Page 1

animatorcursus 2012 Niel bij As 31/03 - 07/04

Het wordt een onvergetelijke reis...


Proficiat! U hebt zonet de beste keuze gemaakt om mee te gaan op een cruisereis met onze Costa Naufragio! Spijt zal u er zeker niet van krijgen. Dit cruiseschip beschikt over de nieuwste apparatuur en neemt u niet alleen mee voor een plezierreis maar ook op avontuur... Dankzij het transparante plafond genieten passagiers van de magie van het varen, terwijl ze naar de met sterren bezaaide hemel kijken. Aan boord van dit schip zal u een animatorcurus van hoogsstaand niveau kunnen volgen, wij bieden natuurlijk enkel la crème de là crème aan voor onze gasten. Tijdens deze cursus zal je via verschillende vormingen worden opgeleid tot een JNM begeleider om u tegen te zeggen! Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor plezier en vertier, u heeft uiteraard niet zomaar gekozen voor deze cruise met zijn uitgebreid activiteitenprogramma en verschillende ontspanningsruimtes. De Costa Naufragio verheft cruisen tot een duizelingwekkend hoog niveau… waar al uw cruisefantasieën werkelijkheid worden! Ons uitermate gekwalificeerd team kijkt vol verwachting naar u komst en wenst u nu al van harte welkom!


Wist je dat: - eens je de noeste cursus en de ziltige stage hebt afgerond,

de vlaamse overheid je het brevet ‘animator in het jeugdwerk’ geeft? - het attest zowel binnen als buiten JNM erkend is en het menig schip voor jou zal openstellen?


Praktisch Wanneer: Vertrek op zaterdag 31 maart en terug op zaterdag 7 april.

Waar: Voor post kan u terecht op volgend adres: Tav JNM (naam geadresseerde) Nielerlaan 11, 3668 Niel-bij-As (As)

Heenreis: U scheept in op zaterdag 31 maart in Genk station, er is een ruime tijd gerekend van 10u30 tot 11u30 om de boardingprocedure zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dit met uw fiets. Het is zeer belangrijk een fiets mee te nemen voor enkele excursies die op het vaste land zullen doorgaan. We kiezen ervoor om de passagiers in groepen te laten toekomen zodat de treinen geen overbezetting van fietsen hebben. Gelieve onderstaand richtlijnen zorgvuldig te volgen en het station het dichtst bij u in de buurt te kiezen. Op die manier zou uw heenreis vlekkeloos moeten verlopen. Indien u vroeger dan 11u30 toekomt aan het station kan u alvast kennismaken met de andere passagiers in afwachting van het cruise-team dat jullie om 11u30 aan het station van Genk zal komen halen. Om het nog eens kort samen te vatten: afspraak om 11u30 aan het station van Genk, met fiets en bagage. Het is de bedoeling dat jullie zelf voor een lunchpakket zorgen voor die middag.


Vanuit de provincie Antwerpen: Vertrek in Antwerpen-centraal om 8u43, overstappen in Hasselt, trein om 10u03 richting Genk, aankomst 10u19. We willen vragen aan iedereen uit Antwerpen om deze trein te nemen omdat er velen uit West- en Oost-Vlaanderen komen. Vanuit de provincie West-Vlaanderen: Vertrek in Brugge om 8u35, rechtstreekse trein naar Genk, aankomst om 11u19. Vanuit de provincie Oost-Vlaanderen: Voor de mensen die in Gent de trein nemen, jullie zullen zich moeten opsplitsen in twee groepen omdat er heel veel zijn die hier de trein nemen en anders de fietsen er niet allemaal op zullen geraken. Er is een rechtstreekse trein om 8u03, hierop zullen er vrij veel fietsen kunnen, jullie Antwerpse collega's vervoegen jullie dan in Hasselt. Deze trein komt toe om 10u19 in Genk. De tweede trein vertrekt om 9u03 en komt toe in Genk om 11u19. Hier zullen jullie West-Vlaamse collega's op zitten. Vanuit Brabant: Leuven: rechtstreekse trein van 10u05 aankomst in Genk om 11u19. Vanuit Brussel-zuid: rechtstreekse trein van 9u36 aankomst om 11u19 in Genk.

Terugreis: Op zaterdag 7 april, zullen jullie rond 14u terug op de trein kunnen stappen.


Ik Neem Mee • • • • • • • • • • • •

Kleren voor 9 dagen waaronder minstens 1 warme trui en kleren die vuil mogen worden Ondergoed Was- en plasgerief Drinkfles en brooddoos (voor de eerste dag) Je agenda, papier en schrijfgerief Excursiemateriaal: alles was je hebt (verrekijker, gidsen, loupepotjes, vlindernet...) 2 genaamtekende keukenhanddoeken en een aardappelmesje BESTEK! (lepel, mes, vork, koffielepel.. er is geen aanwezig dus vergeet het niet!) Verkleedkledij Galakledij (zie hiernaast) Hoeslaken en slaapzak (er zijn bedden) Pantoffels VERPLICHT VOOR HET INCHECKEN: een foto van jezelf door te sturen naar maudseuntjens@gmail.com voor 20 maart!! SIS-kaart, Identiteitskaart en EHBO-fiche

Verder is alles voorzien aan boord, ook lekkernijen, dit hoeft u dan ook niet te voorzien.


Dresscode Wij adviseren u bij het inpakken van uw koffer om vrijetijdskleding mee te nemen, die aangepast is aan de weersomstandigheden van uw vaarroute. 's Avonds geldt er een bepaald kledingvoorschrift aan boord. In het dagprogramma, dat dagelijks in uw hut afgeleverd wordt, staat het kledingvoorschrift voor de volgende avond vermeld. Aan boord van een cruiseschip onderscheiden we 3 verschillende dresscodes:

Casual: Een casual diner houdt in dat u aan tafel kunt in vrijetijdskleding. De heren worden wel verzocht om de restaurants te betreden in een lange broek. Informeel : Tijdens informele avonden gaat het er wat losser aan toe en volstaat voor heren een colbertjasje met stropdas en voor de dames een broekpak, een jurk of een rok met een blouse. Formeel: Tijdens formele avonden dragen de heren veelal een donker kostuum of smoking en de dames een galajurk of cocktailjurk.


Ons Cruise Team Onze meertalige teams bestaan uit goed opgeleide, hoffelijke, betrouwbare en ijverige medewerkers die u met de grootste toewijding verwennen en al uw wensen inwilligen.

" Geen schip zal vergaan met ons op post! " Communication managers Els en Maud staan in voor de interne en externe communicatie. Beiden bedienen zij de verborgen camera's om herrieschoppers tijdig van het schip te verwijderen. Els haar headphone staat altijd op om elk teken van alarm tijdig op te merken. Correct als ze is staat ze aan het hoofd van het reddingsplan bij schipbreuk. Met al haar charmes weet ze heethoofden zonder problemen te bedaren. Maud haar dictafoon zit altijd op zak om elk mysterieus gesprek op tape te zetten. Verder vangt ze radiosignalen van andere boten op om kapers op afstand te houden. Iets ongewoons opgemerkt? Bij Maud kan je terecht voor een luchtige babbel om je reis weer met een gerustgesteld gevoel verder te laten verlopen.


“ Niks of niemand gaat verloren onder zijn toeziend oog. “ lost and found lugage agent Joris beheert al uw bagage, waardevolle bezittingen en verloren voorwerpen. Hiernaast staat duurzaamheid centraal op het ruim. Hij strijdt al jaren voor een waterzuiverend golfparcours en kreeg hiervoor een functie op -1 waar hij met de verloren voorwerpen een tweede handszaak startte. " Een orka, een dolfijn, een leeuw of tijger, met Martain in de buurt beleef je de natuur vanop een veilige afstand." Shore excursion manager Martain laat jullie de wonderen van de natuur ontdekken. Martain leert je de natuur op een andere manier beleven. Avontuur verzekerd! “Niemand hoort zich te vervelen aan boord.” Entertainment Manager Emilos overziet het vrijetijdsprogramma. Vanuit zijn kajuit zorgt Emilos ervoor dat het programma strak verloopt, vertragingen of ontevredenheid kunnen dan ook direct bij hem gemeld worden. Emilos is één en al oor voor U en maakt met zijn fantastische glimlach je dag goed. " Winst of verlies, geluk is gratis! "casino manager Brambo zorgt ervoor dat al jouw centen op de juiste manier besteed worden. Brambo kan vanuit zijn suite al de voorbijvliegende vogels benoemen, geen waterdier is vreemd aan hem. Ben je al wakker in de vroege uurtjes? Neem je verrekijker op zak en klop bij hem aan!


“ Geen ongeval met mij aan boord. Voorkomen is beter dan genezen.” Private nurse Sanny staat in voor zowel fysieke als psychische klachten. Sanny gaat om met elk ongeval en ‘geval’. Ze weet iedereen een goed gevoel te geven, na gesprek of behandeling. “ Geen vuiltje aan de lucht...” floor manager Kate zorgt ervoor dat bij je ochtendlijk ontwaken je kussen is opgeschud, je handdoeken ververst en je pot de pouries nieuwe geuren verspreid. Geen brave huisvrouw; actualiteit vergezeld met een kritische opinie horen bij haar ochtendlijk bezoek. Buiten haar uren vind je haar in de bibliotheek of in de debatzaal om haar volgende project op poten te zetten. " Het leven is een spel..." Animation stewardess Willemien maakt voor groot en klein een feest van je dag. Wateryoga, paintball, karaoke, watergewenning voor baby's, één druk op de animatieknop boven je nachtlampje en Willy staat aan je bed... Gezelligheid staat centraal in Willy haar aanbod. Altijd oor voor nieuwe inbreng dus laat van je horen!


" Het neusje van de zalm of de kers op de taart, kiest u maar..." Captain Cook Timothy voorziet delicatessen recht uit de zee gevist... Van varkenshaasje tot chapati, van Vlaanderen tot India. Geen keuken is hem wereldvreemd. Zijn keuken combineert perfectie met humor op een merkwaardige wijze. " De liefde van de mens gaat door de maag." Restaurant manager Leen, weet met haar prĂŠsence alle gasten te bekoren. Van Stewardess schopte ze het tot in de keuken. Kurkuma en Masala, bij elk gerecht kent ze het juiste kruid. Alles op smaak, iedereen goedgeluimd met Lena in de kajuit! " U vraagt, wij koken..." sous chef, diepzeeduiker Elena schrikt niet terug voor een uitdaging. Met haar moed kan ze de gekste gerechten tot en goed einde brengen. Bij haar kan je terecht voor al je gekste, avontuurlijkste culinaire dromen!


" Een vrouw met ballen maakt jouw cruisseschip onzinkbaar." Deze kapitein leidt de hele crew in goede banen, voorbij ijsschotsen en door zeestormen heen. De afspraken staan strak aan boord om zo het minste ongeval te voorkomen! Achter haar kapiteinskepi vindt je een lieve glimlach en een troostende schouder. Gegroet, Mileen!

Convo BC 2012  

Lees hier alles over Basiscursus 2012