Page 13

EI∆HΣEIΣ

ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

13 Ημερίδα για τις εξαγωγές ι δυνατότητες ανάπτυξης των OΡωσία εξαγωγών στην Τουρκία, τη και τη Γερμανία από τις ε-

Από τις κινητοποιήσεις που προκάλεσαν τις αγωγές κατά των αυτοδιοικητικών της Λήμνου

Στη χθεσινή δίκη του δημάρχου και του αντιδημάρχου της Λήμνου για το ακτοπλοϊκό, πάνδημη συμπαράσταση

Δίκη-διαδήλωση… αθολική συμπαράσταση από τους φορείς της Λήμνου είχαν ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, και ο αντιδήμαρχος του νησιού Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, στη χθεσινή δίκη που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος βρέθηκαν κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση από τη ΝΕΛ, την ΑΝΕΝ Α.Ε. και τη C-Link Ferries, οι οποίες διεκδικούν τα ποσά των 2.500.000 ευρώ από τον κ. Χατζηδιαμαντή και 500.000 ευρώ από τον κ. Μπουλώτη, με αφορμή δηλώσεις τους κατά τις κινητοποιήσεις των Λημνιών ενάντια στη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα με το πλοίο «Aqua Maria». Οι χώροι γύρω από το δικαστήριο, αλλά και μέσα σε αυτό, ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτοι από Λημνιούς που φώναζαν συνθήματα υπέρ των δύο αυτοδιοικητικών. Τη ΝΕΛ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Λύσανδρος Τζελίδης, ενώ αρκετές φο-

K

ρές οι Λημνιοί αντέδρασαν στα όσα ανέφερε ο ίδιος, αλλά και ο μάρτυρας της εταιρείας. Αίσθηση, αλλά και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, προκάλεσε η αναφορά στο πλοίο «Aqua Maria», το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ως ένα από τα καλύτερα και τα πιο αξιόπλοα, «το οποίο επιλέγουν όχι μόνο οι επιβάτες, αλλά και τα γκρουπ για τις μετακινήσεις τους».

«Κατέπεσαν…» Μετά το τέλος της δίκης ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, σημείωσε: «Πεποίθησή μας είναι ότι στην ακροαματική διαδικασία κατέπεσαν οι ισχυρισμοί των εταιρειών περί συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς αποδείχτηκε περίτρανα, τόσο από τις καταθέσεις των μαρτύρων, όσο και από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι μόνος στόχος μου αλλά και του αντιδημάρχου κ. Τσανταρλιώτη ήταν η υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας και η έκφραση της α-

γανάκτησης των κατοίκων και φορέων της Λήμνου για το διαχρονικό πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού μας.» Για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των Λημνιών, ο δήμαρχος ευχαρίστησε «όλους του Λημνιούς που βρέθηκαν δίπλα μας για μία ακόμη φορά. Ο αγώνας της Λήμνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της συνεχίζεται με ενότητα, ομοψυχία και αποφασιστικότητα.». Από την πλευρά τους, οι φορείς της Λήμνου έκαναν αισθητή την παρουσία τους δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Λήμνου. «Μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή εκδίκαση αγωγών εναντίον του δημάρχου και του αντιδημάρχου Λήμνου, η οποία σχετίζεται ουσιαστικά με το θέμα των κινητοποιήσεων για τη μη ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου. Σύμφωνα με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, «απαιτεί περισσό θράσος να κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή στα πλαίσια του κοινού αγώνα όλων μας για αξιοπρεπή διαβίωση στο νησί, ανέδειξαν την πραγματικότητα. Εναγόμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση και πρακτική εναντίον του νησιού είναι στη συνείδησή μας όσοι με τις πράξεις τους και τις επιλογές τους μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση.». Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου τής ΑΔΕΔΥ καταδικάζουν τη χθεσινή δίκη, τονίζοντας ότι «αποτελεί μορφή τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού, για να πάψουν να διεκδικούν και να σκύψουν το κεφάλι σε όσα τους επιβάλλει η εξουσία των εφοπλιστών και των κομμάτων που τους υπηρετούν». Τέλος, και το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λήμνου στέκεται δίπλα στο Δήμο Λήμνου και τον στηρίζει «σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, αλλά και σε όλους τους αγώνες που έκανε αλλά και που πρόκειται να κάνει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας». Ως Σωματείο, όπως τονίζουν, δεν αντέχουν αυτή την αδικία, «να κατηγορούνται οι εκπρόσωποι του Δήμου, που είχαν τη στήριξη όλο αυτό το διάστημα και των τοπικών φορέων του νησιού, αλλά και των κατοίκων, για την αντίδρασή τους ως προς τη δρομολόγηση του “Aqua Maria”. Αρκετά ταλαιπωρούμαστε τόσα χρόνια, είναι άδικο να κατηγορούμαστε και για αυτό!». Τα ενοικιαζόμενα της Λήμνου και τ’ άλλα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό - όπως αναφέρει το Σωματείο - «έχουν πληγεί οικονομικά σε μέγιστο βαθμό από το πλοίο “Aqua Maria”, που αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για τον τουρισμό του νησιού μας».

πιχειρήσεις του Νομού είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνουν ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου στη Μυτιλήνη, στις 3:30 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου. Οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων του Νομού θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν έγκυρη ενημέρωση για τις προαναφερόμενες αγορές. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΠΕ για το τρέχον έτος, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που ο Οργανισμός υλοποιεί στις εν λόγω αγορές. Θα γίνει παρουσίαση του προφίλ των καταναλωτών στις τρεις χώρες, οι επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες που επικρατούν στις εμπορικές συναλλαγές κάθε χώρας. Ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα θα μιλήσει για τις εμπορικές συναλλαγές στην Τουρκία, ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄ της Διεύθυνσης Χωρών Βαλκανικής, Ρωσίας και Χωρών Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, Ιωάννης Μάρκος, θα αναφερθεί στα χαρακτηριστικά της ρωσικής αγοράς. Ο γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α΄ της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Πετρόπουλος, θα παρουσιάσει το προφίλ του καταναλωτικού κοινού και τις ιδιαιτερότητες των επιχειρηματικών συναλλαγών στην αγορά της Γερμανίας.

Σεμινάριο για λογιστές ο Περιφερειακό Τμήμα ΑνατοTκούλικού Αιγαίου του ΟικονομιΕπιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ) διοργανώνει στη Μυτιλήνη φορολογικό σεμινάριο, με θέμα: «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων». Τo σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου το Σάββατο 13 Απριλίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν τα μέλη τού ΟΕΕ με εξοφλημένες συνδρομές του έτους 2012 και οι λογιστές φοροτεχνικοί με εξοφλημένες συνδρομές έως το έτος 2012. Το σεμινάριο θα γίνει δωρεάν και εισηγητής θα είναι ο υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών Γεώργιος Παπανικολάου. Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, στο e-mail oee13pt@oe-e.gr και στο φαξ 22510 25634, κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Πέμπτη.

Εμπρός 3783  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Εμπρός 3783  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Advertisement