Page 148

LEFT

Vinyl wood-like tiles were used as flooring throughout almost the whole flat, which has a long and narrow layout. (OPPOSITE) TOP

In a corner of the cosy living room, pallets and crates that Jonathan salvaged from the street become platforms for him to showcase his personality. Cushions and bag from Taylor B. BOTTOM

Along the corridor leading to the bedrooms, the alcove under the building’s common staircase was fitted with bookshelves finished with woodgrain laminates from Lamitak.

For his home, “the serenity and feeling of isolation of pebble beaches at dawn” was the source of inspiration for Jonathan Ti. “The hospital is sterile, white and fluorescent, so I want to return to a warm, peaceful home and just chill out after a long day at work,” explains the young bachelor, who is a doctor. He engaged the designers at Three-D Conceptwerke, who gave his home a clean, streamlined design, with a masculine colour scheme of grey, black, white and wood tones. Consistent with the uncluttered, understated aesthetics of the home, the designers kept built-in carpentry to a minimum – it’s only in the kitchen and library under the (building’s common) staircase along the corridor leading to the bedrooms. Being almost minimalist in his approach when it came to the key loose furniture items, Jonathan purchased only a dining set and sofa! The two beds, in the master bedroom and guest room, were hand-me-downs from his sister. Also, he salvaged wooden pallets and crates found on his street, then cleaned,

148

Profile for ellocobuki

Jajjajajakkaplk  

Jajjajajakkaplk  

Advertisement