Page 1

λίδες

Σε

10

Οι εργολήπτες θα περιμένουν τον προϋπολογισμό για να πληρωθούν…

Ψηφίζεται αρχές Ιουνίου

MIKPEΣ

AΓΓEΛIEΣ ΣEΛ. 7

& OΔHΓOΣ AΓOPAΣ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

ΣEΛ. 13-20 29-30

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3318

www.emprosnet.gr

TIMH €1,3

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς, που από αύριο Πέμπτη παίρνουν τη σκυτάλη από το μόνιμο προσωπικό και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

12 θέσεις τεχνιτών στη ΔΕΗ για Μυτιλήνη, Μύρινα και Άι-Στράτη ενέκρινε το ΑΣΕΠ

«Τρέχουν» 20 προσλήψεις στο Δήμο ΛήμνουΣEΛ. 10, 19 Η μητέρα του νεαρού που βρέθηκε νεκρός από ηρωίνη πριν 10 χρόνια, μιλάει στο «Ε»

«Δε θα σταματήσω να ψάχνω δικαίωση για το παιδί μου» ΣEΛ. 4

Κερδισμένος από τη χρεωκοπία τής «Ατλάντικ» ο Β´ Συνεταιρισμός Πλωμαρίου

Παίρνει πίσω το εργοστάσιο ΣEΛ. 8

Ο λόγος στους δημότες… Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για να εκφέρει γνώμη επί του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.

Μετά την απεργία… επίσχεση Σε νέες περιπέτειες οι παιδικοί σταθμοί της Μυτιλήνης, καθώς, αν και ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση του μόνιμου προσωπικού για την αύξηση των ωρών εργασίας τους, οι Συμβασιούχοι αναμένεται από την Πέμπτη να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, αφού παραμένουν απλήρωτοι. Ο Δήμος είχε καλύψει τρεις μήνες οφειλών όταν έληξε η προηγούμενη επίσχεση εργασίας, οι υπόλοιποι όμως τρεις μήνες, όπως ήταν η συμφωνία που είχε γίνει, δεν έχουν καταβληθεί. Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων για την αύξηση των ωρών εργασίας οργάνωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, στην οποία έγινε αναφορά και για την επίσχεση εργασίας των Συμβασιούχων των παιδικών σταθμών.

ΣEΛ. 6

ΣEΛ. 5

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ για το Λέσβιο ολυμπιονίκη, Κώστα Κεντέρη Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για το «τροχαίο» τού 2004, που, όπως το δικαστήριο δέχθηκε, δεν υπήρξε ποτέ

31 μήνες φυλακής στον Κώστα Κεντέρη ΣEΛ. 4


2

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Τον Αύγουστο; Απαισιόδοξος για το πότε θα πληρωθούν απ’ το Δήμο Λέσβου οι εργολήπτες εμφανίστηκε και μετά τη σύσκεψη με τη δημοτική αρχή ο γραμματέας του Συνδέσμου, Χρύσανθος Μαντζάρης. Ο οποίος, αναλύοντας τα στάδια που μεσολαβούν απ’ την ψήφιση του προϋπολογισμού έως την καταβολή του ρευστού, εκτιμά ότι πριν το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου δύσκολα θα πληρωθούν λογαριασμοί για τα έργα που εκκρεμούν από πέρυσι. Για το πρόγραμμα «Θησέας», μάλιστα, τότε θα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος απ’ την αναστολή των πληρωμών. Εννοείται, δε, πως κι αυτό το δυσοίωνο σενάριο μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο για όσους έχουν να λαμβάνουν αν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις για τα ανταποδοτικά τέλη, οπότε καλό φθινόπωρο… ΜΑΡ.ΠΛ.

Έπρεπε να πληρώσουν Απόσπασμα της εφημερίδας «Σάλπιγξ», της Τρίτης 11 Μαΐου 1926. Η στήλη «Της Ημέρας», με σχόλια για τις τοπικές και διεθνείς εξελίξεις. Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Tα ∆ηκτικά HMEPOλόγιο

Εν συντομία και με χιούμορ Ανέλπιστα σύντομος ήταν κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Δήμου για τον Ελύτη ο δήμαρχος Δ. Βουνάτσος. Περιορίστηκε μόνο στο να παρουσιάσει τους ομιλητές, ενώ προκάλεσε το γέλιο του κοινού όταν σε ξαφνικό χαμήλωμα του φωτισμού της αίθουσας παρατήρησε: «Γιατί σκότος εξώτερο σ’ αυτήν τη χαρούμενη συγκέντρωση;» Αργότερα, πάλι, την ώρα που έδινε το ομοίωμα ελιάς στον κ. Νικορέτζο, ο δήμαρχος σχολίασε: «Νόμιζα πως θα είναι κάτι το εντυπωσιακό», ευθυμώντας και πάλι την ατμόσφαιρα. Αν μη τι άλλο, ήταν από τις πιο ευδιάθετες παρουσίες στην εκδήλωση, και εδώ που τα λέμε έκλεψε την παράσταση! Β.Χρ.

Λίγα και καλά

TΕΤΑΡΤΗ Σελ. 9 ημ. Aνατ. 05.19 ∆ύσ.19.25

11 Μωκίου ιερομ., Κυρίλλου & Μεθοδίου

ΜΑΪΟΥ

Ωραία η προχθεσινή εκδήλωση του Δήμου Λέσβου για τον Οδυσσέα Ελύτη, αλλά ίσως θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη. Δεν είναι τυχαίο πως λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του Δημήτρη Νικορέτζου, στη μέση δηλαδή του προγράμματος, αρκετοί ακροατές αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Συνηθίζεται συχνά να τραβούν σε μάκρος, με αρκετές ομιλίες και πολλά διαφορετικά δρώμενα, εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς. Το κριτήριο, όμως, δε θα πρέπει να είναι το να συμπεριληφθούν όσο πιο πολλοί γίνεται στο πρόγραμμα, αλλά το να είναι ουσιώδης και ξεκούραστη η εκδήλωση για το κοινό. Β.Χρ.

Τι συμβαίνει με τις άγονες Στο φύλλο του Σαββάτου, σε σχόλιο, γράφαμε ότι ανοίγει ο δρόμος για απευθείας αναθέσεις άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών. Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου, Δημήτρης Χαλκιώτης, μας διευκρίνισε ότι παρατηρείται το φαινόμενο εταιρείες να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν γραμμές και απαιτείται να δοθούν άμεσα λύσεις. Γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες που δε συμμετέχουν στο σχετικό διαγωνισμό, μέχρι αυτός να ολοκληρωθεί. Δεκτές οι διευκρινίσεις του κ. Χαλκιώτη, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στις απευθείας αναθέσεις. Διότι στο παρελθόν πολλές φορές έχουμε δει τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να απέχουν από διαγωνισμός μόνο και μόνο για να κηρυχθούν άγονοι και να πάρουν τις γραμμές με απευθείας αναθέσεις. Ν.Μ.

Δεν είχε τον αναμενόμενο κόσμο η συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου με τις αδελφές Βουγιουκλή την περασμένη Παρασκευή. Έπαιξε ρόλο το ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε γενικά πολλές εκδηλώσεις, το ότι ήταν Παρασκευή βράδυ και αρκετοί προτίμησαν να κάνουν άλλη έξοδο; Απ’ όσο καταλάβαμε, συζητήθηκε αρκετά και το κόστος της εκδήλωσης. Όπως μας τόνισε, πάντως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Γιώργος Τάταρης, η συγκεκριμένη εκδήλωση όχι μόνο δεν είχε καμμία χορηγία, αλλά ο Σύλλογος κλήθηκε να πληρώσει και ενοίκιο στο Δήμο για τη χρήση του Δημοτικού Θεάτρου. Κι όμως, στο παρελθόν κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ξανά… Β.Χρ.

Τα περιφερειακά πάρκινγκ Το πάρκινγκ που δημιουργήθηκε στα Υφαντήρια άλλαξε την όψη της περιοχής. Οι χώροι στάθμευσης, σε συνδυασμό με το φωτισμό, έδωσαν άλλο τόνο σε αυτό το σημείο, που παρέμενε τόσα χρόνια τώρα ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο απέναντι από το σχολικό συγκρότημα. Το ζήτημα είναι, όμως, να προχωρήσουν τα έργα και στα άλλα περιφερειακά πάρκινγκ που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε σε συνδυασμό με τα μίνι μπας να δώσουν διεξόδους στους οδηγούς, που θα μπορούν να κινούνται με τις συγκοινωνίες στο κέντρο της πόλης. Πελ.Γ.

Με ένα πλοίο Το «Νήσος Χίος» βγαίνει εκτός δρομολογίων από σήμερα και για τρεις ημέρες (10 έως 12 Μαΐου). Όπως ενημέρωσαν από την «Hellenic Seaways», πρόκειται για τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό του. Η απουσία του πλοίου στην ουσία θα είναι διήμερη, αφού για τις 11 του μήνα η ΠΝΟ έχει κηρύξει απεργία. Έστω και έτσι όμως, η Λέσβος για τρεις μέρες θα εξυπηρετείται από ένα μόνο πλοίο, το «Μυτιλήνη». Θυμίζουμε πως το «European Express» πραγματοποιεί την ετήσια ακινησία του από τις αρχές του μήνα. Ν.Μ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ

ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO : MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΕΜΑΣ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.


3 ΦΩΤΟ: ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΟΥΕΛΣ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Παντός καιρού Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Πόσο αριστερά είναι η Αριστερά σήμερα; σο μεγαλώνουμε τόσο πιο επίμονος γίνεται ο απολογισμός της ζωής μας. «Πού δ’ έβην, τι δ’ έπραξα, τι έδει πράξαι και ουκ έπραξα». Τόσο πιο επίμονα και βασανιστικά επανέρχονται τα ερωτήματα, που σε κάποια φάση της ζωής μας πιστέψαμε πως είχαμε βρει την απάντησή τους. Ποιο είναι το χρέος σήμερα του «καλού καγαθού πολίτη», του δημοκράτη και προοδευτικού ανθρώπου, του λεγόμενου αριστερού; Ξαναδιαβάζω τα εφηβικά θεωρητικά μου γυμνάσματα: «αριστερός είναι αυτός που αγωνίζεται να ελευθερωθεί εσωτερικά από τα δεσμά της άγνοιας, της πρόληψης και της δεισιδαιμονίας· και εξωτερικά από τις δυνάμεις που περιορίζουν τη βούλησή του και τον αλλοτριώνουν. Αριστερός είναι αυτός που επιστρατεύει την επιστημονική γνώση και τις δημιουργικές δυνάμεις, τις δικές του και των συνανθρώπων του, για την πρόοδο της κοινωνίας, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι τα αποτελέσματα της προόδου γίνονται κτήμα όλων των ανθρώπων. Αριστερός είναι αυτός που εργάζεται και πασχίζει ώστε οι ανθρώπινες σχέσεις να γίνονται ανθρωπινότερες κι ο κάθε άνθρωπος να έχει το μερίδιο της ευτυχίας που του αναλογεί στο πέρασμά του από τη γη.». Προσπαθώ να αντιστοιχίσω τα οράματα της εφηβικής ηλικίας με τις θέσεις και τις πράξεις της «αριστερής πολιτικής» σήμερα στη χώρα μας. Πόσο αριστερό είναι να αντιδράς σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια με την οποία επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η ενίσχυση της ουσιαστικής μόρφωσης των νέων; Και πόσο αντιλαϊκό καταλήγει το να υποθάλπεις ή έστω να ανέχεσαι τις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών, τις βιαιοπραγίες κατά καθηγητών, την παρεμπόδιση με κάθε τρόπο της ελεύθερης έρευνας και παραγωγής της γνώσης, καθώς και της ελεύθερης διεξαγωγής του διαλόγου και της διακίνησης των ιδεών, όταν τα περισσότερα θύματα από την υποβάθμιση της εκπαίδευσης είναι τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, που οδηγούνται - μετά την τυφλή «επαναστατική» τους θητεία - στη... φάμπρικα ή στο περιθώριο; Πόσο προοδευτικό είναι να αντιδράς σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, ακόμα και για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, με επιχειρήματα του τύπου ότι αλλοιώνεται η ειδυλλιακή εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος ή ότι... αποβάλλουν οι έγκυες προβατίνες; Πόσο προοδευτικό είναι να αντιστρατεύεσαι σε κάθε επένδυση που πάει να γίνει στη χώρα, με την οποία επιδιώκεται να αξιοποιηθούν τα φυσικά και γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να περιοριστεί το πρόβλημα της ανεργίας, που προκαλεί τόσα κοινωνικά προβλήματα - αλλά και τόσους... θρήνους και κοπετούς της «Αριστεράς»; Πόσο παράλογη είναι η αντίδραση για να μην προχωρήσει η εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική, για να μην ανοιχτούν σύγχρονοι δρόμοι - ακόμα και η Αττική Οδός και το Πέταλο του Μαλιακού - για να μην προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά, για να μην εκλείψουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές, για να μη γίνουν ιχθυοτροφεία στους Κόλπους του νησιού μας; Πόσο αριστερό είναι να καταλαμβάνεις τους καταπέλτες των πλοίων, να κλείνεις λιμάνια, εθνικές οδούς, αεροδρόμια, εργοστάσια και υπουργεία ακόμα και την... Ακρόπολη, για να προβάλεις τα συνδικαλιστικά σου αιτήματα, για να παρεμποδίσεις όσους θέλουν να εργαστούν ή για να αποτρέψεις το διάλογο των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων με τον υπουργό; Πόσο αριστερό είναι να υπερασπίζεσαι τα προνόμια κάποιων επαγγελματικών τάξεων, το ζημιογόνο καθεστώς κάποιων ΔΕΚΟ, τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς στη χώρα, οι οποίοι με το «έτσι θέλω» απαιτούν και τη νομιμοποίησή τους από την Ελληνική Πολιτεία; Πόσο αριστερό είναι να παραπλανείς το λαό πως τάχα βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ντόπιας και ξένης συνωμοσίας, της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που έχουν βάλει τάχα ως σκοπό της ζωής τους να καταστρέψουν το Ελληνικό Έθνος, να εξαφανίσουν τη μικρομεσαία τάξη, να φτωχύνουν το λαό και να καταδικάσουν τους εργαζομένους στην ανεργία και την εξαθλίωση; Και πόσο προοδευτικό είναι να προσπαθείς να πείσεις το λαό ότι δε χρειάζεται ν’ αλλάξει τίποτα από τον τρόπο που εργαζόταν, που παρήγαγε, που διαχειριζόταν τα οικονομικά του, τίποτα από τις συνήθειές του και τις συμπεριφορές του, τίποτα από τον τρόπο που εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις του ως πολίτης, τίποτα από τον τρόπο που διαχειριζόταν τις ελευθερίες του και έκανε τις επιλογές του; Πόσο έντιμο τελικά είναι να κοροϊδεύεις το λαό ότι είναι δυνατό ν’ αντιμετωπιστεί το τεράστιο εξωτερικό χρέος με τη βίαιη ανατροπή του «Μνημονίου» και να αποκρύπτεις από το λαό ότι το διώξιμο της «Τρόικας» δν θα γίνει με τις... κλοτσιές κάποιων παλληκαράδων, αλλά θα επιτευχθεί μόνο με σκληρή δουλειά, με την ισοσκέλιση, σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, εσόδων - εξόδων, την εξισορρόπηση της παραγωγής με την κατανάλωση και προπάντων με την ενότητα όλων των εθνικών δυνάμεων; Πόσο αυτή η «αριστερή» πολιτική πλήττει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η οποία ασφαλώς έχει να επιλέξει για τις επενδύσεις της κι άλλες - όχι τόσο... «αριστερές» - χώρες, και πόσο τελικά πλήττει τα συμφέροντα του λαού, που επιζητεί καλύτερη παιδεία για τα παιδιά του, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερη ποιότητα ζωής, ασφάλεια και σιγουριά στη ζωή του, περισσότερες ευκαιρίες, για να διεκδικεί το μερίδιο της ευημερίας και ευτυχίας που δικαιούται ως πολίτης της δημοκρατικής πολιτείας;

Ό

Από την περιοχή της Μήθυμνας. Χωρίς άλλα σχόλια…

Έρχεται η ψηφιακή τηλεόραση

Διαμαρτυρίες

Το πρώτο βήμα για την επέκταση της ψηφιακής τηλεόρασης και στη Λέσβο έκανε ήδη ο αρμόδιος φορέας, η εταιρεία «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.», αποκτώντας την απαιτούμενη έκταση για τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Άνω Χάλικα. Άντε με το καλό, για να πάψουν τα προβλήματα στη λήψη του σήματος στις περισσότερες περιοχές του νησιού, που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται για να δουν τηλεόραση. ΜΑΡ.ΠΛ.

Εκ των υστέρων φαίνεται πως κάποιοι αγρότες διαπιστώνουν πως βγαίνουν έξω από το ποιοτικό παρακράτημα του ελαιολάδου. Γι’ αυτό άρχισαν να ψάχνονται ποιος είναι αυτός που φταίει γι’ αυτή την κατάσταση. Εμείς, πάντως, είχαμε ενημερώσει από τον προηγούμενο Νοέμβρη ότι θέλει μεγάλη προσοχή το ζήτημα. Τώρα δε νομίζουμε ότι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Ν.Μ.

Οικοδομική άδεια για τα έργα στο Βοστάνειο Το μεγάλο έργο της λεγόμενης Γ΄ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ίσως το μόνο μεγάλο έργο που θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια στη Μυτιλήνη. Μόλις την περασμένη Παρασκευή το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πήρε στα χέρια του και την οικοδομική άδεια που είναι απαραίτητη προκειμένου να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ, και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει πλέον τη δημοπράτηση και υλοποίησή του. Έτσι, ένα μεγάλο έργο υποδομής, και μάλιστα για την υγειονομική θωράκιση της Λέσβου, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά από ταλαιπωρίες και επεισόδια χρόνων. Να λοιπόν και κάτι ευχάριστο, που εκτός των άλλων θα απασχολήσει κόσμο και θα... τρέξει χρήμα στην καθημαγμένη αγορά μας. Πελ.Γ.

Τα... ταπεράκια επιστρέφουν Δεν έχουν τέλος, όπως όλα δείχνουν, τα προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών της Μυτιλήνης, και τα ταπεράκια μάλλον… ήρθαν για να μείνουν. Ξεκινήσαμε με τα ταπεράκια όταν ο Δήμος δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους προμηθευτές, τα ταπεράκια επέστρεψαν όταν βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας οι Συμβασιούχοι του Δήμου (οι μάγειρες είναι με σύμβαση), ενώ αναμένεται να επιστρέψουν και τώρα, αφού και πάλι οι Συμβασιούχοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας. Και τα ταπεράκια είναι το λιγότερο πλέον, μια και οι εργαζόμενοι γονείς κάθε τόσο θα πρέπει να βρίσκουν άλλη, εναλλακτική λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους, αφού συνήθως οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί. Πελ.Γ.

Με στολή οι οδηγοί Με πουκάμισο και γραβάτα πλέον «κυκλοφορούν» στους δρόμους οι οδηγοί των αστικών ΚΤΕΛ. Το μέτρο είχε ξεκινήσει από το χειμώνα, ωστόσο δεν τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, όμως, και με την ευκαιρία της τουριστικής περιόδου, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ επέβαλε σε όλους τους οδηγούς να φορούν πουκάμισο και γραβάτα. Πελ.Γ.

Υποχώρησαν τα Ταξί Κανονικά θα μετέφεραν από χθες το απόγευμα τους μαθητές της Λέσβου οι ιδιοκτήτες περιφερειακών ταξί, που από τη Δευτέρα απείχαν από το συγκεκριμένο καθήκον τους. Μια κουβέντα στην «ΕΡΑ Αιγαίου» με τον κ. Βερβέρη έδειξε να συμβιβάζει τις καταστάσεις, αφού υπήρξε δέσμευση για πληρωμή τους εντός 10 - 15 ημερών. Ελπίζουμε να είναι έτσι, γιατί οι ίδιοι προειδοποιούν για επανέναρξη της αποχής τους από τις 23 του μήνα αν δεν πληρωθούν μέσα στο διάστημα αυτό. Β.Χρ.

97 αιτήσεις! Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των 10 ειδικών συμβούλων που θα προσληφθούν για την υποστήριξη του περιφερειάρχη και των έξι αντιπεριφερειαρχών του Βορείου Αιγαίου. Αξίζει, όμως, κανείς να παρατηρήσει ότι για τις 10 αυτές - και αυξημένων απαιτήσεων σε προσόντα - θέσεις συμβασιούχων έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 97 συνολικά αιτήσεις. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για να καταλάβει πόσο καλπάζει η ανεργία; ΜΑΡ.ΠΛ.

Αλλάζει χέρια Τροπολογία των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο των πρότυπων πειραματικών σχολείων, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να υπογράψουν από τώρα συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών. Βάσει του «Καλλικράτη», η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών απ’ την 1η Ιουλίου 2011 περνά από τις περιφέρειες στους δήμους, χρονικό σημείο μετά απ’ το οποίο θα είχαν κανονικά δικαίωμα υπογραφής των σχετικών συμβάσεων. Να υποθέσουμε ότι μόλις το θέμα των οφειλών προς όλους τους μεταφορείς ξεκαθαρίσει πλήρως - όπως φαίνεται να γίνεται σύντομα -, ο Δήμος Λέσβου θα ασχοληθεί με τις γραμμές ή μήπως θα χρειαστεί να έρθει ο Σεπτέμβρης και το πρώτο κουδούνι για τη μεταφορά της αρμοδιότητας; ΜΑΡ.ΠΛ.


4 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ για το Λέσβιο ολυμπιονίκη, Κώστα Κεντέρη Το κουτί Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για το «τροχαίο» τού 2004, της Πανδώρας που, όπως το δικαστήριο δέχθηκε, δεν υπήρξε ποτέ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ*

Η μπόχα από το σβησμένο πούρο τού lifestyle αι ξαφνικά το lifestyle σβήνει, αναδύοντας αυτή την μπόχα που αναδύει το βίαια σβησμένο πούρο. Σε λίγο δε θα υπάρχει ούτε δούλος για να καθαρίσει τα τασάκια. Η αυτοκρατορία της (ξασμένης) τρίχας και του (θεοποιημένου) κώλου μετατρέπεται σε μια γραφειοκρατία που καταγράφει ακάλυπτες επιταγές και παλιές αποδείξεις από Λουί Βιτόν. Τα περιοδικά της λάμψης πάνε για πολτοποίηση. Κλείνουν. Το χειρότερο είναι πως τα μόνα που πιθανόν να επιβιώσουν είναι αυτά που θα κυκλοφορήσουν για να περιγράφουν την πτώση των μεγιστάνων που καταρρέουν. Οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τη νέα πραγματικότητα. Φωνάζουν, αγριεύουν, απολύουν, απειλούν. Θεωρούν νομοτελειακή την επιβίωσή τους και άρα ξένη την ευθύνη. Αναζητούν μια συνταγή επιβίωσης, αλλά μάλλον δε βρίσκεται σε αυτές που χρόνια πρότειναν στους άλλους. Ναι, δεν υπάρχει «Cosmopolitan σελίδα τάδε» για να σε βγάλει απ’ τον πάτο. Επιπλέον οι σκαφάτες παρέες αποδεικνύεται πως δεν αντέχουν στις τρικυμίες. Διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν. Υποκρισία, συμφέροντα, καιροσκοπισμός. Στις αρχές της δεκαετίας τού ‘90, έζησα ως δημοσιογράφος την επικράτηση του lifestyle. Ιστορικά περιοδικά, όπως «Ο Ταχυδρόμος», «Εικόνες», «ΕΝΑ», έκλειναν. Δεν μπορούσαν να αντέξουν στον ανταγωνισμό που δημιουργούσε η εφόρμηση του κοινωνικού νεοπλουτισμού και της γυαλιστερής ζωής. Ακόμη κι όταν διαφαινόταν πως η γυαλάδα ήταν γλίτσα και τίποτα άλλο. Γέμισε ο κόσμος περιοδικά με κώλους, συμβουλές για σεξ, φωτογραφίες με ανεπάγγελτους και ελαφρά κείμενα που είχαν τη λειτουργία Βίβλου ζωής. Ο καταναλωτισμός έγινε ανάγκη και μετά όραμα και κουλτούρα. Βέβαια τα περιοδικά αυτά δεν τα διάβαζαν ελαφρές γυναίκες μόνο. Τα έπιασαν και αυτοί που στο παρελθόν έσφιγγαν τις γροθιές και οι άλλοι που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χαλαρώσουν τις συνειδήσεις. Την εποχή αυτή, οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν στις κατάλληλες θέσεις. Αποφασισμένοι, διορατικοί και πολλές φορές αδίστακτοι. Το lifestyle στον Τύπο δεν ήταν ένα εκδοτικό φαινόμενο. Ήταν, όσο και να φαίνεται περίεργο, πολιτικό φαινόμενο της εποχής. Μέσα απ’ αυτό, ο αρχέγονος συντηρητισμός έπαιρνε τη μορφή του δικαιώματος στην καλή ζωή. Εκφραστές του δεν ήταν τα «ντόμπερμαν» της οπισθοδρομικής Δεξιάς, αλλά τα νέα τζάκια μιας μονοδιάστατης προόδου. Αυτής στην οποία όλα επιτρέπονταν αρκεί να περνάγαμε καλά. Δεκάδες περιοδικά αναπτύχθηκαν, όχι για να καλύψουν ανάγκες, αλλά για να πάρουν διαφήμιση από τους φίλους και ομοϊδεάτες διαφημιστές. Ένας πυρήνας καλοπερασάκηδων, αυτάρεσκων και υπερφίαλων, κρατούσε και το μαχαίρι και το πεπόνι. Πουλούσε αέρα, έβγαζε λεφτά και, κυρίως, αποκτούσε σπουδαιότητα και περιεχόμενο για τον εαυτό του. Το επιχείρημα ήταν «κάνουμε αυτό που πουλάει και θέλει ο κόσμος». Και έτσι ο κόσμος έμαθε να αγοράζει το μοναδικό που πουλούσαν και αναδείκνυε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. Την Ντενίση με το παιδί της στο εξώφυλλο, τη Βάνα με το δικό της, μέχρι που φτάσαμε στην Τζούλια. Για τραγική ειρωνεία, ο πάτος του περιεχομένου ταυτίστηκε με τον πάτο των εσόδων. Οι εκδότες έπαθαν ό,τι και η Τζούλια. Στην αρχή πίστεψαν πως χρειάζεται να βρουν κάποιον παρτενέρ (αλλοδαπό, ίσως μαύρο), αλλά τα πράγματα έδειξαν πως δεν υπάρχει σωτηρία. Η διαφήμιση έχει πέσει στο μισό, τα ηλεκτρονικά νέα μέσα παίρνουν σιγά-σιγά την πίτα και οι διαφημιστές δεν μπορούν να διαφημίσουν ούτε να σώσουν, ακόμη και τον εαυτό τους. Ο κόσμος βαρέθηκε τους κώλους όπως κάποτε τις σφιγμένες γροθιές, και επιπλέον ψάχνει να σωθεί. Η Μενεγάκη στο εξώφυλλο μάλλον λειτουργεί ανάποδα, κάνοντας εμφανές πως αυτή θα σωθεί σίγουρα με όσα έβγαλε τόσα χρόνια, όχι όμως και οι αναγνώστες. Τα πούρα, λοιπόν, άρχισαν να σβήνουν βιαστικά στο τασάκι βγάζοντας μπόχα. Τα σαβουάρ βιβρ έχουν εγκαταλειφθεί όπως και τα μαχαιροπίρουνα για το σολομό. Τώρα βγαίνουν μπράβοι και πιστόλια, με τα οποία εύχομαι να μην αυτοκτονήσουν. Το lifestyle δεν είναι χειρότερο απ’ τη σοβαροφανή υποτέλεια των άλλων Μ.Μ.Ε.. Δημιούργησε, όμως, γενιές ανθρώπων που πιστεύουν πως όλα στη ζωή είναι μια τούρτα σοκολάτα απ’ την οποία δεν έχουν παρά να απλώσουν το χέρι και να πάρουν. Ανθρώπους που πιστεύουν πως οι μοναδικές τρικυμίες είναι αυτές που αντιμετωπίζει κάποιος στις θερινές διακοπές με ένα ιστιοφόρο. Και έτσι δεν έμαθαν να αντιμετωπίζουν καμμιά τρικυμία. Δυστυχώς αποδεικνύεται πως το ίδιο ισχύει και με όσους τούς έδιναν τις σχετικές συμβουλές. Οι εκδότες δε θα πεινάσουν μάλλον. Είμαστε μια χώρα με φτωχά μέσα ενημέρωσης, αλλά πλούσιους ιδιοκτήτες. Αλλά ίσως είναι καταδικασμένοι τα επόμενα χρόνια να ανακαλύπτουν συνεχώς πως δεν ήταν τόσο σπουδαίοι όσο πίστευαν. Ξεφυλλίζοντας παλιά, ηλεκτρονικά μάλλον άλμπουμ φωτογραφιών. Σε αυτό θα διαφέρουν τουλάχιστον από το Ζάχο Χατζηφωτίου.

