Page 1

N É

I L E

R O M N


Välkommen Till min portfolio. Jag är en industridesignstudent som söker praktik i sommar. När någon frågar mig vad som gör mig speciell när det kommer till formgivning så svarar jag att mitt öga och min mage jobbar bra ihop. Jag har en trygg inre kompass som gör att jag ser vad som funkar och inte funkar, och det är alltid magkänslan som har sista ordet. Jag har en bakgrund som fotograf och studier inom bild och formgivning och har pysslat med många olika typer av skapande sen de tidiga tonåren. Jag klipper sönder många av mina kläder för att skapa nya plagg och mina favoritaccesoarer har jag gjort själv. Köper secondhandplanscher och kaffekoppar var och varannan dag och när kompisarna kommer på besök har jag hunnit möblera om en eller två gånger sen de var här sist. För jag är ständigt på jakt efter nya uttryck och nya sätt för människan, formen och funktionen att mötas. Det är en stundom begrundande, stundom fartfylld jakt som aldrig kommer att ta slut.


Gurlfan

Hårfön för professionella stylister

l konferenssto HÅG Ergonomiskt armstöd med möjlig skrivyta UClose

Terrängrullstolen som för dig närmare naturen

Blandade alster

Skisser, tavlor och foton i blandad kompott


Målgrupp Gurlfan Gurlfan är det produktnamn som jag gav denna hårfön som skapades under kurser i designmetodik och modellteknik. Bland annat genom aktivitetsanalys hos en frisör drog jag slutsatsen att det som saknas på marknaden idag är en hårfön med möjlighet för många olika grepp. Med gurlfan kan du både föna dig själv och kund med ett bekvämt grepp för flera olika typer av användning. Vad som får dig att välja Gurlfan över en annan hårfön med samma standardfunktioner är att du i samma köp får med en identitet. Den riktar sig till vana användare, professionella samt, som jag sa i min examinationspresentation, coola brudar.


Innovation HÅG konferensstol Detta är ett grupparbete utfört tillsammans med två andra klasskamrater som vi gjorde under kurserna ergonomiskt design och designmetodik. Vi skulle ta fram och formge ett armstöd med skrivyta för en redan befintlig konferensstol från företaget HÅG. Vi la stort fokus på en innovativ lösning, uttömmande användartester och att bibehålla stolens formspråk och integritet. Här presenteras arbetsprocessen från användartester och diskussioner till ett färdigt koncept!


Produktutveckling UClose terrängrullstol En skoluppgift i kursen kreativt idéskapande som gick ut på att ta fram en rullstol för terrängbruk. Vårt slutkoncept går ut på att ge användaren en möjlighet att komma så nära naturen som möjligt med ambitionen att denne ska kunna navigera och utforska utan assistans utöver själva terrängrullstolen. UClose - brings you close to nature.


Detta är en spärr för att få sitsen mellan de två olika lägena, upprätt och liggande.

I upprätt läge skulle användaren kunna använda sig av ett handtag för att dra stolen framåt. Föreställ dig att du drar i handtaget som på en roddmaskin på ett gym och då generera

kraft som driver stolen framåt. Genom att luta sig åt höger eller vänster så skulle stolen svänga åt det hållet. Detta är framförallt för bruk på planare underlag.


Ett urval Blandade alster En blandning av uppdrag som jag genomfört genom åren. Har en bakgrund som fotograf och vill ge fotografiet en plats i portfolion också. Även illustrationer och andra grafiska arbeten finns det gott om och här följer ett urval av blandade alster som får representera min kreativitet och stil.


Personportr채tt


Personportr채tt


Illustrationer till artikel om ätstÜrningar


Illustrationer

skisser och tavlor


Reportage fr책n krisen i Grekland Foto, text och layout av mig

1

2

3

4


n oré M n 1 Eli 214 n7 a t 1 ga 90 ång L tra Väs 37 l 852 dsval m Sun 76 ail.co 6 8 m 569 en@g 0 07 mor elin

g n i n

Ut

d bil

u str ole Indu

gsk ö H 2 201

Gy

09

20

20 06-

esi

id

&

ld t bi e mm gra

ing

dn

il b t u

sie

a mn

ittu M , t me m a gr

ing pro n ld gn

tbi

t,

e itet s r e niv

a tisk e t Es

giv m r fo

ll

d un s r te Ös , g nin

pro

ingrokom om n ld K ok

tbi skolan,lan, Kr om u o le en ok

ko Nyhe backs lan, K s d o rn

un 6 Gr 03-200 03

a dsv n u S

20 0-20 3 200 7-300 199

k

t

r

k Kva smos s i H

l del o ”m ett r ö f B ering A en lab ograf ott l b e r t r lor, d efo o o o k N s d r ,M ste ter på raf h mo tag n g ä o e c t V Fot ie- o ”-för ng a deba U d g , a u n ,t St en d ma ation . s r d ö f bu istr a m m m n i o k Val a adm valva t a Skö nger a arr

r a g

n i n l äl

st n A

012

2

-2 011

0

201


än- ör V ng ef i U rand a r e sk fö tt . Si tsord inisti e t ik m be t ar distr rat fe . k s å i ess ik. t m v r i l o t P s st d m po Rö rnali av se och nd sa t n e u e g jo rla nh rel nin och are dssty ernor d f i r t g g e un äst för rerin n Lån s förb ster V e e n r tio idégen 4 k ste g Vän 1 a 0 d , 6-2 Un ott. år i re ografi k 300 t uts it två ed fo t Sut rog m Bid 12 0 2 0201

t

e nh

e

Pra

k s i t k

ar f r e

s

n e t e

p m o

gk

å niv s p p Kunskaa a d nsk Go u rk o t o da 4-6 a G S D obe op C Ad otosh o da 6 G 4 S Ph nC g i -6 s e da S4 C Ind Go r o t g stra rin u e ål l l l r I sm a de s 5 e r o e m ro ap Mod et god k 3d- inoce s n ck Rh My kku

ri v Ö

er

Sp

ska n e Sv ska gel n E


SĂśker praktikplats En till tvĂĽ veckor i juni

v. 24, 25

elinmoren@gmail.com

Portfolio  
Portfolio  

Elin Morén

Advertisement