Page 1

België – Belgique

Krant

PB 9030 Mariakerke 3/5771

Jaargang 10 nr 4 P309303

Oktober, november, december 2012

ACTIVITEITENKRANT JOM VZW

Hela JoMMer!! Genoten van een fantastische zomer ?

Wel, maak je dan nu maar klaar voor een leuk najaar vol plezante JoM activiteiten. Een pretpark in oktober, een knusse filmavond in november en een gezellig kerstfeestje in december! En nog veel meer leuks! Schrijf je ook zeker nog in voor het Herfstweekendje! Het zal weer onvergetelijk zijn! Er zijn nog een aantal plekjes vrij!! Primeur: de zomerkampen voor 2013 zijn al bekend! Kijk vlug op pagina 9. Tot gauw Maaike In deze JoM krant: Daguitstap naar Bellewaerde

2

Zwemmen in de Rozebroeken

2

Sing Star

3

Bowling

3

Spaghetti en Filmavond

4

Kerstcrea

4

Kerstfeestje

5

Bowling De Luxe

5

Herfstweekend

6

JoMnieuwtjes

7

Fotozone

8

Let op: inschrijvingen vóór dit moment zijn NIET geldig!

Kampenzomer 2013

9

Alle betalingen op ons rekeningnummer:

Sjapo

10

Sjapo

11

Belangrijke Informatie

Inschrijvingen: Vanaf

woensdag 26 september tussen

14u en 18u. Via mail (jom@vzwkompas.be), op ons telefoonnummer 09/216 26 65 of op ons GSM-nummer:

0493/13 88 44

BE66 7370 1167 8843

12

VU Annelies Moeyersoons - Afgiftekantoor, 9030 Mariakerke JoM vzw - R. de Hemptinnelaan 33 9030 Mariakerke - Tel 09/216.26.65 - GSM 0493 13 88 44 - jom@vzwkompas.be


Krant

Pagina 2

Oktober ~ Daguitstap naar Bellewaerde ‘T is weer lang geleden dat we nog eens naar een pretpark gingen! En in oktober kan het nog mooi weer zijn! Dus gaan we naar Bellewaerdepark met avontuurlijke attracties en veel mooie dieren! Dus zin in een spetterende en plezante daguitstap! Schrijf je dan zeker in! : € 43 overschrijven met vermelding : zaterdag 6 oktober

‘J1227’ (inkom, begeleiding, vervoer en administratieve kost

: Afspraak aan Brugsesteenweg 97a

: rolstoeltoegankelijk

: 9u00-18u30

: lunchpakket, wat zakgeld voor een drankje, regenkledij bij slecht weer

Oktober ~ Zwemmen in de Rozebroeken Er is een nieuw recreatiezwembad in Gent! En we gaan dit eens verkennen! De drie sensationele wildwaterbanen zullen je doen dromen van een spectaculaire wildwaterrivier, maar dan zonder gevaarlijke krokodillen. In het reuze golfslagbad kan je surfen en springen in de golven of gewoon rustig zwemmen en je laten meedrijven. Zwempret verzekerd dus!

: zondag 14 oktober

: € 15 overschrijven met vermelding ‘J1228’ ( inkom, begeleiding en administratieve kost inbegrepen)

: Afspraak aan Gent Dampoort aan de cafetaria aan de voorkant van het Station.

: rolstoeltoegankelijk

: 13u20-17u00

: zwemgerief, zakgeld voor een drankje


Krant

Pagina 3

Oktober ~ Sing Star Na het succes deze zomer op JoM kamp. Nu een heuse Sing Star middag! Singstar is een leuk zingspel waarin je punten haalt door ‘goed’ te zingen. Ambiance verzekerd of je nu goed kunt zingen of niet! We gaan zingen tegen de sterren op! En smeren onze kelen met lekkere drankjes! Er zal sowieso veel gelachen worden!

: zaterdag 27 oktober

: € 5 overschrijven met vermelding ‘J1229’ (Singstar, begeleiding, drankje en administratieve kost inbegrepen)

: Afspraak aan Brugsesteenweg 97a : 14u00-17u00

: rolstoeltoegankelijk

: je goed humeur! :)

November ~ Bowling En ja! We gaan nog eens gaan bowlen! Met de ballen gooien en punten scoren! Altijd ambiance en plezier als we gaan bowlen!

: zondag 18 november

: 13,5 overschrijven met vermelding ‘J1230’ (twee bowlingspelletjes, begeleiding en administratieve

: Afspraak aan de Overpoort Bowl, Overpoortstraat 38, Gent

: rolstoeltoegankelijk

: 14u00-16u30

: wat zakgeld voor een drankje


Krant

Pagina 4

November ~ Spaghetti en Filmavond Het is herfst en donker. Ideaal om gezellig samen spaghetti te eten en een leuke film te bekijken. We gaan naar ‘Alleh Eddy’ bekijken. Een leuke en sportieve komedie. Ditmaal kunnen er ook méér mensen inschrijven dan op een normale activiteit want hoe meer mensen hoe gezelliger de avond!

: zaterdag 24 november Afspraak in het Sint-Paulus Seminarie, Beekstraat 1 in Mariakerke. Bus 9 Halte Beekstraat. : 18u00-21u30

: € 13,5 overschrijven met vermelding ‘J1231’ ( Spaghetti, drankje, begeleiding, film en administratieve kost inbegrepen) : rolstoeltoegankelijk

: Schrijf je in voor 15 oktober!

December ~ Kerstcrea Kerstmis komt dichter bij. En dan moeten er weer kaartjes en cadeautjes gekocht worden. Deze middag helpen wij jullie zelf super mooie kaartjes en kleine cadeautjes te maken! Verras zo je familie en vrienden met de feesten met eigen gemaakte spulletjes! Succes verzekerd!

: zaterdag 8 december

: € 6 overschrijven met vermelding ‘J1232’ ( materiaal, begeleiding en administratieve kost inbegrepen)

: Afspraak aan Brugsesteenweg 97a

: rolstoeltoegankelijk

: 14u00 - 16u30

: klein geld voor een drankje uit de automaat


Krant

Pagina 5

December ~ Kerstfeestje Het is bijna het einde van het jaar! En dus tijd voor een gezellig Kerstfeestje met wat lekkere hapjes en drankjes en leuke muziekjes! En als iedereen een klein cadeautje meebrengt, is het helemaal kerst!

: Zaterdag15 december

: € 9,5 overschrijven met vermelding ‘J1233’ (hapje, drankje, begeleiding en administratieve kost inbegrepen)

: Afspraak aan de Jeugddienst. Kammerstraat 10 , vlakbij Vrijdagsmarkt.

: niet rolstoeltoegankelijk

: 14u00-17u30

: cadeautje van ter waarde van €3

December ~ Bowling De Luxe We gaan deze keer eerst lekker gaan lunchen in de “Tasty World”. Waar we lekker en goedkope burgers kunnen eten. Vandaar wandelen we naar de Bowling. Om nog een middagje met de ballen kegels om ver te gooien. Dus een extra leuke bowling!

: Zaterdag 22 december

: Afspraak aan de Hoofdingang Bibliotheek Zuid, aan de draaideur : 12u30 -16u30

: € 16 overschrijven met vermelding ‘J1234’ ( twee bowlingspelletjes, begeleiding en administratieve kost inbegrepen ) : rolstoeltoegankelijk : zakgeld voor een drankje en eten (ongeveer €10)


Krant

Pagina 6

!!!!!!!!!!!!! Herfstweekend !!!!!!!!!! Het stond al in het vorige JoM krantje! We gaan weer op weekend deze herfst. Hoeraaa!! Dit maal gaan we naar “Het verloren Bos” in Lokeren. Het zal weer heel erg plezant worden. En de begeleiding staat al te popelen om een super leuk weekend ineen te steken voor jullie! Er zijn nog 7 plaatsen vrij dus schrijf je nog vlug in!!!!!!!

: Vrijdag 9 tot zondag 11 november : We verblijven in “Het Verloren Bos” in Lokeren. We spreken af aan het Sint Pietersstation : € 100 overschrijven met de vermelding ‘J1226’ ( overnachting, maaltijd, vervoer, begeleiding en administratieve kost inbegrepen) : Niet rolstoeltoegankelijk : Je ontvangt meer informatie na inschrijving : Nog 7 plaatsen vrij !


Krant

Pagina 7

JoM nieuwtjes

Wil je iets opsturen naar de JoM? JoM vzw Op activiteiten en op kamp is het mogelijk dat er foto’s worden getrokken die dan gepubliceerd worden in dit JoMkrantje of op onze site. Als je dit niet wil, moet je dit doorgeven aan Maaike!

