Page 1


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Kazalo 1.

DOMAČE KNJIGE ........................................................................................... 3 

PRAVKAR IZŠLO ........................................................................................... 3 Slikanice ....................................................................................................... 3 Mladinsko leposlovje ...................................................................................... 3 Priročniki za otroke in mladino ....................................................................... 5 Leposlovje ..................................................................................................... 6 Priročniki ...................................................................................................... 10 Osebna rast in ezoterika ............................................................................... 11 Zgodovina .................................................................................................... 12 Umetnost ..................................................................................................... 13

PONATISI ...................................................................................................14

2


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

1. DOMAČE KNJIGE  PRAVKAR IZŠLO Slikanice

Pozor hud pes Pedro Penizzotto Pomurska založba ISBN/EAN: 9789612490935 Redna cena z DDV: 15,00 EUR Kako naj bo kuža videti ogromen in nevaren, če je v resnici čisto majhen in prijazen? Še dobro, da ima Švrk bujno domišljijo …

Princese Suzan Boshouwers, Marjolein Hund Pomurska založba ISBN/EAN: 9789612490997 Redna cena z DDV: 15,00 EUR Vas zanimajo princese? V tej knjižici si preberite o oblekah, ki jih nosijo princese in o palačah, v katerih živijo. Kaj smejo in česa ne? Kako preživijo dan? Kaj se učijo? Se kdaj izgubijo v palači? V knjižici boste našli tudi zabavno pesmico in naloge, pregledne sličice in minikviz, da boste postali pravi strokovnjaki za življenje princes.

Mladinsko leposlovje

Mala čarovnica Lili in začarana noč v šoli Knister MKZ ISBN/EAN: 9789610115328 Redna cena z DDV: 14,95 EUR

Klic duha Richelle Mead MKZ ISBN/EAN: 9789610115229 Redna cena z DDV: 29,95 EUR Datum izida: 15. 02. 2011 5. knjiga iz serije Vampirska akademija. 3


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Rose Hathaway se je vrnila k prijateljici Lisi na Akademijo svetega Vladimirja. Zdi se, da bo v miru dokončala šolanje za varuhinjo in se podala na poklicno pot. Toda stvari se zasukajo drugače. Dimitrij, strigoj, ki je okusil njeno kri in ki ji ga ni uspelo pokončati, jo čaka na drug strani šolskih varoval ... V Rusiji je Rose izvedela, da lahko Dimitrija odreši in mu vrne dušo. Za to pa mora obuditi nekatera stara znanstva, ki jih je želela za vedno pozabiti. Če ji uspe, se bo spet znašla pred težko odločitvijo: bo ostala z Adrijanom ali je njena ljubezen do Dimitrija močnejša? Tudi Lisino življenje je precej razburljivo, saj odkriva neizmerne razsežnosti svojega elementa, vse bolj dejavno pa se vključuje tudi v morojsko politiko. Na lepem pa dvor in ves strigojski svet pretrese strašen dogodek...

Nitke Sophia Bennett MKZ ISBN/EAN: 9789610115519 Število strani: 256 Redna cena z DDV: 24,94 EUR Mladinski roman o prijateljstvu, drznosti in sočutju, ki temelji na resničnih dogodkih.

Osumljen Olga Paušič Ved ISBN/EAN: 9789616814348 Redna cena z DDV: ?

V Lendavo se preseli srednješolec, ki se mora vpisati v dvojezično šolo, a ne zna niti besedice madžarsko. Zaljubi se v devetošolko, ki pa ima kopico lastnih težav: njena mama je po mnogo letih nenadejano noseča, dekle pa se ne želi obremenjevati z nepričakovanim dojenčkom. Med prvomajskimi prazniki se pojavijo hujskaški plakati, naperjeni proti Madžarom. Je krivec res obtoženi »močvirnik« iz okolice Ljubljane?

Druščina prepovedanega znanja Nina Abraham Franc-Franc ISBN/EAN: 9789612550240 Redna cena z DDV: 10,00 EUR Znanstveno fantastična proza.

4


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Priročniki za otroke in mladino

Jaz pa znam risati Damien Toll MKZ ISBN/EAN: 9789610114420 Redna cena z DDV: 24,94 EUR 8 knjig v 1! Risarski vodnik, ki vas bo korak za korakom naučil risati hišne ljubljenčke, morske in divje živali, avtomobile, ljudi, risane junake.

Skrivnosti našega telesa MKZ ISBN/EAN: 9789610116332 Redna cena z DDV: 16,95 EUR

Knjiga odgovorov na vprašanja o človeškem telesu, ki jih radovedni otroci nenehno postavljajo. Zabavno in poučno branje.

Začasni tatuji za punce Anita Rattigan, Betsy Badwater Tehniška založba Slovenije ISBN/EAN: 9789612512378 Redna cena z DDV: 19,99 EUR Se navdušuješ nad tetovažami in poslikavami telesa, pa ne želiš imeti tatuja za vse življenje? Poznamo namreč lažjo pot do videza, kakršnega občuduješ pri svojih priljubljenih televizijskih in filmskih osebnostih. Zdaj si lahko tudi ti videti super in se počutiš krasno - s tatujem po tvojem okusu. S pomočjo knjige Začasni tatuji za punce si lahko vsak dan omisliš drugačen motiv. V knjigi je zbranih 100 kakovostnih, trpežnih začasnih tatujev desetih najbolj priljubljenih slogov. Naj si zaželiš tribal, gotski tatu ali kaj zabavnega za na plažo - med množico priloženih tatujev boš za vsako priložnost našla pravega. Všeč ti bodo tudi razlage pomenov in simbolike posameznih motivov. V knjigi, opremljeni s številnimi risbami in z barvnimi fotografijami, boš našla vse potrebno za krašenje telesa - brez neprijetnega zbadanja.

5


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

To sem jaz Pierre Winters, Eline van Lindenhuizen Pomurska založba ISBN/EAN: 9789612491024 Redna cena z DDV: 15,00 EUR Vas zanima kakšni ste? V tej knjižici preberite o svojem obrazu in drugih delih telesa. Kje imate nos? Kaj lahko počnete z ušesi, očmi in ustmi? Za kaj imate roke in noge? V knjižici boste našli tudi zabavne pesmice in naloge, pregledne sličice in minikviz, tako da boste postali pravi strokovnjaki za človeško telo.

Gradimo hišo Pierre Winters, Tineke Meirink Pomurska založba ISBN/EAN: 9789612491017 Redna cena z DDV: 15,00 EUR Vas zanima, kako se gradijo hiše. V tej knjižici preberite o kopanju temeljev, postavljanju zidov, pokrivanju streh in drugih opravilih, ki so potrebna, da nastane hiša. Izvedeli boste, kaj je treba postoriti v notranjosti hiše in kdo to počne. V knjižici boste našli tudi zabavne pesmice in naloge, pregledne sličice in minikviz, tako da boste postali pravi strokovnjaki za človeško telo.

Zvezde in planeti Pierre Winters, Margot Senden Pomurska založba ISBN/EAN: 9789612491000 Redna cena z DDV: 15,00 EUR Vas zanimajo zvezde in planeti? V tej knjižici preberite o Zemlji, uni, Soncu, zvezdah in drugih planetih. Zakaj imamo dan in noč? Zakaj Luna spreminja obliko? Je Sonce zvezda? Katere planete sploh poznamo? V knjižici boste našli tudi zabavne pesmice in naloge, pregledne sličice in minikviz, tako da boste postali pravi strokovnjaki za vesolje.

Leposlovje

Otrok 44 Tom Rob Smith MKZ ISBN/EAN: 9789610115113 Redna cena z DDV: 34,96 EUR 6


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Srhljiva zgodba povzeta po resničnih dogodkih o znanem morilcu otrok iz osemdesetih. Po knjigi, ki v marsikateri evropski državi uživa ugled bestselerja, snema film Ridley Scott. Otrok 44 pa je posebna knjiga tudi zato, ker je bila uvrščena na seznam za Bookerjevo nagrado.

Bodi moja Jill Mansell MKZ ISBN/EAN: 9789610117254 Redna cena z DDV: 32,96 EUR Nov roman ene najboljših avtoric sodobnih ljubezenskih romanov. Spet samska Tilly se odpravi na obisk k prijateljici, ki živi v manjšem mestu. Tam se javi na oglas za službo pri zloglasnem lepotcu Jacku. Čeprav ji je mikavni arhitekt naklonjen, Tilly sklene, da mu ne bo podlegla ….

