Page 1

Οι μαθητές του Στ’1 του 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών γίνονται για λίγο δημοσιογράφοι και μας ενημερώνουν για την πυρκαγιά στο σπίτι του κυρίου Ντίνου.

Σχολικό έτος 2012-2013


Η Σόνια επίτιμος ‘’Γατοπυροσβέστης’’! από την Miss Blue Eyes

Χ

τες το πρωί , η Σόνια , μια γάτα κατάφερε να σβήσει μια πυρκαγιά. Ο κήπος , μιας μονοκατοικίας , ενός ηλικιωμένου ιδιοκτήτη πήρε φωτιά, χτες το πρωί. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε : «Πιστεύω πως η αιτία της πυρκαγιάς πέφτει πάνω μου , διότι όταν έσβηνα τα ξερά φύλλα και τις πευκοβελόνες ,έφυγα βιαστικός για να προλάβω την αγορά. Οπότε ,μάλλον , η φωτιά δεν θα έσβησε καλά και θα αναζωπυρώθηκε μόνη της». Οι συνέπειες, ευτυχώς, δεν ήταν πολύ σοβαρές. Οι κάτοικοι της διπλανής μονοκατοικίας μας ενημέρωσαν. Η κ. Μαρία δήλωσε: «Ξαφνικά ξύπνησα από τα δυνατά νιαουρίσματα της γάτας μου κι έτσι έτρεξα προς τη βεράντα για να δω τι συνέβη. Τότε αντίκρισα μια πυρκαγιά και τη γάτα μου να παλεύει να τη σβήσει με το λάστιχο. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στα μέρη της κουζίνας ,του λαχανόκηπου και του πευκόδεντρου». Τα προβλήματα ανέλαβαν η Πυροσβεστική και η Άμεση Δράση που κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά και να σώσουν την «Επίτιμη Γατοπυροσβέστη», όπως την αποκάλεσαν , από τον κίνδυνο της φωτιάς.


Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΑΤΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ από τον Nick274!

«Χ

τες το πρωί, η Σόνια, μια γάτα έσωσε το σπίτι ενός ηλικιωμένου από μια πυρκαγιά. Ο ιδιοκτήτης έκαιγε ξερά φύλλα και πευκοβελόνες στον κήπο.

Αργότερα έσβησε τη φωτιά και πήγε για ψώνια. Τελικά όμως η φωτιά αναζωπυρώθηκε γιατί δεν είχε σβήσει τελείως. Η φωτιά δυνάμωσε πάρα πολύ, έτσι η Σόνια πήδηξε στον κήπο με ένα θεαματικό και γρήγορο άλμα. Προσπάθησε να τραβήξει το λάστιχο με το νερό και να πάει προς τη φωτιά. Με τις φωνές και τα ουρλιαχτά ξύπνησε η κόρη του ιδιοκτήτη. Μόλις είδε τη φωτιά κάλεσε το 199 και το 100(τα οποία είναι της Πυροσβεστικής και το άλλο της Άμεσης Δράσης). Δεν άργησαν πολύ να έρθουν και κατευθείαν έβγαλαν τους μεγάλους σωλήνες νερού και εκτόξευσαν νερό πάνω στη φωτιά. Οι αστυνόμοι ηρεμούσαν το πλήθος που ήταν μαζεμένο γύρω γύρω. Η φωτιά έσβησε γρήγορα, ενώ λίγο αργότερα έφτασε ο ιδιοκτήτης και ζήτησε συγγνώμη από τη γάτα για τη συμπεριφορά του δίνοντάς της ένα ψάρι! Η Σόνια ανακηρύχτηκε επίτιμος πυροσβέστης και όλοι χειροκρότησαν και ζητωκραύγασαν!»


Μία γάτα πυροσβέστης!!!! ΠΥΡΑΥΛΟΣ!!!...

Χ

τες το πρωί, η Σόνια, μία γάτα έσωσε ένα σπίτι από μία μεγάλη καταστροφή στην οδό Ακροπόλεως 24 στην Καλλιθέα. Ο γείτονας που έμενε σε αυτό το σπίτι, έκαιγε τα ξερά φύλλα και

τις πευκοβελόνες. Αμέσως μετά πήγε για ψώνια, χωρίς να πάρει είδηση ότι η φωτιά δεν είχε σβήσει καλά. Μετά από λίγο, η φωτιά φούντωσε κι άρχισε να προχωρεί καίγοντας το αγαπημένο πεύκο της Σόνιας. Ευτυχώς που ήταν εκεί! Έτσι ανέλαβε δράση. Σκαρφάλωσε στη μάντρα, πετάχτηκε πάνω από τα κάγκελα της μεσοτοιχίας και με ένα πραγματικά θεαματικό άλμα μπήκε στον κήπο του γείτονα. Πήρε το λάστιχο με το νερό και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά της ξύπνησαν την αφεντικίνα της, τη Μαρία, η οποία κάλεσε την Πυροσβεστική και την Άμεση Δράση. Η Σόνια ήταν πολύ χαρούμενη, αφού ο γείτονας της ζήτησε συγγνώμη και της έταξε ένα γεύμα με το καλύτερο ψάρι της αγοράς. Μα ακόμη πιο χαρούμενη

ήταν

γατοπυροσβέστη.

γιατί

ένας

πυροσβέστης

την

ανακήρυξε

επίτιμο


Ισοβίτης 191

Χ

τες το πρωί η Σόνια μια γάτα, έσωσε την γειτονιά, όπου έμενε, από μια τεράστια φωτιά που προκάλεσε ο μεγάλος σε ηλικία κύριος Ντίνος στην δίπλα μονοκατοικία, στον κήπο. Στις 8:30 το πρωί ο κ. Ντίνος έκαιγε ξερά φύλλα. Στις 9:15 πήγε στην αγορά χωρίς να σβήσει τη φωτιά καλά. Κατά τις 9:30 η φωτιά αναζωπυρώθηκε .Η Σόνια η γάτα, όταν είδε τα χαρτόκουτα και τις εφημερίδες να αρπάζουν φωτιά, ανέλαβε δράση. Προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με το λάστιχο αλλά λόγω βάρους δεν μπορούσε. Από τις φωνές ξύπνησε η Μαρία και πήρε το 199 (πυροσβεστική) και το 100 (άμεση δράση). Μόλις έφτασε η πυροσβεστική ξεδίπλωσαν μια μάνικα και βάλθηκαν να ρίχνουν νερό στο σπίτι του κ.Ντινου και στον κήπο του. Μόλις γύρισε ο κ.Ντινος είπε στην Σόνια ότι της χρωστούσε μια συγγνώμη και ένα γεύμα με το καλύτερο ψάρι. Όταν τέλειωσαν όλα ένας πυροσβέστης σήκωσε τη Σόνια και είπε: «ιδού η επίτιμος γατοπυροσβεστης». Η οικογένεια της Σόνιας ήταν πολύ περήφανη για την γάτα της.


Η τετράποδη πυροσβέστης

Χ

Άγνωστος Χ

τες το πρωί, η Σόνια ,μια γάτα έσωσε ένα σπίτι από μία πυρκαγιά. Το σπίτι ήταν μονοκατοικία και ο ιδιοκτήτης του ήταν μόνος και ηλικιωμένος. Ο ιδιοκτήτης έκαψε τα ξερά φύλλα και τις πευκοβελόνες στο πίσω μέρος του σπιτιού, έσβησε την φωτιά και έφυγε από το σπίτι του. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε. Η μικρή γάτα πήδηξε στον κήπο και άρπαξε το λάστιχο προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά. Η αφεντικίνα της Σόνιας ξύπνησε από το έντονο νιαούρισμά της και κάλεσε το 199 και το 100. Η πυροσβεστική δεν άργησε να έρθει. Άρχισε να σβήνει την φωτιά. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ανήσυχος γύρισε και ζήτησε συγγνώμη. Ο πυροσβέστης άρπαξε την Σόνια και είπε: «Ιδού η επίτιμος γατοπυροσβέστης». Ήταν στα αλήθεια μια γάτα ηρωίδα!!

«Ιδού η επίτιμος γατοπυροσβέστης, αναφώνησε ο πυροσβέστης"


Η Επίτιμος γατοπυροσβέστης!!!

X

τες το πρωί, η Σόνια , μια γάτα της γειτονιάς κατάφερε να σώσει τη μονοκατοικία ενός άντρα σε μεγάλη ηλικία. Το γεγονός αυτό συνέβη στην οδό Σοφίας Μπεκατώρου , στην Αθήνα.

Ο ιδιοκτήτης, κύριος Ντίνος είχε ανάψει φωτιά στο πίσω μέρος του σπιτιού , του κάτω

από το μεγάλο πεύκο και έκαιγε τα ξερά φύλλα και τις πευκοβελόνες . Όταν τελείωσε, έσβησε τη φωτιά και πήγε για ψώνια στην αγορά. Όμως μετά από λίγο η φωτιά αναζωπυρώθηκε και μεταφέρθηκε προς το σπίτι του κύριου Ντίνου . Τότε η γάτα ανέβηκε στη μάντρα , πετάχτηκε πάνω από τα κάγκελα της μεσοτοιχίας και προσγειώθηκε στον κήπο του. Με όλη της τη δύναμη, προσπαθούσε να τραβήξει

το λάστιχο από τον κήπο. Η

Μαρία ξύπνησε από τα ουρλιαχτά της γάτας, πήρε τηλέφωνο την Πυροσβεστική και την Άμεση Δράση. Δεν άργησαν να έρθουν και άρχισαν αμέσως να ρίχνουν νερό πάνω στη φωτιά. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βάλουν τον κόσμο που μαζεύτηκε και αγωνιούσε, μήπως η φωτιά φτάσει στα διπλανά σπίτια. Τελικά η φωτιά έσβησε. Ο κύριος Ντίνος μόλις γύρισε εκεί , μπροστά σε όλους, ευχαρίστησε την Σόνια, την γάτα της γειτονιάς, που βοήθησε να σωθεί η μονοκατοικία του και είπε, ότι της χρωστούσε ένα γεύμα, με το καλύτερο ψάρι της αγοράς. Όταν όλα τελείωσαν, ένας πυροσβέστης πήρε την γάτα αγκαλιά και την σήκωσε ψηλά στα χέρια, φωνάζοντας:« Ιδού η επίτιμος γατοπυροσβέστης ». Τα μέλη της οικογένειας που είχαν την Σόνια, ήταν πολύ υπερήφανη, για τη γάτα τους, ιδίως η Μαρία, που την αγκάλιασε σφιχτά και τη φίλησε.

Ιδού η επίτιμος γατοπυροσβέστης!!!


 

Έ

να παράξενο γεγονός συνέβη χθες. Η γάτα Σόνια έσωσε μια μονοκατοικία από μια πυρκαγιά στο Ολυμπιακό χωριό.

O ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε πάει στην λαϊκή ελπίζοντας η φωτιά να σβήσει από μόνη της. Η φωτιά όμως άρχισε να δυναμώνει, τότε η Σόνια άρχισε να νιαουρίζει ασταμάτητα με αποτέλεσμα να ξυπνήσει το αφεντικό της, την Μαρία. Η Μαρία με τη σειρά της κάλεσε την πυροσβεστική. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά ο αρχηγός των πυροσβεστών σήκωσε την Σόνια και την ανακήρυξε επίτιμη γατοπυροσβέστης.