Κ

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.koutipandoras.gr/. * Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι δημοσιογράφος.

31 μήνες φυλακής στον Κώστα Κεντέρη της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH πτά χρόνια μετά την υπόθεση που αμαύρωσε τον ελληνικό πρωταθλητισμό τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004 στην Αθήνα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών χθες αποφάσισε ότι το πολυσυζητημένο τροχαίο των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου «δεν υπήρξε ποτέ» και επρόκειτο για μια σκόπιμη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Στον Κώστα Κεντέρη, τον παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη που ανέβασε στα ύψη την υπερηφάνεια όλων των Μυτιληνιών, στο «παιδί του ανέμου από τη Μυτιλήνη», το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 31 μηνών. Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε στη συναθλήτριά του Κατερίνα Θάνου. Πάγωσε χθες η κοινή γνώμη στη Μυτιλήνη όταν το Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε πως έκρινε ένοχο τον ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη για το περίφημο τροχαίο τις παραμονές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ε

τού 2004, το οποίο - σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου - «δεν υπήρξε ποτέ» και ήταν μια προσπάθεια ν’ αποφύγουν οι αθλητές τον έλεγχο αντιντόπινγκ, ενώ τιμωρήθηκαν για το λόγο αυτό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι ποινές Ειδικότερα, το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 33 μηνών (και πρόστιμο 5.000 ευρώ) στο Χρήστο Τζέκο και 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου. Στους επτά γιατρούς τού ΚΑΤ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι έως οκτώ μηνών, στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα ποινή 15 μηνών και στο δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα επτά μηνών. Όπως οι δικηγόροι ενημέρωσαν, εντός των επόμενων 10 ημερών οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν εφέσεις για τις ποινές που τους επεβλήθησαν. Ας σημειωθεί ότι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων τόνισαν πως περίμεναν ότι θα είναι καταδικαστική η απόφαση, αλλά θεωρούν ότι οι ποινές είναι αυστηρές.

Επίσης ας σημειωθεί ότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινές φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Κεντέρη και στη Θάνου, έξι ετών και πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Τζέκο, δύο ετών στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα, ενός έτους στο δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα, από ένα χρόνο στους γιατρούς τού ΚΑΤ πλην ενός, για τον οποίο πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε επίσης από τους δικαστές να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, πλην του Χρήστου Τζέκου. Παρ’ όλα αυτά, το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον Κεντέρη. Ο Χρήστος Τζέκος ήταν ο μόνος που παρευρέθηκε χθες στο δικαστήριο, ενώ απουσίαζαν και παραστάθηκαν διά των δικηγόρων τους οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου. Ο Κώστας Κεντέρης να τονίσουμε ότι δεν παρευρέθηκε ούτε μία ημέρα στην ακροαματική διαδικασία, που κράτησε πέντε μήνες ενώ η Κατερίνα Θάνου είχε παρευρεθεί μόνο για ν’ απολογηθεί.

Η μητέρα του νεαρού που βρέθηκε νεκρός από ηρωίνη πριν 10 χρόνια, μιλάει στο «Ε»

«Δε θα σταματήσω να ψάχνω δικαίωση για το παιδί μου» ίσθηση έχει προκαλέσει από χθες η αποκάλυψη του ΑΔιεύθυνσης «Ε» σχετικά με τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Λέσβου που κλήθηκαν ν’ απολογηθούν στον ανακριτή ως ενεχόμενοι σε βαθμό κακουργήματος στο θάνατο ενός νεαρού χρήστη ουσιών πριν από 10 χρόνια. Η μητέρα του νεαρού, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα ν’ αναζητά δικαίωση για το θάνατο του παιδιού της, διεκδικώντας να τιμωρηθούν εκείνοι που ευθύνονται. Μιλώντας σήμερα στο «Ε», τονίζει όσο αφορά στους αστυνομικούς ότι δεν τους θεωρεί σε καμμιά περίπτωση «δολοφόνους» του παιδιού της, αλλά ότι με τις πράξεις και παραλείψεις τους «δεν απέτρεψαν» αυτή την τραγική κατάληξη, παρ’ ότι τους είχε ενημερώσει για το τι γινόταν, αλλά και πως δεν έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες μετά το θάνατο για τον εντοπισμό αυτών που - σύμφωνα με τη μητέρα - ευθύνονται. Από την άλλη μεριά, τονίζει πογραμμίζει ότι τόσα χρόότι δε θα σταματήσει να ζη- νια κανένας δικηγόρος της τά την τιμωρία εκείνων που Μυτιλήνης δε δεχόταν ν’ έχει καταγγείλει ως εμπό- αναλάβει την υπόθεσή της ρους ναρκωτικών και που γιατί φοβούνται. «Κανείς «δηλητηρίασαν» το παιδί δεν ενδιαφέρεται να ψάξει της. να δει τι γίνεται με τα ναρΗ μητέρα του άτυχου νεα- κωτικά στη Μυτιλήνη. Καρού τονίζει ότι η υπόθεση νείς δε θέλει να “σκαλίσει” δεν ήταν στο «αρχείο» όλα τέτοιες υποθέσεις. Αναγκάαυτά τα χρόνια, αλλά απλά ζομαι να πληρώνω δικηγόείχε «παγώσει» η διαδικα- ρο από την Αθήνα», λέει σία της ανάκρισης, ενώ υ- χαρακτηριστικά.

Χρωστάει, μάλιστα, όπως λέει 60.000 ευρώ στις τράπεζες για το δύσκολο δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει. Η μητέρα του νεαρού χρήστη αναφέρει σε σχέση με τους αστυνομικούς ότι «δεν πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός, ενώ έδιναν διαφορετικές καταθέσεις σχετικά με το σημείο όπου βρέθηκε η σύριγγα με την ηρωίνη που οδήγησε στο θάνατο το νεαρό. Όλα αυτά φαίνονται από τη δικογραφία, γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η εξέλιξη», τόνισε η ίδια.

Στα «συρτάρια» Για χρόνια η υπόθεση του νεαρού, του οποίου ο θάνατος είχε συγκλονίσει την

κοινωνία της Μυτιλήνης, είχε μείνει στα «συρτάρια». Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το 2008, διατάχθηκε περαιτέρω κύρια ανάκριση και κλήθηκαν ν’ απολογηθούν οι αστυνομικοί για να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους φέρονταν να μην πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ έδιναν διαφορετικές μαρτυρίες σχετικά με το σημείο όπου βρέθηκε η σύριγγα στο δωμάτιο του νεαρού. Η δικογραφία για την υπόθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος και θα προτείνει αν θα παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι σε δίκη ή όχι. Πελ.Γ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

5

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς, που από αύριο Πέμπτη παίρνουν τη σκυτάλη από το μόνιμο προσωπικό και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Μετά την απεργία… επίσχεση της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH ε νέες περιπέτειες οι παιδικοί σταθμοί της Μυτιλήνης, καθώς, αν και ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση του μόνιμου προσωπικού για την αύξηση των ωρών εργασίας τους, οι Συμβασιούχοι αναμένεται από την Πέμπτη να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, αφού παραμένουν απλήρωτοι. Ο Δήμος είχε καλύψει τρεις μήνες οφειλών όταν έληξε η προηγούμενη επίσχεση εργασίας, οι υπόλοιποι όμως τρεις μήνες, όπως ήταν η συμφωνία που είχε γίνει, δεν έχουν καταβληθεί. Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων για την αύξηση των ωρών εργασίας οργάνωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, στην οποία έγινε αναφορά και για την επίσχεση εργασίας των Συμβασιούχων των παιδικών σταθμών. Στη χθεσινή συνέντευξη ουσιαστικά καταργούν το Τύπου που πραγματοποι- δημόσιο χαρακτήρα τους. ήθηκε στον Α΄ Παιδικό Από την πλευρά της, η Σταθμό στο Συνοικισμό, ο βρεφονηπιοκόμος μέλος πρόεδρος του Συλλόγου τού Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ, Γιώργος Αλεξίου, α- Εργαζομένων ΟΤΑ Κορναφερόμενος στη σχεδια- νηλία Δεσλή υπογράμμιζόμενη αύξηση των ωρών σε ότι οι παιδικοί σταθμοί εργασίας για το προσωπι- εξυπηρετούν τους εργακό, έκανε λόγο για «μετα- ζομένους πρωτίστως, ότροπή των παιδικών μως απευθύνονται στα σταθμών σε αποθήκες παιδιά. Επεσήμανε ότι η φύλαξης παιδιών» και ε- πλειονότητα των παιδιξέφρασε τη διαφωνία του κών σταθμών λειτουργια την αύξηση του ωρα- γούν με σοβαρές ελλείρίου. Ο ίδιος αντιτέθηκε ψεις σε υλικοτεχνική υκαι στην καθιέρωση των ποδομή και παιδαγωγικό τροφείων στους κρατι- και βοηθητικό προσωπικούς παιδικούς σταθ- κό, ενώ τόνισε ότι με αμούς, αφού όπως είπε γώνες του κλάδου έχει

Σ

καθιερωθεί το εξάωρο στους παιδικούς σταθμούς, με βάση τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, συμπληρώνοντας ότι η αύξηση του ωραρίου σε οκτάωρο θα υποβαθμίσει την ποιότητα του έργου τους. Για τους ίδιους λόγους, εξάλλου, έχει καθιερωθεί το τετράωρο για τους νηπιαγωγούς. Η κ. Δεσλή ανάφερε πως στόχος όλων αυτών των αλλαγών που προωθούνται, είναι να πάψουν να υπάρχουν κρατικοί παιδικοί σταθμοί και κρατική μέριμνα για τα παιδιά των εργαζομένων. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ήδη αρκετοί εργαζόμενοι σκέφτονται την πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αφού οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι για μήνες. «Μπορείς να αποδώσεις όταν ζεις με δανεικά;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνέχεια Ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος μετά από πρόταση της προέδρου του νομικού προσώπου στο

οποίο υπάγονται οι παιδικοί σταθμοί, Αναστασίας Αντωνέλλη, αναμένεται σήμερα να συγκαλέσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα ζητήματα που δημιουργούνται με τις πληρωμές, μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου. «Έχω την ατυχία να προΐσταμαι σε έναν οργανισμό που πρέπει να συσταθεί από την αρχή. Δεν υπάρχει προϋπολογισμός και είναι λογικό αυτήν τη στιγμή να υπάρχουν όλα αυτά τα ζητήματα. Ενημέρωσα σχετικά το δήμαρχο. Θα συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή με στόχο να βρούμε μια λύση», τόνισε στο «Ε» η κ. Αντωνέλλη. Μετ’ εμποδίων, πάντως, αναμένεται να λειτουργήσουν και πάλι από την Πέμπτη οι παιδικοί σταθμοί, καθώς θα δουλέψει μόνο το μόνιμο προσωπικό, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν και πάλι τα ταπεράκια λόγω της επίσχεσης των Συμβασιούχων.

Β´ φάση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στην τελική ευθεία την τελική ευθεία βρίσκεΣκρίσιμη ται η δεύτερη - και πιο - φάση της πρότασης του Δήμου Λέσβου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς καλείται να υποβάλει στην εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα (ΕΕΤΑΑ) τον ακριβή αριθμό και τα ονόματα των ωφελουμένων-εξυπηρετουμένων του προγράμματος, οι οποίοι θα πρέπει με βάση τους νέους όρους που θέτει η Ε.Ε. να έχουν συγγενείς άνεργους. Προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο Δήμο, μετά από πρόσκληση της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και

Αλληλεγγύης, Αναστασίας Αντωνέλλη, προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων, κυρίως σε χωριά του νησιού. Σε χθεσινή ανακοίνωση, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους δημότες που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ, είτε είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με εισόδημα έως 5.000 ευρώ, εφόσον έχουν υπό τη φροντίδα τους ή στο στενό συγγενικό τους περιβάλλον ηλικιωμένους και άτομα με

Ταµτάµη Σύµβουλος Ψυχολόγος Μ.Sc Γιώτα Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΨΥΧΟΛΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙ∆IΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ

Καβέτσου 22, ηµιώροφος - τηλ.: 22510 54529 - κιν.: 6945 199064

ειδικές ανάγκες, να επικοινωνήσουν έως τις 16 Μαΐου 2011 με τους κατά τόπους υπευθύνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται και τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, προκειμένου να επιτευχθεί ο απαιτούμενος αριθμός επωφελουμένων για τη συνέχιση του προγράμματος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22520 23200 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου (12:00 - 15:00) 22530 31654 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής (12:00 15:00)

Πρόσκοποι στο Πλωμάρι παρουσιάζουν εργασία τους για την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων

Στο Πλωμάρι για τα ελληνικά προϊόντα, και από το Μόλυβο στο Μανταμάδο

Δραστηριότητα των Προσκόπων με θέμα τα ελληνικά προϊόντα και την αEκδήλωση νάγκη προστασίας τους πραγματοποίησε στη «Λέσχη Πλωμαρίου» στο Πλωμάρι, το περασμένο Σαββάτο, η Κίνηση Πολιτών «Αγοράζω Ελληνικά». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, παιδιά μέλη της Ομάδας του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πλωμαρίου παρουσίασαν απόψεις με επιχειρήματα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι καταναλωτές να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα. Ας σημειωθεί ακόμα ότι το Σαββάτο το βράδυ, για μια ακόμα φορά, πρόσκοποι και ανιχνευτές μέλη του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας τήρησαν το έθιμο της βραδινής πεζοπορίας από το χωριό τους μέχρι το μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, που γιόρταζε. Η νυχτερινή πορεία των μελών του Συστήματος στις πλαγιές του Λεπέτυμνου διήρκεσε περί τις επτάμισι ώρες.

Μέχρι τέλος του μήνα οι αιτήσεις των γονέων

Το Μουσικό Γυμνάσιο δέχεται νέους μαθητές έχρι τις 28 Μαΐου έχουν προθεσμία να υποβάλM λουν τις αιτήσεις τους οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στη διαδικασία επιλογής για την ένταξη, το επόμενο σχολικό έτος, των παιδιών τους στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης. Η διαδικασία επιλογής των μαθητών διενεργείται από αρμόδιες επιτροπές που ορίζονται από την περιφερειακή διευθύντρια και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 16 έως 23 Ιουνίου. Πρόκειται για απλές εξετάσεις, για τις οποίες δεν απαιτούνται εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει στο Μουσικό Σχολείο όλες τις εργάσιμες ημέρες, ενώ το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο και από το Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούν οι μαθητές. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να προμηθευτούν ηλεκτρονικώς τη σχετική αίτηση, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://gym-mousmytil.les.sch.gr


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για να εκφέρει γνώμη επί του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού

Ο λόγος στους δημότες… της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ν και γνωμοδοτικός, υπάρχει πλέον ρόλος των δημοτών και των τοπικών φορέων στη διαμόρφωση των μεγάλων αποφάσεων για την αυτοδιοίκηση. Με τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, οι φορείς διά των εκπροσώπων τους, όπως και μεμονωμένοι πολίτες που επιλέχθηκαν με κλήρωση, καταθέτουν την άποψή τους για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Λέσβου. Ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καλεί σε συνεδρίαση την Επιτροπή την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, για να γνωμοδοτήσει επί του προσχεδίου του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέσβου για το 2011, όπως και επί του προσχεδίου του δημοτικού προϋπολογισμού τού 2011. Ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου www.mytilene.gr έχει αναρτηθεί το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει και η εισήγηση για τον προϋπολογισμό.

Α

Ποιοι μετέχουν στη διαβούλευση… διμήνου περίπου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού ΠείχεροΣυμβουλίου Λέσβου, ο πρόεδρος Χρήστος Κορδώνης αναφερθεί στη διαδικασία συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που είναι για τα δεδομένα του Δήμου Λέσβου 49μελής. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης, Δημήτρης Βουνάτσος, εξήγησε προχθές ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη συγκρότησή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό της συνεδρίασης για τη λήψη γνωμοδότησης για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, επειδή κάποιοι φορείς καθυστέρησαν με τη σειρά τους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ακολούθως παραθέτουμε κατάλογο με τους ορισθέντες εκπροσώπους, όπως και με τους δημότες που εκλέχτηκαν απ’ τους δημοτικούς καταλόγους, προκειμένου να μετάσχουν στην Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι των φορέ- σιας φροντίδας για ΑμΕΑ ων που μετέχουν στη Δη- «Η Κυψέλη», Νίκος Ζούμοτική Επιτροπή Διαβού- ρος απ’ το Μουσείο Φυσιλευσης είναι οι: Ηλίας Πο- κής Ιστορίας Απολιθωμέλυχνιάτης απ’ την Ένωση νου Δάσους Λέσβου και Ελλήνων Χημικών, Στρα- απ’ το Πανεπιστήμιο Αιτής Καραγεωργίου απ’ την γαίου, Διονύσης ΚαράτσαΈνωση Συλλόγων Γονέων λος απ’ το Παλλεσβιακό και Κηδεμόνων Δήμου Λέ- Εργατοϋπαλληλικό Κέσβου, Χάρης Καλλίας απ’ ντρο, Περικλής Μαυροτην Ένωση Ποδοσφαιρι- γιάννης απ’ το Πολιτιστικό κών Σωματείων Λέσβου, Κέντρο - ΦΟΜ «Ο ΘεόφιΑχιλλέας Σούγιολτζης απ’ λος», Ελευθέριος Κατερτην Ένωση Τουριστικών νέλης απ’ το Οικονομικό Ταξιδιωτικών και Ναυτι- Επιμελητήριο Ελλάδας, Ιωκών Πρακτόρων, Παρα- άννης Αμπουλός απ’ την σκευάς Φραντζέσκος απ’ Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ετο Επιμελητήριο Λέσβου, νοικιαζόμενων Δωματίων Χριστόφορος Θεοδώρου Λέσβου, Παναγιώτα Πλωαπ’ τον Ιατρικό Σύλλογο μαρίτου απ’ την ΟμοσπονΛέσβου, αρχιμανδρίτης π. δία Λεσβιακών Συλλόγων Νικόδημος Κουτσαμπά- Αττικής, Πέρσα Καλέμη σης απ’ την Ιερά Μητρό- απ’ το Σώμα Ελληνικού Οπολη Μήθυμνας, Ευτυχία δηγισμού, Στρατής ΜπαΛούκου απ’ το μικτό κέ- λάσκας απ’ το Σώμα Ελλήντρο διημέρευσης ημερή- νων Προσκόπων, Πανα-

γιώτης Πιττός απ’ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γιώργος Μαλακός απ’ το ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακός Σύλλογος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής θαλάσσης), Γεώργιος Αλεξίου απ’ το Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΤΑ Λέσβου, Χριστόφορος Χατζηβασιλείου απ’ το Δικηγορικό Σύλλογο Λέσβου, Μυρσίνη Κανλή απ’ το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου τής ΑΔΕΔΥ, Μερόπη Κυδωνιάτου απ’ το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ, Ηλίας Σπανουδάκης απ’ την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, Δημήτριος Βελούτσος απ’ το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου, ιεροκήρυκας π. Ιάκωβος Καραμούζης απ’ την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ανέστης Καμμένος απ’ το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Περικλής Αντωνίου απ’ την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, Μάριος Ντουντούλας απ’ την Ένωση Αθλητικών Σωματείων - ΣΕΓΑΣ Ν. Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς απ’ το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, Αικατερίνη Μουτζούρη απ’ τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, Ιωάννης Μαλαμάς απ’ την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου.

Δημότες… Οι δημότες που εκλέχτηκαν και μετέχουν ανά δημοτική ενότητα είναι: Μυτιλήνης οι Νικόλαος Αθα-

νασίου (του Στυλιανού), Χρήστος Αθανασούλης (του Γεωργίου) και Ευαγγελία Αθανασίου (του Σταύρου), Καλλονής οι Ελπινίκη Βαβλαδέλλη (του Δούκα) και Νικόλαος Βουρανής (του Παναγιώτη), Ευεργέτουλα ο Γεώργιος Καπάτσος (του Ευαγγέλου), Αγιάσου η Άννα Αναστασέλλη (του Ευστρατίου), Γέρας ο Στρατής Ασμάνης (του Γεωργίου), Πλωμαρίου η Νικολέττα Αλατζά (του Κωνσταντίνου), Πολιχνίτου ο Γεώργιος Ανδρειαδέλλης (του Αναργύρου), Πέτρας ο Παναγιώτης Βαφειώτης (του Μιχαήλ), Μήθυμνας ο Θεόδωρος Βασιλείου (του Νικολάου), Ερεσού Αντίσσης η Άρτεμις Αμερικάνου (του Ευστρατίου), Μανταμάδου ο Χαράλαμπος Αποστόλου (του Νικολάου), Θερμής ο Μιλτιάδης Βαγιάννης (του Νικολάου) και Αγίας Παρασκευής ο Στρατής Αναστασίου (του Ιωάννη). Στην ίδια Ρπιτροπή έχουν κληθεί να μετάσχουν ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Άρης Χατζηκομνηνός, Παντελής Πατερέλλης, Βαγγέλης Παλαιολόγος και Γιώργος Πάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των κομματικών οργανώσεων της Λέσβου.


60 εκατομμύρια ευρώ τα συνεχιζόμενα έργα του Δήμου Λέσβου, αλλά και αμέτρητες προτάσεις για καινούργιες παρεμβάσεις σε όλα τα χωριά

Τεχνικό πρόγραμμα-ΓΙΓΑΣ εκάδων εκατομμυρίων ευρώ έργα περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόΔγραμμα που κατήρτισε ο Δήμος Λέσβου και θα υποβάλει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απ’ αυτά, περίπου 60 εκατ. ευρώ είναι τα συνεχιζόμενα έργα, ενώ στον ίδιο προγραμματισμό περιέχονται και εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα έργα, που προτείνεται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νησιού. Σε αυτή την κατηγορία οι περισσότερες προτάσεις δεν έχουν προϋπολογισμό, οπότε και δεν υπάρχει εικόνα για το συνολικό ύψος τους. Με επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος αναφέρει πως το Γραφείο Προγραμματισμού έχει ήδη συγκεντρώσει και ταξινομήσει όλα τα συνεχιζόμενα έργα του Δήμου Λέσβου ανά δημοτική ενότητα και πηγή χρηματοδότησης. Επίσης, έχουν συγκεντρωθεί, μετά από επιστολή του δημάρχου προς τα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, στο σύνολό τους οι προτάσεις τους που αφορούν σε νέα έργα. Ακόμη, υπάρχουν προτάσεις που έχουν κατατεθεί απ’ τους γεωγραφικούς αντιδημάρχους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έγινε ιεράρχηση ανάλογα με την ωριμότητα των έργων, όπως και με τη σκοπιμότητά τους - πόσο αναγκαία είναι για κάθε χωριό. Ομοίως, κάθε χωριό πρότεινε και τι έργα χρειάζεται να εκτελεστούν με τη χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ που του αναλογεί για το 2011.

43 εκατομμύρια ΕΣΠΑ Απ’ τα 60 περίπου εκατ. ευρώ των έργων για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις, θεωρούνται δηλαδή ως συνεχιζόμενα γιατί είναι ενταγμένα σε πηγή χρηματοδότησης, όπως μας διευκρίνισε ο Δημήτρης Μάντζαρης απ’ το Γραφείο Προγραμματισμού, τα 43 εκατομμύρια είναι απ’ το ΕΣΠΑ. Περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από πιστώσεις ΣΑΤΑ, έξι από το πρόγραμμα «Θησέας», 553.000 ευρώ απ’ το Leader, 686.000 ευρώ απ’ τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, 834.000 ευρώ βαρύνουν προγραμματικές συμβάσεις της τέως νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου και, τέλος, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ είναι πιστώσεις που έχουν προβλεφτεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαφόρων υπουργείων και αφορούν συγκεκριμένα έργα στη Γέρα, τη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι. Το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος είναι συνολικά ανηρτημένο στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου www.mytilene.gr/, όπου και υπάρχει αναλυτική εικόνα για τα συνεχιζόμενα και τα νέα έργα κάθε μίας απ’ τις 13 δημοτικές ενότητες του νησιού. ΜΑΡ.ΠΛ.

7

EI∆HΣEIΣ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Οι εργολήπτες θα περιμένουν τον προϋπολογισμό για να πληρωθούν…

Ψηφίζεται αρχές Ιουνίου της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY ρονοδιάγραμμα για το πότε θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός τού 2011 έδωσε η δημοτική αρχή στους εργολήπτες της Λέσβου, υπολογίζοντας πως ο προϋπολογισμός, που η ψήφισή του αποτελεί προϋπόθεση για να πληρωθούν οι οφειλές για τα έργα, θα «περάσει» στις αρχές Ιουνίου. Σύσκεψη με τον πρόεδρο Φώτη Παναγόπουλο, μέλη της διοίκησης και μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Λέσβου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, παρουσία των αντιδημάρχων Οικονομικών Απόστολου Πατέστου και Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Βατού. Ο κ. Βουνάτσος, αφού άκουσε τους Εργολήπτες, που εδώ και μήνες προβάλλοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει ζητούν την πληρωμή των χρωστούμενων απ’ το Δήμο, τους εξήγησε αναλυτικά τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού. Ο δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα, από πλευράς Δήμου Λέσβου, πληρωμής παλαιών οφειλών για έργα που έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα έτη, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου θα είναι έτοιμος την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2011. Ο δήμαρχος απέδωσε την όλη καθυστέρηση στις μακρόσυρτες και χρονοβόρες διαδικασίες και προθεσμίες που προβλέπει ο «Καλλικράτης», ενώ σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα θα σταλούν για την τελική έγκριση στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Τέλος, ο δήμαρχος Λέσβου δεσμεύτηκε να ξεκινήσει από αύριο ο έλεγχος των φακέλων των έργων από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε η πληρωμή των εργοληπτών να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα.

Χ

Εκκρεμούν ενστάσεις Θυμίζουμε ότι η ψήφιση του δημοτικού προϋπολογισμού, όπως έχει εξηγήσει μιλώντας στο «Ε» ο κ. Πατέστος, έχει τρία στάδια.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου οι Δημήτρης Βουνάτσος, Γιάννης Βατός και Φώτης Παναγόπουλος

Το πρώτο στάδιο ήταν η αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ήδη η σχετική απόφαση έχει διαβιβαστεί προς έγκριση απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Για την απόφαση αυτή, όμως, όπως έχουμε γράψει, εκκρεμούν ενστάσεις, που αν γίνουν αποδεκτές ανατρέπεται η απόφαση για τα δημοτικά τέλη, ακυρώνοντας ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την ψήφι-

ση του προϋπολογισμού. Το δεύτερο στάδιο είναι η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέσβου, για την οποία χρειάζεται να προηγηθεί και η διατύπωση γνώμης απ’ την Επιτροπή Διαβούλευσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 του μήνα. Τρίτο και τελικό στάδιο είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως το θέμα εξεταστεί και απ’ την Οικονομική Επι-

τροπή. Αν τηρηθεί χωρίς απρόβλεπτα το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, το βασικό «εργαλείο» για να μπορέσει ο Δήμος Λέσβου να τακτοποιήσει εκκρεμότητες οικονομικής φύσης, όχι μόνο απέναντι στους εργολήπτες, αλλά και σε όσους εν γένει χρωστά και δεν μπορεί να ξεπληρώσει παρ’ ότι υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα στο ταμείο του.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Κερδισμένος από τη χρεωκοπία τής «Ατλάντικ» ο Β´ Συνεταιρισμός Πλωμαρίου

Την Πέμπτη, σύσκεψη στην Αθήνα με συμμετοχή στελεχών από τη Λέσβο

Παίρνει πίσω το εργοστάσιο τoυ NIKOY MANABH εξαιρετική δουλειά που έκανε ο ακρασιώτικης καταγωγής νομικός Αθηνών και δικηγόρος του Β΄ Συνεταιρισμού Πλωμαρίου Δημήτρης Αθηναίος, προστάτευσε το Συνεταιρισμό από τη χρεωκοπία του ομίλου «Ατλάντικ» και του δίνει κέρδη που ανέρχονται στα 428.560 ευρώ. Πριν από λίγα χρόνια ο όμιλος «Ατλάντικ» αγόρασε από το Β΄ Συνεταιρισμό του Πλωμαρίου το κτήριο όπου στεγαζόταν το εργοστάσιο του Συνεταιρισμού, για να το μετατρέψει σε σούπερ μάρκετ. Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο όμιλος θα πλήρωνε 120.000 ευρώ προκαταβολή και 16.240 ευρώ δόση το μήνα, επί 40 μήνες. Συνολικά δηλαδή ο Συνεταιρισμός επρόκειτο να λάβει το ποσό των 769.600 ευρώ. Το τίμημα ήταν μεγάλο - ακόμη και για την εποχή που δεν είχε ξεκινήσει η κρίση -, αφού πρόκειται για ακίνητο-φιλέτο στον παραλιακό δρόμο του Πλωμαρίου. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Συνεταιρισμού, φοβούμενος τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο όμιλος αδυνατούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του,

Η

έβαλε στο συμβόλαιο μια προστατευτική διάταξη που λέγεται «διαλυτική αίρεση». Η διάταξη αυτή προέβλεπε πως στην περίπτωση που ο όμιλος δεν πληρώσει τρεις δόσεις, το ακίνητο επιστρέφει στην κυριότητα του Συνεταιρισμού, ο οποίος κρατάει ως αποζημίωση την προκαταβολή, αλλά και τις δόσεις που είχαν πληρωθεί από την «Ατλάντικ».

Περίμεναν, αλλά… Ο τελευταίος πρόεδρος του Συνεταιρισμού και σημερινός εκκαθαριστής του, Παντελής Σαμαράς, μας είπε ότι ο όμιλος «Ατλάντικ» είχε πληρώσει 120.000 ευρώ και 428.560 ευρώ σε 19 μηνιαίες δόσεις έως τον περασμένο Νοέμβριο. Τους επόμενους μήνες (Δεκέμβριος του 2010, Ιανουάριος και Φεβρουάριος του 2011) δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις. Έτσι ενεργοποιήθηκε αυτομάτως η διαδικασία της διαλυτικής αίρεσης. Μετά το τέλος του Φεβρουαρίου, ο Συνεταιρισμός έδωσε στην «Ατλάντικ» τη δυνατότητα να διευθετήσει το θέμα μέσα σε ένα μήνα. Κάποια στιγμή στελέχη τής «Ατλάντικ» επικοινώνησαν με το Συνεταιρισμό και πρότειναν να πληρώσουν το

ποσό που υπολείπεται για να μη χάσουν το ακίνητο. Ο κ. Σαμαράς τότε απάντησε ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο του Συνεταιρισμού για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, διευκρινίζοντας ότι όφειλαν να πληρωθεί όλο το υπολειπόμενο ποσό, μαζί με τα έξοδα. Η απάντηση του ομίλου ήταν πως το θέμα θα συζητείτο στο Δ.Σ. του και μετά θα παρουσιάζονταν οι τελικές προτάσεις. Όμως ο καιρός πέρασε και από την πλευρά του ομίλου δεν έγινε καμμία ενέργεια. Έτσι, ο κ. Σαμαράς, σε συνεργασία με τον κ. Αθηναίο, ενεργοποίησε τη διάταξη της διαλυτικής αίρεσης. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και είναι πλέον ζήτημα ημερών το πρώην ελαιοτριβείο να επιστρέψει στην κυριότητα του Συνεταιρισμού. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο κ. Σαμαράς θα καλέσει νέα γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού προκειμένου να αποφασισθεί η τύχη του ακινήτου. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα καταλήξουν και πάλι σε απόφαση για την πώλησή του, καθώς ο Συνεταιρισμός βρίσκεται σε εκκαθάριση. nman@emprosnet.gr

Το θλιβερό τέλος ενός συνεταιρισμού ι επιτυχημένες κινήσεις στην πώληση του πρώην εΟναιρούν λαιοτριβείου του Συνεταιρισμού Πλωμαρίου δεν ατο θλιβερό τέλος ενός συνεταιρισμού που

βάλουν όλοι μια εισφορά προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή και ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παραιτηθεί από πρόεδρος, όπως μας είπε. Τελικά, μετά από πιέσεις των μελών του Συνεταιρισμού, ο κ. Σαμαράς παρέμεινε στη θέση του προέδρου και ο Συνεταιρισμός, με απόφαση γενικής συνέλευσης, προχώρησε αρχικά στην ενοικίαση των γραφείων του ελαιοτριβείου στον όμιλο «Ατλάντικ». Στη συνέχεια πωλήθηκαν τα γραφεία και το εργοστάσιο. Χάρη στην πώληση αυτή, ο Συνεταιρισμός εξόφλη-

σε όλες τις υποχρεώσεις του και έμενε να ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή του. Ας σημειωθεί πως επειδή έχει πάψει να λειτουργεί και ο Α΄ Συνεταιρισμός του Πλωμαρίου, μέσα στο Πλωμάρι δεν υπάρχει ούτε ένα συνεταιριστικό ελαιοτριβείο τώρα. Το μόνο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου είναι αυτό του Συνεταιρισμού Παλαιοχωρίου. Το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει νέα συνέλευση του Β΄ Πλωμαρίου για να αποφασισθούν οι όροι και οι διαδικασίες πώλησης του ακινήτου του. Ν.Μ.

στήθηκε με πολύ κόπο. Τενεκέ - τενεκέ συγκέντρωσαν το λάδι τα πρώτα μέλη του για να τον ιδρύσουν, στις αρχές της δεκαετίας τού 1930, με στόχο να σταματήσουν οι λαδέμποροι να τρώνε το κόπο τους. Στα τέλη του προηγούμε- 19.000 ευρώ προς το Δήνου αιώνα, ο Συνεταιρι- μο. σμός είχε οδηγηθεί στα Πέραν αυτών, 50 τόνοι επρόθυρα της διάλυσης. Ο λαιολάδου που είχαν δοκύκλος εργασιών του εί- θεί ως παρακαταθήκες αχε μειωθεί κατά πολύ και πό τα μέλη του Συνεταιτα έσοδά του δεν επαρ- ρισμού πουλήθηκαν και κούσαν για να καλύψουν τα χρήματα δεν είχαν δοτα έξοδά του. θεί στους συνεταίρους. Το 2002 έγινε μια τελευ- Είχαν χρησιμοποιηθεί για ταία προσπάθεια να ανα- την κάλυψη άλλων εξόζωογονηθεί ο Συνεταιρι- δων. σμός, διεξήχθηκαν εκλο- Μπροστά σε αυτή την καγές και ανέλαβε νέα διοί- τάσταση, η διοίκηση του κηση. Με δικαστική από- Συνεταιρισμού ζήτησε αφαση άνοιξε το ελαιοτρι- πό τα μέλη του να καταβείο του Συνεταιρισμού, που από τη μακρόχρονη αδράνειά του είχε υποστεί ζημιές σε μοτέρ, ντεκδρομικό-επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας πέντε ημερών για κάρτερ και υπολογιστές. 800 αγρότες, δικαιούχους Αγροτικής Εστίας, θα υλοποιήσει το Το ελαιοτριβείο δούλεψε 2011 το Υπουργείο Εργασίας, επιπλέον των εκδρομικών προγραμδύο χρονιές, αλλά τα αμάτων διάρκειας τριών ημερών. ποτελέσματά του δεν ήΤο πρόγραμμα συνδυάζει την ψυχαγωγία με εκπαιδευτικές επισκέταν ικανοποιητικά. ψεις σε περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα Εν τω μεταξύ, ο Συνεταιαγροτικής απασχόλησης (πρότυπα αγροκτήματα, συσκευαστήριαρισμός έπρεπε να αντιμετυποποιητήρια, οινοποιεία κ.λπ.). τωπίσει τα χρέη του, τα Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο εκδρομικό πρόγραμμα είναι: οποία ανέρχονταν σε - Να είναι αυτοτελώς απασχολούμενοι αγρότες-αγρότισσες, ασφαλι120.000 ευρώ προς την σμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών, ηλικίας 21 - 55 ετών ΑΤΕ, 100.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, 36.000 ευρώ και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. προς την Εφορία και - Να έχουν στην κατοχή τους βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

Πενθήμερες εκδρομές για αγρότες Ε

Σειρά συσκέψεων για το νόμο περί συνεταιρισμών συσκέψεων με κομματικά στελέχη τού ΠΑΣειρά ΣΟΚ πραγματοποιούνται στην Αθήνα, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντικείμενο των συσκέψεων αυτών είναι το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς. Ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης και οι υφυπουργοί του, Γιάννης Κουτσούκος και Μιλένα Αποστολάκη, προσπαθούν να πείσουν τα κομματικά στελέχη του αγροτικού χώρου ότι είναι ανάγκη να γυρίσουν σελίδα οι συνεταιρισμοί της χώρας, για να παίξουν το ρόλο που τους αρμόζει στην αγροτική παραγωγή. Την Πέμπτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί ακόμη μια τέτοια σύσκεψη στην Αθήνα, όπου έχουν κληθεί να πάρουν μέρος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου, Αλέκος Γιαζιτζόγλου, η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ Λέσβου, Μαρία Ψήμμα, και ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης. Σε όλες τις συσκέψεις το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφήνει να εννοηθεί ότι είναι αποφασισμένο να προωθήσει το νομοσχέδιο ως έχει στη Βουλή. Ωστόσο, οι συνεταιριστές υποστηρίζουν ότι επί της ουσίας το νομοσχέδιο έχει παγώσει. Στις περιπτώσεις όπου οι συνεταιριστές δηλώνουν αντίθετοι με τη μετατροπή των ενώσεων συνεταιρισμών σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, προκρίνεται η λύση της μετατροπής τους σε εταιρικές συμπράξεις. Για τους αδρανείς συνεταιρισμούς που διαθέτουν αξιόλογα ακίνητα ή ακίνητα που δεν είναι υποθηκευμένα, το Υπουργείο προκρίνει ως λύση την συγχώνευσή τους. Επίσης το Υπουργείο κάνει λόγο για ρύθμιση των χρεών των συνεταιρισμών, χωρίς να προσδιορίζει πώς θα γίνει αυτό. Από την άλλη πλευρά, οι συνεταιριστές δίνουν έμφαση στα σημεία που θεωρούν ότι καθιστούν το νέο νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Ν.Μ.

Διευκρινίσεις για φόρο στα κέρδη συνεταιρισμών α μην αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις κερδοNσκοπικού χαρακτήρα από τη φορολογική νομοθεσία ζητούν εδώ και χρόνια οι συνεταιριστές. Δυστυχώς το αίτημα αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί, ωστόσο η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις επηρεάζει θετικά και τους ίδιους. Σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι στα κέρδη των συνεταιρισμών θα παρακρατείται φόρος 25% όταν διανέμονται στους συνεταίρους. Ειδικά όμως για τις περιπτώσεις όπου τα κέρδη εισπράττονται εντός του 2011, η παρακράτηση του φόρου πέφτει στο 21%.

Παράταση στα Σχέδια Βελτίωσης 20 Ιουνίου, στις 3 το απόγευμα, μεταφέρθηκε Σητιςκαταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα Σχέδια Βελτίωσης. Αρχικά η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Μαΐου. Η παράταση ήταν αναγκαία, δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Χρηματοδότηση για εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών σύντομα πρόγραμμα για τον εκσυγχρονιAνοίγει σμό των αλιευτικών σκαφών με διαθέσιμες πιστώσεις 25 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους πόρους του τομεακού Προγράμματος Αλιείας, που το διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και απευθύνεται τόσο σε σκάφη μέσης αλιείας, όσο και σε σκάφη παράκτιας, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανάγκη προσαρμογής τους στις απαιτήσεις της τεχνολογικής προόδου και των αλιευτικών εργαλείων, καθώς και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.


ΠOΛITIΣMOΣ Η εμφάνιση της Χορωδίας Ενηλίκων του Παγγεραγωτικού Συλλόγου

!

Με ένα ομοίωμα ελιάς τίμησε το βιογράφο του Οδυσσέα Ελύτη Δημήτρη Νικορέτζο ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011 Μια βραδιά tango διοργανώνει την Παρασκευή από τις 22:30 έως τις 2:00, στο μπαρ «My Club», η ομάδα «TangoLesvos».

Ο Δ. Νικορέτζος υπογράφει το βιβλίο του για το Δημήτρη Βουνάτσο

Πετυχημένη εκδήλωση-αφιέρωμα του Δήμου Λέσβου στον Οδυσσέα Ελύτη

Η Λέσβος τίμησε τον ποιητή της της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ς η σημαντικότερη μέχρι τώρα εκδήλωση της χρονιάς θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί το αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ελύτη που διοργάνωσε ο Δήμος Λέσβου το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Πολύς κόσμος παρευρέθηκε τιμώντας το νομπελίστα Λέσβιο ποιητή, ακούγοντας, πολλοί ίσως για πρώτη φορά, πτυχές της ζωής του που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστές, μέσα από την αφήγηση εκτός άλλων και του βιογράφου του Δημήτρη Νικορέτζου. Το κοινό καλωσόρισε ο νέα ωδή», από τη συλλογή δήμαρχος Λέσβου, Δημή- «Τα ετεροθαλή», ακολούτρης Βουνάτσος, που, ανα- θησε η προβολή ενός ηχοφερόμενος στους ομιλη- ράματος της Μαρίτας Δόλτές, έκανε λόγο για μια κα, με φωτογραφικό υλικό «πολύπτυχη» εκδήλωση από τη ζωή και το έργο του της δημαρχιακής αρχής με ποιητή, συνοδευόμενο αφορμή το Έτος Ελύτη, με- μουσικά από το μελοποιητά την αντίστοιχη εκδήλω- μένο του έργο «Της δικαιση που είχε πραγματοποι- οσύνης ήλιε νοητέ». ηθεί στο Πολύκεντρο Πα- Η Χορωδία Ενηλίκων του πάδου τον περασμένο Παγγεραγωτικού ΣυλλόΜάρτιο. γου ήταν η πρώτη ζωντανή Την ανάγνωση από την μουσική εμφάνιση της Αγγελική Πολυτάκη του βραδιάς, παρουσιάζοντας ποιήματος «Της Σελήνης στο κοινό τέσσερα τραγούτης Μυτιλήνης παλαιά και δια-ποιήματα του Ελύτη,

Ω

πριν ο Αριστείδης Καλάργαλης μιλήσει για τη Γέρα στο έργο του νομπελίστα ποιητή. Ακολούθησε η απαγγελία του «Τρελοβάπορου», ενώ ο ιστοριοδίφης και γιατρός Μάκης Αξιώτης μίλησε για τον «εικαστικό» Ελύτη.

Διά στόματος Νικορέτζου Βασικός προσκεκλημένος ομιλητής της βραδιάς ήταν, ωστόσο, ο Δημήτρης Νικορέτζος, βιογράφος του Οδυσσέα Ελύτη. «Χαίρομαι που μιλάω στους ανθρώπου της γενέτειράς μου για πρώτη φορά εδώ», είπε ο ίδιος ανεβαίνοντας στο βήμα. Ευχαρίστησε στη συνέχεια τον τέως νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, που προχώρησε στο παρελθόν στην έκδοση του βιβλίου του «Αγαπητέ μου Τεριάντ», με επιστολές του Ε-

Από αύριο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα

Η Λέσβος πάει Κωνσταντινούπολη ύριο Πέμπτη μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη η αντιπροσωπεία της ΑΛέσβου, που σε συνεργασία με το Γενι-

ριστική και εμπορική συνεργασία, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέκό Προξενείο της Ελλάδας διοργανώνει σβου, της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέστο Σισμανόγλειο Μέγαρο τριήμερες σβου (NEL Lines) και επιχειρηματιών εκδηλώσεις αφιερωμένες στο νησί, τον του νησιού. Κέρασμα τοπικών προϊότοπικό πολιτισμό, τα προϊόντα και τις ντων, υπό τους ήχους μουσικής της Λέφυσικές ομορφιές του. σβου Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, οι Σάββατο 14 Μαΐου: 12:00 - 18:00 Έκθεεπισκέπτες του Σισμανογλείου Μεγά- ση βιβλίου και τοπικών προϊόντων, Έκθερου θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν ση για το Απολιθωμένο Δάσος, Μουσείο φημισμένα τοπικά προϊόντα και να γνω- Φυσικής Ιστορίας, Ηχοράματα αφιερωρίσουν τη Λέσβο μέσα από τα έργα Λέ- μένα στη Λέσβο και τον ποιητή Οδυσσέα σβιων λογοτεχνών, υπό τους ήχους ελ- Ελύτη. 18:00 Βραδιά αφιερωμένη στο ληνικής μουσικής. Το Μουσείο Φυσικής βραβευμένο με Νόμπελ ποιητή ΟδυσΙστορίας του νησιού συμμετέχει με εκθέσέα Ελύτη, «Η Αιολική Ματιά» - Ομιλία ματα από το Απολιθωμένο Δάσος. Στο αΣτρατή Πασχάλη για τον Οδυσσέα Εφιέρωμα, το οποίο διοργανώνεται με α- κ. λύτη (θα ακολουθήσει συζήτηση). φορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση Γλώσσα: ελληνικά - τουρκικά, Κέρασμα του νομπελίστα Λέσβιου ποιητή Οδυστοπικών προϊόντων, υπό τους ήχους σέα Ελύτη, θα συμμετάσχουν επιπλέον μουσικής της Λέσβου εμπορικοί και τουριστικοί φορείς του Κυριακή 15 Μαΐου: 12:00 - 20:00 Έκθενησιού. ση βιβλίου και τοπικών προϊόντων, ΈκΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιθεση για το Απολιθωμένο Δάσος, Μουλαμβάνει: σείο Φυσικής Ιστορίας, Ηχοράματα αΠαρασκευή 13 Μαΐου: 15:00 - 19:00 φιερωμένα στη Λέσβο και τον ποιητή ΟΈκθεση βιβλίου και τοπικών προϊόντων, Έκθεση για το Απολιθωμένο Δάσος, δυσσέα Ελύτη. 20:00 Συναυλία της ορΜουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηχοράματα χήστρας Δήμου Λέσβου με συνθέσεις αφιερωμένα στη Λέσβο και τον ποιητή των Μίκη Θεοδωράκη, Απόστολου ΚαλΟδυσσέα Ελύτη. 19:00 (είσοδος με πρό- δάρα, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων γνωσκληση) Βραδιά αφιερωμένη στην του- στών συνθετών

λύτη προς το γνωστό τεχνοκριτικό, καθώς και το διευθυντή της εταιρείας «Επικοινωνία Λέσβου Α.Ε.», Μανόλη Μανώλα, και τον πρόεδρο, Παναγιώτη Μυριτζή, για την έκδοση του βιβλίου του «Ο άγνωστος Ελύτης της Μυτιλήνης». Ο Δημήτρης Νικορέτζος μίλησε στη συνέχεια για ώρα, ακολουθώντας την πορεία του Οδυσσέα Ελύτη από τα παιδικά του χρόνια, με όλα τα στοιχεία που τον σημάδεψαν και περιγράφοντας το έργο του και τα πρόσωπα που τον επηρέασαν σε αυτό. «Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς πόσο πολυσήμαντη είναι η γνώση της άδολης

ζωής ενός πνευματικού δημιουργού για την καλύτερη κατανόηση του έργου του», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μόνο ντόπιος θα μπορούσε να είναι ο βιογράφος του Ελύτη», ανέφερε αργότερα ο δήμαρχος Λέσβου, που τίμησε το Δημήτρη Νικορέτζο με ένα ομοίωμα ελιάς, το «σύμβολο της Λέσβου», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό που συμβαίνει, με τιμά ιδιαιτέρως, ειδικά επειδή βραβεύομαι στην πατρίδα μου», είπε τέλος ο κ. Νικορέτζος, ευχαριστώντας τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία της. Η βραδιά έκλεισε με την εμφάνιση της χορωδίας

Μυτιλήνης, που παρουσίασε μια σειρά από γνωστά τραγούδια-ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. Παρόντες στη βραδιά ήταν, εκτός άλλων, ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Καπάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, καθώς και πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.


1/10

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Ηλεκτροτεχνίτες και μηχανοτεχνίτες για τα εργοστάσια Μυτιλήνης, Μύρινας και το Σταθμό Αγίου Ευστρατίου

12 θέσεις στη ΔΕΗ

Προσλήψεις για την καθαριότητα

33 εποχικοί στο Δήμο Χίου ποχικό προσωπικό για απασχόληση οκτώ μηνών Εβειστην υπηρεσία καθαριότητας πρόκειται να προσλάο Δήμος Χίου. Ειδικότερα, θα προσληφθούν οκτώ οδηγοί απορριμματοφόρων Δ.Ε., ένας μηχανοτεχνίτης αυτοκινήτων Δ.Ε. και 24 εργάτες καθαριότητας. Αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Χίου, Δημοκρατίας 2 - Χίος, Τ.Κ. 82100, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διοίκησης της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού, υπ’ όψιν κ. Ελένης Γρηγοροπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 22713-50817). Η προθεσμία υποβολής λήγει τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις…

5.386 εποχικοί πυροσβέστες ε κοινή απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Μ Πολίτη και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την κάλυψη των αυξημένων και έκτατων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου τού 2011, προσλαμβάνονται 5.386 εποχικοί πυροσβέστες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής χρονικής διάρκειας έξι μηνών. Οι προσλαμβανόμενοι θα εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα έως και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή έως και τις 31 Οκτωβρίου 2011.

Υδραυλικοί στη Θάσο ην έγκριση του ΑΣΕΠ πήρε η ΔΕΗ Α.Ε. για την κάλυψη πανελλαδικώς 48 θέσεων τεχνιτών, εκ των οποίων οι 12 κατανέμονται στο Νομό Λέσβου. Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προκηρυχθεί απ’ την επιχείρηση η κάλυψη των ακόλουθων θέσεων εποχικού προσωπικού, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: - Τριών Ηλεκτροτεχνιτών Μύρινας για το εργοστάσιο Μύρι- - Πέντε Μηχανοτεχνιτών νας (ΜΕΚ) για το εργοστάσιο - Τριών Μηχανοτεχνιτών Μυτιλήνης (ΜΕΚ) για το εργοστάσιο - Ενός Μηχανοτεχνιτών

Τ

(ΜΕΚ) για τον τοπικό Σταθμό Παραγωγής Αγίου Ευστρατίου Όλες οι προσλήψεις είναι για διάστημα οκτώ μηνών, ενώ - όπως μας είπαν απ’ το εργοστάσιο της Μυτιλήνης - είναι πιθανόν να υπάρξει μέχρι την προκήρυξη και μικρή διαφοροποίηση των θέσεων που θα καλυφθούν.

υδραυλικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τνών,ωςρειςθαεποχικό προσωπικό για απασχόληση οκτώ μηπροσλάβει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θάσου (ΔΕΥΑΘ), που εδρεύει στο Λιμένα Θάσου. Αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 20 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν στη διεύθυνση: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θάσου (ΔΕΥΑΘ), Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Λιμένας Θάσου, Τ.Κ. 64004, υπ’ όψιν κ. Παναγιώτας Χατζηγεωργίου (τηλ. επικοινωνίας: 25930 24025-26).

Μέχρι τις 20 Μαΐου οι αιτήσεις οδηγών, ηλεκτρολόγων και εργατών

Φύλακες, νυχτοφύλακες και καθαριστές για την αρχαιολογική υπηρεσία

20 θέσεις στο Δήμο Λήμνου

80 εποχικοί στην Ολυμπία

ην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 20 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που εδρεύει στη Μύρινα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής. Οι προσλήψεις είναι για συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών και αφορούν σε μία θέση Δ.Ε. Οδηγών Απορριμματοφόρων, μία θέση Δ.Ε. Οδηγών Φορτηγών, δύο θέσεις Δ.Ε. Οδηγών Βυτιοφόρων, μία θέση Δ.Ε. Ηλεκτρολόγων και 15 θέσεις Υ.Ε. Εργατών Καθαριότητας.

Τ

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1» και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Δήμος Λήμνου, Τ.Κ. 81400 - Μύρινα, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψη Αργυρής Χαβιά (τηλ. επικοινωνίας: 2254350028), το αργότερο έως τις 20 Μαΐου 2011.

Ποιοι αποκλείονται απ’ την προκήρυξη 1Ε/2010

Αναρτήθηκε ο πίνακας ναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τού ΑΣΕΠ ο προβλεπόμενος από την Ατυπικούς προκήρυξη πίνακας των υποψηφίων οι οποίοι αποκλείονται για λόγους από την περαιτέρω διαδικασία πλήρωσης 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, οκτώ γνωστικών αντικειμένων, για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιακών μονάδων του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, βάσει της προκήρυξης 1Ε/2010 (ΦΕΚ 4/31.12.2010, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν ένσταση έως και την Πέμπτη 19/05/2011.

ποχικό προσωπικό (80 φύλακες, νυχτοφύλακες και Εσλάβει καθαριστές) για απασχόληση επτά μηνών θα προη αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία στην Ολυμπία, για τις ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων: Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Ήλιδα και Ναός Επικούριου Απόλλωνος. Αιτήσεις υποβάλλονται εντός του προσεχούς δεκαημέρου στη Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Αρχαία Ολυμπία, Τ.Κ. 27065. Πληροφορίες δίνονται απ’ τους Ιωάννα Σορβανή και Χρήστο Σπηλιόπουλο (τηλέφωνο: 26240 22529).

Στο Δήμο Δωδώνης Ιωαννίνων

16 θέσεις εργασίας Δήμος Δωδώνης Νομού Ιωαννίνων θα προσλάβει Οορισμένου προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρόνου συνολικού αριθμού 16 ατόμων και πιο συγκεκριμένα εργάτες, εργάτες καθαριότητας, ένα χειριστή μηχανημάτων έργων εκσκαφέα, οδηγούς φορτηγών και τεχνίτες υδραυλικούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Δωδώνης (διεύθυνση: Αγία Κυριακή, τηλ.: 26543 60140) και αρμόδια για την παραλαβή της αίτησης με τα συνημμένα δικαιολογητικά είναι η υπάλληλος Μαρία Μαζλουμίδου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011.


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

11

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, καινούργια, κοντά στην παλιά αστυνομία, με αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 28294, 6972-502363, 6937-248623. Ενοικιάζεται ισόγεια γκαρσονιέρα 35 τ.μ., ανακαινισμένη, κατάλληλη και για επαγγελματική χρήση, με κουζίνα και μπάνιο, στην Ικτίνου 2. Πληρ. τηλ. 6973023052. Ενοικιάζονται α) γκαρσονιέρα επιπλωμένη 35 τ.μ., κοντά στον ΟΤΕ, με A/C και πλυντήριο ρούχων, στον 1ο όροφο, και β) ευρύχωρο studio, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση και ιδιωτικό πάρκινγκ, κοντά στο Νοσοκομείο. Πληρ. τηλ. 6937382792-3, 22510 54097. Ενοικιάζεται προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα 1ου ορόφου, 90 τ.μ. (σε διπλοκατοικία), με θέα, στην Παναγιούδα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται νεόκτιστη, πέτρινη, διώροφη μονοκατοικία, 90 τ.μ., στα Πάμφιλα, πλησίον Αγίας Βαρβάρας. Ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, άνετο μπάνιο και αποθήκη. Αυτόνομη θέρμανση, πετρόχτιστο τζάκι και μεγάλη αυλή. Πληρ. τηλ. 6977854220, κ. Ειρήνη. Ενοικιάζεται διαμέρισμα πολυτελές, 36 τ.μ., σε διώροφη οικοδομή, 2ου ορόφου, στην Καλλιθέα. Αυτόνομη θέρμανση, διπλά τζάμια, boiler, βεράντα 40 τ.μ. και πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 6973-647763 και 6949935362.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία παλιό αρχοντικό, προσφάτως ανακαινισμένο, 180 τ.μ., με 4 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και αυλή. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www. aeolianestate.gr

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο 2ο όροφο, επιπλωμένη, δίχωρη, επί της Ηλία Βενέζη, στην Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 61408, 6945346984. Ενοικιάζεται διαμπερής ισόγεια οικία 93 τ.μ., με ανεξάρτητη είσοδο και αυλή, 2 Υ/Δ, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, τουαλέτα, αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, Ασκληπιού 31 (Χρυσομαλλούσα). Τιμή 480 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6974-104739 (ώρες επικοινωνίας: 9:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00). Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα σε όροφο στη Χρυσομαλλούσα με τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μονόχωρη γκαρσονιέρα στη Βαρειά. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται 3αρι διαμέρισμα στο κέντρο με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 380. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ο επάνω όροφος καινούριας διπλοκατοικίας πλησίον Λουτρών, εμβαδού 120 τ.μ., 3 Υ/Δ , μπάνιο και WC, πολύ μεγάλη αυλή. Τιμή 650 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μεγάλο αρίστης κατάστασης 2αρι στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο κέντρο, α´ ορόφου. Δεν έχει κοινόχρηστα. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται 4αρι διαμπερές διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα. Ανεξάρτητη μεγάλη κουζίνα, 3 υ/δ, αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 450. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 35 τ.μ., ολοκαίνουργια στο Γαϊδαρανήφορο, με απεριόριστη θέα, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, μεγάλη αυλή και πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6976-766200.

Ενοικιάζεται 4αρι διαμέρισμα στο Ακρωτήρι. Είναι σε 2 επίπεδα, διαθέτει δική του αυλή, μπάνιο και wc, αυτόνομη θέρμανση, πολλές ντουλάπες, 3 κλιματιστικά. Τιμή 500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριάρι σε διπλοκατοικία, με 2 Υ/Δ, ενιαίο χώρο κουζίνα - σαλόνι, 2 μπαλκόνια με θέα, στην περιοχή Βουναράκι. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και τζάκι. Τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6975-224604.

Ενοικιάζεται καινούρια μεζονέτα 2 υπνοδωματίων στον Αφάλωνα Λέσβου. Έχει θέα στη θάλασσα, τζάκι, μπάνιο και wc, μπόιλερ. Τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Μετακομίσεις - Μεταφορές Συσκευασία Αμπαλάζ Αντικειμένων ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

www.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Ενοικιάζεται ολοκαίνουρια μονοκατοικία 3 υπνοδωματίων στην περιοχή Σουράδας, με αυλή, κλειστό γκαράζ, μπάνιο και wc, αποθήκη. Τιμή 630. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται στην περιοχή του Νοσοκομείου γκαρσονιέρα, 35 τ.μ., καινούρια, με αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένη, με θέα και χωρίς κοινόχρηστα, τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα ισόγεια, 2 μεγάλων δωματίων, με μικρό χωλ, σε διώροφο κτήριο, τελείως ανεξάρτητη, έχει δική της είσοδο στον κεντρικό δρόμο επί της Οικονόμου Τάξη 1 (κάτω από το Γηροκομείο), δεν έχει υγρασία, με αυτόνομη κεντρική θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Έχει αυλή με δένδρα και άλλους βοηθητικούς, στεγασμένους χώρους. Επιπλωμένη ή χωρίς έπιπλα. Πληρ. τηλ. 22510 24121, 6934-623586.

Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, 30 τ.μ., δωρεάν νερό, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, aircondition, ψυγείο, κουζινάκι, τηλεόραση, με μπαλκόνι και μπροστινή πρόσοψη, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6942-084107, 6957088662. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχωρη, καινούργια, 34 τ.μ., 2ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, με αυτόνομη θέρμανση και μεγάλες βεράντες. Τιμή 300 ευρώ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6939-2315919, www.leonisrealestate.com Ενοικιάζεται ρετιρέ 3αρι στη Χρυσομαλλούσα. Αυτόνομη θέρμανση, θέα στη θάλασσα, τζάκι. Τιμή 420. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Βουναράκι, 24 τ.μ, επιπλωμένη, με θέα και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Χρυσομαλλούσα, 28 τ.μ., επιπλωμένη, με κήπο και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Ενοικιάζεται στο Χάλικα δυάρι, 40 τ.μ., καινούργιο, με αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένο, με θέα και ένα χώρο στάθμευσης, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr

Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρσονιέρα επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα γκαρσονιέρα επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, ρετιρέ. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr Ενοικιάζεται δυάρι 55 τ.μ., στο Βουναράκι, με αυτόνομη θέρμανση, σε 2 ορόφους, χωρίς κοινόχρηστα και βεράντα 35 τ.μ., τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, 24 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www. aeolianestate.gr Ενοικιάζεται τριάρι 72 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, Ολοκαυτώματος Διστόμου 4 (πίσω από σούπερ μάρκετ «Μυτιλήνη»), με κεντρική θέρμανση, στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, σε άριστη κατάσταση και οικονομικό. Πληρ. τηλ. 22510 23716 & 6974-317620. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα δυάρι, επιπλωμένο, στο ισόγειο, με αυτόνομη θέρμανση και ένα χώρο στάθμευσης, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr

Ενοικιάζεται δυάρι πλήρως επιπλωμένο & εξοπλισμένο, διαθέτει πάρκινγκ, στην Ε. Βοστάνη 50, έναντι Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ. 22510 94550, 6945-544386.

Ενοικιάζεται τριάρι 70 τ.μ., 1ου ορόφου, ολοκαίνουργιο, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, στο κέντρο της πόλης. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6976-503244.

Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ., επιπλωμένο, στη Σουράδα, με απεριόριστη θέα το λιμάνι της Μυτιλήνης, θέση πάρκινγκ. Τιμή 400 ευρώ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 112 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, στη Σουράδα. Πληρ. τηλ. 6973-698488 και 6936-332433.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα γκαρσονιέρα επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, ρετιρέ. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται τριάρι στο Ακρωτήρι, περιοχή Μουσείου Θεοφίλου. Αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, μεγάλες βεράντες, απεριόριστος χώρος στάθμευσης. Πληρ. τηλ. 6978-167425. Ενοικιάζεται τριάρι 75 τ.μ. στην Καλλιθέα, με 2 άνετα υπνοδωμάτια, ενιαία κουζίνα-καθιστικό, αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Τιμή 370 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Βουναράκι, 24 τ.μ., επιπλωμένη, με θέα, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr Ενοικιάζεται άνετο τριάρι 1ου ορόφου, πάνω από το γήπεδο (Μητροπολίτου Ιακώβου). Άνετο σαλόνι, καινούργια κουφώματα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται στην περιοχή του Νοσοκομείου γκαρσονιέρα 35 τ.μ., καινούργια, με αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένη, με θέα, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη μεζονέτα 3 υπνοδωματίων στην Κράτηγο, με έξτρα τέταρτο υπνοδωμάτιο και μπάνιο στο ισόγειο. Πανοραμική, απεριόριστη θέα, με γκαράζ και ηλιακό. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζονται α) γκαρσονιέρα 35 τ.μ. και β) δυάρι, ολοκαίνουργια, στο Γαϊδαρανήφορο, με απεριόριστη θέα, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, με μεγάλη αυλή και πάρκιγκ. Πληρ. τηλ. 6976-766200. Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα 55 τ.μ., επιπιλωμένο, με απεριόριστη θέα και ανεξάρτητο, στην περιοχή Ταξιάρχες στο Καγιάνι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο ή μη τριάρι, γωνιακό, διαμπερές οροφοδιαμέρισμα, με ωραία θέα και πολύ καλή δυνατότητα στάθμευσης, στην οδό Μαρκοπούλου 4 (Μαύρα Σίδερα Γήπεδο). Πληρ. τηλ. 22510 24690 και 6946-011338. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη, ανακαινισμένη γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, 50 μέτρα από τον Άγ. Θεράποντα (Ερμού). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 6972-990181.

Ενοικιάζεται άνετο τριάρι, ορόφου, στη Σουράδα, 90 τ.μ., σε διώροφη οικοδομή, με αυτόνομο καλοριφέρ και τζάκι. Θέση στάθμευσης σε πιλοτή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα στον Άγιο Θεράποντα (πλησίον Ερμού) 2ου ορόφου, σε χαμηλή τιμή (230 ευρώ). Χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζονται 2 μονόχωρες γκαρσονιέρες στην Ολυμπίου Γυμνασιάρχου (200 μ. από την Καβέτσου), σε αρίστη κατάσταση, πλήρως εξοπλισμένες, στο ισόγειο ιδιόκτητης οικοδομής, χωρίς κοινόχρηστα, σε πολύ καλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται αρχοντικό 150 τ.μ., στο Κιόσκι, έναντι υπουργείου Αιγαίου και στο Δικαστήριο. Ενδείκνυται για γραφεία. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781. Ενοικιάζεται επιπλωμένη, νεόκτιστη γκαρσονιέρα στο Βουναράκι (πάνω από την πλατεία Αλυσίδας), με αυτονομία, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται στο Ν. Όμιλο μεγάλο τριάρι, 95 τ.μ., διαμπερές, με πολύ άνετους χώρους, σε χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 6972-990181. Ενοικιάζεται στη Θερμή ανεξάρτητο τριάρι στον πάνω όροφο διπλοκατοικίας, σε μεγάλο παραθαλάσσιο οικόπεδο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ., ημιωρόφου, με αυτόνομη θέρμανση, κατασκευή 2000, περιοχή Χρυσομαλλούσας. Τιμή 370 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται ανεξάρτητο δυομισάρι στην Ολυμπίου Γυμνασιάρχου (200 μ. από την Καβέτσου), στον πάνω όροφο διπλοκατοικίας. Είναι μερικώς ανακαινισμένο, διαθέτει air-condition. Χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.


12 Eνοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα σε διπλοκατοικία, 68 τ.μ., με καθιστικό, Υ/Δ, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο, WC, αποθήκη αυλή-κήπο. Διαθέτει ψυγείο, τραπέζι με 4 καρέκλες, κρεβάτι, ντιβάνι και τραπεζάκι τηλεόρασης. Με αυτόνομη θέρμανση με δικό του λέβητα, όχι κοινόχρηστα. Τιμή προσιτή, κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται ισόγειο 3άρι διπλοκατοικίας στη Χρυσομαλλούσα, ανεξάρτητο καυστήρα καλοριφέρ, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πύργοι Θερμής. Οι καλύτερες νεόκτιστες, ανεξάρτητες, επιπλωμένες μονοκατοικίες. Μισθώνονται με την ημέρα ή και κατ’ έτος. Πληρ. τηλ. 6937-052647. Ενοικιάζεται μεγάλη, δίχωρη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα 40 τ.μ., στον Παιδικό Σταθμό (50 μ. από καφενείο Κουτσομύτη), χωρίς κοινόχρηστα και σε πολύ χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται άνετο δυάρι (55 τ.μ.), 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα, σε αρίστη κατάσταση και με αυτόνομο καλοριφέρ. Ενιαίος χώρος κουζίνα - καθιστικό. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα, με μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, 2 Υ/Δ, αποθήκη, κουζίνα, τουαλέτα, μπαλκόνι και βεράντα, αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό θερμοσίφωνα. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται επιπλωμένη ανεξάρτητη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου, διώροφης οικοδομής, με αυτόνομο καλοριφέρ και θέα στο λιμάνι, 150μ. από παλιά Αστυνομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη, καινούργια γκαρσονιέρα, με υπέροχη θέα, πάρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα και με αυτόνομη θέρμανση, στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 6946-334198. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 32 τ.μ. (κοντά στην παλιά αστυνομία) δίχωρη, πλήρως επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση. Γύρω-γύρω μπαλκόνια με θέα την πόλη της Μυτιλήνης και το λιμάνι. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα (χωλ, κουζίνα, καθιστικό, Υ/Δ, τουαλέτα) κοντά στο 7ο Σχολείο. Πολύ μεγάλες βεράντες και μπαλκόνια, με προνομιακή θέα. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775.

Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφο κτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Ο κάθε όροφος είναι 400τ.μ. και μισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ. περίπου, 2ου ορόφου, στην Οικ. Τάξη, σε καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται στου Ζωγράφου, οδός Πολυφήμου, κάθετος Λ. Παπάγου, 3η στάση, τριάρι, 70τ.μ., γωνιακό, με θέα το Λυκαβηττό. Ιδανικό για 2 φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6934-145890 και 6936-694299.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Πωλείται διαμέρισμα 3ου ορόφου 110 τ.μ., με θέα, σε καλή κατάσταση, πλησίον Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, σε άριστη κατάσταση, 90 τ.μ., στη

Χρυσομαλλούσα (μαζί με τα έπιπλα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο, πολυτελές, προνομιούχο διαμέρισμα, 80 τ.μ., στο Ακρωτήρι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 50 τ.μ., στο Ακρωτήρι. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ισόγεια οικία σε τριπλοκατοικία, 72 τ.μ., με αυλή, στην Καβέτσου (όπισθεν παλιών γραφείων «Ολυμπιακής»). Πληρ. τηλ. 6979-336114. Πωλείται στην περιοχή του Πλατάνου (300 μ. από τον Άγ. Θεράποντα) πλήρως ανακαινισμένη διώροφη μονοκατοικία 70 τ.μ. περίπου, με ένα υπνοδωμάτιο. Ιδανικό για εκμετάλλευση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971990181. Πωλείται ανεξάρτητη μεζονέτα 2 υπνοδωματίων (με έξτρα 3ο υπνοδωμάτιο ή γραφείο), στη Βαρειά Μυτιλήνης, ενός επιπέδου, με τζάκι, αυλή και ηλιακό. Διαθέτει 2 επιπλέον ισόγεια διαμερίσματα-γκαρσονιέρες, ιδανικά για εκμετάλλευση (εκμίσθωση). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971-990181.

Πωλείται ανεξάρτητη ολοκαίνουργια μεζονέτα 120 τ.μ., στην Αγία Μαρίνα. Διαθέτει επιπλέον αποθήκεςγκαράζ 120 τ.μ., μεγάλες βεράντες και αυλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971-990181. Πωλείται ανεξάρτητη ολοκαίνουργια μεζονέτα 105 τ.μ., στην Κράτηγο, με 3 υπνοδωμάτια και 60 τ.μ. γκαράζ-αποθήκες. Τιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971-990181. Πωλείται μεζονέτα στη Σουράδα 127 τ.μ., με δικό της λέβητα, νεόδμητη, με 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια, τζάκι και 2 γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr

τηλ. 6947-949150, www. aeolianestate.gr Πωλείται στον Παιδικό Σταθμό μια γκαρσονιέρα 24 τ.μ., νεόδμητη, με αυτόνομη θέρμανση και επιπλωμένη. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοικισμό, νεόδμητη, 105 τ.μ. και υπόγειο 55τ.μ., με αυτόνομη και ανεξάρτητη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, 1ου ορόφου, 117 τ.μ., με 2 WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 32 ετών. Τιμή 155.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία, 120 τ.μ., στην περιοχή της Αστυνομίας. Πληρ. τηλ. 6977-018289 και 22510 46141.

Πωλείται στα Βατερά μεζονέτα επάνω στη θάλασσα, 100 τ.μ., σε οικόπεδο 150 τ.μ., τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www. aeolianestate.gr

Πωλείται παλιό γωνιακό σπιτάκι πάνω από τον Πλάτανο. Δυνατότητα επισκευής ή και κατεδάφισης για εκμετάλλευση. Τιμή ευκαιρίας. 40.000,00 ευρώ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971-990181.

Πωλούνται στο Ακρωτήρι μεζονέτα 138 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, μεγάλο καθιστικό, μεγάλη κουζίνα και τζάκι και 35 τ.μ. γκαρσονιέρα + 22 τ.μ. γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 3ου ορόφου, 72 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και μεγάλο μπαλκόνι. Πληρ.

Πωλείται οικία στο κέντρο του Παλαιοχωρίου με ισόγειο μαγαζί. Πληρ. τηλ. 6978-918141, 6972566180.


13

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Πωλείται γκαρσονιέρα 25 τ.μ., στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένη και μισθωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr Πωλείται διαμέρισμα στο Χάλικα, 68 τ.μ., 1 του ορόφου + 10 τ.μ. αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα 75 τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια και αποθήκη 40 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr Πωλείται στους Λάμπου Μύλους μονοκατοικία 190 τ.μ. και 22 τ.μ. σοφίτα, σε οικόπεδο 2 στρεμ., νεόχτιστη, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www. aeolianestate.gr

Πωλείται μονοκατοικία 2 Υ/Δ, με αυλή, στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται στην Αθήνα (Ζωγράφου) διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση, αποθήκη, θερμοσίφωνα, θέα στο Λυκαβηττό. Υπάρχει και ένας χορός πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr

Πωλείται καινούργιο διαμέρισμα 92 τ.μ., 1ου ορόφου, με τζάκι, στο Βουναράκι. Σαλόνι, κουζίνα, WC, μπάνιο, 2 υπνοδωμάτια. Σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com

Πωλείται στον Άνω Χάλικα ημιυπόγειο 46 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 52.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα, ακατοίκητο, σε άριστη κατάσταση, 7ετίας, 130 τ.μ., με μεγάλα μπαλκόνια, 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι-κουζίνα ενιαίο χώρο, έξτρα αποθήκηγκαράζ 64 τ.μ., στην Καλλιθέα. Τιμή ευκαιρίας. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-real estate.gr Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Διαθέτει αυλή, πάρκινγκ, αποθηκευτικούς χώρους και θέα προς τη θάλασσα και την πόλη. Τιμή 270.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται στη Νεάπολη διαμέρισμα 110 τ.μ., ημιτελές, με 1 WC, 1 μπάνιο, 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και 150 τ.μ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ 6947-949150. Πωλούνται διαμερίσματα στην Αθήνα σε περιοχές Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Φάληρο, Γαλάτσι. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr

Πωλείται καινούργιο μεγάλο δυάρι στην περιοχή Ακρωτηρίου Μυτιλήνης. Τιμή 115.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται κατοικήσιμη μονοκατοικία 134τ.μ. (ΔΕΗ - ΟΤΕ - νερό), με αυλή, εντός σχεδίου, στη Βρίσα Λέσβου. Υπάρχει και τοπογραφικό, τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 210 6742374 (10:0014:00) και 210 9016042.

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη, νότια προάστια. Πωλείται διαμέρισμα 78 τ.μ., κατασκευής 2004, διαμπερές, με μοναδική θέα, ενιαίο χώρο σαλόνικουζίνα, 2 άνετα Υ/Δ, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, μεγάλες βεράντες, 142.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-real estate.gr (κωδικός: LE200893).

Πωλείται μονοκατοικία υπό κατασκευή, με άριστα υλικά, με 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, 2 WC, σε ένα επίπεδο και 48 τ.μ. βοηθητικοί χώροι με αυλή και καταπληκτική θέα, στο Πυργί. Τιμή 190.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 2510 46450, 6932622045, www.lesvos-real estate.gr Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ. 134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνο), αυλή με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση. άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 240.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvos-real estate.gr Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 77 τ.μ., 2 επιπέδων, πολύ καλής κατασκευής (ιδιώτης), πάνω από την κεντρική αγορά της Μυτιλήνης. Διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, τζάκι, αυλή και μία θέση parking. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investinlesvos. com Πωλείται μεγάλο δυάρι, αρίστης κατάστασης, στη Χρυσομαλλούσα, 90.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αποθήκες νεόδμητα ή παλαιά, σε λογικές τιμές, στη Μυτιλήνη και στα περίχωρά της. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

βεράντες, 110.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-180566).

Μυτιλήνη, Ακρωτήρι. Πωλείται μεζονέτα 130 τ.μ., νεόδμητη, με απεριόριστη θέα, 5 Υ/Δ, μπάνιο, WC, ενεργειακό τζάκι, μπόιλερ, αυτόνομη θέρμανση, γρανίτες, κήπο, γκαράζ, άριστη κατασκευή, 430.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-196676).

Μυτιλήνη, Ταξιάρχες. Πωλείται μονοκατοικία 78 τ.μ., με 2 Υ/Δ, απεριόριστη θέα, θέλει επισκευές, 52.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-180580).

Μυτιλήνη, Μ. Σίδερα. Πωλείται δίχωρη γκαρσονιέρα 26 τ.μ., ισογείου, σε καλή κατάσταση, 40.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-198159).

Μυτιλήνη, Βουναράκι. Πωλείται διαμέρισμα 90 τ.μ., νεόδμητο, με μεγάλη σαλονοκουζίνα, 2 μεγάλα Υ/Δ, μπάνιο, μπαλκόνια, απεριόριστη θέα, 160.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-196254).

Μυτιλήνη. Πωλείται διαμέρισμα 4ου ορόφου, λουξ ανακαίνιση, 94 τ.μ., 2 Υ/Δ, κουζίνα με πάσο, A/C, βεράντες, αποθήκη, τέντες, θέα, 195.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE188198).

Μυτιλήνη, Κράτηγος. Πωλείται μεζονέτα 108 τ.μ., νεόδμητη, με απεριόριστη θέα, 3 Υ/Δ, μπάνιο, WC, απεριόριστη θέα, χώρο

Μυτιλήνη, Καλλιθέα. Πωλείται μονοκατοικία, 80 τ.μ., με 2 Υ/Δ, ανακαινισμένη κουζίνα, αυλή, ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη, θέα,

Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα 111 τ.μ., πολύ καλής κατασκευής (ιδιώτης), πάνω από την κεντρική αγορά της Μυτιλήνης. Διαθέτει 3 υπνοδωμάτια (το ένα διαθέτει και ξεχωριστό δικό του λουτρό), αυλή και στεγασμένη θέση parking/αποθήκη 15 τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investinlesvos. com Πωλείται γκαρσονιέρα 30 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δάφνης (Αθήνα), 2ου ορόφου. Απέχει 150 μ. από το μετρό. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται 3 καινούργια οροφοδιαμερίσματα κατασκευής 2008, από 60 τ.μ. το καθένα (δυάρια), με αυτόνομη θέρμανση, μισθωμένα, στο κέντρο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται (τιμή διαπραγματεύσιμη) αυτοτελές, ημιτελές διώροφο κτίσμα 340 τ.μ. (170 τ.μ. πάνω όροφος με 170 τ.μ. ημι-ισόγειο/βοηθητικό χώρο), με απεριόριστη θέα και αυλή, στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια μεζονέτα 4 Υ/Δ, στη Νεάπολη. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται υπό κατασκευή τριάρι 85 τ.μ., με απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο, πολυτελές διαμέρισμα, 1ου ορόφου, 115 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, μεγάλη βεράντα, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον εκκλησίας). Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια μεζονέτα, στην περιοχή της Ακαδημίας, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, γκαράζ. Τιμή 290.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται α) στους Πύργους Θερμής νεόκτιστη μεζονέτα, 3 επιπέδων, 3 υπνοδωματίων, με τζάκι και αύλειο χώρο, περίπου 400 τ.μ. και β) στα Πάμφιλα, νεόκτιστη μεζονέτα 97 τ.μ., με αυλή και 2 υπνοδωμάτια. ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Κατασκευή - Πωλήσεις - Αντιπαροχές (Ικτίνου 2). Πληρ. τηλ. 22510 41244, 6948-172730. Πωλείται διαμπερές τεσσάρι διαμέρισμα, 1ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο, με 3 Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου 32. Πληρ. τηλ. 22510 24690, 6946011338. Πωλείται διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων, στην περιοχή του Υφαντήριου, πλησίον Λυκείων. Αυτόνομη θέρμανση. Αρίστη κατάσταση. Τιμή 220.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται υπό κατασκευή δυάρι 50 τ.μ., στην περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, χωρίς αυλή, πλησίον περιοχής «Πλάτανος». Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 υπνοδωματίων, με δική του αυλή, στην Επάνω Σκάλα. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται επενδυτικό ακίνητο που αποτελείται από 3 δυάρια και 4 γκαρσονιέρες, στην περιοχή Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investin lesvos.com Πωλείται μεζονέτα 3 Υ/Δ στην περιοχή των Πύργων Θερμής. Διαθέτει υπόγειο γκαράζ. Τιμή 220.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται προνομιούχα, ανακαινισμένη μονοκατοικία 150 τ.μ., σε 1.000 τ.μ. οικόπεδο, εντός οικισμού και με απεριόριστη θέα (υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 250 τ.μ.), περιοχή Μόριας. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μονοκατοικία 160 τ.μ., στο κέντρο της Μυτιλήνης (αγορά). Σε τιμή ευκαιρίας. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonis realestate.com Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 255 τ.μ., πλησίον Λουτρών, ευρισκόμενη σε οικόπεδο εμβαδού 8 στρεμ.. Έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για να κτιστεί και άλλο ένα μεγάλο σπίτι. Τιμή 450.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 - Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560

στάθμευσης, 280.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-196246).

Μυτιλήνη, Ακρωτήρι. Πωλείται διαμέρισμα 77 τ.μ., κατασκευής 2009, διαμπερές, με ενιαίο χώρο σαλόνικουζίνα, 2 άνετα Υ/Δ, μεγάλο μπάνιο, μπόιλερ, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, 2 βεράντες, άριστη θέα, 155.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE98044).

Πωλείται μονοκατοικία στην περιοχή Νιο Χωριό - Καμάρες, στην πόλη της Μυτιλήνης, 44 τ.μ.. Τιμή πώλησης: 58.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 210 2752886, 6972806975 (κ. Δημήτρης).

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται διαμέρισμα 60 τ.μ., κατασκευής 2009, με 1 Υ/Δ, 115.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE173969). Μυτιλήνη, Παναγιούδα. Πωλείται μεζονέτα 165 τ.μ., κατασκευής 2010, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, τζάκι, 260.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE170133). Μυτιλήνη. Πωλείται μονοκατοικία στα Πυργέλια, 90 τ.μ., με 2 Υ/Δ, κουφώματα από ξύλο καστανιάς, αυλή, 140.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE179879).

Μυτιλήνη, περιοχή Πλατάνου. Πωλείται μονοκατοικία 188 τ.μ., με 5 Υ/Δ, αυλή 75 τ.μ., χρειάζεται ανακαίνιση. 120.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE200138). Μυτιλήνη, Ερμού. Πωλείται επαγγελματική στέγη 65 τ.μ., σε κεντρικότατο σημείο, 165.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-191004). Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται γραφείο 101 τ.μ., 170.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE173246). Μυτιλήνη, Καλλιθέα. Πωλείται γκαράζ 42 τ.μ., 25.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-200507).

Πωλείται οικόπεδο 2.300 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με θέα 110.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-181519). Μυτιλήνη, περιοχή Αγίου Ερμογένη. Πωλείται οικόπεδο 4.200 τ.μ., με θέα, 70.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE201835). Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ., με απεριόριστη θέα, 130.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-189541). Καλλονή. Πωλείται οικόπεδο 4.900 τ.μ., με ηλεκτρικό, νερό, 250.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-173659).

Μυτιλήνη, Μόρια. Πωλείται οικόπεδο 868 τ.μ., χτίζει 113 τ.μ., σε κεντρικό δρόμο. 72.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspisrealestate.gr (κωδικός: LE200821).

Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πωλείται οικόπεδο 275 τ.μ., 80 μ. από τη θάλασσα, χτίζει 100 τ.μ., 40.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE175284).

Γέρα, Πύργοι Περάματος.

Μυτιλήνη, Λάρσος. Πωλεί-

ται οικόπεδο 2.792 τ.μ., 135.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE174389). Μυτιλήνη, Λουτρά. Πωλείται οικόπεδο 422 τ.μ., 60.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE178144). Μυτιλήνη, Πληγώνι. Πωλείται οικόπεδο, με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, 623 τ.μ., χτίζει 498 τ.μ.. 180.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE176040). Μυτιλήνη, Ταξιάρχης-Καγιάνι. Πωλείται οικόπεδο 2.350 τ.μ., χτίζει 160 τ.μ., 250.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-real estate.gr (κωδικός: LE199879). Μυτιλήνη, Αγ. Μαρίνα. Πωλείται οικόπεδο 2,5 στρεμ., χτίζει 110 τ.μ., με άδειες οικοδομής. 150.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-200228


14 Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 140τ.μ., στην Καλλιθέα, με θέα. Σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 υπνοδωμάτια με δρύινα πατώματα, μπάνιο, WC, θέρμανση: καλοριφέρ, air-conditioner, ηλιακός. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 120 τ.μ., 3ου ορόφου, με θέα, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον Νοσοκομείου). Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα, 170 τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200 τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 360 τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Μεγάλη αυλή. Αποτελείται από 12 κύρια δωμάτια και 4 μπάνια. Διαθέτει 2 τζάκια. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων, στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται εξαιρετική, ανεξάρτητη μονοκατοικία 115 τ.μ., πενταετίας, στα Πάμφιλα. Διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, μεγάλη βεράντα 80 τ.μ. και υπόλοιπο συντελεστή δόμησης (30 τ.μ.) για προέκταση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται καινούργιο τριάρι στ’ Ακλειδιού, με θέα στη θάλασσα, διαθέτει ανεξάρτητη αποθήκη, θέση στάθμευσης. Τιμή 180.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, με αυλή, στον Αφάλωνα Μυτιλήνης. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται τριώροφο κτήριο στο Καγιάνι. Αποτελείται από υπόγειο 107 τ.μ., ισόγειο 107 τ.μ. (δυάρι και ένα γκαράζ), όροφο 107 τ.μ., (τριάρι οροφοδιαμέρισμα). Τιμή 300.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία, διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητες γκαρσονιέρες, με δυνατότητα επέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται μεγάλο τεσσάρι διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με 2 μπάνια, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων στις Καμάρες Μυτιλήνης. Πανοραμική θέα της πόλης. Μικρή αυλή. Τιμή 65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 145 τ.μ., με επιπλέον βοηθητικούς χώρους 80 τ.μ., στην Αγία Μαρίνα, με καταπληκτική θέα. Τιμή 350.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάρι στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε τριώροφη οικοδομή. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται στους Πύργους Θερμής νεόκτιστη μεζονέτα, 3 επιπέδων, 3 υπνοδωματίων, με τζάκι, καθώς και αύλειο χώρο, περίπου 400 τ.μ.. Επίσης πωλείται στα Πάμφιλα, νεόκτιστη μεζονέτα, 97 τ.μ., με αυλή και 2 υπνοδωμάτια. ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Κατασκευή - Πωλήσεις - Aντιπαροχές (Ικτίνου, 2). Πληρ. τηλ. 22510 41244, 6948172730. Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ανακαινισμένο πολυτελές διαμέρισμα, 95 τ.μ., 4ου ορόφου, με μεγάλες βεράντες, στην περιοχή του γηπέδου (Καλλιθέα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528.

