Page 1

QUÈ PASSA? MANCA GESTIÓ A LA TEVA EMPRESA?

2018

AGOST

387


03


SUMARI Per EVA VIDAL DIRECTORA

38a FIRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA PÀG. 17

Després d'un bonic mes de juliol, on ens han acompanyat el sol i la pluja, obrim les portes a un nou mes d'agost, per gaudir-lo al màxim. En aquest número podreu trobar les agendes de les diverses Festes Majors de les principals poblacions de la comarca del Baix Empordà, de l'Escala o la Festa en família de Sant Pere Pescador. Dos municipis que poc a poc, van arrelant al nostre mitjà de comunicació, fent que una gran diversitat de gent estigui informada del que succeeix a la zona.

FESTA MAJOR DE LA BISBAL D’EMPORDÀ PÀG. 34-35

FESTA MAJOR DE VILOPRIU PÀG. 46

L'equip d’El Nou us vol desitjar un bon estiu i que gaudiu dels moments màgics amb la família i els amics.

08 26 32 34 39 46 48 50 54 58 60 61 65 66 68 71 72 74 75 76 78 88 91 96 97 108 110 112 113 114

PALAFRUGELL BEGUR PALS LA BISBAL D’EMPORDÀ TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT VILOPRIU PALAMÓS CALONGE I SANT ANTONI CASTELL - PLATJA D’ARO - S’AGARÓ ENTREVISTA A: Francesc S. Carcassés SANT FELIU DE GUÍXOLS L’ESCALA REPORTATGE: Sonja Casa i Estils GIRONA SANT PERE PESCADOR REPORTATGE: Delicat SECCIONS QUÈ HI HA DE NOU? PUBLIREPORTATGE: Club Nàutic l’Escala PUBLIREPORTATGE: Kayak del Ter SECCIONS POLICIA LOCAL HABITATGE LA CUINA DE L’EMPORDANET GASTRONOMIA CINEMA PALAFRUGELL CINEMA TORROELLA DE MONTGRÍ TELÈFONS D'INTERÈS DISTRIBUCIÓ D’EXEMPLARS CLASSIFICATS

QUAN TORNEM A SORTIR? Salut i lectura per a tots!

ENTREVISTA A FRANCESC S. CARCASSÉS PÀG. 58-59

Publicació gratuïta

EL 31 D’AGOST

Disseny gràfic i maquetació: d+font comunicació creativa Impremta: Rotimprès

Distribució: Baix Empordà Dipòsit legal: GI-1937-93

Queda prohibida la reproducció total o parcial de tot contingut d’EL NOU sense l'autorització de l'editor. El NOU no s'identifica necessariament amb les col·laboracions d'aquest butlletí.

C/ Picasso, 31 - 17200 Palafrugell (Girona) · Tel. 972 61 02 04 · www.elnou.cat Direcció Eva Vidal eva@elnou.cat 645 803 295 Administració administracio@elnou.cat T. 972 61 02 04 @elnouBaixEmporda

Col·laboradors: Clipper's Live, Rotary Club Costa Brava, la Mar Brava, Fundació Mascort, Museu de la Mediterrània, Radio l'Escala-Canal 10, Delicat, J. Masó, J. Ma Bernils, Josep Pasqual, Kayak del Ter, Laia Palma, Xavi López - Club Nàutic l'Escala, Vivers Garden Moner, Joan Montes, Susanna Trias, Anna Mendieta, David Puertas, Cuina de l'Empordanet, Aecork, Rafel Sabadí, Cinema Club Garbí, Cinema Montgrí i AMIC. Ajuntaments de: Palafrugell, Begur, Pals, La Bisbal de l'Empordà, Torroella de Montgrí i l'Estartit, Palamós, Calonge-Sant Antoni, Castell - Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, l'Escala, Sant Pere Pescador, Vilopriu i Diputació de Girona. Periodista: Miriam Gou

@el_nou Publicació associada a:

Controlada per:

Amb el suport de:


07


Noticiari

08

Palafrugell

El festival de Cap Roig anuncia una segona data de Pablo López REDACCIÓ COMUNICACIÓ I PREMSA CLIPPER’S

El Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb la col·laboració de la Fundació Bancària ”la Caixa”, anuncia una segona data de Pablo López per al dilluns 20 d'agost.

Les entrades per a aquest segon concert ja estan a la venda a la web oficial del festival www.caproigfestival.com i a Ticketmaster.

Foto: J. Irún

L'artista del moment a Espanya, el primer concert del qual està previst el 19 d'agost, va ser el primer a esgotar les entrades en aquesta divuitena edició.


SOLUCIONS AVANÇADES EN IMPLANTS DENTALS

ORTODÒNCIA PER A NENS I ADULTS

ESTÈTICA DENTAL AMB MATERIALS D’ALTA QUALITAT

FINANÇAMENT FINS A 24 MESOS SENSE INTERESSOS Camí Fondo, 2 · 17480 Palafrugell · Tel. 972 30 83 62 Av. Onze de Setembre, 20 · 17230 Palamós · Tel. 972 31 73 28 Plaça Concòrdia, 1 · 17251 Calonge · Tel. 972 65 22 73 Pg. Catalunya, 8 · 17257 Torroella de Montgrí · Tel. 972 75 59 91 09


Noticiari

10

Palafrugell

Palafrugell va entregar els Diplomes al Mèrit Ciutadà 2018 AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

L'Ajuntament de Palafrugell va fer entrega, en un acte públic que es va desenvolupar a la sala polivalent de la Biblioteca, dels Diplomes al Mèrit Ciutadà 2018, davant d'un centenar de persones que van omplir l'equipament. El guardó el van rebre els establiments Farmàcia Suñer i Drogueria Forga, com a reconeixement de la seva trajectòria, en ambdós casos més que centenària; i també a dues personalitats com són Rodolfo Candelaria i Antoni Vila Casas.

Foto: Paco Dalmau

La Farmàcia Suñer, la Drogueria Forga i les personalitats Rodolfo Candelaria i Antoni Vila Casas van ser els guardonats.


Gabinet d’economistes Advocats Assessors tributaris Assessors laborals

MILLOREM LA GESTIÓ DE LA TEVA EMPRESA.

Assessoria laboral, fiscal i comptable Assessoria fiscal internacional Assessoria jurídica Planificació i gestió d’inversions Constitució i modificació estructural de Societats Mercantils Planificació de la successió de l’empresa familiar Processos concursals i segona oportunitat Estratègia empresarial Gestió econòmica financera Recursos humans Tramitacions i gestions diverses Mestre Sagrera, 47 - 53, 1r 1a · 17200 Palafrugell Tel. 972 611 448 / 972 610 700 · serconfis@serconfis.cat

Assegurances

11


Noticiari

12

Palafrugell

5è any del Bus Turístic de Palafrugell, el Julivia AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

De l'1 de juliol i fins l'11 de setembre, el Julivia Bus torna a recórrer els principals punts d'interès turístic de Palafrugell.

Foto: Ajuntament de Palafrugell

Els usuaris poden pujar i baixar del bus tants cops com vulguin durant el dia de validesa del bitllet. El mateix dia d'ús del tiquet es poden beneficiar de descomptes en activitats esportives i de lleure. Preu: 5 € (1 dia) i 12 € (3 dies). Nens de 4 a 12 anys: 2,50 € (1 dia) i 5 € (3 dies), i els menors de 4 anys no paguen. Trajecte complert: Palafrugell - Calella - Cap Roig - Llafranc - Far Sant Sebastià Tamariu - Palafrugell. Durada 90 minuts. Horari sortides de Palafrugell: 9.30h, 11h, 12.30h, 16h, 17.30h i 19h. Venda de tiquets: Oficines de Turisme, Sarfa, Càmping la Siesta i al mateix bus.

Més informació: www.visitpalafrugell.cat Tel. 972 30 02 28 i AppJulivia bus


13


Noticiari

14

Palafrugell

Èxit rotund a la primera jornada de les “Converses de Barraca” AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

L'escriptor Xavier Fabrés, l'arquitecte Josep Farrés, Rosa Maria Gil de la Fundació Rafael Masó i el primer tinent d'alcalde i regidor de turisme, Albert Gómez, van conversar sobre l'arquitectura a les grans cases de Palafrugell i el seu entorn. Van assistir a l'acte unes 150 persones, que es van haver de distribuir entre la Sala i l'exterior; això és una clara mostra de la bona acceptació i l’interès que desperten aquestes xerrades estiuenques. La segona sessió de les “Converses de Barraca” tindrà lloc el proper 8 d'agost, a les 21h, també a la Sala El Salí de l'Hotel Hostalillo de Tamariu.

Foto: Ajuntament de Palafrugell

Es va celebrar a Tamariu la primera sessió de les ja tradicionals “Converses de Barraca”.

En aquesta ocasió, comptarà amb la presència dels periodistes Puri Abarca, Lluís Poch i Enric Serra, i de l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, que debatran sobre la premsa local al municipi.


15


Noticiari

16

Palafrugell

Novetat editorial: Palafrugell. Racons i raons amb història, de Ramir Lacasa AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

Coincidint amb la celebració de la festa major de Sant Martí, ja es pot trobar a tots els quioscs, llibreries de Palafrugell i a les principals llibreries del Baix Empordà, Palafrugell. Racons i raons amb història, de Ramir Lacasa Laosa, setè volum de la col·lecció Edicions de la Revista del Baix Empordà. Amb pròleg d'Evarist Puig Dunjó i introducció de Lluís Molinas i Falgueras, el llibre és un recull històric que repassa edificis emblemàtics, nissagues, personatges, efemèrides i successos de la història de la “Vila del Peix Fregit”, alguns d'ells poc coneguts i encara menys divulgats. Amb més d'una setantena de fotografies, moltes d'elles inèdites, es divideix en 53 capítols independents que també es poden llegir d'una tirada en molts casos gairebé com si es tractés d'una novel·la d'intriga.


17


Noticiari

18

Palafrugell

Rotary Club Costa Brava REDACCIÓ ROTARY CLUB COSTA BRAVA

També es va lliurar el Premi Paul Harris, màxima distinció dins del món Rotary, a la sòcia Montserrat Portell Ferrer, per la seva dedicació. I enguany, el Premi Fèlix García Castañer, en la seva XIVena edició, va ser per Blanca Sabater Vilchez, de 17 anys d'edat i alumne de Batxillerat Tecnològic de l'Institut de Sant Feliu de Guíxols. Amb aquest premi podrà visitar Darmstadt, a Alemanya, durant la primera quinzena d'octubre I fou admès com a nou soci del Club l'enginyer de la Capitania Marítima de Girona, amb seu a Palamós, el Sr. José Manuel Monge.

Foto: Rotary Club Costa Brava

El passat 3 de juliol, a la seu social del Rotary Club Costa Brava,va tenir lloc el relleu de la Presidència del Club. Prengué el relleu a la Presidència, Carles Alsius Juriol.

Fotografies (d’esquerra a dreta): 1. Montserrat Portell lliurant el diploma a la guanyadora del Premi Fèlix Garcia Castañer, la Blanca Sabater Vilchez. 2. Relleu presidents: Ketty Sellarès i Carles Alsius 3. Nou soci: José Manuel Monge.


19


Noticiari

20

Palafrugell

80 anys de la biblioteca popular de Palafrugell AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

La biblioteca fou inaugurada –el 24 de juliol de 1938– pel president de la Generalitat, el Molt Honorable Lluís Companys i el conseller de Cultura d'aquell moment, Pere Pi i Sunyer. Eren anys difícils per la democràcia i pel poble de Catalunya, el govern de la República trontollava i les tropes franquistes avançaven cap a Catalunya, s'iniciava la temible batalla de l'Ebre. En aquell terrible i esperançat estiu del 1938, la lectura pública arribava a Palafrugell per proveir de llibres, lectura i progrés les classes més populars de la nostra vila. Més informació: www.palafrugell.cat

Col·locació de la primera pedra de l'edifici de l'Escola d'Arts i Indústries, Escola d'Idiomes i Biblioteca Popular, el 14 d'abril de 1933. Arxiu Municipal de Palafrugell. Col·lecció Maria Salvador Calzada.

Foto: Ajuntament de Palafrugell

El dilluns 25 de juliol del 1938, farà 80 anys, entrava en funcionament la primera biblioteca popular de Palafrugell al carrer Tarongeta cantonada amb el carrer Garriga.


21


22

Palafrugell

“Punt Lila” AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

PREUS ÚNICS! MALETES ARTICLES DE VIATGE

Tel. 972 30 39 44 C/ dels Valls, 14 · Palafrugell

Per a més informació: L'Espai Dona de l'Àrea de Benestar Social

Campionat provincial de tennis REDACCIÓ EL NOU

El passat mes de juny es va celebrar el campionat provincial de tennis on van competir la Lia Palou de Palafrugell, que entrena al Tipi Park de Sant Cristina d'Aro, i la Jana Badosa de Begur que entrena al Club Tennis Aro. El partit va ser disputat entre elles dues, amb dos tie breaks, 54-54 per Lia Palou, que va ser la guanyadora del torneig.

Foto: El Nou

BOSSES I COMPLEMENTS

Aquest espai va ser un punt d'informació, assessorament, atenció, acompanyament i recull d'incidències d'agressions sexistes que van poder succeir durant la Festa a la Nit.

Foto: Ajuntament de Palafrugell

Durant la Festa Major de Palafrugell es van dur a terme dues accions de sensibilització i d'atenció a la violència masclista en l'oci nocturn.


OBRADOR ARTESANAL

Li preparem el menjar per anar A la platja En vaixell Per reunions Àpats amb amics Etc.…

Per encàrrec Arròs de Can Mielgo · 9,80 €/pers. Arròs Mariner · 9,50 €/pers. Arros Negre · 9,50 €/pers. Fideuà de Can Mielgo · 8,80 €/pers. Fideuà a la Marinera · 8,50 €/pers. Suquet de peix al gust · s/m Macarrons marinera · 6,80 €/pers. Amanides variades · Des de 4,00 €/pers. Cucurutxo de peix fregit · 7 € Cucurutxo de calamar andalusa · 8 € Cucurutxo de sonsos · 9 €

Preparats

Demani el que vulgui, ens adaptem al seu paladar!

Salmó Marinat Pinxos de Peix Makis variats Anxoves i sardines marinades

I molt més!

PALAFRUGELL · Mercat de Palafrugell CALELLA DE PALAFRUGELL · Pirroig, 14 - Tels. 626 632 990 · 655 931 438

23


24

Palafrugell

La gimnasta Carla Manzaneda, subcampiona d’Espanya REDACCIÓ EL NOU

Foto: RFEG FotoSportEventos2018

La gimnasta palafrugellenca del Salt Gimnàstic Club i de 14 anys, es va proclamar el passat 11 de juliol a Guadalajara, subcampiona d’Espanya de gimnàstica artística en la seva categoria (Base 7) aconseguint l’or en paral·leles i la plata en terra i barra.

Prèviament al subcampionat d’Espanya, la Carla es va proclamar el passat 1 de juliol campiona de Catalunya, la qual cosa li va permetre accedir a la final del Campionat d’Espanya a Guadalajara. La Carla va aconseguir una marca final a la classificació general de 45.600 just per darrera de la campiona Antia García del club San Blas, que va aconseguir una puntuació general de 46.050. Aquesta és la millor marca de la Carla a nivell estatal i la temporada vinent seguirà competint per assolir nous èxits esportius. Enhorabona Carla!

XINA & CENTER HORARI (cada dia) De 9 a 21 h CTRA. 31 · CENTRE COMERCIAL COSTA BRAVA BOULEVARD ENTRADA NORTE · 17200 PALAFRUGELL Tel. 872 21 19 79


de descompte en bany

info@intimadalfo.com

Tel. 972 300 279 ¡ Cavallers, 15 ¡ 17200 Palafrugell

25


Agenda 01

26

Begur

Dimecres

11

Dissabte

19.30 h · Esclanyà 41è Festival de Música de Begur · Kaué i Ricka

19.30 h · Platja de Sa Riera Masterclass de Zumba infantil/familiar

22 h · Plaça Forgas · Actuació musical

22.30 h · Plaça Esteva i Cruañas Cantada d'Havaneres amb els grups Port Bo i Arjau

02

Dijous

17 a 20 h · Plaça de l'Església Taller demostració de torn de ceràmica de La Bisbal 22.30 h · Plaça de la Vila Dijous DJ: Èxits de tots els temps · Dj Nasi (ACIT)

03

Divendres

18 a 23 h · Plaça de l'Església · Fira de pintura 18.30 h · Centre del poble Tardes Autèntiques · Begur és + indians 22.30 h · Pati Escoles Velles 41è Festival de Música de Begur · MylesSanko

04

Dissabte

22.30 h · Plaça de la Vila Sardanes amb la Cobla Baix Empordà

05

Diumenge

18 a 23 h · Plaça Esteva i Cruañas · Fira artesanal

06

Dilluns

18.30 h · Centre del poble Tardes Autèntiques · Begur és + contes 21 a 23.30 h · Plaça de l'Església Jazz &World Music · Dj Cyril Torres (ACIT)

07

Dimarts

18 a 23 h · Plaça Esteva i Cruañas Fira artesanal i taller infantil 22.30 h · Mas d'en Pinc 41è Festival de Música de Begur: Duquende i Chicuelo

08

Dimecres

20.30 h · Plaça Forgas Flamenc i rumba catalana · Toni Cayena (ACIT) 22 h · Església de Sant Pere Rèquiem de W.A. Mozart amb el Cor de l'Empordà

09

Dijous

19 h · Biblioteca Hora del conte. Una capsa de contes · Olga Cercós

10

Divendres

19 a 1 h · Plaça Esteva i Cruañas Fira Begur de Nit 19.30 h · Oficina de Turisme Visita guiada: El Patrimoni indià de Begur. Preu: 6 €. Idioma: català 22.30 h · Pati de les Escoles Velles 41è Festival de Música de Begur: Judit Neddermann

12

Diumenge

20 h · Plaça Pella i Forgas · Country Line Dance

13

Dilluns

22 h · Platja de Sa Riera Cantada d'Havaneres amb el grup Port Bo

14

Dimarts

20 h · Platja de Sa Riera 41è Festival de Música de Begur · President Xai

15

Dimecres

22 h · Plaça Forgas · Actuació musical

16

Dijous

18.30 h · Centre del poble Tardes Autèntiques · Begur és + música

17

Divendres

22.30 h · Pati de les Escoles Velles 41è Festival de Música de Begur: Maria Arnal i Marcel Ballés

18

Dissabte

19 h · Sa Riera 8a Edició del concurs de Dibuix Samarreta Sa Riera 2019 19.30 h · Pati de les Escoles Velles Homenatge a Carmen Amaya (ACIT)

20

Dilluns

20.30 h · Platja de Sa Riera Contes i llegendes de mar musicades a càrrec de Neus Mar i Sandra Bisbe

21

Dimarts

18.30 h · Centre del poble Tardes Autèntiques · Begur és + infantil

22

Dimecres

20.30 h · Plaça Forgas Flamenc i rumba catalana Ternura i Kike Segalés(ACIT)

25

Dissabte

22.30 h · Plaça de la Vila Sardanes amb la Cobla Baix Empordà

28

Dimarts

18 a 23 h · Plaça Esteva i Cruañas Fira artesanal i taller infantil

31

Divendres

21 a 23 h · Plaça de la Vila Tardes Autèntiques · Begur és + Indians: Taller de ritmes llatins


27


Noticiari

28

Begur

AJUNTAMENT DE BEGUR

AJUNTAMENT DE BEGUR

La goleta Dadmitri II, construïda l'any 1922 a les drassanes de Barcelona, ha estat novament, per segon any consecutiu, l'encarregada de portar la imatge de la Verge del Carme en la processó marítima al litoral de Begur i acompanyada per 23 embarcacions més. La Dadmitri II, és propietat del pescador de Sa Tuna, Llorenç Sais.