R. de Hemptinnelaan 33 9030 Mariakerke

Wil je meer foto’s zien dan deze die in de ‘fotozone’ van dit krantje staan? Neem dan snel een kijkje op de Facebook van de JoM! Wil je op de hoogte blijven van alle JoM nieuwtjes?

Weet je niet hoe dit moet? Neem gerust contact op met Maaike, ze zal het je met plezier uitleggen!

Bezorg ons dan snel je mailadres!

www.facebook.com/JoMvzw

FC Kompas, de voetbalploeg van de JoM, is weer aan zijn seizoen begonnen! Wil je eens een kijkje komen nemen op hun training of hen aanmoedigen tijdens een match? Dat kan! Op volgende data’s: 22 september : 13u30-15u30 Buitentraining Blaarmeersen 29 september : 10u-17u Tornooi Recreas in Eeklo 6 oktober: 13u-15u Buitentraining Hipso 13 oktober: 13u-15u Buitentraining Hipso 27 oktober: 13u30-1530 Buitentraining Blaarmeersen Hipso Sporthal: Sint Denijslaan 251 Gent Blaarmeersen: Zuiderlaan 5 - 9000 Gent


Krant

Pagina 8

Fotozone Benieuwd wat we allemaal uitsteken op een JoMactiviteit, op weekend of op kamp? Dit toont alvast hoe leuk de voorbije zomer was!!


Krant

Pagina 9

Kampen Zomer 2013 Heb je bij het zien van deze foto’s ook al zin gekregen om opnieuw op kamp te gaan? Wel, dan kunnen we je nu al de nieuwe zomerkampen voorstellen!

Kamp Juli : Boskamp in het MerkenVeld Loppem. Een superleuke kampplek waar we kampvuur kunnen maken, bosspelen doen, voetballen, wandelen en genieten van de rust en het groen! Het is ook niet ver van Brugge en de Zee! Zin in 7 dagen in het bos? Schrijf je dan al vlug in! : :11-17 juli 2013 : € 280 overschrijven met vermelding Jkamp1 - 2013 (verblijf, vervoer, eten, begeleiding en administratieve kost in begrepen : : niet rolstoel toegankelijk : Er kunnen 12 JoMMers mee!

Kamp Augustus : Boerderijkamp op de Axlandhoeve in Sinaai. Een superleuke en splinternieuwe kampplek! Een boerderij die helemaal om gebouwd is tot een supermooie kampplaats! En er zijn nog wat dieren op de boerderij gebleven. Dus er valt wel wat te beleven ter plaatse! En er is ook een mooi grasveld in de buurt. Zin in 6 dagen tussen de dieren op de boerderij en te ravotten in het gras? Schrijf je dan al vlug in! : 14 tot 19 augustus 2013 : € 250 overschrijven met vermelding Jkamp2 - 2013 (verblijf, vervoer, eten, begeleiding en administratieve kost in begrepen) : rolstoeltoegankelijk : Er kunnen 12 JoMMers mee!


Krant

Pagina 10

Nieuws en activiteiten café Hallo Sjapo-vrienden! Na een leuke zomer met Sjapo-activiteiten maken we het ook in de winter gezellig! We gaan genieten van lekker warme drankjes, heerlijke hapjes en leuke babbels! We zien elkaar elke dinsdag in ’t Salon. Eén keer in de maand gaan we naar ‘t stad op café naar BoHo. Op zondag 14 oktober starten de biljart en uno clubs. En de zangclub zingt weer vanaf 3 oktober! En natuurlijk vieren we samen Kerstavond en Oudejaarsavond! Kijk snel verder om te zien wat we gaan doen. Groetjes Team Vrije Tijd ‘t Salon in t groen ELKE DINSDAGNAMIDDAG gaan we naar ‘t Salon in de cafetaria van Natuurpunt in de Bourgoyen. Bij mooi weer gaan we wandelen of spelen we buiten een spelletje. Andere dagen maken we het binnen gezellig met een spelletje of een babbel! IEDEREEN is WELKOM! Start om 13u30 tot 16u30 Dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober Dinsdag 6, 13, 20 en 27 november Dinsdag 4, 11 en 18 december OPGELET: 25 december en 1 januari is ‘t Salon gesloten!! Driepikkelstraat 32, Gent (bus 3 stopt vlakbij de Bourgoyen) Aan de hoofdingang bij de grote parking ga je links door het poortje en in het grote gebouw vind je de cafetaria! Café Sjapo naar Café Boho De voorbije maanden ging Sjapo op stap naar café BoHo. En het was een succes! We spreken terug 1 keer in de maand af in café BoHo. Een gezellig café, waar je lekkere taartjes, snacks en verse soep kan eten! Zondag 21 oktober, 4 november en 2 december Begin 14u , einde voorzien rond 17 u Vrijdagsmarkt 26 in Gent In de hoek van de Vrijdagsmarkt tegenover de uitrit van de ondergrondse parking is het café (zie foto). We zien elkaar binnen.


Krant

Pagina 11

Sjapo viert Kerstavond We vieren samen Kerstavond. We genieten van een heerlijk Kerstmenu. Er is een voorgerecht , hoofdgerecht en dessert voorzien! Wanneer: Maandag 24 december van 19u tot 00u Waar: Sint Paulus Seminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Kostprijs: €25 overschrijven met de vermelding ‘ONT 24’. Inschrijven verplicht! Maximaal 40 deelnemers Meebrengen: cadeautje van max 5 euro. Sjapo viert Oudejaarsavond We starten de avond feestelijk en een samen een overheerlijk buffet. Dan gaan we al feestend het nieuwe jaar in en drinken we samen een glaasje. Wanneer: Maandag 31 december van 19u-22u buffet. Daarna feest tot 02u. Waar: Sint Paulus Seminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Kostprijs: €20 overschrijven met de vermelding ‘ONT 31’ (inbegrepen: buffet en glas cava of fruitsap om 12 u) Inschrijven verplicht voor het buffet want maximaal 45 deelnemers! Voor het feest na 22 u is iedereen welkom! Hoe kan je terug naar huis op Kerst en Oudejaarsavond? Je kan met een normale taxi, de minder mobiele centrale, vrienden of familie naar huis gaan. Maar ook Kompas zal proberen een eigen taxidienst te organiseren op Kerst en Oudejaarsavond! Een vrijwilliger kan je voeren van het Seminarie naar het Zuid in Gent. Vandaar kan je dan de Nachtbus nemen naar huis. De prijs voor 1 rit is 5 euro. De plaatsen zijn beperkt dus schrijf je zo snel mogelijk in op 09/216.26.66 Sjapo zingt: We halen onze zangstemmen weer boven! We leren je Nederlandstalige liedjes zingen. Wie zich inschrijft, krijgt nog een bevestigingsbrief met alle data! Wanneer: De zangclub is twee keer in de maand op woensdagavond. We starten op 3 oktober 2012 tot 19 december 2012 telkens van 18u30 tot 20u30. Waar: Vrijetijdssite vzw Kompas, Brugsesteenweg 97a Gent Kostprijs: €10 overschrijven met de vermelding ’ONT 02’. (Inbegrepen : zangleraar en administratieve kost) Inschrijven kan tot 1 oktober! Sjapo Biljart en Unoclub: Zondag 14 oktober start het nieuwe seizoen 2012-2013 van de Biljartclub en de Unoclub. Wil jij graag meespelen in één of beide clubs? Schrijf je dan in vóór 12 oktober ! Wie zich inschrijft krijgt nog een brief met alle data! Wanneer: Start Zondag 14 oktober. Om de twee weken op zondagnamiddag. Biljart start om 15u en Uno om 15u30, einde 18u Waar: Sint Paulus Seminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Kostprijs: €25 overschrijven met vermelding ‘ONT Biljart’ of ‘ONT Uno’. (Inbegrepen : begeleiding, etentje, materiaal)


Krant

Pagina 12

Belangrijke Informatie

Ben jij op zoek naar een vrije tijdsinvulling of activiteit buiten het programma van onze JoM-werking? Zit je al een tijdje met goesting om iets te doen van hobby of sport of wil je iets leren? Je weet niet waar je moet zijn of hoe je er kan geraken? Wij kunnen mee zoeken naar een invulling voor JOUW vrije tijd en je begeleiden naar een nieuwe uitdaging!! Telefoon: 09 216 26 60 E-mail: info@vzwkompas.be

Waar en wanneer is de JoM te bereiken? Maaike Laget Verantwoordelijke vzw JoM R. De Hemptinnelaan 33 9030 Mariakerke 09/216 26 65 0493/13 88 44 jom@vzwkompas.be www.facebook.com/JoMvzw www.vzwkompas.be

of ps n, i t , e gen tiviteit a r v c je oor a eten! b He Ín v ons w idee at het a ‌l

Maandag tot en met vrijdag van 10u tot 17u

JoM-krantje 4  

JoM-krantje oktober-november-december