Page 1

Lila Prap

MoJ PrVI ALbUM

Na to polje prilepite fotografijo otroka. Spodaj vpišite otrokovo ime.

Dragi starši, stari starši, bratci, sestrice ..., pred vami je zahtevna naloga! Dopolniti morate album s fotografijami in besedilom, tako da jo bom jaz (glavni junak oziroma glavna junakinja te knjige) še čez leta z veseljem prebiral(a). Na vsaki strani je označen prostor za fotografijo in besedilo. Če imate več fotografij na isto temo, jih prilepite eno čez drugo tako, da se bodo dale privzdigniti. Pomagate si lahko tudi s pisemskimi ovojnicami ali žepki, v katere vložite fotografije. Tudi pri besedilu imate veliko možnosti. Če je predolgo za označeno polje, ga napišite na list papirja, ki ga zložite v harmoniko in prilepite tako, da se bo dal raztegniti. Ali naredite žepek in vanj vstavite poljubno zložen list. Daljša besedila popestrite z risbicami ali drugim slikovnim materialom. Več fotografij, besedil in risbic, ki jih je treba »odkrivati«, boste ustvarili, bolj bo knjiga zanimiva.


PoMEMBNa NoVIcA! Svet je zelo zelo star in na njem se vsak dan dogajajo najrazličnejše stvari. Nastajajo gore in morja, rojevajo se in izumirajo dinozavri, nekdo gre prvič v šolo, kdo drug se odpravi raziskovat severni tečaj ... Tudi dne

se je dogajalo marsikaj!


Nasosednji sosednjistrani stranivpišite vpišitedatum datumotrokovega otrokovegarojstva. rojstva. Na Natotopolje poljeprilepite prilepiteovojnico ovojnicoininvanjo vanjovstavite vstavitelist listzz Na opisom različnih dogodkov, ki so se dogodili na opisom različnih dogodkov, ki so se dogodili na ta dan, ali priložite izrezke iz ta dan, ali priložite izrezke iz časopisov.Dodajte Dodajtetudi tudi časopisov. fotografijo novorojenčka, fotografijo novorojenčka. posneto tega dne.

Ampak, Ampak, najbolj najbolj pomembna pomembna novica novica tega tegadne dne je, je, DA DASEM SEM SE SE RODIL(A) RODIL(A)

JAZ! JAZ!


MaMiCA iN OčKA Seveda do najpomembnejšega dogodka, mojega rojstva, sploh ne bi prišlo, če se ne bi prej nekoč nekje srečala moja mama in moj očka.


ÄŒez vsako polovico tega polja nalepite fotografiji mame in oÄ?ka, preden sta se poznala, in nato celo polje prekrijte s fotografijo, ko sta skupaj (fotografijo pritrdite samo na zgornjem robu, da se da privzdigniti). Na sosednji strani napiĹĄite: Spoznala sva se ... (kdaj, kje in kako).


V MamINeM TReBUhU In zakaj je tako pomembno, da se očki in mamice nekoč nekje srečajo? Ker lahko le tako naredijo novega otročička. Da se otročiček naredi, namreč potrebujemo en droben delček mame, manjši od prahu, in še drobnejši delček očeta. Združena v eno se v maminem trebuhu počasi razvijata v malega človečka. Seveda to traja kar nekaj mesecev in v tem času se lahko dogodi marsikaj.

Čez to polje nalepite najprej ultrazvočni posnetek zarodka, nato to polje prekrijte s sliko mamice s trebuhom (sliko pritrdite samo na zgornjem robu, da se da privzdigniti). V polja ob strani napišite, kaj je na slikah. V mamici rastem devet mesecev. Iz majhne celice se najprej razvijem v zarodek, po nekaj tednih pa se vse do poroda imenujem plod. Po četrtem mesecu se začnem premikati in telovaditi. Takrat se da tudi ugotoviti, katerega spola sem. (Za boljše razumevanje potreb nas, dojenčkov, so v nekaterih poljih dodani kratki nasveti ali opis sposobnosti dojenčkov v določeni starosti. A ker se v razvoju precej razlikujemo, tega ne jemljite preveč resno. Eni se pač raje gibamo, drugi razmišljamo, na koncu pa tako vsi znamo vse!)


In In kaj kaj se se je je dogajalo? dogajalo?

NaNa listlist papirja napišite dogodke iz časa mamine nosečnosti – kdaj soso ugotovili nosečnost, papirja napišite dogodke iz časa mamine nosečnosti – kdaj ugotovili kajnosečnost, je počela mamica, kaj očka, bratec, sestrica ..., kako ste izbirali otrokovo ime, kaj je počela mamica, kaj očka, bratec, sestrica ..., kako ste izbirali prostor in otrokovo opremo za novorojenčka ... ime, prostor in opremo za novorojenčka ... Vsebino lahko popestrite s kakšno risbico ali ali fotografijo. Vsebino lahko popestrite s kakšno risbico na papir natisnjeno fotografijo. List zložite v harmoniko in in gaga nalepite nana to to polje. List zložite v harmoniko nalepite polje.


ROjSTvO V maminem trebuhu je čisto prijetno. Ampak po nekaj mesecih takšno domovanje postane pretesno. Zato nekega dne zbereš ves svoj pogum in se odločiš, da se boš iz varnega gnezdeca podal v širni svet. Seveda to sploh ni enostavno!

Moj prvi album