Page 1


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Direcció

EDITORIAL Benvolguts/des, Aquest curs tenim com a fil comú a tota l’escola “els contes”; Així, que res millor que un petit relat per a introduir els treballs que trobareu a la revista d’enguany.

Diu així: Hi havia una vegada una escola petita d’un poble petit. Potser una d’aquelles escoles que hi ha a tants i tants pobles .... però aquesta era especial. Per què, preguntareu?,,, Doncs perquè tots els nens i nenes que hi anaven, i quan dic tots, vull dir tots, esperaven els dilluns per tornar-hi. Perquè els agradava trobar-se amb els companys, amb els mestres i amb totes les coses que els feien aprendre. Aquesta escola es va anar fent gran i cada curs arribaven nens i nenes nous que feien créixer l’escola en tots els aspectes. Portaven noves maneres de fer, altres maneres de vestir, de parlar, de menjar, de celebrar les festes i de veure el món. I així entre tots van anar construint la seva personalitat i van anar consolidant els seus coneixements. Però el més important era que el record dels primers moments a l’escola, els acompanyaria al llarg de la seva vida. Aquesta seria una escola com qualsevol, però per a cadascun dels nens i nenes que han tingut la sort d’anar-hi sempre serà la SEVA ESCOLA.

Aquest petit relat està dedicat a tots els nens i nenes de l’Escola Els Ametllers. Esperem que us hagi agradat. Mònica, Marina i Nuri.

1


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

ÍNDEX EDITORIAL

1

P3 LES SET CABRETES I EL LLOP

3

P4A LA CAPUTXETA VERMELLA

5

P4B EL REI LLEÓ

7

P5 ELS TRES PORQUETS I EL LLOP

9

1r LA CASETA DE XOCOLATA

11

2nA PETER PAN

13

2nB LES BRUIXES I ELS BRUIXOTS

15

3r LES CASES I ELS CASTELLS ENCANTATS

17

4tA ELS SUPERVAMPIRS

19

4tB CHARLIE I LA FÀBRICA DE XOCOLATA

21

5è ELS NARNIANS I NARNIANES

23

6è ANDERSEN

25

ENGLISH: The four friends

27

RELIGIÓ: Les paràboles

29

ED. ESPECIAL: Llenguatge i pensament

30

CONTE MATEMÀTIC: El conte dels números

31

BIBLIOTECA: Els personatges fantàstics

32

AMPA: El llop ferotge

33

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA

34

2


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Les set cabretes i el llop

P3

Els nens i nenes de la classe de P3 hem dibuixat els personatges del conte Les 7 Cabretes i el Llop. Aquí els teniu! LES CABRETES I LES MAMES

3


MOTXILLA nĂşm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Les set cabretes i el llop ELS LLOPS...

4


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

LA CLASSE DE LA CAPUTXETA ES DISFRESSA P4 A

LA CLASSE DE LA CAPUTXETA I EL LLOP FAN FILERA

EL LLOP I LES CAPUTXETES BALLEN

ELS LLOPS PORTEN CUA, URPES, LLENGUA I POTES

L’HUGO ES MENJA A L´’ADAM

5


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

PINTEM ELS PERSONATGES DEL CONTE DE LA CAPPUTXETA PAU

ROBERT

MAX

LUCIA JESÚS

MIRIAM ADAM IVAN

JÚLIA

HUGO ARNAU BOZENA

ADRIÀ

JAVI

ATENEA DAVID

6


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

PINTEM ELS PERSONATGES DEL CONTE DEL REI LLEÓ

P4 B

ÁFRICA BASSAM

LAURA

MEL

MARIO JAN ABRIL

JOEL

ADRIEL

POL

SERGIO

MARINA

ADRIAN

KHADIJA

HAMZA

7

ORIOL


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

LA CLASSE DEL REI LLEÓ ES DISFRESSA LA NÚRIA PORTA POTES I MÀSCARA DE LLEÓ

TOTS CAMINEM COM LLEONS

TOTS SOM LLEONS

ESTEM BALLANT

I PORTEM POTES I CUA

AMB LA NURI DAVANT

8


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

CANVIEM ELS CONTES

P5

Hola, Som els nens i nenes de la Classe dels 3 Porquets i el Llop. Ens agraden molt els contes i vam estar treballant molt al respecte quan vam triar el nom de la nostre classe i vam veure que del mateix conte n’hi havia moltes versions diferents així que vam fer la nostra versió sobre el conte dels 3 porquets i el vam representar davant dels pares. Quan la Raquel, la nostra mestra, ens va preguntar que volíem fer per la revista que estigués relacionat amb els contes aquestes van ser les nostres propostes: •

Dibuixar porquets i llops (Nerea)

Explicar el conte de “La Rateta Presumida” (Eric)

Explicar “Les 7 cabretes i el Llop” (Carla)

Explicar el conte de Sant Jordi (Xènia)

Fer titelles del conte dels 3 porquets ( Izan)

Fer teatre dels 3 porquets (Jorgina)

Inventar un altre conte dels 3 porquets i que el llop se’ls mengi (Zoë)

Fer un conte de Sant Jordi inventat (Aleix) A continuació vam votar quina idea ens agradava més i vam decidir la de

inventar-nos la nostra versió de la Llegenda de Sant Jordi. Així que a continuació podeu gaudir de la versió 2.0 . Les parts escrites en negreta són escrites pels propis infants.

9


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

LA LLEGENDA DE SANT JORDI 2.0

HI HAVIA UNA VAGADA AN UN POBLA MOLT LLUNYA 1 CASTELL AMB 1 PRINSESA. UN DIA VA BANI 1

DRAC QUEVUSCABMAJA.

EL DRAC VA DEMANAR SISPUDIACADALCASELL. LA PRINCESA LI VA DIR QUE SI PERÒ QUE S’HAVIA DE PORTAR BÉ. ALDRACLIVANGANYAIVTIRAFOC. LA PRINCESA VA CRIDA

SUCORS I SANT

JORDI ASVDASPTA. VA BAXAPALAS ESCALES. SAJORI IVADI ALRAC CESIALSXAVA AMPAU INOTURNAVAMAIMES LIRLAVA1DRGONA. ALDRACVAPARA ISANJORDI LIVAPORTA LADAGONA. AL 2 DACS ASVAN ANAURA IASVNFE 1PATO. CONTE CONTAT, CONTE ACABAT.

Hi havia una vegada, en un poble molt llunya, un castell amb una princesa. Un dia va venir un drac que buscava menjar. El drac va demanar si es podia quedar al castell. La princesa li va dir que si però que s’havia de portar bé. El drac li va enganyar i va tirar foc. La princesa va cridar “Socooors” i Sant Jordi es va despertar. Va baixar per les escales. Sant Jordi li va dir al drac que si els deixava en pau i no tornava mai més li regalava una dragona. El drac va parar i Sant Jordi li va portar la dragona. Els dos dracs es van enamorar i es van fer un petó. Conte contat, conta acabat.

10


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

LA NOSTRA CASETA DE XOCOLATA

1r

La nostra caseta de xocolata té totes les parets recobertes de nata decorada amb caramels de tots colors. Si mireu cap a la teulada us vindran ganes de fer una mossegada, feta de torró d’ametlles i, porta una xemeneia que quan l’encenem, el fum fa olor a torró!Les finestres de la casa estan envoltades de núvols de sucre amb petites maduixes ben dolcetes. Per sortir de la nostra caseta haureu de passar per un passadís que té el terra de xocolata blanca, obrir la gran porta de xiclet de meló i veureu que a l’entrada hi ha dues grans magdalenes farcides de nocilla, són les nostres torretes! El jardí de la nostra casa és el que més ens agrada! Hi ha un pont de xocolata negra per on passa un riu ple d’ ”ossets de Haribo”; també trobem uns arbres molt alts fets de piruletes de maduixa amb nata; el terra està ple de flors de gominoles de menta, llimona, maduixa, coco, pinya,...; i a la part del darrera de la casa hi ha una font on sempre regalima xocolata desfeta!!! “Mmmmmmm...!!!” , voleu tastar-la? Mireu, mireu, us deixem unes imatges per que us caigui la baba!!!

11


MOTXILLA nĂşm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

12


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

SOM LA CLASSE DE PETER PAN

2n A

Hola a tots els lectors i lectores! Som la classe de Peter Pan, com que a nosaltres ens agrada tant i explicartant aquest conte, hem decidit explicar -lo entre tots. Aquí us el deixem5

PETER PAN

Hi havia una vegada tres germans que vivien a Londres. La germana gran es deia Wendy i sempre explicava històries del Peter Pan als seus germans petits Joan i Miquel. En Peter Pan era un nen que no volia créixer i que vivia al país de Mai Més. Als germans de la Wendy els encantaven les aventures del Peter Pan i la fada Campaneta. Una nit els seus pares anaven a un sopar i van dir als nens que anessin a dormir. Van deixar la finestra oberta perquè pensaven que així en Peter Pan podria entrar. Quan ja estaven dormint entre les teulades va aparèixer Peter Pan. El germà petit es va despertar i va dir5 - En Peter Pan!! La Wendy es va quedar amb la boca oberta i va dir5 És veritat! És en Peter Pan!! Voleu acompanyar-me al país de Mai Més? Sí!! Però per volar necessitareu pols de fada! La Campaneta els va posar pols de fada i van començar a volar. Quan van arribar al país de Mai Més, els estava esperant el capità Garfi, l’ enemic del Peter Pan. Hola bacallà! -va dir en Peter Pan. Aquella nit van viure moltes aventures, van conèixer el país de Mai Més i s’ho van passar d’allò més bé amb en Peter Pan i la Campaneta, però ja era molt tard i havien de tornar cap a casa. Així que en Peter Pan va prometre a la Wendy i als seus germans que els tornaria a visitar. La Campaneta els va posar una mica de pols de fada i els germans van tornar cap a casa. Vet aquí un gos, vet aquí un gat... Aquest conte s’ha acabat. 2nA5 Mohamed, Omar, Laia. A., Miriam, Rut Nil, Laia .C., Víctor, Raúl, Carlota, Rània, Noa, Arnau, Evelyn, Lidia.

13


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Aquí us deixem alguns dels dibuixos que hem fet a la classe del Peter Pan. Esperem que us agradin molt!!

14


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

La misteriosa carta del GIMS

2n B

Som 2n B, la classe de les bruixes i els bruixots. Hem rebut una carta misteriosa. Ens l’ha enviada el GIMS (Grup d’Investigacions Màgiques i Secretes). Volen que els ajudem a investigar sobre les bruixes i els bruixots. Ens han enviat feines per fer, i si les fem bé formarem part del seu grup, el GIMS. Ens fa molta il·lusió treballar amb aquest grup i ens esforçarem per fer la feina ben feta. Si voleu veure la feina que fem, entreu al bloc http://classebruixesibruixots.blogspot.com Primera tasca La primera tasca que ens han encomanat ha estat fer una descripció de les bruixes a partir d’uns documents secrets dels GIMS. Com són les bruixes dels contes? Les bruixes són dones velles i lletges, però també poden ser joves i fins i tot nenes. De vegades tenen gepa i no són gaire polides. Porten el vestit apedaçat i estripat i un barret punxegut. Poden portar un mocador o una capa estripada i foradada. La roba és de colors foscos, especialment el negre i el lila. Tenen el nas ganxut, la barbeta pronunciada, berrugues peludes i la cara arrugada. Els fa pudor la boca i estan desdentegades. Tenen les celles espesses i fan ulleres. La seva pell és arrugada. Els dits són torts amb les ungles llargues i esmolades. Les joies que porten fan por perquè estan fetes de materials d’animals diferents: ossos, pells o ulls de ratolins, serps, conills, rat-penats, escarabats, etcètera. Sovint porten una escombra màgica. Per tal que no les reconegui ningú, les bruixes es poden transformar en excursionista, venedora, princesa, fada, policia i fins i tot en un animal.

15


curs 2012-13 MOTXILLA núm. 8

Escola Els Ametllers

Segona tasca: Els bruixots

Hem conegut tres bruixots famosos: l’Ot, el Panoràmix i el Gargamel. Després ens hem inventat els nostres propis bruixots. Us els presentem:

Narcís Aguilar Sánchez, Àstrid Alcàntara Cadaval, Lorena Conde Ruiz, Victoria Cosyns, Mar Cuevas Chavarría, Kevin Fernández García, Joaquín Fontecha Ruiz, Ángel Matamoros Tortosa, Laura Morales Sodupe, Mario Mújica Gil, Antonio Ortiz Costalago, Irune Ruiz Margalef, Laura Sardà Asensio, Yassin Tazdayat i Victoria Villarroel Meaño

16


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

La nostra casa encantada

3r

Per què és encantada la vostra casa ? Perquè l’home que habitava la casa, que tenia molts animals ,va tenir un atac de cor i es va morir. Com que l’home s’estimava molt els animals l’esperit es va quedar a la casa mentre esperava que vingués algú a cuidar-los. Uns nens van descobrir que en aquella casa passava alguna cosa estranya. Els animals de la casa estaven sempre ben cuidats i ben sans, però no veien mai qui els cuidava.

On està la vostra casa? Està a l‘estació del tren de Torredembarra, al costat del pàrquing de terra, en una muntanyeta. Per pujar-hi hi ha quatre escales.

Característiques de la vostra casa? La nostra casa té 2 plantes, un passadís d’uns 64 metres de llargada, un menjador més petit que un mosquit, quatre habitacions, dos lavabos i té una cuina bastant petita. Erika, Arnau i Julián.

Per què és encantada la vostra casa? Hi havia un senyor que era màgic. Tenia una casa en la que hi havia un subterrani on hi tenia la seva vareta màgica. Un dia el senyor que vivia a la casa es va morir i el seu esperit va sortir del seu cos i es va quedar a la casa perquè volia que algú es quedés la seva vareta màgica. És per això que la casa va quedar embruixada i la gent que passava per fora veia coses estranyes, ja que el senyor volia que algú entrés a la casa i trobés la seva vareta màgica. La vareta màgica tenia el poder de transformar totes les coses en diners.

On està la vostra casa? Damunt d’una muntanya, molt i molt alta, al castell de Montornès.

Característiques de la vostra casa? La nostra casa té dues plantes, un lavabo, una habitació que és molt fosca, una cuina, un menjador molt gran, 4 finestres mitjanes, 3 portes, unes golfes i un subterrani que és molt petit i hi entra poca llum. Omaima, Eloi i Alba

Idees sobre cases i castells encantats: “A la meva casa encantada hi ha un fantasma que toca un orgue, també hi ha un esquelet que balla i canta i un esperit que balla mentre toca la guitarra.”

Ainara “Una casa encantada, per a mi, és una casa amb fantasmes i molta brutícia: teranyines, molta pols, metall oxidat, etc, etc, etc.” Xavi 17


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

La nostra casa encantada PER QUÈ ÉS ENCANTADA LA VOSTRA CASA? Hi havia una vegada un escultor que es va morir a casa seva. L’esperit es va quedar dintre de la casa perquè volia que alguna persona portés la seva escultura més important a un museu. Anava enganxant notes per l’exterior i l’interior de la casa per tal que alguna persona entrés a la casa. A les notes hi escrivia pistes per a que fos més fàcil trobar l’escultura. ON ESTÀ LA VOSTRA CASA? La nostra casa esta situada a la Font de la Gavatxa CARACTERÍSTIQUES DE LA VOSTRA CASA? La nostra casa té un llit molt gran, titaranyes, finestres trencades , un subterrani amb un esquelet penjat del sostre i vuit ulls que surten de les parets, les parets negres, una taula que vola, cinc xemeneies, un passadís amb menjar enganxat a la paret , tres paranys i una cuina de 10 metres. Alexia, Ivan i Valentina. Perquè és encantada la vostra casa? Perquè un senyor es va morir a la casa i s’hi va quedar per guardar els seus tresors i volia repartir-los per a tothom. Si algú agafava coses per més valor de 100 € començaven a passar coses estranyes a la casa. La casa deixarà de ser encantada quan s’acabin les coses del tresor. On està la vostra casa? La nostra casa està en un bosc encantat a la urbanització del castell. Característiques de la vostra casa La nostra casa té tres plantes, tres habitacions, un menjador amb la cuina dins, un subterrani. Te un passadís de 40 m amb 5 paranys perquè si algú agafa coses per mes valor de 100€ li passin coses estranyes. Una de les habitacions té el llit ple d’aranyes. Una altra té un forat a la paret, que si et poses dins et condueix al menjador i a l’última habitació hi ha el tresor. Yaiza, Rubén i Laro

Idees sobre cases i castells encantats: “A la meva casa encantada hi ha l’esperit del meu amic que es deia Pepito. A la sala del piano s’hi pot veure un fantasma tocant-lo.” Khalid “Per mi una casa encantada es molt terrorífica. Hi haurien moltes trampes i s’escoltarien sorolls espantosos com per exemple: el vent que bufa, els crits d’un fantasma, el vol d’ un vampir i un violí que toca sol.” Arturo “Per mi un castell encantat es un castell vell.” Jasmin “Les cases encantades són terrorífiques i fantasmagòriques. S’hi senten els crits d’animals.” Loqmane “Per a mi, una casa encantada és vella, hi podem veure coses espantoses com un fantasma tocant una trompeta, un esperit sortint d’un cos i un esquelet.” Youssef Som la classe de les cases i els castells encantats. 3r

18


LA MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

4t A Ens agraden els personatges dels contes !!! Els nens i nenes de 4t A hem estat parlant al voltant dels contes i dels diferents elements que hi són presents. Els contes giren al voltant d ’ històries, d'anècdotes i d ’ aventures que viuen els seus personatges. Els autors s ’ escarrassen a buscar aquelles característiques que fan dels personatges, els protagonistes de la història. Pensen en ells, busquen les seves característiques físiques, la seva personalitat o fins hi tot els hi atribueixen superpoders que fan d’ e lls personatges curiosos i diferents. Més tard l ’ il·lustrador serà l ’ encarregat de donar forma, color i moviment, a aquests personatges, a través del dibuix. Nosaltres hem volgut jugar a crear i poc a poc hem anat confegint els nostres personatges que, com podreu veure, tenen les seves característiques físiques, la seva personalitat i sobretot... Superpoders!. Ara només cal que comenceu a imaginar-vos el vostre conte.

El nostre animaló imaginari té el cap rodó com un ocell de color taronja, el nas arrugat com el d’un porc, a dalt hi té una banya de rinoceront i té les orelles llargues com les d’un conill nadó. El seu cos és com el d’un hipopòtam gegant, amb el pèl d’osset de peluix, les potes grosses com les d’un elefant i tot de coloraines com l’Arc de Sant Martí. Té el caràcter força agressiu com el d’un lleó quan té gana, però si es posa nerviós se li escapa el pipi i apreta a córrer... A més té la capacitat de poder veure les ones sonores que surten de la boca de la gent quan parla.

Marina, Aaron, Luna, Adrian i Meritxell 4tA

19


LA MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

El nostre personatge imaginari té el cap rodó com una pilota i de color or molt brillant, els ulls triangulars com una piràmide i de color vermell com un robí, el nas com una estrella de mar i de color taronja fluorescent, les orelles com les d’un follet i de color verd fluorescent. Té el cos d’un ós del bosc, de color bronze medalla, el pèl suau com el d’un ós de peluix i de coloraines com l’Arc de Sant Martí, una pota al mig i les altres quatre als costats. La cua té un estel al principi i un cor de color lila al final. De caràcter, és simpàtic carinyós i molt bo amb tots, li agrada anar a la moda i menjar molt; és una mica trapella, però en general es porta bé... Només hi ha un problema, quan dorm es fa pipi a sobre. Ah, espereu, que ens deixem els superpoders!, quan escolta un sò li comença a vibrar tot el cos i si li toca la llum, encara que sigui opac, el traspassa, i sembla estrany, però la calor provoca canvis de mida en el seu cos... a l’hivern es contrau i a l’estiu es dilata. Maitane, Naia, Aina, Ariadna P. I Mounir 4tA

FixeuFixeu-vos, en el protagonista de conte que nosaltres hem inventat... Hauria de tenir el cap hexagonal amb taques negres i blanques, els ulls triangulars i de color taronja, el nas rodó amb taques de color rosa i les orelles llargues de color gris i lila. El cos ondulat amb taques grogues, el pèl punxegut de color blau i les potes curtes i de plata. Voldríem que fos dolent i nerviós i li agradés molt destrossar la brossa per després, poderpoder-sese-la menjar, esclar que després l’hauríem de dutxar. Ah, ens falten els poders... Quan li toqués el sol s’hauria de tornar transparent i també voldríem que fos capaç de destroçar les ones sonores de qualsevol sò des de molt lluny. Ana, Ariadna C., Selene, Izan i Oscar 4tA 20


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

CHARLIE i LA FÀBRICA DE XOCOCOLATA

4t B

Els nens i les nenes de quart B van triar per nom de la classe “CHARLIE Y LA FÁBRICA DE CHOCOLATE “; és una pel—lícula que vam veure el curs passat i ens va agradar molt. Aquest curs l’hem tornat a veure i us volem donar la nostra opinió sobre aquesta pel·lícula.

A mi el que m’ha agradat més és quan la Veruca va caure pel forat per egoista , ja que era una nena que ho volia tot i es pensava que amb diners tot es podia comprar; en Charlie li va demostrar que no és així. Martina M’ha agradat tota la pel—lícula, ha esta molt divertida i no se m'ha fet gents llarga ni pesada; la tornaria a veure. Elena En Willy Wonka era un senyor xocolater, que va invitar a dues nenes i tres nens a veure la seva fàbrica de xocolata. Aquests nens i nenes eren molt diferents, la Veruca era una nena molt mimada, la Violet era molt egoista, el Mike era un nen que li agradaven molt els videojocs, a l’Augustus li agradava molt la xocolata i en Charlie era un nen pobre que no s'assemblava gens als altres. Sandra D'aquesta pel—lícula he après que no hem de ser mal criats ni egoistes. M’ha agradat molt. Josep En Willy Wonka era un senyor xocolater, el seu pare era dentista i no li deixava menjar xocolata perquè no se li fessin malbé les dents; per això quan va ser gran va muntar una fàbrica de xocolata i va invitar a cinc nens a veure la fàbrica, d'aquests cinc nens en va seleccionar un, i com a premi li va donar la fàbrica. José Carlos El que més m'ha agradat ha estat els nens que ballaven. Soliaman

Un senyor que es deia Willy Wonka va posar cinc bitllets daurats dins de les xocolatines i als nens que els hi van sortir van anar invitats a la fàbrica. Naroa A mi m'ha agradat quan els nens van a la fàbrica de xocolata, perquè passen coses molt divertides. Paola

21


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

És la millor pel—lícula que he vist mai. He après que no es pot ser egoista i a valorar les coses que tenim, els amic i la família. Marina La pel—lícula m'ha agradat molt, és molt divertida, surten nans cantant i ballant quan els nens es perden. Ingrid A mi el que m'ha agradat més de la pel—lícula ha estat quan Charlie va dir que no es separaria de la seva família per res del món. També m'ha agradat quan en Charlie es troba el bitllet daurat dins la rajola de xocolata. Si pogués ser un personatge de la pel—lícula m'agradaria ser en Charlie. Borja El que més m'ha agradat ha estat quan sortien els nans, eren uns treballadors que ajudaven a en Charlie, i quan als nens els hi passava alguna cosa ells sortien i explicaven cantant i ballant el que els hi havia passat. Ainara

A mi m'ha agradat quan l'esquirol li fa "toc-toc" al cap de la Violet, i com que era una nena dolenta la va llançar pel forat. Iván De la pel—lícula el que més m'ha agradat ha estat quan el Mike es fa petit i quan la Veruca estava tota plena de menjar a punt d'explotar. Laura

La pel—lícula m'ha agradat molt, ha estat molt divertida i m'ha passat el temps molt ràpid. David

22


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

La classe dels Narnians

Com ja sabeu el tema del curs és el dels contes. Nosaltres vam escollir treballar les Cròniques de Narnia i per aquest motiu ens diem la Classe dels Narnians, que fa referència a tots aquells personatges que viuen al món de Narnia. A les hores de plàstica vam fer dibuixos sobre personatges que apareixen a la col·lecció de llibres i aprofitant aquest treball us presentem les imatges seleccionades i la informació que em trobat d’aquests.

Els ciclops són uns éssers fantàstics que apareixen als llibres de Narnia. Hi podem trobar diferents famílies com la dels Ciclops Bufanúvols. Els ciclops tenen un ull i una banya. Són de constitució gegant. A banda, una altra característica que els fa molt interessants és que són éssers immortals.

El centaure és una criatura mitològica que surt als llibres i a les pel·lícules de Narnia. Són personatges amb la part inferior del cos de cavall i la superior de persona. Generalment , tenen sis extremitats: quatre potes de cavall i dos braços d’home. Acostumen a tenir la pell fosca i el cabell llarg. Són bons guerrers i quan lluiten són molt ràpids. Normalment utilitzen dues espases, també arcs, encara que no són gaire hàbils. Porten una bona protecció com armadures i ombreres.

23


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

El minotaure és mig bou i mig home. El fet de ser mig bou fa que tingui el cos ple de pèl i el de ser mig home fa que camini dret. El minotaure pot ser de diferents colors com: marró, negre, gris o blanc i a vegades també, pot tenir taques de colors. És un guerrer de Narnia, que a banda de portar els estris necessaris com una destral i una armadura, utilitza tota la seva força per lluitar.

El Tumnus anomenat generalment com Sr/ Sra Tumnus, és un

personatge de ficció

creat per C. S. Lewis per a la sèrie titulada Les Cròniques de Narnia. El Tumnus apareix per primera vegada en El lleó, la bruixa i l'armari, publicat el 1950. Aquest personatges va ser la inspiració inicial de totes les històries de Narnia. Ja que l’autor se’ l va imaginar portant un paraigües i transportant paquets a través d’un bosc cobert de neu. El senyor i la senyora Tumnus són uns personatges que tenen la part superior del cos d’humà i la part inferior de cabra. Són éssers molt peluts.

24


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

ELS ALUMNES DE SISÈ AJUDEM A LLEGIR ALS DE PP-5

Hola, som els alumnes de sisè. Aquest any estem fent moltes activitats per la Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Setmana Cultural, viatge de fi de curs... Però enguany, una que ens està agradant molt, és que aquest any estem ajudant als nens de P-5 a llegir millor. És molt bona la idea dels mestres, de tenir un carnet on fica el nom del padrí/na i fillol/a, amb les seves corresponents fotos. Cada dilluns, quan s ’ acaba el pati, tots els alumnes de sisè anem a la classe de P-5, a recollir els nostres fillols. Llavors agafem un llibre, ens dividim en dues aules i ens posem a llegir amb ells. Així el curs vinent tindran un bon nivell de lectura, no tindran problemes i aniran ben preparats a primer. És molt important ensenyar a llegir als nens més petits que nosaltres. Els ensenyem a fer pauses en els punts i les comes, agafar entonació, pronunciar millor... I nosaltres, millorem la nostra ortografia. A més aprenem a tenir més paciència i veure la importància d ’ ajudar als altres. A l ’ hora de la lectura ens pregunten per aquella lletra o què significa aquella paraula. És molt divertit llegir amb ells i veure les seves cares de felicitats, quan acaben els llibres. Quan passen vint o trenta minuts marxem. Ens ho passem molt bé ajudant-los i llegint amb ells. Tot i que notem que es posen una mica tristos quan marxem. Ens agrada molt estar amb els nostres fillols, per les rialles que fan, els coneixem més, però sobretot perquè veiem que cada vegada llegeixen millor. Ells aprenen i nosaltres també. Aquesta és l ’ activitat que ens agrada més. Està molt bé això d ’ ajudar als més petits. Ens agradaria fer altres activitats amb els nostres fillols. Anar a fer tombs pel poble, excursions, anar als museus... perquè així coneixerien coses noves amb nosaltres i seria molt divertit i entretingut.

25


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

CARTA DE COMIAT Hola, som la classe de sisè, també coneguda com la classe d’Andersen, i fem aquesta carta perquè ens volem acomiadar i expressar els nostres sentiments cap a tots vosaltres: companys, professors, pares ... i tots aquells que ens coneixeu. Els anys que hem passat a l’escola no els oblidarem mai, han estat tota una aventura. Ens fa pena que el curs vinent no ens veurem com cada dia. No volem marxar de l’escola, perquè aquí tenim els nostres amics i germans. Us trobarem a faltar, perquè ja sigui amb els nens d’infantil com de primària ens ho hem passat molt bé. Els amics ens han ajudat a tots i, quan ens sentíem sols, venien amb nosaltres. Des de P-3 a 6è hem fet amics inoblidables. A la nostra escola hem estat molt feliços. Als professors també els trobarem a faltar, perquè ens han ajudat molt. Ens han ensenyat i volem agrair-los la seva feina, el seu esforç i el seu treball cap a nosaltres. Han sigut molt bons i ens han aguantat molt, gràcies a tots per la vostra paciència. Hem après molt en aquests anys a l’escola. Hem après a saber compartir, a saber raonar, a no barallar-nos... però, sobretot, a ser millors persones. També hem passat per moments inoblidables i moltes experiències a la nostra escola. Hem fet: activitats, excursions, aniversaris, treballs en grup, festes, jocs...i els menjars de la Lucia, els enyorarem tant! Mai oblidarem aquesta escola. Sembla que sigui la nostra família, que ens ha cuidat i ens ha vist créixer any rere any. Però arriba el moment d’anar-nos. No ens agrada marxar a l’ESO, perquè ens fa una mica de por saber que passarem de ser els més grans de l’escola, a ser els més petits de l’ institut. Creiem que serà més difícil. Però pensem que estarà bé, ja que allà coneixerem més gent. A més, estudiarem més i aprendrem coses noves. D’aquesta manera estarem millor preparats pel futur que ens espera. Ara és hora de marxar. Alguns de nosaltres mirarem endavant, pensant en les dificultats i obstacles que trobarem en el nostre nou camí. Però tranquils i contents, perquè amb tot el que hem après a la nostra escola, superarem totes les adversitats. Estar a l’escola ha estat una bona experiència, que sempre recordarem i mai oblidarem. Sempre serà la nostra escola i la portarem al nostre cor... l’escola Els Ametllers. Els/les alumnes de sisè

26


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

English

THE FOUR FRIENDS Far from any town, there was a forest, in which all the animals and birds lived together peacefully. The forest was home to four inseparable friends: a deer, a tortoise, a crow and a mouse. Every evening they met to discuss the events of the day. But one day, the deer became very frightened. “Hunters are laying traps everywhere. Is there anything we can do to escape?” “Yes there is”, the crow cried out. “As our friend the mouse knows!” The crow began telling everyone what he had seen. Just the other day, I saw the most amazing thing. A flock of doves got trapped in a hunter's net, their wings flapping wildly. Then suddenly, all together, the doves picked up the net in their beacks and flew into the sky. And where did they go? Straight to our friend the mouse! With his sharp teeth, he tore the net to pieces. Free at last, the doves flew away. “They were very grateful to our friend.” After the story ended, the deer went in search of water while the three friends started nibbling on the fruits, shrubs and leaves of the forest. They chatted late into the night,still waiting for the deer to return. But the deer was nowhere to be seen, and the friends began to worry.

27


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

At dawn, while the others called out to the deer, the crow flew in every direction looking for her. In a clearing, he spotted the deer with her foot caught in a net. “Don't worry,” he told her calmly.” “We'll think of something”. The crow rushed back to his friends. The tortoise had an idea: “Mouse, hop quickly on the crow's back.” And they flew off to rescue the deer. Without wasting time, the mouse bit through the net. Just then, the anxious tortoise reached the spot. “Why did you come here? If the hunter returns, you'll never escape!” The deer exclaimed. And the hunter did return! Hearing his footsteps, all of them run away, but the tortoise was too slow. The hunter picked him up and tied him to a stick. “Oh no! Because of me, poor tortoise is in trouble,” said the deer. Suddenly, the deer leaped up and ran to the pond near the path. She lay down absolutely still, while the crow pecked at her. When the hunter dropped the tortoise and picked up the deer, the mouse quickly cut the cords and released the tortoise. While the tortoise slipped into the water, the deer darted off and the crow simply flew away. The hunter trembled with fear. He had never seen an animal come back to life. Thinking that the forest was haunted, he ran for his life. The four friends went home and were happy to be together again.

28


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Aprenem amb l es paràboles

Religió

Com tothom sap, els contes són una eina bàsica en el procés d’aprenentatge dels infants, però això no és cap novetat, ja que fa centenars d’anys quan les persones tenien problemes i demanaven ajuda a Jesús, aquest acostumava a explicar petits contes; d’aquestes històries en diem paràboles. Les paràboles, que treballem a la classe de religió, són narracions breus que ens fan conèixer aspectes de la vida quotidiana i ens ajuden a actuar correctament. Entre les paràboles més conegudes hi ha les següents: La paràbola del bon Samarità (Lc 18, 25-37)

La paràbola del bon pastor (Mt 18, 12-14)

José Carlos Leyton

Maitane Ruiz

La paràbola del fill pròdig (Lc, 15, 11-32)

Naroa Ruiz

Ariadna Padilla

29


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

CONSOLIDAR LLENGUATGE I PENSAMENT A TRAVÉS DELS CONTES

Ed. Especial

El fet que als infants els expliquem contes no és simplement per pur entreteniment. O no ho hauria de ser. El conte, a més d’entretenir o divertir ajuda a estructurar tant el llenguatge com el pensament. Els contes sempre tenen la mateixa estructura; Una introducció dels personatges i la situació que els toca viure, un problema que apareix d’imprevist i que no els permet continuar endavant i que per tant han de resoldre, una solució a aquest entrebanc i ,finalment, un final normalment feliç. Quan un nen sent explicar un conte, el primer que fa és activar la seva imaginació, i ho fa tenint com a referència les seves pròpies experiències. Busca dins el seu cap tota aquella informació apresa (o viscuda) que el pugui apropar directament a allò que succeeix en la història, s’identifica, d’una manera o altra, amb els personatges i el que els passa. Als protagonistes dels contes sempre se’ls presenten situacions una mica enrevessades que han de resoldre per poder dur a terme la tasca que se’ls ha encomanat, i els petits oients d’històries, sense saber-ho, fan anar el cap intentant trobar solucions tant efectives i imaginatives com les que surten a les històries. Què haurien de fer ells si es trobessin en el lloc de la protagonista? I si fossin el dolent, com actuarien? Potser ells, pensen, ja han actuat així en alguna ocasió en la vida real? O es trobaran mai en una situació similar a la del conte? Els contes ofereixen aquesta mena de pensament contínuament. Mentre la història avança tal i com està escrita, tots podem pensar “ I si...?” : “ I si la caputxeta no hagués fet cas al llop? O visqués a la ciutat, on no n’hi ha de llops? ”, “ I si les set cabretes no haguessin obert la porta?”, “ I si la Bruixa no hagués aparegut?” , “què passaria si els porquets visquessin a la ciutat?” ... I per tant, contínuament podem inventar un nou gir en l’argument, o un nou final... “Potser l’àvia no serà a l’armari, ... O potser si! Potser apareix un príncep... molt antipàtic! Potser el cavaller no podrà amb el monstre... o la princesa tindrà més força que ningú... ! Heu jugat mai amb els vostres fills i filles a canviar el curs d’un conte? Intenteu sorprendre els experts que teniu a casa canviant el nom d’un personatge, la situació que viu, el problema amb el que es troba o la manera de resoldre’l. Inventeu amb ells altres possibles arguments, incorporeu personatges nous o canvieu els defectes i virtuts dels que ja coneixem. Inventeu contes nous si voleu!! Feu-ho a mitges, incorporeu-hi disbarats, refeu la història, inventeu-ne el títol, escriviu-lo, dibuixeu-lo i regaleu-lo a algú a qui estimeu... les possibilitats són tant il·limitades com els propis contes. I heu utilitzat mai, amb els vostres fills, expressions com “ Bufes tant fort la sopa com el llop dels porquets!!” , o bé “ t’entretens tant que sembles la caputxeta enmig del bosc “, “ estic tant cansada com el cargol que anava a buscar l’herba de poniol...” si nosaltres podem entrar en els contes, perquè els contes no poden entrar en les nostres vides? Gaudiu dels contes i dels vostres fills amb imaginació ! Anna Nebot

30


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

El conte dels números Els números Hola, amics! Em presento: sóc un 8. Un 8 ben plantat, italià de la família Bodoni, i sóc aquí per a explicar-vos la meva història. Una història que va d'amors i desamors entre xifres. Per això es diu „Els números‰. Com us estava explicant, em dic 8 i des que vaig néixer he estat un vuit. Hi ha gent de mala fe que diu que els vuits semblem dos tresos enganxats. Il·lusos! Som vuits sencers i orgullosos de ser-ho. A mi m'agrada molt tenir doble panxa, em dóna personalitat, i a més a més, si m'estiro, semblo un infinit: pocs números poden presumir de significar tant! Fins fa poc era un número sol, "single", com es diu avui dia, però una tarda d'estiu, tot passejant per una pissarra, vaig topar amb un tres preciós, ben fet com cap altre, amb unes corbes de somni, que es bellugava ballant un rap. El vaig cridar: "Eee!", i ell em va contestar: "T'equivoques, no sóc una e! M'estàs mirant al revés! Et confon el meu tipus suís, sóc un tres ballarí de la família Miedinger, que acaba d'arribar per buscar números nous..." Ens vam enamorar a l'instant, i en fer-li un petó vaig veure que ens acoplàvem perfectament. Així és l'amor! Després de sortir durant uns mesos, vaig començar a pensar a sumar-me amb ell; tenia ganes de viure a la mateixa operació. Però, per un altre costat, vaig tenir el primer dubte: si m'uneixo al tres, deixaré de ser un vuit, perquè tots dos plegats ens convertirem en un onze, i perdré el que sempre he tingut: el meu esperit de vuit meravellós i parell. No sabia què fer, però m'agradava tant el tres, n'estava tan bojament enamorat, que vaig pensar: "Bé, ho provo, m'uneixo al tres i, si no va bé, ja ho veurem." I arribats en aquest bon punt, vam decidir sumar-nos. Què us sembla? Us està agradant? Doncs podeu pensar-ne vosaltres mateixos el final. Tot i així, si voleu saber com acaba de veritat aquest conte, podeu visitar la pàgina web “Una mà de contes” i escriure en el cercador “Els números”. Segur que us agradarà. Per als que no tingueu internet a casa, no patiu, el penjarem a la biblioteca per a que tothom el pugui llegir o veure’l als ordinadors que hi ha. L’autora del guió d’aquest conte es diu: Victoria Bermejo. Contes per aquí i comptes per allà i aquest conte es va esfumar!

31


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Els personatges fantàstics

Biblioteca

En gairebé tots els contes apareixen uns personatges fantàstics, que només existeixen en els contes, i que responen a uns trets característics: Bruixes Una bruixa és una dona sola, lletja, bruta, vella, fosca... Coneix els remeis naturals, les plantes, les llunes... Acostuma a ser malèfica i marginal. Viu en una casa o cova misteriosa, plena de fum, sempre allunyada, amb objectes insòlits, substàncies fastigoses i animals perillosos. L’olla i el morter on prepara els seus encanteris ens fan venir idees de canibalisme. Una bruixa té el poder de volar damunt de la seva escombra; transformar i transformar-se; fer encanteris, adormir infinitament algú, enverinar-lo, fer-lo enamorar.... Mags, bruixots i astròlegs Són homes vells alts i escardalencs. Tenen barba llarga, cabells blancs, nas imponent, veu profunda i mirada penetrant. Vesteixen túnica llarga i barret cònic. Poden ser bons o dolents i acostumen a ser consellers d’algun senyor. Els astròlegs solen viure envoltats d’aparells per observar el cel, en un lloc privat prop del seu senyor; molt sovint en una torre prop del castell. Els mags i els bruixots viuen en llocs aïllats, en espais plens d’objectes estranys i desordenats: líquida, herbes, minerals i llibres de màgia. De vegades tenen un jove aprenent i també algun animal. Tenen la capacitat de dominar les forces naturals i els elements; transformar i transformar-se; elaborar beuratges i pòcimes... Fades Les fades són dones que tenen poders sobrenaturals. Algunes tenen bones relacions amb les persones i altres no. N’hi ha diferents tipus: Les Petites Dames són petites, alades i musicals, amb forma de flor o papallona. Són juganeres i fan dringar les ales en volar. Viuen al bosc i tenen cura de petits animals. Poden fer volar els nens i nenes amb el polsim de les ales. Les Dames Verdes són dones boniques, amb rics vestits i ceptre. Viuen en casals fets de materials preciosos a la terra (Aloges o Encantades) o a l’aigua (Dones d’aigua o Goges). Poden fer tota classe d’encanteris i els homes se n’enamoren sense remei. Les Dames Blanques són dones amb cabells llargs i rossos, ulls blaus i vestits de color clar. Representen la bellesa, la bondat i la virtut. Tenen una vareta. Apadrinen personatges dissortats i actuen amb seny. Les Velles Dames són velletes vestides pobrament i amb un bastó. Donen bons consells a l’heroi si aquest ha superat primer una prova sense saber-ho i li ha demostrat caritat i bon cor. Ogres i Gegants Són homes de gran alçada. Normalment són bons, però tenen problemes per culpa de la soledat o per la seva gran mida. Són caníbals insaciables i poc intel·ligents. Tenen la missió de guardians de personatges encantats, objectes màgics o tresors. Viuen apartats de la societat i poden estar acompanyats de la seva dona o la seva filla. Éssers diminuts Són els nans i els follets. Al Pirineu també hi ha els minairons, i als països nòrdics els gnoms, els trolls i els elfs. Acostumen a ser rodanxons, galtavermells, amb les orelles en punta. Vesteixen cassaca i calçons amples amb una gran sivella, botes i barret alt i punxegut. Poden tenir barba blanca i són normalment masculins. Són actius, entremaliats i juganers. El seu gran poder és l’activitat i la destresa en els oficis artesans, tot i que també poden tenir poders màgics o un objecte encantat. Viuen en grans boscos ombrívols i misteriosos, en habitatges naturals (troncs, bolets, coves) o en cases comfortables. Poden viure sols o en societats molt organitzades. Informació treta de LLUCH,G. (ed): De la narrativa oral a la literatura per a infants. Invenció d’una tradició literària.- Ed Bromera, 2000

32


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

EL LLOP FEROTGE

Ampa

El bosc era casa meva. Hi vivia, el cuidava,… intentava mantenir-lo net i respectava el curs de les plantes i els arbres… Un dia xafogós, mentre recollia escombraries i andròmines, vaig sentir passos al meu darrere. Amagat darrere un arbre vaig veure una nena que s’acostava pel senderol, amb un cistell al braç. Vaig sospitar d’aquesta noieta perquè anava vestida de manera extravagant. Tota vermella, amb una caputxa que li cobria el cap, com si no volgués ser reconeguda. Naturalment, la vaig aturar per comprovar qui era, d’ on venia, on anava i tot això. Em va cantar i ballar una cançó… que si anava a casa de la seva àvia a portar-li el menjar… Semblava honesta, però voltava pel meu bosc i semblava sospitosa amb aquella estranya caputxa. Així que vaig decidir ensenyar-li els perills que hi havia al bosc i que no es podia voltar fent cabrioles d’aquella manera sense donar-se a conèixer i disfressada de manera tan extravagant. Vaig deixar que seguís el seu camí, però em vaig avançar per arribar abans a casa la seva àvia. Quan vaig veure aquella agradable velleta li vaig explicar el meu problema i va estar d’acord que la seva neta necessitava aprendre una lliçó. Va accedir a amagar-se fins que jo la cridés. De fet, es va amagar sota el llit. Em vaig vestir com la seva àvia i em vaig ficar al llit. Quan va arribar la nena, la vaig cridar perquè entrés a l’habitació. Se’m va acostar i em va dir alguna cosa desagradable sobre les meves orelles. Com que abans ja m’havien insultat amb motiu de les meves orelles, li vaig contestar que les meves grans orelles m’ajudaven a sentir-hi millor. En realitat, aquesta nena em queia bé i volia que posés més atenció al que li deia. Però va fer un altre comentari insultant respecte als meus ulls, com dient que em sortien de les òrbites. Imagina’t, que vaig començar a pensar que aquesta nena que semblava tan agradable, en el fons era una busca-raons. Amb tot això, com que tinc el costum de parar l’altra galta, li vaig dir que els meus ulls m’ajudaven a veure-hi millor. Amb el següent insult ja em va caure als peus i a més em va ferir l’ànima. Tinc el problema de tenir les dents enormes, i la noieta, és clar, es va posar amb les meves dents. Sé que m’havia d’haver controlat, però, d’una revolada, vaig saltar del llit cridant que eren per menjar-me-la millor. Siguem seriosos, mai cap llop no es menjaria una nena, això ho sap tothom, però aquella criatura era boja, va començar a córrer cridant per la casa, mentre jo l’empaitava per tranquil·litzar-la. Em vaig treure la disfressa, però va ser pitjor, la situació fou insostenible. De cop i volta es va obrir la porta i va aparèixer un enorme llenyataire amb una destral esmolada. Només mirar-lo em vaig adonar que m’havia ficat en un bon embolic. Com que hi havia la finestra oberta, vaig escampar la boira. M’agradaria dir que tot va acabar aquí. Ara bé, el personatge de l’àvia mai no va explicar la meva versió de la història. De seguida, en un tres i no res, van córrer veus que jo era un tipus desagradable. Des de llavors tothom em va començar a evitar. No n’he sabut res més d’aquella nena amb la caputxeta vermella, però mai més no he viscut feliç.

33


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

L’ ASSOCIACIÓ ESPORTIVA Aquest curs hem creat l’ A ssociació Esportiva Escolar “ Escola Els Ametllers ” amb l ’ objectiu d ’ afavorir la pràctica regular de l ’ a ctivitat física i esportiva dins del context escolar, donada la importància que té aquesta, en la millora de la salut i del rendiment acadèmic. L ’ escola esportiva canalitza totes les activitats de caire esportiu que es realitzen a l ’ escola en horari extraescolar i està coordinada des de l ’ Àrea d ’ Educació Física amb la direcció del centre. El nostre objectiu aquest curs, ha estat oferir activitats diferents, amb monitors i entrenadors titulats a preus assequibles perquè tothom hi pugui participar. Hem pogut competir a nivell individual en gimnàstica rítmica i esperem que el curs vinent puguem ampliar els equips de bàsquet per inscriure algun equip en la competició escolar del Consell de l ’ Esport Escolar del Tarragonès . Us recordem les activitats i els horaris que estem fent: •

JUDO: Entrenament d ’ una hora setmanal per part d ’ una de les entrena-

dores del Club de Judo Els Pallaresos ( Esther)

. L ’ activitat es fa els divendres al

migdia de 12.30 a 13.30h. •

BÀSQUET : 3h d ’ entrenament a la setmana repartides en dimecres i di-

vendres de 15.30 a 18h. Aquests entrenaments estan conduits per l ’ Equip Tècnic del Torredembarra Bàsquet Club ( TBC ) . •

GIMNÀSTICA RÍTMICA / BATUKA: BATUKA Aquestes dues activitats les porta a

terme la mateixa entrenadora que les ha anat fent en els darrers cursos ( Daniela Monsalvo ) . La freqüència setmanal és: dilluns i dimecres amb diferents torns horaris

En les pàgines següents trobareu escrits al voltant de les diferents activitats. Esperem que us animeu i el curs vinent encara siguem més. ASSOCIACIÓ ESPORTIVA ESCOLAR

34


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

EL BÀSQUET A L’ESCOLA Aquest curs, com sabeu, hem començat el projecte d ’ escola de basquetbol a la Pobla de Montornès després d’ h aver participat directament en la setmana cultural de l ’ any passat. Això ho fem amb la col·laboració directa del Torredembarra Bàsquet Club, que posa a la disposició de l ’ A.E.E. de l ’ escola els entrenadors Carlos Molina i Cristina Aguilar, a més de donar l ’ oportunitat de participar en altres activitats del club relacionades amb el basquetbol als nens i nenes que juguen a l ’ escola . L ’ objectiu principal de l ’ activitat de bàsquet és formar als nens tan a nivell humà com a nivell tècnic. És prioritari formar persones abans de tot, inculcar valors de respecte, tolerància i treball en equip. A més, el treball tècnic del basquetbol l ’ afrontem des d ’ una vessant lúdica perquè sempre s’ h o passin bé mentre aprenen. Pel que fa a activitats relacionades amb el Torredembarra Bàsquet Club, els nens i nenes de l ’ escola van participar en la presentació d ’ equips del club d ’ aquesta temporada. També un grup de nens i nenes de 4t i 5è de primària van participar en les jornades tècniques que el club va organitzar a Setmana Santa al pavelló municipal Sant Jordi de Torredembarra, juntament amb els nens i nenes de les altres escoles de Torredembarra. Aquestes jornades tècniques consisteixen en entrenaments dirigits pel director tècnic del club per permetre als jugadors assolir un major nivell tècnic. Van gaudir molt del bàsquet aquella setmana. A nivell de competició aquest any no arribem a un mínim de jugadors per poder inscriure ’ ls al Consell Comarcal ja que, ara mateix comptem amb 21 nens i nenes. L ’ objectiu de la temporada vinent és augmentar el nombre de jugadors, per poder inscriure com a mínim dos equips per edats, per competir els dissabtes al matí fent partits contra altres escoles del Tarragonès. Aquest any estem gaudint tots d ’ un esport que beneficia els nens i nenes tan a nivell de salut com a nivell de creixement personal, i esperem que la temporada vinent us animeu a jugar a bàsquet a l ’ escola.

Carlos Molina Yamuza

35


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

BATUKA I RÍTMICA BATUKA L ’ activitat de Batuka va començar ara fa tres anys. Actualment són 13 alumnes i posen el màxim d ’ esforç en cada classe per practicar les seves coreografies. Són molt creatives i participatives, es mereixen una gran felicitació pel seu bon treball; han evolucionat moltíssim, estan molt motivades, i curs rera curs, tot i que es complica el grau de dificultat de les coreografies, s ’ esforcen i les fan molt i molt bé. Us animem a apuntar-vos i a unir-vos a aquest grup amb tanta marxa!!!! A BALLAR!!! Daniela Monsalvo

GIMNÀSTICA RÍTMICA L ’ activitat de gimnàstica rítmica, aquest curs s ’ ha dividit en dues activitats, per una banda el grup de promoció i per l ’ altra el de competició. Per primera vegada, 7 alumnes han participat en la 1a fase Comarcal de Gimnàstica Rítmica que es va celebrar el 23 de març a Salou obtenint unes molt bones posicions. La Júlia Fortuny i la Paula Delgado ( ex-alumnes de l’ e scola ) van aconseguir la primera posició en les seves respectives categories. La Clara Rovira ( també ex-alumna) va ser la 3a classificada en la categoria aleví. La Naia Porteros, l ’ Alexia Romero, la Mar Cuevas i l’ A s trid Alcantara van realitzar una bona actuació malgrat no aconseguir pòdium. El proper diumenge 14 d ’ abril es celebrarà la segona fase on es determinarà el pas a la final. Estic molt contenta del treball realitzat i dels resultats aconseguitsfins el moment, doncs les hores d ’ entrenament són poques i els èxits aconseguits són grans. La idea de l ’ activitat, és que cada curs es vagin afegint més nenes al grup de competició. Només tinc paraules d ’ agraïment per les nenes, les famílies, i la direcció per la seva dedicació i estar tan receptius en aquests temps tan difícils que estem vivint . Daniela Monsalvo

36


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

JUDO El curs passat, l ’ E scola Els Ametllers ” va organitzar la Setmana Cultural al voltant dels Jocs Olímpics , amb un ventall molt ampli d ’ activitats i tallers relacionats amb l ’ esport. El Club Judo Els Pallaresos, va aprofitar l ’ ocasió per oferir a l ’ escola una demostració de Judo i organitzar un taller on tots els alumnes de primària es van posar el kimono per tenir un primer contacte amb aquest esport japonès. En veure la bona acceptació de l ’ alumnat i els beneficis que el judo podria aportar als nens, l ’ e quip docent del centre, va pensar en incloure ’ l al ventall d ’ activitats extraescolars. Aquest curs ha començat l ’ activitat amb un grup reduït de nens/es que va dels 6 fins als 12 anys. Aquesta activitat es fa tots els divendres de 12:30 a 13:30 a l ’ escola. Tot i que és el primer any i tots comencen de nou, els professors de l ’ activitat estan molt contents amb l ’ evolució del grup i la bona acceptació de l ’ activitat al centre. Ara que s ’ apropa final de curs els alumnes estan molt impacients per fer l ’ examen de cinturó i preparar l ’ exhibició de final de curs, fet que segurament aconseguiran amb molts bons resultats. Aprofitem per informar-vos que el Club organitza, a finals de juny, unes colònies d’ e stiu.

37


MOTXILLA núm. 8

curs 2012-13

Escola Els Ametllers

Finalistes del concurs per la portada de la revista

José Carlos Leyton 4t B

Lluc Pallarés P5

La guanyadora de la portada ha estat la Nerea López de 6è


La Motxilla núm. 8  

Revista de l'Escola Els Ametllers

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you