Page 1

Opdracht #sxdweek2 Opdracht #sxdweek2 Design Patterns voor Online Identiteit Opdracht #sxdweek2 Opdracht #sxdweek2 Ilse van der Meijden


Het idee Het idee idee Het idee wat me gelijkHet te binnen schoot toen ik de opdracht Het idee kreeg, heb ik ook verder uitgewerkt. Het idee was een

pagina te maken waar alle social media samenkwamen. Het nieuwe sociale netwerk heb ik voor het gemak een naam gegeven: Photobook.

Er is een standaard scherm met een bepaalde indeling, waarbij de inhoud steeds verandert, afhankelijk van op welk profiel je zit. Op deze pagina komt alle informatie van de gebruikers binnen, en wordt per categorie getoond.


De proefpersoon De proefpersoon De proefpersoon Als proefpersoon heb ik Ricardo van Ede genomen. Hij zit De proefpersoon niet op de ICA. De social media waar hij op te vinden is, zijn: Twitter, Facebook, Youtube en MSN.

Het ontwerp Het ontwerp Het ontwerp Op de volgende bladzijden is het ontwerp te zien. Na het Het ontwerp ontwerp vind je nog een toelichting over het ontwerp, verbeterpunten, een kort interview en de conclusie.


Toelichting Toelichting Toelichting In het vlak links bovenin komen alle vrienden/volgers/e.d. Toelichting van alle social media van de gebruiker te staan. In de lijst

worden deze vrienden getoond met naam, foto en het logo van de social media waar zij gebruik van maken. In het middelste vlak komt een profielfoto te staan van de gebruiker. Deze profielfoto kan zelf ingesteld worden, waarbij gekozen kan worden tussen de foto’s die al op een van de social media staan, die de gebruiker gebruikt. Ook kan ervoor gekozen worden om deze foto bij elk bezoek aan het profiel willekeurig te veranderen. Om deze profielfoto echt te laten spreken, is dit de enige foto op de pagina die in kleur wordt weergegeven. De andere foto’s en video’s zijn zwart-wit, maar als je er met de cursor over heen beweegt, zullen deze ook in kleur getoond worden. In het vlak eronder komt informatie over de gebruiker te staan. Deze informatie wordt van de verschillende social media gehaald. Dit kan zowel informatie zijn die de gebruiker zelf heeft ingevoerd (statische informatie) als informatie die er tijdens het gebruik van de social media tevoorschijn komt over de gebruiker (dynamisch).


In het vlak rechts bovenin worden alle foto’s en video’s die de gebruiker op de verschillende social media heeft gezet, bij elkaar gevoegd. De foto’s en video’s en video’s worden op volgorde van tijd gesorteerd. De nieuwste staan vooraan. In het grote vlak rechts onderin worden alle feeds van de verschillende social media getoond. Alles statusupdates en andere uplaods worden hier op volgorde van tijd gesorteerd.

In het kleine vlakje links onderin kan er gezien worden hoe je vanaf je eigen profiel bij het profiel van die persoon bent gekomen. Er wordt als het ware een soort van pad weergegeven. De optie bestaat er om alles per social media ook apart te laten zien ipv. alles door elkaar. Deze optie kun je rechtsbovenin in de headerbalk vinden.

Toepassing patterns en andere oplossingen Alle patterns komen in mijn ontwerp voor. Doordat ik in mijn ontwerp de hele pagina als profiel heb gebruikt, zijn de belangrijkste patterns (identity, profile, reflector) samengevoegd als een grote identity/contact card.


Verbeterpunten Verbeterpunten Na het makenVerbeterpunten van het ontwerp, heb ik deze, samen met de Verbeterpunten toelichting, aan de proefpersoon laten zien. Aan de hand

hiervan hebben we het ontwerp geanalyseerd. Hier zijn een aantal verbeteringen uitgekomen. De verbeterpunten die de proefpersoon mee heeft gegeven zijn de volgende: Het zou fijn zijn om op de pagina een vlakje te hebben waar je duidelijk kunt zien als wie je bent ingelogd. Duidelijk een foto, naam, etc. Een soort klein visitekaartje.

Een gezamelijke tijdlijn waar alle feeds van alle mensen die jij volgt op de verschillende social media worden getoond, ontbrak toch wel. Ook de mogelijkheid om te reageren op berichten en foto’s/ video’s op deze algemene pagina, ontbrak.

Als extraatje zou de proefpersoon het leuk hebben gevonden als er een optie was om zelf te kiezen welke informatie in welk vlak kwam te staan en eventueel zelf de achtergrondkleuren van deze vlakken te veranderen.


Interview met proefpersoon Interview met proefpersoon Klopt het beeld dat ik van je heb gevormd met dit nieuwe Interview met proefpersoon Interview sociale metnetwerk? proefpersoon

Ja, deze klopt zeker. Er is veel goede informatie terug te vinden op de pagina en de gegeven verder kloppen allemaal.

Herken je je in de website die ik heb gemaakt? Ik herken mezelf zeker in de website. De gekozen foto’s/ video’s zijn ook zeker de dingen die ik leuk vind en de indeling van de pagina vind ik ook erg fijn. Wel zou ik voor een andere kleur/andere kleuren hebben gekozen.

Conclusie Conclusie Conclusie Het ontwerp spreekt de proefpersoon heel erg aan. Er Conclusie zijn wel een aantal verbeterpunten te behalen in het

ontwerp, maar dit was zeker een goede basis. Vooral het samenbrengen van alle vrienden, foto’s, feeds/uploads waren een pluspunt aan het ontwerp. Een aantal extra’s, bijvoorbeeld het kiezen van een eigen achtergrondkleur, zou het ontwerp nog beter kunnen maken.

#sxdweek2  

#sxdweek2 social interaction design

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you