Page 1

Opdracht Multimedia Ulrike Hendryckx


Inhoudstafel 1. Huisstijl 2. Ontwikkelingen op het internet 3. Blog: tumblr 4. Website: wix 5. Klikbare PFD (vanuit powerpoint) 6. Prezi 7. Delicious 8. RSS Reader 9. Monitoring-tools 10. Twitter 11. Instagram 12. Pinterest


1. Huisstijl

Logo:

Mijn logo onstond door een gelijkaardig idee dat ik op een blogsite zag. Ik wou het contrast tussen een vierkant en een cirkel creĂŤren. Daarnaast wou ik het element van de zee ook weergeven in mijn tekst. Daarom vulde ik mijn tekst op met een patroon van zandkorrels. Om mijn logo een wat meer vintage look te geven paste ik ook de kleuren aan. Ik heb mijn logo gecreĂŤerd uit een afbeelding met palmbomen, het strand en de zee. Bij deze afbeelding paste ik de kleuren en de posities aan zodat ik die als achtergrond kon gebruiken.


Originele afbeelding:

Ik vond mijn originele afbeelding voor mijn achtergrond en logo op de blogsite Tumblr. Om de afbeelding tot een achtergrond te maken dupliceerde ik de afbeelding, waarna ik ze spiegelde om een grotere afbeelding te krijgen. Ten slotte paste ik de kleuren aan om een zachter effect te bekomen.

Achtergrond:


2. Ontwikkelingen op het internet 2.1 Jelly Jelly is de nieuwste hype binnen de wereld van de apps. Via Jelly kun je een antwoord krijgen op al je vragen. Je ziet bijvoorbeeld een auto staan op straat, en vraagt je af welke soort auto het is. Daarom maak je een foto van de auto en je plaatst deze samen met je vraag op Jelly. Nu kan iedereen die de app geĂŻnstalleerd heeft je vraag bekijken en eventueel beantwoorden. Je kunt Jelly koppelen aan je Facebook en Twitter zodat ook je kennissen op je vragen kunnen antwoorden. Jelly is een uitvinding van onder andere Biz Stone, die ook mee heeft gewerkt aan Twitter. Volgens hem is de tijd van google en wikipedia voorbij. Via deze app wordt een wereld gecreĂŤerd waar mensen elkaar helpen, en niet zoekmachines.


Ik heb Jelly zelf gedownload en eens uitgeprobeerd. Het is een hele handige app. Het heeft een leuke lay-out en is simpel in gebruik. Mij viel wel op dat 70 procent van de vragen gesteld worden door Amerikanen die iets vragen rond een of andere stad in Amerika. Dat maakt de app wel wat omslachtig. Ik zou het handiger vinden als de vragen per land of per regio zouden verschijnen. Jelly zal volgens mij groeien en op een gegeven moment veel gebruikers hebben. De app is vernieuwend, maar is er nog veel werk voor de boeg om de app ook efficiĂŤnt te maken.

Screenshots:


Screenshots:

url info: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3574499/2014/01/12/De-Drie-Apps-van-de-Week-Jelly-Joe-Dange http://jelly.co/


2.2 25 jarig bestaan internet We vieren dit jaar het 25 jarig bestaan van het internet! Via bloovi kwam ik op een artikel over deze verjaardag die me heel erg interesseert. Ik had er geen flauw benul van dat het internet al zo lang bestaat. 25 jaar geleden deed Tim Berners-Lee een voorstel aan zijn baas om de communicatie binnen zijn het bedrijf CERN te verbeteren. (zie foto hieronder) Berners-Lee kreeg de kans om dit voorstel verder uit te werken en zo ontstond het internet.


Enkele factoren maakten van het Wereldwijde Web een enorm succes. Het web is toegankelijk en gratis. Ook werkten er heel wat mensen van over de hele wereld samen om van dit initiatief een succes te maken. Dit maakt het web bruikbaar voor iedereen. 25 jaar na zijn uitvinding heeft Tim Berners-Lee nog enkele uitdagingen die hij wil bereiken: * Het internet toegankelijk maken voor de hele wereld (nu heeft twee-derde van de wereld geen internet toegang) * Betere regelingen treffen inzake privacy op het internet Door gebruik te maken van de hashtag #web25 hoop Tim Berners-Lee goede initiatieven op het spoor te komen om aan deze verbeteringen te werken. Ook is er een website waar er allerlei info te vinden is rond het 25 jarig bestaan van het internet: http://www.webat25.org/ . url info: http://www.bloovi.be/nieuws/detail/gelukkige-25e-verjaardag-wereldwijde-web


2.3 Internet of things Eerder in de lessen multimedia kreeg ik de opdracht om een filmpje te bespreken rond het thema ‘Internet of things’. Ik vond dit thema zo interessant dus zocht ik er nog wat verdere info rond. Technologie bestaat in alle aspecten van ons leven. Via gsm, tablets, laptops, televisie, … hebben we meerdere malen per dag te maken met technologie. Internet of things is de benaming voor de evolutie waarbij in een onnoemelijk aantal voorwerpen technologie en het internet geïntegreerd zullen worden. in 1999 bedacht Kevin Ashton de term Internet of things. Via the Internet of things kunnen we communiceren met al onze apparaten alsof het levende wezens zijn. Vergeten waar je je tandenborstel liet slingeren? Vraag het je huis! Via de technologie is het mogelijk om heel wat gebruiksvoorwerpen ‘slim’ te maken.


“A bathroom cabinet that lets you know when it’s running low on toilet paper could be worth its weight in gold.” Internet of things, verre toekomst? Helemaal niet! Een voorbeeld van de hedendaagse technologie is ‘Nest’. Nest maakt thermostaten en rookmelders met iPhone-connectiviteit. Via de instellingen die je zelf maakt via je thermostaat leert Nest welke je voorkeuren precies zijn. Zo kan het apparaat automatisch de temperatuur instellen naar je eigen voorkeuren. Introducing Nest: http://www.youtube.com/watch?v=QCJ1PnVlzIE


Internet of things is dan wel actueel, het zal nog een heel eind duren vooraleer het in deze wereld ingeburgerd zal raken. Vele applicaties staan nog in hun kinderschoenen en hebben nog veel verbetering nodig. Ook zijn vele van deze verbeteringen heel erg duur. “If we’re not careful we might think twice about what our homes know about us, not just what we post to social networks.” The Internet of things is zeker op komst, maar de vraag is of onze generatie al deze toepassingen nog zal kunnen meemaken… Ik hoop van wel! Screenshots:


Screenshots:

url info: http://www.frankwatching.com/archive/2013/10/14/the-internet-of-things-bestaat-wel-degelijk/ http://www.slideshare.net/baraev/internet-of-things-trends


2.4 Zombies, run! De overheid probeert al jaren lang haar burgers aan te zetten om meer te sporten. Spotjes op televisie en brochures rond gezondheid hebben helaas bijna geen nut. Maar nu is er een app die sporten hip maakt: zombies run! De app kunnen we onderbrengen in het vakgebied van de education-entertainment. Door speelse en interactieve elementen toe te voegen aan apps kunnen de makers van de app personen aanzetten om gezonder te leven. De basis voor deze nieuwe hype is storytelling. Door een verhaal aan de app te verbinden wordt deze meer aantrekkelijk. Zombies run is een interactieve app die je helpt bij het lopen. Het verhaal begint met een missie. De hele wereld wordt overspoeld door zombies, en het is aan jou om de zombies te bestrijden. Dit kan door naar verschillende plaatsen te lopen en daar de zombies aan te vallen. De lopers kunnen zich inleven in het verhaal rond de zombies en zo zijn ze minder bezig met het feit dat ze eigenlijk aan sport doen.


Je kunt de app koppelen aan allerlei sociale netwerksites. Zo verschijnt het verhaal en de missies die je voltooide ook op je Facebook en Twitter. Education-entertainment is niet alleen een hype, maar ook een goed hulpmiddel om sensibiliseringscampagnes hip te maken. Screenshots:

url info: https://www.youtube.com/watch?v=xlRgBvYFxTo https://www.zombiesrungame.com/


3. blog: tumblr url: Tumblr Ellie Hendri Screenshots:


4. website: wix url: Wix Ellie Hendri Screenshots:


5. PDF met klikbare url via powerpoint Screenshots:


6. prezi Url: Prezi Ellie Hendri Screenshots:


7. Delicious url: Delicious Ellie Hendri Screenshots:


8. RSS Reader url: RSS Reader Ellie Hendri Screenshot:


9. Monitoring Tools url: Monitoring tools Ellie Hendri Screenshots:


10. Twitter Url: Twitter Ellie Hendri Screenshots:


11. Instagram url: Instagram Ellie Hendri Screenshots:


12. pinterest

url: Pinterest Ellie Hendri Screenshots:


Multimedia 1 Ulrike Hendryckx (Ellie Hendri)  

Mijn publicatie van de multimedia 1 opdracht (communicatiemanagement Arteveldehogschool Gent)