Page 1

Κ. κατάστημα Μυτιλήνης

Στήριξη Βουνάτσου στον Κατσιφαράκη, που εμμένει στην παραίτησή του

«Γκαστρωμένη» η επόμενη μέρα ΣEΛ. 5

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY www.emprosnet.gr

5

APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3711 TIMH €1,00

ΣΕΛΙΔΕΣ MIKPEΣ AΓΓEΛIEΣ & OΔHΓOΣ AΓOPAΣ ΣEΛ. 9-12, 17

Τουλάχιστον μια βδομάδα στους δρόμους

Κινητοποιήσεις στο Δήμο Λέσβου

Ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης υπέρ γυναίκας συνταξιούχου που χρωστούσε 75.000 περίπου ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Έσωσε το σπίτι από τις τράπεζες

ΣABBATOKYPIAKO ΣEΛ. 6

Βασίλειο των πλαστογράφων η Μυτιλήνη

Πλαστά έγγραφα στη μέση του δρόμου Άλλος ένας πλαστογράφος δημοσίων εγγράφων που απευθύνονται σε μετανάστες, συνελήφθη χθες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από πλοίο της γραμμής. Ο λόγος, για 30χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και στη συνέχεια κατασχέθηκαν τέσσερα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Στη συνέχεια, σε προκαθορισμένο ραντεβού συνελήφθησαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι προσήλθαν για να παραλάβουν τα ανωτέρω υπηρεσιακά σημειώματα, με σκοπό να μεταβούν στην Αθήνα. Όπως είναι γνωστό, πριν μέρες συνελήφθη Αφγανός με μηχανήματα με τα οποία παρήγαγε πλαστά έγγραφα, ενώ έγγραφα πωλούνται κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου. Το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με καταγγελίες έκπληκτων από το γεγονός πολιτών αυτοπτών μαρτύρων, τέτοια έγγραφα πωλούνταν αντί εκατοντάδων ευρώ σε μετανάστες στην οδό Ερμού, το Κιόσκι πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών και το χώρο δίπλα από τη μαρίνα.

ΣEΛ. 6

Ενώ ο πρόεδρος της Εταιρείας, Αριστείδης Ταξείδης, δηλώνει ότι «όλα βαίνουν καλώς»

Θέμα ΑΔΕΛ θέτει η αντιπολίτευση ΣEΛ. 8

Στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λέσβο σχολιάζουν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο κίνημα, εν όψει και του Συνεδρίου

Κρίση είναι… θα περάσει; ΣEΛ. 18


2 ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

HMEPOλόγιο

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Αναζητώντας… εκδηλώσεις Πέρυσι τέτοιες μέρες, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανακοινώνονταν εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων, ήταν πολλές και από διαφορετικές πλευρές (π.χ. λιμάνι Μυτιλήνης, εκδηλώσεις Δήμου, Περιφέρειας, πολλές εκδηλώσεις σε χωριά). Φέτος, εκτός από ορισμένα μπαζάρ και μεμονωμένες εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών φορέων, δεν υπάρχουν άλλες σχετικές ανακοινώσεις. Από την Αγιάσο δεν μπορεί να έχει κανείς μεγάλες απαιτήσεις αυτήν τη στιγμή, δεδομένων των πλημμυρών. Το νομικό πρόσωπο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού θα ανακοινώσει εντός των ημερών κάποιες γιορτινές του δράσεις. Από αλλού, τίποτα; Β.Χρ.

Οικολόγοι και ποδήλατα

Απόσπασμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 1944. Η στήλη «Στο Φτερό», που σχολιάζει την τοπική επικαιρότητα.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, ο Μιχάλης Μπάκας έστειλε επιστολή προς τον ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ευρωκοινοβουλίου κ. Κουμουτσάκο, για την ανάπτυξη, ενίσχυση και επέκταση του δικτύου των ευρωπαϊκών ποδηλατόδρομων «Eurovelo» και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουν το θέμα των ποδηλατόδρομων, αφού, όπως τονίζει και ο κ. Μπάκας στην επιστολή του, το ποδήλατο συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Β.Χρ.

Κάλλιο αργά… Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Tα ∆ηκτικά ΠΕΜΠΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ Aνατ. 07.33 ∆ύσ. 17.06

13

Λουκίας, Ευγενίου, Αυξεντίου, Ευστρατίου μαρτ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ξέφτισε ο θεσμός Χθες το απόγευμα στις 6 επρόκειτο να συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του προγράμματος δράσης του Δήμου Λέσβου για το 2013. Επειδή όμως ήταν έως και βέβαιο πως δε θα υπάρξει απαρτία, η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποδεικνύοντας, έτσι, μέσα σε δύο χρόνια, ότι ένας θεσμός που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος στην τοπική κοινωνία, ξέφτισε πολύ απλά γιατί οι εμπνευστές του δε φρόντισαν να τον περιφρουρήσουν με την απαιτούμενη «λειτουργικότητα». Γιατί, κακά τα ψέματα, πώς να λειτουργήσει ένα δυσκίνητο 49μελές όργανο, όταν καλείται υποχρεωτικά μόνο μια φορά το χρόνο να συνεδριάσει; ΜΑΡ.ΠΛ.

Μόλις χθες το μεσημέρι υπήρξε πρόσβαση στην παραλία της Δρώτας, που οδικώς είχε αποκλειστεί απ’ την αρχή του μήνα, όταν απ’ τη θεομηνία έκλεισε ο δρόμος απομονώνοντας τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του οικισμού. Κι ανεξάρτητα απ’ τις έντονες διαμαρτυρίες των συγγενών των ηλικιωμένων που είχαν μείνει για 10 μέρες στο έλεος της μοναξιάς τους, ο προβληματισμός που δημιουργήθηκε απ’ το συμβάν, περιμένει απάντηση: τι θα συνέβαινε αν κάποιος όλο αυτό το διάστημα χρειαζόταν ιατρική βοήθεια; Κι αλήθεια, τι θα συμβεί στην επόμενη περίπτωση που εξ αιτίας έντονων καιρικών φαινομένων αποκλειστεί μία περιοχή; Θα περιμένουμε 10 μέρες για να την «απελευθερώσουμε» απ’ τα βράχια; ΜΑΡ.ΠΛ.

Απρόσμενη μαχητικότητα Ούτε οι πιο αισιόδοξοι συνδικαλιστές δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίο θα προχωρούσαν σε τόσο μεγάλης διάρκειας κινητοποίηση. Εδώ και έναν περίπου μήνα βρίσκονται σε συνεχείς καταλήψεις, απεργίες και άλλες μορφές κινητοποίησης. Στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - εργαζομένων δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος θα είναι ο νικητής. Όμως θεωρούμε εντυπωσιακό ότι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα δείχνουν τέτοια μαχητικότητα. Στην κυβέρνηση πρέπει να έχουν υπόψη τους τούτο το στοιχείο για τη νέα, πολύ μεγαλύτερη φουρνιά διαθεσιμοτήτων/απολύσεων που ετοιμάζουν το επόμενο έτος. Ν.Μ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ: Ποσειδώνος 8 - Λιμάνι, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΑΙΓΑΙΟΥ A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: NIKOΣ MANABHΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΛΕΚ/ΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ - ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO: MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΕΜΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΗΛΙΑ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΑΙΓΑΙΟΥ A.E.


3

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Λίγα απ’ όλα

Σταράτες κουβέντες Γράφει ο ΣTPATHΣ ∆EΛOΓKOΣ

Τα δώρα για τα παιδιά ν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και σε γενέθλια και ονομαστικές εορτές, τα παιδιά λαμβάνουν δώρα από γονείς, νουνούς, συγγενείς, φίλους. Τα παιδιά μέχρι την τρίτη τάξη του δημοτικού σχολείου εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα όταν το δώρο είναι παιχνίδι. Τα δώρα ένδυσης και υπόδησης δεν τα ενθουσιάζουν. Ακόμα και τα παιχνίδια, αφού τα χαρούν λίγο, τα παρατούν ή τα καταστρέφουν. Μην ανησυχείτε γι’ αυτό. Το παιδί έχει το δικό του συναίσθημα και τον τρόπο σκέψης, που δε μοιάζει με των ενηλίκων. Το σπουδαιότερο, όμως, όλων είναι ότι το παιδί σ’ αυτή την ηλικία δεν μπορεί να εκτιμήσει την ποιοτική αξία των παιχνιδιών. Γι’ αυτό μην αγοράζετε ακριβά χώρα-παιχνίδια, αλλά εκείνα που τα εντυπωσιάζουν και τα κάνουν χαρούμενα.

E

Το ύψος της βροχής Την απόσυρση μελομακάρονων με επιφανειακή μούχλα από σούπερ μάρκετ της εταιρείας Lidl Hellas, στην Αλεξανδρούπολη, ζήτησε ο ΕΦΕΤ μετά από σχετική καταγγελία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εμπορική επωνυμία «ΓΛΥΚΑΝΘΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ», συσκευασμένα σε χάρτινες συσκευασίες του ενός κιλού, με ημερομηνία λήξης 31/1/2013, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για τη Lidl. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την αγορά και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται, τέλος, οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Μαζική κατήφεια…

Το πρόβλημα στην κατανομή

Σε 11 μέρες ξημερώνει Χριστούγεννα, αλλά η Μυτιλήνη και τα χωριά της σε τίποτα δε θυμίζουν τέτοια περίοδο άλλων χρόνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάποιες γειτονιές στη Χρυσομαλλούσα όπου οι παρόδιοι περίπου έκαναν κόντρες-άτυπο διαγωνισμό στολισμού και τώρα είναι βυθισμένες στα σκοτάδια. Αλλά και αλλού, στο Κιόσκι και στον παραλιακό δρόμο της Επάνω Σκάλας, μια διαδρομή δηλαδή στη βόρεια έξοδο της πόλης απ’ το Αρχαιολογικό Μουσείο έως του Καλαμάρη, που όταν άλλες φορές δεν προλάβαινες να μετράς τα πρωτότυπα στολίδια, τώρα δεν έχει παρά ελάχιστα, αραιά και πού, κάποια φωτάκια.

Στα 10 εκατ. ευρώ προσδιόρισε το ποσό που θα διατίθεται κάθε χρόνο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στους ελαιώνες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Τα χρήματα είναι αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι οι δικαιούχοι τους πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο, με αποτέλεσμα η εξτρά επιδότηση που λαμβάνουν οι αγρότες, να οδηγείται στον πάτο. Ν.Μ.

… αν και γιορτές Και σίγουρα δεν είναι οι αιτούμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έχουν περιορίσει έως εξαφανίσει το εορταστικό κλίμα της πόλης, αυτό που ξεκινούσε βδομάδες πριν τις γιορτές. Είναι η μαζική κατήφεια που μας έχει κυριεύσει, η έλλειψη εορταστικής διάθεσης που βιώνουμε, κι όχι μόνο στη Λέσβο. Και αποτελεί ζητούμενο. Μακάρι να βρούμε τις μέρες που απομένουν, τη χαρούμενη διάθεση ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία να αποτινάξουμε έστω και προσωρινά την ομίχλη. ΜΑΡ.ΠΛ.

Κοντά στο ένα δισεκατομμύριο Στα 900 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συσσωρευμένες ζημίες των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, από το 2009 έως το 2012. Το είπε ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος του ΣΕΕΝ, στο συνέδριο της εφημερίδας «Maritime Economies» που πραγματοποιήθηκε χθες. Αν κάτι είναι εντυπωσιακό στην ελληνική ακτοπλοΐας είναι ότι υπάρχουν ακόμη πλοία που κυκλοφορούν στο Αιγαίο. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του άθλου οφείλεται στους Έλληνες ναυτικούς, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις μένουν απλήρωτοι επί μήνες. Ν.Μ.

Ποιος θέλει; Το σχολίαζε πολιτικός παράγοντας που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις με το Νοσοκομείο, και μάλλον έχει δίκιο. Ποιος, μετά τα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Κατσιφαράκης με την παραίτησή του, όσο και αν θα το επιθυμούσε, θα δεχθεί τώρα να αναλάβει διοικητής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης; Πόσο πρέπει να το σκεφτεί, αλλά και τι πρέπει να ζυγίσει, για να φορτωθεί χρέη 700.000 ευρώ κι όλα τα παρεπόμενά τους; Ζητείται… ήρωας ή θύμα; ΜΑΡ.ΠΛ.

Από επενδυτική εταιρεία ζητούνται ενιαίες εκτάσεις γης στη Λέσβο και στη Λήμνο, επιφάνειας άνω των 300 στρεμμάτων. Παρακαλούμε αποστείλετε πληροφορίες στη διεύθυνση «ΜΥΡΙΤΖΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» Ερεσού 5, Μυτιλήνη, Τ.Κ. 81100 Αρμόδιος για πληροφορίες κος Ευστρατίου, τηλ. 22510 40377 e-mail: efstratiou@mks.gr Θα τηρηθεί η αρχή της εμπιστευτικότητας.

Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, το βροχόμετρο στον Παπάδο έδειξε 11+ ίντσες. Να έχετε ακόμα υπόψη ότι δε δέχονται τις ίδιες βροχές όλα τα διαμερίσματα του νησιού. Οι περισσότερες βροχές πέφτουν στην περιοχή Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Γέρας και οι λιγότερες στις περιοχές αεροδρομίου, Πλωμαρίου και βορείου τμήματος του νησιού.

Η δεύτερη δόση επιδότησης Η δεύτερη δόση επιδότησης του λαδιού θα δοθεί στις 15 τρέχοντος μηνός και θα είναι μεγαλύτερη από την πρώτη δόση, διότι οι πάσης φύσεως κρατήσεις (ΕΛΓΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Ένωση, φόρος) έγιναν στην πρώτη δόση. Η στρεμματική επιδότηση δίνεται συνήθως κάθε Απρίλιο.

Εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν εκπτώσεις στα εισιτήρια των πλοίων, με απώτερο σκοπό να δελεάσουν το επιβατικό κοινό και να πει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Η ΝΕΛ ανακοίνωσε μειωμένες τιμές από Πειραιά προς Χίο με 31 ευρώ το άτομο στην οικονομική θέση και 34 ευρώ για Μυτιλήνη. Για τις καμπίνες οι τιμές ξεκινούν από 43 ευρώ και για τα αυτοκίνητα από 50 ευρώ.

Αγροτικό οδικό δίκτυο Οι τελευταίες ραγδαίες βροχοπτώσεις δημιούργησαν μεγάλες ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού και προξένησαν σημαντικές καταστροφές σε ορισμένες ιδιοκτησίες. Εκείνο που προέχει, κ. Δήμαρχε, είναι να επιστρατεύσετε όλα τα μηχανήματα του Δήμου, να αποκαταστήσετε τις ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, για να μπορέσει ο κόσμος να μαζέψει τις ελιές του. Παράλληλα, να συσταθούν επιτροπές από ειδικούς, να καταγράψουν τις ζημιές και να επισκεφτούν επί τόπου τις ιδιοκτησίες για να τις εκτιμήσουν. Χωρίς αναβολές και πολλές κουβέντες.

Η «Χρυσή Αυγή» Από τον κ. Βενιζέλο θαρρώ εκτοξεύτηκε η πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή», για ν’ αποκοπεί η κοινωνική της διείσδυση και να σταματήσει η έκνομη δράση της. Δεν πρωτοπορεί ο κ. Βενιζέλος με τις ιδέες του. Στη Γερμανία το ναζιστικό κόμμα είναι εκτός νόμου και όπου εμφανιστούν ακροδεξιές παραφυάδες, πατάσσονται αμείλικτα από το νόμο. Για τη Γερμανία, όμως, υπάρχει κοινωνική και ιστορική εξήγηση, που δικαιολογούν τα μέτρα καταστολής. Στην Ελλάδα τού «σήμερα», αν επιχειρηθεί να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή», δύο τινά θα συμβούν. Θα λάβει τη μορφή και το όνομα άλλου σχήματος και θα θεριέψει σε δύναμη. Η «Χρυσή Αυγή» στις τελευταίες εκλογές έλαβε 500.000 ψήφους από συντηρητικούς ανθρώπους, που με τον τρόπο τους θέλησαν να δείξουν την εκδίκηση, το παράπονο προφανώς και την αγανάκτηση προς τα αστικά κόμματα, που δεν τους έκαναν τα χατίρια ή τους ταπείνωσαν. Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει πολιτικό υπόστρωμα ενός σύγχρονου κόμματος, γι’ αυτό αναπτύχθηκε σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και θα εξασθενίσει όταν η χώρα θ’ αρχίσει ν’ ανακάμπτει οικονομικά. Τα αστυνομικά μέτρα σ’ αυτήν τη φάση δεν αποδίδουν. Ωστόσο, κάθε έκνομη πράξη των χρυσαυγιτών να τη βγάζετε στο φως. Το φως τούς καίει.

Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου Η κ. Θάνου - Χριστοφίλου είναι αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Στις 3/12/2012, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποχή των Δικαστών απ’ τα καθήκοντά τους με επιχειρήματα που, εμένα τουλάχιστον, με φόβισαν. Αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να χάνει κανείς τα «κεκτημένα του», αλλά ο αγώνας που διάλεξαν για να τα υπερασπιστούν, δεν ενδείκνυται για δικαστές.


EI∆HΣEIΣ

4

Λαξευτής Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΚΟΣ ΕΡΓΑΣ*

Το «Χωριό του Όλοι Μαζί» Κάλεσμα για εθελοντικό έργο! ο δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων και ενεργών πολιτών Λέσβου “Το Χωριό του Όλοι Μαζί” ενημερώνει πως το εγχείρημα του ΠΙΚΠΑ ολοκληρώνει μια ακόμη εβδομάδα λειτουργίας του, με πραγματικά ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Χάρη στην προσπάθεια των μελών του δικτύου, έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία τα ζητήματα υποδομών του χώρου, της σίτισης και της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του κλιμακίου των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”, τα οποία παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους μετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας, καθώς επίσης το προσωπικό και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για το αίσθημα καθήκοντος και ανθρωπισμού που επέδειξαν σε όλες τις περιπτώσεις. Στην αίσια έκβαση της προσπάθειας, καθοριστική υπήρξε η συμβολή δεκάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι ενίσχυσαν οικονομικά, προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (είδη ένδυσης/υπόδησης, κουβέρτες κ.λπ.), αλλά και προσωπική εργασία, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να ξεπεραστούν σημαντικές δυσκολίες. Δυστυχώς όμως οι ανάγκες για να συνεχιστεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή, μεγαλώνουν καθημερινά. Για να μπορέσουμε από εδώ και πέρα να σταθούμε αλληλέγγυοι σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ευάλωτη και σε δυσχερή θέση (άστεγους, πρόσφυγες κ.λπ.), χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα χέρια να μας βοηθήσουν. Και ξέρουμε πως είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Θα δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες ανάλογα με τους τομείς ενδιαφέροντος, Υγεία, Σίτιση, Προσφυγικό κ.λπ.. Όσον αφορά το εγχείρημα του ΠΙΚΠΑ, προετοιμαζόμαστε για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα αφίξεων προσφύγων, με ομάδες εθελοντών που θα ενημερωθούν για το προσφυγικό και θα είναι έτοιμες να στηρίξουν το χώρο φιλοξενίας όταν υπάρξει ανάγκη. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη μας Έφη Λατσούδη 6976234668, Ευγενία Ηλιάδου 6974-923573 , Φωτεινή Μήτσου 6978-640670. Η Αλληλεγγύη και η Συμμετοχή είναι το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην κρίση.» Να λοιπόν ένα κάλεσμα για όλους! Για όσους θέλουν να ξέρουν λίγα πράγματα για το «Χωριό του Όλοι Μαζί» (που πήρε το όνομά του από το ομότιτλο βιβλίο του κ. Σ. Μαντζουράνη), να μερικά λόγια από το καταστατικό κείμενο: «Με αφετηρία το γεγονός ότι ο τόπος μας βρίσκεται σε οικονομική, πολιτική, ανθρωπιστική, πολιτισμική και ηθική κρίση και ξεκινώντας από τις αξίες ότι: α) Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, β) οι άνθρωποι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν δημοκρατικά στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους και γ) οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να παλεύουν για να δημιουργήσουν το περιβάλλον που επιθυμούν, προχωρήσαμε στη συγκρότηση ενός Συντονιστικού Οργάνου που θα αγκαλιάζει όλες τις ήδη υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Έχοντας αρχικά ως βάση τις ήδη υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία μας, επιδιώκουμε μέσα από το Συντονιστικό αυτό όργανο τη διεύρυνση και το συντονισμό τόσο των ομαδικών όσο και ατομικών προσπαθειών, με σκοπό να προωθήσουμε υπεύθυνα την κοινοτική αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και στήριξη, να επαναφέρουμε στο κέντρο της καθημερινότητας την κοινότητα, με δράσεις που αφορούν την υγεία, τη σίτιση, την ανταλλακτική οικονομία, τη στήριξη των μεταναστών, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και πολλά άλλα. Το εγχείρημα αυτό λαμβάνει υπόψη την πλήρη αυτονομία και αυτοτέλεια των συντονισμένων φορέων, δομών και των ατομικών διαθεσιμοτήτων και απευθύνεται τόσο σε οργανωμένες ομάδες, όσο και σε μεμονωμένους πολίτες κάθε επαγγέλματος, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και καταγωγής. Η προσπάθεια αυτή είναι σαφώς πολιτική, αλλά με κανένα τρόπο κομματική. Δε λειτουργούμε με τη λογική της ανάθεσης, αλλά με τη λογική της αυτοενδυνάμωσης, της αυτενέργειας και της εξεύρεσης δικών μας λύσεων, δίχως εξαρτήσεις και με δικούς μας ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Επιδιώκουμε μία συνεχή και συλλογική επαναδιαπραγμάτευση της υπάρχουσας αισθητικής, σκέψης και δράσης, που θα πηγάζει άμεσα από το δικαίωμα και την ευθύνη να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τον τρόπο και τα μέσα που λειτουργεί μία κοινότητα. Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς, Μ.Κ.Ο., κινήματα, να πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή, ώστε να επαναφέρουμε και να ανασυγκροτήσουμε την τοπική κοινότητα ως κοινότητα προσώπων και να δομήσουμε ένα περιβάλλον που θέτει τον άνθρωπο πάνω από τους ψυχρούς οικονομικούς υπολογισμούς και αριθμούς.» «Δίνε δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια.» (Οδυσσέας Ελύτης)

