Page 1

RECOMANACIONS I NOTÍCIES DE LES BIBLIOTEQUES DE MONTCADA I REIXAC V

núm.

05

GENER FEBRER 2013

PARLEM DE... RECERCA DE FEINA V

En l’actual context de crisi, el mercat laboral és cada cop més competitiu. Per aquesta raó, trobar feina es converteix en una tasca complexa que exigeix la màxima dedicació. En aquest sentit, les biblioteques són aliades d’excepció. Disposen de fonts que ens ajuden a preparar-nos per superar totes les fases que implica aquest procés: entendre el mercat laboral, aprendre a avaluar les nostres capacitats i treure’n el màxim profit, conèixer les millors tècniques per redactar currículums i cartes de presentació, donar la millor impressió a les entrevistes de treball, millorar els nostres resultats a les proves psicotècniques, oposicions... Tampoc no deixen de banda tota la informació relativa a la creació d’empreses i oportunitats de negoci ni els recursos orientats a trobar feina a l’estranger. A més, ofereixen materials i cursos d’autoaprenentatge per millorar la formació en temes com els idiomes o la informàtica, per exemple. Disposen d’ accés a Internet i d’eines d’ofimàtica, de tal manera que podem buscar a les borses de treball en línia, elaborar candidatures i enviar-les a les empreses. La finestra a Internet obre multitud de possibilitats de coneixement i formació essencials per millorar les nostres perspectives professionals. Les biblioteques també elaboren guies de lectura i recursos electrònics que ens permeten estar al dia de totes les novetats en aquestes qüestions. No hem d’oblidar les vies de recerca de feina més tradicionals, com poden ser les seccions de treball dels diaris. I és que conèixer tots els mitjans al nostre abast per assolir el nostre objectiu és primordial, des de saber aprofitar la informació que ens ofereix el nostre entorn més proper, fins a aprendre a promocionar-nos a través de les xarxes socials. De fet, els constants canvis tecnològics i socials fan que la formació contínua contínua sigui una exigència en molts àmbits professionals, no només en el moment de buscar feina. Avui dia és molt útil reconèixer les demandes del mercat laboral per poder donar resposta a les noves necessitats i aconseguir una feina amb futur. Per totes aquestes raons us convidem a visitar les biblioteques i a treure el màxim profit dels seus recursos.

MARKETING PERSONAL José María Acosta nnnnnnnnnnnn Avalat per la seva àmplia experiència en direcció i gestió de recursos humans, Acosta ens proposa desenvolupar les habilitats orientades a mostrar les nostres capacitats. Així, ens ajuda a dissenyar un complet pla de màrqueting individualitzat amb aquests objectius: trobar una feina i desenvolupar-la bé, perseguir l’excel·lència, fer possible canviar d’orientació la nostra carrera, i ser feliç amb el nostre projecte professional.

¡ESTÁS CONTRATADO! Judi James nnnnnnnnnnnn Els nervis et juguen males passades a les entrevistes de feina? Pateixes amb les preguntes dels entrevistadors? Aquesta guia proporciona consells i tècniques per superar-les amb èxit. Ajuda a preparar-nos psicològicament i ofereix assessorament sobre llenguatge corporal i imatge personal, a més d’incloure valuoses idees per donar resposta a preguntes difícils i a situacions compromeses. El llibre resulta amè i fins i tot divertit.

TÉCNICAS DE BÚSQUEDA DE EMPLEO nnnnnnnnnnnn Editat per l’empresa de formació ADAMS, aquest manual ofereix una explicació pràctica i detallada de tots els passos que ha de seguir una persona que es proposi trobar feina. Permet realitzar una avaluació de les nostres capacitats per valorar quines són les ocupacions més aDEquades al nostre perfil. També explica com és el procés de selecció de personal des de l’òptica de les empreses.

BUSCAR TRABAJO POR INTERNET José Sánchez-Alarcos nnnnnnnnnnnn Aquest llibre s’hauria de consultar amb un ordinador al costat, ja que és una guia actualitzada de totes les eines que podem trobar a Internet relacionades amb la recerca de feina. Ens permet posar-nos al dia en el món de les xarxes socials i el networking. A més, incorpora enllaços a vídeos tutorials que ens ajuden a fer servir els diferents recursos al nostre abast.


GLOBALIZACIÓN Y TRABAJO: LA NUEVA “GRAN TRANSFORMACIÓN” Ronaldo Munck nnnnnnnnnnnn Estudi que ens ajuda a entendre les forces que empenyen les transformacions del mercat laboral actual i quines són les conseqüències d’aquests canvis. Són interessants les propostes orientades a reforçar el paper del moviment obrer en un entorn globalitzat.

FORMACIÓN Y ORIENTACIÓN LABORAL Ángel Alcober Barranco nnnnnnnnnnnn És un llibre de text pensat per als estudiants de formació professional que a la vegada és un bon recurs per a introduir-se en el mercat laboral. Gràcies a un sumari que detalla els continguts de cada capítol resulta fàcil trobar informació concreta. A més, també tracta temes d’interès per a treballadors en actiu.

ESTÁ TODO POR HACER: CUANDO EL MUNDO SE DERRUMBE, HAZTE EMPRENDEDOR Pau Garcia-Milà nnnnnnnnnnnn És un llibre que parla de l’aventura d’emprendre amb humor i sense dogmatismes. Abasta des de l’estímul de creativitat quotidiana i les etapes necessàries per fer créixer les idees, fins a com afrontar l’èxit o el fracàs.

CONSEGUIR TRABAJO CON EL CURRÍCULUM ADECUADO Julie Gray nnnnnnnnnnnn Per redactar un bon currículum, cal que tinguem present quina és la feina que volem aconseguir i a quin lloc adrecem la nostra candidatura. També hem de saber com exposar els nostres coneixements i habilitats amb seguretat. Aquest manual és un bon recurs per guiar-nos de manera fiable.

PER SABER-NE MÉS V

A LA XARXA V

Podeu consultar els següents títols de revista on periòdicament apareixen articles d’interès sobre el món empresarial i laboral.

bibliotecavirtual.diba.cat/mon-laboral És una pràctica eina de consulta sobre qualsevol tema relatiu al món laboral, amb accés a totes les borses de treball. Està realitzada per la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona. www.oficinadetreball.cat La web del Servei d’Ocupació de Catalunya assessora en temes laborals i informa d’ajudes i programes institucionals per a la creació de llocs de treball. barcelonactiva.cat La plataforma de l’Ajuntament de Barcelona engloba diferents webs institucionals amb tots els recursos per trobar feina i crear empreses a Barcelona.

NO ET POTS PERDRE V ...per descobrir fins on pot arribar la manipulació psicològica a l’hora de seleccionar directius.... V L’APUNT nnnnnnnnnnnn Aquesta pel·lícula va obtenir el 2006 el premi Goya al millor guió adaptat. El seu director, l’argentí Marcelo Piñeyro, també va dirigir Las viudas de los jueves, ambientada en un barri de classe alta a l’Argentina de la crisi del corralito. nnnnnnnnnnnn

EL MÈTODE Marcelo Piñeyro nnnnnnnnnnnn Aquesta pel·lícula és una adaptació de l’obra de teatre que, amb el mateix títol, va escriure Jordi Galceran. En ella, set aspirants es presenten a una selecció per a triar un executiu en una multinacional. Després d’omplir un munt de paperassa, els set es troben junts en una sala freda i sense personalitat, a on els ha dut una secretària. Esperen que comenci el procés de selecció, però el que no saben és que la prova ja ha començat, i que per superar-la hauran de treure el millor i el pitjor de la seva personalitat.

si voleu conèixer com us poden donar suport les organitzacions que representen els interessos dels treballadors... V L’APUNT nnnnnnnnnnnn És molt interessant conèixer els arguments que dóna l’autor per denunciar la persecució de les organitzacions sindicals per part d’alguns sectors empresarials i polítics. A més, tot i parlar dels sindicats, és un títol útil per entendre el context socioeconòmic actual. nnnnnnnnnnnn

¿PARA QUÉ SIRVE UN SINDICATO? Antonio Baylos nnnnnnnnnnnn Antonio Baylos, catedràtic de dret del treball a la Universitat de Castella-la Manxa, ens presenta els elements que configuren la representació sindical, atenent especialment les noves formes de treball en un món global, i la consideració de la llibertat sindical com un element civilitzador universal; a més, repassa el passat dels sindicats i la seva implantació a Espanya. També estudia quina actuació està tenint el sindicalisme en la crisi econòmica actual.


LA TIRA DE NOVETATS V

adults! VICTUS: BARCELONA 1714 Albert Sánchez Piñol nnnnnnnnnnnn L’11 de setembre de 1714 va finalitzar la guerra de secessió espanyola amb un apocalíptic assalt a Barcelona. Sánchez Piñol ens apropa aquest esdeveniment històric a través del sorprenent i venturós relat de Martí Zuviria, un jove barcelonès que, per circumstàncies del destí, acabaria convertint-se en un geni de l’enginyeria militar. És un relat vibrant, àgil i rigorós que dóna veu als civils i soldats anònims que van lluitar a un costat i l’altre de les muralles de la ciutat.

còmic! HACER CÓMICS. SECRETOS NARRATIVOS DEL CÓMIC, EL MANGA Y LA NOVELA GRÀFICA Scout McCloud nnnnnnnnnnnn En aquest llibre trobareu tots els secrets per conèixer i crear els vostres propis còmics. Podreu aprendre a idear personatges atractius i a escollir les millors eines per desenvolupar històries interessants. El seu autor, Scott McCloud mostra les pautes narratives del còmic, el manga i la novel·la gràfica d’una manera senzilla i eficaç.

adults! EL TALP John Le Carré nnnnnnnnnnnn El servei secret britànic té un agent doble soviètic infiltrat al seu cim en plena Guerra Freda. Després d’aconseguir una inesperada revelació, un espia anglès adverteix del talp al responsable dels serveis d’intel·ligència britànics, el qual recorre a l’agent George Smiley perquè descobreixi qui és el traïdor. Aquest llibre és una mostra insuperable del thriller d’espionatge, que també ha estat adaptat al cinema. Està encapçalat per un pròleg de l’autor inèdit en català.

juvenil! L’ESFERA MARAGDA Josep Lorman nnnnnnnnnnnn Una misteriosa esfera maragda amb un inquietant missatge de socors arriba a mans de la Judit. Aquest fet posa en marxa un encadenament d’esdeveniments que emboliquen tant la Judit, com el Sergi, la Berta, l’Eduard i l’Arseni. De sobte, s’han de traslladar a la dimensió del bosc humit amb una missió: salvar el guardià Edgron de les males arts de Trom, l’enviat del Senyor de les Tenebres. La comesa, però, no resulta gens fàcil...

adults! LAS LEYES DE LA FRONTERA Javier Cercas nnnnnnnnnnnn A l’estiu de 1978, les fronteres socials i morals semblen més poroses que mai. És aleshores quan un adolescent Ignacio Cañas coneix per casualitat al Zarco i a la Tere, dos delinqüents de la seva edat. Aquesta trobada canviarà per sempre les seves vides. Trenta anys més tard, un escriptor rep l’encàrrec d’escriure un llibre sobre en Zarco, convertit en un mite de la delinqüència juvenil de la Transició. La seva recerca el porta a trobar una veritat imprevista sobre els límits de la llibertat.

infantil! LA CAÇA DE L’ESCARABAT BLAU Tea Stilton nnnnnnnnnnnn Valenta, decidida i fascinant, Tea Stilton és l’enviada especial del famós diari dirigit pel seu germà Geronimo Stilton. Els llibres de Tea narren l’amistat i les aventures d’un grup de cinc joves investigadores: el Club de les Tea Sisters! En aquesta aventura, aterren a al sempre interessant Egipte, on els espera la increïble recerca d’un tresor! A partir d’11 anys.

adults! LOS DÍAS QUE VIVIMOS PELIGROSAMENTE Mariano Guindal nnnnnnnnnnnn Mariano Guindal, un dels periodistes econòmics amb major prestigi a Espanya, ens presenta el seu nou llibre, que porta un subtítol molt eloqüent: La rebotiga de la pitjor crisi que ha viscut Espanya. Amb molta precisió, ens indica fins a on arribaran les retallades del govern i explica com banquers, polítics i constructors han arruïnat el somni espanyol. És una descripció excel·lent de la situació actual econòmica explicada amb detall i de forma entenedora.

infantil! GERONIMO STILTON. EL MEU PRIMER ATLES nnnnnnnnnnnn Amb Geronimo Stilton, explorar el món és una aventura extraerràtica. Viatjareu pàgina per pàgina per Catalunya per descobrir les característiques geogràfiques, econòmiques i culturals de les diferents regions que formen les seves comarques. Però això no és tot! Continuareu amb Europa i després per la resta del món! Aquest llibre és indispensable i així et convertiràs en un viatger....de categoria internacional!


NOTÍCIES V

LA CLASSIFICACIÓ V

5

ELS INVESTIGADORS (EN ACTIU) MÉS OCUPATS

1. COMISSARI MONTALBANO Andrea Camilleri nnnnnnnnnnnn 2. COMISSARI BRUNETTI Donna Leon nnnnnnnnnnnn 3. DETECTIVE KINSEY MILLHONE Sue Grafton nnnnnnnnnnnn 4. DOCTORA SCARPETTA Patricia Cornwell nnnnnnnnnnnn 5. DETECTIVE HARRY BOSCH Michael Connelly nnnnnnnnnnnn

nnnnnnnnnnnn Neix el projecte Unicorns Mecànics, un club de lectura especialitzat en ciència ficció i fantasia que es proposa donar a conèixer obres d’aquests gèneres d’una forma entretinguda i dinàmica, amb sessions transversals on es relacionarà literatura amb cinema i música. El club el dirigirà l’Ismael Ávalos, llicenciat en humanitats i coordinador del curs acadèmic sobre Tolkien a la UPF, un estudiós de la ciència ficció i la fantasia que condueix un programa sobre aquesta temàtica a Montcada Ràdio: “El vuelo del Fènix” (els dilluns, de 22 a 23h). La directora d’aquest programa, la Raquel Lozano, també està implicada en el projecte. Llicenciada en comunicació audiovisual, aporta la seva experiència, que inclou l’activa participació en bibliofòrums i fòrums digitals especialitzats en aquestes temàtiques. Les sessions d’aquest club es realitzaran el darrer dissabte de cada mes. La primera trobada es farà el 23 de febrer amb la novel·la de fantasia El hobbit, de J.R.R. Tolkien. Les persones interessades a participar poden enviar un correu electrònic a l’adreça sredondo@montcada.org o demanar informació a la Biblioteca. També podeu visitar el bloc del club: unicornsmecanics.blogspot.com.es BIBLIOTECA ELISENDA DE MONTCADA C. Tarragona, 32 Tel. 934 925 959 A/e: b.montcada.em@diba.cat BIBLIOTECA CAN SANT JOAN C. Turó, 45 Tel. 935 751 901 A/e: b.montcada.csj@diba.cat http://bibliotequesdemontcadaireixac.blogspot.com facebook: MiRaCultura http://bibliotecavirtual.diba.cat

EL LECTOR CONVIDATV CANCIÓN DE HIELO Y FUEGO George R.R. Martin nnnnnnnnnnnn Jordi Salazar Duran “Us proposo un joc. Proveu a llegir 100 pàgines de Juego de Tronos, el primer llibre d’aquesta saga, i mireu de no sentir-vos atrapats per aquests personatges d’una fantasia on els bons no guanyen ni els dolents són tan dolents com ens han dit. Recordeu, res és definitiu tret de l’hivern.”

EMA T 93 580 38 00

NOU CLUB DE LECTURA DE CIÈNCIA FICCIÓ I FANTASIA

MIR@BIB Gener-Febrer 2013  

MIR@BIB Gener-Febrer 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you