 1/2 εξ αδιαιρέτου ψιλής κυριότητας αυτής], της με αριθμό 565/11-2-2008 έκθεσής μου αναγκαστικής εκτέλεσης [κατάσχεση ½ εξ αδιαιρέτου πλήρους κυριότητας κάθετης ιδιοκτησίας και 1/2 εξ αδιαιρέτου ψιλής κυριότητας αυτής] για τη διενέργεια Δημοσίου αναγκαστικού πλειστηριασμού, στις 7 Ιουλίου 2010. Εγώ η Δικαστική Επιμελήτρια του

Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, Βασιλική Μ. Δεμερτζή, που έχω την έδρα μου στη Μυτιλήνη, Κομνηνάκη 20, σας γνωρίζω ότι στις 7/7/2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 - 17:00 ενώπιον της Συμβολαιογράφου Μυτιλήνης Λέσβου, Εριφύλης Τατά - Βασιλικάκη, ως υπαλλήλου του πλειστηριασμού, ή ενώπιον του νομίμου αναπληρωτή αυτής σε περίπτωση κωλύματός της, στο κατάστημα του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης, επί της οδού Μικρός Ασίας 5, θα διενεργηθεί Δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός του ακινήτου της οφειλέτιδος Μυρσίνης Καραμπάση του Γεωργίου και της Καλλιόπης, κατοίκου δ.δ. Βαρειάς του Δήμου Μυτιλήνης, για ποσό οφειλής 20.099,50 €, αφαιρουμένων εξ αυτών τα όσα κατέβαλε ο πιο πάνω οφειλέτης στην επισπεύδουσα μέχρι σήμερα, πλέον τόκων και εξόδων με επισπεύδουσα την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΡΤΥΧΙ ΑΡC LΙΜΙΤΕD», που εδρεύει στην Αγγλία, c/ο Wilmington Trust, SP Services (London) Limited, Tower 42 (Level 11) International Financial Centre, 25 Old Broad Street, Λονδίνο και εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα από την «Τράπεζα Ε.F.G. Eurobank Ergasias Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (Όθωνος 8) και εκπροσωπείται νόμιμα. Πλειστηριαζόμενο ακίνητο: Το 1/2 εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας και το 1/2 εξ αδιαιρέτου της ψιλής κυριότητάς της υπό στοιχεία ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΗΤΑ (Β) αυτοτελούς και ανεξάρτητης κάθετης ιδιοκτησίας - διώροφης κατοικίας με υπόγειο (Μεζονέτα) που αποτελείται από ΥΠΟΓΕΙΟ το οποίο περιλαμβάνει πάρκινγκ, αποθήκη, λεβητοστάσιο και σκάλα που οδηγεί στο ισόγειο, εμβαδού του υπογείου μ.τ. 76,28, από ΙΣΟΓΕΙΟ του περιλαμβάνει σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, διάδρομο WC και σκάλα που οδηγεί στον πρώτο (α΄) πάνω από το ισόγειο όροφο και ΠΡΩΤΟ (Α) υπέρ το ισόγειο όροφο που περιλαμβάνει τρία (3) υπνοδωμάτια, διάδρομο και λουτρό, εμβαδού και των δύο ορόφων (ισογείου και ορόφου) μ.τ. 150. Δηλαδή η ως άνω κάθετη ιδιοκτησία έχει εμβαδόν και στους τρεις (3) ορόφους μ.τ. 226,28, ιδιόκτητο και συνολικό όγκο 648 μ.κ., ποσοστό συμμετοχής σε δαπάνες κοινοχρήστων 363/1.000, και συνορεύει στο σύνολό της Βόρεια με ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και πέραν αυτού με χείμαρρο, Ανατολικά με την κατοικία ΑΛΦΑ (Α) και με ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και πέραν αυτού με την Εθνική οδό Μυτιλήνης - Κρατήγου, Νότια με την κατοικία ΑΛΦΑ (Α) και με ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και πέραν αυτού με ιδιοκτησία Καραμπάση και Δυτικά με την κατοικία ΓΑΜΑ (Γ) και με ακάλυπτο χώρο οικοπέδου. Στην πιο πάνω ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΗΤΑ (Β) αντιστοιχούν τα 363/1.000 εξ αδιαιρέτου, αντίστοιχη έκταση οικοπέδου μ.τ. 283,62 και είναι κτισμένη σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού ΒΑΡΕΙΑ της πόλης Μυτιλήνης του ομώνυμου Δήμου του Νομού Λέσβου και επί της Εθνικής οδού Μυτιλήνης Κρατήγου, εμβαδού τ.μ 783,30, μετά δε την αφαίρεση τμήματος του άνω οικοπέδου εμβαδού μ.τ. 73,79, που αποτελεί παραλία, έχει καθαρό εμβαδόν 709,51 τ.μ. και συνορεύει με τμήμα παραλίας πέραν της οποίας με την Εθνική οδό Μυτιλήνης - Κρατήγου, με χείμαρρο, εν μέρει με χείμαρρο και εν μέρει με ιδιοκτησία Μαστρωμανώλη και με ιδιοκτησία Καραμπάση. Επί του ανωτέρω ακινήτου με αριθμό ΚΑΕΚ 330560205008/2/0, στα βιβλία του Κτηματολογικού Γραφείου Μυτιλήνης, υπάρχουν εγγεγραμμένες: α) Προσημείωση υποθήκης υπέρ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. για ποσό οφειλής 48.000,00€ στον τόμο 81 με αριθμό 511 στις 19-8-2005 στο Υποθηκοφυλακείο Μυτιλήνης, β) προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. για ποσό οφειλής 52.000,00 € στον τόμο 83 με αριθμό 28 στις 22-5-2006 στο Υποθηκοφυλακείο