«Τ

* Ο Γιώργος Τυρίκος Εργάς είναι φιλόλογος με DEA στη Συγκριτική Λογοτεχνία, υποψήφιος διδάκτορας Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Αναφορά του δημάρχου πως το νησί έμεινε χωρίς γιατρό

Στον εισαγγελέα… τον εισαγγελέα Μυτιλήνης προσέφυγε ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, καθώς δε βρέθηκε λύση στο θέμα της πλήρωσης της θέσης αγροτικού γιατρού για το ακριτικό νησί. Στην αναφορά του, ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου τονίζει ότι «μετά από ενέργειες και παραλήψεις αρμοδίων, είναι χωρίς κανένα γιατρό από τους τρεις που προβλέπει η σύνθεση του υπάρχοντος Πολυδύναμου Αγροτικού Ιατρείου». Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το δήμαρχο, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων του ακριτικού και απομονωμένου νησιού και για το λόγο αυτό ενη-

Σ

μερώθηκαν εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες. Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου ζητά από τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες «για την προάσπιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του Αγίου Ευστρατίου». Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί έχει μείνει από το Νοέμβριο χωρίς γιατρό που να υπηρετεί στο Πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο, καθώς δε δέχθηκε κανένας να καταλάβει τη θέση, λόγω της κατάργησης των κινήτρων που δίνονταν για τις παραμεθόριες περιοχές. Μετά την επιστολή του κ. Μακρή προς τον υπουργό Υγείας, επικοινώνησαν από το Γραφείο του υ-

Οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια για όσους έχουν ανάγκη

Για «δικούς μας» και ξένους ερχόμενο Σάββατο, λυκόπρόσκοποι, ανιχνευTτές,οπουλα, βαθμοφόροι και μέλη των επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης των προσκοπικών συστημάτων της Μυτιλήνης κάνουν τη «μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» τους, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Όπως αναφέρουν, κάνοντας πράξη την προσκοπική τους υπόσχεση που τους ορίζει «να βοηθούν ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση», από τις 10 το πρωί του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 3 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέλη της Προσκοπικής Κίνησης της πόλης έξω από τα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» θα δέχονται τρόφιμα από πολίτες σύμφωνα με έντυπο που θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδο

τους στα σούπερ μάρκετ. Τις ίδιες ώρες του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, δηλαδή από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων στο Μακρύ Γιαλό, θα παραλαμβάνονται χρησιμοποιημένα και σε καλή κατάσταση παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια. Στο σύνολό τους, τρόφιμα, παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια θα παραδοθούν στη Μονή Προφήτη Ηλία της Μυτιλήνης για την κάλυψη των αναγκών τόσο των συμπατριωτών μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, όσο και των παράνομων μεταναστών που διαμένουν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις τού ΠΙΚΠΑ. Ας σημειωθεί ότι στην παραπάνω δράση μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά κι ενήλικες, ιδιώτες ή φορείς που δεν ανήκουν στην Προσκοπική Κίνηση.

πουργού με το δήμαρχο και τον ενημέρωσαν ότι από χθες θα πήγαινε στο νησί για 10 ημέρες μια αγροτική γιατρός από το Μανταμάδο, δίνοντας προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Μιλώντας στο «Ε», ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που δημιουργείται «σε βάρος της υγείας των κατοίκων του νησιού μας. Εμείς δε δικαιούμαστε να αρρωστήσουμε; Αλλά και η γιατρός που θα έρθει, θα μείνει για 10 ημέρες και εμείς τα Χριστούγεννα θα μείνουμε πάλι χωρίς γιατρό, θα μείνουμε πάλι μόνοι μας στο ακριτικό απομονωμένο νησί μας.».

Τρόφιμα από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας ημαντικές ποσότητες από είδη διατροφής παρέδωσε στον υπεύθυνο του ΣΚοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Μυτιλήνης, π. Γρηγόριο Πολύμο, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη. Τα προϊόντα που δόθηκαν και τα οποία προήλθαν από χορηγία της εταιρείας «Elbisco» στον Οργανισμό, περιελάμβαναν 168 κιλά αλεύρι «Αλλατίνη», 160 πακέτα ψωμί «Κρις - Κρις», 168 πακέτα φρυγανιές «Elite» και 160 πακέτα μπισκότα «Αλλατίνη». Η κίνηση αυτή του Οργανισμού έγινε ως μια συμβολική προσπάθεια στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης. «Ως Οργανισμός και ως Δήμος κατ’ επέκταση, όποτε μπορούμε και όπως μπορούμε, προσπαθούμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε στο «Ε» η κ. Αντωνέλλη. «Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους μας, και για τον Οργανισμό μας, που ως γνωστόν δεν έχει οικονομική ευχέρεια, αλλά δε σταματάμε και βρίσκουμε τρόπους, γιατί η πολιτική βούλησή μας είναι να είμαστε κοντά σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη.»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

5

Στήριξη Βουνάτσου στον Κατσιφαράκη, που ενημερώνοντας το Υπουργείο Υγείας εμμένει στην παραίτησή του

«Γκαστρωμένη» η επόμενη μέρα της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ολυδιάστατο και ιδιαίτερης δυσκολίας πρόβλημα είναι αυτό που προκύπτει απ’ την παραίτηση του Δημήτρη Κατσιφαράκη και θα κληθεί να διαχειριστεί πολιτικά, αλλά και διοικητικά, το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενημέρωσε χθες διεξοδικά για την παραίτησή του ο απερχόμενος διοικητής, που δηλώνει πως θα εμμείνει σε αυτή. Έτσι, έως το τέλος του μήνα το Βοστάνειο, το Κληροδότημα Βοστάνη, όπως και το Νοσοκομείο της Λήμνου, θα απομείνουν δίχως επικεφαλής, αλλά με παρόντα τα ζητήματα τόσο της λειτουργίας τους, όσο και κυρίως των οικονομικών τους. Όσο για τη διάδοχη κατάσταση, παρά τους κατά καιρούς εμφανιζόμενους ως μνηστήρες της θέσης, τα πράγματα δεδομένης της τριτοκομματικής κυβέρνησης και της μεταξύ των κομμάτων συμφωνίας για την επιλογή προσώπων σε θέσεις ευθύνης, δεν είναι τόσο απλά. Και γίνονται ακόμη δυσκολότερα απ’ το γεγονός ότι η παραίτηση ανέδειξε το θέμα του διαχειριστικού ανοίγματος στο Κληροδότημα, το οποίο το κράτος, που χρόνια τώρα κάνει πως δεν το βλέπει, καλείται να αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο κείμενο της παραίτησης του κ. Κατσιφαράκη, το οποίο καταλάμβανε έκταση πέντε σελίδων και κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, ήταν επί της ουσίας αναλυτική έκθεση με λεπτομέρειες για τη διαχείριση του Κληροδοτήματος.

Π

«Μην την αποδεχτείτε» Σε συνέχεια της παραίτησης του κ. Κα-

Ο κ. Δ. Κατσιφαράκης

τσιφαράκη, η πρώτη αντίδραση υπήρξε χθες νωρίς το πρωί, με επιστολή του Δημήτρη Βουνάτσου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο δήμαρχος ζητούσε απ’ τον υπουργό «εν πάση τιμή και ειλικρίνεια, να μην την κάνει αποδεκτή» και εξηγούσε ότι συνεργάστηκε άψογα μαζί του. Αναφορικά με το διοικητή, ο κ. Βουνάτσος επεσήμαινε: «Πρόκειται περί εξαίρετου ανδρός, κατά το ήθος και το ύφος, ικανότατου διοικητή με τεράστια πείρα, ο οποίος στο σύντομο διάστημα της εδώ παρουσίας του επέλυσε ή δρομολόγησε προς επίλυση σημαντικότατα προβλήματα του Νοσοκομείου, προς όφελος όχι μόνο της υπηρεσίας, αλλά και των κατοίκων του νησιωτικού Δήμου μας, ασκώντας διοίκηση αμερόληπτη, αποτελεσματική, εξαντλώντας πειθώ και διάλογο προς όλους, και ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους συμπολίτες μας από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πάντοτε για τα ζητήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου.»

Να ερευνηθούν… Ομοίως χθες ο κ. Κατσιφαράκης ενημέρωσε το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και σύμβουλο του υπουργού, Πελοπίδα Καλλίρη, για

τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Μάλιστα, ανέφερε στη συνάντηση ότι θα εμμείνει στην παραίτησή του, επαναλαμβάνοντάς την στο τέλος του μήνα, διάστημα κατά το οποίο θα ασκεί όπως προβλέπεται τα καθήκοντά του. Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Κατσιφαράκης ανέφερε: «Επιμένω στην παραίτησή μου γιατί το θέμα του Κληροδοτήματος είναι ένα δυσεπίλυτο ζήτημα που οφείλει να αντιμετωπιστεί. Και η παραίτησή μου θεωρώ ότι δίνει την ευκαιρία να υπάρξει λύση, αρκεί να την εκμεταλλευτούν οι εμπλεκόμενοι και να την αναζητήσουν.» Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στο κείμενο της παραίτησής του περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση του Κληροδοτήματος. «Αυτό το ζήτημα θα το συναντήσει, θα το βρει μπροστά του όποιος αναλάβει και από πλευράς μου δηλώνω διατεθειμένος να τον ενημερώσω αναλυτικά για τα πάντα, σε αντίθεση με μένα που δεν έτυχα της ίδιας ενημέρωσης. Τώρα που το πρόβλημα έγινε γνωστό, δε θα μπορεί κανείς να επικαλεστεί αναλαμβάνοντας διοικητής, άγνοια. Και σε τελική ανάλυση, οφείλουμε όλοι να σπάσουμε το κεφάλι μας να βρεθεί λύση για τους εργαζομένους, για τους ανθρώπους που είναι ανήθικο να δουλεύουν δίχως να πληρώνονται, καλύπτοντας καίριες θέσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφαράκης, που σημείωσε ότι «για το θέμα του Κληροδοτήματος που ξεκινά ήδη απ’ το 2003, ήταν ενήμερο το Υπουργείο Οικονομικών διά των περιφερειακών του υπηρεσιών». Προσέθεσε δε πως «υπάρχουν πολλά ζητήματα που χρήζουν περαιτέρω έρευνας».

Θα αργήσει η διαδοχή…

Όχι ποιος, αλλά και πότε; άλλες εποχές, η παραί- σχέσεων με τον κ. ΚατσιφαΣ ετηση ενός διοικητή νο- ράκη, ανέφερε ότι η θητεία σοκομείου δρομολογούσε την αυτόματη αντικατάστασή του από πληθώρα υποψηφίων, με επικρατέστερο εκείνον που είχε την καλύτερη ή κοντινότερη πολιτική ή και προσωπική σχέση με τον υπουργό. Όμως τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Πολιτικό πρόσωπο που δεν είχε και τις καλύτερες των

του στο Βοστάνειο έληγε το Νοέμβριο του 2013, οπότε και δεν έμπαινε θέμα αντικατάστασης. Άλλωστε, οι μόλις 10 αντικαταστάσεις διοικητών που έχουν γίνει απ’ τον κ. Λυκουρέντζο, αφορούν σε ισάριθμες περιπτώσεις παραιτήσεων ή λήξης θητειών, όπου έπρεπε να υπάρξει αναπλήρωση. Με τη συμφωνία δε για την

ύπαρξη συναίνεσης, και απ’ τα τρία κόμματα που πλαισιώνουν την τρικομματική κυβέρνηση, για κάθε αλλαγή σε θέσεις ευθύνης, φαίνεται πως το θέμα της αλλαγής διοικητή δεν είναι διαδικαστικά πολύ σύντομη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν η παραίτηση συνοδεύεται απ’ τους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Κατσιφα-

ράκης. Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν την τοπική λύση διαδοχής, παρ’ ότι δεν αποκλείεται, δεδομένων και των προβλημάτων με το Κληροδότημα, να αναζητηθεί και πρόσωπο-μάνατζερ απ’ την Αθήνα.

Πολιτική λύση για το Κληροδότημα ζητούν οι Εργαζόμενοι

«Θα διαλυθεί το Νοσοκομείο…» ανύποπτο χρόνο, πριν από μερικούς μήνες Σσεεοιανακοίνωσή Εργαζόμενοι στο Βοστάνειο είχαν τονίσει τους την ανάγκη να μην αλλάζουν οι διοικητές όποτε αλλάζει η κυβέρνηση, γιατί η εναλλαγή διοικήσεων προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος. Χθες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Στρατής Κλεάνθης, μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική λύση στο θέμα του Κληροδοτήματος, αφού αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εργαζομένων που αμείβονται απ’ αυτό, αν χρειαστεί να φύγει έστω και ένας, θα διαλυθεί, όπως λέει, το Νοσοκομείο. «Πιστεύω», τόνισε ο κ. Κλεάνθης, «ότι την κρίσιμη στιγμή ο διοικητής δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το κρίσιμο θέμα του Κληροδοτήματος και φεύγει. Θέμα που όμως θα έπρεπε να έχει λυθεί από καιρό τώρα, γιατί όλοι αυτοί που αμείβονται απ’ το Κληροδότημα Βοστάνη, είναι άνθρωποι που προσφέρουν στο Νοσοκομείο και παρείχαν τις υπηρεσίες τους για χρόνια, κάποιοι ήδη απ’ το 2003 με συμβάσεις. Όταν λοιπόν το 2009 έγιναν αορίστου χρόνου, τότε που ήταν άλλες εποχές και το Κληροδότημα είχε άλλα έσοδα, θα έπρεπε να διασφαλιστεί και η μισθοδοσία τους. Για παράδειγμα το Κληροδότημα έχει να λαμβάνει μόνο απ’ το Δήμο 60.000 ευρώ για ενοίκια του Παιδικού Σταθμού, ενώ υπάρχουν κι ένα σωρό χρέη ιδιωτών, τα οποία άφησαν και “ξεχείλωσαν”. Εμάς στο Σύλλογο μας έδωσαν μία λέσχη στη Νεάπολη και έχουμε εξασφαλίσει έσοδα απ’ τη διαχείρισή της. Το Κληροδότημα, με τόση τεράστια περιουσία, πώς δεν έχει τα ανάλογα έσοδα; Σε αυτά τα ζητήματα χρειάζεται πολιτική απάντηση. Αλλά πρέπει να ξέρει το Υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση, όπως και οι τοπικοί φορείς, η κοινωνία της Λέσβου, ότι το Νοσοκομείο απ’ τις συνταξιοδοτήσεις - 60 με 70 αυτόν το χρόνο - λειτουργεί σε οριακή κατάσταση κι αν φύγει έστω και ένας εργαζόμενος ακόμη, θα διαλυθεί», καταλήγει ο πρόεδρος του Εργαζομένων του Βοστάνειου.


EI∆HΣEIΣ

6

Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων απ’ τις αιτήσεις διορθώσεων σε Μυτιλήνη και Γέρα

Τουλάχιστον μια βδομάδα στους δρόμους

Κινητοποιήσεις στο Δήμο Λέσβου

Γιαβάς - γιαβάς το Κτηματολόγιο φαίνεται να τελειώνει άμεσα η διαδικασία διόρθωσης των λαθών που είχαν σημειωθεί στη κτηματογράΔφησηεεκτεταμένων των πρώην Δήμων Μυτιλήνης και Γέρας, αφού όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», ακόμη, μήνες μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων απ’ τους πολίτες, δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν αποφασιστεί οι περιοχές για τις οποίες θα κινηθεί η διαδικασία επαναπροσδιορισμού με την προκήρυξη της ανάλογης μελέτης. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λέσβου σύσκεψη, στην οποία και επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή έως τώρα συνεργασία των δύο πλευρών για την επίλυση ενός προβλήματος που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία και την εταιρεία. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» «τα πρώτα αποτελέσματα της εμπεριστατωμένης αξιολόγησης των στοιχείων, από τα οποία προκύπτουν αστοχίες ως προς τη γεωμετρική απεικόνιση των ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Λέσβου». Από τα στελέχη της εταιρείας τονίστηκε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων για την επιλογή συγκεκριμένων περιοχών, όπου θα γίνουν οι εργασίες επαναπροσδιορισμού.

«Ελεύθερα» τα ακίνητα Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, την περίοδο αυτή προωθείται η τροποποίηση της νομοθεσίας για την ανάθεση των μελετών κτηματογράφησης, με στόχο την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας. Επίσης, αναμένεται η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών των σχετικών μελετών από τους αρμόδιους φορείς. «Η “Κτηματολόγιο Α.Ε.” προτίθεται να προκηρύξει τις μελέτες επαναπροσδιορισμού με το νέο νόμο για την επίσπευση των εργασιών ανάθεσης, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών επαναπροσδιορισμού το συντομότερο δυνατό προς όφελος των πολιτών», σημειώνεται ακόμη, ενώ τονίστηκε ότι με την επιλογή των περιοχών προς επαναπροσδιορισμό, θα αποδεσμευτούν οι συναλλαγές για τα ακίνητα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, και οι πολίτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους. Με την προκήρυξη των μελετών ανάθεσης, θα πραγματοποιηθεί εκτενής ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και για το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα. Στη σύσκεψη απ’ την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Βατός και Θέμης Αθανάσης, ενώ απ’ την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» συμμετείχαν το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γ. Μπέκου και η διευθύντρια Λειτουργούντος Κτηματολογίου, Μ. Κασάπη.

Απ’ τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» αλλάζουν μέσα στην επόμενη διετία οι εννιά ανεμογεννήτριες στο Σίγρι

Τρεις με την ίδια ισχύ ε αντικατάσταση των ανεμογεννητριών που εδώ και χρόνια έχει εγκαταστήσει στο Σίγρι η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.», θα Στοποθετήσει τα επόμενα δύο χρόνια καινούργιες, σύγχρονης τεχνολογίας, της ίδιας με τις αποσυρόμενες ισχύος, 2,025 μεγαβάτ. Μία ακόμη βασική διαφορά του «εκσυγχρονισμού» που επιχειρείται, είναι η μείωση του αριθμού των ανεμογεννητριών, από εννιά που είναι σήμερα, σε τρεις. Με απόφαση της γενικής γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, χορηγήθηκε στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» άδεια εγκατάστασης αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 2,025 μεγαβάτ, στη θέση «Ακρόχειρας» της Τοπικής Κοινότητας Σιγρίου Λέσβου. Σύμφωνα με την άδεια, θα πρέπει η εταιρεία μέσα στην επόμενη διετία να προβεί στην εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών ρυθμιζόμενης και ανώτατης ισχύος 900 κιλοβάτ η κάθε μία. Όπως μας είπε απ’ το Τμήμα Φυσικών Πόρων τής ΑΔΑ ο κ. Χάρης Παλαιολόγος, οι ανεμογεννήτριες αυτές θα αντικαταστήσουν τις εννέα υφιστάμενες, παλαιάς τεχνολογίας, που είναι εγκατεστημένες στην ίδια περιοχή.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

φωτιές άναψαν οι κινήNτικήςέες σεις του Υπουργείου ΔιοικηΜεταρρύθμισης, που πέρασε σε κατάσταση διαθεσιμότητας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου σε γενική συνέλευση αποφάσισε να συμμετάσχει σε 48ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Οι Εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου θα απέχουν επίσης από κάθε εργασία

το Σάββατο και την Κυριακή. Οι κινητοποιήσεις με απεργίες και καταλήψεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 11:00, προγραμματίζεται παλλεσβιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου, με συγκέντρωση από το πρωί στο κεντρικό Δημαρχείο Μυτιλήνης (Ελ. Βενιζέλου 13 17) και πορεία προς κυβερνητικά

κτήρια. Στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο καλούνται να πάρουν μέρος όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ Ν. Λέσβου, Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο). Τα αιτήματα που τίθενται, είναι μην επιτραπούν οι μαζικές απολύσεις, η επιτροπεία στους δήμους, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και γενικότερα η διάλυση όλης της τοπικής κοινωνίας με την κατάργηση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης υπέρ γυναίκας συνταξιούχου που χρωστούσε 75.000 περίπου ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Έσωσε το σπίτι από τις τράπεζες τoυ NIKOY MANABH ια συνταξιούχος υπάλληλος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που χρωστούσε πάνω από 75.000 ευρώ για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε τρεις τράπεζες, κινδύνευε να χάσει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που είχε. Το σπίτι της. Ένα μικρό διαμέρισμα 88 τ.μ., που βρίσκεται στον αστικό προσφυγικό συνοικισμό της Χρυσομαλλούσας. Και το έσωσε. Προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και ζητώντας προστασία βάσει του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η αξία του ακινήτου ιδιοκτησίας της Μυτιληνιάς οφειλέτιδος αποτιμήθηκε στα 40.000 ευρώ. Κατάφερε να το διασώσει όταν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη το Νοέμβριο του 2011. Η υπόθεσή της δικάστηκε την περασμένη άνοιξη και η θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης εκδόθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Ωστόσο, από την πενιχρή σύνταξη των 650 ευρώ που αναμένεται να λαμβάνει όταν συνταξιοδοτηθεί, θα πρέπει κάθε μήνα τα επόμενα 20 χρόνια να καταβάλλει το ποσό των 141 ευρώ. Η καταβολή όμως των δόσεων, σύμφωνα με την απόφαση, θα ξεκινήσει μετά από ένα χρόνο.

