Page 1

Införa dödstraff i Sverige Dödstraff finns i många stater i världen. Det finns 64 stater i hela världen som har dödstraff. Man använder verktygen Giljotinen, elektriska stolen och att hänga folk. Man hade dödstraff i Sverige förr i tiden ungefär på medeltiden. Då kunde man även bränna flickor för att man trodde dom var häxor.

Det här är Giljotinen som man använde förr i tiden.

Jag är för dödstraff. För dem som mördar folk borde få känna samma sak. Dem andra som håller på att döda folk kanske slutar att döda andra folk. Och vem vill ha en mördare som bara sitter inne ett tag och sen kommer ut igen? Det är även dyrare med fängelse än dödstraff. Det blir billigare med


dödstraff för att man slipper ge dem kriminella mat, boende med mera. Jag vill få in dödstraff i Sverige för att minska brottsligheten så att vi kan få ett bra land.

Av: Emilio San Pedro

AXE

Pris Kvalite Funktion

50 kr

Deoderant

40 kr

3

3

4

3

AXE SPRAY


Lukt

2

4

Känsla

3

4

Design

4

3

Astma& Allergisymbol

Jag testade vilken som höll längst. Vilken som var bäst

Av: Emilio San Pedro


Julius Caesar Julius Caesar var en statsman/fältherre I Rom. Han är känd som världshistoriens kändaste general. När senaten ville at han skull av gå som general så tåga han mot Rom, han tog en väldigt stor risk, men han vann och erövrade Italien.

Under vilken personen?

epok

levde

Julius Caesar levde under epoken Roma tiden. Han föddes 13 juli 100 f.kr., dog den 15 mars år 44 f.Kr.. Han har också gett namnet månaden Juli dens namn. Hur levde folk under den tiden? Under romartiden levde folket i Romariket i stora familjer, vanligt vis en mor en far, barn, farföräldrar, syskon och kusiner.

Vart i världen levde personen? Julius Caesar levde i staden Rom tills han blev fältherre och statsman. Vilken betydelse hade personen? Han var framgångs rik fältherre och stats man. Han erövrade Gallien Vad gjorde personen känd? Han erövrade delar Gallien (Frankrike, Belgien, västra Schweiz och samt delar av Tyskland) och var en känd fältherre och statsman, han blev en diktator över Romariket. Förändrade personen något samhället som märks än idag?

i

Han gjorde nuvarande Italien större än vad det var förrut.

Detta är en staty av Julius Caesar. Av:Emilio San Pedro


League Of Legends League of Legends är ett lagbaserat onlinespel. Utvecklarna för detta spelet heter RIOT Games. Det är gratis att ladda ner och nedladdningen finns på deras sida. Jag tycker League of Legends känt som ”LoL” är ett roligt spel. Det finns massa olika strategier att spela. Det tar ett tag att lära sig spela det, men det är roligt spel som sagt. Det släpptes 27 oktober 2009. Jag började spela deet i somras och har spelat det sen dess. Jag kanske spelar en match om dagen som tar ungefär 20-60 minuter att köra.


33 döda i Thailand Under 2012 har 33 svenskar dött i Thailand. Dom vanligaste är olyckor som drunkning, hjärtinfrakt och trafik olyckor. Sen 2006 har siffran höjts. Den 25 februari så ska en svensk man ha fallit från hotellbalkongen vid Karon beach Han föll i genom plåttak och avled senare på sjukhuset av dom allvarliga skadorna. Den 6 februari så drunknade en 68-årig i thailändska krabi. Hon hade sjunkit på flera meters djup innan hon hittades vid Long Beach i Ao Nang


Tusen gånger stakare Den filmen har jag sett 3 gånger och den är fortfarande lång tråkig. Den handlade om en klass där tjejerna skulle ta mindre ansvar för allt. Skådespelarena va så där bra. Den var inte spännande någon gång alltså lång tråkig.

Emilios Tidning  

Min Tidning jag har gjort

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you