Emmy Avén Portfolio 2021

Page 1


HELLO THERE STRANGER Välkommen till min portfolio! Här hittar man en snabblärd, kunskapstörstande, passionerad tjej med ett stort hjärta och mycket humor. Jag älskar allting som har med formgivning och färg att göra. Varesig det är hantverk, animation, digital design, tryck, varumärkesdesign eller research för produktion av content. Det jag saknar i erfarenhet ger jag dubbelt av med min passion och konstanta behov av utveckling. Min väg till grafisk designer har inte varit spikrak, jag har fått ta många genvägar och omvägar, vilket verkligen bevisar hur driven jag är för yrket. Reflektion av designtrender och färgtrender är en självklarhet och bra design får mina knän att vika sig. Min breda grund och nyfikenhet har gjort att jag älskar att lära mig saker. Så med mig i arbetslaget får en vänja sig vid att någon säger “Inget förvånar mig längre med dig Emmy”. Enligt mina fd. kollegor är jag lätt att jobba med, en lagspelare och alltid redo att hjälpa till. I stressiga situationer har jag lätt för att behålla fokus och vara den som ställer upp. Enligt min erfarenhet så är för mycket verbal information och att jobba i en miljö utan tydlig struktur något kan bli problematiskt för mig då jag behöver listor och tydliga riktlinjer. Jag är oerhört medveten om mina styrkor och svagheter och jobbar kontinuerligt på dem båda två. Därför att jag inte ett dugg rädd för att fråga om hjälp, kommunicera om behov eller söka tips och råd! Hos ett arbetslag/företag söker jag; Kommunikation, gemensamt ansvar, ha varandras ryggar, positiva ledare, rum att få vara sig själv och framför allt: Fredagsfika med härliga kollegor! Det är också det jag ger tillbaka som kollega.

"

"

Emmy har en fantastisk energi på arbetsplatsen och hjälper snabbt till där det behövs! En ära att vara hennes kollega! Ronja Almqvist - Brand Manager Headbrands

Kunskaper Photoshop | Illustrator | InDesign | After Effects | Adobe XD | Premiere Pro | HTML | CSS | Wordpress | Elementor | Mailchimp | Canva | Apsis | Wrike Bildproduktion till web | SoMe content och strategier | Animationer | Nyhetsbrev | Annonser | Broschyrer | Brand Identity | Visuell Identitet | UI-design | UX-design | Webbdesign | Produktdesign | Sprintplanering | Konceptutveckling Utöver det digitala behärskar jag även en stor hel hantverkskunskaper och konstkunskaper.


Jobb 2020

HeadBrands AB Grafisk Designer

Anställdes som grafisk designer med huvudfokus på digital design och rörlig bild för sociala medier. Mina arbetsuppgifter utvecklades under resans gång efter företagets behov och jag fick göra en stor mängd tryckproduktion och nyhetsbrev. Vilket var en helt ny erfarenhet för mig! Jag producerade annonser, tidningar, hemsida, nyhetsbrev, koncept för varumärken och koncept för framtida fotostudion. Här hittar ni rörligt material: https://vimeo.com/user131545849

2020

Swedish Nutra Grafisk Designer

Skapade en grafisk och visuell identitet samt förpackningsdesign för deras nya produktserie som ska lanseras 2021. Jag utförde research, SWOT-analys, competitor analyser samt trend och färganalyser på vitaminsubstitut.

2018 2019

Tommy Davidovic AB

Grafisk Designer , UI, Webdesigner, Social Media strateg. Kärt barn har många namn, men vi brukade säga att jag var Digital Overlord. Tillsammans med Tommy utvecklade jag hela hans grafiska och visuella identitet, tonalitet och hemsida. Identifierade hans huvudmålskunder och skapade personas för att lättare kunna kommunicera. Jag var även ansvarig för filmning, fotograferade och laddade upp på sociala medier+SEO.

2017 2018

MalmöKäris

Grundare och administratör. Samt samordnare för säker hemgång. Startade Malmökäris, en separatistisk grupp för icke cis-män (Då Malmögäris och Ickebinäris) 2017 och la grunden till mycket av det som ännu finns i gruppen. I samband med flera överfallsvåldtäkter koordinerade jag områdeschattar över hela Malmö för att lätt kommunicera med de som bor i ens närområde.

Utbildning 2018 2019

Content Manager Malmö Yrkeshögskola

Marknadskommunikation - Avancerad mediaproduktion - Kommunikationskunskap för nya digitala kanaler Projektledning - SCRUM - Adobe-suite- HTML- CSS - Wordpress

2014 2015

Konst & Hantverk Nyckelviksskolan

Formgivning inom Metall, Trä, Silkscreen, Vävning, Grafik, Skulptur, Keramik, Akvarell & Olja.


Brand Identity/UI/Webb

Tommy Davidovic AB Tommy Davidovic jobbar som mental tränare och coach. Jag anställdes som grafisk designer och content designer under mina studier som Content Manager våren 2018. Tommy ville nischa sig och skapa en hållbar profil till ett företag som kunde växa under längre tid.


01

Grafisk och Visuell Identitet

Den nya grafiska profilen ska riktas mot elitidrottare som vill stärka sin mentala kapacitet och företag som vill utvecklas tillsammans. Den ska kännas stabil men ändå öppen för förändring, mjuk men ändå med ett skinn på näsan och lekfull men samtidigt professionell.


