Page 2

>>>

Torg och tennispark rustas för miljonbelopp De 1,8 miljoner kronor som en gång avsattes för stationsområdet investeras nu i Mariannelunds torg och Tennisparken. Prioriteringarna har gjorts utifrån en medborgarenkät samt dialog med Emilkraften och Mariannelundsbygdens samhällsförening. Torget Först ut var det nya taket över torgscenen. – Efter två trasiga segeldukar kan vi konstatera att det var en dyr lösning som inte är hållbar. Därför har vi byggt ett fast tak av stålpelare och träbjälkar med sedumtak och vegetation av tåliga växter. Taket har samma form som scenen och blir både fint och bra för miljön, säger kommunarkitekt Lucia Botero Hoyos.

Trivsel i Tennisparken I Tennisparken kompletteras den befintliga lekutrustningen för att både små barn och stora barn ska kunna leka, klättra, balansera och träna koordination. Här byggs också den hinderbana i naturmaterial, som tidigare var planerad till området mellan Bäckagatan och Strandgatan. Arbetet beräknas vara klart under sommaren 2019. – Mariannelundsborna föredrog den här platsen och nu tar vi ett helhetsgrepp om Tennisparken för att skapa en mötesplats för hela familjen, med sittplatser, bättre belysning, planteringar och förhoppningsvis också en grillplats, säger stadsträdgårdsmästare Elisabeth Jörgensen. Nödvändig dialog Mikael Wärnbring, som betonar att dialogen med Emilkraften är nödvändig för att

Mikael Wärnbrin

g

säkerställa att kommun gör rätt saker. – Trots möjligheten att använda enkäter är det ibland svårt för oss att få en representativ bild av invånarnas önskemål. Emilkraftens roll är att fånga in vad den breda massan vill och föra mångas talan.

Hyra flytvästar Ska du vistas på sjön är det viktigt att du har flytväst på dig, vare sig sjön är frusen eller inte. Emilkraften har genom Eksjö kommun flytvästar. ispaket och livbojar att hyra ut. Tänk säkerhet på dina is- och båtutflykter!

Intresserad av att veta mer om Filmbyn Småland? Välkommen att boka ett kostnadsfritt besök torsdagen 2019-05-16 kl 17.00-21.00 Vi erbjuder dig • Information om Filmbyn ideell förening och verksamheten 2019 • Guidad visning av utställningen • Information om medlemskap i föreningen • Köpa årskort • Köpa fika • Boka senast måndag 2019-05-13 till mail info@filmbyn.se eller telefon 0496-21691

Styrelsen

filmbyn.se

www.emilkraften.se

Profile for Emilkraften Emilkraften

Emilkraftens nyhetsbrev 2019  

Emilkraftens nyhetsbrev 2019  

Advertisement