Page 1

J A A r g A n g 21

n°2

April-mei-juni 2018

Hoi Driemaandelijks BOEKJE

Vzw Kompas Beekstraat 1 9030 Mariakerke

VU: Annelies Moeyersoons, Afgiftekantoor 9030 Mariakerke P 309403


In dit hoi-boekje: Voorwoord

3

Reglement

4

Pictogrammen

12

Ontmoeting

13

Salon

13

Pietersbar

14

Tropical Party

15

Clubs

16

Bowlingclub

16

Hoi-activiteiten

17

Routebeschrijving De Wal

37

Bereikbaarheid

38

Ideeënbus

39

Inschrijvingen

40

2


Voorwoord Hey lieve Hoi’er, Voel jij de lente ook al kriebelen? Net als de natuur worden ook wij wakker en hebben we een programma in elkaar gebokst met voor iedereen wat wils! Een pretpark, dieren, wandelen, fietsen, uit eten, festivals,… Het kan niet op! Laat dat zonnetje maar komen! Wij zetten alvast onze zonnebril en onze breedste glimlach op :-)

Hoi-groetjes, Geertrui VZW Kompas– HOI Geertrui De Bruyne Beekstraat 1, 9030 Mariakerke 09/216 26 66 of 0499/51 35 23 Geertrui.debruyne@vzwkompas.be

3


reglement Wie kan er meedoen aan de

activiteiten? Volwassenen en jongvolwassenen met een beperking vanaf 30 jaar.

Welke activiteiten doen we? Pretparken, daguitstappen, cinema, sport, koken, eten op restaurant, musea, theater, dans, ‌ Daarnaast hebben we ook clubs en ontmoetingsactiviteiten.

Hoe gaan we te werk? Vier keer per jaar komt er een nieuw HOI-boekje uit (december, maart, juni en september). Daarin staan alle activiteiten voor de volgende drie maanden. Wij organiseren activiteiten in kleine groep. De activiteiten gaan door in het weekend.

4


Reglement Inschrijvingen Voor welke activiteiten kan ik inschrijven? Je kan voor alle activiteiten die in het boekje staan inschrijven. Om iedereen een kans te geven aan de activiteiten deel te nemen, hebben we toch enkele regels gemaakt. 1. Je kan voor maximum 5 activiteiten inschrijven dit boekje. Grote evenementen, clubs en cursussen tel je er niet bij. Heb je nog meer activiteiten waarvoor je interesse hebt, geef ze dan zeker door. We plaatsen je dan al op de reservelijst.

2. Voorzieningen en/of begeleiders kunnen voor maximum drie personen inschrijven voor eenzelfde activiteit. De rest van de geĂŻnteresseerden komen dan op de reservelijst. Hoe kan ik inschrijven? Stap 1 Eerst en vooral bel of mail je naar Kompas om je naam op de inschrijvingslijst te laten noteren. Om iedereen een gelijke kans te geven bij de inschrijvingen, kan je enkel bellen of mailen op vaste data en uren. Deze vind je terug op de laatste pagina van dit boekje. Let op: Als er op hetzelfde moment een telefoontje of mailtje toekomt, beantwoorden we eerst het telefoontje. Wat indien een activiteit volzet is? W anneer een activiteit volzet is, kom je op de reservelijst. Als er iemand annuleert, bellen we je op en kan je misschien toch nog deelnemen.

5


Reglement Stap 2 Nadat je via telefoon of mail hebt ingeschreven, kijk je in het Hoi boekje wanneer je activiteit ten laatste betaald moet worden. De datum vind je terug naast logo van het kalenderblaadje met vraagteken op. Je schrijft het bedrag over op rekeningnummer Iban: BE69.4414.6339.1178 Bic: KREDBEBB

Bijvoorbeeld: fietstocht Betalen voor maandag 16 april 2018 Dit wil zeggen dat de betaling voor de activiteit Fietstocht ten laatste op maandag 16 april 2018 op de rekening van Kompas moet staan. Betaal je liever al je activiteiten in ĂŠĂŠn keer? Dan kan dit zeker, je mag vroeger betalen, later niet! Indien je op de reservelijst staat, hoef je pas te

betalen wanneer wij jou opbellen om de boodschap te geven dat er een plaatsje voor jou is vrijgekomen. Je bent dus ingeschreven als: Je gebeld of gemaild hebt naar Kompas en wij je inschrijving bevestigden. 6


Reglement Wat betekent op de reservelijst staan? Stap 1: Je belt of mailt naar vzw Kompas om je in te schrijven, maar de activiteit is volzet. We noteren jouw naam op de reservelijst. Stap 2: Je wordt opgebeld door iemand van vzw Kompas als er een plaats voor jou vrijkomt. Heb je reeds andere plannen gemaakt voor de dag van de activiteit? Geen probleem, dan bellen wij de volgende op de reservelijst. Hiervoor hoef je geen annulatiekost te betalen. Stap 3: Je beslist om mee te gaan en betaalt de activiteit.

Stap 4: Je neemt deel aan de activiteit.

7


Reglement Hoe kan ik annuleren? Wat indien je uiteindelijk toch niet mee kan? Als je niet meekan, moet je altijd verwittigen! Dit doe je door te bellen naar vzw kompas. 1. Je hebt je ingeschreven en je kan niet naar de activiteit komen: Je belt VOOR de betalingsdag: Je krijgt je geld terug. Je belt OP de betalingsdag: Er wordt een annulatiekost van € 5 aangerekend. De rest van het geld krijg je terug. (Kost je activiteit minder dan € 5, dan wordt er niets teruggestort.) Je belt NA de betalingsdag: Je krijgt je geld NIET terug. 2. Indien je een activiteit niet betaalt, krijg je een herinneringsbrief om deze te betalen. Is het nodig om je meerdere herinneringsbrieven te sturen? Bij een derde brief betaal je een aanmaningskost van € 5. Je kan dan ook niet meer inschrijven vooraleer je je schulden hebt betaald. Niet betalen is dus geen geldige annulatie. Op tijd annuleren is de boodschap! Dit pictogram staat bij elke activiteit! Dit toont de dag waarop je activiteit ten laatste betaald moet zijn!

8


Reglement Het kan zijn dat je pas enkele dagen voor de activiteit weet dat je niet meekan. Je wordt ziek, of er zijn onverwachte familiale omstandigheden. Toch vinden we het zeer belangrijk dat je ons opbelt, ook al krijg je je geld niet meer terug. Zo weten we wie er zeker meegaat op activiteit en op wie we moeten wachten. Denk aan de groep, wachten op iemand die niet komt, is niet leuk. Let op: op zaterdag en zondag zijn we enkel bereikbaar in nood indien je aan een activiteit deelneemt op het Hoi nr. 0499/51 35 23. Kan je ons niet meer tijdig bereiken? Laat ons dan de eerstvolgende maandag na de activiteit weten hoe het komt dat je er niet bij was. Dan zijn we op de hoogte! We vragen om bij het inschrijven de afspraken na te leven!

Verzekering Bij Kompas moet je geen lidgeld betalen. Maar dit wil wel zeggen dat er van ons uit geen verzekering is. Als er dus iets gebeurt, moet je je eigen verzekering aanspreken. !! Uitzondering: Als je lid bent van de badmintonclub en FC Kompas ben je tijdens de trainingen en het tornooi wel verzekerd voor lichamelijke ongevallen.

9


Reglement Wet op de privacy Verwerken van gegevens overeenkomstig de Privacywet en de Europese Regelgeving. In het kader van de vrijetijdsactivteiten die wij aanbieden worden er persoonsgegevens van u verwerkt. Deze zijn:  identificatiegegevens,  persoonlijke aandachtspunten  beeldmateriaal. Doel van het verwerken van deze gegevens:  opvolging van de vrijetijdsactiviteit  opmaak van de facturatie  publicatie op sociale media/website wat beeldmateriaal.

betreft

Indien u niet wenst dat beeldmateriaal van u gebruikt wordt, kan u dit laten weten aan de functionaris voor gegevensbescherming (zie verder). Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld en worden niet doorgegeven aan een derde zonder Uw toestemming. Uw gegevens worden ook enkel gebruikt voor het doel dat hierboven is opgegeven en worden vertrouwelijk behandeld. De ontvangers van de gegevens zijn de medewerkers en leidinggevenden van de betrokken deelwerking.

10


Reglement U heeft het recht op inzage en aanpassing of rechtzetting van onjuiste gegevens. Dit kan gratis mits gedateerd en ondertekend verzoek en bewijs van identiteit mits dit een verzoek is dat past binnen een redelijke vorm. U kan zich hiervoor richten tot onze functionaris voor gegevensbescherming, Piet Loeckx Beekstraat 1 9030 Mariakerke e-mail : piet.loeckx@vzwkompas.be tel: 09/216 26 60 Uw persoonsgegevens worden opgeslagen tot 5 jaar na stopzetting van de activiteit. Indien U dit wenst, kunnen deze gegevens ook sneller verwijderd worden via een vraag aan dezelfde functionaris. Wij gaan er van uit dat door het zich inschrijven voor een activiteit, u zich akkoord verklaart met de verwerking van uw persoonsgegevens door vzw Kompas. Dit omdat deze gegevens voor de activiteit belangrijk zijn.

11


Pictogrammen Wanneer: Op welke datum gaat de activiteit door?

Hoe laat: Op welk uur start en eindigt de activiteit? !Het kan altijd zijn dat de activiteit later afsluit door onvoorziene omstandigheden. Waar: Op welke plaats spreken we af?

Prijs: Hoeveel kost een activiteit? !! Op je overschrijving vermeld je de code van de activiteit + je eigen voornaam en achternaam. Datum betaling: Wanneer moet je activiteit betaald zijn?

Meebrengen: Wat moet je meenemen?

Aantal: Met hoeveel personen gaat de activiteit door? Rolstoel: Deze activiteit is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Idee: Deze activiteit is gekozen door de deelnemers aan de activiteitenvergadering. 12


Ontmoeting - salon Niets gezelliger dan samenkomen in de cafetaria van het Natuurpunt in de Bourgoyen. We lezen een boekje, spelen een spelletje of slaan een babbeltje. Bij mooi weer maken we een wandeling in de Bourgoyen. Iedereen is welkom! Dinsdag 3, 10, 17, 24 april 2018 Dinsdag 8, 15, 22, 29 mei 2018 Dinsdag 5, 12, 19, 26 juni 2018

14u Het einde is voorzien om 16u30.

Cafetaria Bourgoyen Driepikkelstraat 32, 9000 Gent Bus 3 stopt vlakbij de Bourgoyen. Aan de hoofdingang bij de grote parking ga je links door het poortje en in het grote gebouw vind je de cafetaria. Zakgeld voor een drankje

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

Dit is een ontmoetingsactiviteit. Je hoeft hier niet voor in te schrijven. De activiteit is gratis! Gewoon komen is de boodschap!

13


Ontmoeting - pietersbar De Pietersbar zet maandelijks zijn deuren open om jou te ontvangen! Je kan er een drankje drinken, een hapje eten, een babbeltje slaan samen met vrienden of vrijwilligers. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een toffe namiddag van te maken! Zondag 29 april 2018 Zondag 27 mei 2018 Zondag 24 juni 2018 14u Het einde is voorzien om 17u.

Pietersbar, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent De bar vind je in de Sint-Pietersabdij. Je kan zowel binnenkomen langs de ingang van het museum als via de binnenkoer. Zakgeld voor een drankje Opgelet een drankje kost €2 à €3,5.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

Dit is een ontmoetingsactiviteit. Je hoeft hier niet voor in te schrijven. De activiteit is gratis! Gewoon komen is de boodschap!

14


Ontmoeting-Tropical Party De lente laat zich voelen en wij zijn klaar voor het eerste feestje van het jaar! We starten de avond met een cocktail, een babbel en goede muziek en eindigen met een topfeestje! Breng je grootste glimlach mee, smijt je benen maar los, zing mee op je favoriete liedjes en maak er een avond van om nooit te vergeten! Heb je een Hoola-hoola gevoel? Dan mag je je zeker in thema verkleden! Iedereen is welkom, JoM en Hoi! Dit is een ontmoetingsactiviteit! Ben je vergeten inschrijven? Geen probleem, je bent nog steeds welkom maar de hotdogs en cocktails zijn dan misschien al op. Zaterdag 5 mei 2018

19u Het einde is voorzien om 23u

De Wal Lusthoflaan 82, 9030 Mariakerke Routebeschrijving: Zie pagina 37

€7,50 overschrijven met vermelding

Tropical Party + naam (incl. alcoholvrije cocktail, hotdog, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 23 april 2018

Zakgeld voor drankjes en eventueel thema-kledij

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

15


Clubs - bowlingclub Ook dit jaar organiseren we een bowlingclub! Dit is een activiteit van Hoi & JoM samen. Elke 3de zondag van de maand komen we samen in de ‘Bowling Overpoort’ in Gent. We zijn reeds van start gegaan maar er zijn nog een aantal vrije plaatsen.

Zondag 15 april, 20 mei, 17 juni, 15 juli, 19 augustus, 16 september, 21 oktober, 18 november, 16 december 2018 14u30 Het einde is voorzien om 17u.

Overpoortbowl Overpoortstraat 39, 9000 Gent

Gezien het speelseizoen van de bowlingclub al even bezig is, bereken we bij inschrijving de kostprijs voor jou. Een volledig speelseizoen bedraagt €130. Zakgeld voor een drankje

Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Deze club is rolstoeltoegankelijk.

16


G– voetbaltornooi FC Kompas Net zoals vorig jaar organiseert onze voetbalploeg FC Kompas ook dit jaar een G- voetbaltornooi. Verschillende voetbalploegen kunnen deelnemen en samen gaan we een fantastische dag beleven vol voetbalplezier! Wil je dit niet missen en FC Kompas komen aanmoedigen? Kom dan zeker op maandag 2 april eens af!

Maandag 2 april 2018

10u: start tornooi 17u: einde tornooi met aansluitend een prijsuitreiking

Voetbalterrein FC Sint-Kruis-Winkel. Bokstraat, 9042 Sint-Kruis-Winkel

Supporters: gratis, niet inschrijven.

Zakgeld voor een drankje.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

17


Badmintontornooi Het badmintonseizoen loopt weer op z’n einde. En dat betekent maar 1 ding: een badmintontornooi! Lid of geen lid van de club? Iedereen is welkom! Zeker ook supporters! We spelen in groepjes van 2 dus je staat er niet alleen voor. Op het einde van de dag gaat iedereen met een leuke prijs naar huis! Zaterdag 16 juni 2018

12u30: onthaal spelers. Alle spelers melden zich aan voor 13u. 13u: start tornooi 17u15: finale 18u30: einde

BLOSO Topsporthal, Zuiderlaan 14, 9000 Gent

Supporters: gratis, niet inschrijven. Leden: gratis, wel inschrijven Niet-leden: € 5 overschrijven met vermelding ‘VT Tornooi + naam’ (inbegrepen: huur zaal, koek en drankje, begeleiding en administratieve kost)

Betalen vóór maandag 4 juni 2018 Zakgeld voor een drankje.

Maximum 40 deelnemers.

Deze activiteit is voor supporters rolstoeltoegankelijk.

18


Badmintontornooi etentje Aansluitend op het badmintontornooi vindt het jaarlijks etentje plaats. Deze keer pakken we het anders aan en gaan we samen een spaghetti eten in ’Loods 25’. Badmintonner of niet… Iedereen is welkom om mee te komen smullen! Zaterdag 16 juni 2018

19u Het einde is voorzien om 21u

Loods 25 Vissersdijk, 9000 Gent

€20 overschrijven met vermelding “VT badminton eten + naam” (inbegrepen: spaghetti, drankje, begeleiding en administratieve kost) Betalen vóór maandag 4 juni 2018

Zakgeld voor een drankje.

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

19


Biljart– en unotornooi Als afsluiting van het biljart- en unoseizoen organiseren we een heus biljart- en unotornooi! Ben je goed in biljarten of net in het spelen van uno? Schrijf je dan zeker in voor het tornooi! Wie weet ga jij dit jaar met de beker naar huis!

Zondag 24 juni 2018

14u Onthaal 14u30 Start tornooi Het einde is voorzien om 18u Kring SIVI Maïsstraat 20 – 9000 Gent

Deze activiteit is gratis. Je moet geen lid zijn om mee te spelen. Iedereen is welkom!

Zakgeld voor een drankje

Unotornooi: maximum 20 personen. Biljarttornooi: maximum 24 personen. Inschrijven is verplicht (ook voor leden van de club) Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

20


zoo Antwerpen Zin in een dagje zoo? Beleef een beestige dag in de zoo van Antwerpen! Honderden exotische dieren zullen je ontvangen met open poten

Zaterdag 7 april 2018

9u Het einde is voorzien om 18u

Station Gent Sint-Pieters. onder het grote digitale urenbord in de inkomhal

â‚Ź36

overschrijven met vermelding VT13 + naam (inbegrepen: vervoer, ticket, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 26 maart

2018

lunchpakket, stapschoenen, regenkledij, eventueel begeleiderskaart voor de trein, zakgeld

Maximum 7 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 21


Lange wandeltocht De lente is in het land, hoog tijd dus om die wandelschoenen nog eens aan te trekken (waar stonden die nu ook weer?). We maken een prachtige wandeltocht van 12km, uiteraard met de nodige tussenstop!

Zaterdag 14 april 2018

9u45 Het einde is voorzien om 17u

Station Gent Sint-Pieters. onder het grote digitale urenbord in de inkomhal

â‚Ź15

overschrijven met vermelding VT14 + naam (inbegrepen: vervoer, ticket, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 2 april 2018

lunchpakket, zakgeld, goede stapschoenen + regenkledij

Maximum 7 personen

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 22


Karten + frietjes Droom jij van gierende banden op een racecircuit? Eet je graag frietjes met stoofvlees? Geniet dan mee van een namiddag in de Yeti in Eeklo! We rijden 2 sessies en dan gaan we lekker smullen!

Zaterdag 21 april 2018

15u30 Het einde is voorzien om 19u

Sint-Paulussemniarie Beekstraat 1, 9030 Mariakerke Bus 9, halte Verschansingsstraat

overschrijven met vermelding VT15 + naam (inbegrepen: vervoer, 2x karten, stoofvlees met frietjes, begeleiding, administratieve kost) €60

Betalen vóór maandag 9 april

2018

gesloten schoenen, aansluitende kledij, zakgeld voor een drankje

Maximum 7 personen

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 23


spelletjesnamiddag Kom gezellig langs om een spelletje te spelen en knus bij te praten. Wil je je favoriete spelletje spelen? Dan mag je dit zeker en vast meebrengen!

Zaterdag 28 april 2018

14u30 Het einde is voorzien om 17u De Wal, Lusthoflaan 82, Wondelgem Zie routebeschrijving op pagina 37

₏6,50 overschrijven met vermelding VT16 + naam (inbegrepen: huur spelletjes, 4-uurtje, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 16 april 2018

Eventueel een gezelschapsspelletje met jouw naam op.

Maximum 8 personen Deze activiteit wordt samen met de JoM georganiseerd

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 24


Fietstocht Zijn jouw banden opgepompt? Zit jouw zadel goed? Is jouw ketting gesmeerd? En heb je bovendien heel veel zin om jouw benen in gang te zetten? Spring dan vlug op je fiets en maak je klaar voor 42km genieten! Dinsdag 1 mei

2018

11u Het einde is voorzien om 18u

Sint Paulussemniarie Beekstraat 1, 9030 Mariakerke Bus 9, halte Verschansingsstraat

₏6,50 overschrijven met vermelding VT17 + naam (inbegrepen: fietstocht, 4-uurtje, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 16 april

2018

eigen fiets, fluovestje, lunchpakket, drankje + zakgeld, pomp, regenkledij

Maximum 7 personen

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 25


Ontbijt Ikea De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt! Wij vinden het dessert even belangrijk dus dat vergeten we zeker niet! Achteraf nog een winkelbezoek en je krijgt de start van een geweldig weekend!

Zaterdag 5 mei 2018

9u15 Het einde is voorzien om 13u

Station Gent Sint-Pieters. Onder het grote digitale urenbord in de inkomhal

€12

overschrijven met vermelding VT18 + naam (inbegrepen: ontbijt, dessert, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 23 april 2018

Lijnkaart, zakgeld voor aankoop Ikea

Maximum 7 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 26


Nonkel jef Samen met z’n vrienden Odette, Sander en Zotten Dré geniet Vlaanderens meest bekende boer van z’n oude dag op zijn geliefde erf. Maar als een gladde projectontwikkelaar uit de stad de boerderij wil kopen, gaan de koeien aan het dansen. Kiest Nonkel Jef voor het grote geld? Of blijft hij trouw aan zijn Kempische koppigheid? En lijkt die roodharige landmeter niet sprekend op een oude bekende? Is-ie ’t of is-ie ’t niet?

Vrijdag 11 mei 2018

19u Het einde is voorzien om 23u Ingang oude bibliotheek

Gent Zuid Woodrow Wilsonplein, 9000 Gent €24.50

overschrijven met vermelding VT19 + naam (inbegrepen: ticket, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 30 april 2018

Zakgeld voor een drankje

Maximum 7 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 27


Special olympics Het sportieve hoogtepunt van het jaar en jij kan er deel van uitmaken! Ga mee naar de Special Olympics en snuif de sfeer op van deze grote sportmeeting. Ken je iemand die op zaterdag aan een wedstrijd meedoet? Geef dan zeker een seintje en wie weet gaan we met z’n allen supporteren!

Zaterdag 12 mei 2018

10u Het einde is voorzien om 19u

Sint Paulussemniarie Beekstraat 1, 9030 Mariakerke Bus 9, halte Verschansingsstraat

overschrijven met vermelding VT20 + naam (inbegrepen: vervoer, water, koek, begeleiding, administratieve kost) €27

Betalen vóór maandag 30 april 2018

zakgeld voor een drankje, lunchpakket

Maximum 7 personen

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 28


Op restaurant We gaan de Thaïse tour op in de Orchidee. Worteltjes, paprika, sojascheuten. Kies zelf welke groenten er op jouw bord komen. Doe hierbij nog het vlees van jouw keuze en uiteraard nog een sausje. Het bakken laten we aan de koks over! Dat wordt smullen! Zaterdag 19 mei 2018

18u Het einde is voorzien om 21u

Korenmarkt aan de Hema Korenmarkt 3, Gent

€7.50

overschrijven met vermelding VT21 + naam (inbegrepen: begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 7 mei

2018

+- 20 euro voor de maaltijd

Maximum 7 personen

Het restaurant is rolstoltoegankelijk, de toiletten niet. 29


Crea-namiddag We starten met een witte katoenen tas, maar eindigen de middag met een mooie kleurrijke bedrukte tas naar keuze! Haal jouw creatieve talenten maar vlug boven!

Zaterdag 26 mei 2018

14u Het einde is voorzien om 17u

Sint-Paulussemniarie Beekstraat 1, 9030 Mariakerke Bus 9, halte Verschansingsstraat €16.50

overschrijven met vermelding VT22 + naam (inbegrepen: materiaal, 4-uurtje, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 14 mei 2018

Zakgeld voor een drankje

Maximum 7 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk. 30


the old horses lodge We maken kennis met de vaste en tijdelijke bewoners van The Old Horses Lodge. Een rondleiding in het asiel, achteraf een drankje en wat rondsnuffelen in het winkeltje. De paarden, pony’s en ezeltjes staan al te trappelen om kennis te maken met jou!

zondag 3 juni 2018

12u20 Het einde is voorzien om 18u20

Station Gent Sint-Pieters. Aan de ingang onder het grote urenbord

€6

overschrijven met vermelding VT23 + naam (inbegrepen: begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 21 mei 2018

lijnkaart, zakgeld voor een drankje, stevige schoenen, regenkledij

Maximum 7 personen

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. 31


Bellewaerde In het pretpark Bellewaerde is avontuur en plezier verzekerd! Je vindt er tientallen attracties midden in het groen en ook een prachtig dierenpark met meer dan 300 exotische dieren! Voor iedereen wat wils dus! Zaterdag 9 juni 2018

9u Het einde is voorzien om 18u

Sint Paulussemniarie Beekstraat 1, 9030 Mariakerke Bus 9, halte verschansingsstraat

overschrijven met vermelding VT24 + naam (inbegrepen: vervoer, ticket, begeleiding, administratieve kost) â‚Ź56

Betalen vóór maandag 28 mei 2018

Regenjas, lunchpakket en drank + evt. zakgeld

Maximum 7 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

32


picknick Wegens overdonderd succes gaat de Pietersbar een stapje verder! We nemen de brunch mee naar buiten en gaan picknicken op het mooie grasveld aan de Sint Pietersabdij. Zaterdag 16 juni 2018

10u Het einde is voorzien om 13u

Pietersbar, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent De bar vind je in de Sint-Pietersabdij. Je kan zowel binnenkomen langs de ingang van het museum als via de binnenkoer. €20

overschrijven met vermelding VT25 + naam (inbegrepen: picknick, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 4 juni 2018

zakgeld voor eventueel een extra drankje

Maximum 16 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

33


Rondvaart op de leie Hou jij van water, de natuur, kortom genieten? Ga dan mee op onze rondvaart op de Leie! In een grote boot kom je op de mooiste plekjes. Op de boot kan je een drankje of iets lekkers kopen. Eigen eten en drinken moeten we thuislaten. Zaterdag 23 juni 2018

11u45 Het einde is voorzien om 17u30

Korenmarkt aan de Hema Korenmarkt 3, Gent

€35

overschrijven met vermelding VT26 + naam (inbegrepen: boottocht, begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 11 juni 2018

zakgeld voor een hapje en een drankje geen eigen eten en drank toegestaan

Maximum 7 personen

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.

34


Rock voor Specials De eerste namen zijn reeds bekend! Skyblasters, Arsenal én Kraantje Pappie! De Hoi en de JoM openen het festivalseizoen in stijl met een overnachting op rock voor specials. Woensdag en donderdag: 27-28 juni 2018

Woensdag verzamelen om 11u30 aan kerk Doornzele. Donderdag tot 23u30. Doornzele Dries Evergem

€83 overschrijven met vermelding VT27 + naam (inbegrepen: ticket, overnachting, lunch, 4-uurtje, water, begeleiding, en administratieve kost) Betalen vóór maandag 11 juni 2018

Er volgt later een brief met afspraken.

Deze activiteit gaat samen door met de JoM

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk

35


copacobana Feesten in eigen stad, het moet kunnen! We dompelen ons onder in de sfeer van Copacobana. Een festival met verschillende podia, veel eetstandjes en plekjes om mensen te ontmoeten. Zaterdag 30 juni 2018

19u Het einde is voorzien om 22u

Aan de ingang van Gent Dampoort

â‚Ź5.50

overschrijven met vermelding VT28 + naam (inbegrepen: begeleiding, administratieve kost) Betalen vóór maandag 18 juni 2018

lijnkaart, zakgeld voor een drankje en een hapje

Maximum 7 deelnemers

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk

36


Route beschrijving naar de Wal Nieuwe locatie: De Wal, Lusthoflaan 82 – 9032 Wondelgem

Routebeschrijving: Tram 1: vanaf de korenmarkt Stap af halte Wondelgem Roodborstjesstraat en wandel naar rechts Ga de Roodborstjesstraat en de Moerbezielaan rechtdoor. Ga schuin naar links en neem de Ruiterlaan Ga rechtsaf naar de Lusthoflaan. Na 100 meter vind je de Wal langs de rechter zijde. Totaal: 850m wandelen Bus 9: vanaf Gent Sint Pieters Stap af aan halte Mariakerke Losweg. Wandel de Losweg door Sla de 3de straat links af, dit is de Lusthoflaan. Na 100 meter vind je de Wal langs de rechter zijde.

Totaal: 550m wandelen Bus 6: vanaf Gent Zuid Stap af halte Mariakerke Lusthoflaan. Steek de straat over en ga schuin links de Lusthoflaan in. Na 300m vind je de Wal langs de linker zijde. Totaal: 350m wandelen

37


Bereikbaarheid Adres Beekstraat 1 9030 Mariakerke Telefoon Onthaal VZW Kompas Elke werkdag enkel in de voormiddag 09 216 26 60 Vrije Tijd - HOI Elke werkdag van 8u30 tot 16u30

09/216 26 66 0499/51 35 23 Op zaterdag en zondag kan je indien je een activiteit hebt en in nood bent een collega bereiken op het gsm nummer. Soms werk ik op verplaatsing of heb ik een dagje verlof en zal je me niet meteen te pakken krijgen. Mijn collega’s helpen je dan verder. Een mailtje sturen is dan zeker mogelijk. Wacht altijd op bevestiging om zeker te zijn dat je boodschap goed ontvangen is. E-mail

activiteiten@vzwkompas.be Rekeningnummer Iban: BE69.4414.6339.1178 Bic: KREDBEBB

38


Ideeënbus De activiteitenvergadering wordt in een nieuw jasje gestoken? Veel mensen geraken niet op de vergadering maar geven hun ideetjes door op facebook en mail. De Hoi vraagt op regelmatige basis ideetjes op facebook. Heb je geen computer? Dan mag je zeker ook jouw idee via telefoon of een brief doorgeven! Heb je een idee voor het volgende boekje? Schrijf je idee hieronder neer. Knip het strookje uit en stuur het op naar: VZW Kompas - HOI Geertrui De Bruyne Beekstraat 1 9030 Mariakerke

Je mag ook mailen of bellen als je dat gemakkelijker vindt: activiteiten@vzwkompas.be 09 216 26 66 of 0499 51 35 23 Mijn naam: ……………………………………………… Mijn idee: ……………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… 39


Inschrijvingen Woensdag 21 maart 2018 18u30 - 20u naar 09/ 216 26 66 Nadien elke werkdag tussen 8u30-16u30

Vanaf woensdag 21 maart 2018 om 18u30 naar activiteiten@vzwkompas.be

Alle betalingen op ons rekeningnummer: BE69 4414 6339 1178

Tot gauw op ĂŠĂŠn van onze Hoi activiteiten !

40

Hoi-boekje april mei juni 2018  

Activiteiten Kompas - april, mei en juni 2018

Hoi-boekje april mei juni 2018  

Activiteiten Kompas - april, mei en juni 2018

Advertisement