Issuu on Google+

ZIAI DIGITAALWERKBOEK EMAL C1D


INHOUDSOPGAVE

2-3. inhoudsopgave

23. Transmedia Thor

4-5. Inspiratie kanalen

24. Typgrafie in het wild

6-7. Portfolio Steve Jobs

25. Fonts

8-13. Portfolio Jackie Chan

26-27. Simple is beatiful

14. Personal DNA

28-29. Mijn logo/poster

15. Moodboard

30. Trefwoorden en statements

16-17. Mindmap

31. Excursie Pixar

18. Lezing Ruud Boer

32-33. Grid

19. Persoonlijke-merk-model

34. Merkstijl

20-21. Personal brands

35. Reflectieverslag

22. Transmedia Albert Heijn

2


3


INSPIRATIEKANALEN WordPress

vind ik het fijnst om blogs te plaatsen, want je mag alles posten wat je wilt zoals tekst, foto’s, filmpjes. Verder kun je veel aanpassen aan je tekst en plaatjes. Daarnaast heb je nog thema’s die je kan aanpassen en hier wil ik gebruik van maken om een passende thema te vinden voor mijn Merk-Ik.

Vimeo is een web-

site waar gebruikers hun videos kunnen uploaden. Ik vind het erg handig voor mijn merk ik video. Bij Vimeo kan je HD videos uploaden en is sneller dan youtube.

Facebook is een

socialmedia die bijna iedereen wel heeft. Hier kan je een persoonlijke profiel samenstellen waar je informatie en interesses doet delen op zogeheten “Prikbord” Ik zelf heb al aantal jaren een account en ik vind het leuk om te zien wat mijn vrienden en familie te delen hebben.

4


Instagram is een

app waar mensen hun foto’s kunnen delen en mooier maken door de programma die erop zit. Ik maak er zelf gebruik van maar alleen om foto’s mooier te maken verder zet ik ze niks online en ik volg ook niemand.

Pinterest is een

soort opslag voor mij waar ik alle mooie plaatjes kan verzamelen op een soort van moodboard. Ik gebruik het puur en alleen voor om mijn merk ik plaatjes vandaan te halen. Verder post ik zelf niks..

5


PORTFOLIO #1 STEVEJOBS

is medeoprichter en huidig topman van Apple Computer (tegenwoordig Apple Inc.). Hij is geboren in San Francisco op 24 februari 1955. Steve Jobs verdient bij Apple een symbolisch salaris van $1 per jaar, maar hij is met aandeleninkomsten van $646,6 miljoen (2006) de bestbetaalde directeur in de VS.

In 1995 verliet Jobs Apple, nadat de raad van bestuur hem verbood nog een leidinggevende functie te bekleden in het

In 1997, 12 jaar nadat hij uit het bedrijf werd geduwd dat hij zelf had opgericht, komt Steve Jobs terug op de proppen.

bedrijf. Na de Macintosh-jaren (1981-1989) zakte Apple weg in een diepe dip. De Personal Computer (PC), grote concurrent van de Macintosh, is aan een enorme opmars bezig en domineert de computermarkt. Windows 95 komt op de markt wat Microsoft voor decennia verzekert van een koppositie op de computermarkt.

Zijn strategie :

Bij Apple blijven de verkoopscijfers blijven maar dalen en de ontwikkeling van het besturingssysteem Mac OS blijft uit. De winstmarges per computer smelten als sneeuw voor de zon om toch maar competitief te blijven. In minder dan 24 maanden tijd, valt Apple's marktaandeel terug van 10 tot 3%. In 1996 duiken ze voor 70 miljoen dollar in de rode cijfers. Succes volgt een bepaald traject, bij Apple is dat niet anders. Steve Jobs keerde terug naar het bedrijf waar hij eerder bedankt werd voor bewezen diensten.

