Page 1

Projecte Montserrat Trobada Presencial

Badalona, 20 de maig de 2012 Hola Steen, Primer de tot vull dir-te que m’ha agradat molt tenir-te d’Escolà Guia. A l’escola hem treballat tots els Itineraris que ens has fet fer i ha sigut molt divertit però també hi ha alguns que han sigut molt difícils. La trobada presencial ha sigut molt divertida i entretinguda. El que més m’ha agradat ha sigut quan vam entrar a l’Escolania, perquè era molt gran i em recordava Hogwarts, l’escola de màgia dels llibres de Harry Potter. També va ser molt divertit l’Espai Gresca perquè vam veure les diferents coreografies de les escoles. Va ser molt emocionant quan vam anar a la Basílica i et vam sentir cantar i llegir la pregaria. Fins aviat, Marc Mainar i Marcos

Escolania de Montserrat (va ser on m’ho vaig passar millor)


Projecte Montserrat “Un munt d’aventures”.

Durant tot aquest curs, hem estat treballant amb el projecte Montserrat “un munt d’aventures”. Durant el projecte hem fet moltes activitats: la visita de l’Steen a la nostre escola, la videoconferència amb el nostre escolà, l’Steen, itineraris treballats i fets a l’escola, la famosa trobada presencial…. La visita de l’Steen a la nostre escola: l’Steen va venir a la nostre escola, va ser quan ens vam conèixer, va ser un dia fantàstic, va passar tot el dia amb nosaltres, ens va explicar moltes de les coses que faríem a la trobada, com era la vida de un escolà i també, nosaltres li vam explicar varies activitats que fem a l’escola. Ens ho vam passar molt bé. Tu vas passar bé? Et va agradar? La videoconferència amb l’escolà: un dels dies,vam fer una videoconferència amb el nostre escolà, ell des de l’Escolania, i nosaltres des de la nostre escola. Et vam fer unes preguntes i tu també ens en vas fer unes quantes, aquells dies eren dies de mal temps, ens vas dir que a Montserrat havia nevat, i nosaltres et vam dir que a Badalona va ploure. Et va agradar? Vas sortir de dubtes amb les preguntes que ens vas fer? Itineraris treballats: durant el curs també hem fet itineraris, cinc itineraris, l’escolà ens els corregia, no ens va ser molt difícil completar-los. Alguns cops els fèiem grups, cada grup una activitat, a vegades, quant fèiem enfadar a la mestre, ho fèiem individual, cada u feia totes les activitats, i després feien una selecció. La trobada presencial: el dia 23 de març vam anar totes les escoles a Montserrat, tal i com els escolans van anar a la nostre escola, nosaltres vam anar a Montserrat. Va ser un dia fantàstic, vam fer moltes activitats: l’Steen ens va ens va ensenyar l’escolania, amb totes les seves sales i habitacions, també ens va tocar una cançó amb el piano que s’havia inventat ell. Vam visitar molt ràpid el museu , all`s ens van parlar de un pintor, que havia dibuixat de diverses maneres la muntanya de Montserrat. Vam ballar a l’espai gresca, no se si recordes però el nostre ball era la cançó de la solidaritat 2012 de la nostre escola. Vam dinar, a la tarda vam continuar la visita i ens en vam anar. Va ser una trobada fantàstica, ho recordes?


Les nostres trobades amb l’Steen


Mariona

17/5/12

Font Rossinyol

Projecte Montserrat

Quan vam començar el segon trimestre, la senyoreta ens va dir que faríem un projecte nou, el “Projecte Montserrat, un munt d’aventures”.

Més tard, ens van presentar l’ Steen, i vam estar tot el dia amb ell: jugant, rient, divertint-nos... Vam conèixer molt d’ell i ell de nosaltres.

Cada vegada ens anàvem coneixent millor, tan bé, que la senyoreta ens va dir que tindríem una vídeo-conferència amb l’Steen. Cada vegada ens ho passàvem millor amb aquest amic nou de Montserrat.

Fins que vam decidir acabar de conèixer al nostre amic Steen del tot. Així, que vam agafar les motxilles i apa...Cap a Montserrat!

I mare meva, quines vistes més espectaculars... Que bonic que era tot!

Ens vam sentir tant estimats, que vam decidir fer-li un regalet perquè ens recordes tota la vida.


Mariona

17/5/12

Font Rossinyol

projecte Montserrat I fixat si ens vam portar bé, que fins hi tot ens van donar un altre regalet per a nosaltres. I que xulo!

Finalment, ens vam acomiadar i el professor Agustí li va donar les gràcies a l’Steen per ser tant bon noi amb nosaltres, i la veritat es que si que ho era....

Doncs fins un altre Steen, que nosaltres tornem cap a casa, però sempre et recordarem, perquè tu ocuparàs el lloc dins dels nostres records ... Fins un altre, amic de Montserrat!!!!!


TROBADA PRESENCIAL A MONTSERRAT

Hola Steen! Aquí estem baixant de l’autocar, mentre que ens estàs esperant.

Aquí estàvem en el cremallera per arribar a dalt de tot de la muntanya, que és on havíem d’estar tots.

Ja hem arribat a dalt de tot! Hi havia moltíssima gent, esperant per passar-s’ho bomba!

A l’espai gresca, cada escola havia de ballar el ball que havia preparat. Nosaltres, estem a punt de ballar el nostre ball, que la veritat, és que ens va sortir molt bé!

Després de l’Espai Gresca, vam anar a visitar un museu, que la majoria de quadres eren pintades per Joaquim Mir, un pintor que li agradava molt pintar els paisatges.


TROBADA PRESENCIAL A MONTSERRAT

Al cap d’una estona, ens vas tocar una cançó que t’havies inventat, i quan va acabar, tots ens vam quedar bocabadats de lo bé que tocaves.

Després d’estar tanta estona al carrer, ens vas fer una mena de guia turística a l’Escolania. En aquest moment, estàvem a la sala de jocs, i hi havia de tot: futbolins, escacs, X. box 360... Era molt gran!

Aquí encara estem a l’Escolania, a la sala d’estar. Ens estàs explicant de tot: quan us avorriu aneu a aquella sala a llegir un llibre, de tant en tant trucar els pares per saludar-los, i també fer els deures a les taules que teníeu... Hi havien moltes coses!

En aquesta foto, estem a la classe dels nens més petitets de l’Escolania. Ens vas ensenyar moltes coses, i quan vas acabar, et vam regalar dos regals: una samarreta amb les firmes de tots els alumnes de 6è, i les nostres cares enganxades en un full, i que nosaltres havíem de dibuixar el nostre cos.

Et van agradar molt els regals que et vam donar. Et vas posar la samarreta i tot!


TROBADA PRESENCIAL A MONTSERRAT

Aquest és el test que et vam regalar al final de la trobada presencial.

Aquí, t’estàs emprovant l’uniforme que portes quan fas algún concert, i ens estàs ensenyant com queda.

Després d’estar tanta estona a l’Escolania, ens van donar a tots un paperet per escriure les coses que es podien veure i les coses que no es podien veure en aquella muntanya. Després dibuixar un exemple de cada un.

Aquests són els exemples que t’he explicat en la fotografia d’abans. Ho penjàven tot en una reixa perquè tothom ho pogués veure.

Hora de dinar! Tots estem a punt per dinar. Quina gana!


TROBADA PRESENCIAL A MONTSERRAT

A la basílica, vau cantar unes quantes cançons, i ens vau explicar moltes coses sobre Montserrat. Al final, vam cantar tots junts la cançó del Virolai.

Aquí, t’estàvem donant el test perquè ja s’havia acabat la trobada presencial. Adéu Steen! Ens ha agradat molt conéixe’t, espero veure’ns un altre dia!


Júlia Rubio Valls Escoles Minguella 17-05-2012

Projecte Montserrat un munt d’aventures Un dia, la nostra senyoreta de sisè Montse Rodón, ens va començar a explicar, un projecte anomenat Projecte Montserrat un Munt d’Aventures. Vam començar fent una activitat que es deia Itinerari 1, van anar passant les setmanes, i anàvem fent l’itinerari 2, el tres… Finalment tots els itineraris fets per nosaltres, van quedar enllestits. Després d’haver acabat tots els itineraris, ens van proposar de fer diferent activitats, com una videoconferència, un ball, una cançó, un test... Moltes coses en comú. La primera activitat que vam fer va ser la videoconferència, després un ball dedicat al espai gresca i als escolans de Montserrat, que era el ball i una cançó que havíem preparat per la setmana de la solidaritat. Finalment vam anar a Montserrat, a les nou ja estàvem dins del autocar llestos per a començar l’aventura, quina il·lusió. Després d’un llarg i bonic trajecte, va arribar al lloc on ens vam pujar a una especia de metro que pujava la muntanya que es dia cremallera. Ja estàvem a Montserrat, vam esmorzar, vam veure el museu, vam participar i veure l’espai gresca ens van ensenyar l’escolania... I al acabar tot això ja ens teníem que marxar. Tothom volia tornar-ho a fer i la senyoreta va dir que tornaríem a fer.


Projecte Montserrat: “Un munt d’aventures” Trobada presencial

El divendres 23 de març, moltes escoles anaven a Montserrat a fer el projecte: Projecte Montserrat “Un munt d’aventures”. D'escolà, nosaltres et vam tenir a tu, i com ajudants: en Roger i en Marc. A mi ja em va agradar tenir-te a tu i els altres. Per arribar a dalt de Montserrat, vam haver d’agafar l’autocar fins arribar on hi havia el cremallera. Baixant de l’autocar et vam veure, també vam veure el Marc, el Roger i la senyoreta Montse Rodón. Després de saludar-nos i de que ens donéssiu els mocadors verds, vam agafar tots junts el cremallera. Allà dintre (al cremallera) ens vam divertir molt, rèiem, fèiem fotos al paisatge, que per cert, era molt bonic, sobretot aquella hora. Quan vam arribar a dalt de Montserrat, vam anar al costat de l'Espai Gresca i vam començar a esmorzar. Més tard, quan tothom ja havia esmorzat, ens vam posar a mirar les escoles que ballaven a l'espai Gresca. Ens va tocar a nosaltres. Jo vaig tenir una mica de vergonya (com molta gent), però vaig començar a ballar com tots els altres. La gent ens va anar aplaudint, que per cert, això ens va agradar. Un cop vam acabar de ballar, ens van dir que haviem d'anar al museu. Vam estar molt poca estona, però va valdre la pena. Quan vam sortir del museu, ens vam dirigir cap a l'escolania. Va ser molt divertit mirar com era l'escolania per dintre, sobretot em va agradar molt els escacs gegants. Després vem fer l'espai natura, que també va ser molt interessant. Quan vam acabar ens vam parar a dinar. Vam jugar una estona i després vam entrar a l'església. Vosaltres vau cantar, i us va quedar super bé. Quan vau acabar, cada escolà va donar a la seva escolà el test. Aquesta trobada m'ha agradat moltíssim. Mai oblidaré el dia de la trobada presencial.

El museu de Montserrat

Espai Natura

Espai Gresca (nosaltres)

Nosaltres!!!

Despedida

Església

Escolania

Cim de la nostra escola


Projecte Montserrat “Un munt d’aventures”.

Durant tot aquest curs, hem estat treballant amb el projecte Montserrat “un munt d’aventures”. Durant el projecte hem fet moltes activitats: la visita de l’Steen a la nostre escola, la videoconferència amb el nostre escolà, l’Steen, itineraris treballats i fets a l’escola, la famosa trobada presencial…. La visita de l’Steen a la nostre escola: l’Steen va venir a la nostre escola, va ser quan ens vam conèixer, va ser un dia fantàstic, va passar tot el dia amb nosaltres, ens va explicar moltes de les coses que faríem a la trobada, com era la vida de un escolà i també, nosaltres li vam explicar varies activitats que fem a l’escola. Ens ho vam passar molt bé. Tu vas passar bé? Et va agradar? La videoconferència amb l’escolà: un dels dies,vam fer una videoconferència amb el nostre escolà, ell des de l’Escolania, i nosaltres des de la nostra escola. Et vam fer unes preguntes i tu també ens en vas fer unes quantes, aquells dies eren dies de mal temps, ens vas dir que a Montserrat havia nevat, i nosaltres et vam dir que a Badalona va ploure. Et va agradar? Vas sortir de dubtes amb les preguntes que ens vas fer? Itineraris treballats: durant el curs també hem fet itineraris, cinc itineraris, l’escolà ens els corregia, no ens va ser molt difícil completar-los. Alguns cops els fèiem grups, cada grup una activitat, a vegades, quant fèiem enfadar a la mestre, ho fèiem individual, cada u feia totes les activitats, i després feien una selecció. La trobada presencial: el dia 23 de març vam anar totes les escoles a Montserrat, tal i com els escolans van anar a la nostre escola, nosaltres vam anar a Montserrat. Va ser un dia fantàstic, vam fer moltes activitats: l’Steen ens va ens va ensenyar l’escolania, amb totes les seves sales i habitacions, també ens va tocar una cançó amb el piano que s’havia inventat ell. Vam visitar molt ràpid el museu , all`s ens van parlar de un pintor, que havia dibuixat de diverses maneres la muntanya de Montserrat. Vam ballar a l’espai gresca, no se si recordes però el nostre ball era la cançó de la solidaritat 2012 de la nostre escola. Vam dinar, a la tarda vam continuar la visita i ens en vam anar. Va ser una trobada fantàstica, ho recordes?


Les nostres trobades amb l’Steen


Sara Funtané Catafal

21-5-2012

Trobada presencial

Hola Steen! A la majoria de nosaltres ens va agradar molt l’excursió, va ser molt divertida! El dia 23 de març vam arribar amb l’autocar a l’estació del cremallera i allà, ens esperaves tu i els teus dos ajudants, en Roger i en Marc. Quan tots estàvem ja a baix de l’autocar, ens veu repartir uns mocadors verds, que ens els vam posar al coll . Vam pujar tots junts al cremallera per arribar a dalt de Montserrat. El primer que vam fer va ser esmorzar pel voltant de l’espai gresca totes les escoles,després, a nosaltres ens va tocar quedant-se a l’espai gresca, i que com vas veure, vam cantar la cançó de la setmana de la solidaritat fent gestos. Més tard, ens vam dirigir cap al museu on ens van ensenyar alguns quadres, quan vam acabar, ens vas anar a ensenyar l’escolania, i allà, ens vas tocar una cançó amb el piano, ens vas ensenyar on dormíeu, algunes classes, on esmorzàveu, la sala de jocs... Després, tu i en Marc os veu vestir d’escolans i ens veu ensenyar com es deien les parts, també ens veu ensenyar alguns instruments. Quan vas acabar de ensenyar-nos tot, vam anar a l’espai natura, després de l’espai natura, vam anar a dinar. Després de dinar ens van deixar temps lliure. Ja al final, vam anar a la basílica i ens veu tocar i cantar algunes peces, però nosaltres vam tenir la mala sort que ens va tocar a darrera de tot i no vam veure gran cosa. Per últim totes les escoles es van reunir a fora la basílica amb el seu escolà, i tu ens vas donar el test que l’havíem donat amb varies coses dins. L’excursió em va encantar!! M’ho vaig passar molt bé!


Sergi Cabús Barras

16/05/2012

PROjECTE MONTSERRAT El projecte Montserrat va ser molt divertit. Ara et diré Steen elque em va agradar més del projecte Montserrat. El que em va agradar és quan pujavem per el cremallera, el tren de color verd que pujava a les muntanyes de Montserrat. El paisatge era molt bonic i era la primera vegada que he estat en un lloc on hi havien unes muntanyes amb aquestes altures. També em va agradar dins de Montserrat. Es veien molt bé les muntanyes des de dalt de tot, allà on feiem tots els balls i vem cantar. Quan nosaltres vam sortir al escenari no vaig estar tant nervios com m’esperava. Per els meus amics de classe i per mi ens va sortir molt bé. El Museu de Montserrat em va agradar molt. Ha sigut uns dels primers museus que més m´han agradat. La cançó que veu preparar per cantar a l´ església de Montserrat em va agradar, hi havien cançons que ja les sabia de memoria com: “Mare de Déu”. Steen tot el que veu preparar ho veu fer molt bé i va ser molt divertit.


Projecte Montserrat “ un munt d’aventures”. Trobada Presencial La trobada presencial va ser molt bonica i divertida sobretot per els 3.000 nens que hi havia més o menys. La veritat és que va estar molt ben organitzada i totes les coses que vam veure com el monestir, l’església, etc... Eren molt bonics i també els paisatges eren impressionants. El museu jo crec que podríem haver vist més coses del museu però em van agradar molt els quadres de Montserrat que va pintar aquell pintor català. La veritat és que m’ho vaig passar molt bé ballant, cantant i fent totes les activitats. Gràcies Steen!!!! Per tot el que vas fer per a nosaltres. 17-5-2.012

Jordi Camps i Tejedor


Pau Canivell

Projecte de Montserrat Trobada Presencial Era divendres 23 de maig, un dia en que tot 6è de l’Escola Minguella aniria a visitar a l’Steen a Montserrat. Ens vam tenir que aixecar una hora abans, però va valdre la pena. Vam arribar a Montserrat aproximadament a les 9:15 i vam agafar el cremallera. Ens vam retrobar amb l’Steen. Vam seure en el lloc on fèiem el ball juntament amb 1.000 alumnes més de tot Catalunya. Vam esmorzar. Una gran part d'alumnes va marxar després d'esmorzar d'aquell lloc anomenat Espai Gresca. Nosaltres, però, ens hi i vam quedar. El ball ens va sortir més o menys com creiem. En acabar-lo vam fer una visita ràpida al museu de Montserrat on ens van ensenyar obres del pintor Mir. Seguidament, l'Steen ens va portar a la seva escola, més coneguda com a l'escolania. Quina emoció! Sens dubte això va ser el millor de l'excursió! Ens va ensenyar les sales de jocs, les habitacions, els vestidors amb la seva roba, les classes (plàstica anglès...) i la sala de música on ens va tocar una bonica cançó que havia compòs ell. Vam fer un regal a l’Steen: li vam donar una samarreta de la nostra escola amb totes les signatures de tot sisè. Després vam tornar a l'Espai Gresca on vam dinar. Després ens van portar al basilisc o ens van explicar una història religiosa i vam cantar unes cançons que ja havíem practicat a la nostra escola. Per acabar, els escolans ens van cantar quatre cançons amb la seva impressionant veu. Vam sortir del basilisc i ens vam acomiadar de l'Steen. Ens ho vam passar molt bé, va estar molt ben organitzat! Se’ns dubte va ser la millor sortida de tot el curs! Moltes gràcies, Steen!

! el piano

!

Al cremallera

Arribem a Montserrat

L’Steen tocant


Projecte Montserrat

Hola Steen, recordes el moment que ens vam trobar? Nosaltres sí va ser fantàstic, ja que sabíem que ens esperava un dia espectacular.

Aquí, estàvem dalt del cremallera, molt entusiasmats per arribar a Montserrat.

Hem arribat a Montserrat i tenim moltes ganes de fer les activitats que ens havieu proposat.

Estem a punt de començar el nostre ball fantàstic que teníem moltes ganes de fer.


A la primera activitat, vam visitar una part del museu on hi havien pintures de Montserrat pintades per Joaquim Mir.

Recordo quan ens vas tocar aquella cançó amb el piano que vas deixar a tots al·lucinats.

Ens vas ensenyar moltes parts de l’Escolania, com per exemple: la sala d’estar, la sala de jocs, les habitacions, algunes aules... A la sala de jocs ens vas explicar que hi havia una X. box 360, un futbolí, uns escacs gegants... La majoria vam quedar al·lucinats amb allò de que només veieu la TV per els partits del Barça. Nosaltres no podem viure sense la TV!!!!

Et vam regalar una samarreta d’Educació Física que utilitzem nosaltres signada per tots. També un full amb totes les nostres cares.

Ens vas ensenyar el vestit que portes per anar a la Basílica.


Després de dinar vam anar a la Basílica. Allà vau cantar unes cançons que ens van agradar molt.

Nosaltres vam portar allà un test pintat amb pintura que havíem treballat a l’aula de plàstica. Tu vas posar dins el test una cosa que semblava un ram de flors. Era molt original.

En general, ha estat un projecte divertit i entretenit. El dia de la conferència m’ho vaig passar molt bé igual que el dia que vas venir a visitar la nostre petita escola. La meva opinió és que ha estat un projecte molt emocionant.


Projecte Montserrat “Un munt d’aventures”.

Durant tot aquest curs, hem estat treballant amb el projecte Montserrat “un munt d’aventures”. Durant el projecte hem fet moltes activitats: la visita de l’Steen a la nostre escola, la videoconferència amb el nostre escolà, l’Steen, itineraris treballats i fets a l’escola, la famosa trobada presencial…. La visita de l’Steen a la nostre escola: l’Steen va venir a la nostre escola, va ser quan ens vam conèixer, va ser un dia fantàstic, va passar tot el dia amb nosaltres, ens va explicar moltes de les coses que faríem a la trobada, com era la vida de un escolà i també, nosaltres li vam explicar varies activitats que fem a l’escola. Ens ho vam passar molt bé. Tu vas passar bé? Et va agradar? La videoconferència amb l’escolà: un dels dies,vam fer una videoconferència amb el nostre escolà, ell des de l’Escolania, i nosaltres des de la nostre escola. Et vam fer unes preguntes i tu també ens en vas fer unes quantes, aquells dies eren dies de mal temps, ens vas dir que a Montserrat havia nevat, i nosaltres et vam dir que a Badalona va ploure. Et va agradar? Vas sortir de dubtes amb les preguntes que ens vas fer? Itineraris treballats: durant el curs també hem fet itineraris, cinc itineraris, l’escolà ens els corregia, no ens va ser molt difícil completar-los. Alguns cops els fèiem grups, cada grup una activitat, a vegades, quant fèiem enfadar a la mestre, ho fèiem individual, cada u feia totes les activitats, i després feien una selecció. La trobada presencial: el dia 23 de març vam anar totes les escoles a Montserrat, tal i com els escolans van anar a la nostre escola, nosaltres vam anar a Montserrat. Va ser un dia fantàstic, vam fer moltes activitats: l’Steen ens va ens va ensenyar l’escolania, amb totes les seves sales i habitacions, també ens va tocar una cançó amb el piano que s’havia inventat ell. Vam visitar molt ràpid el museu , all`s ens van parlar de un pintor, que havia dibuixat de diverses maneres la muntanya de Montserrat. Vam ballar a l’espai gresca, no se si recordes però el nostre ball era la cançó de la solidaritat 2012 de la nostre escola. Vam dinar, a la tarda vam continuar la visita i ens en vam anar. Va ser una trobada fantàstica, ho recordes?


Les nostres trobades amb l’Steen


ÚLTIMA ACTIVITAT PROJECTE MONTSERRAT

Hola Steen! Ens ho vam passar molt bé a la trobada presencial, va ser molt divertida!!!!!!!!!!!!!!! Quan vam arribar hem va semblar, molt espectacular la muntanya que mai hi havia anat. En Roger el teu ajudant, era molt vergonyós i el Mark igual. Les activitats de la trobada eren molt divertides, educatives i algunes difícils. El projecte segons el meu parer ha estat molt divertit. Moltes de les activitats eren molt, però que molt divertides. I alguna tot es té que dir, era massa difícil, però en el fons tractava d’això.


Marina Guillamon i Rivas

20-05-2012

Projecte telemàtic Montserrat: Un munt d’aventures

Aquest curs, junt a moltes altres escoles d’arreu de Catalunya, hem participat al projecte Montserrat un munt d’aventures i hem conegut a l’Steen, la vida dels escolans de Montserrat i coses sobre la seva església i la muntanya. Durant tot el curs hem anat fent activitats per aconseguir conèixer-ho i per poder preparar la trobada presencial. En aquesta trobada vam veure als escolans, professors i escoles que hi ha participat. El divendres 23 de març, tots els alumnes de sisè vam anar a visitar Montserrat, a causa de la trobada presencial del projecte telemàtic de Montserrat: Un munt d’aventures. Aquest projecte es fa a moltes escoles de Cataluña perquè els seus alumnes i professors coneguin més aquesta muntanya tan important i coneguin la vida dels escolans i què hi aprenen, amb alumnes de quart a sisè de primària. Ens vam haver de llevar molt d’hora per poder agafar l’autocar a les vuit del matí a Riera Canyadó. Tots estàvem molt contents perquè veuríem per segon i últim cop al nostre escolà i acabaríem de conèixer Montserrat. Molts anàvem bastant adormits, però la majoria no ens vam adormir durant el trajecte d’anada. Vam trigar una hora llarga a arribar-hi, però vam veure paisatges molt bonics. Vam ser unes de les primeres escoles a agafar el cremallera. Les vistes des d’allà eren espectaculars i, a vegades, donava l’impressió de que xocàvem contra un altre cremallera, xocàvem contra la muntanya o quèiem de la via. Tot i imaginar coses molt poc probables i esgarrifoses, vam arribar sans i estalvis a dalt sense cap contratemps. A l’arribar vam anar a la plaça que està davant la basílica i vam esmorzar. Uf quina gentada, i encara no havien arribat els turistes!! Havent esmorzat ens vam repartir cada escola al què li tocava. La nostra primera parada va ser a l’espai gresca, un lloc per ensenyar a les altres escoles un ball que hem preparat i practicat algunes vegades. Vam ser els quarts a actuar i ens va anar força bé. La segona parada va ser el museu on vam veure uns quadres pintats per un pintor molt bo i que ara no se com es diu. Em va fer llàstima de només poder veure aquells quadres i no veure la mòmia ni les coses d’Egipte, ja que a mi i al meu pare ens agrada molt la seva gran història. La tercera va ser l’escolania on ens van ensenyar les habitacions, el vestidor, la sala de jocs i les aules de l’escola. És molt gran i jo pensava que era més petit i que hi havien menys nens.


La quarta va ser l’Espai natura on vam omplir un full amb el què veiem i no veiem segons unes preguntes. Per exemple, una cosa que vegis que gasti electricitat: fanal, o, una cosa que ara no hi és però aquesta nit hi era: mussol. A l’acabar totes les activitats vam dinar on havíem esmorzat. Després, vam xerrar una mica, vam fer files, vam entrar a la basílica i vam seure-hi. Allà van llegir les pregàries i els escolans van cantar. Els escolans ens van tornar el test pintat per cada escola amb unes flors fetes amb esponges com a obsequi. Nosaltres els vam donar la samarreta del xandall de l’escola firmada per tots i un àlbum amb les fotografies de tots els alumnes de sisè de l’escola. Finalment, vam agafar el cremallera cap als autocars per tornar cap a casa. Vam estar una estona per arribar a Badalona i molt cansats vam arribar a casa. Ha sigut molt interessant descobrir coses d’una de les muntanyes més importants de tot Catalunya. I com diu la cançó del telemàtic: Coneixem més Catalunya coneixent més Montserrat.

Crec que aquest projecte ens ha servit per aprendre coses que no sabíem i per desconnectar de la vida rutinària per pensar en com són o eren les coses en altres llocs i èpoques diferents a les nostres. També crec que ens ha agradat força a tots.


A mi, el projecte Montserrat un Munt d’Aventures, m’ha semblat molt divertit. Durant el curs, hem fet diferents itineraris, que han estat molt entretinguts i divertits de fer. Alguns han sigut més fàcils que d’altres, però en tots, ens ho hem passat d’allò més bé. I això és molt important. També hem fet la videoconferència, que em va semblar una idea genial, a més a més, preparant les preguntes, ho vam passar molt bé. Vam haver d’escollir les preguntes més interessants, també vam haver d’escollir les persones que les llegirien, però com que no ens posàvem d’acord, finalment vam decidir que les llegirien els delegants i subdelegats de cada classe. També em va agradar quan l’Steen va venir a la nostra escola, ens va interessar molt la vida d’un escolà, les coses que feien a l’Escolania... A més, ens va explicar el que faríem a la Trobada Presencial. Vam dinar amb ell i per la tarda ens vam anar a fer unes fotos a la platja, llàstima del temps. I, ja per acabar, ens vam tornar a retrobar tots a Montserrat. Que, per a mi, va ser el millor del Projecte. No era la primera vegada que jo anava a Montserrat, però aquell dia, vaig veure moltes més coses i molt més interessants que totes les altres vegades. Vaig veure l’Escolania, vaig aprendre algunes coses sobre els quadres del museu, vaig sentir cantar els escolans i molt més. Així doncs, el projecte Montserrat un Munt d’Aventures, per a mi, ha estat això: una gran aventura. Martina Madrazo


Alba Nieto

17-5-12

Activitat de cloenda La trobada presencial, va ser molt divertida tothom s’ho va passar molt bé, tot va començar quan vam arribar a Montserrat i, vam esmorzar amb la resta de nens que anaven arribant amb els autocars i que pujaven amb el cremallera. Al cap d'una estona vam anar a seure a l'espai gresca on allà vam veure quins balls havien preparat les altres escoles, al cap de poc vam sortir a fer el nostre ball, no se si te'n recordes, però nosaltres vam ballar la cançó la Setmana de la Solidaritat. Seguidament tu, en Roger i en Marc ens vau acompanyar al museu de Montserrat, on allà vam veure uns quants quadres i després vam fer una visita a l'escolania de Montserrat. Jo crec que tots amb la visita que vam fer vam aprendre moltes coses de la vida d'un escolà i de la muntanya de Montserrat que no sabiem. Esperava trobar-me molts nens i nenes, però tot i així em va sorprendre la gentada que hi havia. Sort que tot estava molt ben organitzat i tots els nens i nenes amb els que vaig parlar van ser molt simpàtics. Això ens va ajudar a fer molts amics. Tu al final del dia ens vas cantar moltes cançons amb els altres escolans, i per suposat van ser precioses, em van agradar molt. Quan vau acabar ens vau donar un obsequi amb el test que us havíem fet, després ens vau acompanyar al cremallera i ens vam acomiadar. Tots tenim moltes ganes de tornar-te a veure, la senyoreta ja ens ha avisat que tornaríem a fer un altre videoconferència. Arreveure i fins aviat.


Projecte Montserrat Trobada presencial

El 23 de març, vam anar a Montserrat. Després de una hora i mitja, ens vam trobar amb tu i els altres dos escolans, en Roger i en Marc. Quan vam anar amb el cremallera, m’ho vaig passar molt bé, perquè mai havia pujat en un. Ens feiem fotos, parlàvem... Quan per fi vam arribar, vam esmorzar. Tenia molta gana! Després d’haver esmorzat, vam anar a l’Espai Gresca, la veritat, es que el nostre ball era el millor. T’han recordes quan et vam fer sortir? Va ser molt divertit, anaves passant el micròfon perquè sens sentís cantar. Llavors, vam anar al museu. Llàstima era que no el vam veure tot. Els quadres eren molt macos, em van agradar molt. M’han recordo que ens vas ensenyar l’escolania per dintre, els dormitoris, on estudieu, on jugueu i veieu el futbol... allà, et vam donar els regals. Quan vam acabar de veure tota l’escolania, vam fer una activitat. Consistia en dir les coses que hi havia, per exemple: alguna cosa que surt per la nit: el mussol. Desprès teníem que dibuixar dues coses de les que havíem escrit. Quan vam acabar de dibuixar ens vam fer una foto en una font amb tu. També vam anar a l’església a escoltar-vos. Em va agradar molt que cantéssiu. Quan vau acabar ens vas donar el test decorat. Vam marxar per dinar. Quan vam acabar, els hi vam demanar a en Roger, en Marc i tu que ens firmessin. Ens vam acomiadar de tu i vam marxar cap a casa.


Anna PĂŠrez


Cèlia Salichs Castillo

Dijous, 17 de maig de 2012

Activitat de cloenda Trobada presencial Hola Steen!

El dia 23 de març, tots els de 6è de primària, vam anar a Montserrat.

Quan vam arribar a Montserrat, vam baixar de l’autocar i ens vam trobar amb tu, amb en Marc i en Roger. Ens vam saludar i ens vau repartir els mocadors de color verd. Després, vam pujar al cremallera i ens ho vam passar molt bé. Des del cremallera, quan pujaves molt amunt, feia molta impressió, perquè semblava que t’anessis a caure pel precipici. El cremallera, va ser el més divertit de Montserrat (per mi). A tothom li feia molta il·lusió pujar-hi.

Més tard, vam anar a l’espai gresca, i vam cantar la cançó de la Solidaritat de la nostra escola. Després, vam anar a visitar el museu i vam veure molts quadres de diferents pintors. Més tard, vam anar a visitar


l’Escolania i a fer activitats a l’Espai Natura. Va ser molt divertit. Anar a Montserrat, va ser una experiència molt divertida i emocionant. Ens ho vam passar molt bé. Fins aviat Steen!


Projecte Montserrat Hola Steen!!! Com estàs? Nosaltres com sempre. Aquí, a l’Escola Minguella, va tot com de costum. Amb l’única cosa especial que passa cada any: tots estem cada vegada més nerviosos, perquè és final de curs i les notes (ara ja sí) són les definitives. I, a més tenim ganes d’anar-nos de vacances. L’última vegada que ens vam veure (com bé deus recordar) va ser a la Trobada Presencial de fa unes setmanes. Aquell dia va ser un dia per recordar... Només arribar, vam esmorzar i vam començar a fer activitats, una darrera l’altre: l’esplai Gresca, la visita al museu, ens vas ensenyar l’escolania, l’espai Natura, i, finalment, les cançons que ens vareu cantar en directe. Totes les activitats van ser molt divertides i entretingudes. Durant tot aquet llarg projecte hem fet moltes coses i, a més, hem après moltíssim de Montserrat: la seva fauna, la seva vegetació, com viuen els escolans... Crec que ha estat un gran projecte amb ple de coses que mai oblidarem!!!


Sofia Vivas Gàmiz Dijous, 17 de maig del 2012

Projecte Montserrat Trobada presencial

Hola Steen, aquests dies a l’escola treballant el Projecte Montserrat un munt d’aventures m’ho he passat molt bé. Sobretot m’ha agradat molt tenir-te d’escolà. Els Itineraris alguns eren fàcils però d'altres eren complicats. A la trobada presencial quant vam anar amb cremallera va ser molt divertit, ens imaginàvem que passaria si el cremallera caigués. Al arribar a l’Espai Gresca vam esmorzar per agafar forces per a ballar. Al començar la nostre cançó tothom ens aplaudia semblava que els hi agradava, vam ballar la cançó de la Setmana de la Solidaritat, amb la música de... ara no m'enrrecordo...i amb la lletra inventada per els alumnes de 4rt de secundària. Després vam anar a visitar el museu i vam veure les obres d'art d'en Joan Mir. Al acabar ens vam dirigir a veure l'Escolania. Era molt ''guaii'', m'agradava molt la sala de joc i els dormitoris, la sala d'estudi... Després vam anar a l'Espai Natura, on vam fer una activtat de observadors. Ens van donar un full on vam haber d'apuntar el que ens demanaven, per exemple: Trova algo que sigui dur. Una pedra. Després vam anar a dinar. I vam anar a l'esglèsia a escoltar com cantaven els escolans i per a sentir unes pregaries. Finalment vam marxar cap a casa.

6AMinguella  

projecte Montserrat activitat de cloenda escoles minguella

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you