Page 1

6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

09-12-2008

12:54

Pagina 1

BÈLANCE IS EEN UITGAVE VAN ELYSIUM • JAARGANG 9 NUMMER 24

Elysium wenst u een extra spetterend 2009 ! Verwacht: Wellnessruimte met unieke sneeuwcabine, Kneipp arm- en loopbaden en een echte lagune In en rond Elysium voor een

alternatieve wintertrip

Nieuw in Elysium: Winters Afslank behandeling

Kruiden Opgietritueel

Traditionele High Tea

en

terug bij Elysium!

Profiteer van de aantrekkelijke introductie- en kortingsbonnen!

Altijd voor ú op zoek naar het beste, dat is nu typisch Elysium!


6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

E

09-12-2008

12:54

Pagina 2

lysium wenst u een e Terugkijkend op 2008 kunnen we rustig stellen dat dit een bijzonder jaar was. Een periode waarin veel werk is verzet, en het moet gezegd, de omstandigheden het ons soms knap lastig maakten. Maar kijken we vooruit dan zien we een prachtig resultaat: Elysium is een beauty geworden. U was daar getuige van, en zonder uw geduld waren we dan ook nergens geweest. Daarom ook wensen we u een extra spetterend 2009! Ondertussen zetten wij zoals gewoonlijk onze missie voort, de permanente innovatie van ons kwaliteitsaanbod. In What’s new in Elysium bieden we u een inkijkje in ons nieuwe project: de bijzondere inrichting van de nieuwe wellnessruimte met een lagune.

What’s new in Elysium Verwacht: wellnessruimte met een heuse lagune Aan de aankleding van de nieuwe wellnessruimte in Elysium is veel aandacht besteed. De rotsachtige entourage doet denken aan een lagune zoals je die ook aantreft bij koraalriffen. “Hotspot” binnen het geheel vormt de unieke Sneeuwcabine. Nieuw zijn ook de baden van Kneipp.

De metamo r


6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

09-12-2008

12:54

Pagina 3

extra spetterend 2009! Let it snow, let it snow… in de Sneeuwcabine Sneeuw werkt het allerbeste om na een saunarondje het lichaam zo snel mogelijk af te koelen, de longen voorop. Daarna lijkt het koude dompelbad een eitje. Maar ja, afkoelen in de sneeuw, dat kan toch alleen maar in koude Scandinavische landen… Dat dacht u! Elysium heeft straks als eerste in Nederland de unieke sneeuwcabine waar je kunt afkoelen in échte sneeuw. Niet alleen super qua energieboost maar ook zeer speciaal vanwege de sprookjesachtige sfeer door het betoverende lichtspel van ijskristallen.

Kneipp baden op basis van aromatherapie De naam Kneipp staat voor de gedurende vele generaties opgebouwde vakkennis en ervaring op het gebied van geneeskrachtige planten en kruiden. Elysium introduceert warme en koude Kneipp arm- en loopbaden. Het gebruik van Kneipp baden verhoogt de weerstand, verbetert de bloedsomloop en werkt heerlijk verfrissend. Het advies is om te starten met de warme Kneipp armbaden (36-38 ºC) om zo eerst via de polsen uw lichaam geleidelijk op te warmen. Wissel daarna af met de koude Kneipp loopbaden (12-14 ºC).

Nieuwe Infrarood sauna en Stiltesauna De werking van een infrarood sauna is gebaseerd op de infrarood warmte die wordt opgewekt in de hiervoor speciaal geproduceerde infrarood elementen. Deze warmte wordt zonder tussenkomst van de lucht op het lichaam overgebracht. De infrarood sauna werkt met dieptewarmte: de infrarood warmte dringt tot maar liefst 4 cm diepte de huid in. Hierdoor voert deze sauna toxische afvalstoffen effectiever af. Daarnaast transpireert u meer wat een afslankend effect heeft. Verder is infrarood een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van stress en vermoeidheid. Bent u extra toe aan rust en ontspanning bezoek dan ook de nieuwe de Stiltesauna waar niet-praten een ongeschreven regel is.

o rfose van Elysium


6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

09-12-2008

12:55

Pagina 4

HighTea

terug bij Elysium

High Tea hoort echt bij de winter: een tafel gevuld met de meest smakelijke lekkernijen. Scones, sandwiches, taartjes, je kunt het zo zoet of hartig niet bedenken of het staat op tafel. Laten we de thee niet vergeten, in veel verschillende soorten! En dan de entourage: rond de open haard in La Delizia. Dat wordt op z’n Engels lekker chillen!

Rond 1840 leefde Anna, de 7e hertogin van Bedfort. Om 16.00 uur kreeg zij altijd een lichte maaltijd met verschillende theesoorten erbij. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen ook om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is dus niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met allemaal lekkere kleine gerechtjes.

Traditionele Elysium

HighTea Sandwiches met gerookte zalm; Engelse kaas; geroosterde kalfsvlees • Croustini’s Scones met jam en clotted cream; Brownies en Muffins • Savarins (soort donut) • Chocolade bonbons en - truffels


6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

09-12-2008

13:58

Pagina 5

Een vleugje spiritualiteit in de

Amethist sauna De De nieuwe nieuwe Amethist Amethist sauna sauna in in Elysium Elysium ontleent ontleent zijn zijn naam naam aan aan een een tweetal tweetal opvallend opvallend mooie mooie amethistgeodes. amethistgeodes. Amethist Amethist is is een een kwartskristal kwartskristal dat dat in in vulkanische vulkanische stenen stenen ‘groeit’. ‘groeit’. Doordat Doordat de de mineralen mineralen hierin hierin na na verloop verloop van van tijd tijd gaan gaan condenseren condenseren vormen vormen zij zij kristallen. kristallen. Door Door de de aanwezigheid aanwezigheid van van ijzer ijzer en en mangaan mangaan ontstaat ontstaat de de paarse paarse kleur, kleur, variërend variërend van van licht licht lila lila tot tot donker donker of of roodachtig roodachtig violet. violet. Men Men spreekt spreekt wel wel van van mannelijke mannelijke kristallen kristallen als als de de prisma’s prisma’s spits spits toelopen toelopen en en van van vrouwelijke vrouwelijke als als ze ze zijn zijn afgevlakt. afgevlakt. De De fraaie fraaie amethistgeodes amethistgeodes die die u u kunt kunt bewonderen bewonderen in in Elysium, Elysium, zijn zijn afkomstig afkomstig uit uit Brazilië. Brazilië. De De nieuwe nieuwe Amethist Amethist sauna sauna bevindt bevindt zich zich bij bij het het Beautyzwembad. Beautyzwembad.

“Amethist is een krachtige steen die kan worden ingezet op het gebied van spirituele groei en ontwikkeling. Samen met het bergkristal en rozenkwarts vormt de amethist een drie-eenheid die zorgt voor spirituele ontwikkeling, zuivering en liefde.”

Nieuw in Elysium


6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

09-12-2008

12:55

Pagina 6

Nieuw:

Winters Kruiden Opgietritueel Elk opgietritueel staat garant voor het ontstaan van de löyly: de onzichtbare waterdampdeeltjes die aanvoelen als aangename prikkeltjes op de huid. Zij zorgen voor verhoogde stofwisseling binnen de huidcellen, waardoor er meer bloed en dus meer zuurstof en voeding richting cellen gaat. Elysium heeft er weer een nieuwe variant bij: het Winters Kruiden Opgietritueel. Een ritueel in twee stappen. In het opgietwater in de sauna zit een winters kruidenextract met onder meer kaneel, kruidnagel en koffie, waardoor zich een heerlijke geurende damp verspreidt over de saunaruimte. Na afloop dient er buiten de sauna te worden afgekoeld met ijswater en ijs en is het tijd voor de tweede stap: het consumeren van een heerlijk glaasje Kruidenbitter, voor dat echte wintergevoel!

Kijk op de informatieborden voor tijdstip en plaats!

De nieuwe Afslankende behandeling is op basis van een gel met een bijzondere werking namelijk activerend maar tegelijkertijd ook ontspannend. Dit komt door de speciale synergie tussen de actieve werkstoffen waaronder zeewier, lavendel, rozemarijn, Arnica, Paardekastanje, Sint Janskruid en mint. Voorafgaand aan de pakking krijgt de huid een scrub behandeling met natuurlijke bestanddelen die de doorbloeding van de huid op gang brengt. Zo hebben de werkstoffen in de pakking een dieper effect.

Nieuw:

Afslankende behandeling

De afslankende gel met de kleur van Australische aarde wordt na het scrubben aangebracht op de lichaamshuid. De Paardekastanje in dit product is een actief ingrediënt dat de doorbloeding verbetert terwijl het Sint Janskruid de ontkalking stimuleert van de vetophopingen rond de cellen. Beide werkstoffen zijn stimulerende kruidenextracten die, wanneer ze tezamen gebruikt worden, elkaar assisteren bij het afbreken van cellulitis dankzij het op gang brengen van een grondige vetverbranding. Na het aanbrengen van de gel op het lichaam zorgt de warmte van de soft pack, oftewel verwarmd pakkingbed, voor een optimale werking van de pakking.

Goede start voor 2009? Boek dan nu meteen! Zie ook het Bèlance Winter 2009 Arrangement.


6555.Belance 9-24:6555.Belance 9-24

09-12-2008

12:55

Pagina 7

In en rond Elysium voor een alternatieve wintertrip Het Het begint begint nu nu echt echt winters winters koud koud te te worden. worden. Ook Ook op op economisch economisch gebied gebied kunnen kunnen we we spreken spreken van van een een koudefront. koudefront. Het Het consumentenvertrouwen consumentenvertrouwen is is inmiddels inmiddels tot tot onder onder het het vriespunt vriespunt gedaald. gedaald. U U leest leest

Het geheim van de sauna zit 'm namelijk in het perfecte samenspel tussen warm en koud. Daarom ook zijn er regels

erover erover in in de de krant, krant, of of misschien misschien raakt raakt het het u u zelf zelf

voor het afkoelen. Want slecht koelen geeft allerlei ongemakken zoals hoofdpijn of lang nazweten.

ook ook en en houdt houdt u u de de hand hand voor voor de de zekerheid zekerheid wat wat meer meer op op de de knip. knip. U U bent bent niet niet de de enige. enige. Zo Zo blijkt blijkt

Kopje onder Die hoofdpijn heeft alles te maken met de bloeddruk. Tijdens de fase dat het lichaam in de saunacabine

bijvoorbeeld bijvoorbeeld uit uit een een onderzoek onderzoek in in de de reisbranche reisbranche

opwarmt daalt de bloeddruk iets omdat alle bloedvaten (vooral in de huid) gaan verwijden. Tijdens de afkoeling

dat dat consumenten consumenten hun hun wintervakantie wintervakantie nu nu liever liever

gebeurt eigenlijk het omgekeerde: de bloedvaten vernauwen. Hierdoor zal de bloeddruk uiteraard weer toenemen.

uitstellen uitstellen en en dat dat ze ze hun hun vertier vertier dichter dichter bij bij huis huis

Indien het lichaam wordt gekoeld en het hoofd niet of onvoldoende, zal het bloed letterlijk de weg van de minste

zoeken. zoeken. Mogelijkheden Mogelijkheden te te over, over, zo zo bewijst bewijst ook ook

weerstand kiezen waardoor het bloed richting het hoofd gestuwd wordt. En daar komt dan die hoofdpijn vandaan.

Elysium. Elysium. Met Met Scandinavische Scandinavische taferelen taferelen waaronder waaronder

Dus wie goed wil koelen moet kopje onder!

de de Finse Finse sauna sauna en en de de Sneeuwcabine Sneeuwcabine maar maar ook ook met met mogelijkheden mogelijkheden tot tot lekker lekker genieten genieten bij bij het het

De beste afkoeling De beste afkoeling doe je door eerst buitenlucht in te ademen. Daarna rustig met de waterslang

haardvuur haardvuur in in La La Delizia. Delizia. En En wenst wenst u u een een combinatie combinatie

koelen. Eerst de benen, dan de armen, rug en borst/buik en daarna het hoofd. Pas daarna kan van een douche of

van van well-being well-being en en recreatie? recreatie? Weet Weet dan dan dat dat op op

dompelbad gebruik gemaakt worden (kopje onder!). Ten slotte eindigen met een warm voetenbad en vervolgens een

slechts slechts 10 10 minuten minuten afstand afstand van van Elysium Elysium hét hét

kwartier rust om alle waarden te normaliseren. Na afloop van het saunadagje is een warme douche eigenlijk best lek-

funpark funpark op op het het gebied gebied van van winterrecreatie winterrecreatie ligt: ligt:

ker. Maar koel eerst goed af voordat de kleren aan gaan, inclusief het hoofd. Ook dan een kwartier rust. Je zult fit

Snowworld Snowworld Zoetermeer Zoetermeer met met maar maar liefst liefst drie drie pistes! pistes!

stimuleert zijn lichaam tot het aanmaken van endorfine, toevalligerwijze ook het gelukshormoon!

meteen meteen een een alternatieve alternatieve wintertrip wintertrip te te pakken. pakken. Elysium Elysium is is er er klaar klaar voor! voor!

Elysium is er klaar voor Vooral op een onstuimige herfstdag voelt de warmte van een sauna supergoed aan. Bezoek daarnaast in Elysium nog de verschillende bubbelbaden en kruidenbaden. Geniet tussendoor ook nog eens heerlijk culinair, en het wordt een dagje compleet ontspannen. Elysium is klaar om u te verwelkomen in het koude seizoen!

B e l a n c e

W i n t e r

2 0 0 9

A r r a n g e m e n t

Gebruik van alle saunafaciliteiten Incl. 20 verschillende sauna’s en diverse opgietrituelen waaronder het Winters kruiden opgietritueel

• Vrij gebruik van shampoo, showergel, scrubzout en olie • Afslankende behandeling (peeling & pakking)

• High Tea Arrangementsprijs €

77,50

Met o.a. hartige sandwiches, scones, muffins en bonbons

Dit arrangement is geldig t/m 31 maart 2009 • Reserveringen: 010-5241177 (ma t/m za 09.00 tot 17.30 uur) • Maandag is damesdag • Leeftijd: vanaf 14 jaar

Bron: www.nsv.nl

en zonder nazweten of hoofdpijn huiswaarts gaan! Goed koelen biedt bovendien nog iets extra’s. Wie goed koelt,

Plakt Plakt u u er er een een overnachting overnachting aan, aan, dan dan heeft heeft u u

Belance januari 2009  

Belance januari 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you