Page 1

SKJØNNHET OG HELSE

//

01/2013

//

69 NOK

// INTRO

VENDELA KIRSEBOM FARRIS BAD FORYNGENDE STIKK KOSMETISK AKUPUNKTUR YOGA I DET FRI


013

// INTRO

005

009

002

KILDE NR 3-2013

018


bli ditt vakreste jeg elise nyengen - redaktør

S. 6-9 VENDELA KIRSEBOM vendela kirsebom om livet i new york, jobben i sports illustrator og for elizabeth arden

S. 10-15 FARRIS BAD sett av tid, og nyt livet på farris bad

S. 16-17 TIPS & TRENDER

// INTRO

no.3/2013

S. 4-5 LEDER

S. 18-21 HOLD HUDEN UNG 10 år yngre på 10 minutter restylan

S. 22-25 KOSMETISK AKUPUNKTUR nåler mot rynker ny gjød og energi

S. 26-27 VAKKER INNENFRA beyond wishes, hudpleie i tablettform

S. 28-31 YOGA I DET FRI i ett med naturen

NR 3-2013 KILDE

003


// INTRO

004

KILDE NR 3-2013


BLI DITT VAKRESTE JEG // INTRO

Antialdring er blitt en del av vår kultur. Den volsomme økningen i kosmetiske behandlinger sier mye om det. Og hvem ønsker ikke å fremstå som den beste utgaven av seg selv? Og det så lenge som mulig? Vi i KILDE ønsker å gi den de beste rådene for hvordan du skal ta vare på hud, hår og kropp.Vi skal også informere deg om de mulighetene som finnes dersom du vurderer kosmetiske endringer - slik at du blir i stand til å ta de riktige valgene. Skjønnhetsindustrien lanserer stadig vekk nye løsinger og metoder som skal kunne gjøre deg vakrere op rekordtid. Som forbruker er det lett å gå seg vill i jungelen av nye tilbud, for det er ikke alt som er basert på vitenskapelige studier. Ikke alt holder hva det lover. Og det finnes en rekke historier, selv her i lille Norge, om kvinner som er blitt lemlestet og som har fått irreversible skader som følge av feilbehandling hos plastikkirurger og i hudpleieklinikker. Heldigvis finnes det mange seriøse aktører der ute også, som setter sin ære i å levere resultater med høy kvalitet innen kjerneområdene våre: ansikt, kropp, hud, hår , smil og spa. Det er disse vi ønsker å skrive om. Jeg håper du finner bladet interessant og at du sitter igjen med følelsen av å ha lært noe nytt. For det er ikke alltid at enkle løsninger er de beste. Et sunt kosthold, rikelig med mosjon og kremer med høy solfaktor, kan spare deg for mange rynker. Men hvis du likevel faler for fristelsen til å gjøre kosmetiske inngrep, håper jeg du ikke glemmer deg selv i søken etter et ytre du blir fornøyd med. Målet bør ikke være å ligne et ideal, eller alle andre, men å bli den vakreste utgaven av deg selv.

Elise Nyengen Redaktør

NR 3-2013 KILDE

005


VENDELA KIRSEBOM TEKST: ELIN REITAN // FOTO: ELISE NYENGEN

// PORTRETT

ÅRET ER 1993. DEN SVENSKFØDTE, VENDELA KIRSEBOM, HAR SNAKKET MED SJEFREDAKTØREN I SPORTS ILLUSTRATED SOM NETTOPP HAR OPPLYST HENNE OM AT DET ER HUN SOM SKAL PRYDE FORSIDEN AV ÅRETS UTGAVE AV DET BERØMTE BADEDRAKTNUMMERET. VENDELA KAN IKKE TRO SINE EGNE ØRER.

Det var det mest utrolige som noensinne kunne skje. Det var helt sinnssykt og jeg sa bare: «Hæ?», sier Vendela til Kilde. Vi møter den 45 år gamle modellen og forretningskvinnen på Nesodden. Sammen med sin forlovede, Ewald Eilertsen, og døtrene, Julia og Hannah, samt bonusbarnet Elias, bosatte hun seg her for fem år siden. Med både sjø og skog som nærmeste nabo har hun nå et liv og omgivelser som står i sterk kontrast til den tilværelsen hun i sin tid hadde som nykåret badedraktbabe. Med det ultrasexy bikinibildet, som siden har forfulgt blondinen, åpnet det seg et nytt liv for Vendela. I ukene som fulgte etter offetnt liggjørelsen ble hun nemlig fraktet rundt i privatfly og limousiner. Hun ble intervjuet av de største talkshowvertene, og hyllet på glamorøse fester rundt omkring i Amerika - landet hun følte seg så inderlig hjemme i. Det var kjempegøy, mimrer Vendela med et smil om munnen. Det var veldig mye

006

KILDE NR 3-2013

penger
Iført strikkegenser, jeans og et par knallrosa joggesko skulle man tro at det var lite som minnet om den glamorøse forsidepiken som i sin tid var med på å sette salgsrekorder for det populære sportsmagasinet. Men den gang ei. Kvinnen som sitter foran meg utstråler fortsatt skjønnhet, og selv den dag i dag er det lett å forstå at hun, etter det hun selv omtaler som sitt kommersielle gjennombrudd, fikk et tilbud fra Playboy. Herremagasinet var villig til å legge en stor bunke med penger på bordet for å se den langbente skjønnheten helt eller delvis avkledd på sine glossy sider - et tilbud Vendela ikke engang vurderte. Det var veldig mye penger, men jeg hadde ikke lyst. Det er mange som har gjort Playboy veldig smakfullt, men det var overhodet ikke var min greie. Jeg takket derfor nei, forteller Vendela. Vendela Kirsebom skal ha tjent 26 millioner kroner på å være Elizabeth Ardens ansikt utad på 90-tallet. Det var ikke noe jeg drømte om, men la oss spole tilbake. Tilbake til tiden før Sports Illustrated og før Vendela i det hele tatt hadde ofret modellivet en eneste tanke. En norsk-tyrkisk tenåringsjente sitter på en pizzarestaurant i Gamla Stan i Stockholm sammen med sin mor. En dame kommer bort til bordet, hvor mor og datter inntar måltidet, og spør på engelsk om Vendela kan tenke seg å bli fotomodell. Jeg trodde ikke det var så innmari «big deal». Det var ikke noe jeg drømte om. Jeg var ikke interessert i motemagasiner


