Issuu on Google+

El iza b e t h Schwerman


One

Apartment for Returning Citizens

Two

Design/Build: Over the Rhine

Three

Pedestrian Bridge

Four

Clifton Library

Five Six

Adaptive Reuse: Train Depot

Photography


One

Apartments for Returning Citizens Junior Studio Spring Semester Instructor: Scott Johnston Objective: Design a Living Building Challenge building in Over-the-Rhine, Ohio. This building is a home for returning citizens from prison to live, grow their own food, sell excess food, and gain employable skills. LBC major focus: zero water. Minor focus: Zero energy.


Building Form Evolution

4th Floor Apartments

3rd Floor Apartments

2nd Floor Apartments

1st Floor Communal Space UP

DN UP DN

DN

DN

1/8 Scale

UP

DN

DN UP

UP

Basement Mechanical/Storage UP


Left: LBC Material Petal initial investigation of Appropriate Sourcing. Each circle represents the max distance certain types of materials can originate from our site. Bellow Left: Graph of average yearly rainwater collection v. usage. My outcome was an excess amount of water available to share with neighbors. Bellow: Calculations of apartment water usage with water efficient fixtures compared to an average home. Tank  Volume  and  Supplemental  Water  Needs  for  3  years  

6000   5000   4000   3000   2000   1000  

Year  2  

Tank  Volume  

Supplemental  Water  

December  

October  

November  

September  

July  

Year  3  

August  

May  

June  

April  

March  

January  

February  

December  

October  

November  

September  

July  

August  

May  

Year  1  

June  

April  

March  

January  

February  

December  

October  

November  

September  

July  

August  

May  

June  

April  

March  

January  

0   February  

Harvested  Rainwater  Volume  (gal)  

7000  


Living Machine/ Rainwater Collection Water Petal: Net Zero Water The green is the Living Machine open air tanks on the first floor, the purple and coral boxes are two other living machine tanks, and the grey box is the rainwater collection tank.

DN

Settling Tank Underground

UP

Tidal Flow Interior Vertical Flow Interior/ Exterior Reuse Tank Underground Rainwater collection Tank Underground


TwoDesign/Build

Over the Rhine

Junior Year Fall Semester Design Build Studio while living in Over-the-Rhine Instructor: John Blake Objective: Immersion into the history, culture, needs, and recent changes of the neighborhood. The project is an adaptive reuse into a white-boxed space currently being used as storage for residents of the building. Our studio prepped the first floor and basement, designed potential tenant spaces, worked with contractors, designed structure, and created a construction document.


Elevations from Drawing set the entire class collaborated Collaborations Drawing set

Model of basement with structure

Model of first floor


Budget I created with help of architect

Before

After(new structural columns and joists not installed)


Model of structural columns I designed with the structural engineer.


Three

Pedestrian Bridge Sophmore Year Fall Semester Instructor: J.E. Elliott Individual Project Objective: Design a pedestrian bridge to span across two busy streets in Noorwood. It is the site where a manufacturer of airplane engines was located, my design is based off of the rotary engine design.


My inspiration for this project was a factory that used to be housed next to our site that manufactured plane parts, like the rotary engine to the left.


Model of where the bridge and station meet, and a sectional model of one of the large angled arches.


Four

Clifton Library Sophmore Year Spring Semester Instructors: Kimberly Martin, Nazanin Kohdadad Group Project: 4 members including me Objective: Design a library at the site of the current Cincinnati Public Library Clifton Branch. Includes coffee bar on first floor, banquette space on second and third floor, book stacks on the underground floors, and large meeting room and employee offices on the bottom floor.


The floors of our library are color coded to make finding your way through the 9 floors easier. The quieter floors like the stacks and offices are housed underground, while social spaces that create more noise, like the cafe and rentable banquette space, are housed above ground.

Everything on this page is solely mine and everything on the opposite page is collaborative.


Light Well introduces light into the underground levels Geothermal Heating helps the underground floors stay at a steady temperature


Since most of the building is underground, the light well cuts through to the bottom floor bringing natural light, where a host of plants requiring little light are housed, and can be seen from upper floors through the light well.


Five

Adaptive Reuse: Train Depot Senior Year Fall Semester Instructor: Mary Ben Bonham Group Project: Elaina Ostrow and I Objective: Throughout the semester we helped a business owner who purchased the Richmond Train Depot, a Daniel Burnham building, restored the exterior, and grey boxed the interior. Our project was to design the interior for possible tennants. Our project is a restaurant and bar on the first floor and in the express office to the side of the main building, and apartments for medical students in the area on the second floor.


Large site plan of the Richmond, Indiana Depot District where the Train Depot is located. The specific site is between train tracks and a busy road. The rendering is of the Sidecar Bar. The lights on the ceiling are in the pattern of the rail lines in the Richmond area which also show up in the branding for the bar.


To the left is the addition to the building I designed, taking into consideration the dimensions and design of the porch in front.

Asphalt Shingles Adhesive Membrane Plywood Deck Insulation Metal Decking Interior Finishing: Gypboard Precast Concrete Rigid Insulation Perforated Metal HSS 5 x .5 (2) 3/4� Bolt Connection Concrete Toplayer Corrugated Metal Decking W 6 x 12 1’ oc

1/2" = 1'-0"

On the opposite page is the branding for the restaurant and bar I designed. The logo for the Sidecar Bar is taken from graffiti that is found on train cars. The map on the menu is the rail map of southern Indiana. The District Restaurant is designed as a modern train theme, with a traditional steam train as the logo.


Eclectic Western Dining Room Materials Wooden Chairs Polished Concrete Flooring Patterend Textiles


Central Dining Room Materials New Perforated Metal Dividers Existing Terrazzo Tile Flooring New Wood Ceiling Red and Black Textiles


Six

Photography


Elizabeth Schwerman schwerem@miamioh.edu (513)375-6358


Senior Portfolio