Foto: Ajuntament de Begur

XX Travessa s'Eixugador-Aiguafreda

Foto: Ajuntament de Begur

La Verge del Carme passeja dalt una goleta

Un total de 300 nedadors, d'edats molt diverses i d'arreu de les comarques catalanes, van participar a la travessa popular de natació de s'Eixugador a Aiguafreda, a Begur, que enguany arribava a la XX edició i ha destinat tota la recaptació a favor de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, que enguany compleix 30 anys.

La Policia i els “Escuts solidaris” contra el càncer infantil La Policial Local de Begur es va adherir a la campanya solidària contra el càncer infantil anomenada “Escuts solidaris”, impulsada per diverses policies locals. La proposta, sota l'etiqueta “pelsvalents”, pretén recaptar fons a partir de la venda d'escuts solidaris per un donatiu de 4 euros, els quals aniran destinats íntegrament al nou hospital del Pediàtric Càncer Centre de Sant Joan de Déu de Barcelona. Els escuts solidaris es poden adquirir, a la Policia Local, a l'Oficina de Turisme i a la llibreria Ribera.

Foto: Ajuntament de Begur

AJUNTAMENT DE BEGUR


Begur

29

Noticiari

Oncolliga recapta 8.104,54 euros AJUNTAMENT DE BEGUR

La recaptació prové del sorteig, amb tots els números venuts, que es va fer al final de la mostra, com també de les aportacions dels més de 150 establiments del terme municipal que es van implicar amb la iniciativa. A més, l'Ajuntament va col·laborar-hi amb les necessitats més logístiques de l'exhibició de moda: la passarel·la, la música i l'edició dels cartells. La desfilada, que arribava a la XV edició i presentava DJ Nasi, va comptar amb la participació de veïns del municipi que van mostrar

Foto: Ajuntament de Begur

La delegació de Begur de la Fundació Oncolliga Girona, que ajuda als malalts de càncer de la demarcació, va recaptar 8.104,54 euros en la desfilada de modes d'enguany.

les col·leccions primavera-estiu d'enguany dels establiments Begur Òptica, Blauet, Dana Taboe, Desire by Me, El Mercader del Mar, El TallerRosa Tarrés, Indians Kids i Mima't.


Noticiari

30

Begur

Els divendres d'estiu, Begur es vesteix d'indià AJUNTAMENT DE BEGUR

Està adreçada a un públic familiar, dedica cada un dels dies laborals de la setmana a una activitat concreta. Els dilluns als contes; els dimarts, a fer tallers diversos; els dimecres, al shopping, i els dijous, a la música. L'associació de comerciants, també ha progra-mat una oferta musical: els dilluns, les nits de jazz a la plaça de l'Església; els dimecres, flamenc i rumba catalana a la plaça Forgas; i els dijous, la música més comercial a la plaça de la Vila.

Foto: Fira d’Indians 2017 · Ajuntament de Begur

Les tardes d'estiu indianes s'inclouen dins de la nova campanya que impulsa l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme per complementar la vida activa i social del carrer, a més de les que ja promou l'Associació de Comerç i Turisme (ACIT). La campanya, Les tardes a Begur són + autèntiques, acabarà el 31 d'agost.


31


Noticiari

32

Pals

Sardanes a Pals AJUNTAMENT DE PALS

L'Ajuntament de Pals va encetar una nova edició del popular cicle estiuenc 'Concerts a la fresca'.

L'Ajuntament de Pals dona el tret de sortida a les audicions de sardanes de la vila.

Foto: Ajuntament de Pals

Foto: El Nou

Concerts a la fresca AJUNTAMENT DE PALS

El Parc de Salut oferirà activitats guiades tot l'estiu AJUNTAMENT DE PALS

Foto: Ajuntament de Pals

El primer acte musical va tenir lloc el passat 20 de juliol amb l'actuació de La Folie i Guillem Roma en un format acústic per tal d'afavorir un clima de proximitat amb els assistents. De cara a l'agost, el pati de Ca la Pruna, acollirà el diumenge dia 12 a les 22.30h, els concerts de Magalí Sare i Manu Guix.

La primera es va celebrar el 19 de juliol, a càrrec de la cobla Baix Empordà, la segona el 26 de juliol, amb la cobla Principal de Banyoles i el 9 d'agost serà el torn de la cobla Principal de Porqueres. El cicle es tancarà el 16 d'agost amb l'actuació de la cobla Vila La Jonquera. Totes les audicions seran a les 22h a Ca la Pruna.

US DESITJA UNA FELIÇ

FESTA MAJOR!

El Parc de Salut no tanca per vacances. El servei de circuit d'activitats guiades que dinamitza un professional fisioterapeuta, es farà fins el 26 de setembre en horari de 18.30 a 19.30 h. Aquest equipament acull un conjunt d'aparells que conformen un circuit dissenyats per realitzar exercici físic moderat.


Festa Major de Pals · Agost 03

Divendres

18 h · Enginyer Algarra · Cercavila 20 h · Balcó Ajuntament · Pregó a càrrec d’en Peyu

33

Agenda

Nit del Bruel · Lloc: Pl. Catalunya 24 h: DJ Charlie Brownjah (reggae music) 01 h: Festucs

05

Diumenge

La Colla Quermània organitza a la Plaça de Catalunya les següent activitats (servei de bar, entrepans i mojitos): 20.30 h: Salsa & Bachata amb Frank Acosta 21.45 h: Salsa & Bachata amb Groovy Qs 23 h: Zumba Night Party 24.30 h: Música ambient

10 h · Sortida: Escola Bressol Matines amb El Bruel dels Timbalers Suc de fruites per a tothom.

21 h · Església Pals · Concert de guitarra espanyola. Tiquets 1 h abans a l’església: 15 €

19 h · Plaça Catalunya. Preu cadira: 5€ Concert a càrrec de l’Orquestra Nueva Etapa

04

Dissabte

12 h · Aparcament Biblioteca · Festa de l’escuma 19 h · Pl. Catalunya · Mercat de Festa Major 18.30 h · Pl. Major Animació infantil a càrrec de Viri Virom 19.30 h · Plaça Església Sardanes a càrrec de Cobla Principal de L’Escala Tot seguit · Església de Pals · Missa cantada 22 h · Pati Ca la Pruna. Teatre amb en Peyu: “Planeta i Neptú” +Info & venda tiquets: Oficina Turisme Tel. 972 637 380

11-14 h · Carrer Paul Companyó · Tobogan aquàtic 19 h · Pl. Catalunya · Mercat de festa major

23.30 h · Plaça Catalunya · Servei de bar Ball càrrec de l’Orquestra Nueva Etapa

08

Dimecres

FESTA MAJOR DE LA PLATJA DE PALS: Cercavila amb Els Bruels dels Timbalers 18 h · Sortida: Cruïlla Font de Sa Bruixa 19 h · Aparcament antiga Creu Roja (Platja Gran) Festa «Holi Festival» amb Fanson Music i DJ Toni Cors 23.30 h · Aparcament Les Dunes. (Platja Gran) Ball a càrrec del Conjunt Mitjanit


34 12

Festa Major de la Bisbal · Agost Diumenge

19 h · Plaça Benet Mercader · Concert de Festa Major

US DESITJA UNA FELIÇ

FESTA MAJOR!

21 h · Parròquia de Santa Maria Concert: The Altist viola quartet “Del barroc al tango”

13

Dilluns

19.30 h · Biblioteca Municipal · Tastets de vi i literatura. Paraula de vi 22 h · Plaça del Castell · Concert: The Gramophone All Stars

14

Dimarts

17.30 · Plaça de l'Ajuntament · Plantada de Bestiari 18 h · Plaça de l'Ajuntament · Pregó i trencament del càntir 20.15 h · Rigotaverna · Actuació musical a càrrec de la Puça 21.30 h · Plaça Germans Sitjar · Festa de l'escuma 22.30 h · L’Espai · Concert de La Iaia 23 h · Plaça del Castell · Teatre: Brindis 23.30 h · Barraques · Concert de Festa Major amb Tremenda Jauría i Roba Estesa

15

Dimecres

10.30 h · Parc 8 de març · Menuda Festa 12 h · Parròquia de Santa Maria · Ofici solemne de Festa Major 12.30 h · Parc 8 de març · Minifesta de l'escuma + Festa Holi 13.05 h · Plaça Major · Baixada i Ball de l'Àliga

Des de 1850

RUS: especialitat de la casa (Marca Registrada)

Plaça Major, 11 Tel. 972 64 02 70

La Bisbal

18 h · Plaça Major · Olimpíades de la terra Oriol Canals 18.30 h · Davant l'Espai (Avinguda Mas Clarà) Trobada de cotxes Sports & Clàssics la Bisbal 18.30 h · Plaça del Castell Concert de cobla amb la Principal del Llobregat 18.45 h · Pàrquing del Camp de Futbol nou · Empordà Holi Festival


Festa Major de la Bisbal · Agost

35

19.30 h · Rigotaverna · Actuació musical a càrrec de Guillem Roma 21.26 h · Riu Daró (entre el pont Vell i el Nou) · Tronada 24 h · Plaça Jacint Verdaguer · Ball de l'hora 00.15 h · L’Espai · Bananna Beach

16

Dijous

14 h · Plaça Major · Arrossada de Festa Major 16 h · Plaça Major · Migdiada popular 18 h · Plaça Trinitat Sais (davant del CAP) · Sardanes amb la Cobla Bisbal Jove i la Cobla de l'Escola Municipal de Música Conrad Saló 18.30 h · Torre Maria · Espectacle familiar: Viatjazz a Nova Orleans 20.30 h · L'Espai · Concert: Double Chick 21.58 h · Plaça del Castell · Correfoc 22.30 h · L'Espai · Concert: Núria Graham

17

Divendres

13 h · Barraques Vermut musical amb The Best of + Pau Blanc

17 h · L'Espai · Fem circ per la festa 17.30 h · Plaça del Castell Ball de gegants i capgrossos 18.30 h · Voltes d'en Galí – Carrer Mesures Sardanes amb la Bisbal Jove 20 h · Terracotta Museu Visites teatralitzades: Tot per un ral 23 h · Parc 8 de març Concert i ball: Cobla Orquestra Montgrins

18

Dissabte

11.30 h · Sortida de la plaça de l'Ajuntament i arribada a les Voltes d'en Galí La convidada de l'àliga i vermut de fi de Festa Major 16 h · Rigotaverna Campionat de botifarra 19 h · Plaça Major Concert serenata.cat a càrrec de la Principal de la Bisbal 23 h · Parc 8 de març Nit d'havaneres amb Peix Fregit i Arjau Més informació a: www.labisbal.cat


Noticiari

36

La Bisbal d’Empordà

L'associació Els Voltors organitza més de 20 actes per la festa major REDACCIÓ ELS VOLTORS

Actes com la festa de l'escuma, la menuda festa, la mini festa escuma, l'Empordà Holi Festival i el concurs musical “La Veu”, seran realitzats en vàries places i carrers. Enguany repetiran “l'Espai”, ubicat a la pista del mas Clarà. Amb zones chillout, espai per soparhi amb una àmplia carta de menjars, trobada de cotxes clàssics, la zumba party, fem circ per la festa, wine&music (tast de vins amb música) o una masterclass de ioga.

Foto: Els Voltors

Durant els dies de la festa major, Els Voltors ens presenten tot un farcell d'activitats, tant per petits, adolescents i més grans.

També hi haurà un escenari per actuacions musicals, on hi passaran grups i artistes com Joan Masdéu, La Iaia, Sara Terraza, Shamrock Vagabonds, Bananna Beach, Diversiones DJ, Double Chick, Núria Graham, Marcel Lázara & Júlia Arrey, El Último veneno, i com a gran final de festa, Blaumut.


37


Noticiari

38

La Bisbal d’Empordà

XXIII Fira de Circ al Carrer El naixement de La Mar

Foto: lamarbrava.cat

REDACCIÓ LAMARBRAVA.CAT

Foto: Anna Pascual

AJUNTAMENT DE LA BISBAL

El funambulisme magnètic, madur i precís de Piere Deaux, la originalitat lúdica de Les Mains en L'air, o la passió salvatge de Furieuse Tendresse de Cirque Exalté. Són només alguns exemples de l'àmplia programació que ha fet que, malgrat les altes temperatures, places i carrers de la Bisbal d'Empordà s'omplissin, una vegada més, de públic gaudint de propostes de circ al carrer d'un gran nivell artístic i per a tothom. En aquest sentit, la organització s'ha mostrat molt satisfeta del desenvolupament de la jornada i ha volgut apuntar que el repartiment de nous espais ha fet millorar la visibilitat dels espectacles.

Amb les Illes Medes de teló de fons, es va presentar La Mar, un cicle de concerts que vol anar una mica més enllà. La proposta serà un viatge de 2 h a bord d'un catamarà i en ruta pel litoral empordanès amb un sol objectiu: gaudir! Transcorrerà a alta mar durant els quatre primers dijous d'agost: música en directe, paisatge, la brisa, l'estiu i la posta de sol, seran el marc dels assistents. Venda de tiquets a: www.lamarbrava.cat, a les oficines del Nautilus (Pg. Marítim, 23 de l'Estarit) i als xiringuitos La Morruda i Blue Monkies, a la platja de l'Estartit.

II Premi Empordà de Novel·la AJUNTAMENT DE LA BISBAL

El passat mes de maig es va obrir la convocatòria per a la concessió d'un premi econòmic per al II Premi Empordà de Novel·la. Les obres que hi optin –tal com ja es va fer en la primera edició– han de ser rigorosament inèdites i escrites en

català (amb una extensió mínima de 200 pàgines). La data límit de presentació és el dia 5 de gener de 2019 i ja es poden consultar les bases amb tots els detalls a través d'aquest enllaç: www.labisbal.cat.


Torroella de Montgrí i l’Estartit Agost Fins el 18 d' Agost De 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h de dilluns a dissabte · Matí i Tarda Local passeig Catalunya, 24 · TM Firarebaixes Estiu Des de l’1 fins el 31 d' Agost Matí i Tarda (de 10.30 a 13 h i de 15 a 18 h) Platja davant de la Pineda · L'E Mini beach club

02

Dijous

11 h · Claustre de l'Hospital TM Inauguració Exposició Amics de la fotografia De 16 a 18 h · Platja davant de la Pineda (Mini Beach Club) L'E Tallers familiars de descoberta del Parc Natural 19.30h · La Pletera L'E Sortida guiada pel Parc Natural: La Pletera al capvespre: Descobreix la Pletera amb les llums i els sons del capvespre. Destinatari: Tots els públics. Dificultat baixa. Durada: 1.30 h. Preu: Gratuït. Inscripcions: 972 75 51 80 o museu@torroella-estartit.cat

04

Dissabte

19 h · Plaça de la Vila · TM Playback amb el Grup Argent Viu 19 h · Platja davant de la Pineda · L'E Festa - Concert Xillout

05

Diumenge

19 h · Plaça de l'Església · L'E Espectacle d'animació infantil amb El Pot Petit 20.30 h · Plaça de l'Església · L'E Concert Cant Coral amb Les Veus de l'Estartit

07

Dimarts

19.30 h · Plaça de la Vila · TM Sardanes 20 h · Terrassa del Museu de la Mediterrània · TM Capvespres musicals: “Branques” de Meritxell Gené 22 h · Plaça de la Llevantina · L'E Cinema al carrer: "Piratas del Caribe: La Venganza de Salazar"

08

Dimecres

De 19 a 20 h · Biblioteca Municipal Pere Blasi · TM Hora del conte: La casa de la mosca fosca. A càrrec d'Alquímia Musical.

