Page 1

J A A r g A n g 17 n°3

Juli—augustus—september 2014

Hoi Driemaandelijks tijdschrift

Vzw Kompas Beekstraat 1 9030 Mariakerke

VU: Annelies Moeyersoons, Afgiftekantoor 9030 Mariakerke P 309403


Voor Wie en Hoe? Wie kan er meedoen aan de activiteiten? Volwassenen en jongvolwassenen met een beperking vanaf 30 jaar. Welke activiteiten doen we? Pretparken, daguitstappen, bowling, cinema, sport, een restaurant bezoeken, musea, theater, dans, ‌ Hoe gaan we te werk? Vier keer per jaar komt er een nieuwe HOI uit (januari, april, juli en oktober). Daarin staan alle activiteiten voor de volgende drie maanden. Wij organiseren groepsactiviteiten met meestal 7 personen. De activiteiten gaan door in het weekend. Hoe inschrijven? Als je wil deelnemen aan een activiteit moet je bellen naar Kompas VANAF woensdag 18 juni van 19u-20u15 (09/216.26.66). De kostprijs is afhankelijk van de activiteit. 2


Voorwoord We vliegen de zomer in met de Hoi! De zomer vraagt ook zomerse activiteiten! We genieten mee van de festivalzomer en trekken richting Clouseau, de Gentse Feesten en de Fonnefeesten. We gaan zwemmen in Scheldorado, op bezoek naar de haven van Zeebrugge en naar Bobbejaanland met de durvers onder ons. Maar ook tijdens de zomer vergeten we onze klassiekers niet! De zomer brengt ook veranderingen met zich mee. Mieke stopt als coรถrdinator vrije tijd. Ik neem haar functie over. Dat wil zeggen dat dit direct ook mijn laatste boekje als Hoi-medewerker is. Ik wens mijn opvolger veel succes toe! Tot snel! Lieve groeten, Nele! Postadres: Beekstraat 1 9030 Mariakerke Telefoonnummer: 09/216 26 66 Gsm : 0499/51 35 23 Fax: 09/236 69 87 E-mail: nele.vanderhaegen@vzwkompas.be Rekeningnummer: Iban: BE69.4414.6339.1178 Bic: KREDBEBB 3


Pictogrammen Wanneer: Op welke datum gaat de activiteit door? Hoe laat: Op welk uur start en eindigt de activiteit? !Het kan altijd zijn dat de activiteit later afsluit door onvoorziene omstandigheden. We proberen dan voldoende op voorhand te verwittigen! Waar: Op welke plaats spreken we af?

Prijs: Hoeveel kost een activiteit? Datum betaling: Wanneer moet je activiteit betaald zijn? Meebrengen: Wat moet je meenemen? Aantal: Met hoeveel personen gaat de activiteit door? Rolstoel: Deze activiteit is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Idee Logo: Deze activiteit is gekozen door de deelnemers aan de activiteitenvergadering. 4


Computercursus Heeft de computer voor jou nog veel geheimen? Daar kan je nu verandering in brengen! Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van de computer: we leren werken met Word en verkennen het internet. In het leslokaal is er voor elke deelnemer een computer voorzien.

Elke zaterdagvoormiddag van 20 september tot 10 januari 2015.

9u: Start van de les. Einde om 12u30. Centrum voor volwassenonderwijs Kisp, Holstraat 62 Gent. Wie meer informatie wilt over vervoer, kan hiervoor terecht bij de dienst Vrije Tijd van Kompas of op de website van Kisp: www.kisp.be. 80 â‚Ź. Inbegrepen: inschrijvingsgeld, cursusmateriaal, begeleiding. Je kan voor deze opleiding ook opleidingcheques aanvragen en dan betaal je minder. Meer info bij CVO Kisp. Inschrijven gebeurt rechtstreeks via CVO Kisp. Ofwel via het secretariaat in de Holstraat, ofwel via de website. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met de dienst Vrije Tijd. Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 5


