Page 1

VINTERPROGRAM 2019/2020


Informasjon BILLETTSALG PÅ NETT www.elvespeilet.no

BILLETTSALG RESEPSJON Storgata 164 - Tlf. 35 54 70 05 Tirsdag-fredag, kl. 14.00-18.00. Åpent en time før alle forestillinger. SERVICESENTERET Mandag-fredag kl. 09.00-15.00 BILLETTER SELGES OGSÅ PÅ Servicesenteret, Storgata 153.

Innhold 03 JULESHOW 06 HOVEDSCENEN 18 BACKSTAGE 20 BARNEFORESTILLINGER 26 KULTURKALENDER 30 SCENE II 36 PORTRETT 42 FOAJÉSCENEN 46 KONFERANSE 50 BILLETTKJØPINFO 51 PRAKTISK INFO

Kjære publikum Nok en vintersesong står for døren og de neste sidene gir deg et variert og bredt program med litt for enhver smak. Juleprogrammet er spekket med godsaker og på nyåret kan du oppleve alt fra lokale helter som Absinth til Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde på samme scene, og igjen vil brødrene Solli-Tangen få gåsehuden til å spre seg. Vi som nyter av Porsgrunns rikholdige kulturliv kan sende en takk til alle som holder kulturen i gang i porsblomstens by. Fra Kulturskole, kor og korps til Jazzforum, Litteraturgarasje, Fantasia og Porsgrunn Amatørteater, operamiljøet, Porsgrunn Musikkråd, Grenland Friteater, Dansekuns i Grenland og lista fortsetter. Ælvespeilet er stolte av å være scenen der disse ildsjelene og mange fler kan utfolde seg i trygge og profesjonelle rammer. Det er et av Ælvespeilets viktigste oppdrag. Fra Norges største stjerner til kulturskoleeleven som for første gang står på en scene. Alle skal føle seg hjemme på scenen. Fantastiske ansatte sørger for at alle som skal opptre får de samme gode rammene. For oss er alle som bruker huset like viktige. Hvem vet, kanskje den smått nervøse og litt usikre gutten eller jenta dere ser for første gang er Norges neste store stjerneskudd. Nok en gang ønsker vi deg velkommen til huset vi er så stolte av. Her skaper vi minner for livet. Med beste kulturhilsen Erik Berg Friesl

Vi tar forbehold om trykkfeil eller endringer i programmet. Se til en hver tid oppdatert program på www.elvespeilet.no. Design: Folkebadet - www.folkebadet.no Trykk: Ålgård Offset AS - Opplag: 30 000

2

Les mer på www.elvespeilet.no


Juleshow!

Ta med vennegjengen, kollegaene dine eller naboen på juleshow på Ælvespeilet!

18 ÅR TORS 28. NOV KL. 19.00 / 995,- (inkl. treretters)

FRE 29. NOV KL. 19.00 / 420,-

Faulty Towers - The dining experience

Hanne Sørvaag

Møt figurene fra TV-serien «Hotell i særklasse» i en helaftens middag du aldri har opplevd maken til. Rollefigurene vi elsker gjenoppstår som et unikt, interaktivt 2-timers show.

Hanne Sørvaag skaper julestemning av internasjonal klasse når hun besøker Ælvespeilet for første gang. Hanne vil fremføre sanger fra sitt julealbum "Christmas Lights" samt en rekke kjente og kjære julesanger.

18 ÅR

Ekstraforestilling ute nå!

LØR 30. NOV KL. 19.00 & 21.00 / 495,-

TORS 5. DES KL. 21.00 / 645,-

Lattergalla

Juleshow 2019

Kremen av norske komikere tar turen til Ælvespeilet! Anne-Kat. Hærland, Steinar Sagen, Magan Gallery og Eirik Krokås blir å finne på scenen under årets Lattergalla.

Fjorårets elleville juleshow-suksess er tilbake. Etter å ha solgt ut saler over hele Norge har Øivind Blunck, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl et helt nytt juleshow klart og legger ut på ny juleturné.

FRE 6. DES KL. 20.00 / 495,-

LØR 7. DES KL. 20.00 / 450,-

Silya & The Bad Santas

Rita Eriksen og Dag Vagle

Silya & The Bad Santas daler ned i skjul på Ælvespeilet. En julekavalkade full av glitter, blås, sjel og fjas! Silya er en sjeldent kraftig musiker med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer.

Det blir en lun og spesielt fin musikalsk aften når Rita Eriksen og Dag Vagle entrer scenen med noen av de ypperste musikerne i landet.

Les mer på www.elvespeilet.no/julebord Les mer på www.elvespeilet.no

3


PORSGRUNNS NYE MØTEPLASS Velkommen til Comfort Hotel Porsgrunn, det urbane, moderne hotellet midt i hjertet av byen!

BELIG GEN

ASTRUKTUR INFR

T HE

COMFORT HOTEL PORSGRUNN

®

Til Oslo E18

Til Kr.sand

EPT NS

Kammerherreløkka 3, 3915 Porsgrunn | Telefon 35 19 00 10

co.porsgrunn@choice.no

choice.no

Comfort Hotel Porsgrunn

KO

• 8 etasjer • 134 gjesterom • Barception • Frokost og lunsjservering • Gym med fantastisk utsikt • 90 parkeringsplasser • 50 meter til tog, buss og taxi • Møte og konferansekapasitet til 150 • ChampionsRoom • Burglar og The Juicery i gaten


Kos deg med fine opplevelser i Ælvespeilet! Hilsen banken for Telemark og telemarkinger Du når oss på 915 02610 hver dag hele året fra 7-24


Hovedscenen De folkekjære artistene, de grandiose oppsettingene, de kraftigste lattersalvene, de største trekkplastrene. Du finner dem på Hovedscenen.

6

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN TIRS 12. NOV KL. 19.00 / 410-560,-

Hjernetrening - med Kaja Nordengen Dra hjernen opp av sofaen og hold den aktiv hele livet! Opplev foredraget til bestselgende «Hjernen er stjernen» og «Hjernetrening»-forfatter Kaja Nordengen. Du får utfordringer og eksempler på hvordan trene hjernen selv hjemme, i tillegg til en forklaring på hva som skjer i hjernen.

FRE 15. NOV KL. 19.00 / 495,-

Jacobsen, værsågod! Anne Marit Jacobsen er tilbake på humorscenen med høydepunkter fra sin karriere. En morsom, musikalsk og aldri så lite absurd forestilling.

FRE 22. - LØR 23. NOV / 220,-

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen Amatørteateret Fantasia inviterer til den populære familieforestillingen om dyrene som bor i Hakkebakkeskogen. Varighet ca 2 timer.

TORS 28. NOV KL. 19.30 / 300,-

Swinging Christmas Marinemusikken byr igjen på Swinging Christmas. Det blir garantert et fyrverkeri av en førjulskonsert, i år med solistene Leif Anders Wentzel og Majken Christiansen.

FRE 29. NOV KL. 19.00 / 420,-

Hanne Sørvaag Hanne Sørvaag skaper julestemning av internasjonal klasse når hun besøker Ælvespeilet for første gang. Hanne og bandet vil fremføre sanger fra hennes julealbum "Christmas Lights" samt en rekke kjente og kjære julesanger.

LØR 30. NOV KL. 19.00 & 21 .00 / 495,-

Lattergalla Kremen av norske komikere tar turen til Ælvespeilet! Anne-Kat. Hærland, Steinar Sagen, Magan Gallery og Eirik Krokås blir å finne på scenen under årets Lattergalla. 18 ÅR TORS 5. DES KL. 21.00 / 645,-

Juleshow 2019 Fjorårets elleville juleshow-suksess er tilbake. Etter å ha solgt ut saler over hele Norge har Øivind Blunck, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl et helt nytt juleshow klart og legger ut på ny juleturné.

Les mer på www.elvespeilet.no

7


Silya & The Bad Santas – O´jul med din glæde og all form for lyst. FRE 6. DES KL. 20.00 / 495,Silya & The Bad Santas daler ned i skjul på Ælvespeilet. En julekavalkade full av glitter, blås, sjel og fjas! Silya er en sjeldent kraftig musiker med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer.

8

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN LØR 7. DES KL. 12.00 / 50,-

Barnespeilet - Jul med Prøysen En varm og tradisjonsrik juleforestilling basert på Prøysens magiske sangog tekstmateriale. Varighet ca 40 min, anbefalt fra 3 år.

LØR 7. DES KL. 20.00 / 450,-

Rita Eriksen og Dag Vagle - Vinterlys Det blir en lun og spesielt fin musikalsk aften når Rita Eriksen og Dag Vagle entrer scenen med noen av de ypperste musikerne i landet.

TORS 12. - LØR. 14. DES / 220,-

Reisen til Julestjernen Kom i stemning med julefortellingen over alle julefortellinger! Porsgrunn Amatørteater setter opp den klassiske forestillingen "Reisen til Julestjernen". Varighet ca 2 timer.

SØN 5. JAN KL. 18.00 / 230-360,-

Nyttårskonsert Porsgrunn Janitsjarorkesterer arrangerer sin 23. nyttårskonsert i 2020. Denne gangen i samarbeid med de to fantastiske solistene Øystein Baadsvik og Haddy Njie.

LØR 18. JAN KL. 12.00 / 50,-

Barnespeilet - Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow Aslag Guttormsen og Egil Hegerberg presenterer et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke! Anbefalt fra 6 år.

TORS 23. JAN KL. 17.00 / GRATIS

Frivillighetskonferansen Porsgrunn kommune inviterer til gratis Frivillighetskonferanse med underholdning, inspirasjonsforedrag og prisutdeling.

LØR 25. OG SØN 26. KL. 19.00 / 470,-

En broderlig aften De populære brødrene er tilbake med sviske-sang over en lav sko og klassiske tolkninger av nyere popmusikk. Med nytt innhold blir dette en kveld du ikke vil gå glipp av. Billetter bør kjøpes tidlig!

Les mer på www.elvespeilet.no

9


18 ÅR

Hvorfor det?

med Trond-Viggo & Tore Sagen TORS 13. FEB KL. 20.00 / 295,-

Hvor blir det hvite i snøen av når den smelter? Hvorfor damper det fra munnen når du puster og det er kaldt, men ikke fra rumpa når du promper? Og selvfølgelig: Hva er meningen med livet? Populære "Hvorfor det?" er tilbake! Det har blitt kalt fakirteater, ekstrem teatersport og mental strikkhopping. Og en ting er sikkert: Torgersens og Sagens show er ikke noe for skuespillere som klamrer seg til manus og hater improvisasjon. For hovedpersonene selv, derimot, er "Hvorfor det?" en opptur av dimensjoner. Konseptet er såre enkelt: Trond-Viggo inntar scenen, gjør litt hylende morsom standup og introduserer så Tore. Deretter rettes oppmerksomheten ut i salen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst.

10

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN TIRS 4. FEB KL. 18.00 / 190 - 290,-

Askeladden og Prinsessen i Trollfjellet Teater Manu, Norges eneste profesjonelle tegnspråkteater, inviterer til familieforestillingen om Askeladden og Prinsessen i Trollfjellet. Fritt basert på norske folkeeventyr, og både små og store barn kan glede seg til en spennende, fargerik og magisk forestilling!

FRE 7. FEB KL. 21.00 / 300,-

Absinth reunion Etter fire års pause gjenforenes endelig «Absinth» etter mye forespørsler fra hjemmepublikum. Forvent et herlig reunion med en real dose ekte norsk rock.

18 ÅR LØR 8. FEB KL. 19.00 / 450,-

Totland og Styve - Musikk folkens Heine Totland og Gisle Børge Styve sin nye forestilling starter der deres forrige forestilling sluttet. Dere får høre nye livsglade og humoristiske, men også ektefølte versjoner av sanger vi alle kjenner.

LØR 15. FEB KL. 19.00 / 465,-

Ingebjørg Bratland Ingebjørg Bratland har brukt 2019 til å skrive ny musikk og er nå klar for å legge ut på norgesturné. Låtene er skrevet og produsert med Espen Lind og Geir Hvidtsten, og ligger i sjangeren country og pop.

TORS 20. FEB KL. 19.00 / 295,-

Young-Choon Park Den talentfulle, sørkoreanske pianisten Young-Choon Park holdt sin første konsert som syvåring, og allerede som 12-åring kom hun inn på Julliard School of Music i New York. Snart får du muligheten til å oppleve henne i Ælvespeilet!

Les mer på www.elvespeilet.no

11


Frida Ånnevik LØR 29. FEB KL. 19.00 / 395,-

Tre ganger Spellemannprisvinner Frida Ånnevik har etablert seg som en viktig stemme på norsk i vårt musikklandskap. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet mange lovord og gode kritikker. Frida Ånnevik ble øyeblikkelig et navn å regne med etter slippet av debualbumet «Synlige hjerteslag» i 2010. Hennes lavmælte «pop i et åpent landskap», den unike stemmen og de originale tekstene gjorde suksess både hos kritikerne og et bredt publikum. I 2013 kom «Ville ord» som ga henne et enda større publikum, samt Spellemannpris som beste tekstforfatter. I 2014 fikk hun sette sitt preg på Prøysenåret i Helge Lien og Sigurd Holes bestillingsverk «Lyden av Prøysen», som også kom ut på plate.

12

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN FRE 28. FEB KL. 19.00 / 395,-

Ørjan Burøe - Store Gutter Gråter Ikke Det sies at store gutter ikke gråter. Hvorfor ikke, egentlig? Ørjan Burøe påstår i alle fall at han ikke er redd for å vise følelser. Det må rett og slett til, mener han, for da får vi en bedre verden - gjør vi ikke?

18 ÅR MAN 2. MARS KL. 19.00 / 415-565,-.

Thomas Erikson - Omgitt av idioter Etter en lang og suksessfull turné med utsolgte hus i hele Sverige kommer Thomas Erikson endelig til Norge og Ælvespeilet med foredraget som blant annet er basert på innholdet i hans bøker. "Omgitt av Idioter" er et innovativt og humoristisk foredrag, som samtidig byr på mye ny lærdom.

TORS 12. MARS KL. 18.00 / 235 - 290,-

Riksteatret: Vaffelhjarte Vaffelhjarte handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda KnertMathilde. I Riksteatrets store familieforestilling følger vi de to oppfinnsomme barna gjennom liv og vaffelrøre et helt år. Anbefalt fra 5 år.

FRE 13. MARS KL. 19.00 / 430,-

Are Kalvø - Hyttebok fra Helvete Forestillingen "Hyttebok fra helvete" er resultatet av Are Kalvø sitt motvillige forsøk på å lære seg å elske naturen. En svært morsom og litt sint forestilling om vår tid og vårt merkelige forhold til naturen.

LØR 14. MARS KL. 19.00 / 545,-

Bjørnov & Sunde Etter halvannet år med tilsyn av dampjernbane, drivhus, slekt, snekke som ikke går, bier på rømmen, tørråte, spinnmidd og taktekking er Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde igjen klare for å lette sine hjerter med nyskrevne sanger fra virkeligheten.

Les mer på www.elvespeilet.no

13


DeLillos LØR 21. MARS KL. 20.00 / 495,-

I 2019 har deLillos gjort noe de aldri har prøvd tidligere, med utgivelse av hele fire singler på digitale plattformer, samlet på to vinylsingler - «Se på et tre» og «Yoko». Som kronen på verket gir bandet ut albumet «Dum som et menneske» i januar 2020, og drar ut på en medfølgende turné over hele landet.

14

Les mer på www.elvespeilet.no


SØN 15. MARS KL. 15.00 / 0-100,-

Regionskorpset NMF Sør og Vestsidens Musikkorps For femte år på rad holder Regionkorpset til Norges Musikkorps Forbund (region Sør) sin første konsert for året i Ælvespeilet.

ONS 18. MARS KL. 19.00 / 495,-

Mezzoforte Islandske Mezzoforte oppnådde internasjonal suksess med hiten Garden Party i 1983. Musikken kan beskrives som instrumental jazz/funk/fusion.

28. -29. MARS / 120 - 410,-

Kawaiicon 9 KawaiiCon er tilbake! Hold av siste helgen i mars og bli med på en dag du sent vil glemme! Barn, ungdom, voksne - alle er velkomne til vår magiske verden.

LØR 4. APRIL KL. 12.00 / GRATIS

Påskedisco Det blir ekte klubbstemning med lyseffekter, discokule, såpeboblemaskin og gøyale danseleker. Kom i påske- eller discoantrekk og slå deg løs! Gratisbilletter deles ut samme dag.

TORS 23. APRIL KL. 19.00 / 335-435,-

Riksteatret - Tante Ulrikkes vei Vi følger to unge gutter sin kamp for å komme seg opp og fram og få et bedre liv. Det handler om kjærlighet, ungdomsliv og det å prøve å forstå seg på storsamfunnet.

FRE 24. APRIL KL. 20.00 / 410,-

Creedence Mania 1969 Norges fremste Creedence-band følger opp publikumsfavoritten Creedence StoryNight med et nytt show spekket med hits.

Les mer på www.elvespeilet.no

15


Ditt lokale bilverksted

Bestill time i dag på www.eidangerauto.no

Vi ut fører både sto re og s må jobber. Vi er løsningsorienterte og vi finner løsninger sammen med deg slik at du blir fornøyd med prosessen fra start til slutt. Har du et prosjekt du trenger hjelp til? Kontakt oss i dag.


Gi dine

BRUKTE KLÆR

til Øst-Europa

VÆR MED Å GJØRE ANDRE BARN LIKE GLADE SOM BARNA PÅ BILDET.

Kom gjerne innom oss for en prat når du leverer tøy i kontortiden. Bruk konteineren dersom kontoret er stengt.

MISJON UTEN GRENSER

BJØRKE

GEN

DALSV

EIEN

Moen 9, 3948 Porsgrunn. Tlf. 35 56 91 10 | www.mug.no

FOR LANGSIKTIG HJELP, BLI FADDER! SEND SMS FADDER TIL 2300

ISOLA

O K LU N

MENY

E-18


Backstage -

En dag på Ælvespeilet

09.00 Arrangementsvert Kristine kommer på jobb. Dagen starter med å rydde og forberede for inntoget av artister og publikummere.

10.00 Dagens første artister har get-in. Det begynner å komme flere på jobb, og spesielt de ansatte i kaféen har hendene fulle med å klargjøre kaféen til en hektisk dag.

11.00 Billettluken åpner. Vi har nettopp begynt med forhåndssalg til lørdagsspeilet, så flyers klippes og informasjon settes fram til kundene.

11.30 Miljøagentene er på plass! Miljøagentene hjelper oss å bli bedre på miljø, og oppgavene deres under forestilling er å hjelpe folk å resirkulere og å ta i mot billetter.

12.00 Barnespeilet-konserten Bare fjas og blågras er i gang! Det er god stemning og masse glade barn tilstede. Artistene dedikerer en sang til Miljøagentene, det er veldig stas.

Kunsthallen åpner for dagen! Publikum kan oppleve lydkunstner Jana Winderens verk som ble laget i forbindelse med kunstfestivalen Greenlightdistrict.

13.00 Get-in for artistene til Lørdagsspeilet. Kafeen begynner å bli ganske full, kafédriver Erdals berømte rekesmørbrød er populært som vanlig!

14.30 En gjeng fra venneforeningen vår er på plass og klare for Lørdagsspeilet. Venneforeningen hjelper til med å ta i mot publikum og billettkontroll før forestilling.

18

Les mer på www.elvespeilet.no


Vi fortsetter rundturen «backstage», og i denne utgaven gir vil vi gi et lite innblikk i hva en dag på Ælvespeilet kan inneholde.

15.00 Lørdagsspeilet er i gang! I dag er det klassisk lørdag med sopran Eriko Sayto og baryton Vegard Arnesen Bakke.

16.00 Arrangementsvert for kveldsskiftet kommer på jobb! Astrid klargjør for neste runde artister, mens Kristine sørger for at de andre artistene får bestilt seg et velfortjent måltid.

17.00 Etter en flott konsert på rundt to timer er lørdagsspeilet over. Rundt 100 publikummere tok turen i dag! Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen er på vei, så Scene II ryddes og rigges om til kveldens konsert.

18.00 Lydprøvene er i gang på Scene II. Det ser ut som det blir et fyrverkeri av en forestilling.

19.30 Andre runde med hjelpere fra venneforeningen vår kommer. Vi er veldig glade i venneforeningen og alle de flotte menneskene som utgjør den. Publikumsområdet begynner samtidig å fylle seg opp med kveldens gjester.

20.00 Konserten er i gang. Flakne og Ingebrigtsen har fantastisk publikum, og stemningen er skyhøy! Like etter konsertstart stenges lukene i resepsjonen, og billettsalget er over for i dag.

21.30 Dagens siste forestilling er over! Salen rigges ned og garderober ryddes.

23.00 Huset er pakket ned og de aller fleste har dratt hjem . Teknikerne er ofte de siste som drar hjem, og kl. 23.00 kan endelig Rune og Lars Martin klokke ut etter en lang dag på jobb. Les mer på www.elvespeilet.no

19


Barneforestillinger FRE 22. & LØR 23. NOV / 220,-

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen Amatørteateret Fantasia inviterer til den populære familieforestillingen om dyrene som bor i Hakkebakkeskogen. Varighet ca. 2 timer. LØR 7. DES KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Jul med Prøysen En varm og tradisjonsrik juleforestilling basert på Prøysens magiske sang- og tekstmateriale. Varighet ca. 40 min, anbefalt fra 3 år.

TORS 12. - LØR 14. DES / 220,-

Reisen til julestjernen Kom i stemning med julefortellingen over alle julefortellinger! Porsgrunn Amatørteater setter opp den klassiske forestillingen "Reisen til Julestjernen". Varighet ca. 2 timer.

LØR 18. JAN KL. 12.00 / 50,- BARNESPEILET

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow Aslag Guttormsen og Egil Hegerberg presenterer et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke! Anbefalt fra 6 år. LØR 25. JAN KL. 12.00 / 50,- BARNESPEILET

Hadet på badet Forestillingen handler om de to grisene Grise og Flax som bestemmer seg for å rømme når eieren deres sier at de må bade. For å fange grisene blir Detek og Tiven hyret inn, og dermed er den elleville jakten i gang. Anbefalt fra 3 år.

FRE 31. JAN - SØN 2. FEB

Barnas kunstfestival 2020 Velkommen til festivalen der barn møter kunst, og kunsten møter barn! Det blir dans, teater, kunstutstilling, lesestund, forfattermøter og film! For mer info: www.dansekunstigrenland.no

20


Det skal ikke være dyrt å gi barna gode kulturopplevelser! Forestillinger og konserter merket “Barnespeilet” koster alltid kun 50 kr per person.

LØR 29. FEB KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Lekene slår tilbake "Lekene slår tilbake" består av improviserte historier basert på lekene barna i publikum har med seg. Det er et inkluderende og engasjerende teater hvor barna kan la seg inspirere til å lage sine egne historier. Anbefalt fra 5 år, varighet ca 40 min.

TORS 12. MARS KL. 18.00 / 235 - 290,-

Riksteatret: Vaffelhjarte Vaffelhjarte handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda Knert-Mathilde. I Riksteatrets store familieforestilling følger vi de to oppfinnsomme barna gjennom liv og vaffelrøre et helt år. Anbefalt fra 5 år.

LØR 14. MARS KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Turbotroll Turbotroll er klar med sin andre plate og ønsker velkommen til en ny konsertforestilling med rykende fersk musikk. Anbefalt fra 3 til 8 år, varighet ca. 45 min.

LØR 21. MARS KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Star Wårs (med å) En leken forestilling som hverken tar seg selv eller den velkjente rom-sagaen altfor høytidelig. Når vi leker er det ikke alltid like enkelt, eller viktig, å holde seg til den originale historien - det viktigste er å ha det moro. Anbefalt fra 6 år, varighet ca 40 min.

LØR 4. APRIL KL. 12.00 / GRATIS

Påskedisco Det blir ekte klubbstemning med lyseffekter, discokule, såpeboblemaskin og gøyale danseleker. Kom i påske- eller discoantrekk og slå deg løs! Gratisbilletter deles ut samme dag.

21


Vi støtter kulturlivet i Porsgrunn

PORSGRUNN Tlf .: 480 511 11

Kulltangvegen 53, 3921 Porsgrunn Telefon: 35931420 Kontakt: porsgrunn@bohus.no

NorDugnad.no

Vi gjør dugnad enklet! Besøk vår hjemmeside i dag for et tilbud.

www.nordugnad.no


Grenland Friteater

HERØØO I YA 1943 URPREMIERE 9. JUNI 2020

VINTER scenen 7. - 9. februar 2020 Konferanse Forestillinger Arbeidsvisninger Samtaler Programslipp 22. november 2019

www.grenlandfriteater.com

OBS! Årets julegave!

Bill. i salg fra15. nov.

Historien om det dødelige amerikanske bombeangrepet 24. juli 1943 og det som ledet opp til det - Hydros samarbeid med Nazi-Tyskland om byggingen av lettmetallindustri på Herøya. Herøya 1943 følger tråden fra Meierislaget 1933 og er andre del av trilogien om politiske og sosiale konflikter i Porsgrunns-samfunnet gjennom de mest dramatiske årene i vår historie.

25 år Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 16. - 20. juni 2020 www.pitfestival.no

Foto ved Stein Haugland


IST... inspiring students together

Invest in your child’s future with quality international education at International School Telemark.

Vi tilbyr undervisning i følgende klasser: • • • • •

Trafikalt grunnkurs Bil Bil med automatgir Bil og henger Moped

• Lett og tung MC • Kjøreopplæring for funksjonshemmede • Mørkekjøring • Førstehjelpskurs

tlf. 952 98 810 www.nr1trafikkskole.no

www.istelemark.no


Askk

gir deg gode råd samt trygg og god bolighandel STORGATA 148 • PORSGRUNN KONTAKT: SIRI K KARLSEN 90 83 56 56 / SKK@ASKK.NO / FØLG OSS PÅ FB: ASKK

Advokatfirmaet Siri K. Karlsen AS (ASKK) ble etablert høsten 2016 og holder sentralt til i Storgata 148 i Porsgrunn sentrum – nesten nærmeste nabo til det flotte kulturhuset vårt «Ælvespeilet». ASKK er et lokalt og uavhengig meglerkontor og advokatfirma – vi er din lokale advokat og eiendomsmegler. Vi har lang erfaring og solid kompetanse både innenfor eiendomsmeglerfaget og har bred, solid juridisk kompetanse. Som din eiendomsmegler ivaretar vi både selger og kjøper i hele salgsprosessen og sørger for at det oppnås gode priser samt jobber for at prosessen skal bli god og ryddig for alle parter. Vi tar også oppgjørsoppdrag hvor selger og kjøper allerede har inngått avtale om salg. Vi er her og hjelper deg – der du er i prosessen. Vi er et team på 2 ansatte i Askk og vi lover å ta godt vare på deg – og vi gir oss ikke før du får god pris på din bolig. Vi er svært bevisst ansvaret for dine verdier. Askk gir deg trygg og god rådgivning og juridisk bistand innenfor våre særskilte juridiske rettsområder – som i hovedsak er fast eiendoms rettsforhold, arv-, familie- og skifterett, kontraktsrett, bolig- og naborett, bistand til styrer i borettslag og sameier og strafferett. Vi har fokus på å holde høy faglig og høy etisk standard i vårt arbeid som vi utfører, kombinert med ivaretagelse av deg som vår klient. Vi bistår både privatkunder og profesjonelle aktører. Vi holder årlige kurs for faste kunder/styrer i ulike borettslag i vårt distrikt. Dersom dere ønsker tilbud på rammeavtale for styrer med oss, så ta kontakt.

v

elkommen innom for hyggelig bolighandel eller for bistand til konfliktløsning eller rådgivning innen vårt fagfelt. Vi ivaretar dine interesser


Kalender vinter 19/20 NOVEMBER

DESEMBER

LØR 18. JAN KL. 21.00 / 250,-

HJERNETRENING KAJA NORDENGEN TIRS 12. NOV 19.00 / 410-560,-

KULTURSKOLEN LATE HARVEST 2.- 3. DES KL. 18.30 / 60-110,-

FRIVILLIGHETSKONFERANSEN TORS 23. JAN KL. 17.00 / GRATIS

QUIZ

«JULESHOW 2019» TORS 5. DES KL. 21.00 / 645,-

TORGEIR WALDMAR MED BAND FRE 24. JAN KL. 20.00 / 295,-

ONS 13. NOV 20.00 / GRATIS

JACOBSEN, VÆRSÅGOD!

SILYA & THE BAD SANTAS

FRE 15. NOV 19.00 / 495,-

FRE 6. DES KL. 20.00 / 495,-

BLÅFREDAG TOVE BØYGARD FRE 15. NOV 21.00 / 200,-

BARNESPEILET JUL MED PRØYSEN LØR 7. DES KL. 12.00 / 50,-

LØRDAGSSPEILET - DET NEDSABLEDE COMPAGNIE LØR 16. NOV 15.00 / 150,-

LØRDAGSSPEILET - AND THEN THERE WERE FOUR LØR 7. DES KL. 14.00 / 150,-

KRISTIN ASBJØRNSEN TRIO

LØR 16. NOV 21.000 / 150-300,-

VEKSTKONFERANSEN

ONS 20. NOV

KLATREMUS OG DE ANDRE DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN 22. - 23. NOV / 220,BAZZ OG LYRIKK

RITA ERIKSEN OG DAG VAGLE LØR 7. DES KL. 20.00 / 450,REISEN TIL JULESTJERNEN ADVENTSKAFÉ

SØN 15. DES KL. 16.00 / 125265,-

KULTURSKOLENS JULEKONSERT TIRS 17. DES KL. 18.30 / 60-110,-

FAULTY TOWERS THE DINING EXPERIENCE TORS 28. NOV KL. 19.00 / 995,-

JANUAR

MARINEMUSIKKEN SWINGING CHRISTMAS TORS 28. NOV KL. 19.30 / 300,-

SØN 5. JAN KL. 18.00 / 230360,-

LATTERGALLA

LØR 30. NOV KL. 19.00 & 21. 00 / 495,-

NYTTÅRSKONSERT

DE PRESS FRE 17. JAN KL. 20.00 / 295,BARNESPEILET - BARE EGIL OG ASLAGS SUPERPOPULÆRE BARNESHOW LØR 18. JAN KL. 12.00 / 50,LØRDAGSSPEILET - ERIK DAMBERG & ERIK NORHEIM LØR 18. JAN KL. 15.00 / 200,-

26

BARNESPEILET HADET PÅ BADET LØR 25. JAN KL. 12.00 / 50,LØRDAGSSPEILET - ANDREAS HOFF OG MALIN SKJOLDE LØR 25. JAN KL. 15.00 / 200,EN BRODERLIG AFTEN

25. -26. JAN KL. 19.00 / 470,-

BARNAS KUNSTFESTIVAL 2020 31. JAN - 2. FEB

12.-14. DES / 220,-

FRE 22. NOV KL. 19.30 / 150325,-

HANNE SØRVAAG CHRISTMAS LIGHTS FRE 29. NOV KL. 19.00 / 420,-

SECRET CHAPTER

FEBRUAR KULTURSKOLEN - K.I.S.S. KORPS I SAMSPILL SØN 2. FEB KL. 15.00 / 60-110,ASKELADDEN OG PRINSESSEN I TROLLFJELLET TIRS 4. FEB KL. 18.00 / 190-290,ABSINTH REUNION

FRE 7. FEB KL. 21.00 / 300,-

LØRDAGSSPEILET FRA LENA & RUBEN VIA LAILA & ROSE LØR 8. FEB KL. 15.00 / 200,TOTLAND OG STYVE

LØR 8. FEB KL. 19.00 / 450,-

KULTURSKOLEN - PIANO TEMAKONSERT TIRS 11. FEB KL. 18.30 / 60-110,-

Les mer på www.elvespeilet.no


Kalender vinter 19/20 HVORFOR DET? MED TROND-VIGGO & TORE SAGEN TORS 13. FEB KL. 20.00 / 200-295,BLÅFREDAG TRE SMÅ KINESERE FRE 14. FEB KL. 21.00 / 200,LØRDAGSSPEILET LUSH LIFE LØR 15. FEB KL. 15.00 / 200,INGEBJØRG BRATLAND LØR 15. FEB KL. 19.00 / 465,YOUNG-CHOON PARK TORS 20. FEB KL. 19.00 / 295,BLÅFREDAG KÅRE INDREHUS FRE 21. FEB KL. 21.00 / 200,LØRDAGSSPEILET SECRET PLACE LØR 22. FEB KL. 15.00 / 200,SENJAHOPEN LØR 22. FEB KL. 20.00 / 220,BEETHOVENS 32 KLAVERSONATER PÅ 64 MINUTTER TORS 27. FEB KL. 19.00 / 250,ØRJAN BURØE - STORE GUTTER GRÅTER IKKE FRE 28. FEB KL. 19.00 / 350-395,BLÅFREDAG TOMMY TOKYO FRE 28. FEB KL. 21.00 / 200,BARNESPEILET LEKENE SLÅR TILBAKE LØR 29. FEB KL. 12.00 / 50,LØRDAGSSPEILET BREV FRÅN KOLONIEN LØR 29. FEB KL. 15.00 / 200,FRIDA ÅNNEVIK

MARS OMGITT AV IDIOTER FOREDRAG MED THOMAS ERIKSON MAN 2. MARS KL. 19.00 / 415-565,KULTURSKOLEN KULTURSKOLEKOMPANIETS DANSEFORESTILLING MAN 9. MARS KL. 18.30 / 60110,RIKSTEATRET: VAFFELHJARTE TORS 12. MARS KL. 18.00 / 235-290,ARE KALVØ - HYTTEBOK FRA HELVETE FRE 13. MARS KL. 19.00 / 430,BLÅFREDAG - ANDERS JEKTVIK FRE 13. MARS KL. 21.00 / 200,-

BLÅFREDAG - ELIN FURUBOTN OG TORBJØRN ØKLAND FRE 20. MARS KL. 21.00 / 200,BARNESPEILET - STAR WÅRS (MED Å) LØR 21. MARS KL. 12.00 / 50,-

LØRDAGSSPEILET - ANNIKA WESTGÅRD & KIM EIKENES LØR 21. MARS KL. 15.00 / 200,DELILLOS

LØR 21. MARS KL. 20.00 / 495,-

KULTURSKOLEN STJERNEKONSERT 23. -25. & 31. MARS KL. 18.30 / 60-110,KAWAIICON 9

28. - 29. MARS / 120-410,-

APRIL

BARNESPEILET TURBOTROLL LØR 14. MARS KL. 12.00 / 50,-

KULTURSKOLEN STJERNEKONSERT ONS 1. APRIL KL. 18.30 / 60-110,-

LØRDAGSSPEILET MAGISK KLANG MED FLØYTE OG HARPE LØR 14. MARS KL. 15.00 / 200,-

BLÅFREDAG KRISTIN MINDE FRE 3. APRIL KL. 21.00 / 200,-

BJØRNOV & SUNDE LØR 14. MARS KL. 19.00 / 545,-

LØR 4. APRIL KL. 12.00 / GRATIS

REGIONSKORPSET NMF SØR OG VESTSIDENS MUSIKKORPS SØN 15. MARS KL. 15.00 / 0-100,MEZZOFORTE

ONS 18. MARS KL. 19.00 / 495,-

KULTURSKOLEN YOUNG ONES TORS 19. MARS KL. 18.00 / 60-110,-

PÅSKEDISCO

UKM TELEMARK FYLKESFESTIVAL 18. - 19. APRIL / GRATIS RIKSTEATRET TANTE ULRIKKES VEI TORS 23. APRIL KL. 19.00 / 335-435,CREEDENCE MANIA 1969

FRE 24. APRIL KL. 20.00 / 410,-

LØR 29. FEB KL. 19.00 / 395,-

Les mer på www.elvespeilet.no

27


Foto: Guro Sommer Værland

Vi støtter kulturlivet

Sparebanken Sør støtter mange prosjekter innenfor kultur, idrett, utdanning og andre områder. Sammen skaper vi vekst i ditt lokalsamfunn.

sor.no

Vi kan web-

design Nettside: www.pmknutsen.no Epost: mattias@pmknutsen.no Tlf:

97 65 30 05

Nettsider • Grafisk Profil • 3d Visualisering • Boligvelger • Finn.no integrasjon • Wordpress CMS PM Knutsen AS


Selskaps- og forretningsjuss • Erstatningsrett Forsikringsrett • Arv Skifte • Entreprise Eiendomssaker • Barne- og familierett • Husleierett Strafferett • Alm. praksis/prosedyre

ADVOKAT

JAN ERIK GRANMO Juristisk konsulent for NAF – KNA • Norges Huseierforbund Lietorvet, Lieg. 10, 3717 SKIEN

Tlf. 35 50 54 20

Advokatfirmaet Wexels DA består av 7 advokater og 3 kontormedarbeidere. Vi holder til på Langbryggene i Skien. Vi bistår private, næringslivet og det offentlige innen de fleste rettsområder.

Faks 35 50 54 21

E-post: post@advokat-granmo.no www.advokat-janerikgranmo.com

Morten N. Wexels wexels@wexels.no 91 37 75 20 Jon Evert Christensen christensen@wexels.no 91 Advokatfirmaet Wexels DA består av38 98 86 Øystein Malmgren malmgren@wexels.no 91 19 30 29 Bjørn7Dyrland 91 19 32 36 advokater og 3 dyrland@wexels.no kontormedarbeidere. Marius Haugstoga haugstoga@wexels.no 99 29 73 08 holder til på Langbryggene FrankVi Tveit tveit @wexels.no i Skien. 93 08 59 03 Hilde Jorunn Skei Kostveit kostveit@wexels.no 99 40 58 30

Vi bistår private, næringslivet og det

offentlige innen 3084, de fleste rettsområder. Langbrygga 4 • Postboks Handelstorget • NO-3707 Skien Tlf: 35 90 58 90 • Faks: 35 90 58 99 • E-post: firmapost@wexels.no

Morten N. Wexels

wexels@wexels.no

91 37 75 20

Øystein Malmgren

malmgren@wexels.no

91 19 30 29

Marius Haugstoga

haugstoga@wexels.no

99 29 73 08

Frank Tveit Morten N. Wexels

tveit@wexels.no wexels@wexels.no

93 91 08 37 59 75 03 20

Advokatfirmaet Wexels DA består av 7 advokater og 3 kontormedarbeidere. Vi holder til på Langbryggene i Skien. Bjørn Dyrland dyrland@wexels.no 91 19 32 36 Vi bistår private, næringslivet og det offentlige innen de fleste rettsområder.

Jon Evert Christensen

christensen@wexels.no

Hilde Jorunn Skei Kostveit kostveit@wexels.no Øystein Malmgren malmgren@wexels.no Bjørn Dyrland

dyrland@wexels.no

91 19 32 36

Frank Tveit tveit @wexels.no Hilde Jorunn Skei Kostveit kostveit@wexels.no

93 08 59 03 99 40 58 30

Sindre Marqvardsen MariusG.Haugstoga

Med omtanke for kundene 35 99 74 00 • post@drangedalsparebank.no • www.drangedalsparebank.no

91 38 98 86

99 91 40 19 58 30 30 29

marqvardsen@wexels.no 99 haugstoga@wexels.no 99 53 29 16 73 16 08

Langbrygga 4 • Postboks 3084, Handelstorget • NO-3707 Skien Tlf: 35 90 58 90 • Faks: 35 90 58 99 • E-post: firmapost@wexels.no


Scene II De spennende, kule, smarte, smale, kreative, klassiske, urbane og sjeldne. Du finner dem pĂĽ SCENE II.

30

Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no


SCENE II FRE 15. NOV KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Tove Bøygard Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. Hun har fortsatt med seg verdens beste band, både på plate og på veien: Freddy Holm som strengemester og produsent, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer. 18 ÅR LØR 16. NOV KL. 21.00 / 150-300,-

Kristin Asbjørnsen trio Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale stemmene i norsk musikk, og det er alltid en stor opplevelse å høre henne på scenen. Det er duket for en unik konsertopplevelse med Kristin og hennes to eminente musikere.

FRE 22. NOV KL. 19.30 / 150-325,-

Bazz og lyrikk Jazzpoeten Jan Erik Vold jubilerer med 80 år og feirer med en duokonsert med Arild Andersen, inkludert litt jazz- og poesiprat før konsertene. Support: Alle hører til et sted - med Guttorm Guttormsen, Per-Erik Buchanan Andersen, Astrid Borchgrevink Lund med fler. 18 ÅR TORS 28. NOV KL. 19.00 / 995,-

Faulty Towers - The dining experience Møt figurene fra TV-serien «Hotell i særklasse» i en helaftens middag du aldri har opplevd maken til. Rollefigurene vi elsker gjenoppstår i «Faulty Towers The Dining Experience» som et unikt, interaktivt 2-timers show, fullstappet med humoren vi husker fra TV-serien. 18 ÅR SØN 15. DES KL. 16.00 / 125-265,-

Adventskafé Vangens Operastudio inviterer til adventskafé med flotte jule- og adventssanger, arier og korstykker. Konserten ledes av sangpedagogene Jakob Zethner og Arild Bakke som også akkompagnerer sine studenter samt synger selv. Operakoret deltar også.

FRE 17. JAN KL. 20.00 / 295,-

De Press En De Press-konsert er en helt særegen opplevelse, med høyt energinivå, musikalske krumspring og rekvisitter som oljefat, fiskepudding, ambolt, sementblander og vinkelsliper. Låtene er en ellevill blanding av polsk folklore og europeisk new wave. 18 ÅR Les mer på www.elvespeilet.no

31


SCENE II LØR 18. JAN KL. 21.00 / 250,-

Secret Chapter Grenlandsgutta i "Secret Chapter" gleder seg til å ta med seg sitt nye album, "Chapter one", ut på veien, og har valgt å ha releaseparty på Ælvespeilet! Du kan vente deg melodisk heavy rock og metal med tidvis høy allsang-faktor. Dørene åpner kl. 20.00. Secret Chapter fra kl. 23.00. Support fra kl 21.00: Wet Rose og Humbucker

FRE 24. JAN KL. 20.00 / 295,-

Torgeir Waldmar med band De som har opplevd Torgeir Waldemar med fullt band vet at det er et øredøvende lokomotiv av et orkester, som uanstrengt veksler mellom å rocke hardt, jamme psykedelisk eller spille gyngende countryrock. Det er denne følelsen Waldemar ønsker å gjenskape på sin nye plate Love. 18 ÅR LØR 22. FEB KL. 20.00 / 220,-

Senjahopen Etter fire album, et par hundre konserter og tusenvis av klistremerker på de utenkeligste steder er det ingen tvil om at alle rockeinteresserte har hørt om Senjahopen. Men det er ikke dermed sagt at de har sett dem spille live. Senjahopen holder seg stort sett nordpå, hvor de i tillegg til egne konserter i hver krik og krok, har stått på plakaten til alle de store festivalene.