M

Αδυνατεί… Το δικαστήριο αναγνώρισε στην αιτούσα μόνιμη αδυναμία πληρωμής, διότι ως εργαζόμενη λάμβανε μισθό 1.200 ευρώ. Από τη στιγμή που έκανε αίτηση για συνταξιοδότηση, είναι χωρίς εισόδημα και άμα και όποτε εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησής της, θα λαμβάνει 650 ευρώ το μήνα. Από αυτά, σύμφωνα με την απόφαση, θα δαπανά τα 150 ευρώ

για την αγορά φαρμάκων που είναι απαραίτητα να λαμβάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παθήσεις της. Επίσης το δικαστήριο δέχθηκε ότι χρειάζεται άλλα 550 ευρώ για να καλύψει τις βασικές βιοτικές ανάγκες της. Στα 20 επόμενα χρόνια, η πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου θα κληθεί να πληρώσει συνολικά το ποσό των 34.000 ευρώ. Και φυσικά το υπόλοιπο χρέος διαγράφεται. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα είναι διαζευγμένη από το 1994. Το σημαντικό στοιχείο στην απόφαση του δικαστηρίου είναι ότι αναγνώρισε πως πρέπει να εξαιρεθεί από εκποίηση η μοναδική κατοικία της αιτούσας. Χαρακτηριστικά στην απόφαση αναφέρεται: «Το δικαστήριο κρίνει ότι η μοναδική κατοικία της αιτούσας θα πρέπει να εξαιρεθεί σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 2. Η ρύθμιση των οφειλών της θα γίνει με περαιτέρω καταβολές προς διάσωση του μοναδικού ακινήτου της, που σύμφωνα με το νόμο μπορεί να ανέλθει μέχρι του ποσού των 34.000 ευρώ. Η αποπληρωμή του ποσού αυτού, η οποία θα ξεκινήσει ένα έτος μετά τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το νόμο εντόκως χωρίς ανατοκισμό, με μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο αποπληρωμής.»

Χάρης Πέτσικος: «Ελπίδα και για άλλες ανάλογες αποφάσεις» δικηγόρος της γυναίOτι έσωσε κας της οποίας το σπίαπό τις τράπεζες, Χάρης Πέτσικος, μιλώντας χθες στο «Ε», δήλωσε: «Μετά από αντίστοιχες αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα, για πρώτη φορά και το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης ρυθμίζει τα χρέη υπερχρεωμένου συμπολίτη μας. Και συγχρόνως προστατεύει την πρώτη κατοικία του κατά τρόπο που να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Θεωρώ ότι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα στη Μυτιλήνη, μπορούν να προσδοκούν σε ανάλογες αποφάσεις, ξεπερνώντας το πρόβλημα της υπερχρέωσης, με όλα τα οικονομικά και ψυχολογικά επακόλουθα που αυτή επιφέρει.»


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8

Μόνο δυο υπάλληλοι μπορούν να υπηρετούν στη Λήμνο, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών

Αγωνία για τους υπαλλήλους τής ΔΟΥ τροπή παίρνει η υπόθεση της κατάργησης της Λήμνου, καθώς δεν υφίσταται πλέον μόνο NθέμαέαΔΟΥταλαιπωρίας των φορολογουμένων, αλλά πα-

Ενώ ο πρόεδρος της Εταιρείας, Αριστείδης Ταξείδης, δηλώνει ότι «όλα βαίνουν καλώς»

Θέμα ΑΔΕΛ θέτει η αντιπολίτευση τoυ NIKOY MANABH

ρουσιάστηκε ζήτημα και με τους εργαζόμενους στην Εφορία του νησιού. Σε νέο έγγραφο που στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις ΔΟΥ, καθίσταται σαφές ότι για τα νησιά στα υπό σύσταση γραφεία μπορούν να υπηρετούν μέχρι δυο υπάλληλοι. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, απέστειλε έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στις 30 Οκτωβρίου για το θέμα της λειτουργίας των ΔΟΥ, μαζί με άλλους νησιωτικούς δήμους. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις αφορούν τους υπαλλήλους των καταργούμενων ΔΟΥ, ότι θα μπορούν να παραμείνουν στα νησιά σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

λειτουργία και τα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΔΕΛ Α.Ε. (Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Λέσβου) ζητούν να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο 21 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με επιστολή που έστειλαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Κορδώνη. Ζητούν, μάλιστα, να γίνει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το νόμο, μέσα σε έξι ημέρες από την κατάθεση του αιτήματος θα πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που αιτούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ειδικότερα, τα ζητήματα που τίθενται είναι: - Η οικονομική διαχείριση της εταιρείας και πού διατέθηκε το ταμείο που παρέλαβε από την ΑΔΕΜ (Αναπτυξιακή Δημοτική Εταιρεία Μυτιλήνης). - Η λειτουργία των σφαγείων Καλλονής, Σκαλοχωρίου και του ελαιοτριβείου Φίλιας. - Το κόστος ανακαίνισης της πλαζ «Τσαμάκια» και τα έσοδα που απεκόμισε από τα εισιτήρια. - Οι προσλήψεις προσωπικού που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με αποφάσεις τού Δ.Σ.. Επίσης ζητείται να παρουσιαστεί αν υπάρχουν εγκρίσεις για τις προσλήψεις από το ΑΣΕΠ. - Ποιες είναι οι προμήθειες και

H

Επιστολή, αλλά… «Η δημόσια δήλωσή σας ήρθε ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μας για την τύχη των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι αδυνατούν να υπηρετήσουν στις ΔΟΥ υποδοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λήμνου, υπενθυμίζοντας στον υπουργό τις αρχικές τους δεσμεύσεις. Ακόμη, ο κ. Χατζηδιαμαντής υπενθυμίζει στον υπουργό τις αρχικές του δηλώσεις ως δημάρχου Λήμνου για φιλοξενία τής ΔΟΥ σε χώρους του Δήμου. «Εφόσον θεωρείται δεδομένη η αναγκαιότητα για εξοικονόμηση πόρων στις δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, ζητάμε μια τελική απάντηση ως προς το θέμα των υπηρετούντων υπαλλήλων των νησιωτικών ΔΟΥ», συμπληρώνει ο ίδιος. Στη συνέχεια σπεύδει να τονίσει στον υπουργό τη μεγάλη αντίφαση που υπάρχει μεταξύ των προφορικών του δεσμεύσεων και του εγγράφου που στάλθηκε στις ΔΟΥ. «Παρακαλούμε αφενός για την άμεση αποσαφήνιση του συγκεκριμένου θέματος και αφετέρου για την έγγραφη απάντησή σας στην πρότασή μας για τη φιλοξενία των ΔΟΥ σε χώρους των δήμων μας», αναφέρει στον υπουργό ο δήμαρχος Λήμνου.

Και ερώτηση Στο μεταξύ, εννέα βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών με αφορμή την κατάργηση των ΔΟΥ στη νησιωτική Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε για συνυπογραφή και στους βουλευτές των άλλων κομμάτων, «δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση», καθώς θεωρούν ότι το θέμα είναι σημαντικό και «απαιτεί υπερκομματικές πρωτοβουλίες», όπως τονίζεται στη συγκεκριμένη ερώτηση. Οι εννέα βουλευτές αντιδρούν και αντιστέκονται, όπως αναφέρουν, στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά μας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η κατάργηση των ΔΟΥ στα νησιά «χωρίς προετοιμασία, χωρίς ολοκλήρωση του ΤΑΧΙS, χωρίς δοκιμαστικό μεταβατικό στάδιο, θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους φορολογούμενους των νησιών μας και σε δυσλειτουργία τους μηχανισμούς είσπραξης των φορολογικών εσόδων. Θεωρούμε επίσης ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα δημιουργηθούν στα νησιά σε χώρους των ΟΤΑ, δε θα λύσουν το πρόβλημα.». Ακόμη, ζητούν να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα δοκιμαστικής εφαρμογής των νέων κανόνων λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών στα νησιά και μέχρι τότε ζητούν την αναστολή των καταργήσεων των νησιωτικών ΔΟΥ. Τέλος, υποστηρίζουν ότι κάθε προσπάθεια στήριξης της υπουργικής απόφασης «προκαλεί το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα και αντιβαίνει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Ακόμη και τώρα, πρέπει οι αποφάσεις αυτές να ανασταλούν.».

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

οι αγορές παγίων που έχουν γίνει για ποσό πάνω από 1.000 ευρώ. Το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πατερέλλη Δημήτρης Κάσσιος. Την επιστολή, εκτός από τον κ. Κάσσιο φέρονται να υπογράφουν οι Περσεφόνη Σάββα, Βάσω Χοχλάκα, Δημήτρης Βελούτσος, Γεώργιος Λεμονός, Παντελής Πατερέλλης, Άρης Χατζηκομνηνός, Κώστας Ψαρρόπουλος, Στρατής Κύτελης, Κώστας Πιτσιλαδής, Στρατής Κυρατζής, Στρατής Καραγεωργίου, Στρατής Αργυρίου, Μανώλης Κωσταντιδέλλης, Βαγγέλης Παλαιολόγος, Παναγιώτης Σταμάτης, Κωνσταντίνα Κοτζαδημητρίου, Σοφία Δόλκα, Ταξιαρχούλα Πνακά, Απόστολος Πατέστος και Γιώργος Πάλλης. Σε επικοινωνία που είχαμε με το δημοτικό σύμβουλο κ. Πάλλη, μας είπε ότι ο ίδιος δε γνωρίζει τη συγκεκριμένη επιστολή και φυσικά δεν την έχει υπογράψει. Αν και - όπως χαρακτηριστικά είπε - θα μπορούσε να την έχει υπογράψει αν του είχε ζητηθεί. Ας σημειωθεί ότι κ. Πάλλης έχει παραιτηθεί από το Δ.Σ. τής ΑΔΕΛ εδώ και τρεις μήνες, θέτοντας ζήτημα για το ρόλο της Εταιρείας. Επίσης μας είπε ότι επειδή όταν εκλέχθηκε εκφράστηκαν ενστάσεις εκ μέρους της παράταξης του κ. Πατερέλλη, παραιτήθηκε για να μπει στη θέση του εκπρόσωπος αυτής της παράταξης. Πάντως

τους προηγούμενους μήνες έχουν γίνει και άλλες παραιτήσεις από το Δ.Σ. τής ΑΔΕΛ.

«Όλα καλά», λέει Ταξείδης Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΑΔΕΛ, Αριστείδη Ταξείδη, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί ισολογισμός τής ΑΔΕΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντηση του κ. Ταξείδη έχει ως εξής: «Όπως σε όλες τις εταιρείες, έτσι και στην ΑΔΕΛ η διοίκηση δίνει λόγο στη γενική συνέλευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η γενική συνέλευση αποτελείται από 10 δημοτικούς συμβούλους. Πέραν αυτού, εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλες οι μονάδες που λειτουργούμε είναι κερδοφόρες και πληρώνουμε κανονικά όλες τις υποχρεώσεις μας. Σημειώστε ότι το ελαιοτριβείο της Φίλιας για το οποίο γίνεται λόγος, το παραλάβαμε στις 26 Νοεμβρίου τού 2011. Επίσης τα έσοδά μας από τα εισιτήρια στην πλαζ της Μυτιλήνης ανήλθαν στα 68.700 ευρώ, όταν σε προηγούμενες χρήσεις κυμαίνονταν γύρω στις 40.000 ευρώ. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι να αντικαταστήσουμε και να λειτουργήσουμε και τη δεύτερη ανεμογεννήτρια, ώστε να αυξήσουμε τα έσοδά μας κι από αυτήν τη δραστηριότητα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ.

Καμμιά αλλαγή στην αεροπορική σύνδεση της Λήμνου

Πανάκριβα εισιτήρια, με λίγα δρομολόγια αμμία αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική τής Olympic Air, καθώς και στα δρομολόγια και κυρίως στις ώρες εκτέλεσής τους, δεν υπόσχεται η εταιρεία απαντώντας στα σχετικά αιτήματα του δημάρχου της Λήμνου. Για ένα ταξίδι με επιστροφή από Αθήνα για Λήμνο τις ημέρες των γιορτών, ο επιβάτης καλείται να πληρώσει περισσότερα από 250 ευρώ, ενώ ως προς τις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων, για μια απλή υπόθεσή του στην Αθήνα υποχρεώνεται να παραμείνει για τρεις ημέρες, καθώς τα δρομολόγια γίνονται τις μεσημεριανές ώρες. Η Olympic Air, απαντώντας στα δύο αιτήματα που είχε θέσει ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, σε σχε-

K

τική του επιστολή, τονίζει ότι σχετικά με τα δρομολόγια θα εξετάσει, στα πλαίσια των εμπορικών της δυνατοτήτων και εφόσον «οι εμπορικές επιδόσεις της πτήσης δικαιολογήσουν μια τέτοια κίνηση», τη μεταφορά της πτήσης της Τετάρτης τις απογευματινές ή βραδινές ώρες. Σ’ ό,τι αφορά στο υψηλό κόστος τιμών των εισιτηρίων, η εταιρεία τονίζει ότι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έχει προχωρήσει σε προσφορές στη συγκεκριμένη γραμμή, που για ένα ταξίδι με επιστροφή το κόστος δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Η απάντηση ήρθε άμεσα από το Δήμο Λήμνου, που όπως τονίζει δεν καλύπτεται από την αναφορά της εταιρείας στο κόστος των εισιτηρίων. «Η ύπαρ-

ξη ελάχιστων προσφορών σε κάθε ή σε κάποιες πτήσεις δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι η Λήμνος παραμένει από τους πλέον «ακριβούς» προορισμούς σε ό,τι αφορά την αεροπορική εξυπηρέτησή της, που μόνο με μακρινούς προορισμούς μπορεί να συγκριθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου. Το αίτημα του Δήμου δεν είναι η ύπαρξη ή μη «προσφορών» για πέντε ή έξι άτομα, αλλά η μείωση του κόστους των εισιτηρίων «μόνιμα και για το σύνολο των επιβατών. Και βέβαια η συχνότητα και οι ώρες των πτήσεων, που δυστυχώς κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη μεταφορά των επιβατών.». Σ’ ό,τι αφορά στις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων και συγκεκριμένα

για τη μετακίνηση του δρομολογίου σε βραδινό, όπως ίσχυε προγενέστερα, τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου: «Είναι η στοιχειώδης χειρονομία “καλής θέλησης” από την πλευρά της εταιρείας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναγκαστικής διαμονής μας στην Αθήνα, από τρεις δηλαδή διανυκτερεύσεις, σε μία. Στη συνεχή επικοινωνία που επιδιώκουμε τόσο με την εταιρεία όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, αίτημά μας παραμένει η ύπαρξη δύο πτήσεων, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η αεροπορική συγκοινωνία για τους νησιώτες είναι μέσο απαραίτητο για την επιβίωσή τους και όχι μέσο αναψυχής.»


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

9

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Eνοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένη, με air-condition και χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 21129. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 120 τ.μ., σε διπλοκατοικία, στον 1ο όροφο, πάνω από το γήπεδο, με αυτόνομη θέρμανση, καινούργιο καυστήρα, boiler, ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη, χωρίς κοινόχρηστα, με μεγάλες βεράντες και αυλή με δέντρα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 22510 20470, 6976-987996. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 33 τ.μ., ανεξάρτητη, με αυλή, φουλ επιπλωμένη ή μη, χωρίς κοινόχρηστα, με κλιματιστικό, στη Ζωοδόχου Πηγής 82. Πληρ. τηλ. 6978980846, 22510 48967. Ενοικιάζεται νέοκτιστη γκαρσονιέρα 45 τ.μ., επιπλωμένη, σε μονοκατοικία στη Βαρειά, με 1 υπνοδωμάτιο ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση, μεγάλη αυλή και θέση πάρκινγκ. Κατάλληλη και για φοιτητές/στρατιωτικούς. Πληρ. τηλ. 22510 71121, 6979-228312. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, επιπλωμένη, με καλοριφέρ και κλιματιστικό, στην περιοχή του γηπέδου. Πληρ. τηλ. 6946-064749, 6956-165629, 22520 22131. Ενοικιάζεται καινούργιο επιπλωμένο δυάρι, 49 τ.μ., κοντά στο κέντρο (Λαζαρέτο). Άνετο σαλόνι, ενιαίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, μπάνιο, 2 μεγάλα μπαλκόνια, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6936-440105, 6938-477850, www.realpro. gr Ενοικιάζεται στο Πυργί ισόγειο διαμέρισμα, 55 τ.μ., με 1 υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη 25 τ.μ., στη Βαρειά, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 150 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται καινούργια επιπλωμένη γκαρσονιέρα 45 τ.μ., δίχωρη (ενιαίος χώρος κουζίνα-καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπάνιο) περιοχή Ακλειδιού, Λόφος Πανεπιστημίου. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, χώρο στάθμευσης και χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6936-184468, 22510 29885.

Ενοικιάζεται τριάρι με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό, στην Αγία Φωτεινή. Πληρ. τηλ. 6932-454642. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ., 2ου ορόφου στην Ασκληπιού 39, πάνω από το ζαχαροπλαστείο «Γαρδένια». Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6974714885. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651. Ενοικιάζεται καινούριο 2αρι, 45 τ.μ., στο Κουμκό (πλησίον Πανεπιστήμιου). Κουζίνα, ενιαίος χώρος με καθιστικό, μεγάλο, φωτεινό υπνοδωμάτιο με θέα στη θάλασσα, αυτόνομη θέρμανση, βόθρος για αποχέτευση. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6936-440105, 6938477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα, καινούριο διαμπερές 4αρι, 120 τ.μ., 3ου ορόφου. Μεγάλο σαλόνι με τζάκι, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια, μπάνιο, περιμετρικό μπαλκόνι, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6936-440105, 6938-477850, www.real pro.gr Ενοικιάζονται α) δυάρι ανεξάρτητο χωρίς κοινόχρηστα και β) τριάρι 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 45771, 6971573639, 6996-536690.

