__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Karis Flickornas ĂĽrsbok 2016


Innehållsförteckning Kårchefens tillbakablick

t!

ma m a r g a Inst

2

Målsättningar 3 Jubileumskommittéen 3 Medlemmar & mötesverksamhet 4 Information 5 Evenemang 5–10 Ekonomi 11 Händelsekalender 12–14

Layout: Emilia Nyberg

@karisflickorna: Idag har flocken Bläckfisken provat på en ny hobby: skateboarding! #karisflickorna #partioscout #girlscanskate


Kårchefens tillbakablick

2

2016 kommer jag ihåg som året med många läger. Vi hade hela fyra läger att erbjuda våra medlemmar under sommaren! Men vad gjorde vi annat? Ett år är på samma gång väldigt långt och rymmer mycket, som det är kort och går fort förbi. Därför har vi ledare i KF samlat ihop små berättelser från året 2016, så att vi tillsammans kan minnas vad vi gjorde i scouterna. Under 2016 ordnade vi många evenemang och såklart veckomöten. 2016 var vi fler medlemmar än vi varit på länge, vilket betydde att vi kunde ordna åldersgruppsspecifika evenemang för varje åldersgrupp, men det krävde också fler ledarresurser än tidigare. Jag tycker att året 2016 flöt på väldigt bra i kåren, just tack vare de många ledare som flitigt drog sitt strå till stacken - utan er skulle vi inte ha kunnat ordna all den verksamhet vi hade! Även i år har vi jobbat på att öppna upp vår verksamhet och sprida den så kallade KFfiilisen, bland annat genom att bjuda med föräldrar och vänner samt delat med oss av fiilisen på sociala medier, som Facebook och Instagram. Denna årsbok är till för dig och för mig för att vi ska se tillbaka på äventyret 2016 - hoppas den inspirerar dig till nya äventyr i framtiden! Hanna “Hantsu” Wassholm Kårchef 2016


3

Jubileumskommittéen Målsättningar 2016 1. Involvera föräldrar i verksamheten Under året har vi bjudit med föräldrar på de flesta evenemang som ordnats. I vargungeförläggningen deltog fem föräldrar, i vårutfärden till Heureka deltog en förälder och i vargungelägret GLÖD-16 deltog en förälder.

Jubileumskommittéen eller ”jubbekommittéen” inledde sitt arbete år 2016 för att planera och genomföra kårens 100-års jubileum år 2018. Jubbekommittéen har under 2016 haft tre möten och bestått av Sara Carlström, Elena Horttana, Linda Martelius och Annika Rönnblad.

kåren skulle eventuellt ha fått nya ledare. Detta misslyckades tyvärr eftersom skolorna inte återkom i frågan.

2. Värva nya ledare Under året har vi tyvärr inte lyckats värva någon ny ledare, men vi har lyckats få med sådana led- 4. Behålla scouterna i vår verksamhet och rekrytera dem som slutat are som inte varit aktiva på ett tag. 3. Få Axxell och gymnasiet att godkänna scoutledarskap som kurs En av årets målsättningar var att få Axxell och gymnasiet att godkänna scoutledarskap som kurs för sina elever. Genom att gå “Gruppledarutbildning för explorerscouter” i Karis Flickorna skulle eleverna ha lärt sig nyttiga kunskaper och

Under året har vi gått ner i medlemsantal, vilket är ganska naturligt med tanke på att vi inte kunnat starta en ny vargungegrupp. Vi har under året kontaktat dem som slutat för att kartlägga om det finns något problem i verksamheten, men inget sådant har kommit upp i diskussioner med föräldrarna.


4

Bilder från sommarlägret Yggdrasil.

Medlemmar och mötesverksamhet 1.1.2016 hade kåren 111 medlemmar och det två vargungeflockar, två äventyrsscoutlag, en 31.12.2016 hade kåren 93 medlemmar. spejarscoutpatrull och en explorerscoutpatrull. Kårens styrelse 2016 Kårchef - Hanna Wassholm Vice kårchef - Amelie Lignell Kårsekreterare & kårekonom - Annika Rönnblad Materialförvaltare - Andrea Degerlund Övrig medlem - Wilma Westerlund

Vargungarna, äventyrsscouterna och spejarscouterna samlades i kårlokalen i Villa Haga för veckomöten mellan vecka 3 och vecka 19. Under höstterminen hölls veckomöten från och med vecka 35 framt till vecka 48.

Explorerscout-, roverscout- och ledargrupper Uppdrag utanför styrelsen De äldre ledarna har deltagit i verksamheten som Utbildningsansvarig - Hanna Wassholm ledare i veckoverksamheten samt som deltagare Medlemsregisteransvarig - Hanna Eliasson på ledarråd. En gång per termin har ledarrådet Trygghetsperson - Petra Tigerstedt varit en aning mindre formellt, då alla ledare har Julkampanjchef - Emma Huldin och Hanna Wass- samlats för att umgås och äta gott samtidigt som holm man diskuterar aktuella ärenden. På de ledarråden har vi haft så kallade ledar kickoffs eller avFlockar, lag och patruller slutningar för att “boosta” ledarnas energi/tacka Under våren fanns det i kåren tre vargungeflock- ledarna för deras frivilliga insatser som möjligar, ett äventyrsscoutlag, en spejarscoutpatrull gör kårens verksamhet. och en explorerscoutpatrull. Under hösten fanns


5

Hösthajken Hedda i Hållsnäs.

Information

Evenemang

I början av varje termin har alla medlemmar fått hem ett infohäfte per post, som innehållit all relevant info för terminen. Kåren har dessutom en hemsida (www.karisflickorna.fi) som uppdateras aktivt och även e-postlistor där alla medlemmar kan nås via e-post enkelt och smidigt. Kårstyrelsen informerar ledarna i kåren genom månadsmejl, som skickas ut på månadens sista dag och innehåller information om kommande månads program.

Ledar-kickoff hemma hos Linda Ledarna sparkade igång det nya scoutåret med brunch och ledarråd hemma hos Linda i Sundsberg, Kyrkslätt. Nio ledare var på plats och samlades runt bordet och åt, planerade och diskuterade ivrigt i några timmar.

Kåren har både en intern Facebook-grupp för ledarna och ett Facebook-konto där vi kommunicerar extern åt föräldrar, scouter och andra som är intresserade av vår verksamhet. Sedan hösten 2015 har KF också ett Instagram-konto, där kåren delar bilder från olika evenemang.

Hermelinernas kreativitetsfyr Kia, Alice och Jessica berättar: ”Spejarscoutpatrullen Hermelinernas kreativitetsfyr hölls i Karis-Pojoförsamlingshem 30–31.1.2016. Vi, spejarscouter, fick vara med planera och bestämma vad vi ska göra under vår kreativitets fyr. Med på förläggningen var Jessica, Kia, Alice, Emilia, Michelle, Linnéa, Sanni, Mathilda och ledarna Amme och Hanna E. När vi kom till församlingshemmet gick vi en rundvandring och lekte sedan en sammarbetslek, Hajen. Sedan gick vi till loppiset Missionstorget och köpte varsin sak eller klädesplagg att ”piffa” upp. Till


6

!

t a m m a Instagr

lunch gjorde vi figurer av potatis och skrattande korvar i ugnen och en färggrann sallad. Efter lunchen var det dags för ordkonst som Carolina ”Caro” skulle ha för oss. Med henne lekte vi med fantasin och var kreativa med ord. Sedan hade vi fritid och spelade bland annat biljard och pingis. Till middagen bakade vi egna pizzor och till efterrätt muffins som vi dekorerade. Efter maten hade vi alla fritid och vi var så mätta att det knep i magen. Sedan gick vi upp till andra våningen för att ha en mörker-godisspårning. Vi hade yoga-challenge på kvällen: vi skulle göra samma position parvis som en ledare visade på sin telefon. Det var roligt och svårt. Till sist på kvällen hade vi lite ”spa” med bland annat ansiktsmålningar, frisyrfixning och manikyr. På morgonen och vi morgonmål och lite muffins. Fortsatte pyssla lite och lagade mat på trangia. Till sist städade vi och for hem. Vi hade #fiiilis!”

@karisflickorna: Dags att kicka igång det nya scout-året med ledarbrunch och planering.

Gemensamt ansvar-insamling Gemensamt Ansvar (Yhteisvastuu på finska) är den evangelisk-lutherska kyrkans årliga insamling som hjälper nödställda i Finland och u-länderna, oberoende av härkomst, religion eller politisk övertygelse. År 2016 var scouterna insamlingens finländska insamlingsmål. Karis Flickorna hjälpte också till med insamlingen. 15.2 gick spejarscoutpatrullen Hermelinerna på stan och samlade in pengar för Gemensamt Ansvar. Aktiviteten var en del av samhällsetappen som Hermelinerna gör under våren. 16.2 ordnade kåren Gemensamt Ansvar-jippo på sportplanen. Tanken var att vi skulle skrinna, men p.g.a. det varma vädret fanns det ingen is så vi hade andra vintriga aktiviteter istället. Kåren har också haft en elektronisk insamlingsbössa som man kunnat donera via till Gemensamt Ansvar insamlingen.


7

Paddling på VU-lägret Glöd -16.

Vargungeförläggning 13-20.3 samlades Karis Flickornas alla tre vargungeflockar för gemensam förläggning i Backdala i Backgränd. Under evenemanget lärde sig vargungarna många färdigheter, bland annat bakade vi karelska piroger, täljde och gick spårning. Under söndagen hade vi besök av FBK, som höll eldsläckningsövning, och av polis Tanja som berättade om trafikvett.

Heureka Den 15.5 gjorde kåren sin vårutfärd till Heureka. Karisflickorna fick bl.a. testa på att cykla på lina, ligga på spikmatta och curla. Vi åt medhavd matsäck och njöt av en hel dag tillsammans med hela kåren.

Ledarpaddling och ledaravslutning 21-22.5 På lördagen paddlade sex ledare på Dragsvikfjärden i Ekenäs (Bossanova-Langansböle), med St. Görans hajk i Hangö 23-24.4 för spejars- en picnicpaus på vägen. På söndagen samlades couterna och äventyrsscouterna tio ledare för brunch och verksamhetsplanering En äventyrsscout i KF (11 år) berättar: hemma hos Hanna Eliasson i Horsbäck, Ekenäs. ”St. Görans-hajken inleddes med en kort märkesutdelning i Hangö kyrka. De scoutkårer som deltog var Hangö Scouter och Karis Flickorna. Efter det åkte alla spejarscouter och äventyrsscouter till Laavun i Furunäs där hajken skulle äga rum. Vi bar ner alla grejer till Laavun och sen åt vi soppa. Sedan lekte vi lite lekar och så surrade vi en rinkkaställning och högg ved. Efter det gick vi och satt upp vårt tält som var ett kamintält, och då ingick det såklart att vara eldvakt. Sedan gav vi oss av mot lägerbålet. Nästa dag skulle vi geocacha, och vi hittade alla! Efter det lagade vi mat på trangia. Nu började hajken lida mot sitt slut, så vi plockade ner tältet, och såklart bar vi upp grejerna till bilarna. Hajken avslutades med glass i kårlokalen.”

!

t a m m a Instagr

@karisflickorna: Ledarpaddling i Ekenäs skärgård, vi pausade på en hemlig strand.


8

Yggdrasil i Pojo.

FiSScFjäll Spejarscouten Kia berättar: ”Det bästa med FiSScFjäll var då vi prövade på forsränning i Muonio å. Vädret var det sämsta - dåligt under nästan hela resan. Det var jättekallt att sätta upp tälten då det kom slaskade vågrätt. Det tyngsta var nog att hålla hemlängtan borta då vi inte hade program. Maten var helt bra. Vi bärde med oss all mat och tillagade den på trangia. Plättarna blev till ingenting när vi inte hade teflonpanna: allt fastnade i pannan. Jag lärde mig känna en flickscout som är från Åland och vi har ännu kontakt. Naturen var fin och vi såg många renar.”

@carolinawendelin: Tände just brasan med en tändsticka #onematch #karisflickorna

Fick du skavsår då ni vandrade? Jag fick inte skavsår, för jag hade gått in mina vandrigsskor före vandringen. Skulle du rekommendera resan och har du några tips till den som skulle vilja fara? Jag skulle verkligen rekommendera att FiSScFjäll. Man ska våga vara borta hemifrån, och tålmodig. Mina råd är att gå in vandringsskorna och att ta med en ordentlig dyna till den långa bussresan nacken blir sjuk om man inte har dyna. Jag lärde mig hur det lönar sig att packa en rinka så bra som möjligt och nya lekar. Jag lärde om mig själv, att man ska börja saker med positiv inställning. Då går det enklare fast det skulle vara jobbigt. VU-lägret GLÖD-16 Årets Hållsnäsläger samlade 34 vargungar från KF och KG som fick lära sig om eldslagning, eftersom temat för lägret var eld. Under lägrets två dagar fick vargungarna delta i många övningspass, bl.a. laga tändrosor, hugga och såga ved - och såklart simma och paddla. Elva ledare stod för arrangemangen. Vi hade strålande sommarväder under hela lägret. Men då vi just skulle dela ut märken, öppnade sig himlen och världens regn -och hagelskur satte fart på ledarna, som fick rusa iväg och täcka alla packade väskor med presenningar.


9

t!

a m m a r g Insta Patrull Aporna på Jamboreen Roihu. Roihu 20-28.7 2016 i Evois, Finlands Jamboree. KF deltog med fyra explorerscouter och en ledare (Wilma Westerlund, Wilma Falenius, Nina Lindqvist, Emma Huldin, Fredrika Åkerö). Roihu är det största lägret som ordnats i Finland med 17 000 deltagare. Det var spännande att åka dit tillsammans med andra kårer från Västnyland. I vår lägerkår bodde också en kår från Skåne i Sverige, Brösarps Scoutkår, och det gjorde vår lägerupplevelse mera internationell och vi fick nya vänner både i vår egen lägerkår men också från många andra kårer och länder. Explorerscouterna kunde ganska fritt välja sitt dagsprogram, och två dagar hade de arbetsuppgifter, de andra dagarna kunde de pröva på nya aktiviteter. Det var ett jättebra utbud av aktiviteter i de olika dalarna, och det fanns caféer, scenframträdanden, butik, restaurang - ja t.o.m. nattklubb. Det var ett långt och händelserikt läger, Finlands Scouter skrev historia och vi fick ett till värdefullt scoutminne för livet. YGGDRASIL Under sommaren 2016 arrangerade Karis Flickorna tillsammans med Scoutkåren Ekenäs Skogsvandrare (SES) lägret Yggdrasil med vikingatema i Gumnäs, Pojo 5-7.8.2016. I lägret deltog 30 scouter i alla åldersgrupper från vargungar

@instafredrika: Supernöjda #karisflickorna på #roihu2016 #eldochlågor

upp till explorerscouter tillsammans med några ledare. Från KF deltog nio äventyrsscouter med ledarna Amelie, som var lägerchef, Hanna E (vice lägerchef) och kökschefen Petra. Samarbetet fungerade fint och lägret var en succé: lägerdeltagarnas enda kritik handlade om argsinta getingar och att lägret var för kort – de ville stanna på läger! Dagsschemat kodat i runskrift, lägernamnskyltar med vikinganamn, god mat, lägerbål med sånger och sketcher fanns på lägret. Lägerdeltagarna lagade egna vikingahjälmar, gjorde en åktur med Pohjan neito längs med Pojoviken, övade på livräddning, hade släckningsövningar tillsammans med Pojo FBK, sprang genom vattnet som sprutades ur brandbilens vattenkanon. Också simning, fotboll, äventyr, nya scoutvänner stod på schemat under det härliga lägret.


10 som bland annat såga och hugga ved, laga mat – både på trangia (stormkök) och över öppen eld och hade ett mysigt lägerbål då vår gueststar Frida kom på besök. Dessutom lekte vi bakvänd kurragömma – vilket var en höjdare! Vi sov i kamintält, turades om att sitta eldvakt på natten (”kipinäkalle”). Det är nog mysigt då man efter sin eldvaktstur kryper ner i sin sovsäck, hör elden spraka och vet att nu får man sova ända fram tills det är väckning. FiSScAkademin och FiSSc:s höstmöte i Karis Sex ledare från Karis Flickorna deltog i FiSScAkademin som ordnades på Lärkkulla sista helgen i oktober. På programmet stod bl.a. workshopar, pyssel och nätverkande med andra ledare i FiSSc. Tre ledare deltog också i FiSSc:s höstmöte på söndagen. Bläckfiskarnas vandring vid Läppträsket.

Kårkläder På hösten hade kårens medlemmar möjlighet att beställa kårkläder. I utbudet fanns den traditionella röda hupparen med logo, blå långärmad Kårstart Höstens första evenemang, kårstarten, arrang- piké med logo, blå t-skjorta med logo och svarta erades 24.8 på Pumppisön. Temat i år var Karis collegebyxor. och kontrollerna i spårningen tangerade temat på olika vis. Kvällen avslutades med gemensamt Adventskalenderförsäljning mellanmål och tapto. Kring 60 Karisflickor del- Även 2016 sålde Karis Flickorna scouternas adventskalender. Totalt sålde vi 581 kalendrar. tog. Många av våra duktiga försäljare premierades på julfesten. Vår stjärnförsäljare 2016 var Frida Ugglornas och Vargarnas vandring Ugglorna och Vargarna gav sig ut på en dags- Kauranen som sålde hela 105 adventskalendrar! vandring vid Läppträsket den 18 september. Un- Förtjänsten för 2016 adventskalenderförsäljning der dagen lagade vi trangialunch, bongade fåglar går till kårens 100-års jubileum 2018. från ett av tornen och njöt av det fina höstvädret. Innan vi gick hem grillade vi korv och marsh- Julfest I år firade vi julfesten i form av en pysselkväll. mallows. Drygt 60 karisflickor droppade in i Lilla Prästgården och gjorde julkort, granar av pärlor och Bläckfiskens vandring Vargungeflocken Bläckfisken gjorde en vandring sugrör, chokladbollar med juliga kryddor, välvid Läppträsket lördagen den 24 september. I doftande apelsiner, hjärtkorgar till julgranen, bisoligt och skönt höstväder traskade vi i skogen, vaxljus eller marsipangrisar. Trångt var det men lekte, plockade bär och klättrade upp i båda få- stämningen var varm! Julfesten avslutades med geltornen och spanade. Vi gjorde upp eld och märkesutdelning, andakt och tapto. lagade pinnbrödshotdogar till lunch och hade Ledarjulfest hos Miilo det riktigt bra tillsammans! En måndag i december samlades ett tiotal ledare hemma hos Miilo på Sutarkulla i Snappertuna för Hösthajk Vår traditionella hösthajk, denna gång kallad julmys och pyssel. Efter glögg, pepparkakor, ost Hedda, hölls 15.10–16.10 i Granhyddan, Hålls- och frukt pysslade vi varsin dörrkrans och höll näs, Svartå. Vi hade traditionellt scoutprogram årets sista ledarråd.


11

Ekonomi Kårens ekonomi har under verksamhetsåret 2016 varit god. De största utgifterna har under året varit mötesverksamheten, läger och utfärder - alltså kårens kärnverksamhet. Inga större anskaffningar gjordes under året, däremot användes en del pengar på märken och mindre materialanskaffningar till kårlokalen. I maj blev kårens kanoter stulna och försäkringspengarna för dem sparades under året, i väntan på beslut hurudana kanoter vi skulle skaffa. Kåren subventionerade lägeravgifter för deltagande i FiSScFjäll och Roihu, för att vi gärna ser att våra scouter vidgar sina vyer och deltar i också andra scoutevenemang än kårens egna. Vi betalade också ut reseersättningar för en veckoledare som reser från annan ort för att dra veckomöten, eftersom varje ledare är en viktig resurs för kåren. Vi betalade också en ledares deltagande i Roihu, eftersom hon möjliggjorde en trygg lägerupplevelse för våra explorerscouter. Kårens största inkomstkällor under året var adventskalenderförsäljningen, medlemsavgifter (år 2016 var medlemsavgiften för gamla medlemmar 55€, för understödsmedlemmar 20€ och nya medlemmar betalade en inskrivningsavgift

om 65€ om de började på våren och 37,5€ om de började på hösten) och bidrag. Under 2016 beviljades kåren 5130 euro i bidrag, varav 1500 euro sparas till jubileumsåret 2018. Under året 2016 hade kåren 22 953,90 euro och utgifter om 21 031,28 euro. Överskottet på 2 864,87 euro beror till stor del på försäkringspengarna för kanoterna. Det övriga överskottet kommer användas till jubileumsåret 2018.

! t a m m a Instagr

@karisflickorna: Glada KF-ledare på #FiSScAkademin på hemorten #fissc #karisflickorna #kffiiilis


12

Glada scouter på sommarlägret Yggdrasil.

Händelsekalender 2016 JANUARI 13 Styrelsemöte i Villa Haga, Karis. Vårens eve nemang diskuterades. Hela styrelsen deltog i mötet. 16 Ledar kick-off hos Linda i Sundsberg. På agendan stod planering av våren och feed back och rapportering från 2015. I ledar rådet deltog Sara Carlström, Hanna Eliasson, Amelie Lignell,Riina Lindroos,Linda Martelius, Emilia Nyberg, Annika Rönnblad och Hanna Wassholm. Vecka 3 Veckomötena börjar. 30-31 Spejarscoutpatrullen Hermelinernas krea tivitetsfyr ordnades i församlingshemmet i Karis. Åtta spejarscouter deltog i evenemang et med två ledare, Amelie & Hanna E. FEBRUARI 16 Gemensamt Ansvar-jippo på sportplanen. Ca 40 Karisflickor deltog tillsammans med 15 föräldrar. 25 Ledarråd. På agendan stod bl.a. Evenemang, kårkläder och hemsidan. På plats på ledar rådet var: Sara Carlström, Andrea Degerlund, Hanna Eliasson, Amelie Lignell, Petra Tiger stedt, Hanna Wassholm, Carolina Wendelin och Wilma Westerlund.

MARS 17 Vårmöte och ledarråd. På vårmötet godkän des verksamhetsberättelsen och bokslutet för 2015. På ledarrådet diskuterades bl.a. som marens läger, ledarrekrytering från Axxell och KBG. Ledare som deltog var: Sara Carl ström, Hanna Eliasson, Amelie Lignell, Annika Rönnblad och Hanna Wassholm. 19-20 VU-förläggning. 35 vargungar deltog. Ledare på plats var: Sara Carlström, Pamela Fredenberg, Linda Wickholm, Hanna Wassholm, Petra Tigerstedt. Dessutom deltog några ledare i delar av förläggningen: Amelie Lignell, Nina Martin, Frida Åkerö, Amelies kompis Fanny och fem föräldrar. 19 FiSSc Vårmöte i Helsingfors. Annika Rönn blad deltog som KF:s representant. APRIL 23 Ledarråd. Speciallärare Sami Horttana be rättade om barn med specialbehov. På ledar rådet diskuterades bl.a. KF:s 100-års jubileum 2018 och kårens ekonomi. I ledarrådet deltog Sara Carlström, Hanna Eliasson, Amelie Lignell, Annika Rönnblad och Hanna Wass- holm. 23 St. Göran i Hangö. Ett tjugotal barn deltog tillsammans med ledarna Sara Carlström, Hanna Eliasson, Amelie Lignell, Petra Tiger stedt och Hanna Wassholm.


13

23-24 ÄS-hajk. Ungefär 10 äventyrsscouter deltog tillsammans med ledarna Hanna Eliasson, Amelie Lignell och Petra Tigerstedt. MAJ 15 Vårutfärd till Heureka. 60 scouter, sju ledare och en förälder deltog. 21-22 Ledarfiilis/paddling. Sex ledare paddlade på Dragsvikfjärden som avslut på en fin vår termin. Hanna Eliasson och Amelie Lignell ansvarade för planeringen. 22 Ledarråd hemma hos Hanna E. Genomgång av vårens evenemang och kommande evene mang under sommaren och hösten. Också grupperna och ledarna för dem under hösten diskuterades. Andrea Degerlund, Hanna Eliasson, Elena Horttana, Amelie Lignell, Linda Martelius, Annika Rönnblad, Petra Tigerstedt, Hanna Wassholm, Wilma Wester lund och Fredrika Åkerö deltog i ledarrådet. JUNI 7-13 FiSScFjäll i Lappland. Fyra flickor från KF deltog i lägret som ordnades av FiSSc. 16 Jubbekommittéens första möte. Stora riktlinjer för året 2018 drogs upp och saker som måste göras listades. Hela jubileums kommitéen deltog: Sara Carlström, Elena Horttana, Linda Martelius och Annika Rönn blad.

JULI 8-9 Vargungelägret Glöd-16 i Hållnäs tillsam- mans med KG. Temat var som namnet antyder eld och programmet bestod av traditionellt scoutprogram med fokus på eld. 34 vargungar (11 från KG och 22 från KF) och 11 ledare deltog i lägret. Hanna Wassholm var vice lägerchef. 20-28 Finnjamboreen Roihu i Evois. Från KF deltog fyra spejarscouter tillsammans med Fredrika Åkerö. AUGUSTI 5-7 Sommarlägret Yggdrasil tillsammans med Scoutkåren Ekenäs Skogsvandrarna i Gumnäs, Pojo. Ungefär tio scouter från KF deltog tillsammans med tre ledare från KF (Amelie Lignell, Hanna Eliasson och Petra Tigerstedt). 14 Ledarråd hemma hos Annika. På ledarrådet diskuterades den gångna sommaren och den kommande hösten. I ledarrådet deltog: Andrea Degerlund, Hanna Eliasson, Elena Horttana, Amelie Lignell, Nina Linqvist, Annika Rönnblad, Petra Tigerstedt, Hanna Wassholm, Wilma Westerlund och Fredrika Åkerö. 24 Kårstart i Pumpviken. 55 Karisflickor deltog och Elena stod för planeringen. Vecka 35 Veckomöten inleddes.


14

SEPTEMBER 15 Ledarråd. Aktuella ärenden diskuterades. Närvarande: Sara Carlström, Andrea Deger lund, Hanna Eliasson, Emma Huldin, Amelie Lignell och Hanna Wassholm. 19 Styrelsemöte via Facebook. Beslut om att jubileumskommittéen får fullmakt att för handla om arvode för färdigställande av historik. 18 Ugglorna och Vargarnas vandring. Nio scouter deltog tillsammans med Amelie och Hanna W. 21 Jubbekommittéens möte i Sundsberg hos Linda. Ärenden som diskuterades på mötet var historiken och färdigställandet av den, budgeten för jubileumsåret och ansökningar för bidrag. Hela jubbekommittéen deltog. 25 Bläckfiskens vandring vid Läppträsket i Karis. Bläckfiskens akelor Sara och Pela ordnade vandringen. OKTOBER 9 Scoutledarträff i Kyrkslätt, från KF deltog Hanna Eliasson. 15-16 Hajken Hedda. 12 äventyrsscouter deltog tillsammans med Amelie Lignell, Petra Tiger stedt och Hanna Wassholm. 29-30 FiSScAkademin i Karis. I samband med Akademin ordnades FiSSc höstmöte. Från Karis Flickorna deltog Sara Carlström, Hanna Wassholm och Annika Rönnblad i både

akademin och höstmötet, medan Hanna Eliasson, Amelie Lignell och Fredrika Åkerö deltog i endast akademin.

NOVEMBER 2 Styrelsens arbetsmöte via Hangout inför höstmötet. Amelie Lignell, Annika Rönnblad och Hanna Wassholm deltog. 9 Jubbekommittéens möte med Sara Wilson. Diskussion om det praktiska om färdig ställandet av historiken. Deltagare: Sara Carl ström, Elena Horttana, Linda Martelius (per telefon) och Sara Wilson. 17 Höstmöte och ledarråd i Villa Haga. Styr elsen för år 2016 valdes. På ledarrådet disku terades kårens och ledarnas julfester. Närvar ande: Sara Carlström, Hanna Eliasson, Pamela Fredenberg, Amelie Lignell, Annika Rönnblad och Hanna Wassholm. DECEMBER 8 Kårjulfest i Lilla Prästgården. Cirka 55 Karis flickor deltog i pysseljulfesten. Sara stod för arrangemangen. 12 Ledarjulfest hemma hos Miilo. Vi åt gott och gjorde dörrkransar. På ledarrådet disku terades ansvarsposter för 2017 och kom mande evenemang. Närvarande: Sara Carl ström, Hanna Eliasson, Amelie Lignell, Riina Lindroos, Emilia Nyberg, Annika Rönnblad, Petra Tigerstedt och Hanna Wassholm.

Profile for Emilia Nyberg

Karis Flickornas årsbok 2016  

Karis Flickornas årsbok 2016  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded