{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

VÃ…RPROGRAM 2020


Informasjon BILLETTSALG PÅ NETT www.elvespeilet.no

SERVICESENTERET Mandag-fredag kl. 09.00-15.00

BILLETTSALG RESEPSJON Storgata 164 - Tlf. 35 54 70 05 Tirsdag-fredag, kl. 14.00-18.00. Åpent en time før alle forestillinger.

BILLETTER SELGES OGSÅ PÅ Servicesenteret, Storgata 153.

Vi tar forbehold om trykkfeil eller endringer i programmet. Se til en hver tid oppdatert program på www.elvespeilet.no. Design: Folkebadet - www.folkebadet.no Trykk: Ålgård Offset AS - Opplag: 30 000 Forside: Riksteatret - Tante Ulrikkes vei

Innhold 03 LEDER 06 HOVEDSCENEN

De største trekkplastrene, de grandiose oppsetningene.

14 BARNEFORESTILLINGER 18  BACKSTAGE

Bli kjent med billettluken i denne utgaven av Backstage

21 SOMMERSPEILET 26 KALENDER 33 KULTURSKOLEN

2

36  PORTRETT

Vi har tatt en prat med PIT-sjef Trond Hannemyr.

38  PIT 42 FOAJÉSCENEN 45 PORSGRUNNFESTIVALEN 46 KONFERANSE 50 BILLETTKJØPINFO 51 PRAKTISK INFO

Les mer på www.elvespeilet.no


Eriks stalltips Riksteatret med Vaffelhjerte, torsdag 12. mars kl. 18.00 En brakdebut av en bok som endte opp som NRK-serie og som nå blir overført til teater i regi av Riksteatret. Dette blir meget så bra. Anders Jektvik, fredag 13. mars kl. 21.00 Jeg fikk gleden av å se Anders live i Oslo for ikke så lenge siden. For å si det sånn: alle som har en ørliten interesse for nydelig god norsk musikk bør kjenne sin besøkelsestid. deLillos, lørdag 21. mars, kl. 20.00 Legendene er i ute med nytt album og påfølgende turne. Dette er en av de kjæreste gruppene vi har her på berget, og vi er stolte av at de forlangte å komme tilbake til Ælvespeilet etter siste fabelaktige akustiske opptreden. Barnespeilet, Star Wårs (med å). Lørdag 21. mars kl. 12.00 Her på huset er vi stolte av barneprogrammet vårt, og som Star Wars-tilhenger og småbarnsfar er dette bare noe jeg og «mini´n» må få med oss.

Kjære publikum Vinteren nærmer seg avskjed og våren er rett rundt hjørnet. Hvem ser ikke frem til solfylte dager og en varm bris langs Porsgrunnsælva? Det gjør hvertfall vi her på huset. Nok et programblad er i hende og nok en sesong er booket og planlagt. En vår full av flott kultur og tilbud som dekker det meste. Fra kvalitetsopplevelser med Riksteatret eller lune foajé-konserter, til fullt «trøkk» på Hovedscenen med deLillos, utallige kostymer på Kawaiicon, ungdommenes egen festival UKM, kulturskole og lokale korps-konserter. Fra litterære innslag og spennende foredrag til Påskedisco for barn og Ronnie James Dio tribute konsert. Her er det kultur for alle, og før vi vet ordet av det er Sommerspeilet tilbake. Ælvespeilet har de siste seks og et halvt årene gått fra «gründerfase» til god og stabil driftsfase. Det er beundringsverdig å se alt arbeidet som er nedlagt for å sette huset i dagens posisjon. Som naturlig i en dynamisk bransje har det også vært utskiftninger i staben og jeg vil derfor benytte anledningen til å sende en stor takk til alle som har bidratt i oppstart-årene og gjort Ælvespeilet til en flott arbeidsplass for oss. Med dette ønsker jeg alle en riktig god vår og sommer. Vi sees på Ælvespeilet, det er der vi skaper minner for livet. Mvh. Erik Berg Friesl

Les mer på www.elvespeilet.no

3


Design: Reklamehuset Wera. Foto: Max Emanuelsson

IST... inspiring students together

Invest in your child’s future with quality international education at International School Telemark.

www.istelemark.no


Kos deg med fine opplevelser i Ælvespeilet

Banken har lange tradisjoner om å føre deler av overskuddet tilbake til lokalsamfunnet. Vi er opptatt av hvordan vi påvirker mennesker, miljø og samfunnet rundt oss. Vårt mål er å være banken for telemarkinger. Du finner oss på Stathelle, i Porgrunn, Skien, Ulefoss, Bø, Lunde og Notodden, eller på 915 02610 hver dag- hele året, fra klokken 7- 24.

www.sb1telemark.no


Hovedscenen De folkekjære artistene, de grandiose oppsettingene, de kraftigste lattersalvene, de største trekkplastrene. Du finner dem på Hovedscenen.

6

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN LØR 15. FEB KL. 19.00 / 465,-

Ingebjørg Bratland Ingebjørg Bratland har laget ny musikk og er ute på ny turné! Hun opplever stor interesse for sin musikk, og nærmer seg pr i dag 50 millioner streams på Spotify. Det nye materialet er skrevet av henne selv og produsert av av Espen Lind og Geir Hvidtsten. Stilmessig vil materiale ligge i området country, folk, pop.

TORS 20. FEB KL. 19.00 / 295,-

Young-Choon Park Sørkoreanske Young Choon er en pianist i verdensklasse, og holdt sin første konsert som syvåring. To år senere spilte hun Beethovens Piano-konsert nr. 1 med Sør-Koreas symfoniorkester. Hun kom inn på Julliard School of Music i New York som tolvåring, men det var tøft å være ung og sjenert uten å kunne engelsk og samtidig lide av hjemlengsel. I dag bor hun i England med verden som arbeidsplass og gjennomfører 50 konserter i året.

FRE 21. FEB KL. 19.00 / 350,-

No. 4 På bare fem år har No. 4 rukket å bli et av Norges mest elskede band. Med ærlighet, snert og en unik evne til å se de store historiene i det hverdagslige har de gitt ut to Spellemann-nominerte album, solgt tusenvis av billetter over hele landet og toppet plakaten til Øyafestivalen. Live byr bandet på dans, tårer og allsang, og etter konserten deres på Parkteatret i november 2018 meldte Dagsavisen at “No. 4 har blitt et av Oslos største band” og trillet terningkast fem.

FRE 28. FEB KL. 19.00 / 355-440,-

Ørjan Burøe - Store Gutter Gråter Ikke

18 ÅR

Det sies at store gutter ikke gråter. Hvorfor ikke, egentlig? Ørjan Burøe påstår i alle fall at han ikke er redd for å vise følelser. Han kan fint dele det som skjer inni seg med Gud og hvermann. Det må rett og slett til, mener han, for da får vi en bedre verden - gjør vi ikke? I tre år har Ørjan Burøe reist med showet «Fordommer» og spilt nesten 200 forestillinger. Med «Store Gutter Gråter Ikke» lager Burøe nok en gang en morsom og personlig forestilling med tette punchlines. Vi håper at du ler og koser deg, og kanskje til og med gråter en liten skvett - om du tør. LØR 29. FEB KL. 19.00 / 395,-

Frida Ånnevik Tre ganger Spellemannprisvinner Frida Ånnevik har etablert seg som en viktig stemme i norsk musikk. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet mange lovord og gode kritikker. Frida Ånnevik ble øyeblikkelig et navn å regne med etter slippet av debutalbumet «Synlige hjerteslag» i 2010. Hennes lavmælte pop, den unike stemmen og de originale tekstene gjorde suksess både hos kritikerne og publikum.

Les mer på www.elvespeilet.no

7


Ole Børud med band FRE 6. MARS KL. 20.00 / 395,Vi rydder hovedscenen for vestkystpoppens fremste norske ambassadør, Ole Børud, med band. Den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, under banneret «yacht rock». Men ikke alle har fått med seg at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Om ikke denne musikken får kroppen til å flytte på seg er det kanskje tid for et legebesøk.

8

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN MAN 2. MARS KL. 19.00 / 415-565,-.

