Page 1

1


Pastahörnan AB www.pastahornan.se © Pastahörnan AB, Norrköping 2012 Formgivning, text och illustration: Emma Svartholm & Emma Uddenberg Fotografi: Susanna Turesson Wohlin Tryck: Tryckeri AB, Norrköping, 2012


SKRUVAR, fjärilar eller snäckor? Vad slår ditt hjärta lite extra för? Hos oss på Pastahörnan slår hjärtat för alla! Stora som små, smala som tjocka, röda som gröna. Med 72 pastasorter fyllda på hyllorna i vår butik garanterar vi att det finns minst en som passar just dig eller din rätt.

3


5

pastahörnan

6

Affärsidé Målgrupp Vision Kärnvärden

8 8 8 10

UTBUD

12

Butik Vad passar till vad?

14 16

grafisk profil

18

Logotyp Färger Teckensnitt Symboler

20 22 24 26

Kontakt

28


pastahรถrnan 6


Idén till att starta en pastabutik dök upp under en lunchrast år 1985 då jag, Annelie Sundquist, lärde känna min kära vän Masimo della Bella Casa. Gemensamt intresse: kärleken till pasta. Förra året gick vår dröm i uppfyllelse då vi i september öppnade butik­en Pastahörnan i Knäppingsborg i Norrköping. Idag har vi en mindre etablerad kundkrets som handlar hos oss regelbundet.   Allt vi gör är närodlat, det vill säga att alla ingredienser kommer från Östergötland. Självklart är allt tillverkat med kärlek och enligt italiensk tradition.

7


Affärsidé Pastahörnan erbjuder närproducerad pasta, som är gjord enligt äkta italiensk tradition, till kvinnor och män mellan 30-50 år genom ett stort och varierat utbud.

8

Målgrupp

Vision

Trendmedvetna kvinnor och män mellan 30-50, som är beredda att lägga lite mer pengar för att få pasta med hög kvalitet.

Vår vision är att erbjuda expertis inom pasta och på så sätt hjälpa kunderna att få till den perfekta pastarätten.


9


K채rnv채rden 10


Variation Pastahörnan erbjuder ett stort och varierat utbud med 72 olika pastasorter. Dessa har olika former, smaker, färger, densiteter och ytor. Allt för att kunna få till den bästa pastarätten. Alla varor är även närproducerade då vi är måna om miljön. På så vis kan vi på Pastahörnan garantera att det finns en pastasort för alla kunder och alla tillfällen.

11

Expertis Efter flera decennier av kärlek till pasta har intresset av att lära sig allt om denna basvara bara blivit större och större. Därför erbjuder vi på Pasta­ hörnan expertis på hög nivå till våra kunder.


UTBUD 12


Alla människor är olika och har olika smaker. Därför lägger vi på Pastahörnan stor vikt på att ha ett varierat utbud av pasta i vår butik.   Alla de ingredienser som vi använder i vår högkvalitativa pasta är 100 procent närproducerade. Detta innebär att vi garant­erar att alla råvaror är odlade i Östergötland, vilket sparar på både på energi och miljö.   Traditionell italiensk pasta är gjord av durumvete, ägg, vatt­ en och, naturligtvis, massor med kärlek. Det finns även pasta som är gjord utan ägg som bas och som därför blir mindre gul i färgen. Vi erbjuder även pastasorter för er som är gluten­ allergiker, vilket innebär att durumvetet byts ut mot bovete eller majsmjöl.

13


BUTIKEN Vår butik är den plats där kund möter expertis och inspiration till goda pastarätter. Den ljusa och fräscha lokalen är lokaliserad i hjärtat av Norrköpings centrum, Knäppingsborg, där trend och miljömedvetenhet genomsyrar hela området.

15


Vad passaR till vad? Att pastan har olika former har inte bara med det estetiska att göra. Faktum är att pastans form, densitet och yta är några av de saker som är oerhört vikt­iga för hur hela maträtten upplevs av smaklökarna. Här är några av våra tips för att uppnå bästa möjliga smakupplevelse.

16

Mezze Maniche

FARELLE Farelle, eller fjärilar som det också kallas, får en fast­are mitt när de kokas. Det samlas mycket sås i den veckade ytan, vilket lyft­ er fram smaken i tunnare såser och passar bra till allt ifrån vegetariskt till fisk och skaldjur.

Maniche är den perfekta pastan för tjocka och gräddiga såser. Gorgonzola eller andra ostdrömmar lägger sig i röret för att lyfta fram smaken till en helt ny nivå. Pastan behöver inte vara färsk, utan fungerar lika bra torkad på grund av den spänstiga formen.


SPAGETTI TAGLIATELLE Denna platta och breda pastasort görs ofta som färsk pasta vilket ger den en porös och karaktärisk konsistens. Tjocka såser med större bitar, exempel bacon, skaldjur och svamp, gör sig därför utmärkt med tagliatelle då matbitarna har lätt för att fastna på den breda ytan. Pasta Carbonara är exempel på en rätt som bör göras med tagliatelle för bästa smakupplevelse.

17

Spagettin är en av världens mest köpta pastasort. Den långa, tunna spagettin pass­ ar perfekt till tomatsåser och andra såser som inte innehåller för stora bitar.

Fusilli Pastan fusilli är spiralformad och passar därför utmärkt med tjocka såser som lägg­ er sig i vingarna på spiralen och ger rätten en krämig smak. Fusilli passar även utmärkt till kalla rätter, bland annat till pastasallader.


Grafisk profil 18


Logotyp, färger, teckensnitt och symboler. Profilen som förstärker och förgyller Pastahörnans varumärke.

19


Logotyp Logotypen konnoterar känslan av någonting som är kvalitets­ märkt och genomsyrar hela den grafiska profilen. Logotypen får endast användas på dessa två angivna sätt, mot ljus och mot mörk bakgrund. Detta innebär att den inte får roteras, färg­ ändras, skuggas, skevas eller annat som ändrar dess identitet­.

20


21


FÄRGschema De tre färger som genomsyrar den grafiska profilen är gul, orangeröd och grön. Dessa färger har valts då de förkinppas med pastans vanligaste färger: gult från äggulan, orange från tomater och grönt från spenat.

SPENAT RGB: 168 / 183 / 96 CMYK: 44 / 13 / 77 / 0

ÄGGULa RGB: 252 / 236 / 143 CMYK: 0 / 5 / 56 / 0

TOMAT RGB: 214 / 124 / 64 CMYK: 0 / 61 / 81 / 0

22


detaljfärgER Den svarta färgen används som detaljfärg i den grafiska profil­ en, då den återkommer i symbolerna och i all text som igen­ känningsfärg. Den gråa färg­en används som komplement. Den återfinns som bakgrund i allt bildmaterial och som tonplattor.

sVART RGB: 0 / 0 / 0 CMYK: 40 / 40 / 0 / 100

GRÅ RGB: 0 / 0 / 0 CMYK: 40 / 40 / 0 / 100

23


TECKENSNITT BEBAS NEUE Det kraftfulla teckensnittet Bebas Neue används i rubriker. Rubrikerna används i två olika storlekar; huvudrubrik (24pt) och underrubrik (15pt).

abcdefghijklmN opqrstuvxyzåäö 0123456789 24


Futura LT light Futura LT light används endast i brödtext (8,5pt). Detta tunna teckensnitt ger stor kontrast mot Bebas Neues svärta.

ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVXYZÅÄÖ

abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö 0123456789

25


SYMBOLER De svarta markanta pastasymbolerna är återkommande i hela den grafiska profilen, detta för att trycka på utbud och trend. Här är exempel på fem symboler.   Den svarta tunna linjen (0,5pt) används också som ett åter­ kommande grafiskt element.

26


27


28


Adress Pastahรถrnan Skolgatan 1 602 25 Norrkรถping

KONTAKT 011 - 26 76 90 info@pastahornan.se

HEMSIDA pastahornan.se

29


Hos Pastahörnan slår hjärtat för alla / Annelie & Masimo

Pastahornan  

Brand Book

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you