Μυτιλήνης, γ) προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. για ποσό οφειλής 54.500,00 €, στον τόμο 83 με αριθμό 439 και ημερομηνία καταχώρησης 14-12-2006 στο Υποθηκοφυλακείο Μυτιλήνης, δ) προσημείωση υποθήκης υπέρ της ΜΠΕΣΤΚΑΡ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Εισαγωγής Πωλήσεως Αυτοκινήτων & Ανταλλακτικών Αυτ/των, για ποσό οφειλής 78.465,00 €, με αριθμό 2.718 και ημερομηνία καταχώρησης 24-122007 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης, ε) προσημείωση υποθήκης υπέρ της ΑΛΦΑ Τράπεζας Α.Ε., για ποσό οφειλής 13.417,90 €, με αριθμό 268 και ημερομηνία καταχώρησης 29-12008 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης, στ) υποθήκη υπέρ της ΑΛΦΑ Τράπεζας Α.Ε., για ποσό οφειλής 13.417,90 €, με αριθμό 866 και ημερομηνία καταχώρησης 27-3-2008 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης, ζ) προσημείωση υποθήκης υπέρ της ΑΛΦΑ Τράπεζας Α.Ε., για ποσό οφειλής 13.420,85 €, με αριθμό 851 και ημερομηνία καταχώρησης 26-3-2008 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης, η) υποθήκη υπέρ της ΑΛΦΑ Τράπεζας Α.Ε., για ποσό οφειλής 13.420,85 €, με αριθμό 1.041 και ημερομηνία καταχώρησης 14-42008 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης, θ) προσημείωση υποθήκης υπέρ της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., για ποσό οφειλής 11.276,38 €, με αριθμό 1.244 και ημερομηνία καταχώρησης 5-5-2008 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης, ι) υποθήκη υπέρ της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕZΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., για ποσό οφειλής 11.276,38 €, με αριθμό 2.089 και ημερομηνία καταχώρησης 1-8-2008 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης και κ) η ως άνω αναφερόμενη κατάσχεσή μου. Τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του Δημοσίου αναγκαστικού πλειστηριασμού, ορίζεται το ποσό των 158.666,66 €. Προσκαλούνται λοιπόν όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές του παραπάνω ακινήτου, να βρίσκονται την ημέρα και ώρα που προανέφερα στον τόπο του πλειστηριασμού για να πάρουν μέρος σ’ αυτόν συμμορφούμενοι με τα παραπάνω και τους όρους των σχετικών άρθρων του Κώδ. Πολ. Δικ., όπως αυτά τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα. Σε βεβαίωση των παραπάνω εγώ η Δικαστική Επιμελήτρια έγραψα το παρόν απόσπασμα περίληψης σήμερα στις δεκαέξι (16) Ιουνίου 2010, το υπογράφω και το σφραγίζω νόμιμα.Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΧ. ΔΕΜΕΡΤΖΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) Της υπ’ αριθμόν 834/27-5-2010 Δ΄ Επαναληπτικής Περίληψής μου, της με αριθμό 675/16-12009 έκθεσής μου αναγκαστικής εκτέλεσης [κατάσχεση ακινήτου - ελαιοκτήματος] για τη διενέργεια Δημοσίου αναγκαστικού πλειστηριασμού, στις 7 Ιουλίου 2010. Εγώ η Δικαστική Επιμελήτρια του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, Βασιλική Μ. Δεμερτζή, που έχω την έδρα μου στη Μυτιλήνη, Κομνηνάκη 20, σας γνωρίζω ότι στις 7/7/2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 -17:00 ενώπιον της συμβολαιογράφου κ. Μαρίας Συκά - Παναγιώτου ή το νόμιμο αναπληρωτή αυτής σε περίπτωση κωλύματός της στο Κατάστημα του Ειρηνοδικείου Παπάδου Γέρας Λέσβου, θα διενεργηθεί Δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός του ακινήτου του οφειλέτη Αντώνιου Φωτεινού του Παναγιώτη και της Ειρήνης, κατοίκου Καλαμακίου Αλίμου Αττικής επί της οδού Αγίας Άννης αρ. 6, για ποσό οφειλής 28.561,16 €, αφαιρουμένων εξ αυτών τα όσα κατέβαλε ο πιο πάνω οφειλέτης στην επισπεύδουσα Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που ε-

δρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σοφοκλέους 11 και εκπροσωπείται νόμιμα, πλέον τόκων και εξόδων. Πλειστηριαζόμενο ακίνητο: Ένα ελαιόκτημα που βρίσκεται στην αγροτική τοποθεσία «Γιαλιώτισσα» του δημοτικού διαμερίσματος Σκοπέλου Δήμου Γέρας, εκτάσεως οκτώ (8) στρεμμάτων, που περιέχει διακόσια (200) ελαιόδεντρα και συνορεύει με ιδιοκτησία Αντωνίου Σιδερή και με δρόμο. Επί του ανωτέρω ακινήτου στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου Παπάδου Γέρας Λέσβου, υπάρχουν εγγεγραμμένες επί του ανωτέρω ακινήτου: α) Υποθήκη εγγεγραμμένη στο Υποθ/κείο Παπάδου Γέρας Λέσβου υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., για ποσό οφειλής 39.377,67 € στον τόμο 47 με αριθμό 216 στις 30-10-2008 και β) η υπ’ αριθμ. 675/16-1-2009 έκθεσή μου αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου εγγεγραμμένη στον τόμο Ζ με αριθμό 139 στις 23-1-2009 υπέρ της ανωτέρω επισπεύδουσας, για ποσό 28.561,16 €, σύμφωνα με το πιστοποιητικό του Υποθηκοφύλακα Παπάδου Γέρας Λέσβου. Τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του Δημοσίου αναγκαστικού πλειστηριασμού, ορίζεται το ποσό των 6.800,00 €. Προσκαλούνται λοιπόν όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές του παραπάνω ακινήτου, να βρίσκονται την ημέρα και ώρα που προανέφερα στον τόπο του πλειστηριασμού για να πάρουν μέρος σ’ αυτόν συμμορφούμενοι με τα παραπάνω και τους όρους των σχετικών άρθρων του Κώδ. Πολ. Δικ.. Σε βεβαίωση των παραπάνω εγώ η Δικαστική Επιμελήτρια έγραφα το παρόν απόσπασμα επαναληπτικής περίληψης σήμερα στις δεκαέξι (16) Ιουλίου 2010, το υπογράφω και το σφραγίζω νόμιμα.Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Μ. ΔΕΜΕΡΤΖΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) Της υπ’ αριθμόν 831/25-5-2010 Β΄ Επαναληπτικής Περίληψής μου, της με αριθμό 697/13-32009 [κατάσχεση ακίνητης περιουσίας (οριζόντιας ιδιοκτησίας)] για τη διενέργεια Δημοσίου αναγκαστικού πλειστηριασμού, στις 7 Ιουλίου 2010. Εγώ. η Δικαστική Επιμελήτρια του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, Βασιλική Μ. Δεμερτζή, που έχω την έδρα μου στη Μυτιλήνη, Κομνηνάκη 20, σας γνωρίζω ότι στις 7/7/2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 - 17:00 ενώπιον της Συμβολαιογράφου Μυτιλήνης, Εριφύλης Τατά - Βασιλικάκη, ως υπαλλήλου του πλειστηριασμού, ή ενώπιον του νομίμου αναπληρωτή αυτής σε περίπτωση κωλύματός της, στο Κατάστημα του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης, επί της οδού Μικρός Ασίας 5, θα διενεργηθεί Δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός του ακινήτου της οφειλέτιδας Άννας συζ. Ευγενίου Καυλακώνη, το γένος Ευστρατίου Λυμπέρη, κατοίκου Μυτιλήνης, επί της οδού Γυμν. Δαυίδ 24, για ποσό οφειλής Ευρώ (62.291,81 €), αφαιρουμένων εξ αυτών τα όσα κατέβαλε η πιο πάνω οφειλέτιδα στην επισπεύδουσα μέχρι σήμερα, πλέον τόκων και εξόδων με επισπεύδουσα την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σοφοκλέους 11. Πλειστηριαζόμενο ακίνητο: Η υπό στοιχεία ΑΛΦΑ ΕΝΑ (Α-1) οριζόντια, αυτοτελής και διηρημένη ιδιοκτησία (διαμέρισμα) του πρώτου μετά το ισόγειο ορόφου, του κτηρίου Α, οικοδομικού συγκροτήματος αποτελούμενου από δύο (2) κτήρια με στοιχεία (Α) και (Β), που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2.067,05 μ2, κείμενο εντός της πόλης της Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης του Νομού Λέσβου, στην συνοικία ΣΟΥΡΑΔΑ και επί των οδών Αρχοντίδου, Λοχαγού Μανωλακέλλη και ανωνύμου δημοτικής οδού, εμφαινόμενο στο