«Ο πρώτος γατοπυροσβέστης»

Χ

τες το πρωί, η Σόνια, μια γάτα κατάφερε να σώσει από φωτιά ένα σπίτι αλλά και να προστατέψει τα πεύκα της γειτονιάς .Το γεγονός συνέβη σε μια πλατεία κοντά στο ζωολογικό κήπο στις 9:00μ.μ Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έκαιγε τα φύλλα. Αφού έσβησε τη φωτιά έφυγε προς την αγορά. Όμω , φαίνεται πως η φωτιά αναζωπυρώθηκε. Η γάτα όταν είδε τις φλόγες να ξεπετάγονται προσπάθησε να τραβήξει τον σωλήνα νερού, ώστε να σβήσει την φωτιά. Ήταν δύσκολο και έτσι άρχισε να νιαουρίζει με αποτέλεσμα να ξυπνήσει την ιδιοκτήτριά της, η οποία κάλεσε την πυροσβεστική και την Άμεση Δράση . Αφού ο ιδιοκτήτης επέστρεψε, ευχαρίστησε τη γάτα και ένας πυροσβέστης την ονόμασε «Γατοπυροσβέστη».


Γάτα σώζει γειτονιά από πυρκαγιά μικρός πρίγκιπας

Χ

τες το πρωί ,η Σόνια μια γάτα, έσωσε μια μονοκατοικία ενός ηλικιωμένου από μια φωτιά.

Την φωτιά άναψε ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας για να κάψει τα ξερά φίλα και τις πευκοβελόνες. Όταν έφυγε ο ιδιοκτήτης δεν έσβησε την φωτιά καλά και η φωτιά αναζωπυρώθηκε. Η Σόνια στην αρχή τράβηξε το λάστιχο και μετά αφού τ' έπιασε νιαούρισε τόσο δυνατά που την είδαν όλοι στην γειτονιά.Η αφεντικίνα της κάλεσε την άμεση δράση και την πυροσβεστική. Η φωτιά έσβησε και ένας πυροσβέστης την πήρε αγκαλιά και την βάφτισε «επίτιμο γατοπυροσβέστη».

Η Σόνια στην αγκαλιά της Μαρίας


Γάτα ήρωας

Χ

Dimo

τες στο Ολυμπιακό Χωριό, η Σόνια, μια γάτα, έκανε ένα τεράστιο κατόρθωμα βοηθώντας μια ολόκληρη γειτονιά να γλυτώσει από μια τεράστια πυρκαγιά . Χτες το πρωί στο σπίτι του κύριου Ντίνου υπήρξε μια πυρκαγιά, από μια μεγάλη απροσεξία του. Ο ιδιοκτήτης ,πήγε στην πίσω αυλή του σπιτιού του για να κάψει τις πευκοβελόνες και τα ξερά φυλά. Όμως αυτό κατέληξε σε τραγωδία γιατί ο κύριος βιαζόταν παρά πολύ να φύγει και ένα κομματάκι από την φωτιά του ξέφυγε και δεν το έσβησε γιατί δεν το είδε . Ξαφνικά άρχιζαν να βγαίνουν μικρές φωτιές και σπίθες από τις πευκοβελόνες και τα ξερά φυλά . Όμως η Σόνια μια γάτα πρόσεξε τι έγινε και θαρραλέα προχώρησε στη φωτιά .Η Σόνια προσπάθησε να αρπάξει το λάστιχο αλλά δε τα κατάφερε .Η Σόνια μας δε τα έλεγε να τα έβαζε κάτω ,άρχιζε να φωνάζει και να νιαουρίζει δυνατά. Τελικά την άκουσε η Μαρία, η αφεντικίνα της και χωρίς καθυστέρηση πήρε με ηρεμία και ψυχραιμία το 100 και την πυροσβεστική .


Όταν έφτασε η αστυνομία και η πυροσβεστική και έσβησαν την φωτιά, ρώτησαν τη Μαρία τι συνέβη. Όταν άκουσαν τι έγινε, οι πυροσβέστες έμειναν έκπληκτοι και σήκωσαν τη Σόνια ψηλά και φώναξαν όλοι μπράβο στη γάτοπυροσβέστη.

Η επίτιμος γάτο-πυροσβέστης.

MeleneSonia  

essay, article

MeleneSonia  

essay, article

Advertisement