Power&Network Cabinet

Page 1

OPTIMERAD Fรถr snabb installation


Eltecno - brett sortiment av svensktillverkade produkter Sedan 1993 designar, konstruerar och tillverkar Eltecno elcentraler och LSP-Ställverk som underlättar ditt arbete och sparar tid. Eltecno erbjuder dig ett brett sortiment av svensktillverkade produkter, testade och godkända enligt gällande standard. Varje produkt bygger på gedigen kunskap och erfarenhet och vi står för hela processen, från idé till produktion och färdig produkt. El- och nätverkscentralen Power & Network Cabinet är Eltecnos senaste innovation, skapad för att spara din tid.


Eltecnos nya innovation Power & Network Cabinet är en unik el- och nätverkscentral för installation i lägenheter, villor och andra lokaler. P&NC är utvecklad i nära samarbete med våra professionella samarbetspartners. Resultatet har blivit en central som uppfyller alla moderna tekniska krav samtidigt som den sparar tid, vilket har varit ett prioriterat krav.

Högsta betyg i SundaHus FÄRRE DELAR,

Snabbare installation

Sunda Hus verkar för en hållbar utveckling inom bygg- och fastighetssektorn. Genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval erbjuder SundaHus fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden. Power & Network Cabinet har fått högsta betyg, A i SundaHus bedömning. Det är vi stolta över.

A


Produktutvecklarna har ordet

Håkan Nilsson Utvecklingschef

Vilken är din bakgrund? Jag kommer från en familj där både min pappa och farfar var elektriker. Berätta om bakgrunden till Power & Network Cabinet: I arbetet att utveckla Power & Network Cabinet var det självklart att tillvarata de fördelar som redan fanns. Samtidigt ville vi kombinera den styrkan med de synpunkter och önskemål våra kunder bidragit med. Vi har också följt teknikutvecklingen på nätverk, bland annat genom att addera vårt innovativa och unika WiFi-fönster.

Thomas Uneus Driftschef

Vilken bakgrund har du? Som gammal plåtkille har jag i drygt 20 år hjälpt kunder att hitta smarta lösningar för att producera olika plåtartiklar. Berätta om utvecklingen av Power & Network Cabinet: I utvecklingsarbetet har vi gått från ett blankt papper till färdig produkt på tre månader. Det har varit fantastiskt och utvecklande att dra nytta av tidigare erfarenheter och koppla dem till Power & Network Cabinet. Slutresultatet kommer definitivt att spara tid och arbete för våra kunder.

Vilka är de främsta fördelarna enligt dig?

Vilka är de främsta fördelarna enligt dig?

Den totala tidsvinsten för kunden. Dubbla låsbara dörrar med snabbfäste och WiFi-fönster som tillval. ● Chassi med inbyggda installationskanaler samt ”strapsbara” gavlar som standard. ● Snabbanslutningar för säkringar samt nolloch jordplint.

Man får så mycket mer för pengarna. Att våra kunder sparar tid under installationen, jämfört med andra fabrikat. ● Optimalt genomsläpp av WiFi-signaler. ● Rejält nätverksutrymme.


Aluminium och plast - för bästa genomsläpp En av de viktigaste faktorerna för en elcentral med integrerad multimedia är genomsläppet av WiFi-signaler. I testfasen av Power & Network Cabinet provades en mängd olika materialkombinationer för optimalt resultat. Det avgjorde valet av en aluminiumdörr med detaljer i polykarbonat. Aluminium är fördelaktigt då det har lägre densitet

än plåt. Elcentralen blir därmed smidigare för dig att montera, samtidigt som lägre vikt sparar miljön under transporten. Polykarbonat är det material som släpper igenom WiFisignaler bäst. Det innebär att hastigheten på uppkopplingen påverkas minimalt av att modemet placeras inne i centralen, jämfört med att den placeras fritt i rummet.

Allt ingår - för optimal tidsbesparing Inga lösa delar

Power & Network Cabinet monteras till största del i produktionen, före leverans. Det innebär att du därmed har huvudparten av monteringen klar, redan innan du börjar arbetet, bland annat dubbla installationskanaler.

Sex uttag som standard

DETALJERNA SOM GÖR SKILLNAD

I Power & Network Cabinet är sex uttag standard. Därför behöver du aldrig välja i förväg – du har redan alla möjligheter du behöver och sparar både tid och pengar.

Ett verktyg räcker

Samtliga skruvar i Power & Network Cabinet är Torx T20. Fördelen för dig är att du bara behöver ett verktyg vid installation - och du sparar tid även här. Dessutom finns en distansvinkel för enkel- (13 mm) eller dubbelgips (26 mm) som tillbehör. Power & Network Cabinet - din effektiva el- & nätverkscentral.

dBm 80 70

100%

60

Torx T20; ett verktyg räcker

50 40 30

3

5

7

10

stängd dörr öppen dörr

12

15

meter

*inklusive mellanväggar & möblemang

Testet genomfördes med WiFi Analyzer* av en oberoende testgrupp i Malmö.

20 min

Tidsbesparing

Med WiFi analyzer får man tillgång till en funktion som tar reda på om signalen är tillräckligt kraftfull i olika delar av hemmet. Man mäter styrkan på signalen från den trådlösa routern fram till en smarttelefon.


EGEN PRODUKTION

i Skånska Vellinge

Vår produktion - från idé till innovativ lösning I Eltecnos 2 500 kvm stora lokaler i Vellinge, utanför Malmö, finns fyra olika produktionslinjer. Vi lagerför komponenter och förmonterar samt testar varje produkt på plats innan den skickas vidare till dig. Produktionen involverar femtiotalet skickliga medarbetare, som montörer, projektledare och lagerpersonal. Eltecno var först i världen med att uppfinna en produkt med el och nätverk i kombination. Årligen bygger vi runt 20.000 centraler.

Tillfällig el

Fördelnings- och fastighetscentraler

Här tillverkar vi också jordfelsbrytaren JFB16, som utnämndes till årets säkerhetsprodukt redan 1993 och som blev startskottet för Eltecno. På avdelningen sker noggrann kontroll av alla producerade enheter. Därmed säkerställs att produkterna uppfyller de krav som gäller för hållbarhet, elektrisk funktionalitet etc.

Vi hanterar effektivt såväl projektorienterade produkter som standardlösningar. Volymerna behöver inte vara stora för att priserna ska vara konkurrenskraftiga. Samtliga produkter testas och CE-märks enligt gällande regelverk.

Här utvecklar och producerar vi ett komplett program kring tillfällig el. Programmet omfattar allt, från väskor till huvudcentraler. Vi arbetar i huvudsak med standardiserade produkter – vilket innebär korta leveranstider, vad du än behöver.

I fabriken tillverkas en rad smarta produkter, exempelvis vårt multisystem som ger dig oändliga valmöjligheter. Multisystemet kan byggas ut på höjden, längden och djupet. Multisystemet kan byggas i upp till 800A, 50kA.


Ställverk och markskåp

Eltecnos ställverksavdelning är flexibel och kan erbjuda dig innovativa lösningar på olika kvalitetsnivåer. Valet av lösning utgår alltid från användarens behov och i den miljö ställverket kommer att verka. Vi bygger idag lågspänningsställverk upp till 5000A. Våra markskåp har på kort tid blivit en verklig succé. De tillverkas i den korrosionsstarka tunnplåten Magnelis® som är överlägsen andra metallbelagda material i miljöer med hög fuktighet och som därför klarar tuffa krav. Produkterna är CE-märkta och typprovade enligt gällande standarder. Ett komplett testprotokoll medföljer varje leverans.

Lägenhetscentraler

I den fjärde linjen produceras centraler för alla behov och önskemål. Vi erbjuder el- och mediacentraler, enklare elcentraler och kombinationscentraler. Power & Network är vår senaste innovation och har snabbt rönt stort intresse. Det är också här Power & Network Cabinet produceras. Självklart är lägenhetscentralerna testade, godkända och CE-märkta så att du garanteras en säker produkt, färdig för installation.

Eget vindkraftverk Eltecno älskar teknik! Sedan 2008 har vi ett eget landmärke: ett vindkraftverk. Det producerar strax över 2 000 Watt och svarar för elförsörjningen i ett av våra kontor.


INNOVATIONER FRร N VELLINGE - optimerade fรถr dig

ELTECNO AB Box 73, Modemgatan 5, 235 21 Vellinge | 040 619 96 00 | info@eltecno.se | www.eltecno.se