από Ιουνίου 1997 διάγραμμα κάλυψης του πολιτικού μηχανικού Ερμόλαου Ζαμτράκη (προσαρτημένο στην με αριθμό 13598/1997 πράξη σύστασης οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας και κανονισμού της συμβολαιογράφου Μυτιλήνης Ελένης Σαμαρά - Ελευθερίου) και συνορεύει γύρωθεν με οδό Λοχαγού Μανωλακέλλη, με ανώνυμη δημοτική οδό, με ιδιοκτησία ΑΟΕΚ, με ιδιοκτησία αγνώστου και με την οδό Αρχοντίδου, Η οριζόντια ιδιοκτησία αποτελείται από (2) κύρια δωμάτια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (κουζίνα, διάδρομο και λουτρό), έχει εμβαδόν 60,15 μ2, ιδιόκτητο όγκο 186,46 μ3, αναλογία όγκου κοινοχρήστων 36,89 μ3, δηλαδή συνολικό όγκο μετά των κοινοχρήστων 222,35 μ3, ποσοστό συνιδιοκτησίας 33,12/1.000 εξ αδιαιρέτου σε όλο το οικόπεδο, που αντιστοιχεί σε έκταση οικοπέδου 68,46 μ2, ψήφους 33,12 επί χιλίων, ποσοστό συμμετοχής σε δαπάνες κοινοχρήστων 86,51/ 1.000 και ποσοστό συμμετοχής σε γενικές δαπάνες 33,12/1.000, ποσοστό σε δαπάνες κεντρικής θέρμανσης του κτηρίου Α 87,40/1.000, συνορεύει Βόρεια με την υπό στοιχεία Α-2 οριζόντια ιδιοκτησία και με πρασιά προς οδό Αρχοντίδου, Νότια με ακάλυπτο χώρο οικοπέδου πέραν του οποίου με ιδιοκτησία ΟΕΚ, Ανατολικό με ιδιοκτησία αγνώστου και Δυτικά με υπό στοιχεία Α-2 οριζόντια ιδιοκτησία και με ακάλυπτο χώρο οικοπέδου κατά τον τίτλο κτήσης. Στα βιβλία του Κτηματολογικού Γραφείου Μυτιλήνης Λέσβου, υπάρχουν εγγεγραμμένες επί του ανωτέρω ακινήτου με αριθμό ΚΑΕΚ 330561204020/0/11: 1) Μία υποθήκη εγγεγραμμένη στον Τόμο 78 με αριθμό 340, στις 9-122002 για ποσό 40.000,00 ευρώ, υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, 2) Μία προσημείωση υποθήκης εγγεγραμμένη στον Τόμο 81 με αριθμό 320, στις 25-5-2005 για ποσό 43.231,00 ευρώ, υπέρ της ΒΡ Hellas Α.Ε. Εταιρείας Πετρελαιοειδών και 3) η υπ’ αριθμ. 697/133-2009 έκθεσή μου αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου με επίσπευση της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., για ποσό 62.291,81 €, εγγεγραμμένη στις 16-3-2009 με αριθμό 679 στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης. Τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του Δημοσίου αναγκαστικού πλειστηριασμού, ορίζεται η αξία του κατασχεθέντος ακινήτου, δηλαδή τιμή πρώτης προσφοράς εβδομήντα χιλιάδες ευρώ (70.000,00 €). Προσκαλούνται λοιπόν όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές του παραπάνω ακινήτου, να βρίσκονται την ημέρα και ώρα που προανέφερα στον τόπο του πλειστηριασμού για να πάρουν μέρος σ’ αυτόν συμμορφούμενοι με τα παραπάνω και τους όρους των σχετικών άρθρων του Κώδ. Πολ. Δικ.. Σε βεβαίωση των παραπάνω εγώ η Δικαστική Επιμελήτρια έ-

γραψα το παρόν απόσπασμα περίληψης σήμερα στις δεκαέξι (16) Ιουνίου 2010, το υπογράφω και το σφραγίζω νόμιμα.Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΧ. ΔΕΜΕΡΤΖΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσεων ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τα παρακάτω Τμήματα του Πανεπιστημίου μας αποφάσισαν την προκήρυξη των εξής θέσεων ΔΕΠ: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (τηλ. Γραμματείας 2310 995223, 998780) - Μιας (1) λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο «Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη με έμφαση στην αξιοποίηση και διαχείριση του πολιτιστικού αγαθού» - Μιας (1) λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο «Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη» ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (τηλ. Γραμματείας 2310 995853) - Μιας (1) λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο «Συγκοινωνιακή Τεχνική και Διαχείριση Κινητικότητας» Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 473/8-6-2010 τ. Γ΄ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 (άρθρο 6 περ. Γ΄ παράγρ.3 του Ν.2083/92 όπως αναριθμήθηκε σε περ. Α΄ του ιδίου άρθρου με τη διάταξη του άρθρου 1 παράγρ.6α του Ν.2188/94 και άρθρο 39 εσωτερικού κανονισμού του Α.Π.Θ. Υ.Α. Φ. 1. 231/Β1/425/ 25-8-2000 Φ.Ε.Κ.1099/5-92000 τ. Β΄). Το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 29-7-2010 έως και 18-8-2010 (απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου στη συνεδρίασή του αριθμ.1468/4-5-2010). Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Γραμματείες των παραπάνω Τμημάτων. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Θεσσαλονίκη, 16-6-2010 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΕΡΜΕΙΔΟΥ - ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Προαγγελία γάµου Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ο Νικόλαος Μαλλής του Ευστρατίου και της Ειρήνης, το γένος Σκόρδου, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μυτιλήνη, και η Ειρήνη Δούκα του Σπυρίδωνος και της Σοφίας, το γένος Λαρέζου, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μυτιλήνη, πρόκειται να παντρευτούν στον Ιερό Ναό Παναγίας Τρουλωτής στους Πύργους Θερμής, στις 25 Ιουλίου και ώρα 19:00.

Προαγγελία γάµου Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ο Παπγής Δημήτριος του Παναγιώτη και της Ειρήνης, το γένος Χρυσάφη, που γεννήθηκε στο Κουίνστάουν της Ν. Αφρικής και κατοικεί στη Μυτιλήνη, και η Βερβέρη Ειρήνη του Εμμανουήλ και της Μαρίας, το γένος Μαλαμά, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μυτιλήνη, πρόκειται να παντρευτούν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μεγαλοχωρίου.


28

XPONOΓPAΦHMA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

µέρα νύχτα w Μια όαση δροσιάς σας περιμένει φέτος στην πλαζ «Τσαμάκια», που έχει διαμορφωθεί σε ένα μοντέρνο καφέ-μπαρεστιατόριο. Εκεί μπορούν οι φίλοι του ποδοσφαίρου να παρακολουθήσο υν τις αναμετρήσεις του Μουντιάλ στη μεγάλη οθόνη. w Τις ομάδες χορού «Noobies Crew» και τους «Flying steps» σε μια break dance και hip hop «αναμέτρηση» θα φιλοξενήσει σήμερα Παρασκευή το «Central», στην πλατεία Σαπφούς. w Το «Dreamcafé», στην Καλλονή, προσφέρει αξέχαστες στιγμές Μουντιάλ και δίνει στα δύο ποτά ή μπύρες, ένα ακόμα δώρο! w Το «Τσουκάλι», στην προκυμαία, σερβίρει καλομαγειρεμέν α πιάτα ημέρας στον όμορφο χώρο του. w Βραδιές Μουντιάλ και στο «Marush», στις μεγάλες οθόνες, με παγωμένη μπύρα, ποτά και άφθονο ποπκορν. w 14 χρόνια γιορτάζει το «Par a Sol», στην Ερεσό, το τριήμερο 18 - 20 Ιουνίου, με τρεις διαφορετικούς DJs στα decks και πολλά κοκτέιλ χάπενινγκ!

Του Hλία Mακρή απο την «Καθημερινή»

Σφηνάρι - Γραμπούσα συχα και καλά καθόμουνα στο κομπιούτερ, και πάσκιζα το άρθρο της εβδομάδας να κοτσάρω, μα λες κι είχε γιομίσει άχυρο το κεφάλι μου! Ούτε λέξη δε ζωγραφιζόταν στο σκρίνιο. Το έξυνα, το έβανα κάτω από τη βρύση ώρα πολύ στο παγωμένο νερό μπας και δρομολοήσει, τίποτα αυτό. Σαν το αυγό το κλούβιο απόμενε. Θυμήθηκα το συχωρεμένο φίλο μου, τον Αλέκο Γαλανό, που είχε γράψει τα κόκκινα φανάρια, «Άμα γεννοβολάει το μυαλό βγάνει αριστουργήματα! Σαν είναι όμως στειρεμένο, μη πασκίζεις άδικα. Και να γράψεις, λαπάς θα βγει!» Οπότε ξανάβρεξα την κούτρα μου, κι ως σκουπιζόμουν, ακούω την κυρά από δίπλα. - Γιώργο, έχεις όρεξη για βαρκάδα; Απρόσμενο μου ήρθε, δουλειά με περίμενε, το σκεφτόμουνα, όμως πήδησα ως τον ουρανό σαν άκουσα τον προορισμό. - Στη Γραμπούσα θα πάμε! Κι από δω ξεκίνησε μια ανεπανάληπτη ολιγόωρη κρουαζιέρα. Ένας αγέρας ανάλαφρος στην αρχή, με αυθεντικά του χωμάτου και του γιαλού σμιγμένα τα αρώματα όλο φύκια κι αλυγαριές μας χαϊδολογούσε, κι ανδρειωνότανε, δυνάμωνε, αγρίευε, γινότανε τροφός και μας πότιζε οξυγόνο κι αρμύρα. Χαθήκανε έννοιες καημοί και χαρές, απόμεινε μοναχά ο αγέρας με σκάγια τις παγωμένες σταγόνες να μας τρυπάνε, κι ο καυτερός «ηλιάτορας» μεσούρανα να τσιτώνει το πετσί μας. Όλα τ’ άλλα είχανε σβήσει. Είχανε γενεί βορά στα άγρια θαλασσοπούλια που παραβγαίνανε σε γρηγοράδα το «Αργώ»· το πλεούμενο του Πέτρου. Σιμώναμε και ξεμακραίναμε βράχια θεόρατα, καλοπελεκημένα κι απάτητα, αμμουδερούς κόρφους μικρούς, μικρούτσικους, σαγηνευτι-

Ή

κούς, κονταροχτυπιόμασταν με τριάδες καμωμένα απειλητικά τα κύματα, κι άξαφνα, έστριψε ζερβά ο Πέτρος που κοκορευότανε κι ας μη φορούσε καπετανίστικο καπέλο και σιρίτια, κι ω Θε μου, θωρήσαμε ένα μυθικό θεριό να κολυμπά και να γιομίζει τη θάλασσα ολάκερη. Κάναμε το σταυρό μας, μα δεν ήτανε θεριό! Κοντέψαμε κι άλλο, ξεδιαλύναμε, κι έντρομοι αφεθήκαμε, μηδαμινοί, ομπρός της Γραμπούσας το μεγαλείο. Πηδήξαμε με τις σαγιονάρες τις γλιστερές στον τσιμεντένιο μόλο και χυθήκαμε να γευτούμε τα βράχια τα ανεμοδαρμένα, τα ποτισμένα αλάτι και δόξα αιωνόβια θάμνα, πού και κανένα γονατισμένο απ’ το βοριά δεντρί, και το κάστρο. Στο έμπα του, να το το λαβωμένο λιοντάρι να αγναντεύει δακρυσμένο τα πελάη, και να βογγά, από των βαρβάρων, τότες, την ιεροσυλία. Πόνεσα σαν τόειδα έτσι να κείτεται, δε λέω, έχει το μεγαλείο του, μα θα ‘τανε πιο επιβλητικό στην αρχική του θέση. Έχει ο Θεός, μουρμούριξα, γιατί η πολιτεία κοιτά άλλα πιο φανταχτερά κι ασήμα-

ντα να πράττει. Μα, ας είναι. Και θάμαξα ακροζυγιασμένα στα γκρεμνά πύργους και πολεμίστρες, οσμίστηκα δάφνη κι αγριλιά από τα πτώματα ολόγυρα που ταφήκανε στον αγώνα τους να μας αφήκουνε τη λευτεριά, τρύπωσα στην ακκλησιά τη μεγάλη, προσκύνησα Θεού κι ανθρώπων τα μυστήρια, κι ως έβγαινα, δυο αγριοκούνελα ξημερωμένα μα φοβισμένα, χαμογελούσανε, μασουλάγανε και τρυπώσανε στις χαραμάδες. Κατεβαίναμε αλαφρωμένοι και ιστορικά κειμήλια ποτισμένοι κι αντικρίσαμε τσούρμο με πλουμιστά φτιασίδια, καπέλα, και λιγοστά ρούχα, απ’ το μεγάλο πλεούμενο ερχομένο, κι από δυο κατσικοδρόμους να ανηφορίζουν, πολυθόρυβοι Απάτσι, να καταχτήσουν τάχα τούτη την κληρονομιά μας. Και να πάνε στερνά στον τόπο τους, αλλοεθνείς, πολυεθνείς, Αγαρηνοί και Φράγκοι ήντουσαν, να πούνε, πως τση Κρήτης τα όρη και τα γκρεμνά μωρέ, πολιτισμό κι αντρειοσύνη είναι σπαρμένα. Γιώργος Καμβυσέλλης Giorgiok1936@yahoo.gr

Απόλυτη… διάρκεια! ια κυρία πηγαίνει σε Μ έναν οίκο ανοχής για γυναίκες και ζητάει από την «Κυρία» του μαγαζιού έναν άντρα που αργεί να… ολοκληρώσει! «Α!!!», της λέει η Κυρία, «θα σου στείλω τον Τάκη. Είναι πολύ αργός, θα καταευχαριστηθείς.» Πηγαίνει με τον Τάκη, αυτός της προσφέρει… συνεχείς υπηρεσίες επί 2 ώρες, αλλά αυτή επιμένει να της στείλουν έναν ακόμα πιο αργό άντρα. «Α!!!», της λέει η Κυρία, «θα σου στείλω το Γιάννη. Μιλάμε θα σε μουρλάνει.» Πηγαίνει η κυρία με το Γιάννη, 4 ώρες κρατάει αυτός, αλλά αυτή ακόμα επιμένει για έναν πιο αργό άντρα. «Χμ!!!», της λέει η Κυρία, «για την περίπτωσή σου μου μένει μόνο μια λύση. Θα σου στείλω αύριο το Μητσάρα.» Περιμένει σ’ ένα ξενοδοχείο η κυρία το Μητσάρα και να, εμφανίζεται ένας τυπάκος ντυμένος με μια κουστουμιά «Αρμάνι» πανάκριβη. Γδύνεται, λοιπόν, αρπάζει τα ρούχα του, τα πετάει μέσα στο τζάκι και ορμάει στην κυρία. Αυτή τα χάνει και του λέει. «Καλά, ρε Μητσάρα, πέταξες τόσο ακριβά ρούχα στο τζάκι; Κρίμα είναι.» Και ο τύπος με αυτοπεποίθηση: «Μαντάμ, όταν τελειώσει ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ, αυτά θα είναι ντεμοντέ!»

J

Εμπρός 3099  
Εμπρός 3099  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Advertisement