Page 1

A TRIBUTE TO DAVID BOWIE

KOLLAPS I KULISSENE TO RUSTNE HERRER

TRE SMÃ… GRISER SONDRE LERCHE TRE SOPRANOS MADS VINDING

OLE IVARS ZAHID ALI

UKM


BILLETTSALG PÅ NETT www.ælvespeilet.no BILLETTSALG ÆLVESPEILET Storgata 164 - Tlf. 35 54 70 05 Tir-fre, 13-18. Lørdag, 11-16. Åpent én time før alle forestillinger. BILLETTER SELGES OGSÅ PÅ Servicesenteret, Storgata 153 og alle Narvesen og 7-Eleven-kiosker PROGRAM Les utfyllende om alle forestillinger på www.ælvespeilet.no BOOKING AV ÆLVESPEILET booking@elvespeilet.no FØLG OSS PÅ facebook.com/elvespeilet Instagram: elvespeilet_porsgrunn

KJÆRE PUBLIKUM Det er med stolthet at vi sender ut magasinene våre tre ganger i året. Et program som forsøksvis oppsummerer publikums ønsker og kulturlivets behov. Vi trengte de tre første årene på å finne vår modell. Det var tre år med utprøving av formater og genre, tre år med testing av samarbeidsmåter og å prøve ut i praksis det vi hadde planlagt på papiret. Mye av det som var tenkt i forhold til hus og drift har vist seg å stemme bra. Noen ting har erfaringer lært oss at vi kan gjøre bedre, da forsøker vi å justere. Andelen aktiviteter for og med barn skal være høy, og det er den. Andelen aktiviteter med lokal forankring skal være høy, det er den. Bredden i programmet skal nå så mange som mulig hvert halvår, det forsøker vi på, men kom gjerne med innspill på programmet på mittkulturhus@elvespeilet.no Ælvespeilet samarbeider hvert år med en aktør som mottar Ælvespeilets veldedighetsmidler. Dette er en krone pr billett solgt i et år. Det er også en dag på huset, med fri tilgang på saler, stab og teknikk. Vi setter stor pris på at Røde Kors er vår samarbeidspartner i 2017. Mer info på side 48. Julesesongen i 2016 ble en massiv suksess med utsolgte dobbelforestillinger flere dager. Store deler av programmet for julen 2017 slippes derfor allerede nå, dette så dere som lurer litt på hva dere skal gjøre for deres ansatte skal ha mulighet for å planlegge i god tid, og ikke minst skaffe billetter. Flere av våre publikummere har spesielle behov. Ikke vær redd for å kontakte oss om du har noen spørsmål angående tilrettelagte plasser, hjelpemidler for hørsel, parkering e.l, så skal vi gjøre så godt vi kan for å gjøre din opplevelse så positiv som mulig. Ha en super kulturvinter og vår! Vi sees på Ælvespeilet. Knut Inge Solbu | Kulturhusleder

For informasjon om parkering, spesielle behov e.l. se vår hjemmeside www.elvespeilet.no

Vi tar forbehold om trykkfeil eller endringer i programmet. Se til en hver tid oppdatert program på www.ælvespeilet.no Design: Folkebadet, tlf. 932 18 985 - www.folkebadet.no Trykk: Ålgård Offset AS - Opplag: 50 800. Annonsesalg: Svalcom

2

INNHOLD 3 PROGRAM 26 KALENDER 30 UNG 31 HUMOR 34 BARN I SENTRUM

36 LØRDAGSSPEILET 37 BLÅFREDAGER 35 KULTURSKOLEN 40 KURS OG INSPIRASJON 47 JULEBORD


18 ÅR

THE STONES (UK) - THE ROLLING STONES TRIBUTE Arrangør: Lindgren event

Fre 24. feb kl. 19.30 | O: 395,The Stones fra England regnes som ett av verdens beste tribute band. Alle klassiske hits er med denne kvelden: Satisfaction, Paint It Black, Jumpin’ Jack Flash, Let’s Spend The Night Together og Brown Sugar m.fl.

Sangeren Ben Wattam ser ut som Jagger, føles som Jagger, beveger seg som Jagger og fremfor alt; synger som Jagger og skaper den spesielle følelsen og energien som har gjort Rolling Stones konserter kritikerroste i mer enn 50 år.

18 ÅR

ZAHID ALI FREMMEDFRUKT Arrangør: Feelgood

Lør 4. mars kl. 19.00 | S: 275 O: 350,Velkommen til et fruktfat av en forestilling der Zahid Ali prater om alt fra å tenne på medisinske leksikon, overnatting hos samer, spising av julekalendere til å løse integreringsproblemer.

Zahid Ali har utallige TV-og sceneopptredener bak seg siden gjennombruddet på Rikets Røst på Tv2. Senere har han medvirket, skrevet og laget TV-suksesser som blant annet “Jul i Tøyengata” og “Hellfjord”. Sistnevnte er solgt til flere land, blant annet til USA der det i dag jobbes med å lage en versjon for amerikansk TV.

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

3


Banken for Telemark og telemarkinger Telefon 02610 alle dager fra klokken 07-24

4

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


Les mer utfyllende om alle arrangementer pĂĽ www.ĂŚlvespeilet.no

5


18 ÅR Support: Miss Tati

BUNADSDRONNINGA!

SONDRE LERCHE Arrangør: Ælvespeilet

Tor 9. mars kl. 20.00 | S: 240 O: 315,-

Sondre Lerche er et navn de fleste nordmenn kjenner til, etter en allerede lang og fruktbar karriere som artist og tv-personlighet. Med seg på support har han med Miss Tati, som slipper sitt debutalbum i 2017.

18.3 0-

Søn 12. mars kl. 17.00 | O: 150,-

Arrangør: Litteraturgarasjen

Norske folkedrakter, bunadsparade, folkesanger og kveding. NRK-journalist Anne Lognvik har skrevet biografien om Aagot Noss, vår tids store folkedraktgransker. Lognvik forteller om sitt arbeid med boka.

UT SO LGT

OLE PAUS & JONAS FJELD Fre 10. mars kl. 18.30 & 21.00 | O: 499,-

Arrangør: Ælvespeilet

Ole Paus og Jonas Fjeld er tilbake som "To rustne herrer" og feirer sitt 20-årsjubileum med nytt show. Hver for seg har de eventyrlige karrierer bak seg og har sunget seg inn i den norske folkesjela.

FÅ BIL LET TER

TOR JONSSON - 100 ÅR I KJÆRLEIK OG DØD KOLLAPS I KULISSENE Lør 11. mars kl. 18.00 | B/S/H: 385,- O: 480,-

Fre 17. mars kl. 19.00 | S/H: 220 O: 280,Arrangør: Riksteatret

Når alt som kan gå galt, går enda verre! Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i spissen for et topplag av norske komedieskuespillere.

6

Arrangør: Ælvespeilet

Den 21. mai var konserten «Tor Jonsson - 100 år i kjærleik og død» åpningen av Tor Jonsson-jubileet i 2016. Dette er en konsert med fokus på tekstene av dikteren fra Lom, Tor Jonsson (1916-1951).

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


MANDAG 13. MARS KL. 19.30 | O: 395,-

OLE IVARS «Aldri FREåFÅ!» Nå er Ole Ivars «Norges eldste boyband» ute på veien med showkonserten «Aldri FREåFÅ!». Her får du oppleve nye sider ved det kjente underholdningsorkesteret. Etter kjempesuksess med 50-års-jubileumskonsertene har den populære gjengen i Ole Ivars virkelig fått smaken på konsert- og showlivet.

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

7


Vi mener vi har markedets beste bilforsikring

service@hagerfinans.no tlf. 40 00 77 50 Skolegata 2, Porsgrunn www.hagerfinans.no

8

Agent for

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


Din cateringleverandør til alle anledninger • Catering • Lunsj, møte og kantine • Overtidsmiddag

• Selskapslokale • Bryllup • Alle rettigheter

Du finner oss på NORRØNA BRYGGE Porselensveien 32, 3920 Porsgrunn

Kjøkkensjef Ingunn

mathuset.no / 40 55 44 22 Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

9


ALL THE YOUNG DUDES A TRIBUTE TO DAVID BOWIE Lør 18. mars kl. 21.00 | O: 280,-

Arrangør: Ælvespeilet

Ikonet David Bowie døde i fjor, men musikken hans lever videre. All the Young Dudes ønsker å hylle David Bowie og hans musikk. Bandet består av 12 musikere fra bla. Katzenjammer, Pagan's Mind, Absinth, Come Taste the Band, HITstory, og Novafunk. Dette blir en kveld alle Bowie-entusiaster kommer til å like!

10

TORE PÅ SPORET Tor 23. mars kl. 19.00 | H: 280 O: 325,-

Arrangør: Ælvespeilet

Tore Strømøy - en folkekjær programleder, journalist, programskaper og underholder! Hele Norges sporhund deler de mest spesielle øyeblikkene i sin "Tore på Sporet" historie. Sammen med bilder og filmer, blir dette en nær og sterk opplevelse for publikum med latter og ganske sikkert en tåre eller to i øyekroken.

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


KARIN BOYE SÅNGER

KOR KOSELIG - VISST SKAL VÅREN KOMME Arrangør: Ælvespeilet

Søn 19. mars kl. 19.00 | H/S: 220 O: 280,-

"Vidunderlig vakkert", skrev Aftenposten. Benedicte Torgets stemme og Øystein Sevågs pianospill får Karin Boyes dikt til å gløde. I dette kritikerroste og prisbelønte prosjektet formidles musikk bortenfor sjangere i et sjeldent levende samspill.

Søn 26. mars kl. 19.00 | O: 200,-

Arrangør: Kos Koselig

"Kor Koselig" fra Langesund, har med seg en spennende samling solister og musikere når de setter opp det sterke og vakre korverket "Visst skal våren komme", av Eivind Skeie og Sigvald Tveit.

MUSIKALSK LØRDAGSGODTERI Arrangør: Tre Sopranos

Lør 25. mars kl. 19.30 | O: 320,Tre Sopranos med sitt eminente orkester er tilbake i full vigør – denne gang i Porsgrunn, og de er klare for å gi dere en herlig musikalsk aften! Dette er kvelden hvor musikk-godteposen for alvor lukkes opp. Det er bare å lene seg tilbake og nyte!

Her blir det godbiter fra ulike stilarter, alt fra Andrew Sisters` smektende trioverden, via norske klassikere fra ulike tiår, udødelige internasjonale pop/soulhits og andre stjernelåter. Er du glad i forskjellig type musikk: dette er aftenen for deg!

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

11


UT SO LGT

UNNI WILHELMSEN OG HENNING KVITNES

DOBBELT SÅ NÆRT Arrangør: Ælvespeilet

Ons 29. mars kl. 20.00 | O: 420,-

Unni og Henning plukker fra sine rikholdige låtskattekister, og inviterer til en konsertopplevelse de gleder seg veldig til – og vi tror du sent vil glemme.

18 ÅR

LIGHTS OUT TRIO STAND-UP MED THOMAS LEIKVOLL - FOR GAMMEL TIL Å DØ UNG Fre 31. mars kl. 20.00 | S: 250 O: 275,-

Arrangør: Thomas Leikvoll

Thomas Leikvoll har skrevet et morsomt og ærlig show om hvordan det er å gå ut på dato, være for ung til å være gammel og for gammel til å dø ung!

12

Søn 23. april kl. 19.00 | H: 220 O: 280,-

Arrangør: Ælvespeilet

Lights Out inviterer til klassisk konsert i absolutt mørke. Til Ælvespeilet har trioen med seg sopran Anne Lise Sydnes. Bli med inn i mørket, og gjør deg klar for en opplevelse av levende musikk og din egen hørsel.

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


ANDERS VANGENS TALENTPRISUTDELING Arrangør: Ælvespeilet

Ons 26. april kl. 19.00 | O: 190,-

Nå er det igjen duket for Anders Vangens Talentprisutdeling. Det deles ut fem priser til unge talenter innen ulike sjangre og uttrykk. Lena Barth Aarstad og Jan Erik Fillan leder prisutdelingen og står for underholdning.

QUEENIE FOREVER Tors 27. april kl. 19.30 | O: 390,-

Arrangør: Euroentertain AB

Autentiske kostymer og lyd/lysproduksjon er noe av det som gjør dette showet til en unik opplevelse. Bli med på en kveld fylt med megahits som Radio Gaga, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions og mange flere.

18 ÅR

SCHEEN JAZZORKESTER POLITURPASSIARER Fre 28. april kl. 20.00 | S: 100 O: 200,-

Arrangør: Scheen Jazzorkester

Scheen jazzorkester inviterer til konserten «PoliturPassiarer», et samarbeid med Audun Kleive.

NASJONALKVELDEN KORTREISTE KOMPONISTER Lør 6. mai kl. 19.00 | B: 150 O: 225,-

Arrangør: Telemark messingensemble

Telemark messingensemble sammen med komponistene Henrik Ødegaard, Klaus Sandvik og Jon Rørmark feirer Norsk komponistforenings 100-årsjubileum i 2017.

Ons 17. mai kl. 18.30 | O: 250,-

Arrangør: Event Provider AS

Som avslutning på en viktig, og veldig fin dag, ønskes det velkommen til allsang og underholdning i Ælvespeilet.

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

13


TETT TETT PÅ PÅ DET DET SOM SOM SKJER SKJER

Rådhustrappa Rådhustrappafredag fredag9.9.juni juni

Foto: Per-Åge Eriksen

www.porsgrunnfestivalen.no www.porsgrunnfestivalen.no

14

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


Porsgrunn

n e l a v i t fes

.no

Sik r e b ill e t t e r d e g t il s ommer å r e t s fes t !

9-11 juni

9.juni juni

RÅDHUSTRAPPA FREDAG 9. JUNI - KL. 21.00 (Dørene åpner kl. 19.00) Rådhustrappa Rådhustrappalørdag lørdag10. 10.juni juni

DR. ALBAN

DJ SHORTCUT

RÅDHUSTRAPPA LØRDAG 10. JUNI - KL. 21.00 (Dørene åpner kl 19.00) Lørdag kl. 13.00: GRATIS konsert Vestsiden Musikkorps Søndag kl. 13.00: GRATIS konsert Porsgrunn Gospelkor

Foto: Per-Åge Eriksen

len.no n.no

ALEKSANDER CAROLINE www.porsgrunnfestivalen.no www.porsgrunnfestivalen.no WALMANN BONNET

Dagsbillett: 495,Festivalpass: 798,Grupperabatt: Min. 10 pers. 10% rabatt Kontakt:

I samarbeid med:

porsgrunnfestivalen.no Billetter: Ælvespeilet.no og Billettportalen.no Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

15


BLI MED TIL BLØYGEN BYGDA SOM IKKE VET HVORDAN MAN LAGER BARN 13.-17.JUNI

TEATER MANU JONAS OG KROPPEN Illustrasjon: Inger Lise Belsvik

Ons 31. mai kl. 18.00 | H/S: 275 O: 325,-

Arrangør: Teater Manu

Trond-Viggo Torgersen har skrevet manuset til forestillingen om kroppen til 9 år gamle Jonas, som går gjennom prosessen fra å være frisk til syk. Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk.

Grenland Friteater

med ny, helaftens familieforestilling:

Verdas søtaste turist av Rune Belsvik Dramatisering og regi ved Lars Vik Musikk av Bugge Wesseltoft Passer for alle mellom 6 - 106 år

GREENLIGHT SEMINAR OG ØKOLUNSJ Fre 12. mai kl. 10.00 | O: 450,-

Premiere 13.juni. Spilles i hele festivaluka på Ælvespeilet Billetter er i salg på www.elvespeilet.no

Arrangør: Kunsthall Grenland

Mini-seminar om økologisk økonomi, byutvikling og kunst. Seminaret inviterer til diskusjoner om kunsten i en samfunnsrolle og om vår økonomiske modell er forenelig med et bærekraftig samfunn.

16

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


FOAJÉKONSERTER

LØRDAG 22. APRIL KL. 15.00 | KR. 150,-

Porsgrunn Kvinnekor Viser ved ælva Porsgrunn Kvinnekor presenterer både norske og engelskspråklige viser fra flere tidsepoker på denne foajékonserten.

MEIERIGÅRDEN UNGDOMSKULTURHUS Meierigården Ungdomskulturhus er ungdommens eget hus som ligger i Porsgrunn sentrum. MG er et inkluderende og sosialt møtested for ungdom i alderen 13-20 år. Vi har et bredt utvalg av tilbud og utstyr, kafé, spillrom med biljard og konsoller samt chill out zone med masse brettspill. Ulike aktiviteter og arrangementer i forskjellig størrelse arrangeres jevnlig. FOR FULT PROGRAM SE MEIERIGARDEN.NO

LØRDAG 6. MAI KL. 15.00 | KR. 150,-

Canto Ammonia Allsang ved ælva Tradisjonen tro blir det også i år konsert med Canto Ammonia – denne gangen for fjerde gang! Her blir det noe for enhver smak.

ÅPNINGSTIDER

MANDAG - TORSDAG KL. 14.00-21.00 HELGER VED ARRANGEMENTER

BESØKSADRESSE

STORGATA 115, 3915 PORSGRUNN

KONTAKT

E-POST: POST@MEIERIGARDEN.NO TELEFON: 40 91 80 05

LØRDAG 20. MAI KL. 15.00 | GRATIS

Kafekonsert med Sikia Koret Sikia har kanskje en forkjærlighet for jazzmusikk, men deres omfattende repertoar inneholder også viser, popsanger og salmer. Vi ønsker dere alle velkommen til en hyggelig gratiskonsert i foajéen på Ælvespeilet.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

17


WEXELS

Advokatfirmaet Wexels DA består av 7 advokater og 3 kontormedarbeidere. Vi holder til på Langbrygga i Skien. Vi bistår private, næringslivet og det offentlige innen de fleste rettsområder.

Morten N. Wexels

wexels@wexels.no

91 37 75 20

Jon Evert Christensen

christensen@wexels.no

91 36 98 66

Øystein Malmgren

malmgren@wexels.no

91 19 30 29

Bjørn Dyrland

dyrland@wexels.no

91 19 32 36

Marius Haugstoga

haugstoga@wexels.no

99 29 73 08

Frank Tveit

tveit@wexels.no

93 08 59 03

Hilde J. Skei Kostveit

kostveit@wexels.no

99 40 58 30

Langbrygga 4 • Postboks 3084 Handelstorget • N 3707 Skien Tlf: 35 90 58 90 • Faks: 35 90 58 99 • E-post: firmapost@wexels.no 18

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


TELEMARKS STØRSTE SKIDESTINASJON!

Telemarks største skidestinasjon RAULAND ER STOLT SPONSOR AV RAULAND ER STOLT SPONSOR AV

150 cm snø! • Komplett midt iiSør-Norge Sør-Norge Komplettfamilietilbud familietilbud midt • 150 kmkmlangrennsløyper terreng 150 langrennsløyperii variert variert terreng • 3 3skisentere - kun ett heiskort! skisentere - kun ett heiskort! • 45 nedfarter, 16 heiser og 46 nedfarter • En17avheiser Norges beste terrengparker En av Norges • Norges størstebeste ake- terrengparker og kjelketrekk Norgesstørste størsteAirboard-bane ake- og kjelketrekk • Norges Norges største airboard-bane • Off-piste i Norgestoppen Off-pistefamilietilbud i Norgestoppen • Komplett midt i Sør-Norge • Komplett familietilbud midt i Sør-Norge 150 km langrennsløyper i variert terreng VELKOMMEN TIL RAULAND! RAULAND! 3 VELKOMMEN skisentere - kunTIL ett heiskort! • 150 km langrennsløyper i variert terreng • 345skisentere nedfarter,- 16 heiser kun ett heiskort! En nedfarter, av Norges beste terrengparker • 45 16 heiser Norges størstebeste ake-terrengparker og kjelketrekk • En av Norges BESTILL DIN SKIFERIE PÅ WWW.VISITRAULAND.COM Airboard-bane • Norges største akeog kjelketrekk Off-piste i Norgestoppen •• Norges største Airboard-bane • Off-piste i Norgestoppen

VELKOMMEN TIL RAULAND! VELKOMMEN TIL RAULAND!

BESTILL DIN SKIFERIE PÅ WWW.VISITRAULAND.COM BookBESTILL på visitrauland.com eller ta en dagstur! DIN SKIFERIE PÅ WWW.VISITRAULAND.COM

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

19


AVSLUTNINGSKONSERTER - SOMMERKURS "Flere forestillinger” - kl. 13.30 Gratis

Arrangør: NMF sør

Sommerkurs har i mange år vært en viktig del av sommeren for mange korpsmusikanter. Alle dager har konsertstart 13.30 og gratis adgang. 28/7: svart kurs, 3/8: blått kurs, 8/8: rødt kurs, 11/8: gult kurs.

SONGBIRD - RITA ERIKSEN SYNGER EVA CASSIDY Fre 22. sep kl. 20.00 | O: 375,-

Arrangør: Ælvespeilet

I denne konserten får vi oppleve Rita Eriksens fulle register, når hun synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers – slik hele Norge stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp. Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere. Rita Eriksen har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til blues, folkemusikk til pop.

20

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


INGRID BJØRNOV STEINWAY TO HEAVEN

ALBERT & ANNA Tirs 17. okt kl. 19.00 | S/H: 325 O: 405,-

Arrangør: Riksteatret

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Tors 26. okt kl. 19.00 | O: 525,-

Arrangør: Backstage

Bjørnov er tilbake med ny soloforestilling. Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer hun denne gang til klassisk himmelferd. Bjørnovs femte. Her er det bare å legge håret.

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

21


18 ÅR

HANS-WILHELM STEINFELD: RUSSISK RABALDER Arrangør: Corporate Communications

Tors 19. okt kl. 19.00 | O: 325,-

Han har blitt servert kaffe av Putin, drukket vodka med Jeltsin, og han har kjent Gorbatsjov siden 1975. Hør Hans-Wilhelm Steinfeld fortelle om sitt fantastiske liv som korrespondent i Russland og på Balkan.

FORDOMMER MED ØRJAN BURØE Fre 3. nov kl. 20.00 | O: 325,-

Arrangør: Ælvespeilet

For aller første gang står Ørjan Burøe alene på scenen, og han står stolpestøtt! Sist han var på Ælvespeilet solgte han ut salen hele to ganger sammen med Latter Live, så forventningene er skyhøye!

18 ÅR

18 ÅR

CREEDENCE STORYNIGHT

ORANGO Lør 4. nov kl. 21.00 | S: 220 O: 280,-

Arrangør: Ælvespeilet

Orango har perfeksjonert sitt særegne brygg av møkkete bluesrock, west coast-harmonier og groovy riff. Bandet er aktuelle med ny plate og klar for nye turneer i Norge, Sverige og Tyskland.

22

Tors 23. nov kl. 20.00 | H/S: 180 O: 240,-

Arrangør: Ælvespeilet

Creedence StoryNight gir deg musikken og historien til Creedence Clearwater Revival i én og samme forestilling. For alle som liker god rock fra 60-70 tallet.

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


18 ÅR

18 ÅR

1974 TRIBUTE TO ABBA

NO SURRENDER - A TRIBUTE TO BRUCE SPRINGSTEEN

Fre 24. nov kl. 19.30| O: 420,-

Arrangør: Euroentertain AB

Tors 30. nov kl. 20.30 | H/S: 180 O: 240,-

Arrangør: Ælvespeilet

Gjenopplev musikken til supergruppa ABBA gjennom verdens kanskje beste tribute-band, det bristiske bandet 1974.

En hyllest til Bruce Springsteen! “No surrender” er et musikalsk fyrverkeri på scenen. Proffe musikere og dyktige solister leverer ekte og usminket rock´n roll.

18 ÅR

18 ÅR

TOTLAND OG STYVE MUSIKK E KOMME FOR Å BLI

MED: CHRISTER TORJUSSEN, GUSTAV NILSEN OG JONNA STØME

Fre 1. des kl. 21.00 | O: 390,-

Arrangør: Ælvespeilet

Til sammen har Totland og Styve noe ”magisk” som det er vanskelig å sette ord på. Publikum er begeistret, og duoen har etter premieren i 2014 solgt hele 40.000 billetter til forestillingen.

LATTER LIVE

Lør 2. des kl. 19.00 og 21.00 | O: 370,-

Arrangør: Ælvespeilet

Vi gjentar suksessen med Latter Live, og inviterer Jonna Støme, Gustav Nilsen og Christer Torjussen til en hysterisk stand-up kveld på Ælvespeilet. Dette er en kveld alle bør få med seg!

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

23


Bilfinger Industrial Services Norway AS – din vedlikeholds-, service- og prosjektpartner Vedlikehold | Verkstedproduksjon og montasje | Prosjektledelse, engineering og konsulenttjenester | Prosjektleveranser og entrepriser | Ildfast muring | Logistikk | Fasilitetstjenester og bemanning

- et hyggelig reisefølge Magnus Reiser AS - Langesund www.magnusreiser.no post@magnusreiser.no Tlf. 35 97 33 00 - ( man. – fre. 9 -16 )

www.is-norway.bilfinger.com

Ta kontakt og vi sender vår katalog for bussreiser!

Bertel O. Steen Telemark, 3735 Skien, 35 50 90 00, www.bos.no

24

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


VELKOMMEN TIL DEN 23. PORSGRUNN INTERNASJONALE TEATERFESTIVAL

13.-17.JUNI 2017 ÅRETS PROGRAM SLIPPES DEN 20.APRIL

DI DERRE/ MIDNIGHT CHOIR/ STEIN TORLEIF BJELLA/ VAZELINA BILOPPHØGGERS/ HONKABILLY KINGS MED FLERE 8.-10. JUNI '17 TORSDAG 8. JUNI Vazelina Bilopphøggers & Honkabilly Kings // 400,FREDAG 9. JUNI Midnight Choir & Stein Torleif Bjella med flere // 625,LØRDAG 10. JUNI Familiedag // 115,Di Derre med flere // 625,SKIENLIVE.NO

HELE BYEN – ÉN SCENE

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

25


FEBRUAR

KONSERTUKA 2017 UNGDOMSKONSERT TOR 16. KL. 18:00 | B: 50,- O: 100,-

THE STONES (UK) - THE ROLLING STONES TRIBUTE FRE 24. KL. 19:30 | O: 395,-

TOR JONSSON - 100 ÅR I KJÆRLEIK OG DØD FRE 17. KL. 19:00 | S/H: 220,- O: 280,-

JØRN LIER HORST FORTELLER (BARN I SENTRUM) LØR 25. KL. 12:00 | O: 100,-

BLÅFREDAG MED GRENSELAND FRE 17. KL. 21:00 | O. 200,-

TRU UNGDOMSDISCO LØR 25. KL. 19:00 | O: 120,-

BLÅSTRÅ (BARN I SENTRUM) LØR 18. KL. 12:00 | B: 100,- O: 125,-

LØRDAGSSPEILET - PER EINAR WATLE TRIO LØR 18. KL. 15:00 | O: 150,-

A TRIBUTE TO DAVID BOWIE LØR 18. KL. 21:00 | O: 280,-

MARS

26

GLAMORUSS - RUSSEREVYEN 2017 ONS 1. KL. 19:00 OG TORS 2. KL. 18 OG 21:00 | O: 249,-

KARIN BOYE SÅNGER SØN 19. KL. 19:00 | S/H: 220,- O: 280,-

BLÅFREDAG MED STIG ULV FRE 3. KL. 21:00 | O: 200,-

TORE PÅ SPORET TOR 23. KL. 19:00 | H: 280,- O: 325,-

PUSEN, MUSEN OG OSTEN (BARN I SENTRUM) LØR 4. KL. 12:00 | B: 50,- O: 100,-

BLÅFREDAG MED VINDING, GRARUP OG DAHL FRE 24. KL. 21:00 | O: 200,-

LØRDAGSSPEILET - NICOLAE BOGDAN MED VENNER LØR 4. KL. 15:00 | O: 150,-

LØRDAGSSPEILET - KLAKEGG OG RENVÅG LØR 25. KL. 15:00 | O: 150,-

ZAHID ALI FREMMEDFRUKT LØR 4. KL. 19:00 | S: 275,- O: 350,-

TRE SOPRANOS - MUSIKALSK LØRDAGSGODTERI LØR 25. KL. 19:30 | O: 320,-

SONDRE LERCHE TOR 9. KL. 20:00 | S: 240,- O: 315,-

KOR KOSELIG: VISST SKAL VÅREN KOMME SØN 26. KL. 19:00 | O: 200,-

OLE PAUS OG JONAS FJELD FRE 10. KL. 18:30 OG 21.00 | O: 499,-

UNNI WILHELMSEN OG HENNING KVITNES ONS 29. KL. 20:00 | O: 420,-

PLUTSELIG SIRKUS (BARN I SENTRUM) LØR 11. KL. 12:00 | B: 100,- O: 125,-

STAND-UP MED THOMAS LEIKVOLL FRE 31. KL. 20:00 | S: 250 O: 275,-

LØRDAGSSPEILET - EMIL SOLLI TANGEN LØR 11. KL. 15:00 | O: 150,-

RIKSTEATRET: KOLLAPS I KULISSENE LØR 11. KL. 18:00 | S/H: 385,- O:480,-

APRIL

BUNADSDRONNINGA! SØN 12. KL. 17:00 | O: 150,-

UKM FYLKESFESTIVALEN 2017 LØR 1. OG SØN 2. | GRATIS

KONSERTUKA 2017 GUITAR SHADOWS MAN 13. KL. 18:00 | B: 50,- O: 100,-

KULTURSKOLESCENEN - STJERNEKONSERT TIR 4. KL. 19:00 | B: 50,- O: 100,-

"ALDRI FREÅFÅ" MED OLE IVARS MAN 13. KL. 19:30 | O: 395,-

TERJE SPORSEM - RELIGION FRE 21. KL. 19:00 | S: 300,- O: 375,-

KONSERTUKA 2017 SMÅSTJERNEKONSERT TIR 14. KL. 18:00 | B: 50,- O: 100,-

KNUFF OG KLEM (BARN I SENTRUM) LØR 22. KL. 12:00 | B: 100,- O: 125,-

KONSERTUKA 2017 HUSKONSERT ONS 15. KL. 18:00 | B: 50,- O: 100,-

VISER VED ÆLVA LØR 22. KL. 15:00 | O: 150,-

ARNT SÆTHER - ET ALVORLIG FOREDRAG OM GLEDE ONS 15. KL. 19:00 | O: 275,-

LIGHTS OUT TRIO SØN 23. KL. 19:00 | H: 220,- O: 280,-

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


ANDERS VANGENS TALENTPRISUTDELING ONS 26. KL. 19:00 | O: 190,-

HØSTEN

QUEENIE - FOREVER TOR 27. KL. 19:30 | O. 390,-

SCHEEN JAZZORKESTER - POLITURPASSIARER FRE 28. KL. 20:00 | S: 100,- O: 200,-

LYKKEBOBLER FRE 25.8 KL. 18:00 | O: 375,-

KLOVNENE KOMMER (BARN I SENTRUM) LØR 29. KL. 12:00 | B. 50,- O: 100,-

KAWAIICON 6 LØR 26.8 OG SØN 27.8 | SE MER PÅ ELVESPEILET.NO

ROCKEBANDET PLOPP (BARN I SENTRUM) LØR 16. SEP KL. 12:00 | B: 125,- O: 150,-

BJØRG VIK DAGENE FRE 22. - SØN 24. SEP | SE MER PÅ ELVESPEILET.NO

MAI

AVSLUTNINGSKONSERTER SOMMERKURS 28.7, 3.8, 8.8 OG 11.8 KL. 13:30 | GRATIS

TRE SMÅ GRISER (BARN I SENTRUM) LØR 6. KL. 12:00 | B: 100,- O: 125,-

SONGBIRD - RITA ERIKSEN SYNGER EVA CASSIDY FRE 22. SEP KL. 20:00 | O: 375,-

CANTO AMMONIA: ALLSANG VED ÆLVA LØR 6. KL. 15:00 | O: 150,-

TRU SURPRISE LØR 14. OKT

KORTREISTE KOMPONISTER LØR 6. KL. 19:00 | B: 150,- O: 225,-

RIKSTEATRET - ALBERT & ANNA TIR 17. OKT KL. 19:00 | S/H: 325,- O: 405,-

KULTURSKOLESCENEN - HUSKONSERT TIR 9. KL. 19:00 | B: 50,- O: 100,-

HANS WILHELM STEINFELD - RUSSISK RABALDER TOR 19. OKT KL. 19:00 | O: 325,-

GREENLIGHT SEMINAR OG ØKOLUNSJ FRE 12. KL. 10:00 | O: 450,-

INGRID BJØRNOV - STEINWAY TO HEAVEN TOR 26. OKT KL. 19:00 | O: 525,-

NASJONALKVELDEN ONS 17. KL. 18:30 | O: 250,-

ØRJAN BURØE - FORDOMMER FRE 3. NOV KL. 20:00 | O: 325,-

KAFEKONSERT MED SIKIA LØR 20. KL. 15:00 | GRATIS

PETER PAN (BARN I SENTRUM) LØR 4. NOV KL. 12:00 | B: 100,- O: 125,-

KULTURSKOLESCENEN - SCHOOL’S OUT MAN 29. 18:00 OG TIRS 30. 18:00 | B: 50,- O: 100,-

ORANGO LØR 4. NOV KL. 21:00 | S: 220,- O: 280,-

SOMMER PÅ KULTURSKOLEN TIR 30. KL. 18:30 | B: 50,- O: 100,-

CREEDENCE STORYNIGHT TOR 23.NOV KL. 20:00 | S/H: 180,- O: 240,-

KULTURSKOLESCENEN - VARIATIONS OF ROCK ONS 31. KL. 18:00 | B: 50,- O: 100,-

1974 TRIBUTE TO ABBA FRE 24. NOV KL. 19:30 | O: 420,-

TEATER MANU - JONAS OG KROPPEN ONS 31. KL. 18:00 | H/S: 275,- O: 325,-

NO SURRENDER - HYLLEST TIL BRUCE SPRINGSTEEN TOR 30. NOV KL. 20:30 | S/H: 180,- O: 240,-

TOTLAND OG STYVE - MUSIKK E KOMME FOR Å BLI FRE 1. DES KL. 21:00 | O: 390,-

LATTER LIVE LØR 2. DES KL. 19:00 OG 21:00 | O: 375,-

JUNI DANSEPOESI ONS 7. OG TIR 8. KL. 18:30 | B: 50,- O: 100, PORSGRUNN FESTIVALEN FRE 9. - SØN 11. | SE MER PÅ ELVESPEILET.NO

PIT: VERDAS SØTASTE TURIST URPREMIERE SE MER PÅ ELVESPEILET.NO | O: 340,Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

27


FABRIKKUTSALGET PORSELEN • GLASS • KJØKKEN • GÅRDSMAT • INTERIØR

besøk vårt opplevelsessenter på Fabrikkutsalget For de minste:

maling på krus og/eller tallerken, stråtass, lekehulen

For større barn og voksne:

mal/design med underglassur som stråmønster

se produskjon

Se fantastisk porselensproduksjon og stråmaling I Fabrikkutsalget finner du også våre avdelinger med gårdsmat, øl, porselen, glass, kjøkken- og interiørvarer

get

alltid 20% Fabrikkrabatt på alle varer Gjelder ikke spesialer, Norgesglasset, mat og øl

ÅNINGSTIDER: man.-fre 9-20 lør.9-18 søn. 12-17  •  Tlf: 410 40 765 • gratis parkering (inntil 3 timer)

Telemark Dekksenter AS Vi fører et bredt sortiment av dekk og felg, til personbil, lastebil, MC og til tungtransport. Vi er spesialister på dekk og står fritt til å gi deg de beste rådene for din bil og kjørestil. Vi tilbyr også dekkhotell, hvor dekkene blir vasket, stelt og oppbevart til neste sesong.

www.telemarkdekksenter.no tlf 35 93 35 50 | vakttelefon 905 77 364 Moen 17, 3948 porsgrunn 28

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


Løberg Elektroinstallasjon AS er et lite firma med 8 ansatte. Vi satser på personlige relasjoner mellom oss som bedrift og deg som kunde. Det gjør at dialogen blir rask og enkel. Vi har fokus på at arbeidet vi utfører skal være av fagmessig høy kvalitet og at du skal bli fornøyd med den jobben vi har gjort. Selvfølgelig til en riktig pris!

Vi tilbyr det meste av Asiatisk mat; grønnsaker, frukt, krydder, nøtter, sjømat, kjøtt og alltid gode oppskrifter & kunnskaper om hvordan de brukes.

ASIAMAT PORSGRUNN Man - fre: 10:00 - 18:00 Torsdag: 10:00 - 19:00 Lørdag: 10:00 - 17:00

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

Sverresgate 8, Porsgr. Tlf. 35 55 56 80 F: asiamatporsgrunn

29


UNG LØRDAG 25. FEB KL. 19 | O: 120,-

LØRDAG 1. APRIL GRATIS

TRU UNGDOMSDISCO

UKM FYLKESFESTIVALEN 2017

Telemark Rusfri Ungdom i samarbeid med Ælvespeilet, gjentar suksessen med å invitere alle Grenlands ungdommer til Porsgrunns storstue. Noen av Grenlands beste ungdoms Dj`s kommer, for å lage tidenes ungdomsdiskotek, kommer du? Arrangementet er rusfritt, aldersgrense 13 til 18 år.

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur med 23.000 deltakere i hele landet. Det blir forestillinger, kunstutstillinger, verksteder og mye sosialt på årets fylkesfestival.

ONSDAG 1. MARS KL. 19.00 OG TORSDAG 2. MARS KL. 18 OG 21.00 | O: 249,-

GLAMORUSS RUSSEREVYEN 2017 Porsgrunnsrussen er stolte av å kunne sette opp nok en storslått revy! Vi byr på et uforglemmelig show og gleder oss til å vise hva vi kan.

30

LØR 26. - SØN 27. AUG MER INFO PÅ NETT

MER INFO KOMMER PÅ NETT

KAWAIICON 6

TRU SUPRISE

Eventyrfigurer, Kawaii makeup, Videogames, Japanske tegneserier; Populære Kawaiicon er tilbake. Det blir sceneshow, konkurranser og aktiviteter. Bli med på en dag eller helg utenom det vanlige. Rimelig overnatting kan bestilles.

Telemark RusfriUngdom har gjort det til en tradisjon å fylle kulturhuset både til høstferien og til vinterferien. Mer informasjon om hva som skjer blir lagt ut på www.ælvespeilet.no

LØRDAG 14. OKT

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


ONS 1. KL. 19.00 OG TORS 2. MARS KL. 18 OG 21.00 | O: 249,-

GLAMORUSS - RUSSEREVYEN 2017 Porsgrunnsrussen er stolte av å kunne sette opp nok en storslått revy! Vi byr på et uforglemmelig show og gleder oss til å vise hva vi kan.

FREDAG 21. APRIL KL. 19 | S: 300 O: 375,- | 18 ÅR

TERJE SPORSEM - RELIGION Terje Sporsem er endelig tilbake med et nytt helaftens standupshow som tar for seg et av de morsomste, men også mest ømfintlige temaene som finnes, nemlig religion. Med seg på regi har han den prisbelønnede regissøren Per-Olav Sørensen.

LØRDAG 4. MARS KL. 19 | S: 275 O: 350,- | 18 ÅR

ZAHID ALI - FREMMEDFRUKT Velkommen til et fruktfat av en forestilling der Zahid Ali prater om alt fra å tenne på medisinske leksikon, overnatting hos samer, spising av julekalendere til å løse integreringsproblemer.

FREDAG 31. MARS KL. 20 | S: 250 O: 275,- | 18 ÅR

FREDAG 3. NOVEMBER KL. 20 | O: 325,- | 18 ÅR

FORDOMMER MED ØRJAN BURØE For aller første gang står Ørjan Burøe alene på scenen, og han står stolpestøtt! Sist han var på Ælvespeilet solgte han ut salen hele to ganger sammen med Latter Live, så forventningene er skyhøye!

STAND UP MED THOMAS LEIKVOLL FOR GAMMEL TIL Å DØ UNG Thomas Leikvoll har skrevet et morsomt og ærlig show om hvordan det er å gå ut på dato, være for ung til å være gammel og for gammel til å dø ung!

FREDAG 25. AUGUST KL. 18.00 | O: 375,- | 18 ÅR

LYKKEBOBLER Dora og Bjørg er på turné med underholdningsforedraget “Lykkebobler” for femte gang! Denne gangen har de med seg Helene Bøksle, som sist var på Ælvespeilet i forbindelse med Porsgrunn janitsjars nyttårskonsert!

LØRDAG 2. DESEMBER KL. 19 & 21 | O: 375,- | 18 ÅR

LATTER LIVE Vi gjentar suksessen med Latter Live, og inviterer Jonna Støme, Gustav Nilsen og Christer Torjussen til en hysterisk stand-up kveld på Ælvespeilet. Dette er en kveld alle bør få med seg!

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

31


32

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


TAKk for at du sortereR! 25 busser og 13 renovasjonsbiler kjører nå på biogass! Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

33


12.00

Lørdag 4. mars

PUSEN, MUSEN OG OSTEN t i 2015! e il e p s e lv eÆ arn besøkt ulturaktiviteter! b 0 0 .0 8 n k Mer en spennende et.no å p a n r a b Ta med w.ælvespeil w w : r e t t le il For info/b

g om å vise En musikalsk forestillin ndre. era hv for g omsor Anbefalt fra 1-4 år, r. varighet ca. 25 minutte

12.00 12.00

Lørdag 29. april

KLOVNENE KOMMER

Lørdag 22. april

12.00

KNUFF OG KLEM

Lørdag 18. mars

BLÅSTRÅ

d ekte En piratforestilling me planken gå sjørøvere. Hvem må Knuff og r nå lva nsæ run ut i Porsg ? Anbefalt ilet pe Klem besøker Ælves nutter. mi 40 ca et igh var fra 4 år,

rsomme Blåstrå har skrevet mo mle, ga til r ste tek norske anger. s-s ras eg blu elle jon dis tra år, 3-5 fra t fal Anbe r. varighet ca. 35 minutte

. Nei vent. Det kommer en klovn nå må de Og Det kommer en til! l dette ska an ord Hv e. samarbeid år, 0 3-1 gå til? Anbefalt fra r. tte nu mi 35 ca t varighe

12.00

Lørdag 25. feb

JØRN LIER HORST FORTELLER

12.00

Lørdag 6. mai

TRE SMÅ GRISER

sebrødrene Vi følger de tre små gri for å søke n på deres vei ut i verde varighet år, 3-9 fra t fal lykken. Anbe r. ca 40 minutte

g på Billetter og forestillin . tek lio bib n Porsgrun hvordan g de er vis rst Ho r Lie Jørn en det virkelig er å jakte på fra 7-12 år. t fal be An n! an sm ng gjerni

Kjøp billetter tidlig, unngå kø og bidra samtidig til flere ekstraforestillinger. 34

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


KULTURSKOLEN Man 13. mars kl. 18.00

Tirs 9. mai kl. 19.00

KONSERTUKA 2017 GUITAR SHADOWS

HUSKONSERT

Band og elever fra rytmisk avdeling presenterer en forrykende gitarkonsert.

Tirs 14. mars kl. 18.00

KONSERTUKA 2017 SMÅSTJERNEKONSERT Kulturskolens yngste instrumentalister boltrer seg på diverse instrumenter.

Ons 15. mars kl. 18.00

KONSERTUKA 2017 HUSKONSERT Et vidt spekter av kulturskolens mange musikkelever.

Tors 16. mars kl. 18.00

KONSERTUKA 2017 UNGDOMSKONSERT Kulturskolens ungdommer står i fokus på denne konserten.

Tirs 4. april kl. 19.00

STJERNESKONSERT Et stjernelag fra Porsgrunn kulturskole! Unge musikere som behersker instrumentet sitt med bravur.

Kulturskolen presenterer; små og store kulturskolemusikanter som spiller på mange strenger.

Man 29 og tirs 30. mai kl. 18.00

SCHOOL’S OUT Barn og unge fra Porsgrunn kulturskole presenterer en rockekonsert med et repertoar som feirer friheten og livet.

Tirs 30. mai kl. 18.30

SOMMER PÅ KULTURSKOLEN Kulturskolens musikkavdeling avslutter skoleåret.

Ons 31. mai kl. 18.00

VARIATIONS OF ROCK Bandene fra kulturskolen i Porsgrunn utelukker ingen sjangre når de presenterer egne låter blandet med repertoar fra rockehistoriens kriker og kroker. Dette er elever fra kulturskolens fordypningsprogram.

Ons 7. og tors 8. juni kl. 18.30

DansePOESI En poetisk, frydefull og sterk danseforestilling. Kulturskolens 200 dansere i aksjon!

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

35


S G A D R Ø L

T E L I E P S

unn. m et begrep i Porsgr sikt til so g se rt le ab et r ha og ut «Lørdagsspeilet» ning, puter i trappa em st fé ka ig el gg hy , Gode artister jelstad Gundersen. G n pe Es er rt ve sk al byen ved elva. Musik n ved inngang. Kr 150, .00. Billetter selges ku

kl. 12 Servering i kafeen fra

18. MARS KL. 15.00 IO PER EINAR WATLE TR

4. MARS KL. 15.00 ED VENNER NICOLAE BOGDAN M

ristian Ketil Aasen – bass. Ch r. Per Einar Watle – gita

in. g. Nicolae Bogdan - fiol Camilla Jonstang - san . ver kla Jacintha Van Der Nat

11. MARS KL. 15.00 & HENRIETTE EMIL SOLLI TANGEN LINDSTAD PETERSEN

ersen g. Henriette Lindstad Pet Emil Solli Tangen - san vert. lsk sika mu no, pia n rse Espen Gjelstad Gunde

36

Larssen - gitar.

25. MARS KL. 15.00 N OLAV RENVÅG RUNE KLAKEGG & JA

- fiolin.

leker seg med bassist Jan Olav Renvåg Pianist Rune Klakegg og nska». sve på zz rt av klassikeren «Ja "Jazz på norsk", inspire

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


BLÅFREDAGER

Ælvespeilets foajé med sin praktfulle panoramautsikt mot Porsgrunnselva, har etablert seg som en populær arena for husets små og lune konsertopplevelser. Jazz, viser, poesi, småbord og kaféstemning gir publikum en magisk og tett kontakt med artistene på scenen.

Fredag 3. mars 21.00 Stig Ulv

Stig Ulv representerer noe helt unikt på den norske musikkhimmelen. Med utsøkt gitarteknikk og en renskåret følelse for harmoni og melodi.

Fredag 17. mars 21.00 Grenseland

Velskrevne tekster og fengende musikk fra to erfarne musikere. På scenen: Thomas Nessheim, Roy Botten, Kjetil Moberg, Kalle Moberg og Tone Stojka.

Fredag 24. mars 21.00 Mads Vinding

Intimkonsert med jazz og uunngåelige streif av blues og spirituals. Margrete Grarup, Mads Vinding og Carsten Dahl.

Dørene til foajéen åpner kl. 20.00 med konsertstart kl. 21.00. Aldersgrense: 18 år. Billetter selges på www.ælvespeilet.no og i billettluke. Et begrenset antall plasser er satt av til våre spisegjester. Kontakt kafé på tlf. 35 10 22 21 for bordbestilling. Forøvrig ingen setereservasjon – vær tidlig ute for de beste plassene. Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

37


tes

e mø

er all

td tede

nn

u rsgr o P nt i a r u ta S

Porsgrunn Øl-Festival 2017 11-12 August - Tidenes største!

Res

Dagens lunsj eller Middag? Vi serverer deg alltid.

For bordbestilling ring 35 55 99 59

38

Tollboden i Skien B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


Totalleverandør av rekruttering – og bemanningstjenester i Telemark

Å ansette nye medarbeidere krever mye tid. La meg bistå deg med rekrutteringsprosessen, så du kan konsentrere deg om din kjernevirksomhet. Velkommen til en prat om hvordan jeg kan hjelpe deg med investeringen av nye medarbeidere. Gleder meg til å høre fra deg!

Floodmyrvn. 23, 3946 Porsgrunn 917 00 559 marianne@personal-partner.no www.thetalents.no

Talents er en del av:

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

39


KONFERANSESENTERET ÆLVESPEILET Kulturhuset Ælvespeilet er det lille konferansesenteret med det store hjertet. Her kan du ta imot gjestene dine i behagelige omgivelser og unik atmosfære. Som erfaren arrangør av de fleste typer event kan vi levere skreddersydde arrangementspakker med mat fra Tollnes Selskapsmat, og med kulturinnslag fra hele artist-Norge. Med topp moderne utstyr i salene, godt egnet for alt fra gallamiddager til konferanser, har Ælvespeilet satt en høy standard for kurs og konferanser i Grenland. Vi brenner for å skape gode arrangementer, og målet vårt er det samme hver eneste gang. Nemlig å leve opp til vår motto; minner for livet.

Våre saler MØTEROMMET: Egner seg godt for mindre møter, med 1-12 deltagere. Uten teknisk bistand, med 75 tommer skjerm og flip-over. SAL 3: For de mellomstore gruppene med 13-30 deltagere. Uten teknisk bistand, med 75 tommer skjerm, flip-over og lyd til pc. SAL 2: Egner seg best for kurs og konferanser med mellom 31-130 deltagere. Med eller uten teknisk bistand. SAL 1: For de store konferansene med mellom 131 - 403 deltagere. Skal være teknisk bemannet. Vi arrangerer også julebord! Se mer info om julebord på side 47, eller ta kontakt på julebord@elvespeilet.no.

40

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


ONS 15. MARS KL. 19.00 | KR 275,-

TORS 23. MARS KL. 19.00 | H: 280 O: 325,-

ARNT SÆTHER ET ALVORLIG FOREDRAG OM GLEDE

TORE PÅ SPORET

Dette er et alvorlig foredrag om glede, ment til å inspirere deg til økt glede i hverdagen. Det er mer preget av gode spørsmål enn av gode svar, undring og ydmykhet, enn av bombastiske løsninger.

Tore Strømøy - en folkekjær programleder, journalist, programskaper og underholder! Hele Norges sporhund deler de mest spesielle øyeblikkene i sin "Tore på Sporet" historie. Sammen med bilder og filmer, blir dette en nær og sterk opplevelse for publikum med latter og ganske sikkert en tåre eller to i øyekroken.

FRE 25. AUGUST KL. 18.00 | KR 375,- | 18 ÅR

TORS 19. OKTOBER KL. 19.00 | KR 325,-

LYKKEBOBLER

HANS-WILHELM STEINFELD: RUSSISK RABALDER

Dora og Bjørg er på turné med underholdningsforedraget “Lykkebobler” for femte gang! Denne gangen har de med seg Helene Bøksle, som sist var på Ælvespeilet i forbindelse med Porsgrunn janitsjars nyttårskonsert!

Han har blitt servert kaffe av Putin, drukket vodka med Jeltsin, og han har kjent Gorbatsjov siden 1975. Hør Hans-Wilhelm Steinfeld fortelle om sitt fantastiske liv som korrespondent i Russland og på Balkan.

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

41


Tannlege Unni Augestad, tannpleier Tonje Bakken og tannlege Anders Mosgren (tirs- og torsdager) Åpningstider: Man – Tors 08-18, Fre 8-16. Adr: Heigata 4, 3920 Porsgrunn Tlf: 4802 3333 www.porsgrunndyreklinikk.no

Kjørbekk

ønsker gamle og nye kunder velkommen til nye lokaler i Storgata 112 7.etg (Schankebygget) Tlf. 35 56 64 00

Borgestad

www.xl-bygg.no Porsgrunn Tlf. 35 55 09 38 Kirkegaten 36

42

Kjørbekk Tlf. 35 59 79 99 Kjørbekkdalen 7c

Borgestad Tlf. 35 55 09 38 Borgestadbakken 4

Man-fre 700-1630 Tors 700-1700 Lør 900-1400

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no

Anno


Noen har bruk for dine brukte klær Vinteren er kald og sur i Øst-Europa - behovene for vinterklær og varme sko er derfor store.

O K LU N BJØRKE

GEN

DALSV

EIEN

ISOLA

Velkommen til å gi dine brukte klær og sko – de skaper smil og glede i Øst-Europa.

MENY

I våre lokaler på Moheim pakker frivillige alle klær og sko som samles inn. Alt sendes videre til Øst-Europa og deles ut til dem som trenger det mest. Gleden er stor når barn og voksne mottar flotte klær fra Norge.

E-18

DU KAN LEVERE HELE DØGNET. VED STENGT LEGGES SEKKENE UNDER TAKET VED INNGANGSDØREN.

Moen 9, 3948 Porsgrunn. Tlf. 35 56 91 10 | www.mug.no

Følg oss og les mer om arbeidet på facebook.com/misjonutengrenser

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

Annonse Ælvespeilet Nov 2016.indd 1

43 04.11.2016 12.39


Børve Borchsenius Arkitekter AS Storgata 171, 3915 Porsgrunn Tlf. 35 56 97 00 post@borveborchsenius.no www.borveborchsenius.no

www.schankebygg.no / .Tlf. 35 55 22 77 44

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


VIL DU VITE MER, SPØR OSS OM RÅD!

Dette magasinet er blitt distribuert av Telemark distribusjon. Ønsker du tilbud på distribusjon av Dm/reklame så ta kontakt med oss på tlf 35 90 00 12.

HVER 6. GRATIS GJELDER ALLE PRODUKTER I SUNKOST SERIEN*

unntatt økonomiforpakninger og Sunkost matserie.

*

1 2 3 4 5

6

GRATIS

Værsågod, du får 1 stk valgfritt Sunkostprodukt helt gratis!

DOWN TOWN

Telefon 35 55 67 55

Sunkost Down Town_93,5x120mm.indd 1

01.02.2017 10.22

ALT DU BØR FORVENTE FRA DEN LOKALE SPESIALISTEN PÅ BYGGEVARER – OG LITT TIL Modernisere hele huset, bygge ny terrasse eller bare pusse opp et rom? Hos Carlsen Fritzøe får du alt du trenger: Trelast, byggevarer, verktøy, maling og mye mer. Og ikke minst får du gode råd og svar på dine spørsmål fra betjening med kunnskap. Vi hjelper deg med alt fra planlegging og beregninger til transport og finansiering. Trenger du en flink håndverker, har vi navn og nummer til de beste i ditt distrikt. Carlsen Fritzøe er en norsk, uavhengig kjede for byggevarer, med 25 varehus på Sør- og Østlandet.

SKIEN – Aasland – Kjørbekkdalen 5, Skien – Tlf.: 35 50 31 50 – Åpent: 7-18 (9-15) BAMBLE – Havna – Skolegangen 2, Stathelle – Tlf.: 35 96 88 00 – Åpent: 7-17 (9-14) www.carlsenfritzoe.no

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

45


Takk til Kai Hansen for strålende fotojobb i 2016 46

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


JULEBORD

2017

Ta årets julebord på Ælvespeilet!

JULEBORDSARRANGEMENTER: Torsdag 23. nov Creedence StoryNight

Fredag 24. nov 1974 Tribute to ABBA Torsdag 30. nov No surrender En hyllest til Bruce Springsteen Fredag 1. des Totland og Styve Musikk e komme for å bli Lørdag 2. des Latter Live med: Christer Torjussen, Gustav Nilsen og Jonna Støme

Vær tidlig ute for å sikre deg gode plasser til årets julebordsarrangementer! Etter fjorårets suksess kommer Latter Live tilbake, denne gangen med Jonna Støme, Gustav Nilsen, og Christer Torjussen! Vi hyller store stjerner som Bruce Springsteen, ABBA og Creedence, og vi får besøk av den morsomme duoen Heine Totland og Gisle Børge Styve. Sistnevnte har solgt over 40.000 billetter til showet sitt «Musikk e komme for å bli» siden 2014! Elvespeilet Mat & Vinbar serverer en fantastisk juletallerken til de mindre gruppene, eller en lekker julebuffet om dere er mellom 60-100 stk.

Book billetter ved å ringe Ælvespeilets resepsjon på 355 47 005 eller sende e-post til julebord@elvespeilet.no.

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

47


Ælvespeilet har gitt oss og alle som deltar i våre aktiviteter en fantastisk gave. En krone per solgte billett i hele 2017 og vår egen dag med gratis bruk av Porsgrunns stolte kulturhus. 2. november inviterer vi til en forestilling der alle billettinntekter går til vårt arbeid mot ensomhet. Hva som skjer vet vi foreløpig ikke, men vi lover en opplevelse som er verdt å få med seg, et formål som betyr mye for mange og en reise utenfor ditt eget univers. Eli Ducros, daglig leder Telemark Røde Kors.

Porsgrunn Røde Kors Kvinnegruppe:

Påsketre Leveres 1. april kl 11.00 – 15.00 Vi oppforder barn i Porsgrunn til å tegne en påsketegning eller å lage påskepynt. Pynten skal henges på et tre. Skriv noen ord på tegningen/pynten om hva du ville gjort for barn om du var president. Levér tegningen og hjelp oss å pynte foajeen den 1. april mellom kl 11.00 – 15.00 på Ælvespeilet. Porsgrunn Røde Kors Kvinnegruppe:

EID – feiring for alle 30. august 17.00 – 21.00 Den 30. august inviterer den flerkulturelle kvinnegruppa til Eid fest i sal 2 på Ælvespeilet. Det serveres tradisjonell mat, og det blir musikk, dans og underholdning fra klokken 17.00 til 21.00 Gratis inngang. Telemark Røde Kors:

Ut av vårt eget univers 2. november. Billetter i salg fra august. Den 2. november inviterer vi til en forestilling der alle billettinntekter går til vårt arbeid mot ensomhet. Vi vet enda ikke hva som skal skje, men vi lover en opplevelse som er verdt å få med seg og en reise utenfor ditt eget univers. Billetter i salg fra august.

48

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no


11.02 - 12.03 OPPVÅKNING

Ælvespeilets nyoppussede kafé serverer smakfulle lunsjretter og deilige middagsretter. Start med en god middag og fortsett kvelden med show i Ælvespeilet. Bordbestilling: 35 10 22 21 – 952 30 901

JOSEFINE KLOUGART, EIVIND BUENE, ARNE WINNEM, MARIE SJØVOLD, CHARLOTTE THIIS EVENSEN

25.03 - 23.04 GEIR. M. BRUNGOT

Åpningstider: stengt Mandager Tirsdag – fredag kl. 11.00 – 16.00 Lørdag og søndag kl. 12.00 – 18.00 Åpent fra kl. 17.00 på arrangementsdager.

11.05 - 14.05 GREENLIGHTDISTRICT

- NASJONAL KUNSTFESTIVAL GREENLIGHTDISTRICT.NO KF22 R8 EDGE

02.09 - 29.10 ÅNOND VERSTO 18.11 - 17.12 TORBJØRN KVASBØ ÅPNINGSTIDER TIRSDAG - FREDAG 11:00 - 15:00 LØRDAG - SØNDAG 12:00 - 16.00 Kontakt Elvespeilet mat og vinbar matogvinbar@outlook.com / erdal@tollnes-selskapsmat.no ved Merete og Erdal tel: 35 10 22 21 / 95 23 09 01

KUNSTHALLGRENLAND.NO

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

49


Trenger du ekstra plass? Har du en bedrift? Trenger du varelager eller arkivlager? Skal du flytte? Pusse opp? Har du ting du ikke bruker til daglig? Dekk, ski, sykler, klær eller temøbler?

Avdelin Skien og Po ger i rsgrunn. Nå har vi og så ny avdeling åpnet på Nylende!

Du ringer - Vi henter og bringer!

Vi har biler for ditt behov! 1 – 16 personer Våre maxi taxier har plasser til rullestoler.

Kontakt oss i dag og reserver et rom!

www.grenlandtaxi.no post@grenlandtaxi.no

Tlf.: 35 55 1000 | www.gm.no

Følg oss på Facebook

Porsgrunn kr. 1540,- pr. år Skien kr. 1740,- pr. år Bamble kr. 1640,- pr.år - Vårblomster - Sommerblomster - Vinterdekking m/ edelgran - Vanning, luking hele sesongen - Ny jord/veke, rydding og planting Vi har 20 års erfaring og hjelper deg Ring 35 54 91 00

50

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no

Last ned vår Taxi app


Langesund International Shantyfestival

2. - 4. Juni

www.shantyfestival.com

11. – 17. Juni www.langesundsfjordenskystlag.no

10. Juni www.bluegrassfestival.no

30. – 2. Juni - Juli www.lsff.no

11. – 13. August www.sgsang.no

Les mer utfyllende om alle arrangementer på www.ælvespeilet.no

51


Søknadsfrist 1. mai Fakta:

Visste du at:

• Opplæring på 20 forskjellige instrument • Danseopplæring i de fleste sjangre • Teateropplæring i forskjellige aldersgrupper

• Kulturskolen er åpen for alle • Kulturskolen er best og billigst på opplæring i kunstfag • Kulturskolen har et godt og trygt miljø • God kunstopplæring er en viktig faktor for barns utvikling

• Visuell kunstopplæring i forskjellige teknikker • Opplæring fra 5 år

Kontaktinformasjon: kulturskolen@porsgrunn.kommune.no | Tlf. 35 54 72 25 For påmelding: www.porsgrunn.kommune.no/kulturskolen Følg oss på facebook: Kulturskolen i Porsgrunn 52

B: Barn V: Voksen S: Student H: Honnør O: Ordinær - Les mer på www.ælvespeilet.no

Programblad Februar 2017  
Programblad Februar 2017  
Advertisement