Page 1

La

del Revista escolar

NĂşmero 6 Juny 2014


EDITORIAL Tot acabant el curs Ens tornem a trobar a l’acabament del curs 2013/2014 i tots gaudireu d’unes molt bones vacances per descansar i recuperar forces i energies pel proper curs. Hem celebrat Sant Jordi, com cada any, comprant contes per a les classe a la Plaça de la Creu i gaudint d’aquesta diada tant festiva i tradicional a Catalunya. L’AMPA, com cada any, ha regalat a cada nen/a un llibre que el poden gaudir llegint-lo a casa amb vosaltres, i així, de mica en mica van formant la seva petita biblioteca particular. Tots els alumnes han fet les seves il·lustracions sobre fragments del llibre del “Petit Príncep” i s’han exposat els treballs plàstics elaborats pels nens/es al llarg de tot el curs. També les famílies heu pogut participar en el joc del codi QR, treballat amb els alumnes de 1r, endevinant les preguntes i obtenint més informació sobre la temàtica.

Un Sant Jordi molt participatiu Enguany el Sant Jordi ha estat molt participatiu. Des de l’Escola vam fer una primera xerrada-cafè de mares i pares. D’aquesta en va sorgir la idea fer activitats al voltant de Sant Jordi. Es van crear diferents grups de treball amb diferents objectius. Un grup es va encarregar de fer punts de llibre a les aules de P3, P4 i P5. Un altres varen fer el mateix en les classes de 1r i 2n. A 3r i 4t, una rosa de paper i a 5è i 6è pastissos i galetes amb motius de la Diada. D’altra banda, i com ja és tradicional, també vam obrir les portes perquè vinguessiu a compartir una estona de lectura a l’aula dels vostres fills/es. Moltes gràcies, l’equip de mestres estem molt contents/es de la vostra col·laboració. Un acte esperat és l’exposició que realitzem al gimnàs de l’Escola i que enguany ens ha ajudat a endinsar-nos en el quadern de dibuix de l’aviador i ens ha permès viatjar per tots els cursos. Per acabar, finalment a través de codis QR, vam compartir una estona de jocs..

Volem donar les gràcies a totes les famílies que heu col·laborat en l’elaboració dels planetes que han decorat els passadissos de la nostra Escola. Són realment fantàstics! Han donat vida, color i alegria a la vegada que hem pogut treballar i profunditzar sobre el llibre del Petit Príncep i els temes que se n’han derivat. I per últim, volem acomiadar els alumnes de 6è que ens deixen per anar a l’Institut. Desitgem que passeu unes molt bones vacances i comenceu el proper curs amb moltes ganes de treballar i d’aprendre nous coneixements. També acomiadem a les famílies que ens deixen i que han compartit amb nosaltres aquest 9 anys d’escolaritat, confiant en el nostre equip de mestres. Penseu que tots vosaltres, tant alumnes com famílies, us emporteu un tros del nostre cor. I recordeu que l’Escola Madorell sempre serà casa vostre. MOLT BON ESTIU !!! Ens retrobarem el 15 de setembre.


L’ESPECIAL CATALÀ TAMBÉ PER A MARES I PARES DE L’ESCOLA

L’any 2012, l’AMPA de la vostra escola i el Servei de Català que hi ha a Ca n’Ametller iniciaven converses i trobades per veure quina podia ser la millor manera d’ajudar aquells pares i mares de l’escola Madorell que volguessin aprendre el català. Després que passessin unes circulars vam fer una reunió amb els interessats a fer un curs de català i, de resultes d’això, el mes d’octubre del 2012 vam començar el primer dels dos cursos que ja hem fet a la vostra escola. Durant el curs 2012-13 ens vam estar trobant un dia a la setmana (els dilluns) durant dues hores per seguir el curs que anomenem nivell Bàsic, és a dir, amb les primeres nocions per poder seguir una conversa en català. Aquest curs 2013-14 hem fet igualment un dia a la setmana, i dues hores de classe, però els dimecres, per avançar una mica més i parlar cada vegada amb més confiança. Des del Servei de Català pensem que fer una activitat d’aquest tipus a la vostra mateixa escola ens permet adaptar-nos molt millor a les necessitats dels pares i les mares i poder plantejar un curs que realment respongui a les expectatives que es tinguin, ja sigui parlar-lo o escriure’l. Són cursos més fets a mida; per això, les classes intenten ser àgils i molt pràctiques. Si la vostra llengua familiar no és el català, sabeu que els vostres fills l’estan aprenent a l’escola com una llengua més. Vosaltres també ho podeu fer i així, tots guanyeu una llengua. I com més llengües sapiguem, més oportunitats de tota mena podem tenir, tant laborals com de relacions socials.