BBQ Naar jaarlijkse traditie organiseren we ook dit jaar weer een lekkere barbecue! Starten met een aperitiefje en dan lekker smullen van vlees en verse groentjes. Wie wil dit nu niet? Wie vanaf 10u wil komen helpen om groentjes te snijden en alles klaar te zetten, kan eten aan HALVE PRIJS! We zoeken 3 mensen. Wie eerst belt op de inschrijvingsavond, doet mee! Zaterdag 13 september BBQ start om 12u. De bar gaat open om 14u30. Einde voorzien om 17u. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Neem de hoofdingang. € 15 overschrijven met vermelding ‘ONT BBQ + naam’ (Inbegrepen: BBQ, aperitief, administratieve kost, begeleiding). Betalen voor woensdag 3 september.

Zakgeld om iets te drinken.

Maximum 45 personen.

Rolstoeltoegankelijk.

6


Startvergadering Biljart en uno club Na de zomer starten we met een nieuw seizoen van de biljart en uno club! Zou je graag meedoen met 茅茅n van de clubs? En wil je graag meer weten? Kom dan gewoon naar de startvergadering! Tijdens de startvergadering maken we goede afspraken voor het komende seizoen en kiezen we een voorzitter en ondervoorzitter. De startvergadering is na de barbecue en rommelmarkt. Dus wie wil, kan voor de vergadering eten. En als je niet komt eten, ben je welkom om rond te snuisteren op de rommelmarkt en iets te drinken! Zaterdag 13 september. 16u. Einde is voorzien rond 17u. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Neem de hoofdingang. Na de startvergadering krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de club. Iedereen krijgt nadien een brief met meer info rond de betaling en alle data van het nieuwe seizoen. Er zijn een aantal trappen. Wil je graag komen, maar kan je moeilijk op de trappen? Geef ons v贸贸r het weekend een belletje op 7 het nummer 09/216.26.66!


Rommelmarkt Heb jij dingen teveel thuis staan? Wil je graag een klein centje bij verdienen? Dan mag je op onze rommelmarkt komen staan. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gerief die dag! Je bent ook welkom om iets te komen kopen. Zaterdag 13 september.

13u: opzetten kraampjes. 13u30: start rommelmarkt. Einde is voorzien om 17u. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Neem de hoofdingang. 2€ overschrijven met vermelding ‘VT rommelmarkt + naam’ (Inbegrepen: tafel + stoel). Betalen voor woensdag 3 september. Gratis voor wie gewoon langs komt. Mogelijkheid tot eten en drinken (€1,5 per stuk). Zakgeld als je iets wilt kopen. Maximum 40 personen Inschrijven voor een kraampje is verplicht! Wie zich inschrijft, krijgt nog een Informatiebrief. Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 8


‘t Salon xxl In juli is er geen salon. Maar wees niet getreurd, we starten de zomer met een salon XXL! Iedereen is welgekomen om na het werk af te zakken naar ons mooi kasteel. We vieren samen de start van de zomer en feliciteren Nele met haar nieuwe uitdaging binnen Kompas. Dit betekent dat we helaas afscheid nemen van Mieke, want zij verlaat Kompas. Ook verwelkomen we onze nieuwe collega die voor jullie leuke Hoi- activiteiten zal organiseren. Je kan een drankje kopen aan de bar! Wij zorgen voor een knabbeltje, jullie voor een babbeltje! Dinsdag 1 juli

16u30. Einde is voorzien om 19u30. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. Neem de hoofdingang. Zakgeld om iets te kunnen kopen om te drinken. Rolstoeltoegankelijk. 9


‘t Salon OPGELET: in juli is er geen salon. De cafetaria van Natuurpunt neemt verlof, en het salon sluit dan ook zijn deuren. Vanaf augustus zijn jullie opnieuw elke dinsdagnamiddag welkom om gezellig samen te zijn! We genieten van een drankje en het mooie zomerweer. We spelen gezelschapspelletjes en kletsen erop los. Wie zin heeft om een wandeling te maken in dit mooie natuurpark, komt hier zeker ook aan zijn trekken.

Dinsdag 5, 12, 19, 26 augustus. Dinsdag 2, 9, 16, 23, 30 september. 14u. Einde is voorzien om 16u30. Driepikkelstraat 32, Gent (bus 3 stopt vlakbij de Bourgoyen). Aan de hoofdingang bij de grote parking ga je links door het poortje en in het grote gebouw vind je de cafetaria! Zakgeld om iets te kunnen kopen om te drinken. Rolstoeltoegankelijk.

10


‘t Vrijdagsgevoel Ook tijdens de zomermaanden kan je ons maandelijks één zondag terugvinden in ‘t vrijdagsgevoel’. Hopelijk kunnen we genieten van een stralende zomer met veel zon! Dan maken we het terras onveilig en profiteren we van een lekker drankje, een ijsje en tof gezelschap! Wat wil een mens nog meer.. Zondag 13 juli Zondag 17 augustus Zondag 14 september 14u Einde is voorzien rond 17u. Vrijdagsmarkt 29 in Gent. In een hoek van de Vrijdagsmarkt naast de uitrit van de ondergrondse parking is het café. We zien elkaar binnen. Zakgeld om iets te kunnen drinken. (Opgelet, het is hier iets duurder, een drankje kost 2 à 3€.) Er zijn een aantal trappen. Wil je graag komen, maar kan je moeilijk op trappen? Geef ons een belletje op het nummer 09/216 26 66!

11


Badminton Ook in 2014 en 2015 gaan we verder met onze badmintonclub! We blijven bij het aloude concept en spelen tweewekelijks een partijtje badminton in de BLOSO topsporthal en dit onder begeleiding van de badmintonclub Red Lions! Op naar een nieuw sportief seizoen! Tweewekelijks op zaterdag. Wie zich inschrijft, krijgt nog een brief met de juiste speeldata. 10u. Einde voorzien om 12u. Bloso Topsporthal, Zuiderlaan 14, Gent.

42 € overschrijven met vermelding ‘VT badmintonseizoen + naam’(Inbegrepen: huur zaal, tornooi, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 27 augustus. Een badmintonracket (indien je dit niet hebt, kan je dit ter plaatse kosteloos Lenen), zakgeld om iets te drinken na de training. Maximum 30 personen.

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 12


Wandeling in de Bourgoyen We wandelen mee met een gids doorheen de mooie Bourgoyen en leren meer over bloemen, dieren en de natuur. Het is een korte, aangename wandeling in het groen. Zaterdag 5 juli.

14u15. Einde is voorzien om 17u00. Driepikkelstraat 32, Gent (bus 3 stopt vlakbij de Bourgoyen). We spreken af aan de hoofdingang. 4 € overschrijven met vermelding ‘VT042 + naam’(Inbegrepen: begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 25 juni.

Zakgeld om iets te drinken.

Maximum 7 personen. Je moet 5 km kunnen wandelen.

Rolstoeltoegankelijk. 13


Clouseau We trappen het festivalseizoen mee af en gaan naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Daar genieten we van het optreden van Clouseau! Als voorprogramma krijgen we Michael Lanzo, winnaar van ’Belgium Got Talent’ aan het werk te zien. Muziekliefhebbers, dit feestje wil je niet missen! Zondag 6 juli. 18u20 Einde is voorzien omstreeks 22u15 (let op: het concert kan wat langer duren dan gepland.) Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 47,5 € overschrijven met vermelding ‘VT043 + naam’(Inbegrepen: concerttickets, vervoer, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 25 juni.

Zakgeld om iets te drinken.

Maximum 4 personen.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. Gelieve op voorhand een seintje te geven op 09/216.26.66

14


Komen eten We maken terug een driegangenmenu klaar. Deze keer op het menu: gazpacho (Spaanse koude soep), kalfsblanquette met kroketten, fruitcrumble met een verrassing! Zin om mee te komen koken en te smullen? Schrijf je dan in!

Zaterdag 12 juli.

10u Einde voorzien om 13u30. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 18 € overschrijven met vermelding ‘VT044 + naam’ (Inbegrepen: driegangenmenu, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 2 juli.

Keukenschort, bewaarpotjes om restjes mee naar huis te nemen. Maximum 7 deelnemers.

Er zijn een aantal trappen. Wil je graag komen, maar kan je moeilijk op trappen? Geef ons een belletje op het nummer 09/216 26 66!

15


Gentse feesten Juli betekent ook dat de Gentse Feesten de stad omtoveren tot een groot festivalterrein. En zoals elk jaar kunnen we daar met de Hoi niet op ontbreken.

Zondag 20 juli.

14u Einde voorzien om 17u30. Station Gent Sint Pieters onder het grote digitale urenbord in de inkomhal. 3,5 € overschrijven met vermelding ‘VT045 + naam’ (Inbegrepen: begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 9 juli.

Zakgeld om iets te kunnen drinken.

Maximum 7 deelnemers.

Rolstoeltoegankelijk. Geef op voorhand een seintje. 16


Bowlen We sluiten de maand juli af met een partijtje bowling! Ook nu zijn we benieuwd wie met de winst gaat lopen!

Zaterdag 26 juli.

14u. Einde is voorzien om 16u30. Ingang bowling Overpoort. Overpoortstraat 38, 9000 Gent. 16 € overschrijven met vermelding ‘VT046 + naam’(Inbegrepen: bowling, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 16 juli.

Zakgeld om iets te drinken.

Maximum 10 personen.

Rolstoeltoegankelijk.

17


fonnefeesten In augustus is het aan Lokeren om te veranderen in een grote festivalstad. Dit jaar gaan we de sfeer gaan opsnuiven op de Fonnefeesten. We genieten van optredens, passeren langs de kraampjes en kunnen genieten van de kermis.

Zaterdag 2 augustus. 18u30. Einde is voorzien om 22u45. Station Gent Dampoort, buiten aan de ingang van de cafetaria. 13 â‚Ź overschrijven met vermelding ‘VT047 + naam’(Inbegrepen: vervoer, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 23 juli.

Zakgeld om iets te drinken, te eten of voor op de kermis.

Maximum 7 personen.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. Gelieve op voorhand een seintje te geven. 18


Spelletjes in het park De zomer betekent ook dat we terug spelletjes in het park kunnen spelen. We hebben frisbees, petanque, kubb en nog veel meer!

Zondag 3 augustus.

14u. Einde is voorzien om 17u. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 4 â‚Ź overschrijven met vermelding ‘VT048 + naam’ (Inbegrepen: een drankje, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 23 juli.

Aangepaste kledij voor buiten.

Maximum 30 personen.

Rolstoeltoegankelijk.

19


Activiteiten vergadering Ook deze keer krijgen jullie de kans om jullie mening te geven over de ‘HOI’. Tijdens de activiteitenvergadering kan je ideeën geven voor activiteiten, opmerkingen geven, vragen stellen, … Kortom, tijdens een activiteitenvergadering bepaal jij mee de inhoud van de volgende ‘HOI’!

Zondag 3 augustus.

17u. Einde is voorzien om 18u. De activiteitenvergadering sluit aan op de spelletjes in het park.

Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat.

Er zijn een aantal trappen. Wil je graag komen, maar kan je moeilijk op trappen? Geef ons een belletje op het nummer 09/216 26 66!

20


Seafront + Dagje zee Tijdens dit dagje aan zee combineren we cultuur met ontspanning. We bezoeken eerst Seafront en kijken naar de haven van Zeebrugge, gaan aan boord van een onderzeeër en komen meer te weten over het leven aan boord van een schip. Nadien genieten we van zon, zee en strand in Blankenberge! Zaterdag 9 augustus.

9u. Einde is voorzien om 18u. Station Gent St.Pieters onder het grote digitale urenbord in de inkomhal. 50 € overschrijven met vermelding ‘VT049 + naam’(Inbegrepen: vervoer, toegang Seafront, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 30 juli.

Lunchpakket voor ‘s middags en voldoende water, zakgeld (+- 15€) om iets te drinken of een extra activiteit te doen, lijnkaart. Maximum 7 personen.

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

21


Rommelmarkt Patershol We bezoeken met de Hoi, één van de gezelligste rommelmarkten in Gent, die in het Patershol!

Zondag 17 augustus.

13u30. Einde is voorzien om 16u. Hema, Korenmarkt.

3,5 € overschrijven met vermelding ‘VT050 + naam’(Inbegrepen: begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 6 augustus.

Zakgeld om iets te drinken en iets te kopen.

Maximum 7 personen.

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

22


Scheldorado We gaan richting Terneuzen om een hele namiddag plezier te hebben in de aquadome van Scheldorado. Dit is een subtropisch zwemparadijs met glijbanen, golfslagbad, bubbelbaden en nog veel meer.

Zaterdag 30 augustus.

12u00. Einde is voorzien om 18u00. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 35 â‚Ź overschrijven met vermelding ‘VT051 + naam’ (Inbegrepen: vervoer, toegang tot het zwembad, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 20 augustus.

Zakgeld om iets te drinken, een snack voor na het zwemmen, lunchpakket indien je om 12u nog niet gegeten hebt. Maximum 7 personen.

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

23


Wandeltocht We wandelen mee met een uitgestippelde wandeltocht in Mariakerke. We wandelen 12 km. Let op: vanaf onze afspraakplaats is het ook nog 1 km tot de startplaats van de wandeling.

Zaterdag 6 september. 10u30. Einde is voorzien om 16u30. (let op: de activiteit kan langer duren door omstandigheden.) Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 6 € overschrijven met vermelding ‘VT052 + naam’(Inbegrepen: inschrijvingsgeld wandeling, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 27 augustus.

Goede stapschoenen, aangepaste kledij, lunchpakket voor onderweg, zakgeld om iets te drinken. Maximum 7 personen.

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

24


Fietstocht We profiteren van het laatste zomerweer en kruipen nog eens op de fiets. We starten in Mariakerke en eindigen ook terug hier. We fietsen langs knooppunten en door de natuur.

Zondag 7 september.

11u Einde is voorzien om 16u. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 4,5 â‚Ź overschrijven met vermelding ‘VT053 + naam’(Inbegrepen: bezemwagen, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 27 augustus.

Picknick, voldoende water, aangepaste kledij, fluovestje, goed uitgeruste fiets. Maximum 7 personen. Opgelet, we fietsen ongeveer 40 km! Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

25


Mensenrechtenspel De mensen van ‘Onze Nieuwe Toekomst’, een organisatie voor en door mensen met een beperking, komen met ons een speciaal spel spelen. Via een spel tonen ze ons dat mensen met een beperking ook een stem hebben, dat ook naar hen geluisterd moet worden. Zin in deze toffe namiddag? Zeker inschrijven! Zondag 14 september.

14u. Einde is voorzien om 16u. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 6 € overschrijven met vermelding ‘VT054 + naam’(Inbegrepen: versnapering, koffie/ thee, informatiemateriaal, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 3 september.

Rugzakje om informatiemateriaal terug mee te nemen. Maximum 8 personen.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. Gelieve op voorhand een seintje te geven op 09/216.26.66. 26


Op restaurant Ook in dit boekje trekken we een keer op restaurant. Deze keer gaan we richting de Chinees en genieten we van een heerlijke maaltijd in Oosterse sferen.

Zaterdag 20 september.

19u. Einde is voorzien om 21u15. Hema, Korenmarkt.

6,5 € overschrijven met vermelding ‘VT055 + naam’(Inbegrepen: begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 10 september.

+- 25 euro voor een maaltijd.

Maximum 7 personen.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

27


bobbejaanland Op grote vraag van jullie: we trekken nog eens naar een pretpark voor we de zomer definitief achter ons laten. Dit keer gaan we naar ‘het plezantste land’: Bobbejaanland! We kruipen in de splash, maken een rit in de Speedy Bob, en rijden met het treintje doorheen het park. De echte durvers onder ons wagen zich aan een ritje in de Typhoon! Zondag 21 september.

9u. Einde is voorzien om 18u15. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 57,5 € overschrijven met vermelding ‘VT056 + naam’(Inbegrepen: toegang tot het park, vervoer, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 10 september.

Zakgeld om iets te kunnen drinken, lunchpakket, aangepaste kledij.

Maximum 7 personen.

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 28


Herfstcrea De zomer ligt nu officieel achter ons. Dat wil zeggen dat dit het perfecte moment is om de herfst in te zetten met een crea-activiteit. We gaan weer knutselen, plakken, lijmen en zo veel meer. Op het einde van de middag neem je je eigen werkje mee naar huis!

Zaterdag 27 september.

14u. Einde is voorzien om 16u30. Sint-Paulusseminarie, Beekstraat 1, Mariakerke. Bus 9, halte Beekstraat. 15 € overschrijven met vermelding ‘VT057 + naam’(Inbegrepen: creamateriaal, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 17 september.

Rugzakje om je knutselwerkje mee naar huis te nemen. Maximum 7 personen.

Deze activiteit rolstoeltoegankelijk.

29


Bowlen Moet er nog meer gezegd worden?

Zondag 28 september.

14u. Einde is voorzien om 16u30. Ingang bowling Overpoort. Overpoortstraat 38, 9000 Gent 16 € overschrijven met vermelding ‘VT058 + naam’(Inbegrepen: bowling, begeleiding, administratieve kost). Betalen voor woensdag 17 september.

Zakgeld om iets te drinken.

Maximum 10 personen.

Rolstoeltoegankelijk.

30


Geheugensteuntje Knip deze pagina uit op de stippenlijn en hang hem aan je prikbord! Je kan er opschrijven voor welke activiteiten je bent ingeschreven. Zo kan je nooit vergeten wanneer je waar moet staan!

Activiteit

Dag

Uur

Waar

31


Wist-je-datjes Wist-je-dat de paasbrunch een groot succes was? Wist-je-dat de winnaars van de bingo chocolade paaseieren kregen? Wist-je-dat onze vrijwilliger Marie-Paule wel meer dan 50 pannenkoeken gebakken heeft op de paasbrunch? Wist-je-dat we naar Planckendael gegaan zijn met twee groepen, omdat de activiteit zo populair was? Wist-je-dat ook Bellewaerde een tweede keer wordt georganiseerd omdat zo veel deelnemers zich inschreven? Wist-je-dat we met team ‘Vrije Tijd’ verhuisd zijn? We zitten nu allemaal samen op één grote bureau. Wist-je-dat we nog nooit zo veel inschrijvingen hadden voor de BBQ na het badmintontornooi? Wist-je-dat Ieper een groot succes was en de mensen genoten hebben van de ‘Last Post’? Wist-je-dat we nu voor de activiteit ‘komen eten’ ook altijd de menu op voorhand verklappen? Dan kunnen jullie al beginnen watertanden! Wist-je-dat de JoM op 31 mei een groot voetbaltornooi heeft georganiseerd? Er was zelfs een ploeg uit Italië aanwezig! 32


Wist-je-datjes Wist-je-dat we terug samen met de JoM op stap gaan? Deze keer richting Clouseau. Wist-je-dat alle reizen van de dienst Weekends & Reizen uitverkocht zijn? Er zijn enkel nog plaatsen voor het weekend Brugge. Dit weekend gaat door van 10 tot 12 oktober. Wist-je-dat ook de JoM-kampen al volzet. Wist-je-dat Evy en EsmĂŠe dat dus schitterend gedaan hebben? Wist-je-dat Mieke Kompas verlaat en een andere uitdaging opzoekt? Wist-je-dat Mieke zal opgevolgd worden door Nele en dat daardoor iemand nieuw de Hoi zal opvolgen? Wist-je-dat we ook samen met de JoM het Mensenrechtenspel organiseren? Wist-je-dat ook deze keer alle activiteiten begeleid werden door vrijwilligers? Wist-je-dat onze stagiair Robbie ook heel wat activiteiten begeleid heeft? Wist-je-dat team Vrije Tijd ook richting Rock For Specials gaat?

33


Fotomuur

Op vraag van jullie gingen we nogmaals richting de expo ‘Lang Leve de TV’. Ook dit keer gingen we met de Hoi op de foto met bekende TV-figuren! Deze keer met Kaatje en Carmen en Pascal uit FC De Kampioenen!

34


Fotomuur

Tijdens de paasbrunch kwamen meer dan 40 mensen meesmullen van het buffet en de pannenkoekenslag nadien. Tussendoor speelden we ‘bingo’! De winnaars gingen naar huis met een leuke prijs!

35


Reglement Voor welke activiteiten kan ik inschrijven? Je kan voor alle activiteiten die in het boekje staan inschrijven. Om iedereen een kans te geven aan de activiteiten deel te nemen, hebben we toch enkele regels moeten maken. 1. Je kan voor maximum 5 activiteiten per boekje inschrijven. Heb je nog meer activiteiten waarvoor je interesse hebt, geef ze dan zeker door. We plaatsen je dan al op de reservelijst.

2. Voorzieningen en/of begeleiders kunnen voor maximum drie personen inschrijven voor eenzelfde activiteit. De rest van de ge誰nteresseerden komen dan op de reservelijst.

36


Reglement Hoe kan ik inschrijven? Stap 1 Eerst en vooral bel je naar Kompas om je naam op de inschrijvingslijst te laten noteren. Om iedereen een gelijke kans te geven bij de inschrijvingen kan je pas bellen vanaf woensdag 18 juni van 19u tot 20u15, niet vroeger!!! Daarnaast zijn we bereikbaar: elke werkdag van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u. Ook dan kan je nog inschrijven!

Wat indien een activiteit volzet is? Wanneer een activiteit volzet is, kom je op de reservelijst. Als er iemand annuleert, bellen we je op en kan je misschien toch nog deelnemen.

37


Reglement Inschrijven Stap 2 Nadat je gebeld hebt om je telefonisch in te schrijven, kijk je in het Hoi boekje wanneer je activiteit ten laatste betaald moet worden. De datum vind je terug naast het logo van het kalenderblaadje met vraagteken op. Je schrijft het bedrag over op rekeningnummer Iban :BE69.4414.6339.1178 Bic: KREDBEBB

Bijvoorbeeld: Bowling Betalen voor woensdag 5 oktober

Dit wil zeggen dat de betaling voor de activiteit bowling ten laatste op 5 oktober op de rekening van Kompas moet staan. Gebeurt dit niet, dan word je inschrijving geannuleerd en bellen wij mensen van de reservelijst op. Betaal je liever al je activiteiten in ĂŠĂŠn keer? Dan kan dit zeker, je mag vroeger betalen, later niet! Indien je op de reservelijst staat, hoef je pas te betalen wanneer wij jou opbellen om de boodschap te geven dat er een plaatsje voor jou is vrijgekomen.

38


Reglement Je bent dus ingeschreven als: 1. je gebeld hebt naar Kompas.

2. je activiteit betaald is.

39


Reglement Wat betekent op de reservelijst staan? Stap 1: Je belt naar vzw Kompas om je in te laten schrijven, maar de activiteit is volzet. We noteren jouw naam op de reservelijst. Stap 2: Je wordt opgebeld door iemand van vzw Kompas als er een plaats voor jou vrijkomt. Heb je reeds andere plannen gemaakt voor de dag van de activiteit? Geen probleem, dan bellen wij de volgende op de reservelijst. Hiervoor hoef je geen annulatiekost te betalen. Stap 3: Je beslist om mee te gaan en betaalt de activiteit.

Stap 4:

Je neemt deel aan de activiteit.

Heb je hierover nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Telefoon: 09/216 26 66 E-mail: nele.vanderhaegen@vzwkompas.be 40


Reglement Hoe kan ik annuleren? Wat indien je uiteindelijk toch niet mee kan? Als je niet meekan, moet je altijd verwittigen! Dit doe je door te bellen naar vzw kompas. 1. Je hebt je ingeschreven en je kan niet naar de activiteit komen: Je belt VOOR de betalingsdag: = Je krijgt je geld terug. Je belt OP de betalingsdag: = Er wordt een annulatiekost van 5 â‚Ź aangerekend. De rest van het geld krijg je terug. (Kost je activiteit minder dan 5â‚Ź, dan wordt er niets teruggestort.) Je belt NA de betalingsdag: = Je krijgt je geld NIET terug. 2. Als je niet betaald hebt voor de betalingsdag, bellen wij je op om te laten weten dat je niet kan deelnemen aan de activiteit en bellen wij iemand op van de reservelijst! Op tijd annuleren is dus de boodschap! Dit pictogram staat bij elke activiteit! Dit toont de dag waarop je activiteit ten laatste betaald moet zijn!

41


Reglement Het kan zijn dat je pas enkele dagen voor de activiteit weet dat je niet meekan. Je wordt ziek, of er zijn onverwachte familiale omstandigheden. Toch vinden we het zeer belangrijk dat je ons opbelt, ook al krijg je je geld niet meer terug. Zo weten we wie er zeker meegaat op activiteit en op wie we moeten wachten. Denk aan de groep, wachten op iemand die niet komt, is niet leuk!!!

We vragen om bij het inschrijven de afspraken na te leven! Tot gauw op ĂŠĂŠn van onze Hoi activiteiten !

42


Bereikbaarheid Inschrijvingsavond Vanaf woensdag 18 juni kan je inschrijven. Deze avond kan je enkel inschrijven door te bellen naar 09/216 26 66.

De inschrijvingen beginnen om 19uur en eindigen om 20u15. Aangezien iedereen een plaatsje wil voor de activiteiten belt iedereen stipt om 19 uur. Daardoor zijn onze lijnen snel bezet. Daarom wil ik jullie vragen geduld te hebben en later opnieuw te proberen. Na de inschrijvingsavond Van maandag tot vrijdag zijn wij bereikbaar van 10u tot 17u. Ook een mailtje sturen is zeker mogelijk. Wacht altijd op bevestiging van ons, om zeker te zijn van je inschrijving. Onthaal vzw Kompas Telefoon: 09/216 26 60 enkel in de voormiddag. Vrije Tijd Telefoon: 09/216 26 66 E-mail: nele.vanderhaegen@vzwkompas.be

43


Verzekering Dit tekstje is er om iedereen te informeren i.v.m. verzekeringen. Bij Kompas hoef je geen lidgeld te betalen, maar dit wil zeggen dat er van ons uit geen verzekering is. Als er dus iets gebeurt, moet je je eigen verzekering aanspreken. Als je nog vragen hebt, bel je naar: 09/216.26.66

!! BELANGRIJK BERICHT: Tijdens de activiteiten of in Sjapo kunnen er foto’s genomen worden. Die foto’s kunnen gebruikt worden in dit boekje, onze website of onze facebookpagina. Indien je hier niet mee akkoord bent, dus je wil van jou geen foto in een boekje, dan laat je dit best weten aan Kompas. Je kan bellen naar het nummer: 09/216.26.66

44

Hoi boekje Juli - Augustus - September 2014  

Het Hoi-boekje met de activiteiten van juli, augustus en september

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you