Page 1

Arteveldehogeschool

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Kattenberg 9, BE-9000 Gent ¡ Tel.: 09 234 80 00 ¡ Fax.: 09 234 80 01

O&M - Beeld en geluid – instructies

Deel 1: Download de opgavebestanden Op Chamilo > 2OM > documenten > mulitmedia > beeld en geluid vind je de volgende bestanden: § BENG_OPGAVEBESTANDEN.ZIP: gecomprimeerd (zip) bestand dat je uitpakt op jouw computer. Het bevat de volgende bestanden: § FRAGEMENT1 TEM 13.MP4 § CANTTHINK.MP4, CANTSLEEP.MP4, CANTBREATHE.MP4 § KAA_GENT_LOGO.JPG § THE CHEMICAL BROTHERS – GO.MP3 § BENG_OPGAVE.PDF: digitale versie van het opgavebestand dat bij de film hoort § BENG_OEFENING.ZIP: oefening die je na maken van de opdracht kan uitvoeren. Dit gecomprimeerd bestand bevat de volgende bestanden: § BENG_OEFENING.PDF § GOAL1 TEM 10.MP4 § PHARRELL WILLIAMS.MP3 § WK2010.PNG § HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER.PDF: beknopte handleiding met de werking van Windows Movie Maker

Deel 2: instructiefilmpje Klik in Chamilo > 2OM > links > beeld en geluid op de film aaGent. Bekijk het filmpje volledig! Dit is de film die jij tijdens de opdracht zal ineen steken. Kijk vooral wat er technisch allemaal gebeurt. Klik daarna op de link naar de instructiefilm (instructiefilm beeld en geluid). In dit filmpje wordt de volledige opgave over de kampioenswedstrijd KAA Gent – Standaard uitgewerkt met de nodige uitleg. Bekijk het filmpje stap voor stap, en voer na de uitleg van elke opdracht de opdracht ook zelf eens uit. De bestanden die bij het instructiefilmpje horen vind je op chamilo > 2OM > documenten > beeld en geluid > opgavebestanden.zip Het is belangrijk dat je het hele filmpje minstens één maal volledig doorneemt. Voer na het bekijken van de film de opdracht nog eens zelfstandig uit.

Deel 3: oefening Maak de oefening over de beste doelpunten van het WK2010.

Algemene introductie Windows Movie Maker Windows Movie Maker is een Microsoft-product waarmee je films kan bewerken. Het programma is gratis te downloaden als je Microsoft Office hebt staan op jouw computer. Vooraleer je aan het werk gaat, verzamel je steeds al het materiaal dat je in jouw film wil integreren. Dit zijn alle filmfragmenten, foto’s, teksten, muziek. Je maakt best ook eerst een storyboard: dit is een schriftelijk overzicht van welke fragmenten je op welk moment wil weergeven.

Youtube Je kan steeds films en muziek downloaden van youtube met een youtube-downloader. Typ de zoektermen ‘youtube download online’ in een zoekmachine. Je komt er verschillende geschikte tegen. Je kopieert de url van het filmpje dat je wil downloaden, kiest voor ‘mp4’ en start het downloaden. Om jouw film op te laden, moet je een account maken bij youtube. Je hoeft jouw film niet openbaar publiceren, je kan het gerust ook delen met de personen aan wie jij de link bezorgt. Let steeds op met het publiek publiceren van auteursrechtelijk beschermd materiaal!

1 / 1

Beng instructies  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you