Πωλείται διαμέρισμα 63 τ.μ., 3ου ορόφου, σε καλή κατάσταση, στην τιμή των 86.000 ευρώ, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, πλησίον «Γαρδένιας». Πληρ. τηλ. 22510 44245. Πωλείται ολοκαίνουργιο άνετο 4άρι με 3 υπνοδωμάτια, 120 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, 3ου ορόφου, με τζάκι, δρύινα πατώματα, βοηθητικό W.C., αποθήκη, αυτονομία και μεγάλη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχα παραδοσιακή κατοικία, 650τ.μ., με βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 70τ.μ. το καθένα, σε διπλοκατοικία, με δυνατότητα εσωτερικής επικοινωνίας. 4 Υ/Δ, 2 κουζίνες, 2 σαλόνια, 2 μπάνια, μεγάλος χώρος αυλής - κήπου, στο Μεσαίο Χάλικα, τιμή 245.000. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται εξαιρετική ιδιόκτητη μεζονέτα 150τ.μ. στο Ακρωτήρι, με σχεδόν 1στρέμ. αυλή (μπρος - πίσω), με extra υπόγειο 80τ.μ. και 130τ.μ. περίπου βεράντες. 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται συγκρότημα 11 δωματίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικόπεδο 500τ.μ., πέτρινης κατασκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται κατοικία 55τ.μ., με 50τ.μ. υπόγειο, σε προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., με απεριόριστη θέα, στις Νέες Κυδωνιές. Δυνατότητα επιπλέον δόμησης 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6974-778561. Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται προνομιούχο νεόδμητο, ισόγειο, ημιτελές οροφοδιαμέρισμα, 115τ.μ., με αυλή, στη Νέαπολη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται πλησίον Γηπέδου οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ´ ορόφου, με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια πολυτελής, προνομιούχα και αυτοτελής μονοκατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφίτα, με τζάκι και ηλιακό, στο κέντρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οροφοδιαμέρισμα νεόδμητο, 105τ.μ., με 3 μεγάλα Υ/Δ, WC, μπάνιο, μεγάλο σαλόνι με τζάκι, κουζίνα με πάσο, με 30τ.μ. μπαλκόνια, 25τ.μ. γκαράζ και πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ - τηλ. 22510 47456, Πωλείται στα Μιστεγνά διώροφη κατοικία με θέα και με ανεξάρτητο ισόγειο δυάρι, συνολικής επιφάνειας 185 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, στα Μαύρα Σίδερα, γωνιακό, σε άριστη κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες 4 ετών, σε διώροφη οικοδομή, πλησίον της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται μονοκατοικία 140 τ.μ., στο 12ο χλμ. εθνικής οδού Μυτιλήνης Καλλονής, με 80 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, γκαράζ, καλοριφέρ με γερμανικό λέβητα, air-condition, ηλιακό, μεγάλο πατάρι, 3 Υ/Δ και γεώτρηση, σε οικόπεδο (κήπο) 1.150 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται τριάρι διαμέρισμα στη Μυρογιάννη - Μακρύς Γιαλός, γωνιακό, 2ου ορόφου, 103 τ.μ., με μπαλκόνια και σε πολύ καλή κατάσταση. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-

359251. Ενοικιάζεται στην Αερ. Γιανναρέλλη κατάστημα 120 τ.μ., με πατάρι 40 τ.μ. και 55 τ.μ. βοηθητικούς χώρους. Υπάρχει δυνατότητα αύξησης των 120 τ.μ. κατά 80 τ.μ. (σύνολο 200τ.μ.). ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται διαμέρισμα 35 τ.μ. στο «Π», οδός Αγ. Ειρήνης - Μυτιλήνη, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης Μυτιλήνης,

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ AEOLIAN ESTATE Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6947-949150 ASPIS REAL ESTATE ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181 ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251 BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045 KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣ EPMOY 278 Τηλ. 22513 00984, κιν 6943-472073 mkounellis@hotmail.com ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας

(Λαδάδικα) Τηλ. 22510 23781, 6932-315919 www.leonisrealestate.com e-mail: info@leonisrealestate.com REALHOUSES Περγαμηνού Μαρίνα Ερμού 254 Τηλ. 22510 41196, κιν.6974-472262 www.realhouses.gr REALPRO Μποσταντά Άντζελα Hλία Bενέζη 2 Tηλ. 22510 40074, κιν. 6938477850 www.realpro.gr ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑ Καβέτσου 17 Τηλ. 22510 44243, κιν. 6936-626775 paraschi_k@yahoo.gr ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr ΠΛΩMAPI ΚΑΛΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ Τηλ. 22520 31711, κιν 6974-142661 www.lesvos-realestate.com e-mail: m-estate@otenet.gr ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335, κιν. 6973-887531 www.mamakos.net info@plomari-houses.com ΠΟΛIΧΝΙΤΟΣ HIBISCUS REAL ESTATE SERVICES ΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Κ. Δεληγιάννη 6, Ψαράδικα Πολιχνίτος Τηλ. 22520 41885 Κιν. 6945-479497 www.buy-greekproperty.co.uk info@buy-greekproperty.co.uk

κιν. 6977-359251

800 τ.μ., με δυνατότητα δόμησης 1.120 τ.μ.. Δεκτές σοβαρές προτάσεις. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλούνται στη Σκάλα Μιστεγνών 2 οικόπεδα, εντός οικισμού. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλούνται στο Κομκό 2 οικόπεδα των 360 τ.μ. και 1.070 τ.μ. αντίστοιχα, εντός οικισμού, με θέα. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται πριν την Αρίσβη

και πάνω στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής οικόπεδο 4 στρεμμάτων, 130.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στη Λακέρδα, 70 μ. από κεντρικό δρόμο, οικόπεδο 10 στρεμ., με δυνατότητα δόμησης 185 τ.μ. και με θέα τον κόλπο της Γέρας. Τιμή 110.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251. Πωλείται οικόπεδο στον κεντρικό δρόμο της Αρίσβης, 160 τ.μ., με δυνατότητα δόμησης 230 τ.μ.. Τιμή 120.000 €. ΚΤΗΜΑ-

ΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Πωλείται στο Πυργί μετά την Coca-Cola και πάνω στο δρόμο οικόπεδο 4 στρεμ., με θέα τον κόλπο της Γέρας και με οικοδομική άδεια για ανέγερση 200 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977359251. Στο Κιόσκι πωλείται οικόπεδο 340 τ.μ. με δυνατότητα δόμησης 340 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.


15

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Πωλείται εξαιρετική παραθαλάσσια μεζονέτα στη Νεάπολη (επί της Κεντρικής Οδού). Με 3 Υ/Δ, extra βοηθητικό WC, τζάκι, διαμορφωμένους όλους τους βοηθητικούς χώρους στο ημιισόγειο με μάρμαρα, εγκαταστάσεις κ.τ.λ.. Μεγάλες άνετες βεράντες και απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στο Κιόσκι, μεγάλη ανεξάρτητη μονοκατοικία αποτελούμενη από ισόγειο υπερυψωμένο όροφο 125 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια και δύο μισθωμένα άνετα δυάρια στον πάνω όροφο, 62 τ.μ. και 59 τ.μ. αντίστοιχα. Βρίσκεται σε 290 τ.μ. οικόπεδο και υπάρχει υπόλοιπο Συντελεστή Δόμησης 39 τ.μ., για ανέγερση προσθήκης ή μιας ανεξάρτητης γκαρσονιέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ. ημιισόγειο και 400 τ.μ. αυλή, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται μονοκατοικία στην Kυπαρισσίων, μερικώς ανακαινισμένη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυλή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσσια μεζονέτα 125τ.μ., στην Παναγιούδα, με διαμορφωμένο υπόγειο 70τ.μ. και οικόπεδο 300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisreal estate.com

Πωλείται μεζονέτα 100τ.μ., νεόδμητη, σε οικόπεδο 280τ.μ., με 3 Υ/Δ πανοραμική θέα, κήπος, 200μ. από τη θάλασσα. Επιπλέον 50τ.μ. βοηθητικός χώρος στο ισόγειο, τιμή προσιτή, στο Δ. Λουτροπολέως Θερμής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, εμβαδού 29τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας 40.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-real estate.gr Πωλείται διώροφο σπίτι στα Βατερά, 300μ. από τη θάλασσα, με θέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ.. 130τ.μ. ο όροφος (ισόγειο: δυάρι και τριάρι και 1ος όροφος: μεγάλο τεσσάρι με τζάκι), σε οικόπεδο 900τ.μ., οικοδομήσιμο άλλα 250τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22520 61193, 6974949625. Πωλείται ημιισόγειο πολυτελές διαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, στο κέντρο της Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πολυτελέστατη βίλα 180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικές αποθήκες και γκαράζ, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καταπληκτική απεριόριστη θέα, σε 6 στρεμ. οικόπεδο. Μάστερρουμ με ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μασίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στη Σουράδα διαμέρισμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. αποθήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερική σκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωματίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτητες γκαρσονιέρες/ δυάρια/ τριάρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτικό οικόπεδο, με πανοραμική θέα, 6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπερείς, άνετες οικίες, με ξεχωριστές εισόδους και τζάκι, από 36 έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα 2ου ορόφου, 85τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδοτες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, 30, 50, 70, 80 και 100τ.μ., σε διαμερίσματα & μεζονέτες από 2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-807567 & 210 6395044, 22510 31747.

Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέτες στην Παναγιούδα, από 108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή. Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετικές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ´ όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμπερές, με θέα, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και αυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται στη Βερναρδάκη διατηρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στο σύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2 εισόδων, ιδανική για μετατροπή σε επαγγελματικές στέγες, γραφεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται προνομιούχα μονοκατοικία 95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2 στρέμ. οικόπεδο και πανοραμική θεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινισμένη, με απεριόριστη θέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται προνομιούχο πολυτελές, καινούργιο οροφοδιαμέρισμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία, με απεριόριστη θέα και αυλή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονος στο Βουναράκι (διπλοκατοικία υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ. στο Βουναράκι, σε άριστη κατάσταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο 240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120 τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com

Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται αποθήκη στην Παγανή, 200 τ.μ., με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος ή βιομηχανικού, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr Πωλείται αποθήκη στη Χρυσομαλλούσα, ισογείου, 150 τ.μ., σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ 6947-949150.

Πωλείται κατάστημα 40 τ.μ., στο κέντρο της αγοράς, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com Πωλείται κατάστημα 100 τ.μ. (50 τ.μ. ισόγειο και 50 τ.μ. όροφος) στην περιοχή Αγορά - Λαδάδικα, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται κατάστημα στη περιοχή «Ποταμός» Λαγκάδας Μυτιλήνης, κατάλληλο για συνεργείο και άλλες παρεμφερείς χρήσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται πολύ μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται ισόγεια αποθήκη 56 τ.μ., με πρόσβαση αυτοκινήτου, στην Καλλιθέα. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚINΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται παραθαλάσσιο κατάστημα στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Διαθέτει μεγάλο αύλειο χώρο. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται αποθήκη υπόγεια στα Πυργέλλια. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύνολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται ακίνητο 400 τ.μ. στο κέντρο της Μυτιλήνης. Στεγάζει επικερδή επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος. Εξαιρετική ευκαιρία επένδυσης, με εξασφαλισμένα καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ ετησίως. Πληροφορίες από το γραφείο, μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται επαγγελματικός χώρος 900 τ.μ. επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Καλλονής, πλησίον ξενοδοχείου «Μυτιλάνα». Έκταση οικοπέδου 8 στρέμ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται κεντρικό κατάστημα 100τ.μ., με 60τ.μ. αποθήκη, σε εμπορικό σημείο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται γκαράζ 23τ.μ., στην περιοχή της Καλλιθέας, 22.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., με μεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσομαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην περιοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περιλαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πατάρι και α´ όροφο. Συνολικά 169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 20625.

KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣ MEΣITIKO ΓPAΦEIO EPMOY 278 - τηλ. 22513 00984, κιν. 6943-472073 - mkounellis@hotmail.com Ενοικιάζεται δυάρι 55 τ.μ., 3ου ορόφου, στην περιοχή του γηπέδου. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, καινούργια και επιπλωμένη, στο Βουναράκι. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται μονοκατοικία 86 τ.μ., 2 Υ/Δ, σε 2 επίπεδα, με αυλή και θέα, στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www.kounellisestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 192 τ.μ. και 60 τ.μ. γκαράζ, με 3 Υ/Δ, κουζίνα, καθιστικό, απεριόριστη θέα, πενταετίας, σε εξαιρετική κατάσταση, Συνοικισμός Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 -

472073, estate.gr

www.kounellis

Πωλείται μεζονέτα 142 τ.μ., καινούργια, με 3 υπνοδωμάτια και θέα, στην Παναγιούδα. Τιμή Λογική. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται μεζονέτα υπό κατασκευή, 125 τ.μ. + 65 τ.μ., υπόγειο, με 3 Υ/Δ και 180 τ.μ. αυλή, στα Αλυφαντά. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται 60 τ.μ., μονοκατοικία, με 1 Υ/Δ και Σ.Δ. 20 τ.μ., στο Κιόσκι. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται παλιά οικία 55 τ.μ. + 55 τ.μ. υπόγειο, με αυλή και θέα το κάστρο, στο Συνοικισμό. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛ-

ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www.kounellisestate.gr Πωλείται διαμέρισμα 105 τ.μ., με 3 Υ/Δ και αυλή, σε διπλοκατοικία, με υπόλοιπο Σ.Δ. 150 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www.kounellisestate.gr Πωλείται δυάρι 72 τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www. kounellisestate.gr Πωλείται μονοκατοικία 75 τ.μ., με 2 Υ/Δ, ισόγεια, σε οικόπεδο 136 τ.μ. και χτίζει επιπλέον 75 τ.μ., στο Συνοικισμό Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται διαμέρισμα 54 τ.μ., ισόγειο, με 1 Υ/Δ, στο κέντρο της Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙ-

ΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ., με 2 Υ/Δ, με υπόλοιπο Σ.Δ. 85 τ.μ. και αυλή, σε πολύ καλή κατάσταση, στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www.kounellisestate.gr Ενοικιάζονται καινούργια γραφεία 30 τ.μ., επί της Ερμού. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www. kounellisestate.gr Πωλείται κατάστημα 41 τ.μ. επί της Ερμού, στο ύψος της Επάνω Σκάλας. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται οικόπεδο 4.000 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη Νεάπολη Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ.

τηλ. 22513 00984, 6943 472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται οικόπεδο 2 στρεμ., στους Πύργους Θερμής, άρτιο, χτίζει 200 τ.μ., με θέα και στο όριο του οικισμού. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www. kounellisestate.gr Πωλείται οικόπεδο 300 τ.μ. εντός οικισμού, περιοχή Βουναράκι, με απεριόριστη θέα, κατάλληλο για επένδυση. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www. kounellisestate.gr Πωλείται οικόπεδο 7 στρεμ., χτίζει 230 τ.μ. στους Πύργους Θερμής. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται οικόπεδο 1 στρέμ., εντός οικισμού, χτίζει 400 τ.μ., στη Θερμή. Τιμή λογική.

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www. kounellisestate.gr Πωλούνται 2 οικόπεδα 4 στρεμ., πάνω σε δημοτικό δρόμο, με απεριόριστη θέα, στο Κουμκό Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ., χτίζει 200 τ.μ., στη Λουτρόπολη Θερμής. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943472073, www.kounellis estate.gr Πωλείται οικόπεδο 13.000 τ.μ., στην περιοχή της ΔΕΗ, στη ζώνη χαμηλής όχλησης, χτίζει 7.000 τ.μ.. Τιμή λογική. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943 - 472073, www. kounellisestate.gr


16

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα, στην Παγανή Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα 60 τ.μ., επί της προκυμαίας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται ή πωλείται αίθουσα 150 τ.μ. επί της Ε. Βοστάνη, κατάλληλη για επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ. 22510 22332, 6947-901026. Ενοικιάζεται κατάστημα 55 τ.μ., Ηλία Βενέζη 16, Μυτιλήνη, πάνω από το γήπεδο. Πληρ. τηλ. 6977-086587. Ενοικιάζεται κατάστημα 100 τ.μ. στη Σκάλα Βασιλικών, ευρισκόμενο επί της παραλίας, κατάλληλο για κατάστημα εστίασης ή αναψυχής. Έχει αρκετούς βοηθητικούς χώρους. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται κατάστημα στην οδό Κομνηνάκη της Μυτιλήνης, 40 τ.μ. Τιμή 300 ευρώ. Χρειάζεται επισκευές. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται συγκρότημα δύο ολοκαίνουριων γραφείων χωρίς κοινόχρηστα, είτε συνολικά είτε μεμονωμένα, πλησίον κεντρικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμμάτων επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας στο ύψος Καρά Τεπέ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται υπερυψωμένο ισόγειο ως επαγγελματικός χώρος, 57 τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr Ενοικιάζεται αποθήκη στη Χρυσομαλλούσας. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα 160 τ.μ., στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, με ιδιωτικό πάρκινγκ και γεώτρηση. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr Ενοικιάζεται στην οδό Ικτίνου πλεονεκτικό γραφείο 4ου ορόφου, ιδανικό για επαγγελματική στέγη, σε κεντρικότατη πολυκατοικία στην αρχή της οδού Καβέτσου. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται κατάστημα 70 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, για κάθε χρήση. Χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται κεντρικό κατάστημα 50 τ.μ., με πατάρι 20 τ.μ., σε πάροδο της Ερμού. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 106 τ.μ., με επιπλέον πατάρι, στην Ελ. Βενιζέλου 29, Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 6976-626973, 22510 29206. Ενοικιάζεται κατάστημα 75 τ.μ. στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 110 τ.μ., πίσω από την κεντρική αγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528. Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. (20 στο ισόγειο και 20 στον όροφο) στην Ερμού. Τιμή 900 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται εστιατόριο στην παραλία της Ερεσού, ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο, με σταθερή πελατεία. Τιμή πώλησης 40.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6983869099. Πωλείται το 25% ξενοδοχείου (επιχείρηση και κτίσμα) στη Βίγλα Βαρειάς, Μυτιλήνη. Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης και κοντά στα Μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ. Τιμή 250.000. Πληρ. τηλ. 22510 45544, 22510 54167, 6947 - 242954,

Ενοικιάζεται καινούριο κατάστημα 33 τ.μ. επί της Καβέτσου. Τιμή 750. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στην Πέτρα συγκρότημα με 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, σε 4 στρέμ. οικόπεδο, 200 μ. απόσταση από θάλασσα. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γραφείο 1ου ορόφου, 62,5 τ.μ., στην Ελευθερίου Βενιζέλου 5, δίπλα στο πρώην «Ατλάντικ». ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ. Πληρ. τηλ. 22510 43200.

Delicatessen πωλείται ή ενοικιάζεται στα Λαδάδικα, λόγω έκτακτης μετάθεσης. Τιμή πώλησης 55.000, τιμή ενοικίασης 1.300. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 28418.

Ενοικιάζεται γραφείο 26τ.μ. 2ου ορόφου, στην Ικτίνου. Σε χαμηλή τιμή, ιδανικό για κάθε χρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται επιχείρηση fast food (καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέπα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως. Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6980-785927.

Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κατάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ. ημιυπόγειο, πλησίον Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Ενοικιάζεται μαγαζί στην κεντρική αγορά, 43 τ.μ.. Πέτρινοι τοίχοι, δυνατότητα δημιουργίας παταριού. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936-626775. Ενοικιάζονται 2 καταστήματα-επαγγελματικοί χώροι, 70 & 40 τ.μ. αντίστοιχα, μαζί ή και μεμονωμένα, στη Χρυσομαλλούσα, Θουκυδίδη & Κανάρη, πρώην αξονικός τομογράφος «Ιατρική Διάγνωση». Πληρ. τηλ. 22510 47474, 6978292195. Ενοικιάζονται 2 ολοκαίνουργια καταστήματα, αρίστης κατασκευής, γενικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, 150 τ.μ. και 170 τ.μ., στην Παγανή, στο ύψος του Κτηνιατρείου. Διαθέτουν άνετο χώρο φορτοεκφόρτωσης και θέση στάθμευσης. Τιμές χαμηλές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-9901.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πωλείται επικερδής επιχείρηση καφετέρια-πιτσαρία στην πλατεία Καλλονής. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22530 22755 6976-837749, κ. Νίκος. Πωλείται επιχείρηση εκμετάλλευσης αυτόματων πωλητών (ροφημάτων - αναψυκτικών) εν ενεργεία. Δεκτός κάθε έλεγχος. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6940-542818. Πωλείται επικερδής επιχείρηση-ψητοπωλείο, στο κέντρο της πόλης. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6973-371491.

Πωλείται οπωροπαντοπωλείο - πρατήριο άρτου, επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6989-919130, 22510 42346.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενοικιάζεται προνομιούχο κεντρικό κατάστημα 120τ.μ., με 60τ.μ. πατάρι, στην περιοχή της μαρίνας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται κατάστημα-βιοτεχνικό κτήριο 220 τ.μ., μισθωμένο 600,00 ευρώ, σε τιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971-990181. Πωλείται μπετονιέρα και αναβατόριο Ρομπόκα βαρέως τύπου, με μηχανές Diesel - Μαλκότσι, 12 & 15 ΗΡ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 6936-897033. Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσίμων για πρατήριο, χωρητικότητας 2.350 λίτρων, τύπος Mazda T2500, με αντλία, μετρητή και 120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μηχανολογικός έλεγχος. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948601773. Πωλείται επαγγελματικός εξοπλισμός για ταβέρναεστιατόριο: Καταψύκτης, 2 γύροι τριφασικοί, σετ ψησταριάς, θερμοφόρα που κρατάει ζεστά τα σουβλάκια, φούρνος για πίτσες, κοτοπουλιέρα, πάγκος-ντουλάπα 6-7 μ., 6 σκαμπώ, 7 τραπέζια τετράγωνα, 14 διθέσια καναπεδάκια, μεγάλη επαγγελματική φριτέζα, ψυ-

γείο νερού, απορροφητήρας ψησταριάς, διπλός νεροχύτης ανοξείδωτος. Πληρ. τηλ. 6944-156802. Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5μ. μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Ζητείται για αγορά τριάρι ή τεσσάρι, εντός της Μυτιλήνης. 2 ή 3 υπνοδωμάτια, για άμεση κατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ Πωλούνται α) αγροτεμάχιο θέση «Λάρσος», όπισθεν ταβέρνας «Κιρκίλας», απόσταση από αυτοκινητόδρομο Μυτιλήνης - Πλωμαρίου 150 μ. περίπου. Έκταση περίπου 3 στρεμ., τίμημα 25.000 ευρώ & β) οικόπεδο στον οικισμό Πηγαδάκια, πλησίον γηπέδου Κ. Τρίτους, έκταση 500 τ.μ.., τίμημα 20.000 ευρώ, οικοδομεί 100 τ.μ. πλέον υπογείου. Πληρ. τηλ. 210 8232280, 210 8225659. Πωλείται πάνω από την «Αχιβάδα» εξαιρετικό γεωτεμάχιο 1.200 τ.μ., με προοπτική για οικόπεδο. Καταπληκτική θέα. Ιδανική για επένδυση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται αγροτεμάχιο 4στρεμ. άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Αγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά (πλησίον Τούμπας Βουρνάζου). Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972 - 228721, 6945482614.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ. επί της παραλιακής οδού Χαραμίδας Μυτιλήνης. Είναι άρτιο, οικοδομήσιμο και επίπεδο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisreal estate.com

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 10 στρεμ., πλησίον ΚΤΕΟ (εθνικής οδού Μυτιλήνης - Μόριας), κατάλληλο για κάθε χρήση. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ. στη Θερμή, 250 μ. από πλαζ Αγίου Γεωργίου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ., στους Πύργους Θερμής, εκτός οικισμού (χτίζει 200 μ.). Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται στην περιοχή Πυργί οικόπεδο 2 στρεμ., με συντελεστή δόμησης 160 τ.μ., με ρεύμα, νερό, έτοιμη περίφραξη και θέα στον Κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr

Πωλούνται οικόπεδα 6 στρεμ. (με πρόσωπο 50 μ.) στα Μιστεγνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται στην Κάτια οικόπεδο 1 στρέμ., με συντελεστή δόμησης 180 τ.μ., με μια μικρή κλίση 10% και με θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρεμ. (250 μ. από παραλία Μιστεγνών), στα Μιστεγνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εκτός σχεδίου, στη Λάρσο, κατάλληλο για επαγγελματική χρήση ή και για ανέγερση κατοικίας. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη, 4 στρεμ., με 200 τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται στο Ακόθ Λουτρών οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα, σε διάφορες τιμές. Πανοραμική απεριόριστη θέα στον Κόλπο Γέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6971990181. Πωλείται οικόπεδο σε κεντρικό σημείο του Καγιανίου, με πανοραμική θέα, με δυνατότητα δόμησης 400 τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investin lesvos.com Πωλείται οικόπεδο 8,5 στρεμ., στην Άντισσα Λέσβου, εντός οικισμού, κατάλληλο για οικιστική ανάπτυξη, με τιμή 85.000 ευρώ. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www. investinlesvos.com Πωλείται οικόπεδο στη Μυτιλήνη, περιοχή Χρυσομαλλούσα, σε σημείο γωνίας δρόμου, 117 τ.μ., με δόμηση 94 τ.μ.. Τιμή 115.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200 τ.μ., με 12 μ. πρόσοψη, επάνω στην θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr Πωλείται οικόπεδο στις Νέες Κυδωνιές, 850 τ.μ., με 200 τ.μ. συντελεστή δόμησης, τιμή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο, 8,5 στρεμ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με γεώτρηση. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr Πωλείται στο Χάλικα οικόπεδο 0,5 στρέμ., με συντελεστή δόμησης 400 τ.μ., με απεριόριστοι θεά. Πληρ. τηλ. 6947 - 949150, www. aeolianestate.gr Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20 στρεμ., επανω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα, μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο, 10 στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www. aeolianestate.gr

Πωλείται μικρό οικόπεδο στο Βουναράκι Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, πλησίον θέσης «Γαϊδαρανήφορος». Τιμή 135.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Κουμκό Μυτιλήνης, με πανοραμική θέα, εμβαδόν 4 στρεμμάτων με οικοδομική άδεια για 200τ.μ. οικία. Τιμή 150.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www. lesvos-realestate.gr Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στο Κουμκό, άρτιο και οικοδομήσιμο, με άδεια οικοδομής για 200 τ.μ., έξτρα υπόγειο. Πανοραμική, απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942. Πωλείται οικόπεδο 812 τ.μ., πολύ κοντά στο λιμανάκι της Νυφίδας. Χτίζει περίπου 400 τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investinlesvos.com Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο με απεριόριστη θέα, 2.000 τ.μ. (χτίζει 200 τ.μ.), στο Ακρωτήρι. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, ευρισκόμενο εντός οικισμού στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών, έκτασης 1 στρέμ. περίπου. Κτίζει 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο έκτασης 25.000 τ.μ., σε αγροτική περιοχή Ταξιαρχών, πλησίον Δύο Αγίων. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 62 τ.μ., στα Λουτρά Μυτιλήνης. Κτίζει περίπου 100 τ.μ. σε δύο επίπεδα (50 και 50). Τιμή 15.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 400 στρεμ. περίπου, στη θέση Μάλαθρα Παρακοίλων Λέσβου. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 250τ.μ. (χτίζει 250τ.μ.), στην Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr


17

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Πωλείται οικόπεδο εντός οικισμού Περάματος Γέρας, άρτιο και οικοδομήσιμο. Διαθέτει γεώτρηση. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 5,5 στρεμ., με 130 ρίζες ελιές, στην περιοχή Κώμη, θέση Τάψα. Πληρ. τηλ. 6972442460. Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 600 τ.μ. στην Κράτηγο. Επίπεδο, με θέα, χτίζονται 300 τ.μ.. Σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com Πωλείται επίπεδο προνομιακό οικόπεδο 317 τ.μ. στην Σκάλα Σικαμινιάς. Οικοδομούνται 127 τ.μ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932-315919, www.leonis realestate.com Πωλείται περιφραγμένο οικόπεδο 372τ.μ., επί κεντρικού δρόμου στο Ίππειος, με παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Έχει μέσα μικρή παλιά μονοκατοικία και μεγάλη αυλή με δέντρα. Πληρ. τηλ. 22510 31167 και 6976-601192. Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται στα Βατερά προνομιακό παραθαλάσσιο οικόπεδο 2,5 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 3 πολυτελείς πέτρινες μεζονέτες. Σύνολο δόμησης 400τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4.000 τ.μ., εκτός οικισμού, στη Θερμή. Χτίζει 200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο 5στρεμ. στη Νεάπολη, πάνω από το «Ολύμπικο». ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 3.000 τ.μ. στο Πυργί επί της κεντρικής οδού, με θέα στον κόλπο της Γέρας. Άρτιο, οικοδομήσιμο και επίπεδο. Με άδεια οικοδομής. Μπορούν να χτιστούν 200 τ.μ. Σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932 - 315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου, πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη». Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενοδοχείο - δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλούνται 2 επίπεδα οικόπεδα, 4 στρεμ. το καθένα, στο Ακρωτήρι. Οικοδομούνται 160τ.μ. + 80τ.μ. υπόγειο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή για το οικόπεδο με την άδεια οικοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-real estate.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρ. στη Σκάλα Συκαμινέας, με πανοραμική θέα προς το χωριό και τη θάλασσα, κατάλληλο για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για παραθεριστικές κατοικίες. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932 315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη θέση Λακέρδα - Χριστός, 200μ. περίπου από τη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στην περιοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτίζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμμάτων, στην Παγανή (επί του κεντρικού δρόμου). Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται προνομιακό οικόπεδο στο Μόλυβο, 11.000τ.μ., με γεώτρηση. Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, με πρόσοψη σε κεντρικό οδικό άξονα. Πληρ. τηλ. 6948-202060. Πωλείται στη Σκάλα Καλλονής προνομιακό οικόπεδο 880 τ.μ., 30 μ. από την παραλία. Χτίζει 400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ. για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Α Φιλόλογος με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Πλούσιο υλικό σημειώσεων, παράδοση μαθημάτων με υπολογιστή, ιδιαίτερη πείρα σε μαθητές με δυσλεξία στο μάθημα της Έκθεσης. Δυνα-

τότητα οργάνωσης μικρών γκρουπ. Τιμές φιλικές. Δυνατότητα μαθημάτων και στις περιοχές Γέρας, Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 6976595767. Φιλόλογος με 12ετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυ-

μνασίου - λυκείου - ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση-Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974-478717. Φιλολογίας, με πολυετή πεί-

Α Γ Ο Ρ Α ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητείται έμπειρος ψήστης από ψητοπωλείο στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 22510 42597, 6944-756844. Ζητείται νέος ή νέα με καλή γνώση υπολογιστών, για προσωπική εκμάθηση. Πληρ. τηλ. 6980-715019 (Στράτος). Γνωστό ξενοδοχείο Μυτιλήνης ζητά για κάλυψη θέσεων εργασίας υπάλληλο γραφείου, μάγειρα-μαγείρισσα, σερβιτόρο-σερβιτόρα. Πληρ. τηλ. 22510 46990. Από ΑΒΕΕ ζητείται στέλεχος με διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, με καλές γνώσεις μάρκετινγκ,

H/Y, αγγλικών, ευχέρεια λόγου, δίπλωμα οδήγησης (γνώσεις αρχιτεκτονικής ή μηχανολογίας θα θεωρηθούν επιπλέον προσόν). Έδρα επιχείρησης: διασταύρωση Αγίας Παρασκευής- Καλλονής. Πληρ. τηλ. 22530 22685, 6979983020 κ. Καλύμνιος. Από την κάβα ποτών «Ασημάκη Γρηγορίου» ζητείται οδηγός με δίπλωμα Γ´ κατηγορίας, από την ευρύτερη περιοχή της Γέρας. Εποχική απασχόληση, με προϋπηρεσία. Πληρ. τηλ. 22510 23490 (ώρες 8:00 έως 16:00). Ζητείται νέος έως 25 ετών, με άδεια οδήγησης, για μό-

νιμη εργασία σε αντιπροσωπεία διανομής τροφίμων. Ωράριο αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 21596. Από διαφημιστική εταιρεία ζητούνται τηλεφωνήτριες, κατά προτίμηση με γραφιστικές γνώσεις. Πληρ. τηλ. 22510 54387 και 6948082136.

