Page 44

Silver house A new build house in a complex infill site in Maida Vale, London. The site had been left derelict for decades because there were no obvious ways to develop it. Wedged between two imposing Victorian end of terrace buildings with a street frontage of less than three metres, the site is eleven metres deep and 7.5 metres wide at the rear of the property. Each plan, therefore, took a different form resulting in a stacked configuration. The guiding principles behind the project were to introduce as much light as possible throughout the building whilst retaining privacy from the many neighbouring windows.

Glass addition, london Glass extension overlooking a beautiful garden with a curved plan form that creates a facetted, crystal-like transition from house to garden.

44

Thesis Project  

This is a compilation of the research and design work that I completed for my thesis interior architecture project, Co-Habitat: an affordabl...

Advertisement