Page 1

B BEdRiJViG 2013

BeDRIJVIg 2013


since ‘88 video productions

we share our creativity to make your video // Since '88 // Video Productions // since88.nl // info@since88.nl


BEDRIJVIG 2013

v

oila! De derde editie van Bedrijvig is een feit. Het corporaal naslagwerk waarin ondernemende (oud-)leden van het A.S.C./A.V.S.V. aan het woord komen. Net als in de vorige editie uit 2009 vindt u in Bedrijvig een gevarieerd aanbod aan bedrijven. Door middel van dit digitale boekwerk wil de Ambicie de vereniging een bindende factor laten zijn in het creĂŤren van contact tussen de verschillende ondernemers die zijn ontsproten uit onze Alma Mater. Bewust is gekozen voor een digitale variant. Zo wordt Bedrijvig voor alle leden en reĂźnisten toegankelijk en wordt het bereik nog groter. Dit past goed in de uitbreiding van de Ambicie van de afgelopen jaren. Talloze leden komen door de vele bedrijvendiners, in-house dagen en masterclasses in contact met een potentiĂŤle werkgever. De gedachte dat leden van het A.S.C./A.V.S.V. door lid te worden hun visie kunnen verbreden, wordt hier op een prachtige manier geconcretiseerd. Voor Bedrijvig geldt hetzelfde. Daarnaast is het een mooie afspiegeling van de creativiteit en inspiratie die onze vereniging zo kenmerkt. Natuurlijk bestaat een studentenvereniging bij de gratie van de studie. De afgelopen jaren heeft de I.S.S.A. de leden actief geholpen en ondersteunt bij het behalen van studiepunten. Natuurlijk zal deze lijn dit jaar worden voortgezet, met tentamentrainingen en digitale platformen voor verschillende studies. Op deze (digitale) platformen kunnen leden onderling gemakkelijk studiemateriaal uitwisselen. In tijden waarin politiek Den Haag het studentenleven de broekriem doet aanhalen, past het een vereniging om op deze manier haar leden te ondersteunen. Zo vormt het A.S.C./A.V.S.V. dus een prachtige brug tussen studenten, grote bedrijven en creatieve ondernemers. Ik wens u veel plezier met het lezen van deze corporale digitale gouden gids. Jacob T.J. van den Broek h.t. Rector van de I.S.S.A.


Evolution, het nieuwe presenteren.! Het ambachtelijke design en de enkelvoudige brand techniek maakt Evolution uniek, in zowel uitstraling als in gebruik. ! Deze nieuwe lijn van Dudson servies bestaat uit een uitgebreid assortiment van vormen, maten en kleuren: wit, zwart en zand. Tevens geldt ook voor Evolution, warmtevasthoudend, “lifetime chip warranty,” en vaatwasmachine bestendig.!

BENDER FOODSERVICE  EQUIPMENT  |  T  +31  (0)70  317  43  17  |  INFO@BENDER.NL  |  WWW.BENDER.NL    


BEdRiJViG 2013

Romantiek

o

ndernemerschap lijkt in deze tijden weleens voor iedereen weggelegd. Zet af en toe een kledingstuk of muzieknummer op een website en je mag jezelf owner and founder van het initiatief noemen. Verkoop jouw oude boeken aan vrienden en betitel jezelf tot aspiring entrepreneur. Breng ongevraagd advies uit op Twitter en onderteken deze als professional consultant and inspirator. Al is het idee nog zo briljant, dit is natuurlijk niet genoeg. Bedrijvig zijn zonder kans op ontmoediging, betreft vaak niet de creatie van iets wat werkelijk substantie heeft. Het valt te betwisten of dit echt ondernemerschap genoemd kan worden. De engelse terminologie maskeert mogelijk een eufemisme: het lijkt misschien interessant, maar is dit het werkelijk wel?

Waar het begrip ‘ondernemen’ veelal een ietwat geromantiseerd beeld schept, trachten wij de kern van de onderneming te belichten. De nadruk ligt dan ook op de

essentie van de zaak: de persoon en diens proces van ontwikkeling. Het kloppend hart achter het initiatief. en zo proberen we de romantiek terug te brengen in het ondernemerschap, zoals het bedoeld is. Deze zit hem mogelijk juist in de reeks mislukkingen, onderbroken door succes. In de uitdaging en de daadwerkelijk genomen stappen. en ook, door toewijding bij tegenslag. Dus waar het soms lijkt alsof iedereen aan het ondernemen slaat, wijzen wij u graag op bovengenoemde inzichten. en op de inhoud van deze gids, waarin wij enkel verslag doen van rechtschapen ondernemerschap. In de lijn van durven en risico nemen, presenteer ik bij deze de vernieuwde versie van de bekende ondernemersgids van de vereniging. Niet alleen wordt het bereik aanzienlijk vergroot door deze digitale uitgave, ook verlaagt het de drempel voor deelname door kostenreductie. Bovendien is het een duurzaam alternatief op de papieren gids en trachten we zo een verbeterslag te maken door het frequenter vernieuwen en zodanig ‘updaten’ van de snelbewegende ondernemers en hun ondernemingen. Namens de gehele Bedrijvig en Ambicie commissie hoop ik dat de gids u tot genoegen stemt. De selectie is zeker niet nauw te noemen, gezien deze uiteenloopt van adviesbureau tot online liefdesplatform voor leden. Over romantiek gesproken… Met liefdevolle groet, Veronique Wijnveld h.t. praeses Ambicie en Bedrijvig


marketing & consultancy


BEDRIJVIG 2013

M


marketing en consultancy

, FEMKE MANGER C.H.E.S.S. 1996 OPRICHTINGSJAAR: 2010

I

k inspireer graag mensen om met een frisse blik naar een merk, naar zichzelf en de wereld te kijken. Dit doe ik met behulp van tekst, beeld, workshops en andere creatieve middelen. Creëren! Daar sta ik voor, iedere dag opnieuw,’ aldus Femke. Tijdens haar loopbaan als copywriter en art director ontwikkelde ze creatieve campagnes en nationale promoties voor onder andere Heineken Brouwerijen, GGD, PostNL, Nestlé en Amsterdam Airport Schiphol. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de reclamebranche werkt ze nu zelfstandig (en samen met professionals) onder de naam KindOfMind. De eerste maanden deed ze dat thuis, maar dat is af te raden, vindt ze. ‘Het is veel effectiever en inspirerender je te omringen met andere ondernemers. Kortom, ik deel kantoorruimte aan het WG plein: een mooie, lichte ruimte vlakbij het Vondelpark. KindOfMind biedt conceptontwikkeling, commerciële short & long copy, vormgeving en drukwerkbegeleiding. Denk aan het ontwikkelen van presentaties en campagnes, het schrijven van webteksten en nieuwsbrieven, het ontwerpen van huisstijlen en advertenties. Tevens geeft ze campagneworkshops over de kracht van creatie. Femke staat altijd open om nieuwe mensen te ontmoeten: “Je weet nooit wat je voor elkaar kunt betekenen”. Ze organiseert graag borrels en gaat geregeld naar feestjes. Femke heeft een positieve instelling en is communicatief sterk: ze denkt mee met haar klanten, heeft een groot inlevingsvermogen en is creatief. Haar rust vindt ze door dagelijks te mediteren en yoga te beoefenen. Mede hierdoor denkt ze in kansen: “Geloof in jezelf, alles is mogelijk!”

Ik denk in kansen, alles , is mogelijk!’ ,

Kind Of Mind. FEMKE MANGER. WG-plein 105. Amsterdam. 06 50247850. femke@kindofmind.nl www.kindofmind.nl. @KindOf_Femke


BEDRIJVIG 2013

A

ls oud beheerder van Sociëteit NIA, is het niet verwonderlijk dat Eduard Dirkzwager zijn kantoor het liefst zo dicht mogelijk bij ‘de toko’ gevestigd wilde hebben, te weten op de Warmoesstraat 155. In 2005 richtte hij samen met Dick de Jong Merkator Marketing op; een bureau wat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van marketing- en merkstrategieën voor wijken, steden, regio’s en zelfs landen. Dankzij Merkator Marketing zijn inmiddels talloze buurten naar een hoger sociaaleconomisch niveau getild, wat leidt tot duurzame ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Albert Cuyp, Oosterdokseiland, NDSM en Schiphol.

Eduard Dirkzwager V.I.V.A.T. 1987 OPRICHTINGSJAAR: 2005

Dirkzwager heeft in het verleden al veel ervaring bij diverse bedrijven opgedaan voor hij zijn onderneming opzette. Uiteraard heeft hij de basistechnieken van marketing tijdens zijn opleiding geleerd, welke hij vervolgens mocht toepassen bij Unilever. Daarna heeft hij bij Branddoctors het principe ‘consumer insight generation’ zich eigen gemaakt, om vervolgens bij Team ABN Amro te werken conform ‘first meter first’. Bij Merkator Marketing combineert Dirkzwager deze verworven marketingkennis met zijn passie voor de ruimtelijke omgeving: “Via mijn onderneming wil ik een bijdrage leveren aan het commerciële en maatschappelijke succes van straten, wijken, steden, regio’s en landen door een integrale, strategische marketing en merkgedreven aanpak, welke in deze wereld nog veelal onbekend is.”

, Merkator Marketing. Eduard Dirkzwager. Warmoesstraat 155.Amsterdam 06-41727358.www.merkatormarketing.nl

Plaatsen zijn merken in de hoofden van mensen ,


marketing en consultancy

W

Veerle Corstens chess 2000 OPRICHTINGSJAAR: 2009

ie schrijft blijft’, dat is Veerle’s (CH ’00) motto. Dit geldt voor haar zelf, maar zeker ook voor de bedrijven die haar inhuren. Sinds 2009 schrijft Veerle voor kranten als het Parool en de Volkskrant, maar ook voor het Stedelijk museum en dance4life. Vanuit een grote brei aan informatie zet ze met een vlotte pen een duidelijk en leesbaar stuk op papier. Hiertoe moet ze veel op pad voor interviews of reportages en ze is altijd te herkennen aan haar mooie witte fiets, haar beste vriend. Toen Veerle net begon schreef ze thuis, maar het alleen werken bleek al snel niks voor haar. Ze heeft hier een oplossing voor gevonden en werkt nu op een prachtige werkplek met zeven andere freelancers, waaronder ook leden. Dit zorgt voor discipline én gezelligheid. In de toekomst ziet Veerle zichzelf blijven schrijven en interviewen. Dit zal ze doen voor kranten, websites of wie weet wel een relatie-magazine. Jouw eigen onderneming opzetten? Volgens Veerle moet je naast flink wat doorzettingsvermogen ook veel zin hebben om aan de slag te gaan en geloven in je vak. ‘Journalistiek is niet een vak waar het grote geld zit, dat maakt dan ineens niet meer zoveel uit.’ Het straalt van Veerle af dat ze enthousiasme en liefde voor haar vak heeft. In 2010 is ze dan ook bekroond met een prijs voor interviewtalent: de Studentenluis.

‘Blijkt enthousiast over je werk vertellen ineens netwerken te heten’, ,

Schrijfsel. Veerle Corstens. WG-plein 105. Amsterdam 06-11513587. veerle@schrijfsel.nl www.schrijfsel.nl


BEDRIJVIG 2013

M

attijs Vermunt (VR ‘97) is partner van Sennasearch, dit is een recruitmentbureau gevestigd aan de Bloemgracht. Dit is echter niet de plek waar het bedrijf ooit begon, in de eerste maanden werd het bedrijf gerund van achter de keukentafel met twee mobiele telefoons en een Ford Fiesta geleverd door de broer van Vermunt. Vanaf toen is het bedrijf dus aardig gegroeid, met in het achterhoofd de lijfspreuk: “Niet lullen maar poetsen en aan de slag! En als dat niet werkt… Harder poetsen” Vermunt geeft aan goed geprofiteerd te hebben van zijn corporale netwerk na zijn actieve jaren. Als recruitmentbureau is het namelijk van groot belang om een uitgebreid netwerk te hebben, op die manier vergaart de onderneming zijn bestaansrecht. Het A.S.C./A.V.S.V. heeft bij het verkrijgen van dat noodzakelijke netwerk een vrij grote rol gespeeld. Bovendien zijn de twee andere partners van de onderneming ook lid geweest; Roderik Leopold van Viator en Lorine Schortinghuis-van der Vlugt van Pinot. Ook meld hij dat hij altijd op zoek is naar stagiaires bijvoorbeeld afkomstig van het A.S.C./A.V.S.V., maar dat betekent zeker niet dat hij zomaar iedereen aanneemt want Vermunt is veeleisend. Zijn werknemers moeten veel zelfstartend vermogen hebben, commercieel zijn ingesteld, communicatief vaardig en ondernemend zijn. Daarnaast het liefst ook nog een groot netwerk hebben. Zo veel eisen als hij aan zijn werknemers stelt, stelt hij ook aan de kandidaten die hij voorstelt aan opdrachtgevers. Sennasearch werft en selecteert niet iedereen. “De kandidaten die wij voorstellen aan onze opdrachtgevers voldoen aan een bepaald profiel en zoeken een baan binnen een aantal specifieke branches.”

Sennasearch. Mattijs Vermunt. Bloemgracht 32A. Amsterdam. 020-4288240. mattijs@sennasearch.nl www.sennasearch.com

Mattijs Vermunt Viator 1997 OPRICHTINGSJAAR: 2006

, Niet lullen maar poetsen en , aan de slag


marketing en consultancy

H LILIAN WOLTERING Idefix 1987 OPRICHTINGSJAAR: XXXX

Met de juiste dosis etiquette kun je overal en in ieder gezelschap goede sier maken ,

oe nodig je iemand uit? Waar ga je eten? Wat doe je aan? Hoe gedraag jij je als perfecte gastheer of –vrouw? Lilian heeft haar vrienden en familie bewezen dat ze tegen verwachtingen in weldegelijk kan leven van haar bureau in zakelijke etiquette. Tijdens haar baan bij Joop van den Ende merkte ze een gat in de markt op, waar ze met vastberadenheid en een intens geloof in de zaak op heeft doorgezet. Het duurde een jaar voordat de eerste klant binnen was, maar dat was dan wel ABN AMRO. Veel van haar huidige opdrachten heeft de Idefix avuncula te danken aan haar corporale netwerk, waarbij ze aangeeft dat het onmiddellijk een band schept wanneer ze erachter komt dat (potentiële) klanten of cursisten ook lid zijn geweest in Amsterdam. Lilian is niet verwonderd dat vooral jonge mensen die net een studie afgerond hebben, onzeker zijn wanneer ze bijvoorbeeld een zakendiner moeten organiseren. Zakelijke etiquette leer je niet op school of tijdens je studie. Bedrijven als VolkerWessels, Rabobank en Loyens & Loeff hebben de workshops ‘Zakelijke omgangsvormen’ van Lilian al ontdekt en soms zelfs als vast onderdeel opgenomen in het introductieprogramma voor nieuwe werknemers. Zo hoort het! Met de juiste dosis etiquette kan je naar Lilian’s zeggen overal en in ieder gezelschap goede sier maken. Over een aantal jaar zullen we deze vrouw, die zichzelf overigens helemaal geen etiquettemevrouw zou noemen, tegen komen als een nog grotere autoriteit op het gebied van zakelijke etiquette, wellicht met een column in een landelijk dagblad. Met de basisregels van de etiquette in de vingers, straalt men zelfvertrouwen uit en kan de focus liggen op waar het werkelijk om gaat: het zakendoen! Zo hoort het!

woltering consultancy. LILIAN WOLTERING. Engweg 14B. 1251 LL Laren 06-15596012. info@omgangsvormen.com. www.omgangsvormen.com

,


BEDRIJVIG 2013

D

eze voormalige Promocie weet als geen ander iets te verkopen. Net zoals ze weet hoe het voelt een bedrijf over te nemen van drie mannen. Nu is Simone Sassmannshausen (LL ‘99) mede-eigenaar en manager van het toonaangevende PR bureau Ganbaroo PR Produces Results. Ganbaroo werd in 2003 opgericht als interne PR-tak van de moshi moshi kleding-groep. Om de dienstverlening te professionaliseren werden de showroom en PR activiteiten in 2005 onder leiding van Simone in een aparte firma (Ganbaroo PR PR) ondergebracht, die zich in 2007 definitief verzelfstandigde. Naast showroom PR en positionerings-advies ondersteunt Ganbaroo haar klanten in media-strategie, free publicity, celebrity endorsement en pers-ondersteuning. Ganbaroo PR vertegenwoordigt uitsluitend merken waar ze zelf in geloven en hechten veel waarde aan direct contact met de ondernemer achter het merk. Volgens haar is de kunst om een merk niet alleen goed in de markt te brengen, maar ook het daar op duurzaam niveau te houden. Ook werkt ze intensief met hun contacten uit de media en journalistiek. De oorspronkelijke klantenbasis uit de mode-branche is ondertussen verbreed naar lifestyle, kunst, cultuur, design merken, projecten en evenementen. In alle branches vertegenwoordigt Ganbaroo PR met name de zogenaamde high-end of ‘new luxury merken’. Simone is een eigenwijze, creatieve dame met een groot inlevingsvermogen. Deze omgang met mensen en haar netwerk meent zij te hebben door haar tijd bij het A.S.C./A.V.S.V.. Twee keer per jaar worden er drie stageplekken aangeboden, waar leden zeer welkom zijn. Geïnteresseerd? Neem een kijkje op de Facebook pagina van Ganbaroo PR PR.

Ganbaroo. Simone Sassmannshausen. Brouwersgracht 224. 1013 HE Amsterdam. 020-6848111. simone@gan-baroo.com. www.gan-baroo.com.

Simone SassmannshauseN LLlorien 1999 OPRICHTINGSJAAR: 2005

, ‘Ons mooiste carrieremoment was toen we het bedrijf officieel in handen kregen , van drie mannen’


horeca & entertainment


BEDRIJVIG 2013

H


HORECA & EnTERTAinMEnT

J

JAAp sCHippERs THAliA 2002 OpRiCHTinGsJAAR: 2005

aap Schippers (TH ’02) kocht in 2003 met een vriend een oranje sloep – what’s in a name – om lekker mee rond te kunnen varen over de Amsterdamse grachten. Toen zij op een gegeven moment steeds meer verzoeken kregen om hun sloep te verhuren, zaten ze ieder weekend achter het roer en moesten ze een tweede sloep aanschaffen om aan het toenemend aantal vragen te kunnen voldoen. Het was even schipperen met de gemeente Amsterdam om een exploitatievergunning te bemachtigen, maar daarna konden zij dan ook flink uitbreiden. Inmiddels bestaat hun vloot uit zeven schepen en hopen ze op zo’n 40.000 passagiers dit jaar. Amsterdam Boats B.V. verhuurt notarisboten, salonboten, sloepen en andere partyboten en biedt daarbij groepsarrangementen aan op en rond de Amsterdamse grachten. Schippers deed onder andere ervaring op als kC’er, NPM en Almanakredactie om het motto ‘niet lullen maar poetsen’ eigen te worden. Hij geniet ervan als hij over de grachten fietst en mensen aan boord van hun schepen ziet genieten van een drankje en een hapje. Verder stapt hij gemakkelijk op mensen af en denkt hij ’s morgens meteen; nieuwe dag nieuwe kansen! Ja de liefde voor boten zit in Schippers z’n bloed. Hij zoekt nog slimme, commerciële, hard werkende, eerlijke, klantvriendelijke mensen, als stage of een bijbaan als host(ess) of kapitein op een kleine sloep. Bij voorkeur namelijk leden aan boord!

!Niet lullen, maar poetsen!,

AMsTERdAM BOATs B.V. JAAp sCHippERs. VEEMBROEdERHOf 100. AMsTERdAM 020-6247635. infO@AMsTERdAM-BOATs.COM WWW.BOOTHuREnAMsTERdAM.COM

,


BEdRiJViG 2013

L

ukas Arends (OR ‘85) is op weg om marktleider te worden binnen de Nederlandse Horecamakelaardij. Zijn bedrijf, AWHoreca Makelaars, dat hij samen met koert van de Weerd in 1997 is begonnen moest in het begin billen knijpen, maar door hard te knallen heeft hij zich bewezen. AWHoreca Makelaars is gewaardeerd door ondernemers, banken, accountants en horecaleveranciers. Ze hebben een transparante, kwalitatief optimale dienstverlening als horecamakelaar, adviseur en taxateur. Dit komt voornamelijk door de ervaren en gekwalificeerde medewerkers. Zij zijn wat dit bedrijf uniek maakt, de medewerkers zijn deskundig, integer, collegiaal, betrouwbaar, hebben verstand van zaken en zijn ook nog eens flexibel. Zelf onderscheidt hij zichzelf door altijd positief te blijven. Het eerste waar hij ‘s ochtends dan ook aan denkt is wat hij gaat eten vandaag. lukas heeft veel aan zijn grote netwerk, dat moet immers ook voor de horeca makelaardij, zelf heeft hij nog nooit gesolliciteerd, voor het opzetten van zijn bedrijf was hij consultant. Zijn leukste carrièremoment was toen hij voor een klas met collega makelaars hotelwaarderingen mocht geven, zijn pijnlijkste moment was daarentegen toen hij zijn knie stootte tijdens een bezichtiging. AWHoreca Makelaars gaat op bedrijfsuitjes graag zeilen op een lemmervisaak, dus wie dat ooit wil doen, kom een kijkje nemen bij dit bedrijf, dan kom je er misschien nog achter wat dat inhoudt.

luKAs AREnds O.R.E.s.T.E.s. 1985 OpRiCHTinGsJAAR: 1997

Als bedrijfsuitje zijn we gaan zeilen op een , lemmervisaak.!

, AWHORECA MAKElAARs. luKAs AREnds. VAn HEnGEllAAn 17. 1217 AR HilVERsuM. 088-4600640 lAREnds@AWHM.nl WWW.AWHM.nl


HORECA & EnTERTAinMEnT

V

rijwel overal ter wereld begint men de dag met een goede kop koffie. Deze ‘kick start’ van de dag maakt het daarmee na water de meest gedronken drank op aarde. In Nederland drinkt men gemiddeld na de eerste koffie gedurende de rest van de dag nog drie kopjes koffie. In de loop der jaren is deze gemiddelde Nederlandse koffiedrinker bewuster geworden en is de vraag naar een duurzame herkomst toegenomen. MEnnO siMOns BEAufORT 1990 OpRiCHTinGsJAAR: 2001

!Een van de specialiteiten zijn de koffiesoorten .. uit Ethiopie, het origine land van koffie ,

Menno Simons (BF ’90) heeft zelf een grote passie en liefde voor koffie. Zijn jaren als ‘commodity broker’ hebben hem veel kennis en ervaring in de koffiehandel opgeleverd. In 2001 resulteert dit samen met zijn gedrevenheid en een gebrek op de markt aan top koffie in de start van een koffiebranderij in de Amsterdamse Jordaan. Inmiddels haalt Bocca Coffee een omzet van 1,2 miljoen en die pure liefde en passie is nog steeds terug te vinden in het wisselende assortiment van de koffiebrander. eén van de specialiteiten zijn de koffiesoorten uit ethiopië, het origine land van koffie. Veel van deze koffiesoorten zijn afkomstig uit unieke eigen biologische projecten. Dit waarborgt een biologisch duurzame kwaliteit van de koffie waar de boeren een betere prijs voor ontvangen. Naast de teelt blijft het verwerken, keuren, verschepen, branden en verpakken eveneens in eigen beheer. Alhoewel Menno voor zijn ‘from tree till cup’ bedrijfsvisie eens op het matje is geroepen bij de minister in ethiopië betekent dit dat de echte koffieliefhebber in Nederland van eerlijke unieke koffie kan genieten. Bocca Coffee levert de vers gebrande koffie aan huis, op het werk of aan horeca. Zij adviseren daarnaast graag over de juiste apparatuur om te gebruiken en organiseren workshops om iedereen zijn koffiesmaak te laten bepalen. BOCCA COffEE. MEnnO siMOns lAuRiERsTRAAT 244. AMsTERdAM 0321314667. COffEE@BOCCA.nl WWW.BOCCA.nl

,


T

oen ze nog studeerde was Nicoline (LL ’04) met een paar vriendinnetjes in Londen toen ze tegen een klein winkeltje aanliep dat cupcakes en taarten verkocht. Ze vond dit zó leuk en wist dat het nog niet in Nederland bestond, dus is ze zelf aan de slag gegaan met cupcakes. Ze heeft hiertoe veel boeken gelezen, een businessplan geschreven en eindeloos gebakken. Op Koninginnedag was de officiële ‘launch’ van Cupcake Heaven. Met vier ‘cupcake girls’ heeft Nicoline alle smaken cupcakes verkocht en ‘flyers’ uitgedeeld. De reacties waren super positief! Elke cupcake is een cadeautje en daar word je blij van!

NICOLINE VIS Lllorien 2004 OPRICHTINGSJAAR: 2010

Inmiddels heeft Cupcake Heaven al veel media aandacht gehad en weten grote klanten de hemelse cupcakes te vinden. Zo heeft Nicoline samen met haar twee werknemers voor het 5-jarig bestaan van NRC-Next 1600 cupcakes gemaakt! Een leerpuntje uit de beginfase was haar allereerste mega opdracht. Ze had precies berekend hoe lang ze erover zou doen, maar tijdens het bakken bleek al snel dat ze wat optimistisch was geweest. Uiteindelijk stond ze tot diep in de nacht in de keuken! Cupcake Heaven wil Amsterdam graag de authentieke smaak van homemade cupcakes en taarten laten ervaren. Ze geloven in de versheid van het product en dat is waar ze naar streven: perfecte en lekkere homemade cupcakes met de beste ingrediënten. Voor huwelijken, verjaardagen en ‘events’ zijn de decoratiemogelijkheden eindeloos. Zo is ieder bruidspaar bijvoorbeeld uniek en zij spelen graag in op hun wensen. Cupcake Heaven vindt haar klanten belangrijk en klantvriendelijkheid staat voorop.

, Cupcake Heaven. Nicoline Vis 020-8518238. info@cupcake-heaven.nl www.cupcake-heaven.nl

Elke cupcake is een cadeautje en daar word je blij van ,


horeca & entertainment

BEDRIJVIG 2013

A

FRANS VAN DIJK Viator 1981 OPRICHTINGSJAAR: 1996

Heerlijk en spannend om op een scherp zeiljacht achter het roer te zitten in plaats van 1ste stuurman op die grote tanker”,

ls algemeen directeur van een Europese marktleider, zijn passie en ambitie de rode draad door de carrière van Frans van Dijk. Na zijn studie economie is hij werkzaam geweest bij verschillende multinationals waarna hij Tombos Holding opzette en zich hiermee in de pizzabodem-business van Monte Pizza Crust stortte. In een groeiende markt van pizza zijn ze een van de weinige leveranciers van hoge kwaliteit deegbodems in Europa. Monte Pizza Crust legt zich specifiek toe op de productie en versmarketing voor met name de pizza industrie. Dit in tegenstelling tot de grote jongens in deze markt die geïntegreerde productielijnen hebben, waar bodems en topping samen verwerkt worden. Ze maken gebruik van een uniek, volledig geautomatiseerd productieproces waarbij hoogwaardige kwaliteit wordt geproduceerd vanuit het deegbal stadium. Op basis van trends in de markt specificeren ze hun product development voor niches, kernwoorden zijn: gezond, klantspecifiek, gemak, gezellig, familie en thuis koken. Dit geeft mogelijkheden in de foodservice alsmede in de retail, waar ingesprongen wordt op de trend van thuis afbakken en convenience. Met een energiek en professioneel klein team hebben ze de ambitie om met buy & built een stevig en succesvol bedrijf te worden. Van hard werken is Frans van Dijk niet vies, het begin was pittig met veel lijken in de kast maar het hoogte punt kwam door een deal met de Engelse retail, wat het strategisch bestaansrecht van MPC veilig stelde. Het A.S.C./A.V.S.V. heeft Frans naast een mooie tijd ook een breed netwerk gebracht waar hij tot op de dag van vandaag voordeel van heeft.

Monte Pizza Crust. Frans van Dijk. Hagemuntweg 12. Etten-Leur. 076-5014900.Frans@montepizzacrust.nl. www.montepizzacrust.nl

,


O

ndernemen stond altijd al centraal tijdens zijn studietijd. Na gewerkt te hebben in de keuken bij het welbekende Restaurant de Compagnon, is Marius van der Werff samen met Rinze Hertenscheid (BF’04) op verzoek van de eigenaren de ‘Vodka bar’ en ‘Brasserie de Compagnon’ op gaan zetten. Na dit succesvolle project besloot hij voor zichzelf te gaan beginnen. Zo ontstond in 2009 Powerplay People (opgericht als BY WHARF), een dynamisch bedrijf bestaande uit twee divisies. Ten eerste het uitzendbureau en ten tweede het brand-activationbureau. De twee divisies versterken elkaars bedrijfsactiviteiten waardoor een brede oriëntatie ontstaat en een groot voordeel ten opzichte van de klassieke kantoren. “Bij de activatie van een merk zijn twee processen van belang: creatie en operatie. Waar onze concurrenten vaak maar één van deze processen kunnen uitvoeren, hebben wij beide processen in-house en creëren wij een groot concurrentievoordeel.”

MARIUS VAN DER WERFF VESTA 2004 OPRICHTINGSJAAR: 2009

Powerplay People is ook onderscheidend voor haar werknemers door ze een begeleidingstraject aan te bieden die hen optimaal ondersteunen en stimuleren in hun studie- en werkloopbaan: de Powerplay People miniloopbaan. Werk regelen voor anderen is er een beetje ingekropen nadat uiterst tevreden klanten hem in zijn vroegere loopbaan benaderde voor andere werknemers. In korte tijd zat hij dan ook op een eigen kantoor te bellen naar mensen om aan het werk te gaan, weliswaar voor geld. Van hospitality & events tot brandactivation en personeelsadvies, bij Powerplay People bent u aan het juiste adres.

, POWER PLAY PEOPLE. marius van der werff. Damrak 70. AMsterdam. 020-3080298. info@powerplaypeople.nl www.powerplaypeople.nl

Werk regelen voor anderen is er een beetje in! gekropen’,


horeca & entertainment

BEDRIJVIG 2013

W

Ronald Loriaux VIATOR 1985

at is nu mooier dan op safari naar Afrika, met een expeditie schip naar Antarctica, per jeep op zoek naar tijgers in India, ijsberen fotograferen in Canada, snorkelen met orka’s in Noorwegen of op sneeuwschoenen op zoek naar wolven in Zweden ? Dat moet Ronald Loriaux (VR ‘85) ook gedacht hebben toen hij touroperator Sundowner Wildlife Holidays oprichtte. Ze zijn gespecialiseerd in unieke en comfortabele Wildlife reizen, wereldwijd op maat: ‘Elk jaar gaan wij diverse malen onze bestemmingen en lokale agenten bezoeken. Dat is meestal een groot feest.’ Geen verkeerde zakentripjes dus.

OPRICHTINGSJAAR: 2004

,

Elk jaar bezoeken wij diverse malen onze bestemmingen en lokale agenten ,

Dat was waarschijnlijk wel anders toen Loriaux begon als fiscaal jurist bij Ernst & Young en als Account Manager werkte bij Fujitsu. Daar moest hij tijdens zijn sollicitatie nog onderhandelen of hij salaris kon inruilen tegen extra vakantiedagen. Daarop trok hij de stoute wandelschoenen aan en begon thuis met een bureau, computer en een telefoon zijn eigen bedrijf. Hij plaatste zijn eerste advertentie en de eerste klanten waren een feit. Vervolgens kwam er een website, een tweede bestemming en begon de telefoon vaker over te gaan dankzij de sterk groeiende vraag naar wildlife reizen naar de meest unieke plekken op aarde (met dank aan de grijze golf). Inmiddels biedt hij vanuit een eigen kantoor in Amstelveen wereldwijd de mooiste wildlife reizen aan. Voldoening krijgt hij onder andere door tevreden klanten die na hun reis opbellen om te vertellen wat ze hebben meegemaakt. En misschien ook interessant: ‘A.S.C./A.V.S.V. leden zijn altijd welkom voor een (stage)gesprek en krijgen een leuke attentie als ze een Wildlife reis boeken bij Sundowner.’ Dan kun je de hele dag dromen over safari’s naar Afrika en walvissen in Mexico! Sundowner Wildlife Holidays. RONALD LORIAUX. Keizer Karelplein 13a1. Amstelveen. 020-6418697. info@sundowner.nl www.sundowner.nl


E

en tsunami van adrenaline’, zo omschrijft Huib Edixhoven (OR ’92) het oprichten van Vindict, een online wijnhandel die ver weg blijft van wollig geleuter. Samen met zijn dispuutgenoot Richard Dietz en Evelijn van Heuven (DS ’93) zoeken ze naar loepzuiverheid, balans en karakter in zowel wijn als mens. Dat dit zijn vruchten afwerpt mag duidelijk zijn: Vindict is verkozen tot Beste Wijn Web Winkel 2012! Maar Vindict is meer dan een wijnhandel. Ze schrijven boeken, geven advies aan horeca, vakbladen en supermarkten en zijn specialist in wijn/spijsadvies en b2b- en b2crelatiegeschenken. Last but not least bestormen ze de EU met het superproduct BRIX Chocolate for Wine. Wellicht heeft u ooit gehoord van Huib’s boek ‘Dom Pérignon in een rugzak’, waarvoor Huib zich voor de lancering in het bubbelbad van Paul de Leeuw had laten lullen tijdens de live opnames van de Madiwodovrijdagshow.

EVELIJN VAN HEUVEN DIS 1993 Huib Edixhoven Orestes 1992 Richard Dietz Orestes 2004 OPRICHTINGSJAAR: 2007

Drie vijfde van de vaste werknemers van Vindict is oud-lid, wat al voldoende compensatie is voor die verzopen jaren. Maar als ‘kers op de taart’ zijn er steeds meer contacten via het oude corporale netwerk die Vindict mooie opdrachten gunnen.

VINDICT. Evelijn van Heuven ed. Veemarkt 104. Amsterdam. 020-4706050. evelijn@vindict.nl www.vindict.nl

,

Werkzoekende lezer opgelet: Vindict staat open voor nieuwe medewerkers van het A.S.C./A.V.S.V. voor allerhande klussen: van administratie- tot kantoorwerk tot het in gele regenpakken aanbrengen van de opvallende water-graffiti-campagne. Vervelen is er niet bij: van jaarlijkse tripjes naar gerenommeerde wijnhuizen waar ze zich door de eigenaar laten fêteren op zijn/haar beste wijnen tot de jaarlijkse traditie om rond de kerst het distributiecentrum te ‘hotwire-en’, waarbij de trekrotjes onder pleebrillen, tussen deuren in lades verstopt worden. Klare wijn: Vindict.

Loepzuiver, balans en karakter zijn de kenmerken die wij zoeken in wijn en mens.’,

,


BEDRIJVIG 2013

kunst, cultuur & ontwerp


K


KUNST, CULTUUR EN ONTWERP

BEDRIJVIG 2013

I THIJS BLANKEVOORT Hebe 1979

n zijn jaren binnen de vereniging heeft Thijs Blankevoort (HB ’79) zich reeds beziggehouden met de geletterde vorm van kunst door zijn tijd bij de Honestum redactie. Destijds moest hij het zelf op papier zetten, tegenwoordig verzamelt Thijs het werk van anderen. Als directeur van een veilinghuis ziet hij het als zijn missie om iedereen onze cultuur bij te brengen die ligt verankerd in boeken en manuscripten. Het verzamelen van kunst is op deze wijze ook nog eens een manier om kennis op te doen en maakt het tot een plezierige en spannende bezigheid.

OPRICHTINGSJAAR: 1986

BUBB KUYPER Veilingen Boeken Manuscripten en Grafiek is gevestigd in een statige 19e eeuwse stadsvilla in het centrum van Haarlem en is het grootste Nederlandse veilinghuis gespecialiseerd in boeken en ander werk op papier. De medewerkers zijn nauw betrokken bij het maken van de catalogus, de veiling en de logistiek nadien. De kosten voor de koper zijn transparant en worden laag gehouden wat op internationaal niveau bij zowel de kopers als de inbrengers vertrouwen schept. Dit blijkt te meer uit de veilingen die als maar groter worden en een onophoudelijke toename van de gemiddelde opbrengst per veilingkavel.

Ik wil zo veel mogelijk mensen bijbrengen dat onze cultuur en ons verleden verankerd ligt in boeken en kunst.”,

Het veilinghuis ziet haar klantenbestand in de toekomst alleen maar groeien en hoopt op termijn ook een stevige positie in de markt van schilderijen te hebben. Elke keer zal Thijs nog de opwinding voelen zoals hij die bij de eerste veiling heeft ervaren. Hij kan genieten van de geur van antieke boeken. De bedrijfsborrels vinden om die reden dan ook niet plaats in een café maar midden op de werkvloer.

BUBB KUYPER Veilingen Boeken Manuscripten en Grafiek. Thijs Blankevoort Kenaupark 30.2011 MT Haarlem 023-5323986 info@bubbkuyper.com www.bubbkuyper.com

,


K

offie en krantenkoppen. Dat is het eerste waar Richard Verkooy (OR ’85) ’s ochtends aan denkt. Daarna gaat hij snel aan de slag voor zijn onderneming FoundArt; hij handelt in West-Europees decoratief antiek, curiositeiten en home-collectables. Zijn visie: investeer in kwaliteit, enthousiasme, ideeën en transparantie, denk een stap vooruit en optimaliseer je verkoop. Recessies bestaan niet. ‘Nee, in kunst en antiek zit geld. Oud geld en nieuw geld maar ‘daarover wordt niet geluld’, dacht ook zijn verre achteroom die FoundArt oprichtte om kunst en bijzondere objecten discreet te verwerven. Anno 2012 gebeurt de meeste handel on-line en zitten klanten en collega’s werkelijk overal ter wereld. Verder zijn het erfgenamen (boedelafwikkeling) en home decorators die hun weg naar FoundArt weten te vinden. De komende jaren liggen juist daar groei en nieuwe uitdagingen.

RICHARD VERKOOY ORESTES 1985 OPRICHTINGSJAAR: 1910

FoundArt

traders in fine home collectables & curiosities

Richard is niet zo van de bedrijfsfeestjes. “Gesprekken zijn onmogelijk en aangeschoten rondlopen tussen collega’s heeft iets treurigs na je 30e”, zegt hij. Waar hij ook blij van wordt: een groep meenemen naar markten en veilingen. “Het leukst daarbij is l’après marché: in een Parijse brasserie het broodje kroket en pakje karnemelk van de bedrijfskantine vergeten en de wereld binnenstappen van de grote gebaren en nieuwe mensen.” In de handel is elke zijstap interessant en leerzaam. Doe ervaring op en ga achter de bar staan in plaats van ertegenaan te leunen. Face reality as it is, not as it was or as you wish it to be.

, FoundArt. Richard verkooy. Langerak 17. Abbenes. 06-42067972. verkooy@foundart.nl www.FoundArt.nl

Face reality as it is, not as it was or as you wish it , to be.’


KUNST, CULTUUR EN ONTWERP

BEDRIJVIG 2013

L

LILIANE MEIJNEN Oktopus 1984 OPRICHTINGSJAAR: 2007

Ik kan mensen overtuigen dat je met PowerPoint prachtige presentaties kan maken”,

iliane Meijnen (OK ‘84) kan mensen overtuigen dat je met PowerPoint prachtige presentaties kan maken, presentaties die net die extra zekerheid geven om een verhaal overtuigend over het voetlicht te brengen. In 2007 besloot ze haar werk te maken van het presentatievak en richtte ze haar eenmanszaak Madebylime op. In het begin dacht ze dat alles wel aan zou komen waaien, en dat bleek ook zo te zijn. Een eigen netwerk is goud waard! Was je de vorige keer niet zo tevreden over je presentatie? Het verhaal was goed, maar kwam het over? Leuk of niet, inhoud kan niet zonder vorm. Misschien was de inhoud een zware klus. Of waren er andere – minstens zo belangrijke – zaken die meer aandacht vroegen dan eigenlijk de bedoeling was. In elk geval was er niet genoeg tijd om de presentatie dat beetje extra te geven. Dat kan anders! En daar kan Liliane je bij helpen, met haar bedrijf Madebylime. Haar klanten zijn hele verschillende mensen en bedrijven (van eenpitters tot multinationals). Zij komt aan haar klanten via LinkedIn en via via, dus mocht je hulp nodig hebben met het maken van een professionele presentatie, zoek Madebylime eens op.

Madebylime. Liliane Meijnen Burg. Lambooylaan 30. Hilversum 0647173727. liliane@madebylime.nl www.madebylime.nl http://nl.linkedin.com/in/lilianemeijnen

,


D

e eerste maanden was het gewoon ‘gaan, gaan, gaan!’, vertelt Pam Kat. ‘Ik wil een bekende fotograaf worden op het gebied van moderne architectuur en interieur in combinatie met mensen die in het werk kunnen figureren. Ik hoop dat wanneer mensen de naam Pam Kat horen, zij direct aan mijn werk denken.’ Ze is daar al een aardig eind mee op weg met klanten als Ilja Visser, Bulthaup, Converse en Bugaboo. Over tien jaar hoopt ze dan ook verder ontwikkeld te zijn als fotograaf op het gebied van moderne architectuur, één of meerdere boeken én een aantal exposities op haar naam te hebben staan

PAM KAT PENELOPE 2001

Ze werkt op twee verschillende manieren, namelijk werken vanuit een bedacht concept én door het scheppen van orde in chaos. Waarschijnlijk heeft ze beide stromingen ervaren tijdens haar CV building op de toko; van luco tot commissaris, she did it! En ze heeft er naast een vol CV in ieder geval veel vrienden, gezelligheid, wijsheid en veel leuke herinneringen aan over gehouden. Vanaf de verkoop van haar eerste werk – en vooral de erkenning daarbij – was het weer ‘gaan, gaan, gaan!’

OPRICHTINGSJAAR: 2009

, Pam Kat Photography. PAM KAT Amsterdam. 06 24674433. pamkatphotography@gmail.com www.pamkatphotography.com.@pkatphotography

Ik hoop dat wanneer mensen de naam Pam Kat horen, zij direct aan mijn werk denken’,


KUNST, CULTUUR EN ONTWERP

BEDRIJVIG 2013

N

pim stallmann Homervs 1965 oprichtingsjaar 2005

aast een studie geneeskunde met een specialisatie tot KNO-arts heeft Pim Stallmann (HM ’65) altijd al een passie voor de schilderkunst gehad. Sinds 1970 schildert Pim dan ook zelf en volgt diverse cursussen om zijn schildertechnieken te verbeteren en uit te breiden. Als hij in 2001 samen met zijn vrouw wordt gegrepen door de Argentijnse Tango is het thema voor zijn schilderkunst gevonden. Van de enkelen in Nederland die zich op dit thema hebben toegespitst is hij de enige die gebruik maakt van ambachtelijke, decoratieve schildertechnieken en sinds kort ook van digitaal schilderen op de Mac. Vanaf 2005 is Pim voltijds beeldend kunstenaar en is Tangoschilderijen.nl een feit. Na een periode zich te hebben georiÍnteerd in de kunstwereld worden tegenwoordig heel wat regionale, landelijke en internationale exposities aan gedaan. Tijdens de vernissage, een feestelijke opening van de tentoonstelling, in Parijs dansten Pim en Nineke temidden van andere internationale tangoschilders buiten voor de Galerie. Behalve op exposities is het werk van Pim Stallmann ook te bewonderen in de hal van het stadshuis van de gemeente Meppel. Door het combineren van tangoschilderijen met teksten en bladmuziek ontstaan er regelmatig publicaties. Deze zijn te vinden en aan te schaffen op de website van Tangoschilderijen.nl. Door zijn affiniteit met de Argentijnse Tango helpt Pim Stallmann ook bij het organiseren van tango-thema-feesten.

Vaak droom ik al vlak voor het ontwaken over wat ik die dag zal gaan maken, ,

Tangoschilderijen.nl. Pim Stallmann. Stationsweg 18. Meppel. 0522258871. info@tangoschilderijen.nl www.tangoschilderijen.nl


s

andra Boer (LL ’92) studeerde culturele antropologie en raakte tijdens haar studententijd geïnspireerd door haar jaargenootje, Machteld Aardse, die studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Zoals Sandra zelf zegt ‘waren de gesprekken met haar, de aanleiding om na te denken op welke wijze het bedrijfsleven kan profiteren van de groep hoopopgeleide inspirerende creatieve geesten’. Dit idee is altijd in het achterhoofd van Sandra blijven hangen en nadat ze ervaring had opgedaan bij twee communicatie- en organisatieadviesbureaus, werd het tijd om zelf een onderneming te starten.

SANDRA BOER LLLORIEN 1992 OPRICHTINGSJAAR: 2005

Ze bedacht en organiseerde Art-for-SAIL tijdens SAIL 2005. Hiervoor werden50 kunstenaars werden uitgenodigd om te reageren op het ‘commerciële’ evenement SAIL en vele zakelijke partners verbonden zich aan het initiatief. Veel ongeschreven regels in de kunstwereld werden doorbroken. Het was een daverend succes. Meteen hierop volgde het idee voor een nieuw bedrijf: Art Partner. Inmiddels is Art Partner een bijzonder bedrijf dat nieuwe invalshoeken op gebied van communicatie en verandermanagement creëert door het inzetten van kunstenaars in organisaties.

ART PARTNER. SANDRA DE BOER. HEEMSRAADSCHAPSLAAN 107. AMSTELVEEN sandra@art-partner.nl. www.art-partner.nl. TWITTER: sandrartpartner

,

De vrijheid om als zelfstandige te werken is volgens Sandra een inspiratiebron: ‘Als je het niet zelf doet, gebeurt er niets’. Tegelijkertijd zijn er volgens Sandra ook geen beperkingen om juist nieuwe plannen te ontwikkelen en nieuwe ondernemingen te starten. Duidelijk is dat Art Partner zich verder ontwikkelt en met de plannen die Sandra nog voor de toekomst heeft, zal blijven ontwikkelen.

Wie de moed heeft door de zure appel heen te bijten, komt op een plek terecht waar verbeelding en creativiteit , heersen.’


BEDRIJVIG 2013

mode


M


MODE

BEDRIJVIG 2013

N

MARGRIET DEPPE VISHNU 1994 OPRICHTINGSJAAR: 2007

Door je persoonlijkheid in het ontwerp van je tas te laten terugkomen, .. creeer je iets exclusiefs’,

a haar afstuderen heeft Margriet (VU ’94) acht jaar in verschillende (marketing) functies bij KPN gewerkt. Op een gegeven moment begon haar creatieve talent te kriebelen en heeft ze een dag werken per week ingeruild voor een dag in de week naar een ambachtsschool. Tot haar verbazing verkocht ze al direct de eerste tassen die ze hier leerde maken. Met de opbrengst hiervan kon ze in nieuwe materialen investeren en met de verkoop van haar personeelsopties kocht ze vervolgens de eerste machines. Zo is Depster Design geboren. De handgemaakte leren tassen worden ontworpen en geproduceerd in hun studio in de Pijp. De klant kiest een passende kleur en materiaal uit voor zijn/haar tas. Hiervoor kunnen huiden uit de hele wereld besteld worden. Het resultaat is een exclusieve, genummerde tas, want van elk model tas worden er maximaal 25 stuks gemaakt. Margriet merkt dat steeds meer klanten hun persoonlijkheid in het ontwerp van hun tas willen laten terugkomen - in plaats van hun imago te ontlenen aan een merk van een bestaande tas. Klanten krijgen steeds meer de behoefte om iets unieks en persoonlijks te dragen, zo was Margriet zich als student al bewust van het feit dat je niet altijd bij een bestaand instituut hoeft te horen, maar dat je er zelf ook één kunt oprichten en vormgeven. Dit deed ze dan ook met het heroprichten van V.I.S.H.N.U.. Haar creativiteit en doorzettingsvermogen hebben haar hierbij - net als bij het opzetten van Depster Design - geholpen. Deze eigenschappen zoekt ze tevens in een werknemer voor tijdelijke opdrachten (stages) in de communicatie, online marketing of PR. Leuk om te weten: naast tassen maken, geeft Depster Design stijladviezen en organiseert ze workshops, exposities en proeverijen.

Depster Design. margriet deppe. Govert Flinckstraat 219-hs. 1073 BW Amsterdam. 06-20203085. info@depster.com www.depster.com

,


T

he ShoeCare-Shop is een webwinkel waar correct schoendragend Europa terecht kan voor een ruim assortiment aan luxe schoenverzorgingsproducten. De cederhouten schoenspanners en verzorgingsproducten van gerenommeerde merken als Saphir Médaille d’Or en Dasco zijn producten uit het hoogste segment die evenwel tegen een scherpe prijs kunnen worden aangeschaft. Het zal uw lederen schoenen aan niets meer ontbreken

BAS van EXETER

Oprichter en mede-eigenaar van The ShoeCareShop, Bas van Exter (BF ’00), heeft na zijn actieve jaren binnen de vereniging zijn kennis en affiniteit van zijn doelgroep gecombineerd met zijn drang tot ondernemen. Naast zijn fulltime baan als fiscalist resulteerde dit in 2010 tot de oprichting van de webwinkel. Dat het een succes zou worden was reeds duidelijk voor de officiële lancering van de website. De bestellingen kwamen al binnen doordat men via Google lucht had gekregen van de on-lineshop.

Beaufort 2000 OPRICHTINGSJAAR: 2010

De internationale uitbreiding van de shop is recentelijk ingezet en betekent dat de producten in 27 andere Europese landen worden geleverd. Naast de particuliere markt bedient The ShoeCare-Shop eveneens de zakelijke markt welke in de toekomst nog verder zal worden uitgebreid.

, THE SHOECARE SHOP. BAS VAN EXETER. Wilhelminastraat 89hs. Amsterdam. 020-8943294. sales@schoenspanners.nl. www.shoecare-shop.nl /www.shoecare-shop.eu

Een webwinkel waar correct schoendragend Europa terecht kan ,


N

AnnE-flEuR HAliE VisHnu 2002 OpRiCHTinGsJAAR 2010

Plezier in het werk staat boven aan ,

a de studies rechten en voeding gevolgd te hebben en vele bijbaantjes besloot Anne-Fleur (Vu ’02) van haar passie haar vak te maken. Het spotten van mooie kleding ging Anne-Fleur altijd al goed af, dus besloot ze de winkel loulou op te zetten waar exclusieve kleding, sieraden en accessoires worden verkocht voor een betaalbare prijs. Ze verkopen merken die ze spotten in het buitenland, tijdens bijvoorbeeld vakanties. elke week zijn er nieuwe dingen en op=op, zodat het interessant blijft om terug te komen en niet de hele stad in hetzelfde rondloopt. Toen loulou net was opgestart kreeg Anne-Fleur ontzettend veel positieve reacties en ook de omgeving was enorm blij met loulou in de straat, waardoor ze zich meteen thuis voelde. Wat ze nooit meer zal vergeten is dat na een aantal maanden Brooke Shields bijna een uur in het zelf gekluste pashokje kleding stond te passen. Hierna vertrok Brooke met een aantal tassen vol met kleding! Het is hard werken voor haar zaak maar ze krijgt er alleen maar energie van. Het belangrijkste is dat klanten loulou ook leuk vinden en daardoor terugkomen. Bijna iedereen die nu bij loulou werkt is lid. Verder spreekt ze veel mensen vanuit haar corpstijd en die zijn inmiddels vaste klant. De ideale werknemer is volgens AnneFleur tussen de 20-25 jaar, actief lid (of geweest), hard werkend, zelfverzekerd, kan studie en bijbaan goed combineren en heeft een uitgesproken boeiende persoonlijkheid. een topper dus. Wat voor Anne-Fleur zelf geldt, geldt ook voor haar werknemers: plezier in het werk staat bovenaan!

lOulOu AMsTERdAM HEEfT 2 VEsTiGinGEn in dE 9 sTRAATJEs *HuidEnsTRAAT 30, AMsTERdAM 020 3301800 *WiJdE HEisTEEG 9, AMsTERdAM 020 4209940 sECOnd fEMAlE. pRinsEnGRACHT 417-419. AMsTERdAM WWW.sECOndfEMAlE.dK

,


BEDRIJVIG 2013

F

riese nuchterheid, eerlijke advies en mensen op hun mooist de deur uit laten lopen: dat is belangrijk in Marijke’s (LL ’95) werk. Ze geeft kleur- en stijladvies op het gebied van kleding, zodat je er als jezelf en daardoor op je mooist en sterkst uitziet. ‘Being beautiful, being ABSOLUTE you’. Wanneer je eenmaal weet wat je eigen stijl is en welke kleuren goed bij je passen, heb je daar je hele leven profijt van. Je voorkomt miskopen en zult sneller en effectiever kunnen winkelen. Je zult er elke dag zonder moeite stralend en als jezelf uitzien, waardoor jouw succes en ‘happiness’ in het leven vergroot wordt.

Marijke Spandaw-Rolf Ben jij een Lllorien 1995 appel of OPRICHTINGSJAAR: 2010 een peer?

Toen Marijke net begon oefende ze door veel vrienden en familie te adviseren. Zo bouwde ze via via een eigen netwerk op. Het netwerk dat ze nu heeft, weet dat Marijke service voor het leven biedt met heldere en eerlijke communicatie. Als je achteraf nog vragen hebt, kun je altijd weer bij haar terecht, want ze gunt het een ander oprecht om er op zijn/ haar best uit te zien.

Heb jij gele of rode wangen?

Op locatie werken doet Marijke het liefst, want bij de klant thuis leert ze hem/haar direct beter kennen. Ook kan ze dan gelijk de bestaande kledingkast erbij halen om eindeloos voorbeelden te laten zien. Met je dispuut kun je haar voor een speciaal Amsterdams prijsje boeken, zodat je bijvoorbeeld allemaal even leuk en verrassend op de voorfleurronde staat. Vervolgens kun je een individuele afspraak maken tegen een gereduceerde prijs om het komend collegejaar als jezelf naar je stage te gaan, op je sterkst dat belangrijke referaat te houden en op je mooist te stralen tijdens het gala

Being beautiful, being ABSOLUTE you ,

,

ABSOLUTE Colors & Style. Marijke Spandaw-Rolf Vondelstraat 5.LeeuwardeN 06 19346727 info@absolutecolors.nl. www.absolutecolors.nl


online & ict


BEDRIJVIG 2013

O


OnlinE & iCT

v

BETTinA nEsEKER CHEss 2000 OpRiCHTinGsJAAR: 2011

, Tijdens het maken van mijn businessplan bleek ik zelf zwanger en dus opeens mijn eigen , doelgroep!

ijf jaar lang werkte ze als tv-producer voor verschillende dramaseries, totdat Bettina Neseker (CH ’00) definitief besloot om voor zichzelf te beginnen met Citymom. nl. Dit is een online platform voor moeders van baby’s, jonge kinderen en moeders in spé, waarop zij alle informatie kunnen vinden over producten en diensten voor hun kind in hun stad. Van een goede crèche in de buurt tot oppasservice, speelgoedwinkel, kindvriendelijk restaurant of dichtstbijzijnde speeltuin. en van openingstijden, websites, nieuwtjes, trends en activiteiten tot een speciale mama-marktplaats. Vooralsnog richt ze zich daarbij op Amsterdam en later wordt de site uitgebreid met de drie andere grote steden: utrecht, Den Haag en Rotterdam met als uiteindelijke doel om met de website landelijke dekking te bieden. Met dit idee boort ze een gat in de markt aan, want zo’n totaal overzicht bestaat nog niet. Bovendien bleek Bettina tijdens het maken van haar bedrijfsplan zelf zwanger en dus opeens haar eigen doelgroep. Als ze zich nu niet kan inleven… Na een hele tijd Onderweg naar Morgen te zijn geweest, leeft ze nu gewoon van dag tot dag. lekker alles uitstellen tot het laatste moment en het moet vooral leuk zijn op de werkvloer. Sowieso houdt Bettina van feestjes, maar sinds de bovenburen haar nu officieel haten door de vele feestjes die ze gaf, zorgt ze nu gewoon dat ze vooral uitgenodigd wordt.

CiTyMOM.nl. BETTinA nEsEKER. JACOB VAn lEnnEpKAdE 6 Hs 1053 MJ AMsTERdAM 06 412 245 87 BETTinA@CiTyMOM.nl WWW.CiTyMOM.nl


N

icole van Dijk-van Dooren (OK ’74) begint de dag het liefst met een kopje thee en een krant. Daarna is het met de rust gedaan en is Nicole druk bezig met het runnen van haar bedrijf Easydus. Dat het ondernemen bij Nicole in haar bloed zit, mag van jongs af aan al duidelijk zijn. Tijdens haar actieve jaren bij OKTOPUS vertegenwoordigde ze het dispuut als Praeses en deed zij verschillende commissies. Na haar studie belandde ze steeds in functies, waarin ondernemerszin van belang was. Hierdoor deed ze veel ervaring op in het analyseren van processen, het organiseren van uiteenlopende projecten en het verbinden van mensen . Slechte onderlinge communicatie en administratieve, rompslomp (tijdsintensief, foutgevoelig) bleken regelmatig het succes van projecten te beïnvloeden. En in elk geval ook de lol daarin!

Nicole van dijK - van dooren OKTOPUS 1974 OPRICHTINGSJAAR: 2007

Tijd om daar iets aan te doen. In 2007 werd naast andere werkzaamheden de basis gelegd voor Easydus. ‘Organize without fuss’ dat is wat centraal staat. Samen met Carla Otten werd een webapplicatie bedacht, die op alle fronten flexibel moest zijn en waarmee mensen zónder kennis van ICT hun activiteiten waar mogelijk kunnen automatiseren. Easydus- in the cloud- maakt het mogelijk webformulieren aan te maken voor het verzamelen of updaten van data, die in overzichtelijke databases verschijnen. Voor het afgelopen Apocalypse lustrum werden de reunistenaktiviteiten al via Easydus gerealiseerd alsmede de verkoop van de lustrumartikelen voor leden. Voor haar eigen dispuut Oktopus werd het reunistenbestand zodanig geupdated en uitgebreid dat de opkomst tijdens de reunistenlunch een van de hoogste was van het A.S.C./A.V.S.V.!

,

easydus. nicole van dijk - van doorn. Antoon Coolenlaan 7. Waalre. 06-53654434. nicolevandijk@easydus.com www.easydus.com. @easydustweet

Organiseren kan en moet gewoon leuk zijn ,


online & ict

BEDRIJVIG 2013

I Harm bavinck atomos 1989 OPRICHTINGSJAAR: 2002

‘Effacts garandeert betere beheersing, corporate , risico s, optimale compliancy en , lagere kosten’

n 2002 is EFFACTS opgericht door Michiel Mosterd en Harm Bavinck, inmiddels hebben zij meer dan 200 klanten in meer dan 10 landen. EFFACTS is een online software platform waarmee een organisatie al haar corporate zaken kan beheren. Klanten gebruiken EFFACTS onder andere voor corporate governance, contract management, risk management en compliance. EFFACTS garandeert betere beheersing, corporate risico’s, optimale controle compliancy en lagere kosten door efficiëntere informatie voorziening. Over 10 jaar hopen Mosterd en Bavinck wereldwijd marktleider te zijn in hun sector. Ze waarderen elk moment dat ze een overeenkomst met een nieuwe klant aangaan het meest in hun carrière. Binnen hun onderneming heerst een informele werkomgeving en klantgerichte werkhouding, waarin wordt verwacht dat alle medewerkers inzet en vertrouwen tonen. Ze vinden het wel jammer dat er vanuit het A.S.C./ A.V.S.V. weinig wordt gedaan met het gehele netwerk door het bestaan van de disputen. Ze zouden graag (meer) netwerkborrels zien en het liefst op een alternatieve locatie, want de borrels op de sociëteit worden toch als te smerig ervaren…...

,

effacts. jollemanhof 152. Amsterdam 020 3301682. harm.bavinck@effacts.com www.effacts.com


BEdRiJViG 2013

M

2Mobi is een full service mobiel bureau met meer dan 5 jaar ervaring. Hun mensen, ervaring en kennis zorgen ervoor dat ze altijd een optimaal resultaat halen uit de mogelijkheden van jouw smartphone. Ondanks dat deze markt zich nog in de kinderschoenen bevindt mag M2Mobi zich nu al tot de top van haar segment rekenen met o.a. een bedrijf als Schiphol als trouwe klant. Ooit begonnen met een ringtone applicatie voor een scriptieonderzoek, is men nu volop bezig om bedrijven hun diensten te leveren op een zo simpel mogelijke manier via de mobile telefoon. Met inmiddels 35 werknemers en een flinke groei zien zij zich over 10 jaar nog steeds met veel plezier in deze markt opereren.

MiCHiEl MunniKE H.O.M.E.R.V.s. 2002 OpRiCHTinGsJAAR: 2006

Dit jonge pionierende bedrijf biedt u ook de mogelijkheid om stage te lopen met daarnaast de mogelijke doorstroommogelijkheden. Deze oud leden zijn het borrelen niet verleerd, zo is er dan ook elke vrijdag middag een borrel waar vooral niet over geld wordt gelult.

M2MOBi. RAAdHuissTRAAT 52-2. AMsTERdAM 020-3540259. MunnEKE@M2MOBi.COM WWW.M2MOBi.COM

,

De mannen van M2Mobi zijn echte entrepreneurs die het ondernemerschap met recht promoten: ‘‘een eigen onderneming beginnen moet je zeker doen, weliswaar als je overtuigd bent van jouw discipline en passie voor hetgeen jij begint.’’

!Een eigen onderneming beginnen moet je zeker doen, weliswaar als je overtuigd bent van jouw discipline en , passie!


online & ict

S SARAH REINTJES P.H.A.R.O.S. 1993 OPRICHTINGSJAAR: 2001

arah Reintjes (PH ’93) is sinds 1998 werkzaam als internet professional. ‘Na werkzaam te zijn geweest bij een internet onderneming tijdens de internet hype die ten onder ging, kwam ik terecht bij een traditionele onderneming. Maar het “nieuwe werken” sprak me zo aan, dat ik midden in het dieptepunt van de internet crash in 2001 besloot om tegen de stroom in te gaan zwemmen. Ik heb toen mijn eigen onderneming opgericht en ben bedrijven gaan adviseren hoe om te gaan met internet. Mijn voorliefde voor online marketing, online sales en online techniek maakt dat ik de adviezen ook begeleid en implementeer.’ Haar missie daarbij is om ondernemingen te begeleiden om succesvoller te zijn op internet, want zo zegt ze: ‘Internet is het belangrijkste medium van nu en van de toekomst.’ Of je nou twijfelt aan of gelooft in de kracht van internet, goede online strategieën kunnen bijdragen aan goede communicatie, meer omzet en meer bezoek op de website. ‘Ik vind het iedere keer weer een pijnlijk moment als ik iemand tegenover me heb die niet gelooft in internet als professioneel medium.’ Nieuwe opdrachten binnenslepen en uitvoeren is dan ook wat Reintjes het liefste doet. ‘Ik kan met iedereen (alle niveaus en verschillende specialismen) op een goede en professionele manier samenwerken.’ Daarnaast houdt ze van (uitgenodigd worden) op feestjes en haar leukste bedrijfsuitje was met de helikopter naar Monaco.

Midden in het dieptepunt van de internet crash besloot ik om tegen de stroom .. in te gaan zwemmen,

‘Mijn corporale netwerk is voor een klein gedeelte ook mijn zakelijk netwerk geworden. Mijn corporale netwerk is vooral mijn sociale netwerk en daarnaast heb ik ook mijn zakelijke netwerk,’ aldus Reintjes. Wellicht kan ze in de toekomst chauffeurswerk, een stageplek en werkplekken aanbieden. Wat ze daarbij zoekt? Professionele en flexibele slimmerds. Adviesbureau Sarah Reintjes Prinsengracht 24. Amsterdam 06 24676256. mail@sarahreintjes.nl www.sarahreintjes.nl

,


BEDRIJVIG 2013

V

oordat Dirk van West (VR ‘77) eigenaar werd van het bedrijf Membersclick studeerde hij bedrijfseconomie, maar was hij ook nog eens Commissaris Exploitatie van in ‘79 - ‘80. Van alle contacten kwam hij op het idee om ze te verbinden. Zijn actieve tijd bij het A.S.C./A.V.S.V. heeft hier dan ook flink aan bijgedragen.

membersclick. Dirk van West. Bartholomeus Ruloffstraat 15-1. Amsterdam. 06-24447104. info@SOCIETIJD.nl www.SOCIETIJD.nl

DIRK VAN WEST VIATOR 1977 OPRICHTINGSJAAR: 2006

,

Membersclick bevindt zich in het gebied van dating en relatiemanagement, maar Membersclick is meer dan een dating site, de focus ligt op het direct in contact brengen van leden en oud-leden van de studenten corpora. Dat vullen ze in door het organiseren van maandelijkse borrels in The College Hotel of andere leuke evenementen maar ook door personal matching; persoonlijk en discreet relatiemanagement. Ideaal dus als u op zoek bent naar een nieuwe partner. Het bedrijf is opgericht door Monique Haverkamp Begemann in 2006 maar is vervolgens overgenomen door Dirk. Alle bedrijfsplannen werden meteen de prullenbak in gegooid en hij wilde het over een andere boeg gooien, en dat is gelukt. Voorlopig is het nog een eenmanszaak, maar in het vervolg is hij absoluut op zoek naar leden, voor nu kunnen er al wel stageplekken worden aangeboden. Hun ideale werknemer is diplomatiek en empathisch. Over 5 jaar is Dirk van plan zo’n 2500 leden binnen te hebben gesleept, en vijf jaar daarna kan daar een nulletje achter worden geplakt. Door Dirk z’n charme, humor, doorzettingsvermogen en het vermogen om te relativeren gaat hij dit voor elkaar krijgen.

De focus ligt op het direct in contact brengen van leden en oud leden van de studenten , corpora


online & ict

T

JOSETTE DE VROEG chess 1999 oprichtingsjaar 2008

‘Vorig jaar rond deze tijd zaten we in Oeganda met 3 man op kantoor en in Amsterdam , tweetjes. met z’n Nu zijn we met , 22 man

ext to Change in een non-profit organisatie die interactieve SMS campagnes opzet, vaak in opdracht van goede doelen en bedrijven, gericht op het verbeteren van gezondheidszorg en onderwijs, het stimuleren van economische ontwikkeling en het bewust maken van mensen van het belang van milieu. De respons van de interactieve SMS campagnes is hoog en de resultaten zijn meetbaar. Een voorbeeld hiervan is dat het aantal mensen, dat zich laat testen op HIV/AIDS, verdubbelt naar aanleiding van zo’n SMS campagne. Text to Change werkt momenteel in 15 landen in Afrika en Zuid-Amerika. Het idee ontstond toen de zus van (oprichter) Bas Hoefman, Marieke, terugkwam van haar coschappen in Afrika. Ze verbaasde zich over de ouderwetse manier waarop mensen werden voorgelicht over ziektes zoals HIV/AIDS. Bas had net een documentaire gezien over de explosieve groei van mobiel in Afrika en daarmee werd het idee van Text to Change geboren. ‘Bijna niemand geloofde er in het begin in. Het was zogenaamd te innovatief. Nu is het helemaal hip & happening.’ Inmiddels breiden ze uit met social media en starten ze een nieuw bedrijf: Research Africa, een callcenter gericht op marktonderzoek in Afrika.

,

TEXT TO CHANGE. Josette de Vroeg. ’s-Gravenhekje 1A. Amsterdam. 06-24503746. jdevroeg@texttochange.com www.texttochange.com. @texttochange. @josettedevroeg www.facebook.com/texttochange


BEdRiJViG 2013

E

en dispuutgenoot een vriendendienst bewijzen door hem te helpen bij het ontwikkelen van een website. Het klinkt als een vrij eenvoudig klusje maar betekende voor kim Pellikaan (OD ’06) en Menno Schröder (OD ’06) wel het begin van Webflight. Na de nodige ervaring bij een IT-advies bedrijf was de kennis bij kim en Menno echter nog te beperkt voor deze eerste opdracht. Zij moesten op zoek naar een ‘outsourcing’ partner, wat geen makkelijke opgave bleek te zijn. Met wat vallen en opstaan is het gelukt, inmiddels heeft Webflight een team van programmeurs in India zitten en hebben zij een netwerk opgebouwd waar opdrachten binnenkomen. Ter afsluiting van hun actieve jaren binnen de vereniging hebben zij de website van het verenigingslustrum in 2012 ontwikkelt. een hoogtepunt voor de twee heren waaruit het zakelijk belang van het corporale netwerk eens te meer blijkt.

KiM pElliKAAn O.d.O.l.E.H. 2006 MEnnO sCHRÖdER O.d.O.l.E.H. 2006 OpRiCHTinGsJAAR: 2009

Door het programmeren te ‘outsourcen’ naar India en het designproces bij freelancers in Nederland onder te brengen worden kostenvoordelen gecombineerd met kwaliteit en snelheid. De toekomst zien kim en Menno dan ook met vertrouwen tegemoet, daar er in Nederland een tekort aan ICT’ers zal ontstaan. Over vijf jaar zal het personeel in India zitten, versterkt door een projectmanagement- en salesteam in Nederland.

WEBfliGHT. KiM pElliKAAn & MEnnO sCHRÖdER. KEizERsGRACHT 169. AMsTERdAM. 020 3080319. infO@WEB-fliGHT.nl WWW.WEB-fliGHT.nl

,

Het kantoor van Webflight is slechts een paar meters verwijderd van café Brandon, waar de vrijdagmiddag borrel wordt genoten. Voor een ieder die een website nodig heeft maken de heren tijdens de borrel graag nog even tijd. Dit maakt het werken aan de keizersgracht tot een groot plezier. Alhoewel een bezoek aan de programmeurs in India een geslaagd bedrijfsuitje betekent.

Onze ideale klanten zijn jonge en innovatieve bedrijven, deze staan vaak open voor grensverleggende techniek op het , web


Alleen vrijwilligen als het jou uitkomt? Goed doen, dat willen we allemaal. Maar een drukke agenda maakt regulier vrijwilligerswerk voor veel mensen onmogelijk. Dus hebben we het 100% flexibel gemaakt. Je schrijft je alleen maar in als je tijd én zin hebt. Al kom je maar één keeper jaar, dan ben je wat ons betreft heel goed bezig! Proberen? Kijk en schrijf je in op www.amsterdamcares.nl.


BEDRIJVIG 2013

H

et ‘handsfree’ bellen kent men al een geruime tijd, net als de mogelijkheid om met smartphones het internet af te struinen. Voor wie veel kostbare tijd achter het stuur zit zal het echter wat moeilijker zijn om zijn informatie van het internet af te halen. Wat zijn de laatste beurskoersen? Waar kan ik gratis parkeren? Hoe laat landt de vlucht uit New York? Vragen waar je nog in de auto het liefst antwoord op zou willen hebben. Martijn van Eesteren (BF ’95) had onderweg vaak dit soort praktische vragen. Het antwoord was tot zijn grote ergernis tijdens het rijden vaak moelijk te achterhalen. Via nummerinformatie services kreeg hij vaak te maken met keuzemenu’s of een computerstem die geen volledig antwoord had op de gestelde vraag.

Martijn van Eesteren Beaufort 1995 OPRICHTINGSJAAR: 2011

Wie met 1975 Online (0900 – 1975 of via de App) belt krijgt direct een persoon aan de lijn, die de opgevraagde informatie binnen enkele seconden paraat heeft. De medewerkers van 1975 Online zijn speciaal getraind om snel en effectief informatie te zoeken op het internet. Het is alsof men handsfree op het internet aan het surfen is. 1975 Online is door Martijn in 2011 opgericht en wordt voornamelijk door zakelijke rijders in Nederland gebruikt. Dat er behoefte is aan informatievoorziening op een snelle en persoonlijke manier blijkt uit de media aandacht voor 1975 Online. Radio 1 en BNR Nieuwsradio hadden een interview met Martijn en ook AutoWeek heeft de handsfree informatievoorziening ontdekt. Martijn hoopt op een succesvolle uitbreiding van de informatiedienst naar het buitenland. Op langere termijn ziet hij de informatievoorziening voor automobilisten in de huidige vorm geïntegreerd worden in completere totaaloplossingen.

,

DE 1975 Online. Martijn van Eesteren Ouderkerk a/d Amstel. 020 - 2622944 info@1975online.nl. www.1975online.nl www.facebook.com/1975online

Handsfree surfen op het , internet’


persoonlijke verzorging & ontwikkeling


BEDRIJVIG 2013

P


PERSOONLIJKE VERZORGING EN ONTWIKKELING

N

ienke Hoekstra (JO ’00) en Berber Franken (JO ’00) zijn eigenaar van onderneming They Care – Nanny Solutions . Deze dames bemiddelen en begeleiden ouders in de Randstad met een behoefte aan kinderopvang op maat. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om de specifieke wensen van elk gezin in kaart te brengen, zodat daarbij een passende en geschikte nanny kan worden gezocht. NIENKE HOEKSTRA Jonquille 2000 BERBER FRANKEN Jonquille 2000 OPRICHTINGSJAAR 2007

Het corporale netwerk bleek van grote waarde te zijn’,

Evenzoveel professionele begeleiding is er na het plaatsen van de nanny, waarbij te denken valt aan opleidingen, inval bij ziekte en de financiële administratie. Een persoonlijke begeleiding en een personeelsbestand van meer dan 80 goed opgeleide nanny’s maakt dat Nanny Solutions kinderopvang van hoge kwaliteit levert. Na een studie Human Resource Management hebben Nienke en Berber beide een studie in de pedagogische richting afgerond. Naast ervaring in de Human Resources heeft Nienke in de kinderopvang gewerkt en Berber op een basisschool voor de klas gestaan. In april 2007, na het schrijven van een uitgebreid businessplan, hebben zij gezamenlijk They Care – Nanny Solutions opgezet. Het corporale netwerk bleek van grote waarde te zijn, daar een zelfde mentaliteit zorgt dat er snel een band ontstaat. Deze band is zeer belangrijk bij het bieden van kinderopvang en kenmerkt zich als informeel, vertrouwelijk en persoonlijk. Gesprekken vinden niet plaats in vergaderkamertjes maar binnen de huiselijke sfeer aan de keukentafel. Ondanks een ondernemende visie voor de toekomst zal de persoonlijke benadering nooit verloren gaan.

,

NANNY SOLUTIONS. NIENKE HOEKSTRA & BERBER FRANKEN Herengracht 252. Amsterdam 020-7707247. info@nannysolutions.nl www.nannysolutions.nl


BEDRIJVIG 2013

M

arlien bewijst dat ‘leren leren’ absoluut geen tautologie is. Sterker nog, het geldt als het uitgangspunt van Instituut Kapitein (IK). Naast ervaring bij onder andere Andersen Consulting (nu Accenture) en Quote Media blijkt haar corporale netwerk een enorme toevoeging. Naast vriendschap en humor geniet zij ook professionele samenwerking met dispuutgenoot Marika ter Haar. Met veel daadkracht en vertrouwen tracht zij het verantwoordelijkheidsgevoel van leerlingen te stimuleren om hierdoor de leerhouding te verbeteren, met als concreet resultaat hogere cijfers. Krachtige kinderen en tevreden ouders verlaten haar kantoor. Benieuwd naar het geheim achter deze formule? Het is te weiden aan de instelling en aanpak van Marlien en daarmee van het instituut: ze denkt intuïtief in oplossingen, ziet kansen en kan zich goed inleven in de puber van nu. Niet iets wat je per se zou verwachten van een oud NPM-er. Haar gevoel heeft haar ver gebracht als onderneemster: IK telt na oprichting in 2008 al twee vestigingen en de droom is om over vier jaar gevestigd te zijn op vier locaties, waarvan één digitaal middels een internetplatform voor het leren leren.

Jonquille 1991 OPRICHTINGSJAAR: 2008

typische gewoonte de groei die de leuk om eventuele gaten te houden.

Instituut Kaptein. Huiswerkbegeleiding & Remedial Teaching Baronielaan 168. Breda 06-24276965. info@instituutkaptein.nl www.instituutkaptein.nl

,

IK telt zes werknemers met al koekjes bij de thee. Gezien onderneming doormaakt, is het stage- of werkplekken in de

MARLIEN KAPTEIN

Leren leren is absoluut geen tautologie’,


PERSOONLIJKE VERZORGING EN ONTWIKKELING

M

Het eerste waar Marian Hoek (OK ’73) aan denkt zodra ze ‘s morgens wakker wordt: ‘Staat de verwarming in de behandelkamer wel aan?’. Voor Marian staan de patiënten in de rij. Voor wie haar kent is dat niet verwonderlijk; warm, creatief, flexibel en met veel toewijding staat zij al bijna 30 jaar klaar voor haar patiënten. Marian HOEK OKTOPUS1973 OPRICHTINGSJAAR: 1986

In al die jaren zijn vele honderden patiënten uit binnen- en buitenland ‘’door haar handen gegaan’’. De basis voor dit succes ligt in haar uitgangspunt dat gezondheid gedragen wordt door een juiste balans tussen lichaam en geest. Voor ieder uniek mens creëert zij een uniek behandelplan. Een combinatie van Westerse inzichten en traditionele Oosterse geneeswijzen leiden in Marian’s praktijk tot een succesvolle symbiose. De naam van haar praktijk brengt haar aanpak dan ook tot uitdrukking: LinQing (body & mind). Uitgangspunt voor wie zich bij Marian vervoegt is dat je bereid moet zijn verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en je gezondheid. Zo had Marian een patiënt die levenslang een korset moest dragen en niet meer zou kunnen sporten door zijn zwakke rug. Na een jaar behandelen (10 behandelingen) en specifieke oefeningen als huiswerk was hij klachten vrij. Na 15 jaar golft en tennist hij nog steeds met veel plezier, omdat hij weet wat hij zelf moet doen om zijn rugpijn te voorkomen.

,

‘Uniek individu, unieke ziekte, unieke behandeling. ,

Marian Hoek is zelfstandig ondernemer die door hard werken, veel studeren en verre reizen een succes van zowel haar praktijk als van haar leven heeft gemaakt. Zie voor meer informatie: www.linqing.nl

LINQING. MARIAN HOEK. Eemnesserweg 24a. BLARICUM. 035 5386850. info@linqing.nl. www.linqing.nl


BEDRIJVIG 2013

S

anne Bierens (1962) is kinderen jeugdpsychologe NIP, gezondheidszorgpsychologe BIG en orthopedagoge (opvoedkundige). In 2002 startte zij de praktijk voor opvoedingsvragen in Haarlem met het doel zo laagdrempelig, preventief en zo concreet mogelijk hulp te kunnen bieden aan ouders en hun kinderen. De hulp wordt goed afgestemd op de verwachtingen en de vraag van betrokkenen. Dat kan zijn: ouderbegeleiding, kindbegeleiding, psychologisch onderzoek. Door betrokkenheid, naast de cliënt gaan staan, een sterk inlevingsvermogen, de kracht van de cliënt centraal te stellen maar ook door het doel goed voor ogen te houden is het vaak mogelijk om een kortdurend begeleidingstraject positief af te sluiten.

Het starten van een eigen praktijk is altijd spannend, maar ging geleidelijk. Van 1 uur per week, naar een hele dag, naar vier dagen onder schooltijd. Inmiddels een volle praktijk met wachtlijst en een degelijk netwerk voor verwijzing. Het corporale netwerk komt vooral van pas bij sociale contacten, heet geeft altijd een vertrouwd of veilig gevoel, wanneer je elkaar nog ‘kent’ uit je studententijd! Alsof je weet wat je aan elkaar hebt. Praktijk voor Opvoedingsvragen. Praktijk Nieuwe Gracht. Sanne Bierens. Nieuwe Gracht 5. Haarlem. 06-51208786. info@sannebierens.nl www.sannebierens.nl

Lllorien 1982 OPRICHTINGSJAAR: 2002

,

Voorafgaand aan het opzetten van een eigen praktijk heeft Sanne veel verschillende ervaringen opgedaan. Zo was zij pedagogisch redactielid van het opvoedings- en onderwijs radioprogramma KLASSE (KRO radio 1), schoolbegeleider van de stichting Advies-en begeleidingscentrum voor het onderwijs in Amsterdam, orthopedagoge voor Stichting jeugdzorg/ Therapeutische gezinsverpleging (TGV) Leiden. Daarnaast heeft zij ook nog geschreven als columniste in tijdschriften over kinderen en was zij mede-auteur van boeken over opvoeding.

SANNE BIERENS

Behalve sociale contacten is er altijd een vertrouwd of veilig gevoel, wanneer je elkaar nog kent uit je , studententijd! ”


pERsOOnliJKE VERzORGinG En OnTWiKKElinG

V

eel huiswerkinstituten werken inefficiënt. leerlingen gaan met tegenzin naar grote studiezalen, waar de begeleiders dezelfde leeftijd hebben als hun leraren op school. Juist de leerlingen die studiebegeleiding nodig hebben moeten continu geprikkeld worden. Door de stof, door hun medeleerlingen maar met name door de begeleiders. JACOB VAn dEn BROEK BEETs 2008 OpRiCHTinGsJAAR 2010

,

! Door intensieve, persoonlijke benadering op zowel vriendschappelijk als autoritair vlak, zien de leerlingen sneller in dat ze hier voor , zichzelf zitten

Met deze gedachte in het achterhoofd richtten Stijn Schep, eise van Maanen en Jacob van den Broek begin 2010 Studieklas op. De combinatie van intensieve begeleiding (maximaal 5 leerlingen per begeleider) en de mogelijkheid tot één-op-één bijles op locatie gaf hierin de doorslag. In het begin bestond het leerlingenbestand dan ook slechts uit leerlingen van hun oude school. Via mond-op-mond reclame en promotie via polsbandjes werden ook andere scholieren benaderd, waardoor er vandaag de dag ook leerlingen van het Vossiusgymnasium, Berlage lyceum en het Amsterdams lyceum bij Studieklas zitten. Als een leerling behoefte heeft aan individuele begeleiding, kan Studieklas terugvallen op een uitgebreid bestand van bijlesleraren. De ervaring leert dat hier met name voor de exacte vakken en de klassieke talen behoefte aan is. De bijlesleraren zijn allemaal universitaire studenten, die enerzijds nog dicht bij de middelbare schoolstof zijn en anderzijds van het desbetreffende vak hun studie hebben gemaakt. Studieklas probeert op deze manier huiswerkbegeleiding minder duf te maken. De studenten kunnen zich nog makkelijk verplaatsen in de stof en de belevingswereld van de scholier en kunnen zodoende eerder optreden als grote broer of zus dan als strenge meester. De resultaten van de leerlingen wijzen uit dat deze aanpak meer dan werkt. sTudiEKlAs. JACOB VAn dEn BROEK sTAdHOudERsKAdE 133. AMsTERdAM 06-41386442. infO@sTudiEKlAs.nl. WWW.sTudiEKlAs.nl


BEdRiJViG 2013

D

e Mondzorg Poli in Amsterdam is de eerste polikliniek in een ziekenhuis in Nederland waar iedereen 7 dagen per week een ook in de avonden terecht kan bij de tandarts: de Mondzorg Poli biedt spoedeisende mondzorg voor iedereen en is 24/7 bereikbaar. De onderneming is opgericht in 2011 en telt nu al 30 werknemers. De eerste zes maanden golden als gebruikelijke testfase, maar door de drukte is besloten om de capaciteit te verdubbelen. Maarten Muijen (OD 2004) heeft veel gehad aan de adviezen en hulp van oud-leden binnen zijn dispuut. Moeite om naamsbekendheid te creëren was er niet. De bereidheid van de media om over dit unieke initiatief te schrijven, was enorm. Type ‘Mondzorg Poli’ in op google en er rollen, doorgaans positieve, berichtgevingen uit. Als aanvulling op de al bestaande tandheelkundige zorg, is het concept van de poli uniek.

MOndzORG pOli.MAARTEn MuiJEn lOuWEsWEG 6. AMsTERdAM 06 46022998 WWW.MOndzORGpOli.nl.

O.d.O.l.E.H. 2004 OpRiCHTinGsJAAR: 2011

,

De focus van de poli ligt vooral op patiënten die geen eigen tandarts hebben of diegenen die niet bij hun eigen tandarts of elders terecht kunnen, waardoor niemand tussen wal en schip valt. Je zou het kunnen vergelijken met de komst van de huisartsenposten, die er kwamen om een oplossing te bieden voor het verminderd aantal huisvisites waardoor steeds meer patiënten zich bij de afdeling SeH meldden. De Mondzorg Poli werkt feitelijk hetzelfde, waarbij alleen spoedeisende hulp geboden wordt en anders wordt verwezen naar reguliere tandartsen in de omgeving. Andere waarnemingsdiensten vragen hiervoor een vergoeding aan de tandarts, de Mondzorg Poli is voor de collega’s kosteloos. Praatjes vullen geen gaatjes...

MAARTEn MuiJEn

Na een avondje stappen je kies gebroken, dan kan je ook bij , ons terecht


vastgoed & makelaardij


BEDRIJVIG 2013

V


VAsTGOEd & MAKElAARdiJ

B diRK dEKKER THAliA 2000 BAs VAn dAM THAliA 2000 OpRiCHTinGsJAAR: 2009

Less talk, , more make!

eing Development, voor de gelegenheid opgericht op de verjaardag van Vrouwe Thalia (dichtgetikt!) door jaargenoten Dirk Dekker (TH ’00) en Bas van Dam (TH ’00), is een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op het realiseren van betaalbare, duurzame designwoningen en het ontwikkelen van vernieuwende vastgoedprojecten. Dirk deed onder andere ervaring op bij Boer & Croon en als bestuurslid van Stichting Return to Sender (ofwel samenwerken met katja Schuurman), terwijl Bas ondertussen wat andere bedrijfjes oprichtte en aan projectontwikkeling deed in de VS. Zo’n CV staat als een huis, moeten de heren hebben gedacht en daarmee ontstond het idee voor Being. Sindsdien investeren ze in kwaliteit. kwaliteit in de vorm van een hoogwaardig ontwerp met veel aandacht voor duurzaamheid. Ze zijn bewust bezig en denken na over de toekomst. Dit jaar is de eerste demowoning op een unieke locatie in AmsterdamZuid te bekijken en worden de eerste projecten opgeleverd, waaronder een recreatiepark. Maar ook al is hun motto ‘less talk, more make,’ er valt echt wel met ze te lachen. Vanaf het contract te hebben getekend bij de kvk tot nu hebben ze dan ook vooral heel veel plezier in hun werk. en dat stralen ze uit; na een sollicitante af te hebben gewezen, werden ze namelijk wekenlang gestalkt en zelfs door haar moeder gebeld. Wij begrijpen ook wel dat je ver gaat voor een baan in de projectontwikkeling. Verstandiger is echter om je ondernemend, betrokken en uniek op te stellen, dan maak je wellicht kans op een werk- en of stageplek. Ze werken immers graag samen met leden. Ook kunnen ze je helpen aan een betaalbare, duurzame designwoning.

BEinG HOME. diRK dEKKER & BAs VAn dAM. lAuRiERGRACHT 138BG. AMsTERdAM. 020 8202181. ddEKKER@BEinGdEVElOpMEnT.nl WWW.BEinGHOME.nl

,


C

Leukste carrièremoment? ‘Het uitbrengen van mijn eerste offerte, ohh wat was dat spannend!!’ Corporale netwerk? ‘Ik vind het ontzettend leuk dat ik meerdere leden de afgelopen zeven jaar huisvesting heb kunnen bieden middels mijn eenmanszaak in Amsterdam. Daarnaast hebben veel leden mij geholpen om mijn netwerk te vergroten. Mijn eerste baan heb ik zelfs te danken aan een ouderejaars van mijn dispuut.’ Toekomst? ‘Ik heb op dit moment nog niet de wil om uit te breiden. Uiteraard ben ik altijd op zoek naar ondernemingen en krachten die mijn bedrijf kunnen versterken door middel van bijvoorbeeld een samenwerkingsverband.’ C. van Staveren Beheer. Wilhelminastraat 2. Noordwijk. 06 300 338 91 Clementine@vanstaverenbeheer.nl www.vanstaverenbeheer.nl . www.linkedin.com/pub/clementine-van-staveren

Clementine van staveren

PENELOPE 2005 OPRICHTINGSJAAR: 2008

,

lementine van Staveren (PE ’05) kwam onder andere door het beheren van familievastgoed al vroeg met het vak in aanraking. Een studie Commercieel Vastgoed Management lag dus voor de hand. Na vervolgens 3,5 jaar als Property Manager bij Nederlands grootste beheerkantoor werkzaam te zijn, besloot ze haar eigen eenmanszaak op te richten: C. van Staveren Beheer. Daarnaast werkte zij een jaar als acquisiteur voor Ad Hoc Beheer toen ze er toch achter kwam dat eigen baas zijn toch boven alles gaat. Ze heeft besloten om haar bedrijf te gaan uitbreiden. Niet alleen familie vastgoed beheren maar ook het beheren van portefeuilles van andere vastgoedeigenaren. Ze heeft als algemene doelstelling het jaarlijks en langdurig te behalen rendement voor haar opdrachtgever te verbeteren en optimaliseren door verantwoordelijke exploitatie van vastgoed objecten. Een harde business in deze tijd, maar niets houdt deze dame tegen.

Leden krijgen bij ons natuurlijk voorrang op woon en of werkruimte , in Amsterdam’’


VASTGOED & MAKELAARDIJ

BEDRIJVIG 2013

O EDGAR HARTOG

AENEAS 1995 oprichtingsjaar: 1977

‘Flexibel, zelf nadenkend en creatief. Onze werknemers hebben geen tot , 5 uur mentaliteit

pgericht in 1977 is DeltaState een bedrijf dat zich focust op zowel commercieel als particulier vastgoed. In dit eigenzinnige bedrijf wordt men geholpen door ervaren partners die middels een creatieve denkwijze kijken naar een oplossing. Dit was wel even anders toen Edgar Hertog zonder enige voorkennis in het diepe werd gegooid nadat hij hier de eerste maanden aan de slag ging. Mede hierdoor heeft hij zich in een rap tempo weten te ontwikkelen tot directeur & partner, de positie waarin hij zich nu bevindt.

In de tussentijd heeft dit bedrijf zeker niet stil gestaan, zo heeft DeltaState ooit een van de oudste kroegen van Amsterdam gesloten waardoor het vervolgens aan tafel moest gaan zitten met de heer Heineken om vervolgens het Heineken bord weer netjes terug te plaatsen. Een van de ongebruikelijke maar toch wel memorabele momenten in het bestaan van dit bedrijf. Werknemers van dit bedrijf hebben zeker geen 9 tot 5 houding. Men wordt geacht flexibel te zijn, zelf nadenkend en vooral creatief. Of het nu gaat om de woningmarkt, bedrijfsonroerend goed, taxaties of de onroerend goed veiling: Deltastate heeft de kennis in huis. Dit alles is terug te vinden bij de specialisten die aan het kantoor verbonden zijn. Stagiaires zijn overigens altijd welkom!

,

DeltaState Makelaars en vastgoedadviseurs Prins Hendriklaan 11 hs. xxxx xx Amsterdam 06-16332211. Hertog@deltastate.nl www.deltastate.nl


D

ignus Hoen (VS ‘84) streeft naar onafhankelijkheid. Eerst was Dignus algemeen manager onroerend goed maatschappij van de Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven, maar in 2004 werd hij de medeoprichter van Estadium, een bedrijf in commercieel vastgoed. Hij is een sterke vastgoedadviseur die begeleidt tot en na de aanc.q. verkoop. Ze gaan voor langdurige cliënt-relaties en niet voor het “snelle” gewin. Estadium doet op transparante wijze zaken en ze zorgen ervoor dat dit persoonlijk, duidelijk en klantgericht is. De eerste maanden gingen met pijn in de buik en opeens was het toch wel heel erg echt, maar ze gingen. Kort na de oprichting werd Dignus gevraagd op te gaan in een internationale belegger en deze in Nederland leiding te geven. Direct heeft hij besloten dat niet (meer) te willen en te drinken op de onafhankelijkheid. Daarna ging hij als een speer, de mensen van Estadium nemen alles serieus en ze kijken of ze een cliënt bij het juiste product kunnen vinden. Dignus heeft een grote dosis doorzettingsvermogen en is eigenwijs, dat zal dan ook de reden zijn geweest waardoor hij de crisis in de vastgoed in 2009 heeft overleefd. Voor nu is Estadium niet op zoek naar een nieuwe medewerker maar stageplekken zijn er wel. De ideale werknemer voor hun is loyaal en kan doorpakken. Voor hun is gratie bij de klant belangrijk, nu, over vijf jaar en nog steeds over tien jaar. Daar gaan ze voor.

Estadium.DIGNUS HOEN. Herengracht 489. 1017 BT Amsterdam 020-6385858. dignus@estadium.nl www.estadium.nl

DIGNUS HOEN VESTA 1984 OPRICHTINGSJAAR: 2004

, Ik drink op , onafhankelijkheid


BEDRIJVIG 2013


BEdRiJViG 2013

D

e opstartmaanden van Het Nieuwe Vve Beheer (HNVB) waren spannend voor Rutger (OD ’00), maar snel stroomden de eerste klanten binnen en nu – na een half jaar – krijgt HNVB nog steeds erg veel aanvragen. Doordat het zo snel goed ging met het bedrijf kon Rutger zijn toenmalige baan bij de INg opzeggen, en zich volledig concentreren op hetgeen dat hij altijd al wilde: ondernemen. Dit moment ziet hij dan ook als een mijlpaal in zijn carrière. Hoe glansrijk de opstart van zijn huidige onderneming was, zoveel bloed, zweet en tranen kostte het ‘runnen’ van zijn eerste bedrijfje ‘Save a Boat’. De reddingssloepen die hij en Michael Croll (OD ’01) tijdens hun studie importeerden hebben destijds twee zomers van hard werken gekost, maar het heeft ook een berg aan ervaring opgeleverd. Rutger beschikt over veel doorzettingsvermogen en heeft echt een drive om te ondernemen, wat heeft bijgedragen tot het opzetten van HNVB.

RuTGER TiJKOTTE OdElEH 2000 OpRiCHTinGsJAAR: 2011

Hoe is Rutger om het idee gekomen om HNVB op te zetten? Het begon met frustratie over de service van hun eigen Vve beheerder, want hij wist dat het beter kon. Hij ondernam actie door een software te ontwikkelen waarmee het Vve beheer goed, transparant en efficiënt gedaan kan worden. Hierdoor hebben huiseigenaren daadwerkelijk profijt van het uitbesteden van het beheer. Door de aanpak die HNVB hanteert kunnen zij tot 70% goedkoper zijn dan andere beheerders. Wat ze ook doen: de software uitgeven in licentie aan andere beheerders, zodat ook zij veel tijd kunnen besparen.Rutger heeft een breed netwerk overgehouden aan het A.S.C./A.V.S.V.; iets wat ook zakelijk goed van pas komt.

, HET niEuWE VVE BEHEER. RuTGER TiJKOTTE. HEREnGRACHT 575-577. AMsTERdAM. 020-5203963. infO@HnVB.nl. WWW.HnVB.nl

Doorzettings vermogen is .. een essentiele eigenschap voor een ondernemer!,


FINANCIEEL


BEDRIJVIG 2013

F


FINANCIEEL

A

JAAP RAIJMANS M.A.R.N.I.X. 2009 OPRICHTINGSJAAR: 2012

Niet langer dan 3O seconden teleurgesteld zijn ,

fkomstig uit het corpsjaar 2009 is Jaap Raijmans de jongste ondernemer in deze gids. Van jongs af aan was Jaap al druk aan het ondernemen. Het begon met het inzamelen van lege cartridges op 10 jarige leeftijd. Werken in de telemarketing, beleggingsfondsen aanbieden bij SNS Fundcoach, zelfstandig bemiddelen in studentenstages en chauffeur van Willem Middelkoop vallen allemaal binnen zijn ervaringen. Hij heeft zelfs meegeschreven aan het boek: ‘Goud en het geheim van geld’ van Willem Middelkoop. In 2011 was hij verantwoordelijk voor de sales binnen amsterdamgold.com (140 miljoen omzet in het jaar). In 2012 is Jaap het bedrijf Goudstandaard gestart. Inmiddels is Jaap directeur van een bedrijf met drie werknemers en een verwachte omzet voor het eerste jaar van €30-40 miljoen. De visie van Goudstandaard is dat beleggen in fysiek goud en zilver even gemakkelijk moet zijn als beleggen in aandelen. Daarnaast hoeft een goudbelegging niet enkel te bestaan uit het aankopen en vervolgens opslaan van goud. Waar de banken niet meer financieren is de behoefte aan financiering niet verdwenen. De eerste maanden zijn hard rennen geweest: ‘Ik heb te maken gehad met veel verschillende partijen die betrokken zijn en vaak op elkaar wachten voordat ze een volgende stap nemen. De bank, een zelf opgerichte stichting derdengelden, logistiek, opslag en een AFM vergunningsaanvraag waar een hoop toekomstige diensten van afhankelijk zijn. Uiteindelijk kom je verder door onwijs door te zetten en vooral niet langer dan 30 seconden teleurgesteld zijn als de dingen niet direct gaan zoals je verwacht had’.

Goudstandaard B.V. Jaap Raijmans. 023-7630404, Dreef 34. Haarlem. 023-7630404. www.goudstandaard.com, Twitter: #goudstandaard1

,


BEDRIJVIG 2013

I

n zijn middelbare school tijd begon Warna (OR ’92) als stroopwafelbakker op de Albert Cuyp markt. Aan het einde van zijn studie zette hij zijn eerste bedrijfje op waarna hij terecht kwam in een ‘traineeship’ bij ING. Vervolgens koos hij in 1999 weer voor zijn eigen pad en richtte MAN Financial Services op in Amsterdam.

Warna biedt met zijn bedrijf goed en onafhankelijk financieel advies. Vanaf 2013 mag niet meer worden gewerkt met provisie inkomsten in de financiële adviessector maar MAN Financial Services doet dit echter al jaren! De meeste financiële dienstverleners zeggen onafhankelijk te zijn, maar zijn dit eigenlijk niet: ze ontvangen provisie van banken en verzekeraars. MAN Financial services werkt op basis van ‘fixed fee’ of uurtarieven en is daarmee echt onafhankelijk in het advies.

WARNA MAN Orestes 1992 OPRICHTINGSJAAR: 1999

Eerlijk zaken doen en de drie E’s zijn voor zowel Warna als zijn werknemers erg belangrijk. De drie E’s staan voor: Excellent presteren, veel Energie, en altijd bereid een Extra ‘mile’ te verzetten. Hiermee hoopt hij een positieve vingerafdruk achter te laten op deze aardbol. Leden die beschikken over de drie E’s zijn bij MAN Financial Services van harte welkom om stage te lopen of te werken.

Man Financial Services. Warna Man. Maasstraat 98. Amsterdam. 020-5745900. w.man@manfs.nl. www.manfs.nl

,

Kaapstad is als 2e vestigings stad van de onderneming een inspirerende omgeving voor Warna. Als bedrijfsuitje hebben ze daar ooit nog gezwommen met zeehonden in Sharkbay. De roots van het bedrijf liggen in Amsterdam, maar MAN Financial services zal zich de komende jaren nog verder uitbreiden in Nederland en andere landen.

Eerlijk zakendoen staat bij MAN financial services zeer hoog in het vaandel’ ,


BEMIDDELING


BEDRIJVIG 2013

B


bemiddeling

G Gabrielle vergoesen OKTOPUS 1985 OPRICHTINGSJAAR: 2010

VergroesenMediation.nl bemiddeling in arbeids-, zakelijkeen samenwerkingsconflicten

,

‘Vergoesen Mediation: Meester in Mediation ,

abriëlle Vergroesen (OK ’85) is in 2010 begonnen met haar eigen bedrijf “Vergroesen Mediation”. Met een juridische achtergrond en 20 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, heeft zij een no-nonsense aanpak voor conflicten ontwikkeld die goed aansluit en bij professionals met weinig tijd. Een aanpak die succesvol is in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Een oplossings- en toekomstgerichte aanpak, die onnodige juridische kosten bespaart. Het conflict wordt bespreekbaar en herkenbaar gemaakt, op een zakelijke, neutrale en bijzonder heldere manier. Hierna ontstaat het vertrouwen om samen creatieve oplossingen (“out of the box”) te zoeken. Een groot voordeel van mediation is dat partijen zelf de regie in handen houden over de oplossing van een probleem. Soms is het op een gegeven moment onontkoombaar te accepteren dat begrip voor elkaars standpunt niet op alle punten haalbaar blijkt te zijn (“Agree to Disagree”). Haar ervaring is dat met begeleid onderhandelen ook een goede gezamenlijke oplossing bereikt kan worden die het conflict beeindigt. In de loop der jaren heeft Gabriëlle goede contacten met financieel-, fiscaal- en juridisch deskundigen opgebouwd, die ingeschakeld kunnen worden rondom een conflict. Daarnaast heeft zij hard gewerkt om haar netwerk uit te bouwen en oude relaties uit haar studententijd nieuw leven in te blazen. Via-via krijgt zij haar cliënten en ook via de rechtbank krijgt zij zaken toegewezen. Dit houdt haar werk afwisselend en zorgt ervoor dat Gabriëlle soms de meest vreemde zaken en mensen aan tafel heeft.

VERGOESEN MEDIATION. GABRIELLE VERGOESEN. www.vergroesenmediation.nl @mediationwerkt


BEDRIJVIG 2013

B

looming Hill is een executive search en interim management bureau, gespecialiseerd in het bemiddelen van financiële professionals op management- en directieniveau. Sofie en Barbara hebben elkaar gevonden toen ze beide werkzaam waren bij Michael Page. Ondanks dat ze hierna bij andere bedrijven zijn gaan werken hebben ze altijd contact gehouden en in 2010 besloten zij om samen alle opgedane ervaringen en kennis te bundelen in een zelfstandige onderneming. Ze zijn in het diepe gesprongen en de eerste maanden vlogen voorbij met het maken van de website, documenten, bedenken hoe het systeem in te richten, kantoorpand regelen, etc. Klanten (waar ze in verleden al veel mee gewerkt hadden) reageerden heel enthousiast en dachten zelfs mee. Ze kregen direct de eerste opdrachten, wat heeft gezorgd voor een mooie en succesvolle start. Blooming Hill staat voor groei en ontwikkeling van mensen. Mensen vormen het belangrijkste vermogen van een onderneming. Zij ondersteunen organisaties in het realiseren van hun doelstellingen door het vinden van de juiste mensen.

Sofie Man – de Vlam Dis 1993 Barbara Kuil - Jipping Pinot 1995 OPRICHTINGSJAAR: 2010

Samen hebben Barbara en Sofie meer dan 20 jaar succesvol ervaring in het bemiddelen van senior financials, met inmiddels een groot (internationaal) netwerk. In dit netwerk hebben ze ook nog dagelijks contact met (oud)leden van het corps.

, Blooming Hill. Sofie Man – de Vlam 06 46293980. sofie.man@bloominghill.nl Barbara Kuil – Jipping 06 51097158. barbara.kuil@bloominghill.nl Amsterdamsestraatweg 19. Naarden www.bloominghill.nl

Ondernemen is doen waar je goed in bent en genieten van de vrijheid die het geeft ,


bemiddeling

N

Janneke SCHMITZ Jonquille 1994 OPRICHTINGSJAAR: 2009

Het geeft mij altijd een enorme power als ik via via benaderd word om mijn kennis te delen, dat geeft een gevoel , van trots

a een studie rechten en werkervaring als gerechts- en parketsecretaris heeft Janneke Schmitz-Schippers (Jonquille ‘94) het vertrouwde opgezegd voor het onzekere, op zoek naar een uitdaging. Deze uitdaging bleek waanzinnig, aldus de onderneemster. Haar wens om zelfstandig te ondernemen en haar interesse in conflictbemiddeling heeft geresulteerd in de oprichting van Schmitz Mediation in 2009, gericht op mediation op het gebied van echtscheidingen. Janneke heeft een actieve periode van lidmaatschap achter de rug, waarin zij onder andere de functie van commissaris bekleed heeft. De vriendschappen die destijds gemaakt zijn worden nog regelmatig gebruikt voor het leggen van zakelijke contacten. Haar eenmanszaak heeft inmiddels een omzet van 100.000 euro bereikt en staat geregistreerd bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI), een onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor mediation in Nederland. Gezien één ieder zich mediator kan noemen is deze onderscheiding van groot belang. Leuk blikt zij terug op het leveren van een bijdrage aan een artikel over echtscheiding in het Financieel Dagblad, welke met veel lof ontvangen is. Janneke blijft altijd in controle, gecombineerd met haar gedrevenheid en empathie heeft dat geleid tot het neerzetten van een kwalitatief hoogwaardige praktijk die vertrouwen uitstraalt. Over tien jaar hoopt de onderneemster een kantoorpand in Bussum te hebben met verschillende disciplines aan zelfstandigen. Door krachten te bundelen kunnen cliënten nog beter bijgestaan worden, meent Janneke. Een positieve instelling, die tevens van groot belang is in dit vak: cliënten voelen zich beter tegenover een positief ingestelde persoon die hen kan begeleiden naar een nieuwe toekomst. Schmitz Mediation. Janneke Schmitz-Schippers Herenstraat 109.Bussum 06 26364663 janneke@schmitz.nl www.schmitzmediation.nl

,


BEdRiJViG BEdRiJViG 2013 2013

COlOFON Redactie: Chloé Ajamlou Kelly Kolsteeg Valeria leeflang Allard lubberdink Bram van Halewijn dorothy Vrielink Productie: Esmee de nooy Veronique Wijnveld Elodie de Jong Ontwerp & Vormgeving: philippine Ruskamp Drukwerk: drukwerkdeal.nl


BEDRIJVIG 2013

Profile for Elodie de Jong

Bedrijvig  

Ondernemersgids Bedrijvig

Bedrijvig  

Ondernemersgids Bedrijvig

Advertisement