Page 1

Fashionweek Amsterdam

Geschiedenis Fashionweek Amsterdam Vanaf 1947 tot eind 1950 werd er in Nederland elk half jaar een modeweek gehouden die toen al “Amsterdam Fashion week� genoemd werd. Toen die tijd werd het georganiseerd door de Nederlandse damesconfectie industrie. Na het instorten van de confectie-industrie is het stopgezet. De eerstvolgende fashion week die plaats vond in de huidige vorm ontstond in 2004. Bij deze Fashionweek vonden er drie catwalk-shows plaats. Sindsdien ligt de nadruk niet meer op de confectiekleding maar op de promotie van Nederlandse modeontwerpers.

\AIFW

Downtown De catwalk-shows zijn alleen toegankelijk voor mensen die zijn uitgenodigd. De Fashionweek kent ook nog een ander programma naast de catwalk-shows die alleen voor genodigden zijn. Dit programma is open voor al het publiek en vindt niet alleen plaats op het Westergasfabriek terrein. Het programma heet AIFW Downtown. Het Downtown evenement bestaat uit verschillende onderdelen, zoals: feesten, winkelopeningen, exposities en andere onderdelen die te maken hebben met mode en fashion. Dit AIFW Downtown evenement wordt georganiseerd door heel Amsterdam.


Westergasfabriek Amsterdam Fashionweek is te vinden op het terrein van het Westergasfabriek. Het Westergasfabriek is een populair terrein en daarom ideaal voor de Fashionweek omdat hier alle nieuwe en populaire trends worden geshowd. AIFW Downtown De catwalk-shows zijn alleen toegankelijk voor mensen die zijn uitgenodigd. De Fashionweek kent ook nog een ander programma naast de catwalk-shows die alleen voor genodigden zijn. Dit programma is open voor al het publiek en vindt niet alleen plaats op het Westergasfabriek terrein. Het programma heet AIFW Downtown. Het Downtown evenement bestaat uit verschillende onderdelen, zoals: feesten, winkelopeningen, exposities en andere onderdelen die te maken hebben met mode en fashion. Dit AIFW Downtown evenement wordt georganiseerd door heel Amsterdam. Edities Er zijn al 26 edities van de Amsteren de 27e editie vindt plaats op 13 tijdens deze week showt Nedertalend weer vol op hun nieuwe col-

dam Fashionweeks juli t/m 16 juli. Ook lands aanstromend lecties.


Indisgn opdracht 1  
Indisgn opdracht 1  
Advertisement