Page 1

Any XX · Núm. 989. Del 22 al 28 de novembre de 2013

actual

El Banc del Temps, una nova entitat d’intercanvi d’habilitats esport

Can Comas. Tot Granollers

Un Esport Club Granollers en línia ascendent rep diumenge el Guíxols

ANY - 1959 * Plaça Corona. Josefina Torrent, Maria Carme Querol. Cedida: Sra. Isabel Querol

També revista virtual i interactiva

Segueix-nos a:

www.eltotgranollers.cat


COMPREM Joies, monedes, rellotges, diamants...

OR

Pagament en efectiu i a l’instant. Valoració sense compromís.

Pag ue mill m que or COM ningú P

ROVA

-HO!

COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS

COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS

COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS

COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS | COMPREM OR GRANOLLERS

COMPREM

OR GRANOLLERS

c/ Sant Jaume 8-14, local 25 GRANOLLERS

(davant del mercat Sant Carles)

Tel: 93 538 44 66


Fashion Markt NUEVA COLECCIÓN

PROMOCIÓN DTOS. DEL 30% AL 50% EY JERS RA SEÑO 3,99€

DERA A D U S 9,99€

POR COMPRAS SUPERIORES A 100€, REGALAMOS UN VALE DE 15 MINUTOS PARA FISH SPA

MODA EN ROPA

POR CADA 10 SERVICIOS UNA MANICURA DE 10€

PARA NIÑOS Y ADULTOS ROPA INTERIOR, CALZADO, BOLSOS, COMPLEMENTOS Lunes-Viernes 10:00-20:30. Sábados 10.00-21:00. Tel. 93 861 64 88

Calle del Montseny, 25. Pol. Industrial El Ramassar. 08402 Granollers.

Carrer Joan Prim, 47 08401 Granollers Para reservas 618 119 588

EMERGÈNCIA A FILIPINES EL TIFÓ HAIYAN HA SEMBRAT MORT I DESTRUCCIÓ A FILIPINES AMB VENTS DE MÉS DE 300 QUILÒMETRES PER HORA. TACLOBAN HA RESULTAT DESTRUÏT PELS VENTS I PER LES ONADES DE FINS A SIS METRES, QUE HAN ARRASAT AMB TOT EL QUE TROBAVEN AL SEU PAS. LA DEVASTACIÓ HA ESTAT TOTAL. EL TIFÓ HA CAUSAT MILERS DE MORTS I DESAPAREGUTS. EL GOVERN FILIPÍ CALCULA QUE HI HA 12 MILIONS D'AFECTATS. MOLTS D'ELLS HO HAN PERDUT TOT: NO TENEN REFUGI, NI ALIMENTS NI AIGUA POTABLE. PER FER FRONT A AQUESTA CATÀSTROFE HUMANITÀRIA, MANS UNIDES HA OBERT UN COMPTE D'EMERGÈNCIA AL BANC DE SANTANDER: 0049-1892-63-2210525246 TAMBÉ POTS FER DONATIUS PER INTERNET.: HTTPS://MANSUNIDES.ORG/ES/FORM/DONATIVO ELS FONS RECAPTATS S'ENVIARAN A SOCIS LOCALS DE MANS UNIDES PER ATENDRE LES VÍCTIMES I COMENÇAR LA RECONSTRUCCIÓ. SÓN SOCIS LOCALS DE CONFIANÇA. MANS UNIDES FA 25 ANYS QUE TREBALLA A FILIPINES. TENS MÉS INFORMACIÓ AL WEB DE MANS UNIDES: HTTP://MANSUNIDES.ORG/CA/EMERGENCIA-FILIPINES ET CONVIDEM A SOLIDARITZAR-TE AMB LES VÍCTIMES I A AJUDAR AMB UN DONATIU EN AQUESTA EMERGÈNCIA.


www.consclasca.com clasca@consclasca.com CONSTRUCCIONS CLASCÀ, S.L.

C/ Catalunya 138, baixos 08430 La Roca del Vallès

Telf. 93 842 23 23 “PROPERA PROMOCIÓ DE PISOS AL CENTRE HISTÒRIC DE LA ROCA, D’1, 2, 3 I 4 HABITACIONS. EDIFICI AMB ELEMENTS DE RESTAURACIÓ. PREUS DES DE 120.000,00 Euros”

-ÚLTIMA CASA cèntrica amb jardí, al C/ Argentina, de Granollers, de 300 m2, a ESTRENAR: ceràmiques porcelanosa, marbres importació, cuina Siemàtic, sanitari Vitra, sistema de seguretat integral, domotització, càmares de vigilància, ascensor, piscina desvordant, garatge per a 4-6 cotxes. Preu de venda: de 650.000 E fins a 850.000E Preu lloguer des de: 1.500 E/ mes. Venda o lloguer amb opció de compra. -PIS A LLOGUER A GRANOLLERS, al C/ Agustí Viñamata, 79. Distribuït en cuina, menjador-estar, una habitació, un bany i un safareig més dos balcons. PREU a consultar. -PIS A LLOGUER A SANTA AGNÈS DE MALANYANES, distribuït en tres habitacions, un menjador, un bany, cuina i àmplia terrassa. PREU: 550,00 Euros/mes.

Per publicitat!

93 879 59 10 93 879 59 03 www.eltotgranollers.cat


Actual espectacles

Cap de setmana multidisciplinar, al Teatre Auditori de Granollers

-> Homenatge a Espriu d’Oriol Broggi, monòleg amb David Guapo i dansa amb Somni d’una nit d’estiu El Teatre Auditori de Granollers té un cap de setmana ben atapeït i multidisciplinar. El divendres, el director Oriol Broggi presenta Espriu!; el dissabte, el monologuista David Guapo posarà el toc d’humor, mentre que el diumenge la dansa serà la protagonista, de la mà del ballet de Carmen Roche, amb Somni d’una nit d’estiu.

L’equip d’Espriu!

TEATRE AUDITORI

David Guapo

TEATRE AUDITORI

Ballet Carmen Roche

TEATRE AUDITORI

Espriu! d’Oriol Broggi

David Guapo

Somni d’una nit d’estiu

Un espectacle de petit format, en què el director Oriol Broggi fa també d’actor, juntament amb Clara Segura i Màrcia Cisteró. Amb l’acompanyament del guitarrista Marc Serra, Espriu! ens apropa a l’univers del poeta, dramaturg i novel·lista català. Una proposta propera que commemora el centenari del seu naixement, a través de textos, fragments, versos, poemes i imatges.

David Guapo és, en realitat David Callejón, un jove barceloní que va començar com a músic, però que en veure la reacció del públic en les seves presentacions entre cançó i cançó, es va decantar pels monòlegs. A Granollers presentarà el seu darrer espectacle #quenonosfrunjanlafiesta. David Guapo va debutar en televisió a Paramount Comedy, també l’hem poogut veure a Buenafuente, El Hormiguero, Sé lo que hicísteis i al Club de la Comedia. El monòleg de David Guapo, aquest dissabte, dia 23, a les 21 h

El Somni d’una nit d’estiu és una adaptació moderna del clàssic de Shakespeare amb música barroca de Henry Purcell, amb direcció de Carmen Roche i la coreografia de Tony Fabre. Sis ballarins, amb un extraordinari treball d’il·luminació de Nicolas Fishtel, aconsegueixen crear un ambient únic on conviuen el món real i el de les fades.

La cita és el divendres, dia 22, a les 21 h. Posteriorment a la funció, hi haurà una xerrada amb la companyia, a la Sala Petita.

L’espectacle de dansa es podrà veure aquest diumenge, dia 24, a les 19 h i un cop finalitzat es podrà participar d’una xerrada amb la companyia.

apunt teatre Serraller i bandoler, al Teatre de Ponent Amb direcció de Joan Segalés i amb Albert Freixer d’actor, aquest cap de setmana es presenta al Teatre de Ponent l’espectacle de narració

d’històries Serraller i Bandoler. L’Eloi Pons és un serraller que explicar la seva història preferida, la d’El Bandoler serraller.

Es podrà veure el divendres 22 i el dissabte, 23, a les 21 h, i el diumenge, 24, a les 19 h.


Actual El Banc del Temps, una nova entitat d’intercanvi d’habilitats

solidaritat

entitat

-> La seu és a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau Ha nascut a Granollers una nova entitat, el Banc del Temps, una xarxa d’intercanvi d’habilitats, que no es paga amb diners sinó que amb temps. Es tracta d’un model que ja existeix amb èxit en diversos pobles i ciutats i parteix de la idea que tothom té alguna qualitat, alguna cosa que pot ensenyar a algú altre i que, en canvi, aquesta mateixa persona té una manca de coneixements en un altre aspecte.

Què puc oferir i què necessito Per exemple, una persona sap fer punt de creu però necessita d’algú que li faci la compra el dissabte. I aquesta persona que s’ofereix per fer la compra el dissabte necessita fer conversa en anglès.... I així successivament es va teixint una trama de relacions en què el que es paga són unitats de temps. Tot plegat queda reflactit en un xec que el beneficiari d’un servei lliura a qui l’ha ofert i a on també consten les hores que hi ha dedicat. Poden accedir al Banc del Temps les

Un veí de Llerona dóna un edifici a l’Ajuntament de les Franqueses -> Com a mostra d’agraïment al poble

Presentació

AJ. GRANOLLERS

persones majors de 16 anys. Com a pas previ, s’han d’inscriure com a usuaris i fer una entrevista personal per informar sobre les condicions de la participació i explicar quins serveis ofereixen. El Banc del temps és una entitat presidida per Maria González i té la seu a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, de Granollers. L’horari d’atenció al públic és cada dimarts, de 18 a 20 h del vespre. El blog de l’entitat és: http//bancdeltempsgranollers.blogspot.com

apunt concert Dos pájaros y un Trío, en concert a Can Palots, de Canovelles El grup navarrès Dos Pájaros y un Trío actua aquest divendres, dia 22, a les 22 h, al Teatre Auditori de Can Palots, de Canovelles.

Dimarts d’aquesta setmana va tenir lloc l’acte de signatura de donació d’un edifici de cinc pisos a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès per part de José Luis García Seller, veí de Llerona. L’immoble dóna al carrer del Ferreret, 14-18, i al carrer de la Font, 7, dins el nucli urbà de Llerona. José Luis García, de 80 anys d’edat, va arribar a Llerona als anys 70 procedent del País Valencià. Aquesta donació al poble on ha viscut és en agraïment per l’hospitalitat que ha rebut durant tots aquests anys. Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses, ha afirmat que el moment de la signatura de la donació ha estat “un dels més feliços que he viscut com a alcalde” L’immoble, que consta de cinc pisos i que té un valor al mercat de 500.000 euros, es preveu que tingui una finalitat social perquè persones que necessitin un habitatge puguin instal·lar-s’hi durant un temps. Pel que fa als baixos, la idea és que es puguin convertir en la seu del Club Esportiu Llerona i en un local social per a la gent gran de Llerona.

La formació musical, formada per 6 components, presenta una proposta basada en peces musicals de Joaquín Sabina de i de Juan Manuel Serrat. De fet, el concert és una rèplica de la gira que van fer els dos artistes. D’entre el repertori de Dos Pájaros y un Trío, figuren peces com Mediterráneo, Pequeñas cosas, Princesa, Penélope,  19 días y 500 noches, Paraules d’amor, Y sin embargo, Y nos dieron las 10, Cantares,  Quién me ha robado el mes de abril o Para la libertat.

Moment de la donació

AJ. LES FRANQUESES


Actual Cesc Freixas i Miquel Abras, en concert a la Sala Nau B1 concert

-> Presentaran el treball conjunt Cançons de nosaltres i el món el concert Cançons de nosaltres i el món (19.30 h). Es tracta d’un espectacle que alterna cançons pròpies dels dos autors amb clàssics universals de la música catalana.

Freixas i Abras

Els cantautors Cesc Freixas i Miquel Abras presenten aquest dissabte, dia 23, a la Sala Nau B1 de Roca Umbert

Les entrades es poden comprar de manera anticipada a les oficines de la Nau B1, a la Llibreria la Gralla i a la pàgina web www.naub1.cat Més informació a la pàgina web: canconsdenosaltres.wordpress.com

I el proper dissabte, concert de Dàmaris Gelabert, que presentarà el seu primer dvd Canta!, un recorregut per les seves cançons més populars. Una tarda musical per a petits i grans. Dia 30, a les 18 h, a la Sala Nau B1

Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú, 1921 - 201, nova exposició al Museu de Granollers exposició

-> Es podrà veure fins al 5 de gener sell Directiu de la Institució Cultural del CIC, del 1962 al 1997, any de la seva jubilació. Joan Triadú (Ribes de Freser 1921 Barcelona 2010) va destacar per la lluita perseverant de la identitat catalana en un context polític i social complicat. Joan Triadú

AJ. GRANOLLERS

Ha arribat a Granollers l’exposició itinerant: Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921 - 2010, una mostra que ret homenatge al pedagog, escriptor i activista cultural, fundador de les Escoles Thau i membre del Con-

La mostra inclou fragments de la seva obra, objectes personals, una selecció de cartes intel·lectuals i un audiovisual L’exposició, organitzada per la Generalitat i per la Fundació Flos i Calcat, es podrà veure fins al 5 de gener.

gastronomia

Aquest diumenge, la Festa de la Mongeta del Ganxet, a Llerona -> També es farà el segon Concurs de Cuina Llerona acull, aquest diumenge, dia 24, la tercera edició de la Festa de la Mongeta del ganxet i el 2n Concurs de cuina. Les activitats començaran a les 11.30 h amb l’arribada dels concursants i l’exposició de plats. A les 12 h, hi haurà la demostració de natura i garbellada de les mongetes, a les 13 h, el lliurament de premis del concurs de cuina i a les 13.30 h, el tast popular de les mongetes de ganxet. El jurat del concurs el formen Ada Perallada, del restaurant Semproniana de Barcelona; Jordi Roca, del restaurant La Masia de l’Ametlla, i David Vázquez, del restaurant DO de Granollers i president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. A més a més hi haurà parades per poder comprar mongetes del ganxet produïdes a Llerona i d’altres productes de proximitat. El convidat d’honor serà el periodista Espartac Peran, del programa Divendres, de TV3.


Actual Un suposat intent de robatori deixa sense subministrament d’aigua part del nucli de la Roca

successos

-> L’incident va tenir llor el dilluns al matí

Vàlvula de pas

AJ. DE LA ROCA

Una part important del municipi de la Roca del Vallès va estar durant tot el matí de dilluns sense subministrament d’aigua. L’incident va estar causat per un suposat intent de robatori d’una peça metàlica d’una vàlvula de pas d’aigua.

Tot sembla indicar que la pressió de l’agua va impedir que el suposat robatori quedés en un intent, però a la vegada va causar una rebentada de la paret que allotja la vàlvula. Aquest fet va provocar una pèrdua de pressió que va repercutir directament en el subministrament en una bona part del nucli de la Roca, i als sectors de Roca2, Can Colet i can Borrell. Des del consistori s’han demanat més mesures de protecció davant la proliferació de xarxes delictives que operen amb ferro robat, que perjudiquen els ciutadans i que suposen un elevat cost per als ajuntaments.

apunt història Un nou itinerari del Museu explicarà el passat industrial ‘Fàbriques i xemeneies’ és el nom del nou itinerari de descoberta del patrimoni de Granollers que proposa el Museu de la Ciutat. L’activitat tindrà lloc aquest diumenge, dia 24, a partir de les 12 h del migdia, amb un recorregut que inclourà fàbriques emblemàtiques de la ciutat, com, la Tela i Roca Umbert. El recorregut se centrarà en els edificis però, sobretot, en la importància de la industrialització, durant el segle XX, al Vallès Oriental El lloc de trobada serà al Museu de Granollers. Les inscripcions poden fer-se al tel. 93 842 68 41 - museu@ajuntament.granollers.cat Més informació: www.museugranollers.cat

guia cultural

CARDEDEU TALLER La màgia de la ciència. Recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys. Cal fer resèrva prèvia al 938713070. Al Museu. ·DIA 23, 18.30 h / ·DIA 24, 11.30 h

TITELLES Safrà i Serafí, amb la companyia Txotitelles. Per a nens i nens a partir de 3 anys. Al Centre Cultural de Cardedeu. ·DIA 24, 17 h

CONFERÈNCIA L’hora del jazz. A càrrec de Cesc Miralta. Al Casal de la Gent Gran (Srta. Pilar) auladeculturadecardedeu@ gmail.com. Al Centre Cultura. ·DIA 26, 20.30 h

CONTES en anglès. The Hungry Caterpillar. Per a nens i nens a partir de P4. A l’Espai familiar. Preu 2 euros per infant. Inscripció a la Biblioteca. ·DIA 28, 18 h

CANOVELLES CONCERT Tribut a Joaquin Sabina & Joan Manuel Serrat. Al Teatre Auditori de Can Palots. ·DIA 22, 22 h

TROBADA de Coros Rocieros. Al Teatre Auditori de Can Palots. ·DIA 23, 18 h

CONCERT benèfic de Santa Cecília. A càrrec de la Societat Coral Amics de la Unió. A Can Palots. ·DIA 24, 18 h

Redacció Edita: Director: Dir. Comercial: Dep. Redacció: Infografia: Distribució: Imprimeix: Dipòsit Legal:

El Tot Granollers s.l. Antonio Rodríguez Ernest Pedrola Maribel Margaix IGRAFIC El Tot Granollers IGRAFIC B-6.917-93

Foto portada:

Can Comas Tot Granollers

Oficines:

Roger de Flor, 71 2n pis ∙ Granollers Tel. 93 879 59 03 - 93 879 59 10 Fax 93 870 11 40 granollers@eltotgranollers.cat web: www.eltotgranollers.cat

Distribució gratuïta a: Granollers, Les Franqueses, Canovelles, La Garriga, La Roca, Sta. Agnès de M., Cardedeu, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Parets, Sta. Eulàlia R. La redaccio d’”EL TOT GRANOLLERS” no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles, opinions i missatges comercials inclosos en ell. No es permet la reproducció total o parcial dels continguts publicitaris i d’informació d’El Tot Granollers, en qualsevol sistema de reproducció, sense l’autorització per escrit.

LA GARRIGA JAM SESSION Improvisació per a tothom que hi vulgui participar. A la Sala polivalemt del Teatre Auditori. ·DIA 24, 18 h

PRESENTACIÓ del llibre: A un pam de la independència, amb Vicenç Partal, periodista i director de Vilaweb. Al Cafè del Teatre. ·DIA 26, 20 h


Guia Cultural GRANOLLERS

CINEMA en versió original. El último concierto, de Yaron Zilberman. Al Centre Cultural. ·DIA 22, 19 i 22 h

MOSTRA el teu talent! Concurs per a joves de 12 a 30 anys. Al Gra. ·DIA 22, 20 h

TEATRE Espriu! Direcció. Oriol Broggi. Amb Clara Segura i Oriol Broggi. Xerrada amb la companyia després de l’espectacle. Al Teatre Auditori. ·DIA 22, 21 h

TEATRE Serraller i bandoler. Direcció Joan Sagalés. Amb Albert Freixe. Teatre Ponent. ·DIA 22, 21 h / ·DIA 23, 21 h / ·DIA 24, 19 h

CONCERT de Santa Cecília de la Societat Coral Amics de la Unió. A benefici d’Oncovallès. Al Teatre Auditori de Can Palots, de Canovelles. ·DIA 24, 17 h

RODA d’Espectackles infantils. Els tres porquets, amb Estaquirot Teatre. A la Casa de Cultura Sant Francesc. ·DIA 25, 17.30 h

TEATRE El Somni d’una nit d’estiu. Ballet Carmen Roche. Coreografia Tony Fabre. Xerrada amb la companyia després de l’espectacle. Al Teatre Auditori de Granollers. ·DIA 24, 19 h.

·DIA 22, 23 h

CURS de filosofia a l’Ateneu: Estoïcisme o la consolidació de la moral occidental, amb Joan Méndez, prof. de filosofia. A l’Ateneu de Granollers.

TALLER familiar. Juguem a la llibertat. Activitat inclosa en el programa del Dia Internacional contra la Violència vers ales dones. Més nfo i inscripcions a: espaidarts@rocaumbert.cat. A l’Espai d’Arts. ·DIA 23, 17.30 h.

TEATRE David Guapo #quenonosfrunjanlafiesta. Al Teatre Auditori de Granollers. ·DIA 23, 21 h

CONCERT Amb Daniel Higiénico. Al Bar de Roca Umbert. ·DIA 23, 21 h

CONCERT Cesk Freixas i Miquel Abras. Cançons de nosaltres i el món. A la Nau B1. Roca Umbert. ·DIA 23, 22.30 h

CONCERT Miquel del Rog. A la Sala 2046. ·DIA 23, 24 h

MARXA Matagalls - Ganollers (40 km). La Semi (20 km). Més info a: www.aeg.cat. Sortida de l’Estació d’autobusos. ·DIA 24, 5.45 h

ITINERARI de ciutat. Fàbriques i xemeneies. Inscripcions a: museu@ajuntament.granollers.cat Sortida del Museu de Granollers. ·DIA 24, 12 h

·DIA 27, 17.30 h

PROJECCIÓ Curtmetrates sobre violència de gènere i debat posterior. Al Gra. ·DIA 27, 18 h

PROJECTE Ernst Bloch, espai per a la utopia. Xerrada amb Claudia Kakász i Francesc Abad. Al Museu de Granollers. ·DIA 27, 19.30 h

·DIA 28, 19 h

CICLE Elles dirigeixen. projecció d’Elisa K, de Judith Colell. Al Centre Cultural ·DIA 28, 20 h

·DIA 23, de 10 a 12 h

·DIA 23, 10.30 h

·DIA 27, 17.,30 h.

STORY Time. The hungry Caterpillar. Infants a partir de 4 anys. Inscripció prèvia a la Biblioteca. A la Biblioteca Can Pedrals.

CINEMA-DEBAT Bajo Juárez: la ciudad devorando a sus hijas, documental d’Alejandra Sánchez. A la Biblioteca Roca Umbert.

CICLE de Jazz al Casino. Marco Mezquineda. Al Casino de Granollers.

L’HORA Menuda. Toc-toc-toc, amb Patrícia McGill, rondallaire. Per a famílies amb nadons de 15 a 36 mesos. Inscripció prèvia al 938793091. A la Biblioteca Can Pedrals.

L’HORA Menuda. Toc-toc-toc, amb Patrícia McGill, rondallaire. A la Biblioteca Roca Umbert.

CINEMA en versió original. El último concierto, de Yaron Ziberman. Al Centre Cultural. ·DIA 24, 19h

LES FRANQUESES AUDICIÓ del mes: Santa Cecília. A l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany. ·DIA 22, 18 h

DIA Internacional contra la Violència versa les dones. Creació d’un llaç lila amb missatges contra la violència de gènere. Al Gra. ·DIA 25, 17 h.

ACTE central del Dia Internacional contra la violència vers les dones. lectura del manifest i performance. A la plaça de la Porxada. ·DIA 25, 19 h

TERTÚLIES de l’Arxiu. Històries del futbol, amb Josep Arenas i Garrell. Més info a: 93 8426737. A l’Arxiu Municipal ·DIA 26, 17 h

XERRADA d’AGEVO. Les muntanyes: mites i divinitats, amb Jordi Camins, alpinista i glaciòleg. Al Museu de Granollers. ·DIA 26, 18.30 h

TA L L E R d e p r à c t i c a f i l o s ò f i c a . Comprometre’s. La democràcia i e seu abast. A la Biblioteca Roca Umbert. ·DIA 26, 19 h.

C LU B de lectura de català dàcil. L’escarabat d’or. Amb Francesc F. Angelats. Inscripcions a la biblioteca. ·DIA 27, 17 h.

FESTA de la Mongeta del Ganxet i 2n Concurs de cuina. Al Consell del Poble de Llerona. ·DIA 24, 11.30 h

CIRCULACIÓ de trens tripulats oberts al públic. Al Circuit de Cal Gavatx. ·DIA 24, de 10.30 a 13.30 h

MOU-TE per la igualtat. Celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere. Presentació de l’acte i lectura del manifest (18 h). Sessió de conta-contes. A l’Oficina del Pla de Barris. Inscripcions al 93 8616221 ·DIA 25.

DESE NVOLU PAM E NT d’habilitats i creixement personal. L’art de riure i ser felic. A l’Oficina del pla de Barris. Inscripcions al 93 8616221. ·DIA 25, de 18.30 a 20.30 h

XERRADA Emprèn. Taller on s’explicarà enquè consisteix el pla d’empresa, formes jurídiques i eines de finançament. Reserva de plaça al 938404624. Al Centre Cultural de Bellavista. ·DIA 27, 18 h


Esport El Fraikin Granollers juga aquest dissabte amb el Puente Genil, cuer handbol

-> Els vallesans ocupen la quarta posició de la taula El matx es va caracteritzar per la igualtat i a la mitja part el marcador assenyalava 10 - 11. A la represa, els locals tampoc no van aprofitar les ocasions de què van disposar però la fortalessa en defensa dels vallesans, amb Schulz al capdavant, va ser clau. Schulz, destacat

X. SOLANAS / BM GRANOLLERS

El Fraikin Granollers juga aquest dissabte a la pista del cuer, el Puente Genil, en partit de l’onzena jornada de lliga. El matx tindrà lloc en terres andaluses, aquest dissabte, a les 18.30 h. Els homes de Toni García afronten aquest partit després de la trreballada victòria davant el Guadalajara (20 - 18), que els permet continuar en la part alta de la classificació. Actualment, el Fraikin Granollers ocupa la quarta plaça, amb 14 punts i un balanç de 7 victòries i 3 derrotes. De la seva part, el Puente Gentil la setmana passada va caure de manera clara amb el Naturhouse la Rioja per 20 punts a 26. En la taula de la Lliga Asobal és últim, amb 4 punts i un balanç d’una victòria, 2 empats i 7 derrotes. Es tracta de l’equip menys golejador i el que més gols ha encaixat.

Van jugar per part del Fraikin Granollers: Schulz (Sastre, ps); Blanxart (1), Pujol, M. Garcia (2, 1p), A. Garcia, A. Pérez, Campos, Reixach, Solé (7), Puig, Resina, Ruiz (5, 1p), Grundsten (1), Del Arco (4). Per part del Guadalajara de Mateo Garralda, va destacar en la faceta golejadora Monteiro, amb 5 dianes.

Homenatge a Espargaró i presentació dels equips base En la jornada esportiva de diumenge, el Club BM Granollers va voler retre homenatge als germans Espargaró pels èxits esportius. A més a més, es va fer la presentació dels 32 equips del planter del BM Granollers, dels quals 21 són masculins i 11, femenins.

Lliga Asobal Jornada 10 P. Genil 20 - La Rioja 26 Fraikin Granollers 20 - Guadalajara 18 Anaitasuna 27 - León 26 Irun 25 - Villa Aranda 24 Morrazo 29 - C. Encantada 25 Aragón 19 - FC Barcelona 30 Valladolid 25 - Huesca 31 G. Fegar 34 - Puerto Sagunto 27

Classificació pg pe pp pts 1- FC Barcelona 10 0 0 20 2- Naturhouse 7 1 2 15 3- Huesca 7 1 2 15 4- Fraikin Granollers 7 0 3 14 5- Ademar 5 2 3 12 6- Anaitasuna 5 1 4 11 7- Morrazo 5 1 4 11 8- G. Fegar Gijón 5 1 4 11 9- Guadalajara 4 1 5 9 10- Puerto Sagunto 4 1 5 9 11- BM Aragón 3 1 6 7 12- Caja Encantada 1 5 4 7 13- Valladolid 1 4 5 6 14- Villa Aranda 2 1 7 5 15- Bidasoa 1 2 7 4 16- P. Genil 1 2 7 4

Jornada 11

Schulz, extraordinari Amb un 47% d’aturades, l’actuació del porter argentí Matías Schulz va ser determinant en la victòria del passat diumenge al Palau d’Esports, davant el Guadalajara (20 - 18).

handbol

Planter

X. SOLANAS / BM GRANOLLERS

P. Genil - Fraikin Granollers Guadalajara - Anaitasuna Ademar - Irun Villa Aranda - Morrazo C. Encantada - Aragón FC Barcelona - Valladolid Huesca - Grupo Fegar La Rioja - Puerto Sagunto


Esport El Granollers rep el Guíxols, aquest diumenge futbol

-> Els vallesans sumen els tres punts davant el Lloret 24, el Girona, amb 23, i el Banyoles, amb 20. A la part baixa, en zona de descens trobem el Canyelles, amb 6 punts. L’acompanyen el San Cristóbal, amb 7, i el Farners, amb 9.

Tres punts més Els granollerins, sisens

JORDI MOLÀ

L’Esport Club Granollers va sumar els tres punts davant el Lloret (1 - 3) i aquesta diumenge rep la vista del Guíxols. El matx tindrà lloc al camp del carrer Girona, a partir de les 12 h del migdia. Els vallesans afronten aquest partit sent els actuals sisens classificats. La formació de Raul Matito compta amb 18 punts, que resulten d’un balanç de 5 victòries, 3 empats i 3 derrotes. De la seva banda, el Guíxols va empatar a 3 gols amb el San Cristóbal i en la taula de la Primera Catalana ocupa la quinzena plaça, amb 1 victòria, 6 empats i 4 derrotes. L’equip baix empordanès és el que més partits ha empatat en el que portem de temporada. A nivell de gols marcats i d’encaixats, el Granollers n’ha fet 22 i n’ha rebut 14; mentre que el Guíxols ha marcat 14 dianes i n’ha encaixat 19.

Classificació La taula segueix liderada pel Peralada, que suma 26 punts. El segueixen, en posició privilegiada, el Sabadell, amb

L’Esport Club travessa una ratxa positiva, tal com es desprèn del fet que els granollerins han sumat 11 dels últims 15 punts en joc. A Lloret, després d’uns primers minuts de domini local, el Granollers va reaccionar i va prendre el control del joc. Novo, del Granollers va inaugurar el marcador, al minut 23. Deu minuts mçes tarda el també vallesà Gerard Font feia el 0 a 2; però poc abans de xiular la mitja part, el local Badermarcava l’1 a 2. A la represa, després d’un inici de matx en què els locals es van mostrat molt insistents, arribava el tercer i definitiu gol dels vallesans, al minut 74, a càrrec de Novo.

Sopar del Centenari L’Esport Club Granollers va organitzar, el passat divendres, el Sopar del Centenari, amb el qual es posava el punt i final als actes de celebració d’aquesta efemèride. L’acte, al qual van assistir unes 150 persones relacionades amb el club, expresident, exjugadors i autoritats. En el decurs del sopar també es va presentar el llibre del Centenari del club, que ha estat elaborat per la periodista Imma Juncà, i que es pot adquirir a les oficines de l’entitat.

futbol

Primera Catalana Grup 1 Jornada 11 Peralada 2 - Canyelles 0 Guíxols 3 - San Cristóbal 3 Lloret 1 - Granollers 3 Sabadell 2 - Vic 0 Mollet 0 - La Jonquera 1 Júpiter 4 - Girona 2 Vilassar 2 - Banyoles 3 Montcada 1 - Avià 0 Farners 1 - Llefià 3

Classificació 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Peralada Sabadell Girona Banyoles Jupiter Granollers Vic Montcada La Jonquera Llefià Mollet Lloret Avià Vilassar Guíxols Farners San Cristóbal Canyelles

pg 8 7 7 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 1 3 2 1

Jornada 12 Canyelles - Farners San Cristobal - Peralada Granollers - Guíxols Vic - Lloret La Jonquera - Sabadell Girona - Mollet Banyoles - Júpiter Avià - Vilassar Llefià - Montcada

pe pp 2 1 3 1 2 1 2 3 2 3 3 3 2 3 1 5 3 4 2 4 1 6 3 5 3 5 1 7 6 4 0 7 1 8 3 7

pts 26 24 23 20 20 18 17 16 15 14 13 12 12 10 9 9 7 6


Esport Comença l’Open Yonax Ciutat de Granollers de Pàdel pàdel

-> La primera de les proves, del 23 al 30 de novembre al Pàdel Indoor Granollers, i al març, a l’Espai Wellness.

Guanyadors passada edició

VISAVIS

Aquest divendres comença la primera jornada del circuit de l’Open Ciutat de Granollers de pàdel. La competició consta de 5 campionats en 5 seus: Crack Sports, Nou Tennis Belulla, Club Tennis els Gorchs, Pàdel Indoor Granollers i Espai Wellness Granollers. La primera de les proves del circuit es durà a terme a Crack Sports, del 23 al 30 de novembre. Al mes de desembre el campionat tindrà lloc al Nou Tennis Belulla; al gener, als Gorchs; al febrer

Les inscripcions pel torneig al Crack Sports ja fa dies que estan tancades, per la qual cosa es recomana que les persones interessades a participar en les properes proves accedeixin a la pàgina web: www-visavis.es per informar-se’n. Es contempla la participació en les categories masculina, femenina i mixta i s’ha establert un sistema de punts segons rànquing de cada prova, que suma al final del circuit. L’acte de presentació d’aquesta segona edició de l’Open Yonax Ciutat de Granollers va tenir lloc el dimarts d’aquesta setmana, amb la presència d’autoritats, patrocinadors i representants de les seus del circuit.

Mariona Ros, plata al torneig Daniel d’Amato gimnàstica artística

-> Era la primera vegada que participava en un torneig internacional

internacional de gimnàstica artística Daniel d’Amato, celebrat a la localitat de Le Blanc-Mesnil (França), el passat cap de setmana.

Ros, a la dreta

CN GRANOLLERS

La gimnasta infantil del Club Natació Granollers, Mariona Ros, va aconseguir el segon lloc per equips en el torneig

Ros, que formava part del combinat espanyol, era la primera vegada que participava en un certamen internacional. A més d’aconseguir la segona plaça per equips, la jove gimnasta va acabar 14a de la classificació general amb una puntuació de 43.000 punts. Mariona Ros va obtenir el cinquè lloc en la modalitat de terra i el vuitè en barra.

bàsquet

Primera Catalana Grup 3 Jornada 10 Santjoanenc 49 - Ceset 69 la Garriga 62 - Ripoll 56 Lliçà d’Amunt 61 - CB Granollers 72 CB Cabrera 85 - Adepaf 76 Onyar 80 - CE Palamós 66 Tiana - Badalona (aplaçat) Badalonès 87 - Pineda 70 Bàsquet Neus 96- Bisbal Bàsquet 76

Classificació

pg pp pts 1 Onyar 9 1 19 2 Badalonès 8 2 18 3 Granollers 7 3 17 4 Ceset 7 3 17 5 La Garriga 7 3 17 6 Palamós 6 4 16 7 Bisbal 6 4 16 8 Círcol Cat. Badalona 6 3 15 9 Pineda 5 5 15 10 Lliçà d’Amunt 4 6 14 11 Bàsquet Neus 3 7 13 12 Cabrera 3 7 13 13 Garrotxa 3 7 13 14 Tiana 3 6 12 15 Ripoll 1 9 11 16 Figueres 1 9 11

Jornada 11 Santjoanenc - Lliçà d’Amunt (dia 23, 17.30 h) Bisbal - CB la Garriga (dia 23, 17.30 h) Granollers - Badalonès (dia 23, 17.30 h) Ripoll - Cabrera Ceset - CE Palamós Figueres - Pnyar Badalona - Bàsquet Neus Pineda - Tiana

El Torneig Internacional Daniel d’Amato va comptar amb la participació de gimnastes de primer nivell de 20 nacionalitats diferents, entre elles Espanya, França, Ucraïna, República Txeca, Polònia, Suïssa, Marroc o Hongria.


COMPAÑÍA MULTINACIONAL DE SEGUROS SELECCIONA AGENTES DE TELEMARKETING Se requiere: fluidez verbal, nivel cultural medio mínimo, alta dosis de empatia y persuasión. Buscamos: personas entre 25-45, con dinamismo y empuje, sentido de la responsabilidad, confianza en si mismo, ambición y afán de logro. Ofrecemos: plan de formación completo, posibilidades reales de promoción a corto plazo y alta remuneración desde el primer día.

Interesados contactar al 647

309 602 y preguntar por Emilio

SERRALLER I BANDOLER ALBERT FREIXER

TEATRE DE PONENT c/Ponent, 60 Granollers 93 849 83 64 93 849 81 67 (oficina) www.teatredeponent.com

Un personatge que fa de serraller, Elou Pons, rep uns convidats imprevistos al seu taller , com que és força xerraire, els comença a explicar històries de serraller i de l’ofici de fer claus. La seva història predilecta és la d’El bandoler serraller. Repartiment: Albert Freixer Direcció: Joan Segalés Gènere: Narració d’històries Preu: 15€

Divendres, 22 de novembre, 21 h Dissabte, 23 de novembre, 21 h Diumenge, 24 de novembre, 19 h

Retalla aquest val i gaudeix d’un descompte del 10%

IMPORTANT: Aquest descompte només s’aplicarà en la compra de les entrades a les taquilles del Teatre de Ponent. c/ Ponent, 60. Granollers. Tel: 938498364.

tot sudoku Instruccions: El sudoku és un joc d’origen japonès que consisteix en una quadrícula 9x9 (81 caselles) dividit en 9 caixes de 3x3. L’objectiu del joc es omplir les caselles buides amb números del 1 al 9, de manera que en cap casella 3x3 ni en cap fila ni vertical ni horitzontal es repeteixi cap número. Per omplir les caselles que resten els números ja introduïts serveixen de guia per a resoldre el joc. Solucions sota Finestra Cultural


RAV 4

TOYOTA

Característiques

ma de 185 km/h, acceleració de 0 a 100 en 10 segons i promig de consum de 7,2 litres.

El nou Toyota Rav4 creix en dimensions exteriors repecte del model precedent. A l’interior ens trobem amb un vehicle molt ampli, amb capacitat confortable per a cinc ocupants i amb un maleter ampli de 547 litres, amb 100 d’adicionals en el doble fons. Els seients ofereixen un còmode reglatge i posicionament. Al darreres, ens trobem amb tres seients, que es poden regular individualment i que també permeten l’acció anomenada com a ‘Easy Flat’, gràcies a la qual queda una superfície completament plana, en línia amb el maleter. Això repercuteix de manera positiva en l’augment de la capacitat de càrrega per tal d’encabir objectes voluminosos. El Rav4 compta amb tres

Seguretat

nivells d’equipament Active, Advance i Executive. Les tres opcions inclouen de sèrie elements com el canvi automàtic de llums llargues a curtes o el sistema involuntari per canvi de carril.

dièsel i un a benzina. Les opcions dièsel són la 124 cavalls i la de 150; mentre que en benzina hi ha l’opció de 151 cavalls.

Motor

En dièsel: 120D: Velocitat màxima de 180 km/h, acceleració de 0 a 100 en 10,5 segons i promig de consum de de 4,9 litres. 150D: Velocitat punta de 190 km/h, acceleració de 0 a 100 en 9,6 segons, consum mixt de 5,5 litres.

Aquest tot terreny està disponible amb dos motors

I en benzina: 150AWD: Velocitat màxi-

Els retrovisors exteriors elèctrics i plegables elèctricament són altres dels detalls d’aquest atractiu vehicle.

L’equipament de sèrie inclou dos ancoratges Isofix de 3 punts en les places laterals posteriors. De coixins de seguretat s’inclouen els frontals per al conductor i el passatger, els de cap al davant i al darrere i els laterals davanters i el de genoll del conductor. L’antibloquejament de frens és ABS, amb assistència a la frenada, la distribució electrònica de frenada i a l’engegada en pendent. També s’inclou de sèrie en tots els models la càmera de visió posterior. Un altre element de seguretat que s’equipa en tots els models és el sensor de pluja.


Borsa de Treball CLÀUDIA PUIGAGUT ROMA,

EDUCADORA INFANTIL,

TRABAJA DESDE CASA

s’ofereix per fer de Cangur de matins, nits i caps de setmana.

www.hblinternacional.com

Tel. 647.444.997

Distribuidor Independiente Herbalife

CLASSES PARTICULARS

DE MÚSICA

Bateria, guitarra, combo, percussió i llenguatge musical. Hores concertades. ARMAND PARELLADA. Mòbil 654.33.68.77 jhamandiman@gmail.com

EMPRESA DE ELECTRODOMÉSTICOS BUSCA PERSONAL PARA TRABAJAR. Ingresos entre 480 euros y 1.650 euros. Llamar para entrevista personal al

658.598.048 Sra. Rubio.

Tel.

93 100 33 09

ES PRECISA

Centre Educatiu precisa PROFESSOR de comunicació, xarxes socials i màrqueting Tel. 93 860 12 30 fgarcia@centreaula.com

PROFESSOR NADIU PER DONAR CLASSES D’ANGLÈS. Interessats trucar al Tel. 678.445.105

MESTRA D’EDUCACIÓ INFANTIL s’ofereix per donar classes de repàs i/o realitzar tasques de cangur. Tel. 687.191.149 (Sílvia) silvia-xo@hotmail.com

S’OFEREIX NOIA AMB EXPERIENCIA PER PORTAR COMPTABILITAT. Tel. 675.868.484, especialitat amb gestió de PIMES COMPAÑÍA DE SEGUROS NECESITA PARA SU RED COMERCIAL,

agentes comerciales y agentes comerciales de productos financieros, edades comprendidas entre los 30 y 50 años, se ofrece formación a cargo de la empresa, plan de carrera profesional e interesantes retribuciones económicas, contactar al 656.282.521 y preguntar por Montse.

Busques feina? Busques treballadors? Informa-te’n a: www.artcatalunya.es Artcatalunya és un servei gratuït per a empreses i treballadors.


de Tot… cuina JOAN VILLARÓ Director y Profesor de la Escuela de Hosteleria Artes y Oficios (Granollers)

93 879 34 02

Tel. www.joanvillaro.e.telefonica.net

JOAN VILLARÓ ÉS COL.LABORADOR DE: • Col·laborador a Mataró Ràdio • Ràdio Estel • EL TOT GRANOLLERS • Col·laborador al diari El Ripollès • La important revista a nivell nacional Comer cada dia • Creador de receptes i assessor de "PRONOKAL" • Assessor d'Hosteli Internacional • La important marca Royal (Nabisco) • Assessor de Producciones Ibéricas de la Comunicación • Revista americana The Cook • Creador de receptes originals de grans empreses. • Revista Comer Bien • Setmanari Catalunya Cristiana • Revista Menjars del Món

La nostra tassa de xocolata calenta Vaig fer molta amistat amb el matrimoni Soler -aquest nom no es correspon amb el cognom de veritat, com podeu suposar-. Fins fa poc, eren uns clients molt assidus del restaurant a on jo treballava com a cuiner. Havien sigut immensament rics, em van comentar discretament en alguna ocasió, però per un seguit d’infortunis els havien deixat gairebé en la misèria. Per evitar la humiliació, ja no venien tan sovint pel restaurant de luxe. Eren molt bones persones, però quan ja no van tenir fortuna, es van quedar sense amics. Això sí, amics entre cometes, dic jo. Sempre penso que el valor de les persones mai no s’hauria de medir pel diner, però hi ha molta gent que no pensa de la mateixa manera. El preciós restaurant es trobava ubicat en el més alt del cim envoltat d’espessa vegetació i on un camí molt ben cuidat el separava de la carretera principal. En aquest lloc recòndit i no lluny de l’extrem nord de l’illa, aquell dia d’hivern va ser rigorós i en finalitzar la meva jornada laboral vaig pujar, com era de costum, pel camí perpendicular al del restaurant que em portava a la casa rural habilitada per a nosaltres; es a dir, per al personal de l’establiment. En arribar a la rústica edificació, vaig obrir la porta amb la clau que portava dissimuladament penjada d’una cadena. Un foc molt acollidor i ben cuidat per en Paco, l’altre cuiner, va fer que ràpidament em traiés l’abric i apropant-me als ben posats troncs d’alzina, vaig

esperar amb impaciència la nostra habitual tassa de xocolata preparada en la nostra olla especial posada sobra la graella, en les brases de la qual s’escalfava aquesta reconfortant or negre, com sempre deia en Paco, que aviat degustaríem els vuit que ens trobàvem en aquella agradable estança. I després ens vam prendre una....

CREMA DE TARONJA GELADA BANYADA AMB XOCOLATA CALENTA Mesclarem a sis rovells d’ou, 7 cullerades de sucre, mig litre de llet, 1/4 de vi dolç i la polpa de sis taronges. A la primera ebullició i amb el foc apagat, ja que la gelatina en pols no pot bullir, hi mesclarem enèrgicament mig sobre de gelatina de taronja. Enretirarem el recipient del foc triturant i colant ben fina la mescla. Deixarem que es posi tebi i hi mesclarem un got de nata ja muntada. Arranjarem de sucre al gust. Posarem en el congelador fins que prengui textura de gelat. De tant en tant, remenarem el contingut amb un batedor de baretes per homogeneïtzar la mescla. Una abraçada forta per a tots. www.joanvillaro.e.telefonica.net Dedicat a: M. Antònia Fondevila

aliments La col, una verdura amb alt contingut en aigua

La col és una verdura amb una molt alta proporció d’aigua -92,15 grams per cada 100-, fet que el converteix en un aliment indicat en la nostra dieta diària i també per a les persones que volen seguir una dieta d’aprimament. Juntament amb la proporció d’aigua, s’ha d’esmentar l’alt contingut de potassi, un mineral que també afavoreix l’eliminació corporal de líquids.

Una de les vitamines més presente el contingut en vitamina K. Aquesta vitamina repercuteix beneficiosament en la bona coagulació de la sang i en el bon metabolisme dels ossos.

d’aquesta verdura, un consum en excés pot actuar com a inhibidor en l’absorció del ferro. Un cop més, la mesura és la clau per a aprofitar tots els beneficis dels aliments que consumim.

D’altres vitamines presentes en la col són la C, A i E, components antioxidants que ens protegeixen davant els radicals lliures. A la vegada, la col és un aliment amb molt poques calories -25 calories per cada 100 grams- .

La col és un aliment que es pot menjar bullit o cru, en forma d’amanides. Si optem per la primera opció, hem de tenir en compte que un excés de cocció repercuteix directament en la qualitat de vitamines del producte resultant. D’altra banda, si el consumim cru, en amanida, h un excés de consum pot repercutir en una lenta digestió i en problemes estomacals.

La col també és un bon transmissor de vitamina B i d’àcid fòlic, la qual cosa la converteix en un aliment interessant per al bon funcionament del sistema nerviós. D’altra banda, tot i els beneficis

Durant la tardor podem consumir col d’excel·lent qualitat.


de Tot… cuida’t La hipertensión (III) En el 90 % de los casos la causa de la HTA es desconocida, por lo cual se denomina «hipertensión arterial esencial», con una fuerte influencia hereditaria. Entre el 5 y 10% de los casos existe una causa directamente responsable de la elevación de las cifras tensionales. A esta forma de hipertensión se la denomina «hipertensión arterial secundaria» que no sólo puede en ocasiones ser tratada y desaparecer para siempre sin requerir tratamiento a largo plazo, sino que además, puede ser la alerta para localizar enfermedades aún más graves, de

las que la HTA es únicamente una manifestación clínica.

neo encefálicos o medulares, Apnea del sueño, etc.

De entre estas podemos destacar las siguientes causas: · De etiología endocrina: hipertiroidismo, hipotiroidismo, hipertensión del embarazo, acromegalia, etc. · De origen renal: poliquistosis renal, glomérulo nefritis aguda, enfermedades renales crónicas, etc. · De causa aórtica (vascular): coartación aórtica, poliarteritis nodosa, rigidez de la aorta, etc. · De origen neurogénico: enfermedades bulbares y medulares, psicogénicas., traumatismos crá-

También enfermedades de origen diverso como la esclerodermia, síndrome de Guilaim-Barré, etc. Por lo tanto es un trastorno al que debemos prestar atención pues puede ser indicativa de un trastorno mucho más profundo. Interesados en practicar Tai Chi Chuen y Qi Qong tradicional contactar con: Carles Murcia Medicina Tradicional Xinesa. Homeopatia. Desprogramación Biológica Tècniques de Recuperació Funcional C/Verge de Núria, num. 16 - 3r 3a. Tel.: 93 870.02.31 / 619992561

bellesa Un mes per descansar i fer neteja a fons (I) Novembre és un mes en què ve de gust quedar-se a casa, descansar, llegir, fer més còmoda la llar... És bo escoltar al cos perquè ens sol explicar moltes coses, i ara necessita descans per preparar-se abans de l’hivern. Per tant, baixem en el possible el ritme accelerat del dia a dia i ajudem al nostre organisme amb una neteja a fons i molta nutrició.

Exfoliar Una bona neteja cada canvi d’estació és indispensable. Millor si directament exfoliem la pell per eliminar les capes de cèl·lules mortes i aquestes zones dures que han aparegut com a conseqüència de l’ús de les sandàlies a l’estiu i que es resisteixen a desaparèixer dels nostres talons i la planta dels peus. Ull amb els colzes i els genolls, també poden haver

engrossit i estar endurits i secs. És una reacció natural: la pell quan es deshidrata es protegeix aplicant més capes de pell sobre aquesta zona perquè l’aigua no s’evapori. Resultat: pell seca, ulls de poll i dureses. Utilitza a la dutxa lel guant de crin i utilitza algun cosmètic exfoliant corporal. Segurament necessitaràs fer servir la llima o la pedra tosca a les zones més resistents, o anar a un centre d’estètica per realitzar un píling en profunditat. L’eliminació de cèl·lules mortes i impureses permet que la pell quedi neta i respiri, a més de proporcionar lluminositat ja que s’eliminen zones fosques i s’unifica la pell. No obstant això, no és convenient exfoliar sovint, ja que pot alterar la capa hidrolipídica de la pell i deixar-la desprotegida.

La freqüència depèn del tipus de pell, però sovint és suficient realitzar una exfoliació corporal dues vegades l’any, abans de l’estiu i de l’hivern, i a la cara de dos a quatre vegades a l’any en profunditat, o de forma regular més suaument. En zones rugoses i de pell dura com talons, colzes i genolls, convé augmentar la freqüència. Per Belleza Activa / ACPG - Redacció


Albania Alemania Andorra Angola Ant. Barbuda Argelia Argentina Australia Austria Bahamas

Barbados Belgica Belize Benin Bielorusia Bolivia Bosnia Botswana Brasil

Bulgaria Burkina Faso Burundi Cabo Verde Camerun Canada Chad

Chequia Chile Chipre Colombia Comoros Congo Costa Rica Croacia Cuba

Dinamarca Dominica Ecuador Egipto El Salvador Eritrea Eslovaquia Eslovenia España

Est. Unidos Estonia Etiopia Finlandia Fiyi Francia Francia Gabon Gambia

Viatgem Situació Lugano és una ciutat suïssa, situada a la frontera amb Itàlia, al cantó de Ticino.. Es troba en la riba del llac Lugano, envoltada per les muntanyes de Brè, San Salvatore i Sighignola.

Ghana Granada Grecia Groenlandia Guatemala Guinea Guyana Haití Holanda

habitants, tot i que en època turística la població es duplica. Idioma oficial L’idioma de Lugano és l’italià.

Superfície L’extensió aproximada es d’uns 76 km2.

Economia Lugano és el tercer centre financer de Suïssa i una de les deu ciutats amb millor nivell de vida del món.

Habitants Resideixen a Lugano uns 65.000

Es tracta, a més, d’un dels destins turístics més populars de Suïssa.

Honduras Hungria Irlanda Islandia Italia Jamaica Kenia Kiribati Lesotho

Letonia Liberia Libia Liechtenstein Lituania Luxemburgo Madagascar Malawi Mali

Malta Marruecos Mauricio Mauritania Mexico Moldavia Monaco Mozambique N. Zelanda

Namibia Nauru Nicaragua Niger Nigeria Noruega Panama Papua N. Guinea

Paraguay Peru Polonia Portugal

Origen etimològic mes de juliol. El nom de Lugano deriva de la paraula llatina ‘lucus’, que Cuina significa bosc sagrat. Alguns dels productes típics de la zona de Ticino són les Clima castanyes, la mel, els formatges, El clima de Lugano és oceànic i el salami, l’oli i el vinagre balforça humit, tot i que les pluges sàmic, les herbes aromàtiques són més habituals durant els de la zona i els vins. Es poden mesos de primavera i d’estiu. degustar les esquisideses de la Els mes més sec és el desembre. zona en els típics restaurants Les temperatures no són exces- anmenats Grotto. Alguns dels sivament fredes amb mitjanes plats típics són el ‘minestrone’, al gener de 3 graus i de 22 al o la ‘polenta’.

L’art religiós és de gran importància a Lugano, amb nombroses esglésies i convents. Destaquem, especialment la catedral de San Lorenzo, un edifici que conjuga elements romànics, del renaixement i barrocs, amb interessants frescos al seu interior. Lugano, doncs, és un lloc per no avorrir-se, ja que combina els avantatges d’una ciutat moderna i no gaire gran, amb un entorn natural privilegiat.

la zona. Especialment, podem parlar del Monte Brè, de 933 metres, que acull la petita i pintoresca població de Brè, el Monte Sant Salvatore, que acull una antiga església i un museu en el seu pic. Totes dues muntanyes són accessibles amb el funicular. També hi ha servei públic d’autobusos o es pot optar pel cotxe particular.

Lugano és un destí ideal per a aquelles persones que volen gaudir de la natura en un entorn privilegiat. Es poden fer múltiples activitats relacionades amb l’excursionisme i la natura, però la ciutat de Lugano destaca per ser una urbs cosmopolita, atractiva i animada, que també ofereix el costat tranquil i de relax.

Les millors vistes, però, s’obtenen des de Monte Generoso, de 1.704 Una de les excursions més populars metres. Tot un espectacle. que perés al mateix Llac Lugano, que ocupa met les vistes del llac Lugano, Como una superfície de prop de 50 km2. i Maggiore, així com els Alps, la plana Es recomanable fer una excursió en de la Llombardia i, fins i tot, en dies vaixell en alguna de les companyies ben clars es pot divisar la ciutat de que ofereixen aquest servei. També Milano. Hi ha una línia de tren que hi ha la possilitat de llogar alguna porta fins a Monte Generoso. embarcació. El bany és permès en les zones especialment habilitades al llarg de la riba.

La cultura també hi és present i és que la ciutat compta amb gran diversitat de museus, dels quals destaquen el d’Art i el de la Cultura.

El llac Lugano està envoltat de muntanyes, des d’on s’obtenen magnífiques vistes de


de Tot… el pedagog

la novel·la FRACÀS (XIV)

Què és estudiar? (VIII) Explicava al darrer article Com pot un alumne, que no coneix el tema, deduir què és important? i apuntava que havia de seguir com a mínim 6 CRITERIS OBJECTIUS que el permetessin poder decidir. Però l’important és saber è s’ha de fer amb tot el subratllat tant a classe, perquè ho ha explicat el professor, com el subratllat a casa. El més convenient és adaptar-se la informació per entendre-la millor i per tant aprendre-la amb més facilitat. Quan una informació s’entén s’obren les portes de l’aprenentatge correcte i complet. Però a més a més convindria aconseguir arribar a entendre qualsevol paraula, frase o text de forma autònoma, sense l’ajut de ningú. No es tracta només de resoldre un dubte puntual de comprensió, sinó d’assimilar les estratègies més adequades que possibilitin el poder entendre tot el que un es proposi. Molt sovint tant pares com mestres per a facilitar la comprensió donen als seus fills / alumnes de forma immediata i espontània la resposta al dubte que els plantegen. Convindria que fossin els mateixos alumnes / fills els que a partir de l’aprenentat-

ge d’uns passos a seguir arribessin, sense cap ajut, a entendre. No n’hi ha prou en dir “Busca-ho al diccionari”, perquè moltes vegades no és el significat de paraules concretes el que no entenen, sinó el conjunt de la frase. Sovint els passa que coneixen perfectament el significat de cada paraula, però no arriben a entendre de forma exacta i precisa el significat de la frase o fins i tot d’algun petit conjunt de paraules dins d’aquesta frase. Una de les preguntes que sovint es plantegen els estudiants és: “Com ho sé que ho he entès?”. La resposta no és fàcil, però se’ls pot ajudar argumentant que sabran si han entès un contingut, si són capaços d’explicar el mateix amb altres paraules o de fer-ho entendre a algú de menor edat que ells. El fet d’haver d’adaptar el vocabulari i l’estructura de les frases, de buscar exemples més fàcils i comprensibles, de relacionar-ho amb altres coneixements ja adquirits, és el que pot conduir a entendre-ho totalment. Però tampoc s’ha de caure en l’estandarització o en la vulgarització, i per tant convé després d’haver-ho entès respectar al màxim el vocabulari culte i científic. Joan Castellsaguer i Piquer

En les seves incipients sortides amb objectius de divertiment adolescent, poc a poc, va començar a conèixer altres joves amb els que s’hi va anar relacionant, però d’aquestes relacions tampoc no en va sorgir cap amistat ferma i autèntica. Encara menys si es tractava de noies, amb les que no sabia ben bé com relacionar-se, menys encara quan alguna li agradava especialment. Es van anar succeint conats de relació que no acostumaven a perdurar més de unes poques setmanes, però en Bernat no es rendia, entre d’altres coses, perquè les seves hormones en plena ebullició no li ho permetien. No és que fos un jove lleig o ensopit, però estava clar que alguna cosa tenia, o alguna cosa no tenia, que feia que les noies es fessin enrere quan semblava acostar-se el moment de la veritat, o sigui, el moment de convertir aquelles relacions d’amistat amb petons i abraçades en alguna cosa més completa amb activitat sexual i complicitat veritables. Quant a la feina, totes aquelles voltes que havia anat donant sense una destinació clara, finalment, van acabar per donar els seus fruits. En un dels tallers d’automoció en què havia fet unes pràctiques de mecànica, tot i no haver acabat els estudis de formació professional, li van acabar oferint una feina que, sense res de l’altre món, al menys semblava un xic més segura que el que havia fet fins aleshores i, sobretot, al menys segons li havia assegurat l’amo del taller, amb possibilitats d’aprenentatge i promoció. El cert és que va anar passant el temps, va acabar els estudis amb la suficiència mínima exigida, però aquella promoció semblava no arribar mai. Jordi garcía Patón


Finestra CULTURAL

cinema | llibres Stockholm

Sr.Mariano Rajoy, jo acuso Fa uns pocs mesos li vaig enviar una carta creient que veritablement vos sou dialogant com us he sentit a dir manta vegades. El diàleg també pot ser per carta i vos no em vau contestar, ho va fer un crec que secretari. El full de paper ho denunciava prou clar. Però no em dono fàcilment per vençut malgrat estar al pol oposat de la vostra política. Sortosament hi ha una dita d’origen evangèlic que diu “pels seus fruits els coneixereu”. I m’he entretingut tastant fruits de la vostra política. A) la pobresa a la pell de brau s’ha estès d’una manera alarmant. B) els rics cada dia són més rics. A Espanya hi ha vint fortunes superiors als mil milions d’euros i amb paradisos fiscals. C) les protestes contra la política s’estenen arreu, Madrid, ara vaga d’escombriares, a València, protestes pel tancament de la televisió valenciana, a Mallorca, protestes contra les normatives de l’autogovern contra l’idioma. D) No diguem a Catalunya amb un moviment admirat internacionalment a favor de la in dependència. E) Andalusia no s’escapa dels moviments de rebuig.

Sr. President del Govern, la responsabilitat de solucionar aquests i tots els problemes es vostra. Només solucioneu els problemes, si se’n poden dir problemes, dels bancs. Sr. President no us canseu de dir que no hi ha diners. Hi ha una manera que els ciutadans veuriem amb bons ulls i demostraria, almenys un principi de desig de fer bé les coses. Proposo que durant un any els membres del govern de l’estat, president, ministres, directors generals, alts càrrecs, com també els presidents i governs de les comunitats autònomes i també els directius dels grans bancs d’Espanya renunciïn als seus honoraris i els destinin a paliar la pobresa. No em digui que no podrieu resistir? Ho poden fer els vostres súbdits mileuristes que han de mantenir la família i aquells que amb un sou mínim d’uns escasos set cents euros mensuals? Si els vostres ciutadans coneguessin els vostres sous i beneficis, malgrat la llei, segurament que demanarien les vostres dimisions. Senzillament, Sr. President, és una acusació que mereix pensar-hi i un diàleg veritable. Joan Sala i Vila

NOTA: els escriptors que desitgin un comentari del responsable d’aquesta columna, d’un llibre seu, i les llibreries que vulguin que es parli d’alguna novetat, només han d’enviar un exemplar a la redacció de la revista.

solucions sudoku

Guanyadors del concurs Ha resultat premiat per anar al Teatre de Ponent, el divendres, dia 22 de novembre, per veure l’obra Serrallers i Bandolers:

Eduard Olivés Poden passar, amb el DNI, per les nostres oficines, a recollir les entrades!

Dirigeix: Rodrigo Sorogoyen Nacionalitat: Espanya Intèrprets: Javier Pereira, Aura Garrido Producció espanyola dirigida per Rodrigo Sorogoyen i interpretada per Javier Pereira i Aura Garrido, qui amb amb aquest film ha aconseguit els premis al Festival de Màlaga de Millor director, Millor actriu i Millor guió novell. Es tracta d’un film sobre les relacions i els enamoraments que suposa el debut de Sorogoyen a la gran pantalla. No és un film basat en la ciutat sueca sinó que més aviat té relació amb la síndrome d’Estocolm. L’acció es desenvolupa en una nit, i s’inicia en una discoteca amb dos joves, un noi i una noia, com a protagonistes.

Quedeu-vos a la trinxera i després correu Autor: John Boyne Edita: Edicions 62 Extensió: 192 pàgines De l’autor d’ El noi del pijama de ratlles, ara arriba Quedeu-vos a la trinxera i després correu. El dia que esclata la Primera Guerra Mundial, el pare de l’Alfie Summerfield promet que no anirà mai a lluitar. Just l’endemà trenca la promesa i quatre anys més tard, l’Alfie encara no sap on és el seu pare, només que es troba lluny i en una missió secreta. Un dia, mentre neteja sabates a l’estació de tren de King Cross, l’Alfie veu inesperadament el nom del seu pare escrit entre un munt de papers que pertanyen a un metge militar.


La Penya Cunitu Belmonte va anar d’excursió Compositors Instrumentistes Alicia de Larrocha i de la Calle Ha actuat habitualment a Nova York. L’any 1956 va fundar un duo amb el violoncel·lista Gaspar Cassadó. És professora del Curs Internacional de Música de Santiago de Compostel·la. Ha rebut nombroses distincions, d’entre les quals destaca el Gran Premi del Disc Acadèmic Charles Cros, de París, per l’edició integral de la Suite Ibèria, d’Isaac Albéniz. Ha estat membre del jurat del concurs Van Cliburn de piano, als estats Units. Actualment dirigeix l’Acadèmia Marshall. Lluís Millet i Pagès Músic català nascut a El Masnou (Maresme) l’any 1867, va morir a Barcelona el 1941. Va estudiar música amb Josep Rodoreda i va ampliar els estudis de composició amb Felip Pedrell i els de piano amb Carles G. Vidiella. Va dirigir el Cor de La Lira, de Sant Cugat del Vallès. El 1891 va fundar, conjuntament amb Amadeu Vives, l’Orfeó Català, dos anys més tard ambdós varen ser-ne nomenats directors perpetus. Va ser nomenat catedràtic de solfeig, teoria musical i conjunt vocal, l’any 1896, de l’Escola Municipal de Música de Barcelona, que va dirigir des de l’any 1930. Continuarà Enric Pey, músic

Crònica d’una anada i tornada al País Basc i per terres de Navarra contada per un expedicionari de la Penya Servós, de la Penya Ferro que fa uns anys va assistir al naixement i a la creixença de la popular Penya Cunitu Belmonte, personatge granollerí que fou el cambrer del Cafè Comercial desaparegut fa una pila d’anys. Ara a finals del segle XX, aquells joves granollerins que hi feien el carajillo, com que ja no toquen la pilota ara la Penya l’han ressuscitada organitzant partits de sardina i de botifarra i per despistar també celebren xerrades per il·lustres personatges, tertúlies de pa amb tomàquet, passejades a peu fins a la Font del Cargol, sessions de ball de saló, excursions a llocs històrics catalans i per terres de la Pell de Brau com la celebrada recentment amb en Rubén, un bon xòfer de caràcter amb sentit del bon humor i amb Alícia, una guia que pel tipet és agradable de contemplar i per la melosa veu escoltar-li els apunts històrics i geogràfics, amb alguna espiafada perdonable, que retransmet pel micro quan en Rubén posa la directa i quan et porta al peu d’algun edifici que hi toquen campanes... Tingueu paciència i sabreu quelcom de la darrera disbauxa turística. Els cunitus i Cia. excursionistes d’autocar poden contar proeses i pàgines viscudes que ja són història rància, però gràcies a l’Agència Avui després de 7 dies i 6 dormides per terres del nord de la península, ara poden bescantar elogis de les trifulgues iniciades en el tardoral dimecres, 27d’octubre, quan aparegué l’Autocar Font del carrer de Can Trullàs. Tothom va córrer al carregament de bosses, paraigües maletes que van sobre rodes, atuells dels qui estaven nerviosos perquè des de les 6 de la matinada feien guàrdia al Mercat de Sant Carles Borromeu, ben abillats amb cara de set pasqües. Quan al campa-

enquadernacions rueda 99, S.L.

nar de la parròquia bategaren les 7 del matí, la sorollosa xerrameca dels turistes donava la impressió que se celebrava el Mercat de Calaf. Un cop emmagatzemats els calçotets, sabates, camises, mitges i mitjons, sostenidors de davanteres femenines, jerseis per combatre el fred que preveien els homes del maltemps, el so de les afinades campanes foren bon presagi de sortida. En els primers quilòmetres se’ns va lliurar un foli de notes històriques redactades per l’home invisible Martínez que fou l’encarregat de la recollida de bitllets del Banc d’Espanya que donaven dret a l’anada i retorn del País Basc i de Navarra. Operació que va portar a la Sala d’Assaig dels cantaires que anys enrere eren reconeguts com els granollerins de Can Mariano, ara, modernament són de la Societat Coral Amics de la Unió. Fem la parada d’esmorzar a l’àrea de serveis de Lleida, capital de la Terra Ferma, si bé en el trajecte inicial gentilment l’Avui, no el diari del bon català, sinó l’AVUI - Viatges GC-509 de Terrassa - Sabadell ens obsequià amb una camiseta.... Com sempre quan són de can realdom a uns els arribava fins als peus, altres quedaven com la moda femenina, ensenyaven el botonet del melic que feien bona patxoca. La família Colomer l’utilitzaren nit i dia que fins ens fa pensar que hi dormien... Hem de dir que el Cunitu venedor de loteria li tocà un número infantil i no se’l posà perquè era poc ample, ja que té bona panxa. En record de Josep Garrell Soto, que en vida em va fer arribar aquest escrit, que tindrà continuïtat. Foto. Josep Garrell i Soto. Pere Valls i Duran

PLEGADOS REVISTAS ENCUADERNACIÓN RÚSTICA COSIDA Y CON COLA PUR ESPIRAL WIRE LIBROS CONTABILIDAD TAPA DURA

Pol. Ind. nº 10 (Camí Vell de Can Marimón, 161) / Les Franqueses del Vallès - (Barcelona) Tel. 93 849 30 44 - 93 849 36 15 - Fax. 93 840 25 74 e-mail: montse@enquadernacionsrueda.com


MAYTETAROT

(NO GABINETE)

TAROT, VIDENCIA, RITUALES TODO PERSONALIZADO POR Y PARA TÍ ME PUEDES LLAMAR AL 806 474 367 VISA 93 299 80 21 PROMOCIÓN 10€ SIN LÍMITE DE TIEMPO. TÚ DECIDES EL TIEMPO QUE NECESITAS CONSULTAR NOS PUEDES ENCONTRAR EN TV online: teresamagica.estreamteca.com En la web: budasmaytetarot.com, En Facebook: maitetarot@live.com En radio online: laradiodemayte.com Por cada llamada de visa tendrás una MANO DE FÁTIMA ritualizada y personalizada para tí. Atiendo personalmente

ES VENEN 2 TERRENYS INDIVIDUALS EDIFICABLES. MOLT BEN SITUATS A LLIÇA D’AMUNT (CENTRE).

TEL. 636.912.738 (particular)

ÁTICO EN VENTA * TODO EXTERIOR. * ZONA BIMBO. * PATIO, PARKING Y TRASTERO. * MUY CONFORTABLE.

TEL. 692.16.80.17


ARIES (21/3 al 20/4)

L’espontaneïtat per fer front als imprevistos és una de les teves habilitats, saps donar-li la volta als esdeveniments. Treball: escollir entre dues opcions laborals, no et va bé, però t’ho exigiran. TAURE (21/4 al 20/5)

Ves amb compte amb prometre el que no pots complir. Cerca, el diàleg. No intentis dissimular els teus sentiments. Treball: no et precipitis en prendre una decisió, perquè podries deixar escapar una molt bona oportunitat. BESSONS (22/5 al 21/6)

Aconseguiràs convertir un desig en realitat amb l’ajuda d’una persona que t’estima i et vol veure feliç. Treball: sols promoure el bon ambient, ets una companya ideal. No deixis que el caràcter dels altres t’influeixi. CRANC (22/6 al 21/7)

Si l’amor et persegueix, deixa’t conquistar, no posis tantes objeccions, que acabarà passant de llarg. Viu la felicitat. Treball: tens les eines necessàries per treure profit del teu potencial. Aconsegueix els teus projectes. LLEÓ (23/7 al 23/8)

Pots reivindicar la cerca de l’amor ideal, dir que l’amor tot ho cura. Comença per demostrar-t’ho a tu mateixa. Treball: la sort te la guanyes a pols, una proposta pot reafirmar la teva intuïció d’alguna cosa molt bona. VERGE (24/8 al 23/9)

Un moment trist, tibant, conflictiu no pot espatllar una bona amistat. Pensa per què es plantegen situacions així. Treball: has d’estar atenta als detalls, perquè en les coses petites hi ha molta informació.

BALANÇA (24/9 al 23/10)

No és el moment de parlar sinó de sentir, sense pretendre demostrar el que no ets. Deixa fluir, escolta el teu cor i gaudeix. Treball: ningú et solucionarà el problema que t’ocupa ara, posa’t en marxa ja. ESCORPÍ (24/10 al 22/11)

Aquest és el moment per a la conquesta dels teus desitjos. Només has d’evitar un petit malentès. Treball: no et convé anar al límit, has de fer les coses més relaxadament, bon moment laboralment. SAGITARI (23/11 al 21/12)

Quan et sentis insatisfeta, busca la raó profunda i no culpis als altres. Canvia les circumstàncies. Treball: més que queixar-te valora el que tens. No hi ha cap tasca que no puguis superar i resoldre. No fallaràs. CAPRICORN (22/12 al 20/1)

Una setmana intensa, perquè hauràs d’atendre a la parella, família i amics gairebé alhora. Treball: una situació tibant en els últims dies, et portarà a prendre una decisió dràstica. Calma’t i no cometis un error.

Obrim inscripcions

Esbart dansaire de Granollers Colles: * Infantil * Cos de Dansa * Antics Balladors

R SOCI? VOLS SE AR? LL VOLS BA NYS 0A 6 A DE 5 Per a informació:

93 870 72 55 Sr. Masjuan

AQUARI (21/1 al 19/2)

Hi ha moments màgics que activen el teu cor, no et programis, deixa de racionalitzar i embolcalla’t en aquesta vibració amorosa. Treball: la confiança és la clau, la decisió que estàs pensant prendre és la correcta.

SE TRASPASA PANADERIA

PEIXOS (20/2 al 20/3)

Necessites estar tranquil·la per prendre una decisió que afecta la teva relació de parella. No demanis consells, tu saps el que et convé. Treball: bon moment per a iniciatives professionals i aconseguir més rendiment laboral.

por María Olga Cid Cuadras

Parapsicóloga legalizada, diplomada y colegiada, le ofrece los servicios de tarot, quiromancia, clarividencia, magnetismo, hipnotismo, mediumnidad, cartas astrales, amuletos de protección, problemas de pareja y laborales, solución de problemas paranormales, análisis de sueños, técnicas antiestres, antitabaquismo, relajación, antiinsomnio, desarrollo de facultades psíquicas, reflexoterapia y quiromasaje

C/Fidies, 1-3 bjo. 3ª - 609 30 13 20 - Mataró (Horas a convenir) c/La Pau, 2 - Esc. C 1º-3ª - 609 30 13 20 - Fanals (Lloret de Mar)

Calle Emili Botey, 7 de Granollers. Se traspasa en pleno funcionamiento, con una buena clientela, y muy bien situada, detrás del Pabellón Olímpico de Granollers. Tel. 93.879.34.38 - 639.154.902 (José Antonio)


Economics TREBALL SEÑORA RESPONSABLE CON EXPERIENCIA Y REFERENCIAS se ofrece para tareas domésticas, cuidado de ancianos, canguro .... Mañanas y tardes. Zona Granollers. Tel. 649.71.68.00 S’OFEREIX NOIA AMB EXPERIENCIA PER PORTAR COMPTABILITAT. Tel. 675.868.484, especialitat amb gestió de PIMES COMPAÑÍA DE SEGUROS NECESITA PARA SU RED COMERCIAL, agentes comerciales y agentes comerciales de productos financieros, edades comprendidas entre los 30 y 50 años, se ofrece formación a cargo de la empresa, plan de carrera profesional e interesantes retribuciones economicas, contactar al 656.282.521 y preguntar por Montse. CENTRE EDUCATIU SITUAT A GRANOLLERS PRECISA: Professor de Filologia Catalana (preferiblement amb el C.A.P.), Professor d’Anglès. Enviar currículum a plaça de les Hortes, 5 de Granollers, fgarcia@centreaula.com o per fax: 93.860.12.31. Tel. 93.860.12.30 CLÀUDIA PUIGAGUT ROMA, EDUCADORA INFANTIL, s’ofereix per fer de Cangur de matins, nits i caps de setmana. Tel. 647.444.997 TRABAJA DESDE CASA www.hblinternacional.com Teléfono 93 100 33 09 Distribuidor Independiente Herbalife

Per insertar aquests anuncis: Oficines EL TOT GRANOLLERS, Roger de Flor, 71, 2n. pis Llibreria BUÑUEL. Avda. Francesc Macià, 93-95 LLibreria CARBÓ. Anselm Clavé, 36

EMPRESA DE ELECTRODOMÉSTICOS BUSCA PERSONAL PARA TRABAJAR. Ingresos entre 480 euros y 1.650 euros. Llamar para entrevista personal al 658.598.048 Sra. Rubio. SE BUSCA ESTETICIEN CON QUIROMASAJE PARA CENTRO DE TERAPIAS EN GRANOLLERS. CV a: centrearrels@ gmail.com. Para 2 dias a la semana. CLASSES MESTRA D’EDUCACIÓ INFANTIL dona classes de repàs. Tel. 687.191.149 (Sílvia) silvia-xo@hotmail.com COMPRA I VENDA

GRANOLLERS. Balmes. 80 m2. 2 pisos céntricos. Cocina y lav. Comedor con balcón. 4 habit. (1 doble). Baño. 500 euros/mes. Tel. 93.870.36.66 GRANOLLERS. Balmes. 70 m2. Céntrico. Cocina equip. Lav. Comedor. 3 habit. (1 doble). Baño. 500 euros/mes. Tel. 93.870.36.66 GRANOLLERS. Pso. Montaña. 65 m2. Cocina y lav. Comedor. 3 hab. Baño. 500 euros/mes. Tel. 93.870.36.66 BIGUES I RIELLS. Prat de la Riba. 80 m2+10 m2 patio int. Cocina equip c/lav. Comedor c/terraza. 3 hab (1 doble). Baño. 450 euros/mes. Tel. 93.870.36.66

GRANOLLERS CENTRICO. Piso 4 habit, calefacción, aluminio, ascensor, todo exterior, cocina nueva, galeria. 105.000 euros. Tel. 609.780.080

BIGUES I RIELLS. Prat de la Riba. 90 m2+8,5 m2 balcón. Céntrico. Cocina equip. Comedor c/balcón. Lav. 4 hab. Baño. 450 euros/mes. Tel. 93.870.36.66

ES VENEN 2 TERRENYS INDIVIDUALS EDIFICABLES. Molt ben situats. A Lliça d’Amunt (centre). Tel. 636.912.738 (particular)

GRANOLLERS. Pso. Montaña. 110 m2. Cocina equip. Lav. Comedor c/balcón. 4 hab (3 dobles). 2 baños. 600 euros/mes. Tel. 93.870.36.66

ÁTICO EN VENTA. Todo exterior, zona Bimbo, patio, parking y trastero. Muy confortable. Tel. 692.16.80.17

GRANOLLERS. 3 plantas jas c/terrazas y 1 dúplex. nat. 3 y 4 hab. Pk op. De euros a 860 euros/mes. 93.870.36.66

ES VEN PLAÇA D’APARCAMENT ZONA PLAÇA CORONA. Directe de particular. Tel. 615.322.213 LLOGUER-TRASPÀS SE TRASPASA ROSTISERIA, alrededores de Granollers. Por no poder atender. Tel. 675.86.84.85

baGas 702 Tel.

GRANOLLERS. Sta. Esperança. 60 m2. Céntrico. Recib. Comedor-cocina c/balcón. 2 hab (1 doble). Baño. 500 euros/mes. Tel. 93.870.36.66 GRANOLLERS. España. 80 m2. Cocina comedor. 4 hab. Baño. Parquet. 550 euros/mes. Tel. 93.870.36.66


GRANOLLERS. Pso. Colón. 100 m2. Amueb. Recib, comedor c/chimenea, cocina, 4 hab, 1 baño, Lav. 520 euros/mes. Tel. 93.870.36.66 CAFÈ RESTAURANT DE GRANOLLERS. MOLT CÈNTRIC, TOTALMENT EQUIPAT ES LLOGA. Interessats telefonar al 619.755.813 GRANOLLERS. Llogo local comercial+vivenda, 700 euros. Bon carrer, ara disposa petit comerç alimentació. Tel. 608.89.20.23 PARTICULAR LLOGA pis 1 hab 50m2 a Granollers NOU A ESTRENAR,calefacció, 390euros. Tel. 630 610 923. PARTICULAR ALQUILA: Apartamento 1 hab amueblado por 370euros. Apartamento 1 hab por 330euros. Piso 2 hab 420 euros. Local comercial 160m2+patio 80m2. 700euros Tel. 93 849 61 05-630 610 923 MOTOR ES COMPREN COTXES. VISITA A DOMICILI. Pagament al comptat. Tel. 687.575.602 PROFESSIONALS SE HACEN TRABAJOS DE CERRAJERIA. Rejas, puertas, barandas, etc. Presupuesto sin compromiso. Económico. Te l . 6 6 9 . 4 8 6 . 0 6 9 - 6 3 0 . 215.824 GRUP D’HAVANERES Mestre d’Aixa. Havaneres, canço marinera, Festes majors, festes de carrer, festes socials-escolars, casaments, aniversaris, etc. Informació 605.68.62.69 (www.mestredaixa.com). www.mys-pace.com/mestredaixa

AGUISA: TRABAJOS DE Lampisteria, Carpinteria, Limpieza de porterias y cristales, Chofer particular para coches y camiones de toda clase de tonelaje. Horas o dias. Precios a convenir. Tel. 692.168.017 - 608.875.853 677.233.568

TENS PROBLEMES AMB EL MENJAR? Vine a Menjadors Compulsius Anònims. Ens ajudem Mútuament. No es pague quotes ni honoraris. Per a més informació truca al Tel. 619.857915

ANGGI REPORTATGES FOTOGRÀFICS Tel. 610.759.383 angiris2013@gmail.com www.anggifotografies.es

DIANOVA. Asociación dedicada a la rehabilitación de drogodependientes. Si tienes problemas con las drogas llámanos. Tel. 902.112234

ATENCIÓ COMUNITATS!!! REPARACIÓ, CONSERVACIÓ I MANTENIMENT DE TOT TIPUS I QUALSEVOL MARCA D’ASCENSORS I MUNTACARREGUES. OBTINGUEU UN BON SERVEI I ESTALVIEU-VOS FINS AL 50% DE LA VOSTRA FACTURA ANUAL. EMPRESA AMB DELEGACIONS A TOT CATALUNYA. SOL.LICITI PRESSUPOST. Tel. 630.076.279 PINTOR. PINTA PISOS POR 500 euros, 50 m2 aprox. Tel. 635.106.282 PEDICURA PODOLÓGICA A DOMICULI. 12 euros. Tel. 616.31.22.48 (Imma) TAROT-VIDÈNCIA TAROT DEL FUTURO. 806.499.292, con visa 960.038.896. Precio màximo red fijo 1,21€ y red móvil 1,57 euros/min. Sólo mayores 18 años. Leandro Hernandez. Urb. El Bosque, 363 - (46370) Chiva

AL-ANON (Familiars de malalts Alcoholisme). Reunions: Tots els Dimecres de 8 a 10 nit. Parròquia Pares Franciscans (Granollers). Informació. Tel. 93.3103953 ALCOHOLICOS ANÓNIMOS GRUPO GRANOLLERS. Reuniones: Lunes y Jueves de 20 a 22 h. Parroquia Ntra. Sra. del Jaire. La Torreta (La Roca del Vallès). Tel. 93.3177777 NECESSITEM PERSONES PER CANTAR A LA CORAL DEL CASAL DE LA GENT GRAN. Centre Granollers. Passa pel casal o truca.Tel. 616.900.818 (Sra. Glòria) CORAL CONGOST DE GRANOLLERS. Necessitem homes i dones contralts. El dia d’assaig és el dilluns de 20.30 a 22.30 h. Tel. contacte 93.870.18.52 (Pilar)

VARIS CENTROS EVANGELICOS de ayuda a drogadictos, alcohólicos, falta de comprensión, de amor, pensamientos de suicidio. Ayuda gratuita. Tel. 93.387.93.31 - 93.717.26.51

ESBART DANSAIRE GRANOLLERS. Colles: Infantil, Cos de Dansa, Antics Balladors. Vols ser Soci? Vols Ballar? De 5 a 60 anys. Informació al Tel. 93.870.72.55 Sr. Masjuan


Interessats trucar al

902 22 22 93 Busquem voluntaris de debò

Fes te voluntari

Creu Roja a Catalunya

SOPAR SOLIDARI

Barcelona:

(93) 304 61 00

Madrid:

(91) 521 04 41

Bilbao:

(94) 416 32 69

Málaga:

(952) 60 19 00

Oviedo:

(98) 520 32 32

Valencia:

(96) 385 27 90

Hola a tots. Tinc 31 anys i em dic Marc. Pateixo d’escoliosi des de fa anys però a causa de l’important empitjorament des de fa sis mesos (80 % de la desviació de la columna), ja no puc treballar i m’impedeix de fer una vida normal, a causa dels forts dolors que em provoca. Tot plegat està afectant seriosament la meva salut física i psicològica, fins a l’extrem que un simple passeig és una tortura.

Els metges han determinat que no queda altra solució possible que operar urgentment. L’operació és força costosa, per la qual cosa realitzarem un Sopar Solidari el proper 30 de novembre, per a tothom que vulgui col·laborar-hi. Per a més informació, cal posar-se en contacte amb el telèfon: 673 660 558. Moltes gràcies, Marc


L'Art en decoració

LA BOTIGA DELS CANELONS CROSSANDRA A GRANOLLERS

CONFECCIÓ, COL.LOCACIÓ I VENDA DE CORTINES

APROFITA LA GRAN VARIETAT EN FINALS DE PEÇA PER CORTINES PREUS ECONÒMICS

tats!

e les varie

Informi’s d

2 COIXINS

Es fan tot tipus d’arranjaments en roba de vestir i cortines

(models i colors a escollir)

5€

(tela client)

OBERT DE DIMARTS A DIUMENGE I FESTIUS

Plaça Perpinyà, 14 // 08401 Granollers

C/Navarra, 35 · 08400 GRANOLLERS Tels. 93 870 39 66 · 617 745 150 · Fax 93 861 36 86

Tel. 93

174 87 64

www.lacrossandra.com

EMPRESA DE ESPECIALISTAS

Rostisseria

En colocación de azulejos en baños cocinas, suelos y paredes Viviendas y locales comerciales

Reformas completas de su vivienda Carpintería de madera y aluminio lampistería, pladur, yeso y pintura

Si no te ganes ni temps de cuinar, encarregui’ns el seu menjar

Isidoro Pérez

-Celebracions de grup -Serveis d’empreses -Càterings per associacions i entitats

615.32.22.13

C/ Francesc Macià, 1 d. 08186 Lliçà d’Amunt btreche@hotmail.com tels.: 93 841 52 98 - 675 86 84 85 Horari: De dimarts a diumenge de 9 a 15,30 h.

Rapidez R id d y fformalidad. lid d Presupuesto sin compromiso.

Presentando este anuncio 10% dto!

ALUMINIOS · BARANDAS · TOLDOS · Instalador profesional Llaza Partner. · Presupuesto personalizado y sin compromiso. · Fabricación propia. · Montaje y reparación de todos nuestros productos.

Tel / Fax: 93 842 40 13 Móvil 608 27 89 45 alubatol@hotmail.com Sta. Agnès (La Roca)

TECHOS DE ALUMINIO BARANDAS DE ALUMINIO EXTERIORES MOSQUITERAS PERSIANAS CRISTALES

20 años de experiencia en nuestro sector


MªÀngels Juárez

Mòbil 610 759 383 angiris2013@gmail.com www.anggifotografies.es

REPORTATGES FOTOGRÀFICS

llar i serveis

CONOCES LA MARCA FREDERICK??? Ropa interior de calidad en tallas grandes, para sentirte bien. Reuniones y visitas de promoción a domicilio.

Tel. 675 86 84 84 ES COMPREN COTXES. Visita a domicili. Pagament al comptat. Tel. 687.575.602

E S PA I S I N A P S I S PSICOLOGIA I NEUROPSICOLOGIA

EL QUE COMPTA NO ÉS LA SOLUCIÓ SINO L’HABILITAT DE TROBAR-LA

PSICOLOGÍA INFANTO-JUVENIL I D’ADULTS Maria Allas Ojeda Psicòloga Col. 13721 C/Cellecs, 6 , Baixos 1ª 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 636.695.159 www.espaisinapsis.com espaisinapsis@gmail.com

eltotgranollers


DE S O M ESTA RSARIO E V I N A 23 Y 2 2 RE B M VIE O N DE

¡No te lo pierdas! 2X1 EN OCIO Y POR CADA

25€ DE COMPRA TE REGALAMOS UN VALE DE Granollers

5€. a!

Nuev

Barberà

C/ Girona, 60 Local 08402 - Granollers Telf: 93-870.82.74 granollers@trashopping.com

Avda. Generalitat, 49-51 08210 -Barberà Telf: 93 729 05 38 barbera@trashopping.com

BABY TRASH

Can Fàbregas, 22 Local (Junto salida c-17 a Mollet) 08100 - Mollet del Vallès Telf: 93-570 32 59 mollet@trashopping.com

Tienda para el bebé C/Girona, 41-47 Telf: 93 879 69 14 granollers@trashopping.com

Mollet

www.trashopping.com


93 879 40 00-93 870 26 20

C/ GIRONA, 19 - GRANOLLERS - Fax 93 870 67 48 E-mail: inmogra@inmogra.com- www.inmogra.com

Lloguer. Pis a l ’Av. Girona de Les Franqueses. 3 habitacions, cuina, bany i menjador lluminós. Tancaments d’alumini. Preu: 425€ Lloguer. Pss. Muntanya, 29. 3 hab., bany, aseo amb plat de dutxa, armaris encastats, aire cond. Amb mobles. Preu: 610e amb pàrquing Pis de lloguer al c/ Empordà. 2 habitacions, menjador, cuina americana i bany complet... Terrassa i pk. Preu: 500€ Pis a lloguer a Granollers. 3 habitacions. 2 dobles i 1 individual. Menjador, cuina i bany. Tancaments d’alumini. Preu: 450€ Dúplex de lloguer a Llerona. amb 2 habitacions i estudi com a 3a habitació. Pis completament exterior. Per entrar a viure. Terrassa amb vistes. Pk. Preu: 600€

CASA EN VENDA A GRANOLLERS. 250 m2. 4 hab. 2 banys i 1 bany auxiliar. Estudi amb terrassa, i bodega. Jardí amb barbacoa. Parquing per 2 cotxes. Preu: 395.000€


El Tot Granollers 989  

Revista del Vallès Oriental, amb informació comarcal i comercial. Setmana del 22 al 28 de novembre.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you