Aquest curs també hem provat una activitat nova a la vostra escola. Es tracta del que anomenem Voluntariat per la llengua: dues persones s’ajunten en l’horari que els va millor per conversar en català. En el vostre cas, no parlem d’una parella, sinó d’un trio, ja que tres mares es troben i una intenta que les altres dues s’expressin en català mentre fan un cafè, passegen una estona o fan alguna activitat juntes. És una activitat totalment gratuïta que ens agradaria escampar a més persones de la vostra escola. És tan fàcil com que s’ajunti una persona que parla en català habitualment amb una altra que el vol aprendre o el parla una mica. Si algú hi està interessat a fer-ho, pot demanar-nos informació (slcmolins@cpnl.cat o 93 680 37 32) o dirigir-se a l’AMPA o Direcció de la vostra escola. Voldríem aprofitar aquest espai de la revista per agrair la col·laboració que ens presta tan fàcilment tant l’AMPA com la Direcció de la vostra escola. Compteu amb nosaltres per a tot allò que tingui relació amb el català. Fins ara hi hem fet cursos per aprendre a parlar-lo, però si hi hagués prou interessats, també en podríem fer per aprendre a escriure’l. Que tingueu molt bones vacances i esperem que ens tornem a veure el curs vinent. Servei Local de Català


EDUCACIÓ INFANTIL P3 Científics a CosmoCaixa Els nens i nenes de P3 vam anar d’excursió al Cosmocaixa. allà vam realitzar dues activitats: El Clic i el Toca-Toca. A l’activitat del Clic ens vam convertir en uns autèntics investigadors i vam poder descobrir experiments fent ciència. A l’activitat del toca-toca vam poder conèixer l’hàbitat de diferents animals del nostre planeta i els vam poder tocar. Vam gaudir molt i vam ser molt valents!

P4 La casa En aquest tercer trimestre, els alumnes de P4 hem treballat "La Casa", i tots junts i amb l'ajuda dels pares, hem investigat per aprendre moltes coses sobre aquest tema (com fer una casa?, quins materials i eines són necessàries?, quines persones estan implicades "oficis"?, tipus de vivendes?,...). Com a cloenda d'aquest projecte vam, pensar que seria una bona idea construir la nostra ciutat. Així que vam demanar ajuda als nens/es de 5è, i tots junts vam fer el nostre somni realitat.

P5


CICLE INICIAL

2n Vet aquí una vegada… Els nens i nenes de segon al llarg, del curs, hem llegit contes als nostres companys/es de P-5. Per nosaltres, ha estat una experiència molt agradable i enriquidora. Tots nosaltres ens preparàvem el conte amb molta il·lusió, tot i que, en el moment de fer la lectura notàvem unes pessigolles a la panxa... Després de fer la lectura, els nens i nenes de P-5 ens feien preguntes i ens donaven la seva opinió. Ens ha agradat veure com ens escoltaven i estaven ben atents. I vet aquí un gat ,vet aquí un gos, aquest conte ja ...


Nerea Beltrán

A PRIMER, VAIG APRENDRE A ESTIMAR ELS MEUS AMCS.

Álex Gutiérrez

M’HAN RECOLZAT MOLT EN ELS ESTUDIS.

Tania González

Pau Ruíz

M’HAN AJUDAT EN TOTS ELS CURSOS. ÉS LA MILLOR ESCOLA!

HE FET GRANS AMICS.

Alan Pérez

M’HA AGRADAT ESTAR AMB ELS MEUS COMPANYS.

Manuel Gamarra

L’ESCOLA HA SIGUT DIVERTIDA, PERÒ HI HAVIA MOLTS DEURES.

Juan Zamora

M’HE DIVERTIT MOLT AMB TOTS ELS COMPANYS.

Noelia Luís

HE VISCUT MOMENTS AVORRITS, PERÒ TAMBÉ MOLTS DE “GUAIS”.

Marina Rodríguez

M’HAN ACOMPANYAT ELS MEUS AMICS I M’HE DIVERTIT MOLT.

Pau López

HE APRÈS MOLTA HISTÒRIA.

Mireia Macías

HE APRÈS A ESTUDIAR DIVERTINT-ME.

Luís Barba

HEM FET MOLTES OBRES D’ART.

Álex Quesada

ELS MEUS AMICS DE CLASSE SÓN ELS MILLORS I LES MESTRES TAMBÉ.

Arnau Cervera

HE APRÈS MOLT EN AQUESTA ESCOLA.

Marta Martínez

COM AQUESTA ESCOLA NO N’HI HA CAP!


CICLE MITJÀ 3r CosmoCaixa El passat 22 d’abril de 2014, els nens i nenes de tercer de primària, vam anar al Cosmocaixa de Barcelona i vam fer una visita al museu. Després vam fer el taller “Estratègies dels éssers vius”, on vam treballar els diferents ecosistemes i els seus hàbitats. Va ser molt interessant perquè amb grups vam fer el nostre propi ecosistema, mitjançant unes maquetes on havíem de posar els diferents elements naturals: alzines, roures, muntanyes, rius, llacs, animals... Prèviament ja ho havíem treballat a classe, sobretot, el Montseny, la muntanya de Collserola... Va ser una activitat molt experimental, on vam aprendre moltes coses i sobretot a treballar en equip. Va estar un plaer fer aquest taller amb els especialistes del museu.

4t L’Univers Aquest tercer trimestre els nens i nenes de 4t. de primària hem fet, a l'aula d'informàtica, una presentació digital. Aquesta activitat ha estat la darrera del projecte “La Terra i l'Univers” que hem estat treballant al llarg del curs. Cadascú ha escollit un planeta o un cos celeste, ha buscat informació de diferents fonts i ha afegit les imatges d' internet. Després hem après diferents formes de fer les transicions de diapositives. Ha estat un treball diferent i engrescador.


CICLE SUPERIOR 5è Construïm amb P4

Com ja sabeu, fas uns dies, els nens de cinquè hem estat arquitectes per una tarda. Hem ajudat els nens i nenes de P4 a construir la seva pròpia ciutat. Ens ha ENCANTAT l’ experiència perquè :

-

Ens hem sentit alegres per ajudar als més petits. Ens han sorprès amb la seva imaginació. No només eren nens de l’escola sinó que també hi havia alguns dels nostres germans. Hem pogut conèixer els nens una mica millor. Hem fet de nens grans, i els hem ajudat tot el que hem pogut. Ens ha fet molta il·lusió perquè érem responsables. Els nens han estat molt divertits. Ens ha agradat poder ajudar.

Aquesta experiència ens ha ajudat a fer-nos una mica més grans. Ja estem preparats per ser els grans de l’escola!!

6è Ja estem a punt…


AMPA Benvolgudes famílies, En primer lloc, comentar que durant les celebracions de SANT JORDI, i com ja és tradició, l’AMPA va regalar un llibre a cada nen de l’escola. Així mateix, i juntament amb les AMPES de les escoles Pont de la Cadena i de l’Alzina, s’ha organitzat i participat en el CONCURS DE SANT JORDI DE CONTES I POESIA, adreçat als alumnes de primària de les tres escoles. Felicitem de nou des d’aquí als/les alumnes guanyadors/es! Posteriorment, es va convocar una JORNADA DE BRICOLATGE per tal de realitzar diverses tasques: construcció d’aparcament de bicicletes, col·locació de tanca de fusta a la part superior de les grades, envernissat d’elements de fusta exteriors, instal·lació de terra de vinil a l’aula de música, pintat de parets interiors, pintat de xarranques, etc. Aquesta jornada ha sigut possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’algunes famílies del centre, així que des d’aquí aprofitem per agraïr la seva implicació... persones com vosaltres és la que necessiten les escoles!

Arran d’aquestes obres, la nostra escola ja pot gaudir d’un APARCAMENT DE BICICLETES I PATINETS, ubicat al pati de primària. Animem a tots els nois i noies a que vinguin en bicicleta, que ja tenen on deixar-la aparcada fins l’hora de sortida! D’altra banda, el passat dissabte 31 de maig es van portar a terme els ACTES DE CLOENDA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ESPORTIVES. Es van fer exhibicions de les diferents modalitats esportives que es practiquen a la nostra escola i alhora es va convocar unes SIMULTÀNIES D’ESCACS. Agraïm la col·laboració del Club d’Escacs del Foment. I, per anar finalitzant el curs, el passat dia 14 es va celebrar la FESTA D’ACOMIADAMENT DELS ALUMNES DE SISÈ amb el corresponent sopar i ball que ens van fer gaudir de l’inici de l’estiu fins ben entrada la nit! Recordeu que podeu estar al dia a de les novetats a través del nostre blog: www.blogs.xtec.cat/madorell, perfil de FB www.facebook.com/ampajmmadorell.molinsderei i contactar amb nosaltres a través de l’adreça de correu ampamadorell@molinsderei.net. Salutacions!!! Ampa Escola JM Madorell l

Pla Català de l’Esport El passat dissabte 31 de maig es va organitzar la jornada de cloenda de les activitats extraescolars esportives, escacs i teatre, de la nostra escola. Durant la jornada, es van fer representacions de dansa, gimnàstica artística, teatre i psicomotricitat, es va jugar un partit de futbol sala i es va fer una simultània d'escacs. Al mateix temps, l'equip d'handbol estava participant d'una trobada d'escoles, al Poliesportiu Municipal (per cert, van quedar segons, enhorabona campions!) L’activitat de cloenda de voleibol va ser el dilluns 16 I la de patinatge artístic el dimarts 3 de juny.


TOT PASSANT EL TEMPS… TROBA LES 5 DIFERÈNCIES

ENDEVINA ENDEVINALLA Blau i trasparent és, blau i trasparent serà, sempre estarà allà dalt i tan sols Obèlix pensa que caurà

Sembla d'or, plata és ella; més gran que la mar i cap dintre una galleda.

RESSEGUEIX I PINTA


HA ESTAT NOTÍCIA Concurs Sant Jordi de les AMPAs Pont de la Cadena, Alzina i Madorell 23 d’abril Exposició de Sant Jordi Visita a la Fira de Llibre, P3 a P5 Cafès tertúlia Sortida a la Fundació Tàpias, P3 a P5 Sortida al CosmoCaixa, P3 Sortida a Sant Esteve Sesrovires, 1r Sortida a Vallparadís, 1r i 2n Trobada de Jocs populars escoles Molins, 2n Sortida al CosmoCaixa, 3r Sortida al NaturPark de Cerdanyola del Vallès, 4t Jocs Alternatius escoles Molins, 4t Participació a la Cantània, 5è Sortida al Parc Natural de l’Obac, 6è Sortida al Canal Olímpic, 5è i 6è Piscina en horari lectiu, 1r i 2n Campionat de natació escolar Molins de Rei, 1r i 2n Sopar i final de curs Festa d’Acollida nou P3 Sopar final de curs Participació en la Coordinació Primària-Secundària Formació en el Pla de lectura de Centre Participació en el Seminari de Biblioteques Escolars Participació en la Coordinació de Caps d’Estudis de Molins-Papiol Participació en la Coordinació de Direccions de Molins-Papiol Participació en el grup de Treball de mestres d’educació física Formació en l’aprenentatge incial de la lectura Jornada de bricolatge

SERÀ NOTÍCIA Reunió pares i mares 1r curs 14/15: 26 juny a les 10.30h. Reunió mares i pares P3 curs 14/15: 26 juny a les 18.00h. Venda de llibres: dilluns 14 de juliol Inici curs 14/15: 15 de setembre Reunió P3: 2 setembre a les 10.00h Entrevistes personals: 3/4/5 setembre Reunions de classe: setembre 2014 P4 i P5 visita al camell: setembre

La Tira 6  

Revista escolar

La Tira 6  

Revista escolar

Advertisement