Page 1

! !

! POLETNA TURNEJA 2014 ! PERMAKULTURNI

PRVOMAJSKI PRAZNIKI 28. 04.

DO

02. 05. VRANSKO (SLO)

! UVOD

01. - 04.08. Latinovac (HR) 15. - 17.08. Vransko (SLO) ! DNEVNI

PRAKSE

17. - 21.08. VRANSKO (SLO) ! INTENZIVNO

22. - 24.08. Vransko (SLO) 26.08. - 02.09. Kotor (MNE) 20. - 24.10. Steyerberg (D)

INFO & PRIJAVE:

tomislav.gjerkes@gmail.com
 Tel:+ 386 - 31- 708011 www.mikrokozmos.si

www.dragondreaming.org

!

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Zmajevo sanjanje & 
 ! ! l t u r a Permaku ! ! dnevi za majhne in Mednarodni učni in izkustveni ! ! Za vizionarje, sanjače, velike navdušence nad projekti. ! z vsemi in naenkrat.

aktiviste in radovedneže. Kako ! ! V Nemčiji, Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni Gori ! !


Zmajevo sanjanje 
 -

ali kje so zakopane tvoje sanje?

Za vse, ki bi radi odkrili svoje osebno bogastvo in realizirali življenjsko vizijo, svoje življenjsko delo: v skupinah, projektih in družinah.

»Tvoje sanje n iso Četudi ste že v kakšni skupini, socialnem, tv oje sanje, tem več ekološkem ali kakšnem drugem projektu, so to sanje Ze mlje, ki ali imate idejo ki bi jo radi uresničili. se želi skozi te Zmajevo sanjanje je celosten kreativen be izraziti v svetu proces, ki podpira in uresničuje vaše «
 ideje in jih hkrati povezuje z drugimi. Proces omogoča osebno rast in hkrati prispeva k spreminjanju okolja. To je način nastajanja igrivih, organskih in uspešnih dejavnost.

(John Kroft – o če zmajevega san janja)

Zmajevo sanjanje je proces z novimi pravili igre: omogoča skupno razvijanje win-win kulture in izstop iz poznanih vzorcev - iz našega področja udobja. Če se nam uspe soočiti z »zmajem« v nas in se iskreno povezati z drugimi, tedaj se lahko uresniči, kar si komaj upamo sanjati.

Kaj so tvoje sanje, kako jih boš predstavila, da najdeš bojevnice in bojevnike na dolge proge, s katerimi boš ideje dejansko lahko uresničila.

Bivati z navdihujočimi ljudmi iz zahodne, srednje in južne Evrope na krasnih lokacijah, sprožiti projekte in srečanja, povezati ideje, doživeti avtentično skupnost; skupaj praznovati, delati, se učiti in igrati, si pustiti pomagati, se pustiti spremeniti, … Vse to in še več so najine sanje za poletno turnejo povezovanja zmajevega sanjanja in permakulture.

!

Za potrebe uresničevanja teh sanj organizirava delavnice in poletni tabor za družine, različne priložnosti in možnosti učenja ter doživljanja zmajevega sanjanja in permakulture. Namen delavnic je ustvariti močne sinergije za trajnostne projekte in podpirajoča prijateljstva.

Tomislav & Ulrike


Permakulturni prvomajski

prazniki na Podgradu. Delavnica je posvečena človeku, bivanju človeka s človekom.

! ! !

Dnevne aktivnosti bomo izbirali med deli na večjem permakulturnem posestvu, za prenos znanj in veščin bosta na razpolago dva diplomirana permakulturna načrtovalca, socialno energijo pa bomo pletli in dinamizirali po metodi zmajevega sanjanja.

Več informacij na www.mikrokozmos.si

! 
 TERMIN:
 Od 28. aprila do 2. maja. Cena z nastanitvijo in hrano: 100€.

! ! ! !

Was ist also dein Traum, wie kannst du diesen aus deinem Inneren heraus kommunizieren und längerfristig MitstreiterInnen finden?

! ! !


ABC zmajevega sanjanja: skupaj igrivo predelati procese v uspešnih projektih

! UVOD

! ! Delavnica je za vse, ki želijo spoznati in izkusiti zmajevo sanjanje. Podala bova prvi vpogled v teorijo in prakso “kroga sanj” ter pokazala pot do načrta igre (projektnega načrta). Udeleženci ne bodo izvedeli samo, kako ohranjamo veselje in energijo vseh

! ^

!

udeležencev v projektu, temveč tudi zakaj projekti propadejo, oziroma kaj jih dela uspešne. Skozi proces bomo raziskovali laste sanjski projekta, katerega se bomo učili predstaviti pomočjo karizmatične komunikacije.

