Page 1


ELZINGA SPECIALIST IN SPUITWERK Wat in 1860 begon als ambachtelijk schildersbedrijf van Hotze Hille Elzinga is nu een toonaangevend bedrijf voor specialistisch spuitwerk. Ons familiebedrijf ontwikkelde zich van generatie op generatie zowel in omvang als in expertise. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer en bedient Elzinga vanuit het Friese Jirnsum een indrukwekkend aantal trouwe klanten uit heel Nederland – en ook buiten onze landsgrenzen.


Sieb Elzinga Commercieel directeur

Karin Langhout-Elzinga Algemeen directeur


“Het zijn echt van die nuchtere Friezen. Maar warm en persoonlijk.�

In de transportwereld geldt: Het moet rijden. Dus zorgen we voor slimme processen, een strakke planning en vlotte doorlooptijden. Wat daarbij helpt zijn onze goede contacten met de wagenparkbeheerders. Door openheid van zaken te geven en de kosten inzichtelijk te maken, is er sprake van wederzijds vertrouwen en kunnen we in een vroeg stadium meedenken. Vervolgens regelen we het hele traject van onderhoud en reparatie.


PASSIE EN DYNAMIEK We doen ons werk met veel gedrevenheid. Daarom is rood onze kleur; de kleur van passie en dynamiek. Alle circa 60 medewerkers zijn professionals met hart voor hun vak. Elk project, hoe complex ook, moet optimaal verlopen en perfect worden opgeleverd. Objecten die bij Elzinga de deur uitgaan zijn langdurig beschermd en zien er vlekkeloos uit.


“We hebben zelfs een foto van het managementteam van Elzinga op ons prikbord hangen. Oké, het is een malle foto, maar dat doe je niet als je zo’n bedrijf niet hoog hebt zitten.”


INDUSTRIEEL

DE ZEKERHEID VAN EEN VLEKKELOOS PROCES VEELEISEND WERK IS ONZE CORE BUSINESS Elzinga is vaak een schakel in de keten en heeft daarbij te maken met de procedures en protocollen van klanten. Bij defensiematerieel bijvoorbeeld of in het kader van strenge veiligheidseisen die internationale eindafnemers stellen. We besteden relatief veel tijd en aandacht aan het voortraject, omdat een gedegen voorbereiding verrassingen voorkomt en ervoor zorgt dat we gegarandeerd met de meest efficiĂŤnte en kwalitatieve oplossing komen. In het voortraject adviseren we onder andere over de te

INDUSTRIE

gebruiken coating, de onderhoudsfrequentie en

Onder industrieel spuitwerk valt stralen, chemisch

de kosten.

voorbehandelen, natlakken en poedercoaten van producten. Maar ook montage, warehousing,

Ons werk is geborgd en gecertificeerd; alles wat

packaging en orderpicking. Elzinga beheerst alle

we doen wordt genoteerd. Er zijn maar weinig

facetten. Productieprocessen moeten doorgaan;

spuiterijen die kunnen voldoen aan de strenge

stilstand is inkomstenderving. Daarom geldt ook

eisen die in bijvoorbeeld de offshore industrie of

voor industrieel specialistisch spuitwerk: slim

bij defensie worden gesteld. Voor Elzinga is het de

plannen, snel werken en duurzame kwaliteit

praktijk van alle dag.

leveren.


“Hoogwaardig op alle vlakken? Als iemand het kan claimen, dan is het Elzinga!�


MEER IN HUIS Klanten kiezen voor ons omdat we méér in huis hebben. Meer kennis, meer ervaring, meer capaciteit, meer vakkundigheid en meer controle. Als je de beste kwaliteit wilt leveren, moet je de beste mensen hebben en gebruikmaken van de meest geavanceerde technieken en materialen. Daar staan we dan ook voor.

Nergens meer regels, voorschriften en protocollen dan bij de overheid en met name bij defensie. Transport van materieel is aan strenge eisen gebonden en tekeningen en bestekken moeten nauwkeurig worden gevolgd. We zijn daar inmiddels zo mee vertrouwd, dat we een groot deel van de ‘papierwinkel’ van de klant hebben overgenomen en strikt volgens de voorschriften leveren.

DUURZAAMHEID GELDT OOK VOOR RELATIES Kwaliteit bewijst zich pas echt na vier à vijf jaar. Pas dan onderscheidt het spuitwerk van Elzinga zich van ‘gewoon goed spuitwerk’. Daarom durven we ook te beweren dat de klant met ons op de langere termijn voordeliger uit is. Het verschil in prijs = het verschil in duurzaamheid. Er zijn klanten waar we acht jaar niks van horen: “Ik dacht: het kan nog wel een jaartje, het ziet er nog prima uit.” Zo bouwen we bijna automatisch aan langdurige relaties.

“Het is fijn zakendoen met Elzinga. Zij weten waar ze het over hebben”


Misschien een bijzondere metafoor voor een technisch bedrijf, maar wij identificeren ons moeiteloos met dit beeld. Ook deze dame streeft naar perfectie en weet dat ze daarvoor veel moet investeren. Aan een indrukwekkende performance gaat een proces van gedegen voorbereiding vooraf. Het komt aan op kracht, flexibiliteit, beheersing en controle. Die drang om op topniveau te presteren herkennen wij.


CERTIFICERINGEN ISO 9001 AQAP 2120 DUURZAAM REPAREREN VCA-GEKWALIFICEERDE MEDEWERKERS FOCWA AUTOMOTIVE GARANTIEFONDS ERKEND LEERBEDRIJF

Onze belofte ‘Hoogwaardig op alle vlakken’ gaat zowel op voor de kwaliteit van het spuitwerk op allerlei ondergronden, als voor de overige aspecten van ons werk. Elzinga garandeert ook hoogwaardigheid op het gebied van service, voor- en nabehandeling, demontage en montage, logistiek, duurzaamheid, opslag, veiligheid en efficiëntie. Wij zien dat als een vereiste voor het leveren van specialistisch spuitwerk.


Elzinga BV It String 5 9011 TA Jirnsum

T +31 (0)566 62 50 20 F +31 (0)566 60 16 48 E info@elzinga.nl www.elzinga.nl

Op alle rechtsverhoudingen tussen Elzinga bv en haar opdrachtgevers zijn uitsluitend de door Elzinga bv gehanteerde algemene voorwaarden van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de Rechtbank Noord-Nederland onder nummer 20-2015. Deze algemene voorwaarden zijn ook in te zien en uit te printen via onze website www.elzinga.nl. Onze algemene voorwaarden worden op uw verzoek kosteloos toegezonden.

Elzinga Corporate Brochure  

Lees meer over de mogelijkheden van spuit- technieken, laagdiktes, innovaties en kennis.

Elzinga Corporate Brochure  

Lees meer over de mogelijkheden van spuit- technieken, laagdiktes, innovaties en kennis.

Advertisement