Thomas Erikson - Omgitt av idioter Etter en lang og suksessfull turnè med utsolgte hus i hele Sverige kommer Thomas Erikson nå endelig til Norge og Ælvespeilet med foredraget som blant annet er basert på innholdet i hans bøker. "Omgitt av Idioter" er et innovativt og humoristisk foredrag, som samtidig byr på mye ny lærdom. Boken har blitt solgt i over 800 000 eksemplarer og oversatt til 26 forskjellige språk.

LØR 7. MARS KL. 19.00 / 300,-

Louis Jacoby Det var trangt om plassen sist Louis Jacoby besøkte Ælvespeilet, nå returnerer han etter publikums forlangende. Klok av skade har vi rigget til hovedscenen, så flere kan sikre seg sete når Louis fremfører nye og gamle gullkorn fra sitt populære visesang-reportar. Vi tipper det blir noen gode historier for lattermusklene også. Jacobys konserter er en berg og dalbane mellom hjertevarme og gapskratt.

TORS 12. MARS KL. 18.00 / 235 - 290,-

Riksteatret: Vaffelhjarte Vaffelhjarte handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda KnertMathilde. I Riksteatrets store familieforestilling følger vi de to oppfinnsomme barna gjennom liv og vaffelrøre ett helt år. De finner på masse moro, gjør rampestreker og har hemmeligheter sammen. Forfatter Maria Parr er blitt omtalt som vår nye Astrid Lindgren og norsk barnelitteraturs nye superstjerne. Med Riksteatret kan du glede deg til en fartsfylt teaterforestilling med humor, varme og mye musikk. Og lukten av nystekte vafler, så klart. Anbefalt fra 5 år.

FRE 13. MARS KL. 19.00 OG 21.00 / 345-430,-

Are Kalvø - Hyttebok fra Helvete Forestillingen "Hyttebok fra helvete" er resultatet av Are Kalvø sitt motvillige forsøk på å lære seg å elske naturen. En svært morsom og litt sint forestilling om vår tid og vårt merkelige forhold til naturen. Are Kalvø vokste opp i et postkort på Vestlandet, omgitt av fjorder og fjell som folk reiser halve kloden rundt for å oppleve og med turmuligheter på alle kanter. Likevel ble han aldri en naturens mann - han flyttet til byen og å seg aldri tilbake. Dette har aldri vært et problem. Før nå.

Les mer på www.elvespeilet.no

9


deLillos LØR 21. MARS KL. 20.00 / 495,I 2019 gjorde deLillos noe de aldri har prøvd før, med utgivelse av hele fire singler på digitale plattformer, samlet på to vinylsingler - «Se på et tre» og «Yoko». Som kronen på verket ga bandet ut albumet «Dum som et menneske» i januar 2020, etterfulgt av en storslått Norgesturné. deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold. 18 ÅR

10

Ståkonsert

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN LØR 14. MARS KL. 19.00 / 545,-

Bjørnov & Sunde Etter halvannet år med tilsyn av dampjernbane, drivhus, slekt, snekke som ikke går, bier på rømmen, tørråte, spinnmidd og taktekking er Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde igjen klare for å lette sine hjerter med nyskrevne sanger fra virkeligheten.

SØN 15. MARS KL. 15.00 / 0-100,-

Regionskorpset NMF Sør og Vestsidens Musikkorps For femte år på rad holder Regionkorpset til Norges Musikkorps Forbund (region Sør) sin første konsert for året i Ælvespeilet. Korpset består av ca 70 ungdommer i alderen 14-19 år fra Vestfold-Telemark og Agder. Vestsidens Musikkorps er er vertskap for regionskorpset.

ONS 18. MARS KL. 19.00 / 495,-

Mezzoforte Med sin instrumentale jazz/funk/fusion var Mezzoforte det første islandske bandet som oppnådde internasjonal suksess, og hadde blant annet en stor hit med «Garden Party» i 1983. De er kjent som et utrolig bra liveband, som imponerer stort med sitt samspill, presisjon og soloprestasjoner.

LØR 4. APRIL KL. 12.00 / GRATIS

Påskedisco Det blir ekte klubbstemning med lyseffekter, disco-kule, såpeboblemaskin og gøyale danseleker. Det blir påskedisco med fullt trøkk. Kom i påskeeller discoantrekk og slå deg løs! Et populært konsept for familier med barn fra 1-6 år i samarbeid med Studio D.A.N.S. Det blir fort fullt selv med storsalen i bruk, så skynd deg hvis du vil være med. Gratisbilletter kan hentes på www.elvespeilet.no den siste uken før forestilling.

18. - 19. APRIL / GRATIS

UKM Noen deltar på UKM for å vise frem noe de brenner for, noen prøver på noe nytt og noen får vist sin beste side. Få med deg årets viktigste begivenhet av, for og med de mest talentfulle ungdommene i fylket vårt innen alle sjangre kulturuttrykk. Kanskje du får oppleve fremtidens stjerner før gjennombruddet.

Les mer på www.elvespeilet.no

11


KawaiiCon 9 28. - 29. MARS / 120 - 410,-

KawaiiCon er tilbake for niende året på rad! Hold av siste helgen i mars og bli med på en dag du sent vil glemme. Som vanlig blir det et fargerikt sceneshow, kostymekonkurranser, aktiviteter og masse lek og sprell. Møt gamle venner eller dann nye vennskap, her er alle velkomne!

12

Les mer på www.elvespeilet.no


HOVEDSCENEN TORS 23. APRIL KL. 19.00 / 335-435,-

Riksteatret - Tante Ulrikkes vei Riksteatret og Det Norske Teatret presenterer teaterversjonen av suksessboken "Tante Ulrikkes vei". Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef. Tante Ulrikkes vei handler om to unge gutters kamp for å komme seg opp og fram og få et bedre liv. Det handler om kjærlighet, ungdomsliv og det å prøve å forstå storsamfunnet.

FRE 24. APRIL KL. 20.00 / 410,-

Creedence Mania 1969 Norges fremste Creedence-band, Fortunate Sons, følger nå opp publikumsfavoritten Creedence StoryNight med et nytt show spekket med hits. I tillegg til å gi publikum et gjenhør med alle de fantastiske låtene Creedence dominerte hitlistene med over hele verden, får også publikum et gjensyn med hvordan verden så ut i dette begivenhetsrike året.

TIRS 28. APRIL KL. 19.00 / 395-545,-

Relasjonens kraft - Marco Elsafadi Marco Elsafadi har inspirert folk over hele landet - som idrettsutøver, ungdomsarbeider og prisvinnende foredragsholder. Med sine mer enn 200 foredrag i året er han en av de mest populære og etterspurte foredragsholderne i Norge.

TORS 30. APRIL KL. 21.00 / 240,-

Anthem, Dio Tribute Minnekonsert for Ronnie James Dio. Det har nå gått 10 år siden "Den lille mannen med den store stemmen" sang sin siste strofe og det ønsker Anthem å markere med en minnekonsert på Ælvespeilet. Det vil bli fremført haugevis av perler fra hans karriere i Rainbow, Black Sabbath og Dio. I tillegg kommer det en overraskelse som flere lokale, musikalske helter har sagt ja til å bidra på! 18 ÅR LØR 23. MAI KL. 18.00 / 295,-

Sigøyneraften med Nicolae Bogdan og gjester Nicolae Bogdan, som er godt etablert i Grenlands musikkmiljø, kommer endelig tilbake med musikk fra Øst-Europa. En musikalsk opplevelse som byr på melankolske melodier fra Russland og Serbia til virtuose instrumentalstykker fra Romania og Ungarn. Denne gangen har han med seg noen av de flinkeste musikerne i distriktet pluss noen av sjangerens beste i Norge.

Les mer på www.elvespeilet.no

13


Barneforestillinger Det skal ikke være dyrt å gi barna gode kulturopplevelser! Forestillinger og konserter merket “Barnespeilet” koster alltid kun 50 kr per person.

TORS 12. MARS KL. 18.00 / 235 - 290,-

Riksteatret: Vaffelhjarte Vaffelhjarte handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda Knert-Mathilde. I Riksteatrets store familieforestilling følger vi de to oppfinnsomme barna gjennom liv og vaffelrøre et helt år. Anbefalt fra 5 år.

14

Les mer på www.elvespeilet.no


LØR 29. FEB KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Lekene slår tilbake "Lekene slår tilbake" består av improviserte historier basert på lekene barna i publikum har med seg. Det er et inkluderende og engasjerende teater hvor barna kan la seg inspirere til å lage sine egne historier. Anbefalt fra 5 år, varighet ca 40 min.

LØR 14. MARS KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Turbotroll Turbotroll er klar med sin andre plate og ønsker velkommen til en ny konsertforestilling med rykende fersk musikk. Anbefalt fra 3 til 8 år, varighet ca. 45 min.

LØR 21. MARS KL. 12.00 / 50,-

BARNESPEILET

Star Wårs (med å) En leken forestilling som hverken tar seg selv eller den velkjente rom-sagaen altfor høytidelig. Når vi leker er det ikke alltid like enkelt, eller viktig, å holde seg til den originale historien - det viktigste er å ha det moro. Anbefalt fra 6 år, varighet ca 40 min.

LØR 4. APRIL KL. 12.00 / GRATIS

Påskedisco Det blir ekte klubbstemning med lyseffekter, discokule, såpeboblemaskin og gøyale danseleker. Kom i påskeeller discoantrekk og slå deg løs! Gratisbilletter kan hentes på www.elvespeilet.no den siste uken før forestilling.

Les mer på www.elvespeilet.no

15


Vi ut fører både sto re og s må jobber. Vi er løsningsorienterte og vi finner løsninger sammen med deg slik at du blir fornøyd med prosessen fra start til slutt. Har du et prosjekt du trenger hjelp til? Kontakt oss i dag.

Med omtanke for kundene 35 99 74 00 • post@drangedalsparebank.no • www.drangedalsparebank.no

Med omtanke for kundene


18

Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no


Backstage: Billettluken I denne utgaven av Backstage besøker vi en gjeng med et stort fokus på kundeservice - nemlig Ælvespeilets resepsjonister!

Resepsjonsteamet består av resepsjonsansvarlig Sladana Erakovic Cvetkovic og resepsjonist/produsent Kristine Eldorsen, samt ekstrahjelpene Martine Høiseth Grünert, Herman Gast Sandersen og Else-Marie Bang. Resepsjonistene er en del av en større salgs- og markedsavdeling, og har blant annet ansvar for salg av billetter i luke og den daglige kontakten med kunder. Etterhvert som en større del av billettsalget går på nett er det viktig å opprettholde et høyt nivå av service og å kunne tilby mer enn bare å selge billetter i luken. Derfor går en stor del av tiden til håndtering av kunder og arrangørers problemer og spørsmål. Sladana forteller at resepsjonen ikke bare er et sted å kjøpe billetter, men også et naturlig utgangspunkt for besøkende - mange kommer nemlig innom billettluken først med spørsmål om de ikke har besøkt huset før, forteller hun. Ellers får de mye spørsmål om parkering, kjøp av billetter på nett og henvendelser fra folk som prøver å skaffe seg billetter til utsolgte forestillinger. - Men da må vi dessverre skuffe dem, vi holder svært sjeldent av billetter på utsolgte forestillinger, forteller Sladana.

Bli kjent med Sladana: Resepsjonsansvarlig Sladana Erakovic Cvetkovic er den med lengst fartstid i billettluken. Helt siden 2013 har hun tatt i mot kunder og fikset små og store problemer - det er nemlig få problemer Sladana ikke klarer å løse! I tillegg til ansvaret for resepsjonen har Sladana også ansvar for eksterne arrangementer med billettsalg hos oss. I følge Sladana er det beste med å jobbe i resepsjonen at man får muligheten til å treffe mange forskjellige typer mennesker, og det er ekstra fint de gangene man ser at god service gir fornøyde kunder. Arrangementet hun gleder seg mest til i vår er Kawaiicon 9.

Selv om å guide kunder til hvordan kjøpe billetter på nett er en del av jobben, er også en av fordelene med å ha en resepsjon å kunne ha direkte kontakt med kundene. Den eldre generasjonen spesielt setter stor pris på muligheten til å ordne billetter på en enkel måte gjennom oss, forteller Martine. I billettluken kommer det også mye spørsmål om hvordan sikre seg de beste billettene i salen. "Vær tidlig ute, og bestill billetter på nett" er rådet fra Kristine, mens Sladana råder kundene til å følge Ælvespeilet på for eksempel Facebook for å få vite om nye lanseringer fortløpende. Billettluken er åpen fra kl. 14-18 tirsdag til fredag, samt før arrangementer. Velkommen innom!

Les mer på www.elvespeilet.no

19


Sommerspeilet er tilbake Sommerens hyggeligste møteplass for mat og kultur. Programmet blir lagt ut pü www.elvespeilet.no/sommerspeilet


Elvespeilet Mat & Vinbar Elvespeilet Mat & Vinbar serverer smakfulle lunsjretter fra kl. 11.00, og deilige småretter og middagsretter med god drikke fra kl. 16.00 Bordbestilling: 35 10 22 21 / 952 30 901 Åpningstid: Mandag – trisdag: 11.00 – 18.00 Onsdag – lørdag: 11.00 – 22.00 Søndag: 12.00 – 18.00


Foto: Guro Sommer Værland

Vi støtter kulturlivet

Sparebanken Sør støtter mange prosjekter innenfor kultur, idrett, utdanning og andre områder. Sammen skaper vi vekst i ditt lokalsamfunn.

sor.no

• metall gjenvinning • container utleie • kran og maskin flytting Telefon: 35932050 Enger industriområde Floodmyrveien 22 3946 Porsgrunn


facebook.com/pizzabakeren.no www.pizzabakeren.no

PRØV VÅRE

NYHETER! KYLLINGKLUBBER 59,7 STK MED DRESSING

HVITLØKSBRØD 59,-

Hvitløksbrød nneholder følgende allergener: Gluten/hvete og melk


FORHÅNDSBESTILLINGENE ER NÅ ÅPNET!

NORGES STØRSTE UTVALG AV ELEKTRISKE VAREBILER

gir støtte på

50.000,ved kjøp av alle ny Maxus varebil og 5.000,ved kjøp av el-lader.

FREMTIDEN ER ELEKTRISK OG MAXUS ER ALLEREDE EN AV NORGES MEST SOLGTE EL-VAREBILER. ENOVA GIR MAXUS FULL STØTTE PÅ 50.000,- PÅ ALLE MAXUS VAREBILER

ENESTE BILMERKE MED FULL STØTTE PÅ ALLE MODELLER

Spesialisten på Fiat bobiler* i No

NORGES STØRSTE EL-BIL NYHET! KLASSENS BESTE SPESIFIKASJONER: BEST REKKEVIDDE, NYTTELAST OG HENGERVEKT!

Motor • Drivverk • Dekk • Chassis

HOLDER DET MED 200KM REKKEVIDDE ELLER MÅ DU HA 300KM? VELG DIN BATTERIPAKKE.

VELG MELLOM 4,8M3 OG 6,3M3

INTRODUKSJONSPRIS e-Deliver

3 FRA 279.900,-

VELG MELLOM 10,2M3 TIL 11,5M3

NORGES MEST SOLGTE EL-VAREBIL OVER 5M3 MED 39% MARKEDSANDEL

e-Deliver 3 fra 225.500,Spesialisten på

Spesialisten Spesialisten på på KLASSENS BESTE SPESIFIKASJOFiat bobiler i Norge! BEST REKKEVIDDE, NYTTELAST Fiat bobiler i Norge!*NER: Fiat bobiler* i *Norge!

*Prisen er inkl. leveringsomkostninger og fratrukket Enova-støtte.

OG HENGERVEKT! BILER PÅ LAGER.

Motor • •Drivverk Dekk • Chassis Motor •• Drivverk Drivverk •Dekk Dekk• Chassis • •Chassis SportTech pakke:

NYE VITARA 4X4

Vi skal ogsåVi byttehar utstillings-modeller RSA Bil er Fiats største verkstedsrepresentant i Norge. kompetanse, ferdigheter og solid og demobiler. Gjør årets bilkjøp! erfaring på bobil. I tillegg er merkeverkstedene de eneste som har tilgang fra fabrikk som foretar Kjøp nå nå og få hele kampanjer på blant annet sikkerhet og elektronikk. Vi har konkurransedyktige priser på service og HVORFOR VELGE BESTSUZUKI? I TEST reparasjoner, EU-kontroll og dekk. • Allgrip 4x4 firehjulstrekk Skinn/Alcantara-seter 17” Sport Aluminiumsfelger Chrom Sport grill Tåkelys Takrails sølv Mørke ruter fra B-Pilar Lakkerte dørhåndtak/Speil El. oppvarmede og innfellbare speil Multifunksjonsratt i skinn Analog sentermontert klokke Lyspakke interiør Radio/Bluetooth/USB/DAB+ Navigasjon Ryggekamera Alarm

Smartphone link Hill descent control Hill hold control Adaptive Cruise Control Radar Brake Support Automatisk klimaanlegg LED Kjørelys LED Hovedlys Parkeringssensor foran og bak Startknapp/nøkkelfritt system Regnsensor

NÅ MED AUTOMATGIR

100.000,HYBRID-DAGER Klassens beste rekkevidde, nyttelast, hengervekt, Verdi kr. 72.500.-

Kampanjetilbud: kr. 25.000.Spar kr. 47.500.-

PÅ SIKKERHET PÅ PRIS ved kjøp av ny Maxus varebil • Høy bakkeklaring og enkel innstigning VG 20.05.15 VG 20.05.15

• Norges beste hybridgaranti

• Rimelige eiekostnader og lavt verditap VI MATCHER ENOVA STØTTEN! LEDNINGSFRI OG LADER SEG SELV • Høyt utstyrsnivå

hurtigladig og en svært gunstig pris.

• Reelt lavt forbruk • Verdensledende sikkerhetssystemer • Japansk driftsikkerhet og kvalitet • Firehjulstrekk inkludert i prisen • Biler på lager for rask levering

NYE MAXUS EV80 FRA 465.500,8 års erfaring som Fiat merkeverksted Velg mellom batteripakke med 200km eller 300km rekkevidde! gir deg trygghet og kvalitet. NORGES BESTE HYBRIDGARANTI – OVERLEGEN VINNER! Forbrukerrådet 15. februar, 2018

RSA Bil er Fiats største verkstedsrepresentant i Norge. Vi har kompetanse, ferdigheter og solid

erfaring på bobil. I tillegg er merkeverkstedene de eneste som har tilgang frai Norge. fabrikk som foretar RSA Bil er Fiats største verkstedsrepresentant Vi har kompetanse, ferdigheter og solid kampanjer på blant annetverkstedsrepresentant sikkerhetpå ogbobil. elektronikk. Vi er harmerkeverkstedene konkurransedyktige priser på service og RSA Bil er Fiats største i Norge. Vi har kompetanse, ferdigheter solid erfaring I tillegg de eneste somoghar tilgang fra fabrikk som foretar reparasjoner, EU-kontroll erfaring på bobil. I tilleggog erdekk. merkeverkstedene de eneste som tilgang fraVifabrikk som foretar kampanjer på blant annet sikkerhet oghar elektronikk. har konkurransedyktige priser på service og kampanjer på blant annet sikkerhet ogEU-kontroll elektronikk. har konkurransedyktige priser på service og reparasjoner, ogVidekk. reparasjoner, EU-kontroll og dekk.

Stor varebil

Vi bruker originaldeler fr

8 års erfaring som Fiat merkeverksted 8 års erfaring som Fiat merkeverksted trygghet og kvalitet. 8girårsdeg erfaring som Fiat merkeverksted Stor 9 seter Planbil gir deg gir deg trygghet ogtrygghet kvalitet. og kvalitet. 1.821,-

Vi bruker originaldeler fra Mopar

SKIEN / NOTODDEN Swift 4x4 Hybrid fra 232.900,-

Leasing:

www.maxus.no Leasing: 1.805,- inkl mva pr mnd

inkl mva pr mnd*

Ignis 4x4 HybridfrafraMopar 222.900,Vi bruker originaldeler

*Swift 4x4 Hybrid med SafeTech+, vinterhjul og met. lakk. 36mnd/30.000km. Startleie: 31.250,- Et.geb.5.363,-. 3 års bindingstid. bruker og originaldeler fra Totalpris 108.419,- I tillegg kommer frakt,Viårsavgift forsikring.

Mopar

4x4 med automat tilgjengelig

*

*Ignis 4x4 Hybrid m/SafeTech+, vinterhjul og met. lakk

36mnd/30.000km. Startleie: 31.250,- Etabl.geb.5.363,-.3 års bindingstid. Totalpris 107.843,- I tillegg kommer frakt, årsavgift og forsikring.

MirrorLink multimediasystem

4x4 er standard

Nye Vitara 4x4 fra Suzuki kan være årets største bilsensasjon. En ultramoderne bil med innovasjoner som LED Oslo Adaptive Cruise Ski Control og sikkerhetssystemer Romerike Drammen Fredrikstad hovedlys, som f.eks. Radar Brake Support som standard. Nye

19 Ensjøveien 15B ogDynamitveien Hvamsvingen 77 Råbekksvingen 1 Arendal Forus Kristiandsand Ski Vitara er en miljøavgiftsvinner med lavt forbruk og 7lave Øvre CO2-Eikervei og NOx-utslipp. Suzukis nye overlegne Allgrip Drammen Forus Kristiandsand Ski Tromsø Drammen Tlf.: 23 24 20 40 Tlf.: 64 87 88 80 Tlf.: 64 83 12 00 Tlf.: 32 21 88 00 Tlf.: 69 39 22 60 RSA BIL RSA BIL RSA BIL RSA BIL RSA BIL RSA BIL RSA BIL RSA BIL BIL pionerer. Vitara BIL Porsmyrveien 3 RSA Skibåsen 5 Dynamitveien 19 Ærfuglveien 2 Øvre Eikervei 77 automatgir. Etter sin introduksjon i Norge i 1989 er Vitara-navnet kjent som RSA en av SUV-segmentets Trondheim Sarpsborg Kristiansand Arendal Forus Tromsø Tlf.: 64 87 88 80 Tlf.: 77 60 84 20 Tlf.: 32 21 89 40 Kystveien 244 Tlf.: 51 96 49 00 Tlf.: 38 17 70 40 Porsmyrveien 3 Skibåsen 5 Dynamitveien 19

Arendal RSA BIL Kystveien 244 Tlf.: 37 00 51 00

PRIS- OG AVGIFTSVINNER FIREHJULSTREKK 2019 Adaptiv Cruise og Radar Brake

Tromsø

PRIS-RSA OG AVGIFTSVINNER BIL FIREHJULSTREKK 2018

Ærfuglveien 2


PICK UP OF THE YEAR

Ny sjef i pick up-klassen! Nå med 0% rente på leasing Ford Ranger fra kr. 355.000, *

Leasing fra kr. 1.790,- pr mnd Ranger Rap Cab XLT 170 hk Aut.

**

Leasing fra kr. 1.855,- pr mnd Ranger Limited Rap Cab 170 hk Aut.

Leasing fra kr. 2.215,- pr mnd Ranger Wildtrak Rap Cab 213 hk Aut.*** ****

Leasing fra kr. 2.360,- pr mnd Ranger Wildtrak Double Cab 213 hk Aut.

*****

Leasing fra kr. 2.870,- pr mnd Ranger Raptor Double Cab 213 hk Aut. *Prisene er utregnet med KR 60.000 ,- i kontant, årlig kjørelengde på 15.000 km og avtaletid på 3 år. Totalpris inkl. etableringsgebyr og termingebyr er: KR 134.330,-. **KR 136.670,-. ***149.630,-. ****154.850,-, *****173.210,-. Priser er eks. MVA. Vi tar forebehold om skrivefeil i annonsen.

170 - 213 hk BiTurbo

3.500 kg hengervekt

10 trinns automatgir

Høy- og lavserie med sperre

Antikollisjonssystemer

Bakkeklaring på 24cm

80 cm vadedybde

1000 kg nyttelast

RANGER

RANGER

Skien

35 58 35 20 Vestre Buktenveg 11 - 13, 3736 Skien

Notodden

Skien / Notodden

35 02 51 00 Merdevegen 6, 3776 Notodden


Kalender vår 2020 FEBRUAR TRE SMÅ KINESERE FRE 14. FEB 21.00 / 200,LØRDAGSSPEILET - LUSH LIFE LØR 15. FEB 15.00 / 200,INGEBJØRG BRATLAND LØR 15. FEB 19.00 / 465,YOUNG-CHOON PARK TORS 20. FEB 19.00 / 295,NO. 4 FRE 21. FEB 19.00 / 350,KÅRE INDREHUS FRE 21. FEB 21.00 / 200,LØRDAGSSPEILET SECRET PLACE LØR 22. FEB KL. 15.00 / 200,SENJAHOPEN LØR 22. FEB KL. 20.00 / 220,BEETHOVENS 32 KLAVERSONATER PÅ 64 MINUTTER TORS 27. FEB KL. 19.00 / 250,ØRJAN BURØE - STORE GUTTER GRÅTER IKKE FRE 28. FEB KL. 19.00 / 395-440,TOMMY TOKYO FRE 28. FEB KL. 21.00 / 200,BARNESPEILET - LEKENE SLÅR TILBAKE LØR 29. FEB KL. 12.00 / 50,-

26

LØRDAGSSPEILET - BREV FRÅN KOLONIEN LØR 29. FEB KL. 15.00 / 200,FRIDA ÅNNEVIK LØR 29. FEB KL. 19.00 / 395,-

MARS OMGITT AV IDIOTER THOMAS ERIKSON MAN 2. MARS KL. 19.00 / 415-565,OLE BØRUD MED BAND FRE 6. MARS KL. 20.00 / 395,-

ARE KALVØ - HYTTEBOK FRA HELVETE FRE 13. MARS KL. 19.00 & 21.00/ 345-430,ANDERS JEKTVIK FRE 13. MARS KL. 21.00 / 200,BARNESPEILET TURBOTROLL LØR 14. MARS KL. 12.00 / 50,LØRDAGSSPEILET MAGISK KLANG MED FLØYTE OG HARPE LØR 14. MARS KL. 15.00 / 200,-

UNNSKYLD - THOMAS LEIKVOLL FRE 6. MARS KL. 21.00 / 250295,-

BJØRNOV & SUNDE LØR 14. MARS KL. 19.00 / 545,-

LOUIS JACOBY LØR 7. MARS KL. 19.00 / 300,-

REGIONSKORPSET NMF SØR OG VESTSIDENS MUSIKKORPS SØN 15. MARS KL. 15.00 / 0-100,-

KULTURSKOLEN EN DANS BLANT IBSENS KVINNER MAN 9. MARS KL. 18.30 / 60-110,KULTURSKOLEN UNG OG LOVENDE ONS 11. MARS KL. 18.30 / 60-110,RIKSTEATRET: VAFFELHJARTE TORS 12. MARS KL. 18.00 / 235-290,-

MEZZOFORTE ONS 18. MARS KL. 19.00 / 495,YOUNG ONES TORS 19. MARS KL. 18.00 / 60-110,ELIN FURUBOTN OG TORBJØRN ØKLAND FRE 20. MARS KL. 21.00 / 200,BARNESPEILET - STAR WÅRS (MED Å) LØR 21. MARS KL. 12.00 / 50,-

Les mer på www.elvespeilet.no


Kalender vår 2020 LØRDAGSSPEILET ANNIKA WESTGÅRD & KIM EIKENES LØR 21. MARS KL. 15.00 / 200,DELILLOS LØR 21. MARS KL. 20.00 / 495,KULTURSKOLEN HUSKONSERT 23., 24., OG 25. MARS KL. 18.30 / 60-110,KAWAIICON 9 28. -29. MARS / 120-410,KULTURSKOLEN DRØMMEVERDEN TIRS 31. MARS 18.30 / 60110,-

APRIL KULTURSKOLEN - OPP! ONS 1.APRIL KL 18.00 / 60/110,SIGNE MARIE RUSTAD TORS 2. APRIL KL. 20.00 / 200,KRISTIN MINDE FRE 3. APRIL KL. 21.00 / 200,PÅSKEDISCO LØR 4. APRIL KL. 12.00 / GRATIS UKM TELEMARK FYLKESFESTIVAL LØR 18. APRIL KL. 12.00 / GRATIS

Les mer på www.elvespeilet.no

RIKSTEATRET - TANTE ULRIKKES VEI TORS 23. APRIL KL. 19.00 / 335-435,CREEDENCE MANIA 1969 FRE 24. APRIL KL. 20.00 / 410,BISMAK FRE 24. APRIL KL. 21.00 / 0,RELASJONENS KRAFT MARCO ELSAFADI TIRS 28. APRIL KL. 19.00 / 395-545,GRENLAND VETERANKORPS OG KRAGERØ MUSIKKORPS ONS 29. APRIL KL. 19.00 / 150,ANTHEM, DIO TRIBUTE TORS 30. APRIL KL. 21.00 / 240,-

MAI

JUNI KULTURSKOLEN FREMTIDEN I UNGE HENDER 3. OG 4. JUNI KL. 18.30 / 60110,PORSGRUNNFESTIVALEN 2020 5. & 6. JUNI / 535,GRENLAND FRITEATER : HERØYA 1943 FLERE DATOER / 220-440,POTSGRUNN INTERNASJONALE TEATERFESTIVAL 16.-20. JUNI

JULI AVSLUTNINGSKONSERT SOMMERKURS 2020 24. JULI, 30. JULI, 4. AUGUST, 7. AUGUST KL. 13.00 / GRATIS

NASJONALKVELDEN 2020 SØN 17. MAI KL. 18.30 / 270,KULTURSKOLEN: SCHOOL´S OUT 18. OG 19. MAI KL. 18.30 / 60-110,SIGØYNERAFTEN NICOLAE BOGDAN LØR 23. MAI KL. 18.00 / 295,OPERAPUB SØN 24. MAI KL. 18.00 / 125-265,-

27


Vi kan web-

design Nettside: www.pmknutsen.no Epost: mattias@pmknutsen.no Tlf:

97 65 30 05

Nettsider • Grafisk Profil • 3d Visualisering • Boligvelger • Finn.no integrasjon • Wordpress CMS PM Knutsen AS

BYGG OG TAK SPESIALISTEN AS Vi utfører alt av tak- og snekkerarbeider. Ta kontakt for en uforpliktende befaring!

Over

20 års erfaring

Orreveien 2, 3946 Porsgrunn 90 24 37 80 – post@bts-as.no


facebook.com/pizzabakeren.no www.pizzabakeren.no

*

LØNNER SEG Å BLI PB-VENN!

LAST NED VÅR APP! *GJELDER STOR PIZZA TIL FULL PRIS KJØPT I APP/NETT.


Scene II De spennende, kule, smarte, smale, kreative, klassiske, urbane og sjeldne. Du finner dem pĂĽ SCENE II.

30

Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no


SCENE II LØR 22. FEB KL. 20.00 / 220,-

Senjahopen Etter fire album, et par hundre konserter og tusenvis av klistremerker på de utenkeligste steder er det ingen tvil om at alle rockeinteresserte har hørt om Senjahopen. Men det er ikke dermed sagt at de har sett dem spille live. Senjahopen holder seg stort sett nordpå, hvor de i tillegg til egne konserter i hver krik og krok, har stått på plakaten til alle de store festivalene.

18 ÅR TORS 27. FEB KL. 19.00 / 250,-

Tor Espen Aspaas - Beethovens 32 klaversonater på 64 minutter Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere. På Ælvespeilet skal han spille Beethovens 32 klaversonetter på 64 minutter.

FRE 28. FEB KL. 21.00 / 200,-

Tommy Tokyo Etter Tommy Tokyo ga ut sitt Spellemann-nominerte og gull-sertifiserte album "Smear your smiles back on" i 2008 har han gitt ut en rekke kritikerroste album.

FRE 6. MARS KL. 21.00 / 250-295,-.

UNNSKYLD med Thomas Leikvoll «Unnskyld!» er Thomas Leikvolls andre helaftens standup-show. Etter publikumssuksessen «For gammel til å dø ung» skal nå alle synder på bordet i «Unnskyld!». På sedvanlig vis bruker Leikvoll sitt eget liv, sine egne feil, mangler og tabber til å ta et oppgjør med seg selv, sine venner, partnere, elskere og fiender.

FRE 13. MARS KL. 21.00 / 200,-

Anders Jektvik Anders Jektviks tekster og melodier, kombinert med en stemme og fjetrende gitarspill, har berørt norske TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012.

Les mer på www.elvespeilet.no

31


SCENE II TORS 2. APRIL KL. 20.00 / 200,-

Signe Marie Rustad (Duo) Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town, skapte elverumsingen Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og Spellemann-nominerte Hearing Colors Seeing Noises i 2016.

FRE 24. APRIL KL. 21.00 / GRATIS

Bismak Bismak inviterer til gratiskonsert som en hyllest til det lokale musikkmiljøet. På scenen finner du Gun Vik, Per F. Vik, Iver Bakke, Thomas Furuvald og Thomas Fjelldalen. Kveldens første del er akustisk, men i del to får vi oppleve fullt band og tilhørende "rocketrøkk". Velkommen!

18 ÅR ONS 29. APRIL KL. 19.00 / 150,-

Grenland Veterankorps og Kragerø Musikkorps Kragerø Musikkorps og Grenland Veterankorps presenterer et reportoar av iørefallende musikk i Ælvespeilet og ønsker alle musikkvenner velkommen til en konsert under ledelse av dirigent Thorleif Andersen. To korps, én dirigent.

SØN 17. MAI KL. 18.30 / 270,-

Nasjonalkvelden 2020 Igjen er det klart for allsang og underholdning på selveste 17. mai! Hvorfor ikke la festlighetene på nasjonaldagen ende opp på Ælvespeilet, med allsang og smakebiter fra Norges musikkarv? Arrangementet ledes av Arild Bakke som synger, leder salen gjennom allsanger og binder det hele sammen. Jacintha van der Nat er pianist for kvelden.

SØN 24. MAI KL. 18.00 / 125-265,-

Operapub Velkommen til ny operapub i Ælvespeilet. Jakob Zethner og Arild Bakke tar rollene som solister, konferaniserer og spillemenn. Med seg har de et utvalg dyktige elever som fremfører solo-arier, vårlige sanger og duetter. I tillegg opptrer Porsgrunns eget operakor, med primus motor Jakob Zethner fra Vangens Operastudio i spissen. Du får høre sanger og korpartier fra sesongens program som fokuserer på musikal.

32

Les mer på www.elvespeilet.no


KULTURSKOLEN 2020 En dans blant Ibsens kvinner

Kulturskolekompaniets danseforestilling

Man 9. mars kl. 18.30. Hovedscenen Ung og lovende Musikkavdelingens konsert med fordypningselever

Ons 11. mars kl. 18.30. Scene II Young Ones

Forestilling laget av sal- og sceneelever fra Heistad-, Kjølnes-, Vestsiden- og Stridsklev ungdomsskoler

Tors 19. mars kl. 18.00, Hovedscenen Kulturskolens huskonserter 23., 24. og 25. mars kl. 18.30. Scene II Drømmeverden Elevenes egen forestilling med musikk, dans og bilder

Tirs 31. mars kl. 18.30. Scene II OPP! En annerledes huskonsert med mange overraskelser

Ons 1. april kl. 18.30. Scene II School’s Out Konserter som rocker!

18. og 19. mai kl. 18.30. Scene II Fremtiden i unge hender Danseavdelingens hovedforestilling

3. og 4. juni kl. 18.30. Hovedscenen

Billettpriser alle forestillinger B: 60,- O: 110,-


E18 Truckcenter er ett av Norges største multibrand storbilsenter. Her er alt tilrettelagt på beste måte: Er du sjåfør, finner du det du trenger enten behovet er “fem minutter” og en kaffekopp, trim, dusj, hvile, tilgang til internett – eller et godt måltid mat og en seng natten over mens bilen fikses. I tillegg til nybilsalg, selger vi også påbygg og tilhengere i alle varianter. E18 Truckcenter AS ligger midtveis mellom Oslo og Kristiansand. Ta av nedkjøringen til Heistad, rett øst for Grenlandsbrua. Du ser oss godt fra Europaveien, så nær ligger vi.

Vi støtter kulturen i Grenland Vi holder til på Bedriftsvegen 64, 3735 Skien

Foto: Dag Frogner

Kontakt for befaring TLF 35 10 10 50


VI ÅPNER NYTT BÅTSENTER MARS 2020!

DRANGEDALSVEGEN 100 3920 PORSGRUNN


En sommernattsdrøm i 25 år Jubilanten Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival har sørget for at byen og kommunen i mange år har vært en viktig, internasjonal Kulturutveksler.

Tekst og Bilde: Per Flåthe

Festivalstarten bygde på en drøm, å lage en festival med tittelen «En Sommernattsdrøm», i 1995. Bak drømmen stod ildsjelene til Grenland friteater, Trond Hannemyr, Tor Arne Ursin og Lars Vik, som startet opp teateret i 1976. Gjennom festivalen ønsket de å leve opp til røttene til Grenland Friteater, nemlig å bringe teateret, og teaterets mange variasjoner og fasetter, ut i gatene til folket. Prosjektet ble en suksess, og lever fortsatt i beste velgående, men bedre kjent som Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT). Der er det Trond Hannemyr som er festivalsjef. - Vi har et lite jubileum og det skal vi selvfølgelig feire litt med å lage en festival. En festival er jo en feiring, og da må vi sørge for at folk får en ekstra god festivalopplevelse. Er PIT sommernattsdrømmen som aldri tok slutt? - Det kan du godt si. Vi valgte å kalle det PIT, fordi det sier noe om hvor det er og hva det er. PIT er et bedre navn, mer pedagogisk, forklarer Trond. - Da vi startet Grenland Friteater i 1976 trodde vi ikke at vi skulle holde på med dette til vi ble pensjonister. Vi skulle bare lage én forestilling. Da vi startet PIT i 1995, så skulle vi bare lage én festival. Man planlegger ikke å skape en tradisjon. Tradisjoner skaper seg selv. Trur ikke Jesus heller planla at jula skulle bli en tradisjon, da han ble født. Hva kan vi glede oss til på festivalen i 2020? - Det kommer vi med i april, sier han bestemt, men med et lett smil. Men hva kan du si da? - Vi skal jo gjøre Herøya 1943, som i skrivende stund har solgt over halvparten av billettene. Meierislaget ble jo veldig populært. Herøya 43 fortsetter den samme historien om de store tingene som har skjedd i samfunnet i Porsgrunn. Om Hydro og bombingen i 1943. Hva Hydro drev med som gjorde at amerikanerne valgte

36

å bombe fabrikken. Forholdet mellom tyske IG Farben og Hydro, og hva arbeiderne på Hydro mente. Det meste av historien er skrevet, men ikke alt er like godt kommunisert, og derfor spennende å hente fram. Vi har snakket med historikere om dette. Vi avslører ikke navn, forestillingen handler om de store linjene, forklarer Trond. Friteaterets utforestillinger startet i sin tid med «Smuglere». Senere har det blitt vanlig for teateret å legge store produksjoner til gatebildene i Porsgrunn. Men vi skal ikke bruke bombefly i årets oppsetning, forklarer Trond. Trond tenker teater og festival brorparten av døgnets timer. Likevel forteller han at han har et liv utenom, med kone, barn og venner. Likevel, det er ikke til å bortforklare at skal Grenland Friteater overleve, må det iherdig innsats til. - Hvor mye tid opptar teateret deg, har du en 8- til 16-jobb? Vi pleier å si at når vi blir gamle skal vi gå ned og jobbe 100 prosent. Men det er jævla ålreit å ha en jobb som jeg trives med, som jeg ikke bare gjør for penger. Jeg trives med det, sier han. Som PIT-sjef er det hans jobb å reise rundt i inn- og utland å se teaterforstillinger. Mange tusen har det blitt siden han trådte inn i teaterets verden. En vei han aldri trodde han skulle gå. Jeg har alltid vært glad i litteratur. Teater ble tilfeldig. Som ung var jeg med i amatørteateret. Der traff jeg Lars og Tor Arne. Det ble bare sånn. Min far var realist og trodde nok at ingeniør var tingen. Tror de innså at karakterene mine i realfag aldri gjorde det aktuelt å gå den veien, sier Trond Hannemyr, før oppgavene kaller ham til andre aktiviteter.

Les mer på www.elvespeilet.no


Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no

37


Velkommen til

JUBILEUMSFESTIVAL 16. - 20. JUNI 2020 www.pitfestival.no PORSGRUNN INTERNASJONALE TEATERFESTIVAL

25

PROGRAMSLIPP 16. APRIL 2020 PIT trenger hjelpere - bli med på sommerens morsomste dugnadslag All info finner du her: www.pitfestival.no 25 år med PIT 63 spillesteder i byen 434 ensembler fra 38 land 3200 forestillinger 542 000 publikummere


Grenland Friteater

HERØØO I YA 1943

Foto ved Stein Haugland

URPREMIERE 9. JUNI 2020

Historien om det dødelige amerikanske bombeangrepet 24. juli 1943 og det som ledet opp til det - Hydros samarbeid med Nazi-Tyskland om byggingen av lettmetallindustri på Herøya.

Herøya 1943 følger tråden fra forestillingen Meierislaget 1933 og er andre del av trilogien om politiske og sosiale konflikter i Porsgrunns-samfunnet gjennom de mest dramatiske årene i vår historie.

Herøya 1943 spilles utendørs på Sjøfartsmuseet i Porsgrunn. Spilleperiode fra 9 - 19.6, før og under PIT. Spillestart alle dager kl. 21.30. Billetter selges via www.pitfestival.no OBS! Over halvparten av billettene er allerede revet bort.


Trenger du ekstra plass?

Vi støtter kulturlivet i Porsgrunn

Vi kjenner Grenland!

PORSGRUNN Kulltangvegen 53, 3921 Porsgrunn Telefon: 35931420 Kontakt: porsgrunn@bohus.no

Stolt leverandør til Ælvespeilet Kulturhus

ger i Avdelin rsgrunn. g Po Skien o åpnet å s g o i v Nå har vdeling på ny a nde! Nyle

Vi skaper opplevelsene - Du får minnene! Ta kontakt med oss for mer informasjon post@optilux.no // www.optilux.no // 35 49 98 98


Foajéscenen Lørdagsspeilet: Et konsept med

et variert utvalg av ettermiddagskonserter i foajeen. Her presenteres både lokale og nasjonale utøvere fra ulike sjangre i en nær og uformell setting. Lørdagsspeilet produseres i samarbeid med Espen Gjelstad Gundersen. Konsertstart kl. 15.00.

Elvespeilet mat og vinbar: Elvespeilet Mat & Vinbar serverer smakfulle lunsjretter fra kl. 11.00, og deilige småretter og middagsretter med god drikke fra kl. 16.00. Bordbestilling: 35 10 22 21 / 952 30 901 postmaster@tollnes-selskapsmat.no


FOAJÉSCENEN FRE 14. FEB KL. 21.00 / 200,-

Tre Små Kinesere Tre Små Kinesere hadde 30-årsjubileum i 2018, og nå er de ute på veien med sine største hits! Vi får høre Klassebildet, Hjertemedisin, Dørstokkmila og mange fler. Kineserne startet som akustisk trio i 1988, med masse vokal, kassegitar, piano og kontrabass i besetningen. Dette skapte et lydbilde som gjorde furore i en ellers syntetisk popverden.

LØR 15. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Lush Life Lush life spiller jazz med utspring i The Great American Songbook. Med et nytt blikk på disse tidløse sangene skaper kvartetten helt særegne arrangementer og klanger. Lush Life består av Nina Gromstad på vokal, Rune Klakegg på piano, Jan Olav Renvåg på kontrabass og Stig Sjøstrøm på trommer. Husk at du nå kan sikre deg billetter til Lørdagsspeilet på nett.

FRE 21. FEB KL. 21.00 / 200,-

Kåre Indrehus Kåre Indrehus er en artist som seiler stadig høyere på den nye norske visebølgen med sin fortellende og ofte humoristiske musikk. Kritikerne har for lengst trykket han til sitt bryst og nå kan du endelig oppleve han på Ælvespeilet. Møteplikt for alle de som liker gode og originale tekster, lunt servert med kassegitar og et stort glimt i øyet.

LØR 22. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Secret Place Den fremragende sangerinnen Jorunn Imeland gjester Lørdagsspeilet med Per Einar Watle (gitar) og Lars Tinderholt (bass). Sammen danner de trioen Secret Place. Vi vil få høre et repertoar som spenner vidt i fra Coldplay til Joni Mitchell og standardlåter. Husk at du nå kan sikre deg billetter til Lørdagsspeilet på nett.

LØR 29. FEB KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Brev från Kolonien Den eminente og svært så harmoniske Kolonien bestående av Erik Spets, Erik Norheim, Jan Tore «Kito» Eriksen, Espen Gjelstad Gundersen, Carl Erik Hansen og Per Haugen, byr opp til en Lørdagsspeil dans igjennom Cornelis Vreeswijks musikalske og lyriske landskap. Husk at du nå kan sikre deg billetter til Lørdagsspeilet på nett.

Les mer på www.elvespeilet.no

43


FOAJÉSCENEN LØR 14. MARS KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Magisk klang med fløyte og harpe I forbindelse med slipp av ny CD, ”Music for flute & harp” spiller denne lørdagen harpisten Malgorzata Milewska Sundberg og fløytisten Arild Andersen musikk fra platen og andre favoritter for fløyte og harpe. Variert, vakkert og stemningsfullt. Husk at du nå kan sikre deg billetter til Lørdagsspeilet på nett.

FRE 20. MARS KL. 21.00 / 200,-

Elin Furubotn og Torbjørn Økland Elin Furubotn er en av Norges mest markante og profilerte visesangere. Hun skriver norske tekster og melodier selv, samt spiller gitar og synger.

LØR 21. MARS KL. 15.00 / 200,-

Lørdagsspeilet - Annika Westgård & Kim Eikenes Denne lørdagen får vi en god blanding av forskjellige musikkstiler, gjort i en slags folk-preget drakt. Mellom seg har de to stemmer, en gitar, en hardingfele og munnspill. Husk at du nå kan sikre deg billetter til Lørdagsspeilet på nett.

FRE 3. APRIL KL. 21.00 / 200,-

Kristin Minde Med sin trio har Kristin Minde turnert for fulle hus fra Kristiansand i sør til Bodø i Nord. Musikken hennes er en blanding av pop og jazz, og kan beskrives som leken, tankefull, ærlig og sårbar.

44

Les mer på www.elvespeilet.no


2020

FOAJÉSCENEN

5. - 6. juni

FREDAG 5. JUNI

LØRDAG 6. JUNI

Ælvecruise på MS Victoria med Lars Erik fra Plumbo. Avreise fra Hjellebrygga/Skien kl. 18.00 inkl. festivalbilletter samme kveld. Kun 120 billetter i salg fra 1. mars på www.elvespeilet.no.

"KANSKJE NORGES STØRSTE QUIZ" med legendene Scheie og Drillo Kl 1300. Begrenset antall lag og påmeldinger. Flotte premier. Begrenset antall i salg fra 1. mars på www.elvespeilet.no. Gratiskonsert med Vestsiden musikkorps kl 1200.

3 VERDILØSE MENN

LADY J AND HER BADA BING BAND

Jump-blues, swing og rock & roll

En hyllest til Jokke!

ABSINTH

HITSTORY

Har du lyst har du lov!

Perlerekke med slagere i rett innpakning!

PLUMBO

TRANG FØDSEL

Ingen sommer uten dette bandet!

En fest, med låter du garantert kan

Les mer på www.elvespeilet.no

FOR MER INFO: PORSGRUNNSFESTIVALEN.NO

45


Ælvespeilets fantastiske utsikt og beliggenhet skaper en flott ramme for konferanser og events. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud! Kulturhusleder: Erik Berg Friesl - tlf. 93 01 48 95, erik@elvespeilet.no

46

Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no


Kapasitet

Vi tar imot inntil 403 sittende i amfi og 300 gjester til bords. Hotellkapasitet er 243 rom innen tre minutters gangavstand.

Catering

Husets restaurant; Ælvespeilet Mat & Vinbar, har levert catering-tjenester i tyve år og serverer mat for enhver anledning til store og små samlinger.

Teknikk

Ælvespeilet er utstyrt for teknisk avansert avvikling og teknikere med solid erfaring fra større norske events.

Les mer på www.elvespeilet.no

47


Vi har utleie av tilhenger! Kontakt oss på 35 55 73 07!

Circle K Porsgrunn • Hovenggata 2 • 3915 Porsgrunn • Tlf.: 35 55 73 07

TS Service & Event holder til på Jarsengs Sportsstue BRYLLUP / DÅP / KONFIRMASJON / MINNESTUND / MØTEVIRKSOMHET Vi holder åpent 17. mai (12.00-18.00) med 17. mai-buffet Bordbestilling: sportsstua.jarseng@gmail.com


Hvordan skal din bedrift vokse?

Vi finne faktorene...

Økonomisk rådgivning Skatt / Avgift / Revisjon post@drt.no - www.drt.no

... og hjelper deg å vokse!


Billettkjøpinfo BILLETTKJØP

GAVEKORT

Billetter til kulturarrangementer kjøpes på elvespeilet.no, i resepsjon, eller på epost: resepsjon@elvespeilet.no.

Ælvespeilets gavekort kan benyttes på alle forestillinger som selges av Ælvespeilet. Gavekort kan innløses både i resepsjon og ved nettkjøp. Verdien på gavekortet bestemmer du selv. Gavekortet er gyldig i ett år og kan ikke forlenges etter utløpsdato.

Alle billettpriser er inkludert billettavgift.

Tidligkjøpsbilletter blir lagt ut i et begrenset antall på utvalgte forestillinger. Barnebillett gjelder fra 1-16 år. Honnør gjelder fra 67 år mot fremvisning av legitimasjon eller honnørkort ved inngang.

Billetter kan ikke reserveres. Kjøpte billetter refunderes ikke med mindre forestillingen avlyses.

KJØP BILLETT PÅ 1-2-3 PÅ ELVESPEILET.NO

1

2

3

FINN ARRANGEMENT

VELG SETER

VELG BETALINGSMÅTE

Finn arrangementet ved å bla deg gjennom programsiden eller ved å bruke søkefeltet.

Ved seteplassering kan du her velge sete. Klikk “Vis/flytte seter” eller “Fortsett”.

Velg betalingstype. Huk av for at du godtar vilkår. Klikk “Fortsett” Betal med vipps: Legg inn ditt tlf.nummer, følg instruksjonene på din telefon.

Klikk “Kjøp billett”. Velg type og antall billetter. Klikk “Finn billetter”.

Logg inn eller fyll inn informasjon. Har du gavekort legges det inn her.

Betal med kort: Fyll inn kortinformasjon, klikk «Bekreft betaling


Praktisk info ÅPNINGSTIDER

PARKERING

Resepsjonen er åpen tirsdag til fredag kl. 14.00-18.00, samt en time før forestillingsstart. Se elvespeilet.no/ praktisk for åpningstider i ferier og høytider.

I sentrum er det gratis kantsteins- og gateparkering. (To timers tidsbegrensning mellom kl. 08.00 - 17.00, mandag til fredag.) Langtidsparkering på “Gamle Uredd” i Løvenskioldsgate. Avgift kr. 13,- pr. time mellom kl. 08.00 - 17.00, mandag til fredag.

ÅPNINGSTIDER MAT OG VINBAR

Mandag til tirsdag 11.00-18.00, Onsdag til lørdag 11.0022.00, Søndag 12.00-18.00

ÅPNINGSTIDER KUNSTHALLEN

Tirsdag til søndag 12.00 - 16.00

HOVEDSCENEN 19

24

23

18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4

22

21

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

922

1

21

20

2

19

20

19

23

822

21

121

20

23

722

121

20 2

21

1

20

2

19

21

25

24

23

25

24

23

25

24

25

24

25

24

23

25

24

23

25

24

23

25

24

23

3 2 1

22

6

22

16

5

15

17

16

15

19

3 18 417

16

15

19

3 18 417

16 5

15 6 14

17

16

5

15

17

16

15

17

16

15

3 18 417

5 16

15 6 14

3

5

6

5

1

20

19

21

20

19

422

121

2 20

19

3

1

2

21

220

1

19

18

17

21

20

19

18

17

119

18

21

22

2

17

22

1 20

2

2 2

17

3

18 18

3 3

3 3

18 18 18

4

4 4

4 16

5

5

15

14

5

13

16

15

14

13

16

415

14

4

5

13

13

12

8

11

13

12

11

6 14 713

6

14 14

6 6

6 6

14 14 14

12

7

9

10

10

9

11

8

7

10

9

8

7

12

6

2

5

14

4

3

6

5

4

3

13

9

12

11

10

109

11 8

7

6

135

14 4

3

8

713

12 8

11 9 10

109

8 11

7 12 6

135

4 14

3

7

13

12

8

11

8

11

7

4

14

3

13

12

11

8

7

4

3

13

12

11

713

8 12

7

8

7 7

8

8

10

10

9

12

6

7

11 9 10

109

11 8

7 12 6

9

10

11

10

8

9

10

9

12

711

10

9

9 9

10

9

12

6

8

11

9

9

11

11

8

9

10

12

10

12

7

9

6

12

8

10

7

11

6

5

4

8

7

6

5

4

8

107

11 6

5

12 12

4

5

13

5

13

14 4

3

135

14 4

3

13

14

5

6 5 4

2

1

2

1

133 14 2

SC E N E

5 5 4 4 33 2 2 11

9 9 8 8

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

33 2 2

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

11

SC E N E SC E N E

2

1

2

1

2

1

2

1

2

1

2

1

2

11 10 9 8 7 6 5 4

Kontakt resepsjon for rullestolbilletter. Rullestolplasser er reservert på rad 12. Disse plassene blir tilgjengelig for alle når salen nærmer seg full kapasitet, så vær tidlig ute med å reservere plass.

LEDSAGER

Ledsager går gratis på alle arrangement. Ledsagerbilletter kan hentes i resepsjonen, på kommunens servicesenter eller på vår webside mot gyldig ledsagerbevis.

PARKERING

Fire parkeringsplasser for forflytningshemmede ved hovedinngang i Storgata og fire plasser ved Servicesenteret i Rådhusgata.

FREMKOMMELIGHET

SCENE II 7 7 6 6

1

1 1

1

S C ENE

9 9 8 8

1

2

23

14

3

Særskilte behov RULLESTOLBILLETTER

2

3

3

13

19

1

18 17 16 15 14 13 12

7 7 6 6 5 5 4 4

Det er heis mellom husets etasjer, og uproblematisk å ta seg frem i rullestol.

TELESLYNGE

Teleslynger er montert på Hovedscenen, Scene II og i foajé. Mottaker lånes i resepsjonen. Bestill gjerne på forhånd.

LEDELINJER

Ledelinjer er montert i husets inngangspartier, foajé og trapper.


STORT ELLER LITE BYGGEPROSJEKT? VI HJELPER DEG UANSETT Det kan være vanskelig å komme i gang med et prosjekt. Kanskje du trenger hjelp til å styre alt, eller hjelp til vanskelige oppgaver. Eller kanskje du bare trenger et lite spark bak? Vi i Carlsen Fritzøe vil hjelpe folk å komme i gang, og hos oss snakker du med ekte fagfolk som kan gi gode råd og veiledning - enten du vil gjøre det selv eller få det gjort. Vi har god kontakt med dyktige håndverkere og formidler gjerne hjelp. Kom innom for en prat og en god kopp kaffe. Vi vil gjerne høre om ditt prosjekt. Registrer prosjektet ditt på carlsenfritzoe.no/byggepraten så hjelper vi deg

www.carlsenfritzoe.no

BYGGEPRATEN TAR DU MED EKTE FAGFOLK

Profile for Kulturhuset Ælvespeilet

Ælvespeilet Vårprogram 2020  

Advertisement