Ενοικιάζεται 3άρι, με 2 υ/δ, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο και αποθήκη. Διαμπερές με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας. Προσιτή τιμή. Πληρ. τηλ. 22510 21709 & 6975519856.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα μικρό δυάρι 37 τ.μ., χωρίς έπιπλα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται καινούργια μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, στο Ακρωτήρι. Aυλή, χώρος στάθμευσης, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 3ου ορόφου διαμέρισμα, 80 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό, 2 air-condition και μπαλκόνι με θέα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα στη Βαρειά. Τιμή 180 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται σε άριστη κατάσταση, πλήρως επιπλωμένο ή ανεπίπλωτο γωνιακό διαμπερές τριάρι οροφοδιαμέρισμα, με ωραία θέα και πολύ καλή δυνατότητα σταθμεύσεως, στην οδό Μαρκοπούλου 4 (Μαύρα Σίδερα, γήπεδο). Πληρ. τηλ. 22510 24690, 6946-011338. Ενοικιάζεται δυάρι 1ου ορόφου, διαμπερές, σε κεντρικό σημείο της πόλης, πλήρως επιπλωμένο, ανεξάρτητο, χωρίς κοινόχρηστα, με 2 aircondtion και θέση πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6945-753829. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 28 τ.μ., κοντά στο κέντρο, 1ου ορόφου, με μπαλκόνι, ανακαινισμένη. Πληρ. τηλ. 6946-287720. Ενοικιάζεται καινούργια μονοκατοικία 100 τ.μ. στα Κεραμειά, με καλοριφέρ, αυλή, κλιματιστικά, επί της κεντρικής οδού Μυτιλήνης - Αγιάσου. Προσιτή τιμή. Πληρ. τηλ. 6936-558482. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ. σε διπλοκατοικία, καινούργιο, με ενεργειακά κουφώματα. Ανεξάρτητο, αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμός, boiler, χωρίς κοινόχρηστα, άνετο πάρκιγκ, κοντά στην Αστυνομία και στα Σχολεία της Καλλιθέας. Πληρ. τηλ. 22510 27583, 6938532092. Ενοικιάζεται μεγάλο τριάρι οροφοδιαμέρισμα, με αυλή, στις Καμάρες, πλησίον 2ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μονόχωρη καινούργια γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή Ακλειδιού. Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων, στα Πάμφιλα. Αρίστη κατάσταση. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μεγάλο δυάρι στη Χρυσομαλλούσα, αρίστης κατάστασης, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μονοκατοικία 4 υπνοδωματίων στη Σουράδα, με τζάκι και θέα στη θάλασσα. Τιμή 600 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μεγάλο τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, διαμπερές, με αυτόνομη θέρμανση και αποθήκη. Τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα στο κέντρο. Δεν έχει κοινόχρηστα. Τιμή 170 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες από 180 ευρώ, δυάρια από 250 ευρώ, τριάρια από 280 ευρώ και μονοκατοικίες από 300 ευρώ. ΚΤΗΜΑΤΕΜΟΡΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 45181 (υπεύθυνος: Λουκιανός Ραλλίδης) Ενοικιάζεται στην περιοχή Ακλειδιού μεγάλο πολυτελές δυάρι διαμέρισμα, επιπλωμένο. Τιμή 360 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται καινούργιο τεσσάρι οροφοδιαμέρισμα, στο κέντρο. Αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός. Τιμή 480 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι διαμέρισμα, επιπλωμένο, στον Άνω Χάλικα. Αυτόνομη θέρμανση, θέα στη θάλασσα. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριάρι αρίστης κατάστασης, στη Χρυσομαλλούσα. Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, στο Λαζαρέτο, με αυλή. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη δίχωρη γκαρσονιέρα, σε όροφο, στη Χρυσομαλλούσα, με τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 3 υπνοδωματίων, με τζάκι, στη Σουράδα. Θέα στη θάλασσα, ατομικός λέβητας. Τιμή 500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριώροφο (ισόγειο, 1ος, 2ος) παραδοσιακό κτήριο, σε άριστη κατάσταση, 140 τ.μ. ο κάθε όροφος, με εγκατεστημένο δίκτυο ίντερνετ, για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση, στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6972-210895.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου με σοφίτα, αποτελούμενο από κουζίνα, καθιστικό, Υ/Δ, 2 WC, αποθήκη και βεράντες. Με αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 25720, 6939-459814.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι, 1ου ορόφου, νεόδμητο, στην περιοχή Καλλιθέα Μυτιλήνης, με εμβαδό 60 τ.μ.. Διαθέτει άνετο σαλόνι, κουζίνα, ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα, μπάνιο και βεράντα. Τα έπιπλα που έχει, είναι καναπές, κρεβάτι, τηλεόραση, αυτόνομη θέρμανση και διαθέτει 2 πολύ καλά κλιματιστικά. Τιμή 320 ευρώ (συζητήσιμη). ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvosrealestate.gr Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 3ου ορόφου διαμέρισμα, 75 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και μπαλκόνι. Τιμή 320 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Σουράδα μεζονέτα 150 τ.μ. + 20 τ.μ. υπόγειο, με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και τζάκι. Τιμή 630 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στην Παναγιούδα επιπλωμένο δυάρι νεόκτιστο, 45 τ.μ.. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται διαμπερές τριάρι 80 τ.μ., τρίτου ορόφου, στην Καλλιθέα (χαμηλά). Άνετο σαλόνι, μεγάλος χώρος, καινούργια ξεχωριστή κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, καινούργιο μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι με τέντες, κεντρική θέρμανση με pellets, λίγα κοινόχρηστα. Τιμή 330 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6936440105, 6938-477850, www.realpro.gr Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα δυάρι ισόγειο 50 τ.μ., επιπλωμένο, με 1 υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες πλήρως επιπλωμένες, σε φοιτητές, στο κέντρο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 61389, 6972-253534. Ενοικιάζεται διαμέρισμα ανακαινισμένο, ρετιρέ, διαμπερές, με θέα, 120 τ.μ., στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 41186, 46141, 6947-842565, 6977018289.

Ενοικιάζεται καινούργιο επιπλωμένο τριάρι διαμέρισμα, με 2 υπνοδωμάτια, στο Βουναράκι. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται δυάρι 40 τ.μ., 2ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, χωρίς έπιπλα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, 30 τ.μ., με δωρεάν νερό, αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 150 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 40 τ.μ. στο Χάλικα, επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση και μια θέση πάρκινγκ. Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή τού ΟΤΕ, επιπλωμένο δυάρι 40 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και νεόχτιστο. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσονιέρα 33 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και air condition, μεγάλο μπαλκόνι με θέα, στην περιοχή Κιόσκι, πλησίον αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται μονοκατοικία 45 τ.μ. (κατασκευής 2005) πλήρως επιπλωμένη, με κλιματισμό, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλήρως επιπλωμένη, 30 τ.μ., 3ου ορόφου, στην Ε. Βοστάνη 35, έναντι Γηροκομείου. Τιμή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6945-168722, 22510 45513. ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 30 τ.μ., 1ου ορόφου, κατασκευή 2006, με A/C, αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένη, τιμή 170 ευρώ, περιοχή Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται ολοκαίνουριο μικρό τριάρι διαμέρισμα στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Δεν έχει κατοικηθεί ακόμα. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται στη Νεάπολη ισόγειο διαμέρισμα 250 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και τζάκι. Τιμή 650 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται καινούργια μονόχωρη γκαρσονιέρα 32 τ.μ. (κατασκευής 2011), 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη, με κλιματισμό και αυτονομία θέρμανσης, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται στις Καμάρες επιπλωμένο δυάρι χωρίς κοινόχρηστα, σε 1ο όροφο, 40 τ.μ., με θέα, 1 υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr


10

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ενοικιάζονται διαμερίσματα επιπλωμένα 1 ή 2 υπνοδωματίων, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 22196, 6951-796634 και 6972844003. Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι 45 τ.μ. (κατασκευής 2011), με κλιματισμό και αυτονομία θέρμανσης, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 υπνοδωματίων, με δική του αυλή, στην Επάνω Σκάλα. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων, στην περιοχή του Υφαντήριου, πλησίον Λυκείων. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται από ιδιώτη διαμπερές διαμέρισμα 110 τ.μ., επί της οδού Ε. Βοστάνη 5Α, Μυτιλήνη. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6974-702027 και 22510 28583. Πωλείται καινούργια μεζονέτα στη Νεάπολη. Τιμή 200.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται στους Πύργους Θερμής νεόκτιστη μεζονέτα, 3 επιπέδων, 3 υπνοδωματίων, με τζάκι, καθώς και αύλειο χώρο, περίπου 400 τ.μ.. Επίσης πωλείται στα Πάμφιλα, νεόκτιστη μεζονέτα, 97 τ.μ., με αυλή και 2 υπνοδωμάτια. ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Κατασκευή - Πωλήσεις - Aντιπαροχές (Ικτίνου, 2). Πληρ. τηλ. 22510 41244, 6948-172730.

Πωλείται διαμπερές τεσσάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο, με 3 Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου 32. Πληρ. τηλ. 22510 24690, 6946-011338. Πωλείται καινούργιο δυάρι οροφοδιαμέρισμα, στο Συνοικισμό, με μεγάλα μπαλκόνια, θέα στη θάλασσα και στην πόλη. Ηλιακός, αυτονομία και πολλά άλλα έξτρα. Πληρ. τηλ. 6945-935806. Πωλείται μεζονέτα στη Νεάπολη 195 τ.μ. (90 τ.μ όροφος - 105 τ.μ ημιισόγειο), 4 υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, W.C, σαλόνι, playroom, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση ανά όροφο, τζάκι, κήπο, ηλιακό 3πλής ενέργειας, 100 μέτρα από τη θάλασσα. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6945649406. Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα. Έχει αυτόνομη θέρμανση, βλέπει σε κεντρικό δρόμο. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται καινούριο δυάρι οροφοδιαμέρισμα, στην περιοχή του Παιδικού Σταθμού, με μεγάλα μπαλκόνια, θέα στη θάλασσα και στην πόλη. Ηλιακός, αυτονομία και πολλά άλλα έξτρα. Τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με ωραία θέα στη θάλασσα. Τιμή 180.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται καινούργια μεζονέτα, στην περιοχή της Ακαδημίας, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, γκαράζ. Τιμή 290.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο κτήριο στο κέντρο της πόλης. Είναι μισθωμένο. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 145 τ.μ., με επιπλέον βοηθητικούς χώρους 80 τ.μ., στην Αγία Μαρίνα. Καταπληκτική θέα. Τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Διαθέτει αυλή, πάρκινγκ, αποθηκευτικούς χώρους και θέα προς τη θάλασσα και την πόλη. Τιμή 240.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ολοκαίνουργιο μικρό τριάρι διαμέρισμα, στον Άνω Χάλικα. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται δυάρι 50 τ.μ. στο Λαζαρέτο, καινούργιο, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 60.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα πέμπτου ορόφου καλής κατασκευής, στην περιοχή του Νοσοκομείου, με θέα, εμβαδού 170 τ.μ.. Φωτεινό, διαμπερές, προσόψεως, διαθέτει μεγάλο σαλόνι με τζάκι και δεύτερο καθιστικό με τζάκι και αυτό, τραπεζαρία, μεγάλη κουζίνα, 3 άνετες κρεβατοκάμαρες, WC και ένα μεγάλο μπάνιο. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, βεράντα με θέα και υπάρχει δυνατότητα να χωριστεί σε 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα. Τιμή προσφοράς 179.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-real estate.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 83 τ.μ., στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Ακαδημίας. Κουζίνα, σαλονοτραπεζαρία, WC, 2 υπνοδωμάτια και μπάνιο. Αυτόνομη θέρμανση, κήπος μπροστά και πίσω με θέα στη θάλασσα και στη πόλη. Πληρ. τηλ. 6989677045. Πωλείται γκαρσονιέρα 30 τ.μ. στον Άγ. Ιωάννη Δάφνης (Αθήνα), 2ου ορόφου. Απέχει 150 μ. από το μετρό. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, με αυλή, στον Αφάλωνα Μυτιλήνης. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου 80 τ.μ., στην Επάνω Σκάλα, με θέα. Άριστη κατάσταση, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός θερμοσίφωνας και boiler. Έτος κατασκευής 2006, φωτεινό, με ανατολικό προσανατολισμό, σε ήσυχη περιοχή και εύκολο πάρκινγκ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται διαμέρισμα 43 τ.μ, στο κέντρο της πόλης, νεόδμητο, με άριστα υλικά κατασκευής, οικονομικό για έξοδα θέρμανσης το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Διαθέτει πρόσβαση σε μικρή αυλή και έχει ησυχία, έτος κατασκευής 2008. Ιδανικό για επένδυση, τιμή 50.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvosrealestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου 92 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα, φωτεινό, διαμπερές, φρεσκοβαμμένο, με 2 υπνοδωμάτια, μπαλκόνι. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-real estate.gr Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 50 τ.μ., στο Ακρωτήρι. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Στη Μυτιλήνη πωλείται διαμέρισμα κεντρικό, 58 τ.μ., 2ου ορόφου πολυκατοικίας, α´ εσοχή, μεγάλη βεράντα, απεριόριστη θέα στη θάλασσα. Κατάλληλο και για γραφείο. Πληρ. τηλ. 210 8618521 (μετά τις 8 το βράδυ).

Πωλείται παλιά μονοκατοικία 74 τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Τιμή 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, χωρίς αυλή, πλησίον περιοχής «Πλάτανος». Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται καινούργια, προνομιούχα, πολυτελής μεζονέτα, 105 τ.μ., με 55 τ.μ. ισόγειο/βοηθητικό χώρο, θέα, στ’ Ακλειδιού. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα 150 τ.μ., με θέα, μεγάλη αυλή και 2 χώρους στάθμευσης, στη Βαρειά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 360 τ.μ. στο κέντρο της πόλης. Μεγάλη αυλή. Αποτελείται από 12 κύρια δωμάτια και 4 μπάνια. Διαθέτει 2 τζάκια. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται γκαρσονιέρα 25 τ.μ., στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένη και μισθωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχα μικρή μεζονέτα 45 τ.μ., με 25 τ.μ. υπερυψωμένο ισόγειο-βοηθ. χώρο, στη Βαρειά, με αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται τριάρι στην Επάνω Σκάλα, 117 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.


11

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! Πωλείται νεόδμητη, πολυτελή μεζονέτα 110 τ.μ., με 57 τ.μ. βοηθητικό χώρο, 3 υπνοδωμάτια, WC και μπάνιο, σε πολύ καλό σημείο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται τριώροφο κτήριο στο Καγιάνι. Αποτελείται από υπόγειο 107 τ.μ., ισόγειο 107 τ.μ. (δυάρι και ένα γκαράζ) και όροφο 107 τ.μ. (τριάρι οροφοδιαμέρισμα). Τιμή 270.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεζονέτα 100τ.μ., νεόδμητη, σε οικόπεδο 280τ.μ., με 3 Υ/Δ πανοραμική θέα, κήπος, 200μ. από τη θάλασσα. Επιπλέον 50τ.μ. βοηθητικός χώρος στο ισόγειο, τιμή προσιτή, στο Δ. Λουτροπολέως Θερμής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 65 τ.μ., 1ου ορόφου, σε άριστη κατάσταση, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον Νοσοκομείου). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο, αυτοτελές, διώροφο αρχοντικό-παραδοσιακό, με 150 τ.μ. και 75 τ.μ. βοηθητικό χώρο αποθήκη, με αυλή, στο Κιόσκι, πλησίον Δικαστηρίων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο, πολυτελές, καινούργιο διαμέρισμα 55 τ.μ., 1ου ορόφου, με θέα, περιοχή Παιδικού Σταθμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται στο Νέο Κόσμο Αθήνας ολοκαίνουργιο δυάρι, 45 τ.μ., κατάλληλο για επένδυση, κοντά σε μετρό, τραμ και πανεπιστήμιο. Εξαιρετική κατασκευή, προσιτή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-202221. Πωλείται μεζονέτα στη Σουράδα, 127 τ.μ., νεόδμητη, με δικό της λέβητα, 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια και γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται πολυτελές προνομιούχο διαμέρισμα 100 τ.μ., 1ου ορόφου, με απεριόριστη θέα, στην περιοχή Βουναράκι. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γωνιακό, πολυτελές, προνομιούχο διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, 125 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, πλησίον εκκλησίας. Υπάρχει και χώρος στάθμευσης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528.

Πωλείται διαμπερές προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα 180 τ.μ., με απεριόριστη θέα, πλησίον Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα 60 τ.μ. πρώτου ορόφου, πλησίον Καβέτσου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο καινούργιο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται υπό κατασκευή τριάρι 85 τ.μ., με απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα 170 τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200 τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διαμέρισμα σε αρίστη κατάσταση, 100 τ.μ., 3ου ορόφου, με θέα, πλησίον γηπέδου. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται διπλοκατοικία 250 τ.μ. στο Κιόσκι (125 τ.μ. ισόγειο και 125 τ.μ. πρώτος όροφος), με αυλή. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μεζονέτα στη Σουράδα, 100 τ.μ., διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση και τζάκι, 20ετίας, σε καλή κατάσταση. Τιμή 155.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται προνομιούχα, ανακαινισμένη μονοκατοικία 150 τ.μ., σε 1.000 τ.μ. οικόπεδο, εντός οικισμού και με απεριόριστη θέα (υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 250 τ.μ.), περιοχή Μόριας. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα σε αρίστη κατάσταση, 95 τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον Νοσοκομείου). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάρι στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε τριώροφη οικοδομή. Τιμή 110.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, σε άριστη κατάσταση, 90 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα (μαζί με τα έπιπλα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα στην Παγανή Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται πολύ μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 41581.

Πωλείται κατάστημα-γραφείο 30 τ.μ. περίπου, επί της Καβέτσου. Τιμή 85.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστημα 33 τ.μ., επί της Καβέτσου. Τιμή 320 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41581.

Πωλείται κατάστημα στον Ποταμό Λαγκάδας Μυτιλήνης, κατάλληλο για συνεργείο και άλλες παρεμφερείς χρήσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται αποθήκη στην Καλλιθέα, 170 τ.μ., σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλείται επαγγελματικός χώρος 900 τ.μ., επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Καλλονής, πλησίον ξενοδοχείου «Μυτιλάνα». Έκταση οικοπέδου 8 στρέμ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μικρό κατάστημα επί της προκυμαίας Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχο κατάστημα 52 τ.μ. πλησίον Καβέτσου. Είναι μισθωμένο και προσφέρεται ως επενδυτική λύση. πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο, πολυτελές διαμέρισμα, 1ου ορόφου, 115 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, μεγάλη βεράντα, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον εκκλησίας). Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο κατάστημα 190 τ.μ., στα Πάμφιλα. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται διπλοκατοικία με 2 οροφοδιαμερίσματα (70 τ.μ. το καθένα), στο Βουναράκι. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται πολυτελές διαμέρισμα στη Μυτιλήνη, 110 τ.μ., 1ου ορόφου, διαμπερές, προσόψεως. Διαθέτει μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, 3 Υ/Δ, WC και ένα κυρίως μπάνιο, βεράντα, μικρή αυλή, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, χωρίς κοινόχρηστα. Θέα στη θάλασσα, ήσυχη περιοχή. Έτος κατασκευής 2009. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-real estate.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα σε αρίστη κατάσταση, 75 τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, πλησίον εκκλησίας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται διαμέρισμα 40 τ.μ. (υπό κατασκευή), πρώτου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλούνται εμπορικά καταστήματα στο 5ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής, 170 τ.μ.. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 62 τ.μ., 1ου ορόφου, πλησίον Καβέτσου, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται ανακαινισμένο γραφείο 3ου ορόφου, 35 τ.μ., πλησίον προκυμαίας-Εφορία. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα 160 τ.μ., στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, με ιδιωτικό πάρκινγκ και γεώτρηση. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος στην Πέτρα, κατάλληλος για καφετέρια, εμπορικό κατάστημα, σούπερ μάρκετ κλπ. Πάνω στον κεντρικό δρόμο, ισόγειο, 400 τετραγωνικά, επιπλέον βεράντες, δυνατότητα παραχώρησης επιπλέον ορόφου 200 τετραγωνικά, περιβάλλων χώρος κατάλληλος και για πάρκινγκ 3.000 τετραγωνικά. Πληρ. τηλ. 6974-723454.

Ενοικιάζεται κατάστημα στην περιοχή του γηπέδου Μυτιλήνης (πρώην πιτσαρία «Martano»), 90 τ.μ. ισόγειο, 90 τ.μ. υπόγειο και 50 τ.μ. πρασιά. Πληρ. τηλ. 22510 28588. Ενοικιάζεται μικρό κατάστημα 2 επιπέδων στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης. Τιμή 1.100 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41581. Ενοικιάζεται μεγάλο κατάστημα στο Μακρύ Γιαλό Μυτιλήνης, κατάλληλο και για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Διαθέτει υπαίθριο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μεγάλη αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22510 41581. Ενοικιάζεται κατάστημα στην οδό Κομνηνάκη της Μυτιλήνης, 40 τ.μ.. Τιμή 250 ευρώ. Χρειάζεται επισκευές. Πληρ. τηλ. 22510 41581. Eνοικιάζεται συγκρότημα 2 ολοκαίνουργιων γραφείων, χωρίς κοινόχρηστα, είτε συνολικά είτε μεμονωμένα, πλησίον κεντρικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 41581. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργιο κατάστημα σε πολύ κεντρικό σημείο της Χρυσομαλλούσας, 90 τ.μ., με 40 τ.μ. αποθήκη στο υπόγειο. Διαθέτει κλιματισμό, ασανσέρ, 1 χώρο στάθμευσης και 15 μέτρα πρόσωπο. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, Υακίνθου και Χρυσομαλλούσης, κατάλληλος για φαρμακείο, 90 τ.μ., με 40 τ.μ. αποθήκη και εσωτερική επικοινωνία στο ισόγειο. Διαθέτει ένα χώρο στάθμευσης και 15 μ. πρόσωπο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται κατάστημα 216 τ.μ., με περιφραγμένο αύλειο χώρο 3,5 στρεμ., στην παραλία Παμφίλων. Υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ. 6947-202221.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5 μ., μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988907798, κ. Ντίνα.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πωλείται επιχείρηση fastfood στην προκυμαία Μυτιλήνης, πλήρως εξοπλισμένη, με έτοιμο πελατολόγιο, λόγω αναχώρησης. Τιμή συζητήσιμη, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6973828826, 6942-476868. Πωλείται επιχείρηση κλειθροποιίας με πλήρη μηχανήματα κομπλέ, πολλά κλειδιά-κλειδαριές, λόγω συνταξιοδότησης. Αναλαμβάνω και την εκμάθηση της δουλειάς. Αγίας Ειρήνης 2 και Καβέτσου 14. Πληρ. τηλ. 22510 20317, 6942-420803. Πωλείται επιχείρηση εστίασης επί της προκυμαίας. Περισσότερες πληροφορίες μόνο με ραντεβού. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται επιχείρηση fastfood, πλησίον κεντρικής αγοράς Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται στην Πέτρα 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνομη θέρμανση, σε 4 στρέμ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolianestate. gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Eνοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμ. επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας, στο ύψος του Καρά Τεπέ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Πωλείται οικόπεδο 216 τ.μ., εντός του οποίου υπάρχει παλιά μονοκατοικία εμβαδού 86 τ.μ., στο Πλακάδο Λέσβου. Κτίζει 200 τ.μ.. Έχει ωραία θέα. Τιμή 25.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εντός οικισμού, στους Πύργους Θερμής. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μικρό οικόπεδο στο Βουναράκι Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο εντός οικισμού στην Αγία Μαρίνα. Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εκτός σχεδίου στη Λάρσο, κατάλληλο για επαγγελματική χρήση ή και για ανέγερση κατοικίας. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, στον Αφάλωνα. Κτίζει 400 τ.μ.. Καταπληκτική θέα. Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο έκτασης 25.000 τ.μ., σε αγροτική περιοχή των Ταξιαρχών, πλησίον Δύο Αγίων. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.


