Page 1

CONTE: EL PETIT DOFÍ Conte escrit pels alumnes de les classes: “Xap”, escola Les Moreres de Santa Fe del Penedès “Peixos Espasa”, escola Fort Pienc de Barcelona “Terrats de Barcelona al clar de lluna”, escola Els Alocs de Vilassar de Mar


HI HAVIA UNA VEGADA UN BEBÈ DOFÍ QUE VIVIA A AMÈRICA DEL SUD AMB LA SEVA MARE. EL DOFÍ TENIA ELS ULLS BLAUS I UNA TACA NEGRA A LA CUA. ES PASSAVA EL DIA JUGANT, BEVENT LLET DE LA SEVA MARE I NEDANT PEL MAR DESCOBRINT MOLTES COSES NOVES.


UN DIA A LA NIT VA FER UNA TEMPESTA TAN FORTA QUE EL CORRENT ES VA EMPORTAR EL DOFÍ LLUNY DE LA SEVA MARE.


ON SOC, PER ON VAIG?

AL DIA SEGÜENT EN ACABAR LA TEMPESTA EL DOFÍ ESTAVA A L'ALTRA PUNTA DEL CONTINENT A LA DESEMBOCADURA DEL RIU AMAZONES. EL DOFÍ ESTAVA MOLT TRIST I COM NO SABIA ON ANAR ES VA ENDINSAR PEL RIU FINS QUE...


MARE ESTIC SOLET!

MARE ON ETS?

MARE TINC POR!

EL DOFÍ ESTAVA UNA MICA ESPANTAT PERQUÈ ESTAVA PERDUT. BUSCAVA I BUSCAVA A LA SEVA MARE I NO LA TROBAVA. ES SENTIA MOLT SOLET I ESTAVA FORÇA ESPANTAT.


QUINS ANIMALS MÉS PERILLOSOS!

DESPRÉS D’UNS INSTANTS VA COMENÇAR A NEDAR PEL RIU AMAZONES I ES VA ANAR TROBANT TOTA MENA D’ANIMALS MOLT PERILLOSOS: COCODRILS, PIRANYES … I EL DOFÍ, ESPANTAT, NEDAVA CADA VEGADA MÉS DE PRESSA TOT FUGINT DELS SEUS ENEMICS.


DE SOBTE, UN COCODRIL ES VA CREUAR PEL SEU CAMÍ. TENIA UNA BOCA MOLT GRAN I UNES DENTS MOLT AFILADES. ELS SEUS GRANS ULLS MIRAVEN FIXAMENT AL PETIT DOFÍ. ES VA APROPAR A ELL I TOT JUST, QUAN VA COMENÇAR A OBRIR LA SEVA IMMENSA BOCA AMB LA INTENCIÓ DE MENJAR-SE EL PETIT DOFÍ …


…VAN APARÈIXER MOLTS DOFINS QUE VAN SALTAR SOBRE ELL I EL VAN ESPANTAR.


VOLS QUE T’AJUDEM A TORNAR A CASA?

SÍ SIUSPLAU!

EL PETIT DOFÍ ES VA FER AMIC DE LA COLLA DELS DOFINS QUE L'HAVIEN SALVAT D'AQUELL COCODRIL. EL GRUP DE DOFINS VA PROPOSAR D'AJUDAR-LO A TORNAR A CASA.


ADEU!

FILL MEU! MOLTES GRÀCIES A TOTS!

FINS UNA ALTRA!

DESPRÉS D'UN VIATGE MOLT LLARG EL PETIT DOFÍ ES VA RETROBAR AMB LA SEVA MARE, VA DONAR LES GRÀCIES A LA COLLA DE DOFINS PER HAVER-LO AJUDAT I ES VA ACOMIADAR.


I CONTE CONTAT, EL PETIT DOFÍ AMB LA SEVA MARE S'HA TROBAT!!

Fi

El petit dofí  
El petit dofí  

conte escrit col·laborativament per tres escoles

Advertisement