Leto prevar Andrej Gelasimov Modrijan ISBN/EAN: 9789612415112 Redna cena z DDV: 16,40 EUR

Zakaj Leto prevar? Leta 1998, ko se roman dogaja, so v Rusiji prišle na dan finančne in gospodarske prevare prejšnjih let, večina bank je propadla, inflacija je bila astronomska, država je bila na robu bankrota. V tem splošnem ozračju laži in prevar tudi junaki romana ves čas vlečejo drug drugega za nos. Leto prevar je mladinski roman, ki pripoveduje o enem letu v življenju najstnika Sergeja (Serjože) in ima štiri dele: Pomlad, Poletje, Jesen in Zima. Serjožev oče, novopečen ruski bogataš, najame mladega fičfiriča Mihaila (Mišo), da bi Serjožo odtrgal od računalnika in ga, kot povzame Miša, ›naučil piti, tepsti se, kurbati se, skratka, da bi iz njega naredil človeka‹. Za Mišo je to sanjska služba, vendar se kmalu izkaže, da ima tudi manj prijetne strani: Serjožo je treba nadzirati, saj ima oče zanj svoje načrte – poročil naj bi se s hčerjo njegovega italijanskega poslovnega partnerja. A Serjoža že ima dekle, Marino, ki je podobna njegovemu idolu, igralki Audrey Hepburn. Vendar tudi Miša že prav kmalu podleže njenim čarom in ta ljubezenski trikotnik sproži presenetljive zaplete, v katerih ne manjka niti gangsterjev, orožja in divjih voženj po Moskvi. Bralec si sam sproti sestavlja zgodbo, ki jo izve predvsem iz dveh ne povsem nepristranskih in verodostojnih virov – iz Miševega pripovedovanja in Serjoževih dnevnikov.

7


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Šumijo besede domače Roman Rozina Modrijan ISBN/EAN: 9789612415099 Redna cena z DDV: 13,80 EUR Besede v Rozinovi zbirki kratkih zgodb šumijo, se kot gumijaste žogice odbijajo od naslovnikov ali pa se ukrivljajo v nove pomene in napačna razumevanja. Nastopajoči se skozi zmedo sporočil, ki jih oblikujejo besede, prebijajo vsak po svoje. Pisatelj v uvodni zgodbi, postavljen v vlogo slavnostnega govornika, se po tem, ko so njegove besede že desetič zavrnjene, v tragičnem zaključku sam sooči z njimi. Tudi postarana pripovedovalka v zadnji zgodbi ugotavlja podobno – nikogar ne zanima, kar še želi povedati, in preslišano je bilo tisto, kar je že povedala; zato se odloči preseliti v svet tišine, v nemost in gluhost. Pripovedovalec druge zgodbe strastno mrcvari besede in jih zlaga v nesmiselne skupine, naslednji pa z njimi oblaga prvotno sporočilo, da bi ga hkrati zakril pred množico in jasno razprl pred osebo svojega poželenja. Publicistu iz četrte zgodbe uspeva iz kakršnihkoli že besed sestaviti ljudi in dogodke, ki imajo videz prepričljive resničnosti, šegavi dedek pa z lahkotno igrivostjo iz mnoštva besed lušči osupljajoče skrivnostna sporočila. Včasih pa besede zavladajo nastopajočim in jih kot marionete vodijo po prizorišču zgodb ...

Gospodinjska pomočnica Jens Petersen Litera ISBN/EAN: 9789616780360 Redna cena z DDV: 19,00 EUR Roman Gospodinjska pomočnica je berljiva, na prvi pogled preprosta zgodba. Šestnajstelni sin po materini smrti skrbi za očeta, ki je izgubil službo ter vse bolj zapada alkoholu in depresiji. Ko se oče pri padcu po stopnicah poškoduje, se Philipp März odloči, da poišče gospodinjsko pomočnico. Jens Petersen na novo pripoveduje staro zgodbo: tako oče kot sin se postopoma zaljubita v Ado in se pritajeno borita za njeno naklonjenost. Nov pa je način, saj avtor s svojim skorajda strogim slogom, ki so ga recenzenti poimenovali "nesentimentalna proza", ne govori neposredno o čustvih. Vse se dogaja na ravni diskretnih, drobnih premikov, preciznih in zadržanih opisov ljubezni in odraščanja. Petersen je z Ado izoblikoval enega najbolj simpatičnih in ženstvenih likov sodobne nemške književnosti.

8


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Leteča gora Christoph Ransmayr Litera ISBN/EAN: 9789616780353 Redna cena z DDV: 27,00 EUR Christoph Ransmayr je izbral tvegan, vratolomen pripovendi postopek, ki spominja na času neprimerno epopejo. "Epska" verzna oblika, ki jo avtor v opazki na robu sicer skromno opiše kot nihajočo ali letečo vrstico in e kot verzno obliko, nam sprva vzbudi nelagodje , a nas hitro posrkajo vrtinci te slikovtie proze, ki ji po lepoti, muzikalnosti in izčiščeni sporočilnosti ni enake v nemški literaturi. V ostenja te proze avtorju ne more slediti noben pisateljski kolega. Nenazadnje je Leteča gora tudi roman o alpinizmu (pisatelj je res plezal v Himalaji s prijateljem alpinistom Reinholdom Messnerjem), saj s svojo poetično močjo in skoraj slepečo pomensko intenzivnostjo postavlja v senco vso literaturo tega žanra. Roman kulminira v pasažah mejnih izkušenj, samote, smrtnega strahu, prepuščenosti na milost in nemilost strašljivi naravi. In doseže svoj etični vrhunec v znova najdeni bratovski ljubezni, ki družno premaguje ekstremne ovire.

Podivjana reka Ljudmila Lampret Conradi Ved ISBN/EAN: 9789616814355 Redna cena z DDV: Črtice so globoko razmišljujoče. V njih je polno nostalgije, ljubezni (do staršev, otrok, moža, sorodnikov, soljudi, živali, dreves, domovine), a tudi življenjskih resnic in izkušenj, neprisiljene vzgoje in pouka. Lepi in čustveno obarvani so opisi narave. Pripovedni ton je tekoč, realističen in razumljiv. Tudi slog je zanimiv, saj so posamezne zgodbe razdeljene na manjše sekvence, da se pred bralcem razvijajo kot kadri v filmu.

Življenje nosim v naročju Rudi Kerševan Odlična hiša Redna cena z DDV: 3, 47 EUR Najlepše misli o življenju.

Tja čez sva si šepetala Rudi Kerševan Odlična hiša ISBN/EAN: 9789616617079 Redna cena z DDV: 3, 47 EUR 9


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Najlepše misli o ljubezni.

Eni ženski Rudi Kerševan Odlična hiša ISBN/EAN: 9789616617109 Redna cena z DDV: 3,47 EUR Misli o hrepenenju.

Ptice letijo v nebo Rudi Kerševan Odlična hiša ISBN/EAN: 9789616617086 Redna cena z DDV: 3,47 EUR Najlepše misli o duhovnosti.

Misel Rudi Kerševan Odlična hiša ISBN/EAN: 9789616617093 Redna cena z DDV: 3, 47 EUR

Priročniki

100 najboljših prstolizov: 100 okusnih jedi za zdrave in zadovoljne papavčke Annabel Carmel Debora ISBN/EAN: 9789616525688 Redna cena z DDV: 24,00 EUR To je zbirka poželjivih, slastnih in hranljivih prstolizov, ki so primerni tako za najmlajše otročke kot za malčke. Knjiga predstavlja 100 receptov za hitro in enostavno pripravo. Vključujejo okusne sveže sadne ledene lučke, ribje in surove zelenjavne palčke s pomako, piščančja bedrca, zavitke in kolačke - te slastne jedi ne uvajajo otročička samo v nove teksture in okuse, ampak poskrbijo za to, da se razvija v zdravega, zadovoljnega in srečnega otroka. Knjiga je bogato ilustrirana. 10


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Domače jedi Kmečki glas ISBN/EAN: 9789612033972 Redna cena z DDV: 12,50 EUR

Zaradi velikega zanimanja so pri založbi Kmečki glas združili najboljših 140 receptov, ki so jih v preteklih letih posredovali njihovi bralci. Iz dveh knjig : Slovenske domače jedi in Slovenske domače jedi 2. Nastala je priročna spiralno vezana brošura, primerna je za na kuhinjski pult, vsaka jed je na nazorni sliki, recepti pa so uporabni, domači. Vse je preizkusil in za knjigo pripravil Andrej Goljat. Knjiga je namenjena tistim, ki stopajo na samostojno pot v svoji kuhinji (kot če bi si na listke zapisali mamine domače recepte). Pa tudi tistim, veščim kuhanja, bo prišla prav za popestritev jedilnikov. Skupine receptov v knjigi: juhe, predjedi, enolončnice, mesne jedi, ribe, zelenjavne jedi, solate, krompirjeve jedi, močnate jedi, testenine, sladice.

Aerobika za možgane Chris Maslanka, David Owen Tehniška založba Slovenije ISBN/EAN: 9789612512217 Redna cena z DDV: 29,99 EUR Ste že pomislili, kako bi vam koristilo, če bi vam osebni trener zaupal miselne vaje, s katerimi bi si lahko izostrili misli in koncentracijo ter povečali svojo ustvarjalnost? S knjigo Aerobika za možgane je prav to postalo mogoče! Knjiga prinaša edinstven program miselnih vaj, ki preprečujejo miselno staranje. Ta program, ki ga lahko prilagodite svojim sposobnostim, osveži sive celice in ustavi njihovo propadanje. V knjigi boste našli več kot 100 ugank – od logičnih do ustvarjalnih in računskih, s katerimi boste razvili svoje umske sposobnosti in okrepili delovanje možganov. Kmalu ne boste več pozabljali na zmenke in izgubljali ključev za avto. Najbolje pa bo, da vam bodo možgani delovali učinkoviteje in dlje.

Osebna rast in ezoterika

Ljubezen nikoli ne mine Christa Meves Slomškova založba ISBN/EAN: 9789612650575 Redna cena z DDV: 12,95 EUR Družba jih komaj opazi, niso nikakršna vplivna skupina. Toda ne glede na ta žalostni položaj jih je veliko. MATERE. Mnoge pripravljene na vse, odgovorne, ljubeče, srečne – druge pod stresom, objokane, trpeče, mučene, obupane in razočarane. Njim posveča Christa Meves to knjigo. Z občutkom jih tolaži, opogumlja in 11


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

svetuje: preobremenjenim materam z več majhnimi otroki; materam, ki so ostale brez moža; materam, ki so jih otroci pozabili, zavrnili in ponižali … Izkušena psihoterapevtka pa ne pozabi tudi na veselje srečnih mater in tistih, ki so trpljenje in stiske premagale. Posebej jo zanimajo usode mater, ki jim je pot pokazala vera.

O čudežu ljubezni Anselm Grün Slomškova založba ISBN/EAN: 9789612650599 Redna cena z DDV: 8,90 EUR Človek ljubezen preprosto zaživi. Podarjena mu je v bivanje. Izkusi jo, če to hoče ali ne. Zaradi nje lahko zboli – ali pa je očaran. Ljubezen je kakor žerjavica, ki tli v človeku. Je kakor deroča reka, ki ga odnese s seboj. Ljubezen pa ni le ljubezen med možem in ženo, ampak tudi ljubezen do otrok, ljubezen do sočloveka, do narave – ljubezen kot temeljno razpoloženje in drža, ki prežema vse naše misli in vsa naša dejanja – in tudi ljubezen med Bogom in človekom.

Zgodovina

Veliki biblijski dogodki: vznemirljiva in slikovita predstavitev ljudi in krajev iz biblijskih časov B. Metzer in drugi Tehniška založba Slovenije ISBN/EAN: 9789612512163 Redna cena z DDV: 39,99 EUR

Stara zaveza je temelj judovsko-krščanske dediščine in je kot takšna ponudila oz. še vedno nudi moralne in duhovne temelje številnim prebivalcem Evrope, obeh Amerik in drugih krajev, kjer so cenili in še cenijo Biblijo. Velike osebnosti iz biblijske zgodovine, kot so Abraham, Mojzes, David in preroki, so se vtisnile v človeško zavest; dogodki, ki so opisani na straneh Biblije (od vesoljnega potopa do gradnje babilonskega stolpa), so še danes zaviti v skrivnost; spori med imperiji , ki so tako odločilno vplivali na Judejo in Izrael, pa predstavljajo sestavni del naših lastnih literarnih in verskih izročil. Knjiga Veliki biblijski dogodki ponuja svež pogled na Staro zavezo, njene zgodbe in ozadja pa postavlja v kontekst takratnih časov. Pri tem vestno uporablja vsa orodja modernega preučevanja in novih tehnologij. V polni meri vključuje najnovejša arheološka odkritja in gradi slikovno bogatost z uporabo računalniške grafike in satelitske fotografije, ki bralcem dajeta občutek osebnega vpogleda v opisane dogodke. Ob branju knjige se boste počutili, kot da stopate po istih poteh kot možje in žene v davnih časih. Čeprav je o biblijski tematiki napisanih že na tisoče knjig, pričujoča knjiga nedvomno ponuja povsem nov pogled.

12


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Pred sodbo zgodovine Silvin Eiletz Mohorjeva d. o. o. ISBN/EAN: 9783708605326 Redna cena z DDV: 26,00 EUR Silvin Eiletz v svoji drugi knjigi o letih Titove emigracije v Moskvi pred drugo svetovno vojno opisuje grozovito ozračje v Sovjetski zvezi, ki ga je ustvarjal brezvestni despot Stalin. Tito je v tem ozračju paranoje zaradi denuncijacij in političnih zločinov izoblikoval svojo politično podobo, ki jo je nato vtisnil Jugoslaviji. V stalinizmu je tudi Tito oslepel ter se prelevil v brutalno osebo. Medtem ko denuncijacije niso obvarovale pred likvidacijo Titovih partijskih sopotnikov, je Josipu Brozu ravno to pomagalo, da se je povzpel na najvišji položaj v svojem življenju. Avtor je zbral in vključil vrsto pisne korespondence.

Umetnost

Skiciraj, riši in slikaj: odkrijte svet umetnosti Garry Fleming Tehniška založba Slovenije ISBN/EAN: 9789612512330 Redna cena z DDV: 24,99 EUR Ustvarite svojo lastno mojstrovino s knjigo Skiciraj, riši in slikaj. Ta popolni vodnik prinaša navodila po korakih, dopolnjena z barvnimi ilustracijami, ki vam pomagajo upodobiti svet okoli vas z nekaj preprostimi potezami svinčnika in čopiča. Ta knjiga je primerna tako za začetnike kot tudi za vse, ki želijo izpopolniti svoje spretnosti, saj vsebuje praktične nasvete o vrsti umetniških tehnik ter kopico praktičnih napotkov in podatkov o različnih pripomočkih, kot so gvaš, vodene barve, svinčniki in pasteli. Če želite okrasiti svoj dom, ohraniti dragocene spomine na svojo družino in najdražje ali preprosto odkriti svoj skriti talent, je ta enostavni in poučni vodnik v svet umetnosti kot nalašč za vas.

13


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

 PONATISI

Maček Muri (miniaturka) Kajetan Kovič MKZ ISBN/EAN: 9788611173221 Redna cena z DDV: 12,95 EUR Ponatis otroške klasike. Ilustracije Jelke Reichman.

Grdavši Gaja Kos Miš ISBN/EAN: 9789612720254 Redna cena z DDV: 22,50 EUR Grdavši so prvenec Gaje Kos, ki je na področju mladinske književnosti doslej delovala kot teoretičarka, predvsem pa kot literarna kritičarka in urednica. Tokrat je stopila na »drugi breg« in zapisala pet zgodbic, v katerih so protagonisti dobrodušni Grdavši, ki živijo podvrženi samosvoji logiki, merilom in tolmačenju sveta. Prav iz omenjene samosvojosti, merjene s človeškimi očmi, seveda, izhajajo komični momenti in obrati. Simpatična besedila, blago podložena z estetiko grdega, spremljajo in nadgrajujejo ilustracije Zvonka Čoha, ki se, kot smo vajeni, prav v tovrstnih besedilih, ki so torej kdaj pa kdaj poseljena z grdimi razvadami, blatnimi madeži in podobnim, razmahne in duhovito udomači.

Kosovirja na leteči žlici Svetlana Makarovič Miš ISBN/EAN: 9789616630702 Redna cena z DDV: 25,30 EUR

Dojenčkov album MKZ ISBN/EAN: 9788611174976 Redna cena z DDV: 19,95 EUR Z albumom, ki ga krasijo ljubke ilustracije Jelke Reichman, boste ohranili čudovit spomin na prvo leto otrokovega življenja.

14


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Knjiga hrepenenja Leonard Cohen Miš ISBN/EAN: 9789616630603 Redna cena z DDV: 28,50 EUR Knjiga hrepenenja je Cohenova prva knjiga po zbirki Stranger Music: Selected Poems and Songs, ki je izšla leta 1993, in po Knjigi milosti iz leta 1984 prva knjiga poezije s popolnoma novimi deli. Prinaša 167 novih pesmi in 43 risb samega Cohena.

Slovenska literatura v šoli in Prešeren Zoran Božič Tangram ISBN/EAN: 9789616239660 Redna cena z DDV: 60,00 EUR

Torte Alenka Kodele Kmečki glas ISBN/EAN: 9789612033521 Redna cena z DDV: 19,00 EUR Knjiga, ki bi si jo želeli vsi sladokusci. Avtorica Alenka Kodele (ponaša se z zlato medaljo s kulinarične olimpiade lani) je za bralce pripravila 40 izjemnih tort za različne priložnosti. Med njimi najdemo torto za diabetike, za majhne otroke, torto za dva, torto brez glutena, poročno torto, torto brez jajc,.... Njene torte odlikuje tudi izjemno trendovski izgled. V knjigi so razloženi vsi postopki, sestavine, način okraševanja. Prav vsaka torta je na sliki fotografskega mojstra Cveta Sonca.

Izdelava jogurta, skute in sira Nežka Bajt, Slavica Golc-Teger Kmečki glas ISBN/EAN: 9789612032289 Redna cena z DDV: 12,50 EUR Priročnik prinaša znanje za kakovostno pridelavo mleka, seznanja nas s številnimi postopki v pridelavi in predelavi. Nasveti in recepti bodo pomagali, da bodo domači jogurti, skute in siri še boljši.

15


Knjižne novosti

18. februar 2011

Št. 7

Postanite ustvarjalni kot Leonardo da Vinci Michael Gelb Tangram ISBN/EAN: 9789616239202 Redna cena z DDV: 16,70 EUR Človek poseduje skoraj neomejene možnosti za učenje in ustvarjalnost. S to knjigo lahko poiščete svoje skrite zmožnosti, izostrite čute in osvobodite svojo edinstveno naravo. Knjiga bi lahko bila Leonardov osebni priročnik, ki ga veliki mojster ni nikoli napisal. V njej je predstavljen drugačen pristop k učenju in ustvarjalnosti, ki od vas ne zahteva genialnosti, da bi lahko razmišljali kot geniji. Genijeva vodila - od nenasitno radovednega pristopa do življenja (curiosita), do pripravljenosti sprejeti neznano (sfumato) - so zasnovana tako, da jih bralec lahko razvija sam, saj se mu nenadoma zazdijo znana in neverjetno vzpodbudna. V vsakem poglavju je veliko zabavnih vaj z razlago, kako jih praktično uporabiti na delovnem mestu, doma in pri vsakdanjih opravilih. Avtor knjige je priznani strokovnjak na področju ustvarjalnega mišljenja, pospešenega učenja in razvoja vodilnih kadrov. Med njegove stranke sodijo podjetja Amoco, AT&T, DuPont, Merck in Xerox.

Čustvena inteligenca pri delu z ljudmi Hendrie Weisinger Tangram ISBN/EAN: 9789616239165 Redna cena z DDV: 12,52 EUR Strokovnjaki priznavajo, da je čustvena inteligenca odločilni dejavnik uspeha pri delu z ljudmi, tako v službi kot doma. Za razliko od inteligenčnega količnika (IQ) lahko čustveno inteligenco razvijamo in močno povečamo. Dr. Hendrie Weisinger v knjigi Čustvena inteligenca pri delu z ljudmi razkriva, kako s poglabljanjem in razumevanjem čustev odpravljamo napetosti in pridobimo ogromno ustvarjalne energije.

16


Knjižne novosti

18. februar 2011

KNJIGARNE IN PAPIRNICE MLADINSKE KNJIGE TRGOVINE D.D. Mladinska knjiga Ajdovščina, Goriška cesta 20a, 5270 Ajdovščina Mladinska knjiga Citycenter Celje, Mariborska cesta 100, 3000 Celje Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Celje, Stanetova ulica 3, 3000 Celje Mladinska knjiga Domžale, Ljubljanska cesta 83, 1230 Domžale Mladinska knjiga, Knjigarna Dom knjige, Pristaniška cesta 56, 6000 Koper Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Kranj, Maistrov trg 1, 4000 Kranj Mladinska knjiga Qlandia Kranj, Cesta 1. maja 77, 4000 Kranj Mladinska knjiga Kolodvor, Miklošičeva cesta 40, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Knjigarna Ekonomist, Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Knjigarna Pravica, Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Knjigarna Matica, Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Knjigarna Wolfova, Wolfova 8, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Knjigarna Citypark, Šmartinska 152g, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga Nebotičnik, Slovenska cesta 37, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga Miklošičeva, Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga Vič, Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga Moste, Zaloška cesta 33, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Center Oxford, Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Papirnica Kopitarjeva, Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Trubarjev antikvariat, Mestni trg 25, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga, Galerija Ars, Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga Čopova, Čopova ulica 3, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga BTC, Dvorana A, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana Mladinska knjiga Lucija, Obala 107, 6320 Portorož Mladinska knjiga Europark, Pobreška cesta 18, 2000 Maribor Mladinska knjiga Jurčičeva, Jurčičeva ulica 8, 2000 Maribor Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Maribor, Ulica 10. oktobra 4, 2000 Maribor Mladinska knjiga Gosposka, Gosposka ulica 24, 2000 Maribor Mladinska knjiga Murska Sobota, Ul. Štefana Kovača 43, 9000 Murska Sobota Mladinska knjiga, Mestna papirnica Nova Gorica, Kidričeva ulica 20, 5000 Nova Gorica Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Nova Gorica, Rejčeva ulica 12, 5000 Nova Gorica Mladinska knjiga Qlandia Nova Gorica, Cesta 25. junija 1a, 5000 Nova Gorica Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Novo mesto, Glavni trg 9, 8000 Novo mesto Mladinska knjiga Ptuj, Novi trg 4, 2250 Ptuj Mladinska knjiga Radovljica, Gradnikova cesta 1b, 4240 Radovljica Mladinska knjiga Ravne, Prežihova ulica 24, 2390 Ravne na Koroškem Mladinska knjiga Slovenj Gradec, Glavni trg 8, 2380 Slovenj Gradec Mladinska knjiga Slovenska Bistrica, Žolgarjeva ulica 12, 2310 Slovenska Bistrica Mladinska knjiga Šempeter, C. Prekomorskih brigad 4, 5290 Šempeter pri Gorici Mladinska knjiga Tolmin, Trg maršala Tita 19, 5220 Tolmin Mladinska knjiga, Knjigarna Trbovlje, Ulica 1. junija 15, 1420 Trbovlje Mladinska knjiga, Papirnica Trbovlje, Ulica 1. junija 36, 1420 Trbovlje Mladinska knjiga Velenje, Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje Mladinska knjiga, Cankarjeva knjigarna Vrhnika, Lošca 5, 1360 Vrhnika Mladinska knjiga Zagorje, Cesta zmage 27, 1410 Zagorje Mladinska knjiga Žalec, Šlandrov trg 38, 3310 Žalec

Predstavljene knjige so na voljo v izbranih knjigarnah Mladinske knjige. Za podrobnejše informacije o posameznem naslovu nas kontaktirajte na Facebooku!

17

Št. 7


Knjižne novosti

18. februar 2011

18

Št. 7

Knjižne novosti  

Knjižne novosti

Knjižne novosti  

Knjižne novosti