12

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Πωλείται οικόπεδο εντός οικισμού Περάματος Γέρας, άρτιο και οικοδομήσιμο. Διαθέτει γεώτρηση. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 2.465 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, επί της Ε.Ο. Μόριας - Μυτιλήνης, κατάλληλο για ανέγερση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Τιμή 65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 126 τ.μ. στις Καμάρες, με καταπληκτική θέα. Κτίζει 126 τ.μ. κύρια κατοικία και 70 περίπου τ.μ. βοηθητικούς χώρους, ήτοι συνολικά περίπου 200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 62 τ.μ. στα Λουτρά Μυτιλήνης. Κτίζει περίπου 100 τ.μ. σε 2 επίπεδα (50 τ.μ. και 50 τ.μ.). Τιμή 15.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο στον Κάτω Χάλικα, σε ήσυχη τοποθεσία και με θέα. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια χτίζει σπίτι 231 τ.μ.. Τιμή 75.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο με πανοραμική θέα, 370 τ.μ. (χτίζει 200 μ.), εντός οικισμού, στο Καγιάνι. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ., με πανοραμική θέα, στο Γαϊδαρανήφορο. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο προνομιούχο οικόπεδο 3 στρεμ., στην παραλία Θερμής, πλησίον Άι-Γιώργη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 10 στρεμ., πλησίον ΚΤΕΟ (εθνικής οδού Μυτιλήνης - Μόριας), κατάλληλο για κάθε χρήση. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας, όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο στις Καμάρες Μυτιλήνης, 88 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με δυνατότητα δόμησης 100 τ.μ. σε 2 ορόφους, πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο, με θέα. Τιμή ευκαιρίας 40.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται μεγάλο οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, πλησίον θέσης «Γαϊδαρανήφορος». Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, ευρισκόμενο εντός οικισμού στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών, έκτασης 1 στρέμ. περίπου. Κτίζει 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται οικόπεδα στον Επάνω Χάλικα, τα Λουτρά, την Παναγιούδα. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 250 τ.μ., κοντά στο Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4.000 τ.μ., εκτός οικισμού, στη Θερμή. Χτίζει 200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή 39.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 6932 - 622045, 22510 46450, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ., στους Πύργους Θερμής, εκτός οικισμού (χτίζει 200 μ.). Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου Πλωμαρίου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 7.500 τ.μ. επί της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής (πλησίον διακλάδωσης Αγίας Παρασκευής). Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Α Γ Ο Ρ Α ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Κυρία από τη Βουλγαρία, με προϋπηρεσία, ζητά απασχόληση για φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων, όλες τις ώρες (πρωί και βράδυ). Πληρ. τηλ. 6984-710605. Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945985466. Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων, καθώς και οικιακές εργασίες κατόπιν συνεννόησης. Πληρ. τηλ. 22513 00544. Κοπέλα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών πρωινές - βραδινές και ώρες ανάγκης, καθώς

επίσης και για οικιακές εργασίες. Πληρ. τηλ. 6972510598, 6972-000141.

Πωλείται οικόπεδο στην Καλλιθέα, 110 τ.μ., γωνιακό και σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλούνται οικόπεδα 6 στρεμ. (με πρόσωπο 50 μ.) στα Μιστεγνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή ΑΚΟΘ, 4 στρεμ., άρτιο και οικοδομήσιμο, τιμή 60.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρεμ. (250 μ. από παραλία Μιστεγνών), στα Μιστεγνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ Πωλείται ελαιόκτημα στη θέση «Σκάφες» στο χωριό Ίππειος, έκτασης 3.325 τ.μ., που περιέχει 70 ελαιόδεντρα. Πληρ. τηλ. 6932-303280 (κ. Ρίπης).

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Πωλείται κρεβατοκάμαρα. Διαστάσεις κρεβατιού 2 μ. x 1,70 μ., συν 2 κομοδίνα, τουαλέτα, καθρέφτης. Καινούρια. Πληρ. τηλ. 6947949150. Αναζητείται παλιά ποτιστική μηχανή που κλάπηκε από τη Χαρμάνα Καλλονής (Ποταμιά). Αμοιβή 150 ευρώ. Σε περίπτωση επιστροφής, δε θα κατατεθεί μήνυση. Πληρ. τηλ. 6977-832835. Αναλαμβάνουμε μισθώσεις ελαιοκτημάτων ή αγοραπωλησίες ελαιοκάρπου (κισίμια), με τους δικούς σας όρους και το υψηλότερο μίσθωμα! Δίνουμε ξανά ζωή σε εγκαταλελειμμένα κτήματα. Πληρ. τηλ. 22520 61758, 6944184515.

Πωλείται καναπές καινούργιος, 180 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6 καρέκλες και μπουφέ, χειροποίητη, του 1948, καρυδιά ψημένη, σε άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6973403114.

Μερεμέτια στο σπίτι ή στο γραφείο, οικοδομικές εργασίες, ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτροσυγκολλήσεις, υδραυλικά κ.λπ.. Πληρ. τηλ. 6996791925 (Σάββας).

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πωλούνται: α) Mitsubishi L200,τετράπορτο, αγροτικό 4Χ4, πετρελαίου, μοντέλο 2000, με 125.000 χλμ. Τιμή: 9.900€, β) RAV Toyota, 4Χ4, αυτόματο, βενζίνης, τετράπορτο, μοντέλο 2000, με 140.000 χλμ. Τιμή 3.800€. Πληρ. τηλ. 6970-883261. Τιμή ευκαιρίας! Πωλείται μηχανή KLV-1000, μαύρη, σε άριστη κατάσταση, με κουκούλα, bagster, βαλίτσα 50 lt, κάγκελα, συναγερμό (με ειδοποίηση εάν είσαι μακριά). Κανονικά όλα τα service, σε αντιπροσωπεία Kawasaki. Φυλάσσεται σε γκαράζ. Δεκτός κάθε έλεγχος. Δυνατότητα έκδοσης δανείου ή χρέωση πιστωτικής κάρτας. Πληρ. τηλ. 6932-352852. Πωλείται Opel Corsa Sport, 1.400 cc, 10/2001, με μεταλλικό χρώμα, 75.000 χλμ., air-condition, ραδιο-cd-mp3 Pioneer, συναγερμό, GPS, σχάρες Opel, μπαγκαζιέρα οροφής Thule, σε άριστη κατάσταση, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. 1ο χέρι, με service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel, πληρωμένο ΚΤΕΟ για 2 χρόνια. Τιμή 3.700 ευρώ (συζητήσιμη). Πληρ. τηλ. 6973-403114.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

What’s Up 6975-978580 (ώρες επικοινωνίας: πρωί 12:00 - 14:00, απόγευμα 20:00 - 22:00).

Κεντρικό φαρμακείο στη Μυτιλήνη ζητά αισθητικό ή σύμβουλο ομορφιάς, με προϋπηρεσία στην πώληση καλλυντικών-παραφαρμάκων. Άνεση επικοινωνίας, ικανότητα στην προώθηση και διαχείριση προϊόντων περιποίησης. Αναγκαία η γνώση αγγλικών. Πληρ. τηλ. 6937-448392.

Ζητείται οδηγός με δίπλωμα Γ´ Κατηγορίας και άνω, και με πτυχίο μηχανικού ή ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων. Απαραίτητη προϋπόθεση η προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός χρόνου και για τις δύο ειδικότητες. Πληρ. τηλ. 22530 23450 (ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 08:30 - 14:30).

Ζητείται κοπέλα, αλλοδαπή ή Ελληνίδα, μικρής ηλικίας, άνευ υποχρεώσεων, φιλόζωη, για οικιακές εργασίες σε άριστες συνθήκες διαμονής και διατροφής και δυνατότητα παράλληλης εργασίας εφόσον το επιθυμεί. Μισθός αναλόγως οικιακών προσόντων. Πληρ. τηλ. 6972-927888,

Ζητείται υπάλληλος γραφείου στη Μυτιλήνη, με πιστοποιημένες γνώσεις Η/Υ και ξένων γλωσσών, με απαραίτητη προϋπηρεσία ως υπάλληλος γραφείου και κατά προτίμηση σε ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 22530 23450 (ώρες επικοινωνίας καθημερινά 08:30 - 14:30).

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η εταιρεία ζωοτρόφων «Αγρολέσβος ΑΕΒΕ» ζητά πωλητή για την προώθηση των προϊόντων της. Πληρ. τηλ. 22510 96269 (μόνο από 13:00 έως 16:00).

Ζητούνται συνεργάτες. Επιπλέον εισόδημα από 200 1.500 ευρώ με μερική απασχόληση. Πλήρης απασχόληση 1.500 ευρώ και άνω. Αποδεδειγμένο επιχειρηματικό σύστημα. Προσωπική ανάπτυξη. Έλλειψη χρόνου; Λιγότερες ώρες εργασίας. Επιλογή ωρών εργασίας. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο στο εισόδημα. Προσωπική βοήθεια και καθοδήγηση. Θα χαρούμε πολύ να σας ενημερώσουμε. Πληρ. τηλ. 22510 45453 (10:00 13:30) 22510 45245 (18:30 - 20:30).

Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία. Ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον, από έμπειρο καθηγητή, σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Πληρ. τηλ. 6936-577837.

Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυμνασίου - λυκείου - ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση-Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974-478717. Πτυχιούχος πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, καθώς αναλαμβάνει και τη φύλαξή τους (εάν χρειάζεται). Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6937-657223.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ AEOLIAN ESTATE Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6947949150 ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251 BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045 ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr REALPRO ΜΠΟΣΤΑΝΤΑ ΑΝΤΖΕΛΑ Ηλία Βενέζη 2 Τηλ. 22510 40074, κιν. 6938-477850 www.realpro.gr


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

13

Αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετά τη διαθεσιμότητα των 38 διοικητικών υπαλλήλων από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τους πήρε όλους η «μπάλα»… της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Στήριξη από παντού

Το απόγευμα της Τρίτης, λιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των Διοικητικών τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, μετά συμμετείχαν σε κοινή και τη χτεσινή είδηση για την κίνηση του Υπουρ- συζήτηση με τα διάφορα γείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής πρωτοβάθμια σωματεία, Διακυβέρνησης, το οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα συ- με τα οποία και αποφάνολικά 38 συναδέλφους τους, αλλάζοντας την υπησισαν τη διοργάνωση ρεσιακή τους κατάσταση μέσω του Μητρώου Ανθρώ- παλλεσβιακού συλλαληπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου. Δεδομέτηρίου τη Δευτέρα 17 Δενου ότι, μη έχοντας υπογεγραμμένη διαπιστωτική κεμβρίου, καθώς και μια πράξη από την πρυτανική αρχή του ιδρύματος, το Υσυναυλία που επρόκειτο πουργείο βασίστηκε στα στοιχεία της τελευταίας ανα πραγματοποιηθεί χτες πογραφής τού 2010, στον αριθμό αυτό περιλαμβάνο- το βράδυ στο Δημοτικό νται και υπάλληλοι που κανονικά εξαιρούνται της Θέατρο Μυτιλήνης. διαθεσιμότητας. Παράλληλα, έχουν και τη Από προχτές το μεσημέ- κή τους κατάσταση, είδαν στήριξη τόσο της πρυταρι, ο λόφος του Πανεπι- πως αυτή είχε μεταβλη- νικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκε- θεί ξαφνικά, από «ενερ- στημίου Αιγαίου, που ται σε αναβρασμό, αφού γή», σε «θέση διαθεσι- χτες πραγματοποίησε έοι Διοικητικοί Υπάλληλοι μότητας». κτακτη συνεδρίαση επί είδαν να γίνεται πραγμα- «Η εγκύκλιος του Υ- του θέματος, όσο και του τικότητα αυτό που ήλπι- πουργείου το ανέφερε, Συλλόγου των Μελών ζαν να αποτρέψουν με τις αλλά δεν περιμέναμε ότι ΔΕΠ, που μετά την προκινητοποιήσεις τους όλο θα γίνει πραγματικότη- χτεσινή του γενική συνέτο τελευταίο διάστημα. τα», λέει ο κ. Μόσχος. λευση εξέδωσε ανακοίΣύμφωνα με τον πρόε- «Από χτες (σ.σ. προχτές) νωση συμπαράστασης, δρο του Συλλόγου Διοι- οι συνάδελφοι βρίσκο- αλλά και φοιτητικών κητικού Προσωπικού «Α- νται σε πολύ μεγάλη έ- συλλόγων. σημάκης Πανσέληνος», νταση και προσπαθούμε Συγκεκριμένα, με απόφαΤάσο Μόσχο, ο ίδιος δέ- να δούμε τις επόμενες ση της γενικής του συνέχθηκε προχτές τηλεφώ- κινήσεις μας. Αυτό που λευσης από χτες έχει νημα από τον πρόεδρο έγινε, αφορά 38 συνα- προχωρήσει σε κατάλητης Ομοσπονδίας των Δι- δέλφους, μεταξύ των ο- ψη του Κτηρίου Διοίκηοικητικών, καθώς και α- ποίων και πάνω από πέ- σης ο Σύλλογος του Τμήπό συνάδελφό του του ντε που από το 2010, ο- ματος Πολιτισμικής ΤεΠάντειου Πανεπιστημί- πότε κι έγινε η τελευταία χνολογίας και Επικοινωου, αφού κάποιοι υπάλ- απογραφή βάσει των νίας, ενώ σε αντίστοιχη ληλοι των άλλων τριών στοιχείων της οποίας κι- απόφαση αναμενόταν να Πανεπιστημίων που βρί- νήθηκε το Υπουργείο, έ- καταλήξουν χτες το απόσκονταν σε κίνδυνο (Α- χουν αποκτήσει πτυχίο ή γευμα και οι γενικές συριστοτέλειο Πανεπιστή- υπάλληλοι που εξαιρού- νελεύσεις των Φοιτητιμιο Θεσσαλονίκης, Πα- νται της συγκεκριμένης κών Συλλόγων των Τμηνεπιστήμιο Ιωαννίνων διάταξης λόγω κοινωνι- μάτων Περιβάλλοντος, και Πάντειο), «τσεκάρο- κών κριτηρίων. Απ’ όσα Κοινωνικής Ανθρωπολοντας» τυχαία τις καρτέ- λέει το Υπουργείο, σε ένα γίας και Ιστορίας κι Επιλες τους στη βάση δεδο- δεύτερο χρόνο θα “διορ- στημών της Θάλασσας. μένων του Υπουργείου θωθούν” οι περιπτώσεις Πάντως, όπως τονίζει ο κ. Μόσχος, η νομική διαπου ορίζει την υπηρεσια- όπου έγινε λάθος…»

K

Βασίλης Τεντόμας προς Σταύρο Δημηρούδη

«Να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο» α συζητηθεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ζητά από τον πρόεδρο του τελευταίου, Σταύρο Δημηρούδη, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλης Τεντόμας. Σε σχετική του ανακοίνωση, ο κ. Τεντόμας κάνει λόγο για «φασιστικής πρακτικής απόφαση “εν μία νυκτί” για απόλυση των 38 υπαλλήλων ΙΔΑΧ», καθώς και για τη «διαφαινόμενη συρρίκνωση τμημάτων και σχολών» στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιεχόμενο και την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας και της επιστημονικής συνδρομής του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Ως προς την πρότασή του να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τεντόμας προσθέτει ότι θα κληθούν να εκθέσουν τα προβλήματα και τις απόψεις τους τόσο η πρυτανική αρχή, όσο και οι Σύλλογοι ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος.

N

δικασία που οι διοικητικοί έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες μέσω δικηγόρων, προχωράει κανονικά. «Συγκεντρώνουμε τα δικαιολογητικά για κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, με σκοπό να αναστραφεί αυτό που έχει γίνει», αναφέρει. «Τελικός μας στόχος είναι, όχι απλώς το να μπλοκαριστεί η διαθεσιμότητα των συναδέλφων, αλλά να ακυρωθεί ο νόμος, αφού το Υπουργείο έχει λειτουργήσει τόσο αντισυνταγματικά, ώστε οι νομικοί μας εκπρόσωποι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.» Ως προς τις κινητοποιήσεις, την πραγματοποίηση της Συγκλήτου και τα επείγοντα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως ο προϋπολογισμός και οι προθεσμίες για τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο πρόεδρος των Διοικητικών προσθέτει: «Είχαμε μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία από τη Δευτέρα, αλλά για άλλη μια φορά μάς πρόλαβαν τα γεγονότα. Η απόφαση της συνέλευσής μας της περασμένης Πέμπτης ήταν ότι θα διευκολυνθεί η Σύγκλητος. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη και την κρισιμότητα κάποιων εξαιρετικά επειγόντων θεμάτων και λειτουργιών, και όλα θα συζητηθούν στην επόμενη γενική μας συνέλευση, το πρωί της Παρασκευής.»

Συμπαραστέκεται ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την της συνεδρίαση, η γενική συνέλευση Στουεπροχτεσινή Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου αφενός εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο Σχέδιο «Αθηνά» και αφετέρου καταδικάζει την «απαράδεκτη» και «πραξικοπηματική», όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών να αλλάξει την υπηρεσιακή κατάσταση των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων. «Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η ανατροπή του άθλιου μέτρου των διαθεσιμοτήτων/απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και όχι η ατελέσφορη διεκδίκηση “εξαιρέσεων”», τονίζουν οι Καθηγητές. «Απαιτούμε από την πρυτανική αρχή να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση πίεση προς τους συναδέλφους διοικητικούς να σταματήσουν τον αγώνα τους και να τροποποιήσουν την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, και να σταθεί ολόψυχα στο πλευρό τους. Απαιτούμε να μην ξεκινήσει καμμία διαδικασία (υπογραφή οποιασδήποτε πράξης) που να μεταβάλλει τη μισθολογική κατάσταση των θιγόμενων υπαλλήλων.» Ως προς το Σχέδιο «Αθηνά», η γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ καλεί επίσης την πρυτανική αρχή να μην προχωρήσει σε κανενός είδους διάλογο με το Υπουργείο και να μην αποστείλει προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις.

Απόφαση έκτακτης συνεδρίασης της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Πρόδηλα αντισυνταγματική πράξη…» ε αφορμή τις εξελίξεις ως προς τη διαθεσιμότητα των 38 υπαλλήλων ιδιωτικού M δικαίου αορίστου χρόνου του ιδρύματος, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεδρίασε εκτάκτως χτες το μεσημέρι, μετά από προφορική πρόσκληση του πρύτανη, κ. Τσάρτα, ζητώντας εκτός άλλων την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, για μια πράξη που χαρακτηρίζει «πρόδηλα αντισυνταγματική». Παρούσα στη συνεδρίαση του πρύτανη με τους αντιπρυτάνεις, Νίκο Σουλακέλλη, Ιωάννη Κάλλα και Αγγελική Δημητρακοπούλου, ήταν, ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Προσωπικού, και η διοικητική υπάλληλος Μαρία Βασιλείου. Το Πρυτανικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει την πράξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως «πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου», τονίζοντας πως απολύεται «αυθαίρετα» μια κατηγορία εργαζομένων, μεταξύ των οποίων ορισμένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη, με μακροχρόνια εμπειρία στο ίδρυμα, που «έχουν εμπράκτως στηρίξει τη λειτουργία του σε πολύ δύσκολες στιγμές». Τονίζει επίσης ότι δε λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες του ιδρύματος, καθώς και ότι προκαλούνται «τεράστια προβλήματα» στη λειτουργία του τελευταίου. Μεταξύ των όσων αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο, είναι η αποστολή επιστολής στον υπουργό κ. Μανιτάκη, με την οποία θα ζητά ενημέρωση ως προς τη νομοθετική πράξη βάσει της οποίας έγινε η διαγραφή των υπαλλήλων ΙΔΑΧ, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και η στήριξη των προσφυγών των υπαλλήλων που θίγονται, αλλά και η οικονομική και θεσμική στήριξη των τελευταίων. Αποφασίζει επίσης να ζητήσει τη σύγκληση του συντονιστικού της Συνόδου των Πρυτάνεων, καθώς και έκτακτη σύνοδο, να ξεκινήσει νέα σειρά παρεμβάσεων στα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και τους βουλευτές των δύο Περιφερειών, αλλά και να ζητήσει τις παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, προκειμένου «να υπερασπίσουν το δημόσιο συμφέρον της χώρας». Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη Σύγκλητο του ιδρύματος, ενώ η πρυτανική αρχή δεσμεύεται να αναζητήσει όλους τους κατάλληλους τρόπους αντίδρασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και τα λοιπά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση των προχτεσινών εξελίξεων, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων των οποίων οι διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μεταξύ αυτών και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εξέφραζαν την έντονη αντίθεσή τους. Υποστήριξαν δε, ότι προβλέπονται οδυνηρές συνέπειες για τα πανεπιστήμια.


14

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Γεγονός η εναλλακτική πρόταση στη διασκέδαση, με την υπογραφή του Ηλία Ανδρακάκου και του Παναγιώτη Παλάση!