6

• Weinig producten uitbrengen, • Niet noodzakelijk de technisch beste apparaten, • Aan een hogere prijs dan de concurrenten, • Producten die omwille van hun stijl en design een hebbeding zijn Die aanpak werd duidelijk op zijn eerste meeting die hij bijeenriep bij zijn terugkomst. Hij stelde de retorische vraag: "Leg mij uit wat er hier niet gaat?" Zonder dat hij een antwoord verwachtte, gaf hij zelf de aanzet: "Wat hier niet gaat, zijn jullie producten. Ze stellen absoluut niets voor." De toon was meteen gezet.


7


8


GEZONDHEID Hij onderging in augustus 2004 een operatie waarbij een tumor in zijn alvleesklier werd verwijderd. Hij had een zeerr zeldzame vorm van alvleesklierkanker en kon genezen zonder chemotherapie of bestraling te ondergaan. In september 2004 ging hij weer aan het werk. Op 16 december 2008 maakte Apple bekend dat Jobs niet zou spreken op de Macworld Conference & Expo van januari 2009, en dat het bedrijf zich na 2009 van het jaarlijks gehouden evenement zou terugtrekken. Dit leidde tot speculaties over de gezondheid van Jobs, en het aandeel van Apple daalde in waarde.Op 5 januari 2009 maakt Jobs met een open brief op de website van Apple een einde aan de geruchten. Hij schrijft dat uit onderzoek is gebleken dat hij lijdt aan een hormoonstoring, waardoor hij sterk is afgevallen. De aandoening is eenvoudig te behandelen, meldt Jobs. In een begeleidende verklaring van de Apple-directie weerspreekt het bedrijf geruchten dat Jobs zou willen opstappen.Op 14 januari 2009 heeft Jobs via een e-mail aan het personeel van Apple te kennen gegeven dat zijn gezondheidsproblemen complexer zijn dan hij Mijn 1e keus is gevallen op Steven Jobs. Hij inspireert mij aanvankelijk dacht en heeft verlof het meest. De smaak die hij heeft vind ik erg interessant. genomen tot eind juni 2009.Op 29 Jobs staat bekend om zijn eigen smaak, en om zijn bemoejuni 2009 hervatte Jobs het werk, ienis met de kleinste details van een product, tot en met de na een levertransplantatie ruim verpakking van het kleinste onderdeel. Door zijn ondergeschikten wordt zijn bemoeienis en overtuigingskracht wel eens als reality distortion field omschreven. Mede door zijn aparte kledingstijl - Jobs draagt ook bij chique gelegenheden doorgaans een spijkerbroek en een zwarte coltrui - staat hij vaak in de Amerikaanse zakenbladen, zoals Forbes en Businessweek. Steve Jobs heeft maar ĂŠĂŠn doel: innovatie.

MIJNINSPIRATIE

Steve Jobs is een grote inspiratie bron van mijn Merk-Ik stijl. De manier hoe hij alles simpel en toch mooi laat lijken, wil ik laten terug komen in mijn Merk-Ik. Hierdoor ben ik op de merknaam: SIMPLE gekomen.

9


PORTFOLIO #2

10


JACKIECHAN han kreeg bij zijn geboorte de naam Kong-sang Chan, en nam later de naam Cheng Long aan. Chans ouders werkten beiden voor de Franse ambassade in Hongkong. In een interview beschrijft Chan zichzelf als een ondeugend kind. In de jaren 70 begon Chan met zingen. Vooral in Azië is Chan een bekende zanger. Nog tot op heden maakt Chan nieuwe liedjes.

C

Chan studeerde van 1971 tot 1973 aan de Chinese academie voor dramatiek. Al tijdens zijn studie begon hij te werken als stuntman voor grote filmstudio’s als Shaw Brothers en Golden Harvest. In 1977 maakte hij zijn acteerdebuut met een klein rolletje in Hand of Death. Een kungfu/wushu film die werd geregisseerd door de toen nog onbekende actiefilmspecialist John Woo. Chans doorbraak kwam in 1978 met de kungfu film Snake in the Eagle’s Shadow. Dat werd gevolgd door de nog succesvollere film Drunken Master. In deze film speelde hij de historische figuur Wong Fei Hung. Deze film was een groot succes maar zorgde ook voor veel kritiek: veel kijkers vonden dat Chan de legendarische Wong Fei Hung belachelijk had gemaakt door hem in de film neer te zetten als een alcoholist. Drunken Master was namelijk een mengsel van kung fu en slapstick waarbij Wong Fei Hung een techniek uitvindt om tijdens zijn dronkenschap toch te kunnen vechten. Na Snake in the Eagle’s Shadow en Drunken Master steeg de populariteit van Chan. Hij regisseerde, produceerde en speelde in Project A (1980), die in dat jaar de meest succesvolle Hongkong film aller tijden werd. Het jaar daarop wist hij zijn record te breken met Armour of God, een film die dat jaar de succesvolste Hongkong film was.

Intussen droomde Chan van een Hollywoodcarrière en ondernam hij een poging om daar door te breken. In 1983 speelde hij een kleine rol in de Amerikaanse actiefilm The Cannonball Runen in 1984 speelde hij in twee Amerikaanse low-budget actiefilms, The Protector en Battlecreek Brawl. Beide films flopten en Chan kon in Hollywood geen voet meer aan de grond krijgen. Eenmaal terug in Hongkong scoorde Chan zijn grootste hit met Police Story (1985). Deze komische actiefilm was een soort parodie op de Dirty Harry-films en was voor velen de ultieme versmelting van Amerikaanse politiefilms en Chinese kung fu komedie. De film werd een succes en kreeg vijf vervolgen. In de daaropvolgende jaren richtte Chan zijn eigen productiebedrijf op waarmee hij zelf onafhankelijk van de grote filmstudio’s zijn eigen films kon produceren. Tussen 1985 en 1993 maakte Chan ruim 40 films, in veel van deze films speelde hij samen met de Chinese komiek Sammo Hung. Het werk van Chan werd lange tijd door critici als pulp beschouwd en Chan wilde graag als acteur serieus genomen worden. Daarom maakte hij in 1989 Miracles. Dit was een historisch drama waar Chan zelf ook in meespeelde. De film was zowel kwalitatief als commercieel een succes en het is de enige film van Chan die geen kung fu film is. Chan gaf later toe dat hij de film alleen voor de critici had gemaakt. In 1993 begon Chan voor de tweede maal aan een Hollywoodcarrière, dit keer met meer succes: de Engelstalige actiefilm First Strike was een grote hit. Evenals Rumble in the Bronx (1994). Chan brak definitief door toen hij in 1997 samen met komiek Chris Tucker in Rush Hour speelde. Sinds deze film mag hij zich ook in Amerika een filmster noemen.

11


JACKIECHAN ij inspireert mij op verschillende manier. Ik vind hem een van de beste acteurs, omdat hij bijna alles doe Mijn 2e keus is gevallen op Jackie Chan. Hij inspireert mij op verschillende manier. Ik vind hem een van de beste acteurs, omdat hij bijna alles doet in een film. Mijn favoriete Jackie Chan film is Rush Hour waar hij samen met Chris Tucker in speelt. Hij heeft ook films die hij zelf heeft geproduceerd waar hij zelf in speelt en zelf de stunts doet. De stunts die hij uitvoert zijn erg gevaarlijk. Een van zijn beste stunts vond ik de stunt die hij in de film: Who am I uitvoerde. Deze film werd opgenomen in Rotterdam, waar hij van een schuine gebouw naar beneden gin glijden

H

12


VECHTSTIJL

Kenmerken Enkele kenmerken van zijn stijl zijn, dat hij heel anders acteert dan bijvoorbeeld Bruce Lee, de humor en grappen die in veel films verwerkt zijn en de uitgebreide acrobatiek die bij de zelfverdediging wordt gebruikt. Hij is zeer snel in zijn uitvoering van kung fu, en beheerst diverse wapens die daarbij traditioneel worden gebruikt zeer goed. Ik vindt zijn vechtstijl erg mooi om te zien, want ik hou zelf van vechtsport.

13


PERSONAL DNA About me

you are a leader Your solid grounding in the practicalities of life, along with your self-assuredness and your willingness to appreciate new things make you a LEADER. You’re in touch with what is going on around you and adept at remaining down-to-earth and logical. Although you’re detail-oriented, this doesn’t mean that you lose the big picture. You tend to find beauty in form and efficiency, as opposed to finding it in broad-based, abstract concepts. Never one to pass on an adventure, you’re consistently seeking and finding new things, even in your immediate surroundings.

How I relate to others

you are benevolent You are a great person to interact with—understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT You don’t mind being in social situations, as you feel comfortable enough with people to be yourself. Your caring nature goes beyond a basic concern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any sort of judgment. You’re a good listener, and even better at offering advice. You’re concerned with others at both an individual and societal level—you sympathize with the plights of troubled groups, and you can care about people you’ve never met. Considering many different perspectives is something at which you excel, and you appreciate that quality in others. Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes.

14

Because of this eagerness to pursue new experiences, you’ve learned a lot; your attention to detail means that you gain a great deal from your adventures. The intellectual curiosity that drives you leads you to seek out causes of and reasons behind things. Your confidence gives you the potential to take your general awareness and channel it into leadership. You’re not set on one way of doing things, and you often have the skills and persistence to find innovative ways of facing challenges. You are well-attuned to your talents, and can deal with most problems that you face. You’re not afraid to let your emotions guide you,


MOODBOARD

15


MINDMAP

TEKENBLOK TEKENEN POTLOOD BIOSCOOP

FILMS

FITNESS SPORT KICKBOX

ORGINEEL INNOVATIEF CREATIEF

INSPIRE ME

WEEK 1

DEVELOP ME

WEEK 2

DESIGN ME

WEEK 3

LOOK AROUND ME

WEEK 4

SHARE ME

WEEK 5

DEVELOP ME

WEEK 6

PRINT ME

WEEK 7

LOVE ME

WEEK 8

ASSEsSMENTS

WEEK 9

16


MUIS LAPTOP WINDOWS 8 PHOTOSHOP SOFTWARE

ADOBE CS6

INDESIGN ILLUSTRATOR

DUMMY

POTLOOD HANDLEIDING

SCHOLAR READER

EIGEN MERK

SIMPLE ONTWERPEN

LEREN

ADOBE CREAYIEG DENKEN

17


RUUDBOER

Ruud Boer is Register Marketeer en is directeur van de Bataafsche Teeken Maatschappij. Ook heeft Ruud Boer met zijn 12 jaar ervaring als marketeer, 13 jaar bureaudirecteur in zijn vrije tijd een boek geschreven met de naam “Brand Design�. Waar ging de lezing over? De lezing ging over welke aspecten er nodig zijn om een merk sterk neer te zetten. Ook benadrukte Ruud Boer dat het belangrijk is dat al deze aspecten ook weer op elkaar worden afgestemd. Aan het einde van de lezing werd er nog een stuk verteld over Personal Branding en als afsluiting was er een vragenronde. De gehele lezing was gebaseerd op het door Ruud Boer ontwikkelde Brand Design-model. Wat was het meest interessant? Dat er een verschil zit tussen hoe je wil gezien worden en hoe je gezien wordt. Als deze twee niet op elkaar aansluiten werkt een merk niet. Ook vertelde Ruud Boer dat je een merk het beste als een mens kan omschrijven om achter de identiteit te komen. Wat vond je het minst interessant? In de lezing heb ik geen dingen gehoord die niet interessant zijn. Het verhaal wat Ruud Boer heeft verteld was zeer leerzaam. Het enige minpuntje van deze lezing was dat de vragenstellers aan het einde niet te horen zijn. Wat heb je geleerd? Van deze lezing heb ik veel geleerd over het opzetten van merken. Hoe je een merk in de markt zet. Hoe je jezelf kan onderscheiden. En het belang dat de componenten allemaal kloppen en elkaar versterken.

18


PERSOONLIJKEMERKMODEL Innerlijk

Visie: Met plezier in je leven kom je overal waar je wilt. Missie: Weet wie je bent, weet waar je voor staat en doe je niet anders voor dan wie je bent. Waarden: Samenwerkend, begrijpend, mensenkennis, behulpzaam, creatief. Merkpersoonlijkheid: Sportief, opvallend, onderscheidend, uniek. Belofte: Be your own brand

Uiterlijk

Zien: Gewaag, verzorgd Horen: Normaal stemgeluid Ruiken: Fris, Aangenaam Taal: Simpele woorden Personen: Zelfde interesses, eerlijk

Gedrag

Aanbod: Goed in contact leggen. Altijd opzoek naar een oplossing. Interne Communicatie: Chaotisch en druk, maar ik probeer toch het beste uit mijzelf te halen. Externe Communicatie: Ik werk graag met anderen samen. Maar daarnaast ben ik liever vaak alleen om van de rust te genieten. Belangrijkste Verbeterpunten: - Meer openheid uitstralen - IdeeĂŤn uitspreken - Minder dingen uitstellen

A.U.B. Check aAuthentiek aUniek

19


PERSONALBRANDS Adobe is de programma waar ik vooral bij MMD mee moet werken. Zoals een digitaal werkboek maken als deze.

Mijn ABN AMRO pasje gebruik ik om mijn dagelijkse uitgaven te pinnen.

Mijn iPhone is iets waar ik wel om de uur gebruik van mijn. Op school gebruik ik het vooral als agenda en om mijn rooster bij te houden.

De trein pak ik wel dagelijks naar school of andere steden.

De bus gebruik ik vaak om naar station te gaan om daar verder te reizen met de trein. En dit allemaal met mijn OV Chipkaart .

Windows is de besturings systeem van mijn laptop.

Mijn laptop heb ik dagelijks mee naar school waar ik al mijn school werk op doe.

Mijn horloge heb ik standaard om, want ik ben gewent om altijd een horloge om te hebben. Voor mij is het een automatisme geworden om naar mijn pols te kijken voor de tijd.

20


21


TRANSMEDIA #1 AH mobiele app Beschrijving Appie is je persoonlijke boodschappenhulp voor het onthouden, kiezen en doen van je dagelijkse boodschappen. Met een lijstje boodschappen doen bij je eigen winkel, alles laten bezorgen of zelf ophalen bij een Pick Up Point? Met Appie kies je zelf hoe je boodschappen doet bij Albert Heijn. Maak makkelijk een boodschappenlijst Albert Heijn, kortweg AH, is een Nederlandse supermarktketen, die in 1887 in Oostzaan is opgericht. De keten is een onderdeel van Koninklijke Ahold NV. Met ruim 936 filialen en een marktaandeel van 33,7% is AH de grootste supermarktketen in Nederland.

- Gebruik de productenvinder, spraakherkenning, barcodescanner, of kies uit je eerdere aankopen. - Bekijk alle Bonusaanbiedingen en zet ze direct op je boodschappenlijst. - Kies uit 20.000 producten – net zoveel als in een AH XL winkel. - Blader door duizenden recepten uit Allerhande en voeg de ingrediënten toe aan je lijstje. - Op mobiel én op je computer of tablet via ah.nl/appie. Vind je boodschappen snel terug in de winkel

Tv reclame AH maakt gebruikt van reclame potjes op tv. De reclame potjes worden vaak per thema op tv uitgezonden. Zo maakt AH interesante reclame potjes op een grappige manier. Hier kunt u filmpjes van vinden op mijn blog: emalziai.wordpress.com

22


TRANSMEDIA #2 Film

THOR

Thors eerste live-action tv optreden was in de tv-film The Incredible Hulk Returns. Thor werd in deze film gespeeld door acteur Erik Kramer en zijn alter ego Donald Blake door Steve Levitt.

Donar, in het Fries Tonger, in de Scandinavische talen Thor, in het Oudnoords Þórr, in het Oudsaksisch Thunaer, en ook bekend als Stavo is de god van de donder in de Germaanse mythologie. Hij was een zoon van Odin en de aardgodin Fjorgyn. Als kind al was hij sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten, Vingir en Hlora. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer Mjöllnir maakte hem nog sterker. Thor was bevriend met Loki, en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos.

Games Thor - God of Thunder, een episch nieuw third-person avonturenspel, duikt diep in de heroïsche verhalen uit het universum van Thor. Matt Fraction, de met een Eisner Award bekroonde schrijver en de belangrijkste stripboekauteur van Thor, maakt de vertelling authentiek door advies voor het verhaal te geven. Hierdoor wordt het verhaal in de videogame boven het universum van de strip en de film uitgetild. Spelers nemen het op tegen diverse oude vijanden en beesten uit de Noorse mythologie door gebruik te maken van verschillende oorlogsstrategieën en elementaire krachten. Met de heilige Mjolnir, Thors legendarische hamer, kunnen spelers de krachten van een storm oproepen: wind, donder en bliksem. Door tijdens het spel Valor te verdienen, kunnen ze meer vaardigheden, nieuwe aanvallen, krachten en upgrades selecteren.

TV Thor’s eerste tv optreden was in een aflevering van de animatieserie Marvel Super Heroes in 1966. In deze aflevering deed Chris Wiggins de stem van Thor. Thor verscheen ook in een aflevering van de animatieserie Spider-Man and His Amazing Friends. Verder had hij gastoptredens in animatieseries van de X-men en de Fantastic Four. Thor is een vast personage in de serie The Super Hero Squad Show Thor speelt een rol in de animatieserie The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes.

23


TYPOGRAFIE IN HET WILD

24


5FONTS

HELVEETICA

Helvetica Neue is de front van mijn logo. Ik vind een mooi letter type dat goed past bij mijn logo: Simple.

IMPACT ARIAL

Impact is een sterke font en dit spreekt mij aan. Ik gebruik deze font vaak voor titels of andere ontwerpjes.

Arial is een tekst font en wordt vaak gebruikt. Ook ik gebruik deze vaak, hij is makkelijk te lezen en vooral duidelijk.

ERES BOLD

Eres bold is een ook weer een sterk lettertype wat ik graag gebruik voor titels en het wat mooier dan normale blokletters

Monotype

Een mooie karakteristieke titel font wat mij wel aanspreekt. Ik gebruik hem zelden maar deze font spreekt mij wel aan.

25


SIMPLE IS BEAUTIFUL

26


27


MIJNLOGO/POSTER

SIMPL. SMPL.

SMPl.

28


M

ijn merk wil ik later gebruiken om een eigen logo/huisstijl design bedrijf op te starten. Daarom heb ik hier een voorbeeld waarom ik mijn bedrijf Simple noem. Tegenwoordig zie je dat veel merken veranderen door het simpel, mooi en strak te houden en toch de zelfde herkenbaarheid houden als de oude logo. Hier onder zie je de logo van Windows dat loop der jaren is veranderd naar iets steeds simpelere logo.

Zoals je hier naast kan zien heb ik veel soorten digitaal logo’s. Ik ben eerst begonnen met schetsen, die vind u terug in mijn schetsboek. De laatste logo die u op de pagina hier links ziet was mijn eindresultaat. Maar na veel handige feedback, heb ik besloten om het te veranderen en minder druk en simpel te lijken zo als het hoor. Helaas heb ik al een poster van laten maken waar ik erg spijt van heb en daar door ook niet meer durfde mijn werkboek thema te veranderen. Toen ik ben ik meteen aan de slag gegaan met nieuwe ideeÍn. Na een lange tijd creatief bezig zijn, heb ik uiteindelijk een logo ontworpen die het woord simpel ook uistraalt. Hieronder ziet u mijn nieuwe logo/ poster.

29


TREFWOORDEN EN STATEMENT VISINN

ORIGINAL

CREATIFITY

.

SIMPLE

iDEAS 30


W

EXCURSIE PIXAR PIXAR: 25 YEARS OF ANIMATION Meer dan 500 kunstwerken van Pixar Animation Studios vertellen verhaal van animatieklassiekers als Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up Amsterdam EXPO opende op donderdag 30 mei 2013 haar deuren voor de internationale expositie Pixar: 25 Years of Animation. Voor deze expositie zijn meer dan 500 oorspronkelijke kunstwerken geselecteerd uit de archieven van Pixar Animation Studios in Californië. Op 23/09 heb ik Pixar bezocht in Amsterdam EXPO. Toen ik aankwam op station Amsterdam zuid zag ik gelijk een bord met daar op informatie over Pixar met daarop de kortste route naar de EXPO. Op deze manier wist ik Amsterdam EXPO snel te vinden. Een kaartje koste 17euro met studenten korting. Als eerst wat mij opviel bij binnenkomst waren de tekeningen van Pixar films. Toen kreeg ik gelijk een beeld van wat ze willen laten zien. Ik vond de tekeningen erg interessant omdat ik zelf tekenen leuk vind. De originele schetsen waren erg mooi en van mij part niet moeilijk om na te tekenen. De moeilijke deel er van is om op het idee te komen hoe de personage eruit moet zien wat goed bij het verhaal moet passen. Je zag ook aan de tekeningen hoe de eerste concept eruit zag en hoe die er uiteindelijk uit kwam te zien. Naast tekeningen had Pixar ook een zoötroop opgezet om te laten zien hoe animatie werkt. De zoötroop is één van de eerste animatie-apparaten waarmee bewegende beelden kunnen worden bekeken. Pixar had ook een mini bioscoop opgezet waar de documentaire van Pixar werd afgespeeld. Ik heb de documentaire helemaal afgekeken en ik heb hier de meeste informatie over pixar uit gehaald het was erg interessant om te zien hoe animatie films was ontstaan. Wat ik niet wist was dat Steve Jobs een van de eigenaren is

31


GRID ORGINEEL

32


NAMAAK DEFY CONVENTION

AND THE WINNER IS...

THE NEW BMW M3 FROM €209 PER MONTH” *Business users only Introducing the award-winning new BMW 3-Serie. A thrilling drivers’ car with 150ps that still delivers 67.3mpg and CO2 emissions of just 108g/km. The secret to this award-winning meeting ofW performance and efficiency? BMW’s SKYACTIV Technol-

33


MERKSTIJL

INSPIRED BY

LOREM IPSUM TEXT

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedri-

jfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren ‘60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

34


REFLECTIEVERSLAG Wat vond je van de course? In dit verslag zet je uiteen wat je van de course vond. Ik vond deze course erg interessant, omdat mmd echt mijn ding is. Ik heb nooit eerder met adobe gewerkt maar na deze course kan al werken met Adbobe Photshop, Indesign, After effects, Illustrator. Het is een goed begin van mijn opleiding. Daarnaast heb ik ook veel theorie geleerd door lezing van Ruud Boer en transmedia projecten. Ik weet nu dat ik goed zit en dit de juiste keuze is voor mij. Hopelijk gaan we in het vervolg meer werken met Adobe. Waar liggen je krachten en je zwaktes? Creatief zijn is een van de beste krachten van mijn zelf. Maar daarnaast had heb ik ook zwaktes zoals lang bezig zijn bij het begin. Bij mij gaat het pas vlot als ik visie heb waar ik naar toe wil werken. Zoals je al ziet bij het onderwerp “mijn logo” ben ik lang bezig gewest om met een goed ontwerp te komen dat ik zocht. Door me goed te laten inspireren door andere ontwerpers en ontwerpen die op internet staan, heb ik vooruit kunnen werken. Waar had je het meest moeilijk mee en wat ging eigenlijk makkelijk? Het meest moeilijk had ik het met Adobe door dat ik nog geen Adobe software had op mijn oude laptop, kon ik de lessen moeilijk volgen. Ik kon alleen notities maken maar niet mee doen met de leraar. Wat wel makkelijk ging was door Adobe tutorials te volgen op Youtube. Hier heb ik het meest van Adobe geleerd. Van video’s maken tot plaatjes bewerken. Waar ben je begonnen en waar is je reis geëindigd? Ik begon zonder enige ervaring met Adobe of andere programma’s. Veel mensen uit de klas hadden al ervaring met Photoshop wat erg populair is. Ik wou altijd al leren werken met Photoshop. Mijn doel was om mijn Merk-Ik goed afteronden met als eindresultaat een mooie werkboek met daar in mijn creativiteit.

35


Digitaal werkboek eindresultaat