// INTRO NR 3-2013 KILDE

007


// INTRO

DAMA SOM HADDE KOMMET BORT VAR NEMLIG SELVESTE EILEEN FORD, OG VIA EN AV MORENS MODELLVENNINNER FIKK DE VITE DE HADDE VÆRT I KONTAKT MED EN AV VERDENS MEST KJENTE MODELLMAMMAER.


en gang. Det å bli oppdaget var overhodet ikke noe jeg hadde tenkt på. Men både hun og mammaen skjønte fort at det var en ganske så «big deal». Dama som hadde kommet bort var nemlig selveste Eileen Ford, og via en av morens modellvenninner fikk de vite de hadde vært i kontakt med en av verdens mest kjente modellmammaer.

Det var egentlig litt tilfeldig at jeg ble kontaktet av Unicef. De lurte på om jeg kunne steppe inn for Elizabeth Taylor, og så likte de meg så godt at Carol Bellamy spurte om jeg ville gjøre litt ulike ting i USA. Etter hvert ble jeg utnevnt som internasjonal ambassadør.

// PORTRETT

Det skal likevel gå sju år til før Vendela flytter til New York og undertegner en seks år lang millionkontrakt med Elizabeth Arden, etter at Ford viser frem blondines portefølje og omtaler henne som 90-årenes svar på Grace Kelly. Hele 26 millioner kroner for 45 dagers jobb i året skal ha vært betalingen for den ettertraktede jobben som Ardens ansikt utad; en lønn som ga henne muligheter som sto i sterk kontrast til det den vanlige mannen i gata kunne drømme om. Da jeg flyttet til New York så jeg at det var mange fattige mennesker der og jeg jobbet med mange ulike organisasjoner for hjemløse. Forskjellen på mitt glamorøse liv og livene til de trengende var veldig stor. Jeg tenkte; Det gir mening å hjelpe, sier Vendela. Med en moromor som arbeidet i Redd Barna og en mamma som jobbet for Amnesty International vokste Vendela opp med samtaler som omhandlet de i verden som var mindre privilegerte enn henne selv. Fortsatt engasjerer hun seg, nå som Unicef-ambassadør - en rolle hun overtok etter Audrey Hepburn.

Unicef-rollen førte henne til flere av verdens underutviklede land, og hun møtte både Nelson Mandela og fattige fra Nepal og Bolivia, samt talte i FN. Samtidig som Vendela jobbet med veldedig arbeid tok hun fortsatt på seg modelloppdrag, og utvidet samtidig sin karriere med skuespillerjobber. Noen ganger tenker jeg på hva det kunne blitt av skuespillerkarrieren. Jeg kunne kanskje kommet et sted, for jeg var på god vei til å få litt kontakter og komme meg inn i bransjen; så det angrer jeg litt på noen ganger. Så gøy det hadde vært! Men det er sånn livet er. Jeg hadde veldig lyst på et vanlig liv på den tiden og jeg var veldig lei av Hollywood og alt som det innebærer av spill, falskhet og galskap. Jeg følte at jeg ville ha et mer vanlig liv, og som en eks-kjæreste sa til meg en gang; «You are not screwed up enough for this business», ler hun. Selv er Vendela mest opptatt med å utvikle og markedsføre sine egne produkter. Hun har sin egen brillekolleksjon, som selges gjennom optikerkjeden Synsam i Skandinavia, egen hudpleieserie ved navn «Vendela Silver Collection», fire bøker med sin signatur på samt smykker i David Andersen. Det å gi ut bøker er sinnsykt mye jobb, så det føles som fire bøker holder på en veldig lang stund i alle fall, ler Vendela, som fortsatt har glamour i livet sitt. Jeg får litt av glamouren her og der. Nå var jeg nylig på jobb i Paris og generelt når jeg reiser så får jeg litt av det gamle livet tilbake. Det var veldig tøft
Og det gamle livet er noe Vendela elsket. Det var mye lettere å bo i New York. Det er på grunn av mine barn jeg har blitt igjen, ler hun spøkefullt, og understreker samtidig at hun trives veldig godt i Norge.

NR 3-2013 KILDE

009


// INTRO

FARRIS BAD TEKST: SIRI DALE // FOTO: FARRIS BAD

0010

KILDE NR 3-2013


F

arris Bad, det nyeste tilskuddet på hotellfronten i Larvik. Farris Bad, åpnet 5. mars i år, og KILDE var på plass 1.maihelgen for å ta herligheten i nærmere øyesyn. Farris Bad eies 50% hver av MilleMarie Treschow og Stein Erik Hagen mens Petter Stordalen skal drifte hotellet gjennom hotellkjeden Choice Hotels Scandinavia AS.

// SPA

Farris Bad har som mål å bli blant Nordens ledende spa-hoteller.
Det er en fin tid for spaopphold akkurat nå i overgangen fra vinter til sommer. Man er gusten og blek etter enn lang vinter og kroppen fortjener å få litt oppmerksomhet før den skal blottlegges for andre mennesker i vår- og sommersesongen (ihvertfall ser jeg at min kropp trenger det:-) Det krystallklare og helsebringende vannet i Farris kilden var grunnlaget da det første badet ble etablert her i 1843. Gjennom flere generasjoner var Farris Bad det største kurbadet i Norden. 
21. mai 2007 ble første spadetak gjort på ”nye” Farris Bad - og 5. mars i år sto det altså klar for lansering. Bygget er på hele 15.000 kvadratmeter og byr på et innholdsrikt spa-anlegg med egen kildegrotte, 12 badstuer,

Sett av tid til deg selv, og nyt livet pa Farris bad!

NR 3-2013 KILDE

011


Hamam, Rhassol, behandlingsbasseng og 18 ulike behandlingsrom. 
Totalt har Farris Bad 176 rom med 10 hav-suiter og 40 SPArom. 
Konferansekapasitet til 650 mennesker. 
Bankettkapasitet til 300 personer. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester på hele hotellområdet.

// SPA

Ettersom det var 1. mai og fridag dro vi avgårde allerede på formiddagen denne fredagen for å få max ut av spa-helgen vår, jeg og Inger. Etter en laaang vinter skulle det jammen smake godt med et par fridager og hverdagsluksus i form av spa-behandling, venninneprat og god mat.

shhh!

Vi gledet oss enormt.
Vi fulgte skiltene inn mot sentrum og fant raskt hotellet. Farris Bad, du verden – for en fantastisk beliggenhet for et hotell. Helt i vannkanten lå Farris bad og vi sjekket inn på et spa-rom som overgikk alle forventninger. Stor veranda med utsikt utover havet, skyfri himmel, digert fruktfat og et herlig vinglass... en perfekt start på helgen. VRP
Hotell Farris Bad stiller i særklasse når det gjelder stil. Her er det farger, kunst og møblement som er en fryd for øyet hvorenn du beveger deg. Bilder av Morten Krogvold på veggene (fra Hagens egen private samling) og flere spesiallagede skulpturer av den norske billedhuggeren Nico Widerberg. 
Vi fikk ta en titt på en av suitene som var på hele 100 kvm. også. For en spesiell anledning kan denne ta pusten fra de fleste – med en egen spa-øy der man kan boltre seg i boblebad og badstu uten å bli forstyrret av ukjente. Man kan leie denne øya uten å bo i suiten også. På hotellet har man en betegnelse på personer som ønsker disse fasilitetene. VRP. Very relaxed person:-)

 Vi ble sultne etterhvert og så frem til å besøke hotellets restaurant, som tilbyr tre retters meny både til lunsj og middag. Denne kvelden var hovedretten en utsøkt viltkomposisjon som var noe av det beste jeg har smakt på lang tid. Må oppleves!
Etter middagen kom vi i prat med en hyggelig dame som samme dag hadde vært til en Hamam behandling – akkurat den vi hadde bestilt til morgenen etter. Hun syntes det var en super behandling, men var litt forfjamset over at hun måtte ta av seg alle klærne foran en ukjent mann. Vårt første spørsmål da var selvsagt om mannen var kjekk:-), og ettersom hun på dette punktet var veldig uklar brukte vi resten av kvelden til å se for oss både det ene og det andre av unge, gamle og skumle massører - og pinlige behandlingssituasjoner:-) Morgenen etter troppet vi opp veldig spente kl 10:00 og ble møtt av Nael, en hyggelig kar

012

KILDE NR 3-2013

i slutten av 50 årene som skulle stå for vår duo hamam-behandling. Det at vi var to som skulle behandles samtidig gjorde at vi egentlig ikke syntes dette med avkledning var så fryktelig skummelt likevel. Men det skulle vise seg at vi ikke hadde noe å bekymre oss for. Bikinien kunne vi beholde på - det var helt greit sa Nael... Etter en liten tur inn i et herlig damp-rom begynte selve behandlingen som foregikk oppå en oppvarmet steinplate. Her lå vi side om side mens vi ble vi skrubbet, smurt, massert og skylt etter tur, og kom ut med den mest silkemyke huden man kan tenke seg. Hamam-behandlingen er en over 1000 år gammel Arabisk behandlingsform, fortalte Nael, som selv er født og oppvokst i Syria før han tok med seg sitt yrke og etablerte seg i først i Danmark, og nå også i Norge. Hamam er et arabisk ord som betyr badstu-bad. Lite tips – om du har en problem-rygg eller nakke skal du kanskje velge noe annet, da steinhellen er en tanke hard i lengden. Men fortvil ikke – utvalget av spa behandlinger er enormt, så la gjerne en av de hyggelige spa-vertene hjelpe deg med å finne noe som passer for akkurat din kropp.


Det krystall-klare og helsebringende vannet i Farris kilden var grunnlaget da det første badet ble etablert her i 1843.


NR 3-2013 KILDE

0013


Signatur-

// INTRO

NYT SPAETS

BEHANDLING

Er du ute etter en helt spesiellopplevelse, bør du test ut spaets spesialitet. her forteller vi deg om signaturbehandlingen på farris bad, “den rene følelsen”. Det finnes en rekke herlige sparitualer som gjentas igjen og igjen verden over. Ønsker du noe helt spesielt bør du oppleve den unike behandlingen som kun finnes akkurat der du befinner deg. Enten om det er i Thailand, Hellas, i den norske fjellheimen eller i storbyen. En signaturbehandling forteller noe om spaets filosofi og profil. Den er ofte knyttet til stedet der spaet ligger. Mange velger å benytte seg av lokale ingredienser, mens andre satser på noe eksotisk og annerledes som man ikke finner andre steder. Felles for alle signaturbehandlinger er at det har en personlighet, en fingerspitzgefühl, noe som gjør at de skiller seg ut i mengden og gir kunden en følelse av eksklusivitet, sider spasjef ved Farris Bad, Anette Oset. Med andre ord; omtrent som en designers signaturplagg på catwalken, prikken over i-en som avslutter showet og får publikum til å måpe eller signaturduften til et parfymeimperium. Vi snakker spaversjonen av Chanel no 5, hvis du er heldig! Vi har snakket med Farris Bad om deres spesialitet.

014

KILDE NR 3-2013


// INTRO

ET BESØK I MINERALGROTTEN

den rene følelsen Perfekt kombinasjon av skrubb og massasje. Etter tørrbørsting dryppes lun olje varsomt over hele kroppen. Skrubben påføres med lette bevegelser, slik at huden blir skrubbet, myk og klar. Avsluttes med en avslappende massasje. Effekt: Fjerner døde hudceller, gir en myk og smidig hud. Forbedrer sirkulasjonen og løser opp stive og støle muskler. Varighet: 50 minutter

Dette er virkelig et `must` om du er på dette hotellet. Det sies at vannet her har en helende virkning på kropp og hud. Og noe mystisk var det helt klart, for vi fikk oss en opplevelse av de sjeldne her inne. Første inntrykk var at det var veldig behagelig – det var dempet belysning og perfekt kroppsvarme i vannet. Vi var midt i en samtale da jeg plutselig kom til å se ned i vannet på kroppen til Inger, og holdt på å knekke sammen av latter. Noe så helt ufattelig morsomt – jeg lo og lo, og Inger skjønte ingenting. Ikke før jeg ba henne kikke ned i vannet på min kropp. Da fikk hun latteranfall også. Det har seg slik at det er en slags førstørrelsesglass-effekt nede i vannet her. Øverst under vannflaten blir kroppen forminsket og jo lengre ned du kommer ser kroppen forstørret ut. Nesten litt sånn som det er på tivoli – inne i speilhuset. Det kom en stakkars mann inn mens vi lo så tårene spratt. Men da han bare helt rolig la seg på ryggen og fløt og døste av prøvde vi det vi også. Og du verden - det var nydelig. Fikk meg til å tenke på hvordan det kanskje kan være for et foster som ligger inne i mors mage. Dette var definitivt høydepunktet i spa-avdelingen, og noe du ikke bør gå glipp av.

NR 3-2013 KILDE

015


KROPPSPEELING Mot mørke ringer under øynene! Ja, det høres merkelig ut, men nøkkelen til strålende ansiktshud er å ha god sirkulasjon i hele kroppen. Derfor vil daglig kroppspeeling kunne fjerne mørke ringer og poser under øynene.

// TRENDER

Kilde: Essential ayurveda

ROSEBAD Bruk blader fra en bukett roser. Dette trenger ikke være de dyreste rosene! Ha oppi noen dråper eterisk roseolje som du blander med vannet, og legg rosebladene på toppen.

TIPS & TRENDER

Kilde: altomspa.no

016

KILDE NR 3-2013

FOREBYGGER BOTOX RYNKER? Ja, mener ekspertene. Små mengder Botox kan brukes til å bryte ubevisst rynke-fremkallende vaner, som for eksempel mysing - som fører til såkalt sinnarynke og kråketær. Hvis rynkene ennå ikke er synlige, er det unødvendig med botox. Kilde: Amerikansk kjendislege Dr. Brandt


Gi huden antioksidantskjokk. Trekk en kanne med grønn te, avkjøl, og bruk det i stedet for vann til å skylle ansiktet med etter rens. Kilde: Chuan Spa Langham hotell, Melbourne, Aurstralia

TIPS & TRENDER

NATURLIG ANSIKTSVANN

PARABENFOBI? Visste du at som forbuker blir du utsatt for langt flere parabener gjennom flytende legemidler og fluorskyllemidler, enn du gjør gjennom kremer. // TRENDER

Kilde: Farmasøyt Monica Andersen

HVORDAN ELDES LEPPENE? Leppene eldes på samme måte som resten av huden. Når kollagenproduksjonen avvtar, mister leppene volum og blir smalere. Alt som bryter ned kollagen i leppene og resten av huden, som røyking, frie radikaler og sol, kan bidra til at leppelinjen blir mindre definert og leppene fader bort. Kilde: Hudlege Jon Langeland

NR 3-2013 KILDE

017


TEKST: OSLO HUDPLEIEKLINIKK //

// HUD

HOLD HUDEN UNG OG STRAM

FOTO: AMANDA SMITH

018

KILDE NR 3-2013

Å forstå huden din kan være til stor hjelp når du planlegger å forbedre utseendet. Huden er menneskekroppens største organ, og gir oss ikke bare utseende og form, men har også andre viktige funksjoner. Den beskytter kroppen mot omgivelsene ved å hindre for stort fukttap, og beskytter mot infeksjoner. Med alderen endres hudens kvalitet. Kollagen og elastiske fibrer brytes ned, og kvaliteten på kroppens egen hyaluronsyre svekkes. Huden mister dermed sin spenst og blir grovere og tørrere. Dette skyldes delvis iboende faktorer som er vanskelige å endre, blant annet vår genetiske kode og den biologiske klokken. Enkelte ytre faktorer eller livsstilsfaktorer kan vi likevel til en viss grad styre for å redusere hudens aldring. Restylane kan ikke skru tiden tilbake. Restylane kan imidlertid gjenopprette fuktbalansen og forbedre hudens struktur og spenst, samt fylle ut rynker og folder og gjenopprette ansiktsvolum og konturer. Enten du trenger å forynge huden, glatte ut rynker eller framheve ansiktskonturer og lepper, har Restylane produkter som gjør at du både ser bra ut og føler deg vel. Effekten av Restylane er synlig øyeblikkelig – og siden det ikke er en kirurgisk behandling, slipper du sykemelding og kan fortsette dine daglige gjøremål med det samme. I sin naturlige form varer hyaluronsyre kun noen få dager. Derfor er stabilisering av hyaluronsyren med NASHAteknologi nødvendig for å oppnå langvarige resultater. Restylane er resultatet av dette arbeidet – et trygt skjønnhetsprodukt som tolereres godt av kroppen, og som har en langvarig estetisk effekt.


BEKYMRINGSLINJE

ØYEBRYN

KRÅKEFØTTER

KINNLØFT

// HUD

SMILELINJE TRIST MUNN

HAKELØFT R

Enkelte rynker gir ikke ansiktet ditt karakter, men plager deg i stedet. Ved hjelp av Restylane® kan du forbedre utseendet raskt med langvarig resultat. Uansett om du måtte ønske å glatte ut kråkeføtter og røykerynker eller korrigere dype folder og bekymringsrynker, har Restylane en løsning som gir optimalt resultat.

NR 3-2013 KILDE

019


// HUD

Lide for skjønnheten... En av de hotteste hudpleietrendene er synlig effekt på kortest mulig tid. I følge det engelske magasinet, professional beauty, er vi villige til å tåle mer smerte, så lenge behandlingene gir resultater.

020

KILDE NR 3-2013


Hyaluronsyre er et av naturens mest allsidige og fascinerende stoffer. Det finnes i hele kroppen og i de fleste andre levende organismer. Det har mange funksjoner, blant annet å gjøre huden elastisk og smøre leddene. Hyaluronsyre kan binde store mengder vann, og denne viktige evnen ligger til grunn for NASHA-produktenes unike egenskaper.

hvordan... // HUD

Hvorfor får vi rynker? Når huden eldes brytes kroppens egen bindevev stoff (hyaluron syre) ned, rynker og bretter bli dypere og mer synlige. Restylan kan fylle rynken, så den nesten ”forsvinner”. Har du svært dype rynker kan være flere behandlinger som trengs for å bygge opp et godt resultat. Det beste er å behandle rynkene før de blir for dype og deretter gradvis vedlikeholde. Hvordan utføres behandlingen? Restylane injiseres under rynken eller folden, slik at overhuden løftes opp og glattes. Hudens overflate desinfiseres.Injeksjonen kan for noen føles smertefull. Du kan da få bedøvelse. Hvordan er jeg etterpå? Du kan være øm og litt hoven første dagene, og du kan føle lett sprengning og sitring. En lett make-up vil skjule dette. Hvor lenge varer effekten? Produktene brytes ned langsomt i kroppen. Hvor lenge er svært individuelt, noen ganger brytes Restylane ned etter 6-12 måneder, noen ganger mer enn et år. Du vil bli informert om når det er riktig for deg og etterfylle.

Å bekjempe rynkene med Botox og restylan er i ferd med å bli like vanlig som å fagre håret.

NR 3-2013 KILDE

021


// HUD

kosmetisk akupunktur

kosmetisk akupunktur har blitt praktisert i kina i tusenvis av ür. den gangen var kosmetisk akupunktur den beste skjønnhetsbehandlingen tilgjengelig for dronningen og for keiserens konkubiner - tidens mektigste og rikeste kvinner.

022

KILDE NR 3-2013


nåler mot

rynker TEKST: ELIN REITAN // FOTO: SHUTTERSTOCK

SKAL GI FØLGENDE EFFEKTER » stramme opp hengete øyelokk, slapp hud og dobbethake » redusere fine linjer, rynker og hovenhet » forberede akneproblemer » redusere stress og gi mer helhetslig velvære » gi bedre ansiktsfarge ved å gi mer glød til huden

Behandlingen har fått stor oppmerksomhet i løpet av de siste årene, spesielt i store byer som New York og Los Angeles. Før var det kun forbeholdt de rike og berømte, men nå har alle anledning til å prøve denne anerkjente metoden. Kosmetisk akupunktur, er en praktisk talt smertefri, ikke-kirurgisk metode for å redusere de sporene alderen setter i ansiktet. Det settes akupunkturnåler lokalt for å stimulere huden, og behandlingen strammer porer, bedrer muskeltonus og øker og påvirker distribusjonen av collagen under ansiktshuden. Behandlingen inkluderer også distale akupunkturpunkter. Denne teknikken baserer seg på prinsipper fra orientalsk medisin, og hjelper hele kroppen til å komme i harmoni og balanse. Ansiktsforyngelse reduserer eller eliminerer fine linjer, rynker, pløsethet, slapp og misfarget ansiktshud samtidig som den allmenne helsetilstanden bedres. Det er ikke uvanlig at behandlingen fjerner så mye som 5 til 15 år fra ansiktet, og resultatene begynner å vise seg allerede etter noen få behandlinger. Fine linjer kan fjernes og dype rynker reduseres, poser under øyene minskes, hengende øyelokk, furer, slapp hud og dobbelt-

hake kan strammes og løftes. Ved å bedre stoffskiftet, vil væskeoverskudd under huden forsvinne, og huden fremstår dermed som fastere og yngre. Fuktighet og hudfarge vil balanseres ved at den lokale sirkulasjonen av blod og lymfe i ansiktet øker, og den negative påvirkningen stress har på ansiktet vil også reduseres: den indre skjønnheten i mennesket får igjen lov til å komme fram. Selv om kosmetisk akupunktur for ansiktet ofte blir omtalt som ansiktsløfting med akupunktur, er denne behandlingen mer enn bare kosmetikk, da den virker på hele mennesket. Dette betyr at kosmetisk akupunktur kan tilby deg et trygt og effektivt alternativ til botox, collagen-injeksjoner og til og med kosmetisk kirurgi til en langt rimeligere pris enn hva disse behandlingsmetodene koster. Ved slutten av første behandling begynner de fleste å legge merke til bedring i ansiktsfargen - hudens fasthet, bedring av muskeltonusen og øynenes klarhet. Opplagt nok avhenger resultatet av den enkeltes helsetilstand når behandlingen begynner - noen ganger tar det noen behandlinger før resultatet blir synlig. For å oppnå synlige og varige resultater anbefales at man gjennomfører hele opplegget med kosmetisk akupunkturbehandling, hvilket vil si 12-15 behandlinger i løpet av 6-10 uker.

// HUD

Kosmetisk akupunktur er et naturlig alternativ til skjønnhetsoperasjoner, giftinnsprøyting og sterke medisiner mot hudproblemer og tidlige aldringstegn.

Vi har testet behandlingen, bla om og les mer. →→

NR 3-2013 KILDE

023


Ny glød og energi I dimmet belysning på varmelaken, og med avslappende worldmusikk, lulles jeg inn i en rolig kokongaktik tilstand. Men jeg gruer meg litt til den første stikket.

// HUD

Anne Sofie ber meg ta noen dype pusteøvelser før hun setter sitt første stikk i øret, denne nålen skal virke smertestillende. Det å konsentrere seg om dyp magepusting, virker også avslappende, og jeg tar i mot stikkene lettere enn jeg fryktet. Hun setter nåler på flere steder ann ansiktet, noe som er nødvendig blandt annet for å øke produksjonen av kollagen og elastin. Når alle nålene er på plass, skal de

virke i 20-25 minutter. Anne Sofie smyger seg ut av rommet, og jeg døser av. Det lille ubehaget jeg kjente ved noen av nålestikkene, har løsnet helt. Nå føler jeg en dyp avslapning og kjenner en underlig varme som sprer seg innvendig og utvendig, både i ansiktet og i resten av kroppen. Etter at nålene er fjernet, får jeg en ansiktsrens etterfulgt av en grundig ansikts- og hodebunnsmassasje med fokus på akupressurpunktene. Det føles himmelsk når fingrene knar den nedre delen av hodeskallen mot nakken, som er et arnested for oppsamlet stress. Jeg får beskjed om å drikke mye vann i de

“akupunktur aktiverer kroppens helende evner ved å stimulere erergiflyeten - også kalt qi.” akupunktur anne sofie falkenås

024

KILDE NR 3-2013

kommende timene. Fordi tarmsystem, lunger og nyrer stimuleres til å kvitte seg med slaggstoffer, er det viktig å hjelpe utrensningen med å drikke. Det er vanlig at akupunktur setter i gang prosesser som kan gi kroppslige eller psykiske reaksjoner. Disse er helt individuelle, forteller Anne Sofie. Noen føler at de strutter av energi etter behandlinger, mens andre reagerer helt motsatt med å bli supertrøtte. Enkelte kan også gråte i etterkant, men det er ikke farlig og går over, sier hun. På veien ut tar jeg en titt i speilet. Ansiktet gløder. Kroppen føles varm og myk, som etter en tur i marka. Jeg blir veldig trøtt og går tidlig til sengs. Neste morgen har jeg usedvanlig mye energi og føler meg oppfrisket. Det er sjelden at en ansiktsbehandling også gir en slik markant kroppslig velværefølelse. Jeg vet med sikkerhet at dette skal gjentas.


KLASSISK AKUPUNKTUR OG FORSKNING

KILDE TESTER! // INTRO

Hva skjer egentlig under en akupunkturbehandling? Begrepene Yin og Yang er helt grunnleggende prinsipper i kinesisk tenkning. De er to energiformer som forenklet kan ses på som som en negativ ladet pol og en positv ladet pol, totalt avhengig av hverandre. De representerer den rytme, forandring og vekst som finner sted i alle ting til enhver tid, både i universet, naturen og menneskekroppen. Samspillet mellom Yin og Yang skaper energi som i kinesisk terminologi kalles Qi. Moderne vitenskap er i ferd med å forklare virkningsmekanismene og effekter av akupunktur og den 3000 år gamle medisinen blir stadig mer utbredt i Vesten. Forskning har blandt annet avdekket hvordan akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer som lokalt utvider blodårene og dermed bedrer hele sikulasjonen. Økt blodgjennomstrømming i muskulatur virker også muskelavslappende. Forskning viser også hvordan akupunktur stimulerer immunforsvaret, og at den kan gi hormonelle effekter. For eksempel kan den bidra til å stabilisere menstrusjonsyklusen.

NR 3-2013 KILDE

0025


VAKKER INNENFRA TEKST: DERMANOR AS // FOTO: MAGGIE GRACE

// INTRO

HUDEN ER KROPPENS STØRSTE ORGAN MED ANSVAR FOR Å BESKYTTE OSS MOT YTRE STRESS OG PÅVIRKNINGER SOM KULDE, VARME, TØRR LUFT OG FORURENSING. MED GOD HUPLEIE STYRKER OG BESKYTTER DU HUDEN DIN. MED HJELP FRA INNSIDEN, FÅR DU ENDA MER DYPTGÅENDE OG LANGSIKTIGE RESULTATER.

Når vi skal snakke om å bygge opp en sunn og vakker hud, er nok det viktigste å huske på at all bevegelse i kroppen foregår innenfra og utover. Det vil si at om du er full av forurensning inni, vil det før eller senere synes på huden din. Derfor er det et hovedpoeng å holde kroppen så fri fra toksiner og avfallsstoffer som mulig. Dette betyr ikke at man ikke kan avhjelpe huden fra utsiden med forskjellige remedier, men den langsiktige virkningen må tas fra innsiden. For å ta det siste først, er det svært viktig å tilføre huden både fuktighet og riktige typer fett, særlig hvis huden er tørr. Det er også viktig å rense huden skånsomt og slipe bort døde hudceller. Flere oljer er svært velegnet

0026

KILDE NR 3-2013

både for å virke fuktgivende og ernærende for huden. Huden din er absolutt ikke tett. Den er i aller høyeste grad en permeabel (gjennomtrengelig) membran. Derfor vil mange av oljene inneholde næringsstoffer lik mange av de stoffenedu bør putte i deg, slik at du får transporten i gang innenfra og ut. Beyond Wishes er en ny kosttilskuddsserie, spesialtilpasset for kvinners hud og helse. Serien er unik i sitt slag og et godt supplement til tradisjonell hudpleie.Ved å kombinere din daglige hudpleie med Beyond Wishes får du bedre resultater enn du ville oppnådd med hudpleieprodukter alene. Huden blir tilført nøyaktig de næringsstoffene den trenger for å få ny spenst og glød.


spotless skin +

pro tan +

Plantekompleks som gir en mildt utrensende og vanndrivende effekt. Gir mykere, renere og fastere hud. Kan brukes som en igangsetter for vektkontroll som både strammer opp og gir ny energi.

Plantekompleks, vitaminer, sink og omega 7 for uren hud og problemhud. Korrigerer eventuelle ubalanser som kan forårsake hudproblemer.

Inneholder bl.a et bredt spekter av naturlige karotenoider som styrker huden før, under og etter soling og beskytter dermed huden mot solskader. Tilfører huden fuktighet som bevarer hudens elastisitet.

anti age

omega woman skin +

antioxidant

Nøye utvalgte plantenæringsstoffer, vitaminer, mineraler og marint ekstrakt spesielt utvalgt for den modne kvinne. Bevarer et sunt utseende og forebygger for tidlig hudaldring.

Unik sammensetning av fettsyrer spesielt tilpasset kvinners behov: pleie av hud, slimhinner og hormon systemet. Basistilskudd.

Komplett og balansert kosttilskudd med essensielle vitaminer, mineraler og et mangfold av antioksidanter som gir økt energi og velvære.

// HUD

cellutox

NR 3-2013 KILDE

027


YOGA

ute i det

FRI

// INTRO

TEKST: PURO YOGA // FOTO: NICKI TWANG

0028

Det er ikke helt enkelt å fange yogaens vesen med ord. ‘Èn definisjon av klassisk yoga, gitt av yogien Patanjali, er: ”Yoga er det å tøyle sinnets flyktige mønstre”. Tradisjonelt betyr yoga «å være i balanse med seg selv», eller «å være i stand til å samle seg og yte sitt beste når vanskelige oppgaver og situasjoner venter». Når vi virkelig lykkes med å falle til ro og frigjøre oss fra frustrasjoner og motsetninger vi er påvirket av, hviler vi naturlig i en dypere tilstand av, nettopp yoga. Å kunne være totalt sentrert og oppleve likevekt i sinnet – i motgang så vel som i medgang – og hvile i ens egen naturlige tilstand av fryd, er yogaens endelige hensikt. Yoga er derfor ikke bare noe som foregår på en yogamatte eller i en treningssal, men snarere noe man tar til seg i hverdagen for å oppnå et rikere og verdigere liv. Yoga kan være et filosofisk perspektiv, et religiøst uttrykk, en lek, kunst og mye annet, men det er først og fremst en praktisk tilnærming til livet. På retreaten i Umbria ønsker vi å legge forholdene til rette for at hver og én av deltakerne – både nye og mer erfarne utøvere av yoga – skal kunne fordype seg på sin egen reise.

KILDE NR 3-2013


// INTRO

Naturen i seg selv virker avkoblende p책 kropp og sinn og gir yogaen en god ramme. Ved 책 stikke til skogs, f책r man sjansen til 책 trekke seg helt vekk fra hverdagslivet. NR 3-2013 KILDE

0029


// INTRO

I ETT MED NATUREN Utendørs yoga er en helt annen opplevelse enn innendørs. Vinden, sola og omgivelsene skaper rammer som får kroppen til å puste bedre og som får sinnet til å oppdage andre måter til å utføre øvelser og yogapraksis på i hverdagen. “Jeg er ikke interessert i verdenssituasjonen, jeg har fått en flue i øyet.” Slik lyder en kjent kommentar fra Storm P. I en slik situasjon er det kun en ting å gjøre, - fjern fluen ! Dette er yoga i et nøtteskall. Yoga er teknikker for å fjerne “fluer” vi har i kroppen og i sinnet i form av spenninger og blokkeringer som hemmer vår frihet og kontakt med verden omkring oss. Mange tror feilaktig at metoder for personlig utvikling er navlebeskuing og selvopptatthet, men egentlig er det dem som har problemer som er selvopptatt. Når hodepinen dundrer, eller den stive nakken hemmer kroppens letthet og naturlige velvære, eller sinnet ikke tenker på annet enn hverdagens stress og mas, tvinges man til å se nærmere på seg selv.

030

KILDE NR 3-2013


Yoga er mer enn en fysisk trening. Den yogiske livsstilen innbefatter bevisste valg omkring hvordan vi tenker, lever, snakker, spiser, jobber og omgås andre.

For mange er det mer enn nok å praktisere de fysiske øvelsene og det holder hverdagsstresset langt vekk, gir overskudd og energi i hverdagen og ikke minst godt humør og en harmonisk sinnstilstand. Men for dem som vil gå videre og ta en større del av yogasystemet med er yogaøvelsene kun en forberedelse til meditasjon. For å kunne sitte stille må de grovere spenningene i kroppen først fjernes. Mange gir opp å meditere når de opplever smerter, rastløshet og ubehag i kroppen. De vil få mer glede av å gjøre yogaøvelser først, og fjerne spenningene på det nivå de er, og siden gå videre med meditasjon. Alle kan gjøre yoga. Og yoga er et så stort system at det er fritt valg av teknikker for alle behov. Mange gjør kun yogaøvelser uten tanke på de mer mentale aspektene, og andre gjør kun meditasjon, og andre igjen kombinerer begge deler. Her står den enkelte helt fritt. Men yoga er praktisk, det er å gjøre øvelsene som teller, og helst en regelmessig praksis er det som gir best resultat.

// KROPP

Det er mange motivasjoner for å gjøre yoga. I dag med vårt skrikende behov for å stresse av og roe oss ned er yoga mer aktuelt enn noensinne. Men yoga har mer å tilby enn det. Kroppsbeherskelse, motstandsdyktighet mot sykdom, øket konsentrasjon, indre ro, klarhet og overblikk eller personlig utforskning av kroppen og sinnets muligheter, for å nevne noe. For yogien er yoga en altomfattende livsform hvor kroppen og sinnet er instrument i den mest avanserte kunstform som er; livskunst. Men yoga er ikke kun for huleboere i Himalya, men vel så mye for det moderne menneske som kun kan avse en halv time om dagen til sin yogapraksis eller en gang om uken på et yogakurs. Uansett har yoga noe å tilby de fleste, og det er opp til den enkelte å velge hvilke områder av yoga man ønsker å arbeide med ut fra ens egen motivasjon og interesse. Yoga betyr å bringe i balanse. Det er feil å begrense yoga til kun balanse i kroppen, til et treningssystem som holder kroppen ung og smidig, og fjerner spenninger og stress. Yoga er mye mer. Yoga er balanse på alle plan, - fysisk som sunnhet og helse - følelsesmessig som større selvinnsikt, - sosialt som ansvarlighet i forhold til andre , og - åndelig som spørsmålet om vår innerste identitet, eller hvem jeg egentlig er. Yoga er en vitenskap om sinnet og menneskets natur som ikke er basert på tro og dogmer, men den personlige opplevelsen er den eneste autoritet. Yoga, et helhetlig system Yoga er flere tusen år gammel og stammer fra India. Svært lite er skrevet om yoga, og gjennom tidene har muntlig overlevering fra lærer til elev i en ubrutt tradisjon holdt denne kunnskapen levende frem til vår tid. Den mest typiske yogastillingen er kanskje å stå på hodet eller å sitte i lotusstilling. Men dette er kun få stillinger ut av flere hundre. Det finnes stillinger for ulike behov, mykhet og bevegelighet, styrke og utholdenhet, balanse og avspenning.


// INTRO

0032

KILDE NR 3-2013


KILDE REDAKSJONEN Sjefsredaktør ELISE NYENGEN elise@kilde.no Redaksjonssjef ELISE NYENGEN elise@kilde.no Art Director ELISE NYENGEN elise@kilde.no Grafisk designer ELISE NYENGEN elise@kilde.no Webredaktør ELISE NYENGEN elise@kilde.no Journalist ELISE NYENGEN elise@kilde.no Korrektur ELISE NYENGEN elise@kilde.no Produktsjef ELISE NYENGEN elise@kilde.no Konsept utviklet av Elise Nyengen. Layout og visuell profil er utformet av Elise Nyengen. HENVENDELSER TIL REDAKSJONEN Postboks 66, 1920 Sørumsand Besøksadresse: Hans Hammerens veg 12, 1920 Sørumsand post@kilde.no Følg oss på facebook: http://www.facebook.com/kildenorge Følg oss på instagram: @kildenorge www.kilde.no ANNONSESALG Annonsedirektør Salgssjef

ELISE NYENGEN ELISE NYENGEN

elise@kilde.no, 402 25 542 elise@kilde.no, 402 25 542

SENTRALBORD kl.08-16, telefon: 402 25 542 Henvendelser knyttet til abbonnement, rettes til kundeserviceavdeling. KUNDESERVICE Postboks 66, 1920 Sørumsand Telefon: 402 25 542 Personlig service: kl.08-16 www.kundeservice.no spørsmål@kilde.no BLI ABONNENT Få 6 utaver av Kilde til kr 379,- Send SMS med kodeord KILDE til 4022. Abbonement betales forskuddsvis og fornyes inntil oppsigelse foreligger. Alle henvendelser vedrørende abbonement må rettes til vår kundeservice. Vi tar forbehold om trykkfeil. Redaksjonen påtar seg ikke ansvar for innsendte manuskripter som ikke er bestilt. Kopiering kun tillatt etter skriftlig avtale med redaksjonen. Fra tid til annen mottar Kilde gratis produkter og tjenester. Dette påvirker ikke våre redaksjonelle vurderinger. Utgiver BONNIER MEDIA AS Trykk STIBO GRAPHIC AS ISSN 40225542

NR 3-2013 KILDE

033


I NESTE NUMMER TRENINGSTRENDER KJEMISK PEELING BAD MED MENING KOSMETISK KIRURGI VIBEKE KLEMETSEN

Magasin.  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you