! ! TERMIN: Od 14. do 17. avgusta Vransko (Slo)

!

Prispevek: 130€ 
 (vključno z nastanitvijo in hrano)

! !


"Permakultura pod zmajevim okriljem": skupaj sanjamo in načrtujemo, skupaj udejanjamo in praznujemo.

Kako zgleda zmajevo sanjanje v praksi? Na delavnici bomo skupaj izpeljali proces zmajevega sanjanja, to je: Sestavili bomo pisano druščino, razvili smiselne naloge ki nas veselijo in hkrati služijo nam, skupini ter širšemu okolju. Temelj vseh naših prizadevanj pa bo počitniško razpoloženje.

Odrasli, otroci, družine in radovedneži ste vabljeni, da skupaj sanjamo in oživimo te dneve. Midva sva sanjala

te dneve kot učenje skozi igro. Možni projekti so sledeči: izgradnja krušne peči na prostem, postavitev indijanske savne ali kompostnika, ureditev gredice ali pomoč pri žetvi na poljih, organizacija divjega festival za celoten kraj. Olepšajmo graščino in spremenimo dan v noč ter si v visečih mrežah ob ognju pod zvezdami delimo sanje. … Kdo ve, kaj se bo dejansko pojavilo v krogih sanj odraslih in otrok?

Zmajevo sanjanje & permakultura Dnevi prakse na permakulturnem posestvu Podgrad pri Vranskem

!

TERMIN: 17. do 21. avgusta 
 na Vranskem (Slo)

!

PRISPEVEK: 130€ (vključno z nastanitvijo in hrano)


!


Poglabljanje

Poglabljanje zmajevega sanjanja (Slovenija)

Orodja zmajevega sanjanja bomo razširili in poglobili. Bolje bomo spoznali, kako se učimo iz svojih projektov, kako jih vitaliziramo, kako jih vpenjamo v širše okolje.

Da bi pridobili konkretne rešitve in vpogled v lastne projekte, ter da boste zmogli samostojno peljati procese, sva na koncu dnevov prakse pripravila poglobitev. Pogoj (opravljena uvodna delavnica) so prve izkušnje zmajevega sanjanja.

TERMIN: 22. do 24. avgusta Vransko (Slo) 
 PRISPEVEK: 130€ (vključno z nastanitvijo in hrano)8 dnevna intenzivna delavnica zmajevega sanjanja z vsebinami permakulture.

Najino poletno turnejo zaključujeva v Črni Gori s posebej zasnovano delavnico za člane nevladnih organizacij. V ta namen bova socialno moč zmajevega sanjanja povezala s praktično uporabo permakulturnega načrtovanja, kar se bo odvijalo na konkretnem primeru.

TERMIN: 26 avgust - 2 september Kotor (Črna Gora)

!

PRISPEVEK: 310€ (vključno z nastanitvijo in hrano) 


Intenzivna delavnica zmajevega sanjanja (Črna Gora)


Nadaljevalne delavnice zmajevega sanjanja: Empowered Fundraising (Kako zbrati finančna sredstva), od 25. do 27. aprila, v Berlinu 
 
 


Poglobitev zmajevega sanjanja, od 20. do 25. oktobra v Nemčiji

Zmajevo sanjanje je praksa, ki jo sestavljajo različne metode in postopki za integracijo moči intuitivnega in čustvenega sveta v vsakdanje življenje. Delavnice vidiva kot izhodišče za skupno pot odkrivanja neznanega, nezavednega, bistvenega in emotivnega.


!

Dodatne informacije

o najinih delavnicah

V Nemčiji bodo delavnice v Steyerbergu pri Hannovru. Več informacij lahko najdete na: www.lebensgarten.de

V Sloveniji se bodo delavnice odvijale na posestvu Podgrad, ki meji na Vransko. Leži v središču Slovenije in je 5 minut oddaljeno od avtoceste Ljubjana – Celje. Posest z graščino in gospodarskim poslopljem obsega 20 hektarjev in je v procesu preoblikovanja v permakulturni razvojni in izobraževalni center. V šetih trenutno usposobljenih sobah je na razpolago preprosta namestitev. V primeru, da kdo rabi več udobja, je v bližini mladinski hotel.

V graščini in grajskem dvorišču, pod okrilju 250 letne lipe, je prostor za delo in ostale aktivnosti ter neaktivnosti. Spanje, kuhanje, delo in počitek bomo v čas in prostor postavljali v skladu z razpoloženjem skupine in vremena. Kreativni impulzi pa bodo izoblikovali končno podobo našega okolja. V primeru pregretja nam bo ohladitev omogočal izvir za graščino.

Na Hrvaško sva povabljena na tradicionalni poletni tabor v ekovas Latinovac. Po uvodni delavnici Dragon Dreaminga z Marijano Gršak, ki bo 29. in 30. Julija - poleg uvoda bodo nadgradili lanski krog sanj-, bova od 1. do 4. avgusta pod zmajevim okriljem vodila delavnico permakulturnega načrtovanja Latinovca - izdelava strategije razvoja ekovasi. Za več informacij in prijavo kliknite na www.latinovac.org.

V Črni Gori vodiva delavnico v Kotorju, na krasni brežini nad Tivatom. Majhna hiška v idiličnem okolju mediteranskega hribovja je inspirativno gostila že najine delavnice v preteklih letih. www.kavac.org


Naše udeleženke in udeleženci
 !

prihajajo iz Nemčije, Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Poljske in drugih evropskih držav.
 Mnogi prihajajo iz okolja nevladnih organizacij ali se zanimajo za okolje in socialo. Povezuje jih iskanje orodij skupnega bivanja in dela na projektih. 
 Delovni jezik je angleški. Govoriva še nemško, slovensko in hrvaško.
 Cena delavnice/popust/sodelovanje. V ceno dogodka je všteta hrana in nastanitev. V več posteljnih sobah boste rabili svojo posteljnino. Spati je možno še v viseči mreži, v svojem šotoru ali na slami. Hrana bo vegetarijanska, skupno igranje z lonci pa se nama zdi že samoumevno.
 Prihod
 Rada bova pomagala pri povezovanju avtomobilov, oziroma pri podaljšanju javnega prevoza do kraja dogodka.
 Počitnice
 Kraji, ki sva jih izbrala, so tudi odlično izhodišče za izlete in oddih. Če vam okoliščine dopuščajo, lahko čas delavnic povežete z raziskovanjem okolice, z izleti v hribe ali na morje. Z veseljem bova z vami delila najine ideje, izkušnje in poznanstva.


In Montenegro setzen wir unsere Reise fort. Dort findet ein intensiver 7-Tage Workshop statt, der

!

Dragon Dreaming und Permakultur verbindet.

! ! !


Še o naju;

Tomislav Gjerkeš

in Ulrike Reimann,

vaša gostitelja.

Povezuje naju veselje do projektov, v katerih imajo ljudje možnost osebne rasti, v katerih lahko najdejo

pristne socialne povezave in hkrati podpirajo okolje.

Prihajava iz različnih smeri:

!

Tomislav, matematik in

!

fizik, mojster borilnih veščin, avtoštopar, permakulturni načrtovalec ki aktivno uporablja zmajevo sanjanje. S svojo

dejavnostjo podpira šole in širše skupnosti.

Ulrike prihaja iz vzhodne Nemčije in je interkulturna pedagoginja. Mnogo let že sodeluje z ljudmi v državah bivše Jugoslavije. Je popotnica z vlakom, transformatorka žalosti, spremljevalka projektov in trenerka komunikacije. Procese zmajevega sanjanja vodi v skupnostih, socialnih podjetjih in v številnih drugih organizacijah.

V globokem medsebojnem spoštovanju se veliko igrava in učiva v najinih nasprotjih in različnih pristopih.

!


MIKROKOZMOS, Tomislav Gjerkeš s.p. Aškerčeva ulica 1, SI-9240 Ljutomer tomislav.gjerkes@gmail.com www.mikrokozmos.si

Emotionskultur Römerstraße 25, Bremen 28203

T: 0421.17664861, M: 01707703223;

ul.reimann@emotionskultur.de, 
 www.emotionskultur.de

www.dragondreaming.org

Profile for Emotionskultur

Zmajevo sanjanje in permakultura 2014  

Poletne delavnice sinergije zmajevega sanjanja in permakulture v Nemčiji, Sloveniji, na Hrvaškem in Črni Gori v letu 2014.

Zmajevo sanjanje in permakultura 2014  

Poletne delavnice sinergije zmajevega sanjanja in permakulture v Nemčiji, Sloveniji, na Hrvaškem in Črni Gori v letu 2014.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded