Page 1

NovesCICLE DE CONFERÈNCIES investigacions


Dijous 8 de maig de 2014, a les 19.30h, a la Biblioteca Elisenda de Montcada

El lloc de l’espectador en la creació artística

A càrrec d’Andrea Soto Calderón, doctoranda del Departament de Filosofía de la UAB El filòsof francès Jacques Rancière sosté que la crítica de l’art ha perdut el seu potencial com a tal. Rancière proposa una alternativa a la passivitat que ha estat el lloc comú, durant llarg temps, de l’espectador en l’obra d’art.

Dimarts 13 de maig de 2014, a les 19.30h, a la Casa de la Vila

Podem dir que l’humor és universal?

A càrrec d’Alejandro Mesa Villajos, doctorand del Departament de Filosofía de la UAB El sentit de l’humor, com a facultat, sembla universal. No obstant, es torna difícil trobar expressions humorístiques concretes (acudits, per exemple) que siguin universals. És a dir, no sembla que tothom pugui riure sobre el mateix. És, l’humor, per tant, universal?


Dijous 15 de maig de 2014, a les 19.30h, a la Biblioteca Elisenda de Montcada

El deute: dispositiu de control de la subjectivitat

A càrrec d’Antonio Gómez Villar, becari FPU del Departament d’Humanitats de la UPF L’actual procés de crisis econòmica i desmantellament de l’Estat del Benestar, té com a “mantra” el deute, que ha aconseguit desviar la centralitat del sistema des de la relació capital-treball a la relació deutor-creditor.

Dimarts 20 de maig de 2014, a les 19.30h, a la Casa de la Vila

Martin Heidegger: del pensament modern al pensament post-modern

A càrrec de Cristian Zapatero Sánchez, màster del Departament de Filosofia de la UAB Ja fa llarg temps, Martin Heidegger es va fer la pregunta sobre l’ésser. Apropar-se a aquesta complexa qüestió és un deure de la filosofia occidental.


EMA T 93 580 38 00

Noves investigacions  
Noves investigacions  

Noves investigacions Cicle de conferències Montcada i Reixac 2014

Advertisement