Από ασφαλιστική εταιρεία που εξειδικεύεται σε προγράμματα υγείας, ζητείται συνεργάτης/-τιδα με προοπτική δημιουργίας γραφείου στη Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 6932-445007, 2310 778714, pazarlis@otenet. gr

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου - Πλωμαρίου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο 500 τ.μ., στην Κράτηγο. Κτίζει 150 τ.μ., τιμή 160.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 1.000 τ.μ. στην περιοχή Αγ. Μαρίνας. Επίπεδο με πανοραμική θέα. Οικοδομούνται 500 τ.μ.. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919. Πωλείται μοναδικό οικόπεδο 450τ.μ. περίπου, στην περιοχή Γηπέδου, με εξαιρετική προοπτική εκμετάλλευσης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφαπτόμενο σε δύο δρόμους, με απεριόριστη πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4 στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου, 100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ - ΔΕΥΑΜ ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

949123. Πωλείται προνομιούχο, μοναδικό οικόπεδο, επί της παραλίας της Πέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500 τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ Πωλείται φουσκωτό Jocker 370 γαστράτο, με στρατιωτικές προδιαγραφές (ύφασμα Orca 1670 Denier, μεταλλικές βαλβίδες, 4 αεροθάλαμοι, γάστρα βαρέως τύπου), Yamaha 25ΗΡ, κονσόλα, κάθισμα, τρέιλερ, τέντα, φωτισμό. Το σύνολο είναι άβρεχτο. Πληρ. τηλ. 6936897033.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen, Golf G.T., μοντέλο 1993, 1.400 κυβικά, σε εξαιρετική κατάσταση, με ζαντολάστιχα, ηλιοροφή και ηχοσύστημα. Τιμή 2.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6978-406968. Πωλείται Smart μοντέλο 2004, με φουλ έξτρα. Λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150, www.aeolian estate.gr

Πωλείται μηχανή Honda Varadero 1.000 κ.κ., σε άριστη κατάσταση (γκαράζ). Πληρ. τηλ. 6932-455112. Τιμή 6.000 ευρώ.

Πωλείται Mercedes Sport Coupe Look AMG, 2.000 cc, full extra, με δερμάτινα καθίσματα και γυάλινη οροφή. Πληρ. τηλ. 6982770592.

Πωλείται μηχανή Υamaha Fazer 1.000 cc, έκδοση FZ1S, μοντέλο 2007, 15.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση, φυλασσόμενη σε κλειστό γκαράζ, έξτρα μανιτάρια Υamaha, bagster, εργοστασιακός συναγερμός Abus, όλα τα service σε αντιπροσωπεία, τιμή 8.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973403114, 22510 45046, Νίκος.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Πωλείται καινούριο δίχτυ ΑΛΑΜΑΝΑ, με μήκος 600 οργιές και ύψος 26 οργιές. Επίσης δίχτυ για παλαμίδες καθώς και άλλα διάφορα δίχτυα σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 22530 41396, Παναγιώτης.

Πωλείται Hyundai i10, 6 μηνών με 3.000 χλμ., 1.200 κυβικά, full extra, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6970885809.

Πωλούνται χειροποίητα κυνηγετικά όπλα. Πληρ. τηλ. 6936-897033.

Πωλείται Smart Pulse ‘02, χάτσμπακ, μεταχειρισμένο, χρώματος πράσινου (μεταλλικό), 600cc, με ABS, A/C, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, immobilizer, πανοραμική γυάλινη οροφή, υδραυλικό τιμόνι. Έλεγχος δεκτός. Πληρ. τηλ. 6938-

Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6 καρέκλες και μπουφέ, χειροποίητη του 1948, καρυδιά ψημένη, σε άριστη κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6976331127, 22510 45046, Έφη.

Μ Α Θ Η Μ Α Τ Α ρα, παραδίδει μαθήματα ισπανικών. Προετοιμασία για πτυχία DELE (Inicial, Intermedio, Superior). Τμήματα ολιγομελή ή ατομικά. Πληρ. τηλ. 6932-434235. Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών & Goe-

the Institut. Παραδίδει μαθήματα γερμανικών σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα πτυχία, σε μαθητές, φοιτητές, ενηλίκους. Παράδοση μαθημάτων και με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (internet). Πληρ. τηλ. 6937-012529, 22510 48545.

Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών, Ιστορίας κι Έκθεσης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ. 6973-746278.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ gr Ζητούνται 3 άτομα (άνω των 22 ετών) για εργασία από το χώρο τους, μέσω Η/Υ. Μερική ή ολική απασχόληση. Πληρ. τηλ 6975593625 ή στο site www. time-for-money.gr Πολυεθνική εταιρεία, πρωτοπόρος στον τομέα διατροφής-ευεξίας, ζητά άμεσα άτομα άνω των 23 ετών για στελέχωση τμημάτων μάρκετινγκ, & διοικητικής οργάνωσης. Δεν απαιτείται προϋπηρεσία. Επιθυμητή γνώση διαδικτύου. Παρέχεται εκπαίδευση - υψηλές αποδοχές - προοπτική καριέρας. Πληρ. τηλ. 6988954483, www. extraxrima.

Ζητείται πεπειραμένος ψυκτικός, καταρτισμένος στην επαγγελματική ψύξη, κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου. Πληρ. τηλ. 22510 48108. ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Πτυχιούχος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και αναλαμβάνει τη συγγραφή μαθητικών και φοιτητικών εργασιών. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6983-679963. Κοπέλα με πιστοποιητικό ECDL, άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ, αγγλικά επιπέδου Lower και με κάρτα

ανεργίας από ΟΑΕΔ, ζητά εργασία ως υπάλληλος γραφείου. Πληρ. τηλ. 6974877958. Κυρία από τη Βουλγαρία, με προϋπηρεσία, ζητά απασχόληση για φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων, όλες τις ώρες (πρωί και βράδυ). Πληρ. τηλ. 6984710605. Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945-985466.


18

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

ΧΡΗΣΙΜΑ

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ

Παπαδιαμάντη 19, Χρυσομαλλούσα Τηλ. 22510 29642

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡ. ΥΠΟΘ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΑΣΩΝ & Δ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΔΑ: 4ΑΓ0ΟΡ1Ι-Ο0

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ 07.45 - 20.30

ΨΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κορνάρου 12, Δίπλα στο ΙΚΑ Τηλ. 22510 27880

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 17.30 - 07.45

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ: 11.5.2011 ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” 18.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία

22510 22776

Αστυνομία

22510 41911

Πυροσβεστική

199

Νομαρχία

156

Νοσοκομείο

22513 51100 22513 51200

Δημαρχείο

22510 27777

Τελωνείο

22510 28311

Λιμεναρχείο

22510 24115

Δημ.Θέατρο

22510 37194

Υπ. Αιγαίου

22510 38200

Δικαστήριο

22510 45489

TEΔK

22510 27333

Ταχυδρομείο

22510 28823

Μητρόπολη

22510 40892

Ραδιοταξί

22510 25900

Η Δ/νση Δασών Ν. Λέσβου ανακοινώνει ότι: Με την αρ. 5576/1053/11-042011 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, που στάλθηκε για να αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα Λ. Θερμής χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση της Ακινδύνας Κωνσταντοπούλου, έκταση εμβαδού 1.203,41 τ.μ. στη θέση περιοχής Δημοτικής Ενότητας Λ. Θερμής (Πύργοι Θερμής), Δήμου Λέσβου, ως μη δασική (παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79 «Περί προστασίας των δασών κ.λπ.»). Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τελευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου. Μυτιλήνη 11-04-2011 Ο Δ/ντής Δασών Ν. Λέσβου

Φώτιος Κράλης Δασολόγος, MSc

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Μυτιλήνη 9/5/2011 Αριθ. Πρωτ. 497

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθ. πρωτ. 4731/80/16-32011 απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που αφορά στην Έγκριση περιβαλλοντικών όρων συνεργείου επισκευής μοτοσικλετών & μοτοποδηλάτων, ιδιοκτησίας κ. Χριστόφορου Λάγου, στην πάροδο Αεροπόρου Γιανναρέλλη-Κακολάγκαδο Μυτιλήνης Λέσβου. Φορέας εκτέλεσης έργου: Χριστόφορος Λάγος. Πληροφορίες για το περιεχόμενο της απόφασης, μπορείτε να ζητάτε από την Γενική Δ/νση Αναπτ. Προγ/σμού-Περιβ/ντος & Υποδομών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Κουντουριώτη 1 Μυτιλήνη. Η απόφαση έχει αναρτηθεί σχην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (www.pvaigaiou.gov.gr). Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ». Η δαπάνη θα πληρωθεί από τον κ. Χριστόφορο Λάγο. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ν. ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η Δ/νση Δασών Ν. Λέσβου ανακοινώνει ότι: Με τον αρ. 44317/5715/0312-2010 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν, Λέσβου, που στάλθηκε για να αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα Πλωμαρίου, χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση του Δήμου Πλωμαρίου, έκταση στην περιοχή Δημοτικών Διαμερισμάτων Αμπελικού και Νεοχωρίου, Δήμου Πλωμαρίου ως εξής: α) οι εκτάσεις εμβαδού Ε2 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ4 έως Δ14) = 600,00 τ.μ. και Ε5 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ66 έως Δ73) = 420,00 τ.μ. ως δασική (παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3208/03 και ισχύει σήμερα) υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, β) οι εκτάσεις εμβαδού Ε1 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ1 έως Δ4) = 180 τ.μ., Ε3 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ14 έως Δ47) = 1.980,00 τ.μ., Ε4 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ47 έως Δ66) = 1.140,00 τ.μ., Ε6 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ73 έως Δ97) = 1.440,00 τ.μ. και Ε7 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ97 έως Δ111) = 840,00 τ.μ. ως δάσος (παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως τροποποιήθηκε με το

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ

Ν. 3208/03 και ισχύει σήμερα) υπαγόμενο στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. γ) οι εκτάσεις εμβαδού Ε8 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ111 έως Δ123) = 681,00 τ.μ. και Ε9 (ζώνη με κορυφές άξονα Δ1 έως Δ138) = 4.100,00 τ.μ., ως μη δασικές (παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν 998/79). Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τε-

λευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Β.Α. καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου. Μυτιλήνη 03 -12-2010 Ο Διευθυντής Δασών Ν. Λέσβου Φώτιος Κράλης Δασολόγος, MSc

Ευχαριστήριο Το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Άντισσας ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τον αντιδήμαρχο Καλλονής, κ. Γιαβάση, καθώς και την υπεύθυνη της Φιλαρμονικής, κ. Ιατροπούλου, για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του πρώην Δήμου Καλλονής στον εορτασμό του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου την Κυριακή 8 Μαΐου 2011. Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ευχαριστήριο Το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Άντισσας ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ ευχαριστεί ολόθερμα το φίλο του Συλλόγου μας κ. Οικονομίδη Γεώργιο του Παναγιώτη, για την προσφορά του ποσού των 5.000 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν παραδοσιακές στολές της Άντισσας για τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προαγγελία γάµου

22510 28873

Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Σταθμός Αστικών Λεωφ.

22510 46436

Ο Βογιατζής Νικόλαος του Ευαγγέλου και της Μυρσίνης, το γένος Τσορβαδέλλη, που γεννήθηκε στο Ράστενμπεργκ της Νοτίου Αφρικής και κατοικεί στη Μυτιλήνη, και η Λιαμή Μαρία του Στυλιανού και της Ευστρατίας, το γένος Κουνιάρη, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στη Μήθυμνα, πρόκειται να παντρευτούν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Καγιάνι και ώρα 18:30.

Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ

2251025670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Νοσοκομείο

22540 82000

Πυροσβεστική

22540 22199

Αστυνομία

22540 22200

Λιμεναρχείο

22540 22225

Ο.Α.Αεροδρόμιο

22540 92700 -1

Ο.Α.

22540 22214 -5

ΚΤΕΛ

22540 22464

Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

Ταχυδρομείο

22540 22462

Επαρχείο

22540 22996

Αegean Airlines

22540 92720

Ο Νανίδης Ιγνάτιος του Νικολάου και της Αγγελικής, το γένος Παπαδοπούλου, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στη Σκάλα Καλλονής, και η Μάνδαλη Ευσταθία του Δημητρίου και της Όλγας, το γένος Κουλούδη, που γεννήθηκε στην Αττική και κατοικεί στη Σκάλα Καλλονής, πρόκειται να παντρευτούν.

Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ

Προαγγελία γάµου

Κ Τ Ε Ο

ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

SUDOKU

Προαγγελία γάµου

ΜΕΤΡΙΟ

ΕΥΚΟΛΟ

Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.”

Ο Μιχαήλ Λιακατέλλης του Νικολάου και της Θεοδώρας, το γένος Καρβέλη, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στη Μόρια, και η Αθανασία Δικιδίκη του Ευστρατίου και της Θάλειας, το γένος Τσολομύτη, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στη Μόρια, πρόκειται να παντρευτούν.

E Θ NI KH TPAΠ E ZA 415/470156-97

A LP HA BA NK 601-00-2002-008741

TPAΠ EZA Π E IPA IΩ Σ 5709-017817-954

ΓE NI KH TPA ΠE ZA

Προαγγελία γάµου

∆ΥΣΚΟΛΟ

9800145525-7

Σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Aστικού Kώδικα ανακοινώνεται ότι:

E MΠO P IKH TPA ΠE ZA 85231511

ΣΥ ΝΕ ΤΑΙ ΡΙ ΣΤΙ ΚΗ TPA ΠE ZA ΛEΣBOY - ΛHMNOY 000432850013

MA RFI N E GN ATI A BA NK 0266727426

ΛYΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

Ο Βαμβακάς Μιχαήλ του Αθανασίου και της Γεωργίας, το γένος Ανδριώτου, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατοικεί στα Αλυφαντά, και η Βολίκα Ευαγγελία του Μάρκου και της Γεωργίας, το γένος Καμαράδου, που γεννήθηκε στη Χίο και κατοικεί στα Αλυφαντά, πρόκειται να παντρευτούν.


2/19

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Από τον ΟΑΕΔ για το 2011

Πέντε νέα προγράμματα απασχόλησης ταδιακά εντός του 2011, απ’ τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα εξής προγράμματα: 1. «Επιταγή Επανένταξης», με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους 2. Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55 - 64 ετών σε επιχειρήσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης 3. Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011, και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών 4. Επιχορήγησης Επιχειρήσεων, για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 5. Απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας Σήμερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, πάνω από 350.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είναι ενταγμένα σε προγράμματα διατήρησης και προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και περίπου 14.000 νέοι ήδη φοιτούν στις σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης

Χρήσιμα τηλέφωνα ηλεκτρονικές διευθύνσεις ΚΕΠ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Τηλέφωνο: 22510 37181 - Fax: 22510 42467 e-mail: n.lesvou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΛΗΜΝΟΥ Τηλέφωνο: 22540 29110 - Fax: 2254023620 e-mail: e.limnou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Σ

Τηλέφωνο: 22540 93462 - Fax: 22540 93462 e-mail: k.ageystratiou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τηλέφωνο: 22533 50508, 22533 50500 Fax: 22533 50509 e-mail: d.agparaskevis-lesvou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΓΙΑΣΟΥ Τηλέφωνο: 22520 23200 - Fax: 22520 23200 e-mail: d.agiasou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΤΣΙΚΗΣ Τηλέφωνο: 22540 31780 - Fax: 22540 31780 e-mail: d.atsikis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΓΕΡΑΣ Τηλέφωνο: 22510 84561 - Fax: 22510 84626 e-mail: d.geras@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΕΡΕΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΣΗΣ (παράρτημα Ερεσού) Τηλέφωνο: 22530 53600 - Fax: 22530 52066 e-mail: d.eresou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΕΡΕΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΣΗΣ (παράρτημα Άντισσας)

του Οργανισμού. Παράλληλα, στα μέτρα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των εργαζομένων (επιδόματα ανεργίας, προγράμματα πλησίον της σύνταξης, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μακροχρόνια ανέργων, παροχές οικογένειας και μητρότητας) εντάσσονται περίπου 1.200.000 άτομα. Από τις αρχές τού 2010 μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει και υλοποιεί 30 επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού πάνω από 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι με την ολοκλήρωσή τους θα αγγίξουν τις 800.000 άτομα. Με πέντε νέα προγράμματα που ενεργοποιούνται σταδιακά εντός του 2011, αναμένεται να επωφεληθούν επιπλέον 100.000 ά-

νεργοι, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης την τρέχουσα διετία. Μέχρι τώρα τα εφαρμοζόμενα προγράμματα έχουν αποδώσει τα εξής: - Τη διατήρηση πάνω από 294.000 θέσεων εργασίας, - την ένταξη περισσότερων από 62.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, - τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό κατά 54.000 θέσεις εργασίας, - τη φοίτηση - στον τομέα της Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέων - 11.500 σπουδαστών σε 52 σχολές μαθητείας και 2.600 σπουδαστών σε 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Στα ΕΛΤΑ

Τ

Διανομείς στη Στερεά Ελλάδα Με άλλη ανακοίνωση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στη Λαμία θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού

ΚΕΠ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ Τηλέφωνο: 22510 93045 - Fax: 22510 93045 e-mail: d.evergetoula@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗΣ Τηλέφωνο: 22530 29930 - Fax: 22530 29929 e-mail: d.kallonis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ Τηλέφωνο: 22510 71200 - Fax: 22510 71122 e-mail: d.loutropoleos@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ Τηλέφωνο: 22530 61201 - Fax: 22530 61201 e-mail: d.mantamadou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΗΘΥΜΝΗΣ Τηλέφωνο: 22530 72474 - Fax: 22530 72475 e-mail: d.mithimnas@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΟΥΔΡΟΥ Τηλέφωνο: 22540 41278 - Fax: 22540 41078 e-mail: d.moudrou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΥΡΙΝΑΣ Τηλέφωνο: 22540 26020 - Fax: 22540 24987 e-mail: d.myrinas@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

30 θέσεις στο υπόλοιπο Αττικής α Ελληνικά Ταχυδρομεία θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών πλήρους απασχόλησης, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, συνολικού αριθμού 30 ατόμων ως εξής: - Επτά Δ.Ε. Εσωτερικής Εκμετάλλευσης - Πέντε Δ.Ε. Διανομείς, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. των καταστημάτων Κορωπίου, Ραφήνας, Μαρκόπουλου, Καπανδριτίου, Νέας Μάκρης, Αυλώνα, Λαυρίου, Κερατέας και Μαραθώνα - 18 Υ.Ε. Διαμετακομιστές για τις υπηρεσιακές λειτουργίες σε Αθήνα και Πειραιά Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, έως και 19-052011, στην ακόλουθη διεύθυνση: Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., Κεντρική Υπηρεσία, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Προσλήψεων, Απελλού 1, 10188 - Αθήνα (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 45/2011), υπόψη κ. Αικατερίνης Βουζίκα (τηλ. επικοινωνίας: 210 3353228 και 3353487).

Τηλέφωνο: 22530 56255 - Fax: 22530 56255 e-mail: d.eresou-antissis@kep.gov.gr

Τηλέφωνο: 22510 37625 - Fax: 22510 29026 e-mail: d.mytilinis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ Τηλέφωνο: 22543 50516, 22543 50517 Fax: 22543 50520 e-mail: d.neaskoutalis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΠΕΤΡΑΣ Τηλέφωνο: 22530 42210 - Fax: 22530 42210 e-mail: d.petras-lesvou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Τηλέφωνο: 22520 33740 - Fax: 22520 33019 e-mail: d.plomariou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ Τηλέφωνο: 22523 50407, 22523 50404 Fax: 22520 42800 e-mail: d.polihnitou@kep.gov.gr

Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ): www.asep.gr Τηλέφωνο για αποτελέσματα διαγωνισμών: 210 8706200 Τηλέφωνο για ενημέρωση κοινού: 210 8706100

23 ατόμων (Δ.Ε. ειδικότητας Διανομέα), πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας οκτώ μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. Ν. Φθιώτιδας & Ν. Ευβοίας (Κατάστημα Αταλάντης, Κατάστημα Στυλίδας, Κατάστημα Αλιβερίου). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, έως και 13 Μαΐου, στην ακόλουθη διεύθυνση: Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, Καποδιστρίου 1, 35100 - Λαμία (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 46/2011).

ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ) Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Μυτιλήνης Τηλέφωνα: 22510 41601, 22510 45801, 22510 41565, 22510 47951

Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Τηλέφωνα: 22510 42943, 22510 46464, 22510 46678

Οργανισμός Εργατικής Εστίας Τηλέφωνο: 22510 22610

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τηλέφωνα: 22510 28861, 22510 22734

ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου Τηλέφωνο: 22510 47803


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

20

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα Έως 18 Σεπτεμβρίου Καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 10:00 έως τις 18:00 στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μιχαηλίδη, με θέμα «Ανατολικό Αιγαίο»

Από αύριο Πέμπτη 12 έως Δευτέρα 16 Μαΐου Εκδηλώσεις του δήμου Λέσβου στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή το Έτος Ελύτη

Από αύριο Πέμπτη 12 έως Τρίτη 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο, στο θέατρο του ΦΟΜ και στο θέατρο των «Αστέγων» Το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων

Πάμε Σινεμά; «ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ»

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης έπαιξαν με τις αδελφές Βουγιουκλή

Μια όμορφη συναυλία ια όμορφη συναυλία ήταν αυτή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης μαζί με τις αδελφές Βουγιουκλή, την περασμένη Παρασκευή. Γονείς και φίλοι των παιδιών βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο και είδαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου σε άλλη μια σύμπραξη με αναγνωρι-

Μ

σμένους καλλιτέχνες, αυτήν τη φορά δύο μουσικών που το ρεπερτόριό τους, αν μη τι άλλο, είναι πολύ ιδιαίτερο. Η συναυλία ξεκίνησε με πρόγραμμα που παρουσίασαν μόνες τους οι αδελφές Βουγιουκλή, με τραγούδια από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, από τα Βαλκάνια, την Κάτω Ιταλία και την Αμε-

Αύριο Πέμπτη στο θέατρο «Μαρούλα»

Ρεσιτάλ πιάνου να ρεσιτάλ πιάνου, με έργα του Σοπέν και με το διεθνούς φήμης πιανίστα Marco Amadei, θα φιλοξενήσει το θέατρο «Μαρούλα» της Μύρινας αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Λήμνου και η επί τιμή προξενική αντιπροσωπεία της Ιταλίας στη Λήμνο. Ο Marco Amadei έχει παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου μαθήματα κοντά σε σπουδαίους δασκάλους, ενώ έχει Master στη Μουσική, παίζοντας πιάνο σε πλήθος εθνικών και διεθνών κονσέρτων, στα οποία έχει αποκτήσει πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Έχει πραγματοποιήσει πλούσια δισκογραφία, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές εμφανίσεις, τόσο στην Ιταλία, όσο και στο εξωτερικό. Μαζί με τα αδέλφια του δημιούργησαν το «Trio Amadei» και εμφανίζονται από τις αρχές τού ‘90 στην Ιταλία και στο εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία. Από το 2004 έχουν την καλλιτεχνική και οργανωτική διεύθυνση του Φεστιβάλ Valcencarte, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Πάρμας, δίνοντας ερεθίσματα για μουσικές σπουδές ανώτερου επιπέδου.

Έ

ρική, αλλά και μουσικές του κινηματογράφου κ.ά.. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος στη σκηνή ανέβηκαν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, που παρουσίασαν μια σειρά από τραγούδια τόσο μόνο με τα σύνολά τους, όσο και συνοδεύοντας τις δύο μουσικούς σε κομμάτια που είχαν δουλέψει μαζί την

τελευταία μέρα πριν τη συναυλία. Έληξε, έτσι, με επιτυχία μια ακόμη προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με ανθρώπους του χώρου που έχουν διανύσει τη δική τους σημαντική πορεία.

Συνέλευση για το «Σάτυρο» τους συνέλευση θα πραγματοποιήσουν Τσταητηνγενική ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, στις 10:30 γραφεία του Συλλόγου, τα μέλη του Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος». Από τις εκλογές θα προκύψουν τα νέα όργανα του Συλλόγου, διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, με διαδικασία που θα διαρκέσει από τις 10:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, αντίστοιχα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα μέλη δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες στο ταμείο του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η γενική συνέλευση θα συνέλθει και πάλι την επόμενη Κυριακή 22 Μαΐου, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο (αίθουσα internet café του Αναγνωστηρίου Αγιάσου), χωρίς άλλη ανακοίνωση, και θα πάρει αποφάσεις με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους στο Γεώργιο Ι. Λεβέντη (τηλ. 6943-444171) από την Κυριακή 8 έως και το Σάββατο 14 Μαΐου και στις ώρες 7 - 9 το βράδυ.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων η φοιτητική θεατρική ομάδα «ΠρόΤχαίρουν βα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγοι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος για την πρωτοβουλία της να αναλάβει τη διοργάνωση του 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων, που θα φιλοξενηθεί στη Μυτιλήνη από αύριο Πέμπτη 12 έως και την Τρίτη 24 Μαΐου. Στο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν συνολικά 17 θεα-

τρικές ομάδες από ισάριθμα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί επιπλέον τους φορείς του νησιού και συγκεκριμένα το Δήμο Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, τη θεατρική ομάδα «Οι Άστεγοι», το Φιλοτεχνικό Όμιλο Μυτιλήνης (ΦΟΜ) «Ο Θεόφιλος», το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου και τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, για τη συμβολή

τους στη διοργάνωση του εγχειρήματος αυτού, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. του νησιού για την προβολή του. Καλεί, τέλος, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την τοπική κοινωνία στις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν, αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων έχει αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου http://www3.aegean. gr και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Έως Κυριακή 15 Μαΐου «Hanna», του Τζο Ράιτ (περιπέτεια) Πρωταγωνιστούν: Σέρσια Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:45, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 19:15 Έως Δευτέρα 18 Μαΐου «Ο Άγνωστος», του Ζομ Κολέ (περιπέτεια) Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζένιουαρι Τζόουνς Ώρες προβολής (Αίθ. 1): Τετάρτη, Πέμπτη, στις 21:30 Από Παρασκευή 13 Μαΐου έως Κυριακή 15 Μαΐου «Hop - Ο αξιαγάπητος Μπελάς», του Τιμ Χιλ (οικογενειακή κωμωδία) Δανείζουν τις φωνές τους: Γιάννης Στεφόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Τσάκωνας Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 19:00

«Προχωρώντας και αναθεωρώντας», του Νίκου Μπίστη

Παρουσίαση βιβλίου πολιτικό γεγονός ο νέο βιβλίο του «ΠροχωΤρώντας και αναθεωρώντας» θα παρουσιάσουν ο Νίκος Μπίστης και οι εκδόσεις «Πόλις» στη Μυτιλήνη, σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στο Επιμελητήριο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο βουλευτής και πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γιαννέλλης και ο πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης.


21

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Ποια πτυχία εντάχθηκαν τελευταία στους κλάδους εκπαιδευτικών α πτυχία που εντάχτηκαν τα τελευταία χρόνια στους κλάδους εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι: Για τον κλάδο Φιλολόγων γίνονται επίσης δεκτά και τα πτυχία των Τμημάτων Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για τον κλάδο ΠΕ03-Μαθηματικών γίνεται επίσης δεκτό και το δίπλωμα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος Σπουδών της κατεύθυνσης Μαθηματικού Εφαρμογών ή το πτυχίο του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για τον κλάδο ΠΕ04 γίνεται επίσης δεκτό και το δίπλωμα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος Σπουδών της κατεύθυνσης Φυσικού Εφαρμογών ή το πτυχίο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ή πτυχίο του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ή το πτυχίο των Τμημάτων Γεωγρα-

Τ Mικρό Σχολειό Tη σελίδα επιµελείται ο ΠANAΓIΩTHΣ ΣKOPΔAΣ

Βιβλίο & Σχολείο Άλεξ Τζ. Πάκερ Πώς να μεγαλώσεις σωστά τους γονείς σου Οδηγός για εφήβους Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου Εκδόσεις Μεταίχμιο Αθήνα 2011, σελ. 272

Άλεξ Πάκερ σπούδασε στο Κολλέγιο του Χάρβαρντ Κοινωνικές Επιστήμες και έχει δίπλωμα από την Παιδαγωγική Σχολή του Χάρβαρντ και διδακτορικό στην Παιδαγωγική και Εξελικτική Ψυχολογία από το Κολλέγιο της Βοστόνης. Το παρόν βιβλίο απευθύνεται στους εφήβους και με σταράτες κουβέντες, συγκεκριμένες προτάσεις, πολλές ιδέες και πολύ γέλιο προσπαθεί να τους βοηθήσει να μεγαλώσουν τους γονείς τους και να τους μάθουν να συμπεριφέρονται σαν ώριμοι ενήλικες. Διαβάζουμε στην εισαγωγή: «Θα ήθελες να αλλάξει η κατάσταση που βιώνεις στο σπίτι σου; Θα ήθελες να έχετε περισσότερα γέλια παρά κλάματα και καβγάδες, περισσότερη ελευθερία και λιγότερες απογοητεύσεις, περισσότερο σεβασμό και λιγότερους περιορισμούς; Μπορείς να τα καταφέρεις. Το «Πώς να μεγαλώσεις σωστά τους γονείς σου» θα σου δείξει πώς να τα καταφέρεις. Με τις στρατηγικές, τις τεχνικές και τις συμβουλές που θα βρεις σε αυτό το βιβλίο, θα μπορέσεις να μεγαλώσεις τους γονείς σου και να τους κάνεις όπως θα ήθελες να είναι: να σε εμπιστεύονται, να σε ακούν, να σέβονται τη γνώμη σου, να αποδέχονται τα συναισθήματά σου, να σε αφήνουν να είσαι ο εαυτός σου.

Ο

φίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου αντίστοιχα.

Κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες Για τον κλάδο ΠΕ13 Νομικών και Πολιτικών Επιστημών γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (πρώην Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία. Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ13, που απέκτησαν πτυχίο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου μετά τις 30/6/1984, δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση. Για τον κλάδο ΠΕ09 Οικονομολόγων γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (πρώην Διεθνών και Ευ-

ρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές και του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για τον κλάδο ΠΕ10 Κοινωνιολόγων γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με κατεύθυνση Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για τους υποψηφίους του κλάδου ΠΕ15-Οικιακής Οικονομίας γίνεται δεκτό μόνο πτυχίο Οικιακής Οικονομίας ή Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.

Ενδιαφέρουν… Διαγωνισμός καλύτερης εκπαιδευτικής Μεταπτυχιακά από ψηφιακής δραστηριότητας το Πανεπιστήμιο Πειραιά ο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας σειράς τριών μεταπτυχιακών προγραμμάαπό τις ψηφιακές βιβλιοθήκες των: OPENSCIENCERESOURCES Α) ΜΒΑ πλήρους φοίτησης, διάρκειας τριών (www.ea.gr/ep/osr-summer εξαμήνων school) και NATURAL EUROPE Β) ΜΒΑ ΤQM πλήρους φοίτησης, διάρκειας (www.ea.gr/ep/nature-sum τριών ή τεσσάρων εξαμήνων merschool). Γ) ΜΒΑ-Tourism Management, πλήρους φοίΟ διαγωνισμός αποτελεί μέρος τησης, διάρκειας τριών εξαμήνων των ευρωπαϊκών προγραμμά- Στα εν λόγω μεταπτυχιακά προγράμματα γίνοτων Open Science Resources νται δεκτοί πτυχιούχοι ιδρυμάτων ανώτατης (http://www.osrportal.eu) και εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αντιστοίχων οNatural Europe (http://www. μοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. natural-europe.eu). Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με αντικειΥποβολή σεναρίων μέχρις τις μενικά προσόντα και προσωπική συνέντευξη 15 Μαΐου 2011. από επιτροπή καθηγητών. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν για το διαγωνισμό στο δικτυα- τα δικαιολογητικά τους μέχρι 20/05/2011 κό τόπο: http://www. στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του eugenfound.edu.gr/frontoffice Τμήματος. /portal.asp?cpage=RESOURCE Πληροφορίες στο www.unipi.gr στο σύνδε&cresrc=1720&cnode=180 και σμο <Μεταπτυχιακά προγράμματα> και στα στο τηλέφωνο 210 8176790. τηλέφωνα 4142104, 4142281.

Τ

ο Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στη διοργάνωση διαΤγωνισμού για εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς για την καλύτερη εκπαιδευτική ψηφιακή δραστηριότητα, σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναπτύξουν μία εκπαιδευτική δραστηριότητα με βάση το διδακτικό μοντέλο ανακαλυπτικής μάθησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αναλυτικού προγράμματος δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, χρησιμοποιώντας ψηφιακό υλικό


22

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

∆IA∆POMEΣ Στο περιβόλι της Παναγιάς…

στη Λέσβο Γράφει ο MAKHΣ AΞIΩTHΣ axiotismakis.blogspot.com

∆ιαδροµή 39 Γύρω από τη Βατούσα 16

Δίπλα στο ποτάμι, κρυμμένο το μοναστήρι

ν και έχουμε αφήσει τη Βατούσα, και ήμαστε στην περιοχή της Άντισσας, εμείς θα πάμε λίγο πιο επάνω από τη συμβολή του ρέματος με το Βούλγαρη, και σε ένα πλάτωμα πλατανόφυτο, δίπλα στο ποτάμι, θα βρούμε τη Μονή Περιβολής. Τώρα βέβαια δεν έχει μοναχές και είναι συνήθως κλειστό. Ήρεμο, «κρυμμένο» το τοπίο, η μεγάλη αυλόπορτα με το καμπαναριό οδηγεί στην πλακόστρωτη αυλή, ένα υπέροχο, ήσυχο τόπο. Γύρω κελιά και το καθολικό στην ανατολική πλευρά. Στα 1988 υπήρχε ένας επιστάτης και μια μαυροφορούσα, που ξεναγούσαν τους επισκέπτες. Μια μικρή, σχεδόν τετράγωνη, δίκλιτη βασιλική, με τρίριχτη κεραμοσκεπή, αποτελεί μνημείο. Το μοναστήρι ήταν γυναικείο, αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου. Στα 1548 αναφέρεται σε κατάστιχο φόρων, ενώ στα 1590 σε τουρκικό έγγραφο. Για πρώτη φορά στα 1621 αναφέρεται σαν «κοινόβιον με την ανδρική Μονή Κρεοκόπου» με 30 καλόγριες. Αυτό αναφέρει και η «κολοβή επιγραφή» επάνω από την πύλη του νάρθηκα (εσωτερικά): «ανεκαινίσθη η παρούσα μονή της υπεραγίας Θεοτόκου υπό των πατέρων των ευρισκομένων της μονής Κρεοκόπου επί καθηγουμένου Ραφαήλ ιερωμονάχου». Ο ναός είναι ολόγραπτος από τοιχογραφίες, περίτεχνες αγιογραφίες, που φωτίζονται από ελάχιστα μικρά παράθυρα. Κατά τον καθ. Ξυγγόπουλο, ανήκουν στο τέλος του 15ου αι. (ναού, νάρθηκα). Κατά το Γούναρη φτιάχτηκαν μετά το 1550, ενώ ο Καλοκύρης τις αποδίδει σε δύο αγιογράφους διαφορετικών εποχών. Αρκετά στοιχεία για τη Μονή δίδονται σε σχέση με τον αλευρόμυλό της, που βρίσκεται απέναντι, στην άλλη όχθη του Βούλγαρη. Υπέροχος, με βαθμιδωτή πρόσοψη και εσωτερικό βαγένι, έχει επιγραφή τού 1850. Στα 1672, οθωμανικό έγγραφο αναφέρει τον υδρόμυλο σαν «κτήμα του Κρεοκόπου στη θέση Περιβολή Σατήρα» από το 1620. Στα 1898 συντηρούνται από αυτόν 4 καλόγριες, ενώ στα 1909 υπάρχουν 2 - 3, οι οποίες ζουν από τις εργασίες των, το αγροκήπιο και τον αλευρόμυλο (τον μίσθωναν). Τώρα, κολλημένος δίπλα στο νερόμυλο του 1850, βρίσκεται ο παλιός του 17ου αι..

A

... με τη μνημειακή πύλη

... και την υπέροχη δίκλιτη βασιλική (1988)

... ολόγραπτη από αγιογραφίες

... κολλημένο στον παλιό του 17ου αι.

... με το νερόμυλο του 1850 απέναντι


23

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Daylight με τον Παπασαρή @ «Marush»! ναν πονοκέφαλο, όσο και να το πεις, τον έχω ακόμη. Ένα ανακάτεμα, μια ζαλούρα, ένα κάτι, το έχουμε όλοι όμως, φαντάζομαι. Αυτός ο Παπασαρής τα φταίει όλα, το παιδί, ο φαντάρος και ο DJ κάνουν τη μουσική. Daylight, βλέπετε, την Κυριακή που μας πέρασε, και όλοι έκαναν μια στάση στο «Marush». Μα σου λέει έχει αρχίσει να γίνεται λατρεμένη συνήθεια. Και να ο Αντύπας, να ο Μητροπάνος, να τα περίεργα ρεμίξ και «καληνύχτα» στο ξένο, «καλημέρα» στο ελληνικό και το αντίστροφο. Μου τελείωσε και η μπύρα και είπα να αρχίσω τα σφηνάκια πριν περάσω στην επόμενη. Κάνω την υποβρύχια κίνηση με το χέρι μου… Ωχ θεέ μου! Με έκανε και έριξα - δημοσίως - στροφές μετά από τόσα χρόνια. Ο κόσμος πολύς, οι νεολαίοι επίσης, τα τσιφτετέλια στο full και εγώ με τη φωτογραφική έκανα μερικά κλικ τον κόσμο που είχε στήσει σε κάθε γωνιά του μαγαζιού το χορό! Άντε και πάλι την Τρίτη, όπου ο Τάσος (Παπασαρής) θα μας είναι και πάλι στα decks. Κωνσταντίνος Σπυριδάκος

Έ

Ελληνικό έντεχνο - rock

… από την Deppy @ «Fisheye»! Παρασκευή βρίσκεται στα decks του πιο εναλλακτικού ΜΚάθε café-bar της πόλης... Κάθε Παρασκευή είμαστε εκεί και περνάμε ξεχωριστά! Αυτήν τη φορά, όμως, είχα μαζί μου τη φωτογραφική μου μηχανή, πειρασμός για να καταφύγω σε μερικά clicks, απαθανατίζοντας τις στιγμές που η Ντέπυ Χατζηκαμπάνη - στιχουργός πολλών επιτυχιών («Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όμηρος και Ελένη», «Όσοι ζούμε αληθινά», «Γκρέτσια» κ.ά.), με μεγάλες συνεργασίες στο βιογραφικό της, όπως Φίλιππος Πλιάτσικας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μάνος Ξυδούς και άλλοι - μας ταξίδευε με τα πιο αγαπημένα rock και έντεχνα κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου! Το κλίμα, πολύ οικείο όπως πάντα και η μουσική δε διαπερνούσε τα τύμπανα! Ήταν άλλη μία ξεχωριστή νύχτα στο «Fisheye»...

X-Roni & DJ Vas @ «Hott Spott»! περασμένη Παρασκευή, το «Hott Spott» είχε την τιμή Τηννα φιλοξενήσει στα decks του τον X-Roni! Ο ίδιος είχε ξαναέρθει στο νησί πριν 11 περίπου χρόνια - το 2000 - στο club «Quebracho», ως resident DJ τής Redbull! Αυτήν τη φορά, παρέα με τον DJ Vas, ταξίδεψαν με τις μουσικές τους τον κόσμο τού «Hott Spott», όπως μόνο εκείνοι γνωρίζουν, σε ένα σετ αποκλειστικά με βινύλια!


!

AΘΛHTIΣMOΣ Tη σελίδα επιµελούνται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011 Την επιστροφή του και πάλι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λέσβου ετοιμάζει ο Κεραυνός Αφάλωνα, με νέο διοικητικό συμβούλιο και έμψυχο δυναμικό.

Ο προπονητής του Αστέρα Νίκης ξεσπαθώνει για τα όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό των μπαράζ με τον Όλυμπο

Θ. Γιακαλής κατά Ε.Π.Σ. και διαιτητών ε φανερή την πικρία του για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Όλυμπο στο Ίππειος, για τον ημιτελικό των μπαράζ, ο προπονητής του Αστέρα Νίκης, Θοδωρής Γιακαλής, συνέταξε μία επιστολή προς τα τοπικά Μέσα και με αποδέκτη φυσικά την Ε.Π.Σ. Λέσβου. Ο κόουτς του Αστέρα Νίκης υποστηρίζει ανοιχτά πως η διαδικασία των μπαράζ έγινε με προχειρότητα από μέρους της διοργανώτριας αρχής, ενώ σχολίασε και τη φιλική σχέση ορισμένων διαιτητών με παράγοντες, αλλά και ποδοσφαιριστές. Αναλυτικότερα η τοποθέτηση του Θοδωρή Γιακαλή: «Ενώ εμείς θεωρώ ότι κάναμε την προετοιμασία που χρειαζόταν

αγώνων, αφού από αυτούς εξαρτώνται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για τις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτά.

Μ

«Δεν υπάρχει θύμα χωρίς ηθικό αυτουργό»

Ο προπονητής του Αστέρα Νίκης, Θοδωρής Γιακαλής

για να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, η διοργανώτρια αρχή, την οποία σέβομαι απόλυτα, χειρίσθηκε το θέμα των μπαράζ με προχειρότητα και χωρίς να σταθμίσει κατά την άποψή μου τη σοβαρότητα των

»Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θεωρώ ότι πρέπει οι ομάδες που συμμετέχουν να αισθάνονται, σε τέτοια τουλάχιστον παιχνίδια, ότι υπάρχει ίση μεταχείριση μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Οι εντεταλμένοι παράγοντες της διοργανώτριας αρχής, αλλά και οι διαιτητές, θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά και με κριτήριο το κύρος, την προσωπικότητα και την εμπειρία, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Επίσης δε θα πρέ-

πει να αφήνει η διοργανώτρια αρχή να πλανάται τίποτα όσον αφορά την επιλογή των διαιτητών, οι οποίοι λόγω φιλικών σχέσεων με παράγοντες ή ποδοσφαιριστές της μίας ομάδας συναντούν δυσκολίες στο να πάρουν δίκαιες και αμερόληπτες αποφάσεις. Επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν τηρήθηκε τίποτα από όλα όσα ανέφερα παραπάνω, αποτέλεσμα ήταν ό,τι χτίσαμε με πολύ κόπο εγώ και η ομάδα μου όλη τη χρονιά, να ακυρωθεί στο τελευταίο παιχνίδι, που περιμέναμε να το ζήσουμε σα γιορτή και εξελίχθηκε σα φαρσοκωμωδία. Αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και με τους ποδοσφαιριστές που εξ ορισμού εί-

ναι οι πρωταγωνιστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ασχολούμασταν μ’ αυτούς που θα έπρεπε απλώς να βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Τελικά μπορεί εμείς να είμαστε το θύμα στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά οι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει θύμα χωρίς ηθικό αυτουργό. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια, το σεβασμό, το ήθος και το χαρακτήρα που δείξανε όλη τη χρονιά. Για εμένα αυτοί είναι οι νικητές, γιατί κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τις προσδοκίες όλων.»

Οι ποδοσφαιριστές του Αιολικού με ανακοίνωσή τους πιέζουν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους

Αποχή από τις προπονήσεις ε μία σκληρή ανακοίνωση, δεδομένου ότι μιλάμε καλώς ή κακώς για μία οΜ μάδα ερασιτεχνική, οι ποδοσφαιριστές του Αιολικού εξέδωσαν μετά το παιχνίδι με τους Αγίους Αναργύρους ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να κατέβουν σε αποχή, μέχρι να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, τονίζοντας πως σκοπός της κίνησής τους αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο Αιολικός βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, καλώντας τέλος τη διοίκηση της ομάδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Οι ποδοσφαιριστές του Αιολικού νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε γνωστό στο φίλαθλο κόσμο της Μυτιλήνης, έπειτα από πολύμηνη υπομονή και φιλότιμη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, ότι η κατάσταση στην ομάδα έχει γίνει πλέον πολύ δύσκολη.

«Ανασφάλεια…» Αν και το τελευταίο εξάμηνο η διοίκηση αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ε-

Οι παίκτες του Αιολικού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή

μείς οι ποδοσφαιριστές δώσαμε ανεπηρέαστοι τον καλύτερό μας εαυτό, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του Πρωταθλήματος. Ωστόσο, με την κατάσταση να έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, αποφασίσαμε να απέχουμε στο εξής από τις προπονήσεις, εξηγώντας παράλληλα δη-

μόσια το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στον Αιολικό, σε μια προσπάθεια να βρεθεί επιτέλους μια λύση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν να πληρωθούν εδώ και πολλούς μήνες. Υπάρχει επίσης ποδοσφαιριστής, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, που χρειάστη-

κε να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας έπειτα από ένα σοβαρό τραυματισμό, πληρώνοντας ο ίδιος τα έξοδα νοσηλείας του. Αυτό δικαιολογημένα δημιούργησε ανασφάλεια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, που φοβόντουσαν και φοβούνται ότι ρισκάρουν καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα αγωνιζόμενοι με τη φανέλα του Αιολικού, χωρίς την παραμικρή εξασφάλισή τους από τη μεριά της διοίκησης. Σκοπός αυτής της ανακοίνωσης και κατ’ επέκταση της αποχής μας από τις προπονήσεις είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο Αιολικός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει η διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας το Κύπελλο Ερασιτεχνών αποτελεί τεράστια πρόκληση, όμως θα περιμέναμε - έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου - να μας αντιμετωπίσει και η διοίκηση με την ανάλογη σοβαρότητα, τακτοποιώντας μέρος των οφειλών της το συντομότερο δυνατό.»

Ο Πραξιτέλης Βούρος με τον Παναγιώτη και το Στρατή Χατζηκλειδαρά πάτησαν το χορτάρι τού «Γ. Καραϊσκάκης»

Λύγισε στον τελικό η Μικτή Αιγαίου 2η Περιφέρεια (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, Κιλκίς, Πέλλας, ΗΣερρών, Χαλκιδικής) ήταν η θριαμβεύτρια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Good League ΟΠΑΠ 2010 - 2011, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις κατηγορίες Παίδων και Νέων. Στους τελικούς της διοργάνωσης που διεξήχθησαν, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η 2η Περιφέρεια νίκησε στην κατηγορία Παίδων 3-2 την 1η Περιφέρεια (Ε.Π.Σ. Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης) και στην κατηγορία Νέων 2-1 τη 10η Περιφέρεια (Ε.Π.Σ.

Η Μικτή Αιγαίου έτσι όπως παρατάχθηκε στο «Καραϊσκάκης»

Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου). Με τη φανέλα της Μικτής Αιγαίου συμμετείχαν στον τελικό από τη Λέσβο ο Παναγιώτης και ο Στρατής Χατζηκλειδαράς

της Αναγέννησης Γέρας, όπως και ο Πραξιτέλης Βούρος του Αιολικού.

Κατηγορία Νέων 2η Περιφέρεια - 10η Περιφέρεια 2-1

Σκόρερ: 31΄ Μυλωνάς, 87΄ Μουτεσίδης - 35΄ Κούτρης Αποβολή: 77΄ Διακοβασιλείου (2η κίτρινη κάρτα) 2η Περιφέρεια: Περπερίδης, Καρατζάς, Ποζατζίδης, Κανί-

δης (20΄ Λιάρος), Γκόλτσης, Τσιμτσιρίδης (41΄ Τοπουζλίδης), Μυλωνάς, Γκελτρενίδης, Μολυβάς, Τσιμίκας (65΄ Κρεμεζής), Μουτεσίδης 10η Περιφέρεια: Χατζηκλειδαράς Π., Χατζηβασίλης, Χατζηπαναγιώτης, Διακοβασιλείου, Ζουγανέλης, Κούκας, Καμπούρης (58΄ Χατζηνικολάου), Παπουτσογιαννόπουλος (71΄ Κατσαράς), Γεννημαχλέλης, Βούρος (89΄ Χατζηκλειδαράς Σ.), Κούτρης

Κατηγορία Παίδων 1η Περιφέρεια - 2η Περιφέρεια 2-3 Σκόρερ: 13΄ Κονταξής, 31΄ Ορφανίδης - 49΄, 60΄ Κτιστόπουλος, 55΄ Μουρατίδης


25

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ EΣTIATOPIA Ο ΚΑΡΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΝΗΣ Ταβέρνα Καρυώνας - Γέρα τηλ. 6979-971924

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΡΟ (ΤΟ) Ερμού 5 Τηλ. 22510 44540 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ελ. Βενιζέλου 10 Τηλ. 22510 45508

ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ

ΤΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ Ταβέρνα Δ. Βερναδάκη 2, Κουλμπάρα - Μυτιλήνη τηλ. 22510 21251

ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΚΑΒΕΤΣΟΥ 16 τηλ. 22510 40271

ELYSION HOTEL Ξενοδοχείο-εστιατόριο Παρασκευή - Σάββατο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα Νεάπολη Τηλ. για κρατήσεις 22510 61531-2

ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ ΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 26181 2o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη 11 και Ερμού 16 Τηλ. 22510 47700

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Ξενοδοχείο, pool-bar, εστιατόριο Καθημερινά ανοιχτά μεσημέρι - βράδυ Σάββατο βραδιές πιάνου, με τις μελωδικές φωνές του Νίκου και της Μαρίας Τηλ. για reserve 22510 45857, 44466, 6976974610 Βαρειά - Βίγλα Μυτιλήνης ΦΙΛΕΜΑ Restaurant-Μεζεδοπωλείο Αεροδρόμιο Τηλ. 6973809282 ΤΣΟΥΚΑΛΙ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660 ΛEMBOYPΓEIO Μεζεδοπωλείο Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 ΤΑΚΗΣ Ψαροταβέρνα Παναγιούδα Τηλ. 22510 31342 ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ Κομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613 ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474 ΒΑΓΙΕΣ Ταβέρνα Ακρωτήρι Τηλ. 22510 43532 ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Πηγαδάκια Γέρας Τηλ. 2251093484 & 6973-741809 ΒΑΦΕΙΟΣ Ταβέρνα Tηλ. 22530 71752 ΚΑΡΙΑΝΗ Ταβέρνα Αποθήκα Τηλ. 22530 95501

CAFÉ-BAR ENVY Κουντουριώτη 78 Τηλ. 22541021102 FOUR SEASONS by MAYOΤTE Kανόνι Θερμής Tηλ. 22510 71971 ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474 OCEANIS Πλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΕΣ EKΔHΛΩΣEΩN CATERING BLUE BAY Ξενοδοχείο τηλ. 22510 91000 / 91468 τηλ./φαξ 22510 91004 Το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσες για γάμους - βαφτίσεις.

ΛEMBOYPΓEIO Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMA EΛIA & ΘAΛAΣΣA Σκάλα Λουτρών Tηλ. 22510 91100 EΔEΣMATOΠOIEIO Catering and fast services Aλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟ Παράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810 Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543 Πέτρα τηλ: 22530 41830 E-mail: SANTO1@OTENET.GR

ΣΠΟΡ 5x5 SPANOS Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8 Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγιούδας Tηλ. 22510 32774 & 6948-591839

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΟΜΗΣΗ KATAΣKEYAΣTIKEΣ ETAIPEIEΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Γ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ - Ε. ΛΙΝΟΣ Ο.Ε. Γυμν. Δαυίδ 2, Χρυσομαλλούσα τηλ. 22510 23277, 22510 28210, 6944-456083

ΠPAΞIΣ A.E. Πωλήσεις κατασκευές Tηλ. 22510 44242 ΣΓOYPEΛΛHΣ Aργύρη Eφταλιώτη 13 Tηλ. 22510 26777 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ Τεχνικες εταιρείες Παλαιόκηπος Γέρας Τηλ. 22510 84370 ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244 & 6947202221

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΠΛ. ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. Έκδοση οικοδ. αδειών, Μελέτες - Επιβλέψεις, Τοπογραφικά - Κτηματολόγιο Κρήνης & Κισθήνης 6Α, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 20264 & 6945-900730 nikolakog@tee.gr

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ STAR BETON Βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος και δομικών υλικών με πιστοποίηση ISO-9001 Λακέρδα Αλυφαντών, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 46446 22510 46776 Φαξ 22510 46756

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ EΡΓΑΣΙΕΣ Αφοί Αγριτέλλη Χώμα για κήπους Πέτρες για λιθόκτιστα τηλ. 22510 48119 κιν. 6976-056463, 6946-364408

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ AL-DECO Χατζημανωλάκης Σταύρος 8ο χλμ Περιφ. οδού Μόριας Τηλ. 22510 32855 IGNIS ΠETPA Aφεντούλης Iωάννης Nέες Kυδωνιές Τηλ. 22510 94040, 94101 ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Καυσόξυλα, Μετακομίσεις, Μεταφορές, Πέτρες Mυστεγνών, Εξέδρες εκδηλώσεων, Επικουρικές υπηρεσίες θεαμάτων, οικοδομικά υλικά, γενικές επισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001, 6946004444 & 22510 43129.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΩΝΤΗΒΕΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξυλουργικές εργασίες παντός τύπου Καρά Τεπέ - Μυτιλήνη Πληρ. τηλ. 22510 48102 ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξυλουργικό εργοστάσιο παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα (CNC). Κουφώματα Γερμανικού Τύπου - Εσωτ. Πόρτες Θωρακισμένες Πόρτες - Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ξυλουργικά μερεμέτια και παντός τύπου αναπαλαιώσεις επίπλων τηλ.: 6947-153832

ΘΕΡΜΑΝΣΗ KΛIMATIΣMOΣ

EIΔH YΓIEINHΣ OIKOΣ Mητροπόλεως 7, Παγανή Μυτιλήνης Τηλ. 22510 24788 ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αγ. Θεράποντος 5 τηλ. 22510 41488

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Καθαρισμοί χώρων καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματική διαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β´ όροφος) 22510 37415, 6937407221 e-mail: es-karag@otenet.gr ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942625198 ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ Απολυμάνσεις - αποφρακτικά - συνεργείο καθαρισμού υπηρεσίες φύλαξης ISO 9001:2000 Πληρ. τηλ. 6978-186090 & 6974-269683 MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣ Συνεργείο Kαθαρισμού Kαθάρισμα κτηρίων, εμπορία απορρυπαντικών Aκρωτήρι Mυτιλήνης 22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη 22510 32400

ΕΠIΠΛO GIANNOULIS INTERIORS Αγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830 ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222 ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

EΠIΓPAΦEΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣ Aερ. Γιανναρέλλη 61 Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ AFISORAMA Ερμού 60, Tηλ. 22510 45019 ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Κορνίζες, επεξεργασία σε ξύλο και καμβά Καβέτσου 44, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45449

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ MANTZΩPOΣ Eλ. Bενιζέλου 10 Τηλ. 22510 42248

ΤΕΝΤΕΣ ΣΙΜΕΛΗ Aεροπόρου Γιανναρέλλη Τηλ./Fax: 22510 24523 Κιν. 6932214752

ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ Αριστειδοπούλου Ρούλα Ερμού 193 - 195 Τηλ. 22510 22753 ΦΩTIOY Ερμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026

LESVOS BAGS Πιττακού 13 Πληρ. τηλ. 22510 40540

Η/Υ AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ U SHOP MYTIΛHNHΣ Aγ. Eιρήνης 7, Tηλ. 22510 45453

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ AVANTI Όμιλος Χρηματοασφαλιστικών προϊόντων Παναγιώτης Λιόλιος Πλωμάρι Τηλ. 22520 33751 & 22520 33753 Κιν. 6944508686

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA ΒΕΡΡΗΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αγ. Θεράποντος 6 Παροχή λογιστικών, φοροτεχνικών υπηρεσιών, καθώς και σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών Τηλ. & Φαξ: 22510 48604 KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 41120, 41912 Fax 22510 41411 MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣ Hρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40833, 41833 ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι. Ο.Ε. Αρίονος 17, Μυτιλήνη Τηλ: 22510 27430 Fax: 22510 43185 ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣ Αλκαίου 26, Μυτιλήνη Τηλ/Fax: 22510 28017 ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. Bοστάνη 14, Τηλ. 22510 42028 KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣ Πέτρα Λέσβου Τηλ. 22530 42455 Κιν. 6934018535 Fax 2253042483 ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη Τηλ. 2251040813 φαξ 2251037416

OIKONOMIKOI ΣYMBOYΛOI Π.MYPITZHΣ &ΣYNEPΓATEΣ Eρεσσού 5, Mυτιλήνη Tηλ. 22510 40377 BUSINET Μαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας Παναγιώτης Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40188 & 37214 www.businet.gr

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεωργικές - περιβαλλοντικές μελέτες Καβέτσου 10 (2ος όροφος) Τηλ. 22510 37415 & 6937407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παγανή Μυτιλήνης ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ

KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO (FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ) Τηλ. 22510 29419 & 6944324667 IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Δημήτριος Κομνηνός Πρινέρι Mόριας Tηλ. 22510 43262 MHXANAΓPOTIKH A.E. Λάρσος, Πλησίον KTEO Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής Tηλ. 22510 22211 ΓEΩPΓIKA MHX/TA ΣΩTHPAKHΣ Παπάδος Γέρας Tηλ. 22510 84400

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tηλ. 22510 41450, 41364, 26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76 Τηλ. 22510 45144 & 42600 Κιν. 6932627300 Φαξ 22510 21666 www.elta-courier.gr

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ Πλυντήριο αυτοκινήτων Κάτω Χάλικας, έναντι Νέας Εισόδου Νοσοκομείου τηλ.: 22510 46236, κιν.: 6945885021

ENOIKIAΣEIΣ LESVOS CAR rentals Στρατής Λόγγιος Λουτρά Mυτιλήνη Τηλ. 22510 27825 Fax. 22510 44280 Kιν. 6932896712 www.lesvos-carrentals.com info@lesvos-carrentals.com GOLDEN SUN Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Τζ. Αριστάρχου, έναντι Τουριστικής Αστυνομίας Τηλ. 22510 41779, 6977-616830 Δωρεάν παράδοση σε αεροδρόμιο & λιμάνι

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ FUN TOURS Γραφείο Γενικού Tουρισμού Π. Kουντουριώτη 87-89 Τηλ: 22510 40802 Kιν.: 6945344240 e-mail: funtours@otenet.gr www.funtours.gr MYTONIΣ Γραφείο Γενικού Tουρισμού Παναγιούδα, 81100 Τηλ: 22510 31777 Fax: 22510 37614 Kουντουριώτη 87 Τηλ: 22510 37500 Kιν.: 6942424121 OLIVEGROOVE Π. Kουντουριώτου 11 & Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη Τηλ: 22510 37533 -534 Fax: 22510 37535 e-mail: olivemjt@otenet.gr www.olive-groove.gr


26

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Υ EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI Γρίβας Ευστράτιος Καβέτσου 40 Τηλ.: 22510 41210 Κιν.: 6932-703093 Κατσαβέλλης Ε. Ιωάννης

Αγ. Ειρήνης 1 4ος όροφος Τηλ. 22510 54568 Κιν. 6932-482412 Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος Όρ. Tηλ. 22510 37192 Κιν. 6973-303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Γρηγοράκης Παναγιώτης Καβέτσου 36 Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932-251120 Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932-906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5, (Ισόγειο) Iατρείο: 22510 47788 Κιν.: 6944-696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747 Μαυρογένης Νίκος Καβέτσου 10 - 4ος όροφος Ιατρείο: 22510 42290 Οικία: 22510 23403, 32677 Κιν.: 6944-516208 Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 Tηλ. 22510 42505 Kιν. 6932-303873 Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) Tηλ. 22510 41125 Kιν. 6976-654509 Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874 Oικία. 22510 22589 Μακρή Στέλλα Καβέτσου 27 Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793 Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.) Τηλ. 22510 41110 Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010 Kιν. 6977-649458 Fax. 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ Έλσα Χατζηκυριάκου Γρηγοράκη Ιατρός - Ακτινολόγος Ναυμάχου Παπανικολή 17 Τηλ. 22510 47773, κιν.: 6932616601 Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222

Γ

Ε

Ι

Α

Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. Τηλ. 22510 42101

Ο

Μ

Ο

Ρ

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI

Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος (Στρατιωτικός Ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α & Ασκληπιού Τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

Βιτούλιας Γεώργιος Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704 Κιν. 6977393637 Παπαδόπουλος Αναστάσιος Καλλονή Λέσβου Τηλ. 22530 29233 (ιατρείο) Κιν. 6979-070772

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI

ΚΑΛΛΟNH Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας Τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456, 6972122738 (Μόνο Απογεύματα)

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

Πελέκος Μιχάλης Χειρουργός ουρολόγος Καβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 40883 6934-877441

Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Καβέτσου 44, 3ος όροφος Τηλ. 22510 54038 6973-821145

OΦΘAΛMIATPOI

ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΙ Τσουκαλάς Π. Θωμάς MD, PhD Χειρουργός - Ειδικός Μαστολόγος Δέχεται καθημερινά με ραντεβού: 10:00 - 13:00 και 17:00 - 20:00 στην «Ιατρική Διάγνωση Λέσβου», 2ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής τηλ. 22510 42101, κιν. 6976-116205

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI Γ.Φεβρωνία Κανταρτζή M.D. Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη Τηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία Καμάτσου Π. Ευφροσύνη Η. Ηλίου 5, Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως τηλ. 22510 20014, 6941-676971

Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11 (πλησίον χαρτ. “Eιρμός”) Ιατρείο: 22510 42312 Οικ. 22510 41487 Κιν. 6944434811 Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10 Τηλ. 22510 44664 Κιν. 6944363959 Τουρβάς Θ. Γεώργιος Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καβέτσου 27, 3ος όροφος Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο: 22510 23661 Κιν. 6932404602

ΠAIΔIATPOI Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020 Κιν. 6932204318 Fax. 22510 44027

Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818 Κιν. 6944-564159

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338 Κιν. 6946465866

Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477 Κιν. 6976980830

Ω.Ρ.Λ.

Σάκης Ευστράτιος Καβέτσου 24 Τηλ. 22510 28561

Θεοδοσίου - Πασχαλίδη Γ. Μαρία Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217, 6948-309834

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 21275

Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης

Σκανέλης Π. Ευστράτιος Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 6936-667657

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ Ψιάχου Ελένη Αιματολόγος - Ογκολόγος Δέχεται κατόπιν ραντεβού στην «Ιατρική Διάγνωση Λέσβου», 2ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής τηλ. 6972-439364, 210 7676100

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217 Κιν. 6944-586587 Ρουμελιώτης Δημήτρης Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. Ενηλίκων- Παίδων Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής

Φ

Ι

Α

Κ

Α

Θεσσαλονίκης Υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πράσινου Λόφου 13 & Πολυτεχνείου, Ν. Ηράκλειο Αττικής Συνεργάζεται με όλα τα ταμεία Τηλ. 210 2833368, 6944141359

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030 Βογιατζή Μπέσσυ Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066 Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3, Tηλ. 22510 46868 Κιν. 6945901518 Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφος Τηλ. 22510 45977 Κιν. 6977-881899

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα Τηλ. 22530 61572 Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 Tηλ. 22510 42233 Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1 Tηλ. 22510 48105 Κιν. 6936406140 Κατανάκης Σ. Μιχαήλ Καβέτσου 24, 3ος Όρ. Tηλ. & Fax: 22510 40778 Κιν. 6932460966 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης-Ορέστης Καβέτσου 32 Iατρείο: 22510 43377 Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ Αδαμπατά Κατερίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Τηλ. 22510 29996 Κιν. 6937293661 Χατζόγλου Ελένη Ερεσού 13 Τηλ. 22510 48986 Κιν. 6946684555

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος Καβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696 Κιν. 6944304116

ΨYXOΛOΓOΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Βερβέρη Μαρία Καβέτσου 17 Ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων τηλ. 6945-447016 & 22510 48933

Ι

Α

Λ

Λ

Α

ΨYXOΛOΓOI Ζητιανέλλη Μαρίνα Αλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια) Tηλ. Ιατ. 22510 45150 Κιν. 6974020648 Καραγεωργίου Ελένη Κλινική ψυχολόγος Δέχεται με ραντεβού. Ζακύνθου 34 τηλ. 22510 43394 κιν. 6973-312860 Κιστάνη Σοφία Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. Ιατ. 22510 41923 Κιν. 6937540523 ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ Παρέχει ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες, ζευγάρια και χρήστες ουσιών, ψυχολογικές αξιολογήσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 24ωρης λειτουργίας Κλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνη τηλ. 22510 48959, 6970095950 (24 ώρες/24ωρο) Ταμτάμη Γιώτα Σύμβουλος Ψυχολόγος M.Sc. Καβέτσου 22, ημιώροφος τηλ.: 22510 54529, κιν.: 6945-199064

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη Tηλ. 22510 41868 Κιν. 6938802270 Χατζηδημητρίου Αντώνης Σμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ) Τηλ 2251037633 Κιν. 6945792823 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 BODY SPA Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393 Διαιτολόγοι: Kαραφασούλη Δήμητρα Κουτρολού Κ. Χαρά Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη Tηλ/Fax. 22510 21374 Κιν. 6955409874

Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη Tηλ./Fax. 22510 42011 Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Κων/να Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Σταμάτη Κωνσταντίνα Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA BODY SPA Ελευθερίου Βενιζέλου 85 Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ Αλεξανδρή Μαρία Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, Τηλ. 22510 47714 Ορθοπεδική Λέσβου Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA Οπτικά Κάσδαγλη Ερμού 7 Τηλ. 22510 24400 Oπτικά Γιαλούρη Πλατεία Yπεραστικών KTEΛ, Τηλ. 22510 25985 Πουλέλλης Vision Αντωνίου Μαρία Γαβριέλα EYE COM Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886 ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISION Οπτικά Πουλέλλη Ερμού 50 Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Kόρακας Γεώργιος* Συρακουσών 52, Λαμπρινή Τηλ. 210 2920064 Τηλ/Fax. 210 2133951 Kιν. 6932538488 Aναλαμβάνουμε τη μεταφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα * Καταγόμενος από τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4 Τηλ. 22510 42687 - 29504 Κιν. 6932486155 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ FLOWER STUDIO Μαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ MΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ Τηλ. 22540 23536, 23113

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ PETRIDES Travel Tourism & Car Rental Tηλ. 22540 22039, 22998

Φαξ 22540 22129 Κιν. 6947601516 e-mail: petrides@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254093329

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ CRYSTAL CLEAN Eθνικής Αντιστάσεως Σούμπρα Μύρινας Τηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΣΑ GYM Μύρινα, 22540 25938

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ART COIFFURE Μύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ Γενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.Ε Αποθήκη Λήμνου: Τηλ. 22540 23087, 25039 Αποθήκη Αθηνών: Τηλ. 210 3420506, 3420585, 3416595

...σημαίνει courier Μύρινα Λήμνου Τηλ. 22540 23429, 25140

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΓΛΑΡΟΣ Ψαροταβέρνα Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 22220 ΛΙΜΑΝΙ Ψητοπωλείο Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 23809 ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - Πιτσαρία Μύρινα τηλ. 22540 22828

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Εστιατόριο, Snack Bar ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254300948

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - Πιτσαρία Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ 22540 22540 Διανομή κατ’ οίκον

CENTRO Ψησταριά Άγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993 Με κρέατα παραγωγής τους και διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - Catering Πλατύ, Τηλ 22540 22540 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟ Tαβέρνα - Oυζερί Κοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος Λήμνου Τηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936 Fax: 2254025691


27

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Περιβαλλοντική και Πολιτιστική Εκπαίδευση στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Γνώση για την Τροφή, Τροφή για Σκέψη, Σκέψη για Δράση

από μαθητές Η «άλλη» εκπαίδευση Εκδήλωση της Μύρινας της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

έντε συνολικά προγράμματα Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης υλοποίησε φέτος το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Τα αποτελέσματα των εργασιών που πραγματοποίησαν οι μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, παρουσιάστηκαν στο Σχολείο το πρωί της περασμένης Δευτέρας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιου είδους προγράμματα συμβάλλει στο να εμπλουτιστούν τόσο οι γνώσεις τους γύρω από συγκεκριμένα θέματα, όσο και στο να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία. Τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου, αφορούσαν εκτός άλλων μνημεία της Μυτιλήνης, αλλά και το λεσβιακής καταγωγής ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

δραστηριότητες των μαθητών μέσα από την υλοτων Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας Οκαιιποίηση της παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του

Π

Τα πέντε προγράμματα Πιο αναλυτικά, υπήρξε πρόγραμμα για τα μουσουλμανικά τεμένη της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν επισκέψεις, καταγραφή και μελέτη όσων από αυτά σώζονται και στο τέλος συντάχθηκαν εργασίες. Οι τελευταίες αφορούσαν είτε στην κοινωνική μεταλλαγή τους και την ενσωμάτωσή τους στο νέο κοινωνικό ιστό της πόλης, είτε στη συμβίωση της χριστιανικής με τη μουσουλμανική κοινότητα κατά το 19ο αιώνα, είτε στη συντήρηση του Γενί Τζαμί και την ένταξή του στο πρόγραμμα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τής UNESCO. Πρόγραμμα υλο-

Από τις παρουσιάσεις των προγραμμάτων, το πρωί της Δευτέρας, στο χώρο του Πειραματικού Λυκείου

ποίησαν οι μαθητές και για το Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης, με επισκέψεις, συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού, καθώς και σκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίησή του, αλλά και για τη Λέσβο ως γεωπάρκο, με ομιλία στο Σχολείο του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκου Ζούρου, και επίσκεψη των μαθητών σε αντίστοιχο γεωπάρκο της Τουρκίας. Άλλο πρόγραμμα αφορούσε στη σχέση του Οδυσσέα Ελύτη με τον Ισπανό ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και στο πώς ο πρώτος επηρεάστηκε από το δεύτερο. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακών γεφυριών στον ελληνικό και ευρύτερο χώρο», οι μαθητές συνέλεξαν πληροφορίες και φωτογραφίες από παραδοσιακά γεφύρια της Λέσβου, άγνωστα σε πολλούς, κατασκεύασαν μια μακέτα παραδοσιακού γεφυριού, ζωγράφισαν το γεφύρι της

Κρεμαστής, ενώ στο πλαίσιο πενθήμερης εκδρομής στην Τουρκία είδαν δείγματα παραδοσιακών γεφυριών στην Ιεράπολη, την Πέργαμο και τη Φώκαια.

Κέρδος για όλους «Όλα τα προγράμματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα, τόσο οι συνάδελφοι όσο και μαθητές εργάστηκαν με πολύ μεγάλη χαρά γι’ αυτά, αφού ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη συνηθισμένη διαδικασία της παράδοσης και εξέτασης», είπε μιλώντας στο «Ε» η διευθύντρια του Σχολείου, Άννα Κουρασάνη. «Σίγουρα, έτσι όπως λειτουργεί αυτήν τη στιγμή το λύκειο, η συμμετοχή και η συνεργασία στα προγράμματα έχουν να αποδώσουν πολλά κέρδη στους μαθητές, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που μαθαίνουν και οι ίδιοι. Προσωπικά προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να εμπλέξω το Σχολείο μας σε προγράμματα και θεωρώ πως απέδωσε και λειτουργεί πολύ καλά.»

Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Μύρινα. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γυμνασίου Μύρινας, το Γενικό Λύκειο Μύρινας και το Επαγγελματικό Λύκειο Μύρινας, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Γνώση για την Τροφή, Τροφή για Σκέψη, Σκέψη για Δράση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου στις 6 το απόγευμα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοχάρης Σταμάτης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Διατροφή και Καρκίνος». Ο επίκουρος καθηγητής Διοίκησης και Οικονομίας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Σκάλκος θα αναπτύξει το θέμα «Γνώση, καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Δρόμος επιτυχίας για τη νέα γενιά» και η υπεύθυνη του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γυμνασίου Μύρινας, Φωτεινή Κυριλλίδου, θα μιλήσει για τα «Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων. Ευκαιρίες για δράση». Τέλος, οι μαθητές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Μύρινας θα παρουσιάσουν τα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποίησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά και θα βραβευθούν για τις εργασίες που εκπόνησαν.

Από το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Κλιματι- πρόκειται να συμμετά- λαγής και για τις επιπτώαλλαγή: Μαθαίνω για τις επιπτώσεις παρατηρώ- σχουν. Σε αυτά περιλαμ- σεις στην αλλαγή του κλίΈνταςνακή τονέο απολιθωμένο δάσος», θα υλοποιήσουν από κοινού το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το πρόγραμμα απευθύνε- στόχο την περιβαλλοντική ται σε μαθητές δημοτικών εκπαίδευση και ευαισθησχολείων της Λέσβου και τοποίηση των μαθητών σε υλοποιείται στα πλαίσια θέματα που αφορούν στο των δράσεων του ΚΠΕ Ευ- περιβάλλον και την προεργέτουλα και του Μου- στασία των φυσικών μνησείου Απολιθωμένου Δά- μείων και της φυσικής σους και της στενής τους κληρονομιάς του νησιού. συνεργασίας, έχοντας ως Συνολικά 12 σχολεία

βάνονται το 2ο, το 3ο, το 4ο, το 7ο, το 10ο και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Σκοπέλου, Πέτρας, Στύψης, Καλλονής, Λισβορίου και Βρίσας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη από αυτές θα γίνει ενημέρωση των μαθητών για θέματα κλιματικής αλ-

ματος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, στο χώρο του Σχολείου τους και από το επιστημονικό προσωπικό τού ΚΠΕ Ευεργέτουλα. Η δεύτερη φάση θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου θα πραγματοποιηθεί η έρευνα των μαθητών.

Από την προχθεσινή εκδήλωση του Γυμνασίου Θερμής

Εκδήλωση στο Γυμνάσιο Θερμής ια συνολική εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων και εργασιών που έγιναν μέσα στο τρέχον σχολικό Μ έτος, πραγματοποίησε στο χώρο του το απόγευμα της Δευτέρας το Γυμνάσιο Θερμής. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν και των κατασκευών που έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Περιελάμβανε, επίσης, την παρουσίαση των έργων που δημιουργήθηκαν μέσα στο μάθημα των Εικαστικών και των Αγγλικών, κατά το τρέχον σχολικό έτος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η χορωδία του Σχολείου ερμήνευσε τραγούδια και οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Γράμματα Αναγνωστών

Μπλόκαρε πάλι; εμπλοκάρει η Λιμνοδεξα- ταν μία απόφαση του Υπουρ«Ξ μενή Σεδούντα». Πριν από γείου Περιβάλλοντος για «αμερικούς μήνες με το βαρύ- νανέωση της περιβαλλοντικής γδουπο αυτόν τίτλο έκανε ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Εμπρός» ο πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Μιχάλης Μαμάκος. Πολύς κόσμος ενθουσιάστηκε με το χαρμόσυνο άγγελμα και πίστεψε ότι επιτέλους θα ξεκινούσαν εργασίες στο «εν πολλαίς αμαρτίας περιπεσόν έργον». Βέβαια μάταιες ελπίδες. Αφορμή για το δημοσίευμα ή-

μελέτης» γιατί με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις είχε λήξει η παλαιά μελέτη. Διέφυγε όμως από τον αγαπητό δήμαρχο ότι στην Ελλάδα, για να προχωρήσει και να τελειώσει μία μελέτη, θέλει παρακολούθηση, σπρώξιμο, φροντίδα, δεδομένου ότι διαφορετικά κάνει πέντε και δέκα χρόνια να τελειώσει (παράδειγμα η μελέτη για την παραλλαγή της Λαγκάδας).

Πιστεύω αυτά όλα να τα έχει υπόψη της η νέα δημοτική αρχή. Πέραν όμως τούτου, βασικό θέμα είναι και η χρηματοδότηση του έργου, που για να ολοκληρωθεί θέλει 1,6 εκατ. ευρώ. Σχετικά είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω ότι το έργο κινδυνεύει να χαλάσει και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα (περίπου έξι - επτά εκατομμύρια ευρώ), να πάνε στη θάλασσα (υπάρχουν για τούτο εμπιστευτικά έγγραφα του Υ-

πουργείου Γεωργίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον τότε νομάρχη Λέσβου). Απαραίτητη, λοιπόν, η συμπληρωματική πίστωση, όταν έχουν βαρύνουσα σημασία τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα. Γεγονός είναι ότι έτρεξε για τούτο ο τέως δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Βαρβαγιάννης, και με την ουσιαστική βοήθεια του τέως πρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Κώστα Μουτζούρη αποσπάσανε από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Παπα-

θανασίου τη σχετική πίστωση (1,6 εκατ. ευρώ). Στη συνέχεια έγινε και εκταμίευση 800.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να πάνε στο Υπουργείο Γεωργίας για να δημοπρατηθεί το έργο. Σήμερα, όμως, είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά. Περιμένουμε να το φροντίσουν οι υπεύθυνοι. Μήπως πρέπει να μιλάμε για ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ του έργου; Ν. Ε. Λαγουμίδης


28

XPONOΓPAΦHMA

TETAPTH 11 ΜΑΪΟΥ 2011

µέρα νύχτα XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

Παρεξήγηση

w Το «Mojo» θα φιλοξενήσει την Παρασκευή τους «Adagio», σε μια βραδιά χορού και διασκέδασης. w Νόστιμα κρεατικά στα κάρβουνα σερβίρει μεσημέρι βράδυ το ψητοπωλείο «Ο Χρήστος», στο Φανάρι. w Διασκέδαση σε χορευτικούς ρυθμούς τα βράδια στο «Sugar», στην προκυμαία. w Λαχταριστές μερίδες κρεατικών σε οικονομικές τιμές σερβίρει η «Πίττα του Παππού», στο Μακρύ Γιαλό. w Νόστιμη πίτσα, ζυμαρικά φούρνου, πλούσιες σαλάτες σερβίρει στον όμορφο χώρο του η νέα «Martano», στην προκυμαία. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το επιδόρπιο, πανακότα με σιρόπι φράουλας. w Στις «Καλαμιές», δίπλα στο αεροδρόμιο, θα βρείτε άφθονους ντόπιους μεζέδες, καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά και κρεατικά της ώρας. w Όμορφη ατμόσφαιρα για καφέ ή ποτό στην «Hacienda», στην προκυμαία. Σπιτικά κουλουράκια σε πρωτότυπο μεταλλικό κουτάκι, συνοδεύουν τον καφέ ή το ρόφημά σας. w Καλομαγειρεμένοι μεζέδες σε όμορφο περιβάλλον, με τον εξυπηρετικό πάντα Γιώργο, στο «Μπουντρούμι», στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο σοκάκι απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου. w Στο εστιατόριο του «Elysion Hotel» απολαύστε gourmet πιάτα, που σας προτείνει ο σεφ, σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

Του Πάνου Μαραγκού από το «Έθνος»

Είδηση… ίδηση είναι και αυτό. Έγινε σύσταση από φορείς Αθηναίων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Εκκλησίας να μη χαιρετούν στις εκπομπές τους με το «Χριστός Ανέστη». Ο λόγος; Οι μειονότητες που βρίσκονται στη χώρα μας. Πως αυτοί οι άνθρωποι, δηλαδή, θα ακούνε το χαιρετισμό μας, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν τη δική μας θρησκεία. Η χαρά της Ανάστασης πρέπει να πνιγεί. Να μην ακούγεται ο χαρμόσυνος χαιρετισμός, γιατί δεν μπορούν να τον ασπαστούν οι αλλόθρησκοι. Βεβαίως, στην πίστη μας συμβαίνει κατά το ρήμα «όστις θέλει» ακολουθεί. Άρα, η τάση επιβολής των ολίγων στους πολλούς έχει παράξενη χροιά. Ή μήπως το θέμα ξεκινά από εμάς τους ίδιους; Από μας που με ελαφρά τη καρδία χαθήκαμε μέσα στην αδιαφορία μας. Γιατί να ασχολούμαστε μ’ όλα αυτά; Πού να κουράζουμε το κεφάλι μας. Ποιος ο λόγος να βασανίζουμε τη σκέψη μας για τη βαθύτερη έννοια; Απέχουμε. Οικιοθελώς. Ποιος να εμβαθύνει και να ερμηνεύσει το: «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας». Ξεχάστηκε και η δοτική. Άλλαξε η γραμματική. Γλωσσική πενία. Πού να καταλάβουμε την έννοια ότι ο Χριστός με το θάνατό Του, ή ακόμη καλύτερα διά του θανάτου Του, το θάνατο πάτησε. Νίκησε!

Ε

Ρωτήθηκαν οι Μουσουλμάνοι για το θέμα του αναστάσιμου χαιρετισμού μας, και, οι ίδιοι δεν είχαν καμμία αντίρρηση. Αντίθετα, απάντησαν πως γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα με συγκεκριμένη πίστη, την οποία και σέβονται. Πολλές φορές μάλιστα εύχονται και χαιρετούν τους Έλληνες γείτονές τους κατά πώς απαιτεί η εποχή. «Όσοι πιστοί προσέρχονται», λοιπόν, έχουν το απόλυτο δικαίωμα να χαιρετιούνται για 40 μέρες μετά το Πάσχα με το «Χριστός Ανέστη»! Όσοι δεν ασπάζονται την αναστάσιμη χαρά, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κά-

νουν. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να προτάσσει θεωρίες και επιβουλές σ’ εκείνους που επιθυμούν να βιώνουν τα πιστεύω τους. Όσοι από τις μειονότητες κατοικούν εδώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί. Από τη δήλωσή μας, βέβαια, μέχρι την ουσία του πράγματος υπάρχει διαφορά. Δεν είναι εύκολο όλοι να γευτούμε την ουσία. Ωστόσο, δεν απέχουμε και δεν καταργούμε τη σταυροαναστάσιμη αγωνιστική πορεία μας. Οι καιροί είναι μοντέρνοι. Μας παίρνουν τα μυαλά. Μας ροκανίζουν και τα άγια και τα όσια.

Μας υπερτονίζουν τα δικαιώματα της όποιας μειονότητας και υποδαυλίζουν τα ιερά της πλειονότητας. Παραπαίουμε. Με μεταλλαγμένη ταυτότητα και με φουσκωμένα τα μυαλά. Μ’ αυτόν τον αέρα που μας φέρνει μέχρις εδώ. Και το εδώ είναι η κρίση και η σύγχυση. Διαβρώνοντας και αμφισβητώντας εμείς οι ίδιοι αυτό που είμαστε, φτάνουμε να καταργούμε αυτόματα και κάθε λόγο που έχουμε για την ελπιδοφόρα αναστάσιμη βιωματική μας. Βιργινία Κρητικού Ζούρου vkrit@ypai.gr

ε ένα ζωολογικό κήΣζευγάρι πο είχαν καύχημα ένα από σπάνιους γορίλες και μάλιστα προσπαθούσαν να τους διασταυρώσουν για να μη χαθεί το είδος. Ενώ το θέμα είχε πάρει και δημοσιότητα στον Τύπο, ένα πρωί βρήκαν τον αρσενικό γορίλα πεθαμένο. Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη ο διευθυντής και ανακοινώνει στους επιτελείς του το δυσάρεστο νέο, που προφανώς απειλεί να αμαυρώσει τη φήμη του ζωολογικού κήπου. Μέσα στην απελπισία τους, ένας από τους ειδικούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη ρίχνει την ιδέα να βρεθεί ένας εθελοντής και να κάνει μια προσπάθεια να… γονιμοποιήσει αυτός τη γοριλίνα! Εκφράζονται προφανώς διαφωνίες για το κατά πόσο είναι κάτι τέτοιο εφικτό, αλλά αυτός που έκανε την πρόταση τους αποστομώνει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση, και πως στο κάτω-κάτω γιατί να μη δοκιμάσουν. Έλα όμως που δεν αναλάμβανε κανένας να… κάνει τον εθελοντή! Με τα πολλά, κάποιος ρίχνει την ιδέα να προτείνουν μια καλή αμοιβή στον Πόντιο φύλακα του ζωολογικού κήπου, μήπως και τον καταφέρουν να κάνει αυτός τον επιβήτορα. Τον φωνάζει λοιπόν ο διευθυντής στο γραφείο του και του λέει: «Είσαι με χίλια ευρώ να… πας με τη γοριλίνα;» «Να με αφήσετε μια μέρα να το σκεφτώ», απαντά ο Πόντιος. Την επόμενη μέρα ξαναπηγαίνει στο γραφείο του διευθυντή και λέει: «Δέχομαι αλλά με τρεις όρους! Πρώτον να μην το μάθει κανείς!» «Έγινε», του απαντάει ο διευθυντής. «Δεύτερον, δε θέλω… φιλιά στο στόμα!» «Κι αυτό δεκτό», του λέει ο διευθυντής. «Και ποιος είναι ο τρίτος όρος;» Και ο Πόντιος διστακτικά: «Να, εκείνα τα χίλια ευρώ, μήπως γίνεται να… τα δίνω λίγα - λίγα!»

J

Εμπρός 3318  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you