11

39

Agenda

Dissabte

19.30 h · Plaça de la Vila · TM Sardanes Cobla Foment del Montgrí Dies 11 i 12 d' Agost Tot el dia · Plaça de l'Església · L'E Mercat d'Artesania

12

Diumenge

09 h · Sortida davant de l'oficina de turisme de l'Estartit · L'E Sortida guiada: La garriga i el vulcanisme a l'entorn de la Base Loran: Passejada a l'entorn de la Base Loran descobrint l'interés natural del paratge. Destinatari: Adults. Durada: 4h. Preu: Gratuït. Inscripcions: 972 75 51 80 o museu@torroella-estartit.cat 19 h · Plaça de l'Església · L'E Espectacle d'animació infantil amb Jordi Tonietti 22 h · Plaça de l'Església · L'E Cançons de taverna amb La Taverna del Xatrac


Agenda 14

40

Torroella de Montgrí i l’Estartit Agost

Dimarts

De 16 a 18 h · Platja davant la Pineda · L'E Tallers familliars de descoberta del Parc Natural 20 h · Terrassa del Museu de la Mediterrània · TM Capvespres musicals - “La llum del Mediterrani” amb Neila Benbey & Kavanak band 22 h · Cala Montgó · TM Cantada d'havaneres de Cala Montgó amb el grup Terra Endins

15

Dimecres

19 h · Plaça de l'Església · L'E Espectacle de màgia amb David el Mag

16

Dijous

19.30 h · La Pletera · L'E Sortida guiada. La Pletera al capvespre. Descobreix la Pletera amb les llums i els sons del capvespre. Destinatari: Tots els públics. Dificultat baixa. Durada: 1.30h. Preu: Gratuït. Inscripcions: 972 75 51 80 o museu@torroella-estartit.cat

17

Divendres

21.30 h · Guingueta Salitos (La Pineda) · L'E Espectacle de màgia amb David el Mag Dies 18 i 19 d' Agost Tot el dia · Plaça de l'Església · L'E Mercat d'Artesania

20

Dilluns

19 h · Davant restaurant Cala Montserrat (Les Dunes) · TM Taller familiar. Descobreix la Duna del Montgrí: Un espai com n'hi ha pocs al territori. Descobrirem la flora d'un espai singular de duna continental a tocar la costa. Destinarari: Tots els públics. Dificultat baixa. Durada: 1.30h. Preu: Gratuït. Inscripcions: 972 75 51 80 o museu@torroella-estartit.cat

22

Dimecres

09.30 h · La Platgeta · L'E Taller familiar. Arran de mar: un taller per descobrir tot un altre món de formes de vida: algues, patellides, garotes i crancs. Destinatari: Familiar. Dificultat baixa. Durada: 2h. Preu: Gratuït. Inscripcions: 972 75 51 80 o museu@torroella-estartit.cat

23

Dijous

De 16 a 18 h · Platja de la Pineda (Mini Beach Club) · L'E Tallers familiars de descoberta del Parc Natural 20.30 h · Pati de Can Quintana · TM Torroella Quiz. Un trivial popular al pati de Can Quintana

24

Divendres

10 h · La Pletera · L'E Sortida guiada. La Pletera: Passejada per la Pletera descobrint qui s'hi amaga amb l'ajut dels binocles. Destinatari: Tots els públics. Dificultat baixa. Durada: 2h. Preu: Gratuït. Inscripcions: 972 75 51 80 o museu@torroella-estartit.cat

25

Dissabte

De 17 a 20 h · Plaça del Mestre Pere Rigau · TM Mercat ecològic de Món Empordà

30

Dijous

De 16 a 18 h · Platja de la Pineda (Mini Beach) · L'E Tallers familiars de descoberta del Parc Natural

Més informació a: www.torroella-estartit.cat


US DESITJA UNA FELIÇ

FESTA MAJOR!

41


Noticiari

42

Torroella de Montgrí i l’Estartit

Q de Qualitat a la Platja Gran de l'Estartit AJUNTAMENT DE TORROELLA DE MONTGRÍ

Amb aquesta acció simbòlica, les regidories de Gestió Costanera i Platges, i de Destinació Turística Torroellal'Estartit - Illes Medes han volgut reconèixer-li la seva col·laboració desinteressada amb la destinació mitjan-çant la cessió de dades meteorològiques, que ve fent de manera ininterrompuda des del 1983. El reconeixement arriba, a més, en un any especial per a Pascual, atès que aquest 2018 es compleixen 50 anys que va iniciar el recull de dades de la seva sèrie d'observació del mar a l'Estartit, motiu pel qual el Servei Meteorològic de Catalunya i la Generalitat el van homenatjar el mes passat.

Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí

El meteoròleg estartidenc Josep Pascual, ha estat l'encarregat d'hissar la bandera Q de Qualitat Turística a la platja gran de l'Estartit.

L'església romànica de Santa Maria del Palau L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Diputació de Girona estan portant a terme l'estudi arqueològic que guiarà la segona fase dels treballs de consolidació de l'església romànica de Santa Maria del Palau (s. XIII), emplaçada al sector nord-occidental del massís del Montgrí. La intervenció arqueològica té com a objectiu determinar quines han estat les diferents fases constructives de l'edifici i quin són els seus elements originals. L'actuació sobre el terreny es complementarà amb un exhaustiu estudi documental. És la primera vegada que es porta a terme un estudi rigorós d'aquest tipus en un dels elements patrimonials més singulars i desconeguts del massís del Montgrí.

Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí

AJUNTAMENT DE TORROELLA DE MONTGRÍ


Torroella de Montgrí i l’Estartit

43

Noticiari

Presentació del llibre-catàleg La cartografía de la Colección Mascort. Escenas de la historia. REDACCIÓ FUNDACIÓ MASCORT

El llibre-catàleg, que és fruit d'una extensa tasca d'estudi i investigació, es va presentar al pati d'estil colonial de Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort, amb la presència i la participació de Carme Montaner, cap de la Cartoteca de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Inés Padrosa, comissària de l'expo-sició i autora del llibre –catàleg La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història; i el Sr. Ramón Mascort, president de la Fundació Mascort.

Foto: Fundació Mascort

La Fundació Mascort dóna a conèixer una de les millors col·leccions cartogràfiques privades de Catalunya”. S'hi exposen més de 160 mapes exempts pertanyents a les principals escoles cartogràfiques europees dels segles XVI al XIX, agrupats segons la temàtica.


Noticiari

44

Torroella de Montgrí i l’Estartit

Un estiu al Museu de la Mediterrània! REDACCIÓ MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA

El Museu de la Mediterrània inicia les activitats d'estiu amb una oferta d'activitats culturals pensada perquè tots els públics puguin gaudir d'un estiu de museu. Activitats lligades per descobrir la història, el patrimoni, el territori i fer-ho d'una manera fresca, alegra i estiuenca. Unes propostes que singularitzen l'oferta i que aquest any porten incorporades la possibilitat de degustar el territori, concerts amb copes de vi i visites guiades amb menús gastronòmics. El Museu pretén fomentar la descoberta i divulgació, al visitant, del ric patrimoni del municipi i oferir un producte de qualitat adreçat als visitants que complementen l'oferta lúdica existent amb la cultura. Més informació: www.museudelamediterrania.cat

BOTIGA FLORISTERIA I JARDINERIA

AQUEST MES D’AGOST:

REBAIXES D’ESTIU! VINE A VEURE’NS!

Crta. Parlavà km 0,2 – Gualta Telf. 872 029 059 De dilluns a dissabte 10 a 14h i 16 a 20h Diumenge de 10 a 14h

www.gardenemporda.com


45


Agenda

46

Municipi de Vilopriu Agost

FESTA MAJOR DE VILOPRIU

10

Divendres

20 h · Plaça major Concert de música lírica amb 'Un Palco alla Scala' 22 h · El casal 6è Concurs de coques casolanes, porta la teva coca i participa! 22.30 h · El casal Havaneres amb Terra Endins, a la mitja part: cremat, pastes i lliurament de premis del concurs de coques 00.00 h · El casal Nit de Chillout i Mojitos

11

Dissabte

18.30 h · Piscina Municipal Jocs de cucanya per a la mainada 21.30 h · El casal Sopar popular, tiquets a la Piscina de Vilopriu vilopriuisonfire@gmail.com o T. 605 87 01 35 23 h · El casal Ball de festa major amb Ferran Prunell 01.00 h · El casal DJ Stauning, rematem la festa!

12

Diumenge

19 h · El casal Sardanes amb La Principal de Banyoles

US DESITJA UNA FELIÇ

FESTA MAJOR!

FESTA MAJOR DE GAÜSES

12

Diumenge

22 h Nit de Jazz a St. Roc, amb: Carles Bech Jazz Trio.

14

Dimarts

00.30 h Nit de versions amb Blackiss

15

Dimecres

12:30 h Missa Solemne en honor a la patrona de Sta. Maria, 19 h Havaneres: El Terral 21 h Karaoke popular

18

Dissabte

18 h Festa infantil a St. Roc: animació Holi + taller de bombolles gegants amb: 'Els Atrapasomnis', 21 h Sopar Popular, 23 h Nit de Rumba Catalana amb: Jordi's,


R I S I L L'E ORE

M A ' D PRIU

VILODivendres 10

st d'ago A

18

de 20

laça

h·P les 20

r

Majo

El quartet de musica lírica "Un palco alla Scala" format per intèrprets provinents del mon líric italià oferiran, en la seva A E PAL sisena edició a Vilopriu, una versió àgil i divertida MUEL A S · LERIO de l'opera "L'Elisir d'amore" de IO VA G R O · GI Gaetano Donizetti. BANI A

GEMM

L

IGI A

IT · LU

DOL PLAN

47


Agenda 03

48

Palamós

Divendres

20.45 - 22.15 h · Museu de la Pesca Ruta nocturna la bruixeria a Palamós, entre la llegenda i la història. De Gabriel Martin Roig. Gratuït, places limitades, cal inscripció prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24

04

Dissabte

El Museu de la Pesca estrena el cicle de documentals “Mar fràgil” AJUNTAMENT DE PALAMÓS

22 h · Platja la Fosca XXVIIª Cantada d'Havaneres a la Platja de la Fosca. Gratuït

05

Diumenge

07

Dimarts

Mati · Lloc a determinar per l'organització Aquest estiu... explora el mar de Palamós! descobrim el fons mari fent snorkel Gratuit. Places limitades amb inscripció prèvia a: naturapalamos@gmail.com Observacions: a partir de 8 anys

08

Dimecres

20.30 h · Biblioteca Municipal Lluis Barceló i Bou Cinema ambiental. Projecció del documental "A plastic Ocean" en versió original subtitulada (VOSE). Gratuït. Sense inscripció prèvia

09

Dijous

19 h · Passeig del Mar Contes al Passeig del Mar. Contes refrescans de la senyoreta, de la Senyoreta La Perleta Gratuït. Observacions: A partir de 3 anys.

10

Divendres

19 h · Lloc a concretar un cop es retiri el tiquet Paratge de castell, el poblat ibèric i el seu paisatge Gratuït, places limitades, cal inscripció prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24

12

Foto: Museu de la Pesca

Plaça Mossèn Gumersind · Gratuït 17 a 19.30 h: Festa infantil a càrrec de Salsa Jove 17 h: Juga i mulla't. Inflables aquàtics infantils 18.30 h: Festa de l'escuma

El passat 16 de juliol, el Museu de la Pesca va inaugurar el cicle de projeccions incloses a la 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Sota el nom "Mar Fràgil", aquesta mostra es va realitzar durant tres dies, i es van projectar tres produccions audiovisuals que van ser vinculades al patrimoni etnològic des d'una perspectiva històrica, amb una voluntat de mostrar l'evolució i comparar el territori, la societat i el sector pesquer d'abans i d'ara.

Diumenge

18 h · Passeig del Mar Gegants d'estiu: activitats familiars i ball de gegants. Gratuït

15

Dimecres

17 i 24

Divendres

19-20 h · Museu de la Pesca Visita guiada del pirata Barba-Rossa a Palamós. Ruta històrica. Gratuït, places limitades, cal inscripció prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24

18

Dissabte

19 h · Passeig del mar (davant de l'oficina de turisme) Activitat amb familia: farcells de jocs amb Fefe.

22

Dimecres

19 h · Passeig del mar (escenari fix) Mini concert familiar: The Covers Band. Gratuït

31

Foto: Museu de la Pesca

17 h · Platja de la Fosca Concurs de castells de sorra. Gratuït

Divendres

15 a 19 h · Platja gran Torneig de beach waterpolo. Preu a concretar. Per a més info: www.palamos.cat

A la foto La Carmeta i la directora Maria Velasco

La Carmeta té 80 anys, és de Roses i una de les darreres remendadores de la costa catalana. A través del seu testimoni es va fer un recorregut històric del món de la pesca per parlar del passat, present i de com veu ella el futur del pescador. Es va representar el passat dia 17 de juliol. Per a més informació: infomuseu@palamos.cat


Palamós

49

Noticiari

2a edició del Beach Water Polo Costa Brava Foto: Ajuntament de Palamós

AJUNTAMENT DE PALAMÓS

El torneig tindrà lloc el divendres 31 d'agost i el primer cap de setmana de l'1 i 2 de setembre d’enguany. Entre els equips confirmats ja es compta amb la presència de sis països europeus: França, Suècia, Suïssa, Alemanya, Regne Unit i Països Baixos. L'edició d'enguany incorporarà un segon camp de joc. Una de les novetats serà la realització de quatre tallers d'iniciació al

waterpolo els dijous 2, 9, 16 i 23 d'agost a l'Àrea Activa de la platja Gran, amb l'objectiu de fer partícip d'aquesta activitat a tothom. Per a més informació: www.biwpa.com

AJUNTAMENT DE PALAMÓS

AJUNTAMENT DE PALAMÓS

Aquesta destacada activitat sardanista va comptar amb la participació de les cobles: Jovenívola de Sabadell, Reus Jove, Mediterrània i Baix Empordà. Amb motiu d'aquest especial aniversari, l'alcalde de Palamós i el president de l'Agrupació Sardanista Costa Brava varen descobrir una placa commemorativa que restarà ubicada al parc municipal de l'Arbreda.

Foto: Ajuntament de Palamós

Actes festius en honor a la Verge del Carme Foto: Ajuntament de Palamós

50a edició de l’Aplec de la Sardana

Es va inaugurar una exposició de treballs manuals i artesania realitzada per dones de pescadors de Palamós i al vespre es va fer el gran ball de revetlla, enguany amb la formació Star's. El diumenge 22 de juliol va tenir lloc la missa solemne en honor a l'Excelsa Patrona, l'embarcació Juan y Virgilio, va ser la portadora de la imatge de la verge encapçalant la processó de la flota pesquera palamosina.


Agenda 03

50

Calonge i Sant Antoni Agost

Divendres

22.30 h · Plaça d’Armes del Castell de Calonge 51è Festival de Música de Calonge. Biflats

04

Dissabte

9 h · Platja de Torre Valentina VI Travessa Natació Badia Sant Antoni 10 h · Plaça Catalunya de Sant Antoni III CicloBeach: Masterclass ciclo indoor amb Bike control by Melcior Mauri 18 h · Plaça Catalunya de Sant Antoni XXIII Milla Urbana 20 h · Castell de Calonge XXXII Trobada Cultural de Calonge: Commemoració de l’Any Viladesau

05

Diumenge

19 h · Punt de trobada a l’Oficina de Turisme de St. Antoni Visita guiada al monestir medieval de monges benedictines de Santa Maria del Mar 19 h · Biblioteca La Cooperativa Presentació del llibre “Mujeres sabies y maravillosas” d’Eva Garcés

19

Diumenge

Cap de setmana esotèric al passeig de Sant Antoni. Tot el dia · Nucli antic de Calonge Mercat del Vi, Formatge, Embotits i Derivats. 8 h · Sortida del pavelló de Calonge Sortida amb bicicleta de carretera. Bike control by Melcior Mauri: 70 km. 18.30 h · Passeig de Sant Antoni Tallers de maquillatge esotèric infantil. Preu: 1 €

Tot el dia · Nucli antic de Calonge Mercat de l’Oli i del Vi

19 h · Punt de sortida Plaça Catalunya Cercavila de gegants i grallers de la Colla Gegantera de Calonge

21.30 h · Mirador de l’espigó de l’Amistat Projecció dels curts del Concurs de curts

20 h · Plaça de la Llibertat de Sant Antoni Botifarrada popular i ball de gegants

09

Dijous

9.30 h · Mirador de l’espigó Costa Brava Descobreix l’entorn natural de Calonge i Sant Antoni en bicicleta. 18.30 h · Capella del Carmen Xerrada/visita cultural: “Masos tradicionals que perviuen a Calonge” 22 h · Plaça Major de Calonge Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona

10

Divendres

20 h · Sala Fontova XXXII Trobada Cultural de Calonge

11

Dissabte

22.30 h · Plaça d’Armes del Castell de Calonge 51è Festival de Música de Calonge “Cromatismes” amb Neus Mar i Imma Presas.

15

Dimecres

Tot el dia · Passeig de Sant Antoni Fira de dibuix i pintura. 20 h · El Collet XXXII Trobada Cultural de Calonge

16

Dijous

Tot el dia · Biblioteca La Cooperativa II Mercat d’intercanvi de llibres a la biblioteca

17

Divendres

19 h · Terrassa del Celler Mas Gil, Clos d’Agon Cycling and wine

21 h · Passeig Sant Antoni Gran mercat esotèric amb endevinadors que faran prediccions del futur amb diferents tècniques. Preu tiquet: 2€. 22 h · Mirador Costa Brava de Sant Antoni Sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles

20

Dilluns

21.30 h · Plaça Major de Calonge Música a la fresca

22

Dimecres

18.30 h · Biblioteca Pere Caner X Bibliocursa: festa final 22 h · Espigó del Mig de Sant Antoni Cinema a la fresca: Coco

24

Divendres

18 h · Espigó del Mig a la platja de Sant Antoni Concert de final d’estiu amb l’Orquestra Di-Versiones a la platja

26

Diumenge

Tot el dia · Plaça de la Llibertat Mercat del Vi i del Formatge 09.30 h · Campionat de Catalunya de Tennis Platja

31

Divendres

20 h · Mirador de l’espigó del Mig Concert de l’Orquestra Selvatana Del 31/08/2018 sl 02/09/2018: FESTA MAJOR DE SANT ANTONI Per a més info: www.calonge.cat


51


Noticiari

52

Calonge i Sant Antoni

Sant Antoni s'omple en les dues nits de la Cantada d'Havaneres i Boleros dedicada a Ricard Viladesau AJUNTAMENT DE CALONGE

Foto: Ajuntament de Calonge

Foto: Ajuntament de Calonge

La Cantada d'Havaneres i Boleros de Sant Antoni segueix assolint xifres rècord i no toca sostre. En aquesta edició d'enguany, la quarta, que anava dedicada al compositor calongí Ricard Viladesau, unes 8.000 persones van assistir a les dues nits de concerts, una xifra que consolida aquest esdeveniment com un referent del món de les havaneres i els boleros.

La cantada d'enguany tenia un component especial i s'emmarcava en l'Any Viladesau, que commemora el centenari del seu naixement, i durant la Cantada, els grups van interpretar peces del compositor i músic calongí Ricard Viladesau com Ulls verds, Cançó de l'adéu, Gavina bonica i Llafranc, Calella i Tamariu.

Calonge i Sant Antoni ha mantingut la idea d'oferir dues nits seguides de música, essent la primera cantada on es fa de les comarques gironines i una de les poques de tot el territori català. Es va comptar amb les actuacions de Port Bo i Montgrins, Peix Fregit, Neus Mar i Arjau.

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de

La cantada la va conduir i dirigir el periodista Francesc Sànchez Carcassés.


Calonge i Sant Antoni

53

Noticiari

AJUNTAMENT DE CALONGE

En el marc del programa de l'Estiu Actiu, van començar les activitats que es duen a terme a l'Espai Nadó de Sant Antoni, ubicat a l'espigó del mig. És el cinquè any que té lloc aquest servei adreçat a famílies amb nadons. Aquest any s'han programat conferències amb professionals del món dels nadons, a més de diverses sessions de ioga amb els més petits i classes de gimnàstica hipopressiva de recuperació post part. Per a més informació: www.calonge.cat

Foto: Ajuntament de Calonge

AJUNTAMENT DE CALONGE

Foto: Ajuntament de Calonge

L'Espai Nadó

Servei de bany adaptat a la platja de Torre Valentina

El centre geriàtric Santa Maria del Tura (Olot), es va desplaçar amb una cinquantena de persones fins a Calonge i Sant Antoni per gaudir del servei de la platja a l'abast de tothom, situat a la platja de Torre Valentina. Aquest servei es consolida com a referent dins del territori gironí, ja que permet oferir un bany pensat per a persones amb algun tipus de discapacitat i amb mobilitat reduïda. L'any passat, més de 1.300 usuaris van gaudir d'aquest servei. Fins el 16 de setembre el servei s'oferirà de 10:30 a 18:30 h.


Agenda 03

54

Castell, Platja d’Aro i S’Agaró Agost

Divendres

19 h · Oficina de Turisme · Platja d’Aro (punt de trobada) Visita guiada · Camí de Ronda de Platja d’Aro i Vil·la Romana de Pla de Palol 23 h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro Nits de Jazz · Janine Johnson Ensemble

04

Dissabte

22.30 h · Plaça Poeta Sitjà · Castell d’Aro Havaneres · Boira

07

Dimarts

11 h · Biblioteca Mercè Rodoreda · Platja d’Aro Biblionadons · Un dia al mar Infants finsa 3 anys 22 h · Plaça Major · Platja d’Aro Sardanes · Cobla La Flama de Farners

08

Dimecres

18.30-20 h · Biblioteca Mercè Rodoreda · Platja d’Aro Jocs en família! · Taller de jocs de taula Infants a partir de 6 anys Places limitades · Inscripció prèvia

09

Dijous

9 h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro Natació guiada a la Via Brava · www.viesbraves.com 19 h · Oficina de Turisme · Platja d’Aro Visita teatralitzada · Vil·la Romana de Pla de Palol 20 h · Passeig Marítim (c/ Marina) · Platja d’Aro Animació familiar · Masterclass de zumba

10

Divendres

19 h · Inici del Camí de Ronda · S’Agaró (punt de trobada) Visita teatralitzada · Una passejada de pel·lícula Camí de Ronda de S’Agaró 23 h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro Nits de Jazz · Albert Sanz Trio www.nitsdejazz.com

12

Diumenge

11-21 h · Palau d’Esports i Congressos · Platja d’Aro Fira Fan · 6a Fira de col·leccionisme freak www.arocinema.com

13

Dilluns

19.30 h · Passeig Marítim · Platja d’Aro Mini Club · Taller de maquillatge i tattoos de fantasia

14

Dimarts

19 h · Mirador sector riu Ridaura · Platja d’Aro (punt de trobada) Contes màgics · Parc dels Estanys. A partir de 3 anys

15

Dimecres

FESTA DE MAJOR DE PLATJA D’ARO 12 h · Església de Santa Maria · Missa i aperitiu 18 h · Plaça Major · Taller · Grup Natura Sterna 19-21 h · Passeig Marítim (c/ Marina) · Silent Discokids 19 h · Plaça Major · Cobla Rossinyolets (sardanes) 20 h · Passeig Marítim (itinerant) · Batucada · Soy La Fiesta 22 h · Plaça Major · Les Anxovetes (havaneres) 23 h · Plaça del Mil·lenari · Apache (versions pop-rock) 22 h · Plaça Sant Pol · S’Agaró Cinema a la fresca · La LEGO pel·lícula

16

Dijous

FESTA DE MAJOR DE PLATJA D’ARO 18-21 h · Plaça Major · HappyMarquet, vaixell pirata i jocs gegants · La Xarranca 22 h · Centre Cívic Vicenç Bou · Cinema a la fresca · Vaiana 22.30 h · P. del Mil·lenari · Momo (tribut a The Queen) 00 h · Pl.a del Mil·lenari · Star Tr3s (versions pop, funky i disco) 18.30-20 h · Biblioteca Mercè Rodoreda · Platja d’Aro Jocs en família! · El cas de la Pizzeria Tomassi Infants a partir de 12 anys. Places limitades · Inscripció prèvia 21.30 h · Església de Fanals · Platja d’Aro Festival de Guitarra de Girona · Duet Manzano-García www.festivalguitarragirona.es

17

Divendres

FESTA DE MAJOR DE PLATJA D’ARO 18-20 h · Plaça Major · Taller de circ · Los Herrerita 23 h · Plaça del Mil·lenari · Hotel Cochambre (versions) 19 h · Oficina de Turisme · Platja d’Aro Visita guiada · Camí de Ronda de Platja d’Aro i Vil·la Romana de Pla de Palol 22 h · Plaça Poeta Sitjar · Castell d’Aro Cinema a la fresca · Coco www.arocinema.com 23 h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro Nits de Jazz · GunhildCarling&Shakin’All www.nitsdejazz.com

18

Dissabte

FESTA DE MAJOR DE PLATJA D’ARO 8.30-20 h · Centre Cívic Vicenç Bou · Campionat petanca 10-22 h · Palau d’Esports i Congressos · Torneig bàsquet 3x3 18-21 h · Plaça Major · Castells de sorra, jocs en grup i espai nadons · La Xarranca 22.30 h · Plaça del Mil·lenari · Germà Negre 00.30 h · Plaça del Mil·lenari · Strombers 19 h · Mirador riu Ridaura · Platja d’Aro Visita naturalista · Parc dels Estanys

19

Diumenge

FESTA DE MAJOR DE PLATJA D’ARO 10-13 h · Plaça Major · Torneig d’escacs 19 h · Plaça Major · Kissu · Centre de Titelles de Lleida 20 i 23.30 h · Plaça del Mil·lenari · Els Montgrins 22 h · Passeig Marítim (c/ Verdaguer) · Observació astronòmica amb telescopi

20

Dilluns

19.30 h · Passeig Marítim (Av. Costa Brava) · Platja d’Aro Mini Club · Taller de cuina freda

25

Dissabte

11-14 h i 18-22 h · Nucli Antic · Castell d’Aro 19è Mercat Medieval de Castell d’Aro 22.30 h · Plaça Hipòlit Centeno · Platja d’Aro Havaneres · Llops de Mar

31

Divendres

23 h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d’Aro Nits de Jazz · Big Band Jazz Maresme & Txell Sust www.nitsdejazz.com Per a més info: www.platjadaro.com


Castell-Platja d’Aro

55

Noticiari

Estiueja a la biblio! AJUNTAMENT DE CASTELL - PLATJA D’ARO

Totes les iniciatives són gratuïtes. El projecte Llegir té premi! proposa als infants i joves de 4 a 13 anys fer-se el Carnet lector, escollir algun dels llibres del fons de la biblioteca, omplir una fitxa de lectura, dipositar-la en una urna i participar en el sorteig de diversos regals i obsequis els dijous 26 de juliol i 23 i 30 d'agost (18 h).

Exposició col·lectiva d'art internacional contemporani “Desig”

6a Edició del “Desemboca Rock'n'Roll Festival” AJUNTAMENT DE CASTELL - PLATJA D’ARO

La sisena edició del Desemboca Rock'n'Roll Festival, es va realitzar del 20 al 22 de juliol a Platja d'Aro. Una proposta gratuïta, que va apostar per fer arribar el rock'n'roll, el garatge, el rhythm'n'blues, el soul, el punk i la psicodèlia al cor de la Costa Brava, al bell mig de l'estiu, de la mà de nou formacions capdavanteres en els seus gèneres i que combina la mirada catalana i estatal amb la vessant internacional:

Està organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. La mostra es pot visitar, en entrada lliure i gratuïta, del 7 de juliol al 2 de setembre (de dimarts a divendres de 18 a 21 h i els caps de setmana i festius d’11 a 13 h i de 18 a 21 h).

Medusa Box Dinamita Brother The Government i Cowbell The 54321s Bobkat'65 Los Tones i Power Solo The Suitecase Brothers Més informació: www.desemboca.com Facebook.com/ desemboca

Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

AJUNTAMENT DE CASTELL - PLATJA D’ARO

Segona exposició d'estiu a les sales municipals d'art de l'espai cultural de la Masia Bas de Platja d'Aro, amb una collectiva d'art internacional contemporani protagonitzada per 30 artistes i titulada Desig.

Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d'Aro proposa per a aquest estiu un ampli ventall d'activitats infantils a l'entorn del programa Estiueja a la Biblio! amb sessions de contes, tallers creatius, jocs i un programa de promoció de la lectura.


Noticiari

56

Castell-Platja d’Aro

Exposició Una vida compartida de Rosa Serra i Xavier Carbonell AJUNTAMENT DE CASTELL - PLATJA D’ARO

La mostra és la tercera de l'any al castell i la quarta del cicle d'exposicions al municipi, que s'estén també al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d'Aro. Es va poder visitar, la planta superior del castell, l'espai expositiu permanent on hi ha una selecció del Fons Municipal d'Art, configurat per obres que donen testimoni dels artistes que hi han exposat durant més de tres dècades.

Visites guiades i activitats de descoberta a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

AJUNTAMENT DE CASTELL - PLATJA D’ARO

El Festival Internacional de Música de S'Agaró, ofereix un programa de nou concerts a l'Església de Nostra Senyora de l'Esperança, fins el 22 de setembre, amb un concert cada cap de setmana. Gràcies a la qualitat dels seus intèrprets, i al conjunt de la seva programació, s'ha consolidat com una de les principals propostes d'estiu en música de cambra a les comarques de Girona i d'arreu del país. Venda anticipada www.associaciopaucasals.cat www.ticketea.com www.atrapalo.com Venda una hora abans de cada concert. Per a més informació: www.estereofonics.com

AJUNTAMENT DE CASTELL - PLATJA D’ARO

Fins el 16 de setembre d'enguany, la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, ha programat 41 propostes que ofereixen la possibilitat de descobrir l'entorn natural, històric i patrimonial del municipi. L'oferta combina visites familiars, teatralitzades, naturalistes o amb guia local. Es manté l'oferta de l'estiu passat, quan es va incorporar la visita guiada escultòrica al Parc dels Estanys de Platja d'Aro, la teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S'Agaró; i la nova familiar teatralitzada a Castell d'Aro amb la Cia. La Minúscula. Alhora es mantenen propostes d'èxit com són els Contes màgics al Parc dels Estanys, l'activitat familiar Anem a la granja? a Castell d'Aro, i la jornada enològica DO Porcianus a Platja d'Aro. Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

21a Edició del Festival Internacional S'agaró

Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

El Castell de Benedormiens de Castell d'Aro va acollir fins el 29 de juliol l'exposició Una vida compartida amb obres de Rosa Serra, escultura, i Xavier Carbonell, pintura.


57


58

Pels 25 anys, 12 entrevistes

REDACCIÓ MIRIAM GOU

4a edició de la Cantada d'Havaneres de Sant Antoni en honor a Ricard Viladesau

SECC ESPE IÓ CIAL !

Entrevista a

Francesc S. Carcassés

S'han de mantenir les tradicions però també, evolucionar i modernitzar-nos. El periodista palamosí, fundador de Ràdio Costa Brava, Francesc Sánchez Carcassés, va dirigir i presentar la Cantada d'Havaneres, dedicada al músic i compositor calongí Ricard Viladesau, que va destacar en el món de les sardanes, les havaneres i els boleros.

Enguany, es commemora el centenari del naixement de Viladesau, anomenat “el príncep de la tenora” pel també músic i compositor Pau Casals. Aquest acte musical va tenir lloc a l'Espigó de l'Amistat de Sant Antoni de Calonge les nits del 20 i el 21 de juliol. Diversos grups, com el Port Bo+Montgrins, Peix Fregit, Arjau i Neus Mar, van interpretar algunes de les peces del mestre.

Sánchez Carcassés ha rebut enguany el premi de Ràdio Associació de Catalunya a la menció d'honor com a periodista impulsor de mitjans audiovisuals i professionals de referència del periodisme esportiu i de la música popular a les comarques gironines. Fa gairebé 40 anys que es dedica al món dels mitjans de comunicació i avui dia el podem veure al programa Tot Rodó de TV Girona, comen-

tant l'actualitat del Girona Futbol Club. Sempre ha estat vinculat a les retransmissions esportives de la província de Girona, sobretot de partits de futbol, però també ho ha fet d'altres especialitats. A més, es considera un amant de la música popular, sobretot de l'havanera i la sardana, i és per això que des de molt jove hi ha guardat una estreta relació.


59

Fa molt de temps que es dedica al periodisme musical de la comarca, concretament, ha estat molt vinculat a les havaneres. Quan va començar a endinsar-se dins d'aquest gust musical? Des de molt jove he estat vinculat al món de la música popular. He fet programes radiofònics de tot tipus, esportius, d'entreteniment, polítics, però concretament, d'aquesta temàtica n'he gaudit moltíssim. Es tracta d'un àmbit que conec prou bé, a la ràdio sempre me'ls encomanaven amb programes com Els Quatre Vents o A punt de solfa. Ha presentat, i fins i tot dirigit, moltes edicions de la famosa Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell (del 2000 al 2011 i 2016) i cada any tenia quelcom millor per la seva audiència. Com en descriuria l'evolució pel que fa a l'àmbit creatiu? Mai m'ha fet por la responsabilitat, ni innovar en aquest esdeveniment tan mediàtic que obre l'estiu a la Costa Brava. Vaig portar cantants com la Nina, que en aquell moment estava al programa de televisió Operación Triunfo i ningú la relacionava amb l'havanera, també a la Sílvia Pérez Cruz quan encara no era tan coneguda. He intentat mantenir i potenciar la part més clàssica de les cantades d'havaneres, però també actualitzar-les,

donant oportunitats a noves aportacions. Sempre he cregut que cal evolucionar perquè l'havanera interessi a més gent. L'Any Viladesau recull diverses activitats i una d'elles les sardanes. Creu que cada vegada s'està perdent més la tradició de ballar sardanes? És evident que ha baixat molt la participació de la gent jove perquè el ball al llarg dels anys ha evolucionat molt poc. Cada dia hi ha menys balladors, però més qualitat musical. Ara mateix la sardana es troba en un moment sensacional pel que fa a la cobla, músics amb molt bona formació. Cada cosa té el seu moment i ara mateix existeixen altres formes d'esbargir-se i de ballar. La sardana es ballava als anys 40 i 50, també, perquè era una forma d'expressar el sentiment de catalanitat en època franquista. A poc a poc, es va anar perdent aquesta necessitat política i l'evolució social ha anat fent que sorgissin noves maneres d'expressar-se. Quins han estat els seus punts més forts durant la seva carrera? Hi ha moments que saps que estàs fent història professionalment, i et sents satisfet. Per exemple, a finals dels anys vuitanta amb el carrussel esportiu A Ratlla de Gol de Ràdio Costa Brava, teníem molta audiència pendents dels equips de les

comarques gironines, la mateixa tarda de diumenge donavem els resultats del Palafrugell, Guíxols o Bisbalenc quan no hi havien xarxes socials. Transmetre els partits del Palamós i el Figueres a 2a divisió A. Recentment i, des del programa Tot rodó de TVGI, l'ascens i la primera temporada a 1a divisió del Girona. Creu que ha perdut essència la ràdio? La ràdio era el mitjà estrella per aquest tipus de transmissions quan encara no existien tants canals de televisió. Crec que ara encara continua tenint un encant especial, la immediatesa que desprèn és única. A més, és un mitjà molt lliure, perquè permet a la persona que l'escolta imaginar-se el que el narrador li explica.

Mai m'ha fet por la responsabilitat, ni innovar en aquest esdeveniment tan mediàtic com és la cantada d’havaneres que obre l'estiu a Calella de Palafrugell. Crec que ara, la ràdio, encara continua tenint un encant especial, la immediatesa que desprèn és única.


Agenda 02

60

St. Feliu G.

Dijous

20 h · Sortida des de l’Escenari del Passeig/ Rambla A. Vidal Espectacle itinerant de carrer “Circus Show” A càrrec de la cia. Actua

03

Noticiari

Divendres

Festivitat del Carme AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

11 h · Platja de Sant Feliu · Jocs de Cucanya

04

Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Correfoc amb els diables d’en Pere Botero 23 h · Recorregut: Nou Casino de la Constància, Passeig del Mar, Rambla Vidal, Placeta Sant Joan, c/ Hospital, c/ Joan Goula i espectacle final a la Plaça del Mercat.

Dissabte

23.30 h · Platja de Sant Feliu Castell de Focs Artificials 24 h · Escenari davant l’Ajuntament Nit de Festa amb Animal i Los 80 Principales

05

Diumenge

22h · Platja de Sant Pol Cantada de Sant Pol. Grup Llops de Mar.

08

Dimecres

19 h · Punt de trobada: plaça del Puig (davant Safarejos) Guíxols Experience. Visita al Barri del Puig i a la Plaça del Mercat. Activitat gratuïta. Inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme (edifici Monestir, Plaça del Monestir s/n, tel. 972 82 00 51) Places limitades. 19 h · Biblioplatja (platja gran de Sant Feliu de Guíxols, al costat de la caseta de la Creu Roja) Biblioplatja 2018: Espectacle de titelles “El moliner”, a càrrec de la Cia. Pengim-Penjam. Un conte ambientat en l'edat mitjana.

10

Divendres

22.1 5h · Passeig del Mar Audició de Sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera

11

Dissabte

19 h · Passeig del Mar, davant de l’Ajuntament Milla popular de Sant Feliu de Guíxols Inscripcions 1 hora abans.

15

Dimecres

19 h · Punt de trobada: davant Cambra de Comerç (Passeig del Mar, 40). Guíxols Experience. Visita guiada al passeig i zona Salvament. Activitat gratuïta. Inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme (edifici Monestir, Plaça del Monestir s/n, tel. 972 82 00 51) Places limitades.

16

Dijous

11 h · Biblioplatja (platja gran de Sant Feliu de Guíxols, al costat de la caseta de la Creu Roja). Biblioplatja 2018: Taller La brúixola pirata, a càrrec d’Alba Navarro

17

Divendres

22 h · Plaça de l’Empordà Cançó de Taverna. En Sé, l’Edgar i en Dani tornen al barri. Grup: Sé. Gratuït i per a tots els públics.

18 i 19 Dissabte i diumenge

El passat 14 de juliol, un nombrós públic va participar de la celebració de la Mare de Déu del Carme a Sant Feliu de Guíxols. L'embarcació amb la imatge de la mare de Déu, va sortir en processó i la van seguir altres barques, en un itinerari per aigües de la rodalia de Sant Feliu. Entre les activitats de la Mare de Déu del Carme, el programa detallava una ofrena floral, la processó, una sardinada al vespre i havaneres la nit de dissabte amb els grups Llops de Mar i Norai.

10è aniversari de la residència "Robert Pallí" (Vimar) AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Prop de 150 persones van assistir al desè aniversari de la Residència "Robert Pallí" de Sant Feliu de Guíxols, pertanyent a l'entitat VIMAR. La Fundació Vimar és una Fundació Privada sense ànim de lucre que treballa perquè totes les persones amb discapacitat del Baix Empordà tinguin acolliment residencial, atenció diürna i programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar.

Botiga al carrer, tot el dia al centre.

24

Divendres

22 h · Far del Moll Cançons de Mar al Far de l’Escullera. Sé i Llops de Mar.

Per a més informació: www.fundaciovimar.org


L’Escala Agost 01

Dimecres

22 h · La Platja · Pl. de la Sardana Audició de Sardanes: Cobla Ciutat de Girona

02

Divendres

22 h · Forum romà MAC-Empúries Concerts al Forum Romà d'Empúries: Jorge Drexler i Judit Neddermann

04

Dissabte

22 h · Forum romà MAC-Empúries Concerts al Forum Romà d'Empúries: Ramon Mirabet i The Excitements

Diumenge

19 h · Plaça de l’Univers Espectacle infantil: País de Xauxa

06

Dilluns

22 h · La Riba Cinema Vora el mar Spiderman: Homecoming. Activitat gratuïta

08

Dimecres

22 h · La Platja · Pl. de la Sardana Audició de Sardanes: Cobla La Flama de Farners

09

Dijous

20 h · Alfolí de la Sal Festival de Guitarra Girona-Costa Brava 22 h · Centre Cultural Municipal “Xavier Vilanova” Cinema a la fresca: «Estiu 1993» · Idioma: català

11

Dissabte

22.00 h · Forum romà MAC-Empúries Concerts al Forum Romà d'Empúries: Joan Dausà i Paula Valls

12

Diumenge

19 h · Plaça de l’Univers Activitat infantil: Festa de l'Escuma

14

Dimarts

22 h · La Platja Ball a la Platja, a càrrec de: Disco Mòbil Sons

15

Divendres

21 h · Pista exterior del Casal del Jubilat Nits temàtiques al Casal amb: Barca de Mitjana

18

Dimecres

22 h · La Platja · Pl. de la Sardana Audició de Sardanes: Cobla La Principal de l'Escala

Dissabte

21.30 h · Gespa d'entrada del Camp dels Pilans Cantada d'havaneres amb: Cavall Bernat

19

Diumenge

19 h · Plaça de l’Univers Espectacle infantil: Jordi Tonietti

21

Dimarts

22 h · La Platja Ball a la Platja, a càrrec de: Rock Sound Trio

22 05

Agenda

Dijous

22 h · La Riba i La Platja 41ena Cantada d'Havaneres Els Pescadors de l'Escala, Son de l'Havana i Peix Fregit

03

17

61

Dimecres

22 h · La Platja · Pl. de la Sardana Audició de Sardanes amb: Cobla Bisbal Jove

23

Dijous

22 h · Plaça de l’Univers Nit Festiva a Riells a càrrec de Disco Mòbil Sons

26

Diumenge

19 h · Plaça de l’Univers Activitat infantil: Festa de l'Escuma 17 h · Plaça de les Escoles 30ena Trobada Gegantera

28

Dimarts

22 h · La Platja Ball a la Platja, a càrrec de: Pa d'àngel

29

Dimecres

19 h - 00.00 h · La Riba La Riba Market 21.30 h · La Platja · Pl. de la Sardana Audició de Sardanes. Cloenda del Cicle sardanístic d'estiu amb: Cobla La Pricipal de Cassà Cobla La Principal d'Olot

30

Dijous

22 h · La Platja Nits de Rumba

30/08/2018 · 04/09/2018 FESTA MAJOR DE SANTA MÀXIMA (L’ESCALA)


Noticiari

62

L’Escala

REDACCIÓ RÀDIO L’ESCALA I CANAL 10

Més de 300 persones van assistir a l'estrena de la gira de La Fura dels Baus en la que es recupera un dels espectacles dels orígens d'aquesta formació. 'Manes' és una producció que als anys 90 va oferir més de 250 representacions per tot el món. El públic, barrejat en tot moment amb els actors, va viure dins una societat deshumanitzada, on els sentiments no hi tenen cabuda i on els instints més primitius predominen per sobre de tot. El Portalblau va arribar a l'últim tram amb l'actuació d'en Manassa.

Foto: Ràdio l’Escala i Canal 10

El CER aposta pel teatre

REDACCIÓ RÀDIO L’ESCALA I CANAL 10

Foto: Ajuntament de l’Escala

La Fura dels Baus omple la Sala Polivalent

Una vuitantena de persones van assistir a la representació d' 'Una vida, un guanyador', a càrrec de la companyia Oriat de Sant Jordi Desvalls, una peça que s'estrenava l'any passat al FITAG, el Festival de teatre amateur de Girona. És una proposta en clau d'humor que arriba amb la intenció de fer passar una bona estona al públic. Aquesta és la segona vegada que la Companyia Oriart actua a l'Escala.


L’Escala

2a edició del cicle de cinema Vora el Mar

Foto: El Nou

REDACCIÓ RÀDIO L’ESCALA I CANAL 10

L'oscaritzat musical La La Land va donar el tret de sortida a la segona edició del cicle de cinema Vora el Mar, una proposta que va iniciar-se com a prova pilot per dotar de contingut cultural a la nova zona de la Riba després de les obres. Un espai habilitat amb grades al costat del mar i amb la roca del Cargol i Empúries d'escenari principal. Vista la bona acollida de la gent, des de l'ajuntament es va programa el cicle cinema Vora el Mar. La propera sessió del cicle cinema vora el mar serà el dilluns 6 d'agost a les deu del vespre a la Riba. I el film triats ha estat, Spider-Man: Homecoming.

Av. Ave Maria, 12 L’Escala · Girona Tel. 972 77 15 40 info@finquesxaxu.com

www.xaxu.cat Horari: de 9 a 22 h

Només rentar Només assecar Rentar + assecar Rentar o assecar o planxar Av. Montgó, 65 · Riells · L'Escala · Tel. 608 609 773

63

Servei a domicili


L’Escala

L'Institut homenatja Jaume Salvat REDACCIÓ RÀDIO L’ESCALA · CANAL 10

Foto: Radio l'Escala i Canal 10

Jaume Salvat deixa de ser professor de l'institut de l'Escala després de prop de 30 anys com a professor de tecnologia.

Com a homenatge a la seva tasca docent i personal se li ha dedicat l'aula on sempre ha treballat en un acte carregat d'emoció. L'escola ha volgut dedicar-li l'aula on ell ha treballat des del curs 1990-91. La petjada que deixa en Jaume Salvat a l'institut queda palesa tant en els vessants acadèmic com personal.

90 participants als relleus 3x3 de natació REDACCIÓ RÀDIO L’ESCALA · CANAL 10

La competició es va disputar a la Plaja amb un doble recorregut, un de 300 metres encerclat dues boies adreçat a les categories infantils, i un altre de 800, on es donava la volta al Cargol, per les categories sènior. Al final es va fer l'entrega de premis als relleus més ràpids individualment i també als equips guanyadors.

64

Foto: Radio l'Escala i Canal 10

Un total de 90 esportistes van participar a la segona edició de la cursa de natació en format 3x3 de relleus organitzada conjuntament pel Club Natació l'EscalaEmpúries i el Club Natació el Cargol, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala.


Reportatge Sonja

SONJA Casa i estils celebra 50 anys La botiga familiar fundada l'any 1968, té els seus inicis en el casc antic de l'Escala on van començar venent només alabastre i pantalles de làmpares, però uns anys després la seva ubicació es va traslladar a les afores del poble i a peu de carretera per poder ampliar l'oferta a altres articles. Actualment, hi ha una gran exposició de mobiliari, estores, decoració, roba, complements i fins a qualsevol detall per a casa seva. Amb una gran influència nòrdica, Sonja casa i estils ha esdevingut un dels comerços més extensos de la zona amb milers d'articles diferents, donant un bon servei i un ampli horari comercial.

65

Crta.Viladamat a L'Escala km.18 T. 972 77 06 10 · www.sonjacatalonia.com Obert tot l'any, inclosos diumenges i festius


Noticiari

66

Girona

Segell Girona Excel·lent 2018 REDACCIÓ DIPUTACIÓ DE GIRONA / COMUNICACIÓ

Aquestes empreses lluiran durant dos anys el segell que distingeix la qualitat agroalimentària gironina. A l'acte hi han assistit Miquel Noguer, president en funcions de la Diputació de Girona, i Josep Antoni Frias, diputat de Promoció Econòmica de la corporació, a més dels premiats i els tastadors d'enguany.

Foto: Diputació de Girona

La Diputació va entregar els segells Girona Excel·lent 2018-2019, que inclouen setanta-tres productes de quaranta-sis empreses que van estar escollits, d'entre 292 mostres, per cinquanta especialistes en dotze tastos a cegues.

Per consultar els guanyadors : www.gironaexcellent.cat

Pere Vila anuncia la seva renúncia REDACCIÓ DIPUTACIÓ DE GIRONA / COMUNICACIÓ

Vila tanca una etapa en la corporació que va iniciar com a vicepresident primer d'aquesta institució del 2009 al 2011. De l'any 2011 al 2012 va ser diputat portaveu adjunt a la Presidència a la Diputació de Girona i des del 2015, president de la Diputació. Vila, deixa el càrrec per ser el delegat del Govern de la Generalitat.

Foto: M. Artalejo

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va anunciar la seva renúncia al càrrec. Vila va destacar que ha estat un honor presidir la Diputació, i va dir que ho ha fet amb l'objectiu de treballar pel país i pels seus ciutadans.

FITAG 2018 busca actors i actrius amateurs REDACCIÓ DIPUTACIÓ DE GIRONA / COMUNICACIÓ

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona busca actors i actrius no professionals per a les coproduccions d'aquest FITAG 2018. Enguany són dues coproduccions, una de catalana i marroquina, dirigida per Ismail Elfallahi, amb l'obra Exercices sur la liberté, i l'altra, catalana i andalusa, dirigida per Valeria Tejero, que crearà un espectacle de folklore i dansa andalusa. Les places són limitades i hi poden participar persones a partir dels 16 anys. Tots els que hi estiguin interessats poden enviar el nom, adreça, telèfon i fotografia a l'adreça electrònica de FITAG: fitag@fitag.cat.


67


Agenda 02

68

Sant Pere Pescador Agost

Dijous

22 h · Plaça de l’Església Cinema al carrer: Perfectos desconocidos

03

Divendres

21 h · Plaça Major Picots del Fluvià, Ball de bastons

17

22 h · Plaça de l’Església · Espectacle d’humor: “El millor del Sr. Bohigues” · Humor 100% Bohigues. Amb una rialla garantida: la seva! Ha, ha, ha

18 18 h · Oficina de Turisme Visita guiada: itinerari natural Riu Fluvià

04

22 h · Plaça Catalunya XXX Festival de música Franklin, Tribut a Aretha Franklin. Grup de versions dels grans èxits de la diva i reina del Soul Aretha Franklin.

Diumenge

11 h · Platja Can Sopa · Zumba a la platja

06

Dilluns

21 h · Oficina de Turisme / www.passejades.com Passejades teatrals, un vol per un Sant Pere particular

09

Dijous

22 h · Plaça Major Sardanes: Cobla els Rossinyolets

10

Divendres

18 h · Oficina de Turisme Visita guiada: descobreix Sant Pere Pescador 19 h · Plaça Major Espectacle infantil Cia. Festuc Teatre: Mr. Parfum

11

Dissabte

Carrers Carme i Verge del Portalet Mercat del vi i del formatge 17 a 20 h · Club Nàutic de Sant Pere Pescador Caiac dog friendly. Activitat amb gossos amb ACEC SK KAYAK · Tel. 627 433 332 · reserves@skkayak.com 22 h · Església de Sant Pere XXX Festival de Música: Duet clàssic Duet musical de violí i piano amb interpretacions de peces clàssiques icòniques d’aquí i d’arreu.

12

Diumenge

11 h · Platja Can Sopa · Zumba a la platja

13

Dilluns

21 h · Oficina de Turisme / www.passejades.com Passejades teatrals, un vol per un Sant Pere particular

16

Dissabte

Carrers Carme i Verge del Portalet Mercat del vi i del formatge

Dissabte

Carrers Carme i Verge del Portalet Mercat del vi i del formatge

05

Divendres

18 h · Oficina de Turisme Visita guiada: itinerari natural Riu Fluvià

Dijous

Cinema al carrer: El gran showman 22 h · Plaça de l’Església

22 h · Església de Sant Pere XXX Festival de música: Quartet Casino Concert de música clàssica i popular catalana combinada amb bossa nova, jazz i sardana.

19

Diumenge

11 h · Platja Can Sopa · Zumba a la platja

20

Dilluns

21 h · Oficina de Turisme / www.passejades.com Passejades teatrals, un vol per un Sant Pere particular

23

Dijous

22 h · Club Nàutic Sant Pere Pescador Havaneres amb Les Anxovetes

24

Divendres

18 h · Oficina de Turisme Visita guiada: descobreix Sant Pere Pescador 19 h · Plaça Major Espectacle infantil cia. La Pantomima: “Titelles Nil i la casa de xocolata”

25

Dissabte

Carrers Carme i Verge del Portalet Mercat del vi i del formatge 22 h · Església de Sant Pere XXX Festival de música: Les quatre estacions de Vivaldi. Orquestra de Cambra de l’Empordà Clara Cernat, violí · Carles Coll, director · Preu: 5 €

26

Diumenge

11 h · Platja Can Sopa · Zumba a la platja

27

Dilluns

21 h · Oficina de Turisme / www.passejades.com Passejades teatrals, un vol per un Sant Pere particular

30

Dijous

22 h · Plaça Major · Sardanes: Cobla Els Rossinyolets

31

Divendres

18 h · Oficina de Turisme Visita guiada: itinerari natural Riu Fluvià 21:30 h · Parc del Riu Cinema infantil al parc del riu: Coco


69


Noticiari

70

Sant Pere Pescador

1a edició del Freekend REDACCIÓ EL NOU

«No valorem la vida fins que no trobem algú que l'ha tingut difícil». Foto: Freekend

Entre el 13 i el 15 de juliol, Sant Pere Pescador va acollir, un nou concepte de mercat estiuenc, amb filosofia solidària. Una fira amb esport i activitats inclusives, per obrir una mica la consciència a la societat. Com que la gent no està gaire conscienciada, ells es troben sobretot amb una falta d'espais que ofereixin esport i altres activitats per a tothom.

Foto: Freekend

La Fira pretén promoure l'oci actiu de l'Empordà i reunir totes les empreses del sector en un mateix espai.

COVERED CARAVAN PARKING

T. 616 36 32 72 C/ Dr. Narcís de Ciurana, 14 · Sant Pere Pescador info@caravaningmsp.com · www.caravaningmsp.com

PROTECT YOUR CARAVAN

Pa cuit amb llenya Tel. 616 317 029


Publireportatge: Delicat

71

La quarta generació de pastissers artesans REDACCIÓ DELICAT

Delicat, és la quarta generació de pastissers artesans. L'experiència acumulada al llarg dels anys, permet a l'obrador de Sant Pere Pescador, elaborar una pastisseria dolça i salada, de formes, textures i colors diversos, rebosteria, canapès, coques salades i pastissos.

Delicat, també ofereix un servei professional destinat a pastisseries, restaurants i càterings.

Foto: Delicat

Els pastissos es poden personalitzar, ja sigui amb fotografies, logotips o personatges de les series més conegudes de la televisió.


Patrimoni històric

Petit país

TORROELLA DE MONTGRÍ

TORROELLA DE MONTGRÍ

Petitet, crònica d'una superació

Trobem documentat el lloc de Cruïlles l'any 891 a la via que anava a La Bisbal i que formava part de l'antic camí romà d'Empúries. La torre formava part de l'antic castell i queda sola al mig de la plaça. És de planta circular i d'uns 22,5 metres d'alçada. Està construïda amb carreus escairats de pedra sorrenca fins a una alçada de 13 metres.Tot seguit, hi ha una franja de 4 metres feta amb rierencs i la darrera franja de 4,25 metres igual que el primer tram. Hi ha vestigis d'antics edificis adossats a la torre, dues teulades de doble vessant i també baixants de murs. Cal destacar les dues arcades de mig punt i les dues voltes més petites a l'interior. Es passava d'un pis a un altre per un forat, la trapa, amb l'ajuda d'una escala de mà que es recuperava en el pis superior. De les muralles que envoltava el poble encara queden restes dels murs i alguna torre. La seva construcció data del s. XII o principis del s. XIII, del període romànic. Els anys 2004 i 2005 es va fer una reforma interior amb la instal·lació d'una escala de cargol que permet l'accés a la part superior on es pot gaudir d'una vista extraordinària i de l'olivera que ha arrelat al capdamunt de la torre.

JM. BERNILS

El vessant més cultural del Festival Portalblau 2018 de l'Escala s'ha dedicat a la cultura gitana a Catalunya, amb la voluntat de reconèixer la seva personalitat.

Foto: El Nou

La Torre de Cruïlles JOSEP MASÓ

Foto: fotojmasó

Entre altres activitats, l'Alfolí de la Sal va acollir la projecció del documental “Petitet” del director i periodista Carles Bosch. “Petitet” és la crònica de la promesa que el músic va fer a la seva mare moribunda de portar la rumba a l'escenari d'un gran teatre de Barcelona, i de la carrera d'obstacles contra totes les circumstàncies per dur a terme el projecte. En definitiva, la crònica d'una superació.

72

L'Ajuntament de l'Escala i nombrosos veïns han col·laborat econòmicament en el finançament de la pel·lícula. Després de reunir una banda de músics gitanos –genials però indisciplinats– el grup de Petitet va actuar al Liceu.


Les llunes d’en Josep

73 L’ESTARTIT

Lluna plena JOSEP PASCUAL

Fotografia feta durant la nit del passat 22 de juny, a la zona del cap de la Barra de l'Estartit amb el clar de la lluna.

Fotos bessones 1. Carrer de la Tramuntana de Torroella de Montgrí, a la cruïlla amb el carrer Figueres a l'any 1981. 2. El mateix indret actualment, totalment urbanitzat. 1

2


74

Què hi ha de nou?

Perruqueria Grego

Pàg. 25

Després de 15 anys, la perruqueria Grego torna a obrir les seves portes sota la direcció de la seva creadora Grego. Podreu gaudir dels millors tractaments de perruqueria i estètica. La perruqueria està situada al carrer Cases Noves número 80 de Palafrugell. Deixat mimar! T’esperem a perruqueria Grego!

Ginseng · Centre de salut i benestar

Pàg. 31

Som la Sònia i en Roger de la farmàcia Sònia Torres, del centre de Begur. Amb l'experiència d'aquests anys, sabem que els pacients tenen altres necessitats en l'àmbit de la salut. Per això, hem volgut obrir un nou centre al nostre poble, Ginseng, centre de salut i benestar a Begur on s'hi desenvoluparan podologia, fisioteràpia, nutrició, psicologia i tractaments facials. També volem crear un punt de trobada a través de tallers i xerrades. Us hi esperem! Per concertar cita: 626 88 48 10

Fe d’errades QHdN? 386 Va sortir publicat a My Victorian Antiques el cognom Manyikon quan el nom correcte és Vanesa Mányik. Va sortir publicat a Dinàmica 3 el terme llengüa quan la fórmula correcte és llengua.

Peixos Mielgo

Pàg. 23

Peixos Mielgo obre per 2a temporada la botiga de Calella de Palafrugell amb el seu obrador artesanal. Us prepararan el menjar per emportarvos-el a la platja, al vaixell o casa per celebrar una bona trobada amb els amics. Per encàrrec podreu escollir des d’un bon arròs de Can Mielgo, una fideuà o els cucurutxos de sonsos o calamars a l’andalusa entre molts d'altres. Aneu a veure'ls i demaneu el que necessiteu, ells s'adaptaran al gust del vostre paladar!

Vols sortir al QHdN? Aquest espai pot ser teu, només cal que el sol·licitis!

Tel. 972 61 02 04 administracio@elnou.cat


Publireportatge: Club Nàutic l’Escala

75 L’ESCALA

Descobreix el Parc Natural del Montgrí des del mar XAVI LÓPEZ · DIRECTOR ESPORTIU CLUB NÀUTIC L’ESCALA

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és un parc natural a cavall de les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà que protegeix tant zona terrestre com marina i ocupa 8.192,19 ha. FITXA TÈCNICA Tipus de ruta: circular Modalitat: Caiac Temps: 2 h Dificultat: mitjana Lloc de sortida: Club Nàutic l’Escala Tarifa: des de 20 € €/pers. Reserves: 972 77 69 49

La zona marítima comprèn entre L'Escala i les Illes Medes i la part terrestre entre L'Estartit i L'Escala, i els voltants de la desembocadura del riu Ter. Els parcs naturals són espais protegits d'especial interès natural i de gran bellesa per la seva geografia, fauna animal i vegetal. La proposta d'avui arranca a l'Escola de Vela del Club Nàutic L'Escala, al vell port pescador del municipi. Una vegada fora de l'escullera ens trobarem la Punta del Bol Roig, espectacular zona rocosa deteriorada pel vent de tramuntana que dona accés a les Planasses, és un espai natural espectacular. Hi conflueixen diferents ambients: les dunes, les pinedes i els penya-segats, combinant interessants espècies de flora i un paisatge que realment no us deixarà indiferent. Hi ha també diverses cales de còdols on poder fer una capbussada i un fons interessant per a l'snorkel. Just passat la Punta dels Cincs Sous, un penyasegat de terra argilosa i vermella, arribarem a l'Illa Mateua, una cala rocallosa, situada just abans de Telf: +34 972 77 00 16 · club@nauticescala.com www.nauticescala.com Oferim els serveis de lloguer i venda d'amarradors, accés a les diferents activitats nàutiques (vela, caiac, creuer, SUP, lloguer d'embarcacions a motor i vela, motos d'aigua i activitats subaquàtiques) i serveis de restaurant amb una de les millors vistes de l'Escala.

Punta Montgó, es caracteritza per la seva flora i un paisatge singular de penya-segats ideals per a realitzar escalada (Psico-bloc) i petites cales. Podem decidir quedar-nos aquí o aprofundir una mica més i passar Punta Grossa, on es dóna pas a uns grans penya-segats que són espectaculars de veure i donen accés a la cova de les cambres, immensa obra arquitectònica de la naturalesa que ens farà descobrir la gran bellesa de la Costa Brava i el massís del Montgrí.


76

Publireportatge: Kayak del Ter

COLOMERS

L'aventura d’anar amb caiac REDACCIÓ KAYAK DEL TER

Vine a gaudir d'una experiència única al riu! Descens turístic fluvial amb caiac per la plana al·luvial final del riu Ter.

Foto: Kayak del Ter

La baixada passa per llocs de gran valor paisatgístic integrats al projecte europeu LIFE de corredors biològics “Xarxa Natura 2000”. És un descens fàcil amb diferents trams que serpentegen entre les comarques del Gironès i del Baix Empordà. Una excursió per a tots els sentits, recorrent llocs totalment deshabitats i plens de natura, creant una sensació de desconnexió que no us deixarà indiferents.

Ara, si veniu amb la revista El Nou de l'Empordà, convidem a un nen menor de sis anys gratuïtament! Oferta vàlida fins el 31 d’agost.

Apte per a tota la família. És imprescindible saber nedar.

Més informació: www.kayakdelter.com Reserves: info@kayakdelter.com


US DESITJA UN BON ESTIU! 77


78

Lleure i oci

ALBONS

Els Pony Games LAIA PALMA BORRÀS · Tècnica esportiva en disciplines olímpiques eqüestres

Què són? Els Poni Games són una disciplina eqüestre que es va crear l'any 1957 a Gran Bretanya. Es juga per equips (de 4/5 jugadors).Tots els jocs es poden adaptar per jugar-se per parelles i/o individual. És una disciplina de col·laboració. Sense contacte amb els oponents, cada equip juga en el seu terreny de joc, anomenat carrer, i aquest no es pot compartir durant el transcurs del joc.

Com a disciplina afavoreix de manera específica, l'equilibri i la coordinació al damunt del poni i també peu a terra (al costat del poni), va de la mà amb un element clau i molt positiu en la formació del genet: l'errada és permesa, el nen pot equivocar-se i fallar, però si és capaç de corregir l'errada pot continuar jugant i l'equip encara pot guanyar. Ensenya també a treballar en equip, a cooperar i cuidar-se els uns als altres (jugadors i ponis). Conclusió He pogut experimentar treballant amb alumnes de diverses edats (de 4 a 18 anys) i diferents nacionalitats, que els Pony Games els ajuden a

Foto: Equus Empordà

Què aporta?

deixar-se anar i agafar confiança. Al guanyar equilibri i coordinació, sense ni pensar-ho, sense que la por els bloquegi, es troben galopant, trotant ràpid o muntant només amb una mà, reptes difícils pels genets novells. També he viscut com es creen vincles entre nens i nenes que no parlen un mateix idioma. La competitivitat genera de manera molt positiva que l'equip faci pinya, s'animi i s'ajudi sense la necessitat de parlar una mateixa llengua.


Jardineria

79 L’ESCALA

Algú ha dit pluja? VIVERS I GARDEN MONER · L’ESCALA

Tenim dies d'estiu per endavant encara! No us penseu que les pluges de tarda han estat gaire generoses. No afluixeu la guàrdia i regueu sovint el vostre jardí. Ara que podeu gaudir d'uns dies de vacances, aprofiteu per crear zones d'ombra amb arbres de fulla caduca. Ideal per atenuar el sol d'estiu i tenir més llum de cares a l'hivern.

També teniu moltes opcions amb plantes més tropicals o un gran assortit de plantes mediterrànies, que estan més adaptades al nostre clima, tant a l'hivern com a l'estiu.

Foto: El Nou

Moltes plantes es poden plantar gairebé tot l'any, si aporteu el reg adequat durant aquests dies de tanta calor.


80

Jardineria

PALAFRUGELL

Plantes i flors que creixen sota els arbres JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Foto: Can Montes

És molt important mantenir algunes regles en ment, en cas contrari, aquest petit jardí que estem cultivant en aquesta ubicació, no prosperarà i fins i tot, podria danyar l'arbre.

Regles bàsiques per plantar sota dels arbres Retallar les branques inferiors: es tracta de retallar les branques més baixes, això et donarà més espai de sembra i permetrà que passi més llum sota l'arbre. No construir un llit de sembra elevada: la majoria dels jardiners cometen l'error de construir un llit elevat en alçada al voltant de la base de l'arbre, en un intent de proporcionar un millor substrat. Fer un forat per cada planta: quan volem plantar, és important que cada planta, tingui el seu propi forat de plantació. No sembris plantes grans: les plantes grans i extenses es poden fàcilment apoderar del teu petit jardí sota l'arbre. Tria plantes més petites que no creixin tant en alçada, et donarà millors resultats. Rega les flors després de plantar: quan tot just has acabat la plantació, les flors no tenen les seves arrels ben establertes, el que fa que els sigui molt difícil accedir a l'aigua, sobretot si considerem que estan competint amb les arrels del arbre.

No malmetis les arrels al moment de plantar: quan excavem els nous forats, hem d'evitar danyar les arrels de l'arbre. Intenta fer forats que encaixin entre les arrels i siguin prou grans per contenir la teva nova planta. Col·loca les plantes adequades: certes plantes i flors s'adapten molt millor que altres, tria aquelles que més s'adapten a la teva zona climàtica. Quines plantes o flors creixen bé sota dels arbres? Aquí tens un llistat de les flors que normalment es poden plantar sota dels arbres: Achileas, Anemònes, Asperula Olorosa, Aster, Lliri De Neu, Campanetes, Cor Sagnant, Crocus, Falgueres, Hostas, Impatiens, Jacints, Lliris, Menta De Llop, Narcisos, Primaveres, Salvia, Sanguinària Del Canada, Sedum, Tulipes, Vinca o Violetes. Com veus, hi ha moltes opcions. Segueix tots aquests consells i segur que l'èxit serà teu!!


81


82

Salut

PALAFRUGELL

Menjar a l'aire lliure SUSANNA TRIAS · Núm. col·legiada 1120 · Farmacéutica

Amb l'arribada del bon temps, tenim més ganes de fer menjars a l'aire lliure, com ara barbacoes i picnics. Les altes temperatures de l'estiu, i també el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es menja, poden afavorir el creixement de microorganismes i causar una toxiinfecció alimentària. Mantenir la cadena del fred, i respectar les normes d'higiene durant la preparació i la conservació del menjar ajuden a garantir la conservació dels aliments. Què podem fer? Conservar els aliments que requereixin fred en neveres amb bosses refrigerants o glaçons protegits perquè no regalimin aigua. Omplir la nevera al darrer moment amb aliments que haurem refrigerat durant la nit.

Preparar les amanides variades que porten ingredients crus i cuits (pasta, formatge, embotits, vegetals crus...) al darrer moment, mai a casa, perquè això afavoreix la contaminació. Cuinar la truita de patates amb prou antelació per poder-la refredar, i vigilar que qualli bé l'ou. Evitar salses que portin ou.

Separar els productes crus dels productes cuits o llestos per al consum. Aïllar en recipients hermètics la carn o el peix crus, i posar-los al fons de la nevera. Durant el viatge posar la nevera en el lloc més fresc del cotxe, i connectar l'aire condicionat si cal.

Rentar bé els vegetals crus i la fruita a casa, és més higiènic. Si hi ha una font, ens hem d'assegurar que l'aigua sigui potable. Davant del dubte, val més portar-la de casa.

Quan arribem al lloc del picnic, treure de seguida la nevera del cotxe i posar-la a l'ombra.

Si fem una barbacoa, no barrejar la carn crua amb la cuita, hem d'esperar a que tota estigui cuita per tornar a omplir la graella amb carn crua.

Obrir la nevera només quan sigui necessari; cada cop que ho fem perdem fred de l'interior.

No posar la carn cuita a la mateixa safata on hi havia la carn crua.


Mòbil 600 206 847

83


Món Animal

Llenguatge caní: els lladrucs REDACCIÓ AMIC (font: mysocialpet.com)

Els gossos poden expressar el seu estat emocional, les seves necessitats, els seus desitjos o fins i tot les seves relacions socials: lideratge, marcació del territori… Per a aquesta comunicació creen diferents sons i utilitzen diferents parts anatòmiques. Intentarem classificar els diferents tipus de lladrucs: Lladrucs continus, ràpids i de to intermig: ens està intentant alertar de l'arribada d'algú al nostre territori. Indica situació d'alerta o problema. Lladrucs continus, lents i de to baix: el gos s'està preparant per a defensar-se. Lladrucs perllongats amb intervals llargs entre ells: reclama companyia i atenció. El gos porta molt de temps sol i necessita moixaines. Lladrucs ràpids amb pauses: avís que alguna cosa passa. Ens està demanant que investiguem. Un lladruc agut, breu i en to baix: indica que el gos està molest. Un o dos lladrucs aguts i breus en to intermig: ens està saludant. Lladruc breu en to alt: ens està cridant perquè mirem alguna cosa, és un lladruc de sorpresa. Lladruc molt breu en to molt alt: indica dolor. Lladrucs repetits en intervals regulars acompanyats d'udols: pot indicar que està espantat o bé un dolor molt intens.

84


Món Animal

85 PALAMÓS

Si fos humà quants anys tindria? ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Sempre s'ha dit que per saber l'edat que tindria un gos si fos humà hem de multiplicar la seva edat per 7, suposant que un any caní equival a 7 anys humans. Doncs això no és ben bé així perquè llavors, la meva gosseta que va morir als 19 anys, hauria tingut 133 anys i és molt poc probable. Què cal que tinguem en compte? En primer lloc els primers anys de vida són especials, perquè una gossa, per exemple, entra en zel per primera vegada entre els 8 i els 10 mesos, de manera que equivaldria a una nena d'entre 13 i 15 anys quan té la primera regla. Així acabem de comprovar que el primer any caní són molt més de 7 anys humans.

els gossos poden ser molt diferents en quant al seu pes i al seu cos i no serà el mateix un Yorkshire terrier que un Gran Danès. Les races petites solen viure més anys que les grans perquè es desenvolupen més ràpid fins arribar a la maduresa òssia i reproductiva, però després es fan vells més lentament.

I totes les races funcionen igual? No, hi ha variacions en funció de la raça perquè

Podríem resumir-ho, tenint en compte que és aproximat, de la següent manera:

RAÇA

2 PRIMERS ANYS DE VIDA

A PARTIR DELS 2 ANYS

PETITA Fins a 10 kg

L'equivalència mitjana seria de 12,5 anys per any caní

Parlaríem de 4 anys per any caní

MITJANA De 10 a 25 kg

Equivalència de 10,5 anys per any caní

Entre 5 i 6 anys per any caní

GRAN Més de 25 kg

Equivalència de 9 anys per any caní

Uns 8 anys per any caní

Així doncs, la meva gosseta Yorkshire que tenia 19 anys, hauria tingut 93 anys humans, que és més realista que els 133.


86

Serveis

Com tenir el clima ideal a casa REDACCIÓ AMIC · Per www.yung.es

Foto: El Nou

Foto: El Nou

Ni fred ni calor. Mantenir la temperatura ideal no és tan difícil si compteu amb un aliat a casa. I si a més es pot respirar un clima net i sense humitat el confort es multiplica. Hi ha diversos aparells que us poden ajudar.

Els termoventiladors poden utilitzar-se tant per difondre calor com fred. La majoria tenen reguladors de temperatura i incorporen sistemes antigel i de protecció contra el sobreescalfament.

Els convectors, en canvi, són adequats per a espais grans. Són completament silenciosos i expandeixen l'aire uniformement per tota l'habitació.

Són perfectes per escalfar o refredar determinades zones perquè l'aire surt en una direcció específica.

Els humidificadors són recomanables per a les llars on s'abusa de l'ús continu de calefaccions que ressequen l'ambient. Alguns d'aquests


Serveis

Pous d’aigua Pous d’aspiració directe Perforacions en general

Des d6e 197 M. 609 636 972 T. 972 636 972

www.safontperforacions.cat info@safontperforacions.cat

Foto: El Nou

17256 Pals Girona

aparells a més d'humidificar ajuden a combatre virus, bacteris, olors i impureses de l'aire. Els deshumidificadors mantenen el nivell exacte d'humitat i permeten controlar la temperatura de l'ambient. Són capaços d'absorbir desenes de litres d'aigua al dia.

Foto: El Nou

Per a les persones que tinguin al·lèrgia o asma es recomanen els climatitzadors, ja que refreden els ambients però a la vegada els humidifiquen i regeneren.

87


88 INSPECTOR DAVID PUERTAS FERNÁNDEZ Cap de l'Àrea de la Policia Local

Tan sols un segon

En un segon es poden fer poques coses. En aquest moment els demanaria que pensessin tan sols un moment... A mi se m'ocorren poques coses: somriure, esternudar, tancar els ulls, mirar el mòbil, fer un clic per enviar un missatge, fer un like... O canviar una vida per sempre!

Pensem que aquestes dades són fredes, però que darrera de cada percentatge hi ha una persona que ha mort i moltes famílies que no tornaran a ser mai les mateixes. Aquest increment de l'accidentabilitat és multifactorial, però en un percentatge molt elevat va relacionat directament a infraccions per part dels conductors. Podríem posar molts exemples, però si faig referència a fets de la policia que comando, els puc dir que fins el mes de juliol, dels 143 accidents registrats a Palafrugell, el 55% estan causats per infraccions dels conductors. O be, que de 100 lectures d'alcoholèmia realitzades per la Policia Local i Mossos d'Esquadra en una sola nit al municipi, 12 varen resultar positives (dos d'elles penals).

Foto: El Nou

Les dades del servei Català del Trànsit l'any 2017 es van tancar amb un increment del 12% de persones mortes en accidents de trànsit. El primer semestre d'aquest any registra un increment del 42% dels morts i del 30% dels accidents mortals.

3. Les distraccions mentre anem al volant (fent un ús inadequat amb el mòbil). Aquest moment pot ser suficient perquè tinguem un accident amb conseqüències irreversibles per nosaltres mateixos o per terceres persones. Per aquests motius, tal i com va dir el Conseller Buch i fent nostres les seves paraules “nosaltres no renunciem a la nostra obligació però apel·lem a la responsabilitat de tots els conductors per reduir la sinistralitat”.

1. La velocitat inadequada

D'aquesta manera, des de la Policia es continuaran implementant controls policials per detectar conductes que posin en risc la circulació, però aquestes mesures seran insuficients si per part dels conductors no es pren consciència de la importància de conduir en unes bones condicions i respectant les normes de circulació.

2. Conduir sota els efectes de begudes alcohòliques o psicotròpiques

Recordem que només un segon és necessari per canviar una vida!!!

Dins de les causes de l'accidentabilitat destaquem:

Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112


Àlex Camarero Pons Graduat Social Col. 2722

C/ Ample, 126 · Baixos 1a 17200 Palafrugell Tel. 972 30 60 07 Fax 972 30 50 81 alexassessor@grn.es

89


90

Motor

Alinear els fars del cotxe REDACCIÓ AMIC · Font: comohacerpara.com

Si teniu els fars correctament alineats veureu el camí amb tota la capacitat dels vostres llums i evitareu provocar accidents. Per alinear els fars del cotxe heu de seguir aquests passos.

Des d’una distància de menys de 30 cm, enceneu les llums llargues o de carretera i marqueu a la paret el punt de major il·luminació de cada far. Feu el mateix amb les llums curtes o d’encreuament diferenciant cada marca. Allunyeu el vehicle uns 6 metres de la paret en línia recta i enceneu novament les llums curtes.

El punt de major il·luminació hauria de baixar un 10% i estar en una mateixa línia amb la marca anterior. Si algun far no compleix la condició anterior heu d’alinear-lo. Moveu els cargols fins que el punt de major il·luminació estigui 5 cm en línia recta sota de la primera marca.

Foto: El Nou

Ubiqueu el vehicle en una zona plana davant d’una paret que sigui perpendicular al terra.


Habitatge

Els purificadors d'aigua REDACCIÓ AMIC Font: comohacerpara.com

Foto: El Nou

Els purificadors d'aigua són petits artefactes, elèctrics o mecànics, que fan passar l'aigua per diversos filtres eliminant químics nocius, microorganismes, bacteris, i també brutícies i compostos no desitjats.

Es pot connectar a l'aixeta, o col·locar a l'aigüera de la cuina amb un dipòsit contenidor, per convertir qualsevol líquid que aboqueu dins en aigua pura, lliure de sabors, saludable i cristal·lina. Es pot utilitzar l'aigua per beure, cuinar o per netejar-vos, sense deixar residus a la vostra pell, cabell, i molt menys dins del vostre organisme.

91


Habitatge

L'estètica de les estovalles REDACCIÓ AMIC · Font: www.decorainteriorismo.com

Foto: El Nou

Actualment, les estovalles són tot un univers decoratiu que ha arribat a desplaçar a la taula el centre d'atenció. A les estovalles han contribuït els nous tipus de teixits i dissenys. Amb el canvi en el concepte també s'ha produït un canvi en les motivacions a l'hora d'adquirir-les i el que eren criteris únics de practicitat s'han anat substituint per criteris decoratius i exclusius.

L'aspecte decoratiu de les estovalles ha fet superar els usos tradicionals i fins i tot les normes protocol·làries s'estan veient oblidades. Recordem que les estovalles han d'arribar fins al terra. A més, no s'hi ha de menjar directament a sobre, sinó que cal complementar-les amb un estalvi. Tenim alternatives que no respecten aquestes normes ja que aporten una nova manera de plantejar la taula. És el cas dels camins de taula o de les estovalles individuals. La tela ha de ser de lli o de cotó, però no hem de renunciar a les de fil, ni a les estovalles engomades o plastificades.

92


93


94

Habitatge

Consells per organitzar la cuina REDACCIÓ AMIC

Amagueu els electrodomèstics que rara vegada s'utilitzen. Deixeu sobre el taulell només el que utilitzeu a diari.

Reviseu els vostres utensilis. Primer reviseu l'estat físic de les culleres, pales, obrellaunes, colador, etc. Llenceu o reemplaceu el que no estigui en bones condicions i ordeneu en els calaixos: al fons el que rara vegada utilitzeu i al

Foto: El Nou

Analitzeu les vostres necessitats i el que teniu. Si teniu liquadora i picadora o ratlladora, potser podeu adquirir un processador d'aliments que inclogui got de liquadora. O a l'inrevés, si teniu un processador que mai utilitzeu, potser podeu substituir-lo per una liquadora de mà.

davant el que utilitzeu a diari. Si el taulell us queda espai podeu col·locar un suport d'utensilis per tenir a prop del foc, o millor encara, el podeu penjar en alguna paret.

Foto: El Nou

Guardeu grans, fruits secs i altres coses. En recipients transparents amb tapa hermètica podeu guardar llenties, arròs, sucre... Millor si són recipients apilables per estalviar espai. Si no són recipients transparents, etiqueteu-los.

Manteniu la neteja. Una cuina neta i ordenada us motiva a deixar tot de tornada en el lloc que ja li heu assignat.


95


96

Entrevista

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

www.cuinadelempordanet.com Tel. 972 600 069

Kim Farrarons i Eneko Agote Xefs del Restaurant La Blanca de Llafranc

Situat al passeig de Llafranc i amb vistes al mar, el restaurant La Blanca és la nova proposta de la família Farrarons en la que el producte és el protagonista principal. Amb arrels a l'Empordà i la incorporació del xef basc Eneko Agote amb influències de la gastronomia europea i sud-americana, fan de la carta un reflex de la trajectòria vital i professional de la seva família. Kim Farrarons Amb 15 anys comença a l'Escola d'Hostaleria de Madrid. Quan finalitza els seus estudis, decideix agafar experiència més enllà del negoci familiar i comença un llarg recorregut per diferents restaurants de Catalunya, França i Anglaterra. Actualment, compleix més de 20 anys al capdavant de la cuina de l'Hotel Llevant. Quan es va fundar l'hotel? L'hotel va ser fundat a l'any 1935 per la Maria Gratacós, “La Blanca”. Durant tots aquests

anys hem anat evolucionant i fent reformes, però aquest 2018 hem volgut obrir el restaurant al mar. El sostre és ondulat i representa l'escuma del mar, i la part lliça vol donar a entendre a la nostra imaginació que és l'aigua abans d'arribar a la sorra. És minimalista, però alhora dona serenitat i tranquil·litat poder gaudir del mar en aquest entorn. Com definiries la cuina empordanesa? És una cuina de producte i d'imaginació. Eneko Agote Nascut a Donosti, des de ben petit sempre va voler ser cuiner,

però va decidir cursar delineació i riscos laborals, per tenir una altra sortida. Amb temps de poca bonança es va haver de posar a treballar un estiu al restaurant d'un amic i va ser aquí quan va iniciar la seva trajectòria professional. Després de cursar els estudis a l’Escola d'hostaleria i amb una gran experiència en la cuina Basca, va treballar a l'Hotel Sa Punta i El Celler de Can Roca, com a cap de partida. Va marxar al Perú, per aprendre de la cuina sudamericana on l'experiència va ser enriquidora podent treballar amb productes de la selva. Ara farà 2 temporades que es va incorporar a l'Hotel Llevant on han obert una nova experiència gastronòmica, dins de l’Hotel, “La Blanca”. Quina és la idea principal de La Blanca? El producte és el protagonista, sempre busquem la millor qualitat i treballar-lo molt bé. Què pot trobar el client en aquest espai? En aquest espai donem servei per a 24 comensals, oferint un servei a la francesa, on el client es senti cuidat i gaudint d'una bonica experiència gastronòmica. Quin plat ens recomanaries per aquest mes d'agost? No podeu marxar de La Blanca sense degustar unes cocotxes al pil pil i arrebossades.


arta

La nostra c 4 418

Tel. 972 61 ars, 1 · El

Carrer Bale

0 Calella Golfet · 1721

ell

de Palafrug

rrassa, la nostra te a , a sc e fr A la star-hi... vine a degu a 23 h

9 16 h i de 1 rta de 12 a ge n e m iu d Cuina obe luns a il d e d t r e Ob

Menú diari Peix i carn

a la brasa deuàs

Arrossos i fi

A partir d’ara emporta’t previ encàrrec el teu pollastre a l’ast!

Encarrega’l ja a Els Golfus! Pollastres, costelló, conill, xurrasco i botifarres, cargols, porquet a l’ast... Demana!

Els Golfus: 972 614 418 Cou-Cou: 972 611 692

Avinguda Catalunya, 34 - Mont-Ras

97


98

Cellers

Els vins creats per David Seijas

Tast de vi

Rafel Sabadí · Sommelier

Busquen i analitzen: recorren tota Espanya per trobar sabors fascinats. Dissenyen a través del tast: juntament amb cellers amb afinitat, aplicant el coneixement de la restauració.

@RafelSommelier rafelsommelier rafel@uain.es

Creen vins autèntics: amb una relació entre el preu i el plaer irresistible.

Gallina de Piel Wines ROCA DEL CRIT 2016 Empordà Vi negre, 13,5% Preu: 14,95 € Un somni fet realitat

Qui són? David Seijas La seva passió és acostar el vi a la gent. Fins ara ho ha fet a El Bulli i el sector de la restauració, a través del projecte de la Bulli Foundation, escrivint llibres, fent classes i conferències. Ara té ganes de seguir explicant històries embotellades. Guillem Sanz Sommelier, arquitecte i director executiu del projecte. Sempre li han interessat les disciplines que conjuminen una part tècnica i artística com l'arquitectura, la gastronomia o la música, i gaudeix com un nen planificant i organitzant els projectes per aconseguir que les idees i els somnis es converteixin en realitat. Ferran Centelles Amic del projecte.

David Seijas és un d'aquells personatges que deixarà petjada en el món del vi. Un superdotat, que ha estat durant anys sommelier de l'aclamat restaurant El Bulli, que ha rebut nombrosos guardons sobre l'especialitat i que a més és un gran divulgador de la cultura del vi amb les seves imprescindibles guies de recomanacions de vins. El seu últim repte ha estat l'elaboració de dos vins, un Ribeiro blanc i un Empordà negre, els quals busquen la màxima expressió del terrer d'on provenen. El Roca del Crit, és un vi negre elaborat amb les varietats autòctones garnatxa 60% i carinyena 40% de vinyes plantades al Parc Natural del Cap de Creus, situades a la ruta de Roses a Cala Montjoi. Aquest era el somni d'en David, crear algun dia el seu propi vi d'aquelles vinyes que durant tant d'anys havia observat quan anava a treballar a El Bulli. És una autèntica delícia, carregat de fruites vermelles i negres, amb sensacions d'herbes de sotabosc mediterrani i flors blaves. Al paladar es presenta amb una textura divina, amb la justa aportació de la fusta i amb una bonica acidesa que l'allarga i el refresca. Un vi de paisatge, d'entorn, ple de coneixement i de saviesa que ens donarà grans satisfaccions. Molta sort amic!


Horari d’estiu: Obert totes les nits i diumenges i festius al migdia.

C/ Ramal, 74 - Llofriu (Girona) Tel. 972 611 634 · M. 637 844 172

Carretera de Pals a Begur, s/n 17214 Regencós · T 972 304 195

Mercat de Palafrugell De dimarts a diumenge matins T. 649 199 927 Calella de Palafrugell

99


100


101


102

Gastronomia

El Restaurant Casamar de Llafranc torna a col·laborar amb l'Espai Jove AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL

El passat mes d'abril els nois i noies de l'Espai Jove van tornar a anar de colònies, una de les activitats habituals que realitzen durant aquesta època de l'any.

Foto: Ajuntament de Palafrugell

A principis d'aquest any 2018 es van iniciar els preparatius escollint casa i triant activitats, que van fer a la casa de colònies de Mieres. Per tal de costejar aquesta sortida es va sortejar un menú degustació al Restaurant Casamar de Llafranc. Durant els darrers mesos es van vendre els números de la rifa per poder fer front a la despesa econòmica de la sortida, en llocs com la Piscina Municipal, Can Genís, Can Palé o Can Baldiri. Els guanyadors van recollir el premi el passat dissabte al mateix establiment, de mans de la família Casellas i el seu equip de cuina, el qual compta amb una estrella Michelin.

Presenta’ns aquest retallable i et convidem a un gin tònic després de sopar en el restaurant

el restaurant del Pitch & Putt Gualta Menú diari

13,95 Menú festiu

15,95

Organitza el teu sopar amb colla! Obrim per a tu! Truca’ns per a informar-te.

Obert cada dia

Ctra. Torroella de Montgrí a Parlavà (Gi-643), km 0,5 - 17257 Gualta - Baix Empordà

Tel. 972 75 51 22 · restaurant@gualta.com · www.gualta.com


103


104

Gastronomia

XXVII Premis Gla d'Or d'AECORK REDACCIÓ AECORK

L'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, va celebrar la XXVII edició dels Premis Gla d'Or, al Mas Marroch (Vilablareix, Girona), reunint algunes de les personalitats més importants de l'entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del territori català. Aquests premis es van crear l'any 1990 per guardonar persones i entitats que han contribuït a millorar i donar a conèixer el suro, així com aquells que comparteixen les mateixes inquietuds i valors que el sector surer.

Els premiats amb el Gla d'Or van ser: Els amics de les arts, Guillermo Cruz i Zoltan Nagy.

Foto: Aecork

Enguany, s'ha fet una edició especial, dedicada als millennials (nascuts entre 1980 i 2000).


Gastronomia

105

La Brasa de Can Miquel es posa en marxa per la nova temporada La braseria de la platja de Montgó obre les portes una mica abans del que ens tenia acostumats, i ho fa amb nous productes a la carta. Amb una bona oferta de carns variades i peix a la brasa, se li afegeixen els productes fumats en fred i en calent al Kamado, elaborats a la mateixa Brasa. És la 8a temporada d'aquest espai a l'aire lliure, just davant la Platja de Montgó i formant part de l'Hotel Can Miquel. La família Ros, segueix apostant per una carta de productes de proximitat i pesca sostenible cuinats a la brasa de llenya.

Foto: La Brasa de Can Miquel

REDACCIÓ EL NOU

Dins l'espai també hi ha una piscina climatitzada, per poder relaxar-se prenent el sol i degustant un còctel. I a les nits d'estiu, en aquest mateix espai, música en viu! Bon començament!


106

Guia Gastronòmica La Llar dels Pescadors

La Cantina A la Cantina podràs gaudir dels millors peixos i carns a la llosa, i no podràs marxar sense demanar el trio de closques: musclos, escopinyes i navalles a la planxa; i els calçots amb tempura o les carxofes laminades fregides. Horari

Cuina oberta d’11 a 23 h La degustació del Camembert rôti

Especialitat

Restaurant fundat l'any 1986, que es caracteritza per donar als nostres clients un tracte familiar per tal que se sentin com a casa. El restaurant compta amb dues sales on podreu degustar els nostres calamars a la romana, tallarines, sarsuela, suquet, parrillades, paella i sardines. Pàrquing per als clients. De 8 a 22 h

Horari

Tipus de cuina

Av. Catalunya, 54 – Llívia (Girona) Tel. 0034 638 339 794

Cuina marinera i mediterrània Port la Clota · 17130 L'Escala Tel. 972 774 261

Hotel Sant Roc

Pizzeria Eric A la pizzeria Eric hi podràs trobar més de 35 classes de pizzes, podràs emportar-te-les o menjar-te-les en el seu restaurant. A més podràs degustar les amanides, la pasta, el carpaccio i molt més. Treballen amb farina ecològica. Horari

Obert tot l’any.

Tipus de cuina

Pizzes

La nostra cuina mediterrània a base dels millors productes del mercat és la nostra gran aposta. Un esmorzar bufet al nostre jardí amb les millors vistes de Calella de fons, un dinar o un sopar acompanyats d'una copa en un ambient idíl·lic mentre el sol es pon darrera els penya-segats… No cal escollir, a l'hotel Sant Roc trobareu tot això i més! Horari restaurant

Migdies: 13.30 a 15.15 h · Vespres: 20 a 22 h

Especialitat

Cuina mediterrània amb productes de temporada i de proximitat Pl. Atlàntic 2, Calella de Palafrugell Tel. 972 61 42 50 - www.santroc.com

C/ Major, 16 · Sant Pere Pescador Tel. 972 520 889 - 619 337 303

Sa Gatonera

La Plaça

A Sa Gatonera preparem plats casolans de gastronomia tradicional catalana, com carns a la brasa, arrossos i peixos.

A la Plaça podràs gaudir de la seva terrassa amb les vistes al port i la platja de Llafranc tot gaudint d'un bon esmorzar, un bon aperitiu o un bon dinar. Treballem amb productes de proximitat de la màxima qualitat i us oferim un servei excel·lent.

Disposem de carta i el restaurant disposa d’una àmplia terrassa, tres menjadors i un celler proveït amb vins de DO.

Horari Especialitat

Obert tots els dies, migdies i nits Tall de Carn Argentina C/ de la Font, 30 – 17256 Pals Tel. 972 113 598 – 640 335 140

Horari

De 8 a 16 h i de 19 a 23 h Obert cada dia

Tipus de cuina

Cuina mediterrània

Plaça Promontori, 1 – Llafranc Tel. 972 302 323 – www.hotelllafranc.com


Guia Gastronòmica

107

Can Padrés Des de 1971 Can Padrés està al vostre servei. Amb dos espais idonis on degustareu pollastres a l'ast i carn a la brasa per gaudir amb la família i els amics. Trobareu una zona infantil per la mainada i un gran aparcament gratuït per als clients. De 13 a 15.30 h i de 18.30 a 22.30 h

Horari

Tipus de cuina

Can Padrés Ctra. Platja de Pals – Tel. 972 63 61 48

Pollastre a l'ast i carn a la brasa Can Padrés 2 Ctra. de Pals a Regencós - Tel. 972 66 81 70

Can Cou-Cou

Restaurant La Pineda

Can Cou Cou, és una rostisseria-braseria on podràs trobar una cuina tradicional i natural amb tot tipus de carns, amanides, canelons, cargols,... i menjar per emportar! Aparcament privat de fàcil accés.

Restaurant situat a Tamariu envoltat de vegetació i pròxim al mar on els nostres clients podran gaudir de carns a la brasa i a l'ast de primera qualitat, escalivades, torrades,... en un entorn natural i familiar amb caràcter mediterrani. Facilitat d'aparcament i zona per a mainada.

Horari

Cuina oberta tot el dia de 10.30 a 23 h

Tipus de cuina

Pollastre a l'ast cuit amb llenya i carns a la brasa amb carbó. Av. Catalunya, 34 – 17253 Mont-ras T. 972 611 692

Restaurant Mar i Cel Cuina Mediterrània: amanides, tapes, menús, arrossos i peixos. Terrassa panoràmica a la platja. Horari Especialitat

Obert fins les 23.30 h Cuina mediterrània Av. Riells, 50 – L’Escala (Girona) Tel. Reserves 972 77 17 51

Horari

Juliol i agost: obert cada dia, migdia i nit.

Tipus de cuina

Rostisseria i Braseria amb llenya

C/ Cadí, 17 · 17212 Tamariu · Tel. 972 62 00 50

Pizzeria Papa Marco Si vols disfrutar d'una bona pizza de massa fina a Torroella visita el nostre nou local i sinó us la portem a casa. Servei a domicili gratuït a Torroella i Ullà. 1€/pizza (màxim 3€) a Torre Gran, Torre Vella, Les Dunes, Verges, Gualta i Bellcaire. Horari

Obert a partir de les 18 h · Tancat dimarts

Tipus de cuina

Pizza artesanal

Pg. de Catalunya, 51 · 17257 Torroella de Montgrí Tel. 972 75 53 79


108

Cinema Palafrugell · Agost

CINEMA CLUB GARBÍ · TEATRE MUNICIPAL PALAFRUGELL cinepalafrugell@gmail.com

EL ORDEN DIVINO Dimecres 01 Dijous 02

19.30 h · 22 h 22 h

EN LA PLAYA DE CHESIL Dissabte 04 Diumenge 05 Dilluns 06

22 h 17 h · 19.30 h 19.30 h

EL PADRINO (1972) Versió restaurada imatge 4k

Dijous 09

19 h en castellà 22.15 h (V.O.S.E.)

MAMMA MIA!, UNA Y OTRA VEZ Dis. 11 Diu. 12 Dill. 13 Dim. 14 Dic. 15

22 h 19.30 h - 22 h 19.30 h - 22 h 19.30 h (V.O.S.E) - 22 h 17.00 h - 19.30 h

MATAR UN RUISEÑOR (1963) Dijous 02 Divendres 03

19.30 h (V.O.S.E.) 22 h (V.O.S.E.)

EL INSULTO Dilluns 06 Dimarts 07

22 h 19.30 h · 22 h (V.O.S.E)

LUIS Y LOS ALIENIGENAS Divendres 10 Dissabte 11 Diumenge 12

19.30 h 17.30 h 17.30 h

LOVING VINCENT Dimecres 15 Dijous 16

22 h (V.O.S.E.) 19.30 h

EL REPOSTERO DE BERLIN Divend. 03 19.30 h Dissab. 04 17 h · 19.30 h (V.O.S.E.) Diume. 05 22 h

COSTA BRAVA, LA MIRADA DEL VIATGER Documental. Entrada gratuïta

Dimecres 08

22 h

Presentació i col·loqui amb el seu realitzador, Antoni Martí

THE PARTY Divendres 10 Dissabte 11

22 h 19.30 h (V.O.S.E)

SOMBRERO DE COPA (1935) Dijous 16 Divendres 17

Es recomana consultar programes de mà per si posteriorment s'ha modificat.

22 h (V.O.S.E.) 19.30 h (V.O.S.E.)


Cinema Palafrugell · Agost

109

CINEMA CLUB GARBÍ · TEATRE MUNICIPAL PALAFRUGELL cinepalafrugell@gmail.com

MARGUERITE DURAS Divendres 17 Dissabte 18 Diumenge 19

22 h 19.30 h (V.O.S.E.) 19.30 h - 22 h

WHITNEY Dimarts 21 Dimecres 22

22 h (V.O.S.E.) 19.30 h (V.O.S.E.)

LOS INCREIBLES 2 En català

Dissabte 25 Diumenge 26 Dilluns 27 Dimarts 28

17.30 h 17.30 h 19.30 h 19.30 h

PASIÓN DE LOS FUERTES (1946) Dijous 30 Divendres 31

19.30 h (V.O.S.E.) 22 h (V.O.S.E.)

LOS 50 SON LOS NUEVOS 30 Dissabte 18 Diumenge 19 Dilluns 20

17 h - 22 h 17 h 19.30 h

EN TRÁNSITO Dimecres 22 22 h Dijous 23 19.30 h · 22 h (V.O.S.E.)

MISION IMPOSIBLE FALLOUT Dissabte 25 Diumenge 26 Dilluns 27 Dimarts 28

19.30 h (V.O.S.E) · 22 h 19.30 h - 22 h 22 h 22 h

CAMBIO DE REINAS Dissabte 01/09 Diumenge 02/09 Dilluns 03/09

17 h - 22 h 19.30 h 19.30 h

MARIA BY CALLAS Dilluns 20 Dimarts 21

22 h (V.O.S.E.) 19.30 h (V.O.S.E.)

RECUERDA (1945) Divendres 24

19.30 h (V.O.S.E.) 22 h (V.O.S.E.)

ALTO EL FUEGO Dimecres 29 19.30 h · 22 h (V.O.S.E.) Dijous 30 22 h Divendres 31 19.30 h

NO TE PREOCUPES NO LLEGARA LEJOS A PIE Dissabte 01/09 19.30 h (V.O.S.E.) Diumenge 02/09 17 h – 22 h Dilluns 03/09 22 h

Es recomana consultar programes de mà per si posteriorment s'ha modificat.


110

Cinema Torroella de Montgrí · Agost CINEMA MONTGRÍ www.cineclubtorroellenc.cat

LOS ARCHIVOS DEL PENTÁGONO 22.15 h 22.15 h

Dimecres 01 Dijous 02

EL DOCTOR DE LA FELICIDAD Dissabte 04 Diumenge 05

22.15 h 19.15 h · 22 h

INVITACIÓN DE BODA Cine Club Divendres 10

22.15 h (V.O.S.E.)

amb Festival de la Música) Divendres 03

22 h

TRES ANUNCIOS EN LAS AFUERAS Dilluns 06 Dimarts 07

22.15 h 22.15 h

JURASSIC WORLD Dissabte 11 Diumenge 12 Dilluns 13

17 h · 19.30 h 17 h · 22 h 18 h

EN LA PLAYA DE CHESIL

COCO Dimarts 14 Dimecres 15 Dijous 16

“4” (Documental Col·laboració

18 h 17 h 18 h

Dimarts 14 Dimecres 15

22.15 h 19 h · 22 h

SUPERAGENTE CANINO Dissabte 04 18 h Diumenge 05 17 h Dilluns 06 18 h

CAMPEONES Dimecres 08 Dijous 09

18 h · 22.15 h 18 h · 22.15 h

OCEAN’S 8 Dissabte 11 Diumenge 12 Dilluns 13

22.15 h 19.30 h 22.15

LA FORMA DEL AGUA Dijous 16

Es recomana consultar programes de mà per si posteriorment s'ha modificat.

22.15 h


Cinema Torroella de Montgrí · Agost

111

CINEMA MONTGRÍ www.cineclubtorroellenc.cat

SILENCI ABANS DE BACH Divendres 17

19 h

EL VIAJE DE SUS VIDAS Dimarts 21

22.15 h

MISION IMPOSIBLE FALLOUT Dijous 23 Divendres 24 Dissabte 25

22.15 h 22.15 h 19.15 h · 22.15 h

LA CHICA EN LA NIEBLA Dimarts 28 Dimecres 29 Dijous 30

19.15 h · 22 h 22 h 22 h

MAMMA MIA: UNA Y OTRA VEZ Divendres 17 Dissabte 18 Diumenge 19 Dilluns 20

22.15 h 19.15 h · 22.15 h 19.15 h · 22 h 19.15 h · 22.15 h

HOTEL TRANSILVANIA 3 Dimecres 22 Dijous 23 Divendres 24 Dissabte 25

18 h 18 h 17 h 17 h

LOS INCREIBLES 2 Diumenge 26 Dilluns 27 Dimarts 28 Dimecres 29

17 h 17 h 17 h 17 h

LEO DA VINCI, MISIÓN MONA LISA Dissabte 18 Diumnge 19 Dilluns 20

MARÍA BY CALLAS Cine Club Dimecres 22

22.15 h (V.O.S.E.)

DOS MUJERES Diumenge 26 19.15 h · 22 h Dilluns 27 19.15 h · 22 h

CASI 40 Divendres 31 Dissabte 01/09

17 h 17 h 17 h

22.15 h 22 h

Es recomana consultar programes de mà per si posteriorment s'ha modificat.


112

Telèfons d’interès

Generals 012 Atenció Ciutadana 902 111 444 Sanitat respon (consultes sobre salut) 016 Violència de gènere i tracta de dones 900 202 010 ANAR (Ajuda a nens i adolescents)

Palafrugell 972 613 100 972 300 228 972 610 607

Ajuntament Oficina de Turisme

Ajuntament CAP

Ajuntament Oficina de Turisme CAP

972 327 000 972 820 051 972 326 009

972 837 010 972 835 293 972 835 816

972 640 975 972 645 500 972 645 166

972 758 112 972 119 100 972 751 910 972 761 101 972 750 063

Ajuntament Oficina de Turisme CAP

Ajuntament Oficina de Turisme de Torre Maria Informació Turística i Castell-Palau

Ajuntament de Torroella Of. Turisme Torroella Of. Turisme l'Estartit CAP Torroella CAP l'Estartit

L’Escala

Oficina de Turisme Hospital

Ajuntament Informació i turisme CAP

Ajuntament Oficina de Turisme Policia local

Ajuntament

Consultori mèdic

Albons Bellcaire d’Empordà Corçà Gualta La Tallada d’Empordà Palau-sator Parlavà Ultramort

972 788 005 972 788 105 972 630 051 972 758 880 972 780 095 972 634 132 972 769 288 972 767 068

972 765 085 972 765 005 972 630 563 972 760 809

Ajuntament

Centre Cívic

Ullà Vall-llobrega

972 758 442 972 315 464

972 758 193

Castell - Platja d’Aro 972 817 284 972 817 179 972 827 122

Ajuntament Oficina de Turisme CAP

Ajuntament

Calonge i Sant Antoni 972 660 375 972 661 714 972 660 327

Sant Feliu de Guíxols

972 774 848 972 770 603 972 776 060

Palamós 972 600 026 648 595 326 972 600 550 972 600 160

972 75 22 22

Torroella de Montgrí i l’Estartit

Pals 972 636 161 972 637 380 972 637 024

Seguretat i salvament de platges

La Bisbal d’Empordà

Regencós 972 611 369 972 611 709

112

Sistema d’Emergències Mèdiques SEM Ambulàncies Bombers Mossos d’Esquadra Policia Local Guàrdia Civil GEAS

Santa Cristina d’Aro Ajuntament Oficina de Turisme CAP

Begur 972 624 020 972 624 520

URGÈNCIES

Ajuntament Oficina de Turisme CAP

Verges

972 634 259 972 767 003 972 769 161

Ajuntament

Of. Turisme

Cons. mèdic

972 780 007

972 780 974

972 780 494


On pots trobar

La vols a casa teva? T'enviem la revista a casa! Truca'ns i t'informarem. T. 972 61 02 04 · administracio@elnou.cat

PALAFRUGELL Ajuntament Benzinera BP Biblioteca Centre d'Educació Teatre Municipal Centre Fraternal Estanc del Mercat Can Baldiri Mercat Municipal Adartia Llibreria Can Palé Multiópticas Ferreteria Espada Benet Pibernat Sabater Carlos Restaurant Les Palmeres Agroaliments Casademont Picking Pack Piscina Municipal Oficines de Turisme Farmàcies Coqui Corbí CALELLA DE PALAFRUGELL Estética l'Encant Hotel Sant Roc Restaurant Calau Farmàcia Estanc LLAFRANC Hotel Llafranc Jodofi Restaurant Casamar Hostal La Llagosta MONT-RAS Estanc Farmàcia Peixeteria La Trufa LLOFRIU Restaurant Ca la Montse BEGUR Ajuntament Oficina de Turisme Farmàcies Peixos Arnau Hípica Begur Benzinera REGENCÓS Benzinera

PALS Ajuntament Oficina de Turisme Farmàcia Restaurant La Vila Restaurant Sa Gatonera Can Padrés

SANT FELIU DE BOADA Restaurant Can Joan Restaurant Can Dolç

VALL-LLOBREGA Costa Brava Centre Restaurant Mas dels Arcs Farmàcia

LA BISBAL D’EMPORDÀ Ajuntament Fleca Can Rodà Loteries Viñoles Rostisseria l’Avi Baba Pastisseria Can Sans Pastisseria Can Font Pastisseria Massot Xarcuteria Raliu

PALAMÓS Estancs Farmàcies Oficina de Turisme Veterinari Mendieta Keka Kids ST. ANTONI DE CALONGE Oficina de Turisme Farmàcies CALONGE Ajuntament Perruqueria Joan Veterinari Cadells Rostisseria Pijoan PLATJA D’ARO Oficina de Turisme Cinemes Ocine Farmàcies Fleca La Formentera CASTELL D’ARO Farmàcia Estanc Fleca Montiel S’AGARÓ Fleca Ibizenca Disfred Llibreria ST. FELIU DE GUÍXOLS Oficina de Turisme Cafeteria Aroma Museu de la Joguina Loteries Ca l'Àngel Pastisseria La Vienesa STA. CRISTINA D’ARO Llibreria Montse Benzinera BP Carnisseria La Gironina

PALAU-SATOR Restaurant Mas Pou

CORÇÀ Benzinera BP TORROELLA DE MONTGRÍ Ajuntament Museu Mediterrània Federòptics Elisabet Llibreria Cucut Fotografia Montse Serenó Carnisseria Seli La Farigola Àrea de Guissona Restaurant Camelot Ingrid Moda L’ESTARTIT Oficina de Turisme Estanc Llibreria Elias Supermercats GP

LA TALLADA D’EMPORDÀ Bar l'Empordanet ALBONS Restaurant Ca la Nati Equus Empordà Bar Social BELLCAIRE D’EMPORDÀ Bar Cafeteria L’ESCALA Biblioteca Ofi. de Turisme l’Escala CER Forn Anna Rostisseria Kan Kilis Farmàcies Restaurant Roser 2 L’Anxova milionària Club Nàutic l'Escala Sonja Restaurant els Pescadors Estètica Marta Scale Bikes PC83 informàtica Lav'o'net Instal·lacions i Serveis Vivers i Garden Moner VILADAMAT Fleca Avi Joan L’ARMENTERA Fusteria Isern Jordi Ruano Aluminis Farmàcia Ma Lluïsa Falguera

GUALTA Pitch & Putt Gualta

SANT PERE PESCADOR Ajuntament Bosch Ferreteria Delicat

ULLÀ Can Junqué Farmàcia Comas Gimnàs Tettsui

VILACOLUM Club de Pàdel

SERRA DE DARÓ Finestres Empordà La Broqueta PARLAVÀ Fleca Marull VERGES Restaurant Alberana Vet Verges Cl. Veterinària Estètica i Teràpies Mercè

FIGUERES La Flauta Màgica Restaurant Grill Can Jordi Friking Figueres


Anuncis

114

Secció de classificats Treball: oferta S'ofereix autònoma per portar comptabilitats / Fiscal / Impostos a pymes i autònoms . Tel. 651 040 007 Entitat sense ànim de lucre de suport a les persones amb discapacitat DEMANA VOLUNTARIS per a les llars de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Sant Antoni de Calonge. Truqueu a FUNDACIÓ VIMAR. T 972 601 946 Cerquem persona (home) amb experiència per neteja de finca (terreny, plantes) per ajuts puntuals de manteniment. Només interessats trucar al tel. 972 302 572 Cerquem home per temporada per guarda de nit, home de 50 a 60 anys, (amb vehicle).Tel 972 315 263 Cerquem senyora per temporada per neteja i coneixements de cuina, (amb vehicle). Tel 972 315 263 Tens una empresa i necessites ajuda amb les xarxes socials? Truca'm! (Graduada en Publicitat i Relacions Públiques, ofereix tasques com a community manager). Tel 620 998 412 (Oihane).

Immobiliària Es ven local comercial nou de 30m² al Centre Comercial Cavallers de Palafrugell. 85.000€ Hipoteca subrogable 100%. Opció lloguer per 250€/mes. T. 630 975 102 Es ven plaça de pàrquing al C/ Ample, 130 de Palafrugell. Ideal per a motos. T. 625 82 56 41 Lloguer de despatxos professionals, al centre de Palafrugell. Despatxos entre 10 i 25 m², totalment equipats.Preus a partir de 150,00 €. Per més informació trucar al telèfon: 625 420 571 (Dolors)

Motor Comprem vehicles. També avariats. Tracte ràpid i seriós. Ens desplacem a domicili. T. 635 475 893. Demanar per Carles.

Es ven MOTO

Treball: demanda Llatina de 42 anys cerca feina per cuidar gent gran o mainada. Classes d'anglès per petits. Molta experiència i amb bones referències. Com a interna o de dia. Preferentment a Palafrugell o rodalies. T. 610 894 472

Vols sortir als classificats? Informa’t! Tel. 972 61 02 04 administracio@elnou.cat

Noia resident a Girona, busca feina de interna o per hores a la zona del Baix Empordà. Tel. 678 127 839 Senyora dominicana s'ofereix per cuidar gent gran, nens o fregar plats en el sector restauració. T. 643 00 91 75

Marca / Model Rieju - Marathon 125 Versió Pro E Matrícula 5166 GSZ Any de matriculació 2010 Preu 1.400 € Telèfons 646 760 844 · 629 754 685


Profile for el Nou - La Guia del Baix Empordà

AGOST 2018  

AGOST 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded