Page 1

NUMMER 2. NOVEMBER 2017

“AL MEER DAN 150 JAAR GAAN TRADITIE EN INNOVATIE BIJ ONS HAND IN HAND.” “We zochten naar een specialist met de benodigde kennis.”

“Moeilijke vraagstukken samen oplossen zorgt voor een nauwe samenwerking.”

“Elk project is weer spannend, want alles moet kloppen.”

Martijn Beekhuizen

Hodij Coatings

Umid Hawzin


inhoud. VOORWOORD INTERVIEW MARTIJN BEEKHUIZEN NIEUWS KLEUR BEKENNEN INTERVIEW JEFFREY VAN DAM REPORTAGE KENNISSESSIE KUNSTCOLLECTIE INTERVIEW HODIJ COATINGS INTERVIEW UMID HAWZIN

03 04 06 07 10 12 14 16 18

ELZINGA SPECIALIST IN SPUITWERK Wat in 1860 begon als ambachtelijk schildersbedrijf van Hotze Hille Elzinga is nu een toonaangevend bedrijf voor specialistisch spuitwerk. Ons familiebedrijf ontwikkelde zich van generatie op generatie zowel in omvang als in expertise. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer en bedient Elzinga vanuit het Friese Jirnsum een indrukwekkend aantal trouwe klanten uit heel Nederland – en ook buiten onze landsgrenzen.

2


Voorwoord

Vooruit _ N

ovember... volop herfst. We blikken kort terug op 2017, maar kijken vooral vooruit naar 2018 en verder. In deze Hoogglans tonen we je o.a. onze kunstcollectie, krijg je een impressie van onze kennissessie, lees je interviews met collega’s, krijg je het warm van het lezen van een klantverhaal en nemen we een kijkje bij een leverancier. We wensen je weer veel leesplezier. Karin Langhout-Elzinga en Sieb Elzinga 3


“Na een gezellige avond rond de vuurkorf is Stofey geboren.”

DE MATTE LAK GEEFT DE HAARD EEN PRACHTIGE UITSTRALING

IN GESPREK MET MARTIJN BEEKHUIZEN RVS Tuinhaarden Grou

4


_ In 2014 is Martijn Beekhuizen samen met zijn broer Bart en Rob van Rees gestart met Dutch Outdoor Living. Het bedrijf levert onder andere RVS tuinhaarden en is gevestigd in Grou. Het ondernemen zat er bij de twee broers al vroeg in. Martijn vertelt enthousiast over het ICT bedrijf dat ze samen hebben opgericht tijdens hun studietijd. In deze periode leerden ze Rob kennen, hij was op dat moment al gestart met zijn onderneming: energiebedrijf Greenchoice. “Het energiebedrijf was één van onze eerste klanten, waar we later ons bedrijf grotendeels aan hebben verkocht” vertelt Martijn. Na verschillende carrières kwamen de broers toch weer bij elkaar. “Tijdens een gezellige avond rond de vuurkorf voelden we ons net gerookte palingen” grapt Martijn. Dat kan beter dachten de broers. Nog dezelfde avond werd een domeinnaam geregistreerd en was het nieuwe bedrijf(je) geboren. Martijn start met het bezoeken van fabrieken en gaat met mensen in gesprek. Deze zoektocht naar meer informatie resulteert in het opvragen en bestuderen van bestaande ontwerpen voor haarden. Op basis hiervan werd een ideaal model gefabriceerd en een nieuw merk gelanceerd, genaamd Stofey. Later sluit Rob aan bij de twee broers. Als enthousiaste nuchtere ondernemer vertelt Martijn over de start van Dutch Outdoor Living in Nederland en de succesvolle uitbreiding naar Scandinavië. Stofey in de spuiterij.

5

“Bij onbehandelde RVS haarden is na verloop van tijd een verkleuring zichtbaar. Van blauw, paars tot koperachtig. Erg natuurlijk en stoer. Maar niet al onze klanten zaten op deze verkleuringen te wachten” vertelt Martijn. Daarom wilde hij ook een zwart model op de markt brengen: “We zochten naar een specialist met de benodigde kennis van verf- en spuitwerk om samen met ons deze producten te kunnen leveren”. Vanuit zijn netwerk kwam hij bij Elzinga terecht. Na een aantal testen ging de samenwerking met Elzinga van start. Met het aanbrengen van een hoogwaardige hittebestendige lak biedt Elzinga de perfecte oplossing. De matte lak geeft de haard een prachtige uitstraling en zorgt dat deze ook na gebruik mooi zwart blijft. “Dat Elzinga ons vaste contactpersonen heeft toegewezen is erg prettig, dit zorgt voor regelmaat en orde” vertelt Martijn. Ook ongevraagde adviezen worden goed ontvangen: “Elzinga weet inmiddels welke kwaliteit wij nastreven en iedereen denkt met ons mee waardoor de samenwerking erg prettig verloopt”.

“De vraag stijgt dus spelen we hier graag op in.” Vol trots kijkt de ondernemer naar de toekomst: “Dutch Outdoor Living gaat binnenkort uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. We merken dat de vraag daar stijgt dus spelen we hier graag op in”.


nieuws. JONGE VAKLIEDEN

E

lzinga investeert jaarlijks in nieuwe, jonge medewerkers. Als Erkend Leerbedrijf werken we samen met diverse onderwijsinstellingen. Momenteel lopen er drie BBL-trajecten. Gido, Max en Jantine gaan wekelijks 1 dag naar school en werken de overige 4 dagen in ons bedrijf. Alle leerlingen hebben een leermeester die hen de fijne kneepjes van het vak leert en helpt bij de studieopdrachten.

Als Erkend Leerbedrijf werken we samen met diverse onderwijsinstellingen.

UIT DE OUDE DOOS

_ SCHOON STRAALGRIT Begin oktober kwamen de eerste berichten via de media naar buiten; het bedrijf Eurogrit roept straalmiddel terug omdat het is vervuild met asbestdeeltjes. Aanleiding tot bezorgdheid bij straalbedrijven. Over de gezondheid van medewerkers maar ook over de impact van de economische gevolgen. Ook wij hebben direct contact gezocht met onze straalmiddelleverancier. Zij hebben ons middels een officieel bericht laten weten dat de straalmiddelen die wij gebruiken niet tot het vervuilde grit behoren.

_

KRACHTIG TEAM Heeft u de voorkant van deze Hoogglans goed bekeken? Elke dag is dit geweldige team bezig om de meest uiteenlopende opdrachten tot een goed resultaat te brengen. Wie is wie? In iedere editie van Hoogglans stellen medewerkers zich voor.

6


BLUE

BLAUW Azzurro

I

n een blauwe ruimte word je productief

_ BLAUW WORDT GEASSOCIEERD MET RUST EN VREDE. De kleur van de lucht en de zee, de lievelingskleur van veel mensen, wordt geassocieerd met rust en vrede. Het is een kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. Met blauwe

7

kleding straal je evenwichtigheid, efficiÍntie en stabiliteit uit. In een blauwe ruimte word je productief. Meer associaties op de kleur blauw zijn loyaal, geduldig, sympathiek, vriendelijkheid, waarheid. Maar ook conservatief, kalmte, koude, weinig emotioneel, status en macht. Door associaties met integriteit en oprechtheid wordt blauw veel gebruikt in zakelijke logo’s.


8


“Elzinga weet inmiddels welke kwaliteit wij nastreven en iedereen denkt met ons mee waardoor de samenwerking erg prettig verloopt.” –Martijn Beekhuizen

9


Wanneer een offerte een opdracht wordt, begint het werk voor mij. Zorgen dat de samenwerking optimaal verloopt zodat we het eindresultaat zo op kunnen leveren als we dat voor ogen hebben.

Interview met Jeffrey van Dam, werkvoorbereider bij Elzinga 10


_

E

r gaat geen dag voorbij dat Jeffrey niet met plezier naar zijn werk toe gaat. Naar eigen zeggen: ”Plezier hebben op je werk, daar gaat het om.” Zijn collega’s omschrijven hem als een man die graag een grapje uit mag halen, maar ook zeker serieus kan zijn wanneer dit nodig is. In zijn rol als werkvoorbereider bij Elzinga onderhoudt hij veel contacten. Samen met Arend Steenbeek is hij verantwoordelijk voor het klantcontact en begeleiding van de diverse projecten. Samen buigen ze zich dagelijks over de planning om zowel nieuwe projecten als lopende projecten in goede banen te leiden. Goede communicatie is bij het werk erg belangrijk, zowel met de teamleiders als met de klant. Nadat Jeffrey van school kwam is hij gestart als elektromonteur. Vervolgens heeft hij ervaring opgedaan als tekenaar, werkvoorbereider en calculator. Met deze ervaring op zak is hij 7 jaar geleden gestart als werkvoorbereider bij Elzinga. Een baan waar hij enorm veel uitdaging uit haalt: “Elk project is weer een nieuw streven. Wanneer een offerte een opdracht wordt, begint het werk voor mij. Zorgen dat de samenwerking optimaal verloopt zodat we het eindresultaat zo op kunnen leveren als

“ELK PROJECT IS WEER EEN NIEUW STREVEN.” we dat voor ogen hebben” vertelt Jeffrey. Op de vraag waar Jeffrey voor wakker te maken is grapt hij: “Zie me eerst maar eens wakker te krijgen.” Vol enthousiasme vult hij dit aan: “Ik ben altijd in om leuke dingen te ondernemen met mijn gezin.” De 38 jarige familieman zet zich in zijn vrije tijd graag in als vrijwilliger bij de lokale muziekvereniging. Zijn kinderen gaan hier met veel plezier naar toe: “Op deze manier kan ik mijn kinderen ook meer zien opgroeien in het leven.”

”Plezier hebben op je werk, daar gaat het om.” 11


12


Elzinga Kennissessie Al meer dan 150 jaar gaan traditie en innovatie bij ons hand in hand. Het vakmanschap wordt overgedragen van generatie op generatie waarbij het goede wordt behouden met ruimte voor nieuwe inzichten. Donderdag 2 november stond dit jaar in het teken van kennisdelen! Elzinga organiseerde een kennissessie speciaal voor klanten. Een middag die bol stond van enthousiasme en inspiratie. Hoogwaardig op alle vlakken. We delen onze kennis en creativiteit namelijk graag. Als specialist in spuitwerk volgen we trends en ontwikkelingen in ons vakgebied nauwlettend. Dankzij de kennissessie hebben onze gasten weer nieuwe kennis en inzichten tot zich kunnen nemen. We kijken samen naar de ontwikkelingen in de toekomst. Verf mocht deze dag natuurlijk niet ontbreken! Samen met onze gasten hebben we een kleurrijk kunstwerk gemaakt met behulp van geweldige graffiti-technieken.

13


Caprice - Nunspeet Een sculptuur van Groenewoud/Buij 14


Passage - Malmรถ, Zweden Een sculptuur van Maha Mustafa

Kunstcollectie In de afgelopen jaren hebben we diverse kunstwerken van verf voorzien. Verschillende afmetingen, vormen, kleuren; verspreid door Nederland en Europa. We hebben er een paar uitgezocht, welke we graag met je delen.

Infoversum - Groningen Ontwerp van Jack van der Palen, Architectengroep Archiview 15

Nunhem Netherlands - Nunhem Ontworpen door Huub Frenken


IN GESPREK MET EGBERT OOSTERHOF Directeur Hodij Coatings

16


MOEILIJKE VRAAGSTUKKEN SAMEN OPLOSSEN ZORGT VOOR EEN NAUWE SAMENWERKING “Je ziet vaak dat visuele aspecten tegenover duurzaamheid komen te staan, het gaat om de juiste balans.”

_ Sinds 1995 is Hodij Coatings leverancier bij Elzinga. De organisatie is gespecialiseerd in lakken, coatings, non-paint, logistiek en voorraadbeheer. Daarnaast leent de organisatie zich voor trainingen en adviezen. Hodij Coatings is geen ‘gewone verfleverancier’. De organisatie kijkt met een technisch oog naar zowel bescherming, verfraaiing als duurzaamheid. Trots vertelt Egbert Oosterhof over de geschiedenis achter zijn bedrijf. Hodij Coatings bestaat inmiddels uit 45 werknemers. De organisatie kenmerkt zich door de verschillende specialismen in de organisatie. “Bij een nieuw project

gaan we opzoek naar de juiste match met één van onze specialisten. Elke specialist heeft kennis op een bepaald gebied, zo willen wij ons graag onderscheiden”, vertelt Egbert. De ondernemer blijft zichzelf en zijn onderneming graag uitdagen. De focus van Hodij Coatings ligt op Nederland. Vol enthousiasme vertelt Egbert: “We zijn er ook op ingericht om nichemarkten Europees te bedienen. Een voorbeeld daarvan is de rijwielindustrie. Een markt die vraagt om speciale technologie, knowhow en flexibiliteit.” De samenwerking met Elzinga verloopt erg prettig. Egbert benadrukt dat beide

17

organisaties breed en flexibel in de markt staan: “Dit sluit goed op elkaar aan.” Moeilijke vraagstukken samen oplossen, zorgt voor een nauwe samenwerking: “Je ziet vaak dat visuele aspecten tegenover duurzaamheid komen te staan, het gaat om de juiste balans.” Egbert neemt een kunstenaar als voorbeeld, hij/zij is voornamelijk gericht op het visuele aspect. Terwijl een kunstwerk vaak voor een langere periode op een bepaalde plaats moet staan, en het materiaal hiervoor geschikt moet zijn. “Elzinga betrekt ons vaak tijdig bij projecten, het is erg fijn om samen te streven naar de perfecte combinatie”, aldus Egbert.


Umid aan het woord.

“ELK PROJECT IS WEER SPANNEND, WANT ALLES MOET KLOPPEN.” “MIJN HANDEN JEUKEN BIJ DEZE UITDAGINGEN.”

18


“Als je hulp nodig hebt, help ik graag. Ik sta altijd voor vrienden, familie en collega’s klaar.”

A

l sinds Umid Hawzin jong is, doet hij graag creatief en nauwkeurig werk. Zo heeft hij voordat hij aan de slag ging bij Elzinga al heel wat auto’s gespoten samen met zijn oom. Vol passie en enthousiasme deelt hij de weg die hij heeft bewandeld om uiteindelijk bij Elzinga de spuitcabines in te mogen stappen.

_

Collega’s beschrijven Umid als een man met humor. Iemand die zeer betrokken is bij zijn werk, serieus en perfectionistisch te werk gaat. Inmiddels werkt hij alweer 3 jaren vol enthousiasme bij Elzinga als spuiter op de industrieafdeling. Ondanks dat Umid grotendeels zelfstandig werkt binnen de organisatie, benoemt Umid de sociale en fijne werksfeer bij Elzinga: ”Iedereen is betrokken bij elkaars werk en denkt met je mee.”

Umid (33) is geboren in Irak en woont inmiddels 20 jaar in Nederland. Hij is vaak in de sportschool te vinden om conditioneel fit te blijven. Umid is erg behulpzaam. Als je hulp nodig hebt, dan helpt hij graag. Hij staat altijd klaar voor vrienden, familie en collega’s. Als je hem vraagt waar we hem ‘s nachts wakker voor mogen maken antwoord hij grijnzend: “Voor lekker eten.”

_

Ieder jaar legt Umid heel wat kilometers af. Naast zijn passie voor auto’s en lekker eten gaat deze familieman graag op reis. De jaarlijkse reis naar Irak blijft iedere keer bijzonder vanwege het weerzien met zijn vader.

_

Elzinga krijgt regelmatig prachtige uitdagingen. Uitdagingen die Umid met twee handen aangrijpt.

19

Vol trots vertelt hij over een geweldig project dat onlangs is opgeleverd in Maastricht: “Mijn handen jeuken bij deze uitdagingen.” Elk project is weer spannend, want alles moet kloppen: ”Ik ben graag trots op mijn werk.”


Elzinga BV

T +31 (0)566 62 50 20

It String 5

F +31 (0)566 60 16 48

9011 TA Jirnsum

E info@elzinga.nl www.elzinga.nl

Op alle rechtsverhoudingen tussen Elzinga BV en haar opdrachtgevers zijn uitsluitend de door Elzinga BV gehanteerde algemene voorwaarden van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de Rechtbank Noord-Nederland onder nummer 20-2015. Deze algemene voorwaarden zijn ook in te zien en uit te printen via onze website www.elzinga.nl. Onze algemene voorwaarden worden op uw verzoek kosteloos toegezonden.

20

Elzinga Hoogglans, nummer 2, oktober 2017  
Elzinga Hoogglans, nummer 2, oktober 2017  

Een nieuwe editie van ons prachtige magazine Hoogglans.

Advertisement