«BARRIO». ΤΟ καφέ-μπαρ δώ και λίγες μέρες, στη στοά του Εμπορικού Κέντρου Μαλλιαρού και συγκεκριμένα στην Π. Κουντουριώτη 23, άνοιξε το καφέ-μπαρ «Barrio». Με το πολύ έξυπνο όνομα «Barrio», που στα ισπανικά σημαίνει «γειτονιά», λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 τα ξημερώματα και δίνει ζωή σε αυτή την ιδιαίτερη γωνιά της πόλης. Οι ιδιοκτήτες του, οι κ.κ. Ηλίας Ανδρακάκος και Παναγιώτης Παλάσης, δημιούργησαν ένα χώρο ζεστό και οικείο, ή αλλιώς τη νέα απόλυτη εναλλακτική πρόταση που έρχεται να προστεθεί στη διασκέδαση της Μυτιλήνης και που υπόσχεται να γεμίσει τις μέρες και τις νύχτες σας. Σε ένα χώρο που επικρατούν οι γήινες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με τις πράσινες πινελιές στα έπιπλα, δημιουργείται ένα σκηνικό που αποπνέει σπιτική ζεστασιά. Οι πίνακες με γειτονιές του κόσμου έχουν την τιμητική τους. Σε όλο αυτό το καλαίσθητο σκηνικό, έρχεται το τζάκι στη γωνία για να ενισχύσει το οικείο περιβάλλον και να γεμίσει την ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατεί. «Barrio» και για τις ωραίες ημέρες του χρόνου, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό του χώρο πάνω στο πλακόστρωτο, με τα ιδιαίτερης αισθητικής τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν ιταλικό café-bistro, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα. Οι μουσικές επιλογές περιλαμβάνουν όλα τα είδη μουσικής, από ξένη μέχρι ελληνική, ανάλογα με τις διαθέσεις των θαμώνων και πάντα με την επιμέλεια του Ηλία Αν-

Tη σελίδα επιµελείται η ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

E

Για να ενημερωθείτε για τα συμβαίνοντα, αλλά και για να κάνετε κράτηση τραπεζιού, δεν έχετε παρά να καλέσετε στο 22513 01137. Νέα τού καφέ-μπαρ «Barrio» μπορείτε να μαθαίνετε και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ή περάστε από την Π. Κουντουριώτη 23. Γιατί το «Barrio» θα γίνει το νέο αγαπημένο στέκι για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες. Μια δοκιμή θα σας πείσει... δρακάκου, ιδιοκτήτη μεν, αλλά και καταξιωμένο DJ του νησιού.

Τα πάντα… Σερβίρονται όλα τα είδη του καφέ, χυμοί αναψυκτικά, διάφορες ζεστές σοκολάτεςμ ακόμα και μαύρη σοκολάτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τρεις ιδιαίτερες γεύσεις εσπρέσο, sogno, lusso, barrio, που όσο κι αν προσπαθήσαμε να την ανακαλύψουμε, παρα-

μένει μυστήριο η μυστική συνταγή τους. Απλά δοκιμάστε τους. Απολαύστε επίσης βιολογικό τσάι, με πρωτότυπες ονομασίες όπως Λευκή Φράουλα, Λευκό Μάνγκο, Φρούτα τους Δάσους και πολλά άλλα. Συνεχίστε τη μέρα σας με μπύρες και ποτά σε μεγάλη ποικιλία, και πάνω απ’ όλα σε λογικές τιμές. Να αναφέρουμε ότι θα βρείτε μπύρα μόνο με τρεισήμισι ευρώ

και όλα τα ποτά μόνο με πέντε ευρώ. Συνοδέψτε το ποτό ή το κρασί σας με σνακ, όπως κλαμπ, ποικιλία αλλαντικών ή τυριών, και κλείστε φυσικά με το περίφημο σπιτικό γλυκό ημέρας, όπως ραβανί ή καρυδόπιτα με σοκολάτα. Να αναφέρουμε επίσης ότι όλα τα συνοδευτικά είναι σπιτικά και ότι μαζί με τον καφέ σας, σερβίρεται και γλυκό του κουταλιού.

«Bueno Fun». Νέο Εργαστήριο - Παρασκευαστήριο στην Παναγιούδα

Γεύσεις που θα σας εκπλήξουν! δώ και λίγες ημέρες, στην αγορά της Παναγιούδας και συγκεκριμένα πάνω στον Εκεντρικό δρόμο, άνοιξε το «Bueno Fun». Ο ιδιοκτήτης του, κ. Γιώργος Κιντάκας, δημιούργησε ένα χώρο που λειτουργεί ως φαστφούντ-κρεπερί και συγχρόνως είναι ένα παρασκευαστήριο όλων των γλυκών του ταψιού και άλλων διάφορων σφολιατοειδών, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλης της γύρω περιοχής. Το κατάστημα αυτό είναι κάτι που πραγματικά έλειπε. Ήρθε λοιπόν να καλύψει αυτό το κενό στην αγορά και να μας γοητεύσει με τις γεύσεις του. Το κατάστημα διαθέτει ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο με τραπεζάκια, όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τις νοστιμιές της επιλογής σας, αλλά να σερφάρετε ακόμα και στο ιντερνέτ, καθώς διατίθεται δωρεάν Wi-Fi. Να επισημάνουμε επίσης την κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει τον κ. Γιώργο και την κ. Μαρία Κιντάκα, καθώς στο κατάστημα υπάρχει ειδική ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και ηλεκτρονικός υπολογιστής που εξυπηρετεί τις ειδικές αυτές ανάγκες-δεξιότητες των ατόμων. Φτιάχνονται στη στιγμή ειδικά για εσάς κρέπες, είτε γλυκές είτε αλμυρές, με όλα τα υλικά της επιλογής σας. Πολλά σφολιατοειδή και λαχταριστοί ζεστοί λουκουμάδες έρχονται να πάρουν με τη σειρά τους μια θέση στην προτίμησή σας και να σας χορτάσουν, καθώς οι μερίδες είναι πραγματικά μεγάλες και οι τι-

Τηλεφωνείστε στα τηλέφωνα 22510 32823 ή 6986-539222 και κάντε την παραγγελία σας. Ή περάστε από την Παναγιούδα καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ. Τις Κυριακές, ανοιχτά από τις 3 το μεσημέρι. μές οικονομικές. Απολαύστε επίσης τον καφέ της επιλογής σας ή ζεστή σοκολάτα. Θα βρείτε ακόμη μεγάλη πληθώρα από γλυκά του ταψιού, όπως μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, τρίγωνα, κανταΐφι, γλυκιά μπουγάτσα, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε πάστες, κωκ και προφιτερόλ. Κατά παραγγελία δημιουργούν για εσάς ό,τι επιθυμείτε, από γλυκά του ταψιού, μέχρι μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί. Να αναφέρουμε ότι όλες οι παραγγελίες σας για γλυκά ταψιού

φτιάχνονται άμεσα, πάντα με φρέσκα και αγνά υλικά. Και ειδικά τώρα για τις γιορτές, που γλυκά όπως μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους, κάντε εγκαίρως τις παραγγελίες σας και προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται για να γλυκάνουν εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τη δυνατότητα παράδοσης στο χώρο σας, σε όλη τη γύρω περιοχή.


ΠOΛITIΣMOΣ Έκθεση ζωγραφικής από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

!

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Ελεύθερη και αυτό το Σαββατοκύριακο η είσοδος των επισκεπτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στηρίζοντας την απεξάρτηση κθεση ζωγραφικής με θέμα «Λέσβιοι καλλιτέχνες στηρίζουν την απεξάρτηση» διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, από αύριο Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο. Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, με στόχο να προσφέρει εθελοντική εργασία και να προβάλλει το έργο τού ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, υποστηρίζοντάς το με την εξεύρεση πόρων, ενημερώνοντας κι ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της πολιτικής για τα ναρκωτικά με τη δημόσια τοποθέτησή του σε σημαντικά θέματα.

Έ

Μεγάλη η ανταπόκριση Στόχος της έκθεσης που διοργανώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το οποίο παραχωρεί στο Σύλλογο το νομικό πρόσωπο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, είναι η ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου και η προβολή του έργου και της δράσης του, αλλά και η ενίσχυση της Μονάδας

Συμβουλευτικής και Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης. Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν περίπου 30 Λέσβιοι, τόσο από το νησί, όσο και από την Αθήνα, κι έτσι στην έκθεση θα φιλοξενούνται συνολικά 60 περίπου έργα, πίνακες ζωγραφι-

κής και λιθογραφίες, η τιμή πώλησης των οποίων έχει καθοριστεί από τους ίδιους τους καλλιτέχνες με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτή στο κοινό. «Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από ζωγράφους, ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι και αν έχουμε την ίδια ανταπόκριση και από το κοινό, η έκθεση θα είναι μεγάλη επιτυχία. Καλούμε όλους τους Μυτιληνιούς να έρθουν στην έκθεση. Ακόμη και να μην μπορούν να αγοράσουν κάποιο έργο, θα είναι ευχαρίστησή μας να τους δούμε και να μας στηρίξουν με την παρουσία τους», λέει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Ευστράτιος Γεωργαντής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ και η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κάθε μέρα από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τους σκοπούς τού ΚΕΘΕΑ. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22510 25670 και 22510 54862.

Συνεργασία Δήμου με πολιτιστικούς φορείς

χος Λήμνου και πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Λήμνου Α.Ε.», Αντώνης Χατζηδιαμαντής, υπέγραψε συμβάσεις υλοποίησης έργων με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατσικιωτών Λήμνου «Ο Άγιος Ερμόλαος», Ευανθία Μεργιά, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου, Δημήτρη Γρατσώνη, και την πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Δημήτριος», Δήμητρα Εγγλέζου. «Στηρίζουμε τη δράση των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, ενώ στόχος μας είναι η αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της Λήμνου», δήλωσε ο δήμαρχος με αφορμή το γεγονός. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader, η ΑΝΕΛ Α.Ε. ανέθεσε στο Σύλλογο Ατσικιωτών Λήμνου την υλοποίηση του έργου «Μετατροπή Υφιστάμενου Κτηρίου

σε Χώρο Άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων», προϋπολογισμού 80.848 ευρώ. Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός Πνευματικού Κέντρου Μούδρου και Μετατροπή του σε Πολυχώρο “Παύλος Κουντουριώτης”», προϋπολογισμού 93.680 ευρώ, ενώ στο Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Δημήτριος» ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου

«Γιορτή Κρασιού στον Άγιο Δημήτριο», προϋπολογισμού 15.512 ευρώ. Τα συγκεκριμένα έργα θα υλοποιηθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου τού 2013. Επίσης υπογράφηκε σύμβαση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Δια βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σωτήρη Κωνσταντάρα, για την υλοποίηση του έργου «Γιορτή Ρακιού στο Μούδρο», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν και υπογράφηκαν, μεταξύ της ΑΝΕΛ Α.Ε. και του Δήμου Λήμνου, και άλλα έργα πολιτισμού που θα γίνουν σε χωριά της Λήμνου και συγκεκριμένα στα χωριά Λύχνα, Ρεπανίδι, Νέα Κούταλη, Ατσική και Κάσπακας. Αναλυτικά, πρόκειται για τα έργα «Διατήρηση και Αποκατάσταση Παλιάς Βρύσης στην Τοπική Κοινότητα Λύχνων» προϋπολογισμού 11.600 ευρώ, «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Λινών στο Ρεπανίδι και στο Ρωμανού» προϋπολογισμού 108.350 ευρώ, «Διαμόρφωση πεζοδρομίων (πλακοστρώσεις, φωτισμός κ.λπ.) στη Νέα Κούταλη» προϋπολογισμού 152.000 ευρώ, «Διαμόρφωση και Ανάπλαση Πλατείας Ατσικής» προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και «Βελτίωση και Ανάπλαση Υποδομής Παραλιακής Ζώνης Οικισμού Αγίου Ιωάννη Κάσπακα» προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Εταιρεία Πολιτιστικής Αναζήτησης Λέσβου - ΠΟΛΙΑΝΑ

Εγκαινιάζει το εργαστήρι της ο εργαστήρι της, που πρόκειται να λειτουργήσει ως καλλιτεχνικός Tχώρος και χώρος μαθημάτων ζωγραφικής, εγκαινιάζει την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα η εταιρεία Πολιτιστικής Αναζήτησης Λέσβου - ΠΟΛΙΑΝΑ. Το εργαστήρι βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 3, στην ευθεία του Αγίου Συμεών, και στα εγκαίνιά του ο κόσμος

θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα μέλη τής ΠΟΛΙΑΝΑ και να δει τι αυτή αντιπροσωπεύει, μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν για μικρούς και μεγάλους. Πιο συγκεκριμένα, στις 5 το απόγευμα θα γίνει αφήγηση παραμυθιών με ζωγραφική από τη Μαριλίζ Διόλατζη, στις 6:30 θα προβληθούν ταινίες μι-

Από αύριο Παρασκευή 14 έως Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο θέατρο του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» Η θεατρική παράσταση «Η σκιά του έρωτα», από τη θεατρική ομάδα του Ομίλου

Από αύριο Παρασκευή 14 έως Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Έκθεση ζωγραφικής για την απεξάρτηση, από το ΚΕΘΕΑ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 19:55 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Προβολή της όπερας «Αΐντα» τού Βέρντι, από τη ΜΕΤ της Νέας Υόρκης στο χώρο του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» της Αθήνας Εκδήλωση για τα «Φόβια» του Μεσοτόπου και παρουσίαση του ημερολογίου του Συλλόγου

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από τις 21:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00 Φιλανθρωπικό παζάρι από το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Δημοσίου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Έργα πολιτισμού στη Λήμνο ε στόχο την υλοποίηση σημαντικών έργων πολιM τισμού στη Λήμνο, ο δήμαρ-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα

κρού μήκους σχετικά με την τέχνη και τη ζωγραφική και στις 7:30 θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο συμβολισμό της Τέχνης, με τη ζωγράφο Ειρήνη Φερβελή. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «The Blindog Blues Band», που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

στο παραδοσιακό καφενείο «Καφενταρία» της Αγιάσου Μιλόνγκα από το «TangoLesvos»

Πάμε Σινεμά; «ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ» Έως Σάββατο 15 Δεκεμβρίου «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι», του Γιάννη Σμαραγδή (επική περιπέτεια) Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Λάκης Λαζόπουλος Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Πέμπτη στις 21:45, Παρασκευή και Σάββατο στις 18:45 Έως Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου «Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο Ταξίδι», του Πίτερ Τζάκσον (περιπέτεια, σε παγκόσμια πρεμιέρα - 3D προβολή)* Πρωταγωνιστούν: Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Μάρτιν Φρίμαν, Τζέφρι Τόμας Ώρες προβολής (Αίθ. 1): Πέμπτη 13/12, Παρασκευή 14/12, Σάββατο 15/12, Κυριακή 16/12, Δευτέρα 17/12, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 20/12, Παρασκευή 21/12, Σάββατο 22/12, Κυριακή 23/12 και Δευτέρα 24/12 στις 18:00 και στις 21:30 Από αύριο Παρασκευή 14 έως Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου «Αν…», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (αισθηματική - κοινωνική) Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μαρία Σολωμού, Θέμις Μπαζάκα Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Παρασκευή και Σάββατο στις 21:45, Κυριακή και Δευτέρα στις 19:00 και στις 21:45, Τρίτη στις 21:45, Τετάρτη στις 19:00 και στις 21:45 * Οι προβολές συνεχίζονται.


!

AΘΛHTIΣMOΣ Tη σελίδα επιµελείται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ Τραυματίας και ο Κ. Χατζηκυριάκος, που χάνει τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, αλλά γλύτωσε τα χειρότερα

Δε χάρηκε το γκολ ο Γκόντζος ατυχία δε λέει να αφήσει τον πρώτο σκόρερ του Αιολικού και καλύτερο έως τώρα παίκτη, Χάρη Γκόντζο, ο οποίος για ακόμη μια φορά στάθηκε άτυχος στο παιχνίδι με την Πεύκη, αναγκάζοντας τον προπονητή του, Φώτη Κοκκινέλη, να τον αντικαταστήσει λόγω τραυματισμού 10 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Μάλιστα, λίγο μετά έγινε η ζημιά με το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, που τους έχρισε μεγάλους νικητές. Ο επιθετικός ποδοσφαιριστής που σημείωσε πάλι ένα υπέροχο τέρμα με κεφαλιά στο 75΄, κτύπησε από σκαριά αντιπάλου στο εγχειρισμένο του γόνατο, με αποτέλεσμα οι πόνοι να είναι μεγάλοι. Ευτυχώς για τον ίδιο, πάντως, που το κτύπημα δεν ήταν βαθύ και δεν προκάλεσε μεγάλη ζημιά, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να τον αφήσει εκτός για κάποιο χρονικό διάστημα, τώρα που η ομάδα έχει ξεμείνει από παίκτες και χρειάζεται ενίσχυση στις γραμμές της. Ο Γκόντζος όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα προλάβει την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό εκτός έδρας, την ερχόμενη Κυριακή. Ακολουθεί θεραπευτική αγωγή μήπως τα καταφέρει, αλλά ο χρόνος δε φαίνεται να είναι με το μέρος του παίκτη και μάλλον ο προπονητής του θα τον στερηθεί. Εκτός κι αν γίνει θαύμα και μπορέσει να ενισχύσει ην ομάδα του. Τα προβλήματα δε λένε να αφήσουν σε ησυχία τον τεχνικό της ομάδας, ο οποίος διαπιστώνει ότι σε κάθε παιχνίδι έχει τραυματισμούς. Τυχερός άτυχος στο ίδιο

Στον Αιολικό «βράζουν» για τη διαιτησία της οποίας έτυχαν στην Πεύκη, και η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενη σε ΚΕΔ και ΕΠΟ. Ο διαιτητής Βικτωράτος, αναφέρει η ανακοίνωση-διαμαρτυρία, όπως και οι δύο βοηθοί του, Σοφός και Κωτσαδάμ, υπέπεσαν σε τρομερά λάθη, που καταδίκασαν το σύλλογο. Ο Αιολικός φωνάζει για επιθε-

Τι γίνεται μετά

Αποτελέσματα

Χθες συνεχίστηκε η προετοιμασία για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, όπου ο Αιολικός θα προσπαθήσει αυτήν τη φορά να μη σταθεί άτυχος και να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα πριν κάνει το ρεπό και κλείσει τον α΄ γύρο, πάλι εκτός, με τους Τράχωνες. Όσον αφορά στο θέμα με τον υποψήφιο επιχειρηματία και την πρόθεσή του να βοηθήσει, μέχρι και χθες δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη, χωρίς ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας να απογοητεύονται για την καθυστέρηση και περιμένοντας την απάντησή του, που θα δώσει ανάσα και ελπίδα αισιοδοξίας να κυλήσει καλύτερα η χρονιά.

που νίκησε εύκολα με 3-0 την Αστραπή και ξέφυγε από το Διαγόρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει στο γήπεδό του το ψυχωμένο Θάνος, μένοντας στο ισόπαλο 1-1, τη μοναδική ισοπαλία της αγωνιστικής. Κερδισμένος φυσικά και ο Ηρακλής, που ξεπέρασε με εντός έδρας νίκη το εμπόδιο της Προποντίδας νικώντας με 4-2 και συνεχίζει να καταδιώκει, αλλά και να καλοβλέπει την κορυφή. Για την ώρα, ο περσινός πρωταθλητής ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση μαζί με το Διαγόρα.

τους και πήραν εύκολες νίκες. Ο Άγ. Γεώργιος συνέτριψε με 4-1 την Ηφαιστία, οι Αργοναύτες στη Μύρινα 4-0 τον Αητό Πλάκας, καταιγιστική αποδείχθηκε η Α.Ε. Λήμνου που πέρασε με τεσσάρα από την έδρα του Φιλοκτήτη και τέλος ο Κάσπακας 5-2 τον Κορνό, στο γήπεδό του. Το ρεπό του έκανε ο Άρης Μούδρου.

Αποτελέσματα 9η Αγωνιστική Κεραυνός - Αστραπή Άγ. Γεώργιος - Ηφαιστία Ηρακλής - Προποντίδα Φιλοκτήτης - ΑΕΛ

3-0 4-1 4-2 0-4

5η Αγωνιστική Εθνικός Γ. - Ολυμπιακός Β. Δόξα Δρ. - Πιερικός Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΑΕΛΚ Αναγέννηση Επανομής - Πανσερραϊκός Ηρακλής Θ. - Λάρισα Νίκη Βόλου - Καβάλα

2-0 0-0 0-0 2-3 1-1 0-3

Βαθμολογία σε 5 αγώνες 1. Πανσερραϊκός 2. Λάρισα 3. Ηρακλής Θ. 4. Καβάλα 5. Δόξα Δρ. 6. Εθνικός Γ. 7. ΑΕΛΚ 8. Πιερικός 9. Γιαννιτσά 10. Επανομή 11. Ολυμπιακός Β. 12. Νίκη Β.

15 10 8 8 7 6 5 5 5 4 3 1

ΒΟΛΛΕΫ Με 3-0 έχασε η ομάδα γυναικών στο Μοσχάτο από τη Ρόδο, αποχαιρετώντας το θεσμό

ΛΗΜΝΟΣ

Ξέφυγε πάλι ο Κεραυνός για τον Κεραυνό ή- Στα άλλα παιχνίδια, οι γηπεH μέρα ταν η 9η αγωνιστική, ό- δούχοι είχαν την τιμητική

Μπορούν ακόμη ψηλότερα οι Νέοι ε τις συνθήκες που επικρατούσαν το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο των Γιαννιτσών, ο βαθμός της ισοπαλίας M (0-0) κρίνεται ικανοποιητικός από όλους στην ομάδα των

τικό φάουλ πάνω στο Δούμπλατζη στο 1΄, που είχε χρεωθεί το μαρκάρισμα του σκόρερ Τερζή των γηπεδούχων, καθώς και για τη φάση όπου ο Κακλαμάνος πέτυχε το δεύτερο γκολ, 2 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Με τους Χάρη Γκόντζο και Κώστα Χατζηκυριάκο τραυματίες, ο Αιολικός πονά στις γραμμές του

Για τη διαιτησία

K-20 ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Νέων της Καλλονής, που μετά τη νίκη με την Επανομή κράτησε το αήττητο και στο συγκεκριμένο γήπεδο. Στην ομάδα δεν πετούν στα ουράνια, αλλά μετρούν ξεχωριστά τον κάθε βαθμό που κατακτούν, κάνοντας στο τέλος ταμείο. Η ομάδα της Καλλονής, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας το οποίο ήταν μια άσχημη παρένθεση, σε όλα τα άλλα τα κατάφερε να αγωνιστεί σωστά και να κλέψει τις εντυπώσεις. Ειδικά στο παιχνίδι με την Επανομή, οι παίκτες του Γαβαλά έβγαλαν πάθος, γυρίζοντας ένα ματς από το οποίο θα μπορούσαν να υποστούν απώλειες. Αυτό το Πρωτάθλημα, πάντως, έτσι όπως εξελίσσεται, δίνει την εντύπωση και θυμίζει τη Football League, με τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα τα οποία βλέπουμε να σημειώνονται σε κάθε αγωνιστική. Στην Καλλονή, πάντως, δίδεται η δυνατότητα αν το ερχόμενο Σάββατο νικήσει τη Νίκη Βόλου στην Αγιάσο, τότε να φθάσει ακόμη και στην τέταρτη θέση, εκεί όπου βρίσκεται η Καβάλα. Μπορεί η αντίπαλος να είναι ουραγός και με μόλις ένα βαθμό, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα έρθει για τουρισμό στο νησί, και το παιχνίδι χρειάζεται την πρέπουσα προσοχή για να μην την πατήσει από το πουθενά. Ικανοποιημένος δείχνει ο Δημήτρης Γαβαλάς από τη μέχρι τώρα προσπάθεια που γίνεται, που θα μπορούσε βέβαια να ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν υπήρχαν τα εντός έδρας κυρίως στραβοπατήματα, με το πέταμα βαθμών. Μετά πάντως και την ολοκλήρωση της 5ης Αγωνιστικής, ο Πανσερραϊκός έχει πάρει κεφάλι με πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λάρισα και επτά από Ηρακλή Θ. και Καβάλα, που ακολουθούν. Η Καλλονή βρίσκεται στην 7η θέση με 5 βαθμούς, αλλά όπως είπαμε με νίκη το Σάββατο θα ανέβει ψηλότερα.

Η

παιχνίδι στάθηκε και ο Κώστας Χατζηκυριάκος, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε, αλλά η διάγνωση ευτυχώς για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή δεν ήταν ανησυχητική και θα απουσιάσει μόνο από τα δύο επόμενα παιχνίδια. Ο Χατζηκυριάκος δέχθηκε αντιαθλητικό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και να φέρει νέο πονοκέφαλο στο Φώτη Κοκκινέλλη, ο οποίος χρειάζεται όλους τους παίκτες κοντά του και δεν έχει την πολυτέλεια να τους αντικαθιστά, ελλείψει εναλλακτικών.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Στη Λήμνο θα μεταβεί την ερχόμενη Κυριακή ο ενωσιακός προπονητής της Μικτής Νέων τής Ε.Π.Σ.Λ., Στέλιος Μουντανάρης, για να κάνει την επιλογή των παικτών εν όψει του Πρωταθλήματος, του οποίου η α´ φάση θα γίνει στη Λέσβο 3 - 8 Ιανουαρίου.

Διαγόρας - Θάνος Αργοναύτες - Αητός Κάσπακας - Κορνός Ρεπό: Άρης

1-1 4-0 5-2

Βαθμολογία σε 9 αγώνες 1. Κεραυνός 2. Ηρακλής 3. Διαγόρας 4. Προποντίδα 5. Άγ. Γεώργιος 6. ΑΕΛ 7. Άρης Μ. 8. Αργοναύτες 9. Κάσπακας 10. Θάνος 11. Ηφαιστία 12. Αητός 13. Κορνός 14. Φιλοκτήτης 15. Αστραπή

24 22 22 18 16 14 13 13 10 8 7 6 3 2 1

40-5 29-8 26-9 21-7 21-6 17-13 21-12 24-15 16-22 12-13 12-25 16-28 6-36 7-31 4 -25

Ήττα με τα χέρια κατεβασμένα για τη Γέρα χασαν και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας τα κορίτσια του Παπάδου Γέρας, στο προχθεσινό τους Έπαιχνίδι με αντίπαλο την Τελχινίδα Ρόδου. Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Μοσχάτου, με τη ροδίτικη ομάδα να είναι ασφαλώς πιο ουσιαστική και δυνατή στα σετ, χωρίς να χρειάστηκε να ζοριστεί ιδιαίτερα για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Το βάρος φυσικά για τον Παπάδο πέφτει τώρα στο Πρωτάθλημα, εκεί όπου θα εστιάσει για να πάρει τον τίτλο και να πάει στα μπαράζ, ώστε να διεκδικήσει την άνοδό του. Θα μπορούσε πάντως να αποδείξει ότι πράγματι αυτό το αξίζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως κάτι δεν πήγε καλά και η ήττα ήταν φυσιολογική. Το πρώτο σετ η Τελχινίς το κέρδισε με 25-18 και το δεύτερο 25-20. Μόνο στο τρίτο και τελευταίο τα κορίτσια του Παπάδου κάτι πήγαν να κάνουν, όμως δεν το κατάφεραν, χάνοντάς το με σκορ 25-22 και τελικό σκορ 3-0. Οι Ροδίτισσες περιμένουν τώρα τον επόμενό τους αντίπαλο, αν και δεν ήταν η ομάδα που θα φόβιζε τόσο πολύ. Απλά εκμεταλλεύτηκε την άσχημη μέρα που βρέθηκε ο αντίπαλος και πήρε μια δίκαιη νίκη.


17

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI Γρίβας Ευστράτιος Καβέτσου 40 τηλ. 22510 41210 κιν. 6932-703093

& Ασκληπιού τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

Κατσαβέλλης Ε. Ιωάννης Αγ. Ειρήνης 1, 4ος όροφος τηλ. 22510 54568 κιν. 6932-482412

Χατζηκυριάκου - Γρηγοράκη Έλσα Ακτινολογικό Υπερηχοδιαγνωστικό Εργαστήριο Ναυμάχου Αποστόλη 17 (κάθετος της Καβέτσου 22 - 24) τηλ. 22510 47773 και κιν. 6932-616601 ΚΑΛΛΟNH

Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος όροφος. τηλ. 22510 37192 κιν. 6973-303865

Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Κουκόση - Κατσαβέλλη Χρυσάνθη Αγ. Ειρήνης 1 (4ος όροφος) Υπερηχοκαρδιογράφημα & ηλεκτροκαρδιογράφημα κατ’ οίκον τηλ. 22510 54024 κιν. 6973-822661 Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 ιατρείο: 22510 46002 κιν. 6932-906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5 (ισόγειο) ιατρείο: 22510 47788 κιν. 6944-696854 Χατζησάββας Αντ. Σπυρίδων

Αγ. Ειρήνης 3Α, 1ος όροφος (Εμπορικό Κέντρο «Π») τηλ. 22511 045710 κιν. 6944-795429

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 τηλ. 22510 42505 κιν. 6932-303873 Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) τηλ. 22510 41125 κιν. 6976-654509 Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 ιατρείο: 22510 43874 Oικία: 22510 22589 Λαγουτάρη Δήμητρα τ. Επιμελήτρια Ογκολογικής Κλινικής Ιατρικού Αθηνών Καβέτσου 10, 3ος όροφος τηλ./φαξ: 22510 55636 κιν. 6932-089054 Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (3 όροφος) τηλ. 22510 41110 κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 τηλ. 22510 44010 κιν. 6977-649458 fax 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 τηλ. 22510 28222 Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. τηλ. 22510 42101 Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος (στρατιωτικός ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παρελκόμενα, σκαπτικά χειρός & ανταλλακτικά Παγανή Μυτιλήνης KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO τηλ. 22510 29419 κιν. 6944-324667

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Καβέτσου 44, 3ος όροφος τηλ. 22510 54038 κιν. 6973-821145

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ Κεχαγιάς Αθ. Ευάγγελος Μέλος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας & της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης Υπ. διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Βουρνάζων 17 τηλ. 6977-375962 e-mail: vagelis_kechagias@yahoo.gr

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI Γ. Φεβρωνία Κανταρτζή M.D. Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη τηλ. 22510 25070 κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος τηλ. 22510 23818 κιν. 6944-564159 Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 τηλ. 22510 37477 κιν. 6976 980830 Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 τηλ. 22510 21275 Σκανέλης Π. Ευστράτιος Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 κιν. 6936-667657

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ Ρεκλείτη Άννα Καβέτσου 40, 5ος όροφος τηλ. 22510 55516 κιν. 6944-662304 Ψιάχου Ελένη Αιματολόγος, τ. Διευθύντρια ΕΣΥ Αγγλίας Καβέτσου 3, 1ος όροφος τηλ. 22510 23952, 6972439364 e-mail: epsiachou@doctors.org.uk

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI Αθανασέλης Στρατής

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΟΝΗΡΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΠΛ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. Τοπογραφικά διαγράμματα, Διορθώσεις Κτηματολογίου, Νομιμοποιήσεις γεωτρήσεων, Έκδοση οικοδομικών αδειών Λεπετύμνου 2 τηλ. 22510 24427, κιν. 6948-017131 e-mail: Georgiaponirelli@ gmail.com

Κουντουριώτη 47Γ, Πλατεία Σαπφούς Β´ όροφος Εμπορικού Κέντρου Μαλλιαρού τηλ. 22510 55570 κιν. 6972-5557289 Παπαδόπουλος Αναστάσιος Καλλονή Λέσβου ιατρείο: 22530 29233 κιν. 6979-070772 ΑΘΗΝΑ Δρ. Παπαδέλλης Παναγιώτης τ. Διευθυντής Νοσοκομείου ΚΑΤ Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ Δ. Σούτσου 38, Πλ. Μαβίλη τηλ.: 210 6420357 τηλ. οικίας: 210 8079880 e-mail: ppdelis@yahoo.gr

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 τηλ. 22510 43456, κιν. 6972 122738 (Μόνο Απογεύματα)

OΦΘAΛMIATPOI Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11 (πλησίον καταστημάτων με στρώματα) ιατρείο: 22510 42312 οικία: 22510 41487 Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10 τηλ. 22510 44664 κιν. 6944363959 ΑΘΗΝΑ Μάλλιας Ιωάννης Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καλλιπόλεως 3 & Ελευθ. Βενιζέλου 65 Νέα Σμύρνη τηλ. 210 9320215

ΠAIΔIATPOI Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία Αερ. Γιανναρέλλη 13 τηλ. 22510 40250 κιν. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) τηλ. 22510 44020 κιν. 6932 204318 φαξ 22510 44027 Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή τηλ. 22510 25338 κιν. 6946465866

Ω.Ρ.Λ. Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40, 3ος Όρ. τηλ. 22510 29342, κιν. 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης KAΛΛΟΝΗ Κρέτζας Π. Δημήτριος Εμπορικό Κέντρο Αλβανού τηλ. - φαξ: 22530 23256 κιν. 6944-523748 ΑΘΗΝΑ Ρουμελιώτης Δημήτρης Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. Ενηλίκων - Παίδων Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΟΚΚΩΝΗΣ Ι. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. M.Sc. Περιβαλλοντικές μελέτες, χημικοτεχνικές μελέτες και άδειες καταστημάτων Μίμη Γαληνού 3Β τηλ./φαξ: 22510 25448 κιν. 6932-117458

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑ Ι. ΑΛΚΜΗΝΗ Δασολόγος, M.Sc. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πράσινου Λόφου 13 & Πολυτεχνείου, Ν. Ηράκλειο Αττικής. Συνεργάζεται με όλα τα ταμεία τηλ. 210 2833368, κιν. 6944-141359

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος Καβέτσου 29 Μυτιλήνη τηλ. 2251041696 κιν. 6944304116

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 τηλ. 22510 21030 Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3, τηλ. 22510 46868 κιν. 6945-901518 Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 τηλ. 22510 44314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφος τηλ. 22510 45977 κιν. 6977-881899 ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα τηλ. 22530 61572 κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 τηλ. 22510 42233 Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1 τηλ. 22510 48105 κιν. 6936406140 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης - Ορέστης Καβέτσου 32 ιατρείο: 22510 43377 κιν. 6974117849

ΨYXOΛOΓOΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Βερβέρη Μαρία Καβέτσου 17 Ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων τηλ. 6945-447016 & 22510 48933

ΨYXOΛOΓOI Βεκρή Βαλεντίνα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Ι.ΠΑΙ.Ψ.Υ.) Διαταραχές αυτιστικού φάσματος, Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση, Ψυχοδιαγνωστικά τεστ, Συμβουλευτική γονέων Αγ. Ειρήνης 11 τηλ. 22511 02215 κιν. 6936-649439 Καραγεωργίου Ελένη Κλινική ψυχολόγος Δέχεται με ραντεβού Ξενοφώντος 6 (α´ όροφος) τηλ. 22510 43394 κιν. 6973-312860 ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ Παρέχει ομαδική και ατομική

Φωτοερμηνείες - επίλυση δασικών αμφισβητήσεων - δασικές/περιβαλλοντικές μελέτες - αρχιτεκτονική τοπίου - διαμόρφωση κήπων Γεωργίου Τερτσέτη 4 τηλ. 22510 54764 κιν. 6973-538302 karatzaalkmini@hotmail.com

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ Γεωργικές - Περιβαλλοντικές Μελέτες Βιολογική Γεωργία - Κτηνοτροφία, Νέοι Αγρότες Καταπολεμήσεις Εντόμων και

ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες, ζευγάρια και χρήστες ουσιών, ψυχολογικές αξιολογήσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 24ωρης λειτουργίας Κλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνη τηλ. 22510 48959, κιν. 6970-095950 (24 ώρες/24ωρο) Παραδείσης Γιώργος Ψυχολόγος Μπουχλία 10 Ψυχοθεραπεία και Υποστήριξη παιδιών, εφήβων & ενηλίκων Δέχεται με ραντεβού τηλ. 22510 41803 κιν. 6971-736667 Σαμιώτου Κατερίνα Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοθεραπεία Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων Βίγλα - Νεάπολη τηλ. 2251041285, 6937-294235 e-mail: katsam_@hotmail.com

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ Αδαμπατά Κατερίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 4 τηλ. 22510 29996 κιν. 6937293661 Αναγνώστου Πελαγία Αργύρη Εφταλιώτη 11 (έναντι Αγάλματος Ελευθερίας) τηλ. 22510 54538 κιν. 6980-266109 e-mail: pelagia_ana@yahoo.gr

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος M.Sc. Β. Καραπαναγιώτη 13 τηλ. 22510 20111 Κουτρολού Κ. Χαρά Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη τηλ./φαξ: 22510 21374 κιν. 6955409874 Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη τηλ./φαξ: 22510 42011 κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Κων/να Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 τηλ. 22510 20111 BEAUTY HOUSE Ολοκληρωμένες προτάσεις περιποίησης Περιποίηση προσώπου, σώματος, άνω & κάτω άκρων Ειδικές θεραπείες Ε. Βοστάνη & Βαλαωρίτου γωνία, Μυτιλήνη τηλ. 22510-48869

ΛΕΞΗΜΑ Χατζηεμμανουήλ Αδριανή Χρυσομαλλούσης 25 τηλ. 22510 55109 κιν. 6973-565403 e-mail: adriani_xatziemmanouil @hotmail.com

Σταμάτη Κωνσταντίνα Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα τηλ. 22510 22696

Χατζόγλου Ελένη Ερεσού 13 τηλ. 22510 48986 κιν. 6946684555

Αλεξανδρή Μαρία Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, τηλ. 22510 47714

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Θαλασσέλλη Μαρία Φυσικοθεραπεία Χειροθεραπεία Μυοσκελετικές παθήσεις / κακώσεις, αθλητικές κακώσεις Καβέτσου 29 τηλ. 22513 00320 κιν. 6946-564929 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη τηλ. 22510 41868 κιν. 6938802270 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης Καβέτσου 13 τηλ. 22510 29802, κιν. 6932420297 Χατζηδημητρίου Αντώνης Αγ. Ειρήνης 3Α τηλ. 2251037633 κιν. 6945792823

Τρωκτικών Επαγγελματικοί καθαρισμοί χώρων Καβέτσου 10 (2ος όροφος) τηλ. 22510 37415, κιν. 6937-407221 e-mail: es_karag@otenet.gr

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου τηλ. 225103 2192

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Ορθοπεδική Λέσβου Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, τηλ. 22510 45542

OΔONTΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ψαραδέλλης Β. Χρήστος Πτυχιούχος Οδοντικής Τεχνολογίας ΑΤΕΙ Αθηνών Σκαμανδρίου 2Α τηλ. 22510 54989 κιν. 6973-036163

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4 τηλ. 22510 42687 - 29504 κιν. 6932486155, 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: τηλ. 22510 82808

κιν. 6942-625198

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52, Μυτιλήνη τηλ. 22510 32400

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA ΒΕΡΡΗΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αγ. Θεράποντος 6 Παροχή λογιστικών, φοροτεχνικών υπηρεσιών, καθώς και σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών τηλ./φαξ: 22510 48604


EI∆HΣEIΣ

18

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λέσβο σχολιάζουν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο κίνημα, εν όψει και του Συνεδρίου

Κρίση είναι… θα περάσει; της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ε έντονο προβληματισμό, αλλά και ψύχραιμη στάση, προσεγγίζουν τις εξελίξεις τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λέσβο, χαρακτηρίζοντας περίπου ως αναμενόμενα για ένα καινούργιο κόμμα τα προβλήματα που κλονίζουν τις τελευταίες μέρες το κίνημα. Απ’ τις δηλώσεις τους δεν προκύπτουν διαφοροποιήσεις απ’ την κεντρική γραμμή που χαράζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται πολλές απαντήσεις για το «προφίλ» και τις αρχές του κινήματος περιμένουν να δώσει το πρώτο Συνέδριο και οι προσυνεδριακές διαδικασίες, στην αρχή του νέου χρόνου. Για το πώς αντιμετωπίζουν τα τεκταινόμενα, απευθυνθήκαμε στο Γιάννη Γιαννέλλη, διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου, τους πολιτευτές Λέσβου Σπύρο Γαληνό, Μανώλη Αρμενάκα και Γιώργο Κατζανό, αλλά και τον πρόεδρο της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βαγγέλη Περιβολάρη, που μας κατέθεσαν τα σχόλιά τους.

Μ

Γιάννης Γιαννέλλης:

«Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις…» πρώην βουλευτής του Νομού Λέσβου και διευθυντής του Γραφείου του κ. Καμμένου απ’ τη Βουλή που βρισκόταν χθες το πρωί, μας είπε: «Όλη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα παραμένει στη θέση της, ο κόσμος παραμένει στη θέση του, όπως και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κάποιοι για προσωπικούς λόγους ίσως να νιώθουν παραγκωνισμένοι. Όμως το κίνημα δε διέγραψε κανέναν, ούτε και τον Κώστα Μαρκόπουλο, ενώ -

O

γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει - θα πρέπει να περιμένουμε και προσχωρήσεις.» Για ό,τι συμβαίνει αυτό το διάστημα, ο κ. Γιαννέλλης επεσήμανε πως «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα».

Γιώργος Κατζανός:

«Καλά είναι να γκρεμίζονται οι “Δούρειοι Ίπποι” τής Ν.Δ.» προστά μου αυ«Μ τή την ώρα βλέπω τσουβάλια κι ελιές

Σπύρος Γαληνός:

«Τοκετός γίνεται και κάθε τοκετός έχει πόνους» χω απόψεις, αρχές, τις οποίες «Έ και συνεχίζω να πιστεύω. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά που γίνονται και ούτε θα ασχοληθώ. Άλλωστε, τοκετός γίνεται και κάθε τοκετός έχει πόνους», σχολίασε ο Σπύρος Γαληνός, προσθέτοντας: «Όταν κατασταλάξει η κατάσταση, θα δούμε τι θα έχει διαμορφωθεί.» Ο ίδιος, συνεχίζοντας, θύμισε: «Αποφεύγω να είμαι σε ομάδες και ίντριγκες. Με ενδιαφέρει ο κόσμος και αυτό που θεωρώ αναγκαίο, είναι ο κόσμος να μη δει τα οράματά του να χάνονται.»

Μανώλης Αρμενάκας:

κι έχω τους καημούς μου, αλλά σε κάθε περίπτωση στηρίζω τον Πάνο Καμμένο», μας είπε ο Γιώργος Κατζανός, δηλώνοντας: «Δουλεύω στο επάγγελμά μου και δεν είμαι πολιτικός για να έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ παραπάνω. Κατά την άποψή μου, όμως, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να ξεκαθαρίσει τώρα η κατάσταση, γιατί εκτιμώ πως με αυτά που συμβαίνουν, κι είναι καλό να γίνει αυτό, γκρεμίζονται οι “Δούρειοι Ίπποι” τής Ν.Δ. που είναι μες στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν η κατάσταση μια ώρα αρχύτερα.»

Βαγγέλης Περιβολάρης:

«Διεργασίες που μάλλον άργησαν…»

«Σημασία έχει το πρόγραμμα…»

μείς παραμένουμε ψύχραιμοι «E και περιμένουμε τις εξελίξεις», τόνισε ο Βαγγέλης Περιβολάρης, ση-

Μανώλης Αρμενάκας θεωρεί ότι το κίνημα διέρχεται μια περίοδο κρίσης, που εκτιμά ότι θα περάσει, όπως πέρασε και σε άλλα κόμματα την πρώτη περίοδο της ζωής τους, και αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ τού 1977. «Τα πρόσωπα δεν είναι αυτά που θα δώσουν τη λύση, αλλά οι ιδέες και το πρόγραμμά μας το οποίο πιστεύουμε», ανέφερε ο κ. Αρμενάκας, υπογραμμίζοντας πως «αυτό το πρόγραμμα έχει σημασία, γιατί μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ την κρίση».

μειώνοντας πως σε τοπικό επίπεδο «είναι ενωμένοι και κινούνται όλοι μαζί εν όψει του Συνεδρίου». Ο κ. Περιβολάρης συμπλήρωσε: «Πάντα στους κομματικούς-κινηματικούς σχηματισμούς υπάρχουν διεργασίες, που εν προκειμένω για τους Ανεξάρτητους Έλληνες μάλλον άργησαν να έρθουν. Εκτιμώ ότι εν όψει του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, οφείλαμε ως νέος σχηματισμός να βιώσουμε ως ένα βαθμό τέτοιες διεργασίες που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Από εκεί και πέρα, είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε, στο καθαρό τοπίο που θα προκύψει, τις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα γίνουν και στο νησί μας, εν όψει του 1ου Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.»

O

Ενημέρωση Σηφουνάκη για την επικαιροποίηση της μελέτης

Να ενταχθεί ο άξονας Καλλονής - Πέτρας λιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων πουργείου επρόκειτο χθες να μεταβεί στη Λέσβο προτου Υπουργείου Περιβάλλοντος επι- κειμένου να εξετάσει επί τόπου -σε συνεργασία με Kσκέφτηκε χθες τη Λέσβο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επικαιροποίησης της μελέτης του οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας. Η επικαιροποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, σε επικοινωνία που είχε με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων τού ΥΠΕΚΑ σχετικά με το στάδιο επικαιροποίησης της μελέτης για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής-Πέτρας, ενημερώθηκε ότι κλιμάκιο του Υ-

τους μελετητές- όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την επικαιροποίηση της μελέτης. Σε αντίθεση με τον οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου, που ήδη ανατέθηκε σε κοινοπραξία εργοληπτών, η οποία και αναμένει την έκδοση υπουργικής απόφασης για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής, όπως θυμίζει ο βουλευτής για τον οδικό άξονα Καλλονής-Πέτρας παρουσιάζεται η γνωστή επί ένα χρόνο καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ, καθώς αναιτίως μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης.

Tη στήλη επιμελείται ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ e-mail: kskarlatos@emprosnet.gr

Τα κράτη που μπορούν να κλείσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο ε 61 χώρες, οι κυβερνώντες έχουν τη δυνατότητα να αποκόψουν τις ιντερνετικές συνδέσεις με τον «έξω κόΣσμο». Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά τον τελευταίο καιρό: όταν ξεσπά κοινωνική αναταραχή σε μια χώρα, η κυβέρνηση προχωρά σε ιντερνετικό μπλακάουτ, αποκόπτοντας έτσι τη σύνδεση με το εξωτερικό. Το τελευταίο ιντερνετικό μπλακάουτ σημειώθηκε στη Συρία στα τέλη Νοεμβρίου, παρ’ όλο που ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί και με βεβαιότητα αν πίσω από αυτό κρύβεται όντως το καθεστώς Άσαντ. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι οι «διακόπτες» τού ίντερνετ έμειναν «κατεβασμένοι» στη χώρα για αρκετά 24ωρα, όπως πιστοποίησαν πολλές αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής που επιβλέπουν την κίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο. Αν και οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες κατηγόρησαν για υπαίτιο την κυβέρνηση, ο υπουργός Πληροφόρησης της χώρας δήλωσε πως ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς των υποδομών από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Η αμερικανική εταιρεία Renesys, η οποία παρακολουθεί τη λειτουργία τού internet σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποίησε πρόσφατα μία μελέτη σχετικά με το πόσα κράτη θα μπορούσαν να αποκοπούν ιντερνετικά από τον υπόλοιπο κόσμο αν οι κυβερνήσεις τους το αποφάσιζαν. Και η απάντηση που δίνει η μελέτη, είναι πως τα κράτη που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο, φτάνουν τα 61. Λόγω της αποκεντρωμένης φύσης τού ίντερνετ, ο τρόπος με τον οποίο ένα εθνικό δίκτυο συνδέεται στον παγκόσμιο ιστό, δεν είναι ίδιος σε όλες τις χώρες. Έτσι, σε κάποια κράτη η ανταλλαγή δεδομένων με τον «έξω κόσμο» γίνεται από τις υποδομές ενός ή δύο παρόχων, οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο του ενδιάμεσου και για τις υπόλοιπες εταιρείες τηλεπικοινωνιών που υπάρχουν στη χώρα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ εύκολο για τους κρατικούς αξιωματούχους να κατεβάσουν τους “διακόπτες” τού ίντερνετ, απλώς υποχρεώνοντας τους κομβικούς παρόχους να θέσουν εκτός λειτουργίας τις υποδομές τους», σημειώνει στο μπλογκ τής Renesys το στέλεχός της James Cowie. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ως κριτήριο τον αριθμό των παρόχων που συνδέονται απ’ ευθείας με το εξωτερικό, η Renesys κατατάσσει στην ομάδα «υψηλού ρίσκου» τα 61 κράτη όπου αυτοί οι πάροχοι δεν ξεπερνούν τους δυο. Λιγότερο κίνδυνο, αλλά όχι αμελητέο, αντιμετωπίζουν τα κράτη στα οποία οι αντίστοιχες εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν ξεπερνούν τις 10. Σε αυτή την κατηγορία, μάλιστα, ανήκει και η Αίγυπτος. «Γεγονός που εξηγεί γιατί η κυβέρνηση Μουμπάρακ χρειάστηκε αρκετές μέρες για να πετύχει πλήρες ιντερνετικό μπλακάουτ», σημειώνει ο Cowie. Σύμφωνα με τη Renesys, πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχουν τα κράτη όπου οι εταιρείες-δίαυλοι με τον «έξω κόσμο» κυμαίνονται μεταξύ 10 και 40. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν 58 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. «Αν υποθέσουμε ότι οι κυβερνήσεις τους έκαναν συντονισμένες προσπάθειες, είναι πιθανό να απέκοπταν τη σύνδεση με το εξωτερικό μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσουν αυτή την κατάσταση για καιρό», αναφέρεται στο μπλογκ. Τέλος, οι χώρες όπου οι εταιρείες-δίαυλοι ξεπερνούν τις 40, «είναι σχεδόν αδύνατον να αποκοπούν από τον παγκόσμιο ιστό. Ακόμη κι αν οι κρατικοί αξιωματούχοι κλείσουν τους μεγαλύτερους παρόχους, θα συνεχίσουν να υπάρχουν αρκετές ακόμη δίοδοι». Σε αυτή την ομάδα συγκαταλέγονται 32 χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ολλανδία. Πηγή: kathimerini.gr


19

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Γράμματα Αναγνωστών

ΧΡΗΣΙΜΑ

O ΕΟΑΕΝ με αφορμή ένα σχόλιο ε σχόλιό μας που δημοσιεύθηκε προ ημερών, απαντά ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, με την επιστολή που ακολουθεί. Μαζί, μας έστειλε και μια μακροσκελή αναλυτική καταγραφή της δράσης τού ΕΟΑΕΝ για την προηγούμενη τριετία. Η επιστολή αναφέρει:

Σ

«Απαντώντας στο σχόλιο της εφημερίδας σας με τίτλο “Άλλη μια συνέλευση”, που δημοσιεύετε στο φύλλο της 20ής/11/2012 με αφορμή την 31η γενική συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), που πραγματοποιήθηκε στο νησί σας, στις 17/11/2012, και

στο οποίο με λανθασμένα συμπεράσματα και διαπιστώσεις προσπαθείτε - πιθανόν από άγνοια - να μηδενίσετε το έργο και τις προσπάθειες του Ομίλου μας, σας εσωκλείουμε τα πεπραγμένα της διοίκησης για την περίοδο 2009 - 2012, προκειμένου να ενημερωθείτε εσείς. αλλά και το αναγνωστικό κοινό σας. Όπως θα διαπιστώσετε, οι απαριθμούμενες στα πεπραγμένα πολιτικές παρεμβάσεις με έγγραφα, ψηφίσματα ή συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, με υπουργούς, με υφυπουργούς και λοιπούς επίσημους, για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

νησιών μας, ή η αναφορά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, για τα οποία όλα αυτά τα χρόνια ανελλιπώς λαμβάνετε Δελτία Τύπου, σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως “διαπιστώσεις και τίποτα πέραν αυτού”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο σχόλιό σας, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι επιβάλλεται να αποκαταστήσετε την αλήθεια μέσω της δημοσίευσης ανάλογου σχολίου. Είμεθα στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση, σχετικά με τους στόχους, τις δραστηριότητες και το έργο που έχει επιτελέσει ο ΕΟΑΕΝ στη 18χρονη πο-

ΠΕΜΠΤΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ

ρεία του.» σ.σ. Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να μηδενίσουμε τη δράση τού ΕΟΑΕΝ. Αυτό που κάναμε στο σχόλιό μας, ήταν μια διαπίστωση της πραγματικότητας και τίποτα περισσότερο. Κι η πραγματικότητα είναι πως οι θέσεις που κατά καιρούς εκφράζει ο ΕΟΑΕΝ, αν και βρίσκουν σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών των νησιών μας, δεν υιοθετούνται από τις κυβερνήσεις. Το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ΕΟΑΕΝ να υιοθετούνται και να υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις. Ν.Μ.

∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσης Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Η παρακάτω Σχολή του Πανεπιστημίου μας αποφάσισε την προκήρυξη των εξής θέσεων Καθηγητών: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (τηλ. Γραμματείας 2310 99 9211, 99 9288) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Χειρουργική» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αιματολογία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αιματολογία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγη-

τή με γνωστικό αντικείμενο «Αιματολογία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αγγειοχειρουργική» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αγγειοχειρουργική» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αγγειοχειρουργική» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πνευμονολογία με έμφαση στις ανοσολογικές παθήσεις των πνευμόνων» Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 951/10-9-2012 τ. Γ΄ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2013. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία της παραπάνω Σχολής. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Η προκήρυξη προωθείται στις 5-12-2012 καθότι το κτήριο Διοίκησης όπου στεγάζεται το Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού, τελούσε υπό κατάληψη από 24-9-2012 μέχρι 4-12-2012. Θεσσαλονίκη, 5-12-2012 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΣΙΔΟΥ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσης Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Η παρακάτω Σχολή του Πανεπιστημίου μας αποφάσισε την προκήρυξη της εξής θέσης Καθηγητή: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (τηλ. Γραμματείας 2310 99 9288) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Χειρουργική» Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 950/10-9-2012 τ. Γ΄ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2013. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία της παραπάνω Σχολής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο. Η προκήρυξη προωθείται στις 5-12-2012 καθότι το κτήριο Διοίκησης όπου στεγάζεται το Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού, τελούσε υπό

κατάληψη από 24-9-2012 μέχρι 4-12-2012 Θεσσαλονίκη, 5-12-2012 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΣΙΔΟΥ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ Αριθμ. απόφασης 30/2012 Α΄/βάθμιας Ε.Ε.Δ.Α. Νομού Λέσβου ΑΔΑ: Β4Γ6ΟΡ1Ι-ΞΡΖ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η Δ/νση Δασών Νομού Λέσβου ανακοινώνει ότι με την αριθμ. 30/2012 απόφαση, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυση Δασικών Αμφισβητήσεων Ν. Λέσβου (Α΄/βάθμια Ε.Ε.Δ.Α.), κάνει δεκτές εν μέρει τις από 09/07/2010 αντιρρήσεις της Ευανθίας Λαζαρή του Γεωργίου και τροποποιεί την αριθμ. 2074/ 14417/05-05-2010 Πράξη χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, ως προς την έκταση με περιμετρικά στοιχεία «Δ1, 1, 2, 3, Ρ, Σ, 4 - Δ1) εμβαδού Ε=864,38τ.μ. όπως απεικονίζεται μετά τις συμπληρώσεις μας στο από 10/2009 τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχα-

νικού Ερμόλαου Ζαμτράκη, κλίμακας 1:500, την οποία χαρακτηρίζει ως μη δασική κατά την έννοια της παραγράφου 6α του άρθρου 3 του Νόμου 998/79. Συντεταγμένες Ε.Γ.Σ.Α. 1987 1: 706166,55 - 4355051,75 2: 706193,16 - 4355014,00 3: 706193,07 - 4354976,97 4: 706183,36 - 4355011,43 Η παρούσα απόφαση δεν επέχει θέση βεβαιώσεως ανυπαρξίας εμπράγματων δικαιωμάτων του δημοσίου ή ιδιωτών, ούτε αποτελεί στοιχείο απόδειξης ιδιωτικού εμπράγματου δικαιώματος αφορά μόνον στη μορφή και στο χαρακτήρα της εκτάσεως. Κατά της απόφασης αυτής μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθώς και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον για την έκταση. Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Αιγαίου και εντός δύο (2) μηνών από της κοινοποιήσεως της απόφασης ή εφόσον δεν συντρέχει λόγος κοινοποίησης εντός δύο (2) μηνών από την τελευταία δημοσίευση της απόφασης, οπότε αυτή καθίσταται τελεσίδικος. Μυτιλήνη 08-08-2012 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΚΡΑΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ, MSc

SUDOKU

07.45 - 20.30

ΣΥΣ. ΦΑΡ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΙΡ. & ΧΡΙΣ. Χρυσομαλλούσας 30, εκκλησία Τηλ. 22510 42922

ΠΕΜΠΤΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 17.30 - 07.45

ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Αερ. Γιανναρέλλη 28 Τηλ. 22510 40001 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ: 13.12.2012

ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “EUR. EXPRESS” 19.00 “Blue Star Patmos” 21.00

ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “Νήσος Χίος”

20.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία Αστυνομία Πυροσβεστική Περιφέρεια Β. Αιγαίου Νοσοκομείο

22510 22776 22510 41911 199

22510 37080 22513 51100 22513 51200 Δημαρχείο 22510 27777 Τελωνείο 22510 28311 Λιμεναρχείο 22510 24115 Αεροδρόμιο 22510 38722 2251038700 Δημ. Θέατρο 22510 37194 Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής 22510 41161 Δικαστήριο 22510 45489 ΠΕΔ Β. Αιγαίου 22510 27333 Ταχυδρομείο 22510 28823 Μητρόπολη Μυτιλήνης 22510 40892 Ραδιοταξί 22510 25900 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873 Σταθμός Αστικών Λεωφ. 22510 46436 Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 22510 25670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Δημαρχείο Νοσοκομείο Πυροσβεστική Αστυνομία Λιμεναρχείο Ο.Α. Αεροδρόμιο Ο.Α. ΚΤΕΛ Ταχυδρομείο Περιφερειακή Ενότητα Αegean Airlines

22543 50000 22540 82000 22540 22199 22540 22200 22540 22225 22540 92700, -1 22540 22214, -5 22540 22464 22540 22462 22540 22996 22540 92720

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

“EΠIKOINΩNIA ΑΙΓΑΙΟΥ A.E.”

EΘNIKH TPAΠEZA 415/470156-97 ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

ALPHA BANK 601-00-2002-008741

ΛYΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ ∆ΥΣΚΟΛΟ

5709-017817-954

ΓENIKH TPAΠEZA 9800145525-7

EMΠOPIKH TPAΠEZA 85231511

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ TPAΠEΖA ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 000432850013

MARFIN EGNATIA BANK 0266727426


XPONOΓPAΦHMA

20

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

µέρα νύχτα

w Το γνωστό ταχυφαγείο «Mezzo», στην Κουντουριώτη, μας περιμένει να γευτούμε τις υπέροχες γεύσεις του. Κρύα σάντουιτς με φρέσκα αλλαντικά, όπως και ολόφρεσκα σφολιατοειδή, στις επιλογές μας. Οι κρέπες, γλυκές και αλμυρές, είναι το ακόμη πιο δυνατό του σημείο. Δοκιμάστε γλυκιά κρέπα με σοκολάτα, μπανάνα και τριμμένο μπισκότο. w Ο χώρος του ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Σε κάποιους θυμίζει φοιτητικό στέκι και σε άλλους, εναλλακτικό χώρο. Δε μιλάμε για άλλο, από τον «Μπόμπιρα», στην Κομνηνάκη. Κάθε βραδιά στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι διαφορετική και συχνά διοργανώνονται live με τζαζ, ρεμπέτικη και έντεχνη μουσική. Τα μοναδικά ποτά ξεχωρίζουν, όπως και τα ιδιαίτερα μεζεδάκια. w Μοναδικές και διαχρονικές οι παραδοσιακές γεύσεις σε λουκουμάδες από τον «Καμπέσο». Χρόνια τώρα είναι κοντά μας, όλο το 24ωρο, για να μας προσφέρει φρέσκους λουκουμάδες, μπουγάτσα, αλλά και άλλα παραδοσιακά γλυκά. Μην παραλείψετε να απολαύσετε και τον καφέ σας στον όμορφο χώρο του.

XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

w Σε νέο μεγαλύτερο χώρο μεταφέρθηκε το «Moovieland», λίγο πιο κάτω από το 49 της Π. Κουντουριώτη, όπου είχε καθιερωθεί χρόνια τώρα. Μεγαλύτερη γκάμα ταινιών και νέες κυκλοφορίες στολίζουν τα ράφια του, αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Οι μεγάλες πόλεις... Νιώθεις μόνη; Θέλεις να έρθεις κοντά με κάποιον; Σου έχει λείψει αυτή η στενή ανθρώπινη επαφή; Να κοιτιέστε στα μάτια... Και οι μύτες σας σχεδόν να αγγίζονται... Να σου πιάνει τον ποπό; Ε! Πάρε τρόλλεϋ 8 το πρωί!

J

Οι αϋπνίες ενός μικροαστού πιτέλους... τώρα θα μπορούσε να κοιμηθεί ήσυχος. Νύχτες, πολλές νύχτες τον απασχολούσε το θέμα αυτό. Μέχρι που στην «Τηλεόραση Μυτιλήνης» άκουσε την έγκριτη δημοσιογράφο κ. Ντόρα Πολίτη να διαβεβαιώνει τους τηλεθεατάς ότι προδότες στον τόπο αυτόν δεν υπάρχουν. Και αν υπάρχει, ο μη γένοιτο, κανένας ακόμη, αλίμονό του... Έτσι ησύχασε και μπορούσε πλέον να κοιμηθεί ήσυχος. Προδότες δεν υπάρχουν... Μόνο η «Συνύπαρξις» είναι ύποπτη, αλλά ούτε αυτός ούτε ο Γιάννης Βατός ήταν μέλη της, επομένως ολίγον τον απασχολούσε. Διότι είχε σκοπό αυτές τις μέρες να επισκεφθεί την Καλλιόπη, η οποία είχε «σπίτι» μέσα στο Κάστρο, και το ανέβαλλε για να γίνει και το Συνέδριο για τα εκατόν (100) χρόνια της Απελευθερώσεως, μη τυχόν και γίνει καμμιά παρεξήγησις. Αυτός πελάτης της Καλλιόπης ήταν, της Τουρκομερίτισσας, ούτε προδότης ούτε Ανθέλλην.... Μάλιστα, για να μην υπάρ-

Ε

χει καμμιά υποψία, παρευρέθη στην υποδοχή του υπουργού Μουσουρούλη, όπου εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και έλαβε ικανοποιητικάς απαντήσεις. Μπορούσε πλέον να κοιμάται ήσυχος... όλες οι εκκρεμότητες έμπαιναν στο δρόμο τους. Βεβαίως, ακόμη, περίμενε την πρόσκληση για τα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής». Αδημονούσε και δεν κατανοούσε προς τι η καθυστέρησις. Επληροφορήθη από έμπιστον αστυνομικόν ότι η καθυστέρησις οφείλετο στο ότι δεν έβρισκε ο κ.

Διακορώνας μαύρα γυαλιά ηλίου κατάλληλα για την περίσταση. Ναι, ήταν ένας λόγος αυτός για να καθυστερούν τα εγκαίνια, αλλά ο χειμώνας ερχόταν απειλητικός και θα έπρεπε εκτός πετρελαίου θέρμανσης για τα γραφεία, να προμηθευτούν και χειμερινάς στολάς για τα μέλη. Άλλη καθυστέρησις πάλι... Επίστευεν ακραδάντως ότι τέτοια θέματα θα έπρεπε να επιλύονται αστραπιαίως, με αποφασιστικότητα και αιφνιδιασμό των κομμουνιστών και της Καλλιόπης. Γενικώς υπήρχεν μια αναστάτωσις. Ύπνος δεν του κόλλαγε πάλι... Είχε

ματαιώσει και τις επισκέψεις του στην Καλλιόπη, διότι είχε πληροφορηθεί ότι ο σκουπιδοφάγος κ. Κουνιαρέλλης παραμόνευε έξω από τα «σπίτια» για να συλλάβει επ’ αυτοφόρω τους παρανομούντες και τα απορρίμματα της αμαρτίας των. Η πόλις έπρεπε να παραμείνει καθαρή από πάσης απόψεως. Ειδικώς από λαθρομετανάστας, οι οποίοι δεν ψηφίζουν και αμαυρώνουν την εικόνα της καθαρής μας πόλεως. Αυτά και άλλα πολλά σκεφτόταν και δεν μπορούσε να κοιμηθεί... Γ.Τ.

22510 44242

Εμπρός 3711  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Advertisement