02

Logotyp

Det fanns tre ledord för företaget och det saknades en tydlig logga. “Energy, grow, flow”. Så vad är energi, vad växer och vad flyter med? Vad är det för mervärde Tommy ger sina klienter? Eld. Eld att förändra, eld att härda ut genom sina motgångar, eld att nå sina drömmar.

02

Hemsida

03

Utveckling

Min huvudsakliga uppgift vart att utveckla hemsidan till att bli starkare ur ett UI/UX-perspektiv samt att applicera den grafiska profilen. Det var otroligt spännande att få utforma något efter en annan persons identitet och vision!

En del av mitt jobb bestod också av att följa upp med analyser om hur klientelen hade förändrats genom appliceringen av den nya grafiska profilen och tonaliteten. Det gav precis de resultat vi hade strävat efter.


04

Arbetsuppgifter

- Grafisk profil - Visuell identitet - Målgruppsanalyser - Skapa och analysera personas - Konkurensanalys - SEO-analys - Sociala medier content - Assets till hemsidan - Grafiska personas - Fotografering & filmning - Videoredigering - Mindre animationer - Bygga hemsidan - Wordpress, elementor, html/css


Black Week

Huvudansvarig Designer På Headbrands var jag huvudansvarig designer för Black Week 2020. I detta arbetet utvecklade jag tillsammans med delar av arbetslaget ett koncept som lätt kunde appliceras på flera olika plattformar.

I slutändan producerade jag: 4 hemsidor i mobil/laptop på 4 språk. 4 nyhetsbrev på 4 språk. 6 animationer för sociala medier. Övrig content till SoMe


GET IT BEFORE IT'S GONE!

BLACK WEEK Process

En del av arbetet var även att tänka ur UI/ UX-perspektivet för att kunna optimera försäljningen. Så jag valde att identifiera och analysera hur andra kollegor agerade när de såg hemsidan för första gången och göra justeringar utefter det. Kampanjveckan blev rekordsäljande på HeadBrands! Processen var också en otrolig framgång då vi knappt stötte på några problem under vägen och jag mötte deadlines långt i förväg. Allt genom mycket förberedande, planering, kontinuerlig kommunikation och strukturering för att optimera produktionen över flera plattformar.

Scanna för att se animationer eller besök: https://vimeo.com/user131545849


Animationer

En stor del av min passion är rörligt material. Jag älskar att skapa koncept utifrån grafiska profiler samt få dem att röra sig efter vad som ska lyftas. Medan andra kollar på reklam med tanken "vad försöker de sälja" så tänker jag "Hur försöker de sälja det, vad var deras tankar och hur har de utfört det?". Mycket av min vardag består av att analysera och återskapa andras arbete för att kunna bli bättre själv. Scanna för att se animationer eller besök: https://vimeo.com/user131545849Reklam/Annonsering

Stay weird, gorgeous.

Pressrelease för Four Reasons Skapad för HeadBrands 2020


Four Reasons – Reklam i Danmark Skapad för HeadBrands 2020

Babyliss Pro – Mittenuppslag Sverige Skapad för HeadBrands 2020

Tidningsuppslag skapade för HeadBrands AB 2020. Annonserna är först och främst baserade på varumärkenas egna identiteter men även utformade efter den grafiska profil som HeadBrands har valt att ha för månaden. Det var otroligt utmanande och roligt att utforma annonser efter två oftast helt olika grafiska identiteter!


Koncept för tryck


Moodboard & koncept

Bakgrund Headbrands är frisörgrossister som ger frisörer valmöjligheten att mixa sina beställningar hur de vill. De är exklusiva återförsäljare av flera stora märken i norden och värnar om att ge frisörer de bästa och nyaste produkterna som finns på marknaden. Detta magasin är ett konceptutveckling baserat på de största trenderna för våren 2021. En viktig del av magasinet som skickas ut är att highlighta specifika produkter för att öka försäljningen av dem. Då HeadBrands är exklusiva återförsäljare av flera stora märken måste de även ta i åtanke att lyfta dem för att behålla dem som varumärken. Stora gemensamma trender inom grafisk design och hår är gradients, rainbows och blocking med en stor blinking åt tidigt 90-tal. En fantastiskt kombination där en balanserar mellan minimalism och maximalism.
Konceptutveckling

helping hands Någonstans inuti föddes idén: helping hands. Ett koncept utvecklat med RFSU i åtanke. Där intäkterna går till organisationer som hjälper utsatta och samtidigt som slutkonsumenten kan visa sitt stöd. Det är Covid-19, folk förlorar sina jobb, HBTQ människor är mer utsatta än förut och organisationer som hjälper går på knäna. Men så finns det en tjej med passion för tvåltillverkning, färg, mänskliga rättigheter och ett hjärta som bara vill hjälpa till. Så vad är en av de mest väsentliga men tråkiga produkterna som ger oss tröst och finns i ett hem just nu i tider av Covid-19? Jo tvål. I Sverige har vi en fantastisk möjlighet att visa vilka vi är, hur vi vill och när vi vill. Därmed skapades en serie av tvålar baserade på HBTQ flaggorna som finns. Etiketterna är gjord med en stor glimt i ögat och vibranta färger för att reflektera all stolthet och färg inuti.TACK TACK TACK För att ni tog er tid att titta igenom min portfolio. Jag hoppas verkligen vi hörs! Emmy Avén 072 225 61 73 emmyaven@hotmail.com