FRE 28. FEB KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Tommy Tokyo Etter Tommy Tokyo ga ut sitt Spellemann-nominerte og gull-sertifiserte album "Smear your smiles back on" i 2008 har han gitt ut en rekke kritikerroste album.

TORS 27. FEB KL. 19.00 / 250,-

Tor Espen Aspaas - Beethovens 32 klaversonater på 64 minutter Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere. På Ælvespeilet skal han spille Beethovens 32 klaversonetter på 64 minutter.

FRE 13. MARS KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Anders Jektvik Anders Jektviks tekster og melodier, kombinert med en stemme og fjetrende gitarspill, har berørt norske TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012.

32

Les mer på www.elvespeilet.no


ETSFRIVILLIGH KONFERANSEN 2020

TORSDAG 23. JANUAR KL. 17.00 / GRATIS

Frivillighetskonferansen Porsgrunn kommune inviterer til gratis Frivillighetskonferanse med underholdning, inspirasjonsforedrag og prisutdeling. Vi feirer frivilligheten i Porsgrunn med en stor festdag i Kulturhuset Ælvespeilet. Årets tema er ”Aktiv fritid”. Alle velkommen! Konferansen starter kl. 17.00 Frivillighetstorg, utstilling, enkel bevertning, mingling og foajekonserter.

Sammen om Porsgrunn

Ordføreren åpner festforestillingen kl. 18.00 • Underholdning, musikk, sang og dans • Prisutdelinger: frivillighetsprisen og tilgjengelighetsprisen • Inspirasjonsforedrag fra Egil Svartdahl • Gode eksempler fra frivilligheten • Underholdning fra lokale lag og foreninger • Årets konferansier er Ingrid Elisabeth Kåss Gratisbilletter legges ut på Ælvespeilet fra 7. januar. Les mer på: www.frivillighetskonferansen.no

KULTURSKOLEN 2019/2020

Billettpriser alle forestillinger // B: 60,- O: 110,-

Julekonsert Tirsdag 17. desember kl. 18.30, Hovedscenen

Young ones Søndag 1. mars

K.I.S.S. Korps i samspill. Hentekonsert Søndag 2.februar kl. 15.00, Scene II

Kulturskolens Huskonsert 23. - 25. mars kl. 18.30, Scene II Tirsdag 31. mars kl. 18.30, Scene II Onsdag 1. april kl. 18.30, Scene II

Piano temakonsert Tirsdag 11. februar kl. 18.30, Scene II Kulturskolekompaniets danseforestilling Mandag 9. mars kl. 18.30, Hovedscenen Stjernekonsert med kulturskolens fordypningselever Onsdag 11. mars kl. 18.30, Scene II


Vi har utleie av tilhenger! Kontakt oss på 35 55 73 07!

Circle K Porsgrunn • Hovenggata 2 • 3915 Porsgrunn • Tlf.: 35 55 73 07

Vi støtter kulturen i Grenland Vi holder til på Bedriftsvegen 64, 3735 Skien

Foto: Dag Frogner

Kontakt for befaring TLF 35 10 10 50


BILDER

SPESIALBUTIKK MED E-SIGARETTER I STORGATA 112 PORSGRUNN Selger:

Telefon:

Navn:

E-post: resell@dampmannen.no


Går grundig til verks Research er alfa og omega når Litteraturgarasjen drar i gang nye prosjekter. For å sette stemninga for Blåfredag, har de sett sju sesonger av «Husker du?» med Odd Grythe og besøkt Engebret Café hvor det legendariske NRK-programmet ble spilt inn på 1970-tallet. Tekst/foto: Charlotte Nagell

– Det skal være folkelig, ujålete og koselig. Nesten sånn at du kunne ha kommet hit i tøflene, smiler Astrid Borchgrevink-Lund. Hun snakker om Blåfredag, konsert-konseptet Litteraturgarasjen arrangerer i samarbeid med Ælvespeilet. På foajescenen disse fredagene står artister som tilhører singer-songwriter-tradisjonen og gjerne synger på norsk. Tove Bøygard er blant artistene som besøker kulturhuset før jul. Hun har høstet ovasjoner for sitt nyeste album, «Jord». – Vi er programledere og vertskap. Før konserten leser vi en selvskreven tekst, ofte med lokalt tilsnitt, og underveis intervjuer Astrid artisten. Vi håper folk vil komme hit og være sammen med oss, i stedet for å sitte hjemme og se på gullrekka. Kafeen er åpen, så det er mulig å få seg noe godt i glasset, sier Per Erik Buchanan Andersen. Litteraturgarasjen starta med et kyss i 2011. Astrid og Per Erik deltok på et arrangement for å lese egne tekster under Kulturnatta. Hun var journalist. Han leder i byggebransjen. Skriveinteressen hadde de felles. Det sa klikk, og Litteraturgarasjen ble et prosjekt for å fremme lese- og skrivelyst i Grenland. Først som magasin, etter hvert har paret utvida med skrivekurs, Porsgrunn litteraturfestival (Bjørg Vik-dagene og Bombasta!-barnebokfestival), forfattersamtaler, bokprosjekter og folkemøter med debatt om kirke, deponi og byutvikling. I dag er Litteraturgarasjen fulltidsjobb for begge, og sist sommer giftet de seg. Totalt står duoen bak bortimot 60 arrangementer i løpet av året. I høst ble Astrid valgt inn som representant for Arbeiderpartiet i bystyret. Jobb og fritid går hånd i hånd. – Vi har himla lange dager, men det er moro å kunne leve sånn. Kjærligheten til Porsgrunn ligger til grunn for mye av det vi driver med. Vi har sansen for de nære ting. Verden er full av input. Alle trenger en forankring, sier Astrid og Per Erik fortsetter: – I fjor ga vi ut diktboka «Storgata- langs fortauet i en småby» med tekster om folk og steder i Porsgrunn og Bamble. Da leide vi et tomt lokale i nummer 133 og lagde en pop-up butikk hvor vi solgte boka hele desember. Vi tok

36

med oss halve biblioteket hjemmefra; chesterfield-stoler, lamper og bilder, og serverte kaffe og pepperkaker. Det kom masse folk innom, og praten gikk om gamledager. Til slutt kunne jeg vagt huske tilbake til 1940-tallet, humrer 50-åringen. I boka presenterer Litteraturgarasjen dikt om blant annet herrekonfeksjons-forretningen til Odd Hansen, bokhandler Margareta hos Ark, Kaffe & The-spesialen, journalistene i Porsgrunns Dagblad og musiker Guttorm Guttormsen. Sistnevnte slo på tråden i januar. Han hadde lest boka og komponert melodier til 13 av tekstene. Det har utvikla seg til en konsert med fullt band og Nina Gromstad på vokal mens Astrid og Per Erik leser dikt. – 22. november kommer Jan Erik Vold og Arild Andersen til Ælvespeilet med «Bazz og lyrikk». Grenland Jazzforum har gitt oss æren av å varme opp for dem. Tenk om det blir så populært at det fører til ekstrakonserter, eller kanskje en turné? spekulerer Astrid før ektemannen understreker: – Ælvespeilet har forandra byen. Huset har senket terskelen for å oppsøke kulturtilbud, og gitt en scene til folk som vil bidra. Vi er de som arrangerer mest her på huset. Noen ganger synes vi nesten at vi er her litt for mye, men vi trives så godt. Her er det proffe og hyggelige folk i alle ledd. Paret har fått antatt en spenningsserie for barn og ungdom, som de har kalt «Blodspor». Astrid vokste opp på Eidanger. Per Erik på Herre. Nå bor de på Vestsida, og duoen kan røpe at de tre hovedpersonene holder til på et sted som minner mistenkelig om nabolaget. Tre av bøkene er allerede ferdigskrevet, og alle scenene er testa ut i virkeligheten. Per Erik har for eksempel ligget bakbundet på gulvet og forsøkt å få tak i en lommekniv med tenna for å frigjøre seg. Tida vil vise om det er mulig, men først lanserer Litteraturgarasjen et julehefte i tradisjonell stil for Porsgrunn og Bamble. – Det skal inneholde historiske bilder, litterære tekster og intervjuer. Vi er veldig glade i jul og spiller julemusikk fra første desember. Hjemme hos oss blir det mye marsipan, pepperkaker og likør. Det gleder vi oss veldig til, avslutter Astrid. Les mer på www.elvespeilet.no


Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no

37


VELKOMMEN ÅPNINGSUKA VELKOMMEN TIL TIL ÅPNINGSUKA VELKOMMEN TIL ÅPNINGSUKA III KJØLNESPARKEN KJØLNESPARKEN KJØLNESPARKEN

FOTO: DAG JENSSEN

FOTO: DAG JENSSEN

FREDAG 17.JANUAR-SØNDAG 17.JANUAR-SØNDAG 26.JANUAR 2020 FREDAG 26.JANUAR 2020 FEIRER VI VI ÅPNINGEN ÅPNINGEN AV FEIRER AVNYE NYE KJØLNESBADET OG PORSGRUNN ARENA KJØLNESBADET PORSGRUNN ARENA FREDAG 17.JANUAR-SØNDAG 26.JANUAR 2020

FEIRER VI ÅPNINGEN NYE DETBLIR BLIR AKTIVITETER OG FOR ALLE! DET AKTIVITETER OG MYE MYEGØY GØYAV FOR ALLE!

BL.AÅPNINGSARRANGEMENT ÅPNINGSARRANGEMENT MED KJØLNESBADET OG PORSGRUNN BL.A MEDKAKEFEST, KAKEFEST,ARENA

SVØMMESTEVNE, BADEKINO, SVØMMESTEVNE, BADEKINO, IDRETTSAKTIVITETER FOR BARN, IDRETTSAKTIVITETER FOR BARN,OMVISNINGER, OMVISNINGER, DET BLIR AKTIVITETER OG MYE GØY FOR ALLE! TEMAKVELDER OG IKKE MINST TEMAKVELDER OG IKKE MINSTMANGE MANGE FLOTTE IDRETTSOPPLEVELSER BL.A ÅPNINGSARRANGEMENT MED KAKEFEST, FLOTTE IDRETTSOPPLEVELSER GJENNOM HELE UKA SVØMMESTEVNE, BADEKINO, GJENNOM HELE UKA

IDRETTSAKTIVITETER FOR BARN, OMVISNINGER, MER INFORMASJON KOMMER PÅ MER INFORMASJON KOMMER PÅ I PORSGRUNN TEMAKVELDER OG IKKEFACEBOOK/IDRETT MINST MANGE FACEBOOK/IDRETT I PORSGRUNN OG WWW.PORSGRUNN.KOMMUNE.NO FLOTTE IDRETTSOPPLEVELSER OG WWW.PORSGRUNN.KOMMUNE.NO GJENNOM HELE UKA

AKTIV HELE LIVET

MER INFORMASJON KOMMER PÅ FACEBOOK/IDRETT I PORSGRUNN OG WWW.PORSGRUNN.KOMMUNE.NO


Vi åpner flere nye og spennende butikker.

VELKOMMEN TIL EN NY VÅR HOS DOWN TOWN.

12.–13. JUNI 2020

DOWN TOWN

Tannlege Unni Augestad, tannpleier Tonje Bakken og tannlege Anders Mosgren (tirs- og torsdager) ønsker Ønsker gamlegamle og nyeog kunder nye kunder velkommen til velkommen nye lokaler i til Storgata Storgata 112 112 7.etg (Schankebygget) (Schankebygget) 7. etg. Tlf. 35 56 64 00

SL`20 SKIENLIVE.NO

1 0 - 2 0 ( 0 9 - 1 8 ) / w w w. d o w n t o w n s e n t e r. n o /


915 03536

taxi i Grenland...... d' er Grenland Taxi det!

Vi kjører deg til Ælvespeilet - og resten av Grenland

Vi har biler for ditt behov! 1 – 16 personer. Våre MaxiTaxi har 1-3 rullestolplasser.

Følg oss på Facebook post@grenlandtaxi.no

www.grenlandtaxi.no

Last ned vår Taxi app


pos@stromsivertsen.no / gs@stromsivetsen.no TLF: 91147773 / 92250672

Alt innen bygg og tømrer faget. Alpin-Expressen Alpin Expressen kjører bussturer til Kongsberg Skisenter hver lørdag og søndag Vi kjører fra Langesund, Porsgrunn, Skien og Siljan. Bussene går helt frem til Skisenteret. Kr 600,- tur/retur inkludert dagskort for skiheisene. Påmelding Magnus Reiser AS på telefon 900 89 030 eller 35 97 33 00, innen kl. 21.00 dagen før (SMS hele døgnet), eller e-post: magnus@magnusreiser.no Langesund, torget Stathelle busslomme Heistad busslomme Skjelsvik busslomme Herøya Porsgrunn rutebilst.

07.45 08.00 08.05 08.10 08.15 08.30

Skien rutebilstasjon 08.45 Siljan ved Rema 09.00 Kongsberg Skisenter 10.10 Hjemreise 16.00 Tilbake i Skien ca. 17.30 og videre til påstigningsstedene.

www.magnusreiser.no - Din lokale reisearrangør. Telefon 35 97 33 00


Foajéscenen Lørdagsspeilet: Et konsept med

et variert utvalg av ettermiddagskonserter i foajeen. Her presenteres både lokale og nasjonale utøvere fra ulike sjangre i en nær og uformell setting. Lørdagsspeilet produseres i samarbeid med Espen Gjelstad Gundersen. Konsertstart kl. 15.00.

Blåfredag: Jazz, viser, poesi, småbord og kaféstemning er elementer som gir publikum en magisk og tett kontakt med artistene på scenen. Åpen kafé fra kl. 18.00, konsertstart kl. 21.00, 18 års aldersgrense. I samarbeid med Litteraturgarasjen.


FOAJÉSCENEN ONS 13. NOV KL. 20.00 / GRATIS

QUIZ Gjør deg klar for QUIZ! Sett sammen et lag på 2-5 personer og slipp konkurranse-genet løs! Vår egen quizmaster Knut Greger Hansen leder oss trygt igjennom seansen.

18 ÅR LØR 16. NOV KL. 15.00 / 150,-

Lørdagsspeilet - Det Nedsablede Compagnie Det blir et lørdagsspeil med bluegrass, country, americana og mye mer med et glimt i øyet. Alt blir fremført med flerstemte vokalharmonier og høy beinføring over en lav sko.

LØR 7. DES KL. 14.00 / 150,-

Lørdagsspeilet - And then there were four med gjest Anne Gravir Klykken Jazzbandet “And then there were four” er et prosjekt på jazzscenen her i Grenland som har høstet god omtale. Dagens gjest er folkemusiker og vokalist Anne Gravir Klykken.

LØR 18. JAN KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Erik Damberg & Erik Norheim Kom og bli med på reisen tilbake til 50- og 60- tallet med Erik og Erik, og syng med på låtene som du kan fra før.

LØR 25. JAN KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Andreas Hoff & Malin Skjolde Fra Bye til Broadway! Bli med når sangerne Andreas Hoff og Malin Hoff Skjolde inviterer inn til sitt musikalske univers. Her serveres alt fra kjente og kjære viser til smektende musikalsang.

Les mer på www.elvespeilet.no

43


FOAJÉSCENEN LØR 8. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Fra Lena & Ruben via Laila & Rose Et humoristisk lørdagsspeil med Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth. Forestillingen tar utgangspunkt i 100 år med norsk humor og revy.

FRE 14. FEB KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Tre Små Kinesere Tre Små Kinesere hadde 30-årsjubileum i 2018, og nå er de på veien med sine største hits! Vi får høre Klassebildet, Hjertemedisin, Dørstokkmila og mange fler!

LØR 15. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Lush Life Lush life spiller jazz med utspring i The Great American Songbook. Med et nytt blikk på disse tidløse sangene skaper kvartetten helt særegne arrangementer og klanger.

FRE 21. FEB KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Kåre Indrehus Kåre Indrehus er en artist som seiler stadig høyere på den nye norske visebølgen med sin fortellende og ofte humoristiske musikk.

LØR 22. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Secret Place Den fremragende sangerinnen Jorunn Imeland gjester Lørdagsspeilet med Per Einar Watle (gitar) og Lars Tinderholt (bass). Sammen danner de trioen Secret Place.

44

Les mer på www.elvespeilet.no


FOAJÉSCENEN LØR 29. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Brev från Kolonien Brev från Kolonien er tilbake! Velkommen til et lørdagsspeil i Cornelis Vreeswijks musikalske og lyriske landskap.

LØR 14. MARS KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Magisk klang med fløyte og harpe I forbindelse med slipp av ny CD, ”Music for flute & harp”, spiller harpisten Malgorzata Milewska Sundberg og fløytisten Arild Andersen musikk fra platen og andre favoritter for fløyte og harpe.

FRE 20. MARS KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Elin Furubotn og Torbjørn Økland Elin Furubotn er en av Norges mest markante og profilerte visesangere, og skriver norske tekster og melodier selv, samt spiller gitar og synger.

LØR 21. MARS KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Annika Westgård & Kim Eikenes Denne lørdagen får vi en god blanding av forskjellige musikkstiler, gjort i en slags folk-preget drakt. Mellom seg har de to stemmer, en gitar, en hardingfele og munnspill.

FRE 3. APRIL KL. 21.00 / 200,-

Blåfredag - Kristin Minde Med sin trio har Kristin Minde turnert for fulle hus fra Kristiansand i sør til Bodø i Nord. Musikken hennes er en blanding av pop og jazz, og kan beskrives som leken, tankefull, ærlig og sårbar.

Les mer på www.elvespeilet.no

45


Ælvespeilet er en populær arena for kurs og konferanser. God beliggenhet og unik atmosfære . Nydelig mat og drikke fra Elvespeilet Mat & Vinbar. For mer informasjon kontakt Erik Friesl E-post: booking@elvespeilet.no Tlf.: 93 01 48 95 Les mer og se konferansemeny på www.elvespeilet.no/konferanse

46

Les mer på www.elvespeilet.no


Ledige datoer

Hovedscenen

JANUAR 7., 8., 14. - 16., 28. - Hovedscenen og Scene II

• For 131-403 deltakere. • Flatt gulv / bordoppsett. • Amfi med 403 seter.

FEBRUAR 25. - 27. - Hovedscenen

Priser fra 19.000,- eks mva.

4. - 6., 13., 14., 18., 19., 25., 26. - Scene II MARS 31. - Hovedscenen APRIL 1. og 2. - Hovedscenen

Scene II • For 31-130 deltagere. • Flatt gulv / bordoppsett. • Amfi med 126 seter. Priser fra 7.500,- eks mva.

ONS 20. NOV KL. 8.00

Vekstkonferansen 2019 Vekstkonferansen har etablert seg som en av de viktigste næringslivskonferanser i Telemark. Årets tema er internasjonalisering. Et knippe foredragsholdere presenterer temaet fra ulike ståsted. Det blir prisutdeling og for første gang får vi gründerpitch fra scenen.

Les mer på www.elvespeilet.no

47


Kafé med utsikt til ælva Elvespeilet Mat & Vinbar serverer smakfulle lunsjretter fra kl. 11.00, og deilige småretter og middagsretter med god drikke fra kl. 16.00. Bordbestilling: 35 10 22 21 / 952 30 901 postmaster@tollnes-selskapsmat.no Åpningstider: mandag - tirsdag 11.00 - 18.00 onsdag - lørdag 11.00 - 22.00 søndag 12.00 - 18.00


Vi forsikrer det som betyr noe for deg

Hager Finans støtter kulturen i Grenland

Vi tar gjerne imot besøk på vårt kontor, du finner oss midt i byen!

Skolegata 2, 3916 Porsgrunn | +(47) 400 07 750 www.hagerfinans.com


Billettkjøpinfo BILLETTKJØP

RABATTER

Billetter kjøpt over telefon betales med kort. Ha derfor kortet tilgjengelig når du bestiller. Alle billettpriser er inkludert billettavgift.

Tidligkjøpsbilletter blir lagt ut i et begrenset antall på utvalgte forestillinger. Barnebillett gjelder fra 1-16 år. Honnør gjelder fra 67 år mot fremvisning av legitimasjon eller honnørkort ved inngang.

Billetter til kulturarrangementer kjøpes på elvespeilet.no, i resepsjon, eller på tlf 35 54 70 05 / epost: resepsjon@elvespeilet.no.

Gjeldende rabatter kan variere fra forestilling til forestilling. Se elvespeilet.no eller kontakt resepsjon for følgende mulige rabatter:

Billetter kan ikke reserveres. Kjøpte billetter refunderes ikke med mindre forestillingen avlyses.

KJØP BILLETT PÅ 1-2-3 PÅ ELVESPEILET.NO

1

2

3

FINN ARRANGEMENT

VELG SETER

VELG BETALINGSMÅTE

Finn arrangementet ved å bla deg gjennom programsiden eller ved å bruke søkefeltet.

Ved seteplassering kan du her velge sete. Klikk “Vis/flytte seter” eller “Fortsett”.

Velg betalingstype. Huk av for at du godtar vilkår. Klikk “Fortsett” Betal med vipps: Legg inn ditt tlf.nummer, følg instruksjonene på din telefon.

Klikk “Kjøp billett”. Velg type og antall billetter. Klikk “Finn billetter”.

Logg inn eller fyll inn informasjon. Har du gavekort legges det inn her.

Betal med kort: Fyll inn kortinformasjon, klikk «Bekreft betaling


Praktisk info ÅPNINGSTIDER

Resepsjonen er åpen tirsdag til fredag kl. 14.00-18.00, samt en time før forestillingsstart. Se elvespeilet.no/ praktisk for åpningstider i ferier og høytider.

ÅPNINGSTIDER MAT OG VINBAR

Mandag til tirsdag 11.00-18.00, Onsdag til lørdag 11.0022.00, Søndag 12.00-18.00

ÅPNINGSTIDER KUNSTHALLEN

Tirsdag til søndag 12.00 - 16.00

INNGANG VENSTRE

INNGANG HØYRE

19 18

18

17

17

16

16

15

15

14

14

13

13

12

12

GAVEKORT

Ælvespeilets gavekort kan benyttes på alle forestillinger som selges av Ælvespeilet. Gavekort kan innløses både i resepsjon og ved nettkjøp. Verdien på gavekortet bestemmer du selv. Gavekortet er gyldig i ett år og kan ikke forlenges etter utløpsdato.

PARKERING

I sentrum er det gratis kantsteins- og gateparkering. (To timers tidsbegrensning mellom kl. 08.00 - 17.00, mandag til fredag.) Langtidsparkering på “Gamle Uredd” i Løvenskioldsgate. Avgift kr. 13,- pr. time mellom kl. 08.00 - 17.00, mandag til fredag.

Særskilte behov RULLESTOLBILLETTER

Kontakt resepsjon for rullestolbilletter. Rullestolplasser er reservert på rad 12. Disse plassene blir tilgjengelig for alle når salen nærmer seg full kapasitet, så vær tidlig ute med å reservere plass.

LEDSAGER

11

11

10

10

9

9

8

8

7

7

6

6

5

5

4

4

INNGANG FLATT GULV

Ledsager går gratis på alle arrangement. Ledsagerbilletter kjøpes i resepsjon eller på kommunens servicesenter mot gyldig ledsagerbevis.

PARKERING

Fire parkeringsplasser for forflytningshemmede ved hovedinngang i Storgata og fire plasser ved Servicesenteret i Rådhusgata.

FREMKOMMELIGHET

Det er heis mellom husets etasjer, og uproblematisk å ta seg frem i rullestol.

TELESLYNGE

3

3

2

2

1

1

SCENE

INNGANG FLATT GULV

Teleslynger er montert på Hovedscenen, Scene II og i foajé. Mottaker lånes i resepsjonen. Bestill gjerne på forhånd.

LEDELINJER

Ledelinjer er montert i husets inngangspartier, foajé og trapper.


STORT ELLER LITE BYGGEPROSJEKT? VI HJELPER DEG UANSETT Det kan være vanskelig å komme i gang med et prosjekt. Kanskje du trenger hjelp til å styre alt, eller hjelp til vanskelige oppgaver. Eller kanskje du bare trenger et lite spark bak? Vi i Carlsen Fritzøe vil hjelpe folk å komme i gang, og hos oss snakker du med ekte fagfolk som kan gi gode råd og veiledning - enten du vil gjøre det selv eller få det gjort. Vi har god kontakt med dyktige håndverkere og formidler gjerne hjelp. Kom innom for en prat og en god kopp kaffe. Vi vil gjerne høre om ditt prosjekt. Registrer prosjektet ditt på carlsenfritzoe.no/byggepraten så hjelper vi deg

www.carlsenfritzoe.no

BYGGEPRATEN TAR DU MED EKTE FAGFOLK

Profile for Kulturhuset Ælvespeilet

Ælvespeilet Vinterprogram 2019/20  

Ælvespeilet Vinterprogram 2019/20