Page 1

En kommunikatĂśrs pekbok

En berättelse av: Elizabet Westerlund


Det här är Elizabet. Elizabet är 26 år ung. Hon bor nästan helt i Skellefteå. Elizabet är född i en liten by utanför Piteå i Norrbotten. Hon har en mamma, en pappa och två yngre bröder. Hon pratar lite blandat eftersom hon bott sju år i södra Sverige. Men hon kan inte uttala ö som vanliga människor, det låter som u. Och det heter faktiskt inte Piteå, det heter Pite.


Elizabet har också en katt som hon tycker mycket om. Han heter Piombino efter en italiensk stad men kallas Pio. Hans intressen är att äta, busa och kela. Bästa leksaken är en fjädervippa och bästa lekkompisen är Olle. Han tycker det är bra att hans mamma är ledig på dagarna för då har hon mycket tid att busa.


Det roligaste Elizabet vet är att skriva. Hon har skrivit berättelser sedan hon varit liten och det tycker hon är jätteroligt. När hon var 14 vann hon nästan en tävling och hennes novell blev radioteater. Det var en jättepinsam novell. Nuförtiden skriver Elizabet i flera bloggar och skriver också på en roman. Dessutom är hon en poet! Hon har flera gånger tävlat i SM i Poetry Slam. Såhär kan Elizabet se ut när hon står på scen och framför sin poesi.


Elizabet är en smart tjej. Hon har studerat i skola många år för att kunna jobba med det roligaste hon vet - kommunikation Hon har bland annat studerat hur man skriver bra texter, hur man layoutar snyggt, hur man tar fina bilder med kameran och hur man gör trevliga hemsidor. Men mest hur man gör med texter. Det är jätteroligt att hjälpa andra människor och lösa olika problem, tycker Elizabet.


Elizabet tycker om att jobba. Såhär koncentrerad kan Elizabet se ut när hon jobbar med någonting viktigt. Hon har bland annat jobbat som informatör. Informatören jobbar på en kommun. Bland annat gjorde hon kommunens nya hemsidor men har också gjort fina trycksaker, fotograferat och skrivit texter om viktiga saker på kommunen. Elizabet har också haft ett eget företag där hon hjälpt föreningar och småföretag med design och annat.


Informationsassistent

Marknadskoordinator Webbmaster

Webbadministratör Kommunikatör Webbkoordinator Grafisk formgivare Informatör

Webbredaktör

Just nu har Elizabet inget jobb att gå för hennes vikariat tog slut. Det tycker hon är jättetråkigt. Hon har ju så många kunskaper, idéer och roliga påhitt som företag kan ha användning av! Fördelen med Elizabet är att hon kan göra så mycket. Såhär många olika yrkestitlar kan Elizabet ha.


Elizabet är en glad och trevlig person som gillar att vara med människor. Hon gillar att ha arbetskamrater hon kan prata med i korridoren och diskutera saker med. På fritiden vill hon gärna vara med i föreningar. Elizabet har exempelvis varit med i en poesiförening, körer och lite annat. Det är roligt att ha roligt tycker Elizabet. Afterwork är roligt. Såhär kan Elizabet se ut när det är afterwork.


Elizabet är också en påhittig person. Hon gillar att komma på nya intressanta idéer. På Norsjö kommun kom hon exempelvis på att också de anställda vill veta vad deras chefer bestämmer. Hon kom också på idén att brodera låtcitat på tavlor. Om du vill se fler exempel på vad hon har gjort kan du kika på hennes hemsida: http://www.elizabet.se Du kan också besöka någon av hennes bloggar: http://vackerbotten.wordpress.com http://bibliotekskort.wordpress.com


För att göra dig och ditt företag glada tycker Elizabet att just du ska anställa henne. Då skulle hon bli såhär glad!


Om du tycker den här boken är intressant kan du antingen läsa mer på hemsidan eller kontakta Elizabet. Då blir hon jätteglad! http://www.elizabet.se/ E-post: elizabet@elizabet.se Telefonnummer: 070-5647444


Mini-CV Målsättningar

Mitt mål med yrkeslivet är att få arbeta med det jag brinner för. Att arbeta i en kreativ och mångsidig arbetsroll där jag får arbeta med olika slags arbetsuppgifter från dag till dag. I en trevlig arbetsmiljö tillsammans med andra sociala människor.

Arbetserfarenhet nov 2010- Informatör, mammavikariat, Norsjö kommun sep 2011 Huvudansvarig för kommunens kommunikation internt och

externt. Huvuduppgift: projektleda och producera kommunens nya webbplatser. Ansvarsområden: design, webbstruktur, utveckling, information samt stöd och utbildning till webbredaktörer. Grafisk formgivning av trycksaker såsom broschyrer, affischer och nyhetsbrev. Textproduktion till framförallt webbartiklar, kommuntidning och pressmeddelanden. Kontakt med lokala och regionala medier. Omvärldsbevakning.

Aspekt kommunikation, eget företagande

nov 2009sep 2011

jun 2009aug 2009

Blandade uppdrag inom kommunikation åt småföretag och föreningar. Webbdesign och hemsidesupport, webbadministration, design av trycksaker, logotyper, fotografi och bildredigering samt textproduktion.

Grafisk designer, Sommardesignkontoret, Lycksele/Norsjö

Sex designstudenter från olika designdiscipliner arbetar tillsammans i designrelaterade projekt. Projektansvarig för projektet med det kulturhistoriska området Gammplatsen. Idé, koncept och grafisk presentation. Marknadsföringsförslag om sociala medier för hamburgerkedjan Frasses.

Examensarbete, Skrädderiverkstan, Göteborg

apr 2009sep 2009

Varumärkesundersökning där jag undersökte hur kunderna på skrädderiet såg på företaget. Detta i syfte att få fram vilka deras kunder och målgrupp är. Utmynnade i rekommendationer för deras fortsatta varumärkesarbete.


Utbildning

aug 2010- Fristående kurser, distans Skriva för webben, journalistik samt skönlitterärt skrivande på jun 2011 engelska, bildredigering, fotografi, webbdesign, Svenska Språket, Linköpings Universitet, Linköping

aug 2009Grammatik, Stilistik, Textanalys, Språksociologi jan 2010 2006 – 2009

Grafisk Design och Kommunikation, Norrköping Bred kandidatutbildning med studier inom grafisk design, webbdesign, varumärkeskommunikation, marknadsföring m.m.

Skrivarlinje, Åsa Folkhögskola, Sköldinge

aug 2005- Skönlitterär skrivarutbildning med fokus på scenpoesi. Skrivövninjun 2006 gar och textkritik.

Engagemang

Under min studietid har jag bland annat engagerat mig i mottagningen av nya studenter och jag har även varit skribent för studenttidningen Magenta. I Kaosföreningen Scenpoesi har jag varit ordförande, styrelseledamot och webbansvarig.

Övrigt

Modersmål: svenska. Flytande: engelska. Vissa kunskaper: franska och italienska Datorvan, kan de vanligaste webbläsarna och har arbetat både med PC och Mac. Kan arbeta i: Officeprogrammen, Creative Suite, Google Analytics. Webbprogrammeringsspråk: XTML, CSS, lite Flash och Php. CMS-system: Wordpress och Content Studio. Fritid: Kreativt är vad som gäller! Deltar i en stickcirkel, litteraturcirkel. Skriver, pysslar, syr och fotar. Läser mycket böcker, umgås med vänner. Tränar ett par gånger i veckan.

Referenser

Referenser lämnas vid begäran.

En kommunikatörs pekbok  

Istället för en vanlig jobbansökan - en pekbok som på ett enkelt sätt förklara vad jag kan och vad jag har gjort.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you