Page 1

VÃ…RPROGRAM 2019


Informasjon BILLETTSALG PÅ NETT www.elvespeilet.no

BILLETTSALG RESEPSJON Storgata 164 - Tlf. 35 54 70 05 Tirsdag-fredag, kl. 13-18. Lørdag, kl. 11-16. Åpent en time før alle forestillinger.

BILLETTER SELGES OGSÅ PÅ Servicesenteret, Storgata 153.

Innhold 03 BARNEFORESTILLINGER 08 HELTEKONFERANSEN 26 KULTURKALENDER 30 PORTRETT 38 KONFERANSE 39 KULTURSKOLE 42 BLÅFREDAG 43 LØRDAGSSPEILET 51 PRAKTISK INFO

Kjære publikum

Nok et programblad er levert til Porsgrunns befolkning og et godt stykke arbeid er utført før bladet nå ligger i dine hender. Artister bookes, avtaler forhandles, produksjonsplaner opprettes og teknisk info implementeres. Arrangementene skal publiseres, markedsføres og billetter skal selges, før det er klart for arrangements-gjennomføring. Dette er bare de grove trekkene i arrangementets livsløp. Mange er involvert og mye arbeid og engasjement ligger bak hver eneste en av husets forestillinger. Vi har lagt bak oss en høst- og vintersesong med 220 arrangementer i stort og smått. Nyåret startet vi med fullsatte saler, og en opphetet debatt rundt Joshua French sitt foredrag. Her syns jeg Porsgrunn gjorde en god figur, hvor det klart og tydelig kom fram at her i byen tør folk å si hva de mener. De kommende månedene er det mye å glede seg til. Vårsesongen er fylt med et godt og bredt kulturtilbud hvor de fleste vil finne noe som passer. Fra alternativ musikk med en av Norges mest produktive musikere, Kim Ljung og hans Ljungblut, til folkekjære artister som Jonas Fjeld. Vi disker opp med en av vår tids største popstjerner Morten Abel, og rydder scenen for den amerikanske stjernen Lissie. Når du leser dette bladet er vi midt i en ny, hektisk periode. Det jobbes til alle døgnets tider for å opprettholde et høyt nivå, og jeg gleder meg over de mange gode tilbakemeldingene fra arrangørene våre.

Vi tar forbehold om trykkfeil eller endringer i programmet. Se til en hver tid oppdatert program på www.elvespeilet.no. Design: Folkebadet - www.folkebadet.no Trykk: Ålgård Offset AS - Opplag: 30 000

2

Så neste gang du møter en av Ælvespeilets ansatte, gi de en klapp på skulderen og si takk for innsatsen. Tusen takk!! Erik Friesl Kulturhusleder Les mer på www.elvespeilet.no


LØR 23. FEB KL. 12.00 /

50,-

LØR 2. MARS KL. 12.00 /

50,-

Opp fra havet

Dovendyrboogie

Hva kan skje når man fisker opp ting fra havet? Noe stort, noe lite eller noe som viser seg å være noe helt annet enn det du trodde? Varighet ca 45 min, anbefalt fra 4-12 år.

Vi møter Dovendyret Doris som våkner opp en morgen og oppdager at melodien hennes er borte! Alle dyr har jo en egen melodi, men Doris sin sang er sporløst forsvunnet! Varighet ca 40 min, anbefalt fra 0-7 år.

LØR 23. MARS KL. 12.00 / 150,-

Jubeltube show - med Håvard fra NRK Super Er det sant at alt går an? Med lekne låter, spennende eksperimenter og uforklarlige trylletriks får publikum en sammensatt og morsom forestilling fra trioen bak barnekanalen Jubeltube. Håvard, Linn og Mats presenterer noe av det beste fra kanalen i tillegg nye stunts som trimmer både hjernen og lattermusklene. Noen heldige barn får også komme opp på scenen for å delta i eksperimenter og konkurranser. Les mer på www.elvespeilet.no

3


Børve Borchsenius Arkitekter AS Storgata 171, 3915 Porsgrunn Tlf. 35 56 97 00 post@borveborchsenius.no www.borveborchsenius.no

PORSGRUNNS NYE MØTEPLASS 1. mars åpner Comfort Hotel Porsgrunn, det urbane, moderne hotellet midt i hjertet av byen!

BELIG GEN ASTRUKTUR INFR

T HE

COMFORT HOTEL PORSGRUNN

®

Til Oslo E18

Til Kr.sand

Kammerherreløkka 3, 3915 Porsgrunn | Telefon 35 19 00 10

booking.co.porsgrunn@choice.no

choice.no

Comfort Hotel Porsgrunn

KO

• 8 etasjer • 134 gjesterom • Barception • Frokost og lunsjservering • Gym med fantastisk utsikt • 90 parkeringsplasser • 50 meter til tog, buss og taxi • Møte og konferansekapasitet til 150 • Kafé og restaurant i gaten

EPT NS

GREP FÅR FOLK I JOBB!


Kos deg med fine opplevelser i Ælvespeilet! Hilsen banken for Telemark og telemarkinger Du når oss på 915 02610 hver dag hele året fra 7-24


Spidergawd TORS 21. FEB KL. 19.30/ 325,-

Spidergawd er tilbake med sitt femte studioalbum! Det nye albumet forsetter i den lett gjenkjennelige Spidergawd-stilen, med tydelige referanser til The New Wave Of British Heavy Metal. Kveldens support: Bokassa og Panzergeil. Powertrioen Bokassa blander brutaliteten og farten fra hardcore-punk med grooven og riffene fra stoner-rocken til sin selverklĂŚrte stoner-punk. Porsgrunnsbandet Panzergeil er blitt beskrevet som et kjĂŚrkomment gjensyn med rett fram-rock som oser god stemning og vekker frem den ekte rockegleden.

6

Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no


Februar / mars

TORS 28. FEB KL. 19.00 / 250,-

Hvordan bli SuperHappy på 50 minutter Ingvild Lien spiller seg selv i denne forestillingen. Eller spiller hun egentlig en annen? Vil hun egentlig ha en rød Ferrari eller er det egoet hennes som ønsker seg det? Ingvild tar et oppgjør med sin "evil twin", og tester ut ulike metoder i håp om å bli "superhappy".

Les mer på www.elvespeilet.no

LØR 2. MARS KL. 19.00 / 425,-

Elisabeth Andreassen Siden platekontrakten i 1980 har Elisabeth Andreassens karriere vært en gjennomgående opptur. Etter 2019-sesongen av «Hver gang vi møtes» på TV2 legger hun ut på veien igjen med låter fra en allsidig musikalsk karriere.

7


Heltekonferansen TORS 7. MARS / FRA 2490,-

Hjertelig velkommen til Heltekonferansen! En uforglemmelig dag og kveld fylt av inspirasjon, engasjement og heltehistorier. La deg inspirere og engasjere av spennende historiefortellere som Else Kåss Furuseth, Torbjørn Røe Isaksen, "Helsesista" Tale Krohn Engvik, Jan Kvalheim og Anita Kåss - for å nevne noen! Heltekonferansen er Telemarks kanskje viktigste konferanse for deg som er opptatt av nettverksbygging og de sterke historiene.

Priser fra kr. 2490,se heltekonferansen.no for mer informasjon og påmelding.


Mars

FRE 8. MARS KL. 19.00 / 410 - 560,-

Anja & Gro - Helt uten baller! Hva passer vel bedre enn å feire kvinnedagen sammen med to av Norges råeste damer? Anja og Gro gir deg et innblikk i hvordan de riktige byggeklossene skaper fundamentet som gir styrken til å være seg selv, og til hver dag å strekke seg etter det man ønsker.

LØR 9. MARS KL. 18.00 / 335 - 415,-

Riksteatret: Havboka Et prisbelønt eventyr. En salgssuksess. En fantastisk spennende historie om havet. Dette er teater for både ham og henne, med den herlige blandingen av en eventyrlig historie, høyt litterært nivå og alt du ikke viste om havet.

Les mer på www.elvespeilet.no

9


Morten Abel FRE 15. MARS KL. 20.00 / 495,- (STÅPLASSER) Som alltid kan man forvente allsang og fest når Abel tar med seg bandet og sitt fantastiske låtunivers på veien. I tillegg til låtene vi alle kjenner har han også med seg splitter nye låter fra sitt nyeste album ”Evig din”. Support: Therese Lunde er en norsk musiker og produsent. Til denne konserten tar hun med seg et DJ-set der hun mikser elementer fra opp til fire låter samtidig.

10

Les mer på www.elvespeilet.no


Mars

LØR 9. MARS KL. 21.00 / 100 - 300,-

Fliflet/Hamre og Knut Reiersrud: Tre lekekamerater Med trekkspill, trommesett, gryter, stepp og sang lager Gabriel Fliflet og Ole Hamre musikk som setter fyr i teltene. Denne gangen sammen med Knut Reiersrud på gitar, munnspill og sang.

TORS 14. MARS KL. 19.00 / 200 - 250,-

FRE 15. MARS 19.00 & LØR 16.MARS 15.00 / 250,-

Susanne Lundeng med band

Reisen til Venezia

En av Norges mest meritterte folkemusikere kommer til Ælvespeilet. Med sin lyriske nordlandske urkraft og sitt klanglige uttrykk gjør Susanne musikken sin tilgjengelig for et stort publikum.

Reisen til Venezia har blitt en stor suksess for Grenland Friteater. Siden premieren har Bjørg Vik-forestillingen vært fremført et utall ganger til stor glede for både anmeldere og publikum.

Les mer på www.elvespeilet.no

11


Dette magasinet er blitt distribuert av Telemark distribusjon.

Vi åpner flere nye og spennende butikker.

VELKOMMEN TIL EN NY VÅR HOS DOWN TOWN.

Ønsker du tilbud på distribusjon av Dm/reklame så ta kontakt med oss på tlf 35 90 00 12.

DOWN TOWN 1 0 - 2 0 ( 0 9 - 1 8 ) / w w w. d o w n t o w n s e n t e r. n o /

Vi megler frem dine verdier

Aktiv Skien/Porsgrunn Tlf. 35 53 53 53

Aktiv Bamble/Porsgrunn Tlf. 35 96 26 55


Askk

gir deg gode råd samt trygg og god bolighandel STORGATA 148 • PORSGRUNN KONTAKT: SIRI K KARLSEN 90 83 56 56 / SKK@ASKK.NO / FØLG OSS PÅ FB: ASKK

Advokatfirmaet Siri K. Karlsen AS (ASKK) ble etablert høsten 2016 og holder sentralt til i Storgata 148 i Porsgrunn sentrum – nesten nærmeste nabo til det flotte kulturhuset vårt «Ælvespeilet». ASKK er et lokalt og uavhengig meglerkontor og advokatfirma – vi er din lokale advokat og eiendomsmegler. Vi har lang erfaring og solid kompetanse både innenfor eiendomsmeglerfaget og har bred, solid juridisk kompetanse. Som din eiendomsmegler ivaretar vi både selger og kjøper i hele salgsprosessen og sørger for at det oppnås gode priser samt jobber for at prosessen skal bli god og ryddig for alle parter. Vi tar også oppgjørsoppdrag hvor selger og kjøper allerede har inngått avtale om salg. Vi er her og hjelper deg – der du er i prosessen. Vi er et team på 3 ansatte i ASKK og vi lover å ta godt

v

vare på deg – og vi gir oss ikke før du får god pris på din bolig. Vi er svært bevisst ansvaret for dine verdier. Som advokat påtar jeg meg oppdrag innen fast eiendomsrettsforhold/naborett/ seksjonering, arverett /skifte, kontraktsrett, samboerkontrakter mm. Videre bistår vi styrer i borettslag, private, utbyggere og har tvangssalg for tingrett mm.

“Liten nøkkel kan åpne stor dør”

elkommen innom for hyggelig bolighandel eller for bistand til konfliktløsning eller rådgivning innen vårt fagfelt.


Jonas Fjeld LØR 16. MARS KL. 19.00 / 495,Jonas Fjeld har kommet dit han er som en folkets favoritt gjennom å turnere Norge på kryss og tvers i snart 50 år. En Hardtarbeidende turné-artist som med enkle fakter, en uslitelig kjærlighet til låtskriver-tradisjonen og en jovial utstråling lar seg enkelt beskrive med ett eneste ord: ekte.

14

Les mer på www.elvespeilet.no


SØN 17. MARS KL. 15.00 / 0-100,-

Konsert med Regionkorpset NMF Sør For fjerde år på rad holder Regionkorpset til NMF Sør årets første konsert på Ælvespeilet.

FRE 22. MARS KL. 19.00 / 500,-

Fra Vidda til Las Vegas Arnt Hjalmar og Selnes fra Honningsvågrevyen har slått seg sammen med selveste Elvis for dette showet! En humoristisk, fartsfylt og musikalsk forestillingen alle bør få med seg.

LØR 23. MARS KL. 19.00 / 390,-

Viser på veien - Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet Etter deltakelse i 2019-utgaven av "Hver gang vi møtes" på TV2, legger Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet ut på turné med konserten "Viser på veien". To sterke artister med musikalsk beundring for hverandre møtes på scenen og vi kan garantere en flott konsertopplevelse.

Les mer på www.elvespeilet.no

15


EKS

TRA

FOR

EST

ILLI

NG

K L.

21.0

0

Else Kåss Furuseth Gratulerer

FRE 29. MARS KL. 19.00 OG 21.00 / 490,Else Kåss Furuseth er tilbake på teaterscenen med ny tabukomedie om det å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva. Monologen, også denne i regi av Arvid Ones, er oppfølgeren til braksuksessen Kondolerer, en komedie om selvmord, og en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord.

16

Les mer på www.elvespeilet.no


Mars / april

SØN 24. MARS KL. 17.00 / 100,-

Grenland Veterankorps feirer sin første konsert Grenland Veterankorps hadde sin første konsert i teatersalen i mars 1989 med Larvik Veterankorps, og ønsker å feire denne konserten med en reprise.

LØR 30. - SØN 31. MARS / 120-410,-

TORS 4. APRIL KL. 19.00 / 300,-

KawaiiCon 8

Ælveopera

I år gjennomføres KawaiiCon i helgen 30.-31. mars og du er herved invitert til en helg med sceneshow, cosplay, konkurranser og aktiviteter. Det blir som alltid mye moro for alle og en hver.

Ælveopera inntar foajeen i kulturhuset. Vegard Arnesen Bakke og Eriko Saito byr på vakre arier og duetter fra operaens verden, akkompagnert av Toril Siksjø.

Les mer på www.elvespeilet.no

17


Lissie ONS 10. APRIL KL. 19.00 / 435,Lissie går aldri lei av Norge, og foreløpig ser det ikke ut til at Norge går lei av henne heller. Nå har hun vært i studio og spilt inn pianoversjoner av noen av sine største hits, og det er med dette nye albumet i bagasjen hun vender snuten mot nord igjen. Det er duket for en svært intim konsertrekke, hvor publikum får oppleve Lissie på nedstrippet vis og i duoformat.

18

Les mer på www.elvespeilet.no


April

FRE 5. - SØN 7. APRIL

FRE 5. APRIL KL. 20.00 / 310,-

UKM FYLKE

ISÁK

Fylkesfestivalen til UKM arrangeres fra 5. - 7. april i Ælvespeilet. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans.

Stjernekamp-vinner Ella Maria Hætta Isaksen og bandet ISÁK gjorde seg i 2018 bemerket gjennom å blande tradisjonell joik og urbane synther. I samarbeid med UKM.

TORS 11. APRIL KL. 19.00 / 285,-

Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen Steinar Raknes tar med seg Unni Wilhelmsen på releaseturné for sin nye plate Chasing the Real Things. Du kan vente deg en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske til store lydbilder med fullt rocke-trøkk.

Les mer på www.elvespeilet.no

19


Ljungblut FRE 26. APRIL KL. 21.00 / 375,Kim Ljung er en av de mest produktive og særegne låtskrivere i norsk rockehistorie. Som bassist og låtskriver for Seigmen lagde han på 90-tallet noen av landets største rocke-suksesser, og med Zeromancer fikk han stor anerkjennelse i land som Tyskland, Russland og USA for sitt mer industrielle uttrykk. Men noe ble til overs, det var linjer og melodier som ikke passet inn det storslagne formatet. Resultatet ble tilblivelsen av Ljungblut i 2015, som i etterkant har blitt til dobbelt-albumet "The other side of all things" og oppfølgeren "Capitals".

20

Les mer på www.elvespeilet.no


April / mai

LØR 27. APRIL KL. 15.00 / 150,-

Retro - vårkonsert med Porsgrunn Kvinnekor Porsgrunn Kvinnekor inviterer til en reise i musikken fra 1930 til 1970-tallet. Velkommen til en variert konsert med kjente og kjære låter fra femti år med god musikk.

SØN 12. MAI KL. 19.00 / 390,-

Jan Eggum og Canto Ammonia Canto Ammonia har i flere år samarbeidet med store artister i Norge, men denne gang har de virkelig slått på stortromma. Gled deg til en helaften med den store visekunstneren Jan Eggum sine låter.

Les mer på www.elvespeilet.no

21


18 år

Moon Hooch FRE 10. MAI KL. 20.00 / 345,Sist Moon Hooch var i Norge blåste de publikum og anmeldere over ende! Bandet utfordrer sjangerne med hva de selv kaller "cave music", et jazzbrygg sterkt inspirert av EDM, dance og dubsteb. Dette er svært dansbar musikk bestående av saksofoner, trommer og synth.

22

Les mer på www.elvespeilet.no


Mai

FRE 17. MAI KL. 18.30 / 250,-

Nasjonalkvelden Tradisjonen tro ønsker vi velkommen til feiring av nasjonaldagen på Ælvespeilet! Mer informasjon om program og kveldens artister kommer senere.

FRE 24. MAI KL. 19.30 / 125-255,-

Operapub Vangens Operastudio inviterer til vårlig operapub med solister, unge talenter og operakor! Jakob Zethner og Arild Bakke akkompagnerer kor og elever, og leder publikum gjennom kvelden.

Les mer på www.elvespeilet.no

23


Intelligent plug-in hybrid

Nyhet! E-Klasse plug-in hybrid stasjonsvogn. Spar 34.220,-. E 300 de stv. AMG Edition, inkl. vinterhjul Kun kr

6.400,-

pr. mnd.

Kampanjerente 1,99 % Kjøpspris 729.900,-.

Kanskje den mest avanserte bilen noensinne, sa vi da vi lanserte nye E-Klasse. Det mener vi fortsatt. Og som ladbar stasjonsvogn er bilen raskere enn noensinne. Den nye elektriske motoren bidrar til en totaleffekt på over 300 hk, eller sagt med andre ord: fra 0-100 på 6 sekunder. I tillegg får du en ren, elektrisk rekkevidde på inntil 52 km og et overraskende lavt forbruk. Nye E-Klasse stasjonsvogn plug-in hybrid kan også leveres med hengerfeste. Fra kr 618.900,-.

Finansieringstilbudet er basert på startleie/etabl.geb. kr 95.000,-. Nom. kampanjerente 1,99%. Leieperiode 36 mnd/30.000 km. Total leiekostnad E 300de plug-in hybrid kr 325.400,-. Pris inkl. frakt og lev. Oslo. Termingebyr er inkludert. Årsavgift tilkommer. Alle priser inkl. mva. Finansiering forutsettes gjennom Bertel O. Steen Finans AS. Forb. bl. kjøring: 0,17 l/mil. CO2-utslipp: 44 g/km. Avbildet modell kan avvike fra tilbud.

Bertel O. Steen Telemark, Bedriftsveien 120, 3735 Skien, 35 50 90 00, www.telemark.bos.no

Vi tilbyr undervisning i følgende klasser: • • • • •

Trafikalt grunnkurs Bil Bil med automatgir Bil og henger Moped

• Lett og tung MC • Kjøreopplæring for funksjonshemmede • Mørkekjøring • Førstehjelpskurs

tlf. 952 98 810 www.nr1trafikkskole.no


SKIENLIVE.NO

Med omtanke for kundene 35 99 74 00 • post@drangedalsparebank.no • www.drangedalsparebank.no

Tannlege Unni Augestad, tannpleier Tonje Bakken og tannlege Anders Mosgren (tirs- og torsdager) ønsker Ønsker gamlegamle og nyeog kunder nye kunder velkommen til velkommen nye lokaler i til Storgata Storgata 112 112 7.etg (Schankebygget) (Schankebygget) 7. etg. Tlf. 35 56 64 00

MUSIKKFESTIVAL. FAMILIEDAG. HOTELLNATT. 14.-15. JUNI


Kalender vår 2019 FEBRUAR SPIDERGAWD TORS 21. FEB 19.30 / 325,BARNESPEILET - OPP FRA HAVET LØR 23. FEB 12.00 / 50,HVORDAN BLI SUPERHAPPY PÅ 50 MINUTTER TORS 28. FEB 19.00 / 250,-

MARS BLÅFREDAG - EINAR FADNES FRE 1. MARS 21.00 / 200,BARNESPEILET DOVENDYRBOOGIE LØR 2. MARS 12.00 / 50,LØRDAGSSPEILET - TRIO SØR LØR 2. MARS 15.00 / 150,ELISABETH ANDREASSEN LØR 2. MARS 19.00 / 425,KULTURSKOLEN: HUSKONSERT MAN 4. MARS 18.30 / 60 - 110,KULTURSKOLEN: HUSKONSERT TIRS 5. MARS 18.30 / 60 - 110,HELTEKONFERANSEN 2019 TORS 7. MARS 09.00 / 2490,ANJA & GRO - HELT UTEN BALLER! FRE 8. MARS 19.00 / 410 - 560,-

26

BLÅFREDAG MARIA SOLHEIM FRE 8. MARS 21.00 / 200,-

YOUNG ONES 2019 TORS 21. MARS 17.30 / 50 100,-

LØRDAGSSPEILET - INGVILD HOMME LØR 9. MARS 15.00 / 150,-

FRA VIDDA TIL LAS VEGAS FRE 22. MARS 19.00 / 500,-

RIKSTEATRET: HAVBOKA LØR 9. MARS 18.00 / 335 - 415,FLIFLET/HAMRE OG KNUT REIERSRUD LØR 9. MARS 21.00 / 100 300,KULTURSKOLEN: STJERNEKONSERT TIRS 12. MARS 18.30 / 60 - 110,SUSANNE LUNDENG MED BAND TORS 14. MARS 19.00 / 200 250,REISEN TIL VENEZIA FRE 15. MARS 19.00 / 250,REISEN TIL VENEZIA LØR 16. MARS 15.00 / 250,MORTEN ABEL FRE 15. MARS 20.00 / 495,LØRDAGSSPEILET AMERICANA SESSIONS LØR 16. MARS 15.00 / 150,JONAS FJELD LØR 16. MARS 19.00 / 495,-

JUBELTUBE SHOW LØR 23. MARS 12.00 / 150,LØRDAGSSPEILET - JOSTEIN OG LENA 12 POINTS LØR 23. MARS 15.00 / 150,VISER PÅ VEIEN LARS BREMNES OG MARIA HAUKAAS MITTET LØR 23. MARS 19.00 / 390,GRENLAND VETERANKORPS FEIRER SIN FØRSTE KONSERT SØN 24. MARS 17.00 / 100,KULTURSKOLENS KONSERTUKE 2019 MAN 25. - TORS 28. MARS 18.00 / 60 - 110,ELSE KÅSS FURUSETH GRATULERER FRE 29. MARS 19.00 / 490,ELSE KÅSS FURUSETH GRATULERER FRE 29. MARS 21.00 / 490,KAWAIICON 8 LØR 30. - SØN 31. MARS / 120 - 410,-

REGIONKORPSET NMF SØR SØN 17. MARS 15.00 / 100,-

Les mer på www.elvespeilet.no


Kalender vår 2019 APRIL

MAI

JUNI

ÆLVEOPERA TORS 4. APRIL 19.00 / 300,-

MOON HOOCH FRE 10. MAI 20.00 / 345,-

ISÁK FRE 5. APRIL 20.00 / 310,-

JAN EGGUM MED CANTO AMMONIA SØN 12. MAI 19.00 / 390,-

KULTURSKOLEN: JEG ER BRA NOK! TIRS 4. JUNI 18.30 / 60 - 110,-

UKM FYLKE LØR 6. APRIL FRA 12.00 UKM FYLKE SØN 7. APRIL FRA 10.00 LISSIE ONS 10. APRIL 19.00 / 435,STEINAR RAKNES OG UNNI WILHELMSEN TORS 11. APRIL 19.00 / 285,LJUNGBLUT FRE 26. APRIL 21.00 / 375,RETRO - VÅRKONSERT MED PORSGRUNN KVINNEKOR LØR 27. APRIL 15.00 / 150,K.I.S.S KORPS I SAMSPILL SEMINAR SØN 28. APRIL 17.00 / 60 110,-

KULTURSKOLEKRIM ONS 15. MAI 18.30 / 60 - 110,NASJONALKVELDEN 2019 FRE 17. MAI 18.30 / 250,-

KULTURSKOLEN: JEG ER BRA NOK! ONS 5. JUNI 18.30 / 60 - 110,MEIERISLAGET 1933 ONS 5. - FRE 7. JUNI 21.30 / 195 - 390,-

OPERAPUB FRE 24. MAI 19.30 / 125 - 255,-

MEIERISLAGET 1933 ONS 12. - FRE 14. JUNI 21.30 / 195 - 390,-

KULTURSKOLEN: SCHOOL´S OUT MAN 27. MAI 18.30 / 60 - 110,-

PORSGRUNNFESTIVALEN 2019 FRE 7. JUNI 19.00 / 430 - 535,-

KULTURSKOLEN: SCHOOL´S OUT TIRS 28. MAI 18.30 / 60 - 110,-

PORSGRUNNFESTIVALEN 2019 LØR 8. JUNI 19.00 / 430 - 535,-

KULTURSKOLENS SOMMERKONSERT TIRS 28. MAI 18.30 / 60 - 110,-

OPERASØNDAG 2019 SØN 9. JUNI 17.00 / 430 - 535,PIT 2019 TIRS 11.- LØR 15. JUNI

HØST 2019 INGVARD WILHELMSEN ONS 11. SEPT 19.00 / 395,THE WALL 40 ÅR LØR 14. SEPT 19.00 / 420,-

Les mer på www.elvespeilet.no

BUKKENE BRUSE LAGER RUMPEBRANN TIRS 24. SEPT 16.30 OG 18.00 DAG INGEBRIGTSEN OG TORSTEIN FLAKNE LØR 5. OKT 20.00 / 445,-

SEVEN DRUNKEN NIGHTS LØR 12. OKT 19.30 / 435,DR. BERGLAND BRYTER TAUSHETSPLIKTEN LØR 26. OKT 19.00 / 315 375,-

27


Advokatfirmaet Wexels DA består av 6 advokater og 3 kontormedarbeidere. Vi holder til på Langbrygga i Skien. Vi bistår private, næringslivet og det offentlige innen de fleste rettsområder.

Morten N. Wexels

wexels@wexels.no / 91 37 75 20

Øystein Malmgren

malmgren@wexels.no / 91 19 30 29

Bjørn Dyrland

dyrland@wexels.no / 91 19 32 36

Marius Haugstoga

haugstoga@wexels.no / 99 29 73 08

Frank Tveit

tveit@wexels.no / 93 08 59 03

Hilde J. Skei Kostveit kosteveit@wexels.no / 99 40 58 30

TLF: 35511100 www.bryns.no

Tlf: 35 90 58 90 • Faks: 35 90 58 99 • E-post: firmapost@wexels.no

ÅPNINGSTIDER: mand-fred 8-19 lørdag 9 -17 søndag 13-17

www.wexels.no

Lik og følg oss på facebook!

Langbrygga 4 • Postboks 3084 Handelstorget • N 3707 Skien


TAKk for at du sortereR! 30 busser og 13 renovasjonsbiler kjører nå på biogass!


Ønsker å skape glede KawaiiCon har gitt Sara Henriksen kjæreste, vennskap og mange smil. Den siste helgen i mars inviterer hun for åttende gang folk med interesse for japanske tegneserier til Porsgrunn. – Det beste jeg vet er å se at folk koser seg og har det bra, sier 24-åringen.

Tekst/foto: Charlotte Nagell

”Kawaii” betyr søt på japansk, og ”con” er en forkortelse av det engelske ordet ”convention”, som kan oversettes med sammenkomst. Sara synes navnet beskriver arrangementet godt. – I en bloggpost ble vi kalt ”det lille con-et med det store hjertet”. Da ble jeg rørt. For det er akkurat den følelsen vi vil skape. Det blir sceneshow, og konkurranse om beste kostyme, men vi skal først og fremst være en inkluderende møteplass. Folk skal ha det fint, føle seg sett og ivaretatt hos oss. Sara snakker med engasjement, smiler lett og bobler innimellom over av latter. Hun studerer spesialpedagogikk på Notodden, er samboer med Marthe og tre katter. Hun kjører en hvit Toyota Corolla, som hun har arva etter bestefaren, og drømmer om fast jobb, familie og et småbruk på landet. Sara elsker å skrive, og kanskje kan hun en dag kalle seg forfatter. – Jeg vokste opp på Nystrand og var ei skikkelig hestejente, men hadde det vanskelig på barne- og ungdomsskolen. Så vant Erlend Bratland Norske Talenter i 2008. Jeg syntes han var så kul og tenkte: Kanskje jeg skal farge håret knall rosa? Mamma og pappa fikk litt sjokk, men det var et skritt på veien for å finne meg sjøl. Da jeg begynte på videregående ble jeg akseptert for den jeg var og følte endelig at jeg passa inn. Håret gjennomgikk alle regnbuens farger, og på det meste hadde jeg 25 piercinger. Nå er det bare et par igjen. Jeg har funnet roen. Sara er nysgjerrig på overnaturlige fenomener, og spøkelsesferie i engelske York er nummer én på drømmereiselista, men da må hun først overkomme

30

flyskrekken. Fascinasjonen for det japanske tegneserieuniverset våkna da hun oppdaga karakteren Naruto. Han var en outsider, akkurat som henne. – Jeg reiste på cosplay-con i Oslo, et møtested for folk som liker å kle seg ut som heltene sine fra japanske tegnefilmer. Der fant jeg min drømmeverden. Siden vi ikke hadde noe sånt i Porsgrunn, starta jeg KawaiiCon sammen med andre fans i 2012. Vi jobber frivillig, men får lønn i form av masse skryt. Det gjør arbeidet verdt det. På det meste har KawaiiCon hatt 400 deltakere, fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord. Spør du Sara om å plukke ut et høydepunkt, er hun ikke i tvil: Det var da hun så Marthe, utkledd som mannlig alv, i kostyme-konkurransen for to år siden. Pang, sa det, og noen uker seinere var de kjærester. – Før var jeg litt flau for å kle meg ut, men Marthe er en erfaren cosplayer. Hun har forsøkt å lære meg å sy, og nå synes jeg det er veldig gøy å ta på meg kostyme. Sara er født i stjernetegnet Jomfruen. Hun er ansvarsfull og strukturert, men har også en måne i Væren, som skaper litt kaos innimellom. De siste ukene før KawaiiCon er alltid hektiske, og natta før åpningen kan det være vanskelig å sove. Men når dagen gryr, senker hun skuldrene og bare nyter samværet med de andre. – Jeg oppfordrer folk i alle aldre til å ta en tur, med eller uten kostyme. Det er åpent i foajeen og kafeen, man trenger bare billett for å komme inn i salene. Vi skal gjøre vårt beste for å gi folk en opplevelse de seint vil glemme, smiler hun.

Les mer på www.elvespeilet.no


Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no

31


PORSGRUNNFESTIVALEN

7-9 JUNI 2019 RÅDHUSTRAPPA

DAGSBILLETT: 535,- GRUPPEPRIS: 430,BILLETTER: WWW.ELVESPEILET.NO

FREDAG 7. JUNI

ÅGE STEN NILSEN - ONE NIGHT WITH QUEEN

CHRIS THOMPSON & MADS ERIKSEN-BAND

FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN


LØRDAG 8. JUNI

VASSENDGUTANE

FRØYA & COUNTRY CATS

HARDHAUS

HONKY TONK LINEDANCERS

OPERASØNDAG SØNDAG 9. JUNI Porsgrunnfestivalen er stolt over å kunne presentere en fantastisk operaopplevelse søndag 9. juni i Rådhusamfiet. Operagutta, bestående av Arild Bakke, Andreas Hoff og Jan Erik Fillan, slår seg sammen med internasjonalt kjente Solveig Kringlebotn denne dagen. Akkopagnert av orkesteret Souni tegner dette til å bli en aften av de sjeldne.


5. - 14. JUNI PÅ SJØFARTSMUSEET

Grenland Friteater: Meierislaget 1933

Info og billetter på elvespeilet.no

Grenland Friteater setter opp igjen fjorårets store publikumssuksess til årets PIT. «Underholdende politisk folkekomedie om et samfunns valgmuligheter». – Lillian Bikset, Dagbladet «Dette er teater med commedia dell’arte-trekk, men med norsk språk og norske markører – en form som her til lands beherskes best av nettopp Grenland Friteater.» – Lillian Bikset, Dagbladet.

11. - 13. JUNI I VEDTEKKA PÅ BORGESTAD

Visjoner Teater viser Markens Grøde

Info og billetter på elvespeilet.no

Med Juni Dahr og Gard B. Eidsvold. Musikk Tore Brunborg, Lars Horntveth Dramatisering og regi Yngve Sundvor. Markens Grøde på låvegulvet - en genistrek”. – VG. ”Underholdende og velspilt låveteater, vakkert og morsomt”. – Aftenposten. ”Et aldri så lite mesterverk”. – Harstad Tidene. Les mer på www.elvespeilet.no

35


Foto: Guro Sommer Værland

Vi støtter kulturlivet

Sparebanken Sør støtter mange prosjekter innenfor kultur, idrett, utdanning og andre områder. Sammen skaper vi vekst i ditt lokalsamfunn.

sor.no

Nyt opplevelsen, hilsen oss i


Vi strekker oss langt for å finne sko som passer til deg, derfor har vi også blitt kjent for vår gode service.

Vi har sko til de aller fleste føtter, til de aller fleste anledninger og til alle aldre.

Hovenga senteret tlf. 35 55 77 63 Følg oss på

PORSGRUNN Kulltangvegen 53, 3921 Porsgrunn Telefon: 35931420 Kontakt: porsgrunn@bohus.no

TETT TETT PÅ PÅ DET DET SOM SOM SKJER SKJER


Kurs og konferanser ved ĂŚlva! Husets gode beliggenhet og unike atmosfĂŚre skaper en flott ramme for enhver anledning. Med god mat og personlig service sikrer vi et vellykket arrangement for deg og dine gjester. Kontakt oss for et godt tilbud: Rune Evensen, arrangementsansvarlig. 958 86 142 / rune@elvespeilet.no

38

Les mer pĂĽ www.elvespeilet.no


KULTURSKOLEN HUSKONSERT

På scenen presenterer elever på sang, blås, piano og stryk flott musikk i alle genrer. Man 4. mars og tirs 5. mars kl. 18.30

STJERNEKONSERT

KULTURSKOLEKRIM

Bli med inn i en hårreisende teateropplevelse med spenning og mystikk. Ons 15. mai kl. 18.30

SCHOOL´S OUT

Unge utøvere på sang, blåseinstrumenter, fiolin og piano på høyt nivå. Tirs 12. mars kl. 18.30

Det nærmer seg skoleslutt, og Kulturskolen rocker sommeren inn! Man 27. mai og tirs 28. mai kl. 18.30

YOUNG ONES 2019

KULTURSKOLENS SOMMERKONSERT

Elever fra ungdomsskolene og Kulturskolen tar opp temaet Sannhet i denne forestillingen. Tors 21. mars kl. 17.30

KULTURSKOLENS KONSERTUKE 2019

Porsgrunn kulturskole setter konsertspilling i fokus under den årlige konsertuka. Man 25. - tors 28.mars kl.18.00

K.I.S.S KORPS I SAMSPILL SEMINAR

Hør alle Porsgrunns skolekorps når de samles til «Korps i samspill» - K.I.S.S. Søn 28. april kl. 17.00

www.porsgrunn.kommune.no/kulturskolen Følg oss på facebook: Kulturskolen i Porsgrunn

Les mer på www.elvespeilet.no

Stormønstring av musikkelever på alle instrumenter og i mange genre. Tirs 28. mai kl. 18.30

JEG ER BRA NOK!

Kulturskolens danseavdeling fyller scenen med små og store dansere! Tirs 4. juni og ons 5. juni kl. 18.30

Billettpriser alle forestillinger B: 60,- O: 110,-

39


BES TILL

Våre flinke sjåfører gir deg en trygg og hyggelig tur!

91 50 52 10

For informasjon om priser se,

Skien Taxi har 50 biler som raskt tar deg dit du skal.

TA XI N Å !

skientaxi.no

Ring 915 05 210 / 05210 eller bruk vår app Taxilokal

Skien Taxibuss har 13 maxi taxier. Vi bringer grupper inntil 16 personer. Ring 90 15 15 55

Skien Taxi skientaxi.no


Selskaps- og forretningsjuss • Erstatningsrett Forsikringsrett • Arv Skifte • Entreprise Eiendomssaker • Barne- og familierett • Husleierett Strafferett • Alm. praksis/prosedyre

ADVOKAT

JAN ERIK GRANMO Juristisk konsulent for NAF – KNA • Norges Huseierforbund Lietorvet, Lieg. 10, 3717 SKIEN

Tlf. 35 50 54 20 Faks 35 50 54 21

E-post: post@advokat-granmo.no www.advokat-janerikgranmo.com

Vi hjelper deg ĂĽ se kulturen skarpt!

 

   

Storgata 126 | tlf 35 55 09 37 | butikk@optikerhogstad.no

Tilbudet gjelder ut april. Kan ikke kombineres med andre tilbud.


Blåfredag

→ Konsertstart kl. 21.00 → Servering i kaféen

Ælvespeilets foajé med sin praktfulle panoramautsikt mot ælva har etablert seg som en populær arena for husets små og lune konsertopplevelser. Viser, poesi, småbord og puter i trappa gir publikum tett kontakt med artistene.

FRE 1. MARS KL. 21.00 / 200,-

fra kl. 18.00 → Aldersgrense 18 år → Billetter kr 200,-

FRE 8.MARS KL. 21.00 / 200,-

Einar Fadnes

Maria Solheim

Einar Fadnes er mannen bak bandet "Jim Stärk", bandet som står bak en rekke monsterhits som Morning Song og Going Down That Lonely Road.

Maria Solheim fortsetter å bevege seg i de ytre grensene av pop-sjangeren. I konserten får man god popmusikk ispedd særegne musikalske elementer som understreker og forsterker budskapet i musikken.

42

Les mer på www.elvespeilet.no


Lørdagsspeilet

Populære "Lørdagsspeilet" er tilbake i ny sesong med gode artister, puter i trappa og utsikt til byen ved ælva. Musikalsk vert er Espen Gjelstad Gundersen.

LØR 2. MARS KL. 15.00 / 150,-

→ Konsertstart kl. 15.00 → Servering i kaféen fra kl. 12.00 → Billetter selges kun ved inngang → Billetter kr 150,-

LØR 9. MARS KL. 15.00 / 150,-

Trio Sør

Ingvild Homme

Trio Sør spiller et vakkert klassisk program. Gruppen består av Porsgrunnsjenta Henriette Lindstad Børven (fiolin), Kari-Andrea Larsen (fiolin) og Åse-Maria Bygland (cello).

Ingvild Homme og gitarist Eirik Hansen serverer visemusikk med tekster som omtales som allmennmenneskelige og med evne til å berøre unge som gamle.

LØR 16. MARS KL. 15.00 / 150,-

LØR 23. MARS KL. 15.00 / 150,-

Americana Sessions

Jostein og Lena 12 points

Dan Riis tar deg med på en musikalsk sjelfull reise over det amerikanske kontinentet.

Lena Barth Aarstad og hele Norges Grand Prix-general Jostein Pedersen vekker Grand Prix minnene til live!

Les mer på www.elvespeilet.no

43


VELKOMMEN

Østre Porsgrunn kirke åpner 15. september. Vi feirer med fest en hel uke. Alle er velkommen!

Gospel Festkonsert med Porsgrunn gospelkor. 17. - 19. SEPT KL. 19.00 OG KL. 20.00 / 390,-

La ankeret falle, jeg er i havn Grenland Friteater inviterer til en uforglemmelig Stedsans-vandring, med små og store fortellinger fra før og nå, som tar publikum rundt om på Østre Porsgrunn kirkegård. Avrundes i den nye kirken. Kun seks vandringer. Med profesjonelle og amatører i skjønn forening.

FRE 20. SEPT KL. 19.00 / 100 - 250,-

Jubelkonsert En hyllest til ny kirke med stort kor og Telemark symfoniorkester m. fl. på åpningsdagen. SØN 15. SEPT KL. 19.00 / 250,-

Stedsans • Konserter

stort symfoniorkester • gospelkor • konfirmanter program for barnehager og skoler • åpen kirke

Les mer på www.elvespeilet.no

Se hele programmet på porsgrunn.kirken.no Kjøp billetter på elvespeilet.no


Høst på Ælvespeilet

TIRS 24. SEPT KL. 16.30 OG 18.00

Bukkene Bruse lager rumpebrann

ONS 11. SEPT KL. 19.00 / 395,-

Ingvard Wilhelmsen

LØR 12. OKT KL. 19.30 / 435,-

Seven Drunken Nights The Story Of The Dubliners Les mer på www.elvespeilet.no

FRE 11. OKT KL. 19.00 / 495,-

Henning Kvitnes og Poul Krebs

LØR 26. OKT KL. 19.00 / 315 - 375,-

Dr. Bergland bryter taushetsplikten 45


pos@stromsivertsen.no / gs@stromsivetsen.no TLF: 91147773 / 92250672

Alt innen bygg og tømrer faget.

E18 Truckcenter er ett av Norges største multibrand storbilsenter. Her er alt tilrettelagt på beste måte: Er du sjåfør, finner du det du trenger enten behovet er “fem minutter” og en kaffekopp, trim, dusj, hvile, tilgang til internett – eller et godt måltid mat og en seng natten over mens bilen fikses. I tillegg til nybilsalg, selger vi også påbygg og tilhengere i alle varianter. E18 Truckcenter AS ligger midtveis mellom Oslo og Kristiansand. Ta av nedkjøringen til Heistad, rett øst for Grenlandsbrua. Du ser oss godt fra Europaveien, så nær ligger vi.


÷50%

på din første bestilling av lunsj eller møtemat fra Mathuset Porsgrunn. Oppgi kampanjekode «Porsgrunn»

Din cateringleverandør til alle anledninger • Catering • Lunsj og møtemat • Overtidsmiddag

• Selskapslokale • Bryllup • Alle rettigheter

Du finner oss på NORRØNA BRYGGE Porselensveien 32, 3920 Porsgrunn

Vårt kuperte lunsjfat er nytelse for øye og gane

mathuset.no / 40 55 44 22


Takeaway fra Circle K Porsgrunn RING 35 55 73 07 Ta med denne annonsen når du henter pizza og få

valgfri pizza til 99,Ordinær pris 149,-

Circle K Porsgrunn Hovenggata 2 3915 Porsgrunn

Endringer i pris og utvalg kan forekomme

915 03536

taxi i Grenland...... d' er Grenland Taxi det!

Vi kjører deg til Ælvespeilet - og resten av Grenland

Vi har biler for ditt behov! 1 – 16 personer. Våre MaxiTaxi har 1-3 rullestolplasser.

www.grenlandtaxi.no

post@grenlandtaxi.no

Følg oss på Facebook

Last ned vår Taxi app


SUKSESSEN FORTSETTER PÅ VESSIA! Nytt byggetrinn lanseres i mars

Rekkehusleiligheter over to plan

Boliger i rekke på ett plan

Firemannsboliger

MELD DIN INTERESSE NÅ

Carina Slåtta Eiendomsmegler MNEF 920 86 736 carina.slatta@privatmegleren.no

Thomas André Hansen Prosjektmegler 982 04 224 tah@privatmegleren.no

porshageby.no


Kafé med utsikt til ælva Elvespeilet MAT & VINBAR serverer smakfulle lunsjretter fra kl. 11.00, og deilige småretter og middagsretter med god drikke fra kl. 16.00. Bordbestilling: 35 10 22 21 / 952 30 901 postmaster@tollnes-selskapsmat.no

Kunsthall Grenland LIN WANG : Exotic Dreams and Poetic Misunderstandings - The Silk Roads

5. april - 27. mai Kunsthall Grenlands åpningstider: Tirsdag - søndag: 12:00 - 16:00 Mandager stengt

50

kunsthallgrenland.no Les mer på www.elvespeilet.no


Praktisk info

Særskilte behov

ÅPNINGSTIDER

HC BILLETTER

Resepsjonen er åpen tirsdag til fredag kl. 13.00 - 18.00 og lørdag kl. 11.00 - 16.00, samt en time før forestillingsstart. Søndag, mandag og helligdager er resepsjonen stengt. Se elvespeilet.no/praktisk for åpningstider i ferier og høytider.

BILLETTKJØP

Billetter til kulturarrangementer kjøpes på elvespeilet.no, i resepsjon, eller på tlf 35 54 70 05 / epost: resepsjon@elvespeilet.no. Billetter kjøpt over telefon betales med kort. Ha derfor kortet tilgjengelig når du bestiller. Alle billettpriser er inkludert billettavgift. Billetter kan ikke reserveres. Kjøpte billetter refunderes ikke med mindre forestillingen avlyses.

Kontakt resepsjon for HC billetter. HC-plasser er reservert på rad 12. Disse plassene blir tilgjengelig for alle når salen nærmer seg full kapasitet, så vær tidlig ute med å reservere plass.

HC LEDSAGER

Ledsager går gratis på alle arrangement. Ledsagerbilletter må kjøpes i resepsjon eller på kommunens servicesenter mot gyldig ledsagerbevis.

HC PARKERING

RABATTER

Gjeldende rabatter kan variere fra forestilling til forestilling. Se elvespeilet.no eller kontakt resepsjon for følgende mulige rabatter: Tidligkjøpsbilletter blir lagt ut i et begrenset antall på utvalgte forestillinger. Barnebillett gjelder fra 1-16 år. Billett "UNG", gjelder fra 0-25 år. Disse billettene er gyldige sammen med fremvist legitimasjon ved inngang. Honnør gjelder fra 67 år mot fremvisning av legitimasjon eller honnørkort ved inngang.

GAVEKORT

Ælvespeilets gavekort kan benyttes på alle forestillinger som selges av Ælvespeilet. Gavekort kan innløses både i resepsjon og ved nettkjøp. Verdien på gavekortet bestemmer du selv. Gavekortet er gyldig i ett år og kan ikke forlenges etter utløpsdato.

PARKERING

Fire parkeringsplasser for forflytningshemmede ved hovedinngang i Storgata og fire plasser ved Servicesenteret i Rådhusgata.

FREMKOMMELIGHET

Det er heis mellom husets etasjer, og uproblematisk å ta seg frem i rullestol.

TELESLYNGE

Teleslynger er montert i Sal 1, Sal 2 og Foajé. Mottaker lånes i resepsjonen. Bestill gjerne på forhånd.

LEDELINJER

Ledelinjer er montert i husets inngangspartier, foajé og trapper.

I sentrum er det gratis kantsteins- og gateparkering. (To timers tidsbegrensning mellom kl. 08.00 - 17.00, mandag til fredag.) Langtidsparkering på “Gamle Uredd” i Løvenskioldsgate. Avgift kr. 13,- pr. time mellom kl. 08.00 - 17.00, mandag til fredag.

Les mer på www.elvespeilet.no

51


STORT ELLER LITE BYGGEPROSJEKT? VI HJELPER DEG UANSETT Det kan være vanskelig å komme i gang med et prosjekt. Kanskje du trenger hjelp til å styre alt, eller hjelp til vanskelige oppgaver. Eller kanskje du bare trenger et lite spark bak? Vi i Carlsen Fritzøe vil hjelpe folk å komme i gang, og hos oss snakker du med ekte fagfolk som kan gi gode råd og veiledning - enten du vil gjøre det selv eller få det gjort. Vi har god kontakt med dyktige håndverkere og formidler gjerne hjelp. Kom innom for en prat og en god kopp kaffe. Vi vil gjerne høre om ditt prosjekt. Registrer prosjektet ditt på carlsenfritzoe.no/byggepraten så hjelper vi deg

www.carlsenfritzoe.no

BYGGEPRATEN TAR DU MED EKTE FAGFOLK

Profile for Kulturhuset Ælvespeilet

Ælvespeilet Vårprogram 2019  

Ælvespeilet